Olvasói rovat - Vendégségben Szándoréknál

2009/02/28. - írta: Modor Tibi

Pálinkás jó nagyokat kívánunk ezen a kellemetes szombat délutánon!

Tiborban is régóta érlelődik egy vendégséges poszt, de szándor rajongónk megelőzött, és úgy éreztük, ez a bejegyzés ahogy van, megérdemli a leközlést. Szerénységem egyenesen zseniálisnak tartja.

Szervusztok, szervusz Tibi bátyó, szevasz Józsi koma!

Nahát, kedves barátocskáim. Eljött az idő, hogy meginvitáljalak titeket egy csekélyke kis összeruccanásra jövő vasárnap délután 3-kor hozzánk, Csömörre. Persze a sorok között kéretik öttől 10 percig terjedő késés szabályát betartani.

Nagy traktára ne számítsatok, ha jösztök, lesztek, ha hoztok, esztek :-) - mondom én viccesen, de természetesen a nejem egész nap sürög-forog a konyhában, nehogy azt híreszteljék majd a vendégek, hogy ezek a Szándorék éhen tartottak minket. Egy könnyű kis estebéd készül a kellemdús hangulat szempontjából. Egy kis töltött dagadó, fasírt, majonézes saláta meg egy csekélyke kis kontyalávalóval készülünk a miheztartás végett.

A vendégek: Jenő, Marika és a kis Benő  szinte meg is érkeznek pontosan 5 perc késéssel - ajándékba csomag kávét és csemegekosarat hoznak, egy szegfűt celofánban, meg egy üveg édes pezsgőt. Nem mondom, megadták a módját, Marika felvette a csipkegalléros blúzát, és még Benőke is csokornyakkendőt kötött. Mondom is Jenőnek, hogy -Jenőkém, kínáld meg magad egy hellyel, -Nem, köszönöm Szándorkám, jótállok magamért. :-)

Előkeressük a Szép Poharakat, töltünk bele konyakot, ahogy kell. Mondom a gyerekeknek, menjetek játszani, bár tudom, hogy utálják egymást, de legalább a kis Sanyikám meg tudja mutatni az új távirányítós autóját Benőkének. Na végre, csak a felnőttek maradtunk - politizálunk egy sort, de csak  egymás mellett elbeszélünk körbe körbe karikába, pedig egy hajóban evezünk. Mondja is a nejem, nehogy itt elmérgesedjen a helyzet, Uram és parancsolóm, vedd elő a kártyát, kártyázzunk egy jót. Aztán így telik az este kellemetes hangulatban, nagyokat nevetünk, isszuk a pezsgőt meg a konyakot, esszük a franciasalátát, de aztán sokáig nem lehet itt hangoskodni, mert akkor szólni fognak.

Marika is aszondja, hogy gyerekek, minden nagyon szép volt, minden nagyon jó volt, de most már tényleg mennünk kell, mert holnap munka.

El is válnak útjaink, végülis szép emlék marad az este, meg is beszéljük, hogy többször kéne ilyet csinálni, jövő héten ugyanekkor, ugyanitt, aztán az est további részében azon reménykedünk, hogy azért ugye majd ők mondják le előbb.


Hát így élünk mi Modorfalván, 2009 februárjában.

Üdvözlettel: Szándor bátyó.

 

Mit is mondhatnák erre? Azonnal megjött a kedvem alkotni ebben a témakörben is! Nemsokára folytatjuk ;-)

Szándor úrfinak pedig nagyon köszönjük a hozzájárulását, immár nemcsak kommentek, hanem saját esszé formájában is.

-Jajj, Marikám, ne hülyéskedjetek már, minek hoztok ilyen drága ajándékot..? Megbeszéltük, hogy idén már csak a gyerekek kapnak. Nálunk meg szalad minden, akkora kupi van, ezer bocs meg egy anyamedve!

Folytatás itt.

22 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.02.28. 14:40:27

Kadlott Karcsi kazettát-e hallgattatok?

2009.02.28. 14:46:23

Egyébként mi is pont vendégségre készülünk. Oldalbordám a konyhában sürög-forog, a trónörökösöket meg persze én is beküldtem a szobájukba, menjenek játszani!

Miss Marple 2009.02.28. 16:16:10

Ez szép volt. Olyan meghitt... (Baszki, még mindig jobb, mint ha szombatonként lemocskosulna apjuk a kocsmában, aztán hazatérvén lerendezi a családot!)

Hogyan lehetne megtanítani embereket arra, hogy mi az a tartalmas élet? Vagy ez már az?

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.28. 18:20:28

egyszer vendégség alkalmával egy orvostól (onkológus) a szüleim is kaptak egy becsomagolt pezsgőt...
még az a szerencse, hogy csak a vendégsereg elvonulása után bontották ki a szüleim a jóféle nedűt tartalmazó palackot a csomagolásból, ui. egy 5ezres volt felcelluxozva az üvegre...
kacarászott mindenki a szűk családban, ui. arra tippeltünk, hogy egy betegétől vagy annak családjától kaphatta...
hát ugye, hogy nincs is paraszolvencia...

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.28. 18:31:06

@Miss Marple: hallja-e kend...
magát fikázzák a comment.com blogon a Pofa be! c. poszton...

"Nincs szombat nyomozós nyanya nélkül. Az alibi című Agathe Christie-krimiben az új Miss Marple nyomoz, de a krimirajongókat ez úgyse rázza meg, mert lényeg a nyomozás (m1, 20:15). Egyébként pont a múltkor jutott eszembe, hogy ahol Miss Marple megjelenik, ott gyilkosság történik, szóval lehet, hogy inkább a nyanyával van a gond, őt kellett volna már jó régen lecsukni."

mbenedek 2009.02.28. 20:51:53

Francia saláta nagy "F"-fel :)

Miss Marple 2009.02.28. 22:28:13

@ufó - motoros pizzafutár a Lepratelepen: Légy szíves védj meg! Üzenem nekik, hogy ne piszkáljanak, mert odamegyek és megölök valakit. És hogy nyanya a jó édes anyjuk.

feltételes reflex 2009.03.01. 12:43:13

ez zseniális!!! :-DDD

"egy könnyű kis estebéd készül a kellemdús hangulat szempontjából."

ezért a mondatért külön garantálok! :)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.03.01. 19:57:25

@Űrlény Lajos: á, azt csak a szilveszteri bulikon. Amúgy igényes zenét raktunk be: leteszteltük a házigazda hifiberendezését a Dark Side of the Moonnal :-) Szóltak rendesen a mélyek!

2009.03.01. 21:50:39

@Modor Tibi: Bocsánat a kötözködésért, elismerem, hogy nem vagyok szakértője a témának, de falun Dark Side of the Moon? Az nem inkább városi modorosság? Vagy esetleg ti vittétek magatokkal ? ;)

(És ha már az igényes zene szóba kerül, Mike Oldfield munkásságáról sem feledkezhetünk meg.)


Egyébként nekem a legjobban a "csomag kávét és csemegekosarat hoznak, egy szegfűt celofánban, meg egy üveg édes pezsgőt" rész tetszett. Mondjuk, már a szereplők neve sem semmi. Remélem, lesznek még ilyen ütős dolgok. Köszönjük!!!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.03.01. 22:04:15

@Űrlény Lajos: ó, vidéken is szeretik a technikát meg az igényes, progresszív rockot! Hamarosan már meg kéne írnom ezt is, Oldfield úr kitüntetett helyet fog benne kapni! :-)

Az idézett szövegért, no meg a posztért is pedig szándort illeti minden dicséret, remélem, olvassa!

2009.03.01. 22:17:30

@Modor Tibi:
Gimnazista koromban volt egyetlen Mike Oldfield album, az Amarok, amit nagyon sokat hallgattam, és ettől nagyon igényesnek éreztem magam. Talán még most is tetszene, ha meglenne valahol. Igaz, már akkor is felmerült bennem a gyanú, hogy modoros ez a zene (persze ezt a szót még nem ismertem), és attól féltem, hogy Mike Oldfield átver azzal, hogy rámtukmálja, és ezzel sznobot csinál belőlem.

De tudjátok mit? Én ugyan nem tudnék ilyen jó posztot írni, de a kritizálás az megy: Szóval van egy olyan sejtésem, hogy ez a vendégség tulajdonképpen nem mostanában történt, hanem néhány évtizeddel ezelőtt. Vagy akkor ez még nem is számított volna modorosnak? Mostanra viszont már szürreálisan modorossá vált.

2009.03.01. 22:37:16

Kicsit továbbgondoltam a dolgot. Nincs elég időm leírni, de gyorsan:

Szóval, itt mintha a modosorrágnak egy olyan vállfajról lenne szó, hogy valaki a fiatalkorában rögzült szokásokon, divatokon nem tud túllépni. (Talán nem is a legszorosabb értelemben vett modorosság, de azért semmiképpen sem offtopic.)

Szóval a továbbgondolás alatt azt értem, hogy vajon mi lehet a "mai világnak" olyan (a fent leírt pl. csipkegalléros blúz/csemegekosár kombóhoz hasonló), ma még többé-kevésbé normálisnak gondolt vadhajtása, ami kb. tíz év múlva groteszkül modorosnak hat majd?

Plazmatévé? (Vagy főleg a plazma/LCD TV-vita, hogy fogunk ezen röhögni!)
Házimozirendszer?
Muffin?

Van még ötlet?

2009.03.01. 22:45:41

És csak hogy még egy kicsit kötözködjek. Vidéki városokban, értelmiség felé tendáló társaságban talán tényleg megtestesítheti az igényességet a Dark Side of the Moon, de falun tényleg nem tudom elképzelni. Igaz, még egy másodpercet sem hallottam belőle, és nem is élek falun, szóval lehet, hogy nincs igazam :-)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.03.01. 23:09:49

@Űrlény Lajos: a házimozirendszer (nagy tévé, 5.1-es hangrendszer) meg a muffin már most is az. Részben meg is írtuk.

A többire majd szándor válaszol :-)

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.01. 23:23:31

@Miss Marple: ezt tudtam intézni a comment:com-nál...

kiricsizoltan 2009.03.01. 22:08:42

@ufó - motoros pizzafutár a Lepratelepen: az a problema, hogy nem gondoltam volna, hogy miss marple, ez az édes öreg néni, aki olyan, mint egy kellemes angol teasütemény, szóval, hogy ez az áldott asszony olvassa a comment:comot. most viszont már tudom, ergo itt is megjelent, vagyis félő, hogy itt is bármi megtörténhet, szóval jobb jóban lenni vele, amíg le ne sittelik végre. úgyhogy addig is bocs, nem úgy gondoltam, így tört ki belőlem a feszültség, már megbántam.
Válasz erre

elfogadható?... :)
----------------------------------------------

a többieknek pedig....
dark side of the moon-ról annyit, hogy jártam ott, és utálom..., de sajnos nyáron is vissza kell majd térnem, mert a Galaktikus Nagytanács úszómesternek osztott be a Mare Imbrium partjára..., brrrr..., annyira utálom azt a melót!
:)

scarlet ruby blue 2009.03.02. 10:22:25

@Modor Tibi: Mi a baj a prog rockkal? Az is modoros? :)

Akkor már inkább az Enyát bántsátok, meg a magukat mindenféle elf neveken hívó 35+ családanyákat/apákat.

no mail, no problem 2009.03.02. 13:35:33

@scarlet ruby blue:

feltételenül az, amikor valaki 30-40 éve csak azt hallgatja, és közben elmagyarázza, hogy azóta semmilyen értelmes zene "nem született", " és ez mára ez időtálló klasszikussá vált". Netán fiatalabb, mint ezek a zenék, de csak ezeket hallgatja, mert "hite szerint" ezek "szinvonalas, értékes alkotások", és minden más "igénytelen slágerzene", "tüc-tüc". szerintem a "progresszív rock" is elég modoros kifejezés, hát még a többi. az erőltetett műfaj besorolásoktól már a rádióújságban is agyfaszt kaptam, pedig az "a fasorban sincs" a zenei stílusok és irányzatok "gazdag tárházához" képest..

@Modor Tibi:

Tiborom, és Vangelis elvtárs egy senki?!? Hogy lehet ezen a helyen ily méltatlanul elhallgatni kiváló munkásságát? Az 1492? Tarara-tarara-tararam...

A modoros DJ is elve hálás téma, hisz a neve elé biggyesztett "DJ" eleve modoros, ha megsértődik attól, ha elhagyod, duplán az, (pont ahogy egy orvosnál el tudod magad ásni, ha nem teszed a neve elé a doktort) és eddig meg sem szólalt. a fordulatai többségért egy adótoronnyal kellene szájonkapni a legtöbbet. tele van velük a tilos rádió, sajnos.

Celtic 2009.09.20. 10:57:19

Uristen :) Ez nagyon utott. Nem csoda, hogy annyira utalom a rokonlatogatasokat vasarnap delutan meg a ilyen csalados bulikat....

hayamushka (törölt) 2010.02.21. 15:58:38

"Hogy kéred a kávét, egy vagy két cukorral?"
Nekem ez a kedvencem
süti beállítások módosítása