Ezeknek elment a maradék eszük

2010/10/15. - írta: Modor Tibi

 

-Ez kész, ez már a vicc kategória - kár, hogy sírni volna kedvem. A dilettánskormány már megint Lukasenkó és Kádár szellemét idézte meg.

Államosítás! Már akkor tudtam, hogy valami nincs rendben, amikor a választások másnapján kiömlött a vörösiszap. Sokan mondhatnák, hogy "a sors furcsa fintora", de egyre inkább kezdem azt hinni, hogy ez bizony nem volt véletlen. Pont másnap! Pont vörös! És az egésznek a tetejébe jön az államosítás. Pontosan, mint hatvan éve... kijönnek a műhelyedbe, van öt perced eltakarodni, még a kávéfőződet se viheted magaddal. Jól ki van ez találva - gyorsan kiderült, kik voltak Bixu elvtárs legjobb tanítványai. Mi lesz a következő, ki lesz a következő? A Cora, a Média Márk', a sörgyárak, a rendőrség? 

Eszjéá! Ez a legnagyobb kibaszás, édesapám. Azonnali? Nagymértékű? Söralátét? Meg a lónak a faszát. És igen, megint megcsinálták - kik járnak jól? Hát a jómódúak meg a gazdag, dolgozó nagycsaládosok. Hiába: a kutya is oda szarik, ahol már van. Ennyit a társadalmi szolidaritásról. Támogassuk még jobban a gazdagokat, szegények a sok-sok törlesztőrészlet mellett már nem Mauritiusra, hanem csak Szardíniára jutnak el..! Nem baj, végérvényesen kettészakadt a társadalom, lesz itt favella, Isaura, rabszolgasors... 

És ez a legundorítóbb az egészben. Ahelyett, hogy azokat támogatnánk, akik ténylegesen rászorulnak - inkább azoknak pumpálják a pénzt, akiknek már amúgy se kell. Ott van egy multis ismerősöm: a gyerek bruttó 500-at keres - igen, jól hallottad: ÖTSZÁZAT! -, a felesége 300-at. Ott van a két gyerek. Bazmeg, már ott örvendeznek, hogy úgyis akartak harmadikat. Tudod, mennyi pénzt fognak ezek a nímandok kapni? Te mit kapsz? Vagy én mit kapok? Jó, nekünk is egy 10-20-szal TÖBB MARAD A BORÍTÉKBAN, de nekik még több! Hol itt az igazságosság, hol a méltányosság, hol a szolidaritás? Na ezért támogatom a progresszív adózást. Aki többet keres, fizessen is többet - ilyen egyszerű. De így? Hogy mindenki ugyanannyit adózik? Nonszensz.

Szóval ez a legundorítóbb. Adócsökkentés - okés. Nekem is több marad. De ami igazán bassza a csőrömet, az az, hogy másoknak még több marad. Itt van az eb elhantolva. És itt bukik ki azonnal a társadalmi egyenlőtlenség.

Könyörgöm, honnan nyomják majd ki ezeknek azt a rengeteg pénzt? Kitaláltad: a te meg az én adónkból, ennyi. Hát kikérem magamnak, hogy az én adóforintjaimat az ész nélkül összehozott kölykökre meg a nevelésükre költsék. Nehogy már azért fizessek, mert valaki egy jót élvezett - már bocsánatot kérek.

Na meg a másik: "ne a Zemberek fizessék meg". Tessék: itt van a bankadó, energetika, telekommunikáció, áruházláncok - persze, a jóságos Dennis Moore! Farkasbab nem kell? Persze a Nép, az Istenadta Nép csak felállva, ütemesen tapsol - most jól kibasztunk a multikkal. Az meg nem ér el a csökött agyukig, hogy ezt ők, de leginkább megint TE meg ÉN fogjuk megfizetni! Ezeket az adókat - kérlek szépen - abban a minutumban tovább fogják hárítani a fogyasztókra. Háromszor is leverik rajtunk, csont nélkül.

Nyugdíjak? Na ennél nincs lejjebb. Hogy azért fizettem be százezreket a pénztárba, hogy a fijjug a mocskos mancsukat rátegyék, ejnstandolják? El a kezekkel a nyugdíjamtól! Szőlőbányász gonosz törpék, akik soha nem hazudtak.

Pehh, na mindegy. Megint csak a (suttogva) zsidók jártak jól, Pupukám. Még egy karika? Derek, Soltika? Jól van, kikérem. Hozok valami ropit a Finci kutyának is.

369 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Augur 2010.10.15. 14:07:49

aztakurva! honnan jött ez a sok okos ember? elég egy mondat a címoldalon, aztán özönlötök is bárhová ugatni nemzetgazdasági kérdésekről? már nem kell kardozni, kisfiúk. minden a legnagyobb okéban van.
ez a blog, meg nem az a blog.
Tibike, ez nagyon jól sikerült!;)

Id. Lencsés István 2010.10.15. 14:09:41

@Hadrian77: Mi is volt az eredménye? Kossuth elvitte a pénztárt.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.15. 14:12:32

@vészmadár (pica pica): nem akarom felújitani a szerencsésen elcsitult vitámat többekkel, de de te önbélyegként viseled ezt a "németben minden istenkirályzsír" marhaságot, pont úgy, mint El Topo a "volt egy csajom, aki..." szövegeket vagy medve a doktori címét, vagy hogy ne csak másokat ostorozzak, én azt a szerepet, hogy "senkit nem kényszerítek semmire, szabad vagyok és nonkonformista"

Mitya Ivanov 2010.10.15. 14:14:01

@scsaba1: viszont nagyon szórakoztató, bár szerintem 100%-hogy valami szándékos krakélerrel van dolgunk. Ennyire hülye ugyanis nem lehet valaki. Szerintem hasonló azokhoz, (vagy talán éppen ő az?), akik a szépemlékú bthebest.blog.hu - t alkották.

scsaba1 2010.10.15. 14:14:48

@Magyarnaba:

Engem ezek szerint régebben át lehetett. Én járok más fórumokra is, ott is van egy _valós_ tag kb. csirke színvonalon. Ő még ugyan itthon van, de _swédbe_ vágyik, legutóbb pl. azon háborgott, hogy miért jár végkielégítés valakinek...

2010.10.15. 14:16:34

@hunocska: és mindent Görgeyre kent...

scsaba1 2010.10.15. 14:16:52

@vészmadár (pica pica):

Azt azér' tedd hozzá, hogy: viszont szívesen deportálnék majdnem mindenkit, aki nem úgy gondolkodik, mint én... ;)

Id. Lencsés István 2010.10.15. 14:20:14

@Hadrian77: Igazából Görgey egy szakember volt, tudta nem szabad feláldozni több magyar honvédet. Amennyiben tovább küzdenek Kossuth akkor is elment volna a többiek pedig meghaltak volna. Nem is Netezhetnénk.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.15. 14:22:21

@scsaba1: nem kaarom deportálni. Pusztán nem értem, ha valaki a kommunizmusba vágyik, miért nem megy észak-koreába? ha a nomád életre, akkor mongóliába? ha meg a természetes életmódra és a fák megmentésére, akkor miért műanyag esőkabátban utazza körbe a világot demonstrálni, miért nem kecskéket tenyészt a bangladesi hegyekben? deportálja a túró, csak nem szeretem az ilyet, amikor következmények nélkül réved valaki valami olyasmibe, érez nosztalgiát vmi olyasmi iránt, ami elérhető lenne... persze maga is tudja, hogy annyira azért mégsem jó az, csak jó mondani...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.15. 14:23:31

@scsaba1: na jó, a vadászokat lehet deportálnám, tényleg, még egy liberális sem lehet tökéletes:)

Kivlov 2010.10.15. 14:25:05

Orvos látott már, apa?
Az hol volt eddig igazságos, hogy a sok kamumimálbéres gyakorlatilag 0 SZJA-t fizetett, ha meg kicsit már az átlag felett, akkor horror mértékűt?
Most majd legalább idővel az lesz, hogy 10szeres kereset, 10szeres SZJA. Ennyi.

A nyugdíjakon meg mit izgulsz? Eddig is vonták a béredből, ezután is fogják, ennyi. Láttál te már MNYP-s egyenlegértesítőt mostanság? Nem sok pozitív szám volt rajta az MNYP jutalékait leszámítva.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.15. 14:32:58

@Kivlov: nehéz megállni, hogy tartalmilag reagáljak, de csirkulok kicsit: a legnagyobb különbség legtöbbünk számára a magánnyugdíj és az állami között nem a hozam, hanem az, hogy az állami nem örökölhető. Azaz és röviden: a mnyp, ha időnek előtte eltávozom (modorosan9, akkor lehet a gyerekemé/csajomé/nagymamámé. Az állami nem, azt benyelte az állam. Ennyi a bajom, nem az, hogy mekkora az osztalék.

Billy_Bright 2010.10.15. 14:34:12

@Csirke72:
"Figyejjé'! Dustin Hoffman, Rain Man. Kreténnek tűnt, kretént játszott, nem vót kretén. Fogpiszkáló, kártyatrükkök. Autista. Naná! De nem kretén. Aztán gyütt Tom Hanks. Forrest Gump. Lassú igen. Kretén talán. Járógép a lábán, de Nixon behugyozott tőle és megnyert egy ping pong versenyt. Tehát nem kretén. Peter Sellers, Isten hozta, Mr.. Infantilis igen, de nem kretén. Te meg full kretént nyomtá'. Sose nyomjá' full kretén!Nem hiszed el? Kérdezd Sean Pennt! 2001, Nevem Sam. Rémlik? Full kretén vót, Oscar bácsi meg nem gyütt."

Sose nyomassad fullba' a kretént!

palacklakó 2010.10.15. 14:39:08

Tisztelt Blogíró!
Az írás szenzációs volt, további sok sikert:)!

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.10.15. 14:39:09

@Kivlov: Nem mindegy, hogy a nyugdíjat ki fizeti ki.
Itt volt egy lehetőség arra, hogy bár mi még fizetjük a mostani nyugdíjasok nyugdíját, és a sajátunkra is félreteszünk, de a gyerekeinknek már ne kelljen eltartani minket (illetve ha ők nem tartanak el, akkor is legyen nyugdíjunk)
Erre a megtakarításra tette rá a kezét az állam.
Mert mint tundni illik a magánnyugdíjpénztárakban mindenkinek név szerint ott van a kis pénzecskéje, addig az állami kong. Eltűnt. Elfogyott. Kapisi?
Tehát a mi generációnk nem csak hogy kétszer spórolta meg a nyugdíjat, még harmadszor is ki kell kuncsorogjuk a következő generációtól...

NNa ez az undorító.
EL A KEZEKET A NYUGDÍJAKTÓL!

Publius Decius Mus 2010.10.15. 14:40:44

Nehogymá baj legyen a egykulcsos adó. A bérből és fizetésből élők jelentős részére vonatkozik a 32 %-os kulcs most is, pedig nemigen lehet őket gazdagoknak nevezni. Maximum igáslónak a sok minimálbéres mellett. Abnormális az adók magassága a középosztályon, gyereket is alig tudnak vállalni, pedig nem kéne, hogy nagy cucc legyen. Persze aki iskolába sem akarja járatni, meg lopjon az magának kaját, na ott ócsó a gyerek.

Kivlov 2010.10.15. 15:00:36

@newtehen:
azt hiszed az mnyp-ben lévő léd tisztességes nyugdíjat fog eredményezni 30 év múlva??? kenyérre meg májkrémre elég lesz, de már sörre sem futja majd...
amúgy meg a vörösöknek volt 8 évük, hogy kitaláljanak valamit, ami előre visz. no, azt nem sikerült. de most annyira okos mind...

Falusi_metálos 2010.10.15. 15:32:04

Ez a poszt modern :)) mert tovább írja magát magától. Mint valami mesterséges-intelligencia alkalmazás.

A mesterséges intelligencia kiaknázza a nagyfokú természetes butaságot :)))))))

Pompás lett, gratula.

persicsbalint 2010.10.15. 15:34:55

A Modoros újra régi fényében ragyog. Zseniálisak a kommentek és a kommentelők.

mendson 2010.10.15. 16:03:47

Itt sok-sok ember irogat arról,hogy mostmár végre itt az igazság,mert végre százalékosan mindenkinek egyforma lessz az adója.Na és lófasz a kiskeresetüek seggébe ,mert még igy is többet fizet a gazdag,mert az
Ax0.16-nál nagyobb a (10xA)x0.16.A dolog azért sántit egy kicsit,a kiskeresetüek azért kiskeresetüek,mert nagykeresetü fönökeik alacsonyan tartják a bérüket és ah netalántán nöne a bér akkor izibe lecserélik egy kise keresetüre.Másik -és ez közgazdasági tétel- nem a nagy keresetüek generálják a fogyasztás növekedését,hanem a kis- és alsó középejöevedelemüek.Ipari termelést nagy vagy még nagyobb jövedelemre nem lehet alapozni.Most nem fejtem ki az okát,de azt mindenki beláthatja,hogy nem suzukival rohangálnak,hanem korlátozott példányszámú prémium autókkal (Bentley,Rolls,Mercédes,BMW,Ferrari stb)és ugyanez igaz az élelmiszer ipar esetére is.Nekik nem érdemes élelmiszeripart müködtetni.Vagyis a nagy jövedelmüek további preferálása munkaerőpiaci szempontból kontraproduktiv.És még a társadalom szolidaritásáról nem is irtam.Söt arról sem,hogy hosszú és keserves uton jutott el oda az emberiség gazdag fele,hogy jövedelméből az arányosnál többet kell áldoznia a társadalom élhető állapotáért.Aki nem hiszi az menjen ki Dániába ahol az OECD országok legnagyobb és legprogresszivebb adóját szedik és ahol tavaly mozgalom indult -leküzdendő a válság szocpolra gyakorolt hatását-az állampolgárok közt az átmeneti adóemelésért.Persze a Dánok nem említhetök egy napon a hazai nagymellényü és gazdag,vagy nagyjövedelmü tahóival,hisz ök még a zsidaikat is képesek voltak egy éjszak áthajozni Svédországba,nehogy elvihessék a németek.Itt meg az elesetteket,a munkahelyeket éhbérrért foglalkoztattakat simán lerugnák a társadalom "hajójáról".Miközben pontosan Ö miattuk vannak elesettek és éhbérért foglalkoztatott honfitársaink.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.10.15. 16:24:24

@vészmadár (pica pica):

Istenem, ha én úgy tudnék írni, mint ez a hülye csirke, akkor nem hamisított Kossuth-díjam lenne!

Megfigyelo 2010.10.15. 16:37:16

Nyugalom, most még csak a folyó nyugdíjpénztári befizetéseket lopják el. Még néhány hónapot várni kell arra, hogy az 1997 óta a nyugdíjpénztárakban felhalmozott névreszóló tőkéket is lenyúlják. Aztán jönnek a bankbetétek...

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.10.15. 16:43:27

@Megfigyelo:

Gondolom utána meg az akasztások kezdődnek.

nemecsek ernő áruló 2010.10.15. 16:54:40

@olajkas: Vagyon-adót a másik oldalon terveztek mindig is, de azt leszavazták, és ha emlékszel, a kamat-adó is Medgyessy találmánya volt. Hála az égnek! Így legalább nem kell annyit adóznom, és van esélyem 16 év tanulás után kőgazdaggá válnom, ellentétben a blogolóval, aki inkább a Viktor-féle szociális demagógia áldozata, mint haszonélvezője, de majdnem biztos vagyok benne, hogy a fiúkra szavazott tavasszal, és most savanyú a szőlő... :P

Nyugi! Amíg nem lesz Gyurcsány a miniszterelnök, a vagyonosak nem lesznek adóztatva. Rosszul esik? Ez van! :)

nemecsek ernő áruló 2010.10.15. 16:58:53

@agentT: "ahova Hornék belekényszerítettek"
Igen ezzel kapcsolatban is, és az egészségbiztosítóknál is az a véleményem, hogy lennie kéne állami pénztárnak, és MELLETTE lennie kéne magáncégeknek, én pedig, mint befizető választhatok, hogy mit akarok. Ez tök logikus. :)

nemecsek ernő áruló 2010.10.15. 17:04:18

@Kivlov: "amúgy meg a vörösöknek volt 8 évük"
Ez azért nem egészen igaz, mert volt egy ellenzékük, aki folyamatos csúsztatásokkal, és alkotmány-ellenes (szociális)népszavazásokkal, illetve a nép állandó felesleges hergelésével minden létező reform-lehetőségnek keresztbe feküdt. Igen. A hatalomért. Igen. Mert ha a "vörösök" végigcsinálták volna, a büdös életben nem jutnak vissza a bársonyszékbe. Tehát nem.. A "vörösöknek össz-vissz egyetlen évük SEM volt, hogy kitalálják, mi legyen. Mert bénák, és végig Viktorék irányítottak.

Nadiposzi (törölt) 2010.10.15. 17:06:16

Az én magánnyugdíj rendszerem első pillére itt böfizk mögöttem. Nemrég kajált, anyja hamarost lefekteti, hogy aptya tovább olvashassa ezt a sok okosságot.

killercsiga 2010.10.15. 17:12:20

@Megfigyelo:
azért az államadósság kamatai lehet magasabbak, mint a pénztárak vagykezdíjjal csökkentett hozamai

persze, ha nem az adósság kiváltására költik, akkor bőnyálas cumi, nekünk

Tóth Ágas 2010.10.15. 18:08:06

nagyon tetszik a blogod. én is hasonlóban töröm a fejem, annyit kérdeznék, hogy a hirdetésekből, vagy PR-ből jön több pénz?

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.10.15. 18:15:43

egy barátom most megy lakógyűlésre ahol ott lesz Csűrös Karola is és Karola támogatja a barátom elképzelését miszerint a házat valóban alá kell dúcolni mer süllyed kérem

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.15. 18:21:37

@Nadiposzi: Aha, szoval te is egy ilyen megelhetesi gyerekvallalo vagy! :)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.15. 18:22:14

Amugy meg: Csirke72 for Bundeskanzler !!!

Stiel 2010.10.15. 18:23:22

@Tóth Ágas: Hehe. :) Attól, hogy $$$ jelek lebegnek a szemed előtt, még nem kell beblöffölni, hogy a blog is tetszik.

Tóth Ágas 2010.10.15. 18:30:48

@Stiel: thanks, dude ;)

scsaba1 2010.10.15. 18:42:37

@Levéltáros:

Úgy hallottam, hogy ez a tél lesz az évezred egyik legkeményebb tele itt, Kelet-Európában. Gondolni sem merek arra, hogy mi lesz akkor, ha befagy a Duna...

scsaba1 2010.10.15. 18:44:38

"Mert bénák, és végig Viktorék irányítottak."

Tibinyó, ezt is a figyelmedbe ajánlanám... :)

Nadiposzi (törölt) 2010.10.15. 18:50:35

Csak a tanulságot vontam le.
A liberálok szerint az állami ny. összeomlik, ellopják, tegyem a pénzem a mnyp-be, az Aranyág, a Kócós évgyűrűk, etc. kisfaszomba, oszt 30-40 év múlva a havi pártízezeres befizetésből, fantasztikus hozamok mellett majd a sikeres nyp 88 éves koromig csengetni fog, bejárhatom végre a világot, nyugdíjas német autószerelőkkel - és persze az addigra tört németséggel értekező Csirke komával sörözgetek Mallorcán.
Mértékadó konzervatív kollégák viszont arra irányították hívták fel a figyelmem, hogy ez a mnyp egy lófing, a tőkét kilopják, a Kontratyev-ciklus szerint 10-20 évente gazd. válság van ugye, de az állam az örök. Jóságos bácsiként megsimogatja kampány időszakba őszes buksimat, és mer nekem egy tányér babgulyást a népkonyhán, a 14,5. havi nyugdíj ígérete mellé.
De én velük ellentétben a távoli jövőben, népes családi körben szedek a cérnametéltből a húsleves mellé, és azt mondom: ... valamikor '95 környékén, amikor még a nagyanyátok se ismertem, kunc-kunc, szóval legénykoromban...

akossteiner 2010.10.15. 18:52:33

Miért nem mész a @csába???
Te is többet fogsz kapni, még meg sem kaptad, nem is tudod mennyivel, de már megint a másik pénztárcájában turkálsz??? Tipikus MAGYAR.... Inkább tanultál volna, akkor ott ülhetnél a haverod mellett a multiban br 500ért...
Amúgy meg, hogy csípje a szemed, én is oda tartozom és bizony akinek van ekkora fizetése (BEJELENTVE, LEADÓZVA AZ EGÉSZ...), az kb 53%-ot eleveszít a bruttoból. Miért kéne nekem százalékosan többet adóznom csak azért mert jobban keresek?? IDIÓTA.
Ez az adórendszer ha jól csinálják szépen betereli az adózásba a feketén alkalmazott embereket, illetve a minimálra bejelentett és zsebbe kapókat (kb a dolgozók 75%-a).
Hihetetlen ez a post, úgy hogy semmi konkrétum nincs a kezünkben, csak találgatások.
GRATULA. Ezentúl inkább olvass írás helyett.
Köszi.

scsaba1 2010.10.15. 18:54:26

@Tóth Ágas:

Mindenki tudja, hogy Tibby a legtöbb pénzt bértollnokoskodásért kapja. Ez úgy működik, hogy megírod a posztot, beküldöd a pártközpontba, ott láttamozzák, majd kirakod. Ettől fogva minden komment 50 forintot ér. Ha kikerül a blogketrecbe, akkor érvénybe lép a kettes szorzó. Ha később benne vagy a Goldeblogon az első tízbe, akkor ez megint meg van fejelve egy 1,5-ös szorzóval.

Könnyedén kiszámolhatod, hogy Tibinyó most jár 45k-nál. ;)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.15. 18:55:15

@akossteiner: Mely lelegzetet vesz... Kifujja... Megnezi, hogy mi az, hogy Modorosblog... Elszegyelli magat...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.15. 18:57:22

@scsaba1: Jo, de melyik partkozpontba? (Jol van, tudom a valaszt: mikor melyikbe...)

akossteiner 2010.10.15. 18:58:36

Amúgy még egy kérdés.
Szerinted a többet keresők nem fizetnek ÖSSZEGRE többet az államkasszába?? Mert, kkor miért is a TE adódból fizetnék a pénznyomást?! Abból az 5 Ft-ból amit befizetsz?? Na ne már...

akossteiner 2010.10.15. 19:01:41

Ööööö, sorry, tévedni emberi dolog! Nagylevegő megvolt, így már tetszik.
Sorry még 1x

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.15. 19:06:32

@akossteiner: Semmi gond, jo pap holtig tanul, meg effele modorossagok...

Stiel 2010.10.15. 19:32:21

@akossteiner: Elismerésem, sokaknak nem sikerült eljutni idáig.

szellőláb 2010.10.15. 19:35:58

@altoid: hát ez kurva jól sikerült! Amúgy nem reménytelen, mert azonnal leesett neki.

szellőláb 2010.10.15. 19:41:06

@akossteiner: Szeva! Ritka dolog az önkritika! Nálam piros pont a nicked mellett.

akossteiner 2010.10.15. 20:16:41

Köszi! Lassan írhatnám, hogy direkt volt... de sajna nem :(

akossteiner 2010.10.15. 20:18:06

Köszi! Lassan írhatnám, hogy direkt volt... de sajna nem :(

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.10.15. 21:01:50

@akossteiner:

Megérdemli az elsőt azért ez a Tibi, lázít itt össze-vissza.

@scsaba1:

Egész jó ez a rendszer, hogy lehet bekerülni?

szellőláb 2010.10.15. 21:48:52

@Magyarnaba: Ezt azért nem gondolnám. Persze láttunk már éjjeli őrt nappal meghalni. Ha Tibi a csirke, akkor bekaphatja.
És ha már itt tartunk, csirke, függetlenül attól, hogy Tibi-e, tényleg bekaphatja.

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2010.10.15. 22:27:18

Srácok, ez a poszt a kommentekkel együtt bőrkötést érdemel!

Szalonnassy Albin urfi 2010.10.16. 03:01:57

Kellett nektek emlegetni Csirke72-t!
Mazochista banda.

Szalonnassy Albin urfi 2010.10.16. 03:49:32

Tessek Tibi, meg 50 HUF, vegyel rajta pogacsat. Megerdemled baszki.

Maer Hen 2010.10.16. 05:47:29

@mendson: Öreg, körülnéztél? ez itt a modoros!

2010.10.16. 08:20:44

@Gerzsonka: ez új, ezt még nem hallottam. Ezt magdtól találtad ki, vagy mondták valahol?

migueldiez 2010.10.16. 10:41:41

_Kavarognak bennem a gondolatok, nem találok szavakat_.
Édes faszom, mitmongyak, so'se' volt ilyen jó, soha nem látott magasságokba emelkedett / mélységekbe süllyedt a Modoros.
Alapvetően a hideg kiráz a trolloktól, de ez kurva jó volt,
Átlag három komment után mindig valaki mindig utal rá valamilyen formában, hogy mi is az a Modorosblog, de jön utána pár, aki ugyanúgy hőbörög. De a minden'vivő a "Kedves Modoros", kezdetűek, akiknek még ekkor sem esik le a dolog!!!
És ezek az arcok ott vannak, kint az utcán, a Zemberek Maguk, nap mint nap látod őket :)
Na szóval, modorosba átmentem már, most át kell mennem kicsit csirkébe,
de ha esetleg haza akarnék menni, ez el lesz mentve
könyvjelzőnek, és mindig belenézek, hogy tudjam, hova mennék vissza. Sajnálom. :)
Mondjuk ne feledkezzünk meg azokról sem, akik az oltogatás után legalább levették, mi van, nekik riszpekt. Meg a felvilágosítókampányt végző törzskommentelőknek, és kommentelőknek is, akik a _végeken harcolnak_. :)
Én, a fentebb említett bőrkötés-ötlet :) mellé még a középiskolai kötelezők közé is beemelném. :)hátha beérjük a PISA teszten a élmezőnybelieket

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.10.16. 11:52:01

@migueldiez: hhehhe, szerintem viccesebb lenne inkább a hőbörgők alá adni a lovat felvilágosítás helyett - de majd legközelebb.

2010.10.16. 16:58:23

@migueldiez: Az édes faszom helyett mondhatnál édes tésztát is, ugyan az, csak jobban hangzik.

medvedr 2010.10.16. 19:36:16

@vészmadár (pica pica): Mit viselek önbélyegként, mivan?

migueldiez 2010.10.16. 21:35:17

@Modor Tibi:
Ezt most már be kell látnom;
a legnagyobb közhellyel élve, valóban az "élet írja" a legjobb kommenteket.
@Frengi:
A helyzet az, hogy fentieket végigolvasva voltam már olyan szinten, hogy ez a kifejezés adta át, így, ebben a formában azt az indulati töltetet (döbbenetet, miegyebet) ami akkor bennem volt. Általában igyekszem megválogatni a szavaimat, valójában most is ezt tettem :) hiszen erről a posztról valóban _szuperlatívuszokban_ lehet beszélni, és akkor hirtelen ezt találtam még így stilárisan a helyzethez illőnek (és gondoltam, ennyit elbír a Modoroson.)
Mondjuk ezt az "édes tésztásat" még nem hallottam, de hát ugye, a kutyafülét, a füled érjen bokáig, istenfáját, fordulatokról is tudjuk, hogy valójában mit jelentenek, attól függetlenül, hogy ezek kicsit finomítanak az eredeti formán.

xboxer 2010.10.17. 16:45:47

buzi fidesz, buzi fideszesek takarodjatok.

Fapuma (törölt) 2010.10.18. 17:11:05

Mostanában úgy csinálom, hogy először elkezdem olvasni a kommenteket, majd csak később a poszot, halálos!
Ennyi barmot még sehol sem láttam, ez vitathatatlan, ugyanakkor Tibikém újra meg kell hogy állapítsam, hogy te nem posztolni jársz ide. /aka: vadász, te szopni jársz ide... /

Mitya Ivanov 2010.10.19. 18:57:02

nem kéne a kisfaszom bazmeg, állampolgárság, és szavazati jog, mi lesz itt, 23 millió román fog dönteni a sorsomról? Még jó, hogy összepakoltam a bőröndömet, holnap indulok.

Celtic 2010.10.19. 20:34:16

Nem birom. Az 50. comment korul feladtam. Egyszeruen nehezen hiszem el, hogy ennyi funkcionalis analfabetahoz kotottek be a netet mostanaban. Tokeletesen megfigyelheto, mikor kerult a post index cimlapra:
6.10 az elso comment, 9 korul, amikor az elso 26 orat dolgozo nepek bekapcsoltak az irodai szamitogepet, Index cimlapon volt a post es persze rogton el kellett magyarazniuk, hoyg mennyit tanultak, mennyit dolgoznak es a tobbi.
Neha szorakoztat a sok agyament, de komolyan, most szazszor jobban tetszettek a 6-9 kozotti kommentek.

Celtic 2010.10.19. 20:37:08

@scsaba1: Koszi, ez jo volt :) En mondjuk mindig tudtam, dehat jo ezt igy leirva latni...

Celtic 2010.10.19. 20:47:47

@vészmadár (pica pica): "Amikor ezt a vallalatot felepitettem, nem volt masom, csak egy nagy almom...es egymillio fontom"

Reynholm iparvalallat vezere -IT Crowd, talan a 2. evad elso reszeben.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.20. 08:33:21

@Celtic: és tegyük hozzá, hogy apám minden este belekötött egy krumpliszsákba és összerugdosott.:)

Celtic 2010.10.20. 13:13:02

@vészmadár (pica pica): Ja, latom, mar elotte is emlegetve volt a Hollo szinhaz :)
A fenti arcokrol egyebkent mindig Moldova egyik novellahose jut eszembe: az iro, akirol azt irtak a kritikak, hogy most mar ideje lenne szetneznie az egyszeru emberek kozott, mert nem teljesen fedi a valosagot, amikor azt irta, hoyg " hegesztok unalmukban celbalonek a hegesztopisztollyal". Erezte is, hoyg lehet benne valami, 1952-ben talalkozott utoljara munkassal, amikor az becsongetett hozza es a hazmestert kereste, az iro kesobb ebbol az elmenybol irta a "Munkasok csillaga" c. hetkotetes regenyciklusat.

Szoval a fenti "sokat tanultam, sokat dolgozok" arcokkal kapcsolatban valahogy ilyesmi erzesem van...

lárvalányhaj 2010.10.20. 13:25:42

@Tarkin kormányzó:

nálam nem bruttó 500-nál kezdődik a gazdagság :P

maiohu 2010.10.24. 11:39:00

azért túloldalon is van modor rendesen

ISZAP vége van a következmények nélküli országnak! eddig az elvtársak megúsztak mindent a pénzükkel meg a kapcsolati hálójukkal, de ennek vége, mert olyanok vannak felelős pozícióba, akik nem csak dumálnak a közérdekről, hanem cselekszenek ha kell! egy hét alatt helyre rakták a MALt, képzeld mit tett volna a Fletó a haverjával akivel együtt nyúlták le a magyar aluminiumipart az apró család hatahatós segítségével, jött volna megint a pózőrködés mint monorierdő után, erre képes. és nem államosítás történt, mert nem vették el a tulajdont, hanem üzemeltetésbe vették!

ADÓÓ mindenki tudja hogy három gyerek kell ahhoz hogy fennmaradjon a Magyar, és végre olyan kormány van, ami felismeri a nemzeti érdeket és nem a nyuggereket támogatja a kivéreztetett középosztály fosztogatásából! a polgári középosztály a Nemzet gerince, őket kell támogatni, és nagyon jól csinálja a Fidesz, mert az adókedvezménnyel kiszorítja a gyerektámogatásból a cigányokat meg a prolikat! az szaporodjon aki fel is tudja nevelni értelmesen a pulyát, nem kell még több ingyenélő bűnöző! aki meg rendes cigány, az ugyanúgy igénybe tudja venni, csak dolgozni kell! jobban járnak tehát a családosok, de nem igaz, hogy ezzel hátrányba kerülnek a gyermektelenek! fogyatékos adókedvemény is van, te irigyeled a tolószékes embert mert magasabb a nettója az adókedvezménye miatt? és nem igaz hogy igazságtalan az egykulcsos adó, aki többet keres az több adót is fizet! mi ez ha nem maga az igazságosság?

NYUGDÍJ a szocik kijátszották a nyugdíjjárulékot a külföldi pénzügyi köröknek, hiába, ehhez értenek, offshore meg ügyeskedés! a pénztárak meg azonnal zsebre rakták a maga részüket és pocsék módon kezelték a vagyont, ennyi erővel akkor is előbbre lennénk, ha bankban tartottuk volna a pénzt! van akinek tavaly CSÖKKENT az egyenlege, amikor fizette a járulékot egész évben!!! mi ez ha nem lopás? és az mekkora vicc, hogy 8% megy a magánba, 1,5% az államiba, aztán a magán mégis csak a nyugdíj 25%-át fogja fizetni? na ilyen egy tipikus SZDSZ-IMF reform, ezért is kellett megmutatni az IMFnek az ajtót! megbuktak Argentínától Zimbabweig, a nagy szakértelem, nevetnem kell!!!

Celtic 2010.10.24. 18:22:34

@maiohu: Es az a legszornyubb, hoyg a postban es ebben a commentben szereplo usereknek szavazati joguk van :( Pontosabban, hogy a szavazok nagy reszet teszik ki. En meg nem tudom eldonteni, melyikre _ne_ szavazzak (az mar reg meg se fordul a fejemben, hoyg melyikre igen...ez is szornyu erzes)

maiohu 2010.10.24. 20:38:49

@Celtic: ez a szavazati jog vonal is hatalmas modor azért:)

Celtic 2010.10.24. 20:56:21

@maiohu: Lehet, viszont komolyan gondolom. Nem volt hulyeseg a kulonfele cenzusok hasznalata.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.10.24. 21:00:09

@maiohu: hát igen. Nem lenne hülyeség - de megfigyeltem, mindenki azt venné bele a feltételekbe, aminek ő is megfelel, esetleg jó benne :)

Celtic 2010.10.24. 21:04:48

@maiohu: Nahalsten, megtortent vegre velem is, hoyg nem ment el a commentem... Szoval modoros, de komolyan gondolom. A legjobb otletet talan Tota W-nel olvastam, a BB/VV orulet tetozese kornyeken: minden embernek van adott szamu pontja. Mondjuk, evi 100. Egy SMS kuldese VV/BB/Aktiv/reggeli musor/anyamtyukja musorba mondjuk 33 pont. Egy ogy valasztas mondjuk 150 pont, egy onkormanyzati mondjuk 100 pont. Namost, lehet gondolkodni, hoyg tenyleg erdemes-e idiota musorokba kuldeni velemeny- vagy szavazo SMS-t vagy esetleg 4 ev alatt felrerakni a 400 pontot, amibol 250 elmegy a valasztasra (vagy csak az egyiken voksolni). Netan, hoyg aranyosabb legyen, mondjuk 150 pont az alapvoks, 200 pontert masfelszeres erteke van a voksodnak, 400 pontert meg hatszoros (nyilvan ez esetben csak az egyik valasztason voksolhatsz...) Teljesen jo IQ-test lenne.

(Abba ne menjunk bele, hoyg allampolgaronkent egy mobil lehetne es hasonlok, de tenyleg erdemes lenne valamifele minimal ertelmi cenzust bevezetni a valasztasra, mert igy ugyis csak az gyoz, aki tobbet iger es annak a retegnek, ahol tobb a valaszto. Erdekes, hogy pl. a kisiskolasoknak semelyik part sem iger semmit...)

Celtic 2010.10.24. 21:07:16

Multkor (jomultkor, talan a HVG-ben) volt egy cikk, a magyar allampolgarsag elnyereserol. Szoval, elolvastam es rajottem, hogy a most Magyarorszagon lako emberek 90%-a nem kapna meg az allampolgarsagot...Felelmetes.

maiohu 2010.10.25. 16:52:09

@Celtic: azért durván modoros a sztori, mert már az alapkiindulás is egy téveszme. nincs ugyanis a politikában (és itt a klasszikus közügyekkel való foglalkozást értem, nem csak a pártpolitikát) tudományosan megalapozott egyetlen helyes döntés.

nem kell ahhoz hülyének lenni, hogy valaki az mszpre szavazzon, nyugdíjasként, segélyesként teljesen reális és megindokolható döntés, hogy egy baloldali pártot választ valaki (akkor is, ha ebbe közben csődbe megy az aktív középosztály vagy szétlopják az állami cégeket).

Celtic 2010.10.25. 18:17:05

@maiohu: Naigen. A nagy gond ott van, hoyg az emberek az orruk hegyenel nem latnak tovabb. Ez vonatkozik a politikara, a WC-re autoval menokre, a szemetet nem szetvalogatokra es ezer mas formaban lehetne koruljarni.

Elarulom egy felelmemet: kinai egykepolitika. tehat egy gyerek lehet csaladonkent. Viszont a lany nem kivanatos. Namost, elkepzelem, hogy mondjuk 10 ev mulva parszazmillio, maganak part nem talalo kinai fiugyermek felkerekedik...

A politikusokkal meg azert van tele a tokom, mert egyedul a hatalom izgatja oket, nem nagyon latok olyat, aki tenyleg az orszagert cselekedne (mint Dzurinda Szlovakiaban, Fico elott). Hozott egy sor kellemetlen dontest (vizitdij, receptdij pl), de par ev alatt Szlovakia rendesen fellendult. Oke, meg is bukott, de beletorodott. Szoval ilyen emberek kellenenek ide is. Kormany, ami meghozza a kellemetlen donteseket es ellenzek, ami nem "csakazertsem"-alapon mukodik.

maiohu 2010.10.26. 10:12:59

@Celtic: jah, nem értik meg hogy strukturális reformokra van szükség, mert addig nem fog változni semmi, amíg szembe nem megy egy felelős politikai erő a populizmussal és le nem számol a tabuként kezelt szent tehenekkel!!! de ha fel is tűnik egy reformer a magyar politika egén, akkor a soha egy percet nem dolgozott megélhetési politikusok rögtön szétszedik és a megegyezés és összefogás helyett ellene uszítják a népet!! meg lehet nézni az Íreket, ott a 80-as években összefogott a kormány és az ellenzék, megegyeztek a reformokban és be is tartották, nem rendezett az ellenzék 300 forintért népszavazást, ugrott is a Kelta Tigris és köszönik szépen jól elvannak!!

noirp 2010.10.27. 16:09:55

@Csigorin: Mi van kicsim? Kivágtak az egyetemről IV. éven, azért fáj a szájacskád más ösztöndíjáért?
Vagy be sem jutottál?

noirp 2010.10.27. 16:17:54

@Tarkin kormányzó:
Megjött a másik oldal is. A managentry, akinek minden jár, mert őneki akkora felelőssége van. Juhéjj.

Kormányzó úr, az operáló orvos és bármilyen, tervező vagy veszélyes üzemben dolgozó mérnök, és az elemi iskolai tanító (olyan, aki valamikor embert csinált Önből), minimum ugyanekkora, ha nem nagyobb felelősséget cipel a vállán, mégse várja el ennyire, hogy _ezért_fényesre nyalják a valagát.

Celtic 2010.10.29. 19:28:00

@maiohu: Nem tudok mit fozzafuzni. Modorosnak tunik, viszont roppant igaz :)

Szegeny irek eppen nem ugralnak, ott is most derult ki, hogy xy banknak "kicsit" tobb penzre van szuksege a talpraallashoz, mint hittek...Plusz eppen a gazdasag sem novekedik, szoval szopas van, de mitnemondjak, szivesen lennek olyan szopoagon, mint ok.

Egyebirant nekem is az tetszik, hoyg kormany es ellenzek osszefogott, lefektettek az alapokat, amit senki nem rug fel (akarki is legyen kormanyon) es utana arra epitkeznek.

Amugymeg, mai hir, kinomban betegre rohogtem magam rajta:

hircsarda.hu/1-politika/13431-130-evre-lesz-valaszthato-a-legfobb-ugyesz/

maiohu 2010.10.31. 18:10:47

@Celtic: nem, nem "modorosnak tűnik", hanem kibaszottul modoros:)

Szegény Írekről kiváló dolgozatot írt a két Mester: goo.gl/Q5kO

Celtic 2010.10.31. 19:28:38

@maiohu: Akkor jo, nem akartam ezt irni, de ha helybenhagyod, akkor igen, kibaszottul modoros :) Bar attol me'g igaz szerintem.

Jaja, azt en is olvastam, de a commentek kozott annyi szakerto jelent meg, hoyg elment tole a kedvem.

maiohu 2010.10.31. 20:16:31

@Celtic: "Bar attol me'g igaz szerintem."

tanárurat tudom idézni, "elképesztő valóságtartalommal bír ugyan, de 100%-osnak azért nem mondanám".

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.10.31. 20:21:04

@maiohu: az írek márpedig most őrizzék meg emlékezetükben a Tékozlás Dicső Évtizedét jelentő aranykort, mert ilyen még egyszer nem lesz. Sajnos nem terem náluk semmi, tudást is importálni próbálnak (ha már nekik nem jutott sok), de egyre többen költöznek tőlük haza a pénzükkel együtt.

Marad majd 1-2 romantikus U2- és Guinness-rajongó, aki jól érzi magát a köves zuzmón, és ugyanolyan jól ellesznek majd, ahogy a 70-es, 80-as években voltak.

A félkész, szellemlakóparkokat meg majd látványosságként lehet mutogatni, esetleg Ballymunhoz hasonlóan, nagy performansz keretében ledózerolni.

Celtic 2010.11.01. 17:01:24

No, ha valami (szerintem) zsenialisat akartok, akkor itt van ez:
okospista.blog.hu/2010/11/01/lesz_ez_meg_igy_se_12?fullcommentlist=1#comments

Egesz pontosan az alabbi user commentjeit erdemes nezni, en a padlon fetrengtem:
"lázár jános a fidesz segglyuka"

Mar a nickbol is latszik, hogy hmmm...nem teljesen ugy gondolja, mint ahogy mondja, de ott is sok az agyhalott, akinek a nickbol sem tunik fel, hoyg durva ironia az egesz :)

Celtic 2010.11.01. 21:04:54

@maiohu: Nekem nagyon bejon. Talan mar reg lattam annyi ertetlent. Itt a Modoroson ugye, ha cimlapos, bele is lehet unni a sok szerencsetlenbe, ez a faszi viszont most pont jo volt. Azert sztem a "nem lesznek gordonok a Kossuth teren" egy igen jo duma :)

maiohu 2010.11.01. 21:23:55

@Celtic: "Talan mar reg lattam annyi ertetlent." és ettől jobbnak érzed magad?

Celtic 2010.11.02. 08:59:17

@maiohu: Nem jobbnak, hanem jobban. Idonkent feldobnak a hasonlo arcok. De olvasd feljebb, amit irtam arrol, hoyg amikor a Modoros cimlapos: neha faraszto, neha vicces a sok idiota, de en jol szorakozok rajtuk.

maiohu 2010.11.02. 09:22:33

@Celtic: ez nem vall európai értelemben vett toleráns személyiségre

Celtic 2010.11.02. 19:41:18

@maiohu: Mindonknek megvannak a maga kis gyarlosagai. Az enyem az, hogy szeretek rohogni a hulyeken (es idegesit, ha engem neznek annak).
Majd meggyonom vasarnap.
süti beállítások módosítása