Modoros nőtípusok - a családcentrikus

2009/01/12. - írta: Nyelvész Józsi

Hellóka! :-) A hétvégén visszatértem a remek kis ausztriai síelésből, amit a Társaságom egy tagja szervezett. Természetesen esténként sokat ittunk és rengeteget ismerkedtünk az Activity nevű társasjáték örömeivel. Volt rengeteg rágcsa, különösen az Anita által sütött csörögefánk ízvilága ejtett rabul! A Bálint olyan hülye, folyton azon röhögtünk, hogy nem tud németül, meg keveri az angollal. :-) De nem is szaporítom a szót!

 

Korábban a nagyvilági modoros nőkről írtam. De alaposan benne vagyok a korban, ezért ismerősi körömben kiterjedt kutatásokat folytathattam a másik modoros nőtípus, a családcentrikus világában is.
Amennyiben az alább felsoroltak közül bármelyik teljesül, a nőd valószínűleg családcentrikus modoros. Készülj arra, hogy belátható időn belül ritkán jutsz majd el a haverokkal beinni, és takarékoskodj az árammal, hogy jusson pénz másra is.

 

  • Az iWiW profiljára esküvőjéről legalább három képet feltölt (azokon nyilván menyaruhában csapatja), gyerekeiről legalább ötöt. Szélsőséges esetben nincs is róla gyerek / férj nélküli kép. Jellemző képaláírások: "Csemetéimmel anyóséknál" és "Életem Szerelmével, Egerben". Az üzenőfalon nagy gyakorisággal, sok szmájlival gratulál a házasságokhoz és a gyerekekhez.
  • Párjával gyakran jár más baráti, gyermekes párokhoz. De nem sokáig maradnak: "te, én annnnnnnnyyyyyira nem bírom már ezt a kötelező bulizást. mi egy baráti párral évek óta csak társasozni járunk össze, meg sem várjuk az éjfélt. Különben is, nekem idén már kilenckor föllövik a pizsit, mert aztan seperc alatt leszívja az energiáimat a kis pocaklakóm." Kösz, e_e.
  • Nyelvi manírok férjre: párom, szerelmem, kedvesem, férjecském. Ha beszél angolul, használja a "hubby" szót.
  • Nyelvi manírok gyerekre: apróság, csemete, csöppség, kiscsajszi, kishercegnő, kispasi, manó, törpe, trónörökös.
  • Nyelvi manírok csecsemőre: pocaklakó (még meg nem született), babu. A gyermekvállalási szándék megnevezése a baba-projekt vagy baba-prodzsekt. Ezt pedig az olvasóink kemény magjának címzem: "szerintem mamusnak mára beindult a teje, ... meg gondolom azért csak kiszopizta a babuka az előtejcit. ... mensi-ügyben van valami újdonság, Klári?"
  • Nyelvi manírok pénzhiányra: "Pótlékból nem tudnánk a csemetéket felnevelni" - "Igaz, nem fényesen, de valahogyan csak megélünk." - "Mi sem vagyunk ám eleresztve, három manócskát nevelünk!" - "A törlesztők elviszik a fél fizunkat". Legfeltűnöbb a többesszám eltúlzott használata az egyesszám helyett.

 

Mivel nincs személyes érintettségem, így sok alapvető modorosságot kihagyhattam. Arra kérek mindenkit, hogy (1) egészítse ezt ki és (2) ne háborodjon fel, ha felismeri a feleségét, barátnőjét, családját vagy saját magát. Példaértékű hozzáállás itt

Most megint Ti jöttök, Bálint! Megy már a kistesó prodzsekt? :-)

Címkék: család nők
305 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

forumuser 2009.01.13. 20:00:30

Professor Pizka
"Azert volt regen babaasszony, dula, norokonsag, hogy levezenyelje, most meg azert van szuleszno es nogyogyasz, hogy bonyolitsak le a dolgot."
Azért előfordult ám ilyen mucsajpusztai tanyákon, hogy nem volt kéznél bába, csak az ember.
Én egyébként nem erőltetném a dolgot, de rosszat sem látok az apás szülésben.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2009.01.13. 20:03:56

en sem latok benne rosszat csak magam nem tudom ott elkepzelni

égafater 2009.01.13. 20:11:17

@fortisszimafingusz:

jó, már belátom, hogy az autós hasonlatom kissé sántít.

viszont úgy gondolom, hogy a hardcore időszakban, ami ez első egy-két év, az anya a fővállalkozó a "babaprojektben". Ezt elvileg élveznie kellene, főleg ha azt hangoztatja, hogy a "pocaklakó" az életében történt legnagyobb dolog. Erre céloztam azzal, hogy ha valaki nagyon szeretne valamit, akkor vállalja a következményeit is. Mint írtam, a férj akár akarja, akár nem, másnap nem tud rápihenni munka közben, míg a feleségnek legalább elvileg van esélye napközben pihenni míg a "poronty" is alszik.
Van olyan ismerősöm ahol KÖTELEZŐ felkelni mindkettőjüknek, és amíg az anya babusgatja a gyereket, az apa félkomában lézeng mellette teljesen hasztalanul. Szerintem ez tök felesleges.
Persze ha van oka a közös virrasztásnak, pl. betegség, ágy összehányás, nagyobb munka, egyértelmű hogy segíteni illik, illetve jön az magától.

égafater 2009.01.13. 20:15:59

Apás szülés: tudom, hogy a saját gyerek teljesen más, de én kifejezetten megijedek amikor lila fejű 1 napos gyereket mutatnak, főleg mindenféle izével átitva, de a szétrepedt véres macsek sem mutat túl jó látványt. Amúgy én már egy csepp vér illetve injekciós tű látványától rosszul vagyok.

Kíváncsi lennék mikor lenne legközelebb pipa, egy répán keresztül végzett prosztata műtét után, amit végignéz a kedves feleség.

Biztos én vagyok finnyás, de "e'van".

váj mí 2009.01.13. 20:20:36

De még mindig nem tudom, mi az a Burberry?
Bár gyanítom, hogy valami babacucc-gyártó cég felső-kategóriásnak minősített terméke, mint pölö sparos 2 rétegű budipapír vs. 4 rétegű/illatosított/nyomott mintás istenöröme (kívánt márkanév behelyettesítendő).

Tényleg, Modoros Tibi, modorosék budipapír-vásárlási szikásairól sem ártana egy poszt. (Na jó, ne legyen csak budipapír, lehet mindennapi háztartási fogyóeszköz ;)

váj mí 2009.01.13. 20:22:55

@égafater:
Ööööhhmmm , kérdés, amikor a barátnőd, alkalmi partnered, feleséged a nehéz napjait éli, akkor, no sex?

bekbórd! 2009.01.13. 20:25:39

@váj mí: természetesen a papír színének harmonizálni kell az enteriőrrel!

váj mí 2009.01.13. 20:30:54

@bekbórd:
Az csak természetes. Ha a budi kék, akkor a papír max. ocean breeze lehet, de a vanilla vagy a forest semmiképp. Ha meg sárga, akkor csakis a lemon illik hozzá, esetleg a peach, a levander már semmiképp, mert az olyan disszonáns. Pink budi esetében pedig kizárólag a rose javallott.

váj mí 2009.01.13. 20:36:48

Ja, és sima, fehér budipapír szigorúan tilos! Ha fehéret akarunk, akkor az illatosított 4 négy rétegbe nyomott minta színének feltétlenül harmonizálnia kell a budi színével. Ez létfontosságú.

égafater 2009.01.13. 20:41:18

@váj mí:

szerintem most vágtam el itt magam a modorosságom miatt, de igen...

égafater 2009.01.13. 20:42:35

és most leszek igazán paraszt a szemedben, a disznóvágást sem bírom.

váj mí 2009.01.13. 20:49:57

@égafater:
Hümm, pedig a barátnőd, alkalmi partnered, feleséged éppen úgy kívánja, akkor is. És ha picit is nő, észre sem veszed ;)

váj mí 2009.01.13. 20:51:38

@égafater:
Azt én sem, de a végtermékeket szeretem, kivéve avérrel kevert cuccokat. A hagymás vér valahogy sosem vonzott ;)

égafater 2009.01.13. 20:59:36

@váj mí:

szerintem ha gyógyszerrel van szabályozva a folyamat, akkor ez nem tart túl sokáig, főleg nem az a rész amikor bőven jön az "áldás". lehet hogy tévhit, de azt hallottam, hogy ilyenkor nem is túl egészséges az érintkezés.

Kibírhatónak tartóm ezt a szünetet, a "fejfájás" miatti szüneteket ha összeadjuk, az is kiad ennyit :-)

De elismerem, lehet hogy túlreagálom ezt a vér témát.

forumuser 2009.01.13. 22:38:55

égafater
"míg a feleségnek legalább elvileg van esélye napközben pihenni míg a "poronty" is alszik"
Elvileg. Gyakorlatilag a 6x1 óra alvás nem egyenlő a hatórás alvással. De tény, hogy én sem ugráltatnám a dolgozó, koránkelő páromat éjszaka. Viszont lenne igényem némi szabadidőre. Abba még egy apuka sem halt bele, hogy néhány órára elvállalta a gyereket.

"Amúgy én már egy csepp vér illetve injekciós tű látványától rosszul vagyok."
Off, de ez miért van? :) Véradáson is megjegyezte legutóbb az orvos, hogy jóval több a nőnemű véradó.
A prosztataműtét azért kissé más tészta, az nem közös vágy eredménye és nem közös gyártmány. Továbbá még csak véletlenül sem pozitív dolog - a gyerek, mint végeredmény pedig az (állítólag:)). Meg a szülés is (állítólag), de tény, hogy ezt már embere válogatja.

"lehet hogy tévhit, de azt hallottam, hogy ilyenkor nem is túl egészséges az érintkezés."
Valóban nem; nagyobb a fertőzésveszély, de ez óvszerrel szerintem kiküszöbölhető. Egyébiránt meg: orál, anál...

ssüni 2009.01.13. 23:15:13

úúúú de "más vizekre eveztünk", emberek!

váj mí 2009.01.13. 23:42:52

@égafater:
A nők menszsesze, ciklusa, átkozottul egyedi, mint a testük. Mindenkié más. Ezt jó, ha megjegyzed.

Lehet, lesz majd olyan barátnőd/feleséged/estébé, akinél 5-6 napiog tart a menszesz, és észre sem veszed (nem, szexuálisan sem, mert tampont használ, nem betétet ;) )

És

Lehet lesz majd olyan baratnőd/feleséged/estébé, akinél csak 2-3 napig tart, de azt intenzíven végighisztizi.
És ez ellen a gumi sem véd :P

Egyébként én is olvastam tanulmányokat arról, hogy menszsesz idején megnövekedik a fertőzésveszély. Szvsz (modoros?), épp annyira, amennyire akkor, ha a partnerek bármelyike nem tisztálkodik rendszersen, vagy (férfi esetében) nem használ gumit. ...

lexi 2009.01.14. 09:43:34

@váj mí: Burberry: brit divat márka. Ha nem is annyira híres, mint a Chanel vagy a Dior, de azért majdnem. Nem csak babáknak gyárt cuccot, ill. nem elsősorban nekik :)

ssüni 2009.01.14. 09:46:26

ez valami extra undorító. Milyen nő az, aki tamponnal együtt bevállal egy pasit? És milyen férfi az, akit ez vonz? Gusztustalan. Nem igaz, hogy nem lehet pár napig kibírni.

heki 2009.01.14. 11:45:49

Ej de elkanyar téma van

lárvalányhaj 2009.01.14. 13:40:21

@Szökőnap:

Én írtam azt, h milyen döbbenetes, hogy a legtöbb nőnek a családon + gyereken kívül nincs életcélja.
Ennyit ért a szexuális forradalom meg a női egyenjogúságért folyó harc, hogy a nők igen nagy százaléka még mindig ugyanott tart, mint a 19. században. Önálló tervek, ambíciók? Felelősségvállalás? Ugyan már. Sok nő most is önálló akarat nélküli döglöttgalambként kóvályog a levegőben, aki elvárja, hogy egy határozott férfi megmondja, hogy mit csináljon. Vagy ha meg nem is mondja, de legalább biztosítja a nallóvét a szórakozáshoz.
Az egyetemista évfolyamtársnők mindig kitárgyalták, hogy milyen jó lenne, hogyha egy gazdag faszi elvenné őket feleségül, és nem lenne gondjuk semmire.

Számomra mindig természetes volt, hogy tele vagyok tervekkel, ambíciókkal, keresem a kihívásokat,
és megdöbbentett, hogy sokak számára az a perspektíva, hogy otthon terpesztenek, és várják, hogy mások mindent a seggük alá pakoljanak.


Meggyőződésem, hogy sok házasság is azért esik szét, mert miután megvan a férj meg a gyerekek, a nő hátradől, hogy lám, már minden megvan, ami kell, és most már nem kell semmilyen erőfeszítést sem tennie.

forumuser 2009.01.14. 15:12:21

ssüni
Milyen férfi az, aki a kakis barlangba akarja beledugni? Milyen nő az, aki hajlandó a szájába venni azt a pisilős izét?
Hagyjuk ezt. Ízlés dolga.

Balance Of Power 2009.01.14. 16:50:03

@ssüni: Nem lehet :D "Azokon a napokon" mehet a full time cumizas :D
A pruderia is modoros dolog!
Bar valszeg azokra, akikrol a poszt szol, gyakran jellemzo.

LyukasBogrács 2009.01.14. 17:11:49

@lexi:
Egy magyar rajongójuk már van. Születésétől fogva.

ssüni 2009.01.14. 17:17:08

A prüdéria is megérne egy posztot, szerintem is. De az szerintem nem prüdéria, hogy pár napig békén hagyjuk a másikat, mert éppen "van jobb dolga is".

janomano 2009.01.14. 18:26:27

@váj mí: www.burberry.com/
A magyar verzió az opera mellett helyezkedik el.
Kértik nem szidni. Én pl. határozottan jól jöttem ki belőle anyagilag. :-)

lárvalányhaj 2009.01.14. 19:09:12

prüdéria témájához: és ahhoz misszóltok, hogy egy nő megtiltja _kedvesének_, hogy káromkodjon? és ennek köszönhetően a pasi olyanokat legyen kénytelen mondani, hogy "marhára begurultam", meg "süsd meg" meg hasonlók?

janomano 2009.01.14. 19:58:06

@lárvalányhaj: azt, hogy basszák meg! :-)
Esterházy mondta egyszer, hogy "A finomságtól kevés dolog áll távolabb, mint a finomkodás."

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2009.01.14. 20:56:32

Kedves kommentelő @lárvalányhaj!

Megmondanád, mi a gondod a "süsd meg" kifejezéssel? Zavar az indulatosság? Jómagam, ha begurulok, leginkább a "sózd meg" formulát használom illetve a "Heisenberg rúgja meg"-et. Azt hittem, ezek a mondatok elég menőmanók manapság.
Jó szelet!
ifj. Farkas Gyula
a BME mérnök-fizikus szakának negyedéves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon

ssüni 2009.01.14. 21:36:46

"Jézus szíve!" "Sokkot kaptam."

feltételes reflex 2009.01.14. 22:42:09

@bekbórd:
"...a címbeli asszonyka a gyerek megszületésétől Apának szólítja a férjét?"

szentséges ég, igaz is! :)) Apa legközelebbi elnevezése: Az a rohadt strici...

:)

janomano 2009.01.14. 22:57:51

@feltételes reflex:

Erről nekem mindig az a régi vicc jut az eszembe (nem tom miért), hogy van egy nyudíjjas házaspár és van egy nagyon régi és nagy faliórájuk, ami már vagy 50 éve
működik kifogástalanul felhúzástól felhúzásig. Egyik éjszaka az öregúr felébred és hallja (ill. nem hallja), hogy az óra nem ketyeg. Oldalbaböki a mamát:
-Te anyus, áll a szerkentyű!
-Odaforduljak apus?

feltételes reflex 2009.01.15. 00:46:53

@LyukasBogrács:

jó, de hazudni, az fájdalommentesebb. (ráadásul modoros blog se lenne, ha mindenki bevállalná az Igazmondó Izé szerepét:)))))))

feltételes reflex 2009.01.15. 00:52:09

@ifj. Farkas Gyula:

Kedves Gyula! Engem például mélységesen felháborít, hogy éppen Heisenberget emlegeti. Na, ez aztán mélységesen modoros! Még megérteném, ha Eisnsteint venné elő, de így....

Maradjunk annyiban, hogy ez alapján sosem lennék az ön csaja, (ahogy azt a manapság használatos tolvalynyelv mondja).

feltételes reflex 2009.01.15. 01:10:36

@Modor Tibi:

A macska alapvetően nem modoros kellék, hanem egy olyan rendkívül okos, kitűnő radarokkal felszerelt "tényező", aki megtalálja a számára legprímább helyeket, mindezt úgy, hogy a leggyanakvóbb és legelutasítóbb humanoidot is képes jól átverni és rövid időn belül igazi suckerekké átminősíteni...:)) ezt tapasztalatból mondom. Én például még egy macskát sem szándékoztam soha, semmikor se örökbefogadni, ezt szívemre tett kézzel, szeretteim életére is megesküdve mondom.
Csak most héderezik nálam a második ilyen dög, mondhatni, a sors fintorából kifolyólag.

Más kérdés, hogy azóta hány és hány macskát kínoznak fogságban különféle agyament arcok, csak mert pl. a Cosmopolitan kis színes illusztrációin macskával szokják ábrázolják a szinglit.

Csak szóltam. Amúgy szingli -kategóriában lenne még pár modoros észrevételem :)

feltételes reflex 2009.01.15. 01:18:50

@lárvalányhaj:

az se semmi, ha a pasi tiltja meg _jövendőbeliének_, hogy alkalmasint csúnya szavakat használjon.

mondjuk jó teszt: aki erre "marhára begurultam", meg "süsd meg" meg hasonlókkat" kezd el erre mondani, azzal ha valaki házasodik, igazán megérdelmelten cseszheti...már pardon:)

Balance Of Power 2009.01.15. 09:03:14

@lárvalányhaj: Akkor OKVETLEN bele kell venni -tabudontogetes vegett is- a modoros kereszteny-(tyen)eket.
Nekem volt egy vallasos kolleganom, akinek a szeme minden egyes bazmegnel villamokat szort. Es o maga egyfolytaban bakkerozott. Most akkor az miert jobb?

lárvalányhaj 2009.01.15. 14:32:24

@Balance Of Power:

én erre csak azt mondom, hogyha Isten mindentudó, végtelenül jó és bölcs, akkor nem fog megharagudni ránk azért, mert kiröppen a szánkon pár basszájba.

:D

Ernoke 2009.01.15. 15:19:23

Tegnap voltam másodunokatestvéremnél látogatóban. A csaj közel jár a negyvenhez, de életében összesen másfél évet dolgozott, életcélja a férjhez menés és a gyermekszülés volt. Mostmár, hogy ezt elérte, hihetetlenül nagy arca van, és semmi témája a gyereken kívül. Élete, meg mint a huszas évek úriasszonyaié: a háztartáshoz szart sem ért (keményen dolgozó férje főz, vagy ő hozat kaját máshonnan), napi tevékenysége annyi, hogy az anyjától ajándékba kapott Mercedessel furikázza a lányát különtornára, akrobatikus rock and roll-ra, úszásra, rajzra, mittudoménhová.

Tegnap egyébként (a lánya aranyszőke hajának folyamatos dícséretén kívül) végighallgathattam tőle sok ajakbiggyesztéssel kísérve, hogy micsoda baromság az, hogy a lánya egyik 37 éves óvónőjének még nincs gyermeke, mire vár az ilyen, kicsúszik az időből, és különben is minek dolgozik, amikor elmehetne táppénzre, hogy végre összehozza.

Mobo: valószínűleg gyermektelen létembe belefeledkezett megmondóember vagyok (te meg mélységesen szégyelld el magad az ilyen kijelentésekért, nem fogom neked megmagyarázni, hogy miért vérbunkóság ilyet mondani), és gyermekgyűlölő (száradt volna le a kezed, amint ezt leírtad), de félórás látogatásom végére a hányinger kerülgetett a nőtől.

váj mí 2009.01.15. 16:30:36

@ssüni:
Az ég áldjon meg, amiről te beszéltél a szexuális-élet-a-menszesz alatt -pfúj-de-akármi kapcsán. No, az a vegytiszta prüdéria.
Elárulok neked valamit, a nők, általában a menszesz alatt is kívánják a szexet (hacsak nem olyan pechesek, hogy maga a menstruáció komoly görcsökkel, fájdalmakkal jár, de most beszéljünk az átlagról, akinek nem jár sem fizikai, sem pszichés fajdalommal a menstruációs ciklusa).
És hadd mondjak még valamit. Ha egy nő számára semmi problémával nem jár a menstruációs ciklusa (és azért ez az általános), akkor a férfi észre sem veszi, hogy menstruál. (Persze, ha tampont használ, betét helyett ...
Hát ennyit erről, meg rólad, hogy mennyire ismered a női nemet (igen, még akkor is, ha nő lennél ... ez esetben viszont, ébresztő! :P)

váj mí 2009.01.15. 16:37:21

Egyébként meg köszönöm mindenkinek a Burberry-s tájékoztatást :).
Ha valaha is lesz gyerekem, fogadom, hogy pont annyi Burberry cucca lesz, ahány Gucci táskám van nekem ;)

ssüni 2009.01.15. 16:56:24

@váj mí: te egy másik bolygón élsz. :)

feltételes reflex 2009.01.15. 17:04:32

@ssüni:

viszont nincs kizárva, hogy váj mí-vel együtt még egy csomóan élnek ugyanazon a bolygón :)

lárvalányhaj 2009.01.15. 17:08:08

@Ernoke:

nekem csak az a kérdésem, hogy ki veszi el az ilyeneket, hogyha semmihez sem értenek, és még buták is, mint a föld? ha pasi lennék, tuti nem kellene ilyen csaj...

ssüni 2009.01.15. 17:21:49

Tudod, akit egy tampon nem zavar az együttlétben, annak nem lehet valami nagy... khm. De ti tudjátok. :)

janomano 2009.01.15. 17:34:47

@Ernoke: Jogos, de ki az a mobo? Mert én már hallottam momóról, meg bobóról, de így együtt...
Valszeg egy senki. :-)

@lárvalányhaj: Gondolom a hasonló teddide-teddoda, teszetosza, szerencsétlen, gümmedvény pókok.

@ssüni: A tampon még csak hagyján, azt beljebb lehet tuningolni, de az a rohadt cérna! :-) (bocs!)

feltételes reflex 2009.01.15. 17:35:03

@lárvalányhaj:

szvsz valamihez csak értenek...a házasságkötésig biztosan :)

feltételes reflex 2009.01.15. 17:36:28

@janomano:

a "hasonló" nem biztos, hogy jó megállapítás:)

cérna-ügy...: :DDDDDDDDDD

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2009.01.15. 18:20:41

Kedves @feltételes reflex!

Nem kívánom, hogy kegyed kicsike szívébe tegyen be engem. Nem azért mintha bárminemű kifogásom lenne személyével szemben, hanem mivel magam is komoly kapcsolatban élek. Mátkám Ferenczy Skolasztika, akinek sajnos most nyoma veszett, de Poszáta bizton megleli.
Jó szelet!
ifj. Farkas Gyula
a BME mérnök-fizikus szakának negyedéves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányonm

janomano 2009.01.15. 19:07:37

@ifj. Farkas Gyula: Jé, te ezt a végét mindig begépeled?
Azt hittem, hogy csak így ctrl+c, ctrl+v... :-o

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2009.01.15. 19:29:13

Kedves @janomano:!

Természetesen bepötyögöm, mivel a másolásos technika azt hiszem, hogy tiszteletlenség lenne az Olvasók irányában.
Jó szelet! Jó szerencsét!
Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula
a BME mérnök-fizikus szakának negyedéves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon

lárvalányhaj 2009.01.15. 21:30:02

@janomano: ha összetolt a néni segge alá egy Mercedest, akkor azért _annyira_ nem lehet teddide-teddoda...

vagy az ilyen főállású feleség csak dísznek kell, és úgyis kúrogatja a szilikonmellű titkárpicsákat?

lárvalányhaj 2009.01.15. 21:30:52

@ssüni:

jobb helyeken a tampont ki szokták ám venni előtte ... :)

ssüni 2009.01.15. 21:33:14

Igen. És ettől lesz gusztustalan. De ha nektek ez bejön, oké. Különbözőek vagyunk.

lárvalányhaj 2009.01.15. 22:35:17

@ssüni:

ha bent hagynánk, kevésbé lenne gusztustalan?

janomano 2009.01.15. 22:36:26

@lárvalányhaj: "ha összetolt a néni segge alá egy Mercedest, akkor azért _annyira_ nem lehet teddide-teddoda..."

Nem a faszt nem! :-)

Legalábbis szerintem.

De, ha szerinted nem, akkor saját dugádba dőlsz! :-)

lárvalányhaj 2009.01.15. 23:10:47

most a menzesszexről eszembe jutott valami.

szerintem tipikusan modoros gondolkodásmódot tükröz az az álláspont, hogy a lányok pillangókat kakilnak, és virágillatút pukiznak.

lárvalányhaj 2009.01.15. 23:20:21

@janomano:

nehezen tudom elképzelni, hogy aki az üzleti életben sikeres, az a magánéletében ekkora balfasz legyen. persze minden elképzelhető.

feliccia 2009.01.16. 00:47:31

Hááháááháá, hogy közbeszóljak örömömben.

Nagyon jó kis blog!

jaj, de borzasztó ilyen töménységben olvasni mindezt. Unokatesóm nyelvész, figyelmébe fogom ajánlani.

feltételes reflex 2009.01.16. 18:26:42

@ Kedves ifj. Farkas Gyula!

Igazából nem is kívántam én személyeskedni Önnel, csak hirtelen felindulás vezérelte soraimat. (Olyannyira, hogy még Einstein nevét is félregépeltem)

Mindazonáltal szurkolok, hogy hőn szeretett Skolasztikája minél előbb előkerüljön.

Jó szerencsét!

feltételes reflex 2009.01.16. 18:29:56

@lárvalányhaj:

Pedig a kettő gyakran jár együtt. Ki tudja, miért.

janomano 2009.01.16. 21:11:32

@lárvalányhaj: Üzleti életben sikeres!? :-) Muhaha...
Egyenlő merci? hehehe... Ne röhögtess már... :-DDD

noirp 2009.01.17. 18:58:39

Látom a posztból, nem csak engem borzongat meg, ha a szegény kiskölök nem eszik v. szopik, hanem szopizik (sőt: szopcsizik), nem tejet, hanem tejcit, nem alszik, hanem csucsuzik, stb. No, megkönnyebbültem, már azt hittem, én vagyok már javíthatatlanul kőfejű.

Modorosék figyelmébe ajánlanám a modoros macskatartókat is. A gügyögésről jutott eszembe, ami körükben ugyanúgy tarol, mint a babukázóknál, s engem felborzol. Miért kell gyügyörögni? sose fogom megtudni.
(2 cicám van, találtak...engem. 2 utcacica...)

feltételes reflex 2009.01.17. 20:51:48

@noirp:

most eltűnődtem, hogy amikor én leutolsóbüdöstrógerdisznógengszterezem a macskát, majd minden átmenet nélkül azonnal ölbekapom és nyomok két csókot arra a mocsadék utolsó aljas fejére, hozzágügyögök kettőt, majd sipircelek neki, akkor az vajon modoros babusgatás-e, avagy kívülről kissé elmebetegnek tűnő viselkedés? :D

(Nem én vettem észre magamon ezt a cselekvéssort, csak szóltak:)))

mindenesetre javaslom a témához a rózsaszínre festett tollboával fedett szívalakú képkeretbe rejtett cica-fotót, a drága és -normális macskák által- még sosem használt játékokat, ill. az obligát whiskas-menüt, cica-mintás alátétre, lehetőleg rohadt drága (cicamintás) készletben szervírozva.

továbbá a cicuskalap.mindenkilapja.hu/?gbook=315684 - féle blogok látogatását.

Jó még a fajtatiszta macska származásának taglalása, vagy a "ő volt a legszerencsétlenebb az alomból, a tenyésztő se ajánlotta, de elhoztuk, és rögtön XXX.000 Ft-ot költöttünk rá" se rossz.

Az "Ő a mindenem" , "bársonyos tappancs" és "megnyugtató dorombolás" kötelező szófordulat.

(s ha már itt tartunk, akár át is térhetnénk a modoros állatrajongó kitárgyalására, avagy a "Hogyan lehet tönkreb*ni egy egyébként jó célért indult igyekezetet" végtelenül nyálas és szenvelgő szövegezéssel, állandó körímélezéssel, másfél éve nem aktuális felhívások terjesztésével, stb.)

Most lépek is, mert ha jól hallom, életem értelme, a kis szőrmók, puha kis praclijaival éppen valamelyik anyagi javamat cincálja atomjaira, hogy a rosseb egye meg;)

noirp 2009.01.18. 13:49:01

@feltételes reflex: Á, még egy macskás, remek :-))
Ne aggódj, én is úgy hívom magamhoz a macskát, hogy "no, gyerejde, te disznófülű" és jön ám boldogan, mert tudja, hogy nagy cirógatás lesz.
A modoros macskatartónak még három olyan valamije van (modora? :-) ), amivel kivágja nálam a biztosítékot:
1) noha évente n+1 macska végzi vödörben/árokban, neki egy szimpla utcai cirnyos nem jó, fajtatiszta kell. Az örökbefogadást csak propagálja. Egyébként se az állat saját egyénisége az érdekes, hanem a külseje. [Nem is fogja megtudni, hogy lóg egy talált macska a gazdáján!! :-))
2) ha már fajtatiszta, legyen mentül degeneráltabb, így nem valami normális tájfajta (pl. szibériai vagy brit), neeem: csupasz macska, szárkapocscsont nélküli törpe macska, lapospofájú perzsa (az orra helyett a szeme lóg a tányérba, de ooolyan édi a nyomott pofijaa), lógófülű macska, farkatlan macska, polidaktíliás macska, sorolhatnám. (A polidaktíliás, 6-8 ujjal született macska továbbtenyésztéséről még megy a vita, de ahogy a szakma berkeit ismerem...)
3)bölcs táplálási tanácsok: ne adj az állatnak tejet, csontot, halat, tojást! Ne adj kenyeret, zöldséget! Helyette ásványianyag-tablettát...
Látszik, hogy az enyémek nem olvassák a szakirodalmat, mert ipari mennyiségben törlik befelé pl. a csirkecsontot.
no off off, remélem, lesz modorosállatos poszt, szívesen szolgálok anyaggal.

feltételes reflex 2009.01.18. 17:56:24

@noirp:

remélem, nem vernek minket agyon a macskacentrikus offolásért - de most mit csináljunk, ha nekünk nem jutott rendes család ;))))))

1) pont: tökéletesen egyetértek. A másik kívánság: feltétlenül 'kiccica' legyen, mert a felnőtt már nem olyan ari. (ez a büdös dög is így ragadt a nyakamon, kutyának se kell egy felnőtt állat. Ez már a második. Ráadásul a hasa is lóg, meg úgy egyáltalán, az egész testalkata röhögnivaló. Tökéletesen antiszociális, ergo kizárólag velem tárgyal, szeretetrohamai abban csúcsosodnak ki, hogy gyengéden le akarja harapni az orromat. Tényleg príma darab, csak ajánlani tudom mindenkinek:)))

2) "az orra helyett a szeme lóg a tányérba" :DDD igen, viszont "különleges". Rendszerint hamar zuhan teljes apátiába, tehát könnyen kezelhető, ha pedig mégsem, akkor is el lehet adni legalább hatvanezerér'.

3) igen, ásványianyag-tablettákat, rágótablettákat, korának és súlyának megfelelő prémium-tápot, húgykőképződést akadályozó adalékokat. Véletlenül se csirkecsontot, nyers halat, a kenyérről és a sima vízről nem is beszélve, ami szimplán csak igénytelen.

(Nagy OFF: Az én lakótársam leginkább a moslékot szereti, jó sok kenyérrel, az istenadta, úgy látszik, ezt szokta meg, gondolom, pocsolyában áztatva. Külön bábozni kell neki a sajttal, zúzával, nyers tojással meg efféle spéci táplálékkiegészítőkkel, azt se tudja, mi az, még lopni is úgy kellett megtanítanom, ki tudja, mit hoz számára a jövő...) Na egyelőre ennyit a tündibündizésről, de egy modorosállatos - modoros állattartós posztot én is várok!

noirp 2009.01.18. 18:25:58

@feltételes reflex: taknyosra röhögtem magam a leírásaidon. Egen, a te cicád is tisztán macskából van
:-))
Szerintem hozzuk össze egy modorosállatos poszt nyersanyagát (bár én csak macskában nyomulok, azért könnyen továbbképzem magam), kiegészítve az állatos folyóiratok cincálásával,
aztán kűggyük be. Hátha.
No?

feltételes reflex 2009.01.18. 18:49:40

@noirp:

én benne vagyok :) (Nekem itt hülyén adja meg a saját emilcímem, úgyhogy ha a tied publikus, idedobhatnád)

Még csak azt kell kitalálni, hogy hogyan kössük össze a szingli macskatartói szokásokkal...vagy a szinglizést ezúttal hagyjuk ki? Én sajnálnám.

Mondjuk elsősorban én is csak macskából vagyok kiképezve, (biztos a karma, vagy mi), de van némi infóm egyéb kisállattartási formákról is.
Az ember összeszed ezt-azt, ha máshol nem, akkor az állatorvosi rendelőben.

noirp 2009.01.20. 17:41:22

Jellemző: rögtön 1 kis türelmet kérek :-P
Jan. 30-tól tudnék nekimenni az anyagnak. Hogy modorosan fejezzem ki magam: megjöttek a hollandok! (van Doogom család). [Most spec azt kívánom annak az üzemnek, ahonnét jön a kenyerem, hogy rohadjon rá a tető, de ez elmúlik.]
F. reflexnek a címem: pykat kukac frííímélponthúúú

noirp 2009.01.20. 17:45:01

Szingli, nem szingli? Nagy dilemma. A skála iszonyúan széles a gyagyás szinglitől a d...gatlan szingliből őszült nyugdíjasig. Bele szeretném dolgozni az anyagba a macskás folyóiratokból szerzett borzadmány információkat is. Huh, nagy téma. Rendszerezni köll. Na, majd mint szakdolinál :-)))))))

feltételes reflex 2009.01.20. 22:43:05

@noirp:

jó kérdés.

kicsit gondolkoztam; végül is, külön állat, de annyira különállóan külön, hogy akár lehetne szentelni neki egy külön posztot is - ez viszont ne tartson vissza egyikünket sem a a be-és kiemelésektől :)

Miss Marple 2009.01.21. 09:59:53

JAJAJAJ, de tudnék szeretni egy modorosállatos posztot! Cicus, kutyus, degu, madárpók - hadd jöjjenek! Annyi mesélnivalóm volna!

noirp 2009.01.23. 06:37:02

@feltételes reflex: te, most megnéztem azt a macskás honlapot, (mindenkilapja) überelhetetlen :-) Megjegyzés: aki egy max 15-18 napos kölyköt kivesz az anyja alól, hogy kávéscsészébe ültesse, lefotózza, majd evvel illusztrálja, hogy "vannak, akik mindenbe belemásznak", azt felnyomnám állatkínzásért. >:-I

Modorosállatos állatfajták, amiket már megtaláltam (pár példa):

1) pincsieregető nyugdíjas: fejenként 1-5 kövér, fogköves, mignonon nevelt, kabátkába bújtatott kutyafélével van ellátva .Elvileg Canis, gyakorlatilag egy földszintes, idegbeteg nemtudommi van a pórázon, ált. Picur vagy Bubus névre hallgatna, ha normálisan nevelték volna, de nem nevelték, hiszen ahhoz IQ és EQ egyaránt kellenék, node nincs. Akinek bokáját kerülgette már tacskóba ojtott nyeles mop a játszótéren, az tudja, miről beszélek.

2) cicás nyugdíjas: a környék összes macskáját_eteti_, de egyiket se_gondozza_. Az ivartalanítást "természetellenes" dolognak tartja, ha hallott róla egyáltalán, állatvédőkkel, ha kiszállnak, nem tárgyal. Így 15-20 különböző korú, jobb sorsra érdemes, félvad utcaibizonytalan cica veszi körül, átlag 45 különféle fertőző betegséggel. Lakhelyét megismerni: olyan odőr van arrafelé, mint egy műtrágyagyár udvarában.
Aktívan résztvesz a macskák iránti közutálat gerjesztésében, ezért különösen szeretem ezt a típust.

Lesz még!!! Készülök a Macskatenyésztővel, azaz a ráérő belbudai hölggyel, aki a mostani (2009) macskalapokban publikálja 80-as évekbeli ausztriai macskakiállítás-élményeit (nosztalgia), fajtaleírásokat készít a legújabb, nem föltétlen életképes, de érdekes keresztezésekről, és táplálkozási tanácsokkal szolgál, nulla biokémiai ismerettel (azt nem esszük, mert kémija van benne), de nagyon buzgón.
És jöhet még a vadászgörényét görkének nevező exhibicionista is, gondolom.
Deguról nem tudok írni: modoros degust nem ismerek, degut csak képen láttam, aranyos jószágnak tűnt :-)

feltételes reflex 2009.01.23. 15:38:15

@noirp:

a "tacskóba ojtott nyeles mop"-nál kiesett az irodai forgószékemből egy csavar, annyira röhögtem :D

1.) "Az ivartalanítást "természetellenes" dolognak tartja"
Érdemes megfigyelni az állat és a gazdi neme közti párhuzamot: Kan kutyák ivartalanításán rendszerint férfi gazdáik háborodnak fel, (tudatalatti kasztrációs félelem?), nőstény állatok sterilizálása nőkben vet fel komolyabb aggályokat. Ha -különösen a kanos- állataik emiatt aztán elkóborolnak és soha többet nem térnek vissza, az állatot szimplán hűtlenséggel vádolják meg. Ha rámutatsz arra, hogy esetleg elütötte egy autó, megmérgezték, agyonverték, stb., pusztán a le nem kapott tökei miatt, akkor te többé nem vagy a barátja.
Persze van oda-vissza átjárás is a két nem közt. Bónusz kategória a keresztény állattartó, akit nem a szexualitás érdekel, hanem az isteni rendbe való beavatkozást helyteleníti; cserében megtölti a szomszédságot éhező, beteg és legyengült állatok hordáival, akik max. 2 éves korukig húzzák. Elterjedt tudományos nézet még, hogy ha már mégiscsak ivartalanítunk, ki kell várni, hogy az állat legalább egyszer szaporodjon (nőstényeknél: "különben bekattan, ha nem szül", hímeknél "legalább egyszer legyen jó neki" a hivatkozás)

2.) Jáccótéri szentferenc-inkarnáció
Az utcai cicusoknak kocsik alá kihányt ételmaradékon (avagy a házban lakó cicáknak gangról ledobott féldisznón) kívül sűrűn eteti a galambokat is. Rendszerint rendelkezik egy túletetett, töltött zokni formájú, Lédi nevű kiskutyával is, aki szerinte "csak addig éljen, amíg én". (Lelki szemei előtt galambok telepednek a vállaira, békét hirdet a macskák és az énekesmadarak közt, Lédike lesz a királynő, a szomszédok meg le vannak szarva.)

3.) Divat-állat tartó
Első kutyája németjuhász volt, de aztán 4 éves korában becserélte egy ónémetre. Mivel karrierje érdekében a fővárosba költözött, az ónémetet nagylelkűen odaajándékozta egy autóbontó telepet működtető ismerősnek, aki cserében megszervezte a "felköltöztetést".
Albérletében egy teknősnél több nem fért el, ellenben jól mutatott a terrárium(akvárium?), így vett egyet. Első saját kuckójához viszont színben jobban passzolt egy fehér angóramacska, így a teknőst reálértéken továbbadva sikerült beszerezni egy macskát. Sajnos a macskáról kiderült, hogy süket, így sziámira kellett váltani. A sziámi jó befektetésnek bizonyult, így sokat segített a következő háziállat -a vőlegény- beszerzésében. A vőlegénynek köszönhető első pocaklakó érkezése előtt megválik a sziámitól, mert felelős kismama nem teheti ki magát és csemetéjét a toxoplazmózis veszélyének. Legközelebb kínai meztelen kutyával látjuk viszont, a válóperén.

Degut ismertem, de a gazdájuk nem volt modoros:)
Degu, höri, göri és csini-témában még én is kutatok.

Ahogy észrevettem, a göri(vadászgörény) és pati (patkány) pár éve már kurrens cikk, először metálosoknál láttam, aztán szabadidőruhás laza pároknál; utóbbiaknál persze inkább görit; a patkány inkább a riogatós szubkultúra része maradt: deviáns tinédzserek körében valamivel közkedveltebb.

feltételes reflex 2009.01.23. 18:47:42

@noirp:

ezt a részt azért nehogy kifelejtsük (javítás nélkül):

A cicák nak igen édekes szokásaik vannak de egytől egyik más formában pár kép ezekről:

vannak akik mindenbe belemásznak!

Mások farönkön üldögélnek!

Akik úgyszint belemásznak mindenbe!

Az ágyon szunyókálnak!

S akik a házhoz kötődnek!

Érdekes de aranyos szokások ezek!
_________________
hát, tényleg érdekes és aranyos szokások ezek.

noirp 2009.01.23. 19:11:17

@feltételes reflex: >>a "tacskóba ojtott nyeles mop"-nál kiesett az irodai forgószékemből egy csavar, annyira röhögtem :D

noirp 2009.01.23. 19:13:54

@Modor Tibi: köszönöm alássan, folyt. köv., és a levelesládámba is benézek (Reflexnek válaszolandó) de mindezt majd otthun, mert most a melóhelyem netszámláját gyarapítom.
(Majd meggyónom)

köszi a biztatásokat, igyekszem rászolgálni :-))

noirp 2009.01.23. 19:16:36

@noirp: na, fene, szóval azt akartam Reflexnek megírni, hogy köszönöm az elismerést, de azért ő is tarol ám a "töltött zokni forma kiskutyá"-val.

(Nézzétek el nekem a gárgyúságot, esti műszak, hótunalom, dübörgő technozene mellett döglöm itten, na.)

jojcakát :-)

kicsibuta 2009.01.23. 20:33:59

Macskaügyben majd én is szolgáltatok anyagot ismerősi körből. Bár azon sem csodálkoznék, ha egyes modorosságokban magamra ismernék. ;-) Jó fej macskám van, 17 éves. Nálunk fölöttébb gyakoriak a "Szívem csücske, húzz már el innen a bús..." kezdetű mondatok.

feltételes reflex 2009.01.23. 22:40:20

@kicsibuta:

17 éve UGYANAZ az állat??? na, ez már modoros...;)
kérünk részleteket, igen.

(remélem, még nagyon sokáig veled marad!)

Turboanyu 2009.01.25. 17:58:36

Én attól kapok gutaütést, amikor amúgy tök normális, értelmes szülőtársaimtől rémült e-mailt kapok, amelyben elrabolt gyerekekről írnak , amiben benne van az a mondat is, hogy EZENTÚL nagyon vigyázzunk a gyerekeinkre. Miért, eddig ti nem vigyáztatok?????

Múltkor egy 2 gyerekes barátnőm írt, hogy az oviban a szülői értekezleten kisebbfajta pánik volt, mert az egyik anyuka ismerősének az ismerősének a gyerekét el akarták rabolni a Westendben, erre a másik anyuka is rákontrázott, hogy igen, hallotta az esetet. De az senkinek nem jutott el az agyáig, hogy már ott gyanús legyen a történet, hogy semmilyen épületet nem zárnak le úgy, hogy senki se ki-se be egy elveszett kiskölök miatt, de emellett még több sebből vérzett a sztori. Aztán olyan is volt, hogy "már 17 gyereket raboltak el Budapesten egy román rendszámú autóval, de a rendőrség el akarja kenni az ügyet". na persze, napokig arról lehet hallani a tévében ha Lakatos Dzsenifer elkódorog Mucsarögöcse alsón, a fél falu meg a polgárőrség százai fésülik át a környéket, kivonul az összes tévécsatorna, de 17 gyerek elrablását simán el lehet kenni.......Megáll az eszem. És ezeket a kör e-maileket mind értelmes, művelt és tanult emberektől kapom, akik más témához nagyon intelligensen hozzá tudnak szólni, de ahogy a gyerek a téma, elködösül az agyuk.

kicsibuta 2009.01.29. 19:00:17

@feltételes reflex:
Szerintem az egyik legidegesítőbb modorosság az állat antropomorfizálása. Ennek ellenére én is rendszeresen elkövetem... :-) 10 hónapos kora óta ivartalan a macskám, néha mégis ingerült "Lááányooom!" üvöltés tör ki belőlem, ha a szokásosnál is idegesítőbb a jószág. :-) Aztán meg gügyögök hozzá: "Gyere ide Anyához!" :-)

Igen, 17 éve ugyanaz. :-) Illetve kétéves korától volt egy társa, aki tavaly ősszel elpusztult. :-/

Az eredeti témához:
Nem emlékszem, szóba kerültek-e már a blogon a "kedvenc" szófordulataim netező családcentrikuséktól: "enyimférj", "enyimgyerek".

feltételes reflex 2009.01.31. 01:37:56

@kicsibuta:

hehe, az antropomorfizálás be szokott jönni :)) Nálunk fordítva van, én nevezem "Anyának" (mondjuk, nem az enyémnek!!!:))), vagy egyszerűen csak "bukott nőnek".

ON:
Az "enyimférj", "enyimgyerek" ("enyimgyerkőc") meg azért gyönyörű, mert tökéletesen tükrözi az egész jelenség mögött meghúzódó birtoklási vágyat. (Ez a "van valamim, tehát vagyok"-elképzelés ill. a gyűjtögető ösztön is külön téma lehetne)

feltételes reflex 2009.01.31. 01:42:58

@Turboanyu:

Pedig tudhatnád, hogy itt mindent elkennek! ;)

Elképzelhető, hogy amint a szockóban a játszótéri alkoholizmus tett be egyes anyukáknak, újabban a rémhírgyártás-és forgalmazás szedi az áldozatait.

noirp 2009.02.01. 11:29:26

Hahó, F. Reflex! Mail ment, hülyeség csatolva (v. ö.: "na, ezt jól elposta").

Acid Amadeus 2009.05.07. 18:38:18

Kedvencem még az, amikor mondok valamit ismerős kisgyerekes anyának, mondjuk hogy hol voltam( koncerten, sétálni, boltba, akármi), erre ő kapásból, felsőbrendű, "fontos ember" tudattal rávágja: "nekem erre nincs időm". Szóval nekik semmire sincs idejük. Oké, de erről én tehetek?. Szintén ismerős, ikergyermekeit (fiú, lány) Kukinak, ill. Cunci(!!!)nak szólítja . Együtt csak "pötyik"...

katog 2009.06.10. 16:59:26

A macskák és egyéb négylábúak mellett tudom ajánlani a madarakat. A "papesz" (papagáj) igazán hálás téma.

kultúrterrorista (törölt) 2009.07.08. 15:13:54

népi modoros alkategória
magyarnevek.hu/index.php?page=index

egyébként a elgtöbb név etimológiája (eredete) nem is helyes, mert török, görög, tatás, besenyő vagy éppen héber, kelta, latin eredetesredtű csak "elmagyarosodott" hogy beépüljöna nyelvbe. Vagy nyelvújításkori vagy reformkori költői lelemény (gyakrna a rosszabbakból) vagy tulajdonnevesített köznév (gyümölcs, virág, drágakővek neve , mivel semmi baj, de nem ősmagyar, hanem nagyon is modern) vagy egyszerűen baszomfasza újmagyarkodás kitalált őstörténettel

istenem, kia z aki egy kislányt Magambálnak vagy Tenékne keresztel, srácot meg Krürülynek vagy Tarkacsunka...
Füvellőt ismerek
süti beállítások módosítása