Olvasói rovat - A lottószkeptikus

2010/07/07. - írta: Modor Tibi

Hartay "hácsé" Csaba (bizony, van saját blogja Viharsarki Kattintós néven) lassan külön cimkét fog kapni közönség- és blogtulajkedvenc posztjainak köszönhetően - a mai ismét a legjobbak között van. Nó komment. A hülyék adója.


 

Hallottad? Volt ötös a lottón. Tudod mikor. Lófaszt. Szétosztották egymás közt. Csak nem képzeled, hogy bárkinek is odaadnak ilyen kurva sok pénzt? Ja, majd egy proli ikszelget a szobakonyhás garzonjában, osztán hopp, milliárdok hullanak az ölébe. Mese. Meg hova halmozódik ennyi lóvé? Hogy hónapokig nincs ötös?! Te ezt beveszed? Akkor hülye vagy. Régebben mi volt, amikor kézi húzás volt? Minden második héten volt ötös. És akkor be is mutatták a nyerteseket. Most meg arctalan fantomok nyernek. Vagyis senki.

Arra emlékszel, amikor egy faszi, még a nyolcvanas években elcsavarta a kihúzott golyót, és azt hitte, hatos, fordítva volt, érted. Azt mondta, hatos, a faszt, kilences. Bazmeg, esküszöm, hogy ezt mondta, bemondta a kamerába, akkor kurva nagy botrány volt. Bányász volt a csóka. Egy haverom faterja látta az élő adást, kemény, megtörtént.

Te mit csinálnál, ha nyernél? Na jó, csalás az egész, de ha mégis? Én bazmeg alapból egy kurva nagy bulájt csapnék. Veretném neki reggelig, de kussba, nem mondanám meg, hogy nyertem. Lelépnék, utaznék hónapokig. Neked adnék száz millát. Elég lenne? Örülnél, mi? Megélnék a kamatokból. Nem csinálnék semmit. Vennék sportkocsikat. Száguldoznék, meg playmate-eket szúrogatnék. Faszom. Az lenne az élet. Melóhelyre soha többet, kapja be a köcsög főnök. Csóringer lófaszjóska. Hajóznék a tengeren, meg koktélokat szürcsölgetnék. Az unokáimnak se lenne gondja, elhiheted, hé.

Ja, egyébként mondják mindenféle pszichológusok, meg ilyen doktor doktorovics mókusok, hogy a nyertesek becsavarodnak, totál megváltozik az énjük, sőt, a végén még szopnak is egy nagyot. Mi van? Hagyjad már. Én csak örülnék, mint állat, de emellett ugyanolyan maradnék. Nagykirály lennék, az tuti, de ugyanilyen laza, mint most, vágod.

De ezek csalnak. Olyan géppel sorsolnak, amit a franciák vagy az olaszok kiselejteztek, mert bebizonyították, hogy manipulálható. Olvastam valahol. Erre minket meg ezzel szopatnak évek óta. Na meg, ha nyernék, ami persze kamu, de ha mégis, akkor jönne a sok rokon, ha megtudnák. Hirtelen mindenki szeretne, elhiheted. Sok barátom lenne. Kapják be. És ebben az egész csalásban benne van az állam is, vastagon, ide a rozsdás bökőt. Érdekes, a 70-es 80-as években sűrűbben akadt telitalálatos. Amióta Zrt. lett meg beköszöntött a számítógépek korszaka, egyre ritkábban lehet nyertest "találni". Jönnek ezek állandóan a közjegyzővel meg a hitelesítéssel, van az a pénz, amiért bármelyik felügyelő "elnéző". Pénz beszél. Óriási biznisz ez, csak ebből kb. 1,5-2 milliárd volt az elmúlt hetek bevétele a Szerencsejátéknak. Több mint hét hónapon át nem nyerte meg senki, micsoda szerencse, vagy inkább egy nagy csalás az egész. Népbutítás. Parasztvakítás. Amikor heti szinten 6-7 millió ember játszik, és mégsem találta el senki. Na, ne mán, régen ilyen nem volt.

2003-ban azt mondták Somorjaiék, hogy nem jelentkezett senki a főnyereményért, majd azt nyögték be, hogy hopp, jelentkezett érte egy külföldi szerencsés játékos, aki nem akar nyilatkozni. Persze, meg a kisfaszom nem kéne? Inkább valószínű, hogy a Szerencsejáték Rt. urai és állam bácsi a nyerő páros, utóbbi 45 százalékos adót kap minden hónapban. A négyesek meg örüljenek az egy millának, vagy annál kevesebb összegnek. Röhej. Ez is mekkora egy kibaszás, hogy a kettesekkel kitörölheted a segged, párszáz forint, de még a hármas is csak pár ezres. Csalnak, és eltűrjük, sőt, a sok birka meg ikszel, mint a bolond. De azért az durva lenne, ha megnyerném a főnyereményt, na jó, átbaszás, de mi lenne, ha igen? Te belegondoltál már?

239 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.07.07. 14:44:09

@CosmoBacsika:
az anyagi biztonsággal megszerezhető nyugalmat nem vitatom.
más kérdés, hogy ez valóban hoz-e elegendő boldogságot, szerintem nem. ismerek pár nagyon gazdag embert, és csak töredékük boldog, vagy legalábbis nem teljesen reti. az ő életükben semmit sem jelent a pénz, mert kitörölhetik vele. illetve annyit, hogy több lehetőségük van a választásra.
boldogságot/elégedettséged CSAK érzelmi dolgok hozhatnak, az érzelmi élet maximális kiélése, megélése, és rendbetétele. akinek heti 7 csaj jelenti ezt, annak az, akinek a szőkeherceg, annak az.
magamra vonatkoztatva annyi bizonyos, hogy agyban sokat lehet javítani a jelen anyagi helyzethez való hozzálláshoz. az elégedettség érzése csak tőled függ, hogy mennyire hagyod magad "letaglózni" by munkahely,munkakör, nyugdíj,fizetés stb. tudom ez most szektásan hangzott, de nálam nagyom működik.:))

deflorator 2010.07.07. 14:45:31

Ennyi pénzzel már egy nő sem lenne méltó hozzám úgyhogy rejszolnom kellene egész életemben.

MakoG 2010.07.07. 14:48:29

@CosmoBacsika: Én elmennék csőgörényezni.

CosmoBacsika 2010.07.07. 14:54:27

@Traktorka: Természetesen nem mondom azt h ha van pénzed akkor boldog is leszel, hiszen abban egyetértek veled h a boldogságot ezek az érzelmi dolgok hozzák. Viszont ahhoz, hogy el tudj vonatkoztatni a munkahelyi/stb légkörtől, ahhoz igenis kell egy olyan anyagi fedezet, ami legalább alapszinten képessé tesz erre. A Te általad említett példát inkább nyugat európában tartanám reálisnak, hiszen azokban az országokban, ahol tisztességes munkával tisztességesen lehet élni ott lehet lamentálni ezen a "csak tőlem függ, hogy mennyire hagyom hogy ezek a dolgok hassanak rám". De ott ahol a maslov féle piramis fele sem teljesül, ergo folyamatos létbizonytalanság van az emberek döntő többsége számára, ott ez egyszerűen nem megvalósítható. A pénz ilyen formában lehetőséget ad a boldogságra. Nem jelenti azt feltétlenül, de kinyit egy kaput, amelyen - ha van eszed - át tudsz lépni.

odeon 2010.07.07. 15:01:19

@Bachterman:
A nyerő szám a kilencvenkilences, a faszt hatvanhat.
Láttam, de nem dicsekszem vele, mert ez csak azt jelenti, hogy akkor már éltem

odeon 2010.07.07. 15:16:31

A kézi húzásról meg annyit, aki van annyi idős mint én az már ismeri a jegelt golyó módszerét, amit valami porbafingó cigánygyerek talált ki a Merkúr telepen még a 60-es évek végén. A Merkúr telepen adták át a qrva rég kifizetett autót kiutalás alapján aztán nem volt válogatás. Na ott is voltak ilyen golyók és a jegelt golyóval csaltak. Aki csúsztatta a lét annak a sorszáma abba golyóba került amit közben lefagyasztottak éppen csak annyira, hogy belső számhúzó ember megtalálja.
És akit kihúztak, az kiválaszthatta, hogy a beérkezett 50 db Moszkvicsból melyiket viszi el.
Csak egyet lehetett igy megjátszani, de volt aki letett érte 500 Ft-ot, ami akkor igen tudományos összeg volt.

Méter Kéker 2010.07.07. 15:20:57

A "Lottón nyertem" című könyv, amit itt páran emlegettek, totális kamu volt!!! Weiler Péter agyszüleménye volt az egész, amúgy semmi nem stimmelt benne.

A 2003-as 5 milliárdos lottónyertes egy sárvári teherautósofőr volt, Sárváron ezt már mindenki tudja. Azóta is vígan éli világát, felvásárolta fél Vas megyét, köszöni, megvan (nem úgy, mint az említett kamukönyv kitalált hőse).

Méter Kéker 2010.07.07. 15:21:56

@ien: Nem igaz, tök kamu volt az egész könyv.

[c] 2010.07.07. 15:26:03

@Traktorka: "de a 10e-es baróbb, mint az 1000-es, így azt fogod megvenni."

Van egy szint, ameddig a magasabb ár jobb minőséget jelent. E szint felett viszont csak "luxusadót" fizetsz, azaz a termék nem annyival jobb, mint amennyivel drágább. Az efféle dolgok engem sosem érdekeltek, nem veszek meg semmit sem pusztán azért, mert menő/elit, vagy mert megtehetem.

[c] 2010.07.07. 15:28:37

@Kivancsi: Mert az albérleti díj akkor is kidobott pénz. Azért ne gondoljuk, hogy a lottónyeremény azt jelenti, bármennyit, bármikor elszórhatunk, lásd a csődbe ment idióták hosszú sorát.
Egyébként, ha jól gazdálkodik a pénzével, egy lakás semmilyen kötöttséget nem jelent. Legfeljebb egy kicsivel több macerát.

ien 2010.07.07. 15:35:13

@Méter Kéker:

Akkor megnyugodtam, hogy legalább az országban maradt. Legalább egy bizonyosság, hogy valóban léteznek nyertesek.

2010.07.07. 15:38:54

Kb. 1 hét alatt a seggére vernék az egésznek, utána pedig még hitegetném a körülöttem lévőket hónapokig, hogy tart még a zseton, közben pedig belül derülnék az igyekezetükön, ahogy szerezni próbálnak belőle.

Zorita 2010.07.07. 15:40:32

kicsit elsiklottunk a poszt szociolingvisztikai bravúrjai felett, pl. doktor doktorovics mókus

dedalon74 2010.07.07. 15:47:53

@BéLóg:
Én azonnal Monaco-ba költöznék, a pénzt aranyrészvényekbe tenném.
Bérelnék pár kecót a világ nagy városaiban(New York, Párizs, Tokió stb.), pár hetet ezeken a helyeken töltenék évente, egyébként a yachtomon élnék.
Magyarország elfelejtve...

ORGASMUSFORSCHER 2010.07.07. 16:01:00

Balance of Power: Neked van igazad, euróra átszamolva látszik, hogy nem egy nagy összeg.
Pláne nem Monaco-ban, ahova euro/dollar-milliÁRDosok járnak.... 10-15 millióért még egy rendes nagy jachtot se lehet venni... ha meg lehet, nem marad pénz kéróra... (Monaco-ban egy 100-120 nm-es lakást 8-10 millió euró!!!!!!!!)

Dedalon74: most vegyél inkább BP-részvényt.... mihelyt rendezôdik a világgazdaság, az arany ára lemegy...

tundrazuzmo (törölt) 2010.07.07. 16:07:24

Én egymillió új munkahelyet teremtenék! A munkások hátára pedig rátetováltatnám a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatot. A maradékból pedig vennék egy sört, és a kamataiből megélnék...:)

Zorita 2010.07.07. 16:15:54

@ifsz: csak úgy feszítené a gardróbot az ott rejtegetett sok luxusjacht :)

sandor26 2010.07.07. 16:22:46

Én realtime láttam a 90-es évek első felében az ominózus ("6, faszt 9") húzást. Az ürge valóban egy középkorú férfi volt, az is lehet, hogy bányász. Többre nem emlékszem. Kellet egy fél perc, hogy leessen, mi is történt:-) Az összes többi verzió kitaláció.

Balance Of Power 2010.07.07. 16:30:45

@ORGASMUSFORSCHER: Na ja, meg mondjuk egy nagy filmsztar kap 10 millio dollart egy komolyabb filmert. A nyertes meg egyszer az eletben kapja ezt a 10 millio dollarnyi osszeget.
Mas kerdes, ha havi 10 millio forintot el is koltok ami meg luxuskorulmenyek kozott is eleg sok, akkor is csak 120 millanal tartok egy evben es 25 evig elhetek a 3 milliardbol. Es ugye mivel kamatozni mindig fog a penz, igazabol sose fog elfogyni. Tehat a csodbemenetel igazi muveszet lehet, nagyon hulyenek kell lenni hozza.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.07. 16:41:33

Tegnapelőtt reggel álltam sorba az újságosnál. A nő előttem nyert 50 ropit valami sorsjeggyel. Milliárdok-milliárdok, azért a 0 erőfeszítéssel megkeresett 50 ropi se rossz.

AnnaKarenina 2010.07.07. 16:43:29

Jó szöveg.

@tundrazuzmo: Ez is.

Ha nem is idetartozik: hogy történhetett meg, hogy tegnap már az egyik Híradóban el is hangzott egy 1600 lakosúnak mondott helység neve, ahol feladták a szelvényt.
Most egymást fogják lesni/ölni? Nem lehet egy jó helyzet, ha valóban ott lakik az illető és nem csak átutazó volt. Ezek a híremberek nem érzik át a felelősségüket?

Max, a Birca · http://maxval.co.nr 2010.07.07. 16:45:40

@Traktorka:

Nekem pl. a telefonom 200 ezer forintos ÉS SZÜKSÉGEM VAN RÁ.

Max, a Birca · http://maxval.co.nr 2010.07.07. 16:48:19

@Szabifly:

Hát ez az. Én meg internetes pókercégnél dolgoztam, s nekem sem akarta senki elhinni, hogy nem csalunk. Még akkor sem, amikor elmondtam, hogy SEMMI ÉRTELME nem lenne csalni.

ORGASMUSFORSCHER 2010.07.07. 16:49:46

Balance of Power:

Teljesen igazad van, hogy nehez eltapsolni egy-egy fônyereményt, de mind az alábbi cikk igazolja, hogy a németeknél volt pár "szaki" akinek ez összejött a legdurvább az utolsó, aki halálra itta magát:

www.spiegel.de/panorama/gesellschaft/0,1518,378904,00.html

Max, a Birca · http://maxval.co.nr 2010.07.07. 16:58:07

@Balance Of Power:

Nem kell hozzá hülyének lenni. Én személyesen ismerek nagy nyertest. Nem Magyarországon. Kapott jóval többet, mint ami a magyar lottón valaha is volt, 21 millió euró körül. Azzal kezdte, hogy vett valami tengerparti szupervillát 8 millióért. Legnagyobb öröme az volt, amikor 2 évvel később meg tudott tőle szabadulni 5,5 millióért. 8 milliós villája ugyanis nem annak van, akinek a vagyona 20 millió, hanem annak, akinek 200-300 millió. A 20 milliós vagyon NEM ELÉG ehhez az életvitelhez.

Ismerős tehát a 21 millióból összesen kb. 7 milliót egyszerúen kidobott az ablakon. Felesleges dolgokat vett, amiket aztán veszteséggel adott el. A másik hülyesége a hajó volt. Aztán rájött, hogy ő végülis utál hajózni.

A maradék 14 millió viszont nagyjából értelmesen el lett költve. Persze ebből is egy rész kidobott pénz lett, mert olyan vállalkozást indított, mely csődbe ment. De az eredeti 21-ből mind a mai napig megvan 10-11 millió ingtalanban és készpénzben.

Archenemy 2010.07.07. 16:58:19

@Balance Of Power: És mondd csak, 25 év múlva is a 10 millió/hó lesz a luxus? Mert huszonöt évvel ezelőtt a havi 20k volt az elképzelhetetlen.

Max, a Birca · http://maxval.co.nr 2010.07.07. 16:59:43

@AnnaKarenina:

A feladási hely nyilvános adat. A nyerő neve meg csak akkor az, ha ő is beleegyezik. Mindig megkérdezik a nyertestől, hogy kívánja-e, hogy személye titokban maradjon vagy sem.

Max, a Birca · http://maxval.co.nr 2010.07.07. 17:04:48

@ORGASMUSFORSCHER:

Magyarországon volt egy hasonló eset. Az emberke 120 millió forintot nyert, s másfél év múlva már csak adósságai voltak.

Farkasokkal táncoló 2010.07.07. 17:14:24

Hát tudjátok, engem az se érdekelne, ha kicsit belezakkannék egy ekkora nyereménybe.
Elvileg tudom mit tennék: felhívnám azt a számot amit ilyenkor kell, meghagynám, hogy semmi infót ne adjanak ki rólam, lehetőleg még a várost se, aztán MEGPRÓBÁLNÉK türelmesen várni 3 hetet, amíg az összeg megjelenik a számlámon, és megpróbálnám, hogy ne vigyorogjak egész nap és ne vágjak hátban mindenkit.

Aztán felkeresném a rokonokat - nincsen sok sajnos, és nekik is adnék pénzt, aztán el is búcsúznék tőlük egy időre.
Aztán elhelyezném a pénz nagyrészét különféle bankokba, és befizetném a családomat magammal együtt jópár útra, legalább fél évig utazgatnánk.
Aztán ha hazajöttünk, akkor vennék egy házat jó nagy kerttel, meg autókat (középosztálybelieket, kedvencem az Opel speciel), közben pedig utánanéznék, hogy a maradékot (ami még szintén lenne legalább 2 milliárd) hogyan fektessem be, hogy folyamatosan fialjon. A kamatokból (részvényekből) élnék ezek után, és ebből adakoznék a vak gyerekeknek meg az özvegyeknek és lányanyáknak. Mivel a legjobban attól irtózom, hogy belekeveredjek afféle gazdag elit felső tízezer társaságba, ezért azt hiszem nem élnénk túl feltűnően...

RockKéró 2010.07.07. 17:25:32

gyerekek ez kb. 12 millió dollár, szóval nemzuetközi szinten nem egy giga pénz. Jó ha az ember kap belőle valami közepes kis szállodát valami melegebb helyen. Ebben az esetben a befektetés és a munka(gond) része is megoldva.

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2010.07.07. 17:33:10

@scsaba1:
az milyen má, hogy a faszon a veszekszel? ;)

Max, a Birca · http://maxval.co.nr 2010.07.07. 17:40:43

@RockKéró:

Hát ez az, amit a többség képtelen megérteni. A magyar lottó legnagyobb főnyereménye sem olyan sok pénz, mint ahogy egyesek ezt hiszik. Valójában a magyar lottónál sokkal többet fizető lottók is vannak a világban.

Mindig csodálkozom ezen a "ilyen sok pénzt képtelenség elkölteni" című szövegeken, miközben házakról, hajókról, repülőgépekről, adományokról, vállalkozásokról beszélnek, s még emellett a kamatból fognak megélni. Ehhez 10 telitalálat kell, nem 1.

Max, a Birca · http://maxval.co.nr 2010.07.07. 17:46:36

Ha már a lottónál tartunk, az egyik legérdekesebb eset évekkel ezelőtt Írországban történt. A dzsekpot olyan magas lett, hogy meghaladta az az összeget, melybe az összes kombináció megjátszása került volna. Azaz érdemes volt minden kombinációt megjátszani. Egy Írországban élő lengyel ember társaival megjátszotta az összes kombinációt, 1 millió font körül költve szelvényekre (még az euró bevezetése előtt történt). A gond csak egy lehetett: ha nem csak ő nyer, hanem más is. Végülis ez történt: 3 nyertes szelvény volt, ebből csak az egyik volt az övé. De mivel nem csak hatos találata volt (egy hatos lottó dzsekpotja volt ez), hanem számtalan kisebb találata is természetesen, végüli 1,2 millió fontot nyertek. Azaz az egészen nyertek tisztán 200 ezer fontot, személyenként 10 ezret, mert 20-tagú "befektetői" csoport volt.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.07.07. 17:47:07

@Max, a Birca:

Hát, aki havi 80 rugóhoz van szokva, az nehezen lát be pármilliárd forintot. Pláne, ha még százalékot sem tud számítani.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.07.07. 17:50:10

@Max, a Birca:

Van ilyen, egyszer nekem is volt 13+1 találatom a totón. 14.400 Forint ütötte a markomat. Mondjuk annyi eszem volt, hogy már előre láttam, hogy ezzel a tipposzloppal nem lehet nagyot kaszálni.:)
Mondjuk az is igaz, hogy akkoriban 4.000 Ft volt a havi fizetésem.:)

Max, a Birca · http://maxval.co.nr 2010.07.07. 17:51:57

@Max, a Birca:

A magyar ötös lottón is már előfordult, hogy a nyereményalap több lett, mint az összes kombináció megjátszásának költsége. Az eddigi legnagyobb 5,9 milliárdos nyeremény idején pl. az összes kombináció megjátszásának költsége 4,9 milliárd forint körül volt.

Hogy ne lehessen ez olyan mértékben csábító, van az a szabály, hogy ha 52 hétig nincs telitalálat, a dszekpot nuullázódik!

scsaba1 2010.07.07. 17:52:35

@CosmoBacsika:

Erre nyomnék egy lájkot. Szóval sunáznám a kommentedet.

Farkasokkal táncoló 2010.07.07. 17:53:36

Hát ami a kamatokat illeti, ha 5%-os kamatot veszünk, alapul, akkor százmilliónak 5 millió az éves kamata (azért ebből is meg lehet élni, ez havi több mint 400 ezer ft), egymilliárdnak pedig 50 millió, szóval ilyen éves jövedelem mellett nem hinném, hogy tönkre tudna menni valaki. Egész szépen meg lehet élni felsőközéposztály szinten, nagy házban, évente kétszeri külföldi utazással, kocsifenntartással, sőt megreszkírozom, hogy egy állandó takarítónő és bébiszitter is belefér.

vincere 2010.07.07. 17:55:01

@Max, a Birca: erről nem is tudtam, tetszik. nálunk ehhez majdnem 10 milliárdig kellene halmozódnia a nyereménynek...

Max, a Birca · http://maxval.co.nr 2010.07.07. 17:55:54

@El Topo (Sgt. Elias):

Ez jó.

Bulgáriában évekkel ezelőtt a hatoslottón az 1, 2, 3, 4, 5, 6 számok lettek kihúzva. Átlagban 5 hetenként szokott lenni 1 telitalálat, ezen a héten 150 (százötven) telitalálat volt, rekordméretűen kicsi nyereménnyel, alig kicsit többet fizetett a hatos telitalálat, mint az ötös ezen a héten!

Ez bizonyítja, hogy ész is kell a lottózáshoz, nem csak szerencse. Nyilvánvaló számokat megjátszva nem lehet komoly pénzt nyerni.

Max, a Birca · http://maxval.co.nr 2010.07.07. 17:57:48

@vincere:

Nem. Egy szelvény nem 200 Ft? (Bocs, de nem játszom 5 éve, s nem tudom mennyi.) Így kb. 8,7 milliárd dzsekpotnál történne meg, hogy érdemes minden kombinációt megjátszani, hiszen az esély 43+ millió az 1-hez.

kvadrillio 2010.07.07. 17:59:44

...meg olyan sincs, hogy egymást követő héten ugyan azokat a lottószámokat húzzák ki !!!

legfeljebb csak, ha elfelejtették átállítani a számítógép processzorát !!! :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.07.07. 18:00:41

@Max, a Birca:

Én csak egy szelvénnyel játszom hetente. És még véletlen sem állandó számokkal, mert idegbajt kapnék, ha egyszer nem adnám fel és kihúznák a számaimat.:)

inebhedj - szerintem 2010.07.07. 18:02:57

A lottónyeremény felét a Fidesz számlájára utalnám, másik felét pedig az MSzP-jére.

Max, a Birca · http://maxval.co.nr 2010.07.07. 18:11:24

@El Topo (Sgt. Elias):

Én kb. 7 éven keresztül, 1997-2004 között lelkes játékos voltam, mind a 3 lottón játszottam. Átlag havi 40 ezer forintot költöttem lottóra. A nyereményem meg volt átlag évi 100-150 ezer forint, szóval súlyosan veszteséges vállalkozás volt. S mindig ugyanazokkal a számokkal.

Aztán egyszerűen meguntam az egészet. Nem a matematikai valószínűség térített el, mert azt ismertem előtte is, én a játék kedvéért játszottam (meg persze a nyeremény reményéért). Tulajdonképpen a legrjobban azt untam meg, hogy megyek a lottózóba és szelvényt töltök ki, majd pedig hétfőn megnézem a számokat (a tv-ben sosem néztem a húzást).

Áttértem a pókerre. Csodálatos volt, mert a 4. hónaptól elkezdtem nyereséges lenni! Persze - mivel nem vagyok egy pókeres sztár, nincs hozzá képességem, csak amolyan átlagosnál kicsit jobb vagyok - ez a nyereség átlag havi 400-500 dollár tiszta nyereséget jelentett, nem többet. Egy hónapom volt összesen, amikor 1000 dollár felett csinéltam.

Aztán egy pókercégtől kaptam állásajánlatot, átmentem a "barikád" másik oldalára. S abbahagytam a játékot, azaz csak néha-néha játszottam, havi 50-100 dolláros nyereményt "bezsebelve".

Most már mással foglalkozom, de nem tértem vissza a pókerhez. Mivel tudom, hogy nem vagyok profi benne, s sosem lesz stabil töhbezres havi jövedelmem, nem látom értelmét, hogy komolyan foglalkozzam vele. Persze lejátszom azért havi átlag 20 5-dolláros tornát szórakozásból, mert amúgy szeretem a játékot. Különösen meg sok tudást szedtem összes még a barikád másik oldalán.

Max, a Birca · http://maxval.co.nr 2010.07.07. 18:12:53

@inebhedj:

Én egyharmadot odaadnék egy kutyamenhely-alapítványnak, hogy az alapítványi vezetőség új Mercedeseket vehessen magának.

Egyharmadot odaadnék egy gyermekrák-alapítványnak, hogy a kurátorok új és nagyobb medencéket építhessenek kertjükben.

Egyharmadot meg odaadakoznék az APEH-nek, hogy fejlesszék gépparkukat mindenki megelégedésére.

Nekem elég lenne a nyerés miatti öröm.

:-)

közlekedési bűnöző (törölt) 2010.07.07. 18:21:56

Hát gondolkodhattok, hogy mit csináljatok, én inkább megnyertem. Volt 10 millió lakáshiteltartozásom, úgyhogy már csak 3.167 millió maradt belőle. :-(

Azt hiszem ennek harmadát aranyba forgatom, harmadát ingatlanba, harmadán meg veszek részvényeket. A hozamokból eléldegélek, ha beüt a válság ott az arany, az ingatlanokat meg a gyerekeimre hagyom, ha belemurdeltem az élethosszig tartó nyaralásba. :-)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.07.07. 18:25:07

@Max, a Birca: "A feladási hely nyilvános adat."

Lehet, ezt nem tudom ellenőrizni, így elhiszem neked. De azért, mert nyilvános, SZÜKSÉGES IS szétkürtölni? A TV2 a híradóban tegnapelőtt már elbüszkélkedett a tudásával, miszerint a szelvényt Zala megyében vették. Erre azt mondtam mérgesen, hogy ezek a tetvek holnapra ki is nyomozzák, hogy kié. Hát, láss csodát, tegnap már megtudtuk, hogy melyik faluban. A TV2 meg az összes többi szenzációhajhász, érzéketlen barom b.ná meg egymás k.a édesanyját körmérkőzésben! A Szerencsejáték Rt. azt tanácsolta a nyertesnek, hogy ne fedje fel magát. Ezek a rühesek majd azért is kiderítik, pusztuljon a marhája, minek nyert! Mert a nézőnek joga van tudni! A franc tudja, hányan laknak abban a faluban, lehet, hogy csak 300-an, de most az egész falunak megmérgezték az életét. Most mindenki ferde szemmel fogja méregetni az összes ismerősét, aztán ha valaki egyszer nem egy, hanem két kiflit vesz a boltban, akkor estére már ott fog állni előtte a falu hosszú sorban. A polgármester már most is cincogott, úgy bele a levegőbe, hogy hát ez kéne meg az kéne. Bassza meg, lehet, hogy kapnának, én is adnék, ez hétszentség, de nekem ne kunyeráljanak! A szerencsétlen nyertes meg menekülhet világgá, mert ki fogják üldözni az országból is. A kunyerálók, az ügynökök, a maffia, aztán cseszheti az életét, még annak is örülhet, ha nem bántják őket. Csak az embertől kellene megtisztogatni ezt a férges bolygót, és minden visszatérne a rendes kerékvágásba. De elsőként kezdjük a tévésekkel, és ha már hozzáfogtunk, akkor jöhetnek a védőügyvédek és a közgazdászok is, egy csapással három legyet is üthetünk, máris könnyebben fogunk lélegezni.

dedalon74 2010.07.07. 18:27:50

Érdekes, hogy kimaradtak a: "Felvennék egy embert, aki helyettem integet, és köszön...", "Leköpném azt aki kimondja a szót, hogy munka...", és a :" a zösszes haragosomat kicsináltatnám..." jellegű kommentek.

Pedig mi magyarok, ilyenek is vagyunk... :)

Dave_bloghu 2010.07.07. 18:29:30

Sokkal érdekesebb kérdés, hogy miután "befektetted" a 3 milliárdot, és várod a havi csekkeket a kamatokról: akkor mit csinálsz? Semmit. Baromi érdekes élet lehet reggeltől estig semmit sem csinálni. Ahhoz aztán kell a 3 milliárd. Vagy költekezel? Nem tudsz, mert be van osztva a havi pénzecskéd, ami nem elég a brutál luxusra.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.07.07. 18:34:37

@dedalon74:

Nekem volt egy olyan hozzászólásom, hogy vennék két retkes IFA-t és leparkolnám ide a ház elé. Csak hogy megkeserítsem az életét azoknak a szomszédaimnak, akik képesek szájkaratét vívni a közterületi parkolóhelyek miatt.:)

Max, a Birca · http://maxval.co.nr 2010.07.07. 18:35:42

@dave_he:

Hát elég szar lehet neked, hogy nem tudsz kitalálni magadnak semmilyen tevékenységet a csekkváráson kívül...

gergel 2010.07.07. 18:37:33

az egészségem 100%os lehetne, azt hiszem ez a legfontosabb mindenkinek az életben, nem egy csilivili autó vagy 'kéró'.100 milliót megtartanék. 1,5 milliárdot ázsiai és afrikai kórházaknak adományoznék. A másik 1,5-et pedig magyar szegény sorsú gyerekeknek. azt hiszem ezután boldog lennék, nem félnék, nem csavarodnék be, tudnám hogy segítettem másokon amennyit csak tudtam. :)
a ferrari polirozása nem boldogít.
najó' vennék egy faházat Erdélyben és talán Norvégiában is egy kis bungalót.

Dave_bloghu 2010.07.07. 18:37:49

@Max, a Birca: de tudok, csak ez a semmibe nem kezdenék, csak a pénzt költeném, ez marhaság. Ok, baromi jó, hogy nagy autót meg tévét veszel, de a kérdés az, hogy mihez kezdenél magaddal lottónyertesként? Én konditermet nyitnék amúgy. Nem a pénz miatt. Pont ez benne a lényeg.

gergel 2010.07.07. 18:40:20

@gergel:
*polírozása whatever

dedalon74 2010.07.07. 18:42:03

@El Topo (Sgt. Elias):
Csak nem egy "belvárosban" szopó sorstársamhoz van szerencsém? :)

Archenemy 2010.07.07. 18:46:01

@Farkasokkal táncoló: Csak egy darabig. Vanilyenizé.... infláció, vagy mi a szösz. Most azt mondod, hogy havi 4 milla az űber, de 25 évvel ezelőtt a havi 50k volt az űber, tehát 25 év múlva ez a havi 4 milla sem lesz valami hűde. Szerintem legalábbis.

scsaba1 2010.07.07. 19:02:16

@dedalon74:
Vagy mégsem, csak sokan szeretnék ezt hinni, mert erre rejszolnak otthon, hogy: "Nnnna, tipikus magyar...." "Nnna, ezért tartunk itt..." meg " Szégyenlem, hogy magyar vagyok..." meg ilyenek.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.07.07. 19:04:00

@dave_he: Baromi érdekes élet lehet reggeltől estig semmit sem csinálni.

Tudom, sokan vannak, akik nem tudnának magukkal mit kezdeni. A mónikasó sincs egész nap, a barátokközt is kifogy egyszer, aztán most mi legyen. Én egy csomó érdekes elfoglaltság között válogathanék, egyik-másik dolog még másoknak is hasznos lenne, és tudom, hogy ilyen ember is van sok. Programokat írnék, tanítgathatnék érdeklődő srácokat, hasznos, de csak kis példányszámban eladható könyveket adnék ki, de alapíthatnék egy kis múzeumot valami méltatlanul elhanyagolt témában, vagy egy kis céget, ami csinálna valamit újat, ami nincs, de kellene. Meg adnék is, például uzsonnára iskolákban, mert hihetetlen, hogy gyerekek éhesen mennek tanulni. Nem nagy az esélye, hogy a nyeremény ilyen emberhez került, de nem lehetetlen.

Farkasokkal táncoló 2010.07.07. 19:15:34

@Archenemy:

Ez igaz, kösz a tanácsot, ha legközelebb megnyerek ilyen összeget, ez is eszembe fog jutni! :-)
De biztosan van olyan befektetés, ami lépést tart az inflációval.

Max, a Birca · http://maxval.co.nr 2010.07.07. 19:19:19

@Androsz:

Ha valami csoda folytán hozzám kerülne a főnyeremény (ez tényleg csoda lenne, mivel nem játszom 5 éve...), én aztán senkinek sem adnék egy fillért belőle. Adakozni meg csak szigorúan olyan ügynek, amit ismerek SZEMÉLYESEN és oda sem sokat. A pénz 95 %-ot megtartanám magamnak és kész. Én nyertem, az enyém! Akinek kell, az nyerjen magának! Feleség tudná csak, hogy nyertem, de még neki sem árulnám el a pontos összeget! :-)

cd-r 2010.07.07. 19:20:56

jó dolog költeni a nemlétező milliárdokat, nemde? :)

Max, a Birca · http://maxval.co.nr 2010.07.07. 19:21:27

@Farkasokkal táncoló:

Ha nyertél, szólj. Én 10 % jutalék ellenében hajlandó vagyok kíválóbbnál kíválóbb tanácsokat adni neked... Sőt eleve hajlandó vagyok átvállalni a nyeremény
átvételének terhét... :-)

indapass90210 2010.07.07. 19:45:17

@gergel: Afrikában vagy Ázsiában nem szaporodnak eléggé a te másfél milliárdod nélkül?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.07.07. 19:52:25

@dedalon74:

Áh, nem annyira belváros. Parkos környezetben társasház. Csak úgy érzik a jó szomszédok, hogy aki régebb óta lakik itt, az valami szokásjog alapján lestipistopizhat bizonyos parkolóhelyeket.

bnyuszi 2010.07.07. 19:57:15

@dedalon74: nem hullatnék könnyeket érted!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.07.07. 20:06:43

@Max, a Birca: Úgy van. Az asszony kapna egy sorozat hitelkártyát, itt van, anyukám, a kosztpénz meg némi jutalom, hogy ne legyél megszorulva, ha vásárolgatni mész, de aztán nem elherdálni az első napon! Mert aztán végül beállít huszonhét édes kis kalappal. :-))

gergel 2010.07.07. 20:07:03

@Dövan:
éheznek és betegek.
minden embernek joga van az egészséges élethez, védőoltásokhoz, elegendő ételhez de lehet ez akár óvszer is, ha az egészséges, önfenntartó életet vesszük figyelembe.
nem szórnám el, jó helyre menne. valahogy nekem nem poén milliárdokat számolgatni miközben valakinek nem hogy tisztességes körülményei nincsenek, de még szenvednie kell az éhség és betegségek miatt. lehet hogy egyszerű ember vagyok, de összeszorul a gyomrom és a szívem(szó szerint) amikor belegondolok hogy sokan buzi autókba és 'kéró'-kba ölik a sok pénzt, míg gyerekek éhbérért gürcölnek kiégésig. én nem születtem gazdagnak és biztos vagyok benne, hogy nem érezném magam jól ilyen emberek között. nem szeretnék lemondani a jelenlegi barátaimról, és nem is szeretnék gazdag lenni. csak maximálisan egészséges, ez furcsán hangozhat, de ez a legnagyobb kincs az életben testileg és lelkileg is egészségesnek maradni.
természetesen másoknak is szeretném megadni ezt a lehetőséget. az emberi gondolkodás napjainkban túl determinált(tudom modoros...).

Max, a Birca · http://maxval.co.nr 2010.07.07. 20:24:42

@Androsz:

Maga a beállítás a 27 kalappal a kisebb baj. A nagyobb baj a többórás elemzés utána, hogy végülis melyik áll legjobban... :-)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.07.07. 20:29:48

@Max, a Birca:

Az én feleségem ezt lottóötös nélkül is tudta.:) Lovon és trapézon is!

indapass90210 2010.07.07. 20:35:14

@gergel: igazad van, szép is amit írsz, de a másfél milliárdodból pont kijön 6 darab jól felszerelt T-72-es, meg egy jó nagy korona a helyi hadúr fejére!

Max, a Birca · http://maxval.co.nr 2010.07.07. 20:38:19

@gergel:

A kommunizmus nem megoldás. A megoldás neve: kapitalizmus. Több kapitalizmust Afrikába is!

Farkasokkal táncoló 2010.07.07. 20:47:08

@Max, a Birca:

Megmondom őszintén, én sem hiszek senkinek, aki nem csak viccből, hanem komolyan azt mondja, hogy hű a kétharmadát majd odaadnám az afrikai éhezőknek vagy ilyesmi. Ismerem magam, hogy erre nem lennék képes, a pénzt én nyertem, és csak annak adok, ahol tudom, hogy jó helyre megy és személyesen adom át közvetlenül az érintettnek.

Ha én nyertem volna meg, akkor azt hiszem vásároltam volna pl. egy szép nagy hűvös házat valahol Spanyolországban, több szobával, és folyamatosan meghívnám nyaralni oda a jóbarátaimat meg a gyerekeiket, akiknek nincsen pénze nyaralni, az utiköltséget, ellátást is fizetném...

De hát most nem jött be, sebaj! Legközelebb már biztosan megnynerem! :-)

Max, a Birca · http://maxval.co.nr 2010.07.07. 20:51:24

@Farkasokkal táncoló:

Spanyolországban szépen lementek az ingatlanárak. Nagyon szép, nagy, tengerparti, medencés, 5-6 szobás házat tudsz venni negyedmillió euróért! Szerényebbet 150-180 ezerért. Távolabb a parttól meg akár 100-120 ezerért is.

szellőláb 2010.07.07. 21:01:37

Azért a pénz rendesen tudja növelni az ember önbizalmát egyszerűen azért, mert pénzzel a problémák 90 %-a megoldható. A maradék 10-nél meg tök mindegy, mennyi pénzed van, nem segít. Mindenkit a maga szintjén nyomasztanak a gondjai. Elképzelni nem tudom, mit kezdenék ilyen baromi sok pénzzel, egyszerűen nem tudok ilyen dimenziókban gondolkodni. Mondjuk, nagy duzzogva tennék egy próbát, és szívesen beszámolnék a tapasztalatokról :-)

indapass90210 2010.07.07. 21:13:43

@Max, a Birca: tesvír, inkább Albániában. Ott még talán-talán lehet olcsón venni.

Max, a Birca · http://maxval.co.nr 2010.07.07. 21:15:20

@szellőláb:

Én is így látom. Pénzért csak három dolgot nem lehet megvenni: életet, egészséget és szeretetet. Minden másnak pénzbeli ára van.

Ja, s még az egészségben is besegít a pénz. Persze ha súlyos betegség van, a pénz nem javít. De alapesetben - ha nincs súlyos betegség - a jobb élet segít az egészség jobb karbantartásában is.

S bár a szeretet nem vehető meg pénzért, de a pénz HIÁNYA bizony képes a szeretetet is lassan tönkretenni.

Max, a Birca · http://maxval.co.nr 2010.07.07. 21:17:22

@Dövan:

Ha tiszta tengerpartot akarsz, akkor Albániába kell menni, ez tény. Mivel az egész országban 1945-1990 között nem történt semmilyen értékelhető gazdasági tevékenység bunkerépítést leszámítva, nem volt ami szennyezzen.

Balance Of Power 2010.07.08. 11:22:00

@Archenemy: Feltehetoleg par even belul lesz megint jobb arfolyam amikor erdemes lesz mondjuk eurora valtani a penzt. Az pedig stabil marad. De ha most atvaltja 10 millio eurora, akkor is ellesz vele egy darabig. Pl. havi 50 ezer eurobol lehet nagylabon elni.

Dave_bloghu 2010.07.08. 11:54:54

@Max, a Birca: Én voltam tavaly albániában. Bepótolták a szemetelést. :)

vincere 2010.07.08. 12:18:35

@Max, a Birca: 225 ft már egy szelvény

@Androsz: én már régóta interneten lottózom, ez nem lenne probléma :)
tovább nem lehet elveszíteni a szelvényt, a nyereményről automatikusan értesítenek és automatikusan meg is kapom.

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.07.08. 13:56:31

@vincere: na igen, eddig méltatlanul kimaradt az elvesztett/ellopott/talált/közösen vett szelvény problémaköre :) igaz holywood már lerágott róla pár csontot.

Ernoke 2010.07.08. 14:07:24

@dave_he: szted a nemdolgozás azt jelenti, h reggeltől estig semmit se csinálsz? elég gyász, ha az ember annyira sivár, h napi 10+ óra robot nélkül unatkozik.:)

nekem a munka miatt nem jut időm azokra a dolgokra, amit egyébként csinálnék (sokmindent). ha most hirtelen nyernék (úgy, h nem is játszom, mert kidobott pénznek tartom:)), akkor kamatokból éldegélés menne úgy, h vmi egész másba fognék, még akkor is, ha azzal csak szarul lehet keresni v nem jövedelmező. istenien el tudnám magam foglalni.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.08. 17:28:28

@Androsz: Én, ha a helyében volnék, keresnék egy lakóhelyemtől messze lévő falut, és ott adnám fel. De nem ismerne ott senki. Így kuncsorogni se tudnának.
Jó, ez nagyon gonosz. Szétrobbantanék egy közösséget.

2010.07.08. 17:45:08

Régebben, ha valhol megfordultam, mindig vettem 1 lottót, abból az elgondolásból, hogy nem tudjanak beazonosítani lakhely szerint ha nyertem, de sosem nyertem.

Azon gondolkozni, hogy mit csinálnék ha nyernék, ráérek aztán is, ha már meg van, mert kb 3 hetet kell várni, mire kifizetik+1 nap mire át ér az utalás.

De szerintem nem kellene sokat törni rajta a fejem, ezt a problámát szívesen segítene megoldani a családom.

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2010.07.09. 05:52:27

Én vennék egy működő vulkánt az Andokban. :-)

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.07.09. 08:06:44

Hát én is asszondom, jó nagy köcsögség ez a lottó. Itt finnországban mindig olyanok nyernek, akik már vagy nyertek korábban is, például volt egy ilyen trafikos fószer, aki 2szer nyert nagyobb összeget. Aztán meg olyanok nyernek, mint a múltkorjában is, hogy Pirijó meg Matti, mindketten dolgoznak, van 2 gyerekük és a nyerés után bevallották hogy mindent ugyanúgy fognak csinálni mint addig, és berakják a pénzt a bankba és eljárnak rendessen dolgozni és lehet hogy vesznek egy jobb kocsit és az asszony megkapja a régit. Ilyenek a puritánok. Huhh huhh.

Hal Stanton 2010.07.11. 17:48:20

"Írtam tíz évvel ezelőtt, akkor még pénteken húzták a lottót" /Horváth Pista/

Celtic 2010.07.12. 17:26:27

Vannak Privatbankar szolgaltasaok minden banknal, asszem 25M es 75M minimum folott lehet igenybe venni. Namost, egy ilyen szolgaltatasnal ugy fektetik be a penzed, ahoyg akarod es olyan reszletben kapod, ahoyg akarod. Egyebkent 100M 1%-a 1M, ha eves kamatot veszel, de mondjuk neked 10% eves kamat jar, mert olyan sok penzt raktal a bankba, es evi 10m (havonta cca 800000 Ft) mar nem tul rossz penz. Nyilvan nem vagy nagylegeny, de el lehet elni belole.
Tehat mar 100M-t nyerve, 5% eves kamatra adva is lehet csaladot alapitani, kisebb lakast venni es fenntartani. Nyilvan ennel nagyobb osszegnel vagy jobb kamatnal csak jobb a helyzet.

Na, ezert jatszok en a hatos lotton, nincsenek nagy nyeremenyek, de az esely nagyobb.

KenSentMe 2010.07.14. 19:15:01

Igazából engem az érdekel, hogy van-e az infláció felett kamatozó betéti forma. Ha pl. az éves infláció 7%, akkor egy 10%-os betéti forma mellett a pénz 3%-át lehet elkölteni, 7%-ot pedig hozzárakni a tőkéhez, hogy az tartsa az értékét (ha valaki ennél többet költ el, egy idő után menthetetlenül elértéktelenedik a pénze, bár pl. évi 7% infláció nem tűnik soknak, de 20 év alatt ilyen tempóban majdnem a negyedére értéktelenedik a pénz.. így számolva a száz millióból mindjárt csak évi 3 millió jön ki, ami persze az idők végtelenjéig tartja az értékét, nem számolva az esetleges gazdasági összeomlásokat és katasztrófákat.. így havi ~ 250 000 jön ki.. ebből már lehet éldegélni, de akkor az ember még nem vett autót, házat (és ha azokkal terheli a százmillát, akkor ez az összeg is drasztikusan leapad).

rajen 2010.07.15. 11:00:03

Mind a négy történelmi egyháznak adakoznék, mert bebizonyosodott, hogy Isten létezik és szeret engem! Nehogy már ezen múljon az örök élet!

A Parkinson törvénye c. könyvben van: "Nagyszabású pénzügyekhez két ember ért, akinek nagy vagyona van, és akinek nincs semmije."

Mr. Alkohol 2010.07.24. 23:15:04

Igaz, hogy pénzért nem lehet boldogságot venni, de sok boldogtalanságot okozó tényezőt meg lehet vele szüntetni.

Némi karitatív célú adakozás mellett én pl. otthagytam volna a melómat, mert utálom. És elhagytam volna már most ezt az országot, mert nem szeretek itt élni.

Viszont a semmittevés nem okoz nekem örömet. Akkor is tanulnék és dolgoznék, ha gazdag lennék. Csak akkor több lehetőségem lenne olyannal foglalkozni amit szeretek és ami érdekel.

Lottóötös nélkül is változtatni fogok, amin csak lehet! Pályát módosítok és emigrálok. Csak több időbe telik. De megcsinálom!

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.07.27. 02:08:51

A világ bármely operaházába elmennék, ha kedvemre való előadás lenne, és nem várnék fél életet Bayreuthra, hanem minden évben járnék. És bejárnám a világot. Amúgy meg vennék egy pár házat, de nem kacsalábon forgó kastélyt, csak kényelmeset meg otthonosat, inkább arra ügyelnék, hogy különböző helyeken legyen: tengerpart, hegyvidék, tajga, aztán évszakfüggően oda mennék, ahol épp elviselhető idő van.

robiddd10 2014.10.21. 06:57:53

Lotto ötös kifizetés átbaszás? Nem hinném! Mit gondolsz majd most mikor egy szar világ van magyarországon pl gondolok itt a szegénységre akkor mi lenne ha mondjuk te nyersz az ötösön és be mutatnak akár hol tv-ben vagy neten? Másik nap hallot lennél az száz.Talán ezért nem mutatják már be a lotto nyerteseket és ezt szigoruan titokban is tartják a nyertesek adatait hogy biztonságban legyenek. Ez a valami amit irtál ez a kamu :D Majd ha nyersz lotton meg látod hogy kifizetik :) Igaz nem rögtön de meg kapod a nyereményt:) 90 napon belül meg kapod pontositok :D ja és ha kérdeznéd honnan tudom hogy kifizetik onnan hogy egyik ismerősőm már nyert és ki is fizették neki :) Hidd el én is ugy gondoltam hogy ez át baszás de mikor ismerősőm mutatta a szelvényét is fuu meg hogy már meg kapta a lovét fuu onnantól nem fölöslegesen költök lottora mert tudom hogy ha bejön akkor meg kapom a zsét:)
süti beállítások módosítása