Olvasói rovat - Modoros focitippek

2010/06/30. - írta: Modor Tibi

A németek? Szürke, unalmas atomfoci kétméteres Szigfridekkel. Olyan hosszúak, mint egy Wágner-trilógia. Nézd már meg azt a Schweinsteiger gyereket, most kerülj meg ekkora lábakat! Jawohl! Végigrobognak a mezőnyön, mint Rommel a sivatagon, aztán a döntőben egy futbalkultúrával bíró ország leiskolázza őket. Vagy nem. Mert ugye a Lineker is már megmondta: a foci az a játék, amit mindig a németek nyernek. Aztán jöhet a Wurst meg a Paulaner...

Spanyolok. Na igen, azok aztán tudnak focizni! Azok játsszák a focit, „művelik”, nem úgy, mint a németek. Penge csapat, 4-4-2-ben nyomják, elől akkora klasszisokkal, mint a Torres meg a Villa, hát ki állítja meg őket?!

Az afrikaiak? Azok is nagyon pengék, meg a testfelépítésük is fasza, de csapatban nem tudnak gondolkodni. Úgy gondolom, sok meglepetést okoznak ezen a vébén, de még nincs itt az idő, hogy komoly világversenyt nyerjenek.

Brazília. A „Selecao”! Láttad a Nike-reklámot? Nyomják a reptéren zsugát, mi?! Jó nézni őket! Azok labdával születnek. És amilyen nyomor van ott, a foci az nekik a kiutat jelenti. Nem csoda, hogy bűvölik a labdát. Meg az egész világot!

Hát igen, a foci őshazája... de ha megnézed, hogy hány angol játszik mondjuk a Chelsea-ben, akkor megérted, mi a probléma velük. Vagy most tényleg azt hiszed, hogy a Rooney egyedül beviszi őket a döntőbe? Felejtsd el! Ahhoz kapus is kellene, nem ilyen potyás lúzer!

Görögök? Na ne már! A portugál EB óta mindenki utálja őket, amiért nagy arcuk lett, azt hiszik, ők fingták a sirokkót (vagy az nem ilyen görögös szél? Na mindegy). De nem isszák ilyen könnyen az ouzót! Simán meg lesznek alázva, egyszerűen azért, mert buták és utálnak futni. De mit vársz egy ilyen lusta népségtől, az Uniót is az ő mentalitásuk teszi tönkre!

Szerbek? Esküszöm, szurkolok nekik. Most félre ne értsd, buta, agresszív népség, de mégis értenek a focihoz. A Balkán maradónái. És még tudnak is hajtani a nemzetükért, nem úgy, mint mi! Figyeld meg, a négy között lesznek!

Dél-Korea? Egyszerűen az a helyzet, hogy a távol-keletieknek genetikailag nem való a foci! Nem az mondom, korrektül mindent megtanulnak, mert szorgalmasak, futni, passzolni, lőni, csapatba játszani, csak az a valami hiányzik belőlük, az a kis... izé... spiritusz, vagányság, gógyi, csibészség, érted, mire gondolok?

USA. Hallod, hogy megtanultak focizni! Néhány éve még azt se tudták, mi az. A foci nekik azt a marhaságot jelentette, popcorn, pomponlányok, izomfekák, csonttörés. Meg a baseball és max a hoki. De mára már egész komoly bázisa van a focinak! Mondjuk egy ekkora országban nem csoda, mi?!

Szlovénia. Na most az kérdezem tőled, miért nem mi vagyunk kint a vébén helyettük? Amikor ötször annyian vagyunk, mint ezek, és azért nekünk van egy focimúltunk is. Hát akkor miért? Nem mondom, valamit biztosan tudnak, talán jól beosztják a pénzt, és megbecsülik, amijük van.

A franciák? Labdába se rúgnak! Hiába vannak sztárjaik, de ilyen edzővel, mint ez a Domenech, igazi lúzerbanda! Ezt még a felesége se szereti! Még a csoportkört sem élik meg, utaznak haza csigát zabálni. Mondjuk nem is sajnálom őket, legalább lesz idejük végiggondolni Trianont.

 

(szerző: Szoció Pata)


 

Felhívás! Demonstrálni szeretnénk a Modoros-klán erejét: Maruszki Balázs, a kikvogymuk blog (Büfészínész, Panelek népe és a mai poszt) csodálatos tollú szerzője a Kossuth Rádió Szkeccspályázatának közönségdíjáért verseng július 1-ig.

Adjuk meg neki a 10 pontot, amennyiszer csak lehet - a többi versenyző értékelését meg mindenkinek a belátására bízom. Itt szavazhatunk rá. Hajrá!

37 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vitaygeorgina 2010.06.30. 09:58:47

Nagyon jó poszt. És minden szava tőrdöfés a szívembe.
A focivébé kezdete óta pedig minden napra jut egy "csigazabáló" vagy "tésztazabáló" valamelyik ismerősömtől, nagyon utálom.
Mostanában arra gondolok, hogy a fociról nem is lehet modorosság nélkül beszélni. A szokásos paneleken kívül mit lehet még mondani róla?

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.06.30. 10:07:33

nem rossz, de jobban ütött volna, ha még a vb előtt pár nappal íródott volna.
hiányolom az olaszokat, azokat aztán lehet vesézni, a szlovákokat (menne a tótozás), a hollandokat (a fűvel való poénkodás) és az argentinokat (Maradona, mint törpe, kokószívó kézilabdás).

raoul_duke 2010.06.30. 10:13:40

Szerbek a négy között, mekkora igazság! Amióta lenyomtuk velük az 1-12-es pótselejtezőt, én is mindig oda várom őket :).

Baloggie 2010.06.30. 10:15:17

Franciáknál hiányolom azt az örökbecsű emgjegyzést, miszerint "Franciák, nah persze, max. Észak-nyugat Afrika. Gyarmati csürhe ez megmondom én, bezzeg a Platíííniék, azok még franciák voltak. Mondjuk azok tudtak is focizni, nem úgy mint ezek a mostaniak."

Szerbek meg nem is igazi szerbek már, én nekik szurkoltam, de bebizonyították, hogy a yugóval szétesett a rendes délszláv mentalitásuk is, még a sakktáblások is jobban tudnak küzdeni náluk. Nem is beli orlovi volt ez a csapat, max. beli kokoska :)

raoul_duke 2010.06.30. 10:25:22

Emlékezz csak meg '82-re! Döntetlenekkel továbbvergődtek a csoportból, aztán az egyenes kieséses szakaszban meg már bármi lehet, mindig így kezdik a nagy tornákat.

Baloggie 2010.06.30. 10:27:17

@Baloggie: nem kokoska, hanem kokoske természetesen, bár igazábol lényegtelen, szerintem mindenki leszarja, azért javítottam :)

Hepciás 2010.06.30. 10:40:09

Tudom, hogy a halál f@szára kívánjátok a modoros magyarfoci siratót, de most hadd néhai id. knézyjenősködjek egy kicsit.
B+,nem ighaz, hogy nem tudnánk kiállítani egy olyan csapatot, mint a tótok, + még egy Dzsudzsink, meg egy Geránk is van. 2 egyéniség! b+. Az tuti, hogy nem csak a digókat, hanem a Tulipánországosokat is hazavágtuk volna, de legalább a Nagybani virágpiacig.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.06.30. 10:44:52

@Hepciás:
Remek! Hozzáteszem, hogy a sztapacskazabálók a nyüves seggüket a lopott anyaföldhöz csapnák örömükben, ha lenne egy Dzsudzsijuk vagy Gerzsonuk. És most őszintén.

scsaba1 2010.06.30. 10:50:57

@purga:

Tótia, bazmeg? Nincs is ilyen ország. A nyelvüket a csehektől, az országukat meg tőlönk nyúlták.
Semmivel nem fociznak jobban mint mi, csak hatalmas mákjuk volt idáig. A drogos buzi hollandok szépen el is kalapálták őket, tegyük hozzá: éppen itt volt az ideje. Akárki játszott velük, én mindig az ellnfelüknek szurkoltam. Sok ostoba hegyipásztor favágó drótostót...

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.06.30. 10:51:14

@Szocio Pata (kikvogymukblog):

Dehát sohasem lesz, mert annyi ott a hegy, hogy egy normális pályát sem tudnak csinálni, mindig legurul róla a labda, a lábuk meg a krumpliszedéshez szokott, nem pedig a zsuga bűvöléséhez!

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.06.30. 10:56:56

@scsaba1:
Hát ja, és hozzá kell tenni, hogy mi legalább leszartuk a drogosbuzik elleni meccset, ezek meg rá is pörögtek, aztán ugyanaz lett a vége. Vagyis mi lennénk a jobbak, ha akarnánk.

scsaba1 2010.06.30. 11:12:43

@Szocio Pata (kikvogymukblog):

Nem is tudom, hogy mikor tört meg így a magyar néplélek. Nem voltunk mi nindig ilyenek, az aranycsapat milyen durván lealázta már az angolokat a saját országukban. Döntőt is játszottunk...

Ezek az buta matutka zabálók (érted, milyen nép az, aminek a nemzeti eledele egy krumplilepény) mindenre durván rápörögnek, amivel tompítani tudják alantas szláv mivoltukat. Ez a Fico nevű díszköcsög is beszólt nekünk, hogy ők legalább kijutottak a vébére. Ott rúgnak belénk, ahol tudnak. De mindjárt nem lenne ekkora a pofájuk ha Rajka térségében összevonnák az Anju Károly-Róbertről elnevezett gépesített lövészdandárt, Hidasnémetinél meg átlépné a határt a Hunyadi Mátyás harckocsidandár feketére festett páncélosai...

GERI87 2010.06.30. 11:57:13

lehet nincs sík focipályájuk de sima jó útjaik igen.
Nálunk meg...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.06.30. 12:51:49

@scsaba1:

Aha, azt hiszem jelenleg egyetlen páncélos SZÁZADUNK van.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.06.30. 14:28:26

@El Topo (Sgt. Elias): annak ellenére, hogy édesapám épp a szabadszállási páncálosoknál volt százados, megkérdezném: nem lehet, hogy az is sok? mondjuk a komplett hadsereget fafejű tábornokoktól feleslegesen bújtatott irodistáig szereljük le a picsába, és azt a nemkevés milliárdot, ami felszabadul, fektessük akármi másba, vegyünk belőle Samut minden biológiaszertárba vagy igyon 3 évig tejet naponta minden hajláktalan.

több értelme lenne...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.06.30. 14:47:22

@vészmadár (pica pica):

Hát mondjuk egy századnyi páncélosnál, pláne hogy az is T-55, annál a faszom is többet ér szalmakalapban.

Zorita 2010.06.30. 16:41:41

élvezet volt a japók játékát nézni, tiszta Oliver és Benji

Fapuma (törölt) 2010.06.30. 16:42:56

pontosabban 15 db T–72M1 modulrendszerben, 113 db raktaron es szalmakalapjuk sincsen

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.06.30. 16:51:54

@Fapuma: és mibe fogadjunk, hogy erre az acéltemetőre több milliárd megy el, mint mondjuk az iskolák komplett informatikai fejlesztésére?:)

Fapuma (törölt) 2010.06.30. 17:02:06

@vészmadár (pica pica): javaslom ne keverjuk ossze a demagogiat a modorossaggal es ne menjunk bele a hany turo rudi es hany lelegeztetogep szamolgatasaba. A biztonsagi kornyezet lehetove tette a korabbi csokkenteseket, de a tovabbi csokketes ongyilkossag lenne, bar a harckocsik nem kifejezetten vedekezo celra lettek kifejlesztve.

migueldiez 2010.06.30. 18:08:02

Egy nehez nap utan uditö ez az eszmecseret olvasni. :)
Robbantsunk atomot a faszba mindenhol, es csak mink maradunk a _krisztusi magyarok_.
Egyebkent maga a poszt is zsenialis.:)

Mitya Ivanov 2010.06.30. 18:45:29

Össze kell hasonlítani a dél afrikai válogatott és a ghánai válogatott tagjainak testfelépítését. Előbbiek úgy náéznek ki mint akik lazán lenyomnak 3 maratont hegynek felfelé, de testi erejük és focihoz való testfelépítésük nincs, és lassúak. A ghánaiak meg erősek izmosak, gyorsak. szal emiatt nem igaz a POSZTÍRÓ általánosító megállapítása embloque az afrikaiakról.

hiányoltam a posztból azt, hogy:
Azért azt ne feljetse el senki, hogy Dél afrika azért tud most VB -t rendezni, mert a fehérek felépítettek egy normális országot, ahol mindenki oda került ahova való volt. Amióta megjött enkik a nagy szabadság és egyenlőség, azóta káosz van ott, meg rablások gyilkosságok, fekete rasszizmus, a fehérek elmenekülnek, az ország pedig szépen lesüllyed zimbabwe szintjére. Jellemző az is, hogy a Dél Afrika 1996-ban tudott Afrika kupát nyerni, de akkor még 5-6 fehér is volt a csapatban.

scsaba1 2010.06.30. 20:36:45

@El Topo (Sgt. Elias):

Pont ez volt a poén benne. Tudod, a költő éppen azt gondolta, hogy... Bár nekem a Károly-Róbertes és a Mátyás királyos része a _bejövősebb_.

Illetve a Lakat T. károlyos-napkeltés múltba révedés, szinte látom a szürke öltönynadrágokat és a barna zoknikat a rosszul berendezett stúdióban.

scsaba1 2010.06.30. 20:46:55

@Fapuma:

A demagógiában pont ez a jó, hogy _mindig_ modoros, különösen a lélegeztetőgépes-iskolatáblás átszámítgatás.

@vészmadár (pica pica):

A hadsereg jó, érteeem? :) Nem akarok annyira önmagam paródiája lenni, hogy észosztásba bocsátkozok egy szórakoztató blogon, de egy ilyen speciális helyzetű, kelet-európai országnak, mint Magyarország (mert nincs még egy ilyen), ennél jóval erősebb és jobban felszerelt hadseregre lenne szüksége.
10-20 év távlatában senki nem tudja megjósolni, hogy mi lesz, és egy ütőképes haderőt nem lehet fél év alatt létrehozni. A NATO sem mindenható, még mielőtt...

scsaba1 2010.06.30. 20:48:27

@Mitya Ivanov:

Ezek tények, amiket leírtál. Majd a Gyűlölt ellenségeink valószínűleg megírják. :)

sTormy 2010.06.30. 20:50:33

Hát nekem a poszt szinte minden eleme elhagyta már a számat. Menthetetlenül modoros vagyok.
Hiányoltam még a következőket:
Színészkedő zseléfejű primadonnák, élükön a köcsög hülyegyerekkel.
A játékot katenaccsóval tönkretevő macskaevők.
Kivik, azok igen, nem sokat tudnak, de tök lelkesek, majd meglátod, lesz ott meglepetés!
Dél-Korea, ne viccelj már, csak otthon voltak májerek, ahol minden bíró szétcsalta nekik a meccset.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.06.30. 22:21:22

@Fapuma: nem akartam demagóg lenni, én sem számolom át az autópályát lélegeztetőgépre... de én nem érzem indokoltnak a hadsereg fenntartását.

Haszna így sem, úgy sem lenne, sehogyan... a mostani hadsereg épp annyira hatékony, mint a nulla állományú... viszont soksok milliárdért nem ér semmit

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.07.01. 00:14:15

@vészmadár (pica pica):

Ezért van szükség nagy és erôs hadseregre, mellyel nagy és erôs országot építhetünk. Alapvetô szerepet szánva a folyami és tavi hordozóinknak. Valamint a tengerreszálló jármûvekre melyek segítségével a szárazföldrôl tudjuk az óceánokra juttatni erôinket.

2018.06.25. 07:10:26

@GERI87: Komolyan? Hol?
Ha Győrnél kimegyek Nagymegyer felé, a híd után úgy érzem magam, mint a régi M7-esen.... tadam....tadam.... mint a vonaton. Utána tovább Galánta felé meg mint a hullámvasút....

2018.06.25. 07:15:23

@vészmadár (pica pica): Nem nyert. Hadsereg fenntartására 300 milliárd megy évente, oktatásra meg 1.400 milliárd.

zsocek 2018.06.25. 07:57:15

Minden VB, meg EB előtt/alatt megszólalnak a nagy teoretikusok, akik tökéletesen átlátják az összefüggéseket, az ok-okozat rejtelmeit, a jelenségek jelentéseit, és ezeket szerencsére meg is osztják velünk, egyszerű mezei szurkolókkal, így még akkor is jól szórakozhatunk, ha a meccsek unalmasak lennének.

Rozsgyi 2018.06.25. 08:21:08

@abcdefghijklmm: azt eszrevetted hogy egy nyolc eves poszthoz szolsz hozza? :)

Mitya Ivanov 2018.06.25. 08:35:28

a fociVB miatt bekerült megint ez a poszt az index blogajánlójába

2018.06.25. 08:47:50

@Rozsgyi: Nem ... :-)
De akkor mit keres index címlapon?

by · http://aforizma.blog.hu 2018.06.25. 09:23:07

@abcdefghijklmm: Biztos egy "fociszakértő" beajánlotta.
süti beállítások módosítása