Olvasói rovat - Csontvázkommunikácó

2010/06/05. - írta: Modor Tibi

Ilyen talán még nem volt, de scsaba1 hozzászólását egy az egyben át kell vegyem. Köszönjük szépen! (És szeretnék emlékeztetni mindenkit arra, hogy mi a közhelyekre koncentrálunk, nem a szakmai részére)


 

-Fiúk, fiúk, hát mit csináltatok - normálisak vagytok ti?

-Mit olvasol, Jancsi bácsi? Csak nem a 290 forintos euróról?

-De bizony, édesapám. Komolyan, ezeknek semmi se drága... Nem kellett volna világgá kürtöli azt, ha az ország rossz helyzetben van. Tudni kell hallgatni is. Talán a kommunikációs csapatuk ezt nem tudja? Minek kell félreérthetően, jelzőket használva beszélni? Megmondhatták volna, hogy rossz a helyzet, de nem kellett volna beletenni a csőd, meg a görög szavakat.

Most aztán Kósa és Szíjgyártó vigye el a balhét. Remélem, egy kicsit azért ég a pofájukról a bőr; rájönnek arra, hogy az egész ország most őket utálja, ők lesznek a bűnbakok, minden rossz okozói.

De a fideszesek ezzel nem akarnak most törődni, Trianonnal meg baromságokkal jönnek - ahelyett, hogy valaki kiállna, és elmondaná, mitől is rossz a helyzet. Kellett a hiteleseknek rájuk szavazni, sosem fogják kihúzni őket a szarból.

Szerintem az a legjobb megoldás, hogy Kósa fizesse ki a devizahitelesek kárát, ami a nyilatkozat kiadása miatt következett be. Mindjárt befogná a pofáját.

Így akarja előkészíteni a feketelevest? Ha bevezetik a rossz dolgokat, az előző kormányra nyugodtan rá lehet kenni., hogy miattuk van. Egyébként meg nyilatkozzon, csak akkor ne vészmadárként, hanem adja elő a BIZONYÍTÉKOKAT, ELEMZÉSEKET. Addig meg mindenki azt mond, amit akar.

-Jani bá, azért lehetett tudni, hogy csontvázakkal van tele az összes szekrény.... Meg ugyan ki az a barom tőkés, aki épp rólunk hitte azt, hogy itt épül a Kánaán? Amikor a spanyol, portugál, görög, sőt a német és belga gazdaság is bedől, akkor majd pont a mi szaros 93 ezer km2-ünk lesz a kivétel?! Ahol még annyi saját erő sincs, mint mondjuk a szlovákoknál? Hát nincs itt a büdös világon semmi, ami termelne. Ha egy multi kivonul innét, szétesik a gazdaság. Ezt minden kisiskolás tudja jól. Majd pont egy nagybefektető guru hallaná először és pont a Kósától??? Nem hiszem.

-Miyen csontvázakkal, Bandikám? Amik valahogy sosem kerülnek elő? Ezek a faszok szándékosan államcsődöt csinálnak: csak azért, hogy ne kelljen direktbe megmondani azt, hogy azért nem tudják teljesíteni az igéreteiket, mert az első pillanattól kezdve nyilvánvaló volt, hogy nem fogják tudni azokat teljesíteni. (Részben nem is akarták, de elhitették magukkal, hogy a többi teljesítésére kapnak egy kis laufot az EU-tól és IMF-től. Hát nem, és ezt lehetett előre tudni.)

Orbán szerint a világ félig vagy egészen akaratból áll. Most kiderült, hogy nem az ő akarata számít, hanem Barrosóé és az EU-é, ezért most tönkreteszi Magyarországot.

-Jaja, szép hogy most az egyetlen hiteles ellenzék a Jobbik lehet, mert épp az MSZP miatt van ennyi hiányunk (az LMP meg ugye az SZDSZ utóda, tehát vicces lesz a kommunikáció)

Még a végén visszajön az MSZP, és ősszel GYF lesz főpolgármester... de Jani bá, ha mész a pulthoz, hozzál már nekem is egy Hubit...

-Ez csak természetes, Bandikám...


 

És aki (újra) meg szeretné hallgatni, mit mesélt rólunk Brunner Krisztián a Rádió Pluszban - annak itt van egy 14 megás, hatperces mp3.
 

Brunner Krisztián - Rádió Plusz - Modorosblog-ajánló by Modor Tibi

112 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsíni 2010.06.05. 16:39:22

Tibi, bemikrofonoztad az ebédlőnket? :D:D

Mitya Ivanov 2010.06.05. 18:45:02

a szijgyártó az nagyon úgy van:)

Kassian 2010.06.05. 19:34:33

Ez a csontváz dolog egy röhej. Azért vannak ott, mert a fidesznyikek 2 napja oda pakolták őket...

A Kósának meg a Szíjjártónak mára biztos nem kevés OTP részvénye van.

JohnHenry 2010.06.05. 19:36:25

jó kis poszt ez.
annyit tennék hozzá, hogy a jobbik nem lesz hiteles ellenzék (ahhoz túl sok a hülye közöttük), vagyis itt leszünk minimum négy évig egy komolyan vehető ellenzék nélkül.
orbánék meg most megmutatták, hogy mire számíthatunk.

Hátezmármi (törölt) 2010.06.05. 19:36:56

Furcsa dolog, hogy sokan vettek eurot nagy tételben a Kósa beszéd előtt és adták el szombaton.

Milliárdokat kerestek bennfentesek ezen a beszéden, ne higgye senki, hogy véletlen volt.

vincere 2010.06.05. 19:49:12

kimaradt, h. ezért tart itt ez az ország!
@dzsíni: nekem meg a mobilomat mikrofonozta be :)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.06.05. 19:53:56

Engem most a meccs b...tt fel. Lehet, hogy a Koemannak sem kellett volna kiejteni a "Torghelle" és a "Fülöp" szavakat.

reálisan 2010.06.05. 19:56:52

Szerintem elég csontváz az, hogy a pár hónapja átadott autópálya szétesik, és az államnak kell fizetni a javítást. A MALÉV bukovári, a 4-es Metro és a Margit-híd lassan duplájába fog kerülni, meghát az hogy 8 évig nem törődtek a gátépítéssel és ázik az ország, fedél nélkül maradnak emberek ezrei. Viszont a Hunvaldok, a Hagyók, a Wiesztek jól megtömték a zsebeiket. De jó, hogy örökre vége van ennek!

freesleep 2010.06.05. 20:07:36

mijazaz ígéretek telkesítése?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.06.05. 20:11:11

Azért jobb helyeken a bohóc elkülönül a politikustól. Nálunk nem.

nestrot10 2010.06.05. 20:12:13

Már megmondtam: Rohadt egy banda a Fidesz!
Nem is tudom, hogy sírjak, vagy nevessek? Nevetni nem sok okom van. Sírni, arra lenne, de nincs kedvem. Nem sírhatok én azért, mert 2.7 millió ember hagyta magát megvezetni. És itt bizony legtöbben a Fideszt , és Kósát marasztalják most el. Jóval többen, mint 2/3 haragszik most a fijjúkra. Tessék mondani, hol vannak most a fideszfanok? Vagy talán nekik is devizahitelük van? Vagy nem tetszik a kettős állampolgárság? nem tetszik a közszolgák becsapása, akarom mondani, kicsapása? nem tetszik, hogy eltörölték az állami cégek felső vezetőinek 2 milliós felső fizetéshatárát? nem tetszik a 42 államtitkár? nem tetszik, hogy állami megrendeléseket pályáztatás nélkül adjanak, akinek ők gondolják? nem tetszik, hogy a nyugati világ nagyon rosszul reagált a fijjuk győzelmére, és a jobbik eredményére? nem tetszik, hogy még mindig nincs programjuk, (pedig 2 éve tudták, hogy nyerni fognak) és most is csak ötletelnek az adókról? nem tetszik, hogy minden eddigi megszólalásukkal folyamatosan kárt okoznak a zembereknek? akkor is zuhant a Ft, amikor a zorbán nekiment a jegybankelnöknek! nem tetszik, hogy Bajnai teljesítményét elismerte a külföld, a komoly hozzáértők mindenütt csak elismerték. nem tetszik, hogy a zorbán 20 év alatt nem teljesített annyit, nem ismerték el úgy, mint Bajnait 1 azaz egy év alatt? Most, ha jó kedvem lenne, kacagnék. De nincs jó kedvem, mert nem tudom, hol volt az a sok ember, amikor a fülkében kellett volna véleményt mondani?akik azóta is, amióta lementek a választások, csak a fijjukat szidják, nemtetszésüknek adnak hangot! Nemcsak itt, és most, hanem mindenütt, a fijjuk baromságait olvasva, és kommentelve!!! nem értem, hogy tudott ez a párt2/3-al nyerni? Miért Kósa most a nemzetrontó? vagy a zorbán? Ki adott nekik ekkora hatalmat? Vagy most megint jön a szánom-bánom, azért szavaztam rájuk, mert nem ezt ígérték? Asszem', mégiscsak elmorzsolok néhány könnycseppet, vagy inkább zokogok. Nem azért a 2.7 millió emberért, hanem a másik 7.3 millióért, beleértve jómagamat is.
Tényleg jön az igazi forradalom , de most Vitya ,…….. ellenetek!

nestrot10 2010.06.05. 20:13:53

Csontváz van a szekrényben...igen...a Cserpalkovics ott lapul valamelyik szekrényben,..Ő már elbújt!

scsaba1 2010.06.05. 20:16:51

Híres lettem, gecc... Index főoldal.
Lájkoljátok a posztot, feleim.

Nem igazán akarok idegen tollakkal ékeskedni, így hozzá kell tennem, hogy a posztot nem én, hanem az élet írta. Én csak szorgalmasan jegyzeteltem, illetve kopipészteltem.
Tegnap elég volt kidobni a modorfogó hálót bármelyik észosztó blognak a kommentelői közé, és akkora modorhínárok akadtak bele, hogy alig bírtam kiemelni.
Én tényleg csak néhány mondatot írtam hozzá, meg beletettem néhány nyelvi geciséget, például Szíjjártó-Szíjgyártó

Az idézetteknek köszönjük, jót nevetünk velük. Illetve rajtuk.

Húsleves 2010.06.05. 20:18:31

Elöljáróban: az egyik blogról kitiltottak a "stílusom" miatt, ezért most már jól megválogatom mit ollózok be az eredeti cikkből.
"Meg ugyan ki az a barom tőkés, aki épp rólunk hitte azt, hogy itt épül a kánaán?".
Tényleg! Akkor most mitől lettek érzékenyek? Hiszen már tudták.

AkinekSemmiSemTetszik 2010.06.05. 20:18:38

@reálisan: "De jó, hogy örökre vége van ennek! "

Ezt ugye Te sem gondolod komolyan?

reálisan 2010.06.05. 20:18:55

@nestrot10:

Én viszont nagyon is értem, hogy miért nyert a Fidesz 2/3-al: megunták az emberek a sok hazugságot, ami a tönk szélére vitte az országot. Megunták a burjánzó korrupciót, a haverok cégeinek támogatását és az mérhetetlen erkölcsi rombolást. Remélem, hogy min. 12 évre eltünnek a politika szinpadáról az országrontók!

2010.06.05. 20:28:50

Hogy is mondta Hofi?
Hagyd fiam, csak éhesebbek jönnek!

GERI87 2010.06.05. 20:35:45

Viccesnek vicces de az a baj hogy igaz is...
jani bákat azért utálom mert osszák az észt azt ökse termeltek soha semmit:)

GERI87 2010.06.05. 20:38:32

@JohnHenry:
Igazából tökmindegy van e ellenzék vagy sem.
Valójában tök feleslegesen lesznek ott 4 évig...
a fidesz azt csinál amit akar nem kell hozzá senki szavazata.
4 év diktatúra kb:)

mistertwister 2010.06.05. 20:41:42

A gödör szó veszélyes, tícccsuk be! :DDD

GERI87 2010.06.05. 20:43:53

@reálisan:
Most ugyanez lesz csak nemzeti színekbe bugyolálva trianonozva nemzetiösszefogásozva annál is inkább hogy a jobbikot kicsit visszaszorítsák ha már az MSZp egy vicc az LMP meg pffff.

Én meg azt remélem 12 év mulva olyan szar lesz itt hogy senki nem ad nekünk hitelt hogy bedöljön az állam és a sok hülye proli ráébredjen hogy nem szabad ezekre a hülyékre szavazni.(Á ugyse..)

dr. médiafigyelőbété 2010.06.05. 20:51:04

Ez egy szemelvény -gyűjtemény az utóbbi napok kommentjeiből(?).

szürke_tag 2010.06.05. 21:00:47

Azért az biztos, hogy a kommunista rablók üresen hagyták a kasszát, sőt arra számítottak, hogy a Fidesz ezt nem meri nagydobra verni, mert az árt az országnak, de tévedtek, az meggondolatlanul világgá kürtölte.

A büdös kommunista rablók részéről ez inkorrekt volt, bár ezen nem csalódtam, de a Fidesz részéről, meg meggondolatlanság.

Rob67 2010.06.05. 21:02:18

Narancs vagy szegfű, szar mindkettő.
Olvasgatom a kommenteket, van akik szerint a fidesz lehet nyugodtan ilyen fasz, lényeg hogy a maszop ment a lecsóba.
Azért én ennyire olcsón nem adnám.
A fidesz alternatíva volt, megkapta a lehetőséget.
Na mondjuk nem az új elcseszésekre...

öregkopasz0208 2010.06.05. 21:03:01

A mai történések és a választási előzmények felvetettek bennem egy kérdést. Ugye kampányban / nem utolsósorban az elmúlt 8 évben is / Viktor végig profin tudta mindenre a megoldást, mindenki más tök hülye volt. Keresztbe akasztott mindennek, mindenkinek.
Hogy tök hülye, azt bebizonyította az elmúlt hetekben, különösen az elmúlt három napban. Erős a gyanúm, hogy az Orbán-Kósa-Szíjjártó-Varga Mihály tengely ötletadója egy Simicska kaliberű háttérember lehetett. Nekik összesen nincs annyi eszük, hogy ezt összehozhatták volna. Bár akkora baromságot csinálni, amit ők most tettek, bizonyos, nem feltétlenül pozitív nagyságot jelent.
És lám-lám! Ma kiderült, hogy amit Bajnai csinált az jó volt, Oszkó nem hazudott, azt kell tovább csinálni, amit Ők!
Ha nem Viktor a megváltó, amit pedig 8 éve töm le a három igenes népszavazók és a választásokon rá szavazók torkán, s akik azt nyelték, mint kacsa a nokedlit, akkor mi a búbánatot keres a miniszterelnöki poszton? És miért a Fidesz kormányoz, miért nem Bajnai. És az is biztos, hogy Gyurcsány olyan elvetemült volt?

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2010.06.05. 21:15:00

Na. Már épp gondoltam, hogy mennyi okos osztja az észtet a blogokon, meg még külön magáncikk is készült a zsindex főoldalra, mindenki erről ír, és annyit, hogy bezzeg ő tudta volna, hogy ilyet nem szabad mondani, megmondják a megmondó emberek. Tényleg már a csapból is ez folyik.

Arra is rájöttem, hogy nem kell törekednem modorosságra, közhelyességre, elég, ha írok, jön az magától.

Rob67 2010.06.05. 21:16:54

@öregkopasz0208: Attól tartok ezzel a pozitív gyurcsányozással nem leszel népszerű figura :)

SiKom 2010.06.05. 21:18:23

3 eve vettem fel CHF hitelt, akkor 155 HUF volt, kormanyvaltas elott 180. 3 ev alatt egy cikkben se szamoltak ki, hogy mennyivel emelkednek a reszleteim. En voltam a kocsog felelotlen devizahiteles, aki miatt az mszp nem tudja inflalni a forintot.

Most kormanyvaltas volt, es ma mar en vagyok a szegeny sajnalando devizahiteles, az index is kiszamolta, hogy mennyivel emelkedik a torlesztom!

gramercy 2010.06.05. 21:37:35

azok, akik a szocik 8 evevel takaroznak, azt hiszik, hogy az elmult 4 evben a helyi- es a megyei onkormanyzatokban nem volt korrupcio? ahol ketharmadnal is nagyobb volt a fidesz tobbsege, peldaul az osszes megyei onkormanyzat az ovek?

muhhaha

meg par honapig lehet magatoknak takarozni az elmult 8 evvel, vegulis orban is megmondta hogy az elmult 20 evet kell lezarni, meg az sem erdekli hogy abbol 4 az ovek volt

jut eszembe, azt a 4 evet is egy ordas hazugsaggal kezdtek, amikor viktor kiallt hogy oket lehallgattak

Scala 2010.06.05. 22:08:48

@Sir Kommentor: Thx. Pont erre gondoltam én is! És látod, lőn, mecsoda különbség! ;-) Kicsit elegem van a mostani indexből, és a Varga Mihály mondjon le cikkből (Baksa Roland).
- Csapból is... feleslegesen ez folyik
- tisztán tervezett volt sztem, a fidesz mögötti üzleti körnek már két hete 300 Ft-os EUR árfolyam kellett
- aki egy pecig is azt hitte Kósáról, h. nem aknamező, amikor dumál, az magára vessen
- Szíjgyártó mindig is egy fontoskodó (és poziban veszélyes) papgáj volt /megjegyzem, ha nem lenne akkora kontraszelekció a fidesz vezetésben ilyen Szíjjártó féléknek semmi keresnivalója nem lenne a me. mellett)
- majd jön Viktor, és kiegyensúlyoz, ez a forgatókönyv: mindenki dumálja a baromságot, hogy OV minél jobb színben tűnhessen fel.

A post lehetne frappánsabb, de azért ott van. :-)

Fapuma (törölt) 2010.06.05. 22:18:12

@nestrot10: te szerencsétlen ezt mindenhová bemásolod?

Fapuma (törölt) 2010.06.05. 22:22:51

te Tibi, az ITT VAN /vastagon szedve/ alá nem kéne linket tenni?

Mitya Ivanov 2010.06.05. 22:34:57

@gramercy: @GERI87: @nestrot10: tőletek akarok még sok-sok kommentet olvasni, mééééééééég

pakesz (törölt) 2010.06.05. 22:37:56

"-Miyen csontvázakkal, Bandikám? Amik valahogy sosem kerülnek elő? "
helyett
-Nincsenek itt csontvazak Bandikam csak leragott csontok vannak.

Mitya Ivanov 2010.06.05. 22:40:41

@pakesz: nahát ez plágium, és az nem szép dolog

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2010.06.05. 22:48:16

@nestrot10:

Több dolog.

1. Valóban ügyetlen és káros volt a Fidesz csontvázazása. Értem én hogy miért tette, de az EU karját a háttérben is lehetett volna csavargatni, p.l. a gázár formula buzerálásával, amely az E.Onnak és a SUEZnek ( az EU legnagyobb államainak cégei ) jelentett volna gondokat.

2. De azért ne felejtsük el, hogy mindez miért is van.
A kommancsok (mszp) elkúrták a gazdaságot 8 éven át. Ugye, azt te sem állítod, hogy a jelenlegi gazdaswági helyzetet a Fidesz okozta ?
Nem, az a kommunisták : osztogattak és loptak, mialatt semmi stretégiájuk sem volt az ország fejlesztésére ( ugye, a seniinek sem hiányzó völgyhíd és a puszta alatt futó alagutak mégsem nevezhetők stretégiának. )

És miért is utáljuk most a Fideszt és ki is utálja ?
A középosztály, aki hiteleket vett fel, és a bérből élők, akik HUFban denominált fizetést kapnak.
Na de könyörgök : őnekik éppen az mszp tett be 8 év alatt. Az ő ellenségük éppen az mszp, az adóemeléseivel, a cigánytenyésztéseivel, meg a tenyérbemászóan arrogáns vörös milliárdosaival, akik először adót csalnak, majd az adómorálról értekeznek.

A Fidesz mindezt viszont éppen a középosztálynak juttatandó adócsökkentés érdekében tette (amelyet nyilván költsvet hiányból finansziroznak). Sajnos, a dolog fordítva sült el, holott szükség lenne rá : a középosztály nélkül ugyanis nem képzelhető el semmilyen fejlődés.

összefogalva : a Fidesz idáig nagy csalódás, az mszp viszont olyan fenyegetés, mint a középkorban a pestis volt. Így kénytelen vagyok addig ( és csak addig ) a fideszre szavazni, amig az mszp valós veszélyt jelent, hogy visszajön kormányozni.

És agyonadóztat, lop, cigányt tenyészt, és ha ez ellen valaki tiltakozik, annak gumilövedéket nyom a pofájába.

Sajnos ez van : a szíjjártó tenyérbe mászó, de a gyurcsányon, az adócsaló adómoralizátoron nemigazán tud túltenni. Hozzá képest az 1348as pestisjárvány móka és kacagás volt.

scsaba1 2010.06.05. 22:55:30

@Mitya Ivanov:

Tényleg ez a legszebb, amikor Jani házhoz jön.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.06.05. 23:06:25

@Fapuma: ó, azt ki akartam törölni. Mindegy, megoldottam közben - tessék, lehet hallgatni. Na most viszont visszavonulok :-))

mistertwister 2010.06.05. 23:24:11

Tíccsuk be a görög szót, mert veszélyes kimondani! :D

mistertwister 2010.06.05. 23:25:44

@Scaramella va alla guerra: Nana, hétfőre még kiderülhet, hogy az öbölben is Szíjjártó és Kósa miatt ömlik az olaj a tengerbe... :D

ivrilider 2010.06.05. 23:27:47

@Mitya Ivanov: Sosem értettem, miért mond az apám az előző Orbán-kormány alatt mindig Áder helyett Adlert...

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.06.06. 00:04:47

Azt a grafikont is bekellett volna linkelni, hogy kerek legyen a sztori.

scsaba1 2010.06.06. 00:05:18

@rockee:

Simán, hát az amerikai gazdaságot is majdnem becsődöltették.

Beavis és Butthead lenyomja Amerikát.

t a m á s 2010.06.06. 00:23:55

Mindenki véleményét tiszteletben tartva nekem más meglátásom lenne.

Ezzel kezdem..és ezzel zárom. Ne közgazdasági fejtegetéseket lássanak az elmúlt napok e tárgyú eseményei mögött.
1.A FIDESZ ügyesen, hatékonyan kiépítette a mosott agyú hívők több mint 2.000.000-ós táborát.
2.Most a hatalom minden áron való megszilárdítását teszi. (korporatív rendszer kiépítés, ahogy ők mondják a „nemzeti összefogás” kormánya, akciói stb.)
3.4 éven át közgazdaságilag hibás, buta, demagóg elveket hangoztattak. pl. azonnali nagyarányú adócsökkentés.
4.Most TELJESEN FÜGGETLENÜL a közgazdasági racionalitásoktól, a több mint 2 millió FIDESZ és 830.000 Jobbikos választónak valamit mondani kellett hogy TERMÉSZETESEN miért nem lesz adócsökkentés és miért van igaza Obamának amikor megdicsérte Bajnait a válságkezelésért.
5.Racionálisan teljesen mindegy hogy mit mond Kósa vagy akárki. A mosott agyú hívők úgyis csak azt értik meg, hogy rohadt Gyurcsány, rohadt Bajnai hazudtak.
6.És meglátják a „Bajnai úton”..megy minden tovább. Az IMF-el majd racionálisan tárgyalnak

És sokszor, sokszor fogják közben énekelni a Székely Himnuszt, átkozni a trianoni békét, a nemzetközi osztályharc jegyében harcolni a szlovákok ellen és ez 3.000.000 AGYMOSOTT 2/3-ot biztosító választónak sokáig elég lesz.

kalifa 2010.06.06. 00:44:01

Igenis miniszter úr, 3. évad, 3 rész.
profi csontváz a szekrényben rész

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2010.06.06. 01:42:39

@t a m á s:

Sok igazság van abban, amit mondasz.
Azért el kell azon gondolkodni, hogy miért alakultak ki az "agymosottak".

Nem lehet, hogy azért, mert az mszp olyan mérvű érdeksérelmet okozott nekik, amit a Fidesz még egy pedofiliával összekötött HUF shortolással sem tudna űberelni ?

Nézd, alapjában véve én liberális vagyok. Tehát abban hiszek, hogy csak kemény munkával tehetséggel és kockáztatással lehet felemelkedni, és hogy a "társadalmi szolodaritás" ilyen formában káros.
Nekem az mszp csak kárt okoz : átmentették magukat a kommunizmusból, fogják a tehetségesek elől a helyet, érdemtelenül van pénzük és hatalmuk. Pluszba a szolidaritás jegyében a paupereket segélyezik és támogatják a MI PÉNZÜNKBŐL, hogy a pauper megszavazza őket és tovább tudjon basáskodni meg lopni. ( Ugye, ki is mondta azt, hogy "fantasztikus érzés" miniszterelnöknek lenni ?). Hál Istennek, be van építve a csillapitási tényező, nem alakulhat ki végtelen ciklus.

Mondom mindezt úgy, hogy a trianonozás, a Deutsch Tamás, a vén NOB elnök, az Orbán autószerelője, a Pesti, a Kupper, a Szíjjártó (stb) halálosan idegesítenek. Nekem a VIX szó hallatán nem a "jegyzék", hanem a volatilitásindex jut az eszembe. Alapjában véve a Járain, a Vargán, a Pálinkáson meg a Heim Péteren kívül mindenki idegesít a Fideszből.

Cato nyomán MSZP "esse delendam", és erre csak a fidesz képes. Az mszpnek pedig a fent elmondottak miatt kell eltűnnie (állampárt utódja, 9os évek privatizációi, pauperek és cigányok tenyésztése, középosztály elnyomása, elkúrás és eladósítás, nulla stratégia, kormányképtelenség, korrupció az n.k hatványon. ). Mondom, egy pestisjárvány hozzá képest kismiska, mert az nem tartana négy (nyolc) évig, és kb. olyan rendszerességgel tér vissza ( 1o évente ) mint az mszp.

Szóval : részemről inkább a pestis. Az legalább fekete és nem vörös :D

Kassian 2010.06.06. 02:49:50

@reálisan: aha, értem...és most te úgy gondolod, hogy a fidesz nem fog hazudni. Az elmúlt 1 azaz egy hónapban bebizonyította az ellenkezőjét. Választások előtt, ha jól emlékszem, akkor a Viktátor 2 hetet ígért arra, hogy "itt minden megváltozik". Ez végül is igaz, hiszen 2 hét alatt be is döntötte a forintot. Ja, hogy azóta még messzebb került a kánaán...már szó sincs valós adócsökkentésről, de legalább emelkedik a gáz ára...
Mi van munka helyett? Trianon, meg kettős állampolgárság. Gratula hozzá! Kb. ennyire futja a fijjúknak...

@Scaramella va alla guerra:
"mszp olyan mérvű érdeksérelmet okozott" Kinek és mikor?? A fidesz nem volt ott 8 éven át a Parlamentben? Azt hazudják, hogy "ők semmiről nem tudtak". Aha, és a bizottságokban kik ültek? Az önkormányzatok java részét mely párt képviselői vezetik??? Ha meg nem tudtak semmiről, akkor minek ültek a parlementben? Ja, hogy azért jól jött a havi millás fizu meg a költségtérítés...Amit a privatizációról mondasz, amúgy nettó dilettantizmus. Ha nem értesz valamihez, minek jártatod a szád? De 1998-2002-ig ki is volt hatalmon??
A pestisjárvány pedig most kezdődik a narancsos rezsimmel, meg a jobbikos disznókkal.

Egyébként ez a kommancsozás amúgy is annyira gáz. ha az mszp kommancs lett volna, barátom, te most nem a net előtt ülnél és osztanád az észt a foteledből...

csiszlikek dáridója 2010.06.06. 02:53:29

Hát fiúk, lányok - nagyon úgy tűnik, hogy itt Ejrópában nekünk nem marad más mint a kurválkodás meg a pornó.

Kassian 2010.06.06. 02:54:18

@t a m á s: amúgy a fidesz a továbbiakban is a bajnai kormány hozadékából él majd tovább...pont ugyan úgy, ahogy 98'-ban is a Hornék örökségét vitték tovább és adták el a sajátjukként.

Az a legszomorúbb, hogy a sok fideszes faszmarha azt hiszi, hogy zászlólengetésből, meg a nagygyűlésekből meg lehet élni és majd a Viktor elintézi, hogy jó legyen...szólni kellene nekik,hogy a az államszocializmus 89-ben véget ért.

Archenemy 2010.06.06. 05:06:45

Jaj de jó hallgatni ezt a sok antifideszes sírást! Annyira jól érzem magam ilyenkor, hogy nektek milyen szar, hogy kínlódtok, hogy köpködtök :P Bizony fiacskáim, itt marad a fidesz még egy darabig, sírjatok, sírjatok, hadd röhögjek!

lüke 2010.06.06. 05:44:25

@Kassian:
sőt az MSZMP-ből
itt mindenki ebből él, aki 20 év felett van!
(akkor dolgozott, bölcsibe>ovódába>iskolába járt, államosították
kitüntették , ösztöndíjat,fizetést, nyugdíjat estleg büntetést:) adtak stb)

lüke 2010.06.06. 05:48:30

na ja azorbán, az csinál minden rosszat,már 89 óta, egyedül.............
ez az eset,amikor"remek" ellenfeleik teszik naggyá
a"remek" politikust

nestrot10 2010.06.06. 06:22:06

A csontváz keresésről csak annyit, hogy legjobban Varga Mihály tudta azt, hogy nincs csontváz, hiszen a Költségvetési Bizottság elnökeként mindenről tudomása volt!
A shortolás saját zsebre, és a pártkasszába ment, az egész ország pedig szívja a fogát. Csak egyet nem értek ugyanezek az emberek két éven keresztül azt majmolták, hogy a hazug MSZP elvesztette legitimitását mondjon le. Nekik ugyanezt egy hét alatt sikerült elérni, nem csak itthon, hanem külföldön is. Akkor most mi következik? Következetesek lesznek, és mivel hazudtak lemondanak?

A New York Times szerint egyébként "ügyetlen trükk" volt a csődriogatás. Amelynek célja csak Orbán IMF-fel szembeni tárgyalási pozíciójának erősítése és az "előző kormány befeketítése.":
RÁBASZOTT A KIS GONOSZ TÖRPE!

nestrot10 2010.06.06. 06:24:32

Na kérem meg lett szavazva a Fidesz, Bajnait elküldték a picsába, most már jöhet az államcsőd, Orbán és a sleppje által megzenésítve. Arra azért kíváncsi leszek, hogy mikor lesz majd a parlament előtt tömeg ami azt skandálja, hogy "Orbán takarodj..." ? Az ország érdekében remélem napokon belül!
Az Orbán kormány rekord idő alatt megbukott. Megbukott szakmailag, megbukott morálisan. Megbukott a magyar adófizetők szemében, megbukott a a külföld szemében.
Most már csak az meg menthet meg minket az államcsődtől ha nyíltan bevallják a választóknak: 4 évig össze-vissza hazudoztak nekik a válság kezelésről. Most meg azért hazudtak, mert megpróbálták az elődeikre kenni a szart, de nem jött be, és most ezt a hazugságot is nekünk kell megfizetni.
Ha nem akarják hogy rájuk gyújtsák a fidesz székházat az a minimum, hogy kósának, szíjjártónak, meg a csontvázügyi népbiztos vargának azonnal távoznia kell. Ezekkel a hiteltelen senkiháziakkal már esélyük sincs.

nestrot10 2010.06.06. 06:26:27

Orbannak csak a hatalom kellett! Le sem sz...rja az orszagot! Aki megszavazta, most elvezze! En mar csak azt varom, mikor vonul a nep a Parlament ele es skandalja majd: Viktor, takarodj!! Szerintem nem kell sokat varni!! ... Nagyszaju, szemtelen es buta ember. Kulonben meg lenne egy kerdesem: Mi lesz majd azzal a sok tizezer emberrel es csaladjukkal akiket Viktorek ki akarnak rugni heteken belul? Ok mihez kezdenek majd az eletukkel?
Egyetlen nagy bajom van a Fidesszel: a párt érdeke mindig előbbre való az ország érdekénél. Ez ellenzékben sem volt kockázatmentes játék az országnak, de most, hogy kormányon vannak, egyenesen oroszrulett.

nestrot10 2010.06.06. 06:27:59

szerintem a Fityisz banda tagjai most bent csontvazakat faragnak. kivancsi vagyok, mennyit raknak ossze a hetvegen.
A gonosz törpe a nagy vezir ilyenkor mert nem pofazik? most alljon ki a Kossuth terre a birkai ele, es mondja a szemukbe, hogy bocsi skacok, elkurtuk. nem kicsit, nagyon

nestrot10 2010.06.06. 06:30:02

Furcsa dolog, hogy sokan vettek eurot nagy tételben a Kósa beszéd előtt és adták el szombaton.

Milliárdokat kerestek bennfentesek ezen a beszéden, ne higgye senki, hogy véletlen volt.

Ha akartak volna, azonnal felállhattak volna, hogy hülyeség az egész, bocs. Inkább kivártak két napot, amíg szénné keresték magukat.
ROHADT CSALÓ BANDA

Móg 2010.06.06. 06:41:31

elmegy a nép a csodatévő szenthez hatalmas tömegben.
a szent eldörgi az akraba-dabrákát és igy szóla:most pedig a bénák járjanak,a vakok lássanak,a némák beszéljenek.hatalmas csend,várakozás,majd egy nagy csörömpölés.megszólal pösze:a contváz össesett

lepojka 2010.06.06. 06:55:55

Ez egy tudatosan felépített, a nép rohadtul becsapása volt. Napok óta keresve sem találom az elégedett Fidesz elkötelezetteket a kommentekben. Igaz a hír tv ,és echo tv-ben ők még Sukorónál tartanak. Agyrém.

scsaba1 2010.06.06. 07:08:25

@lepojka:

Én például tök elégedett vagyok. Külföldre gyártunk könnyűfém rotátorreteszeket, darabját 60 eurocentért. Nekem bejön a 290-es euro, bár, hogy igazán pénzemnél legyek 300-as kellene.

(bocs, de nem bírtam ki)

lüke 2010.06.06. 07:17:34

ezt a sok műveltet
itt mindenki Romain Garry Lady L-jét olvassa:)

lüke 2010.06.06. 07:24:09

ha mindenki a fideszt fikázza, hol a 2/3?
remélem erre az "intellektuális" kérdésre megfelelő válaszok érkeznek
no comment.................

gpetersz 2010.06.06. 07:36:13

@scsaba1: Jaja, ez igaz, én kifelé grafikákat adtam el. Ez ekkor jó, de majd ha az emiatt drágábban importált élelmiszert veszed, meg a drágább gázt/benzint fizeted, akkor úgy olvad el a hasznod mintha nem is lett volna...

Gondolkozz egészben öregapám!

szürke_tag 2010.06.06. 08:10:58

Nagyon jó érzés látni, hogy egyesek hogy fikázzák a Fideszt és közbe szenvednek. Megelégedéssel tölt el, hogy bajba vannak, mert eddig szabadon loptak, az elvtársaikkal és most ennek vége. Nagyon nagy örömöt okoz látni a kínotokat. Mert bár nem vagyok fideszes, se jobbikos, de a büdös , rühes kommunistákat és barátaikat, szimpatizánsaikat tiszta szívből utálom. Tudom nehéz felfogni hiszen az agyatok úgyis csak egyfelé forog, lopni, csalni, megszerezni, elnyomni. De ennek hála Istennek vége. Akár mit csinál a Fidesz az jobb lesz mint a szemét vörös csapat és elvtársai. A gyurcsány féreg kormányzása alatt nem esett a valuta? De igen csak az számotokra bocsánatos volt, mert akkor csak a rablás járt az eszetekbe. Szóval nagyon jó látni, hogy most ti szenvedtek. Válaszolni büdös komcsik felesleges mert nem jövök ide vissza.

Motorpenis 2010.06.06. 08:11:51

Kac-kac-kac, végre elkezdődött az orbánozás, azaz dehogy, folytatódott. Amíg ellenzékben voltak, ők voltak a hibásak, most hogy kormányon vannak, megint ők!

Kérem szépen, a derék szocialistáknak először volt 40 évük (a rendszerváltásig), hogy földi Paradicsomot hozzanak létre itt Magyarországon-nem ment. Aztán nem ment Hornéknak sem 4 évük alatt, aztán nem ment a szakértő-válságkezelő Medgyesi-Gyurcsány-Bajnai kormánynak sem. Hát hogy lehet ez? Persze, biztos a Fidesz, visszamenőleg is, nem? Bolgár úr megmondja majd.

nestrot10 2010.06.06. 08:47:14

@Motorpenis: a kúrva anyádat te megvezetett Fityisz seggnyaló!

nestrot10 2010.06.06. 08:49:30

A Fidesz lopás az nem lopás?
A Fidesz hozzá nem értés , töketlenkedés, ország lejáratás az nem baj?
A Fityisz korrupció az nem korrupció,? (ne mi nyerjük a legtöbbet...hehe) Orbánimázs pénzeltüntető központ.....
Barom buta Fityisz szavazók!

nestrot10 2010.06.06. 08:50:13

Kac -Kac bizony te hugyagyú:)

nestrot10 2010.06.06. 08:53:07

Igazi Forradalom jön és lelövik a Fityisz banditákat!!!..nem a Maszoposok..hanem akik felébrednek hogy a Király....azaz A TÖRPE MEZTELEN !! hehe

is 2010.06.06. 09:03:29

@reálisan: most mondjuk, hogy ugyanúgy folytatódik. sőt. a Gripen-ügy, az autópályák 70-30%-a, Káel Csaba, Rákay Philip, Borókai felesége, honvédségi kirúgások... sajnos minden megy a régiben tovább.

@Motorpenis: a FIDESZnek nem az MSZP az alternatívája, hiába is kísérletezel itt a kétpártrendszerrel, meg az egy a táborral. lejárt lemez, levehetnéd a tűt. meg esetleg gondolkodhatnál.

is 2010.06.06. 09:07:21

@Motorpenis: "Amíg ellenzékben voltak, ők voltak a hibásak, most hogy kormányon vannak, megint ők!"

Aki hülye, az mindenhol hülye, ez evidens.

Motorpenis 2010.06.06. 09:09:30

@nestrot10: Neked tulajdonképpen mi is a bajod velem? És honnan veszed, hogy "Fityisz seggnyaló" vagyok?

2010.06.06. 09:50:49

Nem értem, hogy miért nem lehet felfogni: a magyar forint egyáltalán nem ért annyit amennyibe került.

a reális ár kb 300 kürül lenne.

Itt van kezemben egy árcédula, egy gatyát vettem a KIKben, rajta van, hogy 9,99€ , vagy 3900HUF, mégha a 6% adó különbözetet veszem, akkor is jóval 300 felett számolja a kereskedő. Miért? Mert ők leszarják, hogy ki van kormányon, ennyit ér és kész.

Idén már erősen gondolkoztam azon, hogy inkább Mallorcara megyek szabadságra, mert Magyarország olyan drága, hogy én egyszerű jómunkás ember már nem engedhetem meg magamnak, hogy haza menjek, de ha így javul a helyzet, hát még megondolom.

Az a baj, hogy mindenki az eladási árfolyamot nézi, és nem a vételit. Sajnos a bankok is leveszik a maguk hasznát.

A deviza hitelesek meg azért szivnak, mert nekik forintban kell befieztni, a bank úgy veszi, mintha valutát venne, de a hitelben már vételi árfolyamon számolják be, ami 1€ -nál már 10-15 ft különbeséget jelenthet.

(Én szerettem volna valutában fizetni a hitelt, de nem engedi a bank, hát na ná, mert ez benne nekik az üzlet, meg hogy nincs árfolyam kockázat.)

scsaba1 2010.06.06. 11:00:37

@gpetersz:

Faelgázosító kazánnal tüzelünk, magyar fával, ha tehetem egy Schwinn-Csepel bringával járok, vagy magyar étolajjal.
Kispiacokon vásárlok magyar élemiszert.

Nekem bejött a drága euró. :)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.06.06. 12:07:53

@scsaba1: ennyire buta, egyszerű kommenteket talán csak 2002 környékén olvastam utoljára a polfórumon. Még egyszer kösz a posztot :)

Valakinek van kedve összeszámolni, hogy hány - a bloghoz és az íráshoz illő - hozzászólás érkezett? :)

scsaba1 2010.06.06. 13:01:59

@Modor Tibi:

Én is azon gondolkodtam, hogy a kommentek 98%-a csak az ostoba mantrát nyomta, mint bármelyik polblogon.

Még annyira sem esett le a tantusz, hogy az anyámba küldjenek, meg leszarozzák a posztot/blogot.

A csúcspont egyértelműen a Motorpenisnek címzett "a kúrva anyádat te megvezetett Fityisz seggnyaló!" jelentette.

Ez a nestor gyerek este is itt hintette az igét, de reggel, ébredés után is visszajött anyázni. Szenzációs, komolyan mondom. Talán csak a gasztrobloggerek múlják alul ezt a teljesítményt.

Próbáltam poénkodni, hogy rotátorreteszt (ami nem létezik) gyártok alumíniumból (aluból meg pláne nem), és én milyen jól járok az euróval, de ki lettem oktatva, hogy rendszerben gondolkodjak, mert a könnyen jött lovettát drága benzinre és import élelmiszerre költöm... Késszzz... Pászmeg... :D

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.06.06. 13:17:33

@scsaba1: és ez ráadásul mánia. Vigyázni kell mert ilyennel viccleni sem szabad sok embernél. Ugyanaz a jelenség, mint amikor kiderül, hogy az illető vallásosan hisz az aloe verában vagy a NUNI juice-ban, vagy a sumerológiában. Pillanatokon belül bekapcsol a beépített magnó és kapod a mantrát...

Fapuma (törölt) 2010.06.06. 15:12:31

a fideszesek újabb rémtette:

"Három bank jelentett csődöt a héten az Egyesült Államokban, velük együtt az idén bezárt bankok száma már 81-re emelkedett."

pár baromarcú mindjárt megmagyarázza.

Mitya Ivanov 2010.06.06. 17:49:04

@Fapuma:
Még jóhogy megmagyarázza. Szijjgyártó is megmagyarázná, ha még GYF lenne a minelnök:))

Fapuma (törölt) 2010.06.06. 19:14:19

@Mitya Ivanov: de tudod már hála Istennek nem ő az, és remélem soha nem is lesz...

medvedr 2010.06.06. 21:13:42

@scsaba1: Nem szarozom a posztot, mert nagyon jó! Gratulálok! Még amikor kijött elolvastam gyorsba, gondoltam, hogy ilyesmi lesz. Azt, hogy egyeseknek ennyire nem esik le- ezt bevallom, nem gondoltam. Többet írjál, hajrá!

ljungberg 2010.06.07. 09:30:16

@gramercy: Ez telitalálat volt:)! Azért nem irigylem a méretes dev. hitellel rendelkező Fidesz-fanokat. Ámbár eldicsekedhetnek kedvenceik teljesítményével: egész Európát sikerült "megmozgatniuk". Tovább, tovább! Merjünk még nagyobbak lenni! "Mindegy, mindegy, legalább a 8 év rablásnak vége..." Na, akkor most sasolhatnak, mert eddig csak a helyi önkormányzatokból lapátolták ki a lóvét a srácok (már ahonnan lehetett), most országos szintre emelhetik e tevékenységet. (Ráadásul kontroll nélkül...)
A Fidesznek tényleg sikerült elhitetni sokakkal, hogy a lopásra való hajlam csak attól függ, szoccer-e az illető vagy jóravaló jobbos? Ki lehet olyan ostoba, hogy ezt beveszi?

ljungberg 2010.06.07. 09:40:16

Bocsánat, engem is elvitt a téma...
Valójában egy remek, igazán modoros beszélgetést olvashattunk. A kommentek legtöbbje - köztük az enyém is - panelektől hemzsegő, tehát jó helyen vannak itt...:)

let_me_consult_you 2010.06.07. 11:20:43

nestrot10, belőled külön posztot kellene írni:) már elnézést

vincere 2010.06.07. 11:37:53

@Frengi: (nekem megengedte a bank, a CHF-hitelt már CHF-ben törlesztem, forint kiiktatva. mikor ezt elintéztem, még úgy tűnt, az EUR-CHF árfolyam ingadozása nem jelent majd nagy kockázatot, most már nem tudom, jól jártam-e...)

Sand Lover 2010.06.07. 11:50:05

@Frengi: “a reális ár kb 300 kürül lenne”
Aha, ezt mondd azoknak, akik 245-ön vettek fel eur hitelt...:)

Igazából nem lett volna baj, ha nem kezdenek el a fideszesek butaságokat mondani. Értem én, mi volt emögött a cél, de ennyire nem számoltak volna a következményekkel? Nem hiszem...
Mallorkán is eur a valuta, nem jársz sokkal jobban ha mondjuk 290-en veszed.
Amúgy egy bankról tudok, ahol lehet devizában is törleszteni, és az nem az OTP. :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.06.07. 12:50:26

@Morgan LeFay: A sok devizahitel miatt tényelg szűkül a mozgástér, mert nem lehet büntetlenül hagyni elmenni a forintot. Kicsit meghúzná az inflációt is a leértékelés, de alapvetően nem lenne érdekes ha nem lenne a sok devizahiteles. Így egy elég hatásos (igaz rövid távon hatásos) eszköz nincs a fiúk kezében. Arról nem beszélve, hogy ez tkp. bujtatott államadósság, csak nem az állam tartozik, hanem a polgárai.
Létezik persze kockázatos vezéráldozat is, kérdés, hogy ezt látjuk, vagy a bénázást.
A koreografált verzió úgy néznek ki, hogy
1. Kósával elmondatunk valami hülyeséget. Egyrészt nem "szándékosan" értékeltük le a forintot az euróhoz képest, másrészt az amúgyis már túl erős Kósa népszerűségét romboltuk.
2. Elszáll a forint, a bankoknak mindegy, ők mindneképp a pénzükhöz (lakásukhoz, autójukhoz) jutnak. A nyereségüket ráadásul itt számolják el, szóval a GDP-t ez nem bántja. Az exportőrök meg egy kis pénzhez jutnak, a GDP megy fel, az inflációt meg annyira nem veszik szigorúan mint a hiányt.
3. Ideiglenes banki adóztatást vezetünk be, amelyből aztán majd lehet eljátszani a Gáncstalan Adósmentő Lovagot, és azt a pár tízezernyi devizahitelest, aki nem bír fizetni, azt kihúzni a szarból Ráadásul a devizahiteleseket közvetlenül nem rétingolja (ugye milyen szép szó?) a Fitch, szóval lehet nekik törvényileg csúszást engedni...

Egy baj van ezzel a világszép tervvel, hogy ha valaki ezt összetéveszti és véletlenül nem úgy érti, ahogy mi akarjuk, akkor megint nyomhatjuk felfele az alapkamatot, mert bitang felár lesz az államkötvényeken.

És ez még mindig kisebb disznóság, mint a nyugdíjpénztár-államosítás...

Kacagó gerle · http://hobbitippek.blog.hu/ 2010.06.07. 12:51:13

@scsaba1: Várjuk a következő posztot: Rotátorrekesz tervezése aluminium felhasználásával az EU piacára

tblv 2010.06.07. 13:05:43

a modoros újságírás iskolapéldája:

www.elle.hu/article.php?id=3524

Sand Lover 2010.06.07. 13:54:53

@Professor Pizka: „Létezik persze kockázatos vezéráldozat is, kérdés, hogy ezt látjuk, vagy a bénázást.”
Ilyen ingatag helyzetben félreértehtően kommunikálni nem csak butaság, de felelőtlenség is. És mivel rosszindulatú vagyok, hozzáteszem, hogy mit vártunk, ennyi telik a “fiúktól”. Mintha nem is lettek volna itt, amikor hirtelen 300 ponttal meg kellett emelni az alapkamatot. Kétszer is. Egyszer Járai emelt, 2003-ban.
Itt nem csak az forog kockán, hogy miből fizetnek a devizahitelesek, a külföldi (karvalytőke:)) befektetők hipp-hopp kiszállnak a magyar papírokból (->kockázatkerülés) és keresnek egy biztonságosabb helyet a pénzüknek. Az elvesztegetett bizalmat nem lehet egykönnyen visszaállítani, viszont a megnövekedett adósságszolgálatot (kamatemelés esetén) akkor is teljesíteni kell.
A banki adó szép gondolat, elvégre a bankokat mindenki utálja, de ne higgyük, hogy nem fogják áthárítani a júzerekre a megnövekedett költségeket…
Nyugdíjpénztár-államosítás: érdekelne, hogy akkor is össze tudtak volna-e szedni ennyi lelkes szavazót, ha hamarabb meglengetik ezt az opciót. Ja persze, _előre_ nem lehetett tudni semmit a nagyratörő tervekről.

scsaba1 2010.06.07. 14:33:48

@Professor Pizka:

Hogy én is bekapcsolódjak az észosztásba: Az az igazság, hogy valahogy én is így gondolom, csodálkozom, hogy a sok nagy tudású blogger és újságiró benyalja ezt remek machiavellista trükköt kommunikációs hibának ill. Kósa és Szíjgyártó (:))túlmozgásos hülyeségének. Én úgy gondolom, hogy nagyon is le volt ez vajazva, ill. a várható reakciók is le voltak modelezve. Kósa ideális jelölt: alelnök, debreceni erősember, különösebb kárt nem okoz neki ez a kijelentés. Szíjjártó: súlytalan kormányszóvivő. ők ketten játszák a rossz zsaru szerepét. tecnokrata Varga, kedves vezér Orbán pedig a jó zsaru szerepét.

Az egész dologról, nekem ez a madárinfluenzás karikatura jut az eszembe:

www.haziallat.hu/orokbefogadas-vasarlas/madarinfluenza-reloaded/570/1/madarinfluenza-reloaded_1.jpg

A fő cél a forint elinflálása volt, az exportra termelő vállalatok helyzetbe hozása, ill a fogyasztás csökkentése, különös tekintettel a importárúkra - így a külkereskedelmi mérleg egyenlegének eltolása az export felé.
Illetve a középtávú célok között szerepelhet még a nyomásgyakorlás a devizahitelesekre is, hogy minél hamarabb váltsanak forinthitelre. Nem lennék meglepődve, ha néhány hónapon belül valami megoldáscsomag születne arról, hogy a devizahitelesek extrakedvezményesen vélthatnak forinthitelre, amit igénybe is vennének sokan - berezelve a 300 Ft-os eurótól.

Nem mellesleg több európai vezető is sietett kijelenteni, hogy nem is olyan nagy a baj nálunk, csak egy kicsit eltúloztuk: azaz nem nekünk kell bizonygatni, hogy nem vagyunk csődközelben, hanem megteszik ezt helyettünk mások, akiknek ugyanaz az érdekük a térség stabilitás, mint nekünk.

Az időpontot is remekül választották meg: gyakorlatilag néhány nappal a kormányalakítás utan, azaz nem töketlenkedtek fél-egy évig, hanem belecsaptak a közepébe. Így ezt el lehet adni egy kis botlásnak, hogy bocs, azt hittük még, hogy ellenzékben vagyunk. Ki fog erre emlékezni négy év múlva? Senki.

medvedr 2010.06.07. 14:35:24

@Professor Pizka: 2. ponttal vitatkoznék. Szerintem a helyzet rosszabb. Mindenképpen menteni kell a devizahitelesek egy részét. Ez igazából bankmentő csomag. Amennyiben a lakáshitelek 12-17% -a bedől -közel ugyanakkor- dőlhetnek a bankok is, mert nem tudják kényszer-értékesíteni a lakásokat, amiknek az ára ebben a pillanatban zuhanni kezd. Ebből a szempontból sem igazán érthető , hogy miért jó a 290 körüli euró. Egyes vélekedések szerint így tudnak jobban, értsd veszteség minimalizálással, kiszállni a 254 körüli eurón vett bukózó távol-keleti alapokból a fiúk körüli fiúk. (V.ö. Nyuszi barátai és üzletfelei. ) Remélem, hogy ez csak hülye pletyka! Az ellenzéki léthez VALÓ alkalmazkodásból_fakadóan_.

medvedr 2010.06.07. 14:49:51

@scsaba1: rotátorretesz nyeresége az egekbe pászmek- megemeljük az aluminium árát.
málcsiki iz arbát

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.06.07. 15:49:10

@Morgan LeFay: egy malomban őrlünk. Lehet választani, hogy ez most butaság volt vagy felelőtlenség.

A bankadóban is egyetértünk, tkp. Münchausen báró esete a mocsárba ragadással. Az is érdekes kérdés, hogy a bank, amelyiknek a finanszírozási tervében szerepel ez a nyereség, az mivel fogja kiváltani az államnak odaadott részt... kamatemeléssel hát persze. De mi van ha azt is befagyasztják?

Lehet hogy egy libertariánus hülye vagyok (biztos) de úgy gondolom, hogy ha a kormány elkezdi nyomkodni a gombokat, azt valahol, valaki megszívja.

Az állampapírok kockáztatása szintén vagy felelőtlenség, vagy butaság. Bajnainak egy db. célja volt Oszkóval együtt, valahogy helyreállítani a hitelképességet. Szerintem őrültség azt gondolni, hogy na bumm, 6% helyett majd lesz 8%. Egyrészt nem annyi lesz, a magyar papírok kamata az vagy tartja a mostani szintet, vagy ugrik a duplájára a mostani nemzetközi hiszti közepette nincs más. A magas kamatok meg úgy egyébként hatással vannak a belföldi forintkamatokra, amelyekre rá van utálva a teszkót és társait 90 napra előre finanszírozó mezőgazdaság, a Fidesz teljes vidéki szavazóbázisa. Szóval itt is csak a kisebbik szikével érdemes operálni...

scsaba1 2010.06.07. 16:14:10

@medvedr:

Emelheted, a rotátorreteszben nem az alu drága (2 eurocent), hanem a know-how. :D

IndaMuncher 2010.06.07. 16:34:09

@tblv: :) kösz ezt a "gyöngyszemet" öröm volt olvasni.
Egy igazán kellemes csevej álmokról, karrierről, életről. Köszönjük!

Sand Lover 2010.06.07. 16:49:08

@Professor Pizka: “Az is érdekes kérdés, hogy a bank, amelyiknek a finanszírozási tervében szerepel ez a nyereség, az mivel fogja kiváltani az államnak odaadott részt... kamatemeléssel hát persze. De mi van ha azt is befagyasztják?”
Nem fizetnek betéti kamatot, magasabb kezelési ktsg, bármi. Viszont: volt a Figyelőben egy cikk, hogy a Fidesz magyar bankokat kíván látni Mo-n, most ugye inkább külföldi tulajdonban vannak a bankok, tehát a profit egy része kimegy. Így viszont, ha magyar (állami) tulajdonban lennének, egyszerűbb lenne velük, hmmm, szót érteni. :)
Nem azzal van a baj, hogy elszállt a HUF, hanem azzal, hogy _miért_. Mondjuk én óvatos duhaj vagyok, mert nincs devizahitelem, de a gyenge forintot ugyanúgy megfizetem az energia- és benzinárban.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.06.07. 16:57:56

@Morgan LeFay: Magyar bankok, hát persze. Most néztem (átutalás miatt) hogy már a Splitska banka is societé general, pedig a horvátok nacionalistábbak nálunk. Időnként teljesen elborult dolgaik vannak. A tiszta magyar bankok kapitalizációja kb. megegyezne a Dél-Kansas City Szociális Kölcsönös Ebédjegy Pénztáréval, és 2008-ban nagyjából egy hét alatt letérdeltek volna...

Celtic 2010.06.08. 07:57:04

@Professor Pizka: Miert, a patas Orban mar a NUNI Juice gyartasat is el akarja venni a sokat szendedett neptol ? :)

noirp 2010.06.08. 08:21:51

@Scaramella va alla guerra: Bakker, fejezzétek már be a gyurcsányozást! Épeszű javaslatokat várnék a sok nagyarcú fideszestől, nem ezt az óvodás szintet. Tényleg iszonyatos szarba kerültünk az elmúlt 8 évben; de mostmár nem ezen kéne toporzékolni, hanem nekiállni takarítani! A rohadt életbe!! De mit látok? A Trianon-emléktörvény fölötti hecefucázást. Az biztos nagggyon fontos.

Valamelyik nagyokos azt is ideböfögte, hogy az elmúlt 8 évben nem törődtek az árvízvédekezéssel, és a szocik miatt ázik az ország.
Mármost: az árvízvédekezéssel kb 1992 óta (!) nem törődünk; a belvízcsatornákkal és árkokkal pedig aztán tényleg a kutya sem foglalkozott vagy 25 éve, sem az önkormányzatok, sem azok, akiknek "családi gazdaságuk" avagy gatyapertli méretű vitézi telkük van. Úgyhogy cumi. A Borsod megyei tűzoltók többször is hümmögtek, hogy tán legalább a házad előtti árkot rendben tarthatnád, gazduram, akkor elvezetné a vizet...

eh, a francba, nagyon felkúrtam az agyamat, de tudom, hogy hiába.

noirp 2010.06.08. 08:31:32

Nna! Úgy látom, egy kommentem ment a levesbe. Helyes.

scsaba1 2010.06.08. 12:55:51

@noirp:

Nem ment a levesbe, látjuk ám, hogy ilyen országrontó komenyista vagy. Majd a gondolatrendőrségünk felkeres egy hajnali időpontban. :D

noirp 2010.06.08. 15:06:54

@scsaba1: Hajnali négy után ne gyertek, mert akkor már ébren vagyok. :D

KóserKároly 2010.06.18. 00:16:06

De durva, hogy mindenki tartalmi elemzésbe bocsátkozik, ahelyett, hogy a modorosságokon csámcsogna...

Szerintem egyébként a "maszop" "szadesz" és a "fityisz", vagy "fidesznyik" szavaknál modorosabb nincs...
süti beállítások módosítása