Olvasói rovat - Vegyesfölvágott 11.

2010/09/04. - írta: Modor Tibi

Folytatjuk.

Tomitól (ez egy másik Tomi) kaptunk egy rendkívül hosszú egyetemi feladatot (hát ez sem a szociológia tanszék), ennek a megoldásából teszünk közzé pár bekezdést. Különösen a szenvedő szerkezetet kiváltó örök favorit "kerül" tetszik. Valódi nyelvészeti bravúr. 

Az UML és a RUP rendszerbe foglalja a rendszertervező és fejlesztő mérnökök által levezényelt projektjeiből levont következtetéseket, minimálisra csökkenti a tervezés és az implementáció közötti szakadékot, pontos képet ad a fejlesztés, a munkafolyamatok mikéntjéről és menetéről. A csapat mindezen értékes tudást hasznosítja a feladat megoldása folyamán.

--

A csapat választása az Eclipse integrált fejlesztői rendszer használatára esett, elsősorban annak testreszabhatósága, univerzalitása miatt. Felhasználásra került továbbá a Visual Paradigm Community Edition kiadása, mely képes UML-diagramokból Java-kódot készíteni, így hatékonyan támogatja a fejlesztőcsapat munkáját, és illeszkedik annak filozófiájához, miszerint elsősorban a kiadott feladat részletes analízisén és tervezésen van a hangsúly, a kész programkód pedig ezzel kell, hogy szoros kapcsolatban legyen.

--

A projektben dolgozó csapattagok kiválasztása gondos válogatási eljárás eredménye. Olyan emberek kerültek összeválogatásra, akik jól ismerik egymás szokásait, képesek együtt hatékony munkavégzésre. Fontos kritérium volt, hogy minden feladatkör megfelelően lefedésre kerüljön. A fejlesztési folyamat során a kommunikáció fontossága alapvető, így az első teendők egyike volt annak részletes átgondolása, megszervezése.

 

Felsőoktatás megint: collegiumi szobaszemle. Hurrá!

Kedves Tibi,

Kommentárnak csak annyi, hogy ez egy kóros nagyzási hóbortban szenvedő egyetemi (!) Collegium és annak (latinos) Igazgató Ura és Parancsolója.

Semmit sem változtattam rajta, csak a szobák számát töröltem ki, mert az talán túl árulkodó lett volna (bár tíz másodperc gúgli után bárki rátalálhat) ja és kiemelések tőlem.

maszka robot


Igazgatói közlemény:

Tisztelt Collegium!
[...]

A beruházásokkal kapcsolatos tűzrendészeti és lakhatási előírások várható fokozott betartatása és ellenőrzése miatt igazgatói hatáskörben általános szobaszemlét és létszámellenőrzést rendelek el.

A szobaszemle és létszámellenőrzés időpontja: 2010. április 8. (csütörtök) 21.00.

Tisztelettel kérem, hogy a fent jelzett időpontban, mintegy másfél órán át mindenki (!) tartózkodjon a szobájában, illetve legyen az épületben, elérhető távolságban. Minden collegistával személyesen szeretnék találkozni. A szemle időpontjáról a tanári kart is értesítem, egyszersmind kérem, hogy annak eredményessége érdekében a szemináriumokat halasszák el.

Tisztelettel kérem, hogy a szemle alkalmára szobáikat takarítsák ki, illetve gondolják át az e félévre, illetve a jövő évre tervezett ösztöndíjas távolléteket, esetleges utazásaikat, a collegista státusukkal összefüggésben álló terveiket.

Az igazgató szemlén részt vesz a Gondnokasszony és a Diákbizottság elnöke is.

Együttműködésüket köszönöm. A szemle idején jelenlétükre feltétlenül számítok! A legtisztább szobáknak a szemléző bizottság döntése alapján elismerő címeket adományozunk.

 

Kategóriák:

Ia. Kalokagathia (a lányszárny legtisztább szobája -- tárgyjutalommal)
Ib. Kalokagathia (a fiúszárny legtisztább szobája -- tárgyjutalommal)
II. "Tiszta udvar, rendes ház"
III. Aranyporszívó-díj (!!!!!!!!)

és a szobaszemle eredményei:

 

Tisztelt Collegium!

Ezúton is köszönöm mindannyiuk készséges jelenlétét és közreműködését az április 8-án lezajlott szobaszemlén. A késő éjszakába nyúló látogatásért elnézésüket kérem.

Gondnokasszony, Elnök úr és az igazgató (1-10-ig terjedő) pontozása, illetve az
egyesített értékelés alapján (pontszámegyenlőség esetén sorsoltunk) az alábbi címeket ítéltük oda.

 

Lányszárny:

Kalokagathia -- A lányszárny legszebb szobája: 314 (tárgyjutalom: torta, amelyet holnap munkaidőben a titkárságon vehetnek át, illetve elismerő oklevél)
Tiszta udvar, rendes ház: [5 szoba]
Aranyporszívó díj: [6 szoba]

 

Fiúszárny:

Kalokagathia -- A fiúszárny legszebb szobája: 319 (tárgyjutalom: torta, amelyet holnap munkaidőben a titkárságon vehetnek át, illetve elismerő oklevél)

Tiszta udvar, rendes ház: [4 szoba]

Aranyporszívó díj: [4 szoba].

A címeket a felsorolt szobák ajtajára kiragasztjuk.

A címet a 2010/2011-es tanév őszi félévében meg lehet újítani, illetve el lehet nyerni.

Az alább felsorolt hallgatók előzetes bejelentés nélkül nem jelentek meg a szobaszemlén. Kérem, hogy mihamarabb személyesen keressenek fel az irodámban.

[lista az 5 lógósról, hogy mindenki lássa]

 

Dzsúlia az úton küldött nekünk egy rövidet, de velőset:

"Kedves Szülők,Gond- és főleg Költségviselők!"

:)

A modoros szülői munkaközösség az egy aranybánya...

 

Újabb meghívó:

"Az idei nyár legmodorosabb meghívója (kiemelés tőlem: a szerk.)

 

A kezdők borklub tagságának 3 hetes „évfordulójára” szeretettel meghívlak Benneteket (és oldalbordáitokat), akik szeretik a jó borokat – legyen az „savanyú” vagy édes :-) - és akik jókedvükkel és humorukkal hozzájárulnak e nemes nedűk élvezetéhez.

A házi borkóstolás előnyei, hogy nem lesz élvezhetetlen előadás, viszont lesz élvezhető házi csemege (sajt, lángos, sütemény és szendvics), jó társaság és remélhetőleg jó hangulat. Aki maga is hozzá kíván járulni a buli sikeréhez, az a kedvenc nedűjéből vagy étkéből hozzon egy kostolóra valót.

Belépés csak jókedvvel, vidáman :-) Távozás éjfélkor, félnótásan… :-)

 

Időpont: 1977. kveten 29. - úgy este 7 óra magasságában

Helyszín: Rontósmarkota, Modorka utca 11. (kapucsengő nincs, csak nyugodtan rontsatok ajtóstul a házba).

Jelige: „Sok jó ember kis helyen is elfér”.

Üdvözlettel:

Tanita Modorová"

Radafuk Ernő

 

Nyelvtudorok. Bárcsak a kommentelők alkotnák kishazánk társadalmát! Akkor nem lennének felelőtlen devizahitelesek, inkorrekt vezetők, angolul rosszul tudók...

Kedves Tibi!

"A téma az utcán hever" anyám! Nem kell messze menni, elég egy indexes videó és... A modoros "kommentelő" és az "angolul nagyon jó beszélő" egyben.
Index videó a hülye turista szívásáról Budapesten


http://index.hu/video/2010/07/29/a_hulye_turista_pesten_is_sziv/

és a kommentek között:
2010.07.29 09:55:59kezike
#

annyira hüjék, hogy nem ismerik fel az akcentusotokat:)
2010.07.29 09:56:38szmétál a gúzsva
#

Hát igen...

Csak egy kritika: a riporterek dolgozhatnának az akcentusukon... Eléggé hángériön :) Egy okosabb vendéglátó észrevette volna.


#
2010.07.29 10:06:39Calogero

Furcsa, hogy sehol sem ismerték fel az akcentusotokat. Két szó után egyértelmű, hogy magyarok vagytok, viszont a video fasza lett


#
2010.07.29 10:09:37vuvuzela importőr

A kiejtésük tipikus magyar. Legtöbb magyar így beszél angolul. Persze nem kritika, nem tudom, hogy lehet "jobbat" megtanulni azon kívül, hogy az ember külföldön él...

Tanulságos volt, jó kísérlet :)

 

Ja és ha tiltólistára lehetne tenni az "oszt" szót persze nem mint műveletet, hanem az "oszt jól van", "oszt megyünk" stb. hát akkor szebb lenne a világ.

 

oszt jó napot

 

Malackarosszarc

 

10 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.09.04. 09:58:21

Csőkulcs,

az építőiparban a reggeli 2dekás pálinkát csavaros kiflinek hívták
egy faszi mesélt róla
aki a 32eseknél volt építésvezető
a brigádjának nem volt lehetetlen feladat
mindig őket küldték ha speciális munka volt
a csapos kérdezte hogy miféle speciális
de erre mindig csak aztmondta a faszi hogy hát speciális olyan különleges

vincere 2010.09.04. 10:34:30

a boros meghívó tulajdonneveiért külön pirospont a beküldőnek :)

totyizselé 2010.09.04. 11:20:32

Olyan emberek kerültek összeválogatásra...

Na ez, bazmeg, gyönyörű...

moikboy · http://moikboy.freeblog.hu 2010.09.04. 12:16:35

Az elsőhöz annyit, hogy én is ilyenekkel szoktam felduzzasztani a szöveget mikor megadják, hogy a bevezetés minimum egy oldal legyen - mégsem írhatom oda, hogy "a program C++ nyelven íródott, a készítők én és Tamás" :D

Motorpenis 2010.09.04. 12:37:17

Jaj, borkóstoló, borkultúra, kulturált borfogyasztás, borfilozófia, boretikett...Istenem, lemaradtam! Pont a tegnap akadt a kezembe egy turisztikai kedvcsináló egy kisvárosi fesztiválról, ahol ugyancsak nyomulnak a szőlőtermesztők a vackaikkal. Na ebben aztán le van írva, hogyan kell inni a bort (folyadék, csak nem tüdőzi le senki, remélhetőleg...), hogyan kell viselkedni, meg ilyenek. Itt lenne a helye, hadd vágjunk egy kicsit oda megint a borművészeknek, borlovagoknak, bordalnokoknak.

Fagyees 2010.09.04. 13:05:47

Nekem az Aranyporszívó-díj lett a kedvencem :D Vajon a "Tiszta udvar, rendes ház" kitüntetés mit takar?

Patrick Bateman 2010.09.04. 13:11:24

Kevés szebb dolog van annál, mint egy borvacsora kulturált borfogyasztóját lehányt Yves Saint Laurent zakójában a taxihoz támogatni.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.09.04. 15:05:50

a Gondnokasszony, Elnök úr és a Költségviselők mind mind nagybetűvel. na ez igazán modoros.

2010.09.04. 17:12:58

Szülői értekezleten tanárként a költségek miatt sajnálkozi nem modoros, hanem pofátlanság.

A t. tanári kar megvetetett a szülőkkel egy halom felesleges tankönyvet - melynek jutalékát természetsen ők már megkapták a terjesztőtől, és már a megrendeléskor tuták, hogy elő sem fogják venni - együttérzően bólogatni a szülőkkel, és még egy kicsit megfejni őket (mert persze a május osztálykirándulásra már szeptemberben be kell kaszálni a szülőktől a pénzt.

Nem farmer mellény, hanem szívlapát.

LacikaEC 2010.09.06. 21:57:38

Tisztelt Kollégák!

Én ott voltam a szobaszemlén:
videa.hu/videok/vicces/a-nagy-szobaszemle-hl-menesi-ut-wH3ZyWoZ21kKkJS5

Azóta a filagória is megépült a kertben.
süti beállítások módosítása