Olvasói rovat - A brüsszeli magyar

2009/12/16. - írta: Modor Tibi

 

Mai megaposztunkat a rejtélyes nevű, de gyanús rutinnal és lehengerlő stílussal rendelkező Brüsszeli Modoros jegyzi, aki külön erre az alkalomra még kapcsolódó mailcímet is regisztrált az egyik szolgáltatónál - megtisztelő. Még az is lehet, hogy politikussal van dolgunk :)

 

A Modoros Magyar Brüsszeli, aki semmivel sem különb a modoros hazainál

 

Mottó: Legjobb mindig jó kis hazai, avagy magyar seggbe magyar lófaszt

“Azért küzdöttük magunkat végig a versenyvizsgán, tettünk le számtalan nyelvvizsgát s végül költöztünk egész pereputtyunkkal együtt külföldre, hogy mindenhol magyarokkal legyünk – akik miatt nem mellesleg távoztunk Magyarországról. :)”

 

Adjuk fel naiv elképzeléseinket a külföldön élő, talpraesett magyarokról s legyünk büszkék összetartásunkra: odakinn ugyanúgy nem tudunk fingani sem egymás nélkül, mint itthon. Mindenki úgy él, ahogy akar, de véleményem szerint aki vállalja, hogy külföldre, ráadásul Európa fővárosába költözik, az igenis élvezze a változás és a felfedezés sokszínűségét: adja hozzá saját kultúráját, ne gubózzon be, s ne ríjon állandóan az otthon után, ahonnan egyébként ugyanazzal rinyával jött el. A magyarnak mindig az kéne, ami nincs. Lássuk tehát az alapeseteket!

 

A modoros brüsszeli család lelke, Anyu szerencsés esetben dolgozik, kevésbé szerencsés esetben otthon van, életét és vérét annak szentelve, hogy gyermekei minél kevésbé asszimilálódjanak a multikulturális környezetbe. Ennek érdekében csemetéjét a magyar bölcsibe-oviba-iskolába, egyéb napközis foglalkoztatásokra járatja; a gyermek idegen nyelvet így nem tanul, viszont igen hamar feltalálja magát a pár fős közösségekben, ahol a pulyákat klikkekbe rendező alapelv az, hogy a szülők AD (az alfa hímnek megfelelő főtisztviselői) avagy csak AST (asszisztensi, azaz titkári) kategóriájú stallummal bírnak-e.

Modoros Anyu természetesen mindenhol aktív tagja a szülői munkaközösségnek, s ebbéli, ill. más egyéb brüsszeli tapasztalatait blogon is megosztja a magyar nagyérdeművel: egyik ilyen sarkalatos pont például magyar alapanyagok beszerezése, mert a nemzetközi gasztronómia lehetőségeinek dzsungelében és alapanyag-bőségében magyar bor, pirospaprika, az olcsó pelenka, illetve a szoptatós tea nélkül nem lehet eligazodni.

„Rettenetes, Editkém, hogy ebből az itteni vacak fermentale-ból egyszerűen nem lehet sütni, Vivikém pedig már három napja kakaóscsigáért nyúz: szóltam is Lacinak, hozott Pestről, persze a Wizzair alig akarta felengedni kézipoggyászban a tíz kiló lisztemet, hát hallottál már ilyet? Hát minek fizetünk mi? De Lacikám megoldotta: elosztotta szépen a kabinbőröndben, majd fog holnap a spanyol titkárnő, a Ramona nézni nagyokat, miért lisztesek a módosítók, hihihi!”

 

Jóllehet a magyar eurokrata Brüsszelbe kerülésének egyik feltétele legalább két uniós nyelv felsőfokú ismerete, plusz némi számítógépes jártasság (a felsőfokú végzettségen túlmenően) Modoros Brüsszeli Apu és kiccsaládja élete elképzelhetetlen a magyar levelezőlistán beszerezhető, kizárólag magyar kötődésű információk nélkül. Köztudomású ugyanis, hogy a világmárkás háztartási gépeket csakis magyar szerelők javítják megbízhatóan, akiket nem lehet csak úgy az interneten fellelni. A közműjavításokról nem is beszélve: a modoros brüsszeli magyar szinte kívánja, hogy a belga bürokrácia szívatása után legalább magyar legyen az a padlófűtés-szerelő, aki már másodjára akarja az alkatrész árával átverni. 

A jó kis hazai utáni vágy a betegségeknél vagy a testápolásnál még erősebben tör a felszínre: mivel emberünk a munkahelyén minimum angolul és franciául kommunikál, ezért csak magyar orvosnak tudja bajait elpanaszolni, minthogy magyar fodrász, gyógytornász és takarítónő nélkül sem lehet külföldön létezni – de legyünk pozitívak, így legalább eltartják egymást a földik. 

A magyar eurokrata pénzügyeire alapvetően jellemző az erősen szarrágó hozzállás: dacára minimum 2500 eurós fizetésének, csak Wizzairrel közlekedik haza, és mivel ez a fapados járat a várostól kb. egy-másfélórányi járóföldre lévő reptérről indul, ezért folyton kocsival rendelkező embereket kajtat, akikhez beszállhatna egy kis csomaggal egy reptéri fuvarra, mert sajnálja a 13 eurót a buszjegyre.

A honfitársak minél pofátlanabb lenyúlásában egyszerűen verhetetlen: méregdrágán megvett lakásába láda sörért lakásfestésre, bútorcipelésre keres embert, majd az elkészült kérókat jutányos (értsd: a brüsszeli átlagnak körülbelül megfelelő) havidíjért bérbe adja kinn csövező - jobbára magyar - gyakornokoknak. Ha budapesti hazaútra társul be autódba, készülj arra, hogy “kis bőröndje” minimum egy Harry Potter-féle útiláda, két, elefántbika méretű Technics hangfallal kiegészülve. Ja, és a vezetésbe nem száll be, viszont végighallgathatod élettörténetét s mellveregetős ömlenyét arról, milyen tutifrankó ő, hogy ilyen jól fizető, "puniós" állást bírt szerezni, s mindezt oda-vissza 1400 km-en keresztül.

De van olyan is, aki nem akar veled menni, viszont kihozat magának valamit, ami nélkül drága kis élete nyomorú sivárság a belga Kánaánban: drága, üvöltő magzatának könnyen romló Túró Rudit, teljes lemezgyűjteményét vagy, ha szerencséd van, az anyósát, akinek hólyagproblémái miatt Bécs és Passau között már az összes benzinkutat feltérképezted – modoros Apunak ez még mindig olcsóbb, mint a fapad.

A jól fizető állás mellett az aktív, spórolós cserekereskedelem is záloga a modoros brüsszeli magyar biztos egzisztenciájának: szívesen megválik 5 euróért a Horváth Zoltán-féle EU-s kézikönyvétől, ikejás gyerekkádjától 1 euróért, Cseh Tamás cédéjétől 10 euróért (a vevőnek már a helyszínről elhozni többe kerül, bakker!); vagy keres ingyen Chicco babaülést, kidolgozott felvételi tételsort, kölcsön hótaposó csizmát a hétvégére (csak egy kis kiruccanás a kollégákkal az olasz Alpokba). Sok kicsi sokra megy!

 

A Brüsszeli Modoros Magyar Faszagyerek rögtön megismerszik a seggéből fújó passzátszélről. Arca nagy, műveltsége felszínes, viszont nyalás terén általában zseniális proktológiai szakismeret birtokában van (tisztelet a kivételnek). Brüsszelbe jó esetben egyedül, rosszabb esetben barátnővel érkezik – ez utóbbi ugyanis egy-két év múlva óhatatlanul felcsináltatja magát, amely a kötelező modoros esküvővel, és az eseménygazdag modoros magyar brüsszeli élet kilátásaival kecsegtet.

De addig is boldog agglegényévek, Luxembourg téri sörözések, gyakornokpipik kúrogatása, pózoló történetek a távoli otthonban dekkoló haveroknak, melyekben az asszisztensi pozíciók hirtelenjében főtitkárrá avanzsálódnak (holott mindenki tudja, hogy már az ötödik versenyvizsgáján hasalt el, és csak azért marad, mert a főnökét más nem tudná elviselni, és egyébként is, milyen ciki má’ hazamenni.)

Teszi mindezt természetesen szigorúan még hétvégén is öltönyben, vagy legalábbis pasztell ing – kék zakó – pilótaszemüveg - szélfútta zselézett fürtök összeállításban még a vasárnapi, Jourdan téri grillcsirke-vásárlás közben is, ahol a többi magyarral összefut egy kis modoros csevejre.

„Next time már hozzánk is felugorhatnátok, Dinikém! Tudod kérlek, semmi különös, csak egy kis brainstorming, egyeztetés, és by the way van még egy kis Tokajim is. Ja, hogy a Jenciék is? Thanx, de nekik ez szerintem nem lesz pálya már – hazarendelték a nyomorultat, hát igen, aki ilyen élhetetlen, mon pauvre enfant. De ha már itt tartunk, meséltem már, hogy next week Líbiába megyünk arra az ócska konferenciára a Gáborral? Valami Fukuyama, vagy miaizé is ott lesz állítólag.”

 

S végül, de egyáltalán nem utoljára: a már sokak által megénekelt Brüsszeli Modoros Magyar Szingli Leány – szigorúan harminc felett, jó fizetéssel, átlagos külsővel, közepes intelligenciával, viszont hatalmas s állandóan bővülő ruhatárral és ráncmegelőző kenceficékkel: a belga fogyasztói társadalom édesgyermeke. Leányunk kizárólag lányokkal barátkozik, rosszabb esetben velük is lakik, szigorúan havonta egyszer hazalátogat.

Élete arról szól, hogy a többi magyar mit gondol róla – ezért nem jár itt senkivel, nehogy pletyka tárgya legyen; haza nem feltétlenül a pénz miatt nem megy, hanem mert otthon már minden barátnője a második gyerekét várja, vagy legalábbis férjhez ment. Szabadidejét, depresszív-magányos hétvégéit sikeres énekes tinileányokról szóló, vagy fonnyadtmellű angolszász szingli libák mindennapi lelki és nemi nyomorúságát megéneklő filmecskék nézésével; vagy a hasonlóan igényes, kb. tizenéves kisleánykákat célzó popzenei koncertek látogatásával tölti, barátnői társaságában - a kékharisnyábbak amatőr színjátszanak, rosszabb esetben az ’56-os vén nyanyák és „vitéz kisbányai” nagypapik hímzős teadélutánjaira, vagy ökumenikus istentiszteletekre járnak.

„Neeem Brigi, rosszul emlékszel: az nem a Christian volt, hanem a Carlos… Igen, négy éve már… Hát elvette azt a kis feltörekvő libát, aztán már van is egy gyerek, milyen uncsi lehet. Apropó, gyerek: nem vagyok hajlandó hétvégén menni az Ikeába, az a sok nyávogó kis vakarcs, megőrjítenek. Mit szólnátok inkább egy kis shoppinggal egybekötött antwerpeni wellnesshez? Sales van a Zarában!”

 


És már megint remekül szórakoztam. Milyen leleményes a mi népünk. Látjátok, hogy az elkeseredettség szüli a legszebb írásokat?

Kedves Brüsszeli Modoros, brilliáns dolgozat - nagyon köszönjük, de tényleg. Ha valamikor ismét kedved támadna írni, nagyon szívesen fogadunk bármit - akár a többi nemzet reprezentánsairól is...

60 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cirrocumulus 2009.12.16. 11:09:01

Hmmm... nagyon találó! De a Jourdanra nem krumplizni mennek? Kíváncsi lennék, a szerző melyik kategóriába tartozik... :-)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.16. 11:24:20

Aztakurvaéletbe, sejtettem én.
Tegnap véletlen meghallgattam egy interjút az egyik EP képviselőnkkel, azóta is a hányinger kerülget, pedig még nem is az inkriminált hármak közül való volt.

Styxx 2009.12.16. 11:24:48

Hú, nagyon ott van, gr.

"Ja, hogy a Jenciék is? Thanx, de nekik ez szerintem nem lesz pálya már – hazarendelték a nyomorultat, hát igen, aki ilyen élhetetlen, mon pauvre enfant. De ha már itt tartunk, meséltem már, hogy next week Líbiába megyünk arra az ócska konferenciára a Gáborral? Valami Fukuyama, vagy miaizé is ott lesz állítólag.”

Na itt köptem le a képernyőt. És igen. b+ hordozzuk magunkal a jó öreg Ká-Ejrópai filléres sz@revést, meg a fölfelé nyalást, lefelé taposást, hogy modoroskodjak.

Ott te lehetsz az egyetlen jó M arc. Tudod mit? Egy potya állófogadáson mérgezd meg a többi kinti magyart mérgezett pálpusztaival, vagy ha már ott kinn vagy, kérdezd meg Pándy Atyát, hogy ezt hogy illik, és delegáltass ki minket, modoros blog olvasókat, neked is élvezetesebb lesz:-)

Amúgy meg annyira óverjúzolod a "s"-t az "és" helyett, hogy vagy székely, vagy politológus lehetsz :-)
(hev ö luk, Kóczián vagy Török Gábor blogját)

greggrant 2009.12.16. 11:26:03

jó kis írás, süt belőle a megkeseredettség, bár nem tudhatom :) Mindegy, a lényeg, hogy kíváncsi vagyok a hozzászólásokra is :D

fade 2009.12.16. 11:27:59

Nagyon jó írás! Érdekes látni, ahogy ezek a hazai típusok ott a messzi nyugaton igazán teljes életet élhetnek :)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.12.16. 11:34:29

@Styxx: annyiban _volnék_ ünneprontó, hogy minden garasoskodásuk meg beszűkültségük ellenére szimpatikusak nekem a leírt típusok. Brüsszelről csak azt hallottam, hogy kurvára unalmas város - meg hát Belgium se egy Ausztrália, ami a klímát illeti.

Namost ha magától nem menne oda senki, akkor a pénzért mennek. Egy ilyen városban több évet meg hogy máshogy lehetne túlélni, mint a spárolással meg a belterjességgel :-))

Nyelvész Jocó a megmondhatója, mi odakünn megjártuk a külföldiség minden stációját az újonctól az asszimilánson át a beszűkültig, úgyhogy átérezzük mindenkinek a bánatát.

Balance Of Power 2009.12.16. 11:42:51

How red is his popo?

@greggrant: Hogy ne lenne megkeseredett a posztolo, ha ezek a tipusok veszik korul?

GAbica 2009.12.16. 11:43:49

szuper kis írás :)

@Styxx: és ma csendben vagyok. bár tegnap kitörölted a kommented :P

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.12.16. 11:44:11

Hinnye, 50 km-re lakom Brusszeltol, de ezt a tipust nem ismerem.
Itt, Gentben tobbnyire epitoipari munkas apukak vannak meg takaritono vagy HTB anyukak, meg Erasmus-os diakok.

Styxx 2009.12.16. 11:44:46

@Modor Tibi:
OK, hát minden nációnak megvan a maga sharmos gecisége, meg az általánosítások alapvetően sarkosak. Különben is. két féle ember van, az egyik csoportosítja az embereket, a másik meg nem:-).

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.16. 11:45:58

@Gabica [a legboldogabb]:

Nem akarod azt mondani, hogy eurokrata pasid még nem volt?:O

GAbica 2009.12.16. 11:57:40

@El Topo (Sgt. Elias): olyan, aki kint élt volna? nem :)
Volt egy román pasim, de az nem számít ide. Meg amúgy is erdélyi magyar volt és lelkésznek tanult (igen, igen, lehet cikizni).
Amúgy meg mi vagyok én, hát nem ment át rajtam a teljes magyar lakosság :P Csak különböző típusú férfiakkal (vagy annak kinéző életformákkal) hozott össze az élet.
Bár akkor visszakérdezek: és neked ilyen nőd? :) Te blog-bálvány :D

Blackrock (törölt) 2009.12.16. 12:36:42

Azt a betyárkurvaéletbe, hogy ilyenek vannak!

@Gabica [a legboldogabb]: Te, Gabica, gyanús vagy...minden posztnál kiderül, hogy neked van egy "témába vágó" ex-pasid. Amivel egyébként semmi gond.:) Én szeretem a nagylelkű csajokat.:)))

vincere 2009.12.16. 12:42:45

aztamindenit! a posztíró jól odatette magát :-)
nem politikus, hanem igazi EU-tisztviselő.

bár még csak rövid ideje, és egy másik fővárosban, de én is ilyen munkát végzek, abszolút ilyen az élet, legalábbis amennyire a levlistán kerengő levelekből meg tudom ítélni :-)
és igen, magától nem sokan jönnének pont ezekbe az országokba, de ha már itt vannak, és nyilvánvaló, mi a fő ok, akkor igyekeznek belőle kihozni a legtöbbet.

én még nem jutottam el odáig, h. Wizzaair-rel menjek haza, még ki kell alakítanom az itteni életstílusomat...

nagyon jól szórakoztam a poszton!

Marcellus_Magnus 2009.12.16. 12:46:17

@Blackrock: Én csak azon csodálkozom, hogy Gabica és El Topo még nem voltak meg egymásnak. Pedig amilyen széleskörű partnerlistája van mindkettejüknek... :)

GAbica 2009.12.16. 12:53:22

@Blackrock: de most pont hogy nem :P és nem is minden posztnál, csak izé, egy részénél

virágelvtárs 2009.12.16. 12:59:15

@Marcellus_Magnus: Húha, alakul majdan ebből a blogkeverés, blogkerítés, amiből lesz majd alaptalan (vagy alapos) blogpletyka!
De izgi!

A jó hangulathoz kezdésnek nem rossz, hogy a posztból kiderül nagynehezenvégre, hogy nem csak Londonban vannak magyarok, pirospozsgássak, modorossak.

Maestro 2009.12.16. 13:00:09

a blog posztjaiból kitűnik, hogy sajnos nincs olyan szeglete a világnak ahol ne léteznének rúgnivaló műmájer faszfejek.

számomra több, mint elkeserítő, egyenlőre maradok itthon:)

oriza triznyák 2009.12.16. 13:06:10

Épp múlt héten volt szerencsém tanulmányozni néhány kinti eurokratát, nappal munka közben és este jó kis belga sörök mellett is. Akikkel én találkoztam, azok kivétel nélkül nagyon sokat dolgoznak, nagyon elhivatottak, pedig néha nagyon nincsenek könnyű helyzetben, főleg azok, akik a munkájához rendszeresen az itthoni hivataloktól kellene infó. A magyar minisztériumok konkrétan leszarják az EU-s ügyeket, ők meg ezért kint szívnak. Amúgy az süt, hogy qva jók maguknál, de nekem pozitív volt az összbenyomás, igaz, csak rövid időt töltöttem ott

Zorita 2009.12.16. 13:23:39

@virágelvtárs: ja-ja, a modoros emigráns tematikája már szépen körbe lett járva, most lehet országspecializálni (félő, hogy az alapképlet mindenhol ugyanaz marad :) )
mindenesetre jó kis posztok ezek is, főleg azoknak (gondolom én), akik már kipróbálták magukat külhonban is.

Másrészt itt a szerző fölhívja a figyelmet a "jó fizetés mégis kicsinyes spórolás" paradoxonjára. Erről csak az jutott eszembe, csak hogy még egy bölcsességet is beillesszek a hozzászólásomba: Soros György is azért tart ott ahol, mert annÓ a kisboltban mindig visszakérte az 5 Ft-ot.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.16. 13:30:20

Fhííííj gyerekek, sajnos nagyon utálom az ilyen euro- meg mindenféle bürokratákat. Sokan vannak, sokat ugatnak, sokat fényezik magukat, keveset végeznek.

Blackrock (törölt) 2009.12.16. 13:40:25

@Gabica [a legboldogabb]: jaaaaaj, há' ne szerénykedjék már a kisnaccsága.:)

@El Topo (Sgt. Elias): én is, de azért az a havi fizu nem rossz ám.:)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.16. 13:48:53

@Blackrock:

Azt én nagyon jól tudom, hogy főúri módon eltartjuk őket, de miért jó ez nekünk?

virágelvtárs 2009.12.16. 13:53:37

@El Topo (Sgt. Elias): Na látod, én csakazérsenem. Meg senkit se. Nekem ezért jó. Sőt, engem sem tart el senki, és ez remélem sokáig eltart.

GAbica 2009.12.16. 13:54:03

@Blackrock: nem szerénykedés, alaptermészet :) van egy múltam, aztán ez van :D

Styxx 2009.12.16. 14:08:21

@Gabica [a legboldogabb]:
Mik csak irigy dögök vagyunk, na.

Mindenféle modoros érdekes emberrel jártál, gondoljunk csak a modoros német többszörös gépkocsi versenyző bajnokra, aki épp most tervezi a nagy come backot, vagy arra a magas-nyurga, félig kenyai származású, szenvedélyes szónok modoros chicagoi fiatal ügyvédre, aki momentán egy másik városban hivatalnok, mi meg ilyen modortalan szürke kis netfüggő lúzerek vagyunk:-)

GAbica 2009.12.16. 14:09:48

@Styxx: erre csak ennyit tudok mondani: ááááááááááááá :D :D :D

virágelvtárs 2009.12.16. 14:13:30

@Gabica [a legboldogabb]: Nincsen mese, most már ki kell csinálnod Styxx-et, túl sokat tud...

Styxx 2009.12.16. 14:15:42

@virágelvtárs:
Jaj, ne addj neki tippet, nehogy odaszóljon forró dróton az Out of Eu hivatalnok exének:

- Szia, volna egy kis meló, jöhente a CIA :-)

GAbica 2009.12.16. 14:27:49

@virágelvtárs: @Styxx: @El Topo (Sgt. Elias): @Blackrock: Unatkoztok fiúk? :)
Vigyázzatok, mert ott teremnek a sötét kosztümös, göndör macák és kikészítenek titeket. Bár utána nem fog panaszkodni senki. :D :D :D

GAbica 2009.12.16. 14:30:11

@Blackrock: ááá, az jutalom, ki kell érdemelni

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.16. 14:33:05

@Gabica [a legboldogabb]:

A göndör, sötétbőrű macák egy másik posztban voltak, nem? Noch da zu, másik blogon.

GAbica 2009.12.16. 14:34:56

@El Topo (Sgt. Elias): Ti mondtátok, hogy nekem van mindenhova összeköttetésem. Amúgy igen, abszolút igen.

virágelvtárs 2009.12.16. 14:42:10

@El Topo (Sgt. Elias): @Blackrock: @Styxx: Srácok, én mostmár félek bajlesz. Szerintem hagyjuk ezt abba, mert a végén tényleg csak 23 centi lesz, a Göndörmacákat meg... neee, megin!

GAbica 2009.12.16. 14:51:26

@virágelvtárs: :D
Inkább megyek is valami hasznosat alkotni.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2009.12.16. 16:03:55

ezek milyen undorítóak már. az utolsó kettő sztereotip véglénytől kimondottan hányingerem támadt.

köztudomású, hogy magyaroknak fatörzsfasza van, az összes többinek meg cseppfasz jutott.

cd-r 2009.12.16. 17:12:45

ilyen kisstílű buzival televan az ország, nem kell értük brüsszelig utazni, csak a formájukat hozzák ott is.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.12.16. 17:28:34

@Styxx: milyen kenyai, mondjatok csak nekem is?! Gabica, meselj! :)

Egyéves Önkéntes 2009.12.16. 19:21:31

kicsit off, de kötelező darab: foodpolice.blogspot.com/2009/12/osztrak-csillagok-haboruja-ii.html

a sznob ömlengés csimborasszója :DD

vincere 2009.12.16. 21:13:47

@El Topo (Sgt. Elias): akkor a mi szép alakuló barátságunknak lőttek?!

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.16. 21:20:50

@vincere:

Majd meggyőzően elmagyarázod, hogy te nem olyan vagy.

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.12.16. 23:46:43

@oriza triznyák: Híjj de nehéz lehet nekik. :) Nem könnyű a beharácsolt adómon inni a belga söröket.

Bevallom, irigy is vagyok, mert közigazgatás a legnagyobb faszverés meg tárcsa. Ülnék benn a gép előtt, tologatnám az papírokat, átballagnék a szomszéd szobába észt osztani meg spanolni, napi öt poszt a Szlengen, esténként meg be a limuzinba, húzatnám a Cypress Hillt a hegedűs csávóval hazáig.

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.12.16. 23:50:25

@El Topo (Sgt. Elias): "főúri módon eltartjuk őket" + az okosságot számold bele tesókám, a fillérkúráson túl. Jó, gondolom EU-nál nehezebb direktbe lopni, de azért csak úgy van ott is, hogy hipp egy szerződés, hopp valami megbízás mellékesbe, csak mert EU-nál küldi a gyerek. Van kapcsolatrendszer, ilyenek. Aranybánya.

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.12.16. 23:52:41

@Blackrock: Ilyenkor jó modoros hozzátenni: "a körmérete".

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.12.17. 00:22:48

@Nyelvész Józsi: nem is itthon adózol, Nyugaton pedig keményen dolgoznak, mind tudjuk :))

dickenpullianmann 2009.12.17. 02:25:24

én írországból költözöm haza pár nap múlva, mert beleuntam a befordulásba. a leírt stációk kopaszság/asszimilálódás/begyepesedés itt is megvannak. aztán a belterjesség is persze. meg a sztároskodás a semmire, mert: itt mind koldusok vagyunk, ha jó pénzért dolgozunk, akkor is szar kajákat kell ennünk, mert itt nincs más (ami drága az is fos ízetlen), szar házakban lakunk, mert mehet az olcsó albérletkeresés, és szeretünk továbbra is nyavalyogni. ismerek olyat, aki állítólag 40 ezer eu-t keres évente, mégis matracon alszik egy haverjának a szobájában, csövezik, hogy megspórólja a havi 250 eu albérletet - csupa nagy ember, amerre nézel. és igen, gáz hazamenni. vagy olyan tartozásokba vertük magunkat, hogy egyelőre nem mehetünk. és kurvára szeretjük otthon elmesélni, hogy hétvégén leugrunk a tengerpartra, de azt nem tesszük hozzá, hogy a tengerparton két pulcsiban, kabátban, jégeralsóban vagyunk, 120 km/h-s kibaszott szél fúj és szakad az eső. ja, és utálunk minden más nációt, lenézzük az íreket, a lengyeleket, a sárgákat, a barnákat, a feketéket - bár ezt mindenki csinálja a másikkal szerintem. már érzem annyira szarul magam, mint amikor elmenekültem otthonról. akkor kifejezetten a gyík magyar hozzáállás miatt jöttem el, és egy darabig úgy látszott, hogy lehet változtatni rajta, mégis úgy maradtunk vagy visszakanyarodtunk. szóval én beintek. otthon legalább ott a kutyám, bazmeg. kék temperát eszik, ha olyanja van.

GAbica 2009.12.17. 07:06:00

@afromagyar: hát tudod, az a gyümölcsnevű :D

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.12.17. 08:45:29

@dickenpullianmann: hűűű, hát igen. Írország tényleg szar hely. Azért a 40 ezres, spórolós póknak itthon kinéz egy szép kis pecó, ha jól sejtem. Ügyes.

Én már nem bírtam ennyire spúroskodni, másképp én is hazamenekültem volna pár hónap után.

Blackrock (törölt) 2009.12.17. 08:57:47

@Nyelvész Józsi: nem. ilyenkor hozzá kell tenni, hogy 23 cm, makk nélkül.:)

GAbica 2009.12.17. 09:08:43

@Blackrock: aztán őszintén bevallani, hogy a francot sem ér a 23 cm, ha nem tudja használni :)

GAbica 2009.12.17. 09:52:05

@acidszarka (trolibusz): Hát pedig nem. Van egy tökéletes otthon, francnak sem kell másik.

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.12.17. 09:57:19

@Blackrock: Vagy csak a makk, apám! Az igen bunkós végű fászh!

@dickenpullianmann: Hát ja, ha meg akarod szedni magad, előrébb kell lépni, nincs mese. Mindegy, hogy Magyarországon vagy külföldön.

cymruambyth 2009.12.17. 10:52:54

Ez igy nem teljesen jo... modositok (amendments), az EP procedura, ott viszont szinte soha nem mas nemzetisegu a titkarsag. Plane nem magyaroknal. Szoval ez a Ramonas lisztes ize nem jon ossze nagyon ;)

(ex modoros (? inkabb modortalan) brusszeli tobbe-kevesbe magyar)

brusszelimodoros 2009.12.17. 15:34:21

@cymruambyth: Az EP-ben a magyar kepviseloi asszisztensek altalaban valoban magyarok (bar itt is sok a kivetel); de az egyes frakciok titkarsagan viszont epp a magyar adminisztrator-magyar asszisztens a kivetel... szoval a Ramona lepodhet megfele:)

mikette 2010.01.11. 22:33:55

@dickenpullianmann: Persze ha belegondolok, baromira honvágyam tud lenni nekem is, de a tengerről csak jót vagy semmit! A szél meséje nem tetszik talán? Netán rühelled a iódos illatot, sirályok vijjogását, dűnékről szerteguruló szerelmeseket, kislányok papírvirágstandjait a homokban, kissrácok temetkezési és tengerszabályozási próbáit, vagy egyszerűen nem feledkezhetsz bele mindebbe, mert nem érdekel hogyan esel seggre sárkányeregetés közben, hogy rájöhess milyen más elemekkel küzd itt minden ember mint az magyar tengernél, hogy milyen az, friss és nyers heringhúsba vájni agyonfőtt húsokhoz szokott fogaid, bérelni házat, lakást, hogy közel lehess ahhoz, ami végtelen, hogy jöhessen a család, barátok, a gyerekek, meg a szerelmesek, nevetni, hogy nem csak neked luxus ám ez, hiszen ott kuksolnak hűtőtáskák mellett flamandok és vallonok és gondolom írek is a megfelelő partokon és kihasználnak minden fényerőt, azaz lux-ot rendesen, rendületlenül strandolnak a 15 fokban is ha süt a nap. xxxCs
süti beállítások módosítása