Olvasói rovat - Hol csúszott el az IMF-tárgyalás?

2010/07/20. - írta: Modor Tibi

 

A mai posztot véletlenül szúrtam ki a Zümmön, és azonnal, "behízelgő modor"-ban kértem engedélyt Atlétás Banditól a másodközlésre. Nem modoros, de nagyon vicces - és hát mi úgyis egy szórakoztató blog vagyunk!

 


Rájöttünk, hogy csúszott el az IMF-tárgyalás. Ugyanúgy, ahogy az összes többi ilyen.

9, fél 10 körül kezdődött: kiosztották a wifi-jelszót, úgyhogy az első másfél óra elment az emailek letöltésével - be kellett egymást jelölni a facebookon, twitter-update-ek, ismeri mindenki a fél nap internet nélküli klikkelgetést.

11-kor megkezdődött az ülés: a bevezetővel nem volt semmi gond, mindenki megértette, hogy miről lesz itt most szó 1-2 napig, viszont a netezésnél elfogyott a pogácsa nagy része, az ötödik kávé után meg már mindenki inkább azon agyalt, hogy mi lesz az ebéd. Az elnök a pad alatt elindított egy cetlit ("Kajas vagyok, ti nem? Flamo delben, add tovabb!"), ezért aztán 3/4 12-kor indítványozta, hogy az eredeti napirendhez képest (13:30 CET - Lunch break) 12:00 CET-kor kezdődjön az ebéd. Itt kezdődött a baj.

Mindenki boldogan nézegette a menülapot (Jókai bableves, Birkapörkölt galuskával, házi savanyúsággal, Túrós rétes), amikor előkerült egy demizson az egyik asztal alól, nagy ember kínálta, nem lehetett visszautasítani.

- Fater jól kifőzte, nem bolti ám, ez 65 fokos, basszátok meg!

 

A harmadik kör után nekiálltak lapátolni a bablevest sok kenyérrel (csak szívja bazmeg, délután még dolgozni kéne), jól a tányér fölé hajolva szürcsölt mindegyik ilyen ökölbe szorított kanállal.

A birkapörkölt jól sikerült, csak a csípős szaftra nagyon csúszott a házibor ("Keresztapám bora, kóstoljátok meg, komolyan mondom!"), másfél liter körüli befigyelt mindenkinél. A forró túrós rétest már csak virtusból küldte mindenki, nagy gúvadt szemekkel nézegettek körbe, hogy abba meri-e valaki hagyni, hogy aztán mindenki letegye a villát, de nem, elfogyott az egész. Szegény IMF-elnök kurvára megbánta, hogy nem az chalkidiki hétvégét választotta inkább - viaszborról és salátáról álmodozott, de már nem nagyon volt visszaút. Meg túl sok ereje sem maradt ezen agyalni, kezdte megszállni a magyaros ebéd utáni püffedés.

Az ebéd utáni kávé-dekk-szünet zilálta szét igazán a társaságot, amikor fél 3-kor visszaültek a tárgyalóba, mindenki csak annyit motyogott a szomszédjának: püff, bazmeg, püff. A budira vonulást is az elnök kezdte meg: a teljes delegációt egy nagy homályos pörköltszaftnak látta, a mellette ülő alelnök kopasz feje hatalmas almapaprikaként közeledett, amikor annyit nyögött csak ki: excuse me, please... Legközelebb piszoár fölé támasztott homlokkal látták, ahogy méteres savakat köpköd a budin. Az ülést akkor rekesztették be, amikor fél 5-kor az alelnökből egy lendülettel kirobbant a szétcsípősözött ebéd.

A bulit egy túlbuzgó allófaszjóska próbálta megmenteni, felhívott mindenkit a belvárosi 160 m2-es egy légterű cellájába (hátha pár hét múlva főlófaszjóska leszek - gondolta, csak azzal nem számolt szegény, hogy a többiek még a keresztnevét sem tudják). A nagy emberek berohadtak a terasz sarkában lévő fehér kanapékra, a közepes arcok kiitták a teljes bárszekrényt, ők 8-an mentek le egy diszkóba, aminek a nevére már sajnos nem emlékeznek. Alpári stílusban mentek rá az összes nőre, akit megláttak, csak azért nem picsázták el őket, mert egyikük ismerte a kidobó egyik haverját, így megúszták azzal, hogy eltaxiztatták őket egy közeli kuplerájba. Vasárnap reggel ébredtek 6-an két ágyban zokniban és nyakkendőben. Köszönés nélkül ment mindegyik haza.

Közben a nagyfőnökök üveges szemmel bámulták a Gellérthegyet, amikor az egyikük kitalálta, hogy ha kicsit rászívnak, talán jobb lesz. Így lett összeokádva az összes cserepes pálma a teraszon. A legnagyobb lúzerek a házigazda vezetésével a zsír új projektoron videokaraokézták a Losing my Religiont.

40 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.07.20. 12:26:36

betyármódon odabaszós, vircsaftos-szaftos! ráadásul átlengi a mi-van-ha-tényleg-így-ment atmoszférája.
*modor off

soniq 2010.07.20. 12:41:52

Király, sikerült megfogni a lényegét a magyaros vendéglátásnak:-)

uto_pista · http://www.depechemode.com/ 2010.07.20. 12:42:02

Nah, ez volt kimondottan elnök volt. Annál a résznél, amikor "kirobbant a szétcsípősözött ebéd", na ott nekem is szöpögött a lyukam rendesen, annyira életszagú volt, beleéltem magamat. Ezért hatalmas riszpekt, ez prezident!

nestrot10 2010.07.20. 13:33:12

NAGYON JÓÓÓ!!!!!!!
(más blogban olvastam):DDDDD
[tovaris] [2010.júl.19. 20:32]
A Nemzeti Ostobaság Nyilatkozata!
(Kifüggesztése mindenütt kötelező!)

Legyen sötétség a fejekben és tátongó üresség a zsebekben!!

A XXI. század elsô évtizedének végén, negyvenhat év létbiztonság ,építő munka majd a rendszerváltást követő két zavaros évtized után Magyarország elnyerte a multik kiszolgálásának jogát és lehetőségét.
A magyar nemzet önrendelkezésért vívott küzdelme 1919 ben egy dicsôséges,
de végül vérbe fojtott forradalommal kezdôdött. A küzdelem a felszabadulás utáni újjáépítéssel folytatódott, de a rengeteg munka eredményét elherdálták és a szabadság helyett kiszolgáltatottságba, önállóság
helyett eladósodásba, felemelkedés helyett szegénységbe, remény, bizakodás és
testvériség helyett mély lelki, politikai és gazdasági válságba torkollott.

A FIDESZ 2010 tavaszán még egyszer összegyűjtötte maradék életerejét és jól átverte a népet. A saját ostobaságukat aztán hamar megbánták, amikor kiderült, hogy az új adórendszerrel csak a jómódúak járnak jól, de a többség sokat veszít. Sajnos késő bánat és a FIDESZ már el is kezdte magát bebetonozni a hatalomba.

Mi, a Magyar Országgyűlés képviselői kinyilvánítjuk, hogy a demokratikus népakarat egyátalán nem érdekel bennünket és minimum 8 évig akarunk sanyargatni benneteket. Ezalatt boldogulást ne is reméljetek, munka nem lesz csak baromi drágaság és az adók elherdálása.Törődjetek bele, úgysem tehettek mást. A nemzeti nyomor minden magyar számára elérhető. Lehetőség mindenki számára és elviselése elvárás mindenki felé, aki Magyarországon él és dolgozik, amíg van hol. Szilárd meggyőződésünk, hogy a nemzeti együttműködés rendszerében megtestesülő összefogással képesek leszünk 50 évre visszavetni Magyarország fejlődését. Ez lesz a sorsa a legtöbb magyar embernek, legyen bármilyen korú, nemű, vallású, politikai nézetű, éljen bármely pontján az országnak .

Erre tesszük fel életünk most következő éveit.

OftF 2010.07.20. 13:33:55

Losing my Religion :)

bekbórd! 2010.07.20. 13:36:16

Ez faszántos lett. Mi az az IMF? (Vagy az nem lényeg)

nestrot10 2010.07.20. 13:37:26

Európa fütyül az Orbán és bandájára..egyszerűen nem kívánatos személy...de Amerikában sem..hiába ment Martonyi a választás után, Hillary Clintonhoz hogy fogadják a kis törpét....de nem jött össze....
A Washington Post és a Die Welt is kimondta, hogy nemkívánatos az Orbán, s már első min. óta ismerik....mint a rossz pénzt...és cikizték is....
MÁR KÜLFÖLDÖN ÉSZREVETTÉK, hogy a TÖRPE MEZTELEN...és ITTHON? mennyien vették észre?.

winston01 2010.07.20. 13:42:24

@bekbórd: Olyasmi lehet, mint a Zrt., gondolom.

zoltanatya 2010.07.20. 13:43:10

@OftF:
A Losing my religion újrahasznosítása jelenleg igen népszerű. Például a szerény blogomon jelenleg futó folytatásos egyházi krimi is ezt a címet viseli.
Dicsértessék a Jézus Krisztus minden kedves olvasótársamnak!
Z. atya

Zorita 2010.07.20. 13:43:36

pont így képzelem el a felső vezetők stratégiai célú tárgyalásait is itt a cégnél :)

Styxx 2010.07.20. 13:45:02

Még, hogy nem modoros: "túlbuzgó allófaszjóska" LoL
Egyébként, ha tényleg ilyen lett volna az IMF-buli, akkor most mi lennénk a példaértékű bezzeg-ország!:-)

Chuck Taylor (törölt) 2010.07.20. 13:46:03

nyugat nem fogja hagyni, hogy orbánék keménykedjenek. az lesz, amit mondanak nekünk. csak mi szívunk meg a forint

Kacagó gerle · http://hobbitippek.blog.hu/ 2010.07.20. 14:00:07

Az IMF elnöknek biztos kétszer csípett az Erős Pista :)

Silent Bob 2010.07.20. 14:02:10

@Chuck Taylor: @nestrot10:
Nem hiszem el, hogy egy vicces posztnál is egyből el kell kezdeni feszülni.

Zorita 2010.07.20. 14:03:25

@Kacagó gerle: valami öblös tukmálta neki, hogy 'nem erős az, te vagy gyenge"

Mitya Ivanov 2010.07.20. 14:04:08

@Chuck Taylor:
A zorbán asziszi, hogy a kétharmad nyugaton is érvényes, hát nem, úgy törüllik fel velünk a pallót, hogy öröm lesz nézni, aztán a Zorbán meg megin pelszóna bográta lesz, és megint csak a kisember a fasz rosszabbik végén találja magát.

PS:
Már annyira várom, hogy János Úr abbafejezze a locsolást ebben a melegben és kiöntse a szívét e témában.

LevLev 2010.07.20. 14:07:56

Gyönyörű leírása a magyaros vendéglátásnak és hatásainak.
Amikor a jó magyar, felcsúti gyerek trágyás csizmában becsörtet a bankba, kölcsönt kérni. Megérne egy újabb sztorit!

Csatmar (törölt) 2010.07.20. 14:09:23

Áh, ez mindent megmagyaráz!

Netuddki. 2010.07.20. 14:13:27

@Silent Bob: Legvidámabb barakk mi? Höhö! Lesz itt még sírva vigadás. :(

noirp 2010.07.20. 14:13:56

Lényegretörő poszt :-)

Doubledeceker 2010.07.20. 14:17:25

Mennyire találó ez, egy időben mi is járkáltunk ilyen üzlet erősítő ebédekre, persze nem ezen a szinten.

Egyiknek sem volt lófasz értelme sem, de mindig berúgtunk, munkát szóbahozni ebéd közben pedig illetlenség.

Így múlik el a világ dicsősége.

Rá Dios 2010.07.20. 15:05:05

Sírtam, ahogy olvastam. Közben kihűlt a rétes, jól fogyott a sör.
Hitel alma.

Rá Dios 2010.07.20. 15:09:42

Nincs új a Nap alatt. Egyszer az átkosban, KGST kultúrális vegyesbizottsági ülésen az éjszakába hajló a szovjet delegátus mértéktelen viszkifogyasztás okán, által és alatt el talált hunyni.
Volt is zavar, hogy most abbahagyjuk-e az ivást. Szerencsére valaki bedobta - ő is megtért azóta - hogy akkor ez innentől halotti tor. Ez mindenkinek tetszett, úgyhogy ittunk tovább. A KGST addig sem bomlott tovább.

Kacagó gerle · http://hobbitippek.blog.hu/ 2010.07.20. 15:27:13

Asszem az IMF főhadiszállás melletti kebabosnak annyi lesz. Helyette: Hungarian Goulash- Take away
A sok csinovnyik majd két szelet fehér kenyér közé rejtett beef stew-val rohangál a meetingekre.

-Csípős mehet?

noirp 2010.07.20. 16:19:18

@LevLev: Nem trágyás csizmában. Padlizsánszínű zebubőr makkos csukában, fehér frottírzoknival, polgáriértékrendileg.

2010.07.20. 16:34:17

Az IMF bármelyik párt bármelyik konfereciájával behelyettesíthető.

Számtalan ilyen kutyadöglésen voltam kénytelen résztvenni, minden stimmelt, csak a wlan nem mert akkor még nem volt kitalálva.

Fapuma (törölt) 2010.07.20. 16:38:23

@nestrot10: trotty, ne offold mar szet ezt is, te barom!

R. Daneel Olivaw 2010.07.20. 16:54:44

... ez a kispályás elképzelése a nagypályáról ... a valóságban azért mentek haza, mert a kokain csak 85%-os tisztaságú volt, és mert a miniszterelnöki hivatal gazdaságisa nem tudott rábólintani az éves központi költségvetés 17%-át felemészteni szándékozó előzetes árkalkulációra, amit a párizsi madame cloude-tól kaptak lányainak esetleges igénybe vétele esetére - és a popsi ebben benne sem lett volna... ;)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.07.20. 17:14:10

@R. Daneel Olivaw: a kokainról nem tudok nyilatkozni, kurvaügyben legalább szerencsés az ország, mert viszonylag olcsón vannak pornós-expornós csajok.

chilis csokoládé 2010.07.20. 17:21:06

@nestrot10:

kis törpét?

Miért?

Van nagy törpe is?

Rendszerváltás előtti vicc megvan?

-Milyen a szovjet törpe?
-Óriási.

NemoKapitány 2010.07.20. 17:43:46

Ennyi buta, de természetesen "jól értesült" ember.

Mi van abban különleges, ha valakik nem fogadják el elsőre azokat a javaslatokat, amelyek nem tetszenek nekik?

A tárgyalás nem azt jelenti, hogy összejövünk és a gyengébbik fél - ez esetben a magyar fél - elfogadja, amit a másik diktálni akar és nem is lehetnek elképzelései.

Lehet lazítani elvtársak; a megegyezésre van még pár hónap. Vagy az eltársak az IMF-nek szurkolnak?

televanabatyum 2010.07.20. 22:53:16

Sziasztok,űj hús vagyok a blogban (pénteken - öhm munkaidőben- ide lyukadtam ki, és rögtön kéztetést éreztem a belépéshez). Mára sajna olyan lettem, mint a túrórudi, de ez a mai téma megindított. Komolyan majdnem vödröt kellett magam alá tolni. Életszagú, húszagú, hónaljszagú, szinte hallom az almaparika roppanását az évek során cigivel és kávéval érlelt őrlőfogak közt..A fültő legfelső kis titkos zugából előtőrö, majd magának az urak hátsó fertálya felé utat találó kis izzadságpatakok.. hmm Gratuláció a szerzőnek! Politikáról este ne essen szó, jó röhögést mára mindenkinek!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.07.20. 23:43:33

@televanabatyum:

Szerencsére ez az mutatja, hogy van még lehetőség az olvasottság növelésére, vannak modorszüzek.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.07.21. 09:17:44

csodás a nyakkendő + zokni + kurvák + rászívás, egy komplett filmet láttam magam előtt.

CosmoBacsika 2010.07.21. 09:18:26

kicsit szereptévesztésben van a blog... ez a téma nem idevaló...ne járassátok le magatokat plz egy olyan temaval amihez nem értetek

2010.07.27. 13:55:11

szerintem az albán úr majd ezt is jól kibeszéli kajakra: eküdeni az ájemefet, meg így viselkedni birkapörköltileg, hát ki hallott már ilyet.
de ebbe tényleg nem szabad beleszólni, ez hűhás dolog, a playméteken meg a mindenféle hüléken lehet élcelődni, a GazdagságPoltikán nem, az nem a zegyszerű zembereknek való.

Celtic 2010.08.03. 12:36:38

Kisse kesve, de gratulalok, nagyon jo kis post lett :)

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2011.12.17. 15:48:50

kokaint nem is szívtak?
ááá lúzerek!
süti beállítások módosítása