Olvasói rovat - Konferenciáról, modorosan

2010/11/26. - írta: Modor Tibi

Kedves Tibi!

Van egy levelem, amit szeretettel ajánlok a figyelmedbe, és mivel tartok tőle, hogy a felhasználási javaslattal ellentétben senki nem küldi el neked, megteszem én:

http://leveltar.blog.hu/2010/11/01/konferenciarol_modorosan

Ha tetszik, használd egészséggel.

Üdv,
Levéltáros 

 

 


 

1. Kategorizálás

Kategória: Baráti
Alkategória: Jópofa
Stílus: Modoros
Célcsoport: Barátaid és Tibi


2. Felhasználási javaslat

Besokalltál egy konferenciától, mert rájöttél, hogy minden előadó amatőr, a szervezők inkompetensek, és a drága időd mind kárba veszett. De itt jön a te zseniális ötleted és a mi zseniális megvalósításunk: írj egy karakteres levelet a tapasztalataidról, és küldd el a barátaidnak.

A téma akár Modor Tibi érdeklődését is felkeltheti - ha kacsingatsz a világhír felé, küldd el neki is.

 

3. A levél

Barátaim,

Tegnap megvilágosodtam. Nem ment könnyen, de volt rá bőven időm a konferencián, amit kénytelen voltam végigszenvedni. Az előadók minden archetípusa felvonult előttem, és hála az inkompetens moderátoroknak, minden hibát és jellemző technikát meg tudtam figyelni alaposan, mert time management nem volt. De legalább be tudom nektek mutatni a prezentálók főbb típusait – kicsit támaszkodva a korábbi emlékeimre is.

 

A felolvasó

Jellemzően az államigazgatásból érkezik, általában helyettes államtitkár. Bevezetőjében kiemeli, hogy munkatársaival (beosztottjaival) közösen készítették a prezentációt, a téma szakterülete és szívügye, ezzel kel és fekszik.

Majd a vetítővászon felé fordul, és felolvassa a slide-okat. Ha olyan részhez ér, amiről eszébe jut valami – olyasmi, ami nincs leírva –, akkor a hallgatóság felé fordulva elmondja a véleményét, ami általában nem illik oda - de ő is érzi, hogy a felolvasás kevés, ezért megismerjük a zavaros gondolatait.

Mivel nagyon elfoglalt – ez kiderül az első helyesírási hibából, amit a felolvasás során észrevesz és kijavít, a felelősséget a beosztottjaira kenve –, természetesen a felkészülésre nem volt ideje, és nem tudja, hogy hány slide-ot kell bemutatnia. Biztos, ami biztos, mindegyiket felolvassa, így alaposan kifut a rendelkezésére álló időből.

A prezentációt egyébként Word dokumentumokból ollózták össze a szintén felkészületlen kollégái, így a slide-ok túlzsúfoltak, áttekinthetetlenek és a felolvasásuk sokáig tart.

 

Az introvertált

Ízig-vérig szakember, ismeri a témát alaposan, ő tényleg ezzel kel és fekszik. A hallgatóságára csak egyszer néz, az előadása elején, amikor gyorsan elmondja, hogy nem gyakorlott prezentáló, egyébként a vetítővászon felé fordulva – és a vászonnak – beszél, ezért a felületes szemlélő összekeverheti a felolvasóval. De az introvertált nem felolvas, hanem a prezentációját jegyzetként használva – ami olyan is –, földi halandó számára követhetetlenül megpróbál átadni minden infót, amit a görögöktől napjainkig összegyűjtöttek a hozzá hasonló guruk. Olyan angol szakkifejezéseket használ, amit a született angolok sem értenek, ezeket lefordítja, így a született magyarok is született angoloknak érezhetik magukat. Idézném, ha tudnám, de született vagyok.

Természetesen az időkeretét messze túllépi, de neki ez megbocsátható, mert a munkaidejét is hasonló rugalmassággal kezeli.

 

A tanult félprofi

Elvégzett egy prezentációs tréninget, és tudja, hogy a hallgatókra kell néznie, érdemes humorosan indítania és mozogni sem árt. De arra már legyintett, amikor a tréningen arról volt szó, hogy az előadást mondjuk el tükör előtt, hogy tisztában legyünk azzal, mennyi ideig tart, ezért jócskán túllépi a rendelkezésére álló időt.

Bemutatkozás után hosszan összefoglalja, miről fog szólni a prezentációja, majd az előadását röviden megtartja. A hosszú összefoglaló és a rövid előadás gyakorlatilag ugyanaz, így kétszer hallhatjuk az unalmas mondandóját. Mivel nem jártas annyira a témában, mint az introvertált és nem született előadó, ezért nem képes sem improvizálni, sem elmélyedni a témában, csak elmondja a felszínes gondolatait. Kétszer.

Ha mikrofon van, zavarja, ha nincs, zavarja. Egy közbevetett kérdéssel könnyen megakasztható, kisiklik, mint játékvonat az ötforintostól. Az előadása végére ő is, és a hallgatók is tudják, hogy kellene még egy tréning.

 

A tanult profi

Pár félévet egy amerikai egyetemen töltött, ahol az optimista hozzáálláson kívül prezentációs technikákat is tanult. Tudja, hogy a bemutatkozásnak jelentősége van, a nevét felírja a flipchartra - ha az nincs, akkor a falra -, mert a név az fontos, lebegjen a közönség előtt. Gesztikulál, magával ragadóan beszél, esetenként még tapsot is kicsikar a hallgatóktól. Nem sétál a projektor fényébe, jól használja a lézermutatót, a viccei ülnek, és frappánsan reagál a közbevetésekre. Európai embernek mégis kicsit mesterkélt az egész: színészkedés, nem spontán performance. Ráadásul emlékeztet a saját alacsonyabbrendűségünkre, ezért azt se értékeljük, hogy időben befejezi az előadását.

 

A lúzer

Ő az, aki a konferenciatémáját tekintve a veszteseket képviseli: az elmaradott technikát, a maradi gondolkodást vagy éppen a tönkremenő ágazatot. Ezt ő is tudja, de megpróbálja menteni a mundér becsületét; ugyan nem szólja le direktben a konkurenciát, de érezteti, hogy ők jobbak, habár kicsit drágábbak - de nem érdemes olcsóbb megoldásokat keresni, mert minden úgy jó, ahogy ők csinálják, az innovációnak itt helye nincs.

Folyamatosan megpróbál lavírozni a mindenkit támadó, ugyanakkor senkit meg nem sértő szerepek között, ezért hosszan hebeg és habog. Idejét túllépi, de szánalomból senki nem figyelmezteti erre.

 

A Nagy Öreg

Nem bízza a véletlenre hírnevének terjesztését, több slide-ja is saját magáról szól: ő ott volt a kezdetekkor; a sikertörténeteket ő találta ki; ami most rossz, azt az ő ötlete alapján valósították meg, de hibásan. Saját, évekkel ezelőtti előadásait megkerülhetetlen referenciapontként említi, és folyamatosan sajnálkozik, hogy nem tud elmélyedni a témában, de akit érdekel, utánanézhet a régebbi anyagaiban. Az utána következő előadóktól is kérdez, természetesen csak olyat, ami kiemeli az ő nagy öregségét.

Jó előadónak tartja magát, hiszen nagyon sokat szerepel, ezért aktualitásokkal fűszerezi a mondandóját és folyamatosan viccelődik. Neki köszönhetően maradnak fenn a már tíz éve is unalmas poénok, mint az ámítástechnika és az internett.

Előadásában semmi újdonság nincsen, de ezt nem is várják el tőle. A hallgatóság nagy része ismeri, és a lúzerhez hasonlóan sajnálják, mert valamikor tényleg volt valaki, de ma már csak a múltjából él, és előrenézni csak a tükörig tud.

Na, ennyit a konferenciáról, a többit majd élőben prezentálom.

Üdv,

<Aláírás>

 

4. A levél hatása

Ha sokan külditek Modor Tibinek, talán leközli. Hajrá!


 

Rajongók, figyelem! Ha Android operációs rendszerrel működő telefonnal-táblagéppel rendelkezel, jó szívvel ajánljuk nektek a Modoros widgetét, amivel a képernyődön rögtön láthatod a friss posztokat és _egy csomó más csodát is művelhetsz_.

A fejlesztő Nilvec.com tesónknak hálásan köszönjük a proaktív hozzáállást :-)

51 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malkavitamin ventrueknak 2010.11.26. 07:11:57

Istenem, mennyi ilyet látok... és még fogok is látni... Nagyon találó, bár hozzátennék egy jellegzetes figurát.
A kérdező. Nem az előadók sorában idegesítő igazán, ott félprofi, ha előad egyáltalán; akkor kiakasztó, ha nem ő az előadó. Szentül hiszi, hogy minden tudományterülethez ért, és mivel sok idegen szót ismer és használ, el is hiszik neki azok, akik nem értenek az adott tudományhoz. Kérdéseiben is zavaróan sokat szerepeltet az idegen szavakból (zavaró, mert nem illenek oda, rosszul használja, anakronisztikus stb), és amúgy is hülyeséget kérdez, de olyan bonyolultan, hogy értelmesnek hangzik. Kizökkenti az előadót, vagy éppen csak annyit elvesz az idejéből, hogy az kicsússzon az időkeretből, holott általában pont belefért eddig a vita. A kérdései szakmainak hangzanak, de nem azok, így néha az előadó válaszolni sem tud, mert nem hiszi el, hogy ilyen ostoba a tag.
Jellegzetes kezdések:
- Én ugyan csak szőrmentén értek ehhez a tudományhoz, de...
- Én olvastam már egy tanulmányt a témáról, és...
- Én hallottam egy tudóstól, a neve... (közismert dilettáns, nem szakmai szokott itt szerepelni), hogy...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.11.26. 07:33:02

régóta mondom, a magyar blogoszféra legötletesebb alkotójáról van szó, mindenkinek csak ajánlom mindenhol:)

2010.11.26. 08:10:44

Nagyon jó! Olyannyira, hogy ilyenkor sajnálkozom, hogy miért nem hosszabb, részletesebb az írás, mert bizonyára az is ilyen szórakoztató lenne.

Magam azokat a nagy öregeket, illetve lúzereket kedvelem, akik a mai napig hurcolják magukkal 12 kg-os (egyébként valóban elpusztíthatatlan) Kodak Carousel körtáras diavetítőjüket. Ennél már csak a pislákoló irásvetítők a jobbak.

Mivel kb. 5 évig árultam a legkülönfélébb vetítőberendezéseket és a vevők rendszeresen tartottak készülékpróbát saját anyagaikkal (illetve bérlet esetén gyakran végig kellett szenvedni technikusként az előadásokat), bizton állítom, nagyon pontos, élethű leírása született a típusoknak...

noirp 2010.11.26. 08:48:53

Hijj, amindenit! Százas kör. Nincs mit hozzátenni :D
[Tegnap volt nálunk házi konferencia]

Hamis Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.11.26. 08:49:35

@vészmadár (pica pica):

Ezt a legötletesebbet kicsit túlzásnak érzem, én sokkal jobbat tudnék, csak nem engedik. De köszi a főnök nevében :)

noirp 2010.11.26. 08:51:00

mégis hozzáteszem: igen, a befordult, az leszek én, ha megöregszem. Mozogni meg igenis mozgok előadás közben, mert a kézremegés is mozgás :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.11.26. 09:16:57

@Hamis Levéltáros: höhö. AMúgy igen hasznos volt, épp egy előadásra készülök a komlói múzeumban, majd beéptem a tanultakat. Szval mozgás, poén, vázlat:)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.11.26. 09:19:22

@vészmadár (pica pica):

Gyakorlás. Konkrétan mondd el előtte a tükörnek, és nem elviccelve, meg átugorva valamit, hogy ezt úgyis tudom. Uralni kell a közönséget :)

medvedr 2010.11.26. 09:32:08

Nagyon találó. Sok( tudományos) konferenciát szervezünk, nem nagyon tudok mit hozzátenni. Talán a frissen szerzett PhD-s fiatal kollega hiányzik. Ennek 3 slideja szól saját magáról, és arról, hogy mit írt hová. Általában ebből 2 cikket tudott olyan lapba elhelyezni,ami számít valamicskét- ez ugye a fokozat feltétele volt. Molekuláris mélységű módszerének leírása 4 dia. A kísérlet leírása nanoszekundumokra lebontva további 3. A többibe belezavarodik. Mikor érzi, hogy már senki nem érti mit akar, kifejti, hogy milyen egyéb vizsgálatok kellenének még. Az időt túllépi, de vele szemben a nagy öregek, akik közül legalább egy levezető elnök, megengedik maguknak a csengőrázást vagy rosszabb esetben a hang elvételét. Ezen halálra sértődik. Az esti fogadáson viszont 3 helyett bír inni, és ott derül ki hogy mennyire nem hülye! Az államigazgatásból jövő meghívott államtitkár , vagy a terület egyéb felügyelője nem szokott eljönni, mert ugye Brüsszelben, kormányülésen, tárcaközi egyeztetésen van. Ezért egy munkatársa jön , aki láthatóan felkészületlen, kérdésekre nem tud és nem is mer válaszolni, viszont sokat késik, és így borul a délelőtti program.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.11.26. 10:21:59

eleve ha a konferencián bármi értelmeset meg lehetne tudni, betiltanák... értelmes ember legfeljebb kényszeből megy ilyesmire, önszántából soha.

entropic · http://e-konyv.blog.hu 2010.11.26. 10:27:30

Remek poszt, Levéltáros, biztos vagyok benne, hogy nem várat már magára sokat a világhír.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.11.26. 10:54:12

Amerikai tanulmányaim alatt sikerül a PowerPointot (és OpenOffice megfelelőjét) egy életre megutálni. De én vagyok az oka. Előzőleg sok éven át arra treníroztak, hogy a mondandómat nem több, mint négy vázlatpontban, poénnal az elején, csattanóval a végén és röviden adjam elő. A technikára meg ne számítsak, mert az nem működik úgyse, vagy nem az a fajta van, amelyre megcsináltam a szlájdokat.

Amerikában meg 1. jött a csapatmunka (mentsétek meg a Pacal Corporationt a hagymán megpárolástól, úgy hogy ennyi EBITDA legyen a harmadik év végén, aztán let's go public és az IPO előtt és után árazzátok be a részvényt, 0 évben EPS ennyi, utána annyi...csupa életszerű feladat, az ilyeneket tipikusan 28 éves emberek szokták csinálni.... na mindegy) de ezt csoportosan. Hol a hiba:

1: a te részedhez szervesen tartozó dolgot két másik csapattagnak kell elmondani
2: nem jól számolták ki/fingjuk sincs mi a jelentősége az adott mutatónak
3: a szlájdjaik cigánykerekezve úsznak be a vászonra, lézersó írja fel a cég nevét felülre, hangeffektek stb.
4: ehhez képest az én szlájdjaimon van három db szám, meg a belőlük generált oszlopdiagram, ennek amúgy is hátat fordítok és szmekontaktusokat keresve magyarázok.
5: közben már egy másik szlájdnak kellene jönni

ÚGyhogy amikor saját egyszemélyes prezentációt kellett tartanom, akkor egy whiskyreklámból kivágott, zöld tájat ábrázoló kép volt kivetítve, amely előtt öt percet beszéltem a kiadott pénzügyi problémáról...

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.11.26. 11:05:19

IT antitalentum (idősebb korosztály):
Hófehér slide-ok, default times new roman, háttérben "ide írja be a szöveget" szövegdoboz, elütések, kilógó mondatok, 1-2 clipart kép, és a legfontosabb: előadás nem diavetítés módban, hanem a powerpoint szerkesztő ablakában lapozva, jó esetben "fit to window" méretben. Ilyenkor az első sorokban ülők sajnos/szerencsére láthatják a képernyő alján, hogy 12/57 (oldalból), ami nagyon kilátástalan. :))

pruntyike 2010.11.26. 11:33:36

Én a tárgyilagos prezentálók közé tartozom.
Sokan nem ezt tartják, de nekem a tárgyilagosság olyan veleszületett tulajdonságom, hogy már gyerekkoromban ez volt a becenevem: a Tárgyilagos, meg: Veleszületett.
(Copyright: na kicsoda?)

pruntyike 2010.11.26. 11:36:29

Legjobban azon röhögtem, amikor a prezentáló a végére - hab a tortán, vagy egy más idegen nyelven: cseresznye a tortán - egy vicces videót töltött fel, azt akarta kivetíteni, de csak jobbára fekete árnyjáték látszott. Magyarázta, csűrte-csavarta, marhára kínos volt, de én röhögtem, mert ismertem a videót, tudtam, minek kellene lennie a falon.

pruntyike 2010.11.26. 11:41:58

@vészmadár (pica pica): Nem kényszer: hallottad azt a kifejezést, hogy konferenciaturizmus? Annak idején néhai Karinthy Ferenc könyveket írt erről, és magas fokon művelte.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.11.26. 11:49:11

Kimaradt a vicceskedő vállalati felsővezető, akinek minden egyes szlájdján van valami humoros(nak szánt) animgif vagy béna clipart.

2010.11.26. 11:53:13

A projektor próbák során egyszer történt egy kellemetlen malőr, nem tudom "élesben" átélt-e valaki hasonlót.
Valamelyik jó nevű, tekintélyes egyetemről jött 3-4 prof. közöttük két hölgy, intelligens, értelmes, jól szituált emberek. A projektorokat működés közben szerették volna látni, ám nem hoztak magukkal saját bemutatókat, laptopot, így marad az üzlet egyik gépe.
A készülék-bemutatót tartó tájékozatlan kolléga a másik kolléga gépének privát fájljaiból akart kivetíteni és megnyitott egy Powerpointot, így az első kép, amit a 4 prof 2x3 m-es méretben, 2500 lumen fényerőben szikrázva meglátott, egy bájos tekintetű, kissé összekent arcú hölgy szájába félig betolt fasz volt.
Némi döbbent csend után a kolléga "nézzünk inkább egy videót" felkiáltással megnyitotta a médialejátszót, amin rögvest futni kezdett valami szépen kivitelezett szopatás.
A professzorok is csak emberek: erre már nevetés tört ki, a továbbiakban jó hangulatban zajlott a bemutató.

pruntyike 2010.11.26. 12:01:41

@Professor Pizka: nem erre gondoltam, the icing on the cake, de ez is azt jelenti.

pruntyike 2010.11.26. 12:02:17

@pruntyike: @Professor Pizka: hanem erre: čerešnička na torte...

pruntyike 2010.11.26. 12:07:44

@vészmadár (pica pica): Egy ismerősöm most volt Lisszabonban konferencián, 1 hét, ebből bevallottan csak annyit töltött a konferenciateremben, ami a földi javak (reggeli, ebéd) megszerzéshez elengedhetetlenül szükséges volt, de a vacsorát így is dobta, déltől éjfélig a várost járta, a konferencián részben kialudta magát. Mindezt teljesen ingyen, illetve nem ő állta a cehhet, hanem egy gyógyszergyártó cég...

kIára 2010.11.26. 12:08:22

Létezik még a vicces slide-okkal közönségi jóakaratot kunyeráló előadó.

    „A projekt jelenlegi állapota [>jön az ikonikus félkész Halálcsillag kép<] már előrevetíti a kész termékünk/szolgáltatásunk/találmányunk hatalmas és elsöprő erejét.”¹
    „Nagy cégek is [>jön a vonósugarát kivető Borg kép<] érdeklődtek a *** szarunk iránt, de mi mégis megpróbálunk függetlenek maradni.”²
    „A pályázati kudarc után ok választásunk nem volt [>jön Morpheus a kék vagy vörös bogyóval kép<], vagy kölcsönt veszünk fel, vagy dobjuk a fejlesztést.”

Ugyanez eljátszható közismertnek vélt Oroszlánkirállyal, vagy Alice Csodaországbannal, vagy Mézga családdal. A hálás közönség fergetegesen tapsol.

___
¹ lásd pl.: blogs.sfweekly.com/thesnitch/death-star.jpg
² lásd pl.: www.daylongraphics.com/products/leveller/gallery/borg2.jpg
³ lásd pl.: donklephant.com/wp-content/uploads/Morpheus-Red-or-Blue-Pill-the-matrix-430x370.jpg

noirp 2010.11.26. 13:17:40

@Frengi: jó a zúj fotód.
@malkavitamin ventrueknak: a leírt hozzászóló összefoglalva: magamutogató majom. Gyakori állatfajta, jól meghatároztad :)

noirp 2010.11.26. 13:23:56

@Püspök utcai gombaszedő: igenigenigen.
a felsővezető egyébként verbálisan is nagyon szellemes szok lenni, mind; legalábbis hűségesen röhögünk a poénjain. :I
a poénok szakállából meg maxihálóinget szövünk

Tájfájter 2010.11.26. 15:17:36

@Brother Love:
Nos igen, volt egyszer egy céges prezentáció (nem konferencia, csak pár vezetőbeosztású emberke volt ott, illetve külsős cég emberei), ahol véletlenül visszafelé kezdett el lapozni a prezentáló, és a második oldal helyett az utoljára megnézett kép jött elő... amin két néni ápolt le egy bácsit.

Annyira vörös fejet életemben nem láttam még, mint amilyen az előadónak volt :-))

Wolf Gabor · http://www.MarketingCommando.hu 2010.11.26. 17:04:12

Klassz összefoglalás :)

Ebből is látszik, hogy mennyire-mennyire nehéz jó előadónak lenni!

Én is már több mint 10 éve tanulom, gyakorlom, és az átok, hogy az ember csak egyre több hibát vesz észre magán...

Talán a legfontosabb, hogy nem szabad megpróbálni megfelelni mindenki elvárásának (a hozzászólásokból látszik, hogy nem is lehet), hanem az a jó előadó, aki önmagát tudja adni a színpadon - talán azt a legnehezebb.

TGabi 2010.11.26. 17:33:56

Ne felejtsük el az alibi-konferenciák előadóit sem.

Itt általában olyan okosságokat fogalmaznak meg, szigorúan sok, több szótagú, idegen szót tartalamzó körmondatokban, amit egy jóeszű takarítónő is röhögve el tudna mondani. Már ha beengednék és kapna a stand-up mellé kosztümöt is. :)))

A fogadások sem kutyák-kedvenc, amikor emberek nettó milla/hós fizetéssel úgy verekszenek a répasalátáért Louis Vuitton-ban, mintha életük múlna rajta:))))

fagzal 2010.11.26. 17:53:01

Aki nem ért hozzá, az tehát nem jó, mert rossz. Aki ért hozzá (lásd: "tanult profi"), az meg azért nem jó, mert jó.

Régóta érzem, hogy a "modoros blogra író" is egy modoros kategória... :)

2010.11.26. 17:56:55

Az anti-IT-s:

Többnyire szintén államigazgatásból érkező, idős, tapasztalt előadó, szakmailag is jó, fenn tudja tartani az érdeklődést, megfelelő humor a megfelelő helyen, DE: retteg a Power Pointtól. Valaki megcsinálta a bemutatóját, ő csak lejátssza. Ha véletlenül továbbugrik egy diát, vagy a kelleténél gyorsabban vált, totális pánik, és leállás. („Na most mit csinált ez? Nem tudja valaki?”) Persze senki nem meri bevállalni a nagy számú hallgatóságból, hogy hangosan bemondja a „nyomjon egy backspacet” instrukciót (ha mégis bemondja valaki, csak fokozza a kétségbeesését, mert természetesen nem érti, úgy kell percekig navigálni, hogy megtalálja ezt a csúnya nevű billentyűt – „Ja, arra a hátranyílra tetszett gondolni?”). Így többnyire felhívja az egyik asszisztensét, aki eszképpel megszakítja a vetítést, kiválasztja a képnézegetőből az előző diát, aztán újraindítja.

Na de az igazi akkor is az összefogdosott, maszatos, undorító fóliákról írásvetítővel előadó, aki ujjal (jobb esetben golyóstollal) mutogat a fólián. Oldszkúl. :)

killercsiga 2010.11.26. 18:01:38

@pruntyike: a fehér foltból a magánnyomozó, a nevét elfelejtettem
de a fél pont jár ugye?

2010.11.26. 18:08:20

@pruntyike: 500 nap nyár? de akkor az análist kihagytad.

funfun 2010.11.26. 18:15:08

Amikor amerikai tulajdonú cég vezérigazgatója nyitja meg a konferenciát, és "Yohekel t khifanók" köszönést 10-ből 9-szer nevetgélve és tapsikolva fogad a közönség. Jaj, milyen aranyos!
Ha már nemzetközi konferensz, és a szinkrontolmácsok az angol ajkú előadók nevét aaaannyira angolosan, amerikaiasan ejtik, hogy azt boldogult Albört Dzsördzsi is megirigyelhette volna.

janomano 2010.11.26. 19:46:09

Ez az egész ki a faszt érdekel?
Meg egyébként sincs tévém.

janomano 2010.11.26. 19:48:43

@Wolf Gabor: Tudod mit mondott erre Ford Fairlane:
KAPD BE A FASZÓÓÓÓM!!!

persicsbalint 2010.11.26. 22:12:49

Bocs, hogy ide írom, de a világ legmodorosabb blogja: hup.hu/blog/9904
Mindezt az egyik IT közösségi portálon.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.11.26. 22:22:27

@fagzal:

Volt egy olyan kategória is, hogy a született prezentőr, de aztán kihúztam magamat, nem illett a képbe a szerény, szerethető figura :)

"Régóta érzem, hogy a "modoros blogra író" is egy modoros kategória... :)": még szép, szűzen nem lehet oktatni a baszást :)

lárvalányhaj 2010.11.27. 10:05:25

Tudományos konferenciák típusai:

Az Artikulálni Képtelen Versenyző:

Egy szál papírral a kezében áll ki a közönség elé, amit teljesen monoton hangon, az értelemszerű hangsúlyozás teljes hiányával olvas fel. Ezenkívül, valószínűleg az idegességtől, a száját sem nyitja ki rendesen, a hangképzése olyan, mintha most jött volna a fogorvostól, ahol belenyomtak vagy három ampulla Lidocaint az arcába. Emiatt a szövege szavai érthetetlen kulimásszá folynak össze, amit az előadás nyelvének anyanyelvi beszélői sem értenek, nemhogy azok, akik külföldről látogattak a konferenciára

A Bullshittelő Fiatal Kolléga

A referátum tele van nyomva különféle elméleti szövegekből származó bullshitekkel, amit nagy valószínűséggel a referáló maga se ért teljesen. Úgy véli, hogy ezzel nagyon profi szöveget hozott össze; a szomorú csak az, hogyha az elméleti _ökörszart_ lehántjuk róla, a kutatási eredmény 1-2 mondatban összefoglalható, és semmi újdonságot nem tartalmaz. Ami még ennél is szomorúbb, hogy a konferencia legtöbb résztvevője mindezt csontig benyalja.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.11.27. 12:10:24

mindenesetre nem tudtam elhaladni a tény mellett, miszerint az ezt megelőző blogos bejegyzés
re
lényegesen, tehát számszerűsíthetően is
sokkal, de sokkal több
reagálás, válasz illetve észrevétel született.

Csigorin 2010.11.27. 23:24:38

Errol Ezésez Géza jut eszembe... aki esetleg nem ismeri:
www.szote.u-szeged.hu/expsur/ezesez.htm

maga a modoros tudos olvasnivalo :)

janomano 2010.11.28. 12:17:37

@vészmadár (pica pica): Ebben lehet, hogy igazad van, de az én verzióm jobban tetszik (Lord of war). :-P

pruntyike 2010.11.28. 13:17:43

@Frengi: Lehet, hogy van értelme annak, amit írtál, de nem bírom megfejteni....

2010.11.28. 15:10:40

@pruntyike: azt gondoltam, hogy erre a filmre gondolsz, és abból idéztem

lárvalányhaj 2010.11.28. 21:52:18

@Csigorin: Az unfunny jeles hagyományainak egyik újabb darabját ismerhettük meg ennek a műnek köszönhetően.
süti beállítások módosítása