A kritikus, megosztó tömeg

2009/09/22. - írta: Modor Tibi

-Apám, ezt nem hiszem el, ma megint felvonulnak ezek a majmok, nem is értem, hogy mit képzelnek magukról. Én bazmeg, mint normális adófizető állampolgár - nem elég ám az szja meg a tébé: súlyadó, regisztrációs adó, még a hetedik bőrt is lehúzzák az emberről - próbálok hazamenni munkából, erre a fél várost lezárják a biciglisek miatt. Ahelyett, hogy meghúznák magukat, mennének Szentendrére kerekezni békében - ezek nem járnak dolgozni, vagy mi?

Nem tisztelnek ezek se Istent, se embert: jobbról előznek, balról előznek, járdáznak, átmennek a piros lámpán, a zebrán (le nem szállna!), füttyögnek, irányjelzés nyista, beszólnak, azt képzelik, hogy ők valami minden szabály fölött álló kivételezett valakik, hogy sokéltű járművük van, pedig kuttyakötelességük belátni: aki kerékpározik, az közlekedik. Aki pedig közlekedik, annak az úttesten a helye, a szélső sávban, és rá uggyanúgy vonatkoznak a szabályok, mint a közlekedés minden résztvevőjére.

-Ne is mondd, nekem is kivan már velük a faszom. Bezzeg Bécsben elkapnak pár sör után bringázni, hát azonnal kapod az ezer eurós csekket, ott nincs ám ilyen összekacsintós, sunyi félrenézés, mint itthon! Nézz csak körül bármelyik romkocsmában, szórakozóhelyen: nyáron annyi tonna vas áll ott, hogy a Bangóék se gépeznék el az árát egy este alatt! Engem bazmeg, pár sör után elkapnának a kékek, csak lesnék.

Na meg a másik, ez a feltűnési viszketegség, a magyar ember mindenhol csak a megosztást, szekértáborokat, árokásást keresi. Fideszes - emeszpés, dohányzó - nemdohányzó, autós - bringás - gyalogos. Komolyan mondom, nekünk új Mohács kell. Jó, vannak normális bringás ismerőseim is, de amit ezek a futárok meg egy-két hülyegyerek művel, az több a soknál.

Hétvégenként is néha átsétálunk a gyerekekkel az Árpád hídon a Margitszigetre, közben gyönyörködünk a Dunában, nagyon szép onnan a Marina-part meg az Északi összekötő. És nem hazudok: a félóra alatt, amíg átértünk, írd és mondd, 30 bringást számoltam meg, és némelyiknek még volt pofája ránkcsöngetni. Én meg parancsoljam le a gyereket az útról, fogjam meg a kutyát, mert ő siet.

-Ugyanez, apám, ugyanez van az Andrássyn is. A múltkor is megállunk a Bábszínháznál, a Kingus kiszáll, erre egy állat jobbról majdnem leviszi az ajtót. Komolyan mondom, ha egy másodperccel később nyitja ki, belénkjön az az idióta. És még neki állt feljebb! Kicsit el lehetne gondolkodni, hogy ők minden kiépített infrastuktúrát ingyen használnak: nem fizetik a jövedéki adót, a súlyadót, semmit! Semmit! De azért építsenek még legalább százezer kilométernyi kerékpárutat a mi adónkból, nem?

-Veszélyérzetük meg nulla. Sisak, világítás nulla. Ideje felírni a táblájukra százszor, ezerszer, hogy "autó: nagyon kemény, kerékpáros: nagyon puha", és zsolozsmázzák magukban napközben. A KRESZ pedig mindenkire vonatkozik, a gyalogra, és igen, a biciglisre is.

-Jól van, Dodikám, hagyjuk is, csak felbaszom az agyam. Julika drága! Felírsz nekünk még egy kör Hubit?

138 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzá Szóló 2009.09.22. 15:25:55

Beszóltam egy jófej bringásnak a Margit-hídon, mert majdnem elsodort, mint azt a 4 éves pici gyereket pár napja... erre megállt, visszatekert (!) és föllökött.
"Nem tetszik valami?!"

Hát nem. A pofátlan szarházi bringás, sajnos, ahogy elnézem, a hídon kb minden harmadik vagy negyedik biciklis juszt is teker.
Amikor megkérdeztem még egyet, hogy miért nem olvassa el, azt válaszolta, hogy olvasta, de ott csak annyi van, hogy - és most figyeljetek nagyon - KÉRJÜK a biciklit tolják.
Namármost a KÉRJÜK az nem tűnik elég keménynek, az csak egy kérés (!!!!!) ezért leszarja.
Ez ám az érv, tetszik érteni...

Hát, csak menjetek parasztok, törjétek be a fejeteket...

Szobi 2009.09.22. 15:31:02

gyerekek! öljétek csak egymást!

Hajrá Agyarország!

a sok szomszéd meg csak röhög, várják hogy mikorra pusztítjuk ki magunkat, oszt ha ez megvan akkor viszik is el a maradék bringát meg autót haza, mert azok ide úgysem kellenek, rendes út hiányában ugye...

Pirx 2009.09.22. 15:32:22

Hát aranyapám, tele van a liberóm ezekkel a puhatestűekkel. Múltkor is a hülye nyugger ott sétáltatta a pincsijét, és nekem meg kellett állnom vazze. Mit képzel ez? Majd megyek a földúton? Nem én! A járda jobb, mert nem zötyög! Különben is! Mi a faxnak építették ezt a sok szar kerékpárutat, mikor mind használhatatlan. Veszélyesek ám, mert fiygelni kell! Pedig olyan jó a Prodigy az Ipodomban, Aztán a Mrgit híd! Arról ne is beszéáljünk. Még a gyalog van felháborodva, mikroo rácsöngetek, hogy ugorjon má arréb, mert itten én keréken kövök, és környezettudatos vagyok. Nem úgy mint az a sok gyökér autós, aki múltkor is rámdudált, mert az út közepén tekertem. Pedig legább 15 km/h volt az átlagom. Érted?! Az átlagom!!! Erre e gyökér dudál, és valami jobbratartást emleget. Húzzon má! Az ott veszélyes. Na megyek is a járdára bringázni, mert tiszta életveszély ez a közlekedés. Ráadásul az utca egyirányú, úgyhogy kénytelen vagyok a járdán menni, hisz az úttest járhatatlan ugye... Nekem. ;) Na csá! Tekertem!

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.09.22. 15:34:22

nem csak hogy a " kiépített infrastuktúrát ingyen használnak ", pluszba még a benzinkúton fúvatják fel a biciglikereküket
mint én isch :-)
amúgy én pont azért nem megyek el critical mass-ra, mert tömeg az még talán csak-csak akad, de bazdme_, kritikus az egyetlenegy sincs, és nem is lesz, mert fosnak az államrendvédelemtől...

bonnie · http://bonnie.freeblog.hu 2009.09.22. 15:46:57

@Ön: az megvan, hogy NINCS járda az Árpád-híd északi oldalán? akkor hol is sétál a T.posztoló? Ja, a bicikliúton? Énkérekelnézést...

Psyman 2009.09.22. 15:48:53

A biciklis az, aki tesz is azért, hogy a gyerekeid ne dögöljenek bele a szemétbe meg a szmogba, míg te csak mereszted a segged az autóban, ontod a mérges gázokat, cigivel meg műanyagkajával mérgezed magad és szidodo azt a szerencsétlent, akinek van pofája a következő generációra gondolni.

Én meg BKV-val járok :P

georg 48 2009.09.22. 15:53:16

Figyuzatok!
Most dolgozom egy szigorúan titkos projekten.
Olyan vírust fejlesztek ki, amely csak a biciklistákra veszélyes.
Messziről felismeri őket és megtámadja a szervezetüket. Behatol a bélésükbe, és hígfolyóssá változtatja az agyukat. Kifolyik a szemük, az agyuk az orrukon távozik.
Nemsokára szabadalmaztatom. Bírjátok még ki egy picit. Közel az autósok győzelme.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.09.22. 15:57:35

@bonnie:

bittos a Margitszigetről djönyörködnek a panorámában.

Silent Bob 2009.09.22. 15:57:53

@bonnie: az megvan, hogy mit jelent az a sok D betű? ;)

Más Magyar · http://masmagyar.blog.hu 2009.09.22. 15:58:38

Melyik járdán közlekedtél a csemetékkel az Árpád hídra?Azt ugye tudod,hogy az északi csak kerékpárra van?!?ne csodálkozz ha csengetnek...
Amúgy a bunkó fajta bringásnak meg sünt a seggébe,ne gumibotot...

Vic_ 2009.09.22. 15:59:45

Lehet hogy csak én érzem az iróniát és igazából a biciklisek mellett szól a poszt? Vagy csak ezt akarom hallani? :D

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.09.22. 16:03:39

Turelem rozsat terem :). Megerte varni.

Más Magyar · http://masmagyar.blog.hu 2009.09.22. 16:03:55

@boylepke: Én is ki akartam menni,de inkább a sör mellett maradok.A rollert dobtam 5évesen :D

mojszipupi 2009.09.22. 16:04:11

Múltkor kanyarodok ki a Lehel útra balról jobbról lakóház, járdán gyaologosok, átengedem őket. Nézek szét semmi gyalogos, indulok. Erre uccsó pillanatban leszáguld jobbról elém a bringás (közbe próbáltam nézni jönnek e autók balról) satu fék. Ő is megáll visszanéz és aszondja: mi van köcsög nem látsz bazdmeg? Hát mit mondjak...csak a velem utazóknak köszönheti hogy nem vertem agyon

ÉS MIELŐTT BRINGÁSOK LEFIKÁZNÁTOK JÓ LENNE TUDOMÁSUL VENNI H VAN ILYEN SZARHÁZI BUNKÓ FÉREG IS KÖZTETEK

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.09.22. 16:04:20

(de ugy is mondhatnam: "apu, kezdodik!")

Szobi 2009.09.22. 16:05:54

@Más Magyar: bocs de a sün is érző lény! maradjunk a gumibotnál, vagy ha attól nagyon vigyorogna, akkor esernyő, kompakt, rugós...

megjegyzem attól még hogy egy út csak bringásoké lehet a gyalogossal tisztességgel bánni. Ő is ember.

Más Magyar · http://masmagyar.blog.hu 2009.09.22. 16:05:55

@Vic_: Szerintem nem mellette,hanem érte :D
Sokunknak meg kell még azt látnia,hogy nem ciki előzékenynek lenni,megköszönni és sisakot hordva betartani a kreszt (amennyire lehet) és nem akadályozni/veszélyeztetni másokat!

Más Magyar · http://masmagyar.blog.hu 2009.09.22. 16:08:00

@Szobi: Ez igy van.
Sünt leszavazhatjuk,mert aranyos állatka.
A gyalogossal szembeni előzékenység is ok.Pont erre való a csengő és ezért kötelező tartozéka a kerékpárnak.Kicsit jobban hangzik a "csing-csing",mint a "Mennyé már a pics@ba az útról!" mondat! :D

Szobi 2009.09.22. 16:08:11

@mojszipupi:

minden csapatban van efféle, ezzel együtt kell élni. Viszont egy jó bringaútrendszer beláthatóvá tenné a kereszteződéseket is.
Jahh, és bringásként is figyelni kell ám. Aszongyák a zorvosok hogy qrvaszar érzés meghalni egy kocsi alatt. Én nem akarnám kipróbálni.

Más Magyar · http://masmagyar.blog.hu 2009.09.22. 16:09:40

@Szobi: Ne már!Kezd kínos lenni,hogy mindenben egyetértünk...ez nem a magyar blog élet jellemzője :D

manx express 2009.09.22. 16:11:27

én sok sikert kívánok az autósoknak, akik rendszeresen megfeledkeznek arról az apróságról, hogy nem a biciklisták miatt nem lehet közlekedni a vásokban, és nem a biciklisták miatt olyan elviselhetetlen a nagyobb városok levegője.
mindazonáltal az autósoknak tökéletesen igaza van, sok a szabálytalan kerékpáros, és jogosan is háborodnak fel ezen, hiszen ők átengedik a zebrán a gyalogosokat, mindegyik bekapcsolt biztonsági övvel közlekedik, tilosban sohasem parkol, nem lépi át a sebességhatárt, soha nem nyúl vezetés közben a mobiljához stb. stb.

mojszipupi 2009.09.22. 16:13:35

@Szobi: Jogos és félreértés ne essék: NEM VAGYOK BRINGAELLENES!!! :)

Egyébként szerintem mint a vezetés terén is, hogy nics kellő kultúránk ahhoz h befogadjuk a kerékpárost a közélekedésbe.

Szobi 2009.09.22. 16:14:38

@Más Magyar: igazad van...

te dög! :p

Más Magyar · http://masmagyar.blog.hu 2009.09.22. 16:15:57

@Szobi: Szerintem is inkább maradjunk a
Tisztelt Dögölj Meg!
Megszólításnál :D

Szobi 2009.09.22. 16:17:20

szerintem kult terén nagyon nagyot nőtt ez a város, legalábbis autós oldalon. most a bringásokon a sor. Mert megjelent rengeteg új, divatbringás, aki nem azért van az úton mert tud, hanem azért mert szeretne. Majd idővel ez is meglesz.

amúgy az egész autós dolog nem lenne annyira problémás ha csak fele annyira jó lenne a bkv mint amennyire az elvárható lenne tőle. Mert jobb tömegközlekedés mellett sokkal kevesebben költenének autóra is. (ohh és persze nagyon nagyon kellene körvasút is)

Péter Anna 2009.09.22. 16:20:28

de jót röhögtem, jó volt. de az andrássyn nem a bábszínház inkább az opera környéke a bunyóhelyszín, bringaútra hirtelen ajtónyitással, belecsattanással :)

TerkMark 2009.09.22. 16:29:42

@bonnie:
igen én is ezen gondolkoztam, hogy az északi oldalon csak bicikli út van!
ott gyalogosnak semmi keresnivalója.... ennek ellenére mindig tele van bamba gyalogossal, szóval ha valaki cserébe meg a járdán biciklizik akkor senki ne szóljon szintén egy szót se.
Értem én, hogy a nyugdíjas mammer nem tud átmenni a híd túloldalára mert elkopik a botja, de akkor azt a kúúúúrva palotapincsit legalább ne teljes BICIKLIÚT szélességben sétáltassa ...

Bárzongorista · http://www.pecsibalazs.hu 2009.09.22. 16:31:07

Muhaha, de jól mutatja pár ember IQ-ját, hogy nem is tudják, mi az, hogy modorosblog.
Olyan az agyuk, mint a pitbullé: hús, gyerünk csaholni.
Tibi, ezt jól megfogtad.

surranómacska 2009.09.22. 16:32:29

utálom a bunkó bicikliseket. le a kritikus masszával!

drhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (tör 2009.09.22. 16:35:50

Balance of Power nem értette meg, hogy ez az oldal nem az az oldal :)

booo 2009.09.22. 16:37:58

Címlappal azért ennél többet vártam... Vagy várjak még, hehe?

Perillustris 2009.09.22. 16:44:07

"Hétvégenként is néha átsétálunk a gyerekekkel az Árpád hídon a Margitszigetre, közben gyönyörködünk a Dunában, nagyon szép onnan a Marina-part meg az Északi összekötő. És nem hazudok: a félóra alatt, amíg átértünk, írd és mondd, 30 bringást számoltam meg, és némelyiknek még volt pofája ránkcsöngetni."

Azóta már a lábam se fáj, ezért már elég 15 perc is. Sőt, én balga, azóta rájöttem, hogy az Árpád-híd északi oldalán kerékpárút van, tehát marhára jogosan pöccintettek a biciglis hippi majmok. De a kutyára pórázt és szájkosarat akkor sem rakok, bakker.

S@nyci ®. 2009.09.22. 16:45:09

Eeeez igen!
A civilizáció csúcs!
Az IQ egy számjegyü.
Szókincse beleférne egy mondatba.
Amit még nem tud,avval egy könyvtárat lehetne megtőlteni. D

Escobar888 2009.09.22. 16:50:20

Semmi bajom a bringásokkal.
Igaz az Andrássyn rendszeresen el akarnak ütni. Amikor ott sétálok akkor mint gyalogos vagyok veszélyben. Bezzeg ha autóval a szerviz úton keresem a parkoló helyet akkor tuti ott szambázik előttem egy. Táblákat nem ismerik. Jobb kéz nem létezik. A gyalogos figyeljen hátra is.
Ma meg lezárják nekem a fél várost. Nincs elég bajom?
Szeretek kerékpározni, de eszembe se jut ezért mások idegeit borzolni. Mindennek meg van a maga helye. A főváros jelen pillanatban szinte alkalmatlan kerékpáros közlekedésre biztonsággal. Na ,de ezért az autóst szívatni....

A magam részéről akkor se tudok kerékpárral dolgozni járni ha külön kerékpár alagút lenne. Egyszerűen nem tudok tisztálkodni. Nem tudok mindent ami kell magammal vinni. És nem utolsó sorban nincs kedvem egész napi meló után még 15 km bringázásra kettőt hegynek felfelé...

Silent Bob 2009.09.22. 16:51:10

@Perillustris: Jesus, ne mondd már, hogy te se érted az iróniát, vagy csak én hallucinálom be, hogy ezt viccből írták?

Grigorij 2009.09.22. 16:52:56

"fél órán belül itt ölik majd egymást a sztereotípiákon felháborodó bringások, és a bringásgyűlölő autósok"

Egy faszt!

Én bringás gyűlölő bringás vagyok!

És a cikk igaz!

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.09.22. 16:54:20

@Escobar888:

Ha kényelmes tempóban tekersz, akkor nem izzadsz meg.

Escobar888 2009.09.22. 16:57:19

@Ön:
Igen és télen sem mert akkor oda fagyok. És akkor még mindig ott van, hogy napközben is közlekedni kell. Sőt szállítani is ezt azt amit bringával nem lehet.

Silent Bob 2009.09.22. 16:58:04

@Escobar888: És nem utolsó sorban nincs kedvem egész napi meló után még 15 km bringázásra kettőt hegynek felfelé...

Pedig ez a legjobb benne, esküszöm. Kiszellőztetni a sok hülyeséget a fejemből és arra koncentrálni, hogy ne üssenek el. :D

Perillustris 2009.09.22. 16:58:44

@Silent Bob: De, értettem, csak kipótoltam, mert erre a posztra már hivatkozásként tekintenek egyesek. :)

Escobar888 2009.09.22. 16:59:57

@Silent Bob:
Én ezt egyéb rendszeres sportolással oldom meg. Vagy a dugóban jó zene mellett.

Grigorij 2009.09.22. 17:00:39

Az Operát igazolom!
Egy időben rendszeresen jártam arra és a 4-es busszal (az ostoba VEKÉsek és Vitézy Dávid számára 105-ös) busszal menet vissza a céghez, így az Opera előtti járdán kellett átmennem a megállóba.
(Tudom, már az suttyóság, hogy a járdát használom...)

10-ből 10-szer jött a gyalogosoknak neki kerékpáros!
Te kivárod a zöldet, a bringásnak akkor PIROS a lámpája, de a rohadék csak jön és jön...
De olyan is volt többször - azok általában 20-as éveikben járó szőke szinglik voltak -, hogy az Andrássyn az autóúton hajtottak bele az átkelő tömegbe...

Most, ha lekapom valamelyiket, akkor én éjszakázom az őrszobán!

Silent Bob 2009.09.22. 17:02:08

@Perillustris: Megijedtem. :)

@Escobar888: Az is jó, csak megemlítettem. :) Nekem nagyon jól esik meló előtt-után az a 10-10 km. Teljesen más az egész napom, ha bicajjal jövök, mint ha villamossal.

Janovszki Zsolt 2009.09.22. 17:10:08

Azért jó, mert én biciklizem is, meg autózom is.
Szóval a "minden infrastruktúrát ingyen használ" az ebben a formában nem igaz.
1. ÁFÁ-t ugye a bicó után fizettem, hál' istennek nem is keveset ie: jóbicó.
2/a. Annak a környezeti kárnak, amit autósként okozok az ára a jövedéki adóban van benne. Fizetek azért, hogy mások, akik nem okoznak ilyen kárt, elviseljék az autóm által kibocsátott szennyező anyagokat (1.6 TDCI DPF ie: nem elsősorban miattam van kosz és bűz). És örülök, hogy mások beérik ennyivel.
2/b Miközben biciklivel az izomerőmet használom a-b távolság áthidalására, ahelyett, hogy autóval mennék, rögtön én vagyok a másik, AZ AKIT AUTÓSKÉNT FIZETEK, HOGY HAJLANDÓ LEGYEN ELVISELNI A SZENNYEZÉSEM.
Egyszóval az infrastuktúra jár az autósnak, merthogy nagyon sok jövedéki adót fizet. ÉS JÁR A BICIKLISNEK IS, mert nagyon sok mocsoktól kíméli meg a várost.
Uff,
Zs

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.09.22. 17:12:43

@Janovszki Zsolt: Ha bárki amúgy venné a fáradtságot és megtippelné,m ennyivel járul ő egymaga hozzá az infrastruktúrához, meglepődne, hogy nagyon kevéssel. Ergo kb. egész élete során nem dob be egy kilométernyi autópálya építési díjat sem. :)

Janovszki Zsolt 2009.09.22. 17:15:49

@KuKori:
uses animals;
var lud, diszno: Tanimal;
Procedure Attack(A, B: Tanimal; NumA, NumB: Word);
begin
If NumA*A.Strength>NumB*B.Strength then write(A.Caption)
else if NumA*A.Strength<NumB*B.Strength then write(B.Caption)
else write('Nobody');
writeln(' Won');
end;
begin
Lud.Caption:='Lúd';
Lud.Strength:=10;
Diszno.Caption:='Disznó';
Diszno.Strength:=540;
Attack(Lud, Diszno, 1, 1 );
Attack(Lud, Diszno, 20, 1 );
Attack(Lud, Diszno, 60, 1 );
end.
F9 (Run)

Result:

Disznó Won.
Disznó Won.
Lúd Won.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.22. 17:44:00

@zsooofija: szerintem már "hangolnak" :-( de azért kösz a címlapot bloghuéknak :-))

@Vic_: na ugye, hogy nemcsak a belsősök vágják!

Szobi 2009.09.22. 17:45:41

@Kalasnyikov:
focus Cmax, az puha, legalábbis a tükre eléggé könnyen megadja magát egy bringa kormányának

öööö, izéé, ezt elmesélésből tudom

Szobi 2009.09.22. 17:48:17

@Janovszki Zsolt:
jó gondolatmenet, köszike

Zsoo 2009.09.22. 18:18:20

ennyi sok barom prolit!
szavazzatok gyurcsányra, idióta barmok!

Libikóka · http://www.minerva-szki.hu/szakkepzesek/ugyintezo-titkar.php 2009.09.22. 18:19:17

hát, ha talán fejlettebb lenne az általános magyar útkultúra, akkor mindenkinek könnyebb lenne. és igen, szankcionálják a biciklist is.... Jóska bátya ha részegen teker haza a kocsmából, akkor őt is kapcsolják le!

Zsoo 2009.09.22. 18:21:43

ennyi szerencsétlen mamelukot!

ha valaki az alapján ítél meg egy embert, hogy biciklis vagy autós, az gordonka szintjén van!

Zsoo 2009.09.22. 18:23:46

@Escobar888: az autók nem zárják le az egész várost?
Ülj BKV-ra és akkor nem kell tekerned, de nem is kúrod szét a várost!

MakoG 2009.09.22. 18:24:47

@Libikóka: Faszt! A biciklit azért találták ki, hogy ne kelljen gyalog menni a kocsmába.

Prophet 2009.09.22. 18:39:04

A múltkor véletlen nekisodródtam valakinek. De legalább hozzámért egy lány! :D

Escobar888 2009.09.22. 18:51:19

@Zsoo:
A menetidőm BKV esetén még rosszabb. Sokkal kényelmetlenebb és alig, alig olcsóbb.
Mind e mellett nem oldódik meg a napközbeni munkámhoz kapcsolódó szállítási probléma sem.

Egyébként meg nem kevés pénzt fizetek azért, hogy autóm van. Nem azért, hogy csak hét végén bevásároljak.

medvedr 2009.09.22. 19:00:54

Alapjában autóval közlekedek, de van bicajom is. Látok sok mindent, biciklis- autós viszonylatban, nap mint nap a Kiskörúton. Az azért meglepett, amikor múlt héten gyalogszerrel ebédelni mentem, és a Kálvin tér aluljáró lépcsőn ment a lábamra egy bicajos csaj.

sorica123 (törölt) 2009.09.22. 20:09:54

@Zsoo: ... hát még, ha Gyurcsányt is idekeveri. Akkor nem egy gordonka, hanem egy levélnehezék szintjén van az intellektusa.
Egyébként meg, ha elmesélnéd, mit lehet még a budapesti közlekedésen szétkúrni, leköteleznél. A biciklisek ragadnak bent hisztérikusan dudálva tizesével a kereszteződésben? Persze, hogy van közöttük is seggfej, ahogy gyalogoséknál is (hajaj), és autóséknál is van épp elég. Épp ezért nem értem a gondolatmenetedet...

inkarnate 2009.09.22. 20:43:59

@paranoid marcipan: hádemi :D, ha békére vágysz akkor pont nem a belvárosba kellene csapatni (lásd normális nyugati városok éjszakai élete = belváros)...

nemértekhozzá(m) 2009.09.22. 21:07:36

nagyon tetszik a blog, meg minden, még akkor is jót nevettem amikor az egyik tipizálásban szinte mindenben magamra ismertem. de ez szerintem egy kicsit tényleg rosszmájúra, sértőre sikeredett. egyrészről igaza van a cikk írójának, tényleg vannak akik túlzásba viszik a bringások szidását, satöbbi. de majd ha kivilágítatlan, részeg biciklistát ütsz el, aki még a lámpa jelzését se tartja be, vagy amikor egy futár fellöki a hugodat rájössz, hogy ez a "vita" azért sokkal kétoldalúbb mint ahogy itt be van állítva.

nemértekhozzá(m) 2009.09.22. 21:08:32

ja, még annyit, hogy ezt úgy mondom, hogy eltöltöttem már jópár évet autó és biciklikormány mögött is.

Sierpe (törölt) 2009.09.22. 21:15:22

A poszt állat, a kommentekhez meg annyit, hogy szerintem nincs ilyen, hogy A BICIKLIS meg AZ AUTÓS, mindegyikből megvannak az idióták meg a normálisak. Én amúgy biciklizem és autózom is és mindegyiknél van akit ütnék. :D

szliper 2009.09.23. 00:44:02

Strandoló vs. vizibiciklis vs. vitorlás ? :)

IndaMuncher 2009.09.23. 10:35:38

@sorica123: Egyszer említetted, hogy NYF-es vagy, erről jutott eszembe, hogy területenként változik a biciklis öntudat, pl Nyíregyen leszarták ha valaki épp a bicikliúton gyalogolt, de mikor később Debrecenben voltam, vagy most itt Fehérváron meg agyba főbe csöngetnek, meg anyáznak.
Nyíregyháza rulez? - Sure it does.

lr 2009.09.23. 11:56:54

Hát, tisztesség ne essék Tibikém, de ez most annyira nem jött be.
Értem én, h kiegyenlítettre akartad venni, így olyan dolgok is belekerültek, amik tényleg igazak, meg olyanok is, amik lilagőzös baromságok, de így a dolgonak az éle veszik el. Nyilván itt is azt kell nézni, hogy hogyan beszél a beszélő,nem azt, hogy mit - de én akkor is azt érzem, hogy ezt nem úgy írtad meg, ahogy szíved szerint tetted volna ;)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.23. 12:48:54

@lr: dehogy akartam kiegyenlítettre venni, szívből jött az egész, ráadásul egy szuszra írtam. Szerintem tök jó lett :P

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.09.23. 15:07:56

Off:
@Modor Tibi: regota nezegetem mar az avatarodat es csak most jottem ra, mire is emlekeztet. Nagyanyam bugyikek csempes furdoszobajaban volt hasonlo _levono_ (gyk: matrica) felragasztva, csak azon egy bikinis no ult. Marmint a kepen levo targoncan.
(Hogy nagyanyam milyen megfontolasbol ragasztotta fel, nem tudom. Valszeg nem is o volt a tettes, hanem a kisszobaban elo nagybatyam, aki -Isten nyugosztalja- eleteben tobb hektoliternyi alkoholos folyadekot ontott magaba, es nagyon _jo arc_ volt.)

Errol jut eszembe, idosodo, de meg anyukaval elo agglegenyekrol volt mar szo? Szobajuk berendezese megkozelitoleg azonos a nyaralok "enteriorjevel", es kis lakosztalyukban olcso cigi es tobb napos zoknik adjak azt a semmihez sem hasonlithato illatanyagot, amit ha egyszer megerez, sosem felejt az ember. A Junoszty TV tetejen felig elfogyasztott rizseshus pihen plehtanyerban, az agy mellett egy uveg Kobanyai vilagos varja vegzetet. A "gardrobban" a '70-es evekben divatos trapeznadragok sorakoznak (na jo, egy-ket darab), talan meg Trapper farmer is, a konyvespolcon regi, fekete-feher fotok a boldog ifjusagrol, mikor meg azt hitte az ember, egyszer majd kitor ebbol az egeszbol...

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.23. 15:52:40

@afromagyar: ja, levonó :-)) A traktoros srác String Emil, az exhibicionista német.

Nem volt róluk még szó, nem is ismerek ilyet szerintem. Ha már ilyen szépen belekezdtél, nem lenne kedved befejezni? :-)

belgarian · http://kolbaszbolakerites.blog.hu 2009.09.23. 16:12:37

@Modor Tibi: a multkori probalkozasom olyan verszegenyre sikeredett, h elveszitettem az osszes onbizalmamat, de lehet, megprobalom.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.09.23. 16:17:19

Jaj, a masik izemmel irtam, belgarian = afromagyar, csak ket kulonbozo blog, vagooooood? (Grafoman blogirokrol, kommentelokrol is lehetne irni :D)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.23. 16:36:10

@belgarian: lebuktunk, hehhe :D

Írd bátran, ez forradalmian új lesz, érzem!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.23. 16:43:15

@bekbórd: hűha, az egy másik Kingus lesz szerintem :-))

Esküvő még nem volt. Majd jövőre.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.09.23. 17:07:35

@Modor Tibi: amugy nem, csak igy akartam reklamozni :).

sorica123 (törölt) 2009.09.23. 17:59:05

@F.house: gondolkozom rajta, hogy lehozom a bicajt... hallottam persze itt is, hogy tiszta elmebaj van azzal kapcsolatban, hogy az egyszeri bicós az út elején bicikliúton megy, majd járdázik, majd leugrat a zebrára, s hogy ez milyemmá. Pest után viszont tök nyugi van. És igen, itt nem divat kötelékben a bicikliúton gyalogolni, de ha valaki mégis feltéved, hát majd letéved.

S@nyci ®. 2009.09.23. 20:55:44

@Escobar888:
Okosakat írsz! :) A főváros autókázásra is alkalmatlan, ha nem vetted volna észre. Nem a kerékpárosoktól vannak a dugók. Van megoldás.
Repteret a belvárosba!!

S@nyci ®. 2009.09.23. 21:02:17

@Perillustris:
Rád csöngettek, vagy harmincan? És rájöttél, hogy az Északi oldalon van bicajút. Miért nem mentél a Déli oldalon? D

2009.09.24. 09:40:31

Egy kis ideig Hamburgban laktam - de ez egész németországra jellemző:

Békésen gyalogolok a járdán , mint később kiderült az a kerékpár út volt, mert a járda az nincs, csak a kerékpár út mellett az a sóderos ösvény, persze rámszólnak. Idóbe telt amíg felfogtam, hogy mi van.

Kerékpárral mindehova fel lehet szálni, úgy mint busz, vagy földalatti, mindenütt ott lehet hagyni.

Ott is lopnak biciglit, legalábbis az enyémet igen. Rendszeresen ott hagytam a pályaudvar előtt - igaz sosem zártam le - és egyszer valaki haza ment vele.

sorica123 (törölt) 2009.09.24. 10:04:56

@Frengi: hát ez előfordul. Itt is az van, nem demonstratíve terítik be a gyalogok a bicikliutat, csak mennek, aztán valahogy átmennek oda is. Egy-egy ilyen még nem bosszantó...
Az jó, hogy föleresztik a járműre a bicajt is. Nekem egyszer volt defektem (valakinek lejött a cipősarka és nem szedte össze, tudod, az a nagy szög), fel akartam a régi trolira szállni. Az akkori 76-osoknak még egy nagy rész volt a hátuljában, ahol sztem legalább két babakocsi elfért, de még úgy is be lehetett volna slichtolni a bringát... na, én tök egyedül felszálltam a Jászain, beálltam a fal mellé, sofőr meg boldogan lecsapott a rendzavarásra és leküldött. Hát sose legyen jobb mulatsága, a hátamon vihettem haza a járgányt, mert nem akartam, hogy tönkremenjen teljesen a külső is meg esetleg az agy is. Én nem tudom, szerintem vannak dolgok, amiket nem így kéne szabályozni... nyilván tömegben nem akartam volna felszállni a koszos olajos kerekeimmel meg racsnimmal, ami becsípi a nadrágszárakat, de így...?
Lopni mindenhol lop, aki úgy gondolja, hogy az is egy szakma/nem talál mást (mert... szociológia, amikor lopják a bringámat, a legkevésbé az érdekel).

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.09.24. 10:24:04

@sorica123:

"nem demonstratíve terítik be a gyalogok a bicikliutat, csak mennek, aztán valahogy átmennek oda is."

Ja, csak mennek, mint a vidékiek :D

sorica123 (törölt) 2009.09.24. 10:34:58

@Ön: na, még, jó, hogy nem úgy mennek, mint a pestiek, mert akkor kapnék elmebajt...
Eddig Pesten laktam, BKV-val közlekedtem, azt a totyogást, amit a zemberek véghezvisznek az utcán, járművön, mindenhol... szóval ha a Sztereotíp Vidéki bambul, akkor a Sztereotíp Pesti nem tudom mit csinál:)

hatesz 2009.09.24. 11:35:55

@boylepke: A Senya is hogy beszopta múlt héten, piócázott egy Kamaz után A Budaörsin, aztán egy lámpánál a pók zebránál jómunkásember módjára satuzott egyet, persze csak a pina miatt, aki tolta át nagyban a babakocsit. ´
Mi a szart keresett az ott? Na lényeg, hogy a Senya ugye két hete tette fel az új slickeket, aztán gondolhatod, mekkorát lassult a szerencsétlen. Most úgy néz ki, hogy újra kell építeni a felső pár fogát, mert az egész kitört a picsába, a kamazos meg annyit se mondott, hogy bá. A Senya csak arra emlékszik, hogy épp hangosítani akart az iPod-ján, mert kurvára semmit se hallott a Kamaztól...

Nagyon szép történet. A bringás "piócázott", vagyis ha jól gondolom a Kamazba kapaszkodva húzatta magát IPoddal a fülében. A Kamaz meg fékezett a zebránál, hogy megadja az elsöbbséget a babakocsit toló nönek. A bingás meg koppant hátul. Ki is a hibás???? Biztos nem a szegény puhatestü bringás... A legszebb, hogy a babakocsit toló nöt hibáztatja, hogy mi a faszt keresett ott...

Funkerman 2009.09.24. 13:39:23

Modor Tibi!
1. Bicigli mi? tanulj meg írni normálisan
2. Miért hiszi minden ilyen hasonszőrű fasz mint te, hogy aki bringával közlekedik az nem fizet adót, stb? Sokunknak van kocsija, fizet rá mindent, de nem engedheti meg magának azt a mérhetetlen luxust, hogy minden kibebaszott nap +1 órát üljön a dugóba, AMI TI MIATTATOK VAN bazdmeg! A sok presztizsautós seggfej miatt.
3. Van akinek az a melója, hogy bringázik, mert pl futár.
4. Irányjelzés? Te miről beszélsz ember? Nézzél már szét a saját házatok táján, hát a kicseszett visszapillantóba is basztok belenézni!
5. Jó példa Bécs, nagyon jó, ott pl nem állnak a tahó módon a zebrára, bringaútra kocsival és ha igen, akkor ha szólok, nem kezdenek arcoskodni, hanem elnézést kérnek. És ha te ott átmész a záróvonal, villogó sárgán, olyan tahóparaszt módon parkolsz ahogy teszed itthon, hát fix, hogy nyakon basz a rendőr azzal a bizonyos 1000 eurós (haha) csekkel.
6. Árpád hid. Jaaaj ember, én is nyighatnék jobbról balra, hogy mi a faszt kerestek az északi oldalon, amikor az CSAK bringaút és a topadék anyuka mifaszért ott tólja a babakocsit.
De már hozzátok se szólok, mert már rég meguntam, hogy 8 méterenként azt ugassam, hogy takarodj le a bringaútról én sem járdázok.
7. Csak ennyit akartam mondani, te nagyképernyős fasz.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.24. 13:50:00

@Funkerman: tegnapelőtt kicsit csalódott voltam, hogy a címlap ellenére nagyon kevés egyszerű lélek talált ide.

Te viszont szerencsére kárpótoltál minket mindenért, még ha kicsit megkésve is :-))

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.24. 13:53:30

Na, két nap késéssel, de beindult az érdemi anyázás :D

selyemhegedu 2009.09.24. 14:39:25

uristen, most elolvastam nehany blogbejegyzest es a legtobbnel durvan magamra ismertem. ez akkor most gaz? :D

mindegy, megyek, vizbedobom a gyereket, meg amugyis, kocsog biciglisek :)

sorica123 (törölt) 2009.09.24. 15:13:54

Még mindig van, aki a színházban előreüget és beszól a negatív hősnek, miszerint: 'Figyállëk, te egy jau nagy geci vagy...!' Höhöhö.

Funkerman 2009.09.24. 15:41:33

@Modor Tibi: Örülök, hogy kárpótolhattalak.
Azért a fatányér hamarosan érkezik a részedre.
Illik a traktorodhoz :)) Remélem az aszfalton is hasonlóan stabil vagy.
süti beállítások módosítása