Modoros nőtípusok - a családcentrikus

2009/01/12. - írta: Nyelvész Józsi

Hellóka! :-) A hétvégén visszatértem a remek kis ausztriai síelésből, amit a Társaságom egy tagja szervezett. Természetesen esténként sokat ittunk és rengeteget ismerkedtünk az Activity nevű társasjáték örömeivel. Volt rengeteg rágcsa, különösen az Anita által sütött csörögefánk ízvilága ejtett rabul! A Bálint olyan hülye, folyton azon röhögtünk, hogy nem tud németül, meg keveri az angollal. :-) De nem is szaporítom a szót!

 

Korábban a nagyvilági modoros nőkről írtam. De alaposan benne vagyok a korban, ezért ismerősi körömben kiterjedt kutatásokat folytathattam a másik modoros nőtípus, a családcentrikus világában is.
Amennyiben az alább felsoroltak közül bármelyik teljesül, a nőd valószínűleg családcentrikus modoros. Készülj arra, hogy belátható időn belül ritkán jutsz majd el a haverokkal beinni, és takarékoskodj az árammal, hogy jusson pénz másra is.

 

  • Az iWiW profiljára esküvőjéről legalább három képet feltölt (azokon nyilván menyaruhában csapatja), gyerekeiről legalább ötöt. Szélsőséges esetben nincs is róla gyerek / férj nélküli kép. Jellemző képaláírások: "Csemetéimmel anyóséknál" és "Életem Szerelmével, Egerben". Az üzenőfalon nagy gyakorisággal, sok szmájlival gratulál a házasságokhoz és a gyerekekhez.
  • Párjával gyakran jár más baráti, gyermekes párokhoz. De nem sokáig maradnak: "te, én annnnnnnnyyyyyira nem bírom már ezt a kötelező bulizást. mi egy baráti párral évek óta csak társasozni járunk össze, meg sem várjuk az éjfélt. Különben is, nekem idén már kilenckor föllövik a pizsit, mert aztan seperc alatt leszívja az energiáimat a kis pocaklakóm." Kösz, e_e.
  • Nyelvi manírok férjre: párom, szerelmem, kedvesem, férjecském. Ha beszél angolul, használja a "hubby" szót.
  • Nyelvi manírok gyerekre: apróság, csemete, csöppség, kiscsajszi, kishercegnő, kispasi, manó, törpe, trónörökös.
  • Nyelvi manírok csecsemőre: pocaklakó (még meg nem született), babu. A gyermekvállalási szándék megnevezése a baba-projekt vagy baba-prodzsekt. Ezt pedig az olvasóink kemény magjának címzem: "szerintem mamusnak mára beindult a teje, ... meg gondolom azért csak kiszopizta a babuka az előtejcit. ... mensi-ügyben van valami újdonság, Klári?"
  • Nyelvi manírok pénzhiányra: "Pótlékból nem tudnánk a csemetéket felnevelni" - "Igaz, nem fényesen, de valahogyan csak megélünk." - "Mi sem vagyunk ám eleresztve, három manócskát nevelünk!" - "A törlesztők elviszik a fél fizunkat". Legfeltűnöbb a többesszám eltúlzott használata az egyesszám helyett.

 

Mivel nincs személyes érintettségem, így sok alapvető modorosságot kihagyhattam. Arra kérek mindenkit, hogy (1) egészítse ezt ki és (2) ne háborodjon fel, ha felismeri a feleségét, barátnőjét, családját vagy saját magát. Példaértékű hozzáállás itt

Most megint Ti jöttök, Bálint! Megy már a kistesó prodzsekt? :-)

Címkék: család nők
305 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steve the Great 2009.01.12. 08:11:31

"Életem Szerelmével,(...)"

Helyes(ebb)en: "Életem Értelmével (...)"
:-)

contrapunkt 2009.01.12. 08:36:07

na kihagytad a legmodorosabbat (ami egyébként szintén a tbsz eltúlzott használatán alapszik): a csecsemő/kisgyerek nevében is többesszámot használó anyukát:

"már tudunk bilibe pisilni", "nagggyon fáradtak vagyunk, egész nap nyuszimotojoztunk" és társai (nyilván tudtok jobbakat, szerencsére én távolról figyelem :) ).

a még eggyel perverzebb a végén visszakérdez: "kiszopiztuk az öööössszes tejcit a ciciből, igaz, manócska?"

még szebb, ha a mondat az erőltetett tbsz-használat miatt borul is: "a párommal leugrunk egy hétre abádszalókra - ollyan velneszhotel van ott, nem hiszed el! (ennyit igazán megérdemlünk, neeem?) - addig meg a nagyinál leszünk, ugye, manó?"

szerencse, hogy az ostoba-gügyögős hanglejtés nem jön át, pedig az is megérne egy postot :)

Steve the Great 2009.01.12. 08:46:56

@contrapunk/t: Igenigen! A tsz. túlburjánzása valóban figyelmet érdemel. Van egy igen közeli rokonom, aki az "ifjú házas" kategóriában indul, pl. ő is mindenre azt mondja, hogy "köszönjük". Bazz....

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2009.01.12. 09:44:55

@contrapunk/t: ja, ez annyira így van "jön már a fogunk" :)
csak anyukák nyomják így, pasitól még nem hallottam, és magam sem fertőződtem meg, pedig van két poronytyom :)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.01.12. 10:27:14

Bartos Erika munkásságát ismeritek?:))

www.annapetiesgergo.hu/fooldal.htm

(a csemete:) bírja, én kevésbé...)

sertra linne 2009.01.12. 10:49:41

"Amikor Manócska még a pocakomban volt, már akkor is tudtam, hogy ő a legcsodálatosabb az életemben."

Automatikus fejlövés a reklám kitalálójának.


Egy másik, szerintem pöttyet erőteljes ellenpélda gügyögésre: barátnőm munkatársai a következő megjelöléssel hivatkoznak a gyerekeikre egymás között a munkahelyen (ami egy hivatal): "a kisgeci", ill. "a kiskurva" :D

sertra linne 2009.01.12. 10:50:43

... mármint *egy szebb világban* automatikus fejlövés *járna* a reklám kitalálójának. Mindegy...

bekbórd! 2009.01.12. 11:05:25

Az Iwiwen az alapértelmezett képén nem ő, hanem a kismanó van. Akár fél naposan, lila fejjel.

ssüni 2009.01.12. 11:21:21

@sertra linne: Ezt nem hiszem el! Ez nem modoros, hanem gusztustalan, főleg egy anya szájából. Ezeknek is jár az azonnali statárium!

lárvalányhaj 2009.01.12. 11:21:47

sertra linne:

használd bátran a "lámpavas-pozitív" kifejezést, az egyáltalánnemmodoros, viszont friss és újító :D

schokobanane (törölt) 2009.01.12. 11:23:52

Ami érzésem szerint az iwiwes pontból kimaradt:
- Komoly, életre szóló (mármint az adott modoros nőtípus életét konkrétan befolyásoló) úgynevezett "hitversikék", "hitmondókák" passzintása az adatlapba a Magamról rovathoz (sokszor akkora mennyiségben, hogy az olvasó fél percet szkrollozik lefelé, hogy elérjen a versikék végére), úgymint:
"Elérhető minden álom, ne add fel semmi áron! Egyszer még valóra válhat, hogyha akarod, hogy valóra váljon!"

"Lelki társ. Két kis szavacska, és egy nagy gondolat. Azt jelenti, hinni abban, hogy van valahol valaki, aki őrzi a kulcsot a szívünkhöz és álmaink házához. Csak az a dolgunk, hogy megtaláljuk."

(a fentiek valódi példák)
...ezek általában olyan szövegrészek, amelyeket valaki már valahol megmondott egyszer, a nőtípus pedig nem elég kreatív ahhoz, hogy újabbat találjon ki, de minek is, ha egyszer a megírt szövegrész már képviseli a világszemléletét, és úgy hiszi, mindezek kiválóan bemutatják őt. Általában minél hosszabb a felsorolás, a nőtípus annál bizonytalanabb abban, hogy pontosan melyikhez is ragaszkodjon a sok közül, illetve annál bizonytalanabbul igazodik el a való életben.

- Háziállatok, leggyakrabban macskák és hörcsögfélék felsorolása az Állatok rovatban, részletesen ismertetve a jószágok neveit és viselkedési jellemzőit ("...és könyke, Pandika, aki már a mamája teje nélkül is elboldogul, cincálja a fonalat, és annyira aranyos!" stb.)

- Beszélt nyelveknél minél több hihetetlen nyelv passzintása: zulu, szanszkrit, ópigmeus stb.

- Hogy mit csinál a modoros nőtípus, amikor nem dolgozik, azokat jobb el sem olvasni.

- Ja, és a modoros nőtípusnak rengeteg ismerőse van, akiket mind-mind barátjának tekint, s olyanokat is képes letámadni a szóözönével, akikkel középiskolában egy árva szót nem váltott. Képeslakokat küld az illető születés-, illetve neve napjára, rengeteg jókívánsággal, s ha nem biztos benne, hogy az illető megkapja, levélben is elküldi. A modoros nő amúgy is egy nagy, személyre szabott rózsaszín lufiban él, és hajlamos azt hinni, hogy őt mindenki ismeri, illetve megsértődik, ha kiderül, hogy nem.

lárvalányhaj 2009.01.12. 11:24:25

www.annapetiesgergo.hu/anna_es_peti_rajzai.htm

-- kurvaélet, h ezeket nem is a néni gyerekei rajzolták, hanem a néni hajnali háromkor odaült a megagiga tervezőasztal elé, és bal kézzel odakent pár fék gyerekrajzot

scarlet ruby blue 2009.01.12. 11:24:31

Már szemléztem más posztban belőle, de sosem elég.
Ő az!
babablog.wordpress.com/

Tib 2009.01.12. 11:25:57

bekbórd: :-))) Hát azt hiszem, ez telitalálat.

Én egyébként elég toleránsan viselem a kismamák dolgait, mert - valljuk be - gyakran félőrültek a kialvatlanságtól meg a leterheltségtől... De azért van ami kiveri a biztosítékot.

Legjobb példa, amikor vendégségben a gyerek bejön, és előttem biliztetik meg, és a büdös kölök ott néz rám kéjes fejjel, utána meg megdicsérik.

Ja és főleg, amikor elismerően néznek a gyerekre, aztán meg RÁM, hogy milyen ügyes, már bilire....

Na ez a kb. körívesfejrúgás-díjas, erre én alulszocializált vagyok. :-)) Mindenesetre nálunk ez nem dívott, hála istennek.

De ilyenkor mit kellene mondani vagy csinálni??

Már azon kívül, hogy az ember megfogadja magának, hogy ide mégegyszer be nem teszi a lábát...

magyar-magyar szótár 2009.01.12. 11:28:38

A menyaruhát begyűjtöttem a pestiszótárcsimba.
Hát, a pocaklakó, mint szinyonyéma.. lyaly.

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2009.01.12. 11:29:45

@A Hannibal Lektűr-attitűd: B.E. rulez. a rémeinknél. én már tarkát hányok tőle, amikor olvasom, és minden második mondatban felsorolja mind az öt szereplő nevét...
(akik nem látták még: alul nagy kép, felette 3-5 mondat)

scarlet ruby blue 2009.01.12. 11:31:44

Idegesítő, térítős-kioktatós altípus, fórumokon sokat találni belőlük.

Hüvelyi szülés, szoptatás, homeopátia, egy ágyban alvás (érettségiig ;), biokaja, népzene, fajátékok - JÓ.
Császármetszés, tápszer, gyerekorvos/védőnő, külön gyerekszoba, csoki, Disney, műanyag játékok - ROSSZ.

Vagy ha nem is ROSSZ, akkor is "Szegéééééény!!! :(((( :ooo"

asdyxcqwer 2009.01.12. 11:32:44

Tib hat ilyenkor meg kell mondani hogy bocs de erre nem vagyok kivancsi, aztan ha megsertodnek akkor tenyleg nagy parasztok szoval le van tudva a gond, nem kell menni tobbet :)

lonicera 2009.01.12. 11:34:15

Modorosnő : - Prüntyőkét elvittem a dokihoz, ahol szurit kapott a popikájába, legalább a kullancsoktól nem kell félnünk.

- wiw-re kiírtam üzifalra, hogy a Sámsonék kutyája megint eltűnt és hogy nagy erőkkel keresik, te is írd ki léccike, tudod, mennyire kedvence volt a gazdinak

-nem szeretem tovább küldeni az ilyen üziket,de ebben van valami igazsság, szülőtársaknak kötelező olvasmány....

TetraB 2009.01.12. 11:35:14

azt elfelejtettétek, hogy ha a barátjának/férjecskéjének/élettársának nincs kint az iwiwjén legalább hasonló mennyiségű modoros kép, akkor gáz lehet otthon.

egyébként ez nem modorosság... hanem sajnálatos tünete annak, hogy az ember életének semmi más értelme, mint a reprodukció.

Méhenkívüli 2009.01.12. 11:36:25

@contrapunk/t: "szerencse, hogy az ostoba-gügyögős hanglejtés nem jön át, pedig az is megérne egy postot "

Amit ostoba gügyögésnek nevezel, az a teljes állatvilágban megtalálható normális jelenség, az ún. dajkanyelv. A túlartikulált, darabos beszéd hozzájárul a gyermek fonológiai tudatosságának megteremtéséhez, az elvárt hangkészlet jobb rögzüléséhez. Valószínűleg veled is ugyanígy beszélt az anyukád egy időben, vagy ha ő nem, a nagyi biztosan.

scarlet ruby blue 2009.01.12. 11:38:30

@Méhenkívüli: Szerintem contrapunk/t arra gondolt, amikor a teljesen kifejlett, nagykorú beszélgetőpartnerének gügyög az "anyuka".

lárvalányhaj 2009.01.12. 11:39:03

bocs, ezt véletlen a medveczkyilonás topikba kommenteltem, de ideillik.

"lárvalányhaj 2009.01.12. 11:14:38

gyerekek, én aztat nem értem, hogyha ez a Bartos Erika az egyetemi évei alatt minden létező kitüntetést és ösztöndíjat elnyert, akkor vajon miért van, hogy most szép házak tervezése helyett ontja magából a modoros gyerekkönyveket, tele neonszínű, bucifejű hülyegyerekek ábráival?"

Kékfelhő 2009.01.12. 11:39:39

Két kisgyerekkel megáldott anyuka lévén, bár nincs az iwiw-en kép feltéve sem rólam, sem kölkeimről, de még életem megrontójáról sem (irónia...), ezerféle fogadkozás után, hogy én így soha nem fogok gügyögni, meg idiótáskodni, azt kell mondjam, esélyem sem volt.

Nehéz megmagyarázni, biztos hormonális vagy miaszösz, de egyszerűen nem tudsz idővel nem többesszámban beszélni. Próbáltam. Nem ment. Talán idővel kinövöm :)

Nektek is volt anyukátok, biztosan hasonlóan kótyagos, legyetek velünk elnézőek :)

schokobanane (törölt) 2009.01.12. 11:41:09

@Méhenkívüli:

Én meg azt olvastam, hogy több pszichológiai kísérletben bebizonyították, hogy ha valaki normális hangon beszél a gyerekéhez, akkor a gyermek hamarabb megtanul beszélni, mint az a gyermek, akihez gügyögve beszélnek. Ugyanis nem érti félre, és jobban rögződnek benne a szavak, amelyek gügyögés közben egyébként eltorzulnak.

Tib 2009.01.12. 11:43:24

Méhenkívüli 2009.01.12. 11:36:25:

Hát nem tudom, nálunk az dívott/dívik, hogy az első pillanattól kezdve normálisan beszélnek a babákkal/gyerekekkel. Kedvesen, nagy szeretettel, de nem selypítve, gügyögve, stb, szóval nem mint egy idiótával.

A babák nem idióták, ugye, van ez a jelbeszédes dolog, sajnos nem jut az eszembe a neve, de már jóval az igazi beszédkészség megjelenése előtt képesek összetett, tiszta gondolatokat elmondani vele.

Gondold el, hogy veled, valaki leállna beszélgetni, de ahelyett csak lassan, tagoltan, gügyörészne...

Szóval nálunk nincs ez a megkülönböztetés hangokban, így aztán amíg más az óvodában ott birkózik az r hangokkal, meg a többi finomsággal, nálunk mindenki gyönyörű szépen beszél, már kiskorától kezdve, és a környezet teljesen el van ájulva.

lárvalányhaj 2009.01.12. 11:45:39

BigaC 2009.01.12. 11:35:14

"egyébként ez nem modorosság... hanem sajnálatos tünete annak, hogy az ember életének semmi más értelme, mint a reprodukció."

meh, márakinek.
mondjuk engem az szokott gecire meglepni mindig, hogy egy nőnek az az _életcélja_, hogy valaki feleségül vegye, meg h gyerekeket csináljanak neki. nanemár. get a life, 'ázz.

dr.pupak30 2009.01.12. 11:47:58

mindenki bekaphatja. az egész nyomorult beképzelt társadalom

2009.01.12. 11:49:58

még meg nem született gyereket a nevén nevezni?
'Jajj, Zsombika, ne rugdalj"....:)))
Broáf....:)))

TetraB 2009.01.12. 11:54:53

"meh, márakinek."

jah, úgy értettem, már akinek.

mondjuk én nem bánom, hogy most kitölti az életét a gyerek, csak később ne az legyen, hogy a gyerekek felnőnek, aztán a férjecske tönkretétele lesz az életcél.

ponindex 2009.01.12. 11:56:49

Egy kis kapcsolódó irodalom. Nyugi, könnyű műfaj :)

web.axelero.hu/paklo/olvas/irod/karinthy/gogicse.html

andreab 2009.01.12. 11:58:00

Ebben az a gáz, hogy én másfél évesen bölcsibe akarom vinni a gyereket, mert van más is az ember életében, mint a gyerekek, és hüledeznek mások, mert milyen anya az ilyen, aki megengedhetné magának, hogy otthon maradjon a kicsivel 2-3 évig, és mégsem teszi. És ezek nem csak nők. Fura a társadalom, kintről pedig mindig könnyebb okosnak lenni.

scsaba1 2009.01.12. 12:02:22

A többesszám indokalatlan további jópofa mondatokat eredményez:

"Ma reggel nem kakiltunk rendesen" "Kipisiltünk a pelusból"

Ilyenkor lehet oltani: "Úristen, mindketten? Ez több info, mint amire szükségem van..."

2009.01.12. 12:03:35

Marha jól sikerült a poszt, köszönjük szépen! Csak így tovább. :)

forumuser 2009.01.12. 12:04:56

Méhenkívüli
Itt nem arról van szó, hogy a saját gyerekével gügyög az illető, hanem arról, hogy felnőtt emberekkel (anyukatársak, fórumtársak etc.) is gügyög. Attól, hogy az ember a gyerekekről, gyerekvállalásról etc. beszél, még nem feltétlenül muszáj gügyögni.

Átokfajzat 2009.01.12. 12:05:48

Pocaklakó?

Nekem erről a szóról mindig a Nyolcadik utas, a Halál c. film jut eszembe.

LyukasBogrács 2009.01.12. 12:06:43

A modoros anyuka mar terhesen atallitja magat:

-Az munkahelyen / irodaban latvanyosan szenved a plusz tehertol: cammog, mint Maci Laci, nyogdecsel, mint egy reumas nyugdijas.
-A "POCIJAT" simogatva beszel a magzathoz: "Mi van PRUNTYOKEM? Rugdalozni tamadt kedved?"
-A mar gyerekes, tapasztalt kolleganokkel targyalja ki a szules elotti, alatti, utani tennivalokat.
-Meltatlankodik, ha nem kapja meg a figyelmet az orvostol, ami a halapenzert szerinte neki jar.
-Apropo penz: meggyozodese, hogy a kormany bunteti a gyerekvallalast.
-Ugyanez vonatkozik a munkahelyere is.
-A fenti ket megallapitas tukreben es a terhesseggel, illetve a szulessel jaro megprobaltatasok alapjan hosnek tekinti magat, es masoktol is ezt varja el.
-A gyereket meg egy eves kora elott behozza az irodaba, hogy eldicsekedjen vele a kolleganoknek. Pelenkat is cserel az iroasztalan, ha ugy hozza a sors.

schokobanane (törölt) 2009.01.12. 12:08:50

@ponindex:
Nahát, épp ezt akartam belinkelni, csak nem emlékeztem a címére.

Mucika_ 2009.01.12. 12:11:36

@Tib: szerintem is gáz, pl. a Nicsak, ki beszél óta én nem gügyögök a kisgyerekeknek, mert mindig arra gondolok, milyen hülyének nézhetnek :) hamar rájön az ember, ha kipróbálja, hogy a gyerek ugyanúgy érti/vagy nem érti mit beszélsz mindkét módon...

andreab 2009.01.12. 12:11:37

@LyukasBogrács:
Voltál már terhes?
Még hogy Maci Laci... inkább mint egy viziló, vagy egy bálna... bár bedagadt bokával inkább elefánt...

schokobanane (törölt) 2009.01.12. 12:13:48

@BigaC:
A férjecske már akkor tönkrement, amikor eljegyezte modoros nőtípust. Kivéve, ha ő maga a modoros férfitípus kategóriájába tartozik, mert akkor fel sem veszi, és tönkretenni sem lehet.

Malachi 2009.01.12. 12:19:57

Ne marháskodjunk már, ember így nem beszél. Viccnek jó ez, de azért...vagy mégis? Neeem.

Zerstörer 2009.01.12. 12:22:11

Miért egyébként mi a francra lehetne használni a nőket mint szaporodásra? Csak arra alkalmasak.

Názáreti Brájen 2009.01.12. 12:23:32

És mi van a kézmozdulatokkal?
A has tájának folyamatos (kör-körös) simogatása, mert az megnyugtatja a pocaklakót....

Vagy a gyereknek a 50es farmer? Mutterka jelölt már a születés előtt megvette....... Aztán megszületik 56nak!

Iwiw:
Munkahely: gyreknevelés
Szabadidőben: gyereknevelés

És modoros mutterkák első lépése faterka lepattanása esetén?
Törölni az összes olyan iwiwes képet amin a jóember feltűnik!

Oszt'jónagyot!

Balance Of Power 2009.01.12. 12:26:01

Valami gond van velem, ha mas gyereke 5 percnel tovabb baromira nem szokott erdekelni? Elore kivagyok, amikor "gyereknezobe" kell vkihez menni es orakig azt figyelni, hogy most eppen mit mondott/csinalt a gyerek es mindezt hozzaertoen kommentalni.
Mondjuk sajatom nincs, nem tudom, ez szamit-e. De sztem ha lesz, akkor sem fog lekotni, hogy a maset csodaljam.

LyukasBogrács 2009.01.12. 12:27:40

@lárvalányhaj:
, hogy egy nőnek az az _életcélja_, hogy valaki feleségül vegye, meg h gyerekeket csináljanak neki.

Az altalam emlitett nosteny olyan ronda es bunko, hogy az elso lepest ertelemszeruen kihagyta, egybol a gyerekre tert. A gyerek apja az anyjanal egy fejjel alacsonyabb es csinalja, amit anyuka mond neki.

sydo 2009.01.12. 12:28:53

Legjobbak a női fórumokon a "Tomika is 4year(s), 1month(s), 12day(s) old" gólyás-macis bannerek. :F

LyukasBogrács 2009.01.12. 12:42:39

Szentul hiszi, hogy o tudja a vilagon a legjobban, hogy mi kell a gyerekenek. Alapvetoen az, amit o gyerekkent nem kapott meg.

Harminc ev mulva ugyanezzel a magabiztossaggal mondja meg, hogy mi NEM kell az o unokainak. Alapvetoen az, amit o megadott a gyerekienek, de mar banja.

e_e 2009.01.12. 12:45:27

@bú:
szerintem viszont maguk a nicsak, ki beszel - filmek kabe gazabbak mindennel, amirol itt eddig szo volt.

sajnos, az itt felsoroltak annyira hetkoznapi attitudok, hogy nem is erdemes rajtuk hosszan ragodni, viszont nagyon egyetertek ezzel a kiemelessel, engem is talan ez a tipus zavar legjobban:

"Idegesítő, térítős-kioktatós altípus, fórumokon sokat találni belőlük.

Hüvelyi szülés, szoptatás, homeopátia, egy ágyban alvás (érettségiig ;), biokaja, népzene, fajátékok - JÓ.
Császármetszés, tápszer, gyerekorvos/védőnő, külön gyerekszoba, csoki, Disney, műanyag játékok - ROSSZ.

Vagy ha nem is ROSSZ, akkor is "Szegéééééény!!! :(((( :ooo" "

megtalaltam ezenkivul masodik modoros tulajdonsagomat (elso az ekezetek nelkul iras): gyerekem kepe az alapertelmezett a wiw-profilomon. (o jobban nez ki, mint en.)

Maestro 2009.01.12. 12:46:28

ez nem modorosság, csak szimpla faszság, egy évfolyamtársam most vagyok harmadéves), behozta a 2 hónapos gyerekét január közepén, a leghardabb influenzajárvány sűrűjében a nagyelőadóba, ahol 200, takonybaburkolózott fuldokló és krákogó informatikuspalántától kaphatta a jót...

aztán amikor a gyerek felsírt, az előadó beszólt: "Kérem kapcsolja ki / halkítsa le!'

e_e 2009.01.12. 12:47:53

ja es ha mar wiw:

mit erdemel az, aki a gyereket kulon regisztralja, az o neveben kitolti az adatlapot, stb.?
(szundikalok, anyaekat bosszantom, igazi rosszcsont vagyok)

es a legjobb anyuka-mondat a "magamrol"-rubrikaban:
AMIOTA ANYA VAGYOK, JOBB EMBER LETTEM.
ennel szebbet azota sem olvastam.

bekbórd! 2009.01.12. 12:48:34

Manó nem ehet cukrot, csokit. Soha.
-A hülye após is mindig édességgel tömi ahelyett, hogy hozna neki egy szép, piros almát!

schokobanane (törölt) 2009.01.12. 12:50:17

@Balance Of Power:
Én - látványosan - egy percig sem bírom az ilyesmit, mégpedig azért, mert tudom, ha érdeklődést mutatok, akkor jönnek a fényképek meg a szóáradat a gyerek képességeiről. A fényképekre nagyon nehéz nemet mondani, mert rögtön az a válasz, hogy "de hát ezek újak, még nem láthattad", miközben az újabb fényképek a kívülálló szemében semmiben nem különböznek a régebbiektől. Ha nem tudok kivergődni belőle, akkor látványosan csak átpörgetem a képeket az ujjaim között, illetve most már csak továbbkattintgatok a következőre (a modoros nőtípus lakásában a számítógépes prezentáció valahogy mindig kéznél, illetve vendégközelben van). Egyszer meg is kaptam, hogy miért nem figyelek fel arra, hogy Danika mennyivel édesebben vigyorog a lencsébe az adott képen, mint az előzőn (hajszálra ugyanúgy vigyorgott).

Az meg, azt hiszem, kimaradt eddig, hogy az ilyen nők a tömegközlekedési járműveken (akár gyerekük van, akár nem, bár többnyire van, csak már idősebb) kacsintgatnak egy babakocsis szülő gyerekére, látványosan vigyorognak, hogy észrevegye őket a gyerek, s ha a kapcsolatfelvétel megtörtént, vicces pofákat vágnak, tovább vigyorognak, félhangos "ó, de édes a prüntyőm, hogy mosolyog a drága!" megjegyzéseket tesznek, mire más nők is, főleg öregasszonyok, bekapcsolódnak, illetve beszédbe elegyednek a szülővel is (sőt nemegyszer ellátják tanácsokkal, mert ilyet is láttam), és összenépi verseny indul a gyerek figyelméért, sokszor lekötve egy fél metrókocsit.
Soha nem értettem, miért kell akkora bazi nagy csodának tekinteni a tényt, hogy valaki egyszerűen megszületik erre a világra.

bekbórd! 2009.01.12. 12:50:38

@e_e: Jajj! Engem is jelölt már meg néhány hetes rokonom. Megelőlegeztem az ismeretséget :) .

schokobanane (törölt) 2009.01.12. 12:52:46

@LyukasBogrács:
Igen, és ezt gyakorta hangoztatja is, "Én a legjobbat akarom adni a gyerekemnek", valamint "Az én gyerekem nem szenvedhet hiányt semmiben" lőzungokkal.

LyukasBogrács 2009.01.12. 12:52:55

@e_e:
Hüvelyi szülés, szoptatás, homeopátia, egy ágyban alvás (érettségiig ;), biokaja, népzene, fajátékok...

Egyuttfurdes? Babauszas? Kettonnas terepjaroval jaras a gyermekem biztonsaga a legfontosabb nekem cimszo alatt? Vedooltas, vervetel megtagadas (az en gyerekemet ne szurkaljak!)? Fertozo beteg gyerekkel valo kozos jatszas, hogy termeszetesen alakuljon ki az immunitas? Az hol marad?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.01.12. 12:54:35

@Hammer: igen, az a legeslegidegesítőbb benne

Apa, Anya, Anna, Peti és Gergő autóba ültek és elmentek a nyagihoz. Nagyi örült, hogy Apa, Anya, Anna, Peti és Gergő megérkeztek.

stb

schokobanane (törölt) 2009.01.12. 12:55:01

@e_e: Könnyfakasztó.

Remélem, nem lesz iwiw, mire szegény gyerek felnő, mert ha majd némi értelemmel gazdagodva meglátja a saját adatlapját, kifut a világból.

ssüni 2009.01.12. 12:56:52

@LyukasBogrács: Az nem jutott eszedbe, hogy azért cammognak, mert akkora bálna hassal nem lehet normálisan menni? Ha közben fáj a hátad, mert a "zsákot" a hasadról nem veheted le, abban kell aludnod, cipelned kell 9 hónapig? Ez nem modoros kismama ismérv, ez teljesen normális.

LyukasBogrács 2009.01.12. 12:59:00

@e_e:
"mit erdemel az, aki a gyereket kulon regisztralja, az o neveben kitolti az adatlapot, stb.?"

Mindketten valami kiirthatatlan virust erdemelnek. Marmint az apuka es a szamitogepe.

ciccmicc 2009.01.12. 13:02:13

Az én kedvencem az egyes szám első személyben írt köresemes az ismerősöknek, amikor megszületik a gyerek. Pl. "Ubulka vagyok, végre megszülettem! 50 cm vagyok és 4 kiló. Anyukámmal nagyon jól vagyunk." stb. Ja, olyan anyukát is ismerek, aki blogot indított az újszülött nevében (természetesen egyes szám első személyben ír).
Gügyögés témában: egyszer a porontyon kioktatott az egyik megvadult, vérben forgó szemű anyuka, hogy azt bizony szopizásnak hívják, amit a gyerek csinál, mert ugye a szopás az teljesen mást jelent. No comment (tudom, ez is modoros.)

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2009.01.12. 13:02:39

@sydo: ennek a továbbfejlesztése, amikor anyuka e-mail aláírásában automata számláló tudatja velem, hogy a kis "csöpet" mióta szopik. mégis, ki a faszt érdekel?
ha valakit mégis, itt a link :) lilypie.com/breastfeeding.php

bekbórd! 2009.01.12. 13:03:12

Szülés után körsms: Megjöttem, 1342.2 gramm vagyok...jól vagyunk a mamámmal.

sydo 2009.01.12. 13:09:51

@hhunter: hehe, ilyen szopósat még nem láttam :) engem a nagylány (16+) hasonló stat-ja jobban érdekelne :)

Balance Of Power 2009.01.12. 13:14:06

@ciccmicc: Ra kellett volna kerdezni, mit is jelent. Vagy hogy azt a mast lehet-e szinten szopizasnak hivni (miert ne lehetne)

LyukasBogrács 2009.01.12. 13:14:42

sms:
Kedves Felnottek, Aug. x-en 14 ora 25 perckor kibujtam a Mama pocijabol. xx cm es xxxx g vagyok. Mama es en is jol erezzuk magunkat. Sok puszit kuldok. X Y.

sms2:
Megszulettem. Apat Krisztiannak, anyat Borbalanak, engem pedig Kristofnak hivnak. Anya jol van, apa meg a kocsmaban iszik, hogy anyanak legyen teje.

A fenti osszefuggest megmagyarazna nekem valaki?

Balance Of Power 2009.01.12. 13:15:14

En kaptam babas karacsonyi emailt, egyes szam elso szemelyben, fotoval, az aranyos volt. Vagy csak azert mondom ezt, mert az elso volt, amit kaptam eletemben es mert kedves ismeros gyermekerol van szo?

feltételes reflex 2009.01.12. 13:23:15

jó poszt! én különösen a csörögefánk rabul ejtő ízvilágán feküdtem ki! :)

@schokobanane:

Nekem inkább az a tapasztalatom, hogy modoros családcentrikuséknál főleg a macskák (toxoplazmózis-veszélyre hivatkozva) vannak lepattinva, még az első gyerek érkezése előtt. Ez persze nem zárja ki, hogy később házikedvencek kerüljenek a családba.

schokobanane (törölt) 2009.01.12. 13:25:17

@LyukasBogrács:
Hátizé, gondolom, arról van szó, hogy ha apuka otthon lábatlankodna, akkor elvonná a gyerek figyelmét, aki kevesebbet szopna, és ha a gyerek kevesebbet szopik, akkor általában teje is kevesebb van a kismamának. Ööö, talán. Mondjuk nem értem a kocsmát én sem, ez esetben apuka simán pingpongozhatna is.
De biztos meg lehetne magyarázni olyan összefüggéssel is, amelyben közvetve az orosz űrkutatás is szerephez jut. Az sem lenne sokkal bonyolultabb, mint a fenti.

Mat2 2009.01.12. 13:25:43

Az anyukák többeszám-elsőszemély túlhasználatától nekem is hullik a hajam. A jelenséget egyébként a "babami" szóval írjuk le, tessék felvenni a szótárba.

Nyomek 2009.01.12. 13:26:49

Szerintem Bartos Erika nagyon profi, olvashatóak a könyvei (már amikkel találkoztam), színesek, gyerekek számára (is) szórakoztatók.

Pl. a Cini-cini muzsika grafikái és egyes verseihez képest pedig egyenesen felüdülés!

schokobanane (törölt) 2009.01.12. 13:27:42

@feltételes reflex:
Valóban, de ha eltekintünk a családcentrikusságtól, akkor mégiscsak a macska áll az első helyen a szingli modoros nő életében :)

schokobanane (törölt) 2009.01.12. 13:29:49

@feltételes reflex:
Ja, ez az én hibám, nem figyeltem eléggé a címre. Nekem valahogy nem férjezett nőkre is bejött a poszt értelmezése.

LyukasBogrács 2009.01.12. 13:31:34

@schokobanane:
Igen, nekem is volt egy fuggo ismeros-nom par honapig, aztan uzenetben meltatlankodott, hogy nem ismerem meg. Pedig pontosan azert nem igazoltam vissza, mert megismertem.

De a kitartas kiralynoje mar 3 eve varja, hogy visszaigazoljam! Kozben a profilkepek valtoznak: vendegmunka Sydney-ben, eskuvo, sajat uzlet kirakata, gyerek...

lexi 2009.01.12. 13:32:01

Szuper a poszt! :) És jók a kommentek is, rájöttem h nem vagyok egyedül :)
Egyik ismerősöméknél is nemsokára megszületik Manóka, és Manóka nem fog oltást kapni... Mert az káros! (csak azt nem értem h akkor Manóka szülei h a viharba nem haltak bele anno...)

feltételes reflex 2009.01.12. 13:34:22

@scarlet ruby blue:

"Hüvelyi szülés, szoptatás, homeopátia, egy ágyban alvás (érettségiig ;), biokaja, népzene, fajátékok - JÓ."

Ki ne hagyd a "természetes szüléshez" kiválasztott DÚLÁt! És persze sok-sok felvétel a szülésről.

Erről jut eszembe, évekkel ezelőtt volt egy Kandász Andrea műsor, én nem akartam elhinni, hogy ilyesmi képernyőre kerül: ezek premier plánban teregették magukat, szültek, szoptattak ország-világ előtt!

mobo 2009.01.12. 13:35:15

Modorosblogban vélt vagy valós modorosságokat kommentálni: a modorosság maga.
Grats : )

feltételes reflex 2009.01.12. 13:35:55

@schokobanane:

ó igen, ezzel ÉN végképp nem vitatkozhatom egy másodpercig sem... ! ;)

bekbórd! 2009.01.12. 13:36:00

@LyukasBogrács: "...apa meg a kocsmaban iszik, hogy anyanak legyen teje. A fenti osszefuggest megmagyarazna nekem valaki?"
Szokták az ilyen ivászatokat "tejfakasztó" bulinak hívni.

teodora 2009.01.12. 13:36:31

jó téma, nagyon irritálnak engem is az ilyenek..

off: lesz majd modoros erotika is?

feltételes reflex 2009.01.12. 13:42:43

biztos írtátok már, de :

mailbox rendszeres betámadása több gigányi fényképpel: Manócska bilin ül, Manócska szétkente a kakaót plafonig, Manócska mereng...

Azt azért elmondanám, hogy: 1. nem bánom, ha értesítenek a gyerek születéséről, sőt, inkább jólesik, hogy velem is fontosnak tartották közölni a hírt. 2. nem bánom, ha időnként néhány fényképet elküldenek (azért vagyunk barátok) 3. Nem bánom, ha mesélnek a gyerekről.

(És érdekes módon az én barátaimnál ez általában ennyiben ki is merül)

égafater 2009.01.12. 13:44:30

- MI a párommal nem szeretjük a pizzát
- A párom mióta a kicsi megszületett, már nem szeret eljárni otthonról
- A baba mellett igaz, hogy már nem jut idő a bulizásra, DE MAJD MEGLÁTOD, hogy neked sem lesz rá igényed
- Képzeld csak 2 hónapos és már megfordult pedig csak 2 és fél hónaposan szoktak
- Már nyújtja a lábacskáját! (Bravo!)

Én azt nem értem még, ha az a nő legnagyobb vágya hogy gyereke legyen, akkor miért van kiakadva hogy éjjel fel kell kelni hozzá, miért tekinti ezt szenvedésnek? Ja, és ehhez miért kell felkelni a férjnek is lelki támasznak, aki amúgy napközben dolgozik, és nem otthon bambulja a gyerekkel a meséket.
Ha egy férfi vesz egy veterán autót, mint nagy álma, miért nem igényli, hogy ott legyen a párja, amikor olajat kell cserélni. Miért nem szenved látványosan amikor nyakig olajosan kimászik a kocsi alól mert naponta romlik el rajta valami. És miért tudja mindezt élvezni és nem szenvedni?

- Te a kollégáiddal bulizol, amíg én itthon nevelem a gyereket.

Nyomek 2009.01.12. 13:46:11

A Manótól nekem is borsódzik a hátam. pölö babaúszáson szokta mondani az oktató, hogy "most mindenki fogja a Manóját..."
Ilyenkor nem tudom, hogy nevessek-e vagy sírjak...

Egyébként ez modorosság egyáltalán? Nem inkább infantilizmussal keveredő korai szenilitás (=gügyögés)?

schokobanane (törölt) 2009.01.12. 13:48:16

@bekbórd:
Hát, először azt hittem, viccelsz, de most utánanéztem, és döbbentem. Vagyis azt azért gondoltam, hogy ilyenkor van nagy ünneplés, de "tejfakasztó"-nak hívni...

www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=209823

Miss Marple 2009.01.12. 13:50:11

@hhunter @scsaba1: @ciccmicc: : Muszáj vagyok itt is elsütni, pedig valahol máshol itt a Modorosblogon már megtettem: az inkluzív többes szám használata különösen zavarba ejtő, amikor anyuka azt mondja: "Már csak reggel meg este szopizunk!" Olyankor meg szeretem kérdezni, hogy "Mesélj, melyiktek mikor?"

@bekbórd: és már sms-is tudok írni! A legrémesebb ebben a kategóriában az az öreg néni, aki miközben a békésen nézelődő gyerekem arcát vörösre csipkedi, amíg az üvölteni nem kezd, emelt fejhangon mintegy szinkronizálja a gyereket: "Jaj, de szép kis baba vagyok én! Hogy nézegetek a kis szememmel! Jaj, de cukor kis göndör hajacskám van!" Neked, bazmeg?! Öreg, ronda és kopasz vagy, és ne buzeráld a gyerekemet! (Azért ilyen taplón nem szoktam visszaszólni, de nem volna túlzás.)

@magyar-magyar szótár: "négyhónapos gazdateste vagyok egy új parazitának" - boldog kismama, eh?

@Balance Of Power: engem addig nem érdekelt a más gyereke, amíg nem lett nekem is (szám szerint négy). Azóta a más gyereke rendszerint kimondottan idegesít (kevés kivétellel).

@LyukasBogrács: koncerteken, esküvőkön, miséken, bárhol, ahol zavaró lehet, a másfél usque ötéves gyerekét előreengedi/-küldi, majd alig titkolt büszkeséggel nézi, amint a gyerek szétzúzza az előadást/szertartást/egyebet. Mert milyen eredeti, bátor és kreatív az a gyerek. Mert nem korlátozza a gyerek szabadságát, nem állít fel szabályokat, mert az rombolja az egyéniséget, és ha te szólsz a gyerekére, minimum felnyársal a tekintetével, de lehet, hogy be is szól. Hogy a más mulatságát hogy baszarintja el, hogy az az esemény esetleg éppen nem az ő tökéletes alkotásáról szól véletlenül, az hidegen hagyja. VÁÁÁÁÁÁ!

feltételes reflex 2009.01.12. 13:50:27

@teodora:


modoros erotikával kapcsolatosan már volt poszt

e_e 2009.01.12. 13:51:05

@feltételes reflex:
hat azert itt mar kozbe kell szolnom:

"Erről jut eszembe, évekkel ezelőtt volt egy Kandász Andrea műsor, én nem akartam elhinni, hogy ilyesmi képernyőre kerül: ezek premier plánban teregették magukat, szültek, szoptattak ország-világ előtt!"

-en nem latok ebben problemat.
ha tvben lehet premier planban dugni, olni, vagy barmi (sot, meg a baratokkozt is legalis), miert pont szulni ne lehetne?
az elet jelensegei koze tartozik. akit erdekel, megnezi, akit nem, elkapcsol -mint barmelyik mas musornal.

LyukasBogrács 2009.01.12. 13:53:42

@schokobanane:
Vagy a kutya, amit az extol kapott, hogy ne legyen egyedul. Fontosnak erzi megemliteni, hogy mennyibe kerult. Ebbol kovetkezik, hogy az ex is fontosnak erezte az o tudomasara hozni szakitaskor.

feltételes reflex 2009.01.12. 13:56:53

@égafater:

A baba mellett igaz, hogy már nem jut idő a bulizásra, DE MAJD MEGLÁTOD, hogy neked sem lesz rá igényed

igen, ez _klasszik_: abba a körbe tartozik, amikor gyerekesék a gyermektelen ismerősöket győzködik (de miért is?) hogy igenis milyen jó a gyerek.

Valamikor el sem tudtam képzelni az életet nagy társaság nélkül, DE MAJD MEGLÁTOD, hogy a legjobb társaság a gyerek. DE MAJD MEGLÁTOD, hogy ha rádnevet, és kimondja azt hogy (itt elnyújtott, selypegő hangon előadott szó áll), milyen édes.
Valamikor én is sokat adtam magamra, DE MAJD MEGLÁTOD, hogy az ilyesmi huszadrangú fontosságú lesz. (És párom is így szeret engem, mackóban) stb...

schokobanane (törölt) 2009.01.12. 13:58:44

@Miss Marple:
Na most, én voltam olyan koncerten, ahol az előadók (régi társaság, nagyon jó zenével, kiadtak lemezeket is, bár sajnos nem eléggé ismertek) feleségei egyszerűen hagyták, hogy a papák gyerekei is hadd mászkáljanak a színpadon, miközben a nézők (én például) kurvára nem erre az attrakcióra voltunk kíváncsiak. Az külön zavaró volt, hogy az apukák egy idő után mellécsaptak az akkordoknak, mert azt figyelték, nehogy a gyerekek az erősítők közelébe érjenek. A zenekar legrosszabb fellépése sikeredett belőle.

e_e 2009.01.12. 13:58:45

@égafater:
te viszont nem annyira vagy okos, mar ha ezt komolyan irod:
" Ja, és ehhez miért kell felkelni a férjnek is lelki támasznak, aki amúgy napközben dolgozik, és nem otthon bambulja a gyerekkel a meséket. "
marmint nem kell folkelni a ferjnek, szerintem sem, de tolts el par napot egy (ket, harom, stb.) kisgyerekkel, kivancsi vagyok, mennyi idod lesz bambulgatni, es mennyire leszel kesz.

node elnezest kedves modoros-kommentelotarsaimtol, hiszen ez mar nagyon oooooooffffffff.

feltételes reflex 2009.01.12. 14:00:28

@e_e:

Ebben tökéletesen igazad van, és én el is kapcsoltam, mert számomra gyomorforgató volt. Másnak meg bizonyára más dolgok nem tetszenek, én itt csak a saját véleményemet mondtam el.
Egyszerűen nem értem, hogy mi lehet ezeknek a nőknek a fejében.

C10H12O6 2009.01.12. 14:01:10

Történeteke nőkről:

1.Barátom nagymamája:
Magyarország két háború között.
Nagymamája terhes volt, kiment kapálni.
Megindult a szülés. Megszült kint a földön. Elrágta a zsinórt. Bepólyálta, megszoptatta.
Most jön a durva rész:"Aztán befejeztem azt a két sor kukoricát, ami visszavolt, hogy nehogy megszóljanak érte, legyen befejezve".
Ezután hazament lábon a gyerekkel a karján + kapa kézben.

2. Csajom nagymamája (sváb vonal)
"Hát, eléggé szét voltak a földek szabdalva, így egyik kukoricaföldről a másikra mentünk át lovaskocsival, addig kötöttem. Mindig megvolt egy pár tutyi, mire átértünk"

A mostani kis r*b*nc*k életük nagy eseménye az az egykét pete, amit kiraknak nagy nehezen. Nem 7-12 gyerek, hanem 1-2. Ugyanis a lakás és autóhiteltől függ, meg ahogy elterveztük a "párommal".
Szánalmas.
Azért nagy dolog ma a gyerekvállalás, mert mindenki beáldozza azt a drága idejét: nem mehet TV-t nézni, fogyasztani a WesteEndbe, nem mehet le aerobikra, vagy a szoliba.
Ennyi.

Miss Marple 2009.01.12. 14:01:18

@feltételes reflex: DE MAJD MEGLÁTOD, hogy évekig úgy ki leszel dögölve, hogy örülsz, hogy élsz... Oszt nem a bulin meg az öltözködésen jár a maradék eszed, amikor a túlélésre játszol! ;)

Félreértés ne essék, a saját gyerek nagyon jó dolog. Kérdés, hogy ebből mennyi tartozik másra.

feltételes reflex 2009.01.12. 14:09:12

@schokobanane:

Ne feledkezzünk meg arról sem, amikor vonaton 2-3 kisgyerekkel családanyuka betelepszik a dohányos fülkébe.
Bagós vagyok, de sosem füstölök nemdohányosok orra alá. Külön engedélyre vagy bátorításra sem gyújtok rá nemdohányzók lakásában, és még sorolhatnám...így érthető, hogy az egyébként dohányos fülkében sem füstölök gyerekek társaságában. Akik nem mellékesen végigvisítják a több órás utat, a legnagyobb többször legázolja a lábam, és hasonló nyalánkságok.

Szerintem ez ugyanakkora parasztság az ilyen anyuka részéről, mint csendesnek szánt helyre menni korántsem csendes _csemetéivel_, vagy a BKV-n mindenkire rátolni a babakocsit. Vagy mintha én fújnám szembe a füstöt mindenkivel.

e_e 2009.01.12. 14:11:17

@Miss Marple:
szerintem is felreertett valamit a srac:-)

egyebkent nagyon egyetertek veled:
"Félreértés ne essék, a saját gyerek nagyon jó dolog. Kérdés, hogy ebből mennyi tartozik másra. "
a poszt egesz temakore tulajdonkeppen a reflektalatlansagot veti fol leginkabb -marmint szamomra.
hogy sok no mennyire nem erzi a nyilvanos meg a privat szfera hatarait, ill. keveri, hogy ezekbol melyik forumon mennyi a javasolt arany.

égafater 2009.01.12. 14:16:48

@e_e:

természetesen én is tudom, hogy a férfiember(...) is felkel magától ha sír a gyereke. ezzel nincs is semmi baj, de ha ez erőltetve van, hogy együtt keljenek fel, akkor is, ha mondjuk másnap reggel egy fontos megbeszélése van, az már túlzás.
szerintem a nő amikor gyereket vállal egy teljes embert igénylő munkát is vállal ezzel, nem véletlen, hogy nem megy dolgozni. de ugyanazt elvárni a férjtől, aki mellesleg ilyenkor az anyagi feltételeket teremti meg, önzőség.

azt el tudja mondani nekem valaki, hogy ha éjjel nem tud aludni az anyuka a gyereksírástól, akkor ezt az alváshiányt napközben miért nem lehet pótolni, miközben a gyerek alszik? ezalatt az apa dolgozik, és ott elég körülményes lenne aludni...

feltételes reflex 2009.01.12. 14:18:16

@Miss Marple:

:)

igen.

Néha hálát adok a fennvalónak, hogy legközelebbi két, "gyerekes" barátnőm közül egyik sem buggyant meg gyerekszülés után; a témáink ugyanazok maradtak, egyszer se hallottam gügyögni őket, de panaszkodni sem. Természetesen, ha valami nehezebb, arról is beszélnek, (miért ne tehetnék), de nem ennek taglalása tölti ki a beszélgetéseinket. Szóval lehet így is, ezek szerint.

C10H12O6 2009.01.12. 14:18:27

Miss Marple:
Igen jó helyen járok. Párhuzamot vélek felfedezni az istentelen agyukatvesztő mai anyukák elterjedése és a fogyasztói társadalom kiteljesedése között.

Ezért közöltem két megtörtént anekdotát, melyekkel érzékeltetni próbáltam a nők és a család, nők és a munka viszonyát a két VH és a mai világ között.

Ezzel a gyengébb képességekkel megáldottakat szerettem volna megerősíteni abban a hitükben, hogy a gügyögő agyatlankodás a mai kor terméke és ezt a mai fogyasztó anyukák tökélyre fejlesztik.

Miközben nyomják a nagy empancipációs érvényesülős szöveget a büdös igazság az, hogy 2 gyerektől teljesen leépülnek, egyéniségüket a TV reklámok, női magazinok, portálok és barátnőik formálják.

Aztán elfelejtenek b*szn* rendesen otthon. És amikor apu elhagyja őket, akkor nem értik, hogy mi van.
Persze ebben apu a hibás, mert engedi a dolgokat elfajulni.

Elég egzakt volt Miss Marple? :D

schokobanane (törölt) 2009.01.12. 14:21:15

@feltételes reflex:
bagózás: egyetértek (én is ugyanígy bagózom)
BKV: Azt a helyzetet vázoltam, amikor a többi utas a babakocsiban utazó gyermeket ajnározza, és sokszor kéretlenül anyukával is beszélgetést kezdeményez a gyermeknevelésről, amelynek viszont nem biztos, hogy anyuka örül.
Na de most azt mondod, hogy tiltsuk ki a babakocsis anyukákat a BKV-ról? Szerintem elég sok anya van, akinek a férje dolgozik napközben, ezért nem tudja elvinni a feleségét és a gyereket ide-oda, viszont a feleségnek meg el kell mennie ide-oda dolgokat intézni. Nem feltétlenül azzal a mellékszállal persze, hogy útközben lehetőleg minél többen mások is csodálják meg a gyerekét. Ennyire ne essünk át a ló túlsó oldalára.

feltételes reflex 2009.01.12. 14:22:26

@égafater:

jogosnak érzem, amit mondasz, de én elhiszem azt is, hogy gyerek mellett egyszerűen nem engedhetik meg maguknak az otthonülő anyák sem, hogy aludjanak. El tudom képzelni, hogy megpróbál együtt aludni a gyerekkel, de az az alvás sosem tud normális, pihentető mélyalvás lenni.

Ha egyszer is gondoskodnod kellett már valakiről, aki tőled függött, akkor szerintem megértheted ezt te is.

feltételes reflex 2009.01.12. 14:26:35

@schokobanane:
Na de most azt mondod, hogy tiltsuk ki a babakocsis anyukákat a BKV-ról?

Nem, még véletlenül sem! Sőt, támogatom. Inkább járjon BKV-val, mint hogy be***ssza magát egy dzsipbe akkor is, ha csak egy csomag pelenka kell. Azt is helyeslem, hogy a járatokon külön hely van fenntartva számukra.
Én azokról beszéltem, akik agresszívan nyomakodnak a BKV-n, nem néznek se istent, se embert, se járókeretes öreget, merthogy ők gyerekkel vannak. Ez mondjuk nem feltétlenül kismama-tulajdonság, ez alapvető emberi hozzáállás kérdése.

schokobanane (törölt) 2009.01.12. 14:27:20

@C10H12O6:
Na, azért a fogyasztói társadalmat ostorozni azért, hogy egyes nők "elfelejtenek otthon rendesen baszni", és hogy ezért a férjük ("jogosan szó, gondolom, odaértve) faképnél hagyja őket, elég fura összekapcsolás még a modoros családcentrikus nők témájában is. :DD

égafater 2009.01.12. 14:28:10

@feltételes reflex:

- ha jól akarok gondoskodni valakiről akkor tisztában vagyok azzal hogy ezt megfelelő fizikai és szellemi állapotban kell tennem,
- tehát ki kell pihenni magam. ezért amikor napközben a baba alszik én is alszom és nem babablogot meg babanaplót vezetek, vagy kismama divatot mazsolázok.
- mivel én kipihenem így magam, hagyom aludni a férjemet is, és így nem egy hullaként érkezik haza a munkából, így engem is van energiája leápolni és a házasélet sem megy tönkre.

rosszul gondolom?

LyukasBogrács 2009.01.12. 14:29:06

@Miss Marple:
és ha te szólsz a gyerekére, minimum felnyársal a tekintetével, de lehet, hogy be is szól.

Ahogy mondod. "Hagyjad ot beken, majd a sajat gyerekedet neveld!" Ezt igy szo szerint az anyamtol, amikor raszoltam az ocsemre. Nem is lett az ocsembol ferfi.

En gyerekmentes, jeghideg templomba jarok misere jo messzire, mert a szomszed utcai templomban nem lehet erteni, amit a pap mond, meg az elso sorbol is alig, akkora a visitas.

égafater 2009.01.12. 14:29:33

bocs kicsit offra mentem

égafater 2009.01.12. 14:31:41

@LyukasBogrács:

állítólag a HGy csarnokban jó meleg van, és ott sem szólnak be a gyerekek a Németh főtiszteletes elvtársnak, mert megrendszabályoznák őket. Pénzzel természetesen.

Csába, megint off lett.

Balance Of Power 2009.01.12. 14:33:16

@C10H12O6: Aztan, mikor hazaert a mezorol a gyerekkel, apjuk azert jol elverte, mar csak megszokasbol is, de 12 gyerekkel is boldogak voltak, boldogabbak, mint most 2-vel lehet barki. Mi meg mar azt sem tudjuk, milyen jo 10-en hordani egy par cipot...

Na, ez a frazis aztan abszolut modorossag. Halljuk is sokat idosektol.

LyukasBogrács 2009.01.12. 14:33:23

@égafater:
Onnan nagyon messze vagyok. ideologiailag es tavolsagban egyarant.

schokobanane (törölt) 2009.01.12. 14:34:47

@feltételes reflex:
Így már világos. Igazából, tényleg másokhoz - ismeretlenekhez - viszonyulás kérdése. Sok ember tényleg úgy viselkedik, mintha egyedül élne a világban, és senkire nem kéne tekintettel lennie, erre jó példák a járművek.
Ha már itt tartunk, meg lehetne említeni azokat az anyukákat is, akik felállítják az öregeket a buszon, hogy a csemetéjük leülhessen. Az nem baj, ha a botos öregember elterül a következő kanyarban, a lényeg, hogy a csemete üljön, és rugdoshassa a mellette ülő utast. Anyuka persze a világért sem szólna rá.
De ez is off, mert nem modorosság.

égafater 2009.01.12. 14:35:29

@LyukasBogrács:

elnézést kérek, inkább öncélú volt ez a HGY-zés, nem ellened irányult.

feltételes reflex 2009.01.12. 14:36:56

@égafater:

Szerintem jól gondolod.
Legfeljebb az lehet a probléma, hogy a gyakorlatban ez nem mindig tud így működni, még akkor sem, ha egyébként értelmes szereplői vannak az adott helyzetnek. Az biztos, hogy ha én kerülnék hasonló helyzetbe, akkor az általad leírt megállapítások mentén próbálnám intézni a dolgot.
De nem tudom, nem tudhatom, hogy sikerülne-e betartani. Nekem nincs gyerekem, csak gondoltam, nem lehet egyértelműen megítélni semmit.

Talán az lehet a baj, hogy egyesek túldimenzionálják ezt az egész "baba-projektet". Ez persze, gondolom, leginkább azokra lehet jellemző, akiknek semmi más céljuk nincs az életben, és ilyenkor fordulhat elő, hogy nem látják meg a fától az erdőt.

2009.01.12. 14:41:58

kedvencem az volt, amikor más mami felállított engem (nőt) a bkv-n mert felszállt egy gyerekes anya a buszra. az, hogy ült még mellettem 25 pasi, az mindegy vót.
én irritáltam a mamit (50-es volt), mert fiatal vagyok és nő, gyerek nélkül, merek ülni a buszon. gondolom csípte a szemét, hogy nem adntam át NEKI helyem azonnal.:)))

feltételes reflex 2009.01.12. 14:42:00

@schokobanane:

pontosan!
Örülök, hogy leírtad, ez klasszikus helyzet. Mondjuk láttam már olyat is, hogy idős ember állt fel - lehet, hogy a gyerek kedvéért, de lehet, hogy az anyuka kedvéért-, mindenesetre az csúcs volt, hogy a 4-5 éves kistaknyost egyből leültette az anyuka, ő maga meg kapaszkodott tovább több cekkerel a kezében. Na erre azt mondom, hogy az ő baja.

schokobanane (törölt) 2009.01.12. 14:47:59

@feltételes reflex:
Túldimenzionálják, egyértelmű.
Szerintem vannak is előjelei. Amikor például a jegyespár hölgytagja kifejti, hogy nézete szerint a leendő férnek kötelessége ott lenni a szülésnél, a leendő férjnek, ha ilyesmitől idegenkedik, és ha van esze, abban a pillanatban le kéne húznia a ujjáról a gyűrűt és visszaadnia a hápogó jegyesnek. Ez a nő el fogja várni, hogy a férj is felkeljen, és előbb-utóbb kibukik az ajkacskáin az is, hogy "Én itthon nevelem a gyereket, te meg a haverjaiddal szórakozol". Nőből vagyok, de kurvára tudom sajnálni az ilyen férfiakat.
Az meg egyedül a szülő nőre, az orvosra és az ápolónőkre tartozik, hogy az asszony milyen körülmények között hozza világra a gyerekét. Ha a férj is jelen akar lenni, semmi akadálya, de miért kell rákényszeríteni a véres újszülött meg a placenta látványát, ha idegenkedik, neadjisten iszonyodik ettől? Mi lehet az ilyen nők fejében?

feltételes reflex 2009.01.12. 14:51:06

@Balance Of Power:

Nem hiszem, hogy az én védelmemre szorulna, de szerintem kicsit félreértitek C10H12O6 -ot. Ő egy attitűdről beszélt. Nem a nehéz időket, az akkori társadalmat védi vagy sírja vissza, hanem egyes nők hozzáállásáról beszél.

Nekem pl. az ugrott be a mondanivalójáról, hogy pár éve, a Bokros -csomag bevezetése körül ilyet bírt nyilatkozni egy kismama: Ha tudtuk volna, hogy ez lesz, akkor nem vállalom a gyereket. Gondoltam, miért, b+, nagyanyád a légópincében szült, nem volt se gyed, se gyes, de még választási lehetősége sem, ti. hogy idejében eldöntse, akar-e szülni vagy sem. Erre a maiak jönnek, és sokan sírnak, mint a fürdősk...k, egy merő panasz az életük, hogy de nehéz nekik a gyerekkel. Holott ezer másik választási lehetőségük is volt.

Én legalábbis így értettem.

2009.01.12. 15:00:14

@feltételes reflex:
én ezt úgy értem, hogy nem azért szült az ilyen nő, mert jönni akart a gyerek, hanem mert el akarta magát szórakoztatni a következő 3 évre, mert apuval már halálba unják egymást, meg a melóját is utálja, jó lesz otthon lazsálni 3 évig vagy a következő "pocaklakóig"...

S. M. 2009.01.12. 15:01:00

Gyerekek, lassan beleestek abba a hibába, hogy minden modoros lesz, és az egész blog nem leleplező jellegű lesz, hanem fikaszagú.

LyukasBogrács 2009.01.12. 15:01:21

Na, ezert szallok en a metro legvegebe, odaig csak nem tolja el a babakocsit a szerencsetlen anyuka, inkabb bedodzsemezik a legkozelebbibe.
Ha nagycsalad szall fel, akkor en mar reflexbol adom at a helyem es megyek a masik kocsiba.

Ennel kafabb, amikor repulon ul az ember. A gyerek ugye az ablaknal akar ulni, akkor is, ha csak a szarnyat latja, vagy ki se lat, mellette persze anyuka, viszont en pattanjak fel a folyoso feloli ulsembol valahanyszor neki pisalni, szaladgalni, emberkedni tamad kedve.

Rajottem a dolog nyitjara a kommenteket olvasgatva: aki gyereket szul, akorul megszunik a vilag, es onnantol kezdve mindenkinek anyukahoz, meg az o szeme fenyehez kell igazodnia.

Ez nem mas, mint zsarolas.

schokobanane (törölt) 2009.01.12. 15:01:52

@feltételes reflex: Én is értettem, mit akart mondani, csakhogy eléggé sarkított és általánosított a mondandójában.
Amúgy azoknak, akik a "mai világban" vállalnak gyereket, a munkahelyek bizonytalansága meg az egész világ és közvetve a magyar politikai-gazdasági-anyámkínja rendszer megváltozása miatt bizonyos szempontból rosszabb helyzetben vannak, mint azok, akiket annak idején 2-3 év után szépen visszavettek a munkahelyükre. Igazából ez a "szinglisedés" is ennek a kornak a terméke. Vagy gyereket vállalsz, de akkor otthon maradsz, és majd másik munkahely után nézel, de közben kiesel a gyakorlatból, és helyetted egy "szinglit" fognak felvenni, vagy vállalod, hogy család nélkül élsz, ha fontosabb az, hogy legyen karriered (vagy sokszor csak annyi, hogy legyen munkád).
Légós meg kapálós időkre nem érdemes visszamenni, ott is mások voltak a körülményeik és itt is mások.

feltételes reflex 2009.01.12. 15:01:59

@schokobanane:

ujjuj, ez jó kérdés.

"Mi apás szülést tervezünk" mondja az asszonyka, 'párom, a remek ember' meg meredt tekintettel, engedelmesen bólogat. Aztán ha nem is ájul el ott rögtön, tuti, hogy elhidegül.

(Ez mondjuk minősíti mindkét részvevőt -a gyáva pasit sem kell sajnálni.)

Én sem értem, miért kötelező a pasit odarángatni, ha az nem akar. Sok mindent lehetne kritizálni, de azért nem voltak egészen hülyék a "régiek" sem, lehet benne valami, hogy férfit nem engedtek a szülés közelébe, legfeljebb a forró víz hordásához.
Persze, ha akar, jöjjön, de hozzáteszem, én meg se engedném, hogy ott legyen :)))

Szerintem az ilyen nők fejében valami birtoklási vágy lehet. Erre pedig legkézenfekvőbb megoldásnak a családalapítás tűnik.

Balance Of Power 2009.01.12. 15:05:03

@feltételes reflex: Fateromtol kerdeztem regebben, hogy nagyanyameknak volt-e modjuk vedekezni. Igen, hangzott a valasz, mondhattak, hogy "jaj ne" :D

C10stb. attitudje egyebkent szvsz cseppet himsoviniszta. Kivancsi lennek "csajanak" a velemenyere is. Mar ha egyaltalan lehet neki sajat velemenye.

feltételes reflex 2009.01.12. 15:06:31

@schokobanane:

Én már neked többet nem írom le, hogy egyetértek... ;))) De néha nem árt a sarkítás, lásd légós-kapálós példa felhozása.

feltételes reflex 2009.01.12. 15:07:04

@Traktorka:

ez is benne van, valószínűleg.

snakekiller23 2009.01.12. 15:10:18

Ez a túldimenzionálás már a szülés előtt elkezdődik manapság, mióta sikerült elültetni a gondolatot, hogy a terhesség az valamiféle betegség ami miatt majdhogynem nonstop orvosi felügyelet és gyógyszerezés szükséges, különben...

Az elővigyázatosság nem árt, de egy ilyen természetes biológiai folyamat miatt nem kell alapértelmezésként 9 hónapot orvosi rendelőkben, meg gyógyszertárakban tölteni szerintem.

feltételes reflex 2009.01.12. 15:11:39

@Balance Of Power:

értem.

Hímsovinzmusra amúgy ugrok én is, mint minden kisajátító, másokon uralkodni vágyó attitűdre (ide tartozik egyes nők "édesanyai" minőségében elkövetett összes terrorja), de én valahogy nem ezt vettem le C10stb mondandójából. Aztán lehet, hogy tévedek.

Apukád példája: :)))

e_e 2009.01.12. 15:13:03

@égafater:
eh, igazan nem akartam ennyire belemenni a reszletekbe, de ha egyszer kihozod belolem:

"akkor ezt az alváshiányt napközben miért nem lehet pótolni, miközben a gyerek alszik? "

-azert, mert van olyan gyerek, aki nagyon keveset, pl. csak egy orat alszik napkozben. ilyenkor probalja az anyuka pl. az alapveto haztartasbeli dolgokat elvegezni, ha azt a gyerek mellett (pl. mert az lep egyet-esik-puffan, folyamatosan veszelyeseket csinal) nem lehet.

azt hiszem, ahogy en, ugy masok is nagyon eltertek oly nagyon kedvelt modoroskodasainkatol, ugyhogy
reszemrol
csokolades csoteszta, koszontem, viszhall,
es persze elsosorban soksok puszA (esetleg: puszikazlak, mostanaban ezt is hallom)

schokobanane (törölt) 2009.01.12. 15:19:48

@feltételes reflex:
Még a múlt előtti múlt században akadtak olyanok, akik úgy érveltek, hogy egy asszony akkor tudja leginkább megtartani a férjét, ha nem engedi, hogy a férj tanúja legyen például a tisztálkodási, öltözködési rutinjainak. Talán a hajfésülés volt az egyetlen, abban sokan egyetértettek, hogy romantikus, ahogy a férj kedvtelve nézi asszonya hosszú, selymes fürjeit a hajkefe halk neszezése közben -- tyű, ez mán modoros? szóljatok! :) -- Ezért is voltak külön hálószobák, mert a fentiekhez hozzátartozik egy olyan gondolat, hogy "meglátogatni a feleség hálószobáját éjszaka" romantikusabb, mint reggelre kelve arra ébredni, hogy belelehel a képünkbe. Azért szép idők voltak :)
Persze, akkoriban a férfiúnak szigorúan távol kellett maradnia asszonyától, amikor az szült.
Ehhez képest meg mi van napjainkban? Közös fogmosás, összeépített fürdőszobában a férj a klotyón trónol, a feleség a szennyest pakolja... véres méhlepény is szóba jöhet akár. Szerencsétlen férfiú, nem csoda, ha annyira megszokja az asszonyt, hogy kihűl a kapcsolat.
(Ne értsetek félre, nem az emancipáció ellen beszélek, mert sok jó gondolat van abban is, csak éppen a ló túlsó oldala riasztó.)

kicsibuta 2009.01.12. 15:26:39

A (szerintem) legidegesítőbb modorosság: a gyerek 2-3 éves korában (amikor már jár és beszél is) még mindig "baba". A gyerek életkorát az anya nem évben, hanem hónapban adja meg - amit viszont nem hónapnak nevez, hanem hónak: "29 hós a babám". Hát, az én anyám ezt úgy mondta: "Két és fél éves a (kis)lányom." :-)

LyukasBogrács 2009.01.12. 15:49:13

@kicsibuta:
"A (szerintem) legidegesítőbb modorosság: a gyerek 2-3 éves korában (amikor már jár és beszél is) még mindig "baba"".

Szerintem meg: 30-35 eves koraban meg mindig Pistike, Sanyika. Plane a felesege elott.

Miss Marple 2009.01.12. 15:52:48

@kicsibuta: Yeeeeeeeah, ezt én is nagyon szeretem! Ld. a fentebbi "érettségiig egy ágyban alszunk"és tsai kommenteket...

schokobanane (törölt) 2009.01.12. 16:05:38

"érettségiig egy ágyban alszunk" --> Erre még akartam korábban, amikor írták. Egy réges-régi kolléganőm állandóan ezt ecsetelte, hogy milyen ragaszkodó édibédi a fiacskája, reggelente még mindig bebújik mellé az ágyba. (Akkor volt vagy 16-17 éves. Mármint a fia.) Sokszor csak néztünk egymásra a férfi kollégámmal. Egyszer a kolléga megunta, és a sajátos szenvtelen hangján megjegyezte: "Na, csak fenn ne akadjon egyszer!" Esküszöm, a nő nem értette, csak ártatlanul forgatta a szemeit, és mesélt tovább, én meg kínomban elbújtam a monitor mögé röhögni.

LyukasBogrács 2009.01.12. 16:13:55

@C10H12O6:
"Persze ebben apu a hibás, mert engedi a dolgokat elfajulni."

Nalad az igazsag!

feltételes reflex 2009.01.12. 16:15:00

@schokobanane:

"véres méhlepény is szóba jöhet akár. "

Mi az, hogy szóbajöhet akár, amikor már a Társaság is be van avatva a részletekbe! :)

Külön hálószoba rulez:) Persze nem mindig megoldható, és mégcsak nem is mindenkinek ez az ideálja, még ha meg is tehetné, és alapvetően ezzel sem lenne semmi baj, kivéve, amikor olyan muszáj-szaga van az egésznek. Közös fogmosással nincs különösebb bajom, bár őszintén szólva nem a kapcsolat csúcspontjaként tartom számon az egymás előtti mosdóbaköpködést. Akkor jó, ha lehet ezen is röhögni.

A ló túlsó oldala nekem az ikerpárként élés, ennek eklatáns példája az egyforma cuccok -leginkább "szabadidőruhák"- hordása. Mindig mindenhova együtt menni, egyforma nézeteket vallani, egyformán lazának lenni, kívülről nézve megbonthatatlan egységfrontba tömörülve, majdhogynem "ketten a világ ellen"-fíling. Egymás ölében ülve netezni! :P Felvenni egymás telefonját a másik kérése nélkül, elvégre "nekünk nincsenek titkaink egymás előtt"

Innen már csak egy lépés a "mi mindig ugyanazt esszük, bár ez nem mindig volt így, de páromat már sikerült leszoktatni a körömpörköltről meg a sörökről, ugye édes?" vagy a "asszonykának is problémája volt az éjszakázással meg a bulizással, de nálunk ma már nem kérdés az ilyesmi"

Aztán kitör a botrány, amikor párom egyszercsak "félrelép" és igenis jól bezabál körömpörköltből és nem átallja azt vagy 10 sörrel leöblíteni, természetesen a hülye, őt rossz irányba befolyásoló haverjai társaságában, netán anyu kezd el rendszeresen félredugni a kollégával(Netes fórumok örökzöldje a "félredugok, de nem akarom elhagyni a vőlegényem" -féle dilemmák)

Aztán megjelenik a pocaklakó, és elsimítja a problémákat. Pont addig, amíg ki nem derül, hogy innentől kezdve a pocaklakó és anyuka kerül olyan szimbiózisba, amelyből 'párom' totál ki van zárva, és le van sz*rva. Vagy hogy ez az egész kizárólag anyuka döntése volt. Mondjuk, úgy kell 'páromnak' is, ha nem kapcsolt még időben, hehe.

LyukasBogrács 2009.01.12. 16:16:24

@schokobanane:
édibédi fiacskája reggelente még mindig bebújik mellé az ágyba

Ez most komoly?

feltételes reflex 2009.01.12. 16:23:28

@schokobanane:

Aztán férje-ura vót-e a kolléganőnek?
Vagy elvált, gyermekét egyedül nevelő Hős Magyar Anyaként egyedül tengette az életét?

:))

Balance Of Power 2009.01.12. 16:23:52

@schokobanane: Ja, meglatogatta a feleseget egy honapban egyszer. Kulonben meg eljart a bordelyhazba - hiszen az ajtatos nevelesben reszesult asszony csak glaszekesztyuben volt hajlando megfogni a f@szt. Ha egyaltalan...
Szerintem ilyen novel mi sem akarnank egy agyban aludni.
Kozos fogmosas: az egyutteles legalabb 60-70%-ban az un. szurke hetkoznapokrol szol, nem valamifele idealizalt keprol.

Az erettsegis anyukara pedig ra kellett volna gyujtani a hazat, amikor bebujt melle a fiacskaja.

feltételes reflex 2009.01.12. 16:27:05

@e_e:

nem hiszem, hogy a témától való túl erős eltérés esett volna meg itt ;) - valószínűleg ez a jó a modoros-blogban, hogy nem egyszerűen verbális megnyilvánulásokról van szó, hanem magáról a modoros létről...mi meg jól kitárgyaljuk az összes vetületet :)

feltételes reflex 2009.01.12. 16:31:32

@Balance Of Power:

"ajtatos nevelesben reszesult asszony csak glaszekesztyuben volt hajlando megfogni"

asszem a Spranosban hangzott el erre vonatkozóan egy olyasmi, hogy ...A szájával, amivel a gyerekemet csókolja...???? :)

Reynald 2009.01.12. 16:37:56

Érdekes hibridet alkotnak az olyan nők, akik gazdagként (vagyis jól házasodottként) családcentrikus modorosak. Jellemző lakhelyük Buda vagy az agglomeráció. A megélhetési nehézségek helyett a férj cégénél lévő nehézségekről és a magas adókról nyavalyognak, gyakran felvetik az USÁ-ba (vagy Nyugat-Európába) való kivándorlást.

feltételes reflex 2009.01.12. 16:41:38

@Reynald:

Á, az úgyse megy ki, mert ő szereti a hazáját. Csak a céget viszik ki külföldre, nehogy már egy fillér adó is jusson ennek a rablóbandának, amelyik rendes gyest sem ad.

LyukasBogrács 2009.01.12. 16:44:06

@feltételes reflex:
Szereti a hazajat, sot, maradna is, DE...
ami ezutan kovetkezik, az mind modoros.

schokobanane (törölt) 2009.01.12. 16:55:14

@LyukasBogrács: Halálkomoly. Mi először tényleg azt hittük a kollégával, hogy valami bűzlik, de aztán rájöttünk, hogy a nő negyvenévesen is olyan naiv, mint tizennyolc évesen. Épp ezért nem is értette a beszólást. A gyereket meg simán úgy kezelte, mintha az hatéves lett volna.
Mondjuk kíváncsi lettem volna (és ma is), hogyan is néz ki egy ilyen édibédi "kisfiú", meg amúgy megáll-e a talpán, amikor anyuka épp nincs mellette.

Férjurára most így hirtelen nem emlékszem, azt hiszem, elvált volt.

schokobanane (törölt) 2009.01.12. 17:00:08

@Balance Of Power:
Szerintem nem ez volt az általános. Olvass mondjuk Strindberget :), ő valósággal betege volt a féltékenységnek.
Amúgy végül is mindegy, inkább azt akartam kihozni a képből, hogy az örökös együttlét meg mindent együtt csinálunk, nincsenek titkaink, ahogy reflex megfogalmazta, tényleg "megbüdösíti" egy idő után a kapcsolatot.

LyukasBogrács 2009.01.12. 17:05:52

@schokobanane:
Tragikus.
En csak a gyereket sajnalom, akinek az anyja termeszetesen a gyerek osszes sikeret a magaenak fogja tulajdonitani, a kudarcokhoz mar nemi kutatomunkara lesz szuksege, de aki keres, az talal bunbakot.

schokobanane (törölt) 2009.01.12. 17:23:37

@feltételes reflex:
"Mondjuk, úgy kell 'páromnak' is, ha nem kapcsolt még időben, hehe."

Ismertem egyszer egy házaspárt (igazából a férjet, a feleséget csak már a feleségeként), akik úgy kerültek össze, hogy valami egyetemista bulin csak rövid időre összejöttek, egyik sem volt hóttszerelmes a másikba, és egyszer csak már azzal kellett szembenézniük, hogy útban a gyerek. A gyerek tényleg útban volt, mert mindkettőjük a háta közepére kívánta, de megtartották, (mert a férj vallásos nevelést kapott, de lehet, hogy a lány is). Összeházasodtak, majd a lány, azaz asszony otthagyta az egyetemet, a férj is inkább csak nyögvenyelősen végezte elkésőbb, de ezt már csak hallomásból tudom, mert nem nagyon néztünk feléjük. Önigazolás gyanánt jöttek ugyanis a fényképek, a "tündibündi a gyerek, menjünk látogatóba", meg a csak a gyerekről mesélés. Akkor már ott tartottunk, hogy a zéró kapcsolat is jobb, mint egy gyerekes házaspárral tartott, egyre idegenebbé váló kapcsolat, ha egyszer semmi másról nem képesek beszélni. Szintén önigazolásként és "ha már az asszony otthon ül" alapon aztán gyors egymásutánban jött még két gyerek. Nem tudom, minek, mert az asszony állítólag már a második után is panaszkodott, hogy visszeres a lába az állandó tehercipeléstől, és azon siránkozott, hogy nem tudta befejezni az egyetemet, míg a férj igen. A férj meg azt mondogatta, hogy igazából nem is ismerték egymást, amikor összeházasodtak, és kellett volna több idő, mielőtt összekötik az életüket.
Nem csodálkoztam, amikor legutóbb, bár ennek is van vagy egy-két éve, amikor hallottam, de persze nem tudom, igaz-e, vagy igaz lett-e, hogy annyira megromlott a kapcsolatuk, hogy a válást tervezgetik. Három gyerekkel, 6-7 évi házasság után, brávó.
(Különben sok minden hozzájárult ahhoz, hogy eltávolodtam a vallástól, de ez volt az egyik. Egy gyereket nem kéne megtartani, ha tönkreteszi a szülők életét. Ezzel bárki vitába szállhat, de a véleményem nem fog változni.)

Szóval, igen, kívülállóként gyakran mosolygok azon, hogy valaki "miért nem kapcsolt időben", de ha olyan esetről van szó, amelyben ismerősökről van szó, nem tudom, mit mondjak. Teljesen értelmes srác volt, hajlok arra, hogy azt mondjam, bepalizták (bár persze nem tudhatom, mennyire igaz).

schokobanane (törölt) 2009.01.12. 17:33:23

@LyukasBogrács:
Na ja.
Az a fura, hogy az asszony nem volt olyan családcentrikus típus; ha már lehet választani, inkább karrierista, csak az az egy szem fiacskája volt a mindene. Teljesen megdöbbentem, amikor hallottam, hogy miket ért el az életében, elég szép pozíciókat töltött be (és most tök mindegy, hogy önerejéből vagy nem, ha egyszer értett ahhoz, hogyan kerüljön előnyös pozíciókba), és például folyékonyan beszélt nyelveket. Szóval nem látszott hülyének, épp ezt a "fiacskámmal bújok ágyba" dolgot egyszerűen nem tudtuk hová tenni.

LyukasBogrács 2009.01.12. 17:50:08

@schokobanane:
Bepalizas:
-A srac 20, a csaj 21, amikor teherbe esett a csaj: "Vegyel el!", utana nyomorgas 1 fizetesbol.

-A srac egyetemista, a csaj kozepiskolas, a csaj pocakkal erettsegizik. Viszont mar 5 gyerekuk van. A csajnak elege van mar a szaz negyzetmeteres oroklakasbol es telket akar amin epitkeznenek.

-A csaj 30?, sikhulye, senkinek sem kell, a srac talan 35. csaj megesik, a csaladja gyorsan suttyomban osszeadatja oket. raadasul a csaj gyogyszert szedett, amikor meg nem is tudta, hogy terhes, szoval a gyerek mozgasszervi rendelleneseggel szuletett, egyeves koraig volt vagy 5-6 mutete.

Szep, mondhatom. Es az osszes fenti apuka rendes, szorgalmas, tisztesseges, jozan ember. Csak eppen a nokkel volt pechjuk.

feltételes reflex 2009.01.12. 18:00:25

@schokobanane:

Valóban igazságtalan dolog lenne csak a személy fölött ítélkezni (egyébként is, milyen dolog má' ítélkezni:))), inkább csak a helyzet szemléltetése miatt mondtam azt, amit. Én is ismerek hasonló esetet. De vagy öregszem, és fogy a türelmem, vagy valami másért, mindenesetre egyre inkább azt gondolom, hogy ilyen ügyekben mindenki vessen magára.
Lehet, hogy azért gondolom ezt, mert sok embernél ismétlődni látom ugyanazokat a helyzeteket. Amit pedig egy 20 éves zöldfülű pasinak (a nők már ebben a korban rafkósabbak) elnéz az ember, esetleg még sajnálja is érte, azt már egy 30-40 éves pasinak kevésbé, főleg, ha egyszer már ugyanúgy megjárta.

Persze lehet, hogy az is benne van ebben a dologban, hogy helyzeténél fogva más a férfi ill. a nő státusza, ill. a férfi mindig is kiszolgáltatottabb marad ebben a kérdésben: Egy nőt nem lehet (vagy csak extrém trükkökkel) egy terhességgel "bepalizni".

Na de ez már tényleg off itt.

feltételes reflex 2009.01.12. 18:07:32

@LyukasBogrács:

bocs, de ha egy 35 éves ember még ott tart, hogy a családok suttyomban össze bírják adatni egy csajjal, egy nem kívánt terhesség miatt, az nekem már 'csöppet' sok.
Fizesse a gyerektartást, ha akarja (ha ilyen helyzetben nem akarja, én azt sem ítélem el), tartsa a kapcsolatot a gyerekkel, de belemenni egy ilyen hazug helyzetbe, ez már csakis az ő sara, az ő felelőssége.

feltételes reflex 2009.01.12. 18:09:41

pardon, kétszer ment el, 'kéretik' törölni...

ssüni 2009.01.12. 18:27:00

@égafater: a veterán autó nem fullad meg, ha mondjuk köhög éjszaka és nem mész át hozzá. A veterán autóhoz NEM IS KELL éjszaka futkozni, az pedig igenis megerőltető dolog, ha az ember napról napra huzamosabb ideig nem tudja magát kialudni. Ezért lehet erre panaszkodni. A veterán autóba akkor cserélsz olajat, amikor akarsz, de a gyerekkel akkor kell foglalkozni, amikor éhes/fáradt/bepisilt/él éjszaka... Nagyon rossz hasonlat volt és alapja sincs.

LyukasBogrács 2009.01.12. 18:27:03

@feltételes reflex:
Varjal csak, most jon a poen!
A no szulei igy akartak elkerulni a csalad becsuleten es tisztessegen esett szegyenfoltot. A sajat akaratukat becsomagoltak "Istennek ez a kedves" papirba, es megetettek mindenkivel, magukat is beleertve.

Szoval ennel meg a sirig tarto magany es notlenseg (fizikai) is jobb.

telcsike 2009.01.12. 19:29:17

@C10H12O6: még a szülős-horror kommenthez: családban is volt hasonló.

Nagyonnn igaza van - eltunyult puhány nemzedék vagyunk. WestEndben nevelkedett nyomik. Még egy köldökzsinórt se tudnánk elrágni tisztességesen a szántóföldön. Ennyire modoros ez a nemzedék.

bekbórd! 2009.01.12. 19:40:23

Az volt már, hogy a címbeli asszonyka a gyerek megszületésétől Apának szólítja a férjét?

telcsike 2009.01.12. 19:43:48

Vissza a veterán autókhoz, szerintem nagyon is jó párhuzam. Ha valaki önként választ az életébe egy tevékenységet, akkor utána minek mártyrkodik asztán ???

@feltételes reflex: a vonatos-bagós perfomancehoz. Neki is nagyon igaza vannnnn. Skandináv országokban külön csendes vagon van fenntartva a metrón, ahova nem szállnak fel gyerekkel, rádióval stb. Ott tudsz szúnyókálni, olvasni stb. És betarcsák az ottani modoros honpolgárok.

nácivadász tűsarkúban 2009.01.12. 20:01:59

Végre végre!!!! Az egyik legidegesítőbb típus!! Amúgy NAGYON szeretnék már külön iwiw (facebook) posztot.....
A pocaklakós iwiw-ezéstől már régóta kiakadok, főleg amikor az adatlap is azt sugallja, ANYA ANYA ANYA vagyok. csak az, semmi más, mintha lényének minden más része megszűnt volna. Vagy azt hisz, a társadalom ezt várja el tőle,hisz ez élete nagy teljesítménye? Na erre csak azt tudom mondani, tényleg nagyon szeretnék gyereket majd, de ha ilyen leszek, lőjenek le.
egyik kedvenc posztom amúgy, az összes gyerekes ismerősöm ilyen a wiw-en .

Szökőnap 2009.01.12. 20:35:53

A 80-as években jelelnt meg egy aranyos könyv, Barta András: Kézikönyv a nők elsárkányosodásáról. Nem kell felszisszenni, tisztelettel írt a nőkről, annál több iróniával a párkapcsolatokról. Való igaz, férfi szemmel.

Nos, ő egy fejezetben taglalta a "névmás-betegséget". Ez az, amikor házasságkötéskor az ifjú asszonyka elfelejti az "én" névmást, és helyette a "mi"-t kezdi használni: mi így szeretjük, mi ezt szoktuk, mi nem szeretjük, hogy...

Szánalmas meg az lesz, amikor az ifjú férjet is megfertőzi.

Amúgy még déltájban írta valaki, hogy sok nőnek életcélja férjhez menni, gyereket szülni. Ez valóban félelmetes! Mire igazán egyenesbe kerül egy alig kialakult család, az asszonynak már nincs életcélja! Gondolkozzatok el, hány ilyen esetet ismertek magatok körül! Ez nem csak szójáték, ez a véres valóság! Aztán csodálkoznak, hogy széthullik minden körülöttük...

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.01.12. 20:39:13

@LyukasBogrács:
sms2:
Megszulettem. Apat Krisztiannak, anyat Borbalanak, engem pedig Kristofnak hivnak. Anya jol van, apa meg a kocsmaban iszik, hogy anyanak legyen teje.

Elnézést, modorossága mellett szerintem ez egy rendkívül vicces üzenet :-D Bár muszájból inni tényleg modoros.

janomano 2009.01.12. 20:46:53

@Szökőnap: Természetesen igazad van, de azért remélem nem veszed személyeskedésnek, ha felvetem, hogy jókat rihegünk-röhögünk az ilyen embereken, de azért filózhat mindenki azon, hogy neki milyen űberfasza életcéljai vannak.

Mielőtt bárki azt hinné, hogy megsértődtem, nekem se kutyám, se macskám, csak hangosan gondolkodom. :-)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.01.12. 20:55:20

@schokobanane: bizony, a macska nagyon fontos, nem is értem, hogy Józsi hogy felejthette ki eddigi 2 nős posztjából! Nagyon remélem, hogy lesz még folytatása :-)

ssüni 2009.01.12. 20:55:40

@telcsike: a gyereket nem egy, hanem két ember vállja. Jobb helyeken legalábbis.

mobo 2009.01.12. 21:00:30

Vicces azért, ahogy gyerektelen létükbe feledkezett megmondóemberek osztják az eszet az anyukáknak: mintha a világtalan odaszólna a piktornak, hogy oda még egy kis kéket, apukám... Lehet véleménye, persze, csak épp érdektelen, mivel nem tud a témáról semmit, ahogy a beleszólásából ki is világlik...
A nő-, gyerek- és családgyűlölőknek: ti vagytok túldimenzionáltak, egyet sem érdemeltek a három dimenziótokból. Bárcsak anyátok is úgy gondolkodott volna, mint ti. btw, ancinak megmutatnátok az infantilis kommenteteket, ha rátok nyitná az ajtót?
: )

Szökőnap 2009.01.12. 21:13:41

janomano:

Respekt. Azt hiszem, ez egy másik külön témát ér meg. Ide túl komoly.

Egyébként a témához még egy gondolat: nekem kedvenceim az idézetek az esküvői meghívókon. Hogy széjjel nem áznak a nyáltól. A családjogi törvényben meg előírnám, hogy a válókeresethez is csatolni kellene ezeket a hajdan volt idézeteket. Legalább a bírók röhöghetnének...

telcsike 2009.01.12. 21:15:22

@ssüni: igen.

@mobo: a vélemény a legolcsóbb, jiddis közmondás egy gyermektelen aluldimenzionálttól. Mea culpa.

Egyébként nem akarta szerintem senki leszólni a gyermekeseket, csak a modorosságot.

janomano 2009.01.12. 21:49:01

Tény, hogy vannak olyanok, akik "hozzáhülyülnek" az 1-2 éves gyerekek színvonalához. Itt rögtön nekem is helyesbítenem kell _jómagam_ (miért jó?). Mert a gyerek nem hülye. Csak még kevés az információja. Viszont ezek a "felőttek", akik megpróbálnak így viselkedni, rövid távon határozottan viccesek. Hosszan idegesítőek.

A görög szavalókórus effektus tényleg gáz.
"Mi ezt szeretjük. Mi nem eszünk ilyet. Mi nem nézzük ezt a műsort." stb.
Janó bátyó világéletében hadat viselt nőnemű társaival, (na nem mindenben) ezért nem is érti ezt. :-)))

e_e 2009.01.12. 22:05:20

@telcsike:
szerintem meg pont az a baj, hogy amikrol itt irtok/irnak, semmi kozuk a modorossaghoz. sem nyelvileg, sem az eletvezetes szempontjabol.
egyszeruen azt soroljatok, amit ti nem birtok elviselni, vagy amivel nem ertetek egyet -es mindezt eleg intolerans modon.

gyereket nevelni, vagy a gyerekeidet eletcelnak tekinteni is lehet modoros es nem modoros modon. mint minden mast kabe az eletben.
onmagaban szerintem az sem baj, ha valaki elete egy szakaszaban csak anya akar lenni -a lenyeg, hogy ezt milyen koritessel, stilusban, felhanggal stb. teszi. ettol lesz elviselhetetlen/modoros/martir, vagy epp akar kedves es szorakoztato ember.
szemelyiseg kerdese, de onmagaban attol meg nem kiakaszto picsa valaki, mert mondjuk haztartasbeli.

szerintem nagyon meglepo es kellemetlen, (rosszindulat, lebutitott feligazsagok) iranyba ment el ez a beszelgetes itt most, ill. -ahogy kezdtem is a kommentemet- a modorossaghoz mar semmikepp semmi koze.

ezert masodszor is elbucsuzom:-), mert ennel jobban mar tenyleg nem akarok belemenni, nem ugy latom, hogy erdemes lenne ezekkel a velemenyekkel itt vitatkozni.

heki 2009.01.12. 22:11:58

@e_e:
mint háromgyerekes apuka mondom, hogy ne duzzogj, mert anyák egy típusáról van szó túlnyomórészt itt. Azon típusnál, ahol nem hiszem el, hogy igazat mond, amikor gügyög, affektál, többesszámban beszél.
Nem hiszem el, mert idegesítően hazug: azaz modoros.
Nem hiszem, hogy az anyai melót bármelyuikünk lebecsülné (na jó, egy-két kivétellel.)

Az ugyanis, aki valamit nagyon fontosnak tart, az általában keveset beszél róla, hiszen teszi.

janomano 2009.01.12. 22:16:21

@e_e: Kár pipulni! :-) Főleg telcsikének címezve. Szerintem vállalható megállapításai voltak.
Egyébként egyetértek veled, ha ez érdekel.
Kivéve egyetlen dolgot:

Természetesen a modorosságok a nyelvre vonatkoznak elsősorban. De a nyelv, viszont az élet egyik legközvetlenebb (sic!) képződménye (sic-sic!!). Ezért aztán nem hiszem, hogy el lehet különíteni az élet egyéb aspektusaitól. (ezt biztos megerősítik arany-főnök-bloggazdáink is) A nyelv és az élet szoros kölcsönhatásban van egymással.

Naszal: Peace! Nem kell durcizni! :-)

e_e 2009.01.12. 22:26:47

@janomano:
ja, en nem pont telcsikenek cimeztem, csak azon utolso mondatara reagalvan, h: " Egyébként nem akarta szerintem senki leszólni a gyermekeseket, csak a modorosságot. " inditottam el gondolatfolyamomat.

efelol pedig ketsegem sincs:
"Természetesen a modorosságok a nyelvre vonatkoznak elsősorban. De a nyelv, viszont az élet egyik legközvetlenebb (sic!) képződménye (sic-sic!!). Ezért aztán nem hiszem, hogy el lehet különíteni az élet egyéb aspektusaitól. (ezt biztos megerősítik arany-főnök-bloggazdáink is) A nyelv és az élet szoros kölcsönhatásban van egymással."
- nem tudom, honnan kovetkeztettel arra, hogy en ezt nem igy gondolom:-)

de ezek szerint nem sikerult megfogalmaznom, mi zavar az elmult nap kommentjei kozul viszonylag sokban, ugyhogy akkor nem is eroltetem tovabb, mert tulfaradtam.
jo ejszakat kivanok, alusznak a viragok!
tschüss und papa!

DrJohnson 2009.01.12. 23:06:39

Én soha nem értettem kinek célozzák az ilyen szülők a "nézd meg az én gyerekem a legszebb" dolgokat, hiszen ha valaki túlzottan érdeklődik más gyerekei iránt (főleg ha magának nincsen) azért az gyanús.

égafater 2009.01.13. 10:41:34

Jó reggelt!

Jó volt a post és még jobbak a kommentek. 100% respekt a normális anyukáknak, feleségeknek és férjeknek, aki pedig magára ismert a fent tárgyalt negatív dolgokból, szerintem tanulhat is belőle. Látszik, hogy ez egy elég komoly téma, erősen offos lett a végére, tehát érdemes vele foglalkozni. Szerintem aki hosszú távra tervez intelligens módon, az tanul ebből.

subductisupercilicarptrix 2009.01.13. 11:20:34

@Reynald: ...és egyik legfőbb előfordulási helyük a Millenáris Park, ahol "nagyon örülnek, hogy így szeretjük egymást" de "a gyerekeik előtt nem bújjunk már össze " .

employee 2009.01.13. 11:26:06

esszencia: iwiw.hu/pages/image/albumdata.jsp?userID=8083044&albumID=862690

"Aznap amikor megérkeztél, Csoda született:)"
"Ebben a szobában laktunk együtt Anyukámmal és Apukámmal 4napig a kórházban."
"csodálatos folytatása vagy Családunk szeretet-örökségének:)"

Album: Kicsi Álmunk,Méhemnek Gyümölcse:)

bekbórd! 2009.01.13. 12:32:19

Azért a Love to be Loved by You albuma se gyönge. Neki ez a hobbija?

ssüni 2009.01.13. 12:34:41

@employee: ez az iwiw link nagyon nagyon közveszélyes! Ennyi klisét még nem láttam egy helyen.

e_e 2009.01.13. 13:35:31

@employee:
jezusuristen, ez tenyleg csak haladoknak.

kulon vicces, ahogy a burberry-markat belekeveri a sok ömlő szeretet koze.

scarlet ruby blue 2009.01.13. 13:44:47

@employee: Hátőőőő. Csodálatos.
A hölgy "nagyvilági modoros" lehetett, mielőtt leszüretelte volna méhének gyümölcsét. Figyeljétek a nem is olyan finom utalásokat az anyagi helyzetre.
(Nem az anyagi helyzet a gond, abból van midnenkinek valamilyen, hanem a kivagyiság.)

lexi 2009.01.13. 13:52:48

Ezt nem hiszem el h vki képes Kicsi Álmomnak nevezni a gyerekét. Majd ezzel a névvel menjen el állásinterjúra... Atya ég...

ssüni 2009.01.13. 15:39:43

"Jó napot kívánok, Álmom vagyok és Álmom ez a felsővezetői állás." Pfff... Szegény gyerek, de ciki lesz neki. Hagyján, az iskolában a kicsik (meg az oviban) a leggonoszabbak, "ki fogják szekálni a világból" vele.

váj mí 2009.01.13. 15:40:08

@lexi:
Na ja, és majd becenévként megjegyzi, hogy otthon az ancikája Méhemnek Gyümölcsének szólítja.

@scarlet ruby blue: .
Hol volt az utalás az anyagi helyzetére? Hmm, lehet túl felületesen néztem meg az adatlapját.

Különben meg ziher, hogy született modoros, és nemcsak a gyerekszületéses broáfságok miatt.
Aszongya, nyelvek: latin. Ahham, azért elbeszélgetnék vele egy sort latinul, akár Kicsi Álomról is.

e_e 2009.01.13. 16:17:04

@váj mí:
az altalam is emlitett burberry-cuccok a gyereken+telki magankorhaz. (mindketto kepcimben megnevezve). nekem ennyi, de talan srb meg szemfulesebb volt.

égafater 2009.01.13. 16:40:11

@employee:

nem ér, ezt lehetetlen überelni !!! gyönyörű példa 10 pont. Köszönjük! A párom nevében is :-)

Szilikonszáj, szilikonmell, szilikonagy. Telki magánkórház különszoba, hát gratulálok a Burberry gyerekhez, szép jövő áll előtte. Gondolom majd 13 évesen bekokszolva feltekeredik egy fára a fater kábrióporséjével de előtte még elcsap egy pár csóró gyalogost. sebaj majd kimossa a magyargyörgy sokmillióért. baszódjon meg ez a társadalom ott ahol van.

ssüni 2009.01.13. 16:42:34

@égafater: csúnya modoros vagy, fúj. :)

ssüni 2009.01.13. 16:48:34

Megnéztem a Telki kórház honlapját. Soha nem gondoltam volna, hogy egy szülés 600 000 Ft-ba is tud kerülni. Vannak magyarok, akik ezt meg tudják fizetni???

váj mí 2009.01.13. 16:57:34

@e_e:
Hűűű, bakker én ezeket nem tudom. Mármint, hogy hol szülnek a modorosék, ha van pénzük. Azt sem, hogy hol vásárolnak, illetve ismerek egy rózsadombi cba-t, no ott ugyanaz a tusfürdő, amit én Zuglóban megveszek x-ért, az, igen az, 2*x. Csak röhögtem.
Kösz, a háttréinfót.

@ssüni:
Nem mondod? Márminthogy ennyi. De hát, kereslet-kínálat, ha van aki megfizeti, és biztos van. A sznobság nagy úr. De ez már másik blog témája lehetne. Akár.

váj mí 2009.01.13. 16:59:06

Ja, még egy kérdés.
Mi az a Burberry?

nácivadász tűsarkúban 2009.01.13. 17:01:47

@employee: ez elképesztő. ezek után már nem is kell tovább tárgyalni a témát. :-)

telcsike 2009.01.13. 18:07:03

@e_e: még a tegnapi parázs vita fajulmányhoz akartam írni, csak már álmos voltam, de maj' most:

Azér van nekem létjogosulcságom mer:

Gúnyt űzök néhány MODOROS, idióta módon megnyilvánuló emberből. Akiket van amiért szeretek, de van olyan oldaluk amitől sugárhányok. Azért szuper a blog, mert a bennem lévő feszültséget itt levezethetem anélkül, hogy azt kéne mondanom: az érintettnek

- Anita/Judit/Gyurikám, leszarom, hogy a Zsombor a Waldorf iskolában mennyivel szabályosabb kört rajzol, mint a proli lakótelepiben. Azt is leszarom, hogy a családbarát wellnessben milyen cuki volt ahogy a pincérek sorra átestek a Zsomboron. És ha tovább kell néznem az 100000 trillió képből álló prezentációt a falhozbaszom ezt a HPlaptopot és kajakra nem fizetem ki.


(Megjegyzés: NEM az a tanulság, hogy én a technikai haladás ellen vagyok és utálom a laptopot mielőtt kezdenél győzködni. Az SEM a tanulság, hogy én nem akarok gyereket - akarok.)

De még van ám véleményem. Le is írom. Csak most eszem egy szupi-mupi kis édi bédi csöregefánkot.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2009.01.13. 19:11:33

"Hüvelyi szülés, szoptatás, homeopátia, egy ágyban alvás (érettségiig ;), biokaja, népzene, fajátékok...

Egyuttfurdes? Babauszas? Kettonnas terepjaroval jaras a gyermekem biztonsaga a legfontosabb nekem cimszo alatt? Vedooltas, vervetel megtagadas (az en gyerekemet ne szurkaljak!)? Fertozo beteg gyerekkel valo kozos jatszas, hogy termeszetesen alakuljon ki az immunitas? Az hol marad?"

Gyerekem meg nincs. Sokak szerint tul egyszeruen latom a vilagot, de:

1. a szules noi dolog. Azert volt regen babaasszony, dula, norokonsag, hogy levezenyelje, most meg azert van szuleszno es nogyogyasz, hogy bonyolitsak le a dolgot. Az apanak kint a helye. Legalabbis en ugy gondolom. Persze ha valaki nezni akarja, en hotziher hogy nem.

2. biokaja, fajatekok: egeszseges mertekig, persze. En is felnottem valahogy Batman nelkul.

3. viszont a tudomany utobbi parszaz evet mindenfele koklerekre es az osokre hivatkozva elutasitani... nem beoltani? nem megvizsgaltatni? Ennyi erovel hagyjuk kinn egy napra valami jol szellozo helyen es ha megmarad akkor foglalkozunk vele, mert szivos kisgyerek nem kar bele az anyatej. Nagyon irrital az ilyen.

felteteles reflex: ezt az alvas dolgot nem ertem. A noveremen lattam, hogy harom kisgyerekkel lefekudt aludni. A gyerekek fogtak magukat, mindenfelol hozzabujtak es mindenki aludt mint a bunda.

scarlet ruby blue 2009.01.13. 19:20:43

@Professor Pizka: Bocs, a védőoltás megtagadását kihagytam. :)

Amúgy ezzel az értékrenddel alapjáraton nincs baj (kivéve az oltás, meg az a fertőzőkkel együtt játszás, ilyenről még nem hallottam, kemény), legyen neki ahogy szereti, de amikor nekiállnak téríteni különböző fórumokban, az kicsit izé.
Honnan a vérből veszi, hogy ha a gyerek császárral született vagy Barbie-babázik, akkor azzal ártasz neki?

Az 1. pontodért pedig megkapnád, hogy nincs köztetek igazi lelki kötődés az asszonnyal és tudat alatt félsz az apaságtól. ;)

ssüni 2009.01.13. 19:28:39

@Professor Pizka: Az időnkénti együtt alvás amíg kicsi a gyerek nem gáz, de az adott hozzászólásban arról volt szó, hogy gyerek 17 éves fiú volt. Na az már gáz.

forumuser 2009.01.13. 19:43:21

C10H12O6 2009.01.12. 14:18:27
"Aztán elfelejtenek b*szn* rendesen otthon. "

Soha nem is szerettek. A b*szás az ő esetükben csak egy eszköz, melyet el lehet felejteni, ha elérték a segítségével a hőn áhívott célt.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2009.01.13. 19:45:58

@scarlet ruby blue: Tudom hogy megkapnam erte, de akkor is, en ezzel vagyok ugy mint mas a fajatekokkal. Evezredeken at a szules a nok dolga volt. Nem tudom mi hasznomat vennek ott.

forumuser 2009.01.13. 19:53:46

égafater
"Ha egy férfi vesz egy veterán autót, mint nagy álma, miért nem igényli, hogy ott legyen a párja, amikor olajat kell cserélni."
Azé' gyereket közösen szoktak akarni. Jobb esetben. Másrészt az anyának az anyaság maga a munka, és neki is szüksége van kikapcsolódásra.

forumuser 2009.01.13. 20:00:30

Professor Pizka
"Azert volt regen babaasszony, dula, norokonsag, hogy levezenyelje, most meg azert van szuleszno es nogyogyasz, hogy bonyolitsak le a dolgot."
Azért előfordult ám ilyen mucsajpusztai tanyákon, hogy nem volt kéznél bába, csak az ember.
Én egyébként nem erőltetném a dolgot, de rosszat sem látok az apás szülésben.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2009.01.13. 20:03:56

en sem latok benne rosszat csak magam nem tudom ott elkepzelni

égafater 2009.01.13. 20:11:17

@fortisszimafingusz:

jó, már belátom, hogy az autós hasonlatom kissé sántít.

viszont úgy gondolom, hogy a hardcore időszakban, ami ez első egy-két év, az anya a fővállalkozó a "babaprojektben". Ezt elvileg élveznie kellene, főleg ha azt hangoztatja, hogy a "pocaklakó" az életében történt legnagyobb dolog. Erre céloztam azzal, hogy ha valaki nagyon szeretne valamit, akkor vállalja a következményeit is. Mint írtam, a férj akár akarja, akár nem, másnap nem tud rápihenni munka közben, míg a feleségnek legalább elvileg van esélye napközben pihenni míg a "poronty" is alszik.
Van olyan ismerősöm ahol KÖTELEZŐ felkelni mindkettőjüknek, és amíg az anya babusgatja a gyereket, az apa félkomában lézeng mellette teljesen hasztalanul. Szerintem ez tök felesleges.
Persze ha van oka a közös virrasztásnak, pl. betegség, ágy összehányás, nagyobb munka, egyértelmű hogy segíteni illik, illetve jön az magától.

égafater 2009.01.13. 20:15:59

Apás szülés: tudom, hogy a saját gyerek teljesen más, de én kifejezetten megijedek amikor lila fejű 1 napos gyereket mutatnak, főleg mindenféle izével átitva, de a szétrepedt véres macsek sem mutat túl jó látványt. Amúgy én már egy csepp vér illetve injekciós tű látványától rosszul vagyok.

Kíváncsi lennék mikor lenne legközelebb pipa, egy répán keresztül végzett prosztata műtét után, amit végignéz a kedves feleség.

Biztos én vagyok finnyás, de "e'van".

váj mí 2009.01.13. 20:20:36

De még mindig nem tudom, mi az a Burberry?
Bár gyanítom, hogy valami babacucc-gyártó cég felső-kategóriásnak minősített terméke, mint pölö sparos 2 rétegű budipapír vs. 4 rétegű/illatosított/nyomott mintás istenöröme (kívánt márkanév behelyettesítendő).

Tényleg, Modoros Tibi, modorosék budipapír-vásárlási szikásairól sem ártana egy poszt. (Na jó, ne legyen csak budipapír, lehet mindennapi háztartási fogyóeszköz ;)

váj mí 2009.01.13. 20:22:55

@égafater:
Ööööhhmmm , kérdés, amikor a barátnőd, alkalmi partnered, feleséged a nehéz napjait éli, akkor, no sex?

bekbórd! 2009.01.13. 20:25:39

@váj mí: természetesen a papír színének harmonizálni kell az enteriőrrel!

váj mí 2009.01.13. 20:30:54

@bekbórd:
Az csak természetes. Ha a budi kék, akkor a papír max. ocean breeze lehet, de a vanilla vagy a forest semmiképp. Ha meg sárga, akkor csakis a lemon illik hozzá, esetleg a peach, a levander már semmiképp, mert az olyan disszonáns. Pink budi esetében pedig kizárólag a rose javallott.

váj mí 2009.01.13. 20:36:48

Ja, és sima, fehér budipapír szigorúan tilos! Ha fehéret akarunk, akkor az illatosított 4 négy rétegbe nyomott minta színének feltétlenül harmonizálnia kell a budi színével. Ez létfontosságú.

égafater 2009.01.13. 20:41:18

@váj mí:

szerintem most vágtam el itt magam a modorosságom miatt, de igen...

égafater 2009.01.13. 20:42:35

és most leszek igazán paraszt a szemedben, a disznóvágást sem bírom.

váj mí 2009.01.13. 20:49:57

@égafater:
Hümm, pedig a barátnőd, alkalmi partnered, feleséged éppen úgy kívánja, akkor is. És ha picit is nő, észre sem veszed ;)

váj mí 2009.01.13. 20:51:38

@égafater:
Azt én sem, de a végtermékeket szeretem, kivéve avérrel kevert cuccokat. A hagymás vér valahogy sosem vonzott ;)

égafater 2009.01.13. 20:59:36

@váj mí:

szerintem ha gyógyszerrel van szabályozva a folyamat, akkor ez nem tart túl sokáig, főleg nem az a rész amikor bőven jön az "áldás". lehet hogy tévhit, de azt hallottam, hogy ilyenkor nem is túl egészséges az érintkezés.

Kibírhatónak tartóm ezt a szünetet, a "fejfájás" miatti szüneteket ha összeadjuk, az is kiad ennyit :-)

De elismerem, lehet hogy túlreagálom ezt a vér témát.

forumuser 2009.01.13. 22:38:55

égafater
"míg a feleségnek legalább elvileg van esélye napközben pihenni míg a "poronty" is alszik"
Elvileg. Gyakorlatilag a 6x1 óra alvás nem egyenlő a hatórás alvással. De tény, hogy én sem ugráltatnám a dolgozó, koránkelő páromat éjszaka. Viszont lenne igényem némi szabadidőre. Abba még egy apuka sem halt bele, hogy néhány órára elvállalta a gyereket.

"Amúgy én már egy csepp vér illetve injekciós tű látványától rosszul vagyok."
Off, de ez miért van? :) Véradáson is megjegyezte legutóbb az orvos, hogy jóval több a nőnemű véradó.
A prosztataműtét azért kissé más tészta, az nem közös vágy eredménye és nem közös gyártmány. Továbbá még csak véletlenül sem pozitív dolog - a gyerek, mint végeredmény pedig az (állítólag:)). Meg a szülés is (állítólag), de tény, hogy ezt már embere válogatja.

"lehet hogy tévhit, de azt hallottam, hogy ilyenkor nem is túl egészséges az érintkezés."
Valóban nem; nagyobb a fertőzésveszély, de ez óvszerrel szerintem kiküszöbölhető. Egyébiránt meg: orál, anál...

ssüni 2009.01.13. 23:15:13

úúúú de "más vizekre eveztünk", emberek!

váj mí 2009.01.13. 23:42:52

@égafater:
A nők menszsesze, ciklusa, átkozottul egyedi, mint a testük. Mindenkié más. Ezt jó, ha megjegyzed.

Lehet, lesz majd olyan barátnőd/feleséged/estébé, akinél 5-6 napiog tart a menszesz, és észre sem veszed (nem, szexuálisan sem, mert tampont használ, nem betétet ;) )

És

Lehet lesz majd olyan baratnőd/feleséged/estébé, akinél csak 2-3 napig tart, de azt intenzíven végighisztizi.
És ez ellen a gumi sem véd :P

Egyébként én is olvastam tanulmányokat arról, hogy menszsesz idején megnövekedik a fertőzésveszély. Szvsz (modoros?), épp annyira, amennyire akkor, ha a partnerek bármelyike nem tisztálkodik rendszersen, vagy (férfi esetében) nem használ gumit. ...

lexi 2009.01.14. 09:43:34

@váj mí: Burberry: brit divat márka. Ha nem is annyira híres, mint a Chanel vagy a Dior, de azért majdnem. Nem csak babáknak gyárt cuccot, ill. nem elsősorban nekik :)

ssüni 2009.01.14. 09:46:26

ez valami extra undorító. Milyen nő az, aki tamponnal együtt bevállal egy pasit? És milyen férfi az, akit ez vonz? Gusztustalan. Nem igaz, hogy nem lehet pár napig kibírni.

heki 2009.01.14. 11:45:49

Ej de elkanyar téma van

lárvalányhaj 2009.01.14. 13:40:21

@Szökőnap:

Én írtam azt, h milyen döbbenetes, hogy a legtöbb nőnek a családon + gyereken kívül nincs életcélja.
Ennyit ért a szexuális forradalom meg a női egyenjogúságért folyó harc, hogy a nők igen nagy százaléka még mindig ugyanott tart, mint a 19. században. Önálló tervek, ambíciók? Felelősségvállalás? Ugyan már. Sok nő most is önálló akarat nélküli döglöttgalambként kóvályog a levegőben, aki elvárja, hogy egy határozott férfi megmondja, hogy mit csináljon. Vagy ha meg nem is mondja, de legalább biztosítja a nallóvét a szórakozáshoz.
Az egyetemista évfolyamtársnők mindig kitárgyalták, hogy milyen jó lenne, hogyha egy gazdag faszi elvenné őket feleségül, és nem lenne gondjuk semmire.

Számomra mindig természetes volt, hogy tele vagyok tervekkel, ambíciókkal, keresem a kihívásokat,
és megdöbbentett, hogy sokak számára az a perspektíva, hogy otthon terpesztenek, és várják, hogy mások mindent a seggük alá pakoljanak.


Meggyőződésem, hogy sok házasság is azért esik szét, mert miután megvan a férj meg a gyerekek, a nő hátradől, hogy lám, már minden megvan, ami kell, és most már nem kell semmilyen erőfeszítést sem tennie.

forumuser 2009.01.14. 15:12:21

ssüni
Milyen férfi az, aki a kakis barlangba akarja beledugni? Milyen nő az, aki hajlandó a szájába venni azt a pisilős izét?
Hagyjuk ezt. Ízlés dolga.

Balance Of Power 2009.01.14. 16:50:03

@ssüni: Nem lehet :D "Azokon a napokon" mehet a full time cumizas :D
A pruderia is modoros dolog!
Bar valszeg azokra, akikrol a poszt szol, gyakran jellemzo.

LyukasBogrács 2009.01.14. 17:11:49

@lexi:
Egy magyar rajongójuk már van. Születésétől fogva.

ssüni 2009.01.14. 17:17:08

A prüdéria is megérne egy posztot, szerintem is. De az szerintem nem prüdéria, hogy pár napig békén hagyjuk a másikat, mert éppen "van jobb dolga is".

janomano 2009.01.14. 18:26:27

@váj mí: www.burberry.com/
A magyar verzió az opera mellett helyezkedik el.
Kértik nem szidni. Én pl. határozottan jól jöttem ki belőle anyagilag. :-)

lárvalányhaj 2009.01.14. 19:09:12

prüdéria témájához: és ahhoz misszóltok, hogy egy nő megtiltja _kedvesének_, hogy káromkodjon? és ennek köszönhetően a pasi olyanokat legyen kénytelen mondani, hogy "marhára begurultam", meg "süsd meg" meg hasonlók?

janomano 2009.01.14. 19:58:06

@lárvalányhaj: azt, hogy basszák meg! :-)
Esterházy mondta egyszer, hogy "A finomságtól kevés dolog áll távolabb, mint a finomkodás."

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2009.01.14. 20:56:32

Kedves kommentelő @lárvalányhaj!

Megmondanád, mi a gondod a "süsd meg" kifejezéssel? Zavar az indulatosság? Jómagam, ha begurulok, leginkább a "sózd meg" formulát használom illetve a "Heisenberg rúgja meg"-et. Azt hittem, ezek a mondatok elég menőmanók manapság.
Jó szelet!
ifj. Farkas Gyula
a BME mérnök-fizikus szakának negyedéves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon

ssüni 2009.01.14. 21:36:46

"Jézus szíve!" "Sokkot kaptam."

feltételes reflex 2009.01.14. 22:42:09

@bekbórd:
"...a címbeli asszonyka a gyerek megszületésétől Apának szólítja a férjét?"

szentséges ég, igaz is! :)) Apa legközelebbi elnevezése: Az a rohadt strici...

:)

janomano 2009.01.14. 22:57:51

@feltételes reflex:

Erről nekem mindig az a régi vicc jut az eszembe (nem tom miért), hogy van egy nyudíjjas házaspár és van egy nagyon régi és nagy faliórájuk, ami már vagy 50 éve
működik kifogástalanul felhúzástól felhúzásig. Egyik éjszaka az öregúr felébred és hallja (ill. nem hallja), hogy az óra nem ketyeg. Oldalbaböki a mamát:
-Te anyus, áll a szerkentyű!
-Odaforduljak apus?

feltételes reflex 2009.01.15. 00:46:53

@LyukasBogrács:

jó, de hazudni, az fájdalommentesebb. (ráadásul modoros blog se lenne, ha mindenki bevállalná az Igazmondó Izé szerepét:)))))))

feltételes reflex 2009.01.15. 00:52:09

@ifj. Farkas Gyula:

Kedves Gyula! Engem például mélységesen felháborít, hogy éppen Heisenberget emlegeti. Na, ez aztán mélységesen modoros! Még megérteném, ha Eisnsteint venné elő, de így....

Maradjunk annyiban, hogy ez alapján sosem lennék az ön csaja, (ahogy azt a manapság használatos tolvalynyelv mondja).

feltételes reflex 2009.01.15. 01:10:36

@Modor Tibi:

A macska alapvetően nem modoros kellék, hanem egy olyan rendkívül okos, kitűnő radarokkal felszerelt "tényező", aki megtalálja a számára legprímább helyeket, mindezt úgy, hogy a leggyanakvóbb és legelutasítóbb humanoidot is képes jól átverni és rövid időn belül igazi suckerekké átminősíteni...:)) ezt tapasztalatból mondom. Én például még egy macskát sem szándékoztam soha, semmikor se örökbefogadni, ezt szívemre tett kézzel, szeretteim életére is megesküdve mondom.
Csak most héderezik nálam a második ilyen dög, mondhatni, a sors fintorából kifolyólag.

Más kérdés, hogy azóta hány és hány macskát kínoznak fogságban különféle agyament arcok, csak mert pl. a Cosmopolitan kis színes illusztrációin macskával szokják ábrázolják a szinglit.

Csak szóltam. Amúgy szingli -kategóriában lenne még pár modoros észrevételem :)

feltételes reflex 2009.01.15. 01:18:50

@lárvalányhaj:

az se semmi, ha a pasi tiltja meg _jövendőbeliének_, hogy alkalmasint csúnya szavakat használjon.

mondjuk jó teszt: aki erre "marhára begurultam", meg "süsd meg" meg hasonlókkat" kezd el erre mondani, azzal ha valaki házasodik, igazán megérdelmelten cseszheti...már pardon:)

Balance Of Power 2009.01.15. 09:03:14

@lárvalányhaj: Akkor OKVETLEN bele kell venni -tabudontogetes vegett is- a modoros kereszteny-(tyen)eket.
Nekem volt egy vallasos kolleganom, akinek a szeme minden egyes bazmegnel villamokat szort. Es o maga egyfolytaban bakkerozott. Most akkor az miert jobb?

lárvalányhaj 2009.01.15. 14:32:24

@Balance Of Power:

én erre csak azt mondom, hogyha Isten mindentudó, végtelenül jó és bölcs, akkor nem fog megharagudni ránk azért, mert kiröppen a szánkon pár basszájba.

:D

Ernoke 2009.01.15. 15:19:23

Tegnap voltam másodunokatestvéremnél látogatóban. A csaj közel jár a negyvenhez, de életében összesen másfél évet dolgozott, életcélja a férjhez menés és a gyermekszülés volt. Mostmár, hogy ezt elérte, hihetetlenül nagy arca van, és semmi témája a gyereken kívül. Élete, meg mint a huszas évek úriasszonyaié: a háztartáshoz szart sem ért (keményen dolgozó férje főz, vagy ő hozat kaját máshonnan), napi tevékenysége annyi, hogy az anyjától ajándékba kapott Mercedessel furikázza a lányát különtornára, akrobatikus rock and roll-ra, úszásra, rajzra, mittudoménhová.

Tegnap egyébként (a lánya aranyszőke hajának folyamatos dícséretén kívül) végighallgathattam tőle sok ajakbiggyesztéssel kísérve, hogy micsoda baromság az, hogy a lánya egyik 37 éves óvónőjének még nincs gyermeke, mire vár az ilyen, kicsúszik az időből, és különben is minek dolgozik, amikor elmehetne táppénzre, hogy végre összehozza.

Mobo: valószínűleg gyermektelen létembe belefeledkezett megmondóember vagyok (te meg mélységesen szégyelld el magad az ilyen kijelentésekért, nem fogom neked megmagyarázni, hogy miért vérbunkóság ilyet mondani), és gyermekgyűlölő (száradt volna le a kezed, amint ezt leírtad), de félórás látogatásom végére a hányinger kerülgetett a nőtől.

váj mí 2009.01.15. 16:30:36

@ssüni:
Az ég áldjon meg, amiről te beszéltél a szexuális-élet-a-menszesz alatt -pfúj-de-akármi kapcsán. No, az a vegytiszta prüdéria.
Elárulok neked valamit, a nők, általában a menszesz alatt is kívánják a szexet (hacsak nem olyan pechesek, hogy maga a menstruáció komoly görcsökkel, fájdalmakkal jár, de most beszéljünk az átlagról, akinek nem jár sem fizikai, sem pszichés fajdalommal a menstruációs ciklusa).
És hadd mondjak még valamit. Ha egy nő számára semmi problémával nem jár a menstruációs ciklusa (és azért ez az általános), akkor a férfi észre sem veszi, hogy menstruál. (Persze, ha tampont használ, betét helyett ...
Hát ennyit erről, meg rólad, hogy mennyire ismered a női nemet (igen, még akkor is, ha nő lennél ... ez esetben viszont, ébresztő! :P)

váj mí 2009.01.15. 16:37:21

Egyébként meg köszönöm mindenkinek a Burberry-s tájékoztatást :).
Ha valaha is lesz gyerekem, fogadom, hogy pont annyi Burberry cucca lesz, ahány Gucci táskám van nekem ;)

ssüni 2009.01.15. 16:56:24

@váj mí: te egy másik bolygón élsz. :)

feltételes reflex 2009.01.15. 17:04:32

@ssüni:

viszont nincs kizárva, hogy váj mí-vel együtt még egy csomóan élnek ugyanazon a bolygón :)

lárvalányhaj 2009.01.15. 17:08:08

@Ernoke:

nekem csak az a kérdésem, hogy ki veszi el az ilyeneket, hogyha semmihez sem értenek, és még buták is, mint a föld? ha pasi lennék, tuti nem kellene ilyen csaj...

ssüni 2009.01.15. 17:21:49

Tudod, akit egy tampon nem zavar az együttlétben, annak nem lehet valami nagy... khm. De ti tudjátok. :)

janomano 2009.01.15. 17:34:47

@Ernoke: Jogos, de ki az a mobo? Mert én már hallottam momóról, meg bobóról, de így együtt...
Valszeg egy senki. :-)

@lárvalányhaj: Gondolom a hasonló teddide-teddoda, teszetosza, szerencsétlen, gümmedvény pókok.

@ssüni: A tampon még csak hagyján, azt beljebb lehet tuningolni, de az a rohadt cérna! :-) (bocs!)

feltételes reflex 2009.01.15. 17:35:03

@lárvalányhaj:

szvsz valamihez csak értenek...a házasságkötésig biztosan :)

feltételes reflex 2009.01.15. 17:36:28

@janomano:

a "hasonló" nem biztos, hogy jó megállapítás:)

cérna-ügy...: :DDDDDDDDDD

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2009.01.15. 18:20:41

Kedves @feltételes reflex!

Nem kívánom, hogy kegyed kicsike szívébe tegyen be engem. Nem azért mintha bárminemű kifogásom lenne személyével szemben, hanem mivel magam is komoly kapcsolatban élek. Mátkám Ferenczy Skolasztika, akinek sajnos most nyoma veszett, de Poszáta bizton megleli.
Jó szelet!
ifj. Farkas Gyula
a BME mérnök-fizikus szakának negyedéves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányonm

janomano 2009.01.15. 19:07:37

@ifj. Farkas Gyula: Jé, te ezt a végét mindig begépeled?
Azt hittem, hogy csak így ctrl+c, ctrl+v... :-o

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2009.01.15. 19:29:13

Kedves @janomano:!

Természetesen bepötyögöm, mivel a másolásos technika azt hiszem, hogy tiszteletlenség lenne az Olvasók irányában.
Jó szelet! Jó szerencsét!
Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula
a BME mérnök-fizikus szakának negyedéves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon

lárvalányhaj 2009.01.15. 21:30:02

@janomano: ha összetolt a néni segge alá egy Mercedest, akkor azért _annyira_ nem lehet teddide-teddoda...

vagy az ilyen főállású feleség csak dísznek kell, és úgyis kúrogatja a szilikonmellű titkárpicsákat?

lárvalányhaj 2009.01.15. 21:30:52

@ssüni:

jobb helyeken a tampont ki szokták ám venni előtte ... :)

ssüni 2009.01.15. 21:33:14

Igen. És ettől lesz gusztustalan. De ha nektek ez bejön, oké. Különbözőek vagyunk.

lárvalányhaj 2009.01.15. 22:35:17

@ssüni:

ha bent hagynánk, kevésbé lenne gusztustalan?

janomano 2009.01.15. 22:36:26

@lárvalányhaj: "ha összetolt a néni segge alá egy Mercedest, akkor azért _annyira_ nem lehet teddide-teddoda..."

Nem a faszt nem! :-)

Legalábbis szerintem.

De, ha szerinted nem, akkor saját dugádba dőlsz! :-)

lárvalányhaj 2009.01.15. 23:10:47

most a menzesszexről eszembe jutott valami.

szerintem tipikusan modoros gondolkodásmódot tükröz az az álláspont, hogy a lányok pillangókat kakilnak, és virágillatút pukiznak.

lárvalányhaj 2009.01.15. 23:20:21

@janomano:

nehezen tudom elképzelni, hogy aki az üzleti életben sikeres, az a magánéletében ekkora balfasz legyen. persze minden elképzelhető.

feliccia 2009.01.16. 00:47:31

Hááháááháá, hogy közbeszóljak örömömben.

Nagyon jó kis blog!

jaj, de borzasztó ilyen töménységben olvasni mindezt. Unokatesóm nyelvész, figyelmébe fogom ajánlani.

feltételes reflex 2009.01.16. 18:26:42

@ Kedves ifj. Farkas Gyula!

Igazából nem is kívántam én személyeskedni Önnel, csak hirtelen felindulás vezérelte soraimat. (Olyannyira, hogy még Einstein nevét is félregépeltem)

Mindazonáltal szurkolok, hogy hőn szeretett Skolasztikája minél előbb előkerüljön.

Jó szerencsét!

feltételes reflex 2009.01.16. 18:29:56

@lárvalányhaj:

Pedig a kettő gyakran jár együtt. Ki tudja, miért.

janomano 2009.01.16. 21:11:32

@lárvalányhaj: Üzleti életben sikeres!? :-) Muhaha...
Egyenlő merci? hehehe... Ne röhögtess már... :-DDD

noirp 2009.01.17. 18:58:39

Látom a posztból, nem csak engem borzongat meg, ha a szegény kiskölök nem eszik v. szopik, hanem szopizik (sőt: szopcsizik), nem tejet, hanem tejcit, nem alszik, hanem csucsuzik, stb. No, megkönnyebbültem, már azt hittem, én vagyok már javíthatatlanul kőfejű.

Modorosék figyelmébe ajánlanám a modoros macskatartókat is. A gügyögésről jutott eszembe, ami körükben ugyanúgy tarol, mint a babukázóknál, s engem felborzol. Miért kell gyügyörögni? sose fogom megtudni.
(2 cicám van, találtak...engem. 2 utcacica...)

feltételes reflex 2009.01.17. 20:51:48

@noirp:

most eltűnődtem, hogy amikor én leutolsóbüdöstrógerdisznógengszterezem a macskát, majd minden átmenet nélkül azonnal ölbekapom és nyomok két csókot arra a mocsadék utolsó aljas fejére, hozzágügyögök kettőt, majd sipircelek neki, akkor az vajon modoros babusgatás-e, avagy kívülről kissé elmebetegnek tűnő viselkedés? :D

(Nem én vettem észre magamon ezt a cselekvéssort, csak szóltak:)))

mindenesetre javaslom a témához a rózsaszínre festett tollboával fedett szívalakú képkeretbe rejtett cica-fotót, a drága és -normális macskák által- még sosem használt játékokat, ill. az obligát whiskas-menüt, cica-mintás alátétre, lehetőleg rohadt drága (cicamintás) készletben szervírozva.

továbbá a cicuskalap.mindenkilapja.hu/?gbook=315684 - féle blogok látogatását.

Jó még a fajtatiszta macska származásának taglalása, vagy a "ő volt a legszerencsétlenebb az alomból, a tenyésztő se ajánlotta, de elhoztuk, és rögtön XXX.000 Ft-ot költöttünk rá" se rossz.

Az "Ő a mindenem" , "bársonyos tappancs" és "megnyugtató dorombolás" kötelező szófordulat.

(s ha már itt tartunk, akár át is térhetnénk a modoros állatrajongó kitárgyalására, avagy a "Hogyan lehet tönkreb*ni egy egyébként jó célért indult igyekezetet" végtelenül nyálas és szenvelgő szövegezéssel, állandó körímélezéssel, másfél éve nem aktuális felhívások terjesztésével, stb.)

Most lépek is, mert ha jól hallom, életem értelme, a kis szőrmók, puha kis praclijaival éppen valamelyik anyagi javamat cincálja atomjaira, hogy a rosseb egye meg;)

noirp 2009.01.18. 13:49:01

@feltételes reflex: Á, még egy macskás, remek :-))
Ne aggódj, én is úgy hívom magamhoz a macskát, hogy "no, gyerejde, te disznófülű" és jön ám boldogan, mert tudja, hogy nagy cirógatás lesz.
A modoros macskatartónak még három olyan valamije van (modora? :-) ), amivel kivágja nálam a biztosítékot:
1) noha évente n+1 macska végzi vödörben/árokban, neki egy szimpla utcai cirnyos nem jó, fajtatiszta kell. Az örökbefogadást csak propagálja. Egyébként se az állat saját egyénisége az érdekes, hanem a külseje. [Nem is fogja megtudni, hogy lóg egy talált macska a gazdáján!! :-))
2) ha már fajtatiszta, legyen mentül degeneráltabb, így nem valami normális tájfajta (pl. szibériai vagy brit), neeem: csupasz macska, szárkapocscsont nélküli törpe macska, lapospofájú perzsa (az orra helyett a szeme lóg a tányérba, de ooolyan édi a nyomott pofijaa), lógófülű macska, farkatlan macska, polidaktíliás macska, sorolhatnám. (A polidaktíliás, 6-8 ujjal született macska továbbtenyésztéséről még megy a vita, de ahogy a szakma berkeit ismerem...)
3)bölcs táplálási tanácsok: ne adj az állatnak tejet, csontot, halat, tojást! Ne adj kenyeret, zöldséget! Helyette ásványianyag-tablettát...
Látszik, hogy az enyémek nem olvassák a szakirodalmat, mert ipari mennyiségben törlik befelé pl. a csirkecsontot.
no off off, remélem, lesz modorosállatos poszt, szívesen szolgálok anyaggal.

feltételes reflex 2009.01.18. 17:56:24

@noirp:

remélem, nem vernek minket agyon a macskacentrikus offolásért - de most mit csináljunk, ha nekünk nem jutott rendes család ;))))))

1) pont: tökéletesen egyetértek. A másik kívánság: feltétlenül 'kiccica' legyen, mert a felnőtt már nem olyan ari. (ez a büdös dög is így ragadt a nyakamon, kutyának se kell egy felnőtt állat. Ez már a második. Ráadásul a hasa is lóg, meg úgy egyáltalán, az egész testalkata röhögnivaló. Tökéletesen antiszociális, ergo kizárólag velem tárgyal, szeretetrohamai abban csúcsosodnak ki, hogy gyengéden le akarja harapni az orromat. Tényleg príma darab, csak ajánlani tudom mindenkinek:)))

2) "az orra helyett a szeme lóg a tányérba" :DDD igen, viszont "különleges". Rendszerint hamar zuhan teljes apátiába, tehát könnyen kezelhető, ha pedig mégsem, akkor is el lehet adni legalább hatvanezerér'.

3) igen, ásványianyag-tablettákat, rágótablettákat, korának és súlyának megfelelő prémium-tápot, húgykőképződést akadályozó adalékokat. Véletlenül se csirkecsontot, nyers halat, a kenyérről és a sima vízről nem is beszélve, ami szimplán csak igénytelen.

(Nagy OFF: Az én lakótársam leginkább a moslékot szereti, jó sok kenyérrel, az istenadta, úgy látszik, ezt szokta meg, gondolom, pocsolyában áztatva. Külön bábozni kell neki a sajttal, zúzával, nyers tojással meg efféle spéci táplálékkiegészítőkkel, azt se tudja, mi az, még lopni is úgy kellett megtanítanom, ki tudja, mit hoz számára a jövő...) Na egyelőre ennyit a tündibündizésről, de egy modorosállatos - modoros állattartós posztot én is várok!

noirp 2009.01.18. 18:25:58

@feltételes reflex: taknyosra röhögtem magam a leírásaidon. Egen, a te cicád is tisztán macskából van
:-))
Szerintem hozzuk össze egy modorosállatos poszt nyersanyagát (bár én csak macskában nyomulok, azért könnyen továbbképzem magam), kiegészítve az állatos folyóiratok cincálásával,
aztán kűggyük be. Hátha.
No?

feltételes reflex 2009.01.18. 18:49:40

@noirp:

én benne vagyok :) (Nekem itt hülyén adja meg a saját emilcímem, úgyhogy ha a tied publikus, idedobhatnád)

Még csak azt kell kitalálni, hogy hogyan kössük össze a szingli macskatartói szokásokkal...vagy a szinglizést ezúttal hagyjuk ki? Én sajnálnám.

Mondjuk elsősorban én is csak macskából vagyok kiképezve, (biztos a karma, vagy mi), de van némi infóm egyéb kisállattartási formákról is.
Az ember összeszed ezt-azt, ha máshol nem, akkor az állatorvosi rendelőben.

noirp 2009.01.20. 17:41:22

Jellemző: rögtön 1 kis türelmet kérek :-P
Jan. 30-tól tudnék nekimenni az anyagnak. Hogy modorosan fejezzem ki magam: megjöttek a hollandok! (van Doogom család). [Most spec azt kívánom annak az üzemnek, ahonnét jön a kenyerem, hogy rohadjon rá a tető, de ez elmúlik.]
F. reflexnek a címem: pykat kukac frííímélponthúúú

noirp 2009.01.20. 17:45:01

Szingli, nem szingli? Nagy dilemma. A skála iszonyúan széles a gyagyás szinglitől a d...gatlan szingliből őszült nyugdíjasig. Bele szeretném dolgozni az anyagba a macskás folyóiratokból szerzett borzadmány információkat is. Huh, nagy téma. Rendszerezni köll. Na, majd mint szakdolinál :-)))))))

feltételes reflex 2009.01.20. 22:43:05

@noirp:

jó kérdés.

kicsit gondolkoztam; végül is, külön állat, de annyira különállóan külön, hogy akár lehetne szentelni neki egy külön posztot is - ez viszont ne tartson vissza egyikünket sem a a be-és kiemelésektől :)

Miss Marple 2009.01.21. 09:59:53

JAJAJAJ, de tudnék szeretni egy modorosállatos posztot! Cicus, kutyus, degu, madárpók - hadd jöjjenek! Annyi mesélnivalóm volna!

noirp 2009.01.23. 06:37:02

@feltételes reflex: te, most megnéztem azt a macskás honlapot, (mindenkilapja) überelhetetlen :-) Megjegyzés: aki egy max 15-18 napos kölyköt kivesz az anyja alól, hogy kávéscsészébe ültesse, lefotózza, majd evvel illusztrálja, hogy "vannak, akik mindenbe belemásznak", azt felnyomnám állatkínzásért. >:-I

Modorosállatos állatfajták, amiket már megtaláltam (pár példa):

1) pincsieregető nyugdíjas: fejenként 1-5 kövér, fogköves, mignonon nevelt, kabátkába bújtatott kutyafélével van ellátva .Elvileg Canis, gyakorlatilag egy földszintes, idegbeteg nemtudommi van a pórázon, ált. Picur vagy Bubus névre hallgatna, ha normálisan nevelték volna, de nem nevelték, hiszen ahhoz IQ és EQ egyaránt kellenék, node nincs. Akinek bokáját kerülgette már tacskóba ojtott nyeles mop a játszótéren, az tudja, miről beszélek.

2) cicás nyugdíjas: a környék összes macskáját_eteti_, de egyiket se_gondozza_. Az ivartalanítást "természetellenes" dolognak tartja, ha hallott róla egyáltalán, állatvédőkkel, ha kiszállnak, nem tárgyal. Így 15-20 különböző korú, jobb sorsra érdemes, félvad utcaibizonytalan cica veszi körül, átlag 45 különféle fertőző betegséggel. Lakhelyét megismerni: olyan odőr van arrafelé, mint egy műtrágyagyár udvarában.
Aktívan résztvesz a macskák iránti közutálat gerjesztésében, ezért különösen szeretem ezt a típust.

Lesz még!!! Készülök a Macskatenyésztővel, azaz a ráérő belbudai hölggyel, aki a mostani (2009) macskalapokban publikálja 80-as évekbeli ausztriai macskakiállítás-élményeit (nosztalgia), fajtaleírásokat készít a legújabb, nem föltétlen életképes, de érdekes keresztezésekről, és táplálkozási tanácsokkal szolgál, nulla biokémiai ismerettel (azt nem esszük, mert kémija van benne), de nagyon buzgón.
És jöhet még a vadászgörényét görkének nevező exhibicionista is, gondolom.
Deguról nem tudok írni: modoros degust nem ismerek, degut csak képen láttam, aranyos jószágnak tűnt :-)

feltételes reflex 2009.01.23. 15:38:15

@noirp:

a "tacskóba ojtott nyeles mop"-nál kiesett az irodai forgószékemből egy csavar, annyira röhögtem :D

1.) "Az ivartalanítást "természetellenes" dolognak tartja"
Érdemes megfigyelni az állat és a gazdi neme közti párhuzamot: Kan kutyák ivartalanításán rendszerint férfi gazdáik háborodnak fel, (tudatalatti kasztrációs félelem?), nőstény állatok sterilizálása nőkben vet fel komolyabb aggályokat. Ha -különösen a kanos- állataik emiatt aztán elkóborolnak és soha többet nem térnek vissza, az állatot szimplán hűtlenséggel vádolják meg. Ha rámutatsz arra, hogy esetleg elütötte egy autó, megmérgezték, agyonverték, stb., pusztán a le nem kapott tökei miatt, akkor te többé nem vagy a barátja.
Persze van oda-vissza átjárás is a két nem közt. Bónusz kategória a keresztény állattartó, akit nem a szexualitás érdekel, hanem az isteni rendbe való beavatkozást helyteleníti; cserében megtölti a szomszédságot éhező, beteg és legyengült állatok hordáival, akik max. 2 éves korukig húzzák. Elterjedt tudományos nézet még, hogy ha már mégiscsak ivartalanítunk, ki kell várni, hogy az állat legalább egyszer szaporodjon (nőstényeknél: "különben bekattan, ha nem szül", hímeknél "legalább egyszer legyen jó neki" a hivatkozás)

2.) Jáccótéri szentferenc-inkarnáció
Az utcai cicusoknak kocsik alá kihányt ételmaradékon (avagy a házban lakó cicáknak gangról ledobott féldisznón) kívül sűrűn eteti a galambokat is. Rendszerint rendelkezik egy túletetett, töltött zokni formájú, Lédi nevű kiskutyával is, aki szerinte "csak addig éljen, amíg én". (Lelki szemei előtt galambok telepednek a vállaira, békét hirdet a macskák és az énekesmadarak közt, Lédike lesz a királynő, a szomszédok meg le vannak szarva.)

3.) Divat-állat tartó
Első kutyája németjuhász volt, de aztán 4 éves korában becserélte egy ónémetre. Mivel karrierje érdekében a fővárosba költözött, az ónémetet nagylelkűen odaajándékozta egy autóbontó telepet működtető ismerősnek, aki cserében megszervezte a "felköltöztetést".
Albérletében egy teknősnél több nem fért el, ellenben jól mutatott a terrárium(akvárium?), így vett egyet. Első saját kuckójához viszont színben jobban passzolt egy fehér angóramacska, így a teknőst reálértéken továbbadva sikerült beszerezni egy macskát. Sajnos a macskáról kiderült, hogy süket, így sziámira kellett váltani. A sziámi jó befektetésnek bizonyult, így sokat segített a következő háziállat -a vőlegény- beszerzésében. A vőlegénynek köszönhető első pocaklakó érkezése előtt megválik a sziámitól, mert felelős kismama nem teheti ki magát és csemetéjét a toxoplazmózis veszélyének. Legközelebb kínai meztelen kutyával látjuk viszont, a válóperén.

Degut ismertem, de a gazdájuk nem volt modoros:)
Degu, höri, göri és csini-témában még én is kutatok.

Ahogy észrevettem, a göri(vadászgörény) és pati (patkány) pár éve már kurrens cikk, először metálosoknál láttam, aztán szabadidőruhás laza pároknál; utóbbiaknál persze inkább görit; a patkány inkább a riogatós szubkultúra része maradt: deviáns tinédzserek körében valamivel közkedveltebb.

feltételes reflex 2009.01.23. 18:47:42

@noirp:

ezt a részt azért nehogy kifelejtsük (javítás nélkül):

A cicák nak igen édekes szokásaik vannak de egytől egyik más formában pár kép ezekről:

vannak akik mindenbe belemásznak!

Mások farönkön üldögélnek!

Akik úgyszint belemásznak mindenbe!

Az ágyon szunyókálnak!

S akik a házhoz kötődnek!

Érdekes de aranyos szokások ezek!
_________________
hát, tényleg érdekes és aranyos szokások ezek.

noirp 2009.01.23. 19:11:17

@feltételes reflex: >>a "tacskóba ojtott nyeles mop"-nál kiesett az irodai forgószékemből egy csavar, annyira röhögtem :D

noirp 2009.01.23. 19:13:54

@Modor Tibi: köszönöm alássan, folyt. köv., és a levelesládámba is benézek (Reflexnek válaszolandó) de mindezt majd otthun, mert most a melóhelyem netszámláját gyarapítom.
(Majd meggyónom)

köszi a biztatásokat, igyekszem rászolgálni :-))

noirp 2009.01.23. 19:16:36

@noirp: na, fene, szóval azt akartam Reflexnek megírni, hogy köszönöm az elismerést, de azért ő is tarol ám a "töltött zokni forma kiskutyá"-val.

(Nézzétek el nekem a gárgyúságot, esti műszak, hótunalom, dübörgő technozene mellett döglöm itten, na.)

jojcakát :-)

kicsibuta 2009.01.23. 20:33:59

Macskaügyben majd én is szolgáltatok anyagot ismerősi körből. Bár azon sem csodálkoznék, ha egyes modorosságokban magamra ismernék. ;-) Jó fej macskám van, 17 éves. Nálunk fölöttébb gyakoriak a "Szívem csücske, húzz már el innen a bús..." kezdetű mondatok.

feltételes reflex 2009.01.23. 22:40:20

@kicsibuta:

17 éve UGYANAZ az állat??? na, ez már modoros...;)
kérünk részleteket, igen.

(remélem, még nagyon sokáig veled marad!)

Turboanyu 2009.01.25. 17:58:36

Én attól kapok gutaütést, amikor amúgy tök normális, értelmes szülőtársaimtől rémült e-mailt kapok, amelyben elrabolt gyerekekről írnak , amiben benne van az a mondat is, hogy EZENTÚL nagyon vigyázzunk a gyerekeinkre. Miért, eddig ti nem vigyáztatok?????

Múltkor egy 2 gyerekes barátnőm írt, hogy az oviban a szülői értekezleten kisebbfajta pánik volt, mert az egyik anyuka ismerősének az ismerősének a gyerekét el akarták rabolni a Westendben, erre a másik anyuka is rákontrázott, hogy igen, hallotta az esetet. De az senkinek nem jutott el az agyáig, hogy már ott gyanús legyen a történet, hogy semmilyen épületet nem zárnak le úgy, hogy senki se ki-se be egy elveszett kiskölök miatt, de emellett még több sebből vérzett a sztori. Aztán olyan is volt, hogy "már 17 gyereket raboltak el Budapesten egy román rendszámú autóval, de a rendőrség el akarja kenni az ügyet". na persze, napokig arról lehet hallani a tévében ha Lakatos Dzsenifer elkódorog Mucsarögöcse alsón, a fél falu meg a polgárőrség százai fésülik át a környéket, kivonul az összes tévécsatorna, de 17 gyerek elrablását simán el lehet kenni.......Megáll az eszem. És ezeket a kör e-maileket mind értelmes, művelt és tanult emberektől kapom, akik más témához nagyon intelligensen hozzá tudnak szólni, de ahogy a gyerek a téma, elködösül az agyuk.

kicsibuta 2009.01.29. 19:00:17

@feltételes reflex:
Szerintem az egyik legidegesítőbb modorosság az állat antropomorfizálása. Ennek ellenére én is rendszeresen elkövetem... :-) 10 hónapos kora óta ivartalan a macskám, néha mégis ingerült "Lááányooom!" üvöltés tör ki belőlem, ha a szokásosnál is idegesítőbb a jószág. :-) Aztán meg gügyögök hozzá: "Gyere ide Anyához!" :-)

Igen, 17 éve ugyanaz. :-) Illetve kétéves korától volt egy társa, aki tavaly ősszel elpusztult. :-/

Az eredeti témához:
Nem emlékszem, szóba kerültek-e már a blogon a "kedvenc" szófordulataim netező családcentrikuséktól: "enyimférj", "enyimgyerek".

feltételes reflex 2009.01.31. 01:37:56

@kicsibuta:

hehe, az antropomorfizálás be szokott jönni :)) Nálunk fordítva van, én nevezem "Anyának" (mondjuk, nem az enyémnek!!!:))), vagy egyszerűen csak "bukott nőnek".

ON:
Az "enyimférj", "enyimgyerek" ("enyimgyerkőc") meg azért gyönyörű, mert tökéletesen tükrözi az egész jelenség mögött meghúzódó birtoklási vágyat. (Ez a "van valamim, tehát vagyok"-elképzelés ill. a gyűjtögető ösztön is külön téma lehetne)

feltételes reflex 2009.01.31. 01:42:58

@Turboanyu:

Pedig tudhatnád, hogy itt mindent elkennek! ;)

Elképzelhető, hogy amint a szockóban a játszótéri alkoholizmus tett be egyes anyukáknak, újabban a rémhírgyártás-és forgalmazás szedi az áldozatait.

noirp 2009.02.01. 11:29:26

Hahó, F. Reflex! Mail ment, hülyeség csatolva (v. ö.: "na, ezt jól elposta").

Acid Amadeus 2009.05.07. 18:38:18

Kedvencem még az, amikor mondok valamit ismerős kisgyerekes anyának, mondjuk hogy hol voltam( koncerten, sétálni, boltba, akármi), erre ő kapásból, felsőbrendű, "fontos ember" tudattal rávágja: "nekem erre nincs időm". Szóval nekik semmire sincs idejük. Oké, de erről én tehetek?. Szintén ismerős, ikergyermekeit (fiú, lány) Kukinak, ill. Cunci(!!!)nak szólítja . Együtt csak "pötyik"...

katog 2009.06.10. 16:59:26

A macskák és egyéb négylábúak mellett tudom ajánlani a madarakat. A "papesz" (papagáj) igazán hálás téma.

kultúrterrorista (törölt) 2009.07.08. 15:13:54

népi modoros alkategória
magyarnevek.hu/index.php?page=index

egyébként a elgtöbb név etimológiája (eredete) nem is helyes, mert török, görög, tatás, besenyő vagy éppen héber, kelta, latin eredetesredtű csak "elmagyarosodott" hogy beépüljöna nyelvbe. Vagy nyelvújításkori vagy reformkori költői lelemény (gyakrna a rosszabbakból) vagy tulajdonnevesített köznév (gyümölcs, virág, drágakővek neve , mivel semmi baj, de nem ősmagyar, hanem nagyon is modern) vagy egyszerűen baszomfasza újmagyarkodás kitalált őstörténettel

istenem, kia z aki egy kislányt Magambálnak vagy Tenékne keresztel, srácot meg Krürülynek vagy Tarkacsunka...
Füvellőt ismerek
süti beállítások módosítása