Az aranyos srác

2009/08/31. - írta: Modor Tibi

Nice guys finish last, azaz az aranyos srácok mindig utolsóként érnek célba - hallhattuk A maszk c. óriási, immáron tizenöt éves vígjátékban, nos, ebben biztos van valami.

Az Aranyos Srácnak (már megint) több alfaját különböztethetjük meg, de egyvalamiben megegyeznek: a lányok imádják őket - barátként.

A Balekkal és az Ingyenélővel ellentétben itt azért már rendszerint találhatunk valamilyen testi jellemzőt is a kedves srácoknál: vagy túl alacsonyak, túl gyengék, vastag lencséjű szemüveget viselnek, pattanásosak, ujjnyi pénisszel rendelkeznek, esetleg a testtömeg-indexük magasabb az átlagosnál. Bármi ezek közül ill. ezek tetszőleges kombinációja előfordulhat náluk. De a lelkük szép, legalábbis ezt próbálják mutatni.

Mivel a magukhoz való eszük azért megvan, tudatos stratégiát dolgoznak ki a kiszemelt nők meghódítása érdekében: barátok lesznek, a romantikus, érző énjüket fogják előttük csillogtatni, és aztán hátha idővel, a lassú víz partot mos-módszerrel létre is jöhet az egybekelés.

 

A művészféle:

Az aranyos srácok rendszerint művészlelkek. Jól játszanak valamilyen hangszeren, esetleg festegetnek, verseket, prózát írnak. A lényeg, hogy a kiválasztott kishölgy méltó partnere lehessen egy esetleges "szakmai" jellegű beszélgetésben, vitában - vagy értsen valamihez, amit a lány újdonságként csodál.

Ha lelkizésre kerül sor, az aranyos srác örök fájdalmához nyúl vissza: volt szerelméhez, aki feltehetőleg eddig az egyetlen is volt, és őt szerinte megalázó módon dobta el magától. A lelkitárs-lány könnyes szemekkel hallgatja végig a történetet sokadszorra, és vigasztalja, látja el a srácot jótanácsokkal.

Az aranyos srác ilyenkor megpróbál valamilyen alattomos húzással ölelést vagy kézfogást, érintést kicsikarni a lánytól, de az csak rövid időre sikerül neki.

 

A nethuszár:

Mivel az aranyos srác alapvetően gyáva, megragad minden alkalmat arra, hogy a lány és közötte rendszeres írott kommunikáció alakuljon ki: születés- és névnapokon azonnal, ravasz kérdésekkel válaszra kényszerítve köszönti fel, bulikra folyton cipeli magával fényképezőgépét, hogy aztán hétfőn reggel át is küldje neki a képeket, találó megjegyzésekkel. Leginkább akkor érzi magát nyeregben, ha rendszeres csetelésre is rá tudja venni a kislányt: ilyenkor hosszú, őszinte párbeszédek alakulnak ki könnyes vallomásokkal, visszaemlékezésekkel.

Az emotikonokat kirívó mennyiségben használja, lehetőség szerint minden mondat végét hangulatjellel zárja.

billkaulitz_17: na, kicsim kiderult h mentek a Baltsira? 8)))))

misundaSTOOD^bunny: aha megyunk 4 napra a Barbyekkal, a szulei nyaralojaban leszunk addig :o)) partyhegyek, smirnoff-eis, bacardi breeser, iesmi :o)) /me happy

billkaulitz_17: ooooo, barcsak ott lehetnek Veled, vigyel Magaddal! 8)))) *desire*

misundaSTOOD^bunny: a, ez tsayosh bulaj lesz, nem lehet, majd legkozelebb, sry

billkaulitz_17: *crying* naon fox hianyozni, azt tod... 8''((((

 

A bátorságszérum:

További rossz jellemzője az alkoholfogyasztásnak köszönhetően hirtelen megjött bátorság és őszinteség. A kormánykerék után a mobiltelefon a legveszélyesebb eszköz a részeg ember kezében: SMS-eket kezd el küldözgetni az éjszaka közepén nevetséges szerelmi vallomásokkal, szexuális ajánlattételekkel.

Cya kicim,csak Rad gondolok,itt ulok a tobbiekkel,de mennyivel jobb lenne veled kettesben.Nem tudlak kiverni a fejembol.

 

Hello Marticica!Nagyon vagyom a kis testedre,alig birok Magammal.Bocs,de ezt muszaly volt mar megirnom Neked,ures az agyam Nelkuled!***ahova csak akarod;))

 

Természetesen nem kell a telefon se mindig: szemtől szemben is felbátorodik a megemelkedett tesztoszteronszintű fiatalember. A remélt siker természetesen elmarad, az érzések viszonzatlanok maradnak, legfeljebb szánalommal egészülnek ki.

A kijózanodott aranyos srác másnap természetesen bocsánatot kér, és kezdődik minden elölről, ki kell érdemelnie újra a bizalmat. A lány pedig - mivel alapvetően jólesik neki az állandó körülrajongás - hagyja magát kiengesztelni. De aztán megint hétvége, megint ivás lesz...

Egy szó, mint száz: óvakodjunk a modoroskodásra hajlamos, lányokkal szívesen barátkozó srácoktól, náluk valami nincs rendjén. Töltsön el minket azonnal gyanakvással, ha a környezetünkben egy aranyos srác a Reiki-módszert, esetleg masszőrtudományát próbálja a lányokon bemutatni.

Ilyenkor érdemes közvetetten önmérsékletre inteni, kérdezzük ki például sportmúltjáról, kedvenc perverzióiról, de annyira sose szégyenítsük meg, hogy a jelenlévőkben esetleg szimpátia ébredjen iránta.

Vagy egyszerűen jegyzeteljünk szorgosan, és írjuk meg ;-))

Címkék: férfiak nők
337 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.08.31. 23:26:07

@flymazs: no ezt akkor mond a barátnőidnek, meg 40/50+ nőknek is...

subba.blog.hu/2009/08/24/iwiw_extra_a_holgyek_orome

flymazs (törölt) 2009.08.31. 23:27:15

@I-brahi: jaja :D a strandra is azért jár ki, most már nem kizárólag az NDK-ból érkezett 70 éves nénik mellét lehet bámulni a Balcsi partján :D

flymazs (törölt) 2009.08.31. 23:29:27

@Bölcs Ész: még nem az a korosztályom :D a barátnőimmel nem csorgatjuk nyálasképű takonypócokra a nyálunk (amúgy a linket körbeküldtem haveroknak a napokban, hadd röhögjenek ők is :D)

Szerintem az a pasi kifejezetten visszataszító amúgy.

I-brahi 2009.08.31. 23:30:30

@Bölcs Ész: Oké: jó csajok voltak kivétel nélkül, és a legtöbbje értelmes is volt. (Tisztelet(?) az egy darab kivételnek.) És utólag is ezt gondolom mindegyikről.

Ernoke 2009.09.01. 00:40:54

istenem, már megint ez a "mit kell tennem ahhoz, hogy legyen jó nőm"-téma...

bizonyos kinézet alatt soha nem lesz sajnos jó nőd. egy gyengeközepes nőnek viszont lehet cefetül jó pasija, mert a pasikat nem ez érdekli. vigasztalást nem tudok mondani.

trükközni, mesterséges viselkedésformákat felvenni a Szent Ügy érdekében meg faszság.

oldalazó gnóm 2009.09.01. 00:54:52

@Ernoke: sztem pont fordítva van, legalábbis sztem a nők kevésbé nézik a kinézetet. Nálam szóba se jöhetne csúnya lány (pedig én is ronda vagyok és be vagyok pörögve, _hogy egy klasszikust idézzek_), azt meg rendszeresen látni, hogy "te bazmeg annak a nyomoréknak milyen nője van már", aztán kiderül, hogy a csávónál jól áll a dellaméter, vagy csak 30 centis fasza van, ami nekem soha nem lesz (csak ha félbehajtom, ehe-ehe-ehe...) :D

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.01. 00:56:12

@Nyelvész Józsi: kösz, Öreg Harcos! Könnyen ment, hisz' rólad mintáztam 8-))

@Moe Szyslak: nem semmi, biztos jókat olvastál 8-))

MegaBrutal · http://lofaszkapitany.blog.hu 2009.09.01. 01:10:23

@zZz: "Ez egyszerűen ösztönös viselkedés. A gond az, hogy ezt zömmel nem növik ki, pedig az ember attól ember a leginkább, hogy felfogja ösztönös viselkedését és azt befolyásolni tudja vagy egyenesen változtatni tud rajta."

Ezzel tökre egyetértek. Az énblogomon írtam is egy posztot az "ösztönök intellektuális felülvezérléséről". :)

MegaBrutal · http://lofaszkapitany.blog.hu 2009.09.01. 01:26:08

@Ön: Szerintem meg egyszerűen csak hülye. Kortól függetlenül. ;) Én amúgy sem vagyok híve a korokkal való dobálózásnak egy netes vitában. :p

zebraman 2009.09.01. 06:14:13

@flymazs: Hehehe, előkerült, amire már vártam! Tudod, mi az? A szokásos női érvelés, ami kb így szól-> "lehet, hogy manapság a nők ilyenek, de én és a barátnőim nem így gondolkodunk"

Az, hogy Sartre-ot kivételként hozod ("lám, szar külsejű pasik is dugnak") pont azt erősíti meg, hogy a szar külsejűek/aranyosfiúk esélye kevés, hisz kivételként hozol valakit.

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2009.09.01. 08:20:58

@Nyelvész Józsi: ahogy egy "ősi, magyar " mondás tartja, a nőket a belső fogja meg: fehér bőr ülés, digit klíma, navi... :-)
(kicsit elcsépelt poén, de hát ez jött így reggel)

Amúgy nem kell "rossz fiúnak" lenni, elég csak nyilt, egyenesnek (gerincesnek) lenni. Szánalom egy olyan férfi, aki egy nő előtt (is) meghunyászkodó, bezzeg haveri körben ő a legnagyobb Donhuán. Na, azoknak járna a vascső!!

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.09.01. 09:29:02

@Modor Tibi: "Könnyen ment, hisz' rólad mintáztam 8-))"

(alpári, tokodi hőbörgős hang) Ná menj á pécsáába! Kábd be a phászom! :DDD

Balance Of Power 2009.09.01. 09:33:31

@Ön: De azert nyugtass meg, hogy noies voltal es vagy. Ugy ertem, ruhaban is. Mert ebben az esetben egy "furcsa lany" sokkal vonzobb mint egy atlag picsa. Legfeljebb nem valljak be maguknak sem a faszik.

@cd-r: De ha nem is ismeri a masik csaj a feleseget...? Akkor honnan tudja, milyen kaliberrel "vetekszik"? Vagy ez nem szamit?

@Sz.Lacc: Ha akar csak minimalisan is belelatnak a faszi eletebe, kapcsolataba es valamilyen szinten be is jon nekik a ficko, akkor tuti benne van az, hogy kb. ilyesmi eletet szeretnenek ok is egy ilyesmi pasival.

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2009.09.01. 09:39:05

Nő a férfit a rangja alapján választja ki. Ez mindig egy adott csoporton belüli rangot jelent, a csoportot viszont a nő érdeklődési köre határozza meg. Végtelenül leegyszerűsítve a dolgot ez a következőképpen néz ki: A lényeg, hogy a kiválasztott pasi valamiben jobb, több legyen az _elérhető_ többi pasinál, hogy sikeres legyen. Tök mindegy, hogy milyen területen, de a lényeg a siker. Az aranyos fiúk sosem lesznek autóversenyzők, politikusok, sztárzenészek, tehát nem sikeres férfiak.
Normális esetben ha egy adott csoporton belüli párválasztást figyelünk, akkor általában a similis simili gaudet elve érvényesül, vagyis a csoport női és férfi részein belüli rangsor szerint megfelelő partnert választanak. Ezért van, hogy a legszebb nők a leggazdagabb, leghíresebb, stb. tehát legsikeresebb pasik mellett láthatóak. A sikert az adott csoport értékrendjén belül kell értelmezni.
Annak ellenére, hogy a párválasztás már egy ideje nem a szaporodásról szól, a vezérlő elvek túl régiek ahhoz, hogy csak úgy átlépjük őket. A pasik a számukra elérhető legszebb nőt fogják választani, mivel ugye szaporodási szempontból jól beégetett dolog, hogy a szép nő az, aki egészséges, fiatal, termékeny - ennek a külső jele az, amit szépnek hívunk - és egyes korokban ez egész más volt, mint manapság. Az egészséget a rossz táplálkozási lehetőségek idején a kövérség jelentette. Ma inkább a soványság jelenti. Azonban BMI-től függetlenül előnyt élveznek azok az nők, akiknek a derék-csípő arányuk azt jelzi, hogy már ivarérettek, de nem terhesek. Ez a klasszikus "homokóra" forma, amit nagyjából minden divatirányzatban viszont lehetett látni, fűzővel, abroncsos szoknyával vagy egyszerűen csak megfelelő szabással erősítve az arányokat akár az ideálison is túlra. Ennek is megvan persze a férfi párja a külsőségekben, ilyen az erős arccsontozat, erős vállak, erős testszőrzet, stb.. Aki nem rendelkezik a megfelelő külsőségekkel, az egyéb adottságokkal igyekszik előnyösebbé válni. Ilyen lehet az, ha valaki okos, ha gazdag, ha jó szerető, ha kedves, stb. És itt jönnek be az aranyos fiúk, akik vagy nem rendelkeznek a megfelelő adottságokkal, vagy nincs elég önbizalmuk azok viseléséhez. (Az aranyos lányok is ilyenek, csak egy nőnek jól állhat, hogy "aranyos", egy fiúnak már kevésbé. Az aranyos lányt rendesen felöltöztetve, normális frizurával ellátva általában egy közepesen szép lány lesz a végeredmény.)
Az aranyos fiú valahol balek is, hisz az aranyosság látszatához kell, hogy elég önfeláldozó legyen a kívánt női társaság megtartása érdekében és ezért ő maga tudja a legjobban, hogy semmi olyat nem kap vissza, ami miatt az egészet csinálja. Az aranyosság ugyanúgy válhat életformává, mint a balekség. Az aranyos fiúk kifigyelik, hogy mire vágynak a nők, és igyekeznek olyasmiket adni, ettől valójában barát helyett barátnővé lesznek. Ebbe belefér a meleg fiúk barátságának keresése is egyes hölgyemények részéről, amint azt valaki előttem már helyesen leírta. A meleg fiú barátsága teljesen olyan, mintha barátnő lenne, mindenféle szexuális viszony esélye nélkül (és tényleg, mintha egyre inkább divattá lenne meleg baráttal dicsekedni... ), mégis sokkal inkább kölcsönös egy ilyen barátság, mint az aranyos fiúval folytatott, hisz itt a meleg fiú is megkapja az általa vágyott odafigyelést, elfogadást és megértést a lánytól.
Pedig az aranyos fiúk valószínűleg nem rosszabbak másoknál, egyszerűen csak nem a megfelelő rangú nőre vágynak, ez pedig elsősorban önismereti kérdés. Ha tisztában vagyok a képességeimmel és a korlátaimmal, ha megfelelő az önbizalmam, akkor ennek megfelelő szintre teszem a mércét, se túl alacsonyra, se túl magasra.

Egyébként nagyon dög viselkedés, ha egy nő egy nagy-nehezen megszerzett macsót akar aranyossá változtatni, vagy arra panaszkodik, hogy a macsója nem elég aranyos...

G_P 2009.09.01. 10:36:58

ÉS ha vannak csaj haverjaim (is), sőt, néha inkább az ő kezdeményezésükre lefekszünk, akkor én már aranyos srác vagyok?

Egyébként nem értek egyet azzal, hogy a nők nevelik a férfiakat az elmúlt 2 generációban, mert ez megint nem más, mint egy összekacsintós "A FÉRFIAK SOHA NEM NŐNEK FEL" c. közhely.

MegaBrutal · http://lofaszkapitany.blog.hu 2009.09.01. 10:43:31

@Ormótlan: "A lényeg, hogy a kiválasztott pasi valamiben jobb, több legyen az _elérhető_ többi pasinál, hogy sikeres legyen. Tök mindegy, hogy milyen területen, de a lényeg a siker. Az aranyos fiúk sosem lesznek autóversenyzők, politikusok, sztárzenészek, tehát nem sikeres férfiak."

Hehe, itt persze képbe jön a nők által diszpreferált területek sikertelensége is. Hiába vagyok én kurvára sikeres informatikából, ugyanúgy leszarnak a csajok, mintha nem értenék egyáltalán semmihez. Olyan, mintha semmiben nem lennék sikeres, mint az aranyos srác.

Erre szoktam idézni ezt a sort: "Van olyan ember, aki számkivetett, mióta megszületett, mert rossz lóra tett." - Na ez kurvára illik rám.

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2009.09.01. 11:13:19

@MegaBrutal:
Ha tudod magadról, hogy profi vagy mondjuk informatikából, előbb-utóbb a lábad előtt fog heverni egy informatikai érdeklődésű lány. :-) Persze, ha nem tudod eladni a sikeredet, az olyan, mintha nem lennél sikeres.

oldalazó gnóm 2009.09.01. 11:15:40

@MegaBrutal: hát nemtom, az infósokkal valószínűleg inkább a kinézettel van probléma, mert (tisztelet a kivételnek) a többségük az "ilyet eszek sör mellé" kategóriába tartozik. Gondolom azért pár nagyguriga vagyonnal ezt is lehet ellensúlyozni, szóval a pénzben mért siker az működik, a vélt siker ("én találtam ki a Napstert de lenyúlták" :D) nem nagyon.

Balance Of Power 2009.09.01. 11:27:27

@MegaBrutal: Ha sikeres vagy informatikaban, akkor ott a biztos egzisztencia is. Tehat akkor mar "csak" a fellepeseddel, a dumaddal kell lehengerelni oket. Persze, az esetek nagyreszeben ez a ketto (IT-jofejseg) elegge uti egymast ;))

@Grace Park: Akkor semmikeppen sem vagy "aranyos", irigylesre melto annal inkabb. Hosszu kapcsolat persze egyik ilyen haversagbol sem lesz, de nem is akarjatok, azt viszont sikerrel felismerte mind2 fel, hogy legalabb nem lesztek kielegitetlenek.

MegaBrutal · http://lofaszkapitany.blog.hu 2009.09.01. 11:32:37

@Balance Of Power: Hát ja. Amúgy velem az a baj, hogy rohadtul jófej akarok lenni, csak valahogy mindig úgy jön ki, hogy faszfej leszek. Valahogy van egy kurvanagy kommunikációs szakadék köztem és a világ között, folyton félreértjük egymást. :(

Hát igaz, túlzottan szép sem vagyok. Én inkább a cingár kategóriába tartozom. De ugyanakkor meg nem hinném, hogy elviselhetetlenül ronda lennék. Sokkal csúnyább muksókkal is láttam már egyébként jó nőket.

IndaMuncher 2009.09.01. 11:36:33

@Balance Of Power: "Ha sikeres vagy informatikaban, akkor ott a biztos egzisztencia is. "

Ha sikerült egzisztenciát kialakítani, és eladni magát a munkában akkor az már plusz önbizalmat ad, ha ehhez még jön egy okés külső, meg valami nem IT-s hobbi, már jó úton halad valaki. :)

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2009.09.01. 11:37:43

@MegaBrutal: Nagyon egyszerű. A munka a munkahelyre való, nem az életbe. Hidd el, rengeteg olyan szakma van, ami "nem vonzó". Mivel jellemeznéd magad? Informatikus vagyok, vagy egy jó fej, vicces srác vagyok? Ha az előbbivel, akkor az már rég rossz...

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem a szakmád jellemezze a személyiségedet!

@oldalazó gnóm: sajnos ez egy elég erős sztereotípia, aminek lehet van alapja, de azért alapvetően faszság. Ahogy az összes vasutas sem hülye, és az összes rendőr sem pöcs.
(jahh, én is infós vagyok, és még véletlenül sem jut eszembe egy laptopot megnézni, kipróbálni, átprogramozni..., ha elém kerül. Gondolom egy autószerelő sem szedi mindjárt szét a kissé zörgő taxit, ha beleül. Vagy??)
:-)

scsaba1 2009.09.01. 11:40:30

@MegaBrutal:
"Erre szoktam idézni ezt a sort: "Van olyan ember, aki számkivetett, mióta megszületett, mert rossz lóra tett." - Na ez kurvára illik rám."

Byroni szplin. Erre max. a goth csajok a vevők.

IndaMuncher 2009.09.01. 16:22:45

@Sz.Lacc: "Mivel jellemeznéd magad? Informatikus vagyok, vagy egy jó fej, vicces srác vagyok? "

Választani kell? Hát én inkább az elsővel, mert a másik sablonosan, rendkívül erőltetetten, és hülyén hangzik.

Ernoke 2009.09.01. 18:20:24

@oldalazó gnóm: én a jóképű pasikat szeretem, és én se vagyok az a matyóhímzés... lehet, h szerencsések vagyunk vagy mi.:D

Ernoke 2009.09.01. 18:21:53

@Sz.Lacc: "Amúgy nem kell "rossz fiúnak" lenni, elég csak nyilt, egyenesnek (gerincesnek) lenni. Szánalom egy olyan férfi, aki egy nő előtt (is) meghunyászkodó"
pontosan erről van szó.

deltafly · https://edzoruha.com 2009.09.01. 19:51:11

Ennyi bődületes baromságot rég nem olvastam :)

flymazs (törölt) 2009.09.01. 20:47:49

@zebraman: ismersz személyesen? Nem hinném. Akkor meg ne mondj ilyet.

flymazs (törölt) 2009.09.01. 20:49:43

@zebraman: nem én hoztam a példát amúgy, hanem Ön, ha jól emlékszem.

Tromb 2009.09.02. 11:05:17

Találó poszt, ez a sok kommentből is látszik.

Azért a „zsák a foltját” (be)szólás ide is stimmel.

Az aranyos srácokat, azért csak lelki párjaik fogadják kegyükbe.

Azok a hölgyek, akik…

Képtelenek az aktuális (sok esetben bármely elképzelhető) kapcsolatukban jól érezni magukat, mert konkrét, kőbe vésett elképzeléseik vannak az ideális pasiról és az ideális kapcsolatról. Ezek az elképzelések általában leányregényeken és hollywoodi romantikus filmeken alapulnak, sem a valósággal, sem pedig a csaj valódi vágyaival nincsenek összhangban. Általában megértő, érzelmes, figyelmes lovagról rizsáznak, miközben akkor érzik jól magukat, ha egy macsó jól megdöngeti, megalázza és otthagyja/átbassza őket. Valójában az ebből fakadó érzés és a nyavajgás lehetősége élteti őket.

Összes barátnőjüket elüldözték maguk mellől, mert az ilyen mértékű rinyálást csak olyan valaki képes elviselni, aki cserébe remél valamit (Lásd aranyos srác).

Ha mégis marad barátnő, akkor az csúnyább, párkapcsolatok terén pedig még nála is sikertelenebb. Amennyiben az utóbbiban javulás történik, azonnal összeveszik vele.

Nem nagyon tűrik az ellentmondást, nem véleményre vágynak, hanem arra, hogy valaki megerősítse őket saját hülyeségükben. Az aranyos srác ezt művészi tökélyre fejlesztette. Objektivitást színlelve előbb kicsit védi azt a „szemétládát”, de csak azért, hogy több órányi szájtépés után végül teljesen egyetértsen a szerencsétlenül járt lánnyal.

Nem azért nem fekszik le az aranyos sráccal, mert érdektelen számára, hiszen fűvel, fával lefekszik.
Az igazi indok, hogy elveszítené a legjobb barátnőjét és egyben rabszolgáját, de ekkora ballépést SOHA nem követne el.

G_P 2009.09.02. 12:47:43

@Tromb: GOLDEN MODOROS vagy nem tudom milyen díjat adnék neked, mert mindem betűddel egyetértek, és ugye egyesek részéről jöhetne a válasz, hogy 'hímsoviniszta' a hozzászólásod, pedig csupán az igazat írtad le, ha van is, akinek ez fájna.

Annyit fűznék még hozzá a konkrét, kőbe vésett elképzelésekhez az ideális pasiról, hogy ha zenész vagy színész, az még jobb. De az is elég, ha egy csimpánz nyakába gitárt akasztasz és félévente fellépnek egy terézvárosi, 2 négyzetméteres klubban. :)

flymazs (törölt) 2009.09.02. 17:21:03

@Tromb: frusztrált lehetsz kissé :D

Ernoke 2009.09.02. 18:11:49

@flymazs: tökéletesen igaza van pedig. nagyon sok ilyen nő van.

lr 2009.09.02. 19:49:27

Na végre! Azt hittem, már sosem jön k a posztom.

Tromb 2009.09.03. 08:42:34

@flymazs:
Hát volt hasonló élményem, de szerencsére nem az utóbbi tíz évben.

"I ain't no nice guy after all"

MegaBrutal · http://lofaszkapitany.blog.hu 2009.09.03. 12:34:09

@flymazs: "Jaj, igen, a Furcsa Lány. Eleinte megszólítanak, mert felfigyelnek rád, teljesen átlagos módon, esetleg elhívnak egy randira, de a randinak legkésőbb a felénél azon kapjátok magatokat, hogy a Bajnokok Ligájáról, a Forma 1-ről beszélgettek/vitatkoztok és már észrevétlenül átalakult haveri beszélgetéssé az egész, csak mert nem affektálsz, nemcsak a műkörmössel történt legújabb érdekfeszítő kalandodat tudod elmesélni, esetleg kiderül, hogy egészen fiús hobbid van.

Az esetek 99%-ában lőttek a randinak, de lehet, hogy haverok lesztek. "

Én ezt nagyon nem értem. Miért baj az, hogy ezekről a témákról beszéltetek? Egyébként miről kellett volna beszélgetnetek? Nem az a lényeg, hogy jól érezzétek magatokat együtt? Márpedig egy ilyen beszélgetés valószínűleg jól esett mindkettőtöknek.

Néha úgy tűnik, mintha szükségtelen szabályokat írnátok elő a párkapcsolatok működésére, kialakítására. Nem értem, miért szükséges ez a szabály, hogy pl. nem beszélgethetsz a Forma 1-ről az első randin. Miért kell ezt korlátozni?

Én megmondom őszintén, hogy kibaszottul örülnék egy olyan csajnak, akivel olyan dolgokról tudnék beszélgetni, ami engem is érdekel.

A másik. Ki lett hangsúlyozva, hogy kerülni kell a "lelki szemetes" szerepét. Rendben, a "lelki szemetes" pejoratív, de ugyanakkor én azt látom, mintha lennének emberek, akikkel a nők megosztják a problémáikat, és az aktuális pasijukkal meg a faszomtudja mit csinálnak a kúráson kívül.

Én valahogy egész máshogy képzelek el egy párkapcsolatot. Én úgy képzelem el, hogy van egy párom, akit nem csak kúrok, hanem egyben a legjobb barátom is - tehát akivel megoszthatok mindent, és a mindenben a problémák is benne vannak. Amikor én vagyok letörve, akkor elmondhatom a bánatomat, tehát akkor ő a "lelki szemetes" (de itt inkább pozitív értelemben), ha meg ő szomorkodik, akkor meg én hallgatom meg őt, és látom el tanácsokkal.

Na most ezzel szemben, mintha az átlagemberek (köztük néhány, aki itt a kommentekben megszólalt) számára ez a kettő két külön dolog lenne. Van, akit az ember kúrogat, és vannak az embernek a barátai. Így kb. fingom sincs mit csinál egy pár kúrogatáson kívül, ha egyszer
1. nem beszélhetnek se női, se férfi témákról, mert egyiküket sem érdekli a másik - így ki lesz húzva pl. az informatika is (amúgy meg nem tudom, hogy azt miért muszáj kizárólag férfi-téma ként deklarálni);
2. nem oszthatják meg egymással a problémáikat, ebből következően nem kérhetnek egymástól tanácsot, mert hisz arra ott vannak az ember barátai;
3. mindent összegezve a nő NEM BARÁT.

Lehet, hogy kurvára el vagyok tájolva, mert én azt hittem a párkapcsolat a kölcsönös egymásra figyelésről, "vigyázásról" szól, és hát nyilván ott van a kúrás is mindezek mellett. De nem értem én ezt. Ezt a gondolkodásmódot mintha lenéznék manapság, és a párkapcsolat csak kúrásról szólna, nem arról, hogy van egy társad, akivel mindent megoszthatsz, tehát egyben barátod is.

És még egyszer: egy pár miről szokott beszélgetni?

Tromb 2009.09.03. 15:51:21

@MegaBrutal:

Hát erről:

leány:
Bocsi a késésért, de elhúzódott az F-1, félóráig csak az a baszom széftikár körözött, de azé’ zsír volt, a Button nyerte a futamot.

Fiú:
Semmi gond, addig is elrendezgettem az illatos radír gyűjteményemet.
Szóval rajongasz a Forma-1-ért, izgis is az a sok színes, száguldó autó, nekem a piros csapat a kedvencem.

leány:
Na gurítsunk le valamit! Sör pálya-e?

Fiú:
Én inkább egy bacardi breezert kérnék, a sör nekem túl keserű.

Leány:
Amúgy mivel foglalkozol?

Fiú:
Az IKEÁ-ban vagyok pénztáros, de mellette színművészetet tanulok, várom, hogy felfedezzenek.

Leány:
Öhö.
Én autószerelő vagyok, verdákat tuningolok. Szerénység nélkül állíthatom: mestere vagyok a szakmámnak, és a della is dől kellő mértékben. Múltkor egy Aston Martint bütyköltem, apám az aztán verda, mentem is vele egy kört, ott csapattam a Kossuth utcán.

Fiú:
A színészkedésben azt szeretem, hogy valaki másnak a bőrébe….

Leány:
A Lamborghini is faszájos vas, abba mondjuk még nem ültem, de kitaposnám a belét az tuti.

Fiú:
…Amikor fellibben a függöny, telis tele a nézőtér, a fények….

Leány:
Az Illus (haverom) múltkor be is ficcent az árokba egy Zé hármassal úgy szedték ki konzervnyitóval a verdából. A csaj nem egy nagy driver, csak a full gáz, full fék szisztémát ismeri…

Fiú:
… Az a sok virág az öltözőben, a rajongói levelek…

Leány:
Na ja, az szép lehet.
Későre jár, nem ugrasz fel hozzám, megmutatnám az új mélynyomót, holnap fogom beszerelni a Golfba!

Fiú:
Háát, nem is tudom, alig ismerjük egymást.
Leány:
Nyugi, vettem óvszert!

Fiú:
Tulajdonképpen ráérek egy órácskára.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.03. 17:04:35

@Tromb: Nem fordultam le a székről és nem potyognak a könnyeim nevettemben, de attól még nem kicsit tetszett.
"Fellibben a függöny..." Plusz ez a lágy hangszimbolika meg az alliterációk is :) Ez már _döfi_.

MegaBrutal · http://lofaszkapitany.blog.hu 2009.09.03. 17:11:32

@Tromb: Most ezzel valószínűleg arra akarsz célozni, hogy a fiúknak meg kell tartaniuk a macsó szerepet, a lányoknak meg a hülye picsa szerepet. Minek?

Btw, a párbeszéded LOL, a nemek teljes felcserélődése már tényleg gáz. Ráadásul jól el is beszélnek egymás mellett... De most nem erről van szó. Minden esetre sokkal, de sokkal lazábbra lehetne venni a lányos és fiús dolgok határát. Miért baj az, ha egy lány szereti az F-1-et, mondjuk érdekli a matematika, az informatika, szeret sörözni és káromkodni? Miért baj az, ha egy fiút érdekel a színművészet, vagy az irodalom? (Btw, mivel kurvasok hímnemű színész van, nem hiszem, hogy ez ne lenne társadalmilag elfogadott.) Na, az illatos radírgumiknál viszont már meghúznám a határt! :D Az egy kicsit durva még nekem is.

Nemrég beszéltem olyan csajokkal, akik pl. az informatikus pályát választották, és azzal kellett szembenézniük, hogy a környezetük (pl. a szüleik) helytelenítették a döntésüket olyan oknál fogva, hogy ez a szakma nem való lányoknak. Na mér' nem?

Nyilván TÉNYLEG vannak nemekhez rendelt foglalkozások, de én úgy látom, hogy a besorolás túl szigorú, és olyan foglalkozásokat is nemhez kötünk, amelyeket nem kéne. Nekem ebből az az elavult, konzervatív szemlélet jön le, hogy a férfiak foglalkozzanak a lényeges dolgokkal, ők irányítsanak; a nők meg maradjanak kussban, és válasszanak valami totál értelmetlen foglalkozást, és a szépségápoláson kívül csak kevés más dolog érdekelje őket. Vagy esetleg maradjanak csak otthon és végezzenek házimunkát.

Hahó! Ez a 21. század, megvolt az emancipáció - csak a nők úgy látszik nem élnek vele. Vagy nem is hagyjuk nekik? A női agy képes ugyanolyan szintű szellemi munka ellátására, mint a férfi agy. Nem vagyunk már csimpánzok - miért is viselkedünk mégis úgy?

SLacc 2009.09.03. 17:33:40

@MegaBrutal: Néha úgy érzem, az emancipáció szelektív a nőknél. Ahogy nekik kényelmesebb, azt kombinálják össze. Ez a munkahelyemen nem gond, szavazhatnak fontos kérdésekben, aztán először távozhatnak a teremből. :-)))

Tromb 2009.09.03. 17:51:05

@MegaBrutal:

Igazad van, főleg elméleti szinten.

Én is jobban bírom a „szokványostól” kissé eltérő lányokat, a feleségem is ilyen. Lehet vele kenuzni, sziklát mászni, nyakig sárban hajkurászni a vadakat egy fényképezőgéppel, sörözni és más hasonlók.

Ettől még nőies, és jó csaj is.

Azért óriási csodák nincsenek, nő és férfi két külön teremtmény.

Természetesen jó, ha végre olyan szakmákat is választanak, amit amúgy férfiasnak tart a közvélemény, de annak is igaza van, aki azt mondja, nem lesz könnyű dolguk. Az informatika jó példa erre, ilyen területen egy nőnek keményen meg kell dolgoznia az elismerésért, és ez nekünk férfiaknak köszönhető (a küzdelem, nem az elismerés).

Amúgy randi esetén persze hogy az a jó ha lazán áll mind két fél hozzá, de eléggé ritka hogy pont a Forma-1 (Ami számomra is bűn unalmas), vagy az informatika lesz a közös téma.
Emberi gyarlóság okán egy kicsit mindenki megpróbál magáról jobb, vagy jobbnak vélt képet festeni.
Persze ha jól sikerül a randi, akkor kb. 20 perc elteltével kiesnek a szerepből, ekkor van esély egymás megismerésére.

Ilyenkor érdemes odafigyelni.

Amúgy kedves az a naivitás, ahogy a párkapcsolatokhoz viszonyulsz, érdemes annyit megőrizni belőle, amennyit csak tudsz. Feltehetőleg rendes fickó vagy, de vigyázz nehogy aranyos srác szerepbe pozícionáld magad!

Tromb 2009.09.03. 17:53:03

Hát ez jó modorosra sikerült, jöhet az arany farmermellény.

Tromb 2009.09.03. 18:09:09

@HRita:

Klasz a blogod, pont az előbb olvastam bele.
Nem akarok segnyalónak (antimacsónak, ha érted mire gondolok MegaBrutal) tűnni, de nagyon tetszik ez csaj szemszögből csajokról megközelítés.

Férfi oldalról is jó lenne hasonló, én aszem gyáva lennék beválalni.

Gratulálok, és várom a következő posztot!

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.03. 19:44:36

@Tromb: Köszönöm, még alakulóban van, de igyekszem:) A fő lökést a Modorosblog (és a kommentelők) adták a hülye _hímsoviniszta_ szövegeikkel :) Gondoltam, visszavágok, csak néha nem lehet, mert a nők tényleg nagyon hülyén tudnak viselkedni. Ilyenkor nincs más megoldás, mint nevetni magunkon. Ez van. :)

flymazs (törölt) 2009.09.04. 00:53:48

@MegaBrutal: hogy miről szokott egy pár beszélgetni? Hát, bármiről, optimális esetben úgy működik, ahogy felvázoltad. Hogy pozitív értelemben nyilván egymás "lelki szemetesládái" is vagyunk, ez szerintem is hozzátartozik.

Az nem baj, ha egy srác nem annyira találja vonzónak a fiúsabb érdeklődésű lányokat. Valóban lehet belőle egy jó beszélgetés, ezzel nincs baj.

A férfi-női témákra felosztásban ma már tényleg elég nehéz néha meghúzni a választóvonalat, de azért pl. nemrég még sokkal furább volt - legalábbis sok férfi számára - egy fociszerető lány, vagy olyan, aki érdeklődik a műszaki témák iránt.

@Tromb:

"Én is jobban bírom a „szokványostól” kissé eltérő lányokat, a feleségem is ilyen. Lehet vele kenuzni, sziklát mászni, nyakig sárban hajkurászni a vadakat egy fényképezőgéppel, sörözni és más hasonlók.

Ettől még nőies, és jó csaj is."

Így, ennyi :)

rooklin 2009.09.04. 02:46:29

@MegaBrutal: Mivel kizárt dolognak tartom, hogy ezt te komolyan toljad itt, de a felismeréshez legalább negyed óra kellett, én személy szerint megszavazlak az év trolljának.

Ne, ne feszítsd túl a húrt, ne kérdezz vissza hülyén, tényleg isten voltál! Így még ember nem gyalázott meg modoros-posztot.

Balance Of Power 2009.09.04. 10:29:24

@MegaBrutal: Kicsit tul komolyan veszed a dolgot. De amugy igazad van. Ugyanis a "kuras" szazalekosan eleg kis resze a kozos eletnek a 24/7-bol, akkor is, ha naponta 3x kurunk.

A kozos erdeklodes szerintem alapvetoen fontos. Hosszu tavon meg plane. Egyreszt fantasztikus erzes (modorosan szolva priceless), ha megoszthatod a paroddal a vonatkozo elmenyeidet, masreszt meg nincs annal rosszabb, ha fel kell adnod onmagad. Mi pl. zenemaniakusok vagyunk nehany cimboraval es lattam mar olyat, hogy valaki kikopott a korforgasbol, mert az asszony utalta az egeszet. Az a legrosszabb, amikor latni is, hogy a srac szenved emiatt.

sorica123 (törölt) 2009.09.04. 11:32:31

MegaBrutal: nemek felcserélődése...? Azt meg hogy? Erre anno óviban volt egy opció: felveszem a nadrágomat, kihisztizem, hogy levágja a fodrász néni a tündibündi copfjaimat, s kész a kisfiú:-)) de ez már rég volt. És különben is tökmásról van itt szó. Illetve dehogyis, amióta belibbentél, rólad van szó, hogy milyen csudaokosat írtál, de úgy értem, eredetileg:-)
Balance Of Power: na ez az, hogy emberekről van szó csomó paraméterrel. Az, hogy az ágyban jó valakivel, az egy dolog - együtt élni még nem fogunk tudni tőle, sőt, kész pofáraesés lehet, mikor rájövünk, hogy basszus, szex-témán kívül nem találjuk vele a hangot. És egyenesen szörnyű, ha ennek ellenére belemegyünk a kapcsba, hátha mégse olyan borzasztó úgy.
Csak sikerült bennemaradni a túl-komolyan-vevős hangulatban:-/

MegaBrutal · http://lofaszkapitany.blog.hu 2009.09.04. 14:32:10

@SLacc: Muhaha, ez így van. :D

@Tromb: "Igazad van, főleg elméleti szinten."
Én úgy vettem ki, hogy sok mindenben egyetértünk, de mégsem értünk egyet egészen. De most akkor miben is nem értünk egyet? :S

"Én is jobban bírom a „szokványostól” kissé eltérő lányokat, a feleségem is ilyen. Lehet vele kenuzni, sziklát mászni, nyakig sárban hajkurászni a vadakat egy fényképezőgéppel, sörözni és más hasonlók."
Nekem úgy tűnik, hogy megfogtad a dolgot gyakorlatban is. Ebből azt szűrtem le, hogy végül is jól érzitek magatokat egymással, és feltételezhetően mély a kapcsolatotok. Szerintem ez a helyes mentalitás.

"Ettől még nőies, és jó csaj is."
Ez rendben, viszont én úgy látom, hogy túlságosan is szigorú (és nagyrészt felesleges) szabályok vonatkoznak a nőiességre és a férfiasságra, és a férfi és nő közötti interakció mikéntjeire. Természetesen ettől még kell, hogy egy nő nőies legyen, és egy férfi férfias, csak a kismillió kritériumnak a tizede is elég lenne.

"Azért óriási csodák nincsenek, nő és férfi két külön teremtmény. "
Igen - de megint: túl szigorúak a szabályok arra vonatkozóan, hogy pl. milyennek kell lennie egy nőnek. Pl. sok férfi tulajdonképpen elvárja a nőtől, hogy az hülye legyen, legyen a kedvenc színe a rózsaszín, szeressen shoppingolni meg legyen szolgálatkész. (És még rohadt sok tulajdonságot felsorolhatnék.) Na most szerintem ez helytelen. Szerintem a nő is legyen intelligens, kreatív, és igen is gondolkozzon (logikusan). Amúgy meg nem konkrétan szakmákról van itt szó, hanem eleve érdeklődési körökről.

"Természetesen jó, ha végre olyan szakmákat is választanak, amit amúgy férfiasnak tart a közvélemény, de annak is igaza van, aki azt mondja, nem lesz könnyű dolguk. Az informatika jó példa erre, ilyen területen egy nőnek keményen meg kell dolgoznia az elismerésért, és ez nekünk férfiaknak köszönhető (a küzdelem, nem az elismerés)."
Tökre igazad van. Viszont itt meg a férfiaknak kéne engedniük. Itt van az, amikor a férfiak vehetnék lazábbra a figurát. (Pl. minek versenyezni, és állandóan hierarchikusan gondolkozni?)

"Amúgy kedves az a naivitás, ahogy a párkapcsolatokhoz viszonyulsz, érdemes annyit megőrizni belőle, amennyit csak tudsz. Feltehetőleg rendes fickó vagy, de vigyázz nehogy aranyos srác szerepbe pozícionáld magad!"
Köszi. Sajnos voltam már aranyos srác, és a jövőben el szeretném kerülni ezt a szerepet - mert aranyos srácnak lenni szívás. (Úgy, ahogy baleknak is.) Azt viszont megkérdezem, hogy konkrétan hol a naivitás az én szemléletemben?

@flymazs: "A férfi-női témákra felosztásban ma már tényleg elég nehéz néha meghúzni a választóvonalat, de azért pl. nemrég még sokkal furább volt - legalábbis sok férfi számára - egy fociszerető lány, vagy olyan, aki érdeklődik a műszaki témák iránt."
Hányingerkeltő ez a konzervatív szemlélet... Viszont úgy tűnik, mi egyetértünk. Meg alapból te írtál arról a randiról a Forma-1-el, tehát úgy tűnik, hogy te Furcsa Lány vagy - feltételezem, hogy így átérzed a helyzetet.

@rooklin: Gratulálok. Ilyen kommenthez azért nem kicsit kell bunkónak lenni...

@Balance Of Power: Egyetértünk. Habár a téma sajnos komoly. :D

@sorica123: "És különben is tökmásról van itt szó."
Akkor miről van szó? Érdekes, hogy ezt senki sem fogalmazta meg. A kommentjeimet illettétek már "naiv", "csudaokos", meg hasonló jelzőkkel, de azt végül is nem tudtam meg, hogy miért. Miért?

Tromb 2009.09.04. 15:02:10

@MegaBrutal:

Naivitás:

Bár a szokványostól eltérő bármely megoldás lehet sikeres, eredményes, mégis többnyire a papírforma jön be.

Szar dolog, de így van.

A férfiak lehetnének talpig úriemberek, lovagok, többségükben mégis hímsoviniszta, egoista parasztok, néhány kivétellel.

Ez is szar dolog, de számolni kell vele

A nőket most nem kritizálnám, ezt megteszi az előbb említett csoport.

Amúgy tényleg nem kell ilyen komolyan venni a témát.
Szerintem igenis csimpánzok vagyunk kisebb nagyobb korrekciókkal.

Ernoke 2009.09.04. 16:59:31

@Tromb: ez egyáltalán nem így van. (mármint hogy a férfiak hímsoviniszta, egoista parasztok.)
amúgy pedig egy normális párkapcsolatnak a közös érdeklődés, beszélgetés, "egymás legjobb barátainak levés" az alapja. a környezetemben csak ilyen kapcsolatokat/házasságokat látok. hogy a primitív droidoknál hogy megy, azt nem tudom, de nem is érdekel.
@MegaBrutal:
semmi naivitás nincs benne, ez a normális. emberszámba is vehető nőt nem érdekelnek a műkörmök vagy a rózsaszín biszbaszok, van hobbija, agya, tévésorozatokon túlmutató érdeklődése. a többi nem nő, hanem szemét, ennyi.

Tromb 2009.09.04. 18:58:03

@Ernoke:
A házasságok többsége nem műkodik, ez a párkapcsolatokra is igaz (házasságok esetén 60% feletti a vállások aránya). Amiről te beszélsz az inkább a kisebbség. Az én környezetemben is látok jó házasságokat, párkapcsolatokat, de azért nem gondolom, hogy ez lenne a többség.

Az igazi nőt és férfit meg kell becsülni, mert sajnos kisebbségben vannak.

A tévésorozatokon túlmutató érdeklődés, amit említettél pedig így néz ki szezon idején:

"...Abban azonban minden korosztály egyetért, hogy a Barátok köztet márpedig nézni kell. Ezt a nézettségi listák is alátámasztják, nevezetesen mind a teljes lakosság, mind a fiatalok körében az első hét helyből ötöt foglal el a Barátok közt öt epizódja, és a maradék kettőt pedig a szappanopera adásainak szünetében sugárzott RTL-Hírek. A közönségarány is igen magas, a teljes lakosság körében a legnézettebb, szerdai epizód 40,1 százalékot ért el, míg a fiataloknál a keddi rész ért el 40,8 százalékot."
forrás: est.hu

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.09.04. 20:25:09

@Ernoke: @Tromb:

Gyanítom, hogy azért szarok a házasságok és a hosszabb kapcsolatok, mert az emberek pont azok alapján a felületes paraméterek alapján választják ki egymást, amiket föntebb elég részletesen leírtak már mások. Aztán egy idő után kiderül, hogy a csillogó külsőségek mögött egy üres, buta ember búvik meg, aki sokszor nem csak sötét, mint az éjszaka, de rosszindulatú és elviselhetetlen is.

sorica123 (törölt) 2009.09.05. 15:48:47

MegaBrutal hszére kicsit visszatérek, mert feltette azt a kérdést, amit nekem is munkámba került megválaszolni (nem csak itt): hogy t.i. miről is van szó. Lehet, hogy még én is csak ugatom a blog lényegét, de azt hiszem, azokról a csirízesen tipikus szerepekről van szó, amikbe mindenki belecsúszik vaegy kis időre, de van, aki beléjük is gyógyul úgy, hogy alig lehet a szerep, a slágerrádiós dumák meg a germanizmusok mögött észrevenni az embert. Nagyjából ezt vettem észre - a dolog akkor válik viccessé, amikor a való életben is kezdi az ember megfigyelni ezeket a jelenségeket.

sorica123 (törölt) 2009.09.05. 15:54:42

'emberszámba is vehető nőt nem érdekelnek a műkörmök vagy a rózsaszín biszbaszok' - hopsz, most veszem észre... ez így azért egy olyan jó felületesen óvodás kitétel. 'Igazi nőt' (tehát olyat, aki nemcsak nő, csaj, valamint liba a nap 24 órájában, hanem ember is közben) mindenféle érdekel, van saját világa, élete - és mindeközben akár műkörmöt vagy bármi egyéb ilyet is viselhet, de nem ez az elsődleges szempont nála.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.09.06. 18:07:13

"Hello Marticica!Nagyon vagyom a kis testedre,alig birok Magammal.Bocs,de ezt muszaly volt mar megirnom Neked,ures az agyam Nelkuled!***ahova csak akarod;))" - ezen sírok. _M_agammal nagy M, és minden más, és az ahová csak akarod... fasz se kérte, ajánlgasd. Nagyon jó :D

@Ormótlan: "ettől valójában barát helyett barátnővé lesznek." - óriási!

@Tromb: "Az igazi indok, hogy elveszítené a legjobb barátnőjét és egyben rabszolgáját, de ekkora ballépést SOHA nem követne el. " - és ez is :)

Ide fejlődhet a minőségi kommentelés, fasza.

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.09.06. 21:04:27

@nosferato: Kurva jók a kommentek, az biztos is. :-)

Ernoke 2009.09.07. 10:07:14

@sorica123: az egyk legjobb barátnőm rózsaszínben jár, szolizik, műkörme van. de nem beszél ezekről a baromságokról, mert alapvetően nem érdeklik az ilyesmik. így már érthetőbb?

sorica123 (törölt) 2009.09.07. 14:57:05

Persze, hogy érthető, de ez így az első kommentedből nem nagyon jött le. Csak ilyeneket írtál, hogy nem hord műkörmöt... pedig dehogynem hord(hat), csak épp nem ez az egyetlen létező beszédtémája és érdeklődési köre. Azaaazzz nem liba az illető. És ilyenformán egyet is értek.

Ernoke 2009.09.08. 09:16:18

@sorica123: előfordul, h hülyén fogalmazok:)

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2010.02.12. 08:44:00

Oh istenem. Úgy a régi 17-18 éves énemre ismertem, de szerencsére felnőttem.

Szerintem az első illik rám a müvészlélek, régen egy lány miatt kezdtem el írni.

De maradt a sok lové és a hírnév igérete:)

Felnőttem...

soldat 2010.03.25. 15:10:54

Nem kérdés: ez a legjobb blog a magyar neten!
Index headline-ba!

Just_blogging 2010.04.28. 09:14:39

Rendben, hogy a modoros blog is görbe tükör... de... Szóval olvasva elgurultak a gyógyszereim. Le lehet húzni az "aranyos srácokat", csak ezzel az a bajom, hogy életemben többedik embernek (nőnek) segíthettem abban, hogy kiheverje a "nem aranyos" hanem "macsó", "jó fej" (aztán ide meg illesszen mindenki olyan jelzőt, amilyet akar) kedvesét/férjét.

Voltak ezek között, akinek hét számjegyű összeget sikerült "buknia" a kapcsolatban, voltak olyanok, akiknek szolid két évbe került míg kiheverte az exférjét, és olyan is volt, hogy egy ugyanazon ürgétől 3-4 kapcsolatot láttam, ahol mindegyik párját simán kihasználta és eldobta. És érdekes, valahogy sosem "aranyos srácnál" látok ilyen élethelyzeteket. Vajon miért?

Nem szem elől tévesztve, hogy elsősorban humoros szórakoztatást szolgál a blog, azért óvatos lennék az ilyen posztokkal. Nem véletlenek a magyar válási és születési statisztikák. Nem véletlenek a társkeresőkre beregisztrált százezrek. Én lassan beöltöm a 30-at és kezdem látni a sikeretelen házasságokat, és azokat az "évfolyamtársaimat" akik nem tudtak családot alapítani.

Tessék végre gondolkozni! Nem ösztönlények vagyunk.

Just_blogging 2010.04.28. 09:32:27

Bár nem akarom túlreagálni a dolgokat az előző hozzászólásomhoz még egy gondolat. Azok közé tartozom, akinek nem mindig volt harmónikus a társkapcsolatuk. És amikor segítséget kértem a FÉRFI társaimtól, akkor több helyről kb. ugyanazt a választ kaptam:
-Ha van egy kis eszem/szerencsém, akkor nem magyar nővel kezdek.
-Ha egy kicsit kevesebb eszem/szerencsém van, akkor olyan határon túli magyar nőnél próbálkozok, aki olyan 14-16 éves korában vagy azt követően települt át.
-Magyarországi születésű magyar nővel csak akkor ha minden kötél szakad.

És nem akarok senkit elkedvenítleníteni, de a legsikeresebb házasságokra valahogy igaznak látom a fenti tételt. Mondom, senkit nem akarok megbántani. Tovább is van, mondjam még?

GAbica 2010.04.28. 09:54:43

@Just_blogging: Kicsit el vagy keseredve, úgy látom. Meg attól, hogy valaki magyar születésű magyar nő, képzeld, ott is találsz bőven normális nőt. Vagy szerinted aki nem itt született, az normálisabb? Mert?

Tényleg, Tibi, megírhatnád a posztot a férfiakról, akik szerint csak a külföldi nő az igazi :)

Just_blogging 2010.04.28. 10:11:31

@GAbica: Szia! Mégegyszer megismétlem: 1. Az a vélemény amit írtam, több egymásról tökéletesen független ember véleménye volt. Sajnos idő hiányában nem tudom belinkelni azokat a fórumokat, ahol szintén ehhez hasonló konkluzióra jutott a posztíró és/vagy a hozzaszólók sokasága. 2. Kevés kívételtől elteninktve a korosztályom (akiket én személyesen ismerek) azt kell mondjam hogy a gyakorlati élet igazolni látszik ezt a véleményt. Igen, ez egy nem reprezentatív minta.

El vagyok keseredve de ezt most hagyjuk. Azért írtam ezt a hozzászólást, mert úgy érzem, hogy észlelem magam körül ennek a hozzáállásnak a következményeit. És azt mondom (most megismétlem), hogy állj és ne tovább! Ezzel a gondolkodás-móddal gyakorlatilag preferált helyzetbe kerül egy csoport (most egyszerűsítsük le: azok akik "nem aranyosak"), és azzal hogy - némi sarkítással - nekik mindent szabad, láttam, észleltem, hogy micsoda romokat hagynak maguk után. Nem akartam, hogy bárki magára ismerjen, ezért fogalmaztam ennyire általánosan.

Egyszerűen azt látom, hogy emberi teljesítmény és az "eredmény" a mai magyar társdalomban olyan szinten kettévált, hogy gyakorlatilag - megint némi sarkítással - vannak a mindent nyerő nyertesek és a szinte mindent vesztő vesztesek. És nagyon marginális a középút. Erre szerettem volna felhívni a figyelmet.

lárvalányhaj 2010.04.28. 10:25:07

@Just_blogging:

Abban igazad van, hogy a világ sok tekintetben el van cseszve. A pasiktól azt várják, hogy macsók legyenek, a nőktől meg, hogy tökéletes testű, ugyanakkor affektálós, szerepjátszós cicababák. Egyszóval olyan szerepek eljátszását várják a másiktól, amik csak a párválasztásnál izgalmasak, a párkapcsolaton belül viszont egy idő után veszélyeztetik a megfelelő együttműködést. (Miről beszélget a macsó és a cicababa?)

Viszont. Az a baj a magyarázatoddal, hogy túlzottan leveszi a felelősség terhét az egyén válláról. Miért választott a csaj "macsó" partnert? Miért maradt meg mellette éveken át, tűrve a kihasználást, az agressziót? Talán aláírt valami szerződést, ami erre kötelezi?
(Hasonlóképpen, azt a kérdést is fel lehet tenni, hogy az aranyos srácok vajon miért a cicababákra nyomulnak? Miért nem a szürke, szemüveges évfolyamtársnőjükre, aki mindennél jobban vágyik egy tartós kapcsolatra, viszont az aranyos srác észre se veszi?)

GAbica 2010.04.28. 10:32:08

@Just_blogging: Eszerint nagyon más körökben mozgunk, és valóban nem reprezentatív a mintád. Ismerek mindenféle korosztályból jól működő, harmonikus kapcsolatokat, és van, ahol különböző országból származnak, de a legtöbb nem, és mégis működik.
A blog típusokat mutat be, ajánlom, hogy olvasd el a fenti sarokban található linket, ahol korrektül le van írva, hogy hol is jársz.
Aranyos srácnál is van ilyen élethelyzet, van másmilyen is. Az aranyos sráccal az az egyik legnagyobb baj, hogy a legtöbbnek olyan durva önértékelési zavara van, ami a legoptimistább hozzáállású nőt is sikítva kergeti el igen rövid idő után.
Egyébként ez az egyszerűsített, aki nem aranyos, annak minden összejön, aki az, annak semmi, eléggé sarkított. Az emberek sokfélék, sokuknak sikerül ez, sokuknak az, csak van, aki nem tudja már értékelni azt, ami van neki, mert az az egy bizonyos cél nem jön össze. Érted, hogy értem. A "nem aranyos emberek"nek sem jön össze minden, ebben biztos lehetsz. Csak jól adják el magukat, illetve máshogy állnak az élethez.

Just_blogging 2010.04.28. 10:34:39

@lárvalányhaj: Sokszor beszélgetek fórumokon, elmúlt 10 év egyik legkonstuktívabb válaszát kaptam. Köszönöm.

Két gondolat: "Miért nem a szürke, szemüveges évfolyamtársnőjükre" - mert nevetni fogsz, sok esetben ők is csak azokat a férfiakat akarják elfogadni, akikre a "menő" csajok buknak. Sok esetben. Itt már azért vannak szép számmal kivételek.

Első bekezdés: itt még a nem is a szereppel van gondom. Hanem, hogy az nem artikulálódik, hogy sok esetben egy férfi/nő azért tudja eljátszani azt a bizonyos szerepet, mert jó helyre született. (Mindkét nem esetére értem.) Mert mondjuk valaki alá tettek a szülei kocsit, lakást, esetleg nyaralót, és sokan vannak, akik ezzel nem tudnak versenyezni. Erre írtam, hogy sok esetben az "eredmény" alapján kerül sor az értékelésre, nem a teljesítmény alapján.

Just_blogging 2010.04.28. 10:36:46

@lárvalányhaj: És engedj meg még egy gondolatot: a "világ" első sorban nem azért van elszúrva, mert egy gonosz diktátro így akarta. Hanem mert a Mi döntéseink alapján így alakul.

lárvalányhaj 2010.04.28. 10:41:26

@GAbica:

"A "nem aranyos emberek"nek sem jön össze minden, ebben biztos lehetsz. Csak jól adják el magukat, illetve máshogy állnak az élethez."

Persze. Pl. nekem egyáltalán nem jönnek be a macsók, eszembe se jutna összeállni egy ilyen formával.

Van olyan ismerősöm is, akire a fenti leírás pontról pontra illik, és mégis dugott már ő is életében, sőt, most tartós kapcsolatban él, és gyerekei is vannak.

Just_blogging 2010.04.28. 10:43:33

@GAbica: Szia! Az első hozzászólásban is írtam, hogy tudom, hogy hol járok. Ami miatt eljutottam addig a pontra, hogy hozzászólók pontosan az volt, hogy sajnos ezt sok esetben élőben látom ÉS sajnos sok esetben azt látom, hogy ez alapján a zsinórmérték alapján olyan emberk jutnak "lehetőséghez", akik érdemtelenek rá. Amikor egy vizsgaidőszakban a lányban kellett a lelket tartni, mert a kedvese kiborította. És sok-sok olyan élethelyzetet láttam illetve vettem részt benne, amikor egy-egy (vagy sok-sok ;-) ) ilyen "kedves srác" segített eltakarítani azt a bizonyos szemetet (vagy romot), amit más hagyott maga után. És azt látom, hogy az ilyennek sok esetben nincs következménye. (Nem büntetőjogi, hanem erkölcsi-morláis. Hogy mondjuk a következő áldozat-jelölt azt mondja, hogy azért nem járok Veled, mert láttam, hogy mit tettél az elődőmmel.)

GAbica 2010.04.28. 10:45:27

@lárvalányhaj: Mindenkiben benne van a lehetőség, hogy bármit kezdjen magával, csak amíg álomvilágban él, esélye nem lesz változtatni. Ha megteszi, akkor lehet jó és harmonikus kapcsolata is, például.
A macsókkal meg az a helyzet, hogy ahogy mondani szokták, zsák a foltját... Akinek macsó kell, az keressen azt, akinek normális férfi, az meg olyat. :)

GAbica 2010.04.28. 10:54:01

@Just_blogging: Csak miért van olyan érzésem, hogy azt a bizonyos romot cicababáknál takarította az aranyos srác? Egyébként mondok egy példát, hátha úgy átjön, hogy mi a baj.
-Aranyos srác vagyok, segítek az Icának, mert az Ica az amúgy egy annyira gyönyörű meg szép nő. És szegénynek megint egy szemét pasija van. Nem baj, majd én itt leszek mellette és megvigasztalom. És vigasztalom, és vigasztalom, és meghallgatom az új pasijáról szóló történetet is, meg azután is megvigasztalom. De előbb-utóbb Ica észreveszi, hogy neki csak én kellek, mert hiszen én mindig itt álltam mellette.
Ica eközben: Francba, megint nincs autóm, elvitte a Karcsi magával, mi legyen? Ja, tudom már, hát ott van az aranyos srác, majd ő segít. Jaj, Katikám, hova gondolsz? Az aranyos srác csak a barátom, ha akart volna valamit, már rég lépett volna. De jó is így, legalább van egy pasi, aki férfiszemmel megvilágítja hogy a Karcsi miért ilyen.

Az aranyos sráccal is az van, hogy álomvilágban él, és beképzel dolgokat, és vár.
És most azt ne hidd, hogy elméleti a fejtegetésem, voltam én is aranyos lány, csak aztán felébredtem. És fura módon, lett is olyan életem, sőt, még sokkal jobb is, mint amiről akkoriban ábrándoztam csak maximum.

lárvalányhaj 2010.04.28. 11:00:37

@Just_blogging:

"sok esetben ők is csak azokat a férfiakat akarják elfogadni, akikre a "menő" csajok buknak. Sok esetben. Itt már azért vannak szép számmal kivételek."

És ez vice versa is így van, én is tudnék számos ilyen példát hozni.

" sok esetben egy férfi/nő azért tudja eljátszani azt a bizonyos szerepet, mert jó helyre született."

Szerintem kicsit sarkítasz. Ez erősen közegfüggő. Abban a közegben, ahol én mozogtam, sohase volt különösebben szempont az anyagi helyzet. Ez egyszerűen nem volt érdekes.
De még ha a pénz vonzza is a csajokat, nem vagyok benne biztos, hogy segíti a mindkét fél számára kielégítő tartós kapcsolat kialakítását. Tartok tőle, hogy a sok pénz, a kabrió stb. inkább az aranyásó-típusú csajokat vonzza, ők meg valószínűleg nem alkalmasak normális kapcsolatra.

Számomra az a fő probléma, hogy az emberek többé nem akarják _megismerni_ egymást. Az első néhány benyomás alapján alkotnak egy felületes képet, és ennél nem hajlandók mélyebbre ásni.
Ha valaki nem tudja elsőre hozni az alfahím paramétereit, az megy a levesbe, függetlenül bármiféle belső értéktől. Ha viszont igen, akkor hagyják, hogy bármit megtegyen velük.
Ezért nem tudom sajnálni azokat a csajokat, akik bedőlnek egy kihasználós macsónak, mert ők is megragadtak egy felszínes képnél, rávetítették erre a saját ábrándjaikat, és onnantól fogva kiszolgáltatják magukat.

lárvalányhaj 2010.04.28. 11:01:58

@GAbica:

Mitől lesz egy lány aranyos lány? Kíváncsi vagyok a te perspektívádra is.

Just_blogging 2010.04.28. 11:04:07

@GAbica: Szia! Remélem fogok ilyennel is találkozni. Valahogy a "nem járunk de barátok legyünk" gyakoribbnak tűnt...

GAbica 2010.04.28. 11:04:36

@lárvalányhaj: Ugyanaz, mint az aranyos srác, csak nőben. :)

GAbica 2010.04.28. 11:05:25

@Just_blogging: Ez a nem járunk, de barátok legyünk a legősibb lekoptató/szakítós szövegek egyike :)

lárvalányhaj 2010.04.28. 11:07:19

@Just_blogging:

Vlszg. nem a megfelelő közegben vagy, és nem a megfelelő emberekkel ismerkedsz.

Meg szerintem ez a romeltakarítás-dolog eleve nem pálya. Ezeknek a csajoknak eleve van egy elbaszott férfiideáljuk, és maguktól úgyse fognak változtatni. Csak felhasználnak arra, hogy ellásd azokat a lelki igényeiket, amiket a Rosszfiú nem tud ellátni.

Just_blogging 2010.04.28. 11:08:21

@lárvalányhaj: "Szerintem kicsit sarkítasz. Ez erősen közegfüggő." - Sajnos nem. Egyérszt engem is pipáltak már így le, másrészt hallotam már 24-26 lányoktól "kritériumokat". Persze általánosítani nem lehet ez alapján, DE nem egyedi eset.

"Számomra az a fő probléma, hogy az emberek többé nem akarják _megismerni_ egymást. Az első néhány benyomás alapján alkotnak egy felületes képet, és ennél nem hajlandók mélyebbre ásni." - ezért írtam az első hozzászólásomat.

"Ha valaki nem tudja elsőre hozni az alfahím paramétereit, az megy a levesbe, függetlenül bármiféle belső értéktől. Ha viszont igen, akkor hagyják, hogy bármit megtegyen velük.
Ezért nem tudom sajnálni azokat a csajokat, akik bedőlnek egy kihasználós macsónak, " - ebben első körben igazad is van. Érem másik oldala: aki ezt nem tudja hozni, simán belekerül egy negatív spirálba, amelybe hosszú évekre benn ragad, ha egyáltalán ki tud törni.

lárvalányhaj 2010.04.28. 11:10:04

@GAbica:

Ezt értem, de neked min kellett változtatni, h kigyere ebből a skatulyából?

Just_blogging 2010.04.28. 11:10:09

@GAbica: "Ez a nem járunk, de barátok legyünk a legősibb lekoptató/szakítós szövegek egyike :)" - persze, tudom.

GAbica 2010.04.28. 11:17:01

@lárvalányhaj: Vigaszfarok, magyarul. De ez még rosszabb, mert szex sincs.

GAbica 2010.04.28. 11:17:57

@lárvalányhaj: Megváltozni. :) Jó, tudom, nem erre gondoltál.
Amúgy amit írtam: felébredni és élni végre, nem pedig álmodozni. Hanem tenni is a dolgokért, és reálisan nézni az értékeim meg a dolgaim.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.28. 11:19:56

Szerintem menjünk át a szex szerelem gyengédség blogba!:D

lárvalányhaj 2010.04.28. 11:21:35

@Just_blogging:

"Egyérszt engem is pipáltak már így le, másrészt hallotam már 24-26 lányoktól "kritériumokat"."

Mondom, nem jó közegben mozogsz. Amikor megismertem a férjemet, már elmúlt 30, de sem saját lakása, sem kocsija nem volt. Mégis igen hamar hozzámentem. A baráti körömből is több hasonló példát tudnék mondani.
Vagy tudok példát mondani a fordítottjára is: ismerek kb. félmilliós fizetésű pasast is, aki tipikus aranyos srác, és 90%-ban aranyásókkal találkozik össze.

Szerintem az anyagiakhoz kötni a csajozási sikereket teljes zsákutca. Ezzel csak saját magadnak állítasz tök fölösleges akadályokat. Arra mindenképpen alkalmas a dolog, hogy tovább rontsa az önértékelésedet.

"Érem másik oldala: aki ezt nem tudja hozni, simán belekerül egy negatív spirálba, amelybe hosszú évekre benn ragad, ha egyáltalán ki tud törni."

lárvalányhaj 2010.04.28. 11:24:10

@Just_blogging:

"Érem másik oldala: aki ezt nem tudja hozni, simán belekerül egy negatív spirálba, amelybe hosszú évekre benn ragad, ha egyáltalán ki tud törni."

Két közgazdász álldogál a Porsche-szalon előtt. Az egyik felsóhajt:
- De szeretnék egy Porschét!
Mire a másik:
- Ugyan már, mindketten tudjuk, hogy nem szeretnél!

Just_blogging 2010.04.28. 11:24:16

@lárvalányhaj: Őszintén, tiszta szívből tisztellek. Jó tudni, hogy vannak ilyenek.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.28. 11:28:13

Drága anyám!
Kurvára nem attól lesz valaki menőcsávó/aranyossrác, hogy mekkora slusszkulccsal jár. Nagyon szélsőséges példákat tudnék erre mondani, de csak a legszélsőségesebbet mondom.
Ismertem egy faszit, akinek eleve az volt a beceneve, hogy Lököttye. Soha életében nem volt állása, többnyire ebből-abból élt. Nagyjából annyi ruhája volt, amennyit pillanatnyilag viselt. Ebből nagyjából tudható, hogy autója talán még álmában sem volt.
Ehhez képest az általam ismert legjobb nőket dugta, de nemcsak dugta őket, hanem verte is, azok meg elég szépen pénzelték.:)
A világ néha fura.:D

GAbica 2010.04.28. 11:32:31

@El Topo (Sgt. Elias): :D :D :D
Oké, úgyis feladom már a "térítést".

lárvalányhaj 2010.04.28. 11:39:10

@GAbica:

Mondjuk ja. Nekem is hasonlóak a tapasztalataim. Sokáig eléggé álomvilágban éltem a pasikat illetően.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.28. 11:43:42

@lárvalányhaj: Azért az ritkaság, hogy valaki úgy szülessen, hogy mindennel kapcsolatban rögtön két lábbal álljon a földön.
süti beállítások módosítása