A dohányos

2010/12/02. - írta: Modor Tibi

-Na, ez szimpatikusnak tűnik. Csapolt Engelfelder Indian Pale Ale meg Rotburger. Korsó 350, Maß 500 - a hülyének is megéri, hát még nekünk! Jó napot,  kezicsókolom, helló, sziasztok. Mi? Várj csak, Lackó. Nemdohányzó? Bocs, ne haragudjatok, az egész üzlet nemdohányzó? Akkor sajnálom, sziasztok. Keresünk valami vendégbarátabb helyet.

Most mit puffogsz? Mert most frankón, te maradtál volna? És elnézted volna, hogy mi nem tudunk rágyújtani és ott görcsölünk vagy ötpercenként kijárunk? Szerintem teljesen természetes, hogy étterem, kocsma, söröző, kávézó együtt jár a dohányzással. Kurvára utálom az ilyen hirtelen kitalált etikettet meg szabályokat, hogy megkérdezzük zavar-e vagy rágyújthatok-e. Úgyis mindenki azt mondja, hogy csak nyugodtan. Ha a társaságban csak egy cigis van, már akkor is magától értetődő, hogy a dohányzórészlegre megyünk. Amúgy ez az elkülönítés is mekkora kamu már. Olyan ez, mint a strandon, ahol egy medencén belül lenne belepisilős meg nem belepisilős rész, háhhá. Meg az étteremben úgyis kaja- meg olajszag van, úgyhogy a füst csak jót tesz. Nekem ne akarja megmondani senki, hogy hol gyújtsak rá. Jogom van ott dohányozni, ahol jólesik.

Ez az egész dohányzástilalom egy köcsögség. Tönkreteszik a vendéglátókat, a lázadozó pultosok meg csak maguk alatt vágják a fát. Nem veszik észre, hogy évszázadok alatt annyira összefort a vendéglátás meg a dohányzás, hogy ezt nem lehet csupán egy tollvonással megszüntetni. Itthon amúgy ez soha nem működne, annyi a bagós. Egyszerűen többen vagyunk, ha mi nem járnánk többet kocsmába, akkor senki nem járna többet. Tessék tudomásul venni, hogy ez is hozzátartozik a hangulathoz. Kérlek, én voltam Írországban a smoking ban előtt meg után is, és zongorázni lehet a különbséget. Míg korábban felszabadult, füstös, családias volt a hangulat - a ban bevezetése után pedig mintha egy ravatalozóban ültem volna. Alig volt ember, az a pár local pedig az Eastenderst bambulta az LCD-tévén. Bár lehet, hogy a válság is betett  nekik. Lehet, hogy ezért volt a válság!

Mi lesz a következő? Betiltják az ivást a kocsmákban vagy mi?

Amúgy a dohányzásnak rengeteg pozitív élettani hatása van, csak most valamiért ez lett bűnbaknak kikiáltva. Serkenti az agyműködést. Bebizonyították számtalan kutatással, hogy a dohányosok sokkalta produktívabbak és a munkájukban is jobban teljesítenek, mint a nemdohányzók. Mert ha lemész egy blázra mondjuk óránként-kétóránként, akkor egyrészt rá vagy kényszerítve, hogy lemenj  - amúgy ez is milyen faszság már, hogy nem lehet az irodában bagzani, régebben teljesen természetes volt -, így mozogsz. Nem tunnyadsz, mint a többi búvalbaszott absztinens. Tehát felébredsz, a lépcsőzéssel kondiban maradsz, és sokkal frissebben tudsz újra nekilátni a napi teendőidnek. Szóval kamu, hogy mi kevesebbet dolgoznánk. Én pl. ha lemegyek, csak egy szálat szívok el, és már jövök is fel. Nagyon ritka, hogy kettőt vagy hármat - szóval 5-10 percnél ez nem több. Általában. A sok alt+tab-bajnok internetfüggő meg csak ne magyarázzon, mert ők se dolgoznak többet.

Aztán ott van a közösségkovácsoló hatása. Most lehet itt hőzöngeni meg minden, de felesleges. Egyszerűen kurva jó dumálni egy-egy szecska mellett, és olyanokkal ismerkedsz meg, akikkel amúgy soha nem tudnál. Csoportvezetők, menedzserek... hülye, aki ezt a ziccert kihagyja.

Szóval hogy annyira egészségtelen lenne? Voltak erre kutatások, és a káros hatásokat borzasztóan eltúlozzák. Ha kimész az utcára - mondjuk a Rákóczi útra péntek délután háromkor, na akkor az felér két doboz Szimfi elszívásával. Úgyhogy nekem ne hipokritáskodjon senki, hogy mi károsítjuk az ő egészségüket. Akkor tessék betiltani az autózást meg a fingást is! Tiltsák be a kávét meg az alkoholt is már akkor. az sokkal károsabb. Nálunk a családban mindenki dohányzott a lakásban: nagymuter, Irénke meg muterék is - aztán semmi bajunk nem lett tőle.

Meg hogy büdös? Szintén bizonyított tény, hogy a dohányosok sokkal jobban adnak a higiéniára, mint a nemdohányzók. A dohányosok ezerszer gyakrabban mosnak kezet, hajat meg fogat, pont a füst miatt. Én is. És ez, hogy eldobálnánk a cigicsikket vagy hogy a hamut kiszórnánk a kocsiból, ez is csak egy marginális baromság. Egy felelőtlen kisebbség miatt bélyegeznek meg minket. Például én meg az összes dohányos haverom nagyon korrekten viselkedünk. Még a buszmegállóban is úgy gyújtunk csak rá, hogy ne fújja a szél másra a füstöt. Inkább gyaloglok kilométereket a kukáig, minthogy eldobjam a csikket - sőt, zsebhamutartóm is van, pontosan ebből a megfontolásból.

Meg hát valamiben úgyis meg kell halni! Jogom van úgy károsítani az egészségemet, ahogy nekem tetszik.

405 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barabar 2010.12.02. 09:30:19

Meg kell tennem. Első!!!!!!!!!!!!!

2010.12.02. 09:33:13

@Barabar: ennek örömére gyújts rá:)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.12.02. 09:38:37

Sajnos, sajnos dohányos vagyok. Egy faszt egészséges, abszolút egészségtelen. Környezetromboló, nem is gusztusos. Akkor is szemetelsz vele, ha nem akarsz. A hamu szóródik mindenképpen.
Én függő vagyok. Próbáltam leszokni, nem ment. Három hónapot kihagytam, addigra az egész környezetem térden állva könyörgött, hogy inkább cigizzek, mert olyan utálatos lettem, mint egy légiós őrmester, akinek pattanás nőtt az aranyerére. Undorító!

2010.12.02. 09:40:23

Csak a pipázás egészséges, mint az közismert!

thehandsomest (törölt) 2010.12.02. 09:44:30

@El Topo (Sgt. Elias): Én szeptember eleje óta nem gyújtok rá. De nem azért mert nem kívántam volna, hanem azért mert elkezdtem sportolni. Amikor pedig úgy voltam, hogy most már aztán tényleg kell egy szál, akkor pedig általában arra gondoltam, hogy ez mennyit vesz ki a kondimból. Amúgy 3 hétig köhögtem a stop után...

De az az igazság, hogy az is sokat segített, hogy a cigis cimboráimtól elköltöztem. (egyetemista vagyok alberlet)

"Ha kimész az utcára - mondjuk a Rákóczi útra péntek délután háromkor, na akkor az felér két doboz Szimfi elszívásával."
Ez meg sajnos igaz.
Amúgy jó poszt, bár én soha nem voltam ilyen; ezek már a láncdohányosok tünetei.

Sand Lover 2010.12.02. 09:45:34

„És elnézted volna, hogy mi nem tudunk rágyújtani és ott görcsölünk vagy ötpercenként kijárunk?”
Simán elnézem, mert én is voltam dohányos, de a más füstje akkor is zavart. Leginkább az, hogy nem lehet kocsmázni anélkül, hogy utána ne kelljen minden ruhát azonnal a mosógépbe szórni.

_UnderCover_ 2010.12.02. 09:46:12

Lekopogom, én most éppen három hónapja nem dohányzom, és nem visel meg egyáltalán.
De még dohányos koromban sem gondolkodtam úgy, mint a posztban.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.12.02. 09:47:08

pont ez volt a munkahelyi terrorban pláne, hogy a kopix2100 kfttől vmi nő beírt, hogy édesapa, édesapa, ájjá meg, ájjá meg, én ebből a huszonegyből akkor se engedek íted ha beszarsz MER NEKEM A DOHÁNYZÁS EMBERIJOGILAG GARANTÁLVA VAN

El Topo (Sgt. Elias) 2010.12.02. 09:51:34

Egyébként sajnos a dohányzás tényleg segít kikapcsolódni. Nem csak képletesen szólva, hanem a valóságban is.
Megfigyeltem például, hogy bármelyik -egyébként nem dohányzó- főnököm maximális megértést tanúsított, ha azt mondtam neki, hogy kimegyek öt percre cigizni.
Kiváncsi vagyok, mit mondtak volna, ha azt mondom, hogy kiugrok öt percre, mert csinálnom kell néhány négyütemű fekvőtámaszt, vagy kiszaladok ö percre, mert ki kell vernem.

- SunDisc - 2010.12.02. 09:55:48

Ahogy szokták a nemdohányosok mondani poénból (mint én): A dohányzás lassan öl, de mi ráérünk!

:)

Napi modorosság ennek kapcsán: "mindenki úgy b@ssza el az életét, ahogy akarja"

shamir 2010.12.02. 09:56:25

Bírom az abszurd humort. Bár ez a szösszenet annyira nem erős, hogy hangosan nevessek, de azért mosolyogtam.

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2010.12.02. 09:56:37

@El Topo (Sgt. Elias): Az én volt főnököm egészen addig szívesen engedett ki cigizni, amíg le nem szokott :)

Captain Kloss 2010.12.02. 09:58:05

Ugye provokációnak szántad? Mert viccnek rossz!

standi 2010.12.02. 10:01:40

engem a cigiszag zavar leginkább, nem a passzív dohányzás ártalmai; bárki bármit mond, elviselhető szagú cigarettát még nem láttam

Sadist 2010.12.02. 10:05:54

Előre látom, hogy ki fog törni a fosgejzír a kommentekben.

Dub hadnagy 2010.12.02. 10:11:38

Kimaradt az a csodálatos érv, amit egy volt (persze cigis) kollégámtól hallottam, hogy a dohányzásnak a munkaerőpiacra is pozitív a hatása, mert ugye a dohányosok gyakrabban betegek, ami keresletet támaszt az egészségügyben, ami munkahely-hegyeket jelent. Azt az apróságot, hogy ezt pl. Mo.-n az adófizetőknek kell állni, azzal intézte el, hogy mer milyen sok a jövedéki adó, amit befizetnek a cigi után.

Mitya Ivanov 2010.12.02. 10:14:23

egyszer akkora hülye voltam, hogy másfél év nem dohányzás után elmentem egy lagziba és rágyújtottam. Na ott megbuktam, azóta cigizek megint, igaz, max 6 szálat /nap. De akkor is mert erről már nem tudok leszokni, érzem.

A dohányosok másik "döntő" érve, hogy ez csak 1 milis cigi, meg olyan, mintha nem is szívnék semmit, olyan gyenge stb. Én is egy milis cigit szívok már egy ideje, és nem tudom mi igaz abból, hogy ez lassabban öl, de múltkor véletlenül egy 6 milis cigit vettem, és majdnem meghaltam. Utána szédültem meg minden, nagyon rossz volt. Ki is vágtam a picsába.

Ernoke 2010.12.02. 10:14:44

szerintem rendszeresen cigizni kurvabéna szokás. drága, korlátoz a szabadságodban, és mégcsak nem is tudatmódosító, szóval semmi értelme. én nagyon szeretek dohányozni, de ezt a függés-mizériát soha nem értettem. nem lenne egyszerűbb nem függeni, és akkor nem kellene görcsölni rajta, amikor éppen ezernyi más jó dologra is gondolhatsz egy nemdohányzó helyen? egyáltalán, hogy a túróba lehet annyit cigizni, h rászokjál, nekem ez sose sikerült, pedig volt, h 1 évig napi másfél doboz cigit szívtam.

2010.12.02. 10:14:58

@Dub hadnagy: ebben az a jó, hogy az államnak vastag bevétele van, és ennek kb. 0,5-át költi megelőzésre. Azt nem tudom mennyi mehet el a dohányzás miatt egészségügyi ellátásra, de még így is biztos vastagon megéri az államnak.

Mitya Ivanov 2010.12.02. 10:15:20

@Captain Kloss: nem, ez nem vicc, véresen komoly, sőt rákosan is.

Sadist 2010.12.02. 10:15:43

@Dub hadnagy: Pontosan, a dohányosok nagy része úgy gondolja, hogy az EÜ ellátás ára benne van a jövedéki adóban.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.12.02. 10:17:39

Két éve szoktam le (20 év cigizés)és most vagyok abban a periódusban, hogy szinte hánynom kell a cigisfüsttől. Hazajövök a kocsmából, mindenem füstös, broáááf. @El Topo (Sgt. Elias): Próbáld meg a nikotinos rágót, az levezeti a feszkót is, nekem bejött. Persze csak ha le akarsz szokni.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.12.02. 10:18:10

@Sadist: : áá, a Nép sokkal fontosabb és KURRENSebb dolgokkal foglalkozik mostanában, mint pl. a nyugdíj. Ezekhez a nagy horderejű történésekhez képest a dohányoskérdés elhanyagolható.

2010.12.02. 10:20:01

@Szocio Pata (kikvogymukblog): gyűlik már a sarokháza ára a malacperselyben? :)

Vad.Korte (törölt) 2010.12.02. 10:20:27

Van egy kollegám, szerinte hasznos, vagány, férfias dolog dohányozni, az neki jár. Vonaton nincs tekintettel a nemdohányzókra. Neki vannak jogai, olyan dohányos-félék, ebbe belatartozik a megsértődés joga is, ha átköldöm az utca túloldalár füstölni, mikor nagy véletlenségből együtt megyünk ebédelni.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.12.02. 10:20:39

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.: baszki, ezt kifelejtettem.

"-Kezicsókolom, az Astoriához szeretnék kérni egy DOHÁNYZÓ taxit, a Blahára megyek."

Joaquin 2010.12.02. 10:21:13

Hát nem tudom...ilyen embert nem ismerek és nem is hangzik életszerűnek, szerintem gyenge lett.

=Daniken= 2010.12.02. 10:21:36

én is ilyen voltam aztán leszoktam. sokkal jobb.
nem kényszerített semmi és senki. egyszerűen kitaláltam mást.pedig szerettem cigizni.15-17 éven át klassz volt.de van amikor az ember életmódot vált, én például azért, hogy kipróbáljam, milyen amikor nem bűzlik a cuccom, nem fagyok meg a teraszon télen, nincs konfrontáció mással cigi miatt és hogy kipróbáljam, milyen amikor cigizős emberrel smárolsz.
Hát apám, jó szar.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.12.02. 10:22:36

@El Topo (Sgt. Elias):

Nekem két hétig ment elektromos cigivel.
Csak egyszer úgy felhúztak, hogy őrült módjára elkezdtem szívni és kiégett benne valami.

Mentem is az első krimóba tigris szofiért.

MagyarZizzi (törölt) 2010.12.02. 10:25:27

Ennél a fajtánál csak az a dohányos idegesítőbb, aki örökké azt hajtogatja, hogy mennyire le akar szokni, hangosan retteg a haláltól, és közben három dobozzal szív naponta. Már azt sem értem, hogyan lehet rászokni a cigarettára. Én is kipróbáltam, jó is volt, de nincs annyi pénzem, hogy erre verjem el, úgyhogy nem szoktam rá, és azzal vége; nem hogy még elméleteket is gyártsak a függőségemhez.

Mitya Ivanov 2010.12.02. 10:28:25

@Szocio Pata (kikvogymukblog): valami olyat mondj nekem (az nem ér, hogy a cigik végét kenjem be szarral), amitől megundorodom a cigitől. Mert szerintem én csak így bírnék leszokni.

Sand Lover 2010.12.02. 10:29:29

@Ernoke: „nem lenne egyszerűbb nem függeni”
De, igazad van, sokkal egyszerűbb lenne, de ezt nem észérvek szabályozzák.
Ha valaki ilyen alkat akkor függeni fog, cigitől/piától/szerencsejátéktól/drogtól/párkapcsolattól stb.

Alikam 2010.12.02. 10:30:30

Igazság szerint a dohányzással nem lenne semmi baj, a probéma ott kezdődik, amikor egy másik kultúrából hozott szokások meghonosodnak.

Ezért döglik meg a nyugati ember a cigitől és ezért alkoholisták az indiánok.

blash 2010.12.02. 10:34:12

Úgy tetszene, ha a hazai kocsmákban sem lehetne bagózni. Soha sem bagóztam, nem érdekel, hogy másoknak mennyire lehet szar a kocsmaajtó előtt fagyoskodni, megérdemlik. Szeretném, ha sok ismerősöm leszokna a cigiről. Szar egy ember miatt a dohányzó részre beülni.

Lord_M_ 2010.12.02. 10:34:16

Hmmm.... ez most nem annyira vicces... ez sokkal inkább kórkép... ismerek pár ilyen embert... szerencsére nem napi kapcsolatban... van pár dohányos ismerős, ők értik és figyelnek arra, hogy a többi nem dohányzik... és nem szeretne passzívan sem...

Persze várhatóan felsorakoznak majd mindkét oldal harcos hívei... megoldás úgysem lesz... hovatovább voltam olyan helyen ahol már megtiltották a dohányzást... és nem volt halál meg kipusztulás... gondolom a nem dohányosok végre felszabadultabban érezték magukat...

a megoldás persze az lenne, ha lenne dedikáltan dohányos és nem dohányos szórakozóhely (nem nem úgy hogy az egyik terem az, a másik meg nem)... hanem egyértelműen.. így a dohányos is talál magának szórakozó helyet... meg a nemdohányos is... és általában az azonosak mentalitásúak csoportosodnak egy helyre... így csökkenne az ütközési pont is..

Szerintem... a nemdohányos helyre a dohányos bemegy, eszik - iszik szórakozik... aztán ha füstölni akar, akkor kivonul... a dohányos helyre meg nemdohányos úgy teszi be a lábát, hogy tudja, hogy mire kell számtania... nem is lenne hőbörgés...

uff..
.)

Avarka 2010.12.02. 10:35:12

"Meg hogy büdös?"
Igen, büdös! Baromira elegem van abból, ha elmegyek koncertre, vagy valami beülős helyre egy órát sem vagyok ott és mosthatom ki a ruháimat, a hajamból meg csak a másodszori mosásra jön ki az a rohadt büdös cigiszag.
"Például én meg az összes dohányos haverom nagyon korrekten viselkedünk. Még a buszmegállóban is úgy gyújtunk csak rá, hogy ne fújja a szél másra a füstöt."
Hát persze, hiába álltok félre, furcsa módon valahogy mindig az ember pofájába landol az a bűzös füst.
"amúgy ez is milyen faszság már, hogy nem lehet az irodában bagzani, régebben teljesen természetes volt -, így mozogsz. Nem tunnyadsz, mint a többi búvalbaszott absztinens."
Ekkora hülyeséget rég olvastam. ÁÁÁÁ
"Tiltsák be a kávét meg az alkoholt is már akkor. az sokkal károsabb."
Faszság. Napi egy pohár vörös bor kifejezetten egészséges. Egyébként mindent mértékkel kell, ez a titka mindennek. (A kávé hatásáról meg mindig mást mondanak egyébként is, hol azt,hogy káros, máskor meg, hogy jól hat az agyi működésre.)

Ernoke 2010.12.02. 10:36:11

@Morgan LeFay: én is függő vagyok pár más dologtól (a legkeményebb a tea, anélkül tényleg problémáim vannak), de pont a cigit nem értem, nincs erőteljes tudatmódosító hatása, ami miatt értelme lenne.

pizzaboy 2010.12.02. 10:36:58

"alt+tab" bajnok mekkora már. Itt már kénytelen voltam magamra ismerni. Csak az a szívás amikor elfogy a gép memóriája, elkezd swappolni, és akkor nem reagál már alt+tabra se. Na olyankor szoktam mondani, hogy "a háttérben ettől még dolgozik a gép..."

Cigi témában: én cigizek rendesen (főleg pár sör után indul be a láncdohányzás), de betiltanám az összes zárt nyilvános helyen mint a húzat.

Ernoke 2010.12.02. 10:37:20

helyesen tudat- vagy hangulat-módosító hatás, ha pontos akarok lenni.

blash 2010.12.02. 10:37:25

@Avarka: nahát, csak nem kikerült főoldalra? :DD

El Topo (Sgt. Elias) 2010.12.02. 10:37:29

Címlap, vagy mi a kurvaisten?

amit még megtehetsz 2010.12.02. 10:38:09

Igen igen! És a terhes anyákat is engedjék be dohányozni, ne kelljen a szülészet előtt fagyoskodniuk!

Mitya Ivanov 2010.12.02. 10:44:15

a kedvencem az az egyetemista (leginkább bölcsész, elsős, max másodéves), akire rá van írva, hogy nem dohányzik. Azonban ha elkezd inni, elkezdi a lejmolást is, egy szálat csak, meg "én nem cigizek, csak társaságban, meg ha iszom" stb. Ő másnak megint antidohányos lesz, és széles mozdulatokkal legyezi magát, ha az egyetem kapujában cigizők között kell áthaladni.

kaes 2010.12.02. 10:44:27

Én kb 30 évig dohányoztam, napi egy dobozzal kb. Akkor hagytam abba, mielőtt az első fiam megszületett. Azóta tíz év telt el és jelenleg dohányzásleszoktató csoportokat vezetek,vezetőtársammal úgy gondoljuk, a leszokás (pontosabban a túllépés a dohányzáson) erősen önismereti-a függőségekhez hasonló terápiát igénylő- kérdés.

Hal Stanton 2010.12.02. 10:45:07

Én csak akkor gyújtok rá, ha iszom. sajnos sokat iszom és gyakran.

blash 2010.12.02. 10:45:24

Köszönet a pilisvörösvári sörfőzde reklámáért. Kitűnő túracélpont például Nagykovácsiból indulva \o/

Vityka 2010.12.02. 10:46:17

Tibi,
ez a poszt ugyanolyan demagóg, mint én vagyok ebben amikor a dohányzás ellen agitálok.

szerintem ebben a kérdésben is van aranyközépút, ami nem a te álláspontod, igaz nem is az enyém. de valamit már kellene kezdeni ezzel a kérdéssel (is)

Sadist 2010.12.02. 10:50:17

@Modor Tibi: Szerintem annyira nem elhanyagolható, mert a dohányosok okozta dolgokkal minden nap találkozik az ember.

ajjajj 2010.12.02. 10:50:19

jajj, nemár, annyi dohányos modorosság van, és alig lőttetek el igaziakat, ez így gyengébb mint lenni szokott. a fentiek java része nem egy dohányos modorosságai, hanem egy idiótáé.(a szimfi meg egyszerűen fogalmam sincs kié, de hogy nem olyan emberé, aki azt is szív, az biztos.) mármint a felvetések java része remeke vitaindító, örök harctér, no, de hol van belőle az íz?

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2010.12.02. 10:50:42

Szerintem egy dohányos sem gondolkodik így, vagy csak elenyésző részük.

yenoee 2010.12.02. 10:51:03

Van ugye a Tarhálós Classic Alap, aki először a sajátjáról szokik le.
" 'Ggyámánesszálat... öhh... tüzed van..? (Gyújt, szív, homlok-halánték horpad, lenntart, nagy sóhaj, közepétől jön a füst kifelé, és belengi az arcát, miközben beszélni kezd) Hátezazér így nem egyszerű, hiába akarok leszokni, ha mindég fÖbasszák az agyamat."
Nem kérdezzük meg, hát mivel.
Elmondja, közben vadul szívja, szintidőre mintegy.
Távoztunkat érzékelvén, ő is elnyomja a tövig szívott cigit és ha már így összehaverkodtunk, kér még egyet, ő ma már elbukott, ma már nem szokik le, déltől talán megpróbálja, de most marad. Nyilván kell egy nyugiban, egyedül szívott ciga is, amit mások előtt tol el, mutatván, VAN neki. Legközelebb őket környékezi meg.

Valaki Innen · http://pepper.blog.hu 2010.12.02. 10:52:22

10 évig szívtam, nagyon szerettem.
Nagyon jó lenne, ha tudnék úgy cigarettázni, mintha mondjuk sütemény lenne. Valamelyik nap elszívni 1-2 szálat, aztán egy hétig nem, ha úgy adja akkor minden nap egy hétig. Sajnos ezt nem tudtam és a napi másfél doboz sok volt kicsit.

Sadist 2010.12.02. 10:52:58

@pacspacs: Aki kisgyerek vagy terhes nő közelében dohányzik, azt ugyanúgy büntetném, mint aki gyereket ver vagy molesztál.

prérikutya 2010.12.02. 10:56:27

A dohányosok is emberek, csak nem olyan sokáig!:-)

Sok értelme lehet, büdös száj, sárga fogak, meg napi 600-1000 Ft mínusz! Plusz a tüdőrák, vagy más betegség esélye!

Egy nőnél meg kifejezetten undorító, ha dohányzik, a fentiek miatt. Igen, mert büdös mint a dög, nemcsak a ruhája, de a szája is, még, ha beletöm két csomag Orbitot akkor is.

Szerencsére sosem szívtam el egy slukkot sem, de ezután sem fogok. Inkább iszok 1-2 pohár bort, ha tehetem, attól még jól is érzem magam, meg kis mennyiségben egészséges is.

Arról meg nem is beszélve, hogy menniyre jó munkaerők, óránként mennek ki bagózni 5-10 percre, míg a nemdohányos addig is dolgozik.

Turboanyu 2010.12.02. 10:56:59

" amúgy ez is milyen faszság már, hogy nem lehet az irodában bagzani, régebben teljesen természetes volt "

Az asztmás meg terhes kolléganő meg fulladozhatott, különben is dögöljön meg ha nem bírja a füstöt.

Ja, és persze én vagyok a bunkó paraszt, ha szólok a kedves lakóknak, hogy a liftben nem kéne dohányozni.

Prophet 2010.12.02. 10:57:09

@pacspacs: A megyei kórház előtt, időjárástól függetlenül, valóban van mindig egy-kettő! Igényes a köntösük, és igényesek maguk is, cigivel az arcban...

Ha itt is bevezetnének egy tiltást, szinte sikonganék a kéjtől a dohányosok fentihez hasonló panaszait hallva. Mert nem igaz, elcsépelt, és végre...de ezt már leírták előttem, hogy nem kell a szennyesbe dobni a ruhát.

Vonzó lenne, ha egy nő dohányzik? "Szexis", meg erotikus kisugárzása van? Talán a címlapon, megkomponálva... de a többi esetben kifejezetten gusztustalannak tartom, ha egy nő (lány) dohányzik.

Sadist 2010.12.02. 10:57:23

@Imiface: És mint tudjuk, a dohányosok nagy része mindig megkérdezi, hogy rágyújthat-e, valamint a csikket is mindig a megfelelő helyen nyomják el, és nem pöckölik el az utcán. Ezzel szemben az utcán található szemét nagy részét mégis a cigicsikkek teszik ki. Én ezt csak cigi-paradoxonnak szoktam hívni.

Pong 2010.12.02. 10:57:29

Szerencsére 15 éve dohányzok, de megigértem magamnak, hogy soha nem leszek "márleszoktam" náci, aki gyilkolja a füstölgőket.

És egyébként is kurvajannyukat a nemdohányzóknak, mégismitképzelnek, itt elnyomnak engem rasszistakommunistanácikok!

Mondanom sem kell, hogy hevesen azonosulok a posztban szereplő modorossal.

Mitya Ivanov 2010.12.02. 10:58:08

@Turboanyu: régen a távolsági buszokon is lehetett cigizni.

sTormy 2010.12.02. 10:58:22

@blash: Esetleg Csillaghegyről vagy a Virágos-nyeregből. Minden út a Rótburgihoz vezet.
Amire egyébként statáriumot vezetnék be (dohányosként), az a liftben dohányzás. Én is hányok, ha egy ilyen után beszállok, mit érezhet az, aki nem dohányzik?

Epoxigyanta 2010.12.02. 10:59:39

@MagyarZizzi: Az elméletek gyártása nagyon fontos a kognizív disszonancia legyőzése érdekében. Minél több ilyen kifogást tud sorolni a dohányos, valszeg annál nagyobb benne a félelem és a lelkiismeretfurdalás.

röntgenszeműlány 2010.12.02. 11:00:11

Ez sajnos nem annyira modoros, mint amennyire tahó. Az előbbi szórakoztató, az utóbbi nem annyira. Tahóblog nincs?

Epoxigyanta 2010.12.02. 11:00:33

természetesen "kognizív" = "kognitív" :)

röntgenszeműlány 2010.12.02. 11:01:45

@Pong: "Szerencsére 15 éve dohányzok"
Baszott nagy szerencse, valóban!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.12.02. 11:01:47

Na végre! Rég volt ilyen hangulatos _post_ errefelé. Kedvenceim az évente 1-2-t kommentálók fanyalgásai, hogy ez nem elég vicces/modoros. Csak így tovább, ti tudjátok a legjobban! :D

Clarimonde 2010.12.02. 11:05:59

van még a figyelmes-dohányos, aki hátratekert nyakkal-karral-derékkal, lábujjhegyen állva fújja ki a menthetetlenül a nemdohányos beszédpartnere felé tartó füstöt (vö: cigizzünk a nyitott ablakban, akkor nem lesz füstszagú a szoba! ), nemdohányos barátai és munkatársai pedig évek óta rezzenéstelen arccal követik az újabb és újabb, küzdelmes koreográfiákat, míg a figyelmes dohányos, miután a lehető legtávolabb eső hamutartóban nyomja el (percekig) a csikket, elégedetten mosolyog saját magán, hogy ő milyen udvarias

Sand Lover 2010.12.02. 11:06:43

@Alikam: „Igazság szerint a dohányzással nem lenne semmi baj, a probéma ott kezdődik, “
…hogy a dohányosok egy része kulturálatlan, büdös bunkó. Pl liftben dohányzók, csikkeldobálók, ruhakiégetők stb.
Igaz, a nem dohányzók között is akad kulturálatlan, de ők legalább nem fújják rám a füstöt.

Mitya Ivanov 2010.12.02. 11:08:25

némedbe ez vajjon hogy van?

Augur 2010.12.02. 11:11:05

Nagyjából fél életemet dohányzással töltöttem, voltak benne akár többéves szünetek is, majd marha módra visszaszoktam. Sajnos imádom. A krákogást, fuldoklást, köpködést, fogak romlását már nem annyira. A legnagyobb baj vele, hogy kurva drága. Amikor nem cigiztem, akkor is hangoztattam, hogy lélekben dohányos vagyok. Sose hánytam dohányzókra, inkább irigyeltem őket. Teljes tudathasadás, sajnos.

Der Beste 2010.12.02. 11:11:25

Én néha rágyújtok, de általában csak akkor, ha iszom, kizárólag szabadtéren, s leginkább azért, mert van egy Zippo öngyújtom, s szeretem használni.

Amúgy a katonaságnál jól jött, hogy nem vagyok antinikotinista, mert a század/szakasz/körlet 80 százaléka dohányzott, a maradék 20 százalék meg Gáz Gézákból állt, így inkább rágyújtottam én is, s élveztem a jó társaságot.

wannabe a wannabe 2010.12.02. 11:11:56

rendes dohanyos voltam regen, napi egy doboz elment. bulinapokon plusz megegy.

most egy csavoval vagyok egy irodaban, o dohanyzik. basszameg, KURVA BUDOS!!!! nem is gondoltam volna!!! pofogi ki ezt a buzt magabol, es a ruhajabol is ez arad... amiota nem cigizem, jobban zavar a szaga mint valaha... igenytelen es ultragaz es sirva gondolok bele hogy valaha en is ilyen budos lehettem? ne, nem kerek erre valaszt...

bagosok, gusztustalan budosek vagytok!!!

Fánkevő Fáncsi 2010.12.02. 11:12:20

Ez csak egy sima provokálós cikk. A blog írók manapság így akarnak közönséget szerezni, millió hozzászólást, hogy nyilvánvaló butaságokat írnak "vitaindítónak". Ez aztán hozzászólásra gerjeszti a legjámborabb olvasókat is. Nem túl eredeti módszer a forgalom növelésére, meg nem is túl igényes. Ez a pacák soha nem dohányzott életében, különben nem írna ilyen marhaságokat. Semmi tapasztalata a dologról nincs. A Rákóczi út felér 2 doboz szimfivel? Kitől hallottad ezt a hülyeséget? Arról nem is beszélve, hogy a Rákóczi utat akkor is elszívod, ha dohányos vagy meg akkor ha nem. Amit meg elcigizel az PLUSSZ-ba rámegy a Rákóczi útra.Na ilyen logikával van felépítve az egész cikk. Olcsó provokáció.

marhaszív 2010.12.02. 11:12:48

én úgy vagyok ezzel, hogy amúgy is szív eleget az életben az ember, nem kell azt fokozni. ezért én átlagosan két-három naponta esténként séta közben egy mezítlábas cigarillót és szigorúan nem letüdőzve. mindenkinek ajánlom. lehet, nekem szerencsém van cigiügyben, mert soha nem tüdőztem le és függőség sem alakult ki, hosszú évtizedekig egyáltalán semmit. aztán egy ideig igen. a függőségek is átmenetiek, egyik függőségből esik az ember a másik függőségbe. olyan nincs, hogy valakinek ne lenne semmiféle függősége.

Pong 2010.12.02. 11:14:02

@Fánkevő Fáncsi:

Szatira....ismered-e?

@wannabe a wannabe:

Igen, rablóból pandúr ugye?

Vin 2010.12.02. 11:14:07

felesleges volt ekkora feneket keríteni a dolognak, egyszerűen írhattál volna annyit, hogy egy dohányos paraszt vagyok, de emiatt miért kell nekem szarul éreznem magam?! olyan szemetek vagytok, brühűűűű....

wannabe a wannabe 2010.12.02. 11:14:54

@Der Beste: muhaha, hat azer dohanyzol mer van egy Zippod? muhahaha megalol, en inkabb elhallgattam volna ezt a helyedben :DDDD

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.12.02. 11:15:20

jó poszt, bár 1-2 jellegzetes mondat hiányzik belőle, mint pl. "bármikor le tudnék róla szokni, csak nem akarok, egyszerűen jól esik, meg különben sem vagyok az a fajta, aki napi 2 doboznyit elszív".

én is dohányzom, de furcsa mód, már csak napi 1-2-t. Kivétel persze amikor iszok. Továbbá én se szívesen ülök be nem dohányzó kávézóba vagy kocsmába. A nem dohányzó ismerőseimnek ez nem okoz problémát.

Viszont most rohadtul megkívántam egy szálat, de a cigit otthon hagytam:(

wannabe a wannabe 2010.12.02. 11:15:52

@Pong: hajaj, meg is lepodok magamon. meg mindig dohanyosnak vallom magam aki nem dohanyzik, de sajat magamon meglepodtem mennyire zavar a szaga igy hogy nem szivom....

szcsongor 2010.12.02. 11:16:24

@Ernoke: még ha nincs is olyan erőteljes tudatmódosító hatása mint a drogoknak úgy általában, attól még a nikotin is erős függőséget tud okozni

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.12.02. 11:16:53

@Fánkevő Fáncsi: látszik, hogy te még sose olvastad ezt a blogot. Ha igen, akkor meg hülye vagy. Már bocs.

szcsongor 2010.12.02. 11:19:53

@Fánkevő Fáncsi: címlapról te is?

Tibi nem kéne egy figyelmeztetést kiírni kifejezetten a címlaposoknak? Pl. hogy minden ami itt írva vagyon csak kitaláció, minden egyezés a valósággal csak a véletlen műve, kéretik nem komolyan venni stb... :)

Ngelina 2010.12.02. 11:21:03

@Morgan: hihi, pont erre gondoltam :))))

wannabe a wannabe 2010.12.02. 11:21:33

ha mar igy a karosito dolgokrol beszelunk, itt egy cikk. sajnos nem igazan tamasztja ala azt amit mond, legalabbis en tobbre lettem volna kivancsi a kutatasokbol. erdekes helyen az alkohol, es a cigaretta is.

www.reuters.com/article/idUSTRE6A000O20101101

Ngelina 2010.12.02. 11:22:08

@Dub hadnagy: a jövedéki adó szerintem mellébeszélés amíg nem a nem dohányzókra költik (bármely korosztályra).

Ernoke 2010.12.02. 11:22:13

@Fánkevő Fáncsi: ijesztően primitív vagy, inkább köttesd ki az internetttet, és tanulj meg olvasni. hasznodra válna.;)

@marhaszív: ezzel az a probléma, h a dohányzásnak kb. a letüdőzés az értelme.

@wannabe a wannabe: nem minden dohányos egyforma büdös, talán anyagcserefüggő lehet ez, nem tudom. van olyan ember, akinek imádom a cigiszagát (mert tök férfias:)), és van ugyanannyit dohányzó, aki tényleg úgy bűzölög, mint egy csikkel teli bagólés vödör.

thomasmakmusz 2010.12.02. 11:22:30

Gyűlölöm a cigi ízét, utálom a füstöt, de mégsem tudom abbahagyni a dohányzást, pedig nem szívok sokat (napi 4-5 szál). Én vagyok a mazochista dohányos.

wannabe a wannabe 2010.12.02. 11:24:33

@Ernoke: szerintem ez parfum kerdese. aki nem hasznal az budos. es vannak parfumok, amik "akar jol" is passzolhatnak a cigiszaghoz. no meg a hormonok. volt cigis pasim mikor mar nem cigiztem, en is imadtam a fustos-parfumos illatat :)

2010.12.02. 11:24:42

@Mitya Ivanov: németbe mindenki dohányzik, de sehol sem lehet. Kint állnak az emberek az utcán, vagy a pályaudvaron a sárga kockában, mert csak ott lehet.

Azon kevés helyen, ahol lehet cigizni, már az ajtóra ki van írva, hogy dohányzó helyiség. Minden egyébb helyen a teraszon, ott ülnek kint, adnak plédet, jobb helyken van gázégő is.

Az utcán lehet, de nőknek nem illik.

Még ifju leány koromban egyszer egy felbőszült német kikapta a cigit a számból, de ez még NDK-ban volt.

Amikor a drezdai barátnőm nálam járt, az utcán nem gyújtott rá, mindig bementünk egy kapu alá.

Volt úgy hogy leszálltam a gépről, és az utcán megálltam egy kuka mellett dohányozni - hiába, na a megszokás.

Most folyton úton vagyok. A lakásban nem lehet, hát rágyújtok az mikor kilépek az utcára, és mivel sietek melózni, útkozben szívom el, elég peinlich, de leszarom, a csikket nem dobom el.

Egyébként 8 év nem dohányzás után itt szoktam vissza, de ahelyett hogy valami itt is kapható márkát választottam volna, nem, zöld vékony Bond, otthonról kell hozni, mert itt csak a Vouge kapható (na az sem mindenhol, nagyon ritkán, és 5€) de az nagyon szar. Ezt még a bajor vámos is elnézte, mikor arra kérdésre, hogy mennyi cigi van nálam: 17, simán otthagyott szó nélkül, a kurva pálcikára - itt igy hivják ez a vékony szart - itt nincs kereslet)

amikor fikáznak a zöld cigi miatt, akkor kivágom, hogy igen, zöldet, mint Helmut Schmit. Ő az egyetlen német, akinek mindenhol lehet dohányozni (lehet hogy ez benne van az alkotmányban is).

cd-r 2010.12.02. 11:25:30

mókás, hogy egy ilyen lájtos téma is milyen érzelmeket tud felszabadítani. :)
címlap _rulz_

Ngelina 2010.12.02. 11:25:38

@Ernoke: ezt a tudatmódosító (v. hangulat~) hatást már másodszor említed :) nu, sajnos az van neki.
Mindennek van, ami örömforrás: amitől feldobódsz, amitől megnyugszol, satöbbi.
Biokémiai reakciót vált ki és az attól való függésről van szó.
Függés még azért is, mert mi magunk tesszük függővé magunkat a szó klasszikus értelmében: egyszer csak kijelentjük a saját buksikon belül pölö, hogy "ha elszívok egy cigit, attól lenyugszom" =attól függ,h lenyugszom-e, hogy elszívok-e most egy cigit.
És ez az amiről le kell szokni, a többi pedig magától megy. Az én cigivel való kapcsolatom most ott tart, ahol a kapcsolatom a csokival és minden mással: jól esik néha de nem ettől teszem függővé, hogy jól érzem-e magam.

Minden dolog drognak számít (ebben az értelemben), amitől lehet függeni. Cselekvésektől (és a nem-cselekvéstől) a vegyületekig (igen, a túrós tésztától is lehet függeni, ha az ember elhatározza).

thomasmakmusz 2010.12.02. 11:25:45

@thomasmakmusz: és még valami soha nem dohányozta m annyit, mint amikor iszonyatosan nyomatták a leszoktató kampányt, minden alkalommal, ha jött egy ilyen reklám megkívántam a cigit.

Styxx 2010.12.02. 11:25:56

@pizzaboy:
ja-ja
"Általában. A sok alt+tab-bajnok internetfüggő meg csak ne magyarázzon, mert ők se dolgoznak többet."
Ez megaLol!
Egy szép, őszinte, coming out hangulatú napon kirakok a laptopom mellé egy tükröt és megírom a modoros zuginternetfüggőt.
Félve jegyzem meg, nem kizárt, hogy maga a bloggazda is megtehetné ugyanezt. Remélem nem leszek kimoderálva:-)

Ngelina 2010.12.02. 11:26:15

@Mitya Ivanov: az attitűd tényleg gáz. De azért nem zárnám ki, hogy aki alkoholos befolyásoltság alatt elszív egy cigit azt hétköznap nem zavarja a pofájába dőlő bagófüst. Elvégre alkoholos állapotban az ember olyat is tesz, amit hétköznap nem. Aztán másnap kiköhögi a tüdejét, legyen ez az ő büntetése, jó? :))))

@kaes: egyetértek és le a kalappal.

Ngelina 2010.12.02. 11:26:49

@prérikutya: a sárga fogak, büdös száj és a napi 600-1000 forint mínusz az alkeszokra, a drogosokra és tulajdonképpen minden sikeres önpusztítóra jellemző.
A tüdőrák (pl) pedig akkor okozza a legnagyobb meglepit, amikor a sosem-dohányos nagymamikra sújt le, na akkor milyen faktort lehet hibáztatni?
A dohányzás pedig bármelyik pasinál épp olyan undorítő, mint nőnél, ne legyünk szexisták - a hamutartó az hamutartó :))))

Egyébként, nem ellened beszélek de a borízű száj szintén gusztustalan (meg a sörízú és egyéb fokhagymások is) - ha te magad nem fogyasztottad ugyanazt. A bortól például cefreszagú lesz az ember lehellete :(

A munka közbeni szünetekről annyit, hogy ne mártírkodjon senki mert senki sem kötözött a székhez egy munkavállalót sem. Fel lehet ám állni sétálgatni is, nem köll csak a cigire fogni ha vki szünete tart, nem kell másra fogni, miért lusta az ember.
Egy egyik kollaganőm pl óránként csinál teát, most ezért én is mártírkodjak mert én addig nem tartok szünetet? Naugye :)

@Sadist: a cigiparadoxon mögött nem ritkán gubizó haljéktalan áll. Vadászik a zsíros deckre és kifejezetten sértődött ha sajátkezűleg kell kiborítania a csikktartót mert a sok hülye oda dobta el a csikket. Na az olyat verném én pofán ha lenne hozzá gusztusom...:)

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.12.02. 11:28:39

két éve voltunk a mátrában pihenni egy tűdőszanatóriumban, aminek az egyik szárnyából panziót csináltak. mondanom sem kell, harapni lehetett a friss levegőt, zsákutca végén majdnem a hegytetőn, 0 káros anyag.

mondanom sem kell, a szanatórium összes, állami pénzen gyógyuló betege egész nap kint ült a padon és kettesével szívta a Kossuthot.

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.12.02. 11:29:47

kétszer is leírtam a mondanom sem kell modoros fordulatot, ajjj :D

godin 2010.12.02. 11:30:07

Én is kiállok a dohányosokért, "sajnos" én is az vagyok.
Engem is sok minden idegesít, és nem mondanám, hogy a globális felmelegedést is a dohányosok okozzák... Bár sokan már gondolom ezt is állítják...

Pl. idegesír a büdös régi diesel autó, ami előttem halad és mefulladok tőle, pedig dohányzom! Kérem, hogy tiltsák be városon belül a használatát!

Valamint olyat még nem hallottam, hogy valaki erősen dohányos állapotban verekedést kezdeményezett, vagy leszúrta élettársát, vagy belerohant egy buszmegállóba, és megölt vele 5 embert, köztük kisbabát is, vagy balesetet okozott, stb. Olyat viszont igen, hogy ittasan...

Ennyi erővel minden alkoholt tartalmazó üvegre írják rá, hogy májzsugorodást és agyi, fizikai leépülést okoz!

Sőt, minden autóra is, hogy veszélyes lehet az egészségre! Ezt meg azok kérik, akik sétálnak és bicikliznek és friss levegőt akarnak szívni...

Ha a dohányzás káros, akkor miért nem tiltják be egyszerűen? És az állam miért támogatja a dohánytermesztést? Nalám, nalám...

Ez az egész dohányzás ellenesség egy kitalációs f@szság, egy mondvacsinált dolog. A passzív dohányzás meg főleg. Mert akkor mondhatnám, hogy passzív alkoholfogyasztás káros az életemre, stb, stb...

Ilyet meg, hogy ki kell kocsmázás után mosni a ruhákat... Persze, hogy ki kell. Sportolás után nem szoktad? Én betiltanám a sportolást is, mert büdös lesz a ruhám. A kocsmázás már csak ilyen...

Ernoke 2010.12.02. 11:32:09

@wannabe a wannabe: én úgy nézem, h nagyon magas súlyozást adtak a másokra-környezetre gyakorolt káros hatásnak. meg valószínűleg azt is figyelembe vették, h mennyire elterjedt. ha csak a használót nézzük, a lista egyből hülyeséggé válik. mert pl. a speedet veszélyesebbnek ítéli, mint az lsd-t meg a gombát, pedig az utóbbiak is rendelkeznek ugyanolyan durva pörgető hatással, csak még tudatmódosítanak is mellé, amit a speed nem tesz.

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.12.02. 11:35:07

@godin: azért ha nem haragszol, a bélelt, 2 kilós gore-tex kabátot nem szeretném heti kétszer kimosni, csak azért mert más nem bír ki 20 percet egy cigi nélkül.

ha betiltanák a cigit szerintem összefosnátok magatokat, mindenki az utcán vergődne mint a partra sodort hal. meg persze beindulna a csempészet ezerrel. így legalább az állam keres rajtatok.

az meg hogy az alkoholtól agresszív lesz valaki, vagy büdös a dízel az téged nem ment fel semmi alól.

ha a kommented a poszt folytatásának szántad, akkor elnézést :D ha nem, akkor Łß$Łß$$Łß$$!

sTormy 2010.12.02. 11:41:08

@godin: "Ha a dohányzás káros, akkor miért nem tiltják be egyszerűen? És az állam miért támogatja a dohánytermesztést?"
Nemtom, mert kurva sok pénze lesz belőle?

tom1034 2010.12.02. 11:44:14

@godin: te tényleg egy cigináci vagy.pont az ilyenek miatt kéne minden nyilvános helyen betiltani..valamiről mindig elfelejtenek beszélni:a többség NEM dohányzik vagyis itt egy kisebbség nyomorítja a többséget! az tipikus duma meg,hogy ha mi dohányzók nem járnánk kocsmába minden hely becsukhatna egyszerűen nevetséges.

godin 2010.12.02. 11:46:42

@tom1034: @d'oh: Egyébként én is kibírok sok időt cigi nélkül, én is megkérdezem, hogy zavar-e valakit, én is figyelek merre megy a füst, és én is mindig elnyomom és a kukába dobom a csikket, valamint van mobil hamutartóm is, ha kuka nem lenne. Mert általában nincs...

De ha akarok, akkor miért ne gyújthatnék rá, ha senkit nem zavar. A kocsma meg olyan, mint egy weboldal. Ha belépsz, el kell fogadni a "lájszensz agrímentet" :)
A dohányosokat lehet regulázni, de a dohányos nem regulázhat? Pl. az, aki nem iszik, nem vezet, stb. Hogy is van ez? Mindenkinek van olyan dolog, amit nem szeret, csak a dohányzást emelik ki, mert ez egy felkapott, menő, trendi dolog az utóbbi pár évben.

Pl dohányzom, fizetem a nem gyenge TB-t, és még soha semmi bajom nem volt. Hadd dönthessem már én el, hogy dohányzom, és majd azért veszem igénybe a TB-t, vagy van másvalaki, aki helikopterről ugrál ejtőernyővel, és ha nem nyílik, akkor meg azért.

A tüdőrák-dohányzás között nem mondom, hogy nincs összefüggés, de sztem kevesebb, mint amennyi jelentőséget tulajdonítanak neki. Ez inkább beállítottság kérdése. Mert nekem is van példa, aki 6 éves kora óta rágta a dohányt, majd talpas cigivel leélte az életét, és 91 évesen halt meg májrákban vagy 15 évvel ezelőtt, és egy kortyot nem ivott...

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.12.02. 11:47:47

@tom1034: ezzel annyiban nem értek egyet, hogy a kocsmákban és szórakozóhelyeken valóban felülreprezentáltak a dohányosok, általában ez a bulizós, élet császára réteg meg a romkocsmákban agonizálók fokozottan hajlamosak a dohányzásra. míg aki józan életű, racionális ember, azt a dohányzás is jobban elkerüli.

0 2010.12.02. 11:50:47

aki szeretne leszokni: gyűjts össze egy csomó cigicsikket, tedd bele egy befőttesüvegbe, öntsd le egy kis vízzel, várj pár órát. Amikor rádjön a dohányozhatnék, szagolj bele. Elmegy a kedved azonnal....

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.12.02. 11:52:09

@godin: "és 91 évesen halt meg májrákban vagy 15 évvel ezelőtt, és egy kortyot nem ivott... "

:D :D :D

ez szerintem minden idők legnépszerűbb városi legendája, érdekes módon mind a 2-3 millió dohányosnak volt egy ilyen rokona :D

felőlem ott gyújtasz rá ahol akarsz csak én ne érezzem. és nem azért mert trendi. és mielőtt megkérdezed, igen, az is zavar, ha mondjuk beül mögém valaki a kocsiba és tömény alkoholt büfög fel meg dől belőle a cefreszag miközben hozzád beszél. vagy megeszik két fej foghagymát mielőtt elmegy a hivatalba ügyet intézni.

szerintem a józan ész azt diktálja, hogy az alkalmazkodjon, aki valami rendkívülit csinál. nehogy már a dohányzás legyen a default.

godin 2010.12.02. 11:53:41

@mosolygós arc: Aki meg a piálásról akar leszokni, az nézzen híreket, vagy menjen be egy késdobálóba, és nézze az alkoholistákat, akik az adófizetők pénzéből kiutalt segélyen isszák el a pénzüket...

godin 2010.12.02. 11:56:19

@d'oh: Igazad van, ne a dohányzás legyen a default. Egyetértek veled, mert kerülendő dolog. De sok olyan dolgot lehetne találni, mint a dohányzás, ami szintén sok embernek nem tetszik, és ugyanannyira rontja az életminőségedet. Csak sz@rnak rá.

0 2010.12.02. 11:57:24

godin: a piálásra jobb receptem van :-)

tom1034 2010.12.02. 11:59:22

ja ja mindenki megkérdezi rágyújthat e aztán ha valaki mer nemet mondani meg van sértődve..azért mert valakinek ez a hobbija amiatt miért kéne nekem is vele szívnom??ezek a legendák meg a 98 éves láncdohányos nagyapáról ugyan már... mellesleg jelzem régen korántsem szívtak ennyit ugyanis vagy nem volt vagy pénzük se volt rá na meg nem utolsó sorban robotoltak egész nap túlnyomórészt,így megvolt a testmozgás friss levegő stb és nem egy zárt helyen füstölögtek.

2010.12.02. 12:02:41

Hülye szokás, sokba is kerül, Magam 13 évesen kezdtem, akkor a piros Szimfi 9.60 Ft, a Szofi 12 Ft volt, a Marlboro 38 Ft-ot kóstált... Ha jól emlékszem a Camel valami horribilis, 68 Ft körüli áron volt.
18 évesen be is fejezetm - a mai cigaretta árakat nézve nem is volt hülye ötlet.
Most alkalmanként pipázok, ami azért is jó, mert a kopasz fejemmel-szakállal pipázni önmagában erősen modoros-pózőr jellegű tevékenység...

Asidotus 2010.12.02. 12:03:50

Az államnak baromira megéri a dohányzás, akármi mást is hadoválnak az illetékes elvtársak.
Magas az adó rajta, és ráadásul a dohányosok sokkal hamarabb halnak, emiatt lényegesen sokat lehet spórolni a nyugdíjukon.
(Az egészségügyi ellátás költsége kamu duma. Az egészséges emberek is végül valamilyen betegségben halnak meg, csak nem 50-60 éves korukban kezelik őket, hanem 70-80 éves korukban. Na bumm.)
Ha neked megéri a rövidebb életedért cserébe ilyen mértékben finanszírozni az államot, akkor mi, nem dohányosok, örülünk neked.

stagolee 2010.12.02. 12:04:15

@tom1034:

Kocsma, kávéház = dohányfüst.
Így van ez jól, amióta világ a világ.
A sörnek, bornak, pálinkának szaga van.
Akinek ez nem tetszik, vegyen inkább fittness-bérletet és igyon frissen facsart répalevet. Egészségére!
Én sem járok konditerembe inni,vagy dohányozni, mert az nem odavaló.
A liftben vagy akár az utcán pedig legalább annyira zavaró, amikor valaki előzetesen nyakon öntötte magát egy fél vödör parfümmel. Én attól allergiás rohamot kapok. Tiltsák be!

2010.12.02. 12:05:07

@tom1034: Tedd azt, amit én szoktam: ha rákérdeznek, hogy zavar-e, válaszold, hogy igen, nagyon.
Ki nem szarja le, ha megsértődik? Miért kérdezi, ha zavarja az őszinte válasz?

Asidotus 2010.12.02. 12:06:28

Az a baj a cigivel, hogy füstöl. Az, hogy te hogy baszod el a saját egészségedet, az nem érdekel. De ne füstölj rám. Az én egészségem, az én közérzetem, az én ruhám az én dolgom. Ahhoz neked semmi közöd.
Szeszelni lehet, de beszeszelni nem lehet pl. autót vezetni. Magadban annyit füstölsz, ami csak kifér, de minket lécci, hagyj ki belőle. Én nem kértem, nem választottam a dohányzást, miért kéne elviselnem a te Hülyeséged kényelmetlenségeit?

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.12.02. 12:10:16

@Mitya Ivanov:
Sajnos tudnék, de ez nem nyilvánosságra tartozik, és nem is vicces, túl személyes, családi dolog, betegség, az megijesztett. De valahogy azt az érzés kéne neked is, ahogy lefeküdtem tegnap az esti 400 után, ha hasonló szagot szimulálnának, hát egyből leszoknál. De igazából csak a pozitív példákat tudom mondani, kivirultam, egészséges vagyok, meggazdagodtam és húsz kiló híztam, így most nézek ki úgy, mint orosz kidobóember. :)

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.12.02. 12:13:11

Én még utcán is látványosan köhögni kezdek, ha valaki rágyújt a közelben, és undorodva legyezek, csak hogy felbasszam az agyát. Faszom jó abban a büdös szarban, soha még csak meg se fordult a fejemben, hogy kipróbáljam.

tom1034 2010.12.02. 12:14:18

még ha nem lenne káros akkor is zavarna a füst,miért legyek én büdös más szokása miatt,miért kéne elviselnem? ha valakinek a szomszédjába valami gyár épül egyből megy a tiltakozás mert a károsanyag kibocsájtás stb otthon meg fújja a füstöt a gyerekre,de persze az nem baj.kedvencem mikor kisbabával beülnek a dohányzó részre de a gyerekkel bébivizet itatnak mert a csapvíz az káros ám!:)

Sand Lover 2010.12.02. 12:17:36

@tom1034: Na, az engem nagyon idegesít, amikor csecsemőt/kisgyereket kocsmába/kávéházba visznek, mindezt mondjuk este, és hallgathatom az üvöltést/élvezhetem a rohangálást ÉS üvöltést.

sTormy 2010.12.02. 12:18:32

@Donna Anna: Akkor most szólok, hogy ez nem agyfelbaszó, inkább röhejes szokás, különösen akkor, amikor a primadonna még rágyújtás előtt kap asztmás rohamot.

Pong 2010.12.02. 12:18:40

@Donna Anna:

Én meg az ilyenekre szokta füstöt fújni és felvenni a "nemszólszbeköcsög" arcomat...:)

nagysuhi 2010.12.02. 12:20:23

Amúgy már az ősmagyarok is elszívtak egy szivart a jó kis nyereg alatt puhított paprikáskrumpli után.

smartdrive 2010.12.02. 12:23:12

keresek egy tüdőrákost, felolvasom ezt neki, és közben jókat nevetek

Valaki Innen · http://pepper.blog.hu 2010.12.02. 12:23:16

Kicsit eltértünk (én is) a poszt témájától.
Itt nem arról szól a történet, hogy a dohányzás jó-e vagy sem, hanem a modoros dohányosokról.
Azokról akik betanult frázisokkal magyarázzák, teljesen feleslegesen, a nagy büdös semmit.
Nekem keresztanyám mondta egyszert ezt miután én leszoktam, de kikísértem cigizni:
"- Én is leszokhatnék, ha akarnék, de tudod mi van? Nem szívtam két hónapig és felszedtem 10 kilót. Az egész ruhatáramat le kellett volna cserélni, keresztapád azt mondta inkább szívjam. Egyébként is a szomszéd Pali, az sose szívta, és miben halt meg? Tüdőrákban! Nagyapád 40 évig szívta és hogy halt meg? A tehén a pajta falának nyomta. Na akkor? Nem mindegy?"

Inkább meg sem szólalt volna, de gondolom locsolgatta a bűntudatát ezzel.
Szívja felőlem, engem nem zavar, de magyarázza már meg, hogy jobb szívni, mert az roppant idétlen és szánalmas.

MetálFater (törölt) 2010.12.02. 12:27:41

Veri a dohányos, hogy neki alapvető emberi joga dohányozni...

Ez igaz.
De akkor fizessél kétszer, háromszor annyi egészségügyi hozzájárulást!

Pro primo:
Nyilvánvaló tény, hogy a dohányzás egészségre ártalmas. Ha szívod, szívjál!

Pro secundo:
Ha tudatosan rongálod az egészséged, akkor fizess érte többet!

Pro tertio:
Amikor meg esetlegesen tüdő-, gége-, és egyéb rákot kapsz, akkor meg követeled az orvosi segítséget...

No ezért fizess többet!

Bakker.

Öreg Sam 2010.12.02. 12:28:22

Tudja-é valaki az ide vonatkozó szabályokat?
Lehet-é "dohányzó" kocsmát/éttermet/presszót nyitni???
Ha lehet,akkor ez a megoldás.
Én dohányos lévén nem megyek "tiszta" kocsmába,te meg nem jösz az én bagófüstösömbe.
Ez igy korrekt,mindenki megkapja a magáét...

stagolee 2010.12.02. 12:29:22

@Pong:
Én ezeket a harcos antinikotinistákat/antialkoholistákat a való életben messzire elkerülöm, nem kis részben az itteni kommentekből is nagyon jól dokumentált szélsőségesen intoleráns attitűdjük miatt.
Lehet, hogy a te módszered jobb, hadd tanulják meg milyen is az, amikor a szokásaikat rá akarják kényszeríteni másokra.

eastern sugar 2010.12.02. 12:30:02

@Modor Tibi: úristen, ez pont én vagyok!!! a dohányzó taxi életem szenvedélye :D

pfekete101 2010.12.02. 12:30:44

@stagolee: "Kocsma, kávéház = dohányfüst."
Lomaciafaszat.
magyar kocsma /= pub
Magyar kocsmaban lehet hog vagni lehet a fustot, olyan is.
kavehaz: az baszna be. Jo kavehazban/cukraszdaban nem lehet dohanyozni.

vincere 2010.12.02. 12:32:10

kiváló :))

én már annyira átszocilalizálódtam, h. többször előfordult, h. otthon nem vettem észre (mivel fel sem merült bennem), h. egy hely dohányzó, mentem kifelé rágyújtani, mikor szóltak, h. bent is lehet.
nyáron kifejezett romantikája van, buli közben sok ember a kocsma előtt tart különbulit :)

még nem olvastam el a kommenteket, majd később, nemt udom, volt-e szó a reptéri kijelölt dohányzó-területekről. csak pár reptéren van ilyen, Zürichben pl. nagyon korrekt. Bécsben eddig is gáz volt, olyan füst volt, h. fél cigi után mindig kijöttem, most meg pár hete láttam, h. már nem is szoba, hanem egy fülke (!) van, ahová egymás mellé préselve 4 ember fér el. igaz, jobban szellőzik, viszont az egész már olyan, mintha ketrecbe lenne zárva az ember...
hova lesz így a világ :)

pfekete101 2010.12.02. 12:32:17

Egyik ismerosom nagy dohanyos volt. Kivettek az egyik tudejenek a x %-at. Azota nem dohanyzik.

stagolee 2010.12.02. 12:32:35

@Öreg Sam:
Ez lenne az ésszerű megoldás, de lehet hogy a militáns egészségmániásoknak ez is kevés lenne.
Ők téríteni akarnak.

bda 2010.12.02. 12:33:43

Emberi gyengesség a cigi meg a többi drog, semmi más. Azzal vitatkoznék,hogy termelékenyebbek lennének mint a nem dohányosok, ha csak a cigire fordított időt nézzük már itt hibázott a történet.
Az értelmiségi aki nem dohányzik rosszabb szellemi a kapacitássa rendelkezik, mint a bagós utcaseprő?
Füstért pénzt adni?

Kacagó gerle · http://hobbitippek.blog.hu/ 2010.12.02. 12:33:53

Uraim, egy sz*pas elött is zavarna valakit, ha a hölgy dohanyzott?
Na ugye :-)

stagolee 2010.12.02. 12:36:49

Az a régi holland közmondás megvan, amely szerint egy nőnek olyan férfit megcsókolni, aki nem iszik sört és nem pipázik, az olyan mintha egy tehén seggét csókolná meg.

Lone Starr (törölt) 2010.12.02. 12:37:20

@cd-r: Ez nem lájtos téma.
Bár szerintem is az (számomra), de láthatóan tuti nem az. Többek tényleg a kognitív disszonancia-redukcióval bírják csak. :) Mint a poszt.

vomita 2010.12.02. 12:37:33

Pár száz éve az emberek igen sokszor, ha társaságban voltak egy akkori "bulin", a palota lépcsőházaiban szartak és hugyoztak. Leonardo da Vinci egy írásában ezért emelte ki a csigalépcső előnyeit, többek között, hogy abban nem lehet a sarokba hugyozni. Az akkori modorosok kikérték maguknak, hogy ugyan miért ne szarhatnának továbbra is a lépcsőházban, mikor az egy jó szokás, régi hagyomány, rendkívül egészséges és a szaghoz pedig hozzá lehet szokni.

MetálFater (törölt) 2010.12.02. 12:37:41

@Kacagó gerle:

Az bizonyára nem zavarna, de a hamutálca "illatú" szája már annál inkább.
Az ilyet csókolja meg a...

Pong 2010.12.02. 12:38:31

@Kacagó gerle:

Nem.

@stagolee:

Müködik, mindig odébbmennek azok, és máris jobban érzem magam, hogy nem látom a kis asztmás arcukat!

sTormy 2010.12.02. 12:39:35

@Kacagó gerle: Nem, és ez nem is feltételes mód. :)

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.12.02. 12:40:20

@Kacagó gerle: Közben azért zavarna.

Az igazat megvallva én is osztottam jópár, a posztban vázolt modorosságot. Aztán Angliában ki is próbáltam ezt a kintdohányzós dolgot, és azóta nem sír a szám.

Teljesen rendben van ez a tilalom, az egyedüli gáz az a futballstadionok, de azért az is kibírható.

orient 2010.12.02. 12:40:48

Ekkora ökörséget még életemben nem olvastam. Pedig az én tűrőképességem , toleranciám magas. Válaszra sem méltatom, mert semmi értelme...

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.12.02. 12:41:03

@Mitya Ivanov: Sőt régen az nem is volt művészfilm, ahol nem cigiztek állandóan. A rágyújtást szerintem külön tanították a színészeknek és a hatásszünetet, ahogy a hős elhallgat és elmerengve fújja ki a füstöt, mielőtt kinyilatkoztat. Jean Gabin meg az orosz színészek utolérhetetlenek.
Kellene MODOROS LESZOKÓT is írni (magamfajta típus)nagyképű, kioktató, de ezt joviálisan leplezi, igazi neofita, ő gyűlöli legjobban a dohányzást és ő tudja az egyetlen igaz módszert. Ilyeneket mond:
"Ez agyban dől el"
"Ha még bent nem állsz készen a leszokásra, nem fog sikerülni"

Lone Starr (törölt) 2010.12.02. 12:42:22

@pfekete101: Apámnak is kivették egyik tüdejének a 30%-át, ő 30 éve nem dohányzott ekkor (bár előtte igen, ráadásul a korabeli Munkást). Azért műtötték, mert szöget "lélegzett be". Szóval bocsi, ez off.

Viziló 2010.12.02. 12:42:27

Nagyon jól visszaadja a cikk az önámító, szuicid dohányosok gondolatvilágát és stílusát.

Hadd adjak hozzá egyet a saját dohányfüggő (vagyis drogos) kollégáim szájából:

"Ami nem öl meg azonnal csak erősebbé tesz"

Igen, ez a legjobb ön-tverés, ugyanis egy hazugság. Meg fog az ölni, nyugodj bele, de nem azonnal, hanem hosszú távon.

Pong 2010.12.02. 12:42:33

@orient:

Mégis sikerült, mondjuk az, hogy szart nem ért, az egy másik dolog...:)

Pong 2010.12.02. 12:44:01

@Szocio Pata (kikvogymukblog):

Tényleg ki kellene zárni innen az időklónajaimat.

stagolee 2010.12.02. 12:44:16

@pfekete101:

Nana,nem is olyan régen a boldogabb időkben az angol és ír pubokban is vágni lehetett a füstöt.
Amióta ott is a egészségnácik kerültek hatalomra, sokan be is zártak, vagy privát klubokká alakultak, ahol a répaevőknek coki.
És Amsterdamban? Persze az szerinted biztosan maga a métely.

pfekete101 2010.12.02. 12:45:51

@stagolee: Amszterdam az "jo" hely. Vajon sok europai orszag miert nem koveti liberalis mivoltat?
Nem veletlenul.

Combi a ballibes Ferkófan 2010.12.02. 12:46:09

Be kéne tiltani az index címlapot, mert az így idejutó hülyéktől csak a fejem fogom, mikor a kommenteket olvasom.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.12.02. 12:47:40

@stagolee: Just to let you know, az angol kocsmák elsősorban a pubco-k miatt mennek csődbe, akik öt-hatszoros áron vetetik meg a bérlőkkel a sört.

Én dohányzom és mégis száz százalékig támogatom azt, hogy a kocsmákban ne lehessen. A franc akar használt füstöt szívni.

Ernoke 2010.12.02. 12:48:21

@Szocio Pata (kikvogymukblog): én az alkohollal kapcsolatban bírok olyan idegesítő neofita lenni, h éppencsak pofán nem vágom saját magamat.

stagolee 2010.12.02. 12:51:51

@pfekete101:
Szerintem azért, mert pillanatnyilag hülyék irányítják őket.Olyanok, akikkel az óvodában senki sem akart játszani, az általánosban e nagyfiúk elvették az uzsonnájukat, középiskolában meg nem jutott nekik pina, és most mint politikusok mindenért bosszút állnak. hadd ne hozzak fel példákat...

shibaura 2010.12.02. 12:52:59

Tényleg vannak ilyen modoros dohányosok. Jó választás volt a téma.

Nazarin 2010.12.02. 12:53:21

Vegyünk példát Bhutánról! Ott mindenestől betiltották a dohányzást. Irigylem őket.

Kis ember 2010.12.02. 12:55:16

Nem olyan rég sikerült megvalósítani egy régi elképzelésemet: a villamosmegállóban odasétáltam egy dohányos mellé és egy hatalmasat fingtam az orra előtt. Mikor döbbenten nézett, csak annyit mondtam: ez nem okoz rákot.

Öreg Sam 2010.12.02. 12:56:12

@Viziló:
Igen,meg fog ölni...
Na und? Legfeljebb 5 évvel tovább leszek halott.
Ti egészségmániások,vegák,léböjtkurázók nyertek mondjuk 5 évet velem szemben.Lehet,hogy az az 5 év éppen a csövekre/infuziókra/lélegeztetőre kötve telik???
Én soha nem próbáltam megtériteni senkit szeliden sem a dohányzók táborába,ti viszont agressziven léptek fel velünk,dohányzókkal szemben.
Vannak-é nekem is jogaim,vagy valakik eldöntötték,hogy én csak egy kitaszitott pária lehetek?
Többször kimatekoltuk már,ezzel nem érvelhettek,hogy a dohányon lévő adó többszörös bevétel az államnak az EÜ kiadásokhoz képest.
Ha 2011 01.01-én mindenki letenné a cigit meg a piát,megkockáztatom,hogy összeomolna a költségvetés...
Hagyjuk szépen egymást békén,igy kerek a világ.
Ja! Bunkók kb.ugyanolyan arányban lehetnek dohányzók és nemdohányzók között :))

KCB 2010.12.02. 12:56:17

Gondolom ezt a cikkíró sem gondolja komolyan és csak provokálni akar...
Amúgy a dohányosok ezer módon meg tudják indokolni miért nem antiszociálisak a kényszerbetegségükkel...

pfekete101 2010.12.02. 12:56:45

@stagolee: igen, igazad van. Hollandiat tenyleg ilyenek iranyitjak.

0 2010.12.02. 12:59:32

@Kacagó gerle: a kurvák azért dohányoznak, hogy úgy szűrjék ki a nemi betegséget. Ha csíp, akkor ott valami baj van. Ezt olvastam egy cikkben, kurvával beszélgettek.

sTormy 2010.12.02. 13:02:27

@Kerek Perec: Vág az eszed, miből jöttél rá?

stagolee 2010.12.02. 13:02:28

@Kis ember:

Ez aztán igen! Hogy még milyen egyéb magasröptű elképzeléseidet nem sikerült még valóra váltanod, azt szerintem jobb, ha nem tudjuk.
Mindenesetre ha az én orrom alá fingottál volna, akkor nem hiszem, hogy azzal most dicsekednél,(ez egyébként önmagában is eléggé bizarr, mit ne mondjak) hanem inkább megpróbálnád a következmények fájdalmas emlékeit mindörökre elfelejteni.

MekkMester 2010.12.02. 13:02:31

Szerintem az összes dohányos akaratgyenge, csökkent értelmi képességű, beteg ember.
Persze ez csak a magán véleményem.

IndaMuncher 2010.12.02. 13:03:29

@Ernoke: A teának sincs annyira nem? Meg attól is függ milyen teát iszol. Jól sejtem, hogy kenderbarát vagy, ha már ennyire mondod ezt a tudatmódosítást?

IndaMuncher 2010.12.02. 13:06:31

@Ernoke: Már miért lenne a letüdőzés az értelme? Anélkül is eléggé be tud szédíteni egy-egy erősebb cigi.

stagolee 2010.12.02. 13:07:53

A hőbörgés helyett inkább hallgassatok Öreg Sam-re, nem szokott hülyeségeket beszélni.

Noked-Lee 2010.12.02. 13:10:04

húbazz, kéne már egy cikk a modoros index címlaposról. ritka idegesítő egy faj.

orient 2010.12.02. 13:11:00

@Pong: @Szocio Pata (kikvogymukblog): ez csak vélemény nyilvánítás. Válasz amiben reagálok a mondandókra, érvekkel, ellenérvekkel. Ezt az írást arra sem szeretném méltatni, mert az egészből az jön le tök mindegy mit mondanék el lennék küldve a k*rv@ anyámba. Kár érte, mert blogok az érvelésre , ellenérvelésre vannak, hogy az emberek változtassanak a nézőpontjukon..stb. De ennek a stílusa, és leírása olyan ami kizár minden vitát. Aki nem ért egyet az egy barom. Kár érte..

Szuhay Balázs (törölt) 2010.12.02. 13:16:24

@Nazarin: Mondjuk ott, 6000 méteren még a zoxigénért is meg kell küzdeni, nem tudom, hogy volt-e egyáltalán dohányzó lakos.

stagolee 2010.12.02. 13:16:53

@pfekete101:

Én pont nem Hollandiára gondoltam,azt hiszem ez elég nyílvánvaló, bár ott is megfigyelhető bizonyos mértékű romlás e tekintetben.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.12.02. 13:18:58

@orient: Szerintem túlbonyolítod. Ebben a blogban nyugodtan írhatsz mindent, nem küldenek el sehova. Relax!

sTormy 2010.12.02. 13:21:21

@orient: Baszki, te még mindig azt hiszed, hogy itt a poszttal kell egyetérteni, vagy nem érteni? Nézz már körül, komolyan.

2010.12.02. 13:23:59

Azért valljuk be: van valami hátborzongató az igazi hardcore dohányosokban. Gondolok itt azokra, akik az érszűkület miatti amputáció után, a kórház teraszára kitolva már szíjják erőssen, vagy pl. édesanyámra, aki tüdőműtétje (jóindulatú daganat volt...) után kb. két hónappal már ugyanúgy szítta-fújta...
Az mondjuk igaz, 70-hez közel már olyan nagyon nincs miért leszokni, ha pusztán az eü. szempontokat vesszük.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2010.12.02. 13:25:00

vannak helyek, ahol nem illik cigarettazni.
nem cigizek peldaul buszmegaloban, templomban, salternel-, penztarnal varakozva, szuloszobaban, es tudogondozo varotermeben. Ezeken a helyeken bunkosag cigizni, ezert ilyenkor csak es kizarolag szivarozom, vagy pipazom.

Turboanyu 2010.12.02. 13:26:16

Mitya Ivanov : "régen a távolsági buszokon is lehetett cigizni."

Igen, én pl. 2-2 napot kellett hogy elviseljem a Budapest- London távolságban.
Amikor már fulladozva kinyitottuk egy kicsit az ablakot tényleg résnyire, buszon nem is lehet nagyon), akkor a dohányos csapat rázendített a rinyára: Fááázuuuunk! Hideg van.

lárvalányhaj 2010.12.02. 13:26:47

És az milyen, ha valakinek az a hobbija, hogy sorra járja a plazákat, és feljelentgeti őket, ha az emberek nemcsak a kijelölt dohányzóhelyen dohányoznak?

gigabursch 2010.12.02. 13:29:13

Azért a dohányosok észrevehetnék, hogy hány embert zavarnak.

Mert engem baromira. S elviselhetetlen az, hogy nincs egy szórakozóhely, amit ne tennének tönkre a füstjükkel.
De nincs egy közterület sem, amit ne mocskolnának össze.
Vagy nincs egy élővíz, ahova pecázás közben ne repülnének bele a csikkek.

Mike36 2010.12.02. 13:29:18

Engem zavar, hogy nem lehet úgy beülni valahová, hogy ne a tömény füstöt kelljen szívnom, hogy ne legyen büdös a ruhám, hajam.
Miért vagyok köteles más füstjét elviselni? A dohányosok dohányozzanak búra alatt.

A dohányos érvek, amik a posztban vannak, nettó baromságok.

Engem alapvetően nem zavar, hogy valaki dohányzik, tegye, de úgy, hogy ne kényszerítse rám azt hogy én is vele dohányozzak. Hogy ezt hogy oldja meg, az már legyen a dohányos baja, nem érdekel.

orient 2010.12.02. 13:29:19

@sTormy: kezdődik..anyámat még nem tisztelted meg de hamarosan jön igaz?

pizs (törölt) 2010.12.02. 13:31:04

A dohányosok egy idő után ill. hosszú évek után, sokat tudnak beszélni! Valószínű a szervezetben telítődött a dohány, és ez olyan, mint a kávé, - doppingol.
Én is dohányzom, elég rég óta, valamikor nem beszéltem, egy mukkot sem szóltam, bezzeg pár éve, akkor is beszélek, ha nem kell... ha ezt tudtam volna fiatalabb koromban, akkor talán 5-10 évesen rászoktam volna a cigire... :)
Nem vagyok csökkent értelmi képességű, ahogy a MekkMester mondja a dohányosokra. Sőt olyan gondolatokat hozott felszínre a cigi hatása, ami el volt fojtva valamikor... :)

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2010.12.02. 13:31:38

@Mike36:
"Engem alapvetően nem zavar, hogy valaki dohányzik, tegye, de úgy, hogy ne kényszerítse rám azt hogy én is vele dohányozzak. Hogy ezt hogy oldja meg, az már legyen a dohányos baja, nem érdekel. "

akkor ha talalkozunk, elkotom a nyakacskad egy spargaval. problema megoldva :)

sTormy 2010.12.02. 13:32:09

@orient: Nem kenném anyádra, hogy leállsz vitatkozni egy kilométerekről láthatóan paródiának szánt szöveggel. Erről csakis te tehetsz.

orient 2010.12.02. 13:33:25

@sTormy: a kommentekből annyira nem a paródia jött le, ha magából az írásból igen.

Mike36 2010.12.02. 13:34:28

@Öreg Sam: kicsit sem érdekel, hogy egészségtelen-e vagy sem, hogy megölöd-e magad vele vagy sem, tőlem egyenesen gyógyhatása is lehet számodra, CSAK

NE ERŐLTESD RÁM

ha alkoholista vagy és egész nap iszol, még nem kell nekem is innom, de ha dohányos vagy, a füstödet nekem is be kell szívnom, ha akarom, ha nem
én meg nem akarom
neked NINCS jogod engem erre kényszeríteni

2010.12.02. 13:34:32

És az autós dohányos? Mi az oka annak, hogy a csikket nem az autó hamutartójába teszik, hanem elegánsan kihajítják az ablakon? Olyan kibaszott nagy dolog lenne (akár minden este) kiüríteni a hamutálat és akár kiöblíteni? Szinte mind ezt csinálja, vagy legalábbis nagyon sokan.
Amikor egy ilyennek ez felvetettem, azzal ütötte el, hogy "ezt a szél úgyis elfújja"(???)
Persze tudom, más is szemetel, de akkor is.

pfekete101 2010.12.02. 13:34:40

A dohanyosoknak uzennem, akiknek meg nincs gyerekeuk, de terveznek, hogy a szuleskor majd kerdezzek meg a szuleszt milyen szinu a mehlepeny. ;)

ap@tigris · http://apatigris.blog.hu 2010.12.02. 13:36:09

Ha a dohányzás jó dolog, akkor miért van, hogy egy vegyes társaságban a dohányzók felfelé/válluk mögé/elfelé fújják a füstöt?
Miért nem részesítik a nemdohányzókat is ebben a sok jóban?
Miért nem fújják az arcukba a füstöt, tömik a szájukba a cigarettát?! Önző banda...
A dohányosok a gyermeküknek miért nem tesznek cigarettát a Mikulás-csomagba?
Ha annyira jó?
Felelőtlen semmirekellő szülők, megfosztják a saját kölküket az agyműködést serkentő nikotintól...bezzeg a kalcium, az mehet...nem szép..
Nem az baj, ha valakinek van egy szenvedélye, szíve joga, mindenki úgy b@ssza el, ahogy tudja. De szerintem gyerekes dolog megpróbálni bebizonyítani, hogy mindenki, aki nem osztozik ebben a szenvedélyben, az hülye, tudatlan, esetleg egészség-náci.
Vannak persze tények itt is, ott is. Van a hülye statisztika, miszerint 9 percenként 1, naponta 77, évente pedig 28 000 honfitársunk halála hozható összefüggésbe a dohányzással.
És van a tudományos tény, miszerint a nagypapa 100 éves 18 éves kora óta napi két dobozzal szív, oszt még sincs semmi baja.
Lehet választani.

Mike36 2010.12.02. 13:36:20

@VUVUZELLANÉNI: én meg ha felvágom a hasad és kiomlanak a beleid, nem fogsz többé rágyújtani

ez a szint amit nyújtani tudsz?

MekkMester 2010.12.02. 13:36:24

@Mike36: Igazad van, egyszerűen nincsenek tekintettel senkire. Engem nem érdekel, hogy szétfüstölik magukat, csak nekem ne kelljen a rohadt büdös füstjüket szagolni.
A másik pedig, hogy melyik nemdohányzónak van gusztusa egy dohányost megcsókolni? Olyan, mintha kinyalna az ember egy csikkel teli redvás hamutartót!

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2010.12.02. 13:36:51

@pfekete101: tolem akar pepita is lehet. a zsiroslepenyt fokhagymaval jobban szeretem.

Fánkevő Fáncsi 2010.12.02. 13:37:16

@purga: Ja,nem olvastam még ezt a blogot, csak megnyomtan egy linket az indexen. Szatíra? Nem nagyon lehet azt észerevenni manapság mi a szatíra mit gondolnak komolyan az emberek. Ha ez szatíra akkor nem túlságosan humoros, bár ízlés dolga, abba nem én nem akarok beleszólni ki min mulat. De te elég nagy faszfej vagy, ha ilyen cikkeken rögögsz, miközben azt mondod másra kapásból, hogy primitív:)

gyárvárosi 2010.12.02. 13:40:04

Nem dohányzok. De "van egy nagy álmom" nekem is. Mégpedig az, hogy már csak a dohányosok szennyezzék a környezetemet, és semmi más környezetszennyezés ne legyen.

Mike36 2010.12.02. 13:41:38

@godin: és abba belegondoltál, mit szív be az a szerencsétlen, aki ott melózik?
gondolom neki meg benne van a munkakörijében, meg akinek nem tetszik mehet máshová dolgozni, csak téged ne korlátozzon senki
hogy te másokat miben korlátozol, az meg hol érdekel
neked mindent, másnak meg kuss, igaz-e

ekszpert 2010.12.02. 13:42:27

Ez egy igazi büdös bunkó blogja, antiszociális improduktív köcsög.

sTormy 2010.12.02. 13:43:57

@MekkMester: Mindig érdekelt, hogy akik ezt mondják, azok vajon nyalogattak-e már hamutartót, és tényleg tudják-e, hogy pont olyan.

2010.12.02. 13:48:15

Egyébként a dohányos-nem dohányos ellenségeskedés leginkább abból fakad, hogy a dohányosok el sem tudják képzelni, mert nem is érzékelik, hogy szenvedélyük mennyire zavaró másoknak. A nemdohányzó egyből megérzi a füstöt a lakáson, autón, ruhán, akkor is, ha per pillanat senki nem dohányzik, nekem pl. rohadtul irritálja az orromat a cigifüst, idegesít a buszon, villamoson pofámba fújt utolsó slukk, vagy a még rosszabb, az azt követő, már füstmentes asztmatikus lihegés, aminél bűzösebbet kveveset lehetne találni. rühellem, hogy mindenhol elhajigálják a csikkeket (akkor is, ha más is szemetel), ahogy ultraparaszt módon pl. virágcserépbe nyomják el azt, stb.

MekkMester 2010.12.02. 13:49:24

@sTormy: Tudod ahhoz, hogy egy tojásról megmondjuk azt, hogy büdös, nem kell tudnunk tojást tojni.
Elég egy szippantás, és máris rohan az ember okádni.
Én így vagyok a dohányossal is: ha szemben áll velem és érzem a szájából áradó bűzt, legszívesebben leokádnám.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2010.12.02. 13:49:50

@stagolee: nemegészen van igazad. Én nem dohányzom, de szeretek néha beülni haverokkal valahova egy jót dumálni. És kifejezetten jól esik, ha sikerül olyan helyet találnom, ahol nem fulladok meg a bűztől. Egyébként egy ideje rászoktam, hogy ha ilyen helyre megyünk, én előtte sültkolbászt v. káposztát v. babgulyást ebédelek. És amikor ott vagyunk, boldogan fingok a dohányosok orra alá. Ha én szagolhatom őket, akkor is szagolgassanak...

sTormy 2010.12.02. 13:51:36

@MekkMester: Nem, de hogy valamire azt mondhassuk, hogy záptojásszagú, ahhoz meg kell szagolni egy záptojást.

Fitz 2010.12.02. 13:52:34

Dohányozni faszság.

MekkMester 2010.12.02. 13:53:17

@sTormy: Bezony, de a dohányost nem kell ám közelről szagolni: a bűze megelőzi.
Valaki írta itt a buszon kifújt utolsó slukkot: hát az tényleg ocsmány!

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2010.12.02. 13:53:46

@ekszpert: inproduktiv kicsifijjjjam :) inproduktiv... haman idegenul akarsz beszeeeni.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.12.02. 13:53:57

@Augur:

Erre az érzésre mondják, hogy "gyógyult alkoholista nincs, csak nemivó".

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2010.12.02. 13:56:17

@Laci Today: orokervenyu:
ude szaj, es friss lehelet, nyalogassal csirkebelet!

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2010.12.02. 13:57:27

jah, es tarsasahunk orra ala fingani osi magyar szokas, kulturalis mekka.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2010.12.02. 13:58:41

@Fitz: folyton rinyalni a dohanyfust miatt meg pinasag.
en dohanyzom. szia...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.12.02. 13:58:42

Ha már modorosblog, az volt már, hogy "a kávé cigi nélkül olyan, mint a Dallas Jockey nélkül" ? :))

Nadiposzi (törölt) 2010.12.02. 14:00:09

Igazi gumicsont. Én magam kb. 10 hónapja tettem le. Megfogadtam a kölök miatt. Előtte is leszoktam már többször, de aztán újrakezdtem, csakhogy újra leszokhassak. Az akarat diadala. Most azonban vége.
És azóta eljutottam oda, hogy rühellem a cigifüstöt.

Öreg Sam 2010.12.02. 14:00:21

@Mike36:
Erről beszéltem!
Szövegértés???
Én senkire sem kényszeritem,toleráns vagyok,nem gyujtok rá még engedéllyel sem a nemdohányzók közöt,stb....
szvsz nem akarlak meggyőzni a dohányzás előnyeiről(?),elvárható,hogy te sem bunkózol le???
Vagy ez már sok?
Nem-e lehetne-e (hogy a te nyelvtanodat idézzem),hogy mindannyian szépen szolidan megpróbálnánk egymás mellett,és nem egymás ellen élni?
Bunkók egyaránt vannak mindkét táborban,ez nem nikotinfüggő....

Fitz 2010.12.02. 14:00:26

@VUVUZELLANÉNI: Nem rinyálok, kerülöm a füstöt.
Jogod van faszságot csinálni, egészségedre.

Fánkevő Fáncsi 2010.12.02. 14:01:59

@szcsongor: Szerintem nem kéne Csongor, az nagyon erőltetett lenne, olyan mintha egy vicc előtt valaki mondaná, hogy "vicc jön, most röhögnöd kell".

Kis ember 2010.12.02. 14:02:47

@stagolee:

"Mindenesetre ha az én orrom alá fingottál volna, akkor nem hiszem, hogy azzal most dicsekednél,(ez egyébként önmagában is eléggé bizarr, mit ne mondjak) hanem inkább megpróbálnád a következmények fájdalmas emlékeit mindörökre elfelejteni."

Asszem kellene már írni egy bejegyzést a modoros internetrambókról is, akik mindig nagyon erősek a monitor előtt ülve.

Ezt a bejegyzésedet egy az egyben beemelném. :)))
Index címlapról tévedtél-e ide? (Nikotintól) megkeseredett ember vagy-e?

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2010.12.02. 14:03:47

semmi problémám a dohányosokkal, amíg:
-nem mögöttük kell mennem az utcán, és beszívnom az általuk kifújt füstöt
-nem égetik ki csikkel a ruhámat, vagy a kezemet sorbanálláskor
-nem menet közben pöckölik le a még forró hamut, ami azzal a lendülettel belemegy a szemembe, vagy az arcomba, ha mögöttük megyek.

olyan nagyravágyó igényeim már nincsenek:
-hogy eljárhassak bulizni, vagy akármilyen vendéglátó egységbe anélkül, hogy fél óra múlva nyusziszemekkel, takonytól csurgó orral, darth vaderi légzéssel kapkodjak levegőért, és három napig döglődjek utána
-vagy hogy a moszkva téri metróaluljáróból kilépve ne egy ráccsal elválasztott csikktenger felett kelljen keresztülvágnom

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2010.12.02. 14:05:29

@Kis ember: ne rinyajjj kisember, mi vagyunk az erosebbek, es pont. ha koll kettehugyozunk egy legyintessel :) a zinterneten man csak igy van ez :)

2010.12.02. 14:06:18

Az igazi dohányos valójában vicces vagy sajnálandó - ízlés kérdése.

Ahogyan reggel, beragadt szemmel, épp egy gyors pössentés után már rá kell pöffenteni, sőt, a kemény dohányos ilyenkor bepótolja a 6-8 órányi füstmentes szakaszt és akár 2-3 cigarettát elszív együltő helyében.

Ahogy a kétórás előadás végén már csörtetve rohannak ki, szájuk sarkában a bláz, kezükben már remeg az öngyújtó.

Úgyszintén a moziból, színházból már szájba igazított cigivel kivonulók.

stagolee 2010.12.02. 14:07:13

@Laci Today:

Neked is csak gratulálni tudok, újabb jó példa arra, hogy kiket is kel messze kerülni a társadalmi érintkezés minden formáját.

Gondoljatok bele, dohányzás ide vagy oda:
kivel töltenétek el szívesebben el életetekből egy órát: Egy civilizált dohányossal vagy egy ilyen finghuszárral?

MekkMester 2010.12.02. 14:08:15

@stagolee: Én Gregor Beradettel. (Én még nem voltam meg neki. :) )

MekkMester 2010.12.02. 14:09:20

Remélem nem dohányzik. :)

Sanyi 2010.12.02. 14:09:50

"Meg hát valamiben úgyis meg kell halni! Jogom van úgy károsítani az egészségemet, ahogy nekem tetszik."

Hat nem. Pl. ha kokainnal vagy heroinnal van kedved akkor dutyi ha elkapnak. De ha mar ugyis tudorakra gyursz, akkor jobb volna ha inhalalnal egy marek azbesztet, az jobban hat mint a dohanyfust.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2010.12.02. 14:10:06

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:

kedves mindahatan (vernyul, dome, dagi, stb)

en vagyok a jotunder, es ezennel teljesitem a kivansagod:
hopp lenyisszantottam mindket labad, igy nem kell tobbet azok a csunya dohanyosok utan lepkedned tobbe, es az aluljaroban se kell maszkalnod a csikktenger felett.
Mindenre van megoldas!

MekkMester 2010.12.02. 14:11:22

@stagolee: Akkor hamutartó szájú, és esélytelen.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2010.12.02. 14:13:09

@MekkMester: csak stikaban kerdezem, a pislantocsoveden van-e orr? :)

Sanyi 2010.12.02. 14:13:14

Amugy meg, dohanyzast tarsadalombiztositasilag kar volna betiltani. A tudorak altalaban eleg gyorsan es biztosan ol, kevesen epulnek fel belole, addig meg fizeti a delikvens az extra adot. Zarjegy. Dohanyozzatok csak, nektek sem kell majd nyugdijat fizetni!

MekkMester 2010.12.02. 14:14:11

@VUVUZELLANÉNI: Nem szoktam hamutartóba vizelni. :)

stagolee 2010.12.02. 14:15:10

@Kis ember:

Nem, csak én sem vagyok kötlees mindenféle idiótát elviselni.
Te komolyan gondolod, ( bár szerintem a történeted kamu, csakúgy mint a másik segghuszár kollégádé ) hogy az ilyesmit büntetlenül meg lehet úszni ebben a csúnya, erőszakos mai világban?

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2010.12.02. 14:15:29

@MekkMester: hat en se a vizelesre gondltam, szep helyes jany az a bernadett....
de hat ha ilyen finnyas vagyol...

Kis ember 2010.12.02. 14:17:15

@stagolee:

Én a fingóssal. Amikor nem fingik ugyanis, akkor nem büdös. Míg egy dohányos mindig az.

MekkMester 2010.12.02. 14:17:45

@VUVUZELLANÉNI: Fúj! Rossz aki rosszra gondol! :)
Nem megy az csak úgy, hogy egy laza cida oszt' jólvan!
Kell egy kis előjáték is (nem kanasztára gondolok), és abba a csók is bele tartozik. Na ekkor jön a képbe a hamutartószag. :)

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2010.12.02. 14:18:35

@stagolee: szerintem a fingosdi punkt aranyos:
Elkepzelem a mokust ahogy ul a csehoban, echte makkegeszseges tudovel, es harsanyakat fingik a kocsma nepenek orra ala :) Aztan snitt, es mar szalad! :) :) :)

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2010.12.02. 14:19:44

@MekkMester: Jin es jang. minden joban van valami rossz. Azert csak ugy erzem, bevallalnad te azt a csokocskat.... pepermint rulez! :)

Kis ember 2010.12.02. 14:21:00

@stagolee:

Melyik válasz a nem? Index címlapról jöttél? Ismeted előtte a blogot?

rajen 2010.12.02. 14:22:30

Ez a poszt nem modoros, inkább közhely-gyűjtemény, annak viszont szép teljes. Én is cigizek, tudom, hogy függőség, tudom minden hátrányát. Ez van.

Viszont örülnék, ha a magyar kocsmatulajdonosok nem az elszívón spórolnának, ez nem a dohányosok hibája. Mikor Hollandiában voltam, érdekes módon ott nem lett büdös senkinek a ruhája, pedig elég sok holland cigizett. Az anti-dohányosoknak már nem sokáig kell várniuk, ma nem menő a cigizés. Előbb-utóbb győzni fognak.

(Nézzünk csak 40-80-as évekig készült filmeket - mindenki cigizik, ma már csak a "rosszak". Vagy vegyünk fotókat akár a rendszerváltás idejéből, minden politikus ott dohányzott a tárgyalóasztalnál, ma már ez elképzelhetetlen. A sportos politikus a menő, nem a láncdohányos.)

stagolee 2010.12.02. 14:23:07

@MekkMester:

Ebből is látszik,hogy te azt a minden bizonnyal egészen kicsi farkadat maximum vizelésre használod.
Kevés lenne az a Gregor Bernadetthez, ha dohányzik, ha nem.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2010.12.02. 14:25:00

@stagolee: kikérem magamnak a finghuszárt. Nem hallottál még fingani. Minimum fingezredes. Ű
amúgy csak úgy vagyok vele, ha neki joga van az orrom alá büdösíteni -- akkor mi probléma lehet egy teljesen természetes fingással?
Najó igazad van, a sültkolbász után még magam is percekig mustrálgatom a szagkölteményemet. Néha érezni benne a fokhagymát, és egy kis borsot is mintha...

@VUVUZELLANÉNI: soha nem szaladok el. Akkor nem látnám a hatást. Az egésznek a hatása a lényege. A fingás egyszerre zenei és illatbeli élmény. A fűtőértékéről nem is beszélve.

@Kis ember: köszönöm! :)

De amúgy én sem rinyálok a dohányosok ellen. ahol tudok alájukfingok oszt jóéjszakát. Tök jól megvagyunk így egymás mellett.

----FING RULEZ----

2010.12.02. 14:25:15

Én dohányos nőt azért simán szopatnék/szopattam. Sőt, a pinájával szivarozó latinát akár meg is basznám.
Csókolódzni, az más, azt dohányossal nem, mert büdös a száj, de egyébként a faszomat sem érdekli...
Sőt, mondjuk a kávészagú szájat sem igazán bírom, de volt egy nőm, aki egy korty forró kávé - egy-két bólogatás kombinációban szopott, na az kiváltképp kellemes volt.

stagolee 2010.12.02. 14:27:29

@Kis ember:

Ez a válasz önmagáért beszél.
Hát ízlések és pofonok...

MekkMester 2010.12.02. 14:30:18

@stagolee: Ha az eszed is akkora lenne, mint az arcod, akkor nem személyeskednél, te gyengeelméjű. :)
A méretről pedig annyit, hogy a torkodig azért csak leérne, és a kéj forró levle meglöbbölné a manduláidat.

Mike36 2010.12.02. 14:30:28

@VUVUZELLANÉNI: te itt éled ki csonkolásos fantáziáidat?

tjunior 2010.12.02. 14:31:12

Kimaradt az az érv, hogy "nézd meg sosem gyújtott rá és még is rákban halt meg". Ja, persze A tüdőbetegséggel foglalkozó osztályok tele vannak nem dohányzókkal. Sajna első kézből tudom, édesanyám tüdőrákban halt meg.

stagolee 2010.12.02. 14:31:56

@Laci Today:

Elmúltál már 18? Ezalatt a kor alatt előfordulhat az általad leírt deviancia, aztán később többnyire ezt kinövik.
A kocsmába viszont még nem engednek be.

stagolee 2010.12.02. 14:36:23

@MekkMester:

Látom találva érzed magad.
Ne aggódj,nem lehet mindenkinek nagy farka.
Azzal a kis hitvágy féregnyúlvánnyal is biztosan elboldogulsz valahogy, ha másként nem, hát kivered magadnak két újjal.

KopaszMercis 2010.12.02. 14:36:53

Mecsoda hiszti.. ameddig a te kamu rokkantnyugdijadat es allami tamogatasra felirt viagradat a cigibol szarmazo jovedeki adobol finanszirozzak, addig pofa be es szijjad a fustot.

Most vagy legyen tilos es legyen tilos, vagy legyen szabad es akkor legyen szabad.. bassza meg ennek igy semmi ertelme. Normalis dohanyzo helyeket miert nem lehet kialakaitani? Jah es amugy nem dohanyzom...

bőrmók 2010.12.02. 14:39:30

És a 80 éves Laci bácsi az utca végén, aki mindennap elszívott egy doboz Munkást? 80 éves, és még mindig dolgozik. Ott van ni, most is szerel valamit az udvaron, nézd. Ismerősöm meg húszévesen meghalt. Dohányzott? Nem. Ivott? Nem. Egészséges életet élt, nem evett zsíros ételt stb., aztán megérte?
Jó, sok dohnyos is meghal korán. De tudod mit? Én inkább élek 40 évet úgy, hogy ÉLVEZEM az életet, mint százat úgy, mint valami bioizé.
Ennyi erővel akkor tiltsuk be az autóvezetést? Az is veszélyes, nem? Még füstöl is. Apropó, az autó füstje annyira káros, hogy aki városban él, annak a dohányzás már nem is számít. Állítólag a városban élőknek fekete a tüdeje. Szóval, ha zavar a füst, akkor járjál maszkban bazmeg, ennyi erővel.

Egyébként rohadtul mindegy, hogy milyen cigit szívsz. Állítólag egy 2 mg-osban ugyanannyi a kátrány mint egy 8 mg-osban. Akkor már inkább szívok erősebbet, nem?

Amúgy meg azért dohányzom, mert jólesik, kávé, sör mellé meg kifejezetten KELL dohányozni. Ne vegyék már el ezt a kis örömöt az emberektől ebben az amúgy is örömtelen országban. Meg mit lehet itt mást csinálni? Hazamész és rágyújtasz bazmeg, ez nekem olyan természetes, mint a szarás.

Arról nem is beszélve, hogy a dohányosokból él az állam. Szidják a dohányosokat, de azért érted.

MekkMester 2010.12.02. 14:41:01

@stagolee: Úgy látszik Stallone fingot szívtál, azért ekkora a pofád. Valószínűleg egy kis buzi vagy, aki így éli ki magát, mert amúgy nem mer leszólítani még egy repedtsarkú kurvát sem.
Persze ismerem az ilyet: a monitor előtt ő a Hári János, amúgy meg egy nyolcadikos kis retaldált pöcs.
Menyj és szólj anyádnak, hogy helyettem adjon egy baszott nagy pofont neked!

bőrmók 2010.12.02. 14:43:46

Ja, én vagyok az egyetlen akkor aki nem anyázásra használja ezt a posztot?

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2010.12.02. 14:48:03

@stagolee: elmúltam, beengednek és tele is fingom! :)

@Takony_fősámán: nemarrólvanszó hogy a dohányzástól meghal, hanem hogy aki nem dohányzik, annak rossz szagú a dohányzás. És a dohányost ez nem érdekli. Én is ezért fingok a dohányosok orra alá. És hogy az élet élvezete a dohányzással egyenlő - hánemtom. Nekem van egy csomó más szórakozásom is. Pl kommentelgetek hülyeségeket, mások komolyan veszik és ugranak :) én meg itt röhögök, meg fingok.
Egyébként az utolsó kérdésedre: nem. Én sem anyáztam még itt. Anyázzunk? :)

stagolee 2010.12.02. 14:52:02

@MekkMester:

Te jó példája vagy az úgynevezett mikropénisszel rendelkező,retardált egyének öngyűlölő agresszivításának.
Ezt kinőni már nem lehet és általában az a vége,hogy egyszer csúnya nagy verést kapnak, különösen akkor, ha valakinek a rég elhunyt édesanyját veszik a mosdatlan szájukra

Maisie MacKenzie 2010.12.02. 14:53:11

"zsebhamutartóm is van"

Ez tuti japán! :-)

MekkMester 2010.12.02. 14:54:10

@stagolee: Kicsicica, ha a szókincsed nem elég fejlett, akkor olvass sokat, az segít! A retaldát az én dumám. Na jólvan, egyes, leülhetsz kisfiam.

bőrmók 2010.12.02. 14:54:22

@Laci Today: Én a poszt szellemben írtam ezt, nem komolyan. Az emberek orra alá fingás meg nagyságrendekkel nagyobb bunkóságnak számít, akár tetszik akár nem :)

totyizselé 2010.12.02. 14:55:37

@Brother Love: Tudod, a dohányosok általában a leszokási kísérleteik alatt érzik, hogy ez nem olyan fasza ám.
Nem egy embert ismerek, aki évekig nap mint nap mások - közte az enyém - orra alá füstölt, leszarta.
Aztán úgy gondolta, na most leszokom! 3 hét múlva kezdett pampogni, hogy fujj, micsoda ocsmány büdös ez a cigaretta, nem bírom elviselni, jaj-jaj...
Fél év múlva meg szívta újra.
Hogyisvanez?

Én rühellem. Panellakásban nőttem fel, ahol apám-anyám nyomta keményen, aztán színházban dolgoztam vagy 10 évig, ami megint nem az antinikotinisták gyűjtőhelye, hogy finoman fogalmazzak.
A legtutibb olyan fél hat körül arra ébredni, hogy a csukott szobaajtón át gomolyog befelé a szofi füstje.. broáf...

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2010.12.02. 14:55:37

@Takony_fősámán: Nem tehetek róla. Nem tudok leszokni róla. Jólesik, élvezem, és a rabja lettem.

Phátyol Ferenc 2010.12.02. 15:04:21

@Kis ember: rákot nem okoz a más orra aló való szellentés, lila monoklit azonban sanszos, h igen.

kerdezoe 2010.12.02. 15:06:06

Persze. Az ufók meg itt vannak, ezt is igazolja számtalan kutatás. Önző, geci, idegbeteg dohányosok!

laliclown 2010.12.02. 15:14:01

Általánosítás a világ réme. Vannak tényleg bunkó dohányosok.Többségünk viszont igyekszik kultúráltan füstölni.Akit pedig idegesít a dohány vagy füstszag, azt minden idegesíti, amit nem ő csinál.
Az ártalom viszont tényleg nincs 100% bizonyítva, és a Hungária délután 3-kor biztos ártalmasabb.

MekkMester 2010.12.02. 15:19:16

@KopaszMercis: Ott a pont! Miért nem lehet normális dohányzó helyeket kialakítani? Valóban. A munkahelyemen is csak a bejárat előtt lehet bagzani, pedig ha jól tudom, akkor EU előírás, hogy olyan dohányzóhelyet kell az épületen belül kialakítani, ami megfeleően szellőzetett, ki van írva két nyelven és piktogramm is jelzi, hogy dohányzó hely.
Nem az a a megoldás, hogy mindenhol tiltják. Lehyenek megfeleő helyek ahol lehet szívni, és ahova ha nem akar, a nemdohányzó be sem teszi a lábát.

Kicsihuszar 2010.12.02. 15:19:28

Teljesen egyeterétek. Utálatos dolog. Én már 2 hónapja boldog nem dohányos vagyok, űgy hogy napi másfél doboz cigit haraptam el 13 éven keresztül, és nincs leszokás utáni stressz, sem az hogy jaj de jó lenne. Ajánlom mindenkinek a rövid úton leszokni a dohányzásról könyvet...

bőrmók 2010.12.02. 15:19:49

@Laci Today: Te tényleg fingással akarod megváltani a világot?

Mitya Ivanov 2010.12.02. 15:20:42

nem olvastam végig a kommenteket, de az is nagy dohányos érv szokott lenni, hogy Japánban és Kínában szívják el fejenként a legtöbb szál cigit, a tüdőrák ehhez képest mégis ritka ebben a két országban.
Persze ennek is megvan az oka, de azt már nem kell tudni.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2010.12.02. 15:23:59

@Takony_fősámán: írtam én valahol, hogy meg akarom váltani? Én csak jólesően fingok. Mert jólesik. A dohányos sem világmegváltásból szív, hanem mert szereti. Mi van ezen rossz?

stagolee 2010.12.02. 15:24:19

@MekkMester:

Na látod, megy ez neked anyázás nélkül is.

MekkMester 2010.12.02. 15:26:23

@stagolee: Na mi van gyíkarc? Eddig gondolkoztál?

Csirke72 2010.12.02. 15:26:40

Ez az egész már a cimében sem igaz.

A dohányosok napi szinten minimum 80 Percet azaz 1 óra 20 percet pihengetnek cigiszünetre hivatkozva, mig a nem dohányosok ezidöalatt görnyednek a meló súlya alatt!!!

stagolee 2010.12.02. 15:30:08

@MekkMester:

A kis kétcentis pöcsöd viszont ettől sem fog megnőni.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2010.12.02. 15:31:06

@Mitya Ivanov: a cigi nem csak tüdőrákot okoz, és nem mindenkinek. Az érszűkület és a tüdőtágulat viszont garantált.

És mindenki megnyugtatására: NEM szoktam fingani társaságban, de olyan jó volt eljátszani a gondolattal, és lám hogy felkavartam fele a vizet.

És egy másik gondolat: én nem dohányzom, de anyukám napi két doboz cigit szívott. Nyolc éves votlam, amikor sírtam és kértem hogy szokjon le, illetve az összes cigijét beleszórtam egy lavórba, és teleöntöttem vízzel, amiért elvert fakanállal.
Idén júlus negyedikén ötvenöt évesen belehalt a tüdőtágulatba. És évek óta légszomjban élt (a tüdőtágulat lénygee, hogy a beszívott levegő egyre kisebb hányadát tudja hasznoítani a szervezet). És a tüdőtágulat MINDENKINEK garantált, persze eltérő mértékben. Úgyhogy csak szívjátok tovább. Majd lesz egy gyereketek, akinek majd lelkes kiskorában megpróbál leszoktatni, sír meg minden. Aztán lesz egy lázadó kamaszotok, aki balhézik, lesz egy aggódó felnőtt gyereketek, akinek sok szomorúságot okoz látni, ahogy fuldokoltok. És lesz egy.. á hagyjuk. Szívjátok, fütöljetek, bűzölögjetek - mert Nektek az jó.

Egyébként tényleg nem szoktam a dohányosok orra alá fingani. De mekkora móka volt, és hányan ugrottak a témára :)

MekkMester 2010.12.02. 15:32:19

@stagolee: Rettentően szánalmas a pöcs körüli vergődésed. Biztosan latens homoszexuális vagy. Amíg nem tudsz ettől elszakadni, addig ne is kommentelj, inkább nézz valami fincsi neked való homó oldalt.

bőrmók 2010.12.02. 15:33:14

@Laci Today: de gondolod ha fingasz attól bárki is leszokik a dohányzásról? Ha pedig nem azért, akkor egyáltalán miért írod le? Én néha szagolgatom a fülzsíromat, de eszembe nem jutna ide leírni, mert semmi köze az egésznek dohányzáshoz.

ap@tigris · http://apatigris.blog.hu 2010.12.02. 15:34:05

@rajen:
Én dohányoztam, ma már nem. Én nem győzni akarok és egyetértek Veled abban, hogy egy jó elszívóberendezés sokat segít(h)e(t)ne egy szórakozóhely mikroklímáján - ez tényleg nem a nem dohányzók, vagy a dohányosok érdeme/bűne, hogy az adott hely rendelkezik-e ilyen légtechnikával.
Ezt el lehetne verni a tulajdonosokon, mondjuk azt megnézném, hogy közülük hány választaná ez esetben inkább mégis az utcára küldős verziót szemben egy beruházással...
A cigizős image-ről:

Amikor én gyerek voltam, narancsot, mandarint meg banánt télen lehetett csak kapni, manapság meg már akár júliusban, akár a strandon is.
Pár éve még óvtak a tojás evéstől a magas koleszterin miatt, ma szinte kötelező a mittudomén milyen hasznos zsírsavak bevitele szempontjából.
A világ változik.

Agyalap 2010.12.02. 15:34:50

Számos kutatás szerint...

Mekkora szám? Kettőnél nagyobb?
Jó szöveg ez, de a "csehszlovák mérnökök szerint" vagy a szokásos "angol kutatók kimutatták" akkor már jobb lenne...

laliclown 2010.12.02. 15:35:20

Miért van az, hogy a nemdohányzók gátlástalanul mocskolhatják a dohányzókat? Ha nincs jogom melletted állva füstölni, nincs jogod mellém állni, míg füstölök

MekkMester 2010.12.02. 15:37:55

@ap@tigris: Mennyire így van! Dunakeszin a Dunaparton van egy étterem, a nevét nem tudom, de ott séfkedik Bede Robi. Az az étterem van úgy megcsinálva, hogy gyakorlatilag a dogányzó rész egy légtérben van a nemdogányzóval, de a légtechnikai megoldásoknak köszönhetően egy csipetnyi füst sem tud a dohányzó asztaloktól megszökni. Állati jó hely! A kaja pedig fenomenális! :) Bede Robi rulez! :)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.12.02. 15:38:09

@Fánkevő Fáncsi: nem tudom, h feltűnt-e a "2010 Goldelblog kategóriagyőztes Kult-Szórakozás" felirat, szóval szerintem nem az én ízlésemmel van a gond...:P
ja és nem írtam, h röhögtem rajta, csak azt, h tetszett, de gondolom neked ilyen apróság nem számít.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2010.12.02. 15:38:26

@Takony_fősámán: :))
haha. Szóval épp az előbb írtamhogy valójában nem szoktam fingani, csak jó volt eljátszani a gondolattal. ezzel szemben ha nem is írod le de szagolgatni szoktad a fülzsírodat, ez vagány :-D Jó érzés?

Egyébként azt sem mondtam, h.le akarom szoktatni a dohányosokat. Én csak annyir írtam le, hogy ők az orrom aál füstönek, én meg az orruk alá fingok. Slussz. minden mást a nép fűztött hozzá. Én sehol nem írtam, hogy le akarnám szoktatni őket, vagy ahogy korábban tippelted, meg akarnám váltani a világot, többször is hangoztattam, hogy simplán mert jólesik. Dehát Te nem értesz a szóból. Viszont azt írod, az orraláfingásnak semmi köze a dohányzáshoz - pedig dehogynem, hiszen a dohányos nem fogja fel, hogy a nemdohányos nem szereti a dohányszagot - tehát jogos ellenkezője a dohányos nemtörődömségének, ha a nemdohányos meg fingással vág vissza. Ja, de Te az egészet túl komolyra vetted, ahogy elnézem soraidat, mármár mérges kezdesz lenni, miközben én csak itt mókázok.

2010.12.02. 15:38:55

@laliclown: Mondjuk erre azért kívácsi lennék, mármint hogy a Hungária tényleg ártalmasabb-e?
Azért a cigarettából közvetlenül szívod be az égésterméket, naponta több alkalommal, intenzíven, relaítve hosszan. De ezt nyilván lehetne mérni valami rafinált szerkezettel, hogy mennyi szennyező anyagot tüdőzünk csúcsforgalomban 8 percet tötyörögve, meg mennyit egy cigivel. Érdekes lenne.
Másrészt ettől a dohányzás még nem kevésbé rossz, ráadásul a Hungáriából a dohányosnak ugyanúgy jut.

Igaz az, hogy a nagyvárosi élet általánosságban nem a legegészségesebb, de ez nem igazolja a dohányzást - szerintem.

Egyébként egyszer egy tag teljesen komoly képpel fejtegette nekem, hogy számára (a dohányosnak) kevésbé káros a nagyvárosi szennyezett levegő, mert a tüdeje a cigi miatt "edzettebb" a füsttel, korommal szemben...

MekkMester 2010.12.02. 15:40:16

@laliclown: Igazad van! Amikor a megállóban ott áll egy dohányos füstölve, nem is állok mellé.
Az viszont bunkóság, hogy én már ott állok és odajön a bűzrudacskájával és leszarja, hogy "szépre száll a füst". :)

Nadiposzi (törölt) 2010.12.02. 15:41:16

Az újabb kommenteket átfutva a fülzsír szagolgatás és a gerilla pú a legjobb a felhozatalból. És igen, élvezzétek az életet napi 2 doboz cigi, pálesz, rákendroll.
Inkább éljetek egy napig oroszlánként, mint száz évig birkaként.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.12.02. 15:41:44

Itt mindenki általánosít, szörnyű!

Zed is not dead yet 2010.12.02. 15:41:55

Akik rögvest beanyáznak, azok figyeljenek már oda, hogy ez a blog ilyen paródiákat tartalmaz, ez a poszt épp a bunkó egoista dohányosról szól. De akkor is EZ EGY PARÓDIA. Remek írás egyébként, sajnos dohányost "előadni" nem nehéz, erős klisékből lehet építkezni.

dr. trafik nomac 2010.12.02. 15:42:19

Szerintem meg nem termeszetes, a vilagnak szamos a milyenkenel fejletteb felen nem is ertenek mit akarsz. Nics is annal jobb, ha reggel nem arra ebredsz, hogy az osszes ruhad budos.
A dohanyosok munkabirasarol nagyon rossz tapasztalataim vannak, es ezt rengeteg tanulmany is megerositi, szoval nem tudom te miket olvasol, de gyanus nekem a hatterben a dohany lobbi.
Kedvencem mikor a dohanyos kollegak helyett en viszem a szerelokocsit, ugyan en vagyok a fonokuk, de nincs kedvem kivarni mire fellihegnek egy emeletet, vagy 10m-t. Ha ez a jo munkabiras akkor hajra, lehet dohanyozni. Ami meg erdekes lehet, akikkel kapcsolatban vagyok vallalat vezetok, mind sajat erobol, es tudasbol epitette a ceget, szoval most nem kapcsolati tokesekrol van szo, hanem a valoban tehetsegesekrol, szoval senki nem dohanyzik, bar a fiatalabbak (~40) neha elnyomnak egy jointot, lehet az is dohanyzasnak szamit ?

2010.12.02. 15:42:49

@Laci Today: ráadásul - már megbocsáss - de nem is túl eredeti volt ez a "ha ő dohányzik, én fingok", mégis, meglepően sokan ugrottak egy nyilvánvalóan komolytalan, kissé provokatív poénra.

Ehh, még a modoroson is mindig vannak, akik túl komolyan veszik magukat.

Mitya Ivanov 2010.12.02. 15:44:31

@Agyalap: de a legjobb lenne az, ha azt írná: Orbán Viktor is megmondta..........
akkor lenne igazán hiteles

laliclown 2010.12.02. 15:45:40

@Brother Love: 40 éve szívom, az orvos szerint a vérképemen csak rontani lehet, a tüdőmnek semmi baja. Alkati kérdés is. Aki nem bírja, ne szívja. És ne terrorizáljon. A drogokba biztosabban bele lehet halni. Még sincs ekkora felhajtás miatta.

KopaszMercis 2010.12.02. 15:46:08

En meg mindig ott tartok: legalis? igen? akkor milyen alapon lehet uldozni?

SlafRock · http://holdontul.wordpress.com/ 2010.12.02. 15:46:56

A feloldhatatlan ellentétek újabb példája, amikor mindenki a magáét fújja!:))

Nadiposzi (törölt) 2010.12.02. 15:48:17

És a nagyfater bazi nagy natúr dohánylevelekből pödört blázokat szívott, akkorákat mint egy interkontinentális rakéta, napi 20-30 darabot, ereiben 70 fokos szilvapálinka folyt, a tokaszalonnát küldte macskapöcsüvel. Úgy 116 éves kora körül, a harmadkor vége felé megunta és Nyugatra hajózott, s most boldogan pöfékel az eldák közt.
Na ugye, hogy nem is olyan borzasztó dolog ez.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2010.12.02. 15:48:43

@Nadiposzi: KÖSZÖNET!! :)

@Takony_fősámán: Öcsém, látod ezt! Idézem Nadiposzit:
"Az újabb kommenteket átfutva a fülzsír szagolgatás és a gerilla pú a legjobb a felhozatalból"

Szóval mi vagyunk a legjobbak Takony fősámán!!! :)

@Brother Love: ha nem is eredeti, de igen hatékony, és ez volt a cél. És VÉGRE valaki észreveszi, hogy komolytalan voltam, köszönet!

Agyalap 2010.12.02. 15:53:39

@laliclown: Igazad van. Én töltőtollal tintát szoktam szétspriccelni magam körül. Zavar, Miért állsz mellém...

2010.12.02. 15:53:44

@laliclown: Mit mondhatnék erre? Szídd még negyven évig, egészséggel! Nem tudjuk előre a sorsunkat, lehet engem nemdohányzással, sporttal két év múlva elvisz egy agydaganat (bár ha jobban belegondolok, ez - számottevő agyszövet hiányában - szinte kizárt), szóval lehet, hogy te is szívhatod még 40 évig, de az is a pakliban van, hogy öt év múlva földig ér majd a pöcsöd, mert tőből vágják le a lábad érszűkület miatt, de az is lehetséges, hogy élsz még negyven évet, de abból már 30-at betegen szarul. De döntésed, te kockázatod.

ap@tigris · http://apatigris.blog.hu 2010.12.02. 15:56:22

@laliclown: Igazad van. Aki szívni akarja, szívja. De azzal ne szívassa, aki nem akarja szívni, ahogyan Te fogalmaztál - azt ne terrorizálja se füsttel, se csikkel.
Vagy oldja meg, hogy ne zavarjon másokat vagy a felvett szokásával... vagy
...bírja ki cigi nélkül.
Úgy, ahogyan az édesanyja méhében is kibírta, az óvodában sem voltak elvonási tünetei, és ahogyan az a pár százezer ember is kibírja, aki sikeresen leszokott, hogy azokat már ne is említsem, akik rá sem szoktak (nyilván tudatlanságból...) Szerintem próbáljunk az "alapállapothoz" közelíteni ne a felvett szokáshoz.
Én tudom, hogy ez egy konzervatív álláspont, de attól még így látom.

ap@tigris · http://apatigris.blog.hu 2010.12.02. 15:58:30

@Takony_fősámán:
A dohányosokból él az állam?
Nem a magán-nyugdíjpénztárakból? :-D

Fánkevő Fáncsi 2010.12.02. 16:01:37

@purga: Amennyiben ez a mű irodalmi/művészeti kategória akkor az mindenképp ízlés dolga, és eszembe sem jut kommentet írni hozzá akár tetszik akár nem.(Nem vagyok kritikus ugyanis). Az mindenesetre nem túl jó jel, ha "használati utasítást" kell hozzá adni, hogy az emberek felismerjék, hogy ez itt most szatíra. A díjak pedig nagyon szép dolgok, (különösen a 2010 Goldelblog egy világszínvonalat jelentő, nemzetközi zsűri által odaítélt, nagyhírű díj) de nem igazán szokott az ízlésem ilyen dolgokhoz igazodni (magyarul leszarom a sznoboskodást). Ha egy művésznek/költőnek/írónak a díjaira kell hivatkoznia, az már régen rossz :) Mentségére szólva nem is ő teszi, hanem Te, helyette.

tejcsokoládé (törölt) 2010.12.02. 16:02:04

úgy őszintén, kinek van gusztusa megcsókolni valakit, akinek dől a szájából a cigiszag? meg a ruhájából, hajából, bőréből...
én speciel kitiltanám a dohányzást MINDEN zárt helyről...

stagolee 2010.12.02. 16:02:32

@MekkMester:

Most meg már buzizol is, kisköcsög?

Bede Robi rulez? Dunakeszin, mi? Bazmeg, te aztán tudsz élni!
No meg a szavaknak is igazi mekkmestere vagy, nomen est omen.

laliclown 2010.12.02. 16:05:08

@ap@tigris: Nincs alapállapot, mint látod. Mindenki szívja, vagy fújja a magáét. Éljünk egymás mellett békeségben, tolerálva egymás agybaját. Megyek, rágyujtok egy pipára, és tovább nem érdekel.

ap@tigris · http://apatigris.blog.hu 2010.12.02. 16:11:26

@laliclown:
Azt látom, hogy itt páraknak elgurult a gyógyszere, és útszéli stílusban igyekeznek "túlüvölteni" a másikat; ami csak azért kár, mert mondjuk pont a véleménycsere lenne jó arra, hogy olyan épeszű, betartható de főleg a dohányzó és nemdohányzók által is támogatott szabályozást találjanak ki pl. a szórakozóhelyekre, közterületekre stb., amely rendezné ezt a kérdést, ahelyett, hogy keresztes háborúkat szítana.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2010.12.02. 16:11:37

Ma 19:30-kor a NASA be fogja jelenteni, hogy foldonkivuli eletet talaltak. En biztosra veszem, hogy amit talaltak, az dohanyzik.

Bicikliző medve 2010.12.02. 16:12:21

@- SunDisc -: Amit en hallottam: a dohanyos is ugyanolyan ember, mint te, csak nem olyan sokaig :)

ap@tigris · http://apatigris.blog.hu 2010.12.02. 16:13:28

Ja, amúgy azt nem értem, miért csak olyan reklámok vannak a neten, hogy "Leszokna a dohányzásról?"
Miért nincs olyan, hogy "Dohányozzon bátran, kockázatok nélkül!"
Nincs elég szakember?
:-)

laliclown 2010.12.02. 16:16:08

@ap@tigris: Na látod! Magyar kultúra napja :-)Ezért gyujtottam rá, megnyugtat.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.12.02. 16:18:45

@Fánkevő Fáncsi: aham... egyébként ott a "használati utasítás" oldalt, az a címe, hogy "mi az hogy modoros?" lám, megint mennyire körülnéztél:P

Augustin 2010.12.02. 16:39:53

Szerintem nagyon finom illata van a ciginek. Mondjuk én sem más haján, vagy ruháján szeretem.
A nemdohányzók meg annyit szoktak pont magukelé bámulni, mint amennyi időre a dohányosok kiugranak rágyújtani. Pihenni mindenkinek kell.
És inkább a dohányosok szoktak tekintettel lenni a nemdohányzókra, mert nemdohányzó már minenki volt élete során, dohányzó meg nem mindenki.
Egyébként a nemdohányzó ismerőseim egyszerűen unalmasabbak, mint a dohányzók, ezért felőlem mehetnek szórakozni, ahova akarnak, ha meg mindenhol betiltják a dohányzást, akkor csak házibulizunk mi dohányosok egymásnál. A piát meg olcsón bezerezzük...:)Jelenleg sajnos én sem vagyok dohányos!

egyittlakó (törölt) 2010.12.02. 16:45:37

poszter: "Ha kimész az utcára - mondjuk a Rákóczi útra péntek délután háromkor, na akkor az felér két doboz Szimfi elszívásával. Úgyhogy nekem ne hipokritáskodjon senki, hogy mi károsítjuk az ő egészségüket. Akkor tessék betiltani az autózást meg a fingást is!"

Alapvető tévedések áldozata vagy, amellett hogy beteg is. Először is az autók kipufogója lényegesen más jellegű égésterméket bocsát ki, mint a cigaretta. A hiteles méréseidről idecsatolhattál volna valami jegyzőkönyvet.
Másodszor, a fingás nem égéstermék, hanem természetes eredetű bűz, és akárcsak a lószarszagtól, ettől sem halt még meg senki.
Hogy jobban megértsed, amit mondok: amikor kimegyek az utcára, akkor tisztában vagyok vele, hogy káros anyagokat szippantok a tüdőmbe, pont ezért nem hiányzik hozzá a dohányfüst ráadásként (vagyis ez nem mentség a rossz szenvedélyedre).
Hogy még jobban érzékeld a különbséget: nem mindegy, hogy az eső áztat vagy valaki slaggal locsol tetőtől talpig.
Amúgy meg közhely, ha elmondom, hogy szerintem aki dohányzik, az mentálisan sérült. Egyszerűbben: aki pénzt is ad arra, hogy beteg lehessen és másokat is megbetegítsen, az hülye. Ez az igazság.

bőrmók 2010.12.02. 16:47:32

@Laci Today: Mondjuk az elég perverzen hangzik ha valaki a fingás "gondolatával játszik". Akkor már jobb ha fingik.

egyittlakó (törölt) 2010.12.02. 16:51:48

@MekkMester: "Miért nem lehet normális dohányzó helyeket kialakítani?"

A dohányzó hely eleve nem lehet normális, oda szenvedélybeteg, akarat nélküli emberek járnak.

"helyek ahol lehet szívni"

Magyarisztán. Itt csak szívni lehet...

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2010.12.02. 16:57:45

Engem egyszer egy fehérvári taxis akart beszervezni szcientológusnak. Azt mondta, hogy a szcientológiával bármit elérhet, amit akar és én is, ha szcientológus leszek. Láncdohányos volt, bűzlött az egész kocsi, ő meg egyikről a másikra gyújtott rá. Kérdeztem tőle, hogy miért nem szokik le akkor a szcietológiával? Azt mondta, hogy azért nem, mert nem akar róla leszokni. De amúgy megtehetné.

egyittlakó (törölt) 2010.12.02. 16:57:58

poszter: "Ez az egész dohányzástilalom egy köcsögség. Tönkreteszik a vendéglátókat..."

A vendéglátókat a maffia teszi tönkre. Én évente kétszer megyek étterembe, de csak olyan helyre, ahol komolyan elszigetelik a betegeket. Volt már példa rá, hogy bár senki nem dohányzott látótávolságon belül, mégis büdös lett a kabátom.
El sem hinnéd, hány egészséges ember menne étterembe, ha ti nem lennétek.

Nadiposzi (törölt) 2010.12.02. 17:00:15

@Modor Tibi:
Annyira nem keményvonalas az öreg, inkább egy igazi, konzervatív antiwellnes hedonista.
Tudod az az idősebb fazon, aki a grillezéskor a nők tökömtudja milyen öntetes, fetás, oliva bogyós, mozarellás salátakölteményét az: - Ez mi? Saláta, papa. Saláta?! Akkor rágják a nyulak! Adjá má angyalkám egy kis savanyút, az erősebből! - párbeszéd keretében utasítja el.
Tényleg, ezek a 60 feletti koleszterin és kapsziacin függő arcok is posztot érdemelnének.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.12.02. 17:05:57

@Nadiposzi:

-Tibi bácsinak tetszik kérni valami zöldséget?
-Tudod, kislányom - nem nagyon eszem zöldséget, csakis a hüvelyeseket *kacsint*
-Jajj, ne tessék már csinálni, Tibi bácsi. Esetleg egy kis süteményt..?
-Süteményből - kislányom - én egyedül a pogácsát vagyok hajlandó megenni, de azt is csak akkor, ha húsból van!

Nadiposzi (törölt) 2010.12.02. 17:07:20

@Takony_fősámán:
Hé, neked meg a Laci kollegának nincs valami behegedt anál fixációs lelki sérülése? Én mint gyakorló anál pszihomókus arra következtetek, hogy esetetekben egy túlhordott poszt-kakiális endorfin túltermelődés állhat a háttérben.

KopaszMercis 2010.12.02. 17:08:50

@egyittlakó:
persze... ezt te el is hiszed.. aki akar most is jar etterembe. kis millio etterem van, ahol el van szeparalva rendesen a dohanyzo resz

bőrmók 2010.12.02. 17:10:16

@Nadiposzi: poszt-kikakiáli.. miii? Nem tudnál magyarul beszélni?

Nadiposzi (törölt) 2010.12.02. 17:18:13

@Modor Tibi:
"-Papa, kéri a mártáshoz a lábát?
-Hm, inkább a combját, galambom, de - szemguvasztás az éppen iperedő cicikre- legjobban a mellyit szeretem!
-Jaj, Tibi bácsi!
-Hát igen, Marcsi már nagy lány!
-Épp én voltam itthon, amikor megj...
-Feri! Muszáj most?!! Ne igyál többet. És a Tominak hogy jön be a kollégium? Istenem, mintha tegnap még itt tologatta volna a dömperét. Ma meg! Kész férfi! - Oh, nagyon jól érzi magát...
- Tomikám, az a lényeg, hogy a te korodban ne válogass, hallgass az öreg Tibi papára. Lyuk-lyuk, csak egér ne gyűjjön, hehehe!

noirp 2010.12.02. 17:18:48

szűzmária a lépcső tetején, mi állt itt össze egyetlen nap alatt :-O
amit hozzászóltam volna, már elmondták helyettem, nagyrészt.
30 éve dohányzom--passzívan. :PP
sztem gusztustalan, büdös, mocskos stb. De még egyetlen dohányos se szokott le szvsz azért, mert mások elmondták neki mindezt.

Nadiposzi (törölt) 2010.12.02. 17:19:49

Poszt-kakiális= szarás utáni

Mc_Fly 2010.12.02. 17:36:27

Az lenne a kérdésem, hogy az 50-100 évvel ezelőtt, vagy már annál is régebben élt embereknek miért nem volt ez probléma? Miért most, a XX. század végétől hangosodik egyre ez a 'tiltsukbe'mentalitás?

Egy lehetséges választ már találtam rá: az a fajta gátlástalanság, egymás leszarása polgáribb időkben a városban nem volt jellemző. Kb. mint a 'feltartóember': van aki direkt jön neked, hogy bizonygassa a dominanciáját (Pl. egy C-kategóriás ma a Blahán.) A másik fajta pedig az, aki nem is veszi észre, hogy zavar mást. Sose mondták neki, nem (erre)nevelték a szülei. Mint aki teli szájjal ásít, eszik, magánéletet él a buszon, mert sosem hallott róla, hogy nem illik. Na ez a két csoport a cigizést is ugyanilyen alpári módon csapatja, ugyanúgy, mint az autóvezetést, gyalogos közlekedést, sorbanemállást, stb. Sok a köcsög magyarán, és ezen a betiltás sem fog segíteni, max. tényleg nem lesz büdös a haja, aki erre izgul.

2010.12.02. 17:42:08

@Takony_fősámán: az én nagyanyám munkást szívott, 94 évesen halt meg végelgyengülésben, apám 54 évesen simphoniát szívott, és ha nem hal meg májcirhozisban akkor a tüdőrákja elvitte volna.

Lehet, hogy munkást kellene szívnom?

Fapuma (törölt) 2010.12.02. 17:42:36

Az volt már, hogy aki dohányzik annak büdös a szája? És tényleg, dög büdös, még akkor is ha azt hiszi, hogy fogmosással el tudja tüntetni.

Szerencsére itt a munkahelyemen ez nem kérdés, a büdös bagósok még az épület bejáratától 9 méterre sem dohányozhatnak. Sok baromarcú áll a -32 fokban ás szívja a 23 dolláros cigarettát. Mondjuk nem is látok annyi debil tizenévest aki egyik cigiről a másikra gyújt.

Ahol laktam korábban a szomszédban hárman szívták, na az a lakás maga volt a pokol, hallaltlanul büdös, függönyök sárgák, falak szintén. Persze akik ott laknak nem érzik, nem látják, de aki kintről jött, annak nagyon is látható.

Volt kollégám, aki miután végig köhögött 40 másodpercet és majd megdöglött, a tüdejét kiköpte, majd azt mondta 'ez nem a dohányzástól van', ja ökör, persze hogy nem!

Fánkevő Fáncsi 2010.12.02. 17:46:00

@purga: pont arról beszélek, te butuska. Azt mondtam, hogy az nem túl szerencsés. Szerintem egy irodalmi alkotásnak meg kell állnia a saját lábán, szóda nélkül, nem kell hozzá magyarázat, meg verselemzés. De lehet, hogy nincs igazam, én nem tudom.

2010.12.02. 17:53:07

@Fapuma: tudom, hogy büdös, hiába a tiktak, a kaubonbon, az eletkromos fogkefe, a fogfehérítő, a parfüm nem nyomja el. Legfeljebb mentholos bagó szagú lesz a lehelet.

Nyáron jobb. Meleg van, a gázoknak ez jót tesz, könnyebben szellőzik, de a tél átok nekünk.

Én otthon a saját lakásomban sem dohányzom,
ez télen úgy néz ki, hogy van külön erre a célra rendszeresített ócska bunda, kucsma, sál, kínai hótaposó (zokni nélkül is könnyű beleugrani,)

A falu egyetlen kocsmájában sem lehet dohányozni, de van forralt bor, mehetünk a teraszra. (úgy érzem magam otthon is mint németbe)

Autóban megint nem lehet dohányozni, meg kell állni egy kicsit dideregni. Ha vonattal megyek, az éjszakai vonat azért is jó, mert ha alszom akkor nem akarok dohányozni, reggelre meg már ott vagyok.

Nem könnyű élet ez.

2010.12.02. 17:57:19

@Mc_Fly: mert régen nem szívtak annyit, csak rikán, napi 3-4 spangli, azt is sodorva.

A mama szerint a régi szép időkben volt Mirjam, meg Hercegovina, na és simphonia cigaretta, az már maga volt luxus, drága is volt, nem lehetett úton útfélen pöfékelni.

kasu 2010.12.02. 18:00:49

Sajnos baromi káros az egészségre. Lehet szokás, meg jó, nekem a pipázás szenvedélyem volt... de gyerekem született és nem lehetett. Ami rendben is van. Szóval káros, a környezetre is, másokra is. Ráadásul nem rövid életem eddigi láncdohányosai rendre fiatalon/öregebben elmentek. Nem tréfa.

Fapuma (törölt) 2010.12.02. 18:04:00

@Frengi: magam, aki soha az életében nem dohányzott, csak sajnálkozva tudok azokra gondolni, akik rászoktak és soha sem tudnak majd leszokni róla, ugyanakkor nevetségessé teszik magukat azzal, hogy azt mondják 'bármikor abba tudnám hagyni, de nem akarom'.

Volt olyan cimborám, aki kéthetente leszokott 1-2 napra. Biztosan szar dolog, de mindenki maga választotta.

Ezért tisztelem azt, aki bevallja, hogy szar dolog, egészségtelen, de képtelen vagyok abbahagyni és nem hazudik még akár magának is.

Tita nick 2010.12.02. 18:05:03

jaja. És a nem dohányosok ugyanúgy meghalnak, mint a dohányosok és mindkét csoport évmilliárdokig lesz halott. Ergo dohányzom, iszom és finom husikat eszem. minden le van kakkantva.

2010.12.02. 18:13:15

@Fapuma: ez ellen egyetlen orvosság van: nem rá szokni, nem lehet leszokni róla, vagy ha nagyon modoros akarnék lenni:

a dohányzásról leszokni? Nincs ennél könnyebb. Magam is megtettem már vagy hússzor.

klezmerRs 2010.12.02. 18:39:02

Apa már akkor is dohányzott, amikor gyerek voltam. A nővérem és én kértük, ne tegye, büdös volt, s ártott neki. Ahogy teltek az évek, egyre többet szívott, egyre több kellett neki.Elkezdett köhögni, fuldoklott MINDEN nap, kb 20-30 percet. Nem tudott gyorsan menni, büdös volt, a család elhidegült tőle. Aztán 2 éve, 55 éves volt, a tüdőszűrő eredménye nem lett jó. Kiderült, kissejtes tüdőrák. Az tolsó 2 hetet nem ajánlo senkinek. Üvöltött, mint egy állat, menekültünk előle. Folyton hányt, nem bírt járni, az utolsó 3-4 napban már csak 35 kg volt. Úgy nézett ki, mint egy kiéheztetett patkány. Nem ismertél volna rá, ha 2 hónapig nem láttad volna. Elborult az agya, vett néhány karton cigit, úgyis bele kell halni vmibe ): Meglopta a nővéremet, elvette a fizetését és eljátszotta.Utoljára hadd élvezze az életet, mi?
Érte kellett menni a metróhoz egyszer, mert nem talált haza, annyira rosszul volt. Az egész hazautat végighányta. Tejet kért, inkább nyögött, s ez nem volt emberi. Rá 2 napra meghalt. Így írjon a nagyfejű dohányos. Apa halála előtt megbánta az egészet, de már későn. S a dohányos ember akaratán kívül ilyen fájdalmat okozhat egy olyannak, aki ettől távol tartja magát. Így legyen a szátok nagy, ajánlom, hogy nézzétek végig egy tüdőrákos haldoklását, az leszokat.
Egy áldozat lánya

Fapuma (törölt) 2010.12.02. 19:55:47

@klezmerRs: hú, ez nagyon rossz végszó volt ehhez a poszthoz. Szomorú, tanulságos történet, kár hogy senki sem fog tanulni belőle, mert tudod, minden szamár a maga kárán tanul.
Nagyon sajnállak azért, amit átéltél.

vincere 2010.12.02. 19:58:20

@Morgan LeFay: már én is csak úgy élvezem a kocsmázás közbeni dohányzást, ha szabad levegőn, tehát kiülős helyen lehet lenni. sajnos ez pár hónap az évben.

emlékszem, régen még a munkahelyen dohányoztunk, az irodában. el se tudom képzelni ma, hogy voltam rá képes.

vincere 2010.12.02. 20:02:32

@Vad.Korte: az egyik barátnőm régen nem ült mellém a buszon, mikor együtt utaztunk, ha előtte rágyújtottam. azért ez már túlzás szerintem...

vincere 2010.12.02. 20:15:40

@Augur: szerintem a legnagyobb külső kényszer, h. valaki abbahagyja, az az ára. így, h. félévente 20 forinttal emelnek, az ember észre se veszi, nem érzékeli az áremelést. de ha hirtelen mondjuk kétszer annyiba kerülne, sokan elgondolkodnának. egyetemista koromban Dániában voltam egy félévet, nem is vettem egy doboz cigit se...
ma meg otthonról hozom. biztos vagyok benne, h. ha mondjuk Angliában élnék, nem költenék 6-7 fontot egy dobozra. ez lenne az egyetlen külső motiváció, ami hatna is rám, amíg nem lesz vki tüdőrákos, fel se merül benne, h. az lehet. bennem legalábbis fel se merül.
belső motiváció kell - gondolom én, komolyan még nem próbáltam leszokni, egyelőre még élvezem...

A Tyne folyó déli partja 2010.12.02. 20:18:45

@Lord_M_: nekem az tetszik, hogy mindig az az érv, hogy "jaj, esik a bevétel, mert nem megy be a dohányos" egyrészt, miért, kimenni nem tud cigizni? másrészt, azt valahogy mindig elfelejtik, hogy előtte meg esetleg azok nem jártak oda, akiket zavart a füst? merthogy elkerülni nem tudták, most viszont szívesen mennének?

A Tyne folyó déli partja 2010.12.02. 20:20:44

@Avarka: a legjobb, ezt már megfigyeltem, hogy kb. az összes dohányos bőszen bizonygatja, hogy ő mennyire tekintettel van másokra. a legjobb, mikor a kolléganőm azt fejtegeti nekem, hogy ő mindig megkérdezi a mellette lévő nemdohányzót, és mondja ezt nekem úgy, hogy közben fújja felém a füstöt. mert egyszerűen fel sem tűnik neki.

A Tyne folyó déli partja 2010.12.02. 20:28:38

@d'oh: a városi legendához: nekem meg egy vagon ellenpéldám van, kezdve apámmal, akinek a 31 éves kori szívinfarktusához (meg a halálához) bizony a cigi játszott a leginkább szerepet. plusz a többi dohányos rokon, akiknél meg pl. súlyos érelmeszesedést okozott.

A Tyne folyó déli partja 2010.12.02. 20:32:24

@Szocio Pata (kikvogymukblog): de akkor még nem tudták, hogy káros, nem? már, amikor ezek a művészfilmek készültek. egyszer azt olvastam, hogy csak valamikor a 70-80-as években jöttek rá.

A Tyne folyó déli partja 2010.12.02. 20:38:35

@Püspök utcai gombaszedő: csődbe mennek az angol kocsmák? errefele nem hiszem, mert akárhol jártam, akkora tömeg volt, hogy alig fértek be az emberek. pedig itt aztán van szórakozóhely....kint az utcán is, meg az összes kocsmában, egytől-egyig. pedig nem is lehet bent dohányozni.

A Tyne folyó déli partja 2010.12.02. 20:45:37

@ap@tigris: én azt a kérdés szoktam még feltenni (választ még sose kaptam),hogy, ha egy csomót zavar a füst (mármint, a dohányosokat),akkor ő miért is csinálja? nem tűnik fel neki, hogy miatta keletkezik az őt zavaró füst?
egy volt lakótársam volt ilyen, hívtam szórakozóhelyre, mire ő: az nem jó, füstös. és ő dohányzott, én meg nem.

A Tyne folyó déli partja 2010.12.02. 20:54:02

@tejcsokoládé: és a slusszpoént, hogy ezzel vannak így dohányosok is...én teljesen meglepődtem, amikor két nagyon régi ismerősöm (füstöt kocsmából való, dohányó ismerősöm) is csatlakozott a "tiltsuk be a dohányzást nyilvános, zárt helyen" mozgalomhoz.

trmno 2010.12.02. 21:13:27

@Frengi: Én otthon a saját lakásomban sem dohányzom,
ez télen úgy néz ki, hogy van külön erre a célra rendszeresített ócska bunda, kucsma, sál, kínai hótaposó (zokni nélkül is könnyű beleugrani,)

Roppant hangulatos lehet, de legalább hülyén nézel ki.

Lehetne még erre a célra rendszeresített ócska disznóól, ahová be tudsz állni.

vincere 2010.12.02. 21:15:29

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): a beltéri füst zavarja a dohányosokat. én is emlékszem olyan kocsmázásra, h. azóta se voltunk ott, évek óta, annyira nem volt szellőzés

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.12.02. 21:34:37

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Pedig országszerte százával zárnak be, itt a mi környékünkön (West Yorkshire) is.

www.guardian.co.uk/business/2010/jun/06/bars-pubs-bust

De semmi köze nincs az egésznek a dohányzáshoz.

Mitya Ivanov 2010.12.02. 21:39:05

@klezmerRs: ha egy film készül abból, hogy napi egy doboz cigi és 1 hónap masszív dohányzás után hogy néz ki egy addig nem dohányzó tüdeje, nos akkor kb nyer a sundance filmfesztiválon egy díjat, egy ideig tapsol és szörnyülködik mindenki, aztán ennyi. De hogy így leírtad ezt a valóban szörnyű dolgot, még ennyi sem fog történni, hiszen velem úgysem történhet meg.

A Tyne folyó déli partja 2010.12.02. 22:02:15

@vincere: na de pont ez az, hogy a beltéri füst, ami zavarja őket, mitől keletkezik szerinted? de eddig már nem jutnak el.@Püspök utcai gombaszedő: hát, itt nem zárnak be, az biztos. egymás hegyén-hátán vannak a pubok, másból sem áll a belváros. és mindenhol tömeg van.

dr. trafik nomac 2010.12.02. 23:11:54

A dohanyosoktol nem kell varni sokat, a legdurvabb kabitoszert fogyasztajak, megis mit kellene tenniuk, persze, hogy telejsen kivannak. En utaloma dohanyt, de jartam ugy, hogy elszivtam egy spanglit, es amikor megkerdezte haverom, hogy akarok egy pipabol szivi, mondtam, hogy inkabb a cigis, ekkor dobbentem ra, hogy milyen durvan addiktiv, a cigihez keppest a marihuana gyerekjatek, lehet nem vagyok ezzel nepszeru, de minden kutatas ezt igazolja, es megdobbento, hogy mennyire igaz. Engem nem zavar ha valaki dohanyzik, ugy hogy az masokat nem zavar, de azt viszon tusdnia kell, hogy a legdurvabb drogfuggok taboraba tartozik onnatol.

2010.12.03. 07:34:04

Amiért nem szeretem a bagósokat:
1. Buszra, villamosra szállás előtt még egy utolsót szívnak a csikken, felszállás közben eldobják, és belül a tömegben kiengedik a finom, rohadt büdös füstjüket.
2. Ahol épp végére érnek a dekknek, ott elhajítják. Ezért nem lehet egy lépést se tenni közterületen anélkül, hogy csikket ne találnánk. A kocsiból kidobják, mert nehogy már az ő tiszta kocsijukat összepiszkolja az a csúnya csikk, ugye? Az utcán combhoz szorított kézzel diszkréten, óvatosan elejtik, oda se nézve. Ők azok, akik tisztában vannak vele, hogy ők most tulajdonképpen bunkók, de hátha nem veszi észre senki, és akkor olyan, mintha meg se történt volna.
3. Jogot formálnak rá, hogy bárhol, bármikor fújják a füstöt az orromba, és ha szóvá teszem, vérig sértem vele őket. Mi az, hogy menjen arrébb? Menjek el én, ha nem akarom szagolni.
4. Vendéglőben, szórakozóhelyen egyszerhasználatosak a ruháim, mert telefüstölik. Elvárják, hogy én vágjak jópofát és szagoljam a büdöset. Ha szóvá teszem, hamar megkapom, hogy menjek máshová. Ez bunkóság. (Egyszer ki kéne próbálni, hogy rápi...lok a kabátjukra. A szitu hasonló. Azt is mosni kell, ugyanúgy, mint az enyémet.Kiváncsi vagyok, mit szólnának hozzá.)
U. i. : Debrecen, Casablanca étterem, dohányozni csak az udvaron lehet. És minő csoda! Működik, nem zárt be! És egy füstölgőnek se kopott le a lába, amíg kiment bűzölögni.

2010.12.03. 07:40:02

@trmno: Teljesen mindegy, hogy hogy nézek ki, mert nem látja senki.
A disznóólat sajnos lebontottam, de nem rossz ötlet.

Ennek ellenére nem dohányzom a lakásban. Nem azért mert másokat zavar, mert a férjem is dohányzik, és ő is kint a teraszon.

Elég büdös ez így is, nem kell ezt még fokozni.

2010.12.03. 07:49:24

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Bebizonyították, hogy a dohányzás harmadlagos károsító hatása a falakból és a kárpitoktól visszaáramló mérgező anyagokból keletkezik.

A füst sajnos beleveszi magát mindenbe kimoshatatlanul. Ezt semmilyen szellőző nem oldja meg.

Egyszer egy családi házban voltam vendég az. Amikor az udvaron elmentünk egy kiszögellés mellet, ott szoktak dohányozni, érezni lehetett, de szerencsére ott senkit nem zavart.

2010.12.03. 07:50:18

@Frengi: Le lehet szokni. Én 8 évig szívtam napi kb. 1 dobozzal. 10 éve tettem le. Eszembe se jut. Csak olyankor, mikor a fentebb említett szituk bejönnek. A módszerem egyszerű volt. Kijelöltem jó előre egy időpontot, amikor amúgy is történt egy változás az életemben. Ez egy vizsgaidőszak vége volt. És összekötöttem a leszokással. Az utolsó dobozomat elszívtam mint rendesen, aztán többet nem vettem. Kész.
Nem kívánom meg a cigit. Viszont borzasztóan zavar a füst, holott a rászokás előtt még egész kellemesnek találtam. Azt hallottam egyébként, hogy más leszokottak is így vannak vele.

2010.12.03. 08:11:55

@kermi: tudom, 8 évig nem dohányoztam, most szoktam vissza 2 éve.

Engem is zavart a füst,és ami a legjobban zavart az a függőség, hogy akár mit csinálok időnkét fel kell állni, otthagyni, kimenni rágyújtani, a cigit beszerezni, gondoskodni róla.

Tudom, voltam mind a két oldalon.
De azt is tudom, hogy az egész az agyban dől el, és most még nem vagyok kész rá.

MekkMester 2010.12.03. 08:57:52

@stagolee:
Drága töppedtagyú kommentelő!
Hogy klasszikust idézzek:

It was early, early one mornin',
When I heard my bulldog bark,
Stagolee and Billy Lyons
Was squabblin' in the dark.

Szóval te is csak ugatsz, mint szegény bulldog, de civakodni senki sem fog veled, mert az IQ-d kisebb, mint a lábad mérete.
Mivel semmi értelme nem volt annak, amiket eddig az én kommentjeimre reagáltál, hanem csak egyszerűen fikázni és kötekedni akarsz, ezért amit ezentúl írsz, én nagyívben, ballisztikus pályán leszarom, mert te csak egy osotba kis mitugrálsz pöcsfüggő cerkófmajom vagy.

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2010.12.03. 10:03:30

ki maradt hogy:
- különben is az autósok sokal jobban szennyezik a környezettet
-a részegek sokal rosszabbak

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2010.12.03. 10:34:31

@VUVUZELLANÉNI:

amit most csinálsz, az verbális erőszak.

nem tudom, hogy mitől van benned ennyi erőszakosság, hogy verbálisan kell kiélned a neten, de tudok nagyon jó pszichológusokat, akik megtaníthatnak a düh erőszakmentes levezetésére, és reflektálni tudnak az érzéseidre.

Fapuma (törölt) 2010.12.03. 15:44:41

Azt megfigyeltétek, hogy minden dohányosnak van egy nagyapja/keresztapja/ismerőse aki 95 éves volt mikor elütötte az autó, addig mindennap 2 doboz Munkást szívott és semmi baja nem volt?

Ez olyan, mint a kevés kilométeres, doktornő által birtokolt eladó autó.

2010.12.03. 15:51:55

@Fapuma: ha visszanézed, én a papát sem hagytam ki.

stagolee 2010.12.03. 17:18:12

@MekkMester:

mekk-mekk-mekk...

Stagolee told the devil:
“Say, come on and have some fun!
You stick me with your pitchfork,
and I’ll shoot you with my fourty-one"

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.12.03. 18:20:54

nem baj vettem magamnak egy kisüveg konyakot, van dohányom azt a hétvégén itt a hidegben elleszek

A Tyne folyó déli partja 2010.12.03. 18:45:53

@Frengi: csak azt nem értem, hogy ezt miért nekem mondod:) ha arra, hogy őket saját magukat is zavarja, akkor továbbra sem válasz arra a kérdésemre, hogy odáig nem jutnak el, hogy miattuk keletkezik az őket zavaró tényező.

a másikra, hogy nem látja senki, hogy nézel ki a gumicsizmában, stb.: na és, ha látná? dohányozni ugyan nem szoktam, de per pillanat itt harminc centis hó van, meg mínusz tíz fok, a munkahelyen viszont öltözködni kell, ezért úgy megyek be, hogy csinos szoknya, vastag harisnya, meg hótaposó csizma. leszarom, ki látja, meg mit gondolnak, a lényeg az, hogy megfeleljen az időjárásnak. (amúgy, mindenki ezt csinálja. de ha nem csinálnák is, hol érdekel, ki látja?)

A Tyne folyó déli partja 2010.12.03. 18:49:43

@Frengi: a volt barátom részt vett ilyen leszoktató konzultációkon, meg ilyen cd-t hallgatott a kocsiban. és tök büszke volt rá, hogy leszokott, kint volt a szobája falán a poszter, hogy már hány hete nem cigizik, és ennek mi a hatása.
egy előzőnél meg azt tapasztaltam, hogy szimplán unatkozott, azért dohányzott...(plusz az egész család). mikor belefeledkezett a számítógépes pasziánszba, pl. észre se vette, hogy órák óta nem gyújtott rá...

A Tyne folyó déli partja 2010.12.03. 18:51:45

@derelye vágó: á, volt az is,csak elveszett a sok hozzászólásban. egyébként meg, ez az autós érv nagyon is sántít (a részeges is, azt kikerülheted), mivel csak akkor állná meg a helyét, ha egyik dohányos se járna autóval. meg fordítva.

Mc_Fly 2010.12.03. 21:12:39

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Azért nem hülyeség ez az autós hasonlat. A sok lusta geci ember inkább panaszkodik a 350 forintos benzinre, de 50 métert nem tud gyalogolni. Egyfajta státusszimbóleum lett ez, nem is alaptalanul, mert sokan nem engedhetik meg maguknak.

A dohányossal ugyanolyanmértékben szarja le a másik embert. A saját kényelme érdekében koszolja a várost, rontja a levegőt, növeli mások tüdőrák-kockázatát.

'Bulidohányosként' azt mondom, hogy ezerszer inkább fagyoskodnék kinn a diszkóu előtt, ha megtizedelnék az autók számát, mert engem sokkal jobban zavar, mint a füst. Az IS zavar, de mondjuk szórakozni nem kötelező járni, munkába viszont sajnos még igen. Sőt, a csövesszag is jobban zavar a bkv-n, de ugye emberi jogokat sértene lerugdosni őket a járművekről. Ehelyett majd szépen betiltják a dohányzást. Nem baj, betegebb biztos nem lesz tőle senki, de ha már modoroskodunk: az általam felsoroltak szerény véleményem szerint egy város élhetőségét jobban befolyásolják, mint az, hogy lehet-e cigizni a szórakozóhelyeken..

A Tyne folyó déli partja 2010.12.03. 21:26:38

"szórakozni nem kötelező járni, munkába viszont sajnos még igen."

pont ezért sántít.
plusz, azért is, mert aki dohányos ezzel jön, hogy "bezzeg az autók", csak akkor jöhetne ezzel, ha ő soha nem autózna.

Mc_Fly 2010.12.03. 22:14:58

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): én meg pont fordítva látom ezt az érvet:

az a dohányos a bunkó, és az az autós a bunkó, aki a saját kényelme érdekében mindenáron használja a szenvedélye tárgyát.
Nincs tekintettel arra, hogy az ő füstje az én egészségemet is rombolja. Nem azokra gondolok, akik munkába járnak autóval. Az én elveimbe ez sem férne mondjuk bele, de ez elég extrém hozzáállás, megértem, hogy periférián vagyok a véleményemmel. Meg a mostani bkv-ra szerintem fel sem férne még annyi ember, aki most kocsival jár.

ellenben aki azon sír, hogy a diszkóban füstszagú lesz, valahogy nem tudom annyira sajnálni. Tudom, hogy igaza van, de nehogy már ennyire default szórakozás legyen a kocsmázás meg 'bulizás', hogy még ha ott szar is, pl. a füst miatt, azért erőből megy, és kiharcolja a tiltást, miközben sokkal idegesítőbb dolgok meg maradnak a régiben.

Az, hogy érvként ki használja, persze már nem mindegy. Tőlem akár be is zárhatnának a dohánygyárak, az átlag heti egy szálammal:D

A Tyne folyó déli partja 2010.12.03. 22:48:27

@Mc_Fly: szerintem elbeszélünk egymás mellett. akkor nem áll meg az érv, hogy bezzeg az autók, amikor a dohányos egyben autót is vezet. mert ezzel a mondattal akarja magát felmenteni, de csak akkor tudná, ha ő gyalog járna, vagy biciklivel. kocsival soha. az meg elég hihetetlen, hogy az összes dohányos utóbbiakkal jár, és soha nem vezet.

GERI87 2010.12.04. 00:06:53

A legdurvább amikor az onkológián a betegek kopaszon haj meg bármiféle szőrzet nélkül kinn szívja a cigit:)

Vagy mikor egy orvos egy fárasztó nap után rágyújt:
-szar napom volt, muszáj rágyújtanom...meghalt egy betegem
-miben?
-tüdőrákban...(mindezt hörgő hanggal..)

GERI87 2010.12.04. 00:27:46

@godin:

Az a TB amit befizetsz nem akkora összeg ám mint gondolod...

Az adó is olyan hogy konkrétan nem te fizeted hanem a munkáltató...aki a lóvéja egy részét neked adja, más részét meg az államnak....vagy nem:)

Állami alkalmazottak meg gyak. nem is fizetnek adót...csak visszaadnak abból ami amúgy is az államé volt.

De olyan hogy TE nem fizetsz adót, nem igazán van.

GERI87 2010.12.04. 01:19:59

@Mitya Ivanov: Kínát sejtem..de a japánt már nem:)

Mitya Ivanov 2010.12.04. 10:13:09

@GERI87: mindkettőnél ugyanaz az ok. a konyhában kell keresni

A Tyne folyó déli partja 2010.12.04. 14:19:33

@GERI87: nem dohányos sztori, de nekem volt egy kollégám (állatorvos, ráadásul), aki azt hiszem stroke-ból (vagy legalábbis, valami olyasmi betegségből, amit a túl sok zsíros, cukros, stb. étel fogyasztása okoz) felépülve rögtön folytatta ezt az életstílust.

GERI87 2010.12.04. 15:30:33

@Mitya Ivanov: ja..sok halat esznek(?)

Bár sok kínai szerintem nem éri meg hogy tüdőrákos legyen vagy nem látja orvos és nem derül ki...

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Az ilyenekre tényleg pazarlás az idő és a pénz.
A ő nem akar meggyógyulni és nem tesz érte akkor más minek vesződjön vele...

Alapítványok vannak, magánemberek adományai hogy legyen pénz a gyógyításra pl: onkológia...

Erre meg ott szívja a bagót...

hát bassza meg az ilyen.

nyílméregbéka 2010.12.05. 17:49:06

Stephen Kingnek van egy Leszoktató Rt. c. novellája. A vállalkozás a maffia tulajdonában volt, egy tüdőrákos főnök alapította, és aki hozzájuk fordult, azt a nap 24 órájában figyelték, hogy rá ne gyújtson, és ha mégis, akkor különböző kellemes maffiamódszerekkel elérték, hogy ezt többé ne tegye. Le is szokott mindenki. Nagyon morbid, de érdekes novella volt.

A dohányzó, 50 feletti rokonaim miatt én is aggódom; épp gondoltam rá, hogy nikotinos cigiket meg tapaszokat kellene ajándékozni nekik karácsonyra. Vagy az bunkóság lenne?

Stiel 2010.12.05. 19:16:24

@nyílméregbéka: ha van nemdohányos házastárs, ilyesmi, kérdezz rá előtte nála.

Frau Wunderschön 2010.12.07. 23:12:28

ijj ez én vagyok. bázz. felismerés, homlokracsapás, holnap ugyanígy folytatás.
süti beállítások módosítása