Műjég 1996

2009/10/28. - írta: Modor Tibi

Szombat délután 3 a városligeti műjégpályánál, Roliék türelmesen várják a jobboldali sorban a négy órai nyitást.

-Te, és azt tudod, hogy mi a közös az új százasban meg a Hornban?

-Hát persze, mindkettő kicsi, kétszínű, és szart se ér. Lejárt.

-Az, bazmeg. Figyelj már, ezt kóstold meg: mentolos Pall Mall.

-Hülye, nem cigizek, tudod. Na jó, egy slukkot adjál. Pffffff, ez igen, nagyon finom, tényleg jó mentolos. Majd utána azért beveszek rá egy Tridentet, ott osztogatták a múltkor a Béesben. Fahéjas.

-Páhh. Hol osztogatták, a jégdiszkóban?

-Ja nem, még azon a Das Modul-koncerten.

 

A sor egyre hosszabb, a trolimegálló és a földalatti felől folyamatosan érkeznek a bebocsátásra várók.

A különböző zenei irányzatok követőit ruházatukról azonnal meg tudjuk különböztetni: látunk ravereket rikító színű Replay- és Devergó-cuccokban pompázni, vannak bomberes szkinhedmódosok, csomó Wu Tang Clan-pulóveres rapper. Krisztián az itthoni viszonyok között az akkoriban teljesen normálisnak számító, összemosódott bonanzás-szkinhed vonalat képviseli. A szombati Műjégre felveszi legjobb ruháit: használtan vett, kiégetett, de "eredeti" zöld Ideal bomber, bálás Adidas-pulóver, fehér irregular Levi's farmer, Getta bakancs, lopott O'Neill-sapka.

Néha, amikor nagyon sokan vannak a haverokkal, kifordítja a bombert, és úgy hordja korcsolyázáshoz, büszkén vállalva a félelemmel és megvetéssel teli tekinteteket.

-Nézd már, köcsög bonanzások, 96-ban, még jó, hogy nem Illés-rajongók!

-Kussoljál, köcsög diszkópatkány, csak rá ne fagyjon a zselé a fejedre.

-Majd megint bemondatom a hangosba egy huszasért, hogy "aki utálja a Bonanzát, ordítson" - ti meg majd pampoghattok!

-Vicces vagy, bent felrúglak, csak nézel.

-Majd pont te, aki csak balra tud koszorúzni! Csak hanyatt ne essél, kicsi rigó!

 

Közben érkezik Totó is, aki egymillió dolláros mosolyával és kiemelkedő korcsolyatudásával bármilyen lányt meg tud hódítani a Műjégen - rajta is szívesen tréfálkoznak a többiek, persze félig irigykedve:

-Hehe, ott jön a Totó, most szállt le a troliról, figyeld már, innen látom a vigyori fejét meg a ropitestét. Hogy cipeli már a gyöngyvászon koriját, mindjárt összeroskad.

-Ja, kíváncsi vagyok, bejön-e a szokásos forgatókönyv: elhívja valamelyik bukszát fogózni, aztán korcsolyázás közös élvédő-fogással, kézmegfogás,  majd smárolás az Always alatt - úgyis leadják minden este háromszor -, hazakísérés és finító.

-Ez egy impotens. Én már rég megdugtam volna az összeset, ha idáig eljutok, ez meg egyet se volt képes.

-Még jó, hogy. A női meg engem kérdeznek folyton, hogy valamit rosszul csinálnak-e, mér nem akar tőlük semmit.

 

Nézegetik a lányokat: homokszínű, nyersbőr hegymászóbakancs, rátűrt vastag zokni, fekete cicanadrág, Hawks-kabát. Amelyikük nagyon májernek érzi magát, copfját a baseball-sapka hátsó résén lógatja ki.

-Hijj, az ott de jó csaj, minden szombaton itt van, ráadásul folyton néz. Asszem, újpalotai, legalábbis mindig a Ferencieken száll fel a metróra.

-Hát oda kéne menni hozzá valamikor, nem?

-Ja, kéne, de hát majd megvárom a kellő alkalmat. Passzintsál már ide még egy Tridentet későbbre, légyszi.

 

A kellő alkalmat persze nem ismerik fel soha, pedig rengeteg, csókolózásra szánt cukormentes rágóval érkeznek folyton, hátha... Na de megkezdődik a fiatalok beterelése és a jegyvásárlás. A bérleteseket mindenki sárgulva nézi, ahogy soron kívül sasszéznak be, majd elsők között kezdenek el siklani az érintetlen jégfelületen - ők még a ruhatárat is megspórolják, mivel csak a cipőjüket kell valakinél gyorsan elhelyezni.

De hátra van még egy kis lépcsőzés, aztán az előtérben a hosszú, tornatermekből ismerős padokra leülve mindenki szélsebesen veszi át a korcsolyáját, majd áll be a ruhatárakhoz. Csak Roli hozott a bandából táskát, ezért azonnal megtalálják az alkalmi jóbarátok:

-Roland, a dzsekim befér még a táskádba?

-Jaja, persze.

-Te, rakd már el légyszi a Martensemet is.

-Meg az élvédőmet is, köszi!

-Na elmentek a picsába.

 

A fent említett vagány lányoknál felfedezhetőek a felcsatolható élekkel soros görkoriból gyorsan jégkorcsolyává alakítható darabok, praktikus csattal. Mások még itt is megpróbálják "szépen", vízszintesre befűzni a fűzőket, de rajtuk a többség már csak ingatja a fejét. A divatos korcsolyamárkák között mindenkinél hódít a Roces, de a menő gyerekek leukoplasttal leragasztott orrú gyöngyvászon hokikorikban jasszoznak:

-Totó, mi ez a sebtapasz, hülyegyerek?

-Ne pöfögjél nekem, kisautó! Ez, kisfater, ez leokoplaszt. Mi, akik tudunk korcsolyázni, hokikoriban élünk - a gyöngyvászon felületet pedig le kell ragasztani, hogy így védje a magadfajta falábúaktól, ha esetleg a korcsolyád élével megvágnád a tetejét. Értve vagyok? Olyan korcsolya ez, hogy apád több hónapig pakolná érte a vagonokat a Józsefvárosiban. Első használatnál pedig még hajszárítóval is meg kellett kezelgetni, hogy így felvegye a zselébetét a lábam formáját.

-Aha, értem. A lúdtalpad formáját mármint.

-Anyád lúdtalpformáját egészen pontosan.

 

Totó a frissen köszörült élt műanyag védővel takarva megy a pálya széléig - Krisztián leszarja, neki egy ezeréves Salvo korcsolyája van veszélytelenre kopva, minden nélkül mászkál a betonon.

-Háhhááá, földet rá!

 

Rikolt máris Totó, és fékez rá többedmagával valamelyik kis csírára, aki koszorúzni próbált, de hatalmasat esett. Haverjai is beszállnak: többen is röhögve terítik be jégporral. Az alkalmi áldozat úgy csinál, mintha nevetgélne, de közben már arról álmodik, hogy mikor adhatja vissza a többieknek.

Totó a Műjég császára. Míg odakint egy negyvenkilós, vigyori bohóc, odabent minden trükköt bemutat, bárkit képes felrúgni, leelőzni, meghódítani. Most is kinézett magának egy korabeli kislányt.

-Azt a kötött fejpántos kicsikét figyeld, hogy somolyog! Csak el ne essen a drága a nagy szemezésben! Hiába, Totó bácsi koritudása már sokakat meghódított. Na gyere, rásózunk egyet a hátsójára.

 

És már osztja is az élvédővel, persze csak érzéssel - és máris vetítik a szokásos epizódot:

-Helló lányok, mindjárt hányok! Nincs kedvetek fogózni?

-Kösz, nincs.

-Hova jártok?

-A Fazekasba, elsőbe.

-Hohó, szóval kis csíra gimisek vagytok, az igen! Mi vendéglátósok vagyunk ám itt a haverokkal, és már másodikba járunk.

-Az nem pite, és pincérek lesztek vagy szakácsok?

-Bingó, mindkettő!

-Tudtok adni esetleg egy pézsét a barátnőmnek?

-Dehogynem, tessék (az utolsó volt). Milyen zenét hallgattok?

-Én csak igényes zenét hallgatok: Dune, E-Rotic, ilyesmi.

-Mi inkább metálosok vagyunk: Aerosmith, Bon Jovi, de mostanában elkezdtünk járni a High Life-ba is, meg voltam egyszer a Hully Gullyban. Igazából bármit meghallgatunk, de a buzi reppereket azokat utáljuk. Ja, meg ezt a bonanzás gyereket is, hehhe!

 

Kitérnek még a volt barátokra-barátnőkre, és hogy hányan voltak. Esetleg vodkanarancsos-viszkikólás sztorik is előjöhetnek pár óra múlva.

A boldog befejezés általában: Totó összeszedi az egyik lányt, a többiek meg nézik - reménykedve, hogy vagy a csajtársaságból sikerül valakit leakasztani, vagy esetleg megunás után Totó nőjét átvállalhatják.

De általában marad a fogózás, a hangosbemondó, a forró tea és a zsíroskenyér mint élvezeti forrás - Hamarosan megint itt a szezonja!

143 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GAbica 2009.10.28. 11:12:37

@El Topo (Sgt. Elias): akkor meg biztos otthon gyártja a zasszony. ügyes kezű nénikék, vagy valami :)

@afromagyar: nekem más okból, de már én sem hordok.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.28. 11:13:44

Vidéki kocsmák világa megvan?
Lécezett kármentő a pult fölött?
Hengerelt mintás fal, masszív Symphoniából épült légkör, savanyú sörszag, fehér (mérsékelten fehér) köpenyes kocsmáros és emberek svájcisapkában, de mindenképpen valami sapkában. Fedetlen fejjel lenni kb akkora illetlenség, mintha legalábbis zsinagóga lenne.

aerobikzona · http://aerobikzona.hu 2009.10.28. 11:16:06

@El Topo (Sgt. Elias): az ajtóban pedig azok a színes hosszú műanyagcsíkok. :) /mondjuk ez nem biztos, hogy kocsmaspecifikus, vidéki házaknál is sokszor láttam/. hogy az milyen ronda!

Mitya Ivanov 2009.10.28. 11:16:11

@El Topo (Sgt. Elias): erről a témáról Blassius gyönyörű képet tudna rajzolni. Még egy kis savanyú húgyszagot is belerajzolna.

Mitya Ivanov 2009.10.28. 11:18:31

@mzperx: az nagyiéknál is volt. mindig összeragadtak, ha vizesen mentünk neki, meséltek olyat, hogy egy gyerek nekiszaladt vizes fejjel, beleragadt, anyakára tekeredett és megfulladt. Bár ez lehet hogy csak rural legend volt:D

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.10.28. 11:19:11

@Gabica [a legboldogabb]: a mas ok valszeg nalam is fennall, es nemikepp kovetkezik az eredeti okbol (na meg az azota eltelt evek szamabol) :)

GAbica 2009.10.28. 11:21:15

@El Topo (Sgt. Elias): a nagypapámmal millió ilyenben jártunk. a legtöbb helyen mindenki névről ismerte, és én meg halálos büszke voltam, hogy milyen híres a nagyapám. És ő is svájcisapkát hordott, mindig vörösborszaga volt, keveredve napszaggal. nem tudom jobban megfogalmazni, mivel az év legalább 340 napján kint volt a telken hajnaltól késő estig, ezért a bőre magába szívta a napot :)

@mzperx: nálunk a konyhaajtó helyén volt jó pár éven át. hogy gyűlöltem! beleszállt a kutya vízébe és tapadt mindenhova, mosni meg kész gyötrelem volt

GAbica 2009.10.28. 11:23:16

@afromagyar: értjük egymást. :D nekem más miatt, de az nem ez a fórum, hogy miért.

oriza triznyák 2009.10.28. 11:36:19

A svájcisapkánál már csak a műbőr kalap keményebb!

szliper 2009.10.28. 11:36:59

2-3 éve még lehetett látni biztonsági őröket a szupermarketekben bomberdzsekiben. Golyóstollal betűzdelve a karon található tartók...szép látvány volt :)

90-es évekhez Casucci farmer és Denim Black arcszesz.

Styxx 2009.10.28. 11:37:03

Jó poszt. gr. Emlékeim szerint 96 a Kokodzsangl, a Makaréna és a Szájjal kismadár éve is (akkor még Cipőnek is fullos volt a szive). Persze lehet, hogy keverem. Amilyen vén szenilis f@sz vagyok ,délelőtt még azt hizsem, hogy 97-van délután meg, hogy 79 :-)

szliper 2009.10.28. 11:38:28

Ciki-e voltam, ha raver-ként sípot hordtam a nyakamban a suliban? :)

arongeri 2009.10.28. 11:41:18

Mi a haverokkal mostanában a Széna téri jégpályán toljuk a hokit, hetente kétszer.

Előtte: érkezés, köszönés. Új szerzemények elújságolása (ütő, kori, sisak, különböző védők), tervek megemlítése (ld. előbbi lista) alap. Egymás oltogatása ("majd azt nézd, hogy befűzlek a pályán", stb) szintén. Ütő, kori pászkázása (leukoplasztot csak a csírák használnak). Legalább egyszer előkerül, hogy meg kéne próbálni egy szál szuszpenzorban játszani. Hokival kapcsolatos viccek elsűtése állandó jellleggel.

Utána: öltözőben eszetlen büdös, a padló vizes (olvadó korik), mindenki szipog, izzad, mint az állat. Meccs kiértékelése, szép gólok felemlegetése, bénák oltogatása ("Imikém, ez még tavaly szezon eleji forma", "figyelj, sakkot próbáltad már?", stb.). Új szerzemények kiértékelése, tervek megemlítése, hokis viccek (zuhanyozással ráerősítve) és egy szál szuszpenzor újfent elsütése.

De mi amatőrök vagyunk, képzelem, mi mehet azoknál, akik versenyszerűen űzik! Na ARRÓL olvasnék szívesen egy posztot!

oriza triznyák 2009.10.28. 11:45:21

@szliper: Háááát... :-) Én csak bulikban hordtam, saját készítésű narancssárga madzagon, szigorúan narancssárga felsővel!

Bettie Page · http://90es.blog.hu 2009.10.28. 11:46:39

muaaaa mi voltunk a mode-os bomberdzsekisek, és mindig a roces tábla alatt ültünk. egy idő után már nem is koriztunk, csak kimentünk , és a tábla alatt bandáztunk. az igazán menők egy rendezővel jöttek össze, de csakis korcsolyás rendezővel. aztán lehetett velük villogni. a végére már annyira menők voltunk, hogy összehaverkodtunk a rendezőkkel, és amíg az elején bérlettel jártunk, egy-két ével később már ingyen a hátsó kapunál. igen, akkor még nem volt ott kamera, és ott is be lehetett menni-
ja és lehett még cigizni a jég másik oldalán is, senki nem szólt rád, sőt még fönt a bejáratnál is. egyszer fel is gyújtottam így az egyik jegyszedő szemetest, mert beledobtam az égő cigit. aztán elkezdett füstölni, mindenki nézett mivan, én meg elsunnyogtam.
a mode klubba meg jég után jártunk, felmentünk ahhoz, aki a legközelebb lakott a jhősök terénél, aztábn vissza a pecsába 10-re a dm klubba. ott persze mi voltunk a jegesek, és volt saját padunk, meg helyünk.
mi nagyon lenéztünk a devergos, oneill dzsekis, home boy nadrágosokat, a szálkoptatott farmer volt a legcikibb. azok hülye diszósók, vagy réverek voltak.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.28. 11:47:03

@oriza triznyák:

"Téesz elnök ha bemegy a kocsmába,
négy-öt liter bort bedönt a torkába.
Elaludt az olajkályha tetejin,
(azt) kigyulladt a műbőr kalap a fejin."

oriza triznyák 2009.10.28. 12:11:49

@Bettie Page: hihi, pont ajánlgattam a blogodat a téma kapcsán itt feljebb :-)

@El Topo (Sgt. Elias): ez de szép... :-))))

Zorita 2009.10.28. 12:14:55

ez milyen szép írás, meg is hatódtam :D színek, szagok (nekem még az Old Spice classic is eszembe jutott, bár az inkább tesiórák utáni fíling), zene, románc

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.10.28. 12:23:57

@El Topo (Sgt. Elias): hála az égnek, ilyet még Budapesten is lehet találni, bár egyre ritkább.

Lesz ilyen, nagy specialistája vagyok a témának.

@szliper: sijj, a síp nagyon komoly volt.

Der Beste 2009.10.28. 12:37:55

@Modor Tibi: Jól emlékszem, hogy eleinte még fekete-fehér volt a TvR-Hét?

Jó a poszt, bár nem tudom, mennyire hiteles, életemben egyszer volt rajtam korcsolya, kb 25 másodpercig.

Der Beste 2009.10.28. 12:41:02

@»P.H.M.«: Chimsee. Tényleg, mindenki olyanban nyomta.
2001 környékén vettem egy Home Boy kabátot 22 000 forintért. Nekem nagyon tetszett, de mindenki más máv-os munkáskabátnak nézte, s fikázta. :)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.28. 12:44:55

@Modor Tibi:

Vidéken is egyre ritkább. Azért Borsodban, Zalában, Szabolcsban, Békésben még lubickolni lehet a témában, érted hogy mondom.

Millabell 2009.10.28. 12:47:36

@El Topo (Sgt. Elias):

ha Ukrajnában jársz, nézz ki vmelyik piacra, ott a mai napig árulják. De lehet hogy határközeli kistelepülések piacain is felbukkanhat.
Boltban utoljára Kisvárdán láttam ilyet pár éve.

GAbica 2009.10.28. 12:50:32

@Modor Tibi: régebben a GrinZingi volt ilyen. Meg Dél-Pesten egy rakással :)
De Pécs környékén kis falvakban még hány, de hány ilyenben jártam pár éve.

Millabell 2009.10.28. 12:51:07

bomberdzseki és Chiemsee sorba asszem beillik az Invicta hátizsák. 1 évig sírva könyörögtem anyámnak hogy vegyen. Mire megvette (persze az eredetit, nem a piacosat), addigra kiment a divatból és mindenkinek Adidas vagy Nike lett....

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.10.28. 13:01:44

@Der Beste: mert volt színes is..? :-))

@El Topo (Sgt. Elias): @Gabica [a legboldogabb]: a Grinyó berendezése eredeti, de a söntésben álló srácok elég trendyk már. Almássy tér mellett van még egy jó, aztán Izsáki borozó a Fehérvárin, de a III. kerület is kemény: Flórián borozó vagy Békáson a Csengődi, ahol a fehér köpeny is megvan. Hávereim írtak is róla:

obudakocsma.blog.hu/2009/02/11/egy_autonom_retronom_avagy_a_kabar_utcai_csengodi_borozo

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.28. 13:06:56

@Millabell:

Jáááááj, Istenem, a Kisvárda-Vásárosnamény-Mátészalka aranyháromszög!!!!!
Budapesttől 300 kilométerre.
Meg ezer évre.

Zorita 2009.10.28. 13:08:59

a barátnőm inkább bonanzás volt (bomber-dzsetta kombó, fellakkozott frufru) én inkább "metálos" (Aerosmith...), de barátnőm azért talonban tartotta a metálosságot is, attól függően, éppen milyen csávók jöttek oda hozzánk (akár a jégen is). és minden vágyunk az volt, hogy egy olyan "sztorit kanyarintsunk", mint ami az Aerosmith Crazy c. videoklipjében látható.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.28. 13:15:32

@Modor Tibi:

Nekem mondod, Gecau? Nemrég még magam is békási lakos voltam.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.10.28. 13:18:38

@Zzz_: nekem meg a szobam egyik falan Axl Rose, a masikon meg Bobby Brown figyelt :).

Krunpli · http://www.mobilize.hu 2009.10.28. 13:19:57

Mindig azon gondolkodom, hogy mi az rajtam ebben a pillanatban, amit 13 év múlva itt fogok viszontlátni. Rettegek!

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.28. 13:22:08

@afromagyar:

Nekem a szekrényeim voltak plakátozva.
Kivül szőrös férfiak, belül csajok figyeltek.:D

rocaszujo 2009.10.28. 13:24:00

Wu-Tang Clan pulcsi, vagy Naughty By Nature aminek az újján Baseball ütő volt. (ezt ki lehetett egészíteni fejkendővel, szakszóval: Bandana),
2Pac póló ráhúzva a nem annyira menő pulcsira.
És kéremszépen a Fila és FishBone cuccok akkor elégé menők voltak. A Rocco bőszárú farmerről már nem is beszélve. Aki igazi repper akart lenni annak be kellett egyet szereznie.
Én vidéken voltam akkoriban, szóval nem tudom mi volt a műjégen. De metálosok nem voltak? Metallica, Sepultura, Pantera cuccokban? (a Sepultúrát csak Szepu-nak ejtették) Meg szerintem a csúnya hangyás Prodigy cuccok, is eléggé jellemzőek voltak.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.28. 13:29:30

Jó kis zenéket hallgattatok akkoriban.

Emlékszem, 97-ben volt a PeCsában Suzanne Vega. Ki is mentem rá. Elég családias hangulatúra sikerült nagyjából Harmincan voltunk, a művésznővel együtt.
Bezzeg egy jó kis Bonanza!

GAbica 2009.10.28. 13:34:20

@Modor Tibi: azért a Grinyóban volt úgy kb öt éve, mikor beültem a haverokkal és a szomszéd asztalnál a srác szanaszét hányta magát. A pincér nem jött zavarba, jött a zománcos szélű lavorral és az asztal alá pakolta. Aztán széles vigyorral kérdezte, hogy egy kis zsíroskenyeret nem kérünk? Ha akarunk, van mivel tunkolni. (tegyük hozzá, a társaság egyik oszlopos tagjának országos cimborája volt, idegenekkel lehet nem volt ennyire jópofi) :)

Ernoke 2009.10.28. 13:35:26

csupa olyan dolog van itt, amit én 96-ban felhúzott orral figyeltem a 2centis hajammal és a foszlott kordgatyámmal... csodálom, h a még akkor is nagyon divatos _alternatívosság_ nem jött elő, bár műjégpályához sok köze nincs.:D
homeboy és fishbone kurvaciki volt akkor, legalábbis én úgy gondoltam, h az az igénytelenség netovábbja. lányoknál még volt a Kookai ilyen kanárisárga meg fűzöld pólókkal, hatalmas felirattal. aki ilyet hordott, "Ká-picsa" volt.:D
korcsolyázáskor meg kiéhezetten vártunk Nirvanát, Pearl Jam-et vagy legalább Metallicát. adtak is mindig pár számot a sok Ace of Base meg Always között.

GAbica 2009.10.28. 13:42:47

mi a francom az az Always? Pedig akkor 19 voltam, elvileg a munkahelyemen a kollégáim a trendi zenéket nyomták egész nap.

De az én zenei ízlésemet úgy látom senki nem követte akkor sem. Tisztelet a kivételnek :D

Ernoke 2009.10.28. 13:46:47

@Gabica [a legboldogabb]: én kb. 3 éve voltam ott utoljára, nekem mindig az volt róla a képem, h az ilyen jellegtelen divathely, trendi fiatalokkal.

@Modor Tibi: sztem minden kerületben lehetne említeni legalább 10 ilyet.:)

cd-r 2009.10.28. 13:53:36

@Ernoke: voltak nálunk is alterosok kb így festettek: 3/4-es fekete műbőr kabát, homokszínű kordgatya, széthordott marc bőrcipő, kurt cobain séró, többen közülük soros görkorival csapattak, mi deszkáztunk, ezért gecire utáltuk őket hahhha (hogy miért azóta sem tudja senki)

GAbica 2009.10.28. 13:54:52

@Ernoke: nem születtél és nőttél a Ferenciek terén bő 30 éve, a gyerekkoromban és tiniként még egész más volt a hely. :) Meg voltak a napnak időszakai, ahol még a régi időket idézte. De úgy öt éve nem jártam arra, lehetséges, hogy megváltozott.

GAbica 2009.10.28. 13:57:02

@cd-r: görkoris/deszkás/bicajos/motoros/autós örök ellentétek. ez alaptézis. magyarázatot meg ne keress :D

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.28. 13:58:45

Mindig is nagyon irigyeltem azokat a lányokat a műjégpályán, akik tudtak korcsolyázni. A rutin és a tehetség miatt legalább volt alkalmuk szemezni is!
Ehhez képest én befelé döntött lábakkal, deréktól felfelé előredőlve, merően a jeget fixírozva (nehogy hupli vagy túl sok karc legyen) araszoltam előre. Csak a lábakat láttam, simán lehet, hogy az akkori szerelmem, a Kölyökidő Robija is elhúzott mellettem. Észre se vettem volna.

oldalazó gnóm 2009.10.28. 13:58:50

OFF, de pellengérre való, egyenesen index címlapról:
borboy.blog.hu/2009/10/28/a_12_merlot_i

oriza triznyák 2009.10.28. 14:00:16

@Gabica [a legboldogabb]: I will always love you, Whitney Houston...

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.28. 14:04:53

@oriza triznyák:
Holly shit!
:D:D:D
Azt a nótát egy párszor lejátszották volna a Rosenberg házaspárnak, McCharty-ék megspórolhattak volna egy csomó hercehurcát.
Értitek, hogy mondom.

GAbica 2009.10.28. 14:07:30

@oriza triznyák: Uhh, leesett. Az kellett volna hogy legyen a bugyinedvesítő szám, de valahogy nem sikerült.
legyen a férfi olyan, ne az idióta zene :D:D:D

GAbica 2009.10.28. 14:09:07

@Modor Tibi: na az még szánalmasabb. A Bon Jovi a rock megcsúfolása személyesen :)))

Motorpenis 2009.10.28. 14:10:17

@El Topo (Sgt. Elias): Én emlékszem a Reform magazinra, és az elnyűhetetlen pilótadzsekire is, amelynek zsebében akár egy videokazetta is elfér. Aztán amikor megláttam egy osztálytársamon, már nem is akartam annyira, nagyon gáz volt.

scsaba1 2009.10.28. 14:23:47

@El Topo (Sgt. Elias):

Olyannyira, hogy volt is. Full műanyag vot az egész.

Motorpenis 2009.10.28. 14:24:18

@rocaszujo: A bőszárú farmer is élénk emlék, lehetetlen cuccokat bírtak felvenni. A bőszárú farmer olyan volt, mint egy hortobágyi vászongatya, csak kékben, hozzá selyeming és western csizma.

Én '96-ban szobametálos voltam, tehát elutasítottam a bőgatyát, a Hawks dzsekit meg addigra már kinőttem.

LEN 2009.10.28. 14:26:13

@HRita: "deréktól felfelé előredőlve" És nem ment mögötted feltűnően sok fiú nyáladzva?

@Gabica [a legboldogabb]: A Bon Jovi nem rock, az kérlek alássan hepi metál!

Ernoke 2009.10.28. 14:28:37

@Gabica [a legboldogabb]: valóban nem, és csak kb. 10 éve ismertem meg a helyet, akkor már olyan volt, amilyennek leírtam. a régi szép idők biztosan, meg minden.:) amúgy az utóbbi 6 évben csak 2x jártam ott talán.

scsaba1 2009.10.28. 14:28:46

@El Topo (Sgt. Elias):

Pszt Magazin? Kacsa? Abban nem csak cicisnénik voltak, hanem konkrétan pinák. "Meg a hogyan vesztettem el a szüzességemet" sorozat.

Ernoke 2009.10.28. 14:30:21

@LEN: bon jovi nyálpop volt és mindig az is marad.:D

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.28. 14:30:37

@scsaba1:

A kacsára csak annyiból emlékszem, hogy anyámék vették. Érdekes, anyámék mindig az elérhető legszarabb újságot vették.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.10.28. 14:33:09

@scsaba1: ja, meg Mr. Kacsa bajusszal, nudisan.

Majd lehet, hogy összehozok egy pornósposztot is: ÖKM, TFP, Diáklányok (később Tizennyolc), fekete-fehér Amatőr, durvább gyerekeknél Bizarr :-))

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.28. 14:35:57

@Modor Tibi:

Mire ezek a pornólapok szabad forgalomba kerültek, addigra nekem már nem nagyon kellettek.:)

Sajtóvonalon kedves emlékem viszont az Alfa magazin.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.28. 14:36:02

@LEN: Nem pucsítósan dőltem előre, hanem életért küzdősen. Az kevésbé _szekxy_, pláne 11 évesen. Különben se vettem volna észre, mondom, csak a jeget meg a korcsolyákat láttam. :)

GAbica 2009.10.28. 14:43:34

@Modor Tibi: anyáméknak legjobb barátai kamionosok voltak, tele volt a szekrény teteje német meg osztrák pornólapokkal. na és akkor még nem meséltem, hogy milyen durva pornókazettát láttunk onnan életemben először. :D napközi helyett nálunk lógtunk a fél sulival, bárszekrény fosztogatás és közös pornónézés, meg suttyomban cigizés ment ezerrel. csak mikor az egyik hülyegyerek bezárta a fürdőszoba ajtaját és a kulcs beletört, a szomszéd még szétforgácsolta a zárat, ez utána megszünt.

@scsaba1: arra a sorozatra én is emlékszem :))) Anya nagy bulvárrajongó, csak már Story-Blikk vonalon nyomha

GAbica 2009.10.28. 14:54:28

@El Topo (Sgt. Elias): Conan? Asterix? stb
Én Kockás rajongó voltam

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.28. 14:57:40

@Gabica [a legboldogabb]:

A Conan szar volt. Én igazából az Asterix kedvelője voltam. Az teljesen más asterix volt, mint a mostani. Tímár György fordította hozzá a szöveget. Olyan humora volt, hogy őrület.

Zorita 2009.10.28. 15:15:36

@Modor Tibi: azért lécci vedd be a sorba a BRAVO magazin lelki segélyszolgálatát is (tini vonalon), mégha a Kreténben már azt rendesen ki is tárgyalták egyszer

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.10.28. 15:18:57

@El Topo (Sgt. Elias): Fantom, valaki?

@Zzz_: elég magas labda, de nem zárom ki a lehetőségét :-D

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.28. 15:29:26

@Modor Tibi:

Dr. Benjamin Justice, ENSZ alkalmazott?

Millabell 2009.10.28. 15:43:54

@Zzz_:
uuhhhh. zuhanyrózsa, virsli, kínai váza. Csak ennyit mondok.
: )

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.10.28. 16:33:25

@El Topo (Sgt. Elias): Justice, de úgy is kell ejteni.

Legdurvábban az maradt meg, amikor egy felhőkarcolóból kilökik harc közben, de ő pont egy szökőkútra esik, ami miatt vizesen, de sértetlenül kimászik :-))

Vállfás Gyuszi 2009.10.28. 17:27:46

Tibikém, hegyekbe gyűlik nálad a feeling. Ha valami hosszabbat írnál (eposz is lehet), azt is falnám.

scsaba1 2009.10.28. 18:20:19

@El Topo (Sgt. Elias):

Simán, de az asszem a Kockásban volt. Meg Rahan vagy kicsoda az ősfiú kalandjai.

scsaba1 2009.10.28. 18:24:58

@Modor Tibi:

Ezekből mind volt egy-két példányom, kivéve a Bizarr. Az ágy mögött tartottam, mint minden egészséges kamasz. Nem mondom, hogy nem ragadtak már a lapjai egyik-másiknak.

Meg volt valami St. Pauli Nachrichten is, vagy mi a rák. Bár az asszem valami softosabb anyag volt.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.28. 19:03:58

@Modor Tibi:

Fonetikus Justice, mi? Naná hogy úgy kell! Ki a facom tudott angolul akkoriban? Legfeljebb a Lomb Kató.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.28. 19:04:57

@scsaba1:

Köszi, ezen hosszan gondolkoztunk!

Der Beste 2009.10.28. 19:14:20

@scsaba1: S arra emlékszik valaki, hogy úgy 1992 környékén kijött egy füzet, valami olyasmi címe volt, hogy "Márta asszony álmai", s full mpornós képek voltak benne, az oldalak alján meg vaéami minimális szöveg.

szliper 2009.10.28. 19:36:56

Kilencvenes évek közepén nagy Baywatch rajongó voltam. Haveromnak a szobafalán egy Pamela Anderson bikinis poszter lógott. Mindig bámultam és istenítettem azt a képet. Aztán az egyik születésnapomra megkaptam tőle. Szóvá tettem, hogy van rajta egy "folt"... Zavartan közölte, hogy "az csak víz". Úgy döntöttem, nem teszem ki a szobám falára, idegesített volna a haverom spermáját bámulni az "Istennőn"...

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2009.10.28. 20:46:40

@Modor Tibi: Tabdi Borozó, VIII. Bródy sándor u.- Szentkirályi u. sarok.
Ott még mindig 1980 van.

scsaba1 2009.10.28. 21:05:07

Mi az az mpornó? Melegpornó? Abban a szubkultúrában nem vagyok járatos...

Bettie Page · http://90es.blog.hu 2009.10.28. 21:08:25

@Modor Tibi: grinyó nagyon durva, mi 15 évig jártunk oda, még a mazsi-zolika pultosok idejében. a berendezés persze nem változott semmit az évek alatt.

Der Beste 2009.10.28. 21:48:18

@scsaba1: Csak simán pornó.
Az m csak gépelési hiba.

dru. (törölt) 2009.10.28. 22:19:44

@Gabica [a legboldogabb]: dejó, akkor nem csak én utálom bon jovit! most megnyugodtam.
@szliper: Pamela Andersont isteníteni azért elég gáz. egy lepukkant szétműtött olcsó ribanc.

szliper 2009.10.28. 22:25:23

17 évesen sok minden más is gáz volt... elhiheted :)

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.10.28. 22:26:03

@dru.: "dejó, akkor nem csak én utálom bon jovit"

Én rühellem.

dru. (törölt) 2009.10.28. 22:45:59

@szliper: igen, sajnos tudom:)

a 90es évek volt a mélypont minden szempontból. örülök neki, hogy akkor még csak az általános iskola padjait koptattam.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2009.10.29. 10:57:02

kezicsókolom, ez már megint egy böpesti poszt, amiből eleve ki van rekesztve a lakosság 4/5 része. (ha a korcsolyázást is figyelembe vesszük, 95%-a)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.10.29. 11:50:08

@vészmadár (pica pica): megint..? Utoljára okt. 5-én kifejezetten budapesti poszt, de szerintem a legtöbb élvezhető külsősként is.

Mivel általában bizonyos területekre koncentrál a legtöbb bejegyzés, ezért az aktuális írásból a népesség többsége kirekesztettnek érezheti magát, különös tekintettel az internethozzáféréssel nem rendelkezőkre :-))

Hamisíthatatlan vidéki hangulatért ajánlom a Szlengblogot, és én is persze igyekezni fogok, hogy falusi élményeimet hamarosan a Modoros hasábjain is visszaadhassam.

Bettie Page · http://90es.blog.hu 2009.10.29. 12:14:25

hát az meg kimaradt, hogy az idén nincs a műjégnek szezonja, mert nem nyit ki, csak jövőre.

Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi) 2009.10.29. 17:04:12

A legmodorosabb dezodor kimaradt: Harley Davidson, a "fekete" a legdurvábban modoros volt.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.10.29. 17:20:57

@Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi): az öltözők kedvencei: Axe Marine/Musk/Cedar, Malizia, aztán Old Spice, Route 66, Brut (gyere, érezni akarlak) - de 96 környékén már kezdett beindulni az "igényes designer" parfümbiznisz: Chevignon, CK uniszex, Bodytalk - minél drágábbat, minél olcsóbban.

Beszerzési hely: Fáy utca, iskolai szállítók - kamionos áruk, de aztán mégse hozták, mert "ááá, lecsukták a gyereket".

Óvári 2009.10.29. 21:05:28

na és császár elődék megtalállak még-je? www.youtube.com/watch?v=Xv4Dv7RsxP0
ezt is tolták nagyon

parhuzamos 2009.10.30. 00:18:23

Klafa a cikk!

Talán azért maradt ki a kör közepe, mert akkor még nem volt (értsd beton volt), vagy akkor még csak két bója között volt egy kötél, de az is meghatározó része volt a jégnek.
Meg a belógások a nagy fánál a hídnál, vagy a hűtőnél a kerítésen keresztül, az volt a "laza" :).
Még van 40(negyven) forintos vasárnapi belépőm! (Muszáj volt eldicsekednem.)
És van egy zene, amit mindenki ismer, aki kijárt:
A takarodó : jegesek.hu/download/music/Nini

wasabii (törölt) 2009.10.30. 09:01:52

Ez, barátom, nagyon ült, gratulálok. Majdnem minden karakterben van belőlem valami :) Hjaj, azok a szép középsulis évek... :))) Még ilyeneket :)

cd-r 2009.10.30. 12:35:42

@Modor Tibi: "ááá, lecsukták a gyereket". ez a mai napig örökzöld :D

Penya666 2009.10.31. 18:46:30

Kacsa magazik vazz. Hogyan vesztettem el a szuzessegem rovat meg meztelen nenik. :)

GGG77 2009.12.11. 11:12:30

Korim Trezeta, kabátom fekete-fehér LA Raiders-es. :)

Szadipapa 2010.01.26. 17:58:46

eltaláltad a feelinget ezzel az írással :)
kedves emlékeket ébreszt, annyi kitétellel,hogy
amikor nem volt jég akkor street kori sorossal vagy görzenál, persze totál amatőr szinten, csak az élvezetért :)

CheTamás · http://rascasse-f1.blog.hu 2014.01.22. 19:40:55

Talán a legjobb poszt a Modoroson, minden szava arany. Vagy Ady.
süti beállítások módosítása