A Sztorizó II.

2011/04/06. - írta: Modor Tibi

A viccek és városi legendák megszemélyesített elmesélésén túl is maradt bőven emberünkben. Figyelem! Ez több személyről szól. Ő az a többfajta szindróma tüneteit felvonultató, kényszeredett sztorizó, akit puszta érdeklődésből kevésbé - de önmagunk szórakoztatására azért néha szívesen végighallgatunk. Majd persze hálát adunk, hogy mi talán egy fokkal emberibbre sikerültünk.

Jellemzői a visszatérő, idővel nevesített legendás alakok ismeretségi körükben (egyik haverom... a polgárőr haverom, tudod, a Marci... rendőr nagybátyám... sógorom... a Bückdich Misi, tudod, a buszvezető unokabátyám...) - mintha csak óvodai vagy általános iskolából ismert félig vetítős történeteket hallgatnánk, de ezek feltehetően még igazak is. Annál is inkább, mert borzasztóan unalmas, szövevényes, mellékvágányokkal teletűzdelt, csattanó nélküli anekdoták ezek. A főhős mindig más, ő soha. Ő általában még jelen sincs közvetlenül a történetben.

Képes belekezdeni a mérnök sógorának egy (szerinte) humoros munkahelyi kalandjába, ami aztán az asztaltársaság örömére végtelenített technikai leírásba (áramkörök, relék, kapcsolások, nyákok) torkollik - ezt 1-1 vadhajtáson keresztül tálalt melléksztorik kibontásánál és a totális tanácstalanságnál rekeszti meg néha valami jóérzésű jelenlevő. Ha nem, akkor folytatódik a végtelenített, szabad asszociációs játék.

-Na, szóval úgy van, hogy most több szálon futtatok egyszerre több nőprojektet. Egyszerre több vasat kell a tűzbe tartani, és hát több lábon is kell állni. Van az egyik, Szilvinek hívják, - ez hatalmas sztori, ezt hallgasd meg - a vonaton ismertem meg egyik reggel, de én csak Nikinek szólítom, mert olyan nikis arca van. Tudod, sokáig elég félszeg voltam, csak néztem a nőket, de elolvastam 1-2 könyvet - majd neked is kölcsönadom őket -, és ott kereken le van írva, hogy hogyan kell őket leszólítani, beszédbe elegyedni velük. Egész jól viseli, csak kedvesen mosolyog, amikor mondom neki. Figyelj már, csináltam róla pár képet, itt is, meg itt is... aztán itt is, itt van még egy album róla, ezeket tegnap csináltam mind, itt mosolyog, kicsit olyan nyuszikás feje van, nem? Egyiket se dobtam ki, mert mindegyik jól sikerült valahogy. Annyira aranyos, hallod... itt meg olyan, mint egy mókuska. Na, de nem ez a lényeg. Izé, ööö. 

Amióta megvan a gépem, azóta nem megyek sehova fényképező nélkül. Nézd csak, 18 megapixeles, tükörreflexes Canon, Full HD videofelvétel, 3" kihajtható LCD kijelző élőképpel,ISO 12800, CMOS szenzor, 9 pontos TTL AF, pentaprizmás keresõ, DIGIC 4 processzor, EOS integrált tisztítási rendszer. Öööö. Tudod, itt valaki ilyenekkel jött, hogy majd olyan telefont kell vennem, de képenröhögtem, ne vicceljünk. Meg hogy vegyek egy olcsóbb bringát, városon belül az is jó lesz közlekedni, hát persze. Figyelj, ha veszek valamit, akkor már rendeset, nem? Wenn ja, dann richtig. De nem ez a lényeg. Szóval most nagyon benne vagyok. Persze nem volt olcsó, de hát mihez kezdene az ember hobbi nélkül? Mások elisszák meg elutazgatják a pénzüket, nekem ezek a gyengéim. Most sajnos éppen egy adósságrendező hitelre váltottam át remek feltételekkel, mert pár hitelkártyámon szóval felgyülemlett egy kevés tartozás, meg Muteréknak is lógtam már, de hát most már tényleg vigyázni fogok. Szóval amit mondani akartam, az igazándiból, az, hogy... 

Igen, nőprojektek is futnak - lehetőleg egyszerre több is, egymással párhuzamosan. Mindegyik már majdnem összejön, de szegény kislány pont visszamegy a volt csávójához, közbejön valami hirtelen kiküldetés, nem megfelelő lelki állapot - esetleg valami bulin a féreg közös haver erőszakolja be magát a képbe, pedig direkt "szólva lett neki", hogy a csaj estére foglalt.

A Sztorizó ettől függetlenül nagyon szívesen mesél továbbra is, csak másra hallgatni és figyelni nem szeret. Lehetőleg nem is kérdez, mert nem érdekli. Ha mégis megpróbálsz neki bármit mondani, elnéz valamerre. Nyomkodja a telefonját, aha, aha, hát igen. És folytatja: "jajj, és azt nem is meséltem, hogy ez a másik csaj, tudod, amelyiket spanyolról ismerem, hát annak a pasija...".

Ami őt érdekli, az mást is biztos, hogy legalább ugyanannyira fogja foglalkoztatni. Talán életében először látja a beszélgetőpartnert, de ő aztán egy udvarias érdeklődésen felbátorodva azonnal elmeséli táncóráinak, küzdősportjainak, kedvenc borainak, éttermeinek, extrémsportjának minden műhelytitkát - kibontja a tárgyieszköz-aktiválás, az eltéréselemzés vagy a tevékenységalapú költségszámítás minden érdekes mozzanatát, és szívesen feleleveníti a Benrather Linie, az Erste Lautverschiebung vagy a Great Vowel Shift mai német- ill. angol nyelvkre gyakorolt hatását, jelentőségét is.

Nem semmi. Durva, miket kell tudni egy ilyen hobbihoz/munkához. Érdekes. Adj neki még több italt, még közlékenyebb és műveltebb lesz. Esetleg az érzékeny oldala is megmutatkozik majd idővel. De odafigyelni akkor se fog...

-Hallod! A sebész keresztapámhoz egyszer behozták sürgősségivel azt a tévés személyiséget, aaa, na mindegy, most nem jut az eszembe. És hát neki kellett összevarrnia, mert elég görbére sikerült az estéje, persze kapott is rendesen pénzt, hogy ne beszéljen róla senkinek...

68 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blur7 2011.04.06. 07:32:14

Az ilyeneknek blogot kellene írniuk. (Néhányuk már megtette.) Aztán akit érdekelnek a történetei, az elolvasná.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.04.06. 08:09:49

@blur7: érdekes életet könnyű megírni:) nekem például írói hitvallásom (hehe), hogy semmi érdekeset soha ne írjak le:)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.04.06. 08:15:33

@vészmadár (pica pica): Ezzel csak a magyar művészfilmesek haladó hagyományait folytatod. Lásd Tarr Béla legújabb művét, amit kevesebb mint 1000 fő nézett meg...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.04.06. 08:30:51

@altoid: az már kommersz. Én is elkurvultam már, bizonyíthatóan van 3 olvasóm. Mondjuk velem együtt:)

Ernoke 2011.04.06. 09:32:23

az ellentéte rosszabb. ő az, aki soha egy kanyi szót nem árul el magáról, de mindenki után szaglászik.
egyébként van ilyen ismerősöm, soha nem figyelek arra, amit mond, olyan, mint a halkra vett rádió, és ő is tudja, h nagyon unalmas arc. 10 percen keresztül tud rengeteg mellékvágánnyal elmesélni egy olyan sztorit, h vett egyszer macskaalmot, aztán az leborult a válláról az utcán. aztán következő találkozáskor megint. aztán megint. szerintem korai elhülyülésben szenved, nagyon emlékeztet egy bezárkózott kisnyugdíjasra.

2011.04.06. 09:44:14

@vészmadár (pica pica): én egyszer kíváncsiságból olvastalak :P

oldalazó gnóm 2011.04.06. 09:48:38

Elég sok ilyet ismerek, kurva jó lett :D

@Ernoke: ja hát mi az ilyet információs fekete lyuknak hívtuk annak idején, hasznos embertípus, mert ha jóban vagy vele, akkor bárkiről bármit meg lehet tőle tudni :D

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.04.06. 09:54:25

@Ernoke: Engem a tipus Simpson nagypapara emlékeztet. Egyébként kivancsi lennék, vajon Topo ilyen lesz-e, ha majd megoregszik... :)

2011.04.06. 09:55:04

@vészmadár (pica pica): most erre mi a jó válasz?:) mély nyomot hagyott és azért nem megyek vissza, vagy nem hagyott nyomot és folyamatosan visszajárok, hogy tudjam miért ne járjak vissza?:)

Ernoke 2011.04.06. 09:56:08

@oldalazó gnóm: én alapvetően pletykaképtelen vagyok, és utálom a fajtáját. tőlem ne kérdezgessen senki hátsó szándékkal semmit, ha akarok valamit mondani, elmondom magamtól. a posztbeli sokkal jobb, őt legalább nem érdekli más vagyoni helyzete, magánélete stb.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.04.06. 10:04:45

@altoid: topo már ilyen, bár az ő történeteinek azért van kerete és kifutása. Igaz, a legtöbb számomra érdektelen:)

@Hadrian77: nincsenek jó és rossz válaszok. Ha egy kicsit ismersz, akkor tudod, hogy leszarom:)

oldalazó gnóm 2011.04.06. 10:06:48

@Ernoke: ja, amelyikről én beszélek az nem kérdezget, hanem valahogy mindenhol ott van és mindent hall, meg összerakja az információmorzsákat. Az a fajta, amelyiknek akkor is túl sokat mondtál, ha nem mondtál semmit.

Ernoke 2011.04.06. 10:11:00

@oldalazó gnóm: nekem mindegy, minden pletykafészket egyformán utálok.:)

2011.04.06. 10:16:57

@altoid: nekem a Svejk az első:) valaki egyszer összeszámolt, több mint 200 sztori van leírva:)

@Ernoke: férfiember nem pletykál...:)

@vészmadár (pica pica): olyan régen olvastam, hogy nem tudom mi az álláspontom:)

oldalazó gnóm 2011.04.06. 10:17:48

@Ernoke: OK :)

én az a fajta vagyok, amelyik hallgat, hallgat, aztán belegondol, hogy a beszélő fél miért látja jónak, hogy vele, akit 2 perce ismer, minden személyes információját megosztja. De gondolom az ilyenekből él az iwiw meg a fészbuk :)

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2011.04.06. 10:24:50

@Ernoke: "10 percen keresztül tud rengeteg mellékvágánnyal elmesélni egy olyan sztorit, h vett egyszer macskaalmot, aztán az leborult a válláról az utcán."

Fajkasházy Teddy a Heti Hehetes című akt-pol elemzőműsorból? :)

Jakováli Hasszán 2011.04.06. 10:30:28

Huhh, örülök is meg nem is, hogy ilyen viccesen pontos elemzést olvastam erről a fura és nehezen elviselhető embertípusról. Többek között az ilyen emberek elszaporodása miatt nem járok annyit kocsmába, mert ezek néha ott is csak új naiv hallgatóságra várnak, és lecsapnak rá, mint ragadozó a könnyű prédára. Grat Tibi!

Ernoke 2011.04.06. 11:02:14

@Hadrian77: férfiember pletykál csak igazán...

@oldalazó gnóm: én abból indulok ki, h biztosan azért osztja meg, mert foglalkoztatja és nincs kivel megbeszélje. jó hallgatóság vagyok, nem szokott zavarni, ha más rámzúdít dolgokat. viszont ha belőlem akar kihúzni, az már nagyon.

@bikmakk: nem, hanem egy vérbeli drogfüggő, úgyhogy érthető is nála a vénasszonyosodás.

2011.04.06. 11:08:03

@Ernoke: az csak akkor pletyka, ha nők csinálják;)

magyar ember teli szájjal 2011.04.06. 11:29:05

Ilyet én is ismerek :) Ha hatszázszor nem mondta el múlt héten a herbalájfos sztorit, akkor egyszer se.

Sand Lover 2011.04.06. 11:32:57

@Hadrian77: „férfiember nem pletykál...:)”
…hanem információt cserél, aha. :)

oldalazó gnóm 2011.04.06. 11:44:21

Jaj eszembejutott egy tipikus megnyilvánulás ettől az embertípustól: harmadik, jelen nem levő (és valójában a beszélő által nem is ismert) személy(ek) valamilyen jellegű felsőbbrendűségének hangoztatása a beszélgető felekhez viszonyítva.

Példa:
(a szöveget a thai box-világbajnok beszédpartnerének intézve):
"hallod arra a csávóra akkora benga állatok vigyáznak, egyik megsuhint téged a kisujjával, feltörlöd az egész padlót a gecibe"

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.04.06. 11:58:39

@oldalazó gnóm: A masik pedig az, amikor a beszelgetopartner barmilyen elert sikerere kényszeresen ratromfol, valahogy igy:

"Hallom kitunore sikerult az allamvizsgad! Mondjuk ebben a mai szar oktatasi rendszerben nem egy nagy vasziszdasz, bezzeg amikor en vizsgaztam, akkor meg oda-vissza kellett tudni a tankonyvet, a tanar annak adott kettest, aki ugy tudta az anyagot, mint o. Mi, hogy en hanyast kaptam? Hat engem meghuzott az a rohadt komcsi tanszekvezeto, mert egyszer nagy-magyarorszagos poloban ultem be az eloadasra, te volt ott egy olyan kis bolcsesz bula, akkora dudakkal, na azt ugy meghuztam..." - es innentol megint feloras onfenyezes kovetkezik.

2011.04.06. 12:02:26

Van ennek egy még rosszabb változata: a belepofázó-sztorizgató. Ez bármilyen helyzetben kész bárkinek a torkára forrasztani a szót (ugyanis nem bekapcsolódni akar a beszélgetésbe, hanem beszélni) és onnantól kezdve le sem lehet lőni. A vonat különösen veszélyes terep, de sorbanállás, öltöző, bármilyen helyszín megfelel neki, hogy beleugasson mások társalgásába és ontsa a hülye történeteit.
Jobb kocsmákban ezért persze pofánvágás jár.

A poszt egyébként most is kitűnő, most az "igazándiból" a kedvenc kifejezésem belőle.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2011.04.06. 12:10:41

Apropó, kijött a Modor Tibi által múltkor beharangozott, Styxx-szel közös sorozatunk második része:
goo.gl/H1nPp
Benne klasszikus modorosságok (kiemelve).

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.04.06. 12:26:10

@oldalazó gnóm: számomra tök ismeretlen embereket azonnal (bece)nevükön emleget. "Te, amikor Laja stoppal bejárta Dél-Európát 74-ben, akkor..."

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.04.06. 12:36:42

@Ernoke: úgy van vele, hogy ahhoz, hogy kihúzza belőled, előbb beléd is kellene dugni, vagy hogy is...

@Hadrian77: akkor ezt ajánlom: picapica.blog.hu/2011/01/12/jegyzettomb_27

hairless chicken 2011.04.06. 12:38:37

megfigyeléseim szerint az ilyen emberek 99%-ban egyébként teljesen üres, érdektelen életet élnek.

2011.04.06. 12:46:44

@vészmadár (pica pica): Egyszer valami érthetetlen ötlettől áthatva én is beleolvastam a blogodba. Már épp készültem kommentálni, hogy "Mi ez a baromság?" (vagy valami hasonlót), amikor eszembe jutott, hogy te _tényleg_ leszarod az effélét, még egy jófajta ingerült reakciót se lehet kiváltani belőled. :) Úgyhogy gyorsan elnavigáltam valami cumswap-titfuck-facial kulcsszavakkal büszkélkedő oldalra, hogy inkább hasznosan töltsem a szabadidőmet. :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.04.06. 13:12:09

@Brother Love: szoktam reagálni a kommnetekre, bár azoknak a kommentjeimnek tényleg semmi értelme:) hehe

Frengi írta egyszer, hogy olvas ő, ah nem is ír okosságokat, ara asszem egyedül nem válaszoltam, ez azért van, mert Frengit bírom, tökösebb mint egy Topoba oltott csirke72:)

2011.04.06. 13:18:33

Ugyan ez nyugger kivitelben: a mamó elmeséli neked, hogy az unokája a munkahelyén, és a főnöke…, meg hogy az unoka jól meg mondta neki, és egyébként is…az unoka a cégnél nélkülözhetetlen,

ha már dédi akkor a szöveg minden kismama szájtot überel, te meg csak állsz ott, mert te egy senki vagy, egy kudarc, egy csődtömeg, mert az unoka most vett lakást, és persze minden bútor az Ikeából, mert ők ugye adnak a minőségre.

Csak egy valami tudja az ajkára forrasztani a szót, ha közlöd vele hogy a csirkefarhát most érkezett a heteshez.

Még a saját kórházi történetek is elviselhetőbbek, mert az legalább róla szól, hogy a főorvos azt mondta neki, hogy Mancika néni maga egy csoda, és felírja neki a svájci gyógyszert, amit persze csak az unoka tud megszerezni, az közönséges patikában átlagembernek nem hozzá férhető.

A világ két részre oszlik: van ő, meg az ő családja, (mindenki doktor, igaz a menye csak bölcsész, és már férjnél volt mikor szerezte, de hát nem lehet mindenki tökéletes). A másik rész a te vagy, meg az ilyen hozzád hasonló luzerek, akik szóba állnak vele, mert a családja, hát azok dolgoznak, azoknak nincs ilyesmire idejük.

GERI87 2011.04.06. 13:57:36

Van egy ilyen ismerősöm...nagy habikirály.

Neki is vannak ilyen kis történetei.
Vele minden történik, sőt kétszer, ha mondasz neki valamit akkor ő is..sőt annál is jobban, miazhogy.

Nők?
Több is...múltkor is volt nála, csak pont nem akkor jöttünk, ha akkor megyünk akkor épp lemondta a talit...
Tartós kapcsolat meg minden....csak a lány nem tud róla.
Fotót is mutat....Faszbuk, iwiw...közös fotó persze nincs, "nem szeret fényképezkedni, meg én se tudod..."

Ha autót veszel akkor ő kettőt...de már eladta.
meg Ferrarit is vezetett..majdnem....nem akarta összetörni.

"csak másra hallgatni és figyelni nem szeret. Lehetőleg nem is kérdez, mert nem érdekli."

Na ez meg egy másik gyerek....

Az ilyenek viccesek, sokszor jó társaság meg minden csak hát minden róluk szól, elég fárasztó tud lenni.

Nincsenek igazán barátaik csak "hallgatóközönségük"
De nekik így is jó, nem vágynak többre..nem képesek meghaladni ezt a szintet ezért fel sem tudják fogni hogy van más...magányosak soha nem lesznek végül is...

Riley 2011.04.06. 13:57:54

Erste Lautverschiebung, hehe :D:D:D
Akkor se beszélnék róla, ha pisztolyt tartanának a fejemhez, épp elég hallgatni :D

Prophet 2011.04.06. 13:59:10

A buszozás a tavasz és a meleg beköszöntével nem csak az emberbűz, az állott levegő meg a monotonitása miatt veszélyes - ezek az alakok fokozzák igazán. Ha nem is mellém ülnek le (mert szinte soha nem ülnek mellém, legfeljebb bajszos kövér nők), de az egész busz hallja. Hogy a Zsolti meg a kis barátnője most volt a Himalájában hegyet mászni, meg Dél-Afrikában, stb., stb., be is törtek hozzájuk, de nem vitték el a számítógépeket, meg az asztalon hagyott nagyon drága fényképezőgépet, csak az eurót meg az aranyat. Nem is érti, hogyan lehet mellesleg olyan szüleje egy gyeremeknek, aki nem viszi sehová a csimótát. Bezzeg ők. Lásd Zsolti..

csigafrédi 2011.04.06. 13:59:40

@Frengi: hehe, legkeményebbek, piac mellett lakom tele van efféle önigazolási beszédkényszeressel. Az a legkomolyabb, amikor hallod, hogy két ilyen mamó egymást űberelve beszélget, hol arról, hogy kinek az unokája a képzettebb, gazdagabb, okosabb, hol pedig arról, hogy kinek volt több és keményebb műtéte. Mint az oviban az én apukám erősebb kezdetű...

Kicsi Kacsa 2011.04.06. 14:18:43

Jajj, jajj, ilyen sztorizósom nekem is van. Szemrebbenés nélkül meséli egyes szám első személyben mások sztoriját, az se zavarja, hogy ott van az illető, akitől hallotta, minden alkalommal jobban és jobban kiszinezve, persze az ő überfaszaságától teletűzdelt történeteket. Mi meg csak hallgatjuk, közben magunkban jókat nevetünk. Ja, szavába vágni nem lehet, ha elkezdesz egy történetet mesélni, akkor viszont belevág és csak mondja, mondja. A legrosszabb amikor még el is játssza.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.04.06. 14:27:42

@Kicsi Kacsa: már említettem, a standard válasz ezekre az értő figyelés valamennyi jelével az arcodon megkérni, hogy mesélje el most azt, amikor tűzkövet cserélt a kétfejű sárkányban.

2011.04.06. 14:30:23

@Kicsi Kacsa: Ennél már csak az a rosszabb, aki youtube-os "sztorikat" mesél el, mint résztvevő, szemtanú...

csigafrédi 2011.04.06. 14:39:45

@Brother Love: Az naggyon hardcore lehet. Kéne kölcsön egy ilyen egy délutánra a csapszékbe.

Kicsi Kacsa 2011.04.06. 14:55:03

@vészmadár (pica pica): húúúúú, ellophatom? Ki fogom próbálni a delikvensen (ha szóhoz jutok mellette :))

bagolybagoly 2011.04.06. 14:58:59

@bikmakk: Jaj a farkasházis változat annyival van súlyosbítva, hogy még egy macskaalmos sztoriból is napnál világosabban süt, ő aztán mennyire művelt, tájékozott, finom ... például, mert tudja, hogy valamelyik (családja körében) híres embernek mi volt az óvodai jele. Te meg még azt sem tudod, hogy amikor Fitzbauersteinberger Hugo a Máramarosi Miksával sakkozott, akkor a félidőben az ejjuhnyent énekelték. De hát mindegy is, mert csak egy suttyóproli vagy, mint annyian mások.

csigafrédi 2011.04.06. 15:14:02

@bagolybagoly: Persze ezt úgy tálalva, hogy éppen mimvel sétálgatott, mikor egy magyar turistacsoporttól érkező beszélgetésfoszlányból szűrődött át a tudatlanságuk ékes bizonyítékaként az Iguazú-vízesés robaján át, hogy azt sem tudják, xy-nak mi volt a jele az oviban.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.04.06. 15:19:03

@csigafrédi: Nekem az egyetlen bajom Farkashazyval az, hogy miert pont humoristakent hatarozza meg magat? En meg soha egyetlen szovegen sem tudtam rohogni. Uristen, lehet, hogy sikbunko vagyok?!

bagolybagoly 2011.04.06. 15:27:38

@altoid: Csak azt az okot tudom elképzelni, hogy te sem követtted figylemmel Steingrubernagel Gizi méltán világhítű sanzonjainak másodvirágzását (te proli), máskülönben harsányan kacagnál a mester joviális humorsziporkáin.

csigafrédi 2011.04.06. 15:27:58

@altoid: Azon kívül, hogy lábrázásom van tőle nekem sincs vele bajom. Könnyű helyzetben vagyok, mert egyszerűen nem nézem :) Van még jópár ilyen figura. Nevess azon ahogy beszél, ha még nem unod.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.04.06. 15:35:46

@bagolybagoly: Igazad lehet, csak a baj az, hogy Farkashazy elvileg a pesti zsido entellektuel humoristat probalja adni, viszont en meg egy pesti zsido entellektuellel sem talalkoztam, aki ertette volna, hogy megis mikor mond ertelmeseket es/vagy vicceseket?

bagolybagoly 2011.04.06. 15:39:32

@altoid: Hát, most mit mondjak! Ez is csak azt támasztja alá, hogy nem a megfelelő pesti zsidó entellektuellekkel spanolsz. Meg én sem. Szerintem a feleségén kívül senki nem bírja követni. A házassági szerződésbe biztos bele is iratta, hogy hány kacaj per perc a sztenderd.

2011.04.06. 15:55:40

@altoid: mert nem nézitek a Sport Tv sakk magazinjában!:) Ahhoz ért igazán, meg a lóversenyhez:)

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.04.06. 15:59:38

@Kicsi Kacsa: Az jó amikor eljátszák, az a kínos pillanat tetőpontja, amikor máshol akarsz lenni de nem tudsz mert az a barom pont akkor tart ott, hogy egyszerre bőg, tántorog és folyatja a nyálát, mert egy haverja így nézet ki részegen.

oldalazó gnóm 2011.04.06. 16:23:04

@Modor Tibi: hehe, jah, igen, hallottam már párszor, hogy Erőss Zsolti, Farkas Berci, Fa Nándi, stb., olyanoktól, akik 100%, hogy nem ismerik személyesen a nevezett úriembereket :D Meg ifjú fideszesektől a Viktor teljesen alap, de ez asszem volt pár poszttal ezelőtt. Lehet, hogy a politikusnövendék az alapból sztorizó is?

@altoid: uhh, és ezzel a papírral természetesen kitörölheted a seggedet, mert a nagybetűs életben csak a valós tudást nézik, meg nem kell a nyelvvizsga, az interjún úgyis csak megkérdezik, hogy dújuszpík, stb...

Kicsi Kacsa 2011.04.06. 16:25:44

@Blassius: már megtanultam gyököt vonni, elosztani kettővel meg kivonni a születése dátumát a sztorijaiból. Ami marad, az kb 1 mondat. Ezt érdeklődő pofával, kedves mosoly kiséretében művelem.

medvedr 2011.04.06. 19:14:17

Ezek, vagy blogot írnak, vagy törzskommentelők valahol.

Isolde 2011.04.06. 21:31:55

A Fahkasházyt én se bírom. Még életében nem mondott vicceset, és gyűlölöm, mikor jön a bayreuthi sztorijaival. Baszod, én tán sose fogok oda eljutni, ez a kis raccsolós fontoskodó meg ott ül minden évben.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.04.06. 23:46:18

@altoid: hát bizony :-)
@oldalazó gnóm: az eurosport snooker szakkomentátora szólítja keresztnevükön pl a versenyzőket.
@medvedr: or both...
@Isolde: na, oda nem vágyom még, noha meggyőződéses Brahms-utáló vagyok. Aki azt ébren végigüli, amikor negyedóránként van érdekes zenei téma, és a drámai részt meg valami aberrált német buzi rendezi, a díszlettervező leokádott téglarakásokat nevez ki német mitológiai elemeknek, és ehhez egy csomó karót nyelt fritz asszisztál... Wagner nagyon jó zenét írt, de operát írni i-re végződő nevű szerzők tudnak, pl. Mozart.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.04.07. 15:43:16

@vészmadár (pica pica):

Én lelkes olvasód vagyok, és most megörültem, hogy nem vagyok egyedül :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.04.07. 15:58:34

@Levéltáros: néha van egy olyan gyanúm, hogy a másik kettő is te vagy:)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.04.07. 21:48:10

@vészmadár (pica pica):

A végén még kiderül, hogy inkább vagyok skizofrén, mint paranoiás :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.04.08. 08:06:18

@Levéltáros: az egyik asszem nem zárja ki a másikat. szakmailag bizonyára érdekes lehet az eset, amikor a beteget a saját belső hangjai üldözik:)

foxpic 2011.04.10. 22:16:43

Hehe, a fótómasinája 550D :)
pussymagnet:)

Mitya Ivanov 2011.04.12. 12:14:19

az ilyen embereknek általában nagyon büdös a szájuk. és mivel mindig nagyon erőteljesen beszélnek, ezért mindig a hallgatóra lehelik a sajtszagú áporodott leheletüket.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.04.12. 16:56:37

@altoid:
Én már régen néztem a Heti Hetest, de ha jól emlékszek, pont az volt az egyik humorforrás, hogy mondta a sztorijait, a többiek meg kifigurázták. Szóval humorforrás ő is, csak másképp.

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2011.04.17. 14:56:14

a poszt eleje az az Adani nevű kommentelő :D az ő ismeretségi körével az internet összes városi legendája megesett már... nem bírom az ilyen embereket amúgy, akik huszadszor is csillogó szemekkel mesélik el, hogy "egyszer egy amerikai nő macskát tett a mikróba... ÉS KÉPZELD: megnyerte a pert". hogy mik vannak bazmeg?!

Celtic 2011.05.22. 20:26:49

@altoid: Kovezz meg, de en ugy 15 eve szerettem a Hocipoben a hasonlo sztorizgatasait. Naja, Heti hetest mar jopar eve nem nezek (kb. 2004 ota, addigra lett elegem abbol, hoyg fel sem tunt a kormnyvaltas). Szoval egy ujsagban, amit megvettem, ott volt ertelme, mert azert vettem meg, mert ezt akartam olvasni.

Egyebkent itt egy konyve:
www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=mitisir-a-hogyishivjak&ID=58368

Ebben van par olyan iras, ami anno a Radiokabareban is ment es nagy siker volt (pl. az Apja fia sztem zsenialis, de a Danuaujvarosi rem is nagyon jo). Naja, ez meg a rendszervaltas elott volt.

Celtic 2011.05.22. 20:57:00

@altoid: Csak az a gond vele, hogy nem is zsido :) Legalabbbis ugy tudom (egyszer valahol olvastam, parszaz evre visszavezette a csaladfajat...az ugyan faraszto lett volna, de inkabb erdekes volt.)
süti beállítások módosítása