A kiskrapekok haverja

2009/02/07. - írta: Modor Tibi

-Na mi van, gazfickók? Gyertek, birkózzunk, fektessetek kétvállra!

Ma a gyerekes családok modorosságra fokozottan hajlamos férfiismerőseiről szeretnék beszélni. Leginkább gyermektelen agglegények testesítik meg nálunk ezt a kategóriát, de nem kizáró ok az elvált, ám gyerekes állapot sem.

Sokan hiányolták közületek a hajdani bejegyzések nyelvimodor-orientáltságát, hát most abből is kaptok egy csokorral.

Az ismerősök minden helyzetben szót tudnak érteni a gyerekekkel. Leguggolnak a kis zsiványhoz, és így társalognak:

-No, pupák! Aztán az oviban van-e már kishaverod?

-Igen, a Kató Norbi!

-Az igen! Aztán melyik a kedvenc csapatod?

-A Juventus!

-Nahiszen, aztán mit játszott a Júve a hétvégén?

-Hát izé, azt nem tudom, de a Del Piero a kedvenc focistám.

-És a csajoknak udvarolsz már?

-Dehogyis! Utálom a lányokat!

A homo ludensi énjüket is gyakran megcsillogtatják az ismerős család körében:

-Na te zsivány! Hadd nézzem, mennyire vagy erős! Badizol, mi? Na adj egy pacsit! Hijj, de nagyon erős ez a kisfickó, de fáj! Mecsoda muszklik! Feszítsd csak be!

-Betyárok, gyertek csak, focizunk? Kiállok egyedül ellenetek! Nem akartok? Akkor bokszoljunk, gyere, én két ujjal harcolok csak! Ökörködünk egy jót!

További lehetséges, kevésbé ártalmatlan foglalatosságok: a gyerek életveszélyes levegőbe dobálása vízben vagy akárhol, alkohollal kínálása, esküvőkön bebombázott állapotban megtáncoltatása, rosszabb esetben szerepeltetése:

-Na Zsozsókám, azt csiripelik a madarak, hogy te nagyon ügyesen tudsz bréktáncolni. Gyere csak ide, brékeljél csak egy kicsit a Dédinek, mert ő olyat eddig még nem látott! Azt az elektrikbugit, tudod, berakom a Falkót!

A család barátja tehát látszólag ért a gyerekek nyelvén és remekül eljátszik, elviccelődik velük. Sajnos az a gyanúnk azonban, hogy az esetek többségében ez csak egy álca, ami igazából a jó apuka leszek képét próbálja ösztönösen a kiszemelt ismerőshölgyek szemében kelteni, amúgy meglepően sikeresen. Ügyesen használja fel többéves rutinja során szerzett felületes témáit és kliséit, mert igazából fogalma se lenne arról, hogy némelyik gyerekkel normálisan, kisebb feltűnést keltve is el lehet beszélgetni.

-Na te rosszcsont! Összecsomagollak és feladlak postán, így ni! Kérsz egy barackot?

Címkék: család gyerek
55 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

huhujje 2009.02.07. 10:11:05

Atyavilág, ki nem állhatom, amikor a kisgyerekeket hülyének nézik. Habár nagy részük felnőtt korára úgyis egy barom lesz. :)

sockpuppet (törölt) 2009.02.07. 10:23:14

A pedofíliába hajló "És, szőrös-e már a kis bögyörőd", az smafu?

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.02.07. 10:30:39

A levegöbe dobált gyerekek aztán úgy felhergelik magukat hogy mire vége van a zsúrnak 1-2 biztos bepisál. Az ilyen faszikat különben egy helyszínen jelenlevö szigorú anyóspajti/nagynéni szokta szemmel tartani, aki mivel az öblös, poenkodós bunkónak nem mer beszólni a visongató, behuggyozás szélén táncoló gyereket egrecéroztatja.

aGerald 2009.02.07. 11:06:11

Én meg azokat a az elcseszett szülőket szeretem, akik úgy gondolják, hogy mivel ő biztos nem élvezné a levegőbe dobálást, meg az különben is 10-ből 9-szer gerinctöréssel ér véget, ezért a gyereke se csinálja. Kérdezd már meg az örömtől visongató kölködet (már ha talál valakit a szomorúsorsú, aki feldobálja) , hogy miért nem lehet letenni dobálás után, miért akarja azonnal újrakezdeni, amikor a szülei szerint az rossz! Vagy ő még kicsi ahhoz, hogy eldöntse, mit élvez, ugye?
"Beszélgetni a gyerekkel"... Te láttál már óvodaudvaron egymással játszó gyerekeket? Mihez hasonlítanak inkább, csendben beszélgető, vagy visongva rohangáló társaságra?
Akurvaéletbe, de fájt ez a post. :-)

kisebbik rokk 2009.02.07. 11:09:06

:-D

Erről az jutott eszembe, hogy vannak olyan rokon- ill. ismerős nénik, akik szintén úgy érzik, "értenek a gyerekek nyelvén", és a kisbabákhoz képesek a végtelenségig így beszélni fuvolázó hangon: Hát szia! Hát szia te! Hát mi van? Hát hogy vagy? Hát szia!... stb. A nagyobbaknál pedig ugyanők a "jó kisfiú/kislány voltál-e" tematikát erőltetik.

saq 2009.02.07. 11:10:05

egyrészt fogyatékos a szar blogod, másrészt meg mindaketten tudjuk hogy honnan loptad a nagy részét.
harmadrészt, meg ezekkel a szavakkal kurvára nincs semmi gáz.

Maestro 2009.02.07. 11:22:17

szerintem ez nem modorosság, hanem "gáz vagyok és nem tudom magamról".

dr. Wilbur Swain 2009.02.07. 11:26:33

ehe, szerintem a levegőbe dobálással semmi gond nincs, a többi meg szerencsére nem illik rám :D
a blog kurvajó, mindenki bekaphatja

mobo 2009.02.07. 11:29:45

Szerintem az ilyen viselkedés kizárólag a felnőtteket zavarja, a gyerekeket meg szórakoztatja. És ugyan ki nem szarja le, hogy mi zavarja a buta felnőttjét?!
Ha a baba elmosolyodik a hülye emelt hangú gügyögésre meg sziázásra, akkor téged mit zavar?
Ismerek pár embert, akik szívesebben csinálnak hülyét magukból a gyerekek szórakoztatására, mint hogy megpróbáljanak megfelelni a gyöpös szülők elvárásainak. És mennyire igazuk van. : )

Maestro 2009.02.07. 11:32:46

Onnantól van para, hogy miután a "modoros" kimodorkodta magát, elkezd disputát folytatni a gyereknevelés _csínjáról_bínjáról. A legjobb amikor a nagyszülő ugat be a gyerekének, hogy az hogy neveli az unokáját.

saq 2009.02.07. 11:33:19

mobo teljesen igazad van. dehát ennek az egyetlen-önnáló-gondolat nélküli cerkófnak magyarázhatod.

swainy te buzzi vagy vagy mivan?

ez itt nem társkereső , te ratyadék!

Golem 2009.02.07. 11:39:26

Már régebbi bejegyzéseknél is kikívánkozott belőlem, de most le is írom, már csak azért is, mert valószínűleg utoljára jártam itt. :)
Amikről írsz és főleg ahogyan írsz az egyrészt nem különösebben vicces. (értsd. stílustalan) De ez a kisebbik baj. A nagyobbik, hogy mindez egy életképtelen de más életét azért bátran fikázó, fanyalgó, magát trend-határozónak képzelő nyomoronc kis faszkalap képét tárja az olvasó elé, ami cseppet sem hiteles, ha valaki meg akarja mondani a frankót. Sok sikert a saját életedhez!

Dr. Panasz Muki 2009.02.07. 11:41:25

Azt hiszem értem, mire gondolt Tiborunk.
Vannak felnőttek, akik valódi kapcsolatot tudnak létesíteni a kicsikkel, és ezt a kicsik is érzik, a felnőtt jól érzi magát ebben a gyerekeskedésben és ez át is megy.
Aztán van az a felnőtt, aki _úgy_tesz_ mint aki ért a gyerekek nyelvén, _úgy_tesz_ mintha élvezné ezt az egészet - a cél pedig a manipuláció (anya vagy egyéb közönség lenyűgözése).
Semmi gáz nincs, ha valaki egy 3 hónapos babával beszélget - ha valóban beszélgetésnek tekinti a cselekedét és elfogadja, hogy a 3 hónapos max. egy elégedett vigyorral tud válaszolni. Sőt, ez királyságos.
A gáz az, amikor valaki hasonlót tesz, de egy "na gügyögök hozzád kis hülye" attitűddel. A gyerekek simán leveszik, hogy miről van szó, úgyhogy a modoros manipulátorok inkább virágot vegyenek anyának.
A levegőbe / vízbe dobálás, ágyra ledobás, birkó, full contact párnacsata pedig rulez.

kisebbik rokk 2009.02.07. 11:55:02

@Panasz Muki:
szerintem is erről van szó. Aki "nagy okos felnőttként" fordul a "kis buta gyerekhez", az nem igazán tud szórakoztató lenni, aki meg erőszakosan próbál közeledni, az inkább elutasítást kap a gyerektől .

Herr von Kartz 2009.02.07. 11:55:03

@Panasz Muki:

ez eddig oké, viszont miért nincs ez így, kicsit pregnánsabban, és igen, stílusosan, viccesen megfogalmazva a posztban?
Én is idekattintottam már párszor, és alapjáraton tényleg az bosszant, hogy bloggazdánknak minden modoros, amit valamilyen módon ki lehet mondani magyarul. a jókaizálástól a szlengesedésig. nincs taxatíve lefektetve, hogy "gyerekek, nem a szavak a modorosak, hanem a használatuk, és az ilyen szociológiai és ilyen pszichológiai meg olyan ismeretelméleti vetületek miatt modoros". nem azt mondom, hogy menjen el intellektuális faszverésbe (az is modoros, ugye :) ), hanem hogy fölösleges támadási felületeket hagyni és kényszerképzeteket ébreszteni a félig-negyedig megfogalmazott problémákkal.

kisebbik rokk 2009.02.07. 12:02:17

@Herr von Kartz:
nincs taxatíve lefektetve, hogy "gyerekek, nem a szavak a modorosak, hanem a használatuk, és az ilyen szociológiai és ilyen pszichológiai meg olyan ismeretelméleti vetületek miatt modoros"

De-de, többször is "le volt fektetve taxatíve", és gondolom pont az intellektuális faszverés elkerülése végett nem rágja szájba Tibi minden posztnál, hiába jönnek reklamálni azok, akik index-címlapról özönlenek. :)

Herr von Kartz 2009.02.07. 12:12:15

@kisebbik rokk:

jogos, közben rátaláltam jobboldalt a linkre, meg el is felejtettem hogy már egyszer átfutottam...

viszont annak ellenére hogy le van fektetve, kilóg a lóláb néhol. nem én fingom most a passzátszelet, előttem már megjegyezték, de azért:
"További lehetséges, kevésbé ártalmatlan foglalatosságok: a gyerek életveszélyes levegőbe dobálása vízben vagy akárhol,"

mi modoros olyan viselkedésen, ami nem kifelé, a minket körülvevőknek szól, hanem a gyereknek? ha nem élvezi, akkor persze jogos az észrevétel (a mondat további részeiben említett helyzeteket nem élvezi egy gyerkőc, erős a gyanúm), de ha szétlóg két oldalra a vigyor az arcáról, akkor mi a kánya itt a modorosság?

és ez nem az első olyan megjegyzés, amiben inkább személyes savanyúságot látok

az index címlap meg monnyonle (tudom, ne is mondja senki, modoros), nem _kizárólag_ onnan keveredek ide :)

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2009.02.07. 12:20:21

Kedves Kommentelők!

Ilyet én is tapasztaltam már. Rémes, hogyan beszélnek sógorom link cimborái unokaöcsémmel, a kis Edével. Nem beszélve Bogyó néniről sem, aki valami elképesztően torz gügyögésekkel butítja szerencsétlen unokaöcsémet. Én vagyok az egyedüli a családból, aki emberszámba veszi szegényt, és a Dér--Radnai--Soós-féle fizikapéldatárral felszerezkezvén érkezek a látogatásokra, valamint már csecsemőkorában is az Orosz Gyula--Major Mária-féle Tehetséggondozás matematikából c. műből olvastam fel neki könnyű esti mese gyanánt.

Jó szelet!
ifj. Farkas Gyula
a BME mérnök-fizikus szakának IV. éves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon kredites képzésben

Ventura Blvd 2009.02.07. 12:20:50

@Panasz Muki: Veled értek egyet. A probléma akkor van, ha lekezeled a gyereket. (vagy más, nálad társadalmi, vagyoni, végzetsségbeli helyzetében alacsonyabban állót). Tehát, amikor egy eladó lányt, aranyoskámozol, vagy az irodai takarítót, le "juliskadrágámozod) Ez nem modorosság, hanem bunkóság. Gyerekek esetében mentségedre szolgál, hogy elég nehéz beleélned magad a mai gyerek világába.
amelyre kb a következő a jellemző:
mertmegerdemled.blog.hu/2008/12/07/csak_kicsit_halsz_meg_ok05
Ha tehát egyenrangúként szeretnél társalogni egy mai gyerekkel, értened kéne azt a világot, amiről a bejegyzés szól.

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2009.02.07. 12:21:37

Kedves Kommentelők!

Ilyet én is tapasztaltam már. Rémes, hogyan beszélnek sógorom link cimborái unokaöcsémmel, a kis Edével. Nem beszélve Bogyó néniről sem, aki valami elképesztően torz gügyögésekkel butítja szerencsétlen unokaöcsémet. Én vagyok az egyedüli a családból, aki emberszámba veszi szegényt, és a Dér--Radnai--Soós-féle fizikapéldatárral felszerezkezvén érkezek a látogatásokra, valamint már csecsemőkorában is az Orosz Gyula--Major Mária-féle Tehetséggondozás matematikából c. műből olvastam fel neki könnyű esti mese gyanánt.

Jó szelet!
ifj. Farkas Gyula
a BME mérnök-fizikus szakának IV. éves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon kredites képzésben

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.02.07. 12:21:45

@saq: "egyrészt fogyatékos a szar blogod, másrészt meg mindaketten tudjuk hogy honnan loptad a nagy részét.
harmadrészt, meg ezekkel a szavakkal kurvára nincs semmi gáz. "

Köszönjük. :D Remélem, azt is tudod, kinek szóltál be. Nekem azért elmondod, honnan is lopta a Tibi ezt a "fogyatékos szart"? :D

@Golem: "Már régebbi bejegyzéseknél is kikívánkozott belőlem, de most le is írom, már csak azért is, mert valószínűleg utoljára jártam itt. :)"

Neked köszönjük az olvasást. :)

@Herr von Kartz: "mi modoros olyan viselkedésen, ami nem kifelé, a minket körülvevőknek szól, hanem a gyereknek? "

Pedig kifelé szól, és nem a gyereknek. Meg persze magának a modoros embernek.

kisebbik rokk 2009.02.07. 12:28:29

@Herr von Kartz:
Nyilván mindenki imádta, ha az apukája vagy a nagybátyja dobálta... (Így az apukákra vonatkozó résszel nem is tudok egyetérteni.) De itt most arról van szó, hogy nem biztos, hogy mindenki imádta volna, ha egy önjelölt mókamester, egy jópofa ismerős kezdi el gyúrni, dobálni, szellemeskedve cukkolni. Én legalábbis az ilyen tolakodó bohócoktól kifutottam a világból, bár lehet, hogy én voltam antiszociális, koravén, bizalmatlan _lurkó_.

Nyilván nem mindenki az index-címlap miatt keveredik ide. "Egyéni szocprob": én kezdetben a teljes mértékben ideillő kommentek miatt is látogattam a blogot, de amint felfedezte az index az oldalt, kellemetlen volt tapasztalni, hogy átalakul a komolytalan, összekacsintós, önironikus hangvétel valami egészen mássá. De lehet, hogy minden érdekesebb blognak ez a sorsa.
Bocsánat az offolásért. :-) Csövi!

kisebbik rokk 2009.02.07. 12:33:01

@Nyelvész Józsi:
Nanáhogy. Nem a gyereknek szól. Kínosan is kezdi érezni magát, ha kettesben marad a "gyerkőccel".

Herr von Kartz 2009.02.07. 12:43:34

@kisebbik rokk:

ez a szempont eszembe se jutott
visszataláltam a helyes útra, megvilágosodtam, nincs min füstölögjek :)

a posztra visszatérve, gyerekeket tömegesen lagziba hurcibálni például még szülőktől is modoros tud lenni. főleg ha épp azzal akarnak kérkedni a társaságban hogy az ő kis kóficuk már tud járni, és milyen cuki abban a csokornyakkendős-mellényes kombinációban :)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.02.07. 13:31:34

saját gyerek(ek) és nincs több modorosság

Mike36 2009.02.07. 13:32:18

mennyire erőltetett dialógusok
az agyadon kivül senki nem beszél így egy gyerekkel

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.02.07. 13:43:01

@Herr von Kartz: a posztot nem kell darabjaira szétszedni, egyben kéne értelmezni. Különösen az utolsó előtti bekezdést ajánlom még egyszer olvasásra.

@Mike36: bocs, lehet, hogy rosszul emlékszem, rég volt. Nézd el nekem, kérlek.

Lollipop (must mistake me you're the sucker) 2009.02.07. 14:05:18

Mindenki tőlem lop, még a kamillás időkből. Nem mintha zavarna, sőt. Lopjatok csak, ti is tudjátok, hogy szarok vagytok, meg én is. És ebből amúgy is csak én számítok. Izom Kinga tényleg debilis (megjegyzem ÉN Ráth-Véghtől loptam a jelzőt, de jó, nem? "debilis"...).
viszont ő és Zep legalább ki lett ötletelve, mint a kibaszott London Expedíció (LOL ;)).
De ez megint csak valami igazán szánalmas az igazán szánalmas olvasóknak.
Gügyögős bácsik meg vannak, de kb. húsz éve nem így gügyögnek már.
Kösz Réka, kösz Ron, kösz Tibi, kösz Árpi, kösz Index, kösz faszfej, kösz Terskova, kösz Sityiliva, hókusz, pókusz, kókusz.

öntelt radírpók 2009.02.07. 14:18:26

Orsi és Marci
AZ AZ Orsi és AZ A Marci?

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.02.07. 14:22:25

@Pippi Longstocking caught flashing: ha te nem, valaki más elmagyarázná, hogy ez meg mi? Meg a Kamilla?

Az első posztban szerintem egyértelművé tettük, és nem titok, hogy a matula és a Közhelyszótár szellemi atyáink. Ha van még valami, akkor méjlt kérünk szépen v. oszd meg velünk itt kissé konkrétabban. Szívesen hivatkozunk bármire, ha jogos.

Lollipop (must mistake me you're the sucker) 2009.02.07. 14:55:40

Ti jók vagytok. Csak egy törzsolvasótoknak üzentem. Ezer bocs, és moderáljatok ki. Kösz.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2009.02.07. 14:57:01

Én a gügyögő nagynéniket szívlapáttal kényeztetném hátgerincen. Ha normálisan beszélsz egy gyerekkel, egészen elképesztő dolgokat lehet belőlük kihozni.

@A Hannibal Lektűr-attitűd: tévedsz, van szülő, aki rosszabb, mint egy nagynéni. Kérsz egy kis almalevecskét? Vagy inkább teácskát szeretnél iszikázni?

(Disclaimer: kommentelőnek fia 6, lánya 4 éves)

Ernoke 2009.02.07. 17:36:34

Teljesen jogos a poszt. Nekem ugyan még nincs gyermekem, de pontosan emlékszem rá, hogy gyerekként mennyire menekültem és rosszul voltam a fentebb említett idiótáktól, a levegőbe dobálástól, az erőltetett jópofizásoktól. Nagy tévedés, hogy a gyerekek ezt élvezik...

hitomi 2009.02.07. 17:51:31

a postból fullra ráismertem az egyik (hálistennek elég távoli) család(?)tagra. súlyosan modoros a faszi, lehet, becsomagolom és elküldöm Tibinek hosszasabb tanulmányozásra. két PhD kitelik a fickóból, bazz.

ja igen, a különböző gügyögő, csücsörítő, édikéző nőrokonok külön megérnének egy posztot. utána sürgősen kiirtani őket valami spéci vírussal, ami csak őket gyakja le.
uff.

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.02.07. 21:29:38

@hitomi: Küldhetnél egy mailt, hogy miket modorkodik a pók. :D

feltételes reflex 2009.02.07. 22:27:04

hehehe, ez vágott.

No, te zsivány! :)

Mélységesen egyetértek, hogy ez az egész kifelé szól, és nem a gyereknek.

feltételes reflex 2009.02.07. 22:32:07

@Ernoke:

Gyereke válogatja. Én az ismeretlen bácsikat leginkább "megverni" szerettem (hehe), a nénik elől meg egyszerűen elbújtam, vagy ha mégis elkaptak, látványosan letöröltem a puszijuk helyét.

Biztos valami babalátogatáskor megalapozott trauma lehetett :D

janomano 2009.02.08. 18:50:55

Látom, egy-két törpike magára ismert. :-)

asdyxcqwer 2009.02.09. 16:33:07

gyerekkent en is gyuloltem az ilyen bohocokat. az egyetlen jo az volt bennuk hogy "jatekbirko" kozben teljesen veletlenul bele lehetett nyulni a szemukbe + tiszta erobol okollel utni (bar ez nem nagyon fajhatott igy visszagondolva :)), aztan merjen felpofozni a parasztja a szuleim / tarsasaguk elott, ha-ha

a "hat szia" tipusu oreglanyoktol is szinten idegrohamot kaptam, szerencsere a szuleim sokszor szoltak is hogy ezt nem kene tovabb eroltetni

btw jo post!!

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.09. 16:59:47

nem tudom miert gondoljak egyesek, hogy a gyerekkel maskent kell beszelni mint egy normalis emberrel, miert kell olyan gyerekek bizalmaskodni, aki bennünket allig ismer.

En azt is utaltam gyerekkent is, de gyerekeimmel is, amikor bizamaskodassal zavarba hoznak.
Na van-e mar szertöd?- tipusu kerdesek 5 eves korban.

Ernoke 2009.02.10. 08:46:19

@feltételes reflex: én csak tekeregtem, és azt nyüszítettem, hogy "hagyjál!":)

malackarosszarc 2009.02.10. 14:06:18

a francba azt hiszem késtem egy napot,
de akkor is én nagyon utáltam amikor 5 éves koromban a Józsi bácsi meg a Rózsi néni ordítva kérdezte tőlem, hogy van-e már kisvőlenyéged és amikor mondtam, hogy nincs, de most sürgős hintáznivalóm van a Lacival akkor meg: lám-lám már randevúzik ez a lány....
... és ez azóte sem változott csak én hintázom kevesebbet
de a levegőbe dobálósat azt szerettem

feltételes reflex 2009.02.11. 00:34:12

@Prinzessin Erbsen:
'Na van-e mar szertöd?- tipusu kerdesek 5 eves korban.'

jujj, tényleg, ez jól rímel a @sockpuppet által írtra is. És ettől sajnos eszembejutottak az "aztán tudsz-e már fütyülni?;)" -szerű kérdések is. Napalmot az összes ilyennek.

feltételes reflex 2009.02.11. 00:41:22

@malackarosszarc:

:)))

remélem lesz egyszer egy modoros rokonlátogatós poszt is; ilyesféle kérdésekkel: Ti még mindig nem akartok férjhezmenni???

(a levegőbedobálóst és ringlispílezést én is bírtam. kár, hogy csak max. ketten bírták szuflával - a többi felnőtt ehelyett inkább baromságokat mondogatott)

malackarosszarc 2009.02.11. 08:39:07

@feltételes reflex:

igen igen rokonlátogatóst posztot!

kisebbik rokk 2009.02.11. 14:15:08

@feltételes reflex:

feltörekvő, haladó szellemű rokonok:
- Kicsikém, jógázni kéne járnod. Én, mióta megtanultam, hogyan menjek le alfa állapotba amikor csak akarom, sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok. Heti kétszer két óra a Tibet Gyöngye központban, csodás.
- És hová mész Erasmussal? Prágába? Az én fiacskám egészen Norvégiáig jutott. Meséli, hogy Norvégiában minden egészen más.
- (Régen, mikor még mindenki zacskós tejet vásárolt:) Mi csak dobozos tejet vásárolunk. Sokkal egészségesebb, bár nehezebb beszerezni.

e_e 2009.02.17. 00:06:58

hosszu ido ota a legszorakoztatobb poszt.
koszontem, tibikem es jozsi, ti aztan nagy francok vagytok!

Everest999 2012.01.31. 23:36:31

@mobo: Engem gyerekként rettenetesen zavart. Akkor is éreztem, hogy hamis a játékosságuk. Más helyzetben meg ugyanezek le se szartak.

kida 2012.02.20. 23:34:24

az "összecsomagollak, feladlak postán" már gyerekként is tetszett :))) és most is
süti beállítások módosítása