Ezeknek elment a maradék eszük

2010/10/15. - írta: Modor Tibi

 

-Ez kész, ez már a vicc kategória - kár, hogy sírni volna kedvem. A dilettánskormány már megint Lukasenkó és Kádár szellemét idézte meg.

Államosítás! Már akkor tudtam, hogy valami nincs rendben, amikor a választások másnapján kiömlött a vörösiszap. Sokan mondhatnák, hogy "a sors furcsa fintora", de egyre inkább kezdem azt hinni, hogy ez bizony nem volt véletlen. Pont másnap! Pont vörös! És az egésznek a tetejébe jön az államosítás. Pontosan, mint hatvan éve... kijönnek a műhelyedbe, van öt perced eltakarodni, még a kávéfőződet se viheted magaddal. Jól ki van ez találva - gyorsan kiderült, kik voltak Bixu elvtárs legjobb tanítványai. Mi lesz a következő, ki lesz a következő? A Cora, a Média Márk', a sörgyárak, a rendőrség? 

Eszjéá! Ez a legnagyobb kibaszás, édesapám. Azonnali? Nagymértékű? Söralátét? Meg a lónak a faszát. És igen, megint megcsinálták - kik járnak jól? Hát a jómódúak meg a gazdag, dolgozó nagycsaládosok. Hiába: a kutya is oda szarik, ahol már van. Ennyit a társadalmi szolidaritásról. Támogassuk még jobban a gazdagokat, szegények a sok-sok törlesztőrészlet mellett már nem Mauritiusra, hanem csak Szardíniára jutnak el..! Nem baj, végérvényesen kettészakadt a társadalom, lesz itt favella, Isaura, rabszolgasors... 

És ez a legundorítóbb az egészben. Ahelyett, hogy azokat támogatnánk, akik ténylegesen rászorulnak - inkább azoknak pumpálják a pénzt, akiknek már amúgy se kell. Ott van egy multis ismerősöm: a gyerek bruttó 500-at keres - igen, jól hallottad: ÖTSZÁZAT! -, a felesége 300-at. Ott van a két gyerek. Bazmeg, már ott örvendeznek, hogy úgyis akartak harmadikat. Tudod, mennyi pénzt fognak ezek a nímandok kapni? Te mit kapsz? Vagy én mit kapok? Jó, nekünk is egy 10-20-szal TÖBB MARAD A BORÍTÉKBAN, de nekik még több! Hol itt az igazságosság, hol a méltányosság, hol a szolidaritás? Na ezért támogatom a progresszív adózást. Aki többet keres, fizessen is többet - ilyen egyszerű. De így? Hogy mindenki ugyanannyit adózik? Nonszensz.

Szóval ez a legundorítóbb. Adócsökkentés - okés. Nekem is több marad. De ami igazán bassza a csőrömet, az az, hogy másoknak még több marad. Itt van az eb elhantolva. És itt bukik ki azonnal a társadalmi egyenlőtlenség.

Könyörgöm, honnan nyomják majd ki ezeknek azt a rengeteg pénzt? Kitaláltad: a te meg az én adónkból, ennyi. Hát kikérem magamnak, hogy az én adóforintjaimat az ész nélkül összehozott kölykökre meg a nevelésükre költsék. Nehogy már azért fizessek, mert valaki egy jót élvezett - már bocsánatot kérek.

Na meg a másik: "ne a Zemberek fizessék meg". Tessék: itt van a bankadó, energetika, telekommunikáció, áruházláncok - persze, a jóságos Dennis Moore! Farkasbab nem kell? Persze a Nép, az Istenadta Nép csak felállva, ütemesen tapsol - most jól kibasztunk a multikkal. Az meg nem ér el a csökött agyukig, hogy ezt ők, de leginkább megint TE meg ÉN fogjuk megfizetni! Ezeket az adókat - kérlek szépen - abban a minutumban tovább fogják hárítani a fogyasztókra. Háromszor is leverik rajtunk, csont nélkül.

Nyugdíjak? Na ennél nincs lejjebb. Hogy azért fizettem be százezreket a pénztárba, hogy a fijjug a mocskos mancsukat rátegyék, ejnstandolják? El a kezekkel a nyugdíjamtól! Szőlőbányász gonosz törpék, akik soha nem hazudtak.

Pehh, na mindegy. Megint csak a (suttogva) zsidók jártak jól, Pupukám. Még egy karika? Derek, Soltika? Jól van, kikérem. Hozok valami ropit a Finci kutyának is.

369 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Presszós Laci 2010.10.15. 06:10:20

„Megint csak a zsidók jártak jól, Pupukám.”

Na, igen, azok mindig jól járnak...

Presszós Laci 2010.10.15. 06:12:19

„De ami igazán bassza a csőrömet, az az, hogy másoknak még több marad.”

A lényeg persze itt van...

Peremartoni Krisztina (törölt) 2010.10.15. 07:16:33

Ez már maga az ELSZÁMOLTATÁS kérnémszépen, most mi ezzel a baj.? A negatív számokat senki sem ismeri.?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.15. 07:16:34

megjegyzem, én ugyan nem vagyok jogi szakértő, de mintha itten mindössze felügyelet gyakorlásáról lenne szó a MAL-nál, szó se nem van visszatulajdonlásról, nem-e?

Peremartoni Krisztina (törölt) 2010.10.15. 07:20:22

A Dennis Moore- poénért viszont egy csókpuszi jár :-)

2010.10.15. 08:01:22

Hát ez gyönyörű, mintha valami idióta poszt után összgyűjtött kömmenteket fűzte volna egybe a Mester.

Természetesen hamarosan megjelennek azon retardáltak, akik itt kívánnak késhegyre menő vitákat folytatni a témában...

A 'zénadómból fordulat a kedvencem, általában nagyon-nagyon szeretem, hogy a posztokban rengeteg tisztességesen és nagyon sokat adózó állampógár van mindég.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.15. 08:05:39

Imadom Tibi modoros hirelemzeseit! Csak ebbol remekul lehet tajekozodni a magyar belpolitikat illetoen! Ez kulonosen jol sikerult, ahogy a logika teljes mellozesevel osszeollozta az egymasnak teljesen ellentmondo toposzokat, de pontosan ugy, ahogy egy tipikus felmuvelt hazankfia egyben felbofogne. Ha cimlapra kerul, szerintem parazs anyazasok varhatok azok reszerol, akik komolyan vettek - pro es kontra!

2010.10.15. 08:08:38

@altoid: Jaja, én is ezt várom! Mi lesz még itt!:)))

2010.10.15. 08:09:56

Meggyőzódésem, hogy az emberek 2/4 része nem csak hogy funkcionális analfabéta, de a hallása is szelektív.

A hírműsorból csak azt hallja meg amit akar (mersze a medium is sem ártatlan, ha oda figyel az emmber akkor kihallja a "független" sajtó véleményét, és erre annak ki a komcsik alatt szocializálódott van füle).

De ha kihallaná is: az ilyen embereknek meggyőződése van, érvekkel, tényekkel nem lehet őt ebből kimozdítani.

Inkább még egy karika. Az legalább látszik rajtunk.

2010.10.15. 08:11:10

@altoid: mert ahogy mondom: ismeri a betűket, de olvasni nem tud.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.15. 08:15:26

@Brother Love:
"A posztolo egy hulye Gryurcsanyista bertollnok. Nyolc evig eloskodtetek a nep nyakan, biboldok, de ennek most vege! Te meg az aluminium-maffias barataitok is mentek a sittre, bar inkabb lampavasra valok vagytok!!!"

"Hulye vagy Tibi, most is csak a viktator segget nyalod, mint mindig! Irjal a Barikadra, az valo neked, te antiszemita uszito!"

The Green Manalishi (törölt) 2010.10.15. 08:20:39

@altoid: "Persze, mert az Orsós is olyan szapora fajta, most is azokat támogatja, akiknek már úgyis elég van! A gyerekvállalás meg végül is nem több, mint egy hobbi, úgyhogy az csináljon 2-3-4 kölköt, aki el is tudja tartani őket! Nehogy már a 'zénadómból fizessék más szórakozását! Én persze, aki 10 éves koromtól 20 éven át napi 14 órát tanultam, 8 diplomám van és 7 nyelven beszélek, most napi 18-20 órát dógozom és több adót fizettem eddig, mint az Index összes posztolója együttvéve, meg szarabbul járok, mert nincs gyerekem!"

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.15. 08:26:00

@The Green Manalishi: Nincs is szukseg cimplapra, elvagyunk mi magunkban ;)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.15. 08:33:33

@The Green Manalishi: Ja, majdem kifelejtettem:

"Luzer fasz magyarok vagytok, hemperegjetek csak a balkani dagonyatokban! Bezzeg nalunk Nemetorszagban a vorosiszap is Milka-csokibol van, es az allam fizet nekunk adot! Te ti olyan szerencsetlenek vagytok, hogy meg a Media Markt nevet sem tudjatok rendesen leirni! Muhhahahaha!"

Motorpenis 2010.10.15. 08:33:44

Volna egy kérdésem: a posztban emlegetett Pupuka az index fórumáról ismert PuPu?

A másik: most azt képzeljétek el, hogy nekem minden reggel valami ilyesmit kell végighallgatnom, függetlenül attól, épp milyen színű az ország. Ráadásul nőktől! Én nem szólok semmit, csak csendben meredek a pöttyös bögrémre és kortyolgatom a teámat.

Motorpenis 2010.10.15. 08:34:20

De ugye jön a Csirke72?

2010.10.15. 08:36:12

@altoid: "Sirni tud itt csak mindenki, dolgozni azt nem, gyertek ki itt majd meglatjatok. En is igy kezdtem, de tanultam, kijottem, eleinte napi 20-26 orat dolgoztam, de ma mar en adok munkat 500 amerikainak. Itt sincs keritesbol a kolbasz,de a ki dolgozik az boldogul is nem csak irigykedik kicisnyesen."

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.15. 08:36:24

@Motorpenis: pontosan ezért szoktam mondani, hogy téves az az elmélet, amely szerint a beszéd célja a kommunikáció, sokkal inkább a csoportba tartozás kifejezése. ezért töltik az emberek az életük felét semmitmondó, udvariaskodó vagy ilyen elbaszottul modoros szöveggyártással.

a_fater 2010.10.15. 08:40:18

@Brother Love: "zénadómból" - hát tudod, ÁFA meg jövedéki adó van a Hubertuson is :)

Nadiposzi (törölt) 2010.10.15. 08:51:48

@altoid:
Ne fesd Csirke72-őt a falra, mert megjelenik!

Sin' Dorei (törölt) 2010.10.15. 08:58:43

@altoid: "bezzeg nalunk nemetbe" bocs :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.15. 08:59:09

@Nadiposzi: ezt mindig meg akartam kérdezni egy olyantól, aki így használja: miért csirke72-őt?

a csirke72 szerintem kiolvasva csirkehetvenkettő. ha ellátom egy tárgyraggal, akkor egy t-t kell mindössze hozzábiggyeszteni. szval a csirke72-őt nekem kiolvasva csirkehetvenkettőőt, szval miért nem csirke72-t?

Styxx 2010.10.15. 08:59:38

Tibikém, most elmondom, hogy kellene ebből pénzt csinálni:
ÁJTÍS gyerekkel okosba csináltatsz egy kis játékszoftvert. Egyszerű grafika, FLASS animáció, meg GIFFEK, jó lesz az a parasztnak.
Annyi az egész, hogy a játékban van egy Jancsi bácsi (mert ugye persze, hogy őt hallottuk, az is mekkora, hogy ki se kell már írnod)meg egy szívlapát. Emeltdíjas SMS-ben vásárolhatsz egy-egy ütést a szívlapáttal Jancsi bácsira. A felhasználó addig tolja az SMS-eket, amíg nem jön neki össze annyi, hogy agyonverje Jancsi bácsit, te meg seperc alatt multimilliomos Dzsesszdobos lesze öcsém, mint az a Slészinger, meg az a KUBIK Ernő, aki azt a BŰNÖS kockát kitalálta. Mer tezt a Jancsi bácsit hárommillió tisztes, söralátétes adófizető is agyon akarná csapni, az kurva hétszenhcség!
Bixu, áááá:-)

Styxx 2010.10.15. 09:02:08

@Styxx:
helyesbítek: hárommillió, vagyis tizenötmillió!:-)

muhi 2010.10.15. 09:11:19

Ez a poszt király. Ha csak egy ecsetvonásra lenne lehetőségem, akkor annyit tennék, hogy a minutum helyett a minuta szót választanám, az sokkal odaillőbb.

rdi 2010.10.15. 09:11:30

Csak hogy valami építőt hozzátegyek én is:

"Na, EZ jellemző RÁNK, magyarokra, mindig csak az irigység a másikra, persze, dögöljön meg a szomszéd tehene, most is csak az zavar MINKET ebben az egészben, hogy a másiknak több jut! Mindig ez a széthúzás, ezért tart itt az ország, mert itt senki nem tud összefogni!"

Tobias76 2010.10.15. 09:15:33

"Aki többet keres, fizessen is többet - ilyen egyszerű. De így? Hogy mindenki ugyanannyit adózik?"
- ugyanolyan adókulccsal a nagyobb jövedelmű többet adózik, tehát a kérés eleve teljesül.
De meg is lehet fordítani:
"Aki kevesebbet keres, az kevesebb állami szolgáltatást is vegyen igénybe!" pl.: bölcsőde, óvoda,iskola fenntartás, közvilágítás, egészségügy, nyugdíj, stb...
Persze ez nyilván sarkított példa, de talán szemléltető.
A gyerekvállalás a Te/Ti jövőbeli nyugdíja miatt létkérdés...

R_Gábor 2010.10.15. 09:17:00

A poszt is meg eddig a kommentek is zseniálisak! :))

spájdernecc 2010.10.15. 09:20:31

szép összegzése a falmelléki fröcsögéseknek
köszi :)

YZ 2010.10.15. 09:21:33

@vészmadár (pica pica): A szval meg hangosan olvasva szval. Hogy értelmes legyen, egy ó betűt is hozzá kell biggyeszteni, így lesz szóval. A mondatokat pedig nagybetűvel kezdjük. Ha már nyelvtannáci...

nemezisazis 2010.10.15. 09:22:01

vigyék külföldre inkább a pénzüket?
ne.

Sand Lover 2010.10.15. 09:26:09

Az összeállítás tetszett. 10/10
„Pont másnap! Pont vörös!” priceless. :)

pakesz (törölt) 2010.10.15. 09:29:42

a zenadom ugy kellett volna hogy eg nyugger mondja...

vagy talan ugy hogy a nyugger beszol, hogy hat a mi nyugdijunkat osztogatjak megint szet

scsaba1 2010.10.15. 09:35:52

@Styxx:

Ombre, alapból hibás a játék koncepciója. Ezzel csak egy szűk réteget érsz mert nálunk jóval többen vannak a Jancsibácsik, mint azok akik őt szívlapáttal akarják agyonütni.

A játéknak úgy kellene kinézni, hogy Jancsibácsi áll egy szívlapáttal a pálya közepén és fenyegetően néz. Emelt díjas SMS-ben lehetne küldeni neki a közszereplők neveit, hogy például: üt_szijjártó. Ekkor egy animált bokor mögül előugrana figura Petike fejével, és Jancsibácsi alaposan lerendezné a szívlapáttal.
Az a játékos, aki egy hét alatt a legtöbb politikust ütné agyon, extra nyereményt kapna.

scsaba1 2010.10.15. 09:39:48

Ez is egy gyöngyszem, most találtam:
"Megjegyezném: azért nem csak Gyurcsány tehet róla, hogy nem tehetett semmit, hiszen sok embernek az a 300 forint vizitdíj is fájt... De ez még nem változtat azon, hogy egy gyáva kis muki, nem államférfi.
Nem olyan, mint Kossuth: az is trónfosztotta Debrecenben a Habsburgokat, hülyén. Ráfaragtunk, de az mégis történelem. Ez van, szar ez az erkölcstan.
Orbán meg jó eséllyel feliratkozik Szapolyi, Szálasi, Kádár mellé. Ott a helye."

readya 2010.10.15. 09:40:17

Milyen igazságosság te balfasz? Azért tanultam és haladtam előre, hogy jó állásom legyen és sokat keressek.

Mi a faszért lenne igazságos, hogy én több adót fizessek? Így is többet fizetek mindenre. Több TB-t, több járulékot. De ugyanazt a fos ellátást kapom ha kórházba megyek, mint te. Csak többet fizettem érte.
Így is többet fogok fizetni, mivel ha dupla bérem van, mint neked, akkor dupla annyi adót is fizetek majd. Ebben mi a retkes fasz nem igazságos?

BAROMIRA örülök neki, hogy végre NEM ÉN fogom fizetni a TE juttatásaidat.

És tudod mit? Baromi hamar legyen privatizálva az egészségügy. És majd fizetek AZÉRT TB-t, hogy jó ellátást kapjak. Nem pedig az mint most, hogy sokkal többet fizetek, mint mások, de mégis ugyanazt a szart kapom.

Végezetül, tanulni még mindig nem késő. Tenni valamit azért, hogy neked is jobb legyen, ahhoz sincs késő. Ha pedig nem teszel semmit azért, hogy neked jobb legyen, azt mondom szívjál is. Ingyen semmi sincs, az a szocializmus. Költözz ki kínába, majd meglátod.

Jó Estét 2010.10.15. 09:43:13

Muhaha, teccik a stilus, nem szoktam modorost olvasni, de ez jo. Amugy a nyugdijas resszel meg reszben egyet is tudok erteni :) Amugymeg politizaljunk is egy kicsit: MINDENKI mondjon le!! vagy fel, ahogy jonak erzi

Kacagó gerle · http://hobbitippek.blog.hu/ 2010.10.15. 09:43:14

@altoid: A nemeteknek viszont van vulkanjuk, ami barmikor kitörhet. Bar a lava is vörös :-)

@Styxx: Ezt a müsort a Budapest TV-ben kellene adni. A müsorvezetö valamilyen tavgyogyito lenne, vagy Anettka. De akar Kiszel Tünde is lehetne. Dupla SMS araert öket is lehetne szivlapatozni.

SajnosNem 2010.10.15. 09:43:25

ezt a kapcsolat.hu-ról copyztad be?

Jó Estét 2010.10.15. 09:45:11

@gyikocska: csak kemenyen :) amugy igazad van, de ez most nem errol szol :)

scsaba1 2010.10.15. 09:46:13

Egyébként már címlapos... :D

qwertzu 2010.10.15. 09:46:24

@gyikocska: @Tobias76: Fussatok neki még egyszer az irománynak. :)

Esetleg annak, hogy milyen blog is ez itt.

2010.10.15. 09:47:22

@gyikocska: lazíts, és főleg nézz szét, hogy hol vagy, mielőtt indulatba jössz!

endre69 2010.10.15. 09:47:35

Most döbbensz haver, hogy mindig minden rendszerben a gazdagok járnak jól, a szegényeket pedig igyekeznek kiírtani. Jól olvastad, szabályosan kiíírtani. Nyűg nekik a nyúgdíjas, nyűg nekik a munkanélküli, nyűg nekik a diák, mert nem fizet adót, érted haver? Ha szegény vagy, te is nyűg vagy nekik, mikor érted már meg? Jönnek, és közlik veled, hogy örülj, hogy nem dózerolnak le házastul, érted? Házhoz kell jönniük ehhez, hogy a szádba rágják? Nem barátom, a Viktatúra nem erről szól. Ez arról szól, hogy egyenesen belevágják a pofádba, hogy MEG FOGSZ DÖGLENI.

Sin' Dorei (törölt) 2010.10.15. 09:47:58

@gyikocska: Néha elbizonytalanodom, hogy poén vagy mégse....

L'âne Trotro 2010.10.15. 09:48:43

Zseniális elemzése a zindexes törzsfórumozóinak.

scsaba1 2010.10.15. 09:48:47

@gyikocska:

Így van tesó, Neked van igazad. Nincs ingyenebéd. Ezt kellene már mindenkinek a fejébe vésni mindenkinek itt, a balkánon.

Mitya Ivanov 2010.10.15. 09:49:23

"Pehh, na mindegy. Megint csak a (suttogva) zsidók jártak jól, Pupukám. Még egy karika? Derek, Soltika? Jól van, kikérem. Hozok valami ropit a Finci kutyának is."

ide egy csomó más nicknevet be lehetne még illeszteni.
A másik az, hogy a fijjug szót használó, vagy leírónak levágnám a fejét.

Mitya Ivanov 2010.10.15. 09:50:12

@L'âne Trotro: és az átlagos MSZP-s szóvivőnek, és az átlagos ATV-s műsorvezetőnek is sajnos

Murderface 2010.10.15. 09:50:33

@Alen Dölon:
He steals from the poor,
And gives to the rich,
Stupid bitch! :D

Bruhahaha 2010.10.15. 09:50:40

Csak néhány kérdés:
Az szerinted igazságos, hogy a lakosság 14%-a fizeti be az adók 65%-át? Nem
Az szerinted igazságos, hogy a minimálbéren bejelentett vállalkozó nyugodtan építheti a többtízmilliós házát és senki sem kérdezi meg, hogy miből telik erre? - Nem
Az szerinted igazságos, hogy egy multinál dolgozó, (több)diplomás, nyelv(eke)t beszélő ember ugyanannyit keres, sokszor túlórázva, mint egy gyártósoron dolgozó ember? Nem
Az szerinted igazságos, hogy a gyereket vállalók fizetik meg közvetve a nyugdíjadat (mert az ő befizetéséből fogsz te nyugdíjatkapni, viszont a gyereknevelés költségét ők állják, nem te) - Nem
Az szerinted igazságos, hogy a egy gyerek havi iskolai, óvódai költsége 10-15e forint? - Nem
Az szerintet igazságos, hogy a társadalom széles rétege kisebb fizetésemelést kap, mint a nyugdíjasok nyugdíjemelést? - Nem
A nyugdíjas résszel viszont egyetértek, ez lopás, sikkasztás törvényerőre emelve...te ezt akarta a nép, akik megadták nekik a kétharmadot...

2010.10.15. 09:51:03

Tobias79, gyikocska, endre69, mars a Mandínerre (vagy valami hasonlóra)!

Sin' Dorei (törölt) 2010.10.15. 09:52:20

@endre69: Tanultál volna eggyetemen te is rézbaszás helyett!

Id. Lencsés István 2010.10.15. 09:53:45

A Fidesz megigérte, hogy az elmúlt 8 évért felelnie kell minden bűnösnek. Teljesen "érthető", hogy azokat is felelőségre kell vonni, akik 8 évvel ezelött nem a FIDESZ-re szavaztak. Betartják rendesen.

Meg kell védeni azonban Orbán Viktort is. Öt gyermeke van és a felesége a szülök, rokonok, barátok, hobby.

Kellemetlenül sok dolga van és igen jó szervezőképességre van szüksége, hiszen az öt gyermek iskoláztatása, óvodáztatása, oda. vissza történő szállításuk uszoda, tenisz, különórák, hegedű, zongora, angol. Ismerjük el ez nem kis feladat. Gondolom naponta beszél mindegyikkel egy-egy órát, felesége önkéntesként dolgozik, azért mondjuk meg öszíntén, nekünk nem menne! Ez a munkabírás nagyon nagy személyiséget mutat az emberek szemében. Első a család, és a család támogatja a miniszterelnököt. A Terrorelhárító központ nagyon jó, hogy létrejött, így tényleg látom, hogy a Pali bácsi és az Orbán Viktor családja biztonságban lehet. Több nagy gondot levettek a vállamról, nem is idegeskedem. A 10 milliárdos családi biztonság miatt nem szabad idegeskedni, így jobban tudnak dolgozni a gyerekek is szépen fejlődnek,ügyesednek, okosodnak. Tetszik, ahogy a focisuli is működik. Remélem lesz majd a lányok közül valaki, akinek a kedvéért új sportcsarnok épül. Esetleg egy új zeneakadémiát is lehetne építeni. És ez jó, mert vannak célok, melyek nem elérhetetlenek.

scsaba1 2010.10.15. 09:54:11

@Brother Love:

Nehogy már elküldd őket... Akkor kiken fogunk röhögni?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.10.15. 09:54:52

@gyikocska:

Késssssz, címlap, késssszzzz!
(by Aranyosi)

2010.10.15. 09:55:43

Különben meg mit vannak úgy oda a magánnyugdíj-pénztárosak, az 'Zorbán egyszer már _Ávette_ a nyugdíjjamat! A 'Zorbán már csak olyan, hogy mindig mindent _ávesz_ a szegínyektől és gazdagoknak aggya, hogy rászavazzanak.

kyanzes (törölt) 2010.10.15. 09:56:21

@gyikocska: Én is így látom.

Nem értem, hogy miért kell irigyelni, ha valaki többre viszi, mint te. Küzdj meg érte.

Nem tudom, hogy a posztoló mivel tölti az idejét, de én pl. dolgozok egy cégnél, munka után privát melókat vállalok, és eközben egyetemen tanulok. Hihetetlenül nagy szippancs faktor.

Mindent megtett a posztoló, hogy előbbre jusson?

L'âne Trotro 2010.10.15. 09:56:45

@Mitya Ivanov: Uhh, az ATV Fórum című műsora nagyon jó anyag, jobb, mint az LSD. Esténként jobb híján ezt hallgatom, olyan durva tripjeim vannak tőle, hogy ihaly, drága Vicsek Úr!

Mitya Ivanov 2010.10.15. 09:57:23

egyébként, hogy érdemben is hozzászóljak, magától értetődő, hogy a hétfői vörösiszap áradat nem véletlen volt. Mert ugye az önkormányzati választások után illett volna már elkezdeni KORMÁNYOZNI, nem pedig tovább maszatolni, és érezték ezt már a Fideszben, ezért kellett valami, amivel el lehet terelni a birka nép figyelmét. Az, hogy környezetvédelmi indokokkal államosítás lett a vége, az csak hab a tortán.
Ide a rozsdás bökőt, hogy na ugye hogy így van!

gagauzz kalauzz 2010.10.15. 09:57:35

Ami a magánnyugdíj pénztári járulékok 14 havi leendő lenyúlását illeti, azért egy úniós ország miniszterelnöke fejlettebb erkölcsi érzékkel kéne, hogy rendelkezzen, mint egy balkáni lótolvaj. (Bocsika lótolvajok.)
Franciaországban hasonló esetben már a hét végén milliós tönmegtüntetések lennének (legalább Pintérék is gumilövedékezhetnének egy kicsinyt), de még Romániában is összehasonlíthatatlanul több vér van az istenadta nép pucájában, mint nálunk. Ez egy komoly kísérlet is: ha ezt lenyelik zokszó nélkül a zemberek, akkor ezzel az országgal mindent meg lehet csinálni.

2010.10.15. 09:58:31

@hunocska: MÉg egy idióta, akinek csak az a fontos, hogy orbánozzon egy kicsit. Ébresztő haver, ez nem az a hely! (Bár a kommented egyes elemei viszonylag jól beilleszthetőek lennének a posztba.)

Labasmaz 2010.10.15. 09:58:54

@Lekoid: Meg ott, hogy majd, amikor nyugdijba megy, az o penzebol felnevelt gyerek befizetett adojabol fogja kapni a nyugdijat. Vagy csinaljon o is gyereket, akkor kap o is kedvezmenyt. Ez van. Ez nem volt eppen egy nagyon atgondolt poszt, inkabb csak vagdalkozas eszervek nelkul, zsigerbol.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2010.10.15. 09:59:12

@Brother Love: "En is igy kezdtem, de tanultam, kijottem, eleinte napi 20-26 orat dolgoztam,"

Napi 26 órát dolgozó előtt le a kalappal........

Nandini 2010.10.15. 09:59:17

Nincsen azzal baj, hogy mindenkit bántunk magunk körül, mert addig sem kell azon gondolkoznunk, mi hol rontottuk el. Igaz?

2010.10.15. 09:59:27

@kyanzes: Ahhoz képes, hogy ennyit tanulsz, elég hülye vagy, hogy nem ismersz fel egy paródiát...

bejglee 2010.10.15. 10:00:00

"Aki többet keres, fizessen is többet - ilyen egyszerű."

Ez így is van barátom!!!
Csak Te egy kicsit félreérted.
Én is közel 500-at keresek Igaz elvégeztem egy egyetemet, mellette két műszakban dolgoztam, sikerült lakást vennem, aminek több, mint a fele hitel. És mivel én tanultam, és kicsit gondolkoztam, forint alapú hitelt vettem fel.
Így, hogy jobban keresek , mint az átlag, már semmilyen jóváírásra nem vagyok jogosult, viszont kibaszott sokat adózok. Az egyenleg az év végén nem sokban különbözik a Tiédtől.
Az első mondatra visszatérve: "Aki többet keres, fizessen is többet - ilyen egyszerű."
Számolj egy kicsit:
Ha Te keresel 100 eFt és mondjuk 20%-ot adózol, akkor 20eFt-ot fizetsz be.
Ha én keresek 200eFt-ot és 20%-ot fizetek, akkor én 40eFt-ot fizetek.
Pont 2x annyit, mint Te.
De persze ez nem így van. Mivel én 200eFt-ot keresek, én adózzak 40%-ot, mert én gazdag vagyok.
Év végén Te még elszámolsz mindenféle kedvezményt (mert Te szegény vagy), és lehet, hogy pont több marad nálad, mint nálam.

petyy 2010.10.15. 10:00:32

"... a cigánygyerek ... a diktatúra ... államosítás... Mindegy. El is húzok ebből a balkáni szar országból, ahogy lehet. Itt hiába van az embernek történelem-magyar-latin-művelődésszervező diplomája, csak a sógorkoma kerülhet be a jó cégekhez."

kazohin 2010.10.15. 10:00:48

Egyedülk a nyugdíjas részével értek egyet.

A többivel elmehetsz valahova. Miért is kéne a többet kereső és ezért keményen megdolgozónak progresszíven több adót fizetni? Gondolkozzál már! (Jó munkám elismeréséül kaptam fizetésemelést. Az már magasabb sávba tartozott. Szinte nem kaptam belőle semmit a kezembe. Ez szerinted OK ? ) Nem, baszod. Fizessen csak mindenki egyforma arányban. Akik többet keresnek, azok úgy is többet fizetnek be. Ja, és ugyanazért a szolgáltatásért. Mert nem jár a többet befizetőknek semmi extra. Sőt egy bizonyos szint után a gyerek és egyéb kedvezményeket sem tudták elszámolni.

2010.10.15. 10:01:49

@Labasmaz: "Mielőtt elhamarkodottan hozzászólnál, olvasd el az első posztot , a modorosság definícióját és a Parainesist."

GG81 2010.10.15. 10:02:03

"az ész nélkül összehozott kölykökre meg a nevelésükre költsék"
miért az jobb, hogy nincs gyerek??? már most 1 dolgozó tart el 1 nyuggert, később 1 már 2-3-at fog... kell a gyerek! és itt kell tartani őket, mert akkor sem ér semmit, ha kimegy.

Mitya Ivanov 2010.10.15. 10:02:26

@bejglee: te hallottad már azt a kifejezést, hogy sávos adózás?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2010.10.15. 10:02:35

@gyikocska: Egyetértek veled. A rengeteg befizetett Tb-mért ugyan azt a szar ellátást kapom, mint az adómból ingyenélők.

scsaba1 2010.10.15. 10:02:45

@Mitya Ivanov:

Az biztos is... Látták is akkoriban Orbánt a gát felé osonni ürgebőrbe öltözve. Ez kérem nem volt más, mint a magyar 9/11. Kicsit vörös, kicsit lúgos, de a _mijenk_.

shimizu 2010.10.15. 10:03:08

Hát, nem tudom, ki az, akinek több marad havonta, nekem biztos nem. Az adójóváírás ugrott (pedig nagyon jól jött), a Cafeteriát töredékére csökkentik, és a munkahely-lakhely közti utazás kedvezménye/teljes összege (ez nem tiszta nekem, h mi lesz) is elvész. Arról nem is beszélve, h a szolgáltatók, multik, stb. valóban velünk fizettetik majd ki azt, amit az államnak kell pluszban beizetiük.
Arról nem is beszélve, h nem fogok gyereket pottyantani erre a világra csak azért, h kicsivel több pénzem maradjon. Szegényre amúgy is többet költenék, mint amennyi kedvezményt kapnék érte. Akkor meg minek...
A nyugdíjak...na igen...mint egyesek már megállapították, mire az én (2x évesek) korosztályom elérné a nyugdíjkorhatárt (ami addigra 80+ lesz), már nem is lesz nyugdíj, mert nem lesz miből fizetni. A szolidaritás, meg gondoskodás elve mehet a *****ba. Addigra az alkotmány sem fog egy büdös szót sem tartalmazni ezekről.
Na meg a MAL. Valóban érdekes, hogy hopp, lezavartuk a katasztrófát, állami kézbe vettünk és már mehet is a termelés tovább, mintha semmi sem történt volna. Ezentúl pedig minden "veszélyes" üzem állami tulajdonba kerül. Újfajta módja az államosításnak? Elég jó figyelemelterelő is. És "csak" 9 v 10 (már nem számolom) áldozati bárány volt, meg egy csomó szerencsétlen, akinek tönkrement az élete.
Úgy szeretem ezt az országot...

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2010.10.15. 10:04:51

"Hol itt az igazságosság, hol a méltányosság, hol a szolidaritás?"

Esetleg ott hogy nem azt mondta hogy na emberek akkor mostantól dupla adó + 35%-os ÁFA és 800Ft-os vizitdíj valamint emeljük benzin jövedékijét 50%-al. A nyugat mag tapsolna hogy "fúú de jó kis megszorítások ez igen!"

Ehhez képest megpróbált egyolyan megoldást keresni ami nem cseszannyira ki az emberekkel... Ez sem tökéletes de EZ VAN. Esetleg jobban örültél volna egy brutális adóemelős megszorítócsomagnak?

Ja és gazdagok? Édesanyám 260Et keres amiből 150-et kap kézhez mindenféle levonások után. Vagyunk ketten + apa nem dolgozik. Hú de milyen gazdagok vagyunk mi? Pár hónapja közölték vele hogy ő már olyan rohadt sokat keres egy évben hogy mostantól nem vehet igénybe valami XY adókedvezményt.

2010.10.15. 10:05:33

@scsaba1: jaja, és most találták meg a békaember-ruhákat, az egyiknek a zsebéből Rogán Tóni jogosítványa került elő...

Csigorin 2010.10.15. 10:10:07

Kedvencem meg a modoros egyetemista, aki esetleg mar phd-n huzza a belit, millio folott van mar boven az osszes osztondij amit felmarkolt, a tanittatasi koltsegrol nem is beszelve, dolgozni max adomentesen mimnmalberig valami diakmunkat, es ket fo megallapitast tesz: 1. a ZEEN adombol 2. a Zallam lofaszt se ad a zembereknek! :)

medvedr 2010.10.15. 10:10:18

"Megint csak a (suttogva) zsidók jártak jól,"
MINDIG jól járnak, de nem?

Mitya Ivanov 2010.10.15. 10:10:33

asszem megtaláltam Modor Tibi elsődleges forrását:
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9205224

scsaba1 2010.10.15. 10:10:56

@batgirl:

Kicsit több tébét is fizethetnél, mert fél éve betegállományban vagyok kétoldali heveny munkaundoritisszel, de igencsak keveslem a tápénzt, amit a pénzespostás kihoz a _Te_ adódból...

F79 2010.10.15. 10:11:31

@gyikocska: ezért kár volt sokat tanulni.
mindig azok kommentelik a legostobábbakat akik fitogtatják hogy mennyit tanultak és milyen jó állásuk van. kíváncsi lennék mi az a jó állás amit ilyen szövegértéssel be lehet tölteni. bár ha belegondolok van aki műanyag fröccsöntésből gazdagodott meg. ahhoz viszont nem kell tanulni. hm.

DrCinizmus 2010.10.15. 10:13:12

Ha csökkentenek azért nem jó, ha növelnek azért nem jó. Most őszintén, mi a szar kéne? Ehhez ért a magyar. Elégedetlenkedni, sipákolni, irigykedni, szapulni...nincs is mit csodálkozni, hogy itt tart ez az ország. Egyik oldal hülyébb, mint a másik...

2010.10.15. 10:13:28

"Nekem is több marad. De ami igazán bassza a csőrömet, az az, hogy másoknak még több marad."

Az én csőrömet más bassza. Az, hogy itt megint a felső-közép, és persze az ultragazdag réteg járt jól, akiknek eddig sem volt megélhetési gondja. Aki csak éhbérért gürizik, és családról meg normális életről álmodozik, azt megint pofánbaszták egy szivlapáttal. Eddig az együttérzés.

És most jöjjön egy kis cinizmus: azt kaptad bazmeg amire szavaztál. Lehet rinyálni "én nem ilyen lovat akartam". A fidesz országmentő politikája dióhéjban: nagycsaládos jómódúaknak nagyonsok marad, többségnek ugyanannyi vagy kevesebb jövőre, utód nélküli szegények, minimálbéresek, és éhbéresek -minek nektek pénz- dögöljetek éhen.

scsaba1 2010.10.15. 10:14:55

Némethbe vajon hogy mennek a dolgok?

vincere 2010.10.15. 10:16:07

@gyikocska: apa kezdődik :)

olyan rég volt már ilyen jó kis modorkirály aktuálposzt!

"Az SZ, a J, az A, az EKHO
Az E, a V, az A, a NETTO
A nyug, a díj, a já, a rulék
A T, a B, a já, a rulék"

sTormy 2010.10.15. 10:18:36

Lassan felmerül a kérdés: lehet-e akkora hülyeséget írni egy blogban, hogy ne akadjon néhány még hülyébb, aki komolyan veszi?

ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás 2010.10.15. 10:19:33

Kedves posztoló, nem szeretnék a barátod lenni
a másét nézed először, irigykedsz.
Másodlagos, hogy te is jól jársz, csak kevésbé.
Sajnállak, nehéz életed lehet ezzel a felfogással.
Miért bajod az, hogy aki eddig sok adóforintot fizetett be, az most kevesebbet fog?
Te is kevesebbet fogsz.
Akkor meg mit sír a szád?

ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás 2010.10.15. 10:21:14

ó, b+
most nézem, hogy a modoros blogra hozott a sors
ejjj
:D

2010.10.15. 10:23:52

Annyira szórakoztató, ahogyan a sok retard - nem is merve fel a blog és a poszt lényegét - elkezdi itt is szajkózni az ezerszer hallott, elcsépelt érveit (nea 'zénadómból, a 'zorbán eeevette, nehogymármásgyerekéér fizessek, megin a gazdagokjártakjól, stb.) talán abban bízva, hogy itt értő fülekre talál.
Szerintem csak szimplán röhejesek. Az különösen szép, amikor elkezdi itt verni magát, hogy mennyit tanult (tehát, gondolom, okosnak is tartja magát), mennyit dolgozik, de nem ismerik fel az iróniát, a paródiát még ilyen tömény formájában sem.

bunyósbálint 2010.10.15. 10:25:04

Na igen, napi 24 órából 26-ot dolgozni!
F@sza csávó vagy!

Martian (törölt) 2010.10.15. 10:25:24

A csődbiztost Rákosi pajtással, a kötelező nyugdíjjárulék feletti rendelkezést a saját portfolióval összekeverni komoly csúsztatási teljesítmény.
Már várom a következő posztot, hogy a pálinkafőzés szabadsága valójában Orbán által előírt kötelező alkoholizálás.
(volna mit a kormány munkásságán kritizálni, de ez így nagyon dedós szinvonalú)

atila68 (törölt) 2010.10.15. 10:27:20

Teneked meg mi a fax bajod van, lelépett a csajod (pasid), és nincs aki kedvedre tegyen?
Az kap aki tesz, aki vállal.
Hogy legyen miből támogatni aki rászorul.
Ha ezt nem érted ne bloggolj mert magad égeted.
Ennyire ostoba lennél?

L'âne Trotro 2010.10.15. 10:27:54

@endre69: Igen, szerintem úgy lenne igazságos, ha a szegényeket összeterelnénk egy nagy mezőre, majd napalmmal lebombáznánk őket. Tudom, hogy ez bizonyos körökben nem lenne túl népszerű..... (-Drágám, kész tea!)

2010.10.15. 10:29:55

A végén bizisten fogok csinálni egy statisztikát, kb. a következő kimutatásban:

törzskommentelők hozzászólásai (akik nyilván megértették): x db
vendégkommentelők hozzászólásai, akik megértették: x db
Magukat túl komolyan vevő retardáltak kommentjei (akik nem értették): X db

vajon mekkora lesz a hülyék 8utolsó csoport) aránya?

2010.10.15. 10:31:01

@shimizu: "Újfajta módja az államosításnak?"

Erről egy jó szám jut az eszembe:
"Lebombázzák, mert megéri, Felépítik, mert megéri. És szépen lassan megtömik. A pénztárcájukat" by Katéter Band

Privatizáljuk fillérekért, kiszivunk belőle mindent, pár ember milliárdos lesz, majd visszaállamosítjuk a töknrement üzemet, felduzzasztjuk közpénzből, hogy aztán megint el lehessen verni alkalmasint. Nincs itt új a nap alatt.

Pale 2010.10.15. 10:33:54

Nem mindenben értek egyet az írással, de egy dolgot elmagyarázhatna valaki: Miért erőltetik az egykulcsos szja-t???!!! Nem azért sávos, hogy aki többet keres, az arányaiban is többet adózzon?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2010.10.15. 10:34:29

@scsaba1: ennél többet tőlem nem kapsz, így is kevés marad nekem is. És igazából nem rólad volt szó, aki fizetés után táppénzt kap, hanem azokról, akik nem dolgoznak, nem fizetnek, és mégis kapnak ellátást. Jobbulást neked, talán ha meggyógyulsz, megérted, hogy mire céloztam.

F79 2010.10.15. 10:35:14

@bunyósbálint: te is f@sza vagy hogy ezt az ellentmondást kiszűrted. tök oki.

Sand Lover 2010.10.15. 10:35:31

@Brother Love: Azon sopánkodni, hogy mennyi a retardált – modoros. :)))
Valld be, igazából élvezed amikor valami keményvonalas kretén kommentjét olvasod. :)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2010.10.15. 10:35:55

@scsaba1: hoppá elnéztem. Az undoritiszt nem ez a kategória. Én azt a betegséget nem engedhetem meg magamnak.

2010.10.15. 10:37:55

@Brother Love: Olyan statisztikád nincs véletlenül, hogy a mindent átlátó, átverhetetlen, 400+ IQ hányadossal rendelkező, mindenkit leoltó, még a magukat legokosabbnak tartóknál is magát sokkal okosabbnak tartó kommentelőkből hány van itt? Én csak egyről tudok eddig....

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2010.10.15. 10:38:44

@Pale: Nem értelek. Ha én többet dolgozok, ugyan azt a százalékot fizetem a fizetésem után, mint aki kevesebbet keres. (jövő) Ha nekem magasabb százalékot kell fizetnem a magasabb fizetésem után, akkor én is olyan szegény leszek mint te, csak papíron több a bruttó keresetem. (jelen) Ez most miért is jó??

Sin' Dorei (törölt) 2010.10.15. 10:38:55

Nekem hiányzik a kiscsirke németből.

L'âne Trotro 2010.10.15. 10:39:08

@Pale: Pale, igazad van. Aki gazdag, azaz több a havi bruttója, mint 300.000, azt nemhogy 100%-kkal kel adóztatni, hanem pofánbaszni ácskapoccsal!!!4!négy!!!
Főleg, ha gyereke van. Mer arra meg mennyit el kell költenie az Állambácsinak, a mi adonkból: ovoda, iskola, orvos, stb,.. piha!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.15. 10:39:22

@YZ: ebben igazad van, pont nem akarok nyelvtannácizni, engem - hogy úgy mondjam - tudományos szempontból érdekel a jelenség, a nyelvvel kapcsolatos dolgok a kis hobbim. Szval a jelenség érdekel, ugyanis nagyon érdekesnek találom. Főként azért, mert a chat, az sms ugye "beszélt nyelv", amit történetesen leírunk, ennek megfelelően az egyik legfontosabb alapelve az egyszerűsítés... ez magyarázza a szvalt, a lol-t meg a nagybetű hiányát (ez utóbbi nálam nem kényelmi kérdés, egyszerűen nem seretem a nagybetűket, a kinézetüket). viszont az említett esetben egy plusz betű kerül be, egy mondhatni felesleges karakter, azaz teljesen szembemegy a célszerűséggel, ráadásul nincs jelentéspontosító szerepe. Ezért kérdeztem. Sajnálom, ha a megfogalmazás félreérthető volt, és esetleg nyelvtannáciskodó "bekérdezésnek" tűnt, nem ezért kérdeztem.

scsaba1 2010.10.15. 10:40:27

@Jankove:

Viszont nekem lassan mennem kell, úgyhogy egy sem lesz.

balra 2010.10.15. 10:40:31

Hihetetlen, bazmeg.

2010.10.15. 10:40:38

@Morgan LeFay: Naná, hogy modoros, de a modoros blogon modoroskodni szinte kötelező, de mindenképpen jobb, mint komolyan venni!

Az igazság az, hogy annyira nem szórakoztató, mert tegnap valahol elolvastam vagy 300 hozzászólást a témában és inkább bosszantó, mint vicces.

Egyébként én a három poronttyal a kurvagazdag-mégistámogatják - kategóriába esem, szégyellem is magam rendesen.

Tarkin kormányzó 2010.10.15. 10:42:11

Hülye pöcs! Én is bruttó 500-at keresek és havi több milliárdért vállalok felelőséget. Igenis, nekünk ide a zsozsót, mert eddig arányaiban tőlünk vonták el a legtöbbet! Évtizedek óta mi visszük a vállunkon ezt az országot. Nímand senki lennék? Hát nem tudom. Javaslom a minimálbért kereső vartyogóknak, hogy kövessék a nímand példámat, tanuljanak, kaparjanak és jussanak el oda, ahova én tettem a nulláról. Kurva könnyű pofázni, hogy a sokat keresőknek milyen jó de az nem jut eszükbe, hogy ezek az emberek ezért TETTEK IS VALAMIT! Én pl. szénné dolgozom magamat ezért a pénzért. Ti meg jöttök ugatni, hogy adjam nektek? Hát lófaszt a seggetekbe! És igen! Ebben az évben 2x voltunk tengerparton és igen, az asszony amnesia cuccokban jár és igen, van bmw meg toyota és igen, van egy kibaszott drága hobbim. a kölköknél meg hegyekben állnak a konzolok és a számítógépek. Ez van! Ti is megcsinálhatjátok, de ti csak pofázni akartok, hogy oldja meg valaki az életeteket! Felszólítjátok az államot, hogy lopjon tőlem pénzt, amit adjon nektek!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2010.10.15. 10:43:03

Szerintem az a baj, hogy hiába értjük az iróniát, sajnos most mindenki fel van paprikázva, ki ezért, ki azért. És figyelmem kívül hagytuk, hogy melyik blogba vagyunk:) Én kérek elnézést:)

JohnHenry 2010.10.15. 10:43:44

az alapgond az, hogy neked, nekünk, nem fog több maradni a boritékban.

scsaba1 2010.10.15. 10:44:02

@Morgan LeFay:

Én például kifejezetten élvezem. Gyakran még finom alákérdezésekkel is operálok.

Kivancsi 2010.10.15. 10:44:19

Keremszepen!!!

Normalis munkahelyen kell dolgozni ahol korrect fizetest adnak az embernek.
Ezekutan az allam az uj SZJA val tamogatja ezeket az embereket...

Nemszabad elmenni feketen, mutyiba, fele ide, fele oda megoldasban..
csak azert hogy mindenki jol jarjon!!

Minimalberes ceghez senki nem megy dolgozni akkor kenytelen lesz "megbecsulni" a munkaado a munkavallalot.

Nem kell a munkaadokat-tulajokat 1 percig sem sajnalni van ott lovi csak hulye lenne rendesen fizetni amig a sok atbaszott agymosott hulye elmegy dolgozni hugye-szarert!!

Csak egy pelda napjainkbol!!
3 muszakban a MAL-os timfoldgyarban NETTO 80E ft-ert gurcolni!!
MIG a kedves tulajok gorgeti a milliardokat zsebelik be az extra profitot!!

Szoval nem itt kell sirni-vernyakolni hanem ki kell HARCOLNI a normalis fizut!!!

Aztan lesz jo SZJA is!!!

Pale 2010.10.15. 10:44:30

@batgirl: Nem elszegényíteni kell a többet keresőket, csak arányaiban többet kellene adózniuk. Ez így is indult 1990 után.
Ha 120 000 bruttóból leveszünk 20%-ot, az kényegesen nagyobb érvágás, mint a 1 200 000-ból veszünk le 30-at.

sTormy 2010.10.15. 10:44:50

@Jankove: Namost az a helyzet, hogy itt te tartottad magad nagyon okosnak, én nálad azért úgy tűnik, joggal tartja magát okosabbnak a kolléga, különösen, hogy még neked áll feljebb, miután rámutatott, hogy hülyeségeket beszélsz.

L'âne Trotro 2010.10.15. 10:45:25

@Tarkin kormányzó: 500+????
Te, orbánista! Te zsíros fÜzetésed miatt éheznek a cigánysoron a szegény gyerekek, meg miattad nem jut a nyugdijasoknak szivgyóccerre.

2010.10.15. 10:47:05

@Jankove: Sajnos ilyen statisztika nem áll rendelkezésre, egyébként meg menj a picsába, te kis sértett pöcs, potyogtasd másutt a könnyeidet a minimálbéres egyeldülállók sanyarú sorsa felett.
Ahhoz, hogy érteni lehessen a posztot, elég lett volna a blog címére vetni egy pillantást, meg úgy egy 100-as IQ. (Ámbár szerintem a poszt önmagában olyannyira tömény és klisészerű, hogy így is egyértelmű.)
MOndom, menj inkább valami polidili fórumra nyavalyogni.

TGabi 2010.10.15. 10:47:44

Lehet röhögni ezeken a modoros posztokon meg amúgy humorosak is - csak sajnos ebben tényleg van most igazság...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.15. 10:48:07

@Tarkin kormányzó: amellett, hogy menthetetlenül modoros e poszt kapcsán a tartalmáról vitát nyitni, de: mérhetetlenül sok dologban igazad van, de a gazdag vagy jómódú minden korban tudta, hogy a jómódja és a gazdagsága kisebb vagy nagyobb mértékben szerencse dolga is. Én nem vonom kétségbe, hogy te nullából lettél valaki, bár olyat én még nem láttam, legfeljebb olyat, hogy kevésből lett valaki. tényleg szeretném elkerülni, hogy életrajzot kapjak válaszul, azt ecsetelve, hogy nyolcan laktatok egy cipősdobozban, és 26 órát dolgoztál, mert 2 órával azelőtt felkeltél, hogy lefeküdtél. Viszont a szolidaritásnak mindenkor az volt a lényege, hogy a szerencsésebb - empátiából - dobott a szerencsétlenebbnek. Ahogy én elhiszem, hogy nem mindenki, aki gazdag, lett tolvajlásból, mutyiból és sumákolásból pénzes, úgy te is hidd el, nem minden szerencsétlen sorsú ember azért szegény, mert lusta volt tanulni.

2010.10.15. 10:48:57

@Tarkin kormányzó: Egész ügyes vagy, ha bruttó 500-ból mindezt összehozod, az nem is olyan sok... Sőt!

Sand Lover 2010.10.15. 10:49:11

@Brother Love: Nyilvánvaló hogy muszáj modoroskodni, azért tettem szmájlikat. :)

“szégyellem is magam rendesen.”
Azért remélem, a Zasszony Amnesia-cuccokban jár, mert az az ultimate gazdagság. :D

Répa89 2010.10.15. 10:50:08

Mindenki arról dönt, amit ismer, politikusaink magas jövedelműek - ami adónkból, ezért arról döntenek. tény és való, hogy most a jól kereső, több gyerekesek járnak legjobban. Az alacsonyabb jövedelmű többgyerekesek nem járnak jó, a gyermektelenek sem. Az alacsonyabb jövedelmű gyerektelenek szerintem ettől nem fognak gyereket vállalni, mert az azért nem lhet tudni, hogy ez a rendszer meddig finanszírozható. A jól kereső többgyermekesek egyébiránt ettől lehet, hogy vállalnak majd 3 gyereket, 3-nál többet azért nem, mert 3 után már nincs hozzáadott érték. Ellenben ez a demográfiai problémát nem oldja meg, mert mondjuk van 4 millió háztartás _Mo-n, bből 30% egyedüllló, ebből 5% fiatal egyedülálló- ők jértak pórul. s kábé 2% lehet a bruttó 300 000 Ft-ot kereső gyerekes család.

akos1 2010.10.15. 10:50:58

"Ott van egy multis ismerősöm: a gyerek bruttó 500-at keres - igen, jól hallottad: ÖTSZÁZAT! -, a felesége 300-at. Ott van a két gyerek. Bazmeg, már ott örvendeznek, hogy úgyis akartak harmadikat. Tudod, mennyi pénzt fognak ezek a nímandok kapni? Te mit kapsz? Vagy én mit kapok?"

Piacképes tudással, te is elmehetsz oda dolgozni, és te is annyit fogsz kapni. Annyit kapsz, amennyit a tudásod ér.

2010.10.15. 10:52:44

@L'âne Trotro: "meg miattad nem jut a nyugdijasoknak szivgyóccerre."

Kész, most halálra röhögtem magam...:)))

scsaba1 2010.10.15. 10:53:04

@Tarkin kormányzó:

Ja tényleg, ezt még megkérdezném: Tényleg igaz, hogy a Toyota soha nem romlik el? Előre is köszönöm a választ Neked... ;)

F79 2010.10.15. 10:53:16

@Tarkin kormányzó: hu, amnesiaban jar azasszony, azmár igen. de jo lenne en is abban jarhatnek. gratulalok.

scsaba1 2010.10.15. 10:53:53

@Brother Love:

Meg lélegeztetőgépekre a kórházaknak.

Id. Lencsés István 2010.10.15. 10:54:49

@Brother Love: Köszönöm a minősítést. Nem esett jól, de ennyi még belefér az életembe. A Te bántásod szinte egy simogatás, mint amit az Orbántól kapunk. Kérdezetm is a családom 2/3 részét, ezt akartátok? Nemmel válaszoltak. A család létszáma 9 fő, ebből adófizető 4 fő + 1 nyugdíjas.

sTormy 2010.10.15. 10:55:00

@akos1: A te tudásodért vajon mennyit adnának, ha ennyi olvasás után még nem jöttél rá, hogy egy paródia került eléd?

2010.10.15. 10:55:05

Én hiába hallgatom a rádiót, néha fogalmam sincs miről van szó. Miféle nyugdíj? Mit vesznek el? Máris?

Van egy kolléganőm, ő nagyon jó informált - csak sajnos nem gyakran találkozunk, mert német telója nincs, meg netje nincs néki, az SMS-t meg nem tudja elolvasni- ő megmondta, hogy a nyugdíj márpedig meg fog szünni. Ő otthon kapja a nyugdíjat, mellette dolgozik, és tesze félre a pénz, hogy ha megszűntetik a nyugdjat legyen miből élni.

Szóval ezekszerint mégis csak igaza volt, nem gondoltam volna, hogy már most, de mindegy mert én még nem vagyok nyugdíjas így nincs is mit elvenni.

agentT 2010.10.15. 10:55:17

Még szerencse, hogy az utolsó mondatból kiderül, hogy ez a blogbejegyzés egy pamflet. Vagy vicc, vagy ahogy akarod.
Azoknak a hülyéknek, akik komolyan vették:
- Igen, sőt még több kedvezményt a gyermekvállalóknak. Én is vállalni fogok. És huszonöt év múlva az én gyerekem ne keresse meg az adóját azoknak, akik most nem hajlandók bevállalni egyet se.
Aki gyereket vállal, az költ ezerrel arra, ami a legkomolyabb össztársadalmi érdek, a jövőre.
Aki nem vállal, az meg magára költ.
És mielőtt jönne a duma, hogy "az én adómból jár a gyereked iskolába, megy orvoshoz stb.":
1, nehogy valaki beállítsa a kötelező adózást jócselekedetnek, mert mindjárt beszarok
2, az, hogy a jövőben is legyenek orvosok, mérnökök meg autószerelők, az össztársadalmi érdek. Az viszont, hogy te, gyermeket nem vállaló barátom, kapjál majd nyugdíjat az államtól, az nem össztársadalmi érdek, hanem kolonc, és a jövendő generációval szembeni vámpír vérszívás.
- Arról, hogy a "gazdagok" járnak jól:
Három-négy nyelv ismeretével és két-három diplomával igenis lehet érvényesülni. Hallottál már arról, hogy life long learning? Akkor hajrá, oszt gazdag leszel, oszt jól jársz majd te is.
- Nyugdíj: most komolyan, a magánynyugdíjpénztárat siratod? amyelyik a válság alatt gyakorlatilag felélte többségében a vagyonát? Tökhülye vagy, vagy csak nem olvasol újságot?
Még jó, hogy húzok vissza az állami rendszerbe, amint lehet, mert az állam inkább garancia, mint valami magáncég, ahová Hornék bekényszerítettek, amelyik csődbe megy, oszt akkor a zsének meg bocshelló. Illetve bocshelló lenne, ha nem vállalna rá bizonyos mértékig garanciát... na ki? ... bezony, az állam.
Egyébként meg nem az a kérdés, hogy magán vagy állam nyugdíjpénztár, hanem hogy lesz-e huszonöt év múlva elég munkavállaló, aki majd befizeti a járulékot. És erre az agyhalottakon kívül, akik ezt kínai munkások importjából oldanák meg, minden normális ember azt mondhatja csak, hogy hajrá gyerekvállalók!

Nadiposzi (törölt) 2010.10.15. 10:55:53

@vészmadár (pica pica):
Valószínűleg igazad van. De a "csirke72-t" olyan vészjóslóan hangzik. (Kiolvasva csirkehetvenkettő-té, azaz T-csirke72. A végső fenyegetés.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.10.15. 10:56:20

11 óra aszt már hogyhíják, száz fölött van a kommentek száma, hónap nem dogozik a Tibi, kimmmarad a poszt, aszt hogyhíják

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.15. 10:58:00

@Jankove és sokan mások, sokadszor és újfent: NEM államosították a MAL-t, állami felügyeletet gyakorolnak felette. A különbség kb. az, mintha rabszolga vagy (dolgozol és a munkád értéke az enyém), vagy melós (dolgozol, pénzt kapsz, beléeugatok, hogyan dolgozol, de abba nem, mit veszel rajta)

2010.10.15. 10:58:00

@Morgan LeFay: Hát arra sajnos nem fussa, mert a sok éhes szájat köll betömni.:))) tengernél sem voltunk már egy ideje.

Azért írtam, hogy a kormányzó kurva jól csinálja, mert bruttó 500 nem olyan nagy szám, pláne ha gyerekek is vannak, azt persze nem tudjuk, hogy a kormányzóné mennyit visz haza - lehet, hogy abból van az amnéziája...

scsaba1 2010.10.15. 10:58:40

Bráderláv, csinálj már arról is egy statisztikát, hogy a posztot meg nem értők hány százaléka írja nagy betűvel a személyes névmásokat? Mert így szemre 90%, ami már erős korreláció...

(Én csak poénból írom, még mielőtt...)

F79 2010.10.15. 10:58:50

@Brother Love: ja az tenyleg ugyes. A ket auto ceges, es hogy az amnesia cuccok hogy jonnek ki, azt nem tom :-o!

Tita nick 2010.10.15. 10:59:34

Szóval ez a legundorítóbb. Adócsökkentés - okés. Nekem is több marad. De ami igazán bassza a csőrömet, az az, hogy másoknak még több marad. Itt van az eb elhantolva. És itt bukik ki azonnal a társadalmi egyenlőtlenség.

Mi vagy te bazdmeg, kommunista? Egyenlőség kéne mi, de tanulni nem tanultál köcsög, hogy jobb állásod legyen?

akos1 2010.10.15. 10:59:36

@sTormy: ja, akkor bocs, nem olvastam végig, mert csak értelmetlen fröcsögés. Ha vicces, akkor nincs humorérzéken, meg akváriumom. :D

2010.10.15. 11:00:14

először az a bajod, hogy a gazdagoknak több marad, utána meg sajnálod a multikat meg a bankokat, a leggazdagabb vállalatokat hogy kapnak pluszban egy minimális 0,1% adót, ez ellentmondásos

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.10.15. 11:00:45

édes istenem, ezt a sok funkcionális analfabétát!
Hát ezért jut ide ez az ország! :D

scsaba1 2010.10.15. 11:01:53

@Zsit (nyau és rémizé):

Ezt így kell mondani:
"Hát ezért tart itt az ország..."

Kivancsi 2010.10.15. 11:01:59

@akos1:
Vagy amennyiert megkuzdunk!!!

Ha nincs tudasunk vagy csak minimalberre eleg..
akkor a magassabb minimalberert kell harcolni es kikenyszeriteni vagy az allalmbol, hogy emelje vagy a milliardos cegekbol, hogy tobbet fizessenek!!!

Ha ezekre keptelenek, lustak vagyunk es elmegyunk hugyert-fosert dolgozni..
AKKOR ne poffazzunk es itt fikazzunk vagy sirjunk rijunk!!

Ez van ezt erdemeljuk.....

L'âne Trotro 2010.10.15. 11:03:29

@agentT: Te is csak egy orbánista demagóg vagy.

Nekem 3 diplomám van (mind ELTE BTK, köztük szociólógia - mond ez neked valamit?) és 3 nyelven beszélek (hindi, arab és szuahéli) és MÉGSEM KAPOK RENDES MUNKÁT!!! Havi 100-at keresek most az alapítványnál, meg okosba még 100-at fordításból. Mellette _rengeteg_ társadalmi munkát vállalok, küzdök az éc ellen, meg a kirekesztés ellen. De előtte több évig munkanélküli voltam, mert sehol sem becsülik meg a sok tudást, amit a zeltén megszereztem!

Hol itt az igazság?

bajor gizella 2010.10.15. 11:03:44

Csirke már átköltözött Monacoba.
burzsuj.blog.hu/2010/09/15/68_milliardba_kerul_a_tokeletes_monacoi_penthouse

Így neki egyátalán nem kell adótfizetni.

2010.10.15. 11:04:09

@F79: Basszus, bruttó 500-nél már Bömbit adnak cégautónak! Mondom, hogy tud valamit a kormányzó! Nálunk a vezéreknek is csak Octavia Superb jár - igaz ők már bruttó 1,2-1,5 körül járnak! A szemét gazdagok, és most még jobban járnak!

sTormy 2010.10.15. 11:04:41

@Tita nick: Mondjuk szöveget értelmezni, azt sem tanultál meg. Nyilván az nem elég jövedelmező.

Emmet Ray 2010.10.15. 11:05:42

"de jo hogy ezeket nekem mar nem kellett megernem, mert reg leleptem abbol a fos orszagbol! az egesz politikai elit bekaphatja, mert itt londonban, maskepp mennek am a dolgok! mondtam is a multkor Belanak, a roman lakotarsamnak, hogy bazmeg idejeben leptunk le kaeuropabol! es nem sznobsagbol nem hasznalok ekezeteket, egyszeruen kenyelmesebb igy gepelni a mekintoson."

2010.10.15. 11:06:42

@L'âne Trotro: Bazzeg, ne röhögtess már, lassan mindneki észreveszi, hogy 'zadófizetők pézén, munkaidőben itt netezgetek, közbe meg olyan hülye vagyok, hogy a versenyszférában éhenhalnÁk.

oc 2010.10.15. 11:06:56

Engem nagyon felidegesitettek ezek a kommentek.
Ennyi jól képzett, sokat tanult/kereső ember [ahogy mondják], és nem képes elolvasni a blog cimét és tartalmát. [6-8 mondat mindössze.]
És jön és mondja, mert neki igaza van és különbenis és hogy képzeli a posztoló...

De hogy én is beálljak a write only "olvasók" közé:
az, hogy valaki egyetemen tanul vagy nem, az nem szimplán egy döntés kérdése. Nagyon sok olyan élethelyzet van, amikor az ember nem teheti meg, hogy tanuljon.

Ja igen: a diploma baromira nem minden. Ne tanuljon mindenki tovább, teljesen felesleges, hogy minden második ember elmondhassa magáról, hogy "van diplomám". És? Mihez értesz? Ja, hogy tulképp semmihez?
Normális, használható, eladható tudást kell felszedni, nem csak diplomát.

2010.10.15. 11:07:56

@Brother Love: Na jóvan látom tudsz olvasni a sorok között. Egyébként hogy a rébuszokról elevezzünk a konkrétumok vizére, annál szánalmasabb fasz nincsen, aki mindenféle konkrét vélemény, és meglátás nélkül -jobb dolga híján- egész nap ilyen szar blogokon lóg, és csípőből lealáz mindenkit, aki esetleg azért jön ide hogy véleményt formáljon, neadjisten elsírja a bánatát. Igen rád gondoltam.

agentT 2010.10.15. 11:08:17

@L'âne Trotro: Mhm, mond valamit a szociológus, mégpedig azt, hogy ááááá már megint egy bölcsész.
A life long learning releváns tudásra utazik.
Van egy ismerősöm, ő irodalmárnk vagy mi a tökömnek szándékozik kitanulni. Megkérdeztem, oszt mibű fogol éni? Arrú fogalma se nincsen.

oc 2010.10.15. 11:09:03

@L'âne Trotro:
"Nekem 3 diplomám van (mind ELTE BTK, köztük szociólógia - mond ez neked valamit?) és 3 nyelven beszélek (hindi, arab és szuahéli) és MÉGSEM KAPOK RENDES MUNKÁT!!! Havi 100-at keresek most az alapítványnál, meg okosba még 100-at fordításból. Mellette _rengeteg_ társadalmi munkát vállalok, küzdök az éc ellen, meg a kirekesztés ellen. De előtte több évig munkanélküli voltam, mert sehol sem becsülik meg a sok tudást, amit a zeltén megszereztem!"

Igen, pont erre gondoltam. :)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2010.10.15. 11:09:20

@Pale: A türelmem elfogyott. MI A FÉSZKES FENÉNEK KELL A TÖBBET KERESŐKNEK, MAGASABB SZÁZALÉKOT LEVONNI A FIZETÉSÜKBŐL, MERT AZ UGYAN AKKORA SZÁZALÉKOS ADÓNÁL IS TÖBBET VONNAK LE!!!! SZÁMOLJ MÁR!

Kirani 2010.10.15. 11:09:51

Köszi, Tibi, sírva felröhögtem párszor. Szuper lett, mint mindig.
A blogot és a posztot meg nem értők kommentjei pedig csak a habot adják a tortán. Miattuk tart ott az ország, ahol tart. (Csak hogy modoros is legyek).

agentT 2010.10.15. 11:11:02

@oc: Dubai? Nem jó? Él ott egy iráni haverom, azt mondja, jó. Arab nyelvvvel meg releváns tudással lehetne tán ott, vagy magyar-arab kapcsolatban érvényesülni.

belekotty 2010.10.15. 11:11:11

@Jankove: Bocs, de ez semmi, nézd meg az Index fórum Tudomány rovatát! Ott mennyi ilyen van, akik csak a másikat basztatják mindenféle érvelés nélkül.
Pl astronom. Soha egy érvet nem olvasol tőle, de a moderátorok kedvence és valami magas tudományos poziciót tölt be. Vajon mennyi kárt tett már a magyar tudományban?

belekotty 2010.10.15. 11:12:53

@L'âne Trotro: Versenyképtelen dolgot tanultál. Ez van.

2010.10.15. 11:15:56

@Jankove: Ha ez a blog olyan szar, akkor mi az anyád picsájáért írsz ide, ha meg én szánalmas fasz vagyok, akkor miért tartod fontosnak váaszolni nekem?

Nehéz felfogni tudom, hogy ez a blog nem a konkrét vélemények, elmélyült viták, világmegváltó eszmék fóruma, hanem egy könnyed, szórakoztató (azzal együtt néha nagyon is mélyre tapintó) írások helye. Ide nagyon rossz helyre jöttél véleményt formálni.

Te meg egy túlkompenzáló, frusztrált kis szarházi vagy, aki halálkomolyan veszi magát - éppenséggel ezt is lehet szánalmasnak tekinteni.

De mivel a továbbiakban semmi kedvem veled vitázni, neked válaszolgatni, ezért ismétlem: menj már a picsába, köcsög!

Elstron 2010.10.15. 11:20:36

A kommentelők nagy része szellemi fogyatékos, mert 1: nem tudja, hogy miről szól ez a blog, 2: ebből következően nem tudja, hogy ez egy paródia, görbe tükör. 3: tudatlansága ellenére ideböfög valami baromságot.

doszy 2010.10.15. 11:21:01

Ismét nagyon fáraó a poszt. Kíváncsi vagyok, lesz-e annyi komment, mint a magyarkodós posztban.

F79 2010.10.15. 11:21:11

@Brother Love: Biztos saját cége van:-DDDD vagy ami még jobb-köztisztviselő, ott ennyire már jár a szépautó na meg ruhapénzből amnesiara is telik
nekem ennyi bruttóra csak bicikli jár

apuabszolútegykedvűsége 2010.10.15. 11:21:27

Tarkin kormányzó építő jellegű kommentárja önálló posztként is megállja a helyét.

Jelölném őt Arany Farmermellény díjra vagy esetleg nem-e lehetne őt felkérni vendég poszt tolónak?
Szívesen olvasnék még róla és a kedves családjáról. Bárcsak nekem is így bejött volna az élet...

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2010.10.15. 11:21:56

@ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás:
Azért ez nem így van. Nem arról van szó, hogy a másikat irigylem. Arról van szó, hogy - amint a cikk is rámutat - az adóváltozások teljesen rossz felé céloznak: annak juttatnak többet, akinek amúgy is jobban van, és pont azok nem járnak jól, akiknek már nagyon jobban kellene járniuk. Nem a főnököm fizetését kellene még tovább emelni, hanem a gyártósoron dolgozó munkásét.

Turanga Leela 2010.10.15. 11:22:11

@gyikocska: Miért éltek abban a tévhitben,hogy a diploma többet ér, mint egy jól kitanult szakma? Talán ha egyszer kimennél kapálni, vagy magadnak csinálnád meg a bútoraidat,varrnád a nadrágjaidat, vagy te takarítanád a Zirodaházat,nem néznétek le ennyien a kétkezi munkát!Főleg nem azt az embert, aki tisztességgel kitanul egy szakmát, szakmai gyakorlatokkal tökéletesíti, majd abból él, hogy az olyan majmok óhajait teljesíti, akik még életükben nem láttak tollaspipit csak a tálcás-nudistát:D

akos1 2010.10.15. 11:27:06

@sTormy: Na elolvastam rendesen. Az a baj, hogy egy csomó ilyen blog van a címlapon(vastagbőr, stb.), ami ennél csak egy kicsit nem cifrább, és teljesen komolyan gondolják. Nem elég nagy a kontraszt. Simán lehet komolyan venni.

2010.10.15. 11:28:34

@Banánhinta Consuela Hercegnő: Örülök, hogy nem csak én látom így.

Mára már egyértelművé kellett volna válnia, hogy ha nem ismerek egy blogot, mielőtt életemben először beleböfögnék, legalább a címlapját átfutom, miről is szól (már csak azért is, mert nem ez az egyetlen ironikus jellegű blog a neten).

Ha meg kiosztják őket, akkor duzzognak. Hülye faszok.

2010.10.15. 11:28:36

@Brother Love: Nem kell idegeskedni, még összetöröd a monitort, aztán életed egyetlen értelme is odalesz.

vazze... 2010.10.15. 11:29:12

nem tudom mi a fene baja van mindenkinek. A gyerek vállalást támogatni kell, ha nincs gyerek nincs ország ennyi. Kicsit sok diplomás van ebben az istenverte(tényleg) országban észre kellene venni, hogy nem kell ennyi ügyvéd,közgazdász,bőcsész stb faszom szakon végzett valaki. Én leültem 97-ben programozni egy gép elé és azóta se keltem fel...

sTormy 2010.10.15. 11:29:55

@akos1: Jó, de hát oda van írva, mit tegyél, "mielőtt elhamarkodottan hozzászólnál".

2010.10.15. 11:31:12

@Brother Love: Ezek ilyenek. Asszony kirugta őket, (vagy soha nem is volt) cerka már nem áll, hobbijuk szórakozásuk nyente, életben nyuszik, egyetlen hely van ahol tudják osztani az észt, és ez épp itt van...

hower 2010.10.15. 11:32:03

Kicsit elhűltem most, hogy láttam, hogy mennyi funkcionális analfabéta kommentelő van, aki egyáltalán nem érti, hogy a) milyen blogon van éppen, b) eleve képtelen a sorok között olvasni.

Ez a post jó teszt volt a funkcionális analfabetizmusra, de az eredmény (számomra) nagyon riasztó lett. Ezek az emberek többségünkben ugyanis szavazati joggal is bírnak.

Sand Lover 2010.10.15. 11:33:05

@fovarosi.blog.hu: “Nem a főnököm fizetését kellene még tovább emelni, hanem a gyártósoron dolgozó munkásét.”
Meg a balettáncosokét és a kőfaragókét is!

Augur 2010.10.15. 11:33:26

hogy itt mennyi új frusztrált hülye lett hirtelen! és hányan járnak ide a kompetenciájukat bizonygatni...kit érdekel, hogy hány egyetemre jártál? attól még bőven lehetsz egy humortalan, értetlen, karótnyelt barom. én is elmondom: gyerekek, ez nem az a hely.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.10.15. 11:35:50

A Tisztelt Posztoló eléggé mellé lőtt. Nem az Emberek fogják megfizetni a menő cégekre kivetett adókat, hanem Én. Van egy Bankom, két Telefonos Cégem meg három Áruházláncom. Az egész rohadt adórendszer célkeresztjében én vagyok, Te meg Sírsz itt, mint egy zuhatag!

Egy kulcsos rendszer kéne, de az a kulcs nálam lenne, és soha nem nyitnám ki a Börtön Kapuját Neked!

Alikam 2010.10.15. 11:36:33

Szerintem a legnagyobb gond az, hogy a munkavállalásnak semmi köze a gyerekvállaláshoz. A kettő két különböző dolog.

Természetesen még így is jobb, mint ha mondjuk a családi pótlékot emelnék, ami alanyi jogon jár, de valóban hagy egy rossz szájízt az, hogy csak azért mert mondjuk valakinek nem lehet gyerek - ez esxtrtém példa -, vagy esetleg nem keres annyit, hogy vállalni merjen - ez már nem annyira - azt hátrányos megkülönböztetés érje.

g99 2010.10.15. 11:36:35

"És igen, megint megcsinálták - kik járnak jól? Hát a jómódúak meg a gazdag, dolgozó nagycsaládosok. Hiába: a kutya is oda szarik, ahol már van. Ennyit a társadalmi szolidaritásról."

Azert az is fura lenne ha oda adnank tobb penzt plusz gyerekre ahol a mar meglevoket sem tudja a csalad eltartani (:
Gondoljunk bele hogy mi lenne akkor ha a 3. gyerek utan a csaladi potlekot emeltek volna meg 100 eFt-re. Szerintetek az igy szuletett gyerekek mennyivel jarulnanak hozza majd 20-30 ev mulva a gazdasaghoz?

2010.10.15. 11:37:47

@hower: Azért ez az irónikusnak szánt cikk egy kicsit komolyra sikeredett. Az irónia, és a komolyság közötti vékony határmezsgyét csak azok látják, akiknek van idejük nonsztop az indexet bújni.

olajkas 2010.10.15. 11:38:11

az oké, hogy a kevesebbet keresők szemét csípi ha most a többet keresők még többet fognak, de ne feledjük el, hogy ennek általában oka van (többet tanult, többet szánt a karrierre az életéből, stb), valamint azt se felejtsük hogy ha valaki keres 200ezret szemben egy másik 500ezrével, akkor

1. 200 x 0.16 = 32 ezer havi szja
2. 500 x 0.16 = 80 ezer havi szja

vagyis még mindig több mint kétszeres összeggel veszi ki a részét a közteherviselésből, mint pl a tisztelt bloggolo. jo, az igaz, eddig 120 ezerrel járult hozzá. nemhiába is volt mo-n a legdurvább az adóék az egész kontinensen és az egyik (ha nem a) legnagyobb mértékű az elvonás.

szóval az élőmunka adóterheit ilyen formán csökkenteni jó ötlet, legfeljebb az irigység miatt majd születnek ilyen blogbejegyzések.

viszont nem hallunk a vagyon megadoztasáról, ami bevonná a korbe a többet keresők által felhalmozott javakat vagy a deklarált jövedelemmel nem rendelkezők buda luxusvilláit, példának okáért. Én ezt még nagyon hiányolom

2010.10.15. 11:41:41

@Jankove: A roppant korlátolt szellemi képességeidről jól árulkodik, hogy egyetlen "érvelési technikád" az egyik legközönségesebb érvelési hiba, az ellenfél személyének megtámadása (argumentum ad hominem). Azaz, tények és cáfolatok helyett a vitapartner személyét támadó, lekicsinylő megjegyzések, állítások, feltételezések előadása. (Ami persze nyilván úgy van, hiszen te mondtad.)
Interneten ez teljesen elterjedt, ráadásul te még abban is a legalja vagy, hogy csak a legközönségesebb, legfantáziátlanabb, legelterjedetbb fikázásra futja (ideges vagy, életben nyuszi, stb.), még ebben sem tudsz felmutatni egyetlen önálló gondolatot.

Triple Seven 2010.10.15. 11:43:28

Kedves Posztoló!

Te nagyon hülye vagy! Jó hétvégét!

phaidros 2010.10.15. 11:44:43

Köszönöm, jót röhögtem a poszton is, meg a kommenteken is. :D

Egyébként, IRL, én megértem, akik a "gyerektelenségi adó" miatt problémáznak. Szerintem számukra az lehetne a megoldás, hogy az én gyerekeim majd az ő nyugdíját nem fizetik, mivel neki nem volt gyereke. Ez így tökre igazságos lenne.

Sand Lover 2010.10.15. 11:49:03

@phaidros: “Szerintem számukra az lehetne a megoldás, hogy az én gyerekeim majd az ő nyugdíját nem fizetik, mivel neki nem volt gyereke. Ez így tökre igazságos lenne.”
És mi arra a biztosíték, hogy fizetni fogják? Menj már a hülyeségeiddel máshová.

GERI87 2010.10.15. 11:49:04

Nem mondom hogy nagyon jó de jó.

Mondjuk az ilyenek mindig mindenre panaszkodnak...

Pityubá'-ra ráférne egy magasabb iskolai végzettség
Nagyobb műveltség
Egy kiadós dugás
Meg egy jobb munkahely...

De mivel balfasz ezért egyiket se kapja meg így mindenki hülye és mindíg:)

hower 2010.10.15. 11:52:15

@Jankove: A zsniális ebben a posztban éppen az, hogy minimális túlzásokkal képes kifigurázni egy bizonyos elterjedt gondolkodástípust.

Igen, nagyon oda kell figyelned, hogy észrevedd, hogy ez itt nem a szokásos mantra, hanem annak éppenséggel annak a kigúnyolása.

A szokásos mantra ugyanis már önmaga is annyira közel van az abszurdhoz, hogy nagyon nehéz elég kontrasztosan kifigurázni. :)

F79 2010.10.15. 11:52:37

@Jankove: Azok is szívem akik megtanulták magyarórán hogy az "irónikus" az rövid ó. Dehát nyilván nem találkozol vele gyakran így sem nem érted sem leírni nem tudod.De nem baj, csak ne bizonygasd már hogy te vagy az okos, mert nem. De nem baj, én is hülyeséget írnék egy pl. társadalomtudományi vagy gasztro-blogba. De van önkritikám így nem teszem.

2010.10.15. 11:53:27

@Brother Love: Már megbocsáss, de az én legelső hozzá(d)szólásom egy IGAZI irónia volt, amit te rögtön komolyan, és magadra vettél, aztán szídtad az anyámat mint a bokrot. Ja igen, engem még nem ismersz mint a kedvenc blogjaidat. Egy ösztökével tanított barom vagy, aki megszokta-megtanulta hogy a modoros blogon aztán nem szabad semmit komolyan venni, itt vicceskedni kell, és kiosztoni mindenkit, mert ide csak irónikus srácok jönnek iróniázni, és savanyú humorokat puffogtatni. Csakhogy ennek semmi köze nincs az értelemhez, és a szellemi kapacitáshoz, melyre olyan meghitt módon büszke vagy. Idomított állat vagy, aki megtanulta hogy délben kaja, este sétáltatás, és szarás. Az hogy mi irónikus, annak alapján döntöd el, hogy ki írta. Sokan meg a tartalma alapján ítélnek.

F79 2010.10.15. 11:57:18

@Jankove: Ja és az irónia és a komolyság közt nincs határmezsgye mert nem határos fogalmak sem ellentétpárok. Egyébként ez sem baj. Ebben érzed az iróniát?

2010.10.15. 12:05:40

@F79: "Ebben érzed az iróniát?"

Nem, nem tudlak követni a szimpla agyammal. Ez már nekem egy másik dimenzió. Az irónia (így hosszú Ó-val) legjobb tudomásom szerint mondjuk úgy hogy gúny (husszú Ú-val jól írom (Írom hosszú ível jól (jól hosszú óval jól írom) írom) (érted (hosszú é-vel jól írom) irónia) ))) tehát a komolyság kifigurázása.

Szerintem hagyjuk.

kirsten 2010.10.15. 12:05:42

@Tarkin kormányzó: Nem a te pénzed kell nekünk. Fizessenek meg minket is rendesen, ne gyere a rossz dumával, hogy rajtad mekkora a felelősség. Egy buszvezetőn, villamosvezetőn több felelősség van, mert emberek élete függ a munkájától. Őket kell megfizetni nem téged.

F79 2010.10.15. 12:08:26

@Jankove: Segítek, mert altruisztikus beállítottságú személyiség vagyok ( bár több adót nem kívánik fizetni a magasabb fizetésemből). Irónia=hosszú ó. Ironikus= rövid ó.

ex-dr. vuk 2010.10.15. 12:09:51

"Aki többet keres, fizessen is többet"

Miert az egykulcsos adozassal aki tobbet keres az tobbet is fizet nem? Ja, hogy tobb is marad? Ez miert faj neked? %-ban azonos, Ft-ban tobbet fizet. Aki 2x annyit keres 2x annyit fizet be.
Pont az az igazsagtalan, hogy aki 2x annyit keres 3x annyit fizet...

2010.10.15. 12:10:16

@F79: kívánik? ez magas labda volt (irónia)

2010.10.15. 12:11:28

"@Brother Love: Olyan statisztikád nincs véletlenül, hogy a mindent átlátó, átverhetetlen, 400+ IQ hányadossal rendelkező, mindenkit leoltó, még a magukat legokosabbnak tartóknál is magát sokkal okosabbnak tartó kommentelőkből hány van itt? Én csak egyről tudok eddig.... "

Ez volt az a kibaszott ironikus hozzászólásod, de előtte és utána is osztottad itt az észt, ahol nem kellett volna. Még most sem veszed észre, hogy rajtam kívül többen is figyelmeztettek már rá: nem a megfelelő fórumot választottad.

Egyébként - természetesen - a modoros blogon nem _tilos_ komolykodni, csak felesleges butaság, nem ide való. Te mégis ezt tetted, majd, hogy ezek után én (és sokan mások) megpróbáltak helyre tenni, megsértődsz, majd jössz a nagyon gyenge "te biztos ilyen-olyan stb. vagy" szöveggel.

Nehezedre esett volna, egy "bocs fiúk, ezt benéztem!" mondattal leköszönni, ehelyett itt küzdesz és magad álláspontját az én "baromságommal" akarod igazolni.

2010.10.15. 12:17:28

@Brother Love: "bocs fiúk, ezt benéztem!" mondattal leköszönni.

Leköszönök srácok. Hív a kötelesség. Élveztem az ironikus (remélem jól írtam) beszélgetést, hála nektek megint okosabb lettem, szivacsból felkűzdöttem magam zöld szemes ostorosba. Na további szép napot, és kapjátok be a faszomat. Na nem ám megsértődni. Irónia volt.

L'âne Trotro 2010.10.15. 12:18:39

@Morgan LeFay: Ja vazze, meg a sajtkészítőkét! Különben is! Mit adtak nekünk a rómaiak?

movhu 2010.10.15. 12:20:05

Miért nem lehet már felfogni, hogy a hivatalosan is jó keresetűeknek most azért lesz sokkal jobb, mert eddig sz*r volt.
Tehát a jó keresetű azért fog most sokkal többet keresni, mert eddig őt sokszorosan szívatta a rendszer, és ebből a sokszoros történetből most egy átlagosat kreálnak. Naná, hogy neki most sokkal jobb lesz.

A gyerekek után járó kedvezmény meg a legjobb, amit ki lehetett találni. Támogatni a gyerekvállalást ott, ahol el is akarják SAJÁT pénzből tartani a gyerkőcöket.
Ennek a jelentőségét akkor lehet megérteni, ha belegondolsz, hogy mit jelentett az eddigi gyermektámogatási politika a jövőre nézve. Nem kellett volna még sok idő, és csak olyan felnőttek éltek volna ebben az országban, akik maguk sem akarnak dolgozni, csak már nem lett volna olyan, aki eltartja őket. Ezzel szemben így talán van rá esély, hogy olyan gyerekek nőnek fel, akik jó példát láttak a szorgalom és munkavállalás tekintetében.

Úgy bírom, hogy mindenki irigyli a jó keresetűeket. Abba senki sem gondol bele, hogy lehet, hogy ők valahol a padban görnyedve, éjszakákat áttanulva töltötték azt az időt, ami a most rosszabb keresetűek bulizva. (Tisztelet a kivételnek, mert azért itt már nem annyira egyértelmű a helyzet)

2010.10.15. 12:20:49

@Jankove: Mi is szeretünk téged, gyere máskor is!

movhu 2010.10.15. 12:25:10

"De ami igazán bassza a csőrömet, az az, hogy másoknak még több marad"

Tökéletesen sikerült megmutatnod, hogy mi kicsiny országunk egyik legnagyobb problémája. Amikor ezt sikerül kinevelni valamelyik nemzedékből, akkor majd talán várhatunk valódi fejlődést.

sTormy 2010.10.15. 12:27:11

@Jankove: Azt tudtad, hogy a zöldszemes ostoros lejjebb van, mint a szivacs?

Roa 2010.10.15. 12:30:58

Ez kurvanagy. Ez az eddigi legjobb modoros.

Conan a barbar 2010.10.15. 12:31:18

Szerintetek akik komolya veszik ezt a posztot, az elet mas teruletein is ennyire tajekozodnak, mielott messemeno kovetkezteteseket vonnanak le? :)

pfekete101 2010.10.15. 12:39:47

"Aki többet keres, fizessen is többet - ilyen egyszerű. De így? Hogy mindenki ugyanannyit adózik? Nonszensz."
Hulye vagy oregem.
1. Az egyik veglet: mindenki havi 1000 Ft-ot adozik.
2. A masik veglet : mindenki annyit adozik, hogy havonta 1000 Ft-ja maradjon.
Ami kozte van es a legigazsagosabb: midnenki 20%-ot adozzon (aki tobbet keres tobbet is fog fizetni meg nyilvanvaloan tobbet is kap kezhez)
A savos adozast annak a tortkan nyomnan lke eloszor, aki kitalalta. Az a fajta adozas a 2-es veglethez kozelit, ami undorito. Tiszta kommunista, marxista baromsag. Mindegy mit csinalsz mindenki ugyanannyit kap. Hat azok kapjak be a f@szomat. Kozoskedjenek egyutt, de ne velem.

Powerklein 2010.10.15. 12:40:01

Kedves Modoros, te teljesen idióta vagy, ez nem csak szomorú, de szánalmas is.
- A Te zsebedben is több marad, de mégis rinyálsz, sírsz, mint egy szopósmalac!
(az ilyeneknek csak azért is, mert idióta, és buta, és "paraszt", azt mondanám, igen, nem kell a több pénz, kevesebb adóteher, akkor annyit fizetsz mint eddig... gyökérkefe...)
- Pont beleesek az általad írt 300-500 résbe, szerinted kinek az adójából vontak eddig el 55-60%-ot?? Pont ebből a rétegből... gyökérkefe... azt gondolod hogy a minimálbéred után akkora adót fizettél?? Segítek pont ez a réteg tartotta eddig el az országot!! Ezek azok a rendesen befizetik a fizetésük felé, vagy többet!! adóba, és nem kapnak semmilyen támogatást, semmilyen segítségeet. Igen, örülni kell hogy az a pár 100,000 ember fog végre kapni valamit, aki eltart több milliót!! és igen, kedves modoros idióta, bátran keress új, többet fizető munkahelyet, hidd el van lehetőséged!
Pont az a tipikus ember vagy akit utálok, aki hátráltatja ezt az országot, csak sírni tud, rinyálni, ingyen pénzt, segélyt, támogatást, mindent kér, csak tenni ne kelljen semit... egyirányú, szűklátókörű, gyökérkefek vagy...
ha pedig csak egy 'vicc" volt amit írtál, akkor sorry, de jól felhúztál!!

movhu 2010.10.15. 12:40:28

@Conan a barbar: Igaz én nem jeleztem előre, de inkább a kommentekre reagálok ilyen módon. Ismerem a blogot, de azt is tudom, hogy az írás pont így megszülethetett volna valóságosan is. (Mint ahogy biztosan meg is született már más blogon komolyan) Sajnos a post teljesen valós elemekkel teletűzdelt.

Makkasz 2010.10.15. 12:41:51

A fizetés nem szociális ellátás. Nagyobb teljesítményt a piac nagyobb bérrel honorál. Lineáris adórendszerben a nagyobb fizetésű továbbra is több adót fizet. A progresszív adórendszer az alacsony teljesítményűt nem ösztönzi a többre, a magas teljesítményűt sem. Én ezért mentem külföldre dolgozni (10 év alatt több adót és TB-t fizettem mint 10 átlagfizetésű ember fejenként 50 év munkaviszonya alatt). Jövőre lehet visszajövök.
A magánnyugdíjpénztárra való hatást még nem értem, de az nem igazán tetszik.
Mindenesetre, ha három evvel ezelőtti fizumat kapnám, akkor a 98 óta befizetett magánnyugdíjpénztári befizetéseim értékét 1 év alatt visszaszedném a kisebb szja-ból és a három gyermekem utáni kedvezményből.

8778965 2010.10.15. 12:43:01

kemény ez a poszt :) addig bírtam olvasni a kommenteket, hogy az "asszony amnesia cuccokban jár" :D hát bazmeg, akkor nem elég,hogy nagyképű seggfej vagy, de az asszonynak rohadtul nincs ízlése.

sTormy 2010.10.15. 12:43:44

@pfekete101: @Powerklein: Érdekes, én eddig úgy tudtam, az ember előbb tanul meg olvasni, és csak aztán írni.

driopios 2010.10.15. 12:46:49

Az kimaradt, hogy "ami adót mi befizetünk az meg megy egyből a cigányoknak". Tehát, nem csak a zsidók járnak jól.

Makkasz 2010.10.15. 12:48:42

nemigazén a blogra válaszolva, hanem látom néhány kommentelő komolyan vette. Ráadásul Bolgár Györgynél ezek hangozhatnak el nap mint nap.
Betelefonáltam egyszer hozzá, mikor megvonták a kommunisták a családi adókedvezményt, meg minden adókedvezményt a "magas" jövedelműektől. Azért esett jól, mert a szingli vagy a gyermektelen pedagógus pár, vagy a két átlagfizetésű egygyermekes pár egy főre jutó, magasabb jövedelemmel mindent megkaphatott, míg nálunk, asszony három gyerekkel gyesen, én meg hajtok mintállat mindent beszoptunk, semmi kedvezmény.
Örülök, hogy a rémálomnak vége. Talán még gyerek is több lesz? Szép lenne.
lehet új rémálom jön, államosításokkal, hazavédő paprikajancsikkal, akik személyesen akarnak dönteni mindenben, rendszereket nem ismernek, nem építenek.
Lehet nekem semmi sem jó:)?

Csirke72 2010.10.15. 12:49:32

A baromarcú posztoló egyet felejtett ki a történetböl:

1947-ben a mai MRD-osok elödjei ÀVOSOK vettek el minden magánvagyont.

Közben eltellt 40 komunista év és a nép felépitette a szocialista államvagyont.

1989-töl kezdve a volt kommunista, ávos, párttagok kamu szerzödésekkel mindent át irtak a saját neveikre bagóért és ezt nevezték privatizációnak:)

Namost azok a cégek amiket 1989 óta ellopott az MSZMP ja most már MSZP csatlósai azok 1947 elött nem is léteztek vagy nem az ö tulajdonukban volt.

Amit 1947-ben elvettek az emberektöl azt ugyanazoknak a tulajdonosoknak vagy az örököseiknek kellet volna vissza adni!

Ehelyett a nép álltal felépített gyárakat, cégeket ellopták és most háborognak, hogy ezeket ö tölük vissza akarja venni az állam!

Minden 1989 után keletkezett szerzödést végig kell vizsgálni és amiben csak 1 picit is részrehajlás tapasztalható és nem a valos áran lett eladva azonnal visszaállamositani és a tulaj teljes magánvagyonát is elekobozni!

Amugy a MAL is igy lett 1996-ban 1,7MRD helyett 10Mio azaz 1 akkori vidéki nyaraló áráért odajándékozva, pedig a Norwég kormány is érdekelt volt és ö kifizette volna az 1,7 Mrd Ft-ot de hát a yofej Bakonyiéknak kellett 10Mio ért odaajándékozni, igy megkárositva az államot!

Nem mindem magán vagyont akar a Fidesz elvenni.
De senki ne merje a nyugati cégek mint Cora, Tesco...vagyonát 1 volt állami gyárral hasonlitani mert ami itt magánkézbe került 1989 után az elötte az államé volt!

A VW,Audi,Siemens, Cora stb. tradicionális magán cégek amik évszázados multal rendelkeznek és soha nem voltak állami tulajdonban!!!

Csirke72 2010.10.15. 12:55:37

@Makkasz:

Egyik se yo. De ha az ellopott 8 évet tekintjük mindenképpen pozitiv irányba indultak el.

Az meg, hogy visszaveszik azt amit elloptak a volt párttagok az jogos.

A privatizáió lényege az lett volna, hogy az államkassza feltöltödjön, az adósság csökkenjen és nem az, hogy ellopják ami az államé és fizetségül 1-1 zacskó ropit betesznek a kasszába!

:)

2010.10.15. 12:56:57

www.garygaby.eu

"Jó, nekünk is egy 10-20-szal TÖBB MARAD A BORÍTÉKBAN, de nekik még több! Hol itt az igazságosság, hol a méltányosság, hol a szolidaritás? Na ezért támogatom a progresszív adózást. Aki többet keres, fizessen is többet - ilyen egyszerű. De így? Hogy mindenki ugyanannyit adózik? Nonszensz."

Aki többet keres, az ebben az adóban is többet fizet, egyszerű matematika: 100k adója 16k, 400k adója 84k. A 84k az több mint a 16k.
Hogy ennyi a gyerekkedvezmény? Nézd már meg Viktorunk hány gyerekkel van? Na ugye...Ha meg irigyled a gyerekkedvezményeket: csinálj egy párat:) Én csak egy dolog miatt vagyok kicsit zabos: nekem a semmiből kellett felnevelnem a két gyereket, nem volt ilyen olyan adókedvezmény. Most meg 3 sutyerákra nem is kellene adóznom...

Hepciás 2010.10.15. 12:58:47

@Csirke72:
Na végre, téged itt nagyon várnak!:-)

Mizantró Pista 2010.10.15. 12:59:36

Te drága balga nép, a király I.Orbánus Győző szólt hozzátok,hogy ez így jó,akkor vala ez bizony jó és punktum ,nincs apelláta!
Isten kegyelméből királyunk forradalmat hozott sokat szenvedett drága magyar hazánkban és elsöpörte az ördögi baloldalt!Hiába minden törekvésetek az ellenforradalomra ,mert azt
győzedelmes hadainkkal le fogjuk verni ,és megfogjuk torolni,mert csak,mert mienk a hatalom,ha tetszik,ha nem!
Oktalan lázadásotok csak légyzümmögés a fülünkben!
Üdv néktek plebs!

Csirke72 2010.10.15. 12:59:36

@Makkasz:

Egyben kicsit eltévedtél...

A bérek lehetnének otthon magasabbak, csak akkor a MRD-osok nem tudnának mindent bezsebelni.

Mivel erre szabályzás nincsen és lobogtatják az évvégi minuszos zárásukat. Persze mindemellett a vagyon szépen gyarpszik holott a cégeik folymatosan minuszt termelnek!?
Ez hogy is van? Ja! Az alkalmazottakat hagyják gátlástalanul kivérezni és még élvezik is.

F79 2010.10.15. 13:03:19

@Csirke72: Tök yo hogy végre megjöttél és megint megmondod nekik. Tök hülye blog ez, látom te is mindig jól kiosztod. Tök olvasott vagy és látom érted a fojjamatokat ! végre!

pfekete101 2010.10.15. 13:06:19

@sTormy: en is igy tudom. Es akkor most mi van?

Magyarnaba 2010.10.15. 13:06:42

Faszomat már, a modorosnak szerintem az a legnagyobb bája, hogy a poszt mellé a kommentek elolvasása külön élvezetet jelent. Hát itt ez nem érvényes! Mindenféle csirkék meg tarkinkormányzók (plusz Jankove!) és a többi futóbolond handabandázását kell olvasgatnom, mire jön egy régi motoros. Le az aktuálpolitikai posztokkal!

Amúgy jó a poszt :-)

Hannibal22 2010.10.15. 13:07:07

@batgirl: "Egyetértek veled. A rengeteg befizetett Tb-mért ugyan azt a szar ellátást kapom, mint az adómból ingyenélők."
Jó ha tudod: ha egyszer igazán beteg lennél(nem egy mandulagyulladásra gondolok),és a kezelésedre szánt keret kizárólag az általad eddig befizetett(rengeteg) tb lenne ,esélyed sem lenne az életben maradásra!
Így ingyenélőzz le másokat..egy komoly betegség és rögtön te kerülsz át az ingyenélők táborába!

Pontos 2010.10.15. 13:07:27

@akos1: "Annyit kapsz, amennyit a tudásod ér."
Ugye nem gondoltad komolyan, hogy ez igaz is?

zolika78 2010.10.15. 13:11:36

"De ami igazán bassza a csőrömet, az az, hogy másoknak még több marad."
Ezért beteg a magyar társadalom. Mert mindig azzal foglalkozik, hogy a másik miből él, mennyit keres, ahelyett, hogy a saját boldogulásával foglalkozna.
(esetleg elgondolkodna azon, hogy mit kellene másképp csinálnia, hogy neki is jó legyen - de ehelyett ha nekem nem jó másnak se legyen jó alapon él)

n_zs 2010.10.15. 13:15:06

Nehéz olyanokkal vitatkozni, akik nem értik mit jelent a százalék. Az nem krumpli, ezért nem ugyanannyit fizetsz te btto 100.000-ért mint más btto 500.000-ért, hanem ugyanakkora részét.

A progresszív adók kedvelőinek pedig felvázolom a paletta másik végletét, csak hogy jobban átlássák mi igazságos meg mi nem:

A hétköznapi életben, ha elmész a barátokkal szórakozni az az igazságos fizetés, ha mindenki annyit fizet amennyit fogyasztott. Ez társadalmi méretekben az adókra is igaz, vagyis mindenki fizessen annyi adót amennyit "fogyaszt": politikusokat, rendőröket, katonaságot, hivatalnokokat, tanárokat, egészségügyet, infrastruktúrát. Mivel nincsenek egyéni számlák még az egészségügyi kiadásokra sem, ezért vehetjük úgy, hogy mindenki egyenlően fogyaszt. Tehát az igazságos az, ha mindenki egyenlő összegű adót fizet. Tehát elosztjuk az állam fenntartásának a havi összegét a keresők számával. Úgy hasra kb 100.000Ft havonta.

Ez igazságos? Igen!
Szolidáris? Nem.

Van egy nagyszerű előnye is: aki ez alatt a kb. btto. 100.000 alatt keresne és fizetés helyett egy csekket kapna az rögtön látná, hogy itt nem az a baj, hogy nem fizetnek eleget a "gazdagok" (helyett a képzett, normálisan dolgozó középréteg), hanem az, hogy Ő maga nagyon szarul teljesít.

Ezért aki úgy érzi, hogy nagyon keveset keres és vonzónak látja a progresszív adózást meg a minimálbér adómentességét az nézzen először magába, aztán kapja össze magát,mert más fizeti helyette a számlát.

Csirke72 2010.10.15. 13:16:51

@F79:

Naná:) Örülök hogy neked is ennyire tetszik:)

Muhahaha

Csirke72 2010.10.15. 13:21:39

@Magyarnaba:

Sajnos a magadfajta jött ment senkiháziak miatt tart itt az ország.

Valszeg te is egy vagy azokból a körökböl mint akikröl fönt irtam.

A történelmet nem tudod meghazuttolni te sem buzigyurikám. Ha nem tetszik ne olvasdd.

Kérdez már meg Mutterodat miért nem mentek inkább anno moziba?

Menjél inkább a napközis blogba játszani te szerencsétlen kis gyökér:(

*ja meg vedd le azt a szemüveges krerén fotódat mert zavarja blogot. Olyan vagy rajta mint 1 rosszulsikerült WC Kefereklám, majd csontok kötünk a hajadba, hogy legalább a kutya játszon veled te bolond(nem futo, egyszerü mezei elmebeteg)

Csirke72 2010.10.15. 13:23:41

Amugy azt nem értem mi nem tetszik a posztolonak?

Mindig is voltak erösebbek és vagyonosak.

Aztán jöttek a következök és azok raboltak...

Ès elöfordult, hogy aki elötte tehetösebb volt utána földönfutó lett.

Ilyen a világ. Senki sem MRD-okkal a zsebében született! Valahonnét ö is lopta valamikor:)

Csirke72 2010.10.15. 13:28:56

@Magyarnaba:

Hallotál valami nagyot az oviban és most be kellett kontráunod te gyökér.

Kiscsira ne vagánykodj inkább dugulj el te!

Amugy mi az futóbolond??? Ez az uj jassz beszolok, én vagyok a HVCS?

Öreg akkor oszdd az észt ha kicsit fogalmad is van arról amibe beleszólsz.

Inkább dolgozz te rabszolga!

Csirke72 2010.10.15. 13:29:49

A baromarcú posztoló egyet felejtett ki a történetböl:

1947-ben a mai MRD-osok elödjei ÀVOSOK vettek el minden magánvagyont.

Közben eltellt 40 komunista év és a nép felépitette a szocialista államvagyont.

1989-töl kezdve a volt kommunista, ávos, párttagok kamu szerzödésekkel mindent át irtak a saját neveikre bagóért és ezt nevezték privatizációnak:)

Namost azok a cégek amiket 1989 óta ellopott az MSZMP ja most már MSZP csatlósai azok 1947 elött nem is léteztek vagy nem az ö tulajdonukban volt.

Amit 1947-ben elvettek az emberektöl azt ugyanazoknak a tulajdonosoknak vagy az örököseiknek kellet volna vissza adni!

Ehelyett a nép álltal felépített gyárakat, cégeket ellopták és most háborognak, hogy ezeket ö tölük vissza akarja venni az állam!

Minden 1989 után keletkezett szerzödést végig kell vizsgálni és amiben csak 1 picit is részrehajlás tapasztalható és nem a valos áran lett eladva azonnal visszaállamositani és a tulaj teljes magánvagyonát is elekobozni!

Amugy a MAL is igy lett 1996-ban 1,7MRD helyett 10Mio azaz 1 akkori vidéki nyaraló áráért odajándékozva, pedig a Norwég kormány is érdekelt volt és ö kifizette volna az 1,7 Mrd Ft-ot de hát a yofej Bakonyiéknak kellett 10Mio ért odaajándékozni, igy megkárositva az államot!

Nem mindem magán vagyont akar a Fidesz elvenni.
De senki ne merje a nyugati cégek mint Cora, Tesco...vagyonát 1 volt állami gyárral hasonlitani mert ami itt magánkézbe került 1989 után az elötte az államé volt!

A VW,Audi,Siemens, Cora stb. tradicionális magán cégek amik évszázados multal rendelkeznek és soha nem voltak állami tulajdonban!!!

Zine 2010.10.15. 13:35:09

Uhhh... ez ütős! :)
Kedves Modoros, nyugtass meg, hogy azért néha szoktál gondolkodni is. :)

Államosítás! - Nos, a törvény szerint a katasztrófa idejére van fennhatósága a kinevezett biztosnak. Utána nincs. A dolog arra való, hogy a kárt okozó cég közvetlenül vállaljon anyagi felelősséget a kárért (akár vis major, akár nem, mégiscsak az ő dolgai okozták), és ne a te adóforintjaidból kelljen kárelhárítani. Felőlem ezt hívhatod államosításnak. Nyilván csak ez a szó maradt meg benned az átkosból és nagyon szereted. :)

Eszjéá! - Miért is igazságosabb a progresszív adózás az egykulcsosnál? Ha 16% az adó, aki 100 ezret keres, 16 ezret adózik, aki 1 milliót, az 160 ezret. Aki többet keres, többet fizet. Tök igazságos szerintem. Értem én, hogy az általad progresszívnek nevezett adózással simán megoldható, hogy aki 1 millát keres az se vihessen haza többet, mint aki százat, erről sokat olvashattunk Marxnál és Engelsnél, akik szocializmusnak hívták a dolgot, ahol ugyebár elvben mindenki egyenlő. Csak hát az elmúlt 50 év, az oroszoknál úgy 70, be is bizonyította, hogy úgyis mindig lesznek egyenlőbbek, ahogy az elmúlt 8 év ezt nálunk is megerősítette. Hát ennyit a progresszív adózás előnyeiről. De mi lesz, ha többet visznek haza azok, akiknek magasabb a bérük? Hát kérem szépen elköltik. Ha elköltik az jó a cégeknek. Ha jó a cégeknek, jó azoknak, akik tőlük fizut kapnak. Esetleg jó neked is. Közvetett hatások elve. Ezt hívják úgy, hogy élénkül a gazdaság. Görgessem még tovább? - á, minek, ha érteni akarod ennyiből is érted, ha meg nem, akkor hiába minden további szó. :)

Nyugdíjak? - Láthatóan nem tudod, hogyan működik a nyugdíjrendszer. A magánnyugdíj-pénztárak egyetlen fillért sem fizettek még egyetlen nyugdíjasnak sem. Neked sem, és a nagymamádnak sem. Arról nem is beszélve, az egész manőver célja hosszú távon a nyugdíjak állami büdzsébe sorolása, például azért, hogy megálljon a maga lábán a költségvetés, meg éppen azért is, hogy legyen majd 10 meg 20 év múlva is miből nyugdíjakat fizetni.

Gondolkodj te is, kérlek! Hidd el, ha elég sokan csinálják, jobb lesz tőle a világ. :)

Csirke72 2010.10.15. 13:37:17

@L'âne Trotro:

Te neked elment a yozan eszed?????

Mi a faszt csinálsz otthon???

Akinek van 3 diplomája és otthon vergödik az életképtelen. Megéredemli.

Nekem csak 1 van de már sok éve németben élek és nem panaszkodom:)

Csirke72 2010.10.15. 13:38:52

@bajor gizella:

Tévedsz, mert Magyarországon is van érdekeltségem és bizony fizetek szépen adót, ahogy az elö van irva:)

Monaco az csak amolyan 2 rezidencia:)

Német az üzleti hétköznapok központja:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.15. 13:43:53

kb. mostanra az a véleményem, hogy csirke72 valójában levéltáros gedeon projectjeként létező, kattintásgenerátor bérnick.

ennyire sötét élő ember nincs

Csirke72 2010.10.15. 13:46:55

@vészmadár (pica pica):

De te vagy! Azért mert tehetségtelen vagy és irigykedsz mindenre és mindenkire az legyen a tebajod.

Ne baszogasd a posztolókat te gyökér!

Ha nem tetszik ne olvassd a kommentjeimet!

Én már akkor nyugaton logattam a lábamat, amikor te még a piros vödörért küzdöttél a homokozóban:)

Id. Lencsés István 2010.10.15. 13:47:01

Emberek félni nem kell! Kolontárra minden odalátogatót szívesen várnak. Nekik valószínűleg lesz pénzük a sok-sok adományból. Már nem kérnek semmit csak tartós élelmiszert, és pénzt.

Gyűjt is nekik mindenki, nem láthatjuk az összegeket sajnos. Valószínűleg 180 milliárd lassan befolyik, majd befektetik és a rászoruló nyugdíjasokat támogatni fogják.

Halottam, hogy a kolontári világrekordot hozó gát állami pénzből elkészült, de mondjuk a MaL kétszer akkorát épített és jó helyre.

A kerékpárút Kolontár belvárosában igen veszélyes csak nyugdíjasokat, kerekes székkel rendelkezőket engednek fel. Esetleg, ha valaki lezuhanna, Illés kész katasztrófa elhárítási tervvel rendelkezik. Felelős lesz érte a MaL, mert ugye.....

Csirke72 2010.10.15. 13:48:08

@vészmadár (picsa picsa):

Na csá faszkalap! Te ksistilü prosztó!

mocc 2010.10.15. 13:50:08

Elkezdtem olvasni a kommenteket. Annyira szép, hogy ha címlapos lesz egy poszt, kb. 10 perc múlva kezdődnek el azok a kommentek, hogy : "nézd meg, hol vagy, mielőtt kurvanyázol", "lazíts, ez a modoros, ez nem arról szól". Egyébként a pont másnap,pont vörös az első a katasztrófa óta, amin röhögni tudtam ezzel kapcsolatban.

mocc 2010.10.15. 13:51:15

Most látom csak, felesleges kommentelnünk, az életcsászára ismét tanít minket :)

2010.10.15. 13:57:28

Hát itt meg mi folyik?:)

Az milyen érdekes, hogy 48-ban először reformok voltak, aztán forradalom. Most meg a forradalom volt előbb és most a reformok...

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.10.15. 13:59:05

Aranyos. Viszont érdekelne egy poszt az ilyen monológokat kiváltó politikusi beszédek modorosságairól is...

sTormy 2010.10.15. 14:00:12

@pfekete101: Hogy özönlenek ide az ellenpéldák.

scsaba1 2010.10.15. 14:00:48

@vészmadár (pica pica):
Na most ebben egyetértünk. Noha soha senkit nem lehet eléggé alábecsülni, de majdnem biztos, hogy ezért vagy pénzt kap, vagy hobbiból csinálja, mert ilyen állat márpedig nincs.

Id. Lencsés István 2010.10.15. 14:01:11

@Csirke72: Nem nagyon értelek. Az ország pénzét valakik elherdálják, nem nevezek meg pártokat, de mindig a hatalmakon lévők és nem te, nem én. Nem írogatnál te sem én sem, ha a helyzeted olyan lenne mint mondjuk Orbáné, Gyurcsányé, Csányié. Persze lehet, hogy akkor is tennél az emberekért, de itt nem tesz senki a családokért. A család = nyugdíjas jelölt, nyugdíjas.

Hal Stanton 2010.10.15. 14:03:01

Orcsány Fektort a parlamentbe!

mocc 2010.10.15. 14:05:59

@scsaba1: Én egyszer valami blogban leírtam, hogy szerintem ő valami súlyos személyiségzavarral rendelkező, anyuval a másfélszobás panelben élő rejszgép, és kb. 23 éves, magányos munkanélküli. Mit kaptam érte... :)

Magyarnaba 2010.10.15. 14:06:56

@scsaba1: Engem nem lehet átverni, szerintem ő Tibi álnéven, és csak kavarja itt az állóvizet, ha kicsit leülne a társalgás. Ez az egyetlen logikus magyarázat.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.15. 14:07:16

@Csirke72: egy dolog még mindig nem esett le, amin mi itt szakadva röhögünk, de majd talán egyszer: ez a modorosblog. Azaz a poszt célja, hogy egy modoros, illetve ez esetben inkább egy közhelyes érvelésgyűjteményt bemutasson. Amikor egy kommentedet úgy kezded, hogy "kedves posztoló, te egy hülye vagy, mert...", akkor én pontosan ugyanazt érzem, mint ha Petőfi Sándornak tulajdonítanál mind3en szót, amit a műben Kukorica Jancsi mondott. Mondjuk mintha megírnád, hogy "Kedves Sándor! Te egy fasz vagy, Iluska egy falusi tehén...".

Remélem, a példából érzed, mi a te nevetségességed tárgya...

Nem az a kérdés, egyetértesz vagy sem az elhangzó dolgokkal, sem az, hogy sokadszorra nem érted, mi ez a modorosblog, sem az, hogy már az izzadtságig erőltetett ez a "kimentem németbe és most én vagyok a király" szöveged, ami lehet igaz, lehet nem, őszintén nem érdekes. Irigységet nem tudom, hol olvastál ki a mondatomból. Mindenesetre patologikus nagyságrendű elfojtott kisebbrendűségi komplexus feszül benned, az a véleményem:)

Augur 2010.10.15. 14:07:49

aztakurva! honnan jött ez a sok okos ember? elég egy mondat a címoldalon, aztán özönlötök is bárhová ugatni nemzetgazdasági kérdésekről? már nem kell kardozni, kisfiúk. minden a legnagyobb okéban van.
ez a blog, meg nem az a blog.
Tibike, ez nagyon jól sikerült!;)

Id. Lencsés István 2010.10.15. 14:09:41

@Hadrian77: Mi is volt az eredménye? Kossuth elvitte a pénztárt.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.15. 14:12:32

@vészmadár (pica pica): nem akarom felújitani a szerencsésen elcsitult vitámat többekkel, de de te önbélyegként viseled ezt a "németben minden istenkirályzsír" marhaságot, pont úgy, mint El Topo a "volt egy csajom, aki..." szövegeket vagy medve a doktori címét, vagy hogy ne csak másokat ostorozzak, én azt a szerepet, hogy "senkit nem kényszerítek semmire, szabad vagyok és nonkonformista"

Mitya Ivanov 2010.10.15. 14:14:01

@scsaba1: viszont nagyon szórakoztató, bár szerintem 100%-hogy valami szándékos krakélerrel van dolgunk. Ennyire hülye ugyanis nem lehet valaki. Szerintem hasonló azokhoz, (vagy talán éppen ő az?), akik a szépemlékú bthebest.blog.hu - t alkották.

scsaba1 2010.10.15. 14:14:48

@Magyarnaba:

Engem ezek szerint régebben át lehetett. Én járok más fórumokra is, ott is van egy _valós_ tag kb. csirke színvonalon. Ő még ugyan itthon van, de _swédbe_ vágyik, legutóbb pl. azon háborgott, hogy miért jár végkielégítés valakinek...

2010.10.15. 14:16:34

@hunocska: és mindent Görgeyre kent...

scsaba1 2010.10.15. 14:16:52

@vészmadár (pica pica):

Azt azér' tedd hozzá, hogy: viszont szívesen deportálnék majdnem mindenkit, aki nem úgy gondolkodik, mint én... ;)

Id. Lencsés István 2010.10.15. 14:20:14

@Hadrian77: Igazából Görgey egy szakember volt, tudta nem szabad feláldozni több magyar honvédet. Amennyiben tovább küzdenek Kossuth akkor is elment volna a többiek pedig meghaltak volna. Nem is Netezhetnénk.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.15. 14:22:21

@scsaba1: nem kaarom deportálni. Pusztán nem értem, ha valaki a kommunizmusba vágyik, miért nem megy észak-koreába? ha a nomád életre, akkor mongóliába? ha meg a természetes életmódra és a fák megmentésére, akkor miért műanyag esőkabátban utazza körbe a világot demonstrálni, miért nem kecskéket tenyészt a bangladesi hegyekben? deportálja a túró, csak nem szeretem az ilyet, amikor következmények nélkül réved valaki valami olyasmibe, érez nosztalgiát vmi olyasmi iránt, ami elérhető lenne... persze maga is tudja, hogy annyira azért mégsem jó az, csak jó mondani...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.15. 14:23:31

@scsaba1: na jó, a vadászokat lehet deportálnám, tényleg, még egy liberális sem lehet tökéletes:)

Kivlov 2010.10.15. 14:25:05

Orvos látott már, apa?
Az hol volt eddig igazságos, hogy a sok kamumimálbéres gyakorlatilag 0 SZJA-t fizetett, ha meg kicsit már az átlag felett, akkor horror mértékűt?
Most majd legalább idővel az lesz, hogy 10szeres kereset, 10szeres SZJA. Ennyi.

A nyugdíjakon meg mit izgulsz? Eddig is vonták a béredből, ezután is fogják, ennyi. Láttál te már MNYP-s egyenlegértesítőt mostanság? Nem sok pozitív szám volt rajta az MNYP jutalékait leszámítva.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.15. 14:32:58

@Kivlov: nehéz megállni, hogy tartalmilag reagáljak, de csirkulok kicsit: a legnagyobb különbség legtöbbünk számára a magánnyugdíj és az állami között nem a hozam, hanem az, hogy az állami nem örökölhető. Azaz és röviden: a mnyp, ha időnek előtte eltávozom (modorosan9, akkor lehet a gyerekemé/csajomé/nagymamámé. Az állami nem, azt benyelte az állam. Ennyi a bajom, nem az, hogy mekkora az osztalék.

Billy_Bright 2010.10.15. 14:34:12

@Csirke72:
"Figyejjé'! Dustin Hoffman, Rain Man. Kreténnek tűnt, kretént játszott, nem vót kretén. Fogpiszkáló, kártyatrükkök. Autista. Naná! De nem kretén. Aztán gyütt Tom Hanks. Forrest Gump. Lassú igen. Kretén talán. Járógép a lábán, de Nixon behugyozott tőle és megnyert egy ping pong versenyt. Tehát nem kretén. Peter Sellers, Isten hozta, Mr.. Infantilis igen, de nem kretén. Te meg full kretént nyomtá'. Sose nyomjá' full kretén!Nem hiszed el? Kérdezd Sean Pennt! 2001, Nevem Sam. Rémlik? Full kretén vót, Oscar bácsi meg nem gyütt."

Sose nyomassad fullba' a kretént!

palacklakó 2010.10.15. 14:39:08

Tisztelt Blogíró!
Az írás szenzációs volt, további sok sikert:)!

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.10.15. 14:39:09

@Kivlov: Nem mindegy, hogy a nyugdíjat ki fizeti ki.
Itt volt egy lehetőség arra, hogy bár mi még fizetjük a mostani nyugdíjasok nyugdíját, és a sajátunkra is félreteszünk, de a gyerekeinknek már ne kelljen eltartani minket (illetve ha ők nem tartanak el, akkor is legyen nyugdíjunk)
Erre a megtakarításra tette rá a kezét az állam.
Mert mint tundni illik a magánnyugdíjpénztárakban mindenkinek név szerint ott van a kis pénzecskéje, addig az állami kong. Eltűnt. Elfogyott. Kapisi?
Tehát a mi generációnk nem csak hogy kétszer spórolta meg a nyugdíjat, még harmadszor is ki kell kuncsorogjuk a következő generációtól...

NNa ez az undorító.
EL A KEZEKET A NYUGDÍJAKTÓL!

Publius Decius Mus 2010.10.15. 14:40:44

Nehogymá baj legyen a egykulcsos adó. A bérből és fizetésből élők jelentős részére vonatkozik a 32 %-os kulcs most is, pedig nemigen lehet őket gazdagoknak nevezni. Maximum igáslónak a sok minimálbéres mellett. Abnormális az adók magassága a középosztályon, gyereket is alig tudnak vállalni, pedig nem kéne, hogy nagy cucc legyen. Persze aki iskolába sem akarja járatni, meg lopjon az magának kaját, na ott ócsó a gyerek.

Kivlov 2010.10.15. 15:00:36

@newtehen:
azt hiszed az mnyp-ben lévő léd tisztességes nyugdíjat fog eredményezni 30 év múlva??? kenyérre meg májkrémre elég lesz, de már sörre sem futja majd...
amúgy meg a vörösöknek volt 8 évük, hogy kitaláljanak valamit, ami előre visz. no, azt nem sikerült. de most annyira okos mind...

Falusi_metálos 2010.10.15. 15:32:04

Ez a poszt modern :)) mert tovább írja magát magától. Mint valami mesterséges-intelligencia alkalmazás.

A mesterséges intelligencia kiaknázza a nagyfokú természetes butaságot :)))))))

Pompás lett, gratula.

persicsbalint 2010.10.15. 15:34:55

A Modoros újra régi fényében ragyog. Zseniálisak a kommentek és a kommentelők.

mendson 2010.10.15. 16:03:47

Itt sok-sok ember irogat arról,hogy mostmár végre itt az igazság,mert végre százalékosan mindenkinek egyforma lessz az adója.Na és lófasz a kiskeresetüek seggébe ,mert még igy is többet fizet a gazdag,mert az
Ax0.16-nál nagyobb a (10xA)x0.16.A dolog azért sántit egy kicsit,a kiskeresetüek azért kiskeresetüek,mert nagykeresetü fönökeik alacsonyan tartják a bérüket és ah netalántán nöne a bér akkor izibe lecserélik egy kise keresetüre.Másik -és ez közgazdasági tétel- nem a nagy keresetüek generálják a fogyasztás növekedését,hanem a kis- és alsó középejöevedelemüek.Ipari termelést nagy vagy még nagyobb jövedelemre nem lehet alapozni.Most nem fejtem ki az okát,de azt mindenki beláthatja,hogy nem suzukival rohangálnak,hanem korlátozott példányszámú prémium autókkal (Bentley,Rolls,Mercédes,BMW,Ferrari stb)és ugyanez igaz az élelmiszer ipar esetére is.Nekik nem érdemes élelmiszeripart müködtetni.Vagyis a nagy jövedelmüek további preferálása munkaerőpiaci szempontból kontraproduktiv.És még a társadalom szolidaritásáról nem is irtam.Söt arról sem,hogy hosszú és keserves uton jutott el oda az emberiség gazdag fele,hogy jövedelméből az arányosnál többet kell áldoznia a társadalom élhető állapotáért.Aki nem hiszi az menjen ki Dániába ahol az OECD országok legnagyobb és legprogresszivebb adóját szedik és ahol tavaly mozgalom indult -leküzdendő a válság szocpolra gyakorolt hatását-az állampolgárok közt az átmeneti adóemelésért.Persze a Dánok nem említhetök egy napon a hazai nagymellényü és gazdag,vagy nagyjövedelmü tahóival,hisz ök még a zsidaikat is képesek voltak egy éjszak áthajozni Svédországba,nehogy elvihessék a németek.Itt meg az elesetteket,a munkahelyeket éhbérrért foglalkoztattakat simán lerugnák a társadalom "hajójáról".Miközben pontosan Ö miattuk vannak elesettek és éhbérért foglalkoztatott honfitársaink.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.10.15. 16:24:24

@vészmadár (pica pica):

Istenem, ha én úgy tudnék írni, mint ez a hülye csirke, akkor nem hamisított Kossuth-díjam lenne!

Megfigyelo 2010.10.15. 16:37:16

Nyugalom, most még csak a folyó nyugdíjpénztári befizetéseket lopják el. Még néhány hónapot várni kell arra, hogy az 1997 óta a nyugdíjpénztárakban felhalmozott névreszóló tőkéket is lenyúlják. Aztán jönnek a bankbetétek...

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.10.15. 16:43:27

@Megfigyelo:

Gondolom utána meg az akasztások kezdődnek.

nemecsek ernő áruló 2010.10.15. 16:54:40

@olajkas: Vagyon-adót a másik oldalon terveztek mindig is, de azt leszavazták, és ha emlékszel, a kamat-adó is Medgyessy találmánya volt. Hála az égnek! Így legalább nem kell annyit adóznom, és van esélyem 16 év tanulás után kőgazdaggá válnom, ellentétben a blogolóval, aki inkább a Viktor-féle szociális demagógia áldozata, mint haszonélvezője, de majdnem biztos vagyok benne, hogy a fiúkra szavazott tavasszal, és most savanyú a szőlő... :P

Nyugi! Amíg nem lesz Gyurcsány a miniszterelnök, a vagyonosak nem lesznek adóztatva. Rosszul esik? Ez van! :)

nemecsek ernő áruló 2010.10.15. 16:58:53

@agentT: "ahova Hornék belekényszerítettek"
Igen ezzel kapcsolatban is, és az egészségbiztosítóknál is az a véleményem, hogy lennie kéne állami pénztárnak, és MELLETTE lennie kéne magáncégeknek, én pedig, mint befizető választhatok, hogy mit akarok. Ez tök logikus. :)

nemecsek ernő áruló 2010.10.15. 17:04:18

@Kivlov: "amúgy meg a vörösöknek volt 8 évük"
Ez azért nem egészen igaz, mert volt egy ellenzékük, aki folyamatos csúsztatásokkal, és alkotmány-ellenes (szociális)népszavazásokkal, illetve a nép állandó felesleges hergelésével minden létező reform-lehetőségnek keresztbe feküdt. Igen. A hatalomért. Igen. Mert ha a "vörösök" végigcsinálták volna, a büdös életben nem jutnak vissza a bársonyszékbe. Tehát nem.. A "vörösöknek össz-vissz egyetlen évük SEM volt, hogy kitalálják, mi legyen. Mert bénák, és végig Viktorék irányítottak.

Nadiposzi (törölt) 2010.10.15. 17:06:16

Az én magánnyugdíj rendszerem első pillére itt böfizk mögöttem. Nemrég kajált, anyja hamarost lefekteti, hogy aptya tovább olvashassa ezt a sok okosságot.

killercsiga 2010.10.15. 17:12:20

@Megfigyelo:
azért az államadósság kamatai lehet magasabbak, mint a pénztárak vagykezdíjjal csökkentett hozamai

persze, ha nem az adósság kiváltására költik, akkor bőnyálas cumi, nekünk

Tóth Ágas 2010.10.15. 18:08:06

nagyon tetszik a blogod. én is hasonlóban töröm a fejem, annyit kérdeznék, hogy a hirdetésekből, vagy PR-ből jön több pénz?

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.10.15. 18:15:43

egy barátom most megy lakógyűlésre ahol ott lesz Csűrös Karola is és Karola támogatja a barátom elképzelését miszerint a házat valóban alá kell dúcolni mer süllyed kérem

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.15. 18:21:37

@Nadiposzi: Aha, szoval te is egy ilyen megelhetesi gyerekvallalo vagy! :)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.15. 18:22:14

Amugy meg: Csirke72 for Bundeskanzler !!!

Stiel 2010.10.15. 18:23:22

@Tóth Ágas: Hehe. :) Attól, hogy $$$ jelek lebegnek a szemed előtt, még nem kell beblöffölni, hogy a blog is tetszik.

Tóth Ágas 2010.10.15. 18:30:48

@Stiel: thanks, dude ;)

scsaba1 2010.10.15. 18:42:37

@Levéltáros:

Úgy hallottam, hogy ez a tél lesz az évezred egyik legkeményebb tele itt, Kelet-Európában. Gondolni sem merek arra, hogy mi lesz akkor, ha befagy a Duna...

scsaba1 2010.10.15. 18:44:38

"Mert bénák, és végig Viktorék irányítottak."

Tibinyó, ezt is a figyelmedbe ajánlanám... :)

Nadiposzi (törölt) 2010.10.15. 18:50:35

Csak a tanulságot vontam le.
A liberálok szerint az állami ny. összeomlik, ellopják, tegyem a pénzem a mnyp-be, az Aranyág, a Kócós évgyűrűk, etc. kisfaszomba, oszt 30-40 év múlva a havi pártízezeres befizetésből, fantasztikus hozamok mellett majd a sikeres nyp 88 éves koromig csengetni fog, bejárhatom végre a világot, nyugdíjas német autószerelőkkel - és persze az addigra tört németséggel értekező Csirke komával sörözgetek Mallorcán.
Mértékadó konzervatív kollégák viszont arra irányították hívták fel a figyelmem, hogy ez a mnyp egy lófing, a tőkét kilopják, a Kontratyev-ciklus szerint 10-20 évente gazd. válság van ugye, de az állam az örök. Jóságos bácsiként megsimogatja kampány időszakba őszes buksimat, és mer nekem egy tányér babgulyást a népkonyhán, a 14,5. havi nyugdíj ígérete mellé.
De én velük ellentétben a távoli jövőben, népes családi körben szedek a cérnametéltből a húsleves mellé, és azt mondom: ... valamikor '95 környékén, amikor még a nagyanyátok se ismertem, kunc-kunc, szóval legénykoromban...

akossteiner 2010.10.15. 18:52:33

Miért nem mész a @csába???
Te is többet fogsz kapni, még meg sem kaptad, nem is tudod mennyivel, de már megint a másik pénztárcájában turkálsz??? Tipikus MAGYAR.... Inkább tanultál volna, akkor ott ülhetnél a haverod mellett a multiban br 500ért...
Amúgy meg, hogy csípje a szemed, én is oda tartozom és bizony akinek van ekkora fizetése (BEJELENTVE, LEADÓZVA AZ EGÉSZ...), az kb 53%-ot eleveszít a bruttoból. Miért kéne nekem százalékosan többet adóznom csak azért mert jobban keresek?? IDIÓTA.
Ez az adórendszer ha jól csinálják szépen betereli az adózásba a feketén alkalmazott embereket, illetve a minimálra bejelentett és zsebbe kapókat (kb a dolgozók 75%-a).
Hihetetlen ez a post, úgy hogy semmi konkrétum nincs a kezünkben, csak találgatások.
GRATULA. Ezentúl inkább olvass írás helyett.
Köszi.

scsaba1 2010.10.15. 18:54:26

@Tóth Ágas:

Mindenki tudja, hogy Tibby a legtöbb pénzt bértollnokoskodásért kapja. Ez úgy működik, hogy megírod a posztot, beküldöd a pártközpontba, ott láttamozzák, majd kirakod. Ettől fogva minden komment 50 forintot ér. Ha kikerül a blogketrecbe, akkor érvénybe lép a kettes szorzó. Ha később benne vagy a Goldeblogon az első tízbe, akkor ez megint meg van fejelve egy 1,5-ös szorzóval.

Könnyedén kiszámolhatod, hogy Tibinyó most jár 45k-nál. ;)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.15. 18:55:15

@akossteiner: Mely lelegzetet vesz... Kifujja... Megnezi, hogy mi az, hogy Modorosblog... Elszegyelli magat...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.15. 18:57:22

@scsaba1: Jo, de melyik partkozpontba? (Jol van, tudom a valaszt: mikor melyikbe...)

akossteiner 2010.10.15. 18:58:36

Amúgy még egy kérdés.
Szerinted a többet keresők nem fizetnek ÖSSZEGRE többet az államkasszába?? Mert, kkor miért is a TE adódból fizetnék a pénznyomást?! Abból az 5 Ft-ból amit befizetsz?? Na ne már...

akossteiner 2010.10.15. 19:01:41

Ööööö, sorry, tévedni emberi dolog! Nagylevegő megvolt, így már tetszik.
Sorry még 1x

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.15. 19:06:32

@akossteiner: Semmi gond, jo pap holtig tanul, meg effele modorossagok...

Stiel 2010.10.15. 19:32:21

@akossteiner: Elismerésem, sokaknak nem sikerült eljutni idáig.

szellőláb 2010.10.15. 19:35:58

@altoid: hát ez kurva jól sikerült! Amúgy nem reménytelen, mert azonnal leesett neki.

szellőláb 2010.10.15. 19:41:06

@akossteiner: Szeva! Ritka dolog az önkritika! Nálam piros pont a nicked mellett.

akossteiner 2010.10.15. 20:16:41

Köszi! Lassan írhatnám, hogy direkt volt... de sajna nem :(

akossteiner 2010.10.15. 20:18:06

Köszi! Lassan írhatnám, hogy direkt volt... de sajna nem :(

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.10.15. 21:01:50

@akossteiner:

Megérdemli az elsőt azért ez a Tibi, lázít itt össze-vissza.

@scsaba1:

Egész jó ez a rendszer, hogy lehet bekerülni?

szellőláb 2010.10.15. 21:48:52

@Magyarnaba: Ezt azért nem gondolnám. Persze láttunk már éjjeli őrt nappal meghalni. Ha Tibi a csirke, akkor bekaphatja.
És ha már itt tartunk, csirke, függetlenül attól, hogy Tibi-e, tényleg bekaphatja.

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2010.10.15. 22:27:18

Srácok, ez a poszt a kommentekkel együtt bőrkötést érdemel!

Szalonnassy Albin urfi 2010.10.16. 03:01:57

Kellett nektek emlegetni Csirke72-t!
Mazochista banda.

Szalonnassy Albin urfi 2010.10.16. 03:49:32

Tessek Tibi, meg 50 HUF, vegyel rajta pogacsat. Megerdemled baszki.

Maer Hen 2010.10.16. 05:47:29

@mendson: Öreg, körülnéztél? ez itt a modoros!

2010.10.16. 08:20:44

@Gerzsonka: ez új, ezt még nem hallottam. Ezt magdtól találtad ki, vagy mondták valahol?

migueldiez 2010.10.16. 10:41:41

_Kavarognak bennem a gondolatok, nem találok szavakat_.
Édes faszom, mitmongyak, so'se' volt ilyen jó, soha nem látott magasságokba emelkedett / mélységekbe süllyedt a Modoros.
Alapvetően a hideg kiráz a trolloktól, de ez kurva jó volt,
Átlag három komment után mindig valaki mindig utal rá valamilyen formában, hogy mi is az a Modorosblog, de jön utána pár, aki ugyanúgy hőbörög. De a minden'vivő a "Kedves Modoros", kezdetűek, akiknek még ekkor sem esik le a dolog!!!
És ezek az arcok ott vannak, kint az utcán, a Zemberek Maguk, nap mint nap látod őket :)
Na szóval, modorosba átmentem már, most át kell mennem kicsit csirkébe,
de ha esetleg haza akarnék menni, ez el lesz mentve
könyvjelzőnek, és mindig belenézek, hogy tudjam, hova mennék vissza. Sajnálom. :)
Mondjuk ne feledkezzünk meg azokról sem, akik az oltogatás után legalább levették, mi van, nekik riszpekt. Meg a felvilágosítókampányt végző törzskommentelőknek, és kommentelőknek is, akik a _végeken harcolnak_. :)
Én, a fentebb említett bőrkötés-ötlet :) mellé még a középiskolai kötelezők közé is beemelném. :)hátha beérjük a PISA teszten a élmezőnybelieket

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.10.16. 11:52:01

@migueldiez: hhehhe, szerintem viccesebb lenne inkább a hőbörgők alá adni a lovat felvilágosítás helyett - de majd legközelebb.

2010.10.16. 16:58:23

@migueldiez: Az édes faszom helyett mondhatnál édes tésztát is, ugyan az, csak jobban hangzik.

medvedr 2010.10.16. 19:36:16

@vészmadár (pica pica): Mit viselek önbélyegként, mivan?

migueldiez 2010.10.16. 21:35:17

@Modor Tibi:
Ezt most már be kell látnom;
a legnagyobb közhellyel élve, valóban az "élet írja" a legjobb kommenteket.
@Frengi:
A helyzet az, hogy fentieket végigolvasva voltam már olyan szinten, hogy ez a kifejezés adta át, így, ebben a formában azt az indulati töltetet (döbbenetet, miegyebet) ami akkor bennem volt. Általában igyekszem megválogatni a szavaimat, valójában most is ezt tettem :) hiszen erről a posztról valóban _szuperlatívuszokban_ lehet beszélni, és akkor hirtelen ezt találtam még így stilárisan a helyzethez illőnek (és gondoltam, ennyit elbír a Modoroson.)
Mondjuk ezt az "édes tésztásat" még nem hallottam, de hát ugye, a kutyafülét, a füled érjen bokáig, istenfáját, fordulatokról is tudjuk, hogy valójában mit jelentenek, attól függetlenül, hogy ezek kicsit finomítanak az eredeti formán.

xboxer 2010.10.17. 16:45:47

buzi fidesz, buzi fideszesek takarodjatok.

Fapuma (törölt) 2010.10.18. 17:11:05

Mostanában úgy csinálom, hogy először elkezdem olvasni a kommenteket, majd csak később a poszot, halálos!
Ennyi barmot még sehol sem láttam, ez vitathatatlan, ugyanakkor Tibikém újra meg kell hogy állapítsam, hogy te nem posztolni jársz ide. /aka: vadász, te szopni jársz ide... /

Mitya Ivanov 2010.10.19. 18:57:02

nem kéne a kisfaszom bazmeg, állampolgárság, és szavazati jog, mi lesz itt, 23 millió román fog dönteni a sorsomról? Még jó, hogy összepakoltam a bőröndömet, holnap indulok.

Celtic 2010.10.19. 20:34:16

Nem birom. Az 50. comment korul feladtam. Egyszeruen nehezen hiszem el, hogy ennyi funkcionalis analfabetahoz kotottek be a netet mostanaban. Tokeletesen megfigyelheto, mikor kerult a post index cimlapra:
6.10 az elso comment, 9 korul, amikor az elso 26 orat dolgozo nepek bekapcsoltak az irodai szamitogepet, Index cimlapon volt a post es persze rogton el kellett magyarazniuk, hoyg mennyit tanultak, mennyit dolgoznak es a tobbi.
Neha szorakoztat a sok agyament, de komolyan, most szazszor jobban tetszettek a 6-9 kozotti kommentek.

Celtic 2010.10.19. 20:37:08

@scsaba1: Koszi, ez jo volt :) En mondjuk mindig tudtam, dehat jo ezt igy leirva latni...

Celtic 2010.10.19. 20:47:47

@vészmadár (pica pica): "Amikor ezt a vallalatot felepitettem, nem volt masom, csak egy nagy almom...es egymillio fontom"

Reynholm iparvalallat vezere -IT Crowd, talan a 2. evad elso reszeben.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.20. 08:33:21

@Celtic: és tegyük hozzá, hogy apám minden este belekötött egy krumpliszsákba és összerugdosott.:)

Celtic 2010.10.20. 13:13:02

@vészmadár (pica pica): Ja, latom, mar elotte is emlegetve volt a Hollo szinhaz :)
A fenti arcokrol egyebkent mindig Moldova egyik novellahose jut eszembe: az iro, akirol azt irtak a kritikak, hogy most mar ideje lenne szetneznie az egyszeru emberek kozott, mert nem teljesen fedi a valosagot, amikor azt irta, hoyg " hegesztok unalmukban celbalonek a hegesztopisztollyal". Erezte is, hoyg lehet benne valami, 1952-ben talalkozott utoljara munkassal, amikor az becsongetett hozza es a hazmestert kereste, az iro kesobb ebbol az elmenybol irta a "Munkasok csillaga" c. hetkotetes regenyciklusat.

Szoval a fenti "sokat tanultam, sokat dolgozok" arcokkal kapcsolatban valahogy ilyesmi erzesem van...

lárvalányhaj 2010.10.20. 13:25:42

@Tarkin kormányzó:

nálam nem bruttó 500-nál kezdődik a gazdagság :P

maiohu 2010.10.24. 11:39:00

azért túloldalon is van modor rendesen

ISZAP vége van a következmények nélküli országnak! eddig az elvtársak megúsztak mindent a pénzükkel meg a kapcsolati hálójukkal, de ennek vége, mert olyanok vannak felelős pozícióba, akik nem csak dumálnak a közérdekről, hanem cselekszenek ha kell! egy hét alatt helyre rakták a MALt, képzeld mit tett volna a Fletó a haverjával akivel együtt nyúlták le a magyar aluminiumipart az apró család hatahatós segítségével, jött volna megint a pózőrködés mint monorierdő után, erre képes. és nem államosítás történt, mert nem vették el a tulajdont, hanem üzemeltetésbe vették!

ADÓÓ mindenki tudja hogy három gyerek kell ahhoz hogy fennmaradjon a Magyar, és végre olyan kormány van, ami felismeri a nemzeti érdeket és nem a nyuggereket támogatja a kivéreztetett középosztály fosztogatásából! a polgári középosztály a Nemzet gerince, őket kell támogatni, és nagyon jól csinálja a Fidesz, mert az adókedvezménnyel kiszorítja a gyerektámogatásból a cigányokat meg a prolikat! az szaporodjon aki fel is tudja nevelni értelmesen a pulyát, nem kell még több ingyenélő bűnöző! aki meg rendes cigány, az ugyanúgy igénybe tudja venni, csak dolgozni kell! jobban járnak tehát a családosok, de nem igaz, hogy ezzel hátrányba kerülnek a gyermektelenek! fogyatékos adókedvemény is van, te irigyeled a tolószékes embert mert magasabb a nettója az adókedvezménye miatt? és nem igaz hogy igazságtalan az egykulcsos adó, aki többet keres az több adót is fizet! mi ez ha nem maga az igazságosság?

NYUGDÍJ a szocik kijátszották a nyugdíjjárulékot a külföldi pénzügyi köröknek, hiába, ehhez értenek, offshore meg ügyeskedés! a pénztárak meg azonnal zsebre rakták a maga részüket és pocsék módon kezelték a vagyont, ennyi erővel akkor is előbbre lennénk, ha bankban tartottuk volna a pénzt! van akinek tavaly CSÖKKENT az egyenlege, amikor fizette a járulékot egész évben!!! mi ez ha nem lopás? és az mekkora vicc, hogy 8% megy a magánba, 1,5% az államiba, aztán a magán mégis csak a nyugdíj 25%-át fogja fizetni? na ilyen egy tipikus SZDSZ-IMF reform, ezért is kellett megmutatni az IMFnek az ajtót! megbuktak Argentínától Zimbabweig, a nagy szakértelem, nevetnem kell!!!

Celtic 2010.10.24. 18:22:34

@maiohu: Es az a legszornyubb, hoyg a postban es ebben a commentben szereplo usereknek szavazati joguk van :( Pontosabban, hogy a szavazok nagy reszet teszik ki. En meg nem tudom eldonteni, melyikre _ne_ szavazzak (az mar reg meg se fordul a fejemben, hoyg melyikre igen...ez is szornyu erzes)

maiohu 2010.10.24. 20:38:49

@Celtic: ez a szavazati jog vonal is hatalmas modor azért:)

Celtic 2010.10.24. 20:56:21

@maiohu: Lehet, viszont komolyan gondolom. Nem volt hulyeseg a kulonfele cenzusok hasznalata.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.10.24. 21:00:09

@maiohu: hát igen. Nem lenne hülyeség - de megfigyeltem, mindenki azt venné bele a feltételekbe, aminek ő is megfelel, esetleg jó benne :)

Celtic 2010.10.24. 21:04:48

@maiohu: Nahalsten, megtortent vegre velem is, hoyg nem ment el a commentem... Szoval modoros, de komolyan gondolom. A legjobb otletet talan Tota W-nel olvastam, a BB/VV orulet tetozese kornyeken: minden embernek van adott szamu pontja. Mondjuk, evi 100. Egy SMS kuldese VV/BB/Aktiv/reggeli musor/anyamtyukja musorba mondjuk 33 pont. Egy ogy valasztas mondjuk 150 pont, egy onkormanyzati mondjuk 100 pont. Namost, lehet gondolkodni, hoyg tenyleg erdemes-e idiota musorokba kuldeni velemeny- vagy szavazo SMS-t vagy esetleg 4 ev alatt felrerakni a 400 pontot, amibol 250 elmegy a valasztasra (vagy csak az egyiken voksolni). Netan, hoyg aranyosabb legyen, mondjuk 150 pont az alapvoks, 200 pontert masfelszeres erteke van a voksodnak, 400 pontert meg hatszoros (nyilvan ez esetben csak az egyik valasztason voksolhatsz...) Teljesen jo IQ-test lenne.

(Abba ne menjunk bele, hoyg allampolgaronkent egy mobil lehetne es hasonlok, de tenyleg erdemes lenne valamifele minimal ertelmi cenzust bevezetni a valasztasra, mert igy ugyis csak az gyoz, aki tobbet iger es annak a retegnek, ahol tobb a valaszto. Erdekes, hogy pl. a kisiskolasoknak semelyik part sem iger semmit...)

Celtic 2010.10.24. 21:07:16

Multkor (jomultkor, talan a HVG-ben) volt egy cikk, a magyar allampolgarsag elnyereserol. Szoval, elolvastam es rajottem, hogy a most Magyarorszagon lako emberek 90%-a nem kapna meg az allampolgarsagot...Felelmetes.

maiohu 2010.10.25. 16:52:09

@Celtic: azért durván modoros a sztori, mert már az alapkiindulás is egy téveszme. nincs ugyanis a politikában (és itt a klasszikus közügyekkel való foglalkozást értem, nem csak a pártpolitikát) tudományosan megalapozott egyetlen helyes döntés.

nem kell ahhoz hülyének lenni, hogy valaki az mszpre szavazzon, nyugdíjasként, segélyesként teljesen reális és megindokolható döntés, hogy egy baloldali pártot választ valaki (akkor is, ha ebbe közben csődbe megy az aktív középosztály vagy szétlopják az állami cégeket).

Celtic 2010.10.25. 18:17:05

@maiohu: Naigen. A nagy gond ott van, hoyg az emberek az orruk hegyenel nem latnak tovabb. Ez vonatkozik a politikara, a WC-re autoval menokre, a szemetet nem szetvalogatokra es ezer mas formaban lehetne koruljarni.

Elarulom egy felelmemet: kinai egykepolitika. tehat egy gyerek lehet csaladonkent. Viszont a lany nem kivanatos. Namost, elkepzelem, hogy mondjuk 10 ev mulva parszazmillio, maganak part nem talalo kinai fiugyermek felkerekedik...

A politikusokkal meg azert van tele a tokom, mert egyedul a hatalom izgatja oket, nem nagyon latok olyat, aki tenyleg az orszagert cselekedne (mint Dzurinda Szlovakiaban, Fico elott). Hozott egy sor kellemetlen dontest (vizitdij, receptdij pl), de par ev alatt Szlovakia rendesen fellendult. Oke, meg is bukott, de beletorodott. Szoval ilyen emberek kellenenek ide is. Kormany, ami meghozza a kellemetlen donteseket es ellenzek, ami nem "csakazertsem"-alapon mukodik.

maiohu 2010.10.26. 10:12:59

@Celtic: jah, nem értik meg hogy strukturális reformokra van szükség, mert addig nem fog változni semmi, amíg szembe nem megy egy felelős politikai erő a populizmussal és le nem számol a tabuként kezelt szent tehenekkel!!! de ha fel is tűnik egy reformer a magyar politika egén, akkor a soha egy percet nem dolgozott megélhetési politikusok rögtön szétszedik és a megegyezés és összefogás helyett ellene uszítják a népet!! meg lehet nézni az Íreket, ott a 80-as években összefogott a kormány és az ellenzék, megegyeztek a reformokban és be is tartották, nem rendezett az ellenzék 300 forintért népszavazást, ugrott is a Kelta Tigris és köszönik szépen jól elvannak!!

noirp 2010.10.27. 16:09:55

@Csigorin: Mi van kicsim? Kivágtak az egyetemről IV. éven, azért fáj a szájacskád más ösztöndíjáért?
Vagy be sem jutottál?

noirp 2010.10.27. 16:17:54

@Tarkin kormányzó:
Megjött a másik oldal is. A managentry, akinek minden jár, mert őneki akkora felelőssége van. Juhéjj.

Kormányzó úr, az operáló orvos és bármilyen, tervező vagy veszélyes üzemben dolgozó mérnök, és az elemi iskolai tanító (olyan, aki valamikor embert csinált Önből), minimum ugyanekkora, ha nem nagyobb felelősséget cipel a vállán, mégse várja el ennyire, hogy _ezért_fényesre nyalják a valagát.

Celtic 2010.10.29. 19:28:00

@maiohu: Nem tudok mit fozzafuzni. Modorosnak tunik, viszont roppant igaz :)

Szegeny irek eppen nem ugralnak, ott is most derult ki, hogy xy banknak "kicsit" tobb penzre van szuksege a talpraallashoz, mint hittek...Plusz eppen a gazdasag sem novekedik, szoval szopas van, de mitnemondjak, szivesen lennek olyan szopoagon, mint ok.

Egyebirant nekem is az tetszik, hoyg kormany es ellenzek osszefogott, lefektettek az alapokat, amit senki nem rug fel (akarki is legyen kormanyon) es utana arra epitkeznek.

Amugymeg, mai hir, kinomban betegre rohogtem magam rajta:

hircsarda.hu/1-politika/13431-130-evre-lesz-valaszthato-a-legfobb-ugyesz/

maiohu 2010.10.31. 18:10:47

@Celtic: nem, nem "modorosnak tűnik", hanem kibaszottul modoros:)

Szegény Írekről kiváló dolgozatot írt a két Mester: goo.gl/Q5kO

Celtic 2010.10.31. 19:28:38

@maiohu: Akkor jo, nem akartam ezt irni, de ha helybenhagyod, akkor igen, kibaszottul modoros :) Bar attol me'g igaz szerintem.

Jaja, azt en is olvastam, de a commentek kozott annyi szakerto jelent meg, hoyg elment tole a kedvem.

maiohu 2010.10.31. 20:16:31

@Celtic: "Bar attol me'g igaz szerintem."

tanárurat tudom idézni, "elképesztő valóságtartalommal bír ugyan, de 100%-osnak azért nem mondanám".

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.10.31. 20:21:04

@maiohu: az írek márpedig most őrizzék meg emlékezetükben a Tékozlás Dicső Évtizedét jelentő aranykort, mert ilyen még egyszer nem lesz. Sajnos nem terem náluk semmi, tudást is importálni próbálnak (ha már nekik nem jutott sok), de egyre többen költöznek tőlük haza a pénzükkel együtt.

Marad majd 1-2 romantikus U2- és Guinness-rajongó, aki jól érzi magát a köves zuzmón, és ugyanolyan jól ellesznek majd, ahogy a 70-es, 80-as években voltak.

A félkész, szellemlakóparkokat meg majd látványosságként lehet mutogatni, esetleg Ballymunhoz hasonlóan, nagy performansz keretében ledózerolni.

Celtic 2010.11.01. 17:01:24

No, ha valami (szerintem) zsenialisat akartok, akkor itt van ez:
okospista.blog.hu/2010/11/01/lesz_ez_meg_igy_se_12?fullcommentlist=1#comments

Egesz pontosan az alabbi user commentjeit erdemes nezni, en a padlon fetrengtem:
"lázár jános a fidesz segglyuka"

Mar a nickbol is latszik, hogy hmmm...nem teljesen ugy gondolja, mint ahogy mondja, de ott is sok az agyhalott, akinek a nickbol sem tunik fel, hoyg durva ironia az egesz :)

Celtic 2010.11.01. 21:04:54

@maiohu: Nekem nagyon bejon. Talan mar reg lattam annyi ertetlent. Itt a Modoroson ugye, ha cimlapos, bele is lehet unni a sok szerencsetlenbe, ez a faszi viszont most pont jo volt. Azert sztem a "nem lesznek gordonok a Kossuth teren" egy igen jo duma :)

maiohu 2010.11.01. 21:23:55

@Celtic: "Talan mar reg lattam annyi ertetlent." és ettől jobbnak érzed magad?

Celtic 2010.11.02. 08:59:17

@maiohu: Nem jobbnak, hanem jobban. Idonkent feldobnak a hasonlo arcok. De olvasd feljebb, amit irtam arrol, hoyg amikor a Modoros cimlapos: neha faraszto, neha vicces a sok idiota, de en jol szorakozok rajtuk.

maiohu 2010.11.02. 09:22:33

@Celtic: ez nem vall európai értelemben vett toleráns személyiségre

Celtic 2010.11.02. 19:41:18

@maiohu: Mindonknek megvannak a maga kis gyarlosagai. Az enyem az, hogy szeretek rohogni a hulyeken (es idegesit, ha engem neznek annak).
Majd meggyonom vasarnap.
süti beállítások módosítása