Olvasói rovat - Hardcore biciklisfutár / Indiecsaj

2010/06/29. - írta: Modor Tibi

 

Ez egy kevert egyperces - de így az idei nyár lassankénti begyűrűzésével mindkét fajtából látunk eleget az utcákon, szerencsére.

Harács Józsefnek köszönjük szépen mindkettőt, a két rövid összeállítás pedig klasszis - kellett már ez is.


 

Hardcore-biciklis/ hardcore-biciklisfutár

-Figyuka, öcsi, szelepsapka 50 rugótól. Azalatt csak kínai van. Kelly’s-t ne vegyél, mert Vietnámban rakják össze, de egy klafa Pro X Rider már 200 ropitól a tiéd, és az jó tuningalap. Azzal egy fél évig kihúzod, amatőrkém. Jóidős bringás vagy, mi? Heh, én múltkor ónos esőben nyomtam, kerék nélkül, 5 perc Moszkva-Blaha, érzed, arc? Térdvédő nélkül Bajcsyn? Te tudod, divatbrinyós

Az egyik altípus, aki kb. 110-ért vette a bringáját, de szándékosan úgy néz ki, mintha a kukából szedte volna elő. Nincs rajta se fék, se váltó, igazi hardcore. A hétvégi- és amatőr bringásokat megveti. Bicikli+ember alakú foglalat van az ágyában, és úgy alszik, hogy bringával együtt. Esténként Gödör, esetleg némi fű, de nem, ő nem készül be tőle. Borosta vagy rövid haj alap.

A másiknak nemcsak drága, de drága kinézetű is a bringája. A piroslámpánál szakszerűen nézi végig az esetlegesen mellé keveredett biciklis ’lovát’, esetleg magában megállapítja, hogy „ilyen olcsó kulacstartóval Fornettiig nem mennék le, de ő tudja…. A balesetveszélyesen kifakult neonmellényről nem is beszélve.”

másik:

 

Lenézős, sznob, télen pótagy-sapkás1, nyáron fejüveges2 indiecsaj

Róluk már kisebb-nagyobb utalásokban szóltam, főleg Pest belső kerületeiben és Budán lelhetők fel, jellemző még a 7 számmal kisebb nadrág, a sértődött, felsőbbrendű viselkedés. Extrém esetben a ’nemrég ettem meg 10 citromot’-arckifejezés is jellemző. Járműveken halkan telefonál, mert szerepelni proli. Ha valaki az ő irányába néz véletlenül, biztos feleségül akarja venni. Egyetlen jó tulajdonság, bár nem mindegyiküknél: a viszonylag ízléses öltözék.

1pótagy-sapka: Többnyire élénk színű (sárga, lila, zöld), téli, női kötött sapka, melyet annyira hátratolva hordanak, mintha az agyuk meghosszabbítása lenne. Kitűnően illik hozzá a melleket kidüllesztő, enyhén sértődött táskafogással egybekötött gyors, modellszerűnek szánt gyaloglás (keress meg, ezt hajlandó vagyok élőben bemutatni!).

2fejüveg: Szinte homloktól állig tartó, bogártemetőként jól használható, nagy méretű napszemüveg, ami akarva-akaratlanul is ’én vagyok a menő’ típusú külsőt kölcsönöz viselőjének.


Felhívás! Demonstrálni szeretnénk a Modoros-klán erejét: Maruszki Balázs, a kikvogymuk blog (Büfészínész, Panelek népe) csodálatos tollú szerzője a Kossuth Rádió Szkeccspályázatának közönségdíjáért verseng július 1-ig.

Adjuk meg neki a 10 pontot, amennyiszer csak lehet - a többi versenyző értékelését meg mindenkinek a belátására bízom. Itt szavazhatunk rá. Hajrá!

94 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.06.29. 07:46:46

Egyre inkább erősödik bennem az elhatározás, hogy elhozom szülővárosomból Budapestre derék csatalovamat, a montenbájkot. Háromnegyedes csőből kínában hajlított váz. A váz narancssárga, a villák püspöklilák. Az eredeti nyereg egy esésnél tönkrement. A helyi vasáru-boltban lőttem hozzá egy rendes epedás nyerget (tanyabájk-style), a tangabugyi-érzés így már a múlté. az egyik alaménium hajtókarból kiette a menetet a tengely vége de sebaj, van helyette egy feketére szinterezett acél, így trendi bicolor hajtókarok vannak. A kormányról lemállott a gumi (szivacs...) így most pucér cső az egész. Azt hiszem kicebtrírozom a kerekét ("Lee Chi" , a világmárka), ha már évek óta nem tettem meg, beállítom a Lee Chi fékeket, a "Shimano equipped" váltót, a kormánykónuszt, feldobok két teszkós műanyag sárhányót és a sóstói erdő réme urbánus pályafutást kezd...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.06.29. 08:23:49

Nem nagyon szeretem ezeket a bringásokat, mert csupa negatív tapasztalatom van velük kapcsolatban. Egyszer egy hülyegyerek elgázolta a kölkömet a járdán és még neki állt följebb, na jó, csak egy darabig, muszáj voltam kicsit megfenyíteni.
Máskor a békási gát tettején egy 50 körüli némber elkezdett kurvaanyázni a műanyag motorral bénázó kisebbik gyerekemre. Kérdeztem tőle, hogy ezt így mégis hogy? Hát kisgyereknek nem szoktunk ilyesmit modani. Erre mondta, hogy de elékacsázott a gyerek és fogjam meg a kölkömet, különben átmegy rajta. Több nem is kellett, úgy rúgtam ki a bringát a banya alól, hogy a Dunáig repült, a nő meg az állával érintette az aszfaltot. A palijának meg mondtam, hogy ne keveredjen bele, ha leszáll a bringájáról, kibelezem, mint egy halat. Aztán továbbhaladtunk fagyizni a gyerekekkel.

Dögöljön meg Gulyás Béla 2010.06.29. 08:28:04

Az indiecsaj achillesa az arca. Ezért hord bogármaszkot és facebookon is csak fekete-fehér nagy kontrasztú képei vannak. Az arafatkendőben sem ismer tréfát.

Héttörpe (törölt) 2010.06.29. 08:52:10

@El Topo (Sgt. Elias): Nem szívesen futnék magával össze őrmikém, még fényes nappal a rendőrtisztavatáson sem. :( (fél és reszket...)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.06.29. 08:53:44

@Héttörpe (az SZDSZ elvette az emberek örömét):

Egy csomó ember szívesen fut velem össze, csak azok nem baszogatják a gyerekeimet.

Maestro 2010.06.29. 08:56:14

jól érzem hogy mindkét altípusnak erős köze van a félismeretekkel, félműveltséggel átitatott hangzatos bölcsességböfentésekhez és coelhohoz? najó, a hardcore bringás talán nem olvas coelhot mert semmilyen értelemben nem hozható össze a tekeréssel.

amúgy meg ezek azok akiket fel kell rugdalni a lánchídon a járdára, pár napja két ilyen önjelölt urbánus szabadelvűt ütöttem majdnem el, aztán fél perc után leesett nekik a három méterrel előbb lévő kerékpárral nem lehet behajtani tábla jelentése.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.06.29. 08:58:54

Ja az indicsaj rendszerint szigorúan lepra. Leveszi a szemüveget és úgy néz ki mint egy kialvatlan yoda.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.06.29. 09:12:00

Ez a "Ha valaki az ő irányába néz véletlenül, biztos feleségül akarja venni" viselkedés nem csak az indie csajokra jellemző ám. Valamelyik nap véletlenül ránéztem a villamoson egy nőcire, aztán olyan rángatózást rendezett, mintha valami képtelenül alacsony árajánlatot tettem volna a muffjára.

Kacagó gerle · http://hobbitippek.blog.hu/ 2010.06.29. 09:16:25

@El Topo (Sgt. Elias):
Jellegzetesen előtte végigmér, majd félrehúzza a száját. Jobb esetben grimaszol is, illetve szigorúan arrébb helyezi a tekintetét. (nem vagyunk egy súlycsoportban. ÉN nagypályás vagyok..)

lekvárosbukta 2010.06.29. 09:36:36

Az eddigi összes kommentet törölném.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.06.29. 09:38:47

@lekvárosbukta:

Rajta! Az admin panelen a hozzászólások alatt lehet törölni.

baby bee (törölt) 2010.06.29. 09:40:42

@Maestro: nem, szerintem ezek nem coelho-olvasók, hanem budai/pesti belvárosi jómódú, egyetemet 10 év alatt sem-elvégző bölcsészek inkább. a coelho-kultusz számomra a kicsit vénlányos, ezotéria/grafológia/salsa iránt érdeklődő 30+ ronda nőkhöz köthető inkább.... (bocs, kivételek biztos vannak!)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.06.29. 10:09:44

@lekvárosbukta: hát ha valaki a poszthoz jobban illőt tudna kommentelni, az biztos megváltoztatná a beszélgetés irányát.

Te esetleg?

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.06.29. 10:20:33

az indie csaj mennyiben különbözik a bölcsész lánytól? mert ahogy elnézem, a felsőbbrendű, "művelt vagyok bazzmeg" tekintet mindkettőnél megvan:)

de gondolom mind2 megtalálható magna cum laude koncerteken:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.06.29. 10:23:59

@Modor Tibi: mit lehetne ezen kommentálni? A kilencvenes évek közepén netezni keződ úttörő netes generáció megöregedett. Egy része gyereket nevel, más részének még mindig van ideje/kedve a gép előtt tespedni és fórumozni, mert ez itt alapvetően a régi jó törzsasztal reikarnációja, annak minden szarságával együtt. MEgöregedtünk, noha a fiúknak még áll a cerka és a lányoknak is feljebb van a mellbimbója, mint a köldöke. De megjelentek az első kütyük, amelyekről nem tudjuk, mi a fenére is használná őket épeszű ember és megjelentek az első ruhadivatok, amelyeket nem tudunk tolerálni. Nem a fejszemüveggel van baj, hanem azzal, hogy a viselője bácsinak hív, pedig basszameg, csak jövőre leszek harminc és jobban le tudnám rendezni, mint az a festett képű kis mitugrálsz, aki mellette áll.
Még tíz év és Fábry is vicces lesz...azt hiszem egy gimnázium mellé kéne költöznöm.

lekvárosbukta 2010.06.29. 10:40:50

@Modor Tibi:

Nem tudom és nem is akarom megváltoztatni. Csak jeleztem, hogy itt ennél minőségibb kommenteket lehet olvasni. Na persze nem el szopó eliastól.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.06.29. 10:44:29

@Professor Pizka: megöregedtél, amikor még harmincéves se vagy? :))

@lekvárosbukta: jól van. Törölni a szpemen kívül nem szoktam semmit - a poszt meg szerintem van olyan jó, hogy önmagában is szórakoztasson.

GERI87 2010.06.29. 10:53:52

A balatonon ugyebár van kerékpárút..namost mér nem leet ott menni????
Hülye "bringás" (hú de utálom ezt a szót) az úttesten megy mert ő nem alacsonyodik le a hülye hétvégitekerős gyerekes családokhoző nem kerülgeti őket mert tempósan halad ő ÉL...
Baromja.

Most komolyan ennyire reménytelen segglukban élünk hogy mindenki kompenzálni akar valamit?

ezértregisztráltam 2010.06.29. 11:02:25

@purga: más arcot viselnek

@Professor Pizka: "De megjelentek az első kütyük, amelyekről nem tudjuk, mi a fenére is használná őket épeszű ember" bicikli? :D

Dr. No 2010.06.29. 11:03:01

Ezt a népréteget jól fizetett fegyveres őreimmel tartom távol magamtól.

baby bee (törölt) 2010.06.29. 11:15:42

@Dr. No: én annak örülnék ha meg lehetne közelíteni a Margitszigetet a kis szűk sávban anélkül, hogy bringások fenyegetnének hátulról. ki is van írva, hogy csak tolni lehet, de neeem, neki öntudata van :(

scsaba1 2010.06.29. 11:15:55

@Professor Pizka:

He-he.:D
modoros.blog.hu/2010/03/14/pellenger_bezzeg_mi_harmincasok

Csak a magad nevében beszélj. Én minden kütyüt készségszinten használok.:) Illetve nem nagyon van olyan stílus, ami überelné a denevérujjas-répafarmeres-szegecses-kitűzős '80-as éveket. Emo? Goth? Vótmá.

Az egész arcot befedő pornószemüveg? Lejárt, '70-es évek...

Dr. No 2010.06.29. 11:20:09

@baby bee: Általában a járványügyi hatóságokra hagyom az érintkezést eme hominidákkal. De a múltkor a cimborákkal kitaláltuk, hogy kíséretünkkel elmennénk egy Buppa-Ludditák közös koncertre. Sajnos előtte való hétvégén a megyei rendőrkapitány - aki kedves öcsémuramnak szokott szólítani - a vadászat utáni ferblizés közben megkért, hogy ne használjunk napalmot. Így már nem lett volna értelme az egésznek, és kútba esett a szórakozásunk.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.06.29. 11:38:17

@baby bee: a bringások meg annak örülnének, ha az Árpád híd északi felén (ami csak bicikliút) nem kellene jó időben 5 perc alatt 10-20 gyalogost kikerülni, ha megadnák neki a jobbkezet - a gyalogos örülne, ha a zebrán átengednék, ha a reggeli dugóban nem csorogna & ragadna bele a gyalogosátkelőbe a csuklós busz, ha a kanyarodó autó nem ütné el a zebrán - a vezető örülne, ha a gyalogos csak a zöldön menne át :-))

chilis csokoládé 2010.06.29. 11:41:10

@Professor Pizka:

A tangabugyi-érzés nem a múlté.
A legutálatosabb női ruhadarab :)

lotaten 2010.06.29. 11:52:27

igaza is van Patkánynak, sok a köcsög.

a blog kommentelőinek tollából is fakad ám sokszor figyelmet érdemlő, modoros szösszenet! ;-)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.06.29. 11:55:27

@scsaba1: kikérem magamnak, én a nyolcvanas években születtem, és a felsorolt élmények nagy része másképp ért (gyk. ennyire vén azért mégsem vagyok)

@chilis csokoládé: az biztos. viszont legalább az én bicajom nyerge már nem olyan mintha hotdogsütőn ügyörögnék...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.06.29. 12:05:00

@Professor Pizka: ügyörögnék, hát persze. basszameg, ma nemcsak sótlan vagyok, hanem béna is. ideális nap csekély súlyú büntetőügyekhez. JÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ-HÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Sand Lover 2010.06.29. 12:09:15

@chilis csokoládé: “A legutálatosabb női ruhadarab :) “
Mi a tangabugyi szerepe biciklis relációban? (Motoron a rendszámot hivatott eltakarni, de ez is elég elvetemült.)

scsaba1 2010.06.29. 12:26:10

@Professor Pizka:

De tényleg, egyébként honnan tudod, hogy milyen érzés a tangabugyi viselése? Rajtam még egyszer sem volt, így elképzelni se nagyon tudom, hogy milyen...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.06.29. 12:37:25

@scsaba1:
A fantázia csodákra képes. Van aki el tud képzelni egy kiterjedés nélküli pontot is.

scsaba1 2010.06.29. 12:55:48

@El Topo (Sgt. Elias):

Jó, absztrakció nekem is, de a tangabugyi már túlmutat ezen.

SlafRock · http://holdontul.wordpress.com/ 2010.06.29. 12:56:49

Nohát! Oly öreg lennék, hogy lemaradtam a korról, miszerint egy kissé glitterezett velocipéd státuszszimbólummá avandzsált!
Új sport után kell néznem!
www.youtube.com/watch?v=de2oErVNiT0

El Topo (Sgt. Elias) 2010.06.29. 13:00:27

@scsaba1:

Én el tudom képzelni.
Nagyjából olyasmi lehet, mint amikor rajtaütésszerűen lefogytam 30 kilót és az alsógatyáim hirtelen új szokásokat vettek fel.
Járás közben feltünés nélkül felmásztak a hónaljamig, ezzel párhuzamosan pedig beleálltak a seggembe.

Zorita 2010.06.29. 13:16:55

egy ilyen csaj kb 2 hete beelőzött a Margit híd északi felén - épp most alkalmas erre a hely - és még fel volt háborodva, hogy a szembejövő gyalogosok, akiknek nekiment, beszóltak neki. 2 perc múlva már mondjuk elfelejtette az affért, és vidáman pacsizott a hídfőnél a riksás haverjával. annyira eredeti volt :)

noirp 2010.06.29. 13:23:53

DE JÓÓÓÓ!

Most már tudom, hogy hívják azt az idióta sapkát, amit itt néhány leendő rajztanár hord plusz és mínusz 39 fokban is!
Minő érdekesség, több ilyen pótagy jamaikaizászló-színű. Vagy ez véletlen egybeesés? :)

noirp 2010.06.29. 13:27:27

@Dögöljön meg Gulyás Béla: De én csodálkoznék legjobban, ha az arafatkendőjét tudná úgy viselni, ahogy az arabok tényleg viselik...(vö.: törülközőfejű)

noirp 2010.06.29. 13:31:19

@Professor Pizka: ez nyelvújítás ozt kész. Az ügyörő az, ami eggyel hátrébb van a bögyörőnél, azon ügyörögnek. Nem? :)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.06.29. 13:33:35

Most le leszek köcsögözve, de sok jó biciklis nőt látok. Ennek okai:
Nem agyonszilikonozott dzsipettós ribancok.
Testmozgást végeznek (rendszeresen) ezért jó a fenekük
Vagy én leszek igénytelen.

Természetesen mindez nem vonatkozik az alteros biciklis kismamákra, ők a mumusaim.

ezértregisztráltam 2010.06.29. 13:35:58

@noirp: "Most már tudom, hogy hívják azt az idióta sapkát, amit itt néhány leendő rajztanár hord plusz és mínusz 39 fokban is!" fedett helyen!

SlafRock · http://holdontul.wordpress.com/ 2010.06.29. 13:38:45

@noirp: Teljesen véletlen, hiszen Bob Marley is hordta!:)
Továbbfejlesztett füles változata már bambusz pánsíp fúvására is jogosít!:)
Ha letetted az ORI2 vizsgát!;)

baby bee (törölt) 2010.06.29. 13:44:43

@Szocio Pata (kikvogymukblog): alteros biciklis kismama, ezt hogy kell elképzelni? (terhesen nem is jó biciklizni...ja, ez nem a kismama blog? :)

Ernoke 2010.06.29. 13:45:54

@chilis csokoládé: az lehet h vkinek nem tetszik a tanga, de egyben a legkényelmesebb női ruhadarab is... azért nem mindegy, h egy anyagtömeg van az ember seggében (tangán kívül minden egyéb bugyi) vagy csak egy vékony csík.:D

El Topo (Sgt. Elias) 2010.06.29. 13:49:24

@noirp:

Nekem is van kefijám, de csak motorozáshoz hordom.

Zorita 2010.06.29. 13:50:00

@Ernoke: a nagymamabugyi is jól legumizza a textilt, így nem megy be az anyag a vágatba, még biciklin sem ;)

Ernoke 2010.06.29. 13:58:41

@Zzz_Zorita: egyrészt nekem még nem sikerült olyan nagymamabugyit találni, ami kényelmes lett volna meg jó is rám, másrészt pedig akkor se vennék fel olyat, ha kurvakényelmes lenne.:D

chilis csokoládé 2010.06.29. 14:03:43

@scsaba1:

Látványnak jó a tangabugyi.
De hordani utálom.
Bevág.Láb között és hátul is:(
Tudom, hogy vannak nők, akik szeretik.

Csak vékony anyagú nyári nadrághoz veszem fel.

medvedr 2010.06.29. 14:23:54

@El Topo (Sgt. Elias): Engem egy ilyen agyatlan a Kálvin téri aluljáró LÉPCSŐJÉN ütött el. Amikor leráztam a bicójáról kiderült, hogy nőnek indult legalábbis kromoszómálisan.

totyizselé 2010.06.29. 14:44:06

Megint a bringás-gyalogos összecsapások,példákkal élénkítve...Azért egy-két esetből ugye nem vonunk le messzemenő következtetést,hogy minden bringás köcsög gyalogosgázoló állat."Utálom az összes bringást,mert múltkor egy majdnem elütött"...
A tanga érzet gondolom a keskeny nyereg miatt jött be a képbe.A keskenységnek praktikus oka van.Aki sokat bringázik,és mondjuk nem csak sík terepen gurulgat,kicsit előredőltebb testhelyzetben tesz:egyenesen ülve nem túl hatékony tekerni.A széles nyereg(ami a keveset bringázóknak kényelmes)szanaszét dörzsölné itt-ott.
Király poszt amúgy,a drága bringás altípus különösen találó.Az ebbe a típusba tartozó fizet háromszor annyit egy 5 grammal könnyebb alkatrészért.Volt idő,hogy...:)

noirp 2010.06.29. 15:03:39

@El Topo (Sgt. Elias): Na, itt az eb hantja! Te tudod, hogy az kefija (én küfijjának tudtam), és az indie csaj tudja? Szerinted? :)
Csak motorozáshoz? És ha tevegelsz? ;)

noirp 2010.06.29. 15:04:40

@totyizselé: Volt idő,hogy...:)
Elmúlt, hát elmúlt :)
jó kis komment

Dr. No 2010.06.29. 15:58:09

@El Topo (Sgt. Elias): "Nekem is van kefijám, de csak motorozáshoz hordom."

Rágcsálóirtáshoz stílszerűbb. Érteeed, "rágcsáló"...

Zach 2010.06.29. 16:26:47

Nekem bejönnek a biciklis csajok.
www.youtube.com/watch?v=V0ko8E5z3Dk

Velem sosem történnek ilyenek amiket itt leírtatok pedig autós, bringás és gyalogos is vagyok. Max. néha ha bringával vagyok ledudál vmi fasz de semmi több.

A régi indie-s poszt és a biciklifutár aspiráns überfasza volt. Ez sztem erőltetett szar. Semmi köze a realitáshoz.

totyizselé 2010.06.29. 18:10:07

@noirp: Jó,azért olyan igzai gramm-mániás sose voltam,de költöttem rá rendesen,főleg mikor évi 8-10000 km-t nyomtam le,túlnyomórészt erdőben.Akkor kopott minden rendesen.
@Zach: Jó link,jó kis képek,meg a zene is jólesett:)
De a posztban szerintem nincs szó bringás csajokról:)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.06.29. 18:11:11

@noirp:

Elég ha én tudom.
Tevegelni nem szoktam, de múltkor zsiráfot simogattam.

passaran 2010.06.29. 19:15:31

@Professor Pizka: Hát ja, elszálltak az évek. Már a gyökér sulinet generáció is normális lett. De a mostani troll banda mikor kezd IQ-t növeszteni a fejibe bele???
Milyen jó is volt a 33,6-os modem korszak :) Akkor még nem írkált az ember annyira ész nélkül a fórumokra, mert drága volt a percdíj:) De amikor havi 7000-ért már 40 órát lehetett netezni 18.00 és 08.00 közt, az már aranykor volt.
De hogy ON is legyen: nagy szar érzés amikor csókolomot köszönnek az ivarérett lánykák:(

lr 2010.06.29. 19:16:08

@Zach: Pont hogy nem pedig, hanem.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.06.29. 19:16:23

@Professor Pizka: én bele is költöztem abba a gimibe, fiatalon tart, emiatt tudom, mi az a hannah montana:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.06.29. 19:23:03

@totyizselé: erdőben maximum kurva nagy tisztelettel és csendbven ámulva gyalogolni kell, minden egyébre a betonutat találták ki. Ha már 500 méteres körzetben a lepkéket is hulla ijedtre riasztjuk országút néven, akkor bazdmeg használjátok azt, ne az erdőt..:)

noirp 2010.06.29. 19:31:47

@El Topo (Sgt. Elias): zsiráfot? Az jó lehetett. Lehajtotta neked a fejét? Akkor az komoly :-)) Jó fejek a zsiráfok. Hogy hódítottad meg?

Ha már: (off!!) Ma reggel egyik biológus kolléganőm, aki az itt lévő állatokat is ellátja, megjelent a folyosón, az ölében egy agámával. Drága kis Morzsám, mondja neki. Morzsának hívják? nyikkantam. Nem, Gerzsonkának. A kis dög csaknem dorombolt. Néztem, mint hal a szatyorban, de én nem simogathattam, mert az idegent megharapja...Hülye vagyok, tudom, de egy hüllőből nem néztem volna ki ennyit.

noirp 2010.06.29. 19:32:41

@exonka: Nehéz azt megszokni. Marha nehéz. :-(

totyizselé 2010.06.29. 20:03:22

@vészmadár (pica pica): múltkor megyek a 85-ösön,kurva vagy forgalom,mindenhol buszok,kamionok,erre nem ott bénázik egy bringás ilyen buzis testre tapadó ruhában,bazmeg?faszomat keresnek ezek az országúton?mivel már amúgy is fölbasztam az agyam a sok gecitől,aki mind engem tart fel,pedig kurvára sietek,a szerencsétlen bringáson végre kiereszthettem a gőzt.csak egy kis kormánymozdulat,oszt leshettem röhögve a visszapillantóban csórikámat ahogy fetreng az árokban:)))

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.06.29. 20:39:13

Én az osztrák bringásokon röhögök, olyan 300 ezres bicaj, minden ruhadarabból márkás, beleértve a rohambilit, aztán mennek 10-el, és 5 km-enként megállnak. De nagy részük bármilyen hobbiba kezd, mindig az első dolguk beszerezni a legprofibb cuccokat, hogy aztán abban feszítve feltűnően, de alig valamit mozogva "űzzék" azt. Az utóbbi időben a típus itthon is megjelent...

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.06.29. 20:59:19

@totyizselé: :DD de még mindig jobban járt, hiszen a bringás az nem fizet adót!

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2010.06.29. 21:45:39

@GERI87: Balaton körüli bringaút az gyász... csak lebúrtak egy vékony réteg aszfaltot vagy fene tudja mit a földre. A gyökerek arasznyi magasra felnyomták már régen. Vékony kerekű bringának pont jót tesz

azokon a kerékpárokon, amiken nincs fék és váltó, nem is lehetne, mert fix az összeköttetés a pedálok és a kerék között, szabadonfutó kerékagy sincs

@Zabalint: jah. azt meg sok ilyen ember nem tudja, hogy egy pár ezer forintos régi csepellel ötször könnyebben haladna a bringaúton mint a KTM montival

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.06.29. 22:09:30

@El Topo (Sgt. Elias): Győrben van egy ritka fotogén zsiráf. Meglát a kifutója körül, azonnal pózba vágja magát. Úgy váltogatja a jobbnál jobb fotóbeállásokat, kisujjból kirázna egy modellképzőt. Döbbenet mivé szocializálódnak a vadállatok az emberi civilizáció által.

2010.06.30. 06:14:32

A poszt jó, csak nem ártott volna alaposabban kidolgozni, lett volna benne tartalék...

Én gyakran járok biciklivel, de még soha, egyetlen autós vagy öntudatos gyalogos sem akart befenyíteni. Talán a beretvált állat fejem és riasztó kigyúrt külsőm miatt ilyenkor nem olyan kibaszott nagy a csipa, hogy "leszedleka biciklidrőlkisköcsög!"

Minap is mutogatott egy kecseg, oszt mikor utolértem és bezörgettem a zsírospuhatestű szarhoz, elfehérdett ujjakkal markolta a kormányt és mereven bámult előre...

Vicces, hogy minden-autós-bicilis (egyébként értelmetlen) posztban akad egy-két önjelölt terminátor, csak utcákon nem lehet velük találkozni...

chilis csokoládé 2010.06.30. 06:50:21

@totyizselé:

Ma is tanultam valamit:jó, hogy mondod, hogy a bringások buzik :) Akkor kevesebben fognak utánam füttyögni, amikor tangát veszek, rá vékony nyári nadrágot, és végiglejtek az utcán :)

Ernoke 2010.06.30. 09:05:07

@chilis csokoládé: hát ez kár, pedig én szeretem őket, mert jó soványak. de ha mind buzi...:(

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.06.30. 09:39:55

az indicsajok már lázadnak, halgassatok rosszidős brit suede-ot és ne egyetek sertéshúsos paprikás fokhagymás böfögtetős kaját, csak brit kekszeket

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.06.30. 09:47:37

A faszom ebbe a bringás buzulásba, nem lehet normálisan élni? Csak maximák mentén?
Én egy lepattant kempingbiciklivel járok nyaranta a folyópartra úszni. Megyek is mer teljesen megbuggyantam a szobában a rosszlevegőben görbeháttal

cd-r 2010.06.30. 10:05:51

@Blassius: nem értem kinek kell ilyen csaj. sótlanabbak mint a menzás sajtostészta.

GERI87 2010.06.30. 11:36:48

@NDT: Ahol én mentem ott jó volt és szerintem arra elég hogy ne csapjon el egy autó.
A a biciklis az úton megy az mindenkinek szar.
Nőtt a forgalom szarabbak az utak jó lenne továbblépni és rájönni végre hogy mások a körülmények és nem kéne már eröltetni ezt a biciklizés az úttesten dolgot.
Az más hogy nincs helyette kerékpárút, de ez nem is fog változni, ugyhogy nem kéne erre építeni.

666E 2010.06.30. 18:53:10

ma a buszon láttam egy fiatal kölköt, 4 számmal kisebb póló volt rajta és SÁL meg KÖTÖTT SAPKA. a 45 fokba..

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2010.06.30. 21:25:27

@GERI87: nem tudok egyetérteni, a Balaton körüli utakkal kapcsolatban meg pláne, ott még az autóforgalom is mérsékelt. (mi a bringaúton tekertünk de a kulacsom bánta... horpaszthatatlan SIGG kulacs, hát nem behorpadt mikor a hirtelen rázkódástól kiesett a tartóból... arról nem is beszélve, hogy mindkét kerekemben akkora nyolcas lett, hogy ihaj) Egy zsúfolt városban zavaró lehet a biciklis az igaz.

Intizar 2010.07.01. 01:34:32

@Maestro: Frásznyavalyát Coelho. A szarnak rengeteg rétege és árnyalata van, összemosni nem illik a Modoroshoz!

Intizar 2010.07.01. 01:35:28

@Intizar: Helyesbittek: Ha csak nem megy Caminózni. Mert akkor tényleg befigyelhet a legnagyobb portugál is.

Intizar 2010.07.01. 01:40:12

@Modor Tibi: Bár jómagam is biciklivel szoktam közlekedni (amitől még messze nem érzem magam "bringásnak", csak megyek ából bébe, ha egyszer dolgom van ott), és igen gyakran az Árpád-hídon, mégis az a halvány benyomásom van a helyről, hogy az elején bicikli plusz emberke tábla van kirakva. Vagyis nem csak bringaút. Ettől még nem lesz kevésbé idegesítő a selátsehall gyalogos, de még mindig kevésbé veszélyes, mint az ugyanolyan biciklista.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.07.01. 08:49:41

@Intizar: északi oldal: csak kerékpárút, déli oldal: csak járda. Pont tegnap (este ráadásul) húsz gyalogost számoltam meg, akik közül az egyik még oktatta is az őt kikerülő bringásokat - szólni kellett neki, hogy térjen már észhez :)

sorica123 (törölt) 2010.07.01. 10:29:18

Hasonló poszt már volt. Amúgy az ilyen gizdázó, a másikat lesegető bringásokat nem igazán értem. Ha neki van idege meg energiája ónos esőben, hóban-fagyban bicajjal menni, nyomja neki. Tisztelem azt, aki ilyet tud. A pofázás ellenben nagyon bosszant - már miért lenne gagyibb gyártmány az az ember, aki nem csinálja utánuk? Egyáltalán, ez miért kérdés?
@El Topo (Sgt. Elias): hihetetlen elszállt népek vannak, kb mint a kurvaanyázós bömösök autósba... ez egy típus, gyakorlatilag mindegy, mi van a segge alatt, csak guruljon, majd ő hozzáfazonírozza magát.
@baby bee: hát versenybringázni egy szint fölött nem is lehet (has). De Pesten én semekkora hassal nem ülnék bringára:/ az, hogy a saját szakállamra elüttetem magam, zagsón, de hogy még a hasamban egy magzat/gyerek is megjárja az én hülyeségem miatt...?
@totyizselé: hát ez meg a másik fele. Érdekes, a bicikli-téma annyira kihozza ezt... talán, ha szeretett ideshazánk nem lenne vízfejű, és nem lennénk Pesten ilyen minősíthetetlenül kurvasokan...? Bár van, akinél ez a 'van a zellencség, és vagyok ÉÉén'-hozzáállás kódolva van.

totyizselé 2010.07.01. 13:09:41

@sorica123: teljesen egyetértek.
Mellesleg bringáztam Budapesten 3 évig,azzal jártam dolgozni a Fürj utcából a Hajós utcába.Talán ez nem elég hardcore környék,mert valahogy egyszer se akartak elütni...Élveztem,hogy negyedóra-húsz perc alatt ott vagyok,nem egy buszon rohadok háromnegyed órát.Annyira nem voltam elvetemült,hogy télen is ezt csináljam,bár az igazság az,hogy csak ruházatfüggő.Szóval télen se fordulnál le fagyhalál következtében a bringáról,csak néhány húszezrest rá kell költeni a cuccra:)
Az meg,hogy figyeljünk egymásra és fogadjuk el a másikat,Magyarországon elég utópisztikusan hangzik:(
Bringaútnak meg a budai oldalon a Parlamenttel szembeni rész(az istennek nem jut eszembe a neve...)a legfaszább.Egy fehér csík választja el a járdától.Fullon van fotózgató,jobbra balra kolbászoló turistákkal.És érdkes,ha gyalog mentem arra,én is jobbra balra kolbászoltam.Elbaszott rendszer,de nagyon.Lenne még példa...

G_P 2010.07.03. 10:32:03

A bringások még hagyján, ők nem akarnak rosszat, bár van köztük pár idióta, aki a legelemibb szabályokat sem tartja be.

Viszont ezek a nagyképű indiecsajok (vagy aminek ma nevezik magukat így a britpop enyhe lefelé ívelésével) visszavehetnének, mert a kutya nem kiváncsi már rájuk, és nem attól lesz valaki jó nő, hogy nagyképű. Sajnos a belvárosban sok ilyet látok, és mindig jobb érzés hazajönni a külsű kerületekbe.

Kremyy 2010.07.07. 17:39:31

A bringásokat nem bírom,mintha felsőbbrendűek lennének,mert ők aztán kímélik a környezetet,én meg nem,mert BKVzok. Amúgy a legrosszabb a biomániás környezetvédő,vegán bringás,attól mentsen meg a zisten,főleg,ha csaj.

A nézésről annyit,hogy igaz,de az is igaz,hogy némelyik pasi meg olyan gyomorforgatóan tud bámulni,hogy én érzem magam kínosan a helyében.

balkan 2010.07.14. 08:18:26

Azt hiszem itt az ideje, hogy szülessen egy poszt végre az arrogáns, soviniszta, városi autós típusról. Az a fajta, biciklinemavárosbavalókülönbenisfizessenekadót típus. Nem akarja valaki megírni? Attól tartok, hogy én túl vitriolosra csinálnám.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.07.14. 08:45:31

én a gyalogos szemszögéből várok már egy posztot, amiben a köcsög biciklistáktól a hülye autósokon át a lovaskocsiig mindenki megkapja a magáét:)

Ernoke 2010.07.14. 09:11:59

@vészmadár (pica pica): érzem, h ezt nekem kell megírnom! én vagyok a legmodorosabb és legegysíkúbb kerékutáló a világon.:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.07.14. 16:43:54

@Ernoke: már várom a posztot:) a kamionok is kapnak remélem egy bekezdést:)
süti beállítások módosítása