Modoros nőtípusok - a nagyvilági

2008/12/15. - írta: Nyelvész Józsi

Halihó! ;-)

Rendkívül hasznos javaslatokat küldtetek a megjegyzésekben. Természetesen cikket érdemel a karácsonyi modoroskodás meg a modoros tanarak is. Azonban először folytassuk a modoros nők egy alfajával, a színházas, külföldrajongó, nagyvilági hölgyeményekkel!

 

Józsi komátok alapvetően kevés típust különböztet meg a modoros nők családjában. Van a családcentrikus (nyelvi manírok, pl. párom, csemetém, pénzhiánnyal kapcsolatos verbális sallangok), és van a nagyvilági. Az utóbbi ismertetőjeleit foglalom csokorba:

 

  • Rendszerint bölcsészkaron végzett vagy jelenleg is hallgató (nyelvszakok, illetve kommunikáció). Persze ez nem zárja ki a közgázos versenyzőket. ;-)
  • Többször járt a velencei karneválon, és lelkendezik róla, ha szóba kerül. A bécsi Weihnachtsmarkt visszatérő látogatója, mert ott finom Glühweint szürcsölgethet. Bécset folyamatosan Budapesthez hasonlítja, hogy fővárosunk visszásságait pellengérre állíthassa.
  • Úszó EB-re és olimpiára akar menni. Sőt, folytassuk: szinkronúszás, műkorcsolya, ritmikus gimnasztika mint szabadidős elfoglaltság - ezt csakis modoros nők vagy pedofilek szeretik, csinálják. Forma-1 rajongás nőknél szélsőségesen modorosnak számít.
  • A már említett, többnyire fiktív távkapcsolatok külföldi "pasikkal". Hajlamos Budapesten is külföldi taggal járni.
  • Vonzzák a "világi hívságok".
  • Hetente jár Mango és Zara üzletekbe, új (lehetőleg modoros) ruhát, kiegészítőt venni.
  • A szerelmével elmegy a Westendbe mellényt vásárolni. A mellény és "szép cipő" nagyon fontos a párja munkahelyén, elvégre bankban dolgozik.
  • Társaságban, partin koktélokat iszik.
  • Színház- vagy operabérlettel rendelkezik.
  • A színeket mindig harmonizálja, pl. bézs cipő, bézs fülbevaló, bézs felső.
  • "Elegem van már a magyar pasikból." és "Londonban élek az új-zélandi vőlegényemmel!" - közben Chemnitzben betegápoló 1100 euróért, vagy Londonban recepciós. Kösz, Werwolf.
  • "Itthon nem lehet megélni!"

 

Mit várhatunk egy ilyen nőtől, mint párunktól? Rengeteg kiadást, sok felesleges időtöltést, és amúgy nem sokat. Elméletünk szerint a modoros nők gyakran frusztráltságukat próbálják orvosolni a rengeteg kulturális és egyéb szabadidős tevékenységgel. A modorosság istene könyörüljön azon a gyenge balfaszon, aki egy ilyen nőtől bármit akar.

Józsinak most sürgősen teljesítenie kell a munka frontján, ezért a távozás mezejére lép. :-)

Címkék: nők szabadidő
265 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teodora 2008.12.15. 13:47:15

és ezek járnak wellnesshétvégére is.. fujj.

Neménvótam 2008.12.15. 13:50:30

És a pocakjukban van manócska, míg meg nem születik :)

Cradle 2008.12.15. 13:51:20

Ismerek egy csajt akre a felsorolás 11 pontjából 9 egy az egyben igaz. Besz*rás mennyire eltaláltad.

ciccmicc 2008.12.15. 13:51:53

Többnyire szeretni szoktam ezeket a bejegyzéseket, de ez tele van baromságokkal (és nem azért, mert én is bölcsészkaron végeztem). A velencei karnevál gáz?Miért gázabb a koktélozás, mint a habos kakaó, ami végül mégsem gáz? Nincs színházbérletem, de mért baj, ha valakinek van? És ha valaki gondosan válogatja össze a ruháit? (Arról nem beszélve, hogy aki nagyon bölcsész, nem biztos, hogy lesz pénze hetente vagy akár havonta a mangoban vásárolni.) Ilyen alapon csak a lompos, alkesz, ízléstelenül öltöző, kultúrtapló nők nem modorosak? Kiváncsi vagyok Miss Marple véleményére

efai 2008.12.15. 13:52:25

Mi ez az irigység? :-)

Stinkfist 2008.12.15. 14:00:33

ajjaj itt valakit telibe trafáltak

Wagner Úr 2008.12.15. 14:06:26

Ez mellétrafált:

Ha egy nő mondjuk:

1. Angol-orosz szakon végzett
2.Ritmikus sportgimnasztikázik
3. Zarában vásárol
4. Koktélokat szeret inni
5. Színházbérlete van.

akkor ezzel mi baj, baszom? Szerintem is jobb, ha

1. Építész
2. Röplabdázik
3. Zarában vásárol
4. Száraz bort iszik
5. Mozijegye van

de azért az előzőek kurvára nem diszkvalifikálnak senkit.


Aha, értem én:

1. Legyen műszaki menedzser
2. Focizzon
3. Vásároljon brit-turiban
4. Igyon strohrumot
5. Járjon squasholni.

nem vagyok személyesen érintve a dologban, de ez elég gyengus lett.

Édes-egyetlen szerkesztő urak, ugyan legyenek már olyan kedvesek és fókuszáljanak a modoros kifejezések égető problematikájára!!!!!!!! :-(

pixelatedbear 2008.12.15. 14:06:27

Ezt most én se tartom túl jó bejegyzésnek, csatlakoznék ciccmicchez. Én pl megdöglenék az örömtől, ha kijuthatnék egy olimpiára, igenis szeretek néha koktélokat inni, továbbá anyukámnak vettem már ajándékba színházbérletet.

Amilyen jó volt a kezdés (családcentrikus vs. nagyvilági), a példák olyannyira nem támasztják alá azt. És nem azért, mert egy-két dologban magamra ismertem.

Nade ne legyünk türelmetlenek, Miss Marple mindjárt helyrerak mindent.

Reynald 2008.12.15. 14:06:47

Én még hozzátenném, hogy Disney-meséken nőtt fel, és kedvenc könyve vagy valamelyik Dan Brown-opus vagy az Egy gésa emlékiratai.

pixelatedbear 2008.12.15. 14:07:14

Word to my man, Herr Wagner!

Reynald 2008.12.15. 14:08:48

A bejegyzés igenis tök jó, akinek egy simerősét eltrafálta (mondjuk 11-ből min. 8), az érzi szerintem.

Neménvótam 2008.12.15. 14:11:04

Nem szégyen az, ha valaki ebből a postból jön rá, hogy modoros. Legfeljebb csak kellemetlen :)

VeZo 2008.12.15. 14:12:36

Ugyan már, kérlekszépen!
Azért írogatsz e nőtípusról (és mosod össze alaptalanul) negatív dolgokat, mert tikton rá vágysz, de tekintettel sanyarú gyermekkorodra, esélyed sincs a bugyijába kotorászni, egyikőjüknek sem.

Értem én a viccet, csak nem szeretem.

kelleman 2008.12.15. 14:13:13

Ki ne felejtsd a síelést a barátokkal. Biztos, hogy valami olyan helyen, ami a lehető legszupibb + gleccser van a közelben. És nagyon kell ügyelni a színben harmonizáló sícipőre. Ja, és ha szingli, akkor a barcsinők síelés alatt összekavarnak neki egy német srácot. (Hihetetlen praktikák, hogy együtt ragadjanak liftben, stb...)

ladislaus 2008.12.15. 14:14:02

Nekem bajom az hogy a mai csajok (kor szerint nok, de agyban tuti nem) legtobbje mega sem tudja mit akar.
Mindig azt ami nincs. Hat szivjon gazt az ilyen. :)

Bolcsesz meg nem lesz ilyen nagyvilagi szerintem... Pont a "divat" iskolakrol valok lesznek ilyenek. Bolcsesz nem ilyen!

Én vagyok 2008.12.15. 14:17:10

Ebből a pár mondatból egy egész estés kabarét lehetne írni. Nagyon jó!

kelleman 2008.12.15. 14:19:48

Ja, még valami: a modoros csajt egy év együttjárás után eljegyzi a párja. De ő már a megismerkedés pillanatában az esküvőt tervezi. (Kastélyszálló!!! + olyan esküvői ruha, amit, miután berendelte a kölcsönző, ő vesz fel először) Ja, és a barátok biztosan előadnak majd egy kis produkciót a beszédek után, mert az olyan cuki.

Szelid sunmalac 2008.12.15. 14:25:26

A bolcsesz PONT ilyen!

Kelleman, te jartal mar hasonlo holgyemennyel en ugy erzem...

Joe-ból is megárt a shock !!! (törölt) · http://www.tuzelestechnika.net/ 2008.12.15. 14:29:18

Van ez így, hogy valaki modoros
mondjuk engem nem zavar
mindenki úgy érzi jól magát, ahogy akarja
a modoros emberek lenézik az egyszerű proli, kinevetik
az egyszerű "bazmeg, genjó" prolik meg őket nézik le
egyik sem érzi jól magát a másik társaságában

Egyébként Józsi barátunknak valami halálközeli élménye lehetett egy csapat modoros nővel! :-DDDD

jtrencsenyi 2008.12.15. 14:31:04

Az a bajotok, hogy nem kellene mindent szó szerint érteni. Ez a felsorolás igen is igaz a "nagyvilági nőkre". Lehet, hogy nem színházbérlete van, hanem az operába jár és nem azért mert érdekli, hanem mert ez a trendi és a barátnője is oda jár a milliomos faszijával. Meg milyen ciki már a Dokk VIP szekciójában barackpáleszt inni Corkscrew helyett. Ja, hogy abban is barackpálinka van?! Na ezt már nem tudja a buta libája. :)
Ugye értitek/érzitek, hogy mi a különbség?

2008.12.15. 14:32:23

a modoros nő férje általában jól szituált, könnyen idomítható, egy nemzetközi/regionális középvállalat területi képviselője, szaniterlerakattal a budapesti agglomerációban. : ]

pixelatedbear 2008.12.15. 14:34:14

drága kommentelő "cimbik", szerintem most kezdtek eltávolodni a kispolgári igénytelenség fikázása felé

efai 2008.12.15. 14:38:57

Sok pénz is kellhet az efajta modorossághoz

Werwolf 2008.12.15. 14:39:31

en a legjobban azt a lanytipust kedvelem, amelyiknek az oltozkodesebol azt szuri le a feluletes szemlelo, hogy nagyon jol keres es az igenyszintje is ennek megfelelo.

Aztan mikor kozelebb kerulsz hozza (dugas, jaras, ilyesmi), akkor derul ki, hogy fel-, vagy teljes feketen dolgozik valami szar kis cegnel gombokert (160-180 K), minden penzet elkolti a ruhaira es ugyan fillerje nincs, de az igenyek megis megvannak. Ezt az ellentmondast egyfelekepp lehet athidalni, hogy te fizetsz. Viszont, mivel o meno, ezert megcsak nem is halas, hanem azt hiszi, hogy jar neki es te vagy a piti, ha nem szandekozol minden nyaralast, utazgatast, bebeszast, wellnesst finanszirozni.
Kulon zabalnivalok az iwiw-kepeik, ahol rendszerint lathato vitorlas, buvarkodas, tengerpart, kavezas (olaszorszagban) es a fentebb emlitett sieles. Az ilyen kepek termeszetesen valamelyik elozo balek finanszirozasa altal valhattak valora, a fickokrol azonban tobbnyire kiderul, hogy lefaroltak mar. Aztan altalaban az is kiderul, hogy "azert lett vege", mert egy "piti alak volt", akire nem lehetett szamitani. Ergo: toke tele lett vele, hogy madarnak nezik es kidobta a csajt egy masik miatt.:)))
Az ilyen lanyoknak tenyleg azert jo a tavkapcsolat kulfoldiekkel, vagy hazajaro magyarokkal, mert az ember havi par nap bulizas mellett meg elviseli egy ilyen tarsalkodono allando pumpolasat, kulonben meg mindenki mehet, amerre lat.
Hozzateszem meg a kesobb engem leszolok kedveert, hogy nem az irigyseg, a szegenyseg beszel belolem, hanem a relativ gazdag tapasztalat egy korabbi, lezart eletszakaszbol.

bzsuzso 2008.12.15. 14:39:48

a színházbérlettel mi a probléma? az mér ciki?

Dale 2008.12.15. 14:40:28

Szerintem nagyon mellé. Tök sok ellentmondás van benne, vagyis két típus keveredik de nagyon. Az egyik lelőhelye a Moszkva tér, 56-os vili: Bécsbe jár, bölcsész, színházas, bukik a külföldi pasikra, viszont hideglelést kap a Westendtől és szóba sem jöhet a sport. A másik típus Gipsz Jakab Kommunikációs Főiskolán tanul OKJ-s képzésben kommunikációt, picsog, sportért nyavalyog, Westendbe jár meg moziba, színházban max Rómeó és Júlia musicalt néz, és összejönne külföldi pasikkal, de azoknak nem kell.

Szerintem ez így van :)

firdarrig 2008.12.15. 14:41:18

Nekem ugy tunik, ez a blog azert van, hogy a szerzok nyugodtan fikazhassak embertarsaikat barmiert, ami adott idopillanatban eppen faj nekik.

termeszetesen en is roppant modoros vagyok, peldaul mert epp nincs magyar billentyuzetem keznel, es nem is fogok venni egyet azert, hogy hulye embereket boldogga tegyek.

2008.12.15. 14:42:07

„a színházbérlettel mi a probléma? az mér ciki? ”

mert ugyanolyan negyedművelt, oktondi szarok maradtok. : )

Wagner Úr 2008.12.15. 14:48:39

Dale, a te karakterológiád letisztultabb, mint a Jóskáé.

Aki musicalt néz, az kibaszottul modoros (és undorító), a musical a par-exellance modoros műfaj :-)
különösen:

Rómeó és Júlia
Webber-szánalmak
Ex-megasztárosok nyomorúságai
Jézus-Király szupersztár

N

poTomek 2008.12.15. 14:50:21

Erről a posztról eszembe jut a sznobság is.

Tibi, Józsi! Van kapcsolat a modoros és a sznob között? Szívesen olvasnék róla. :)

mechorang 2008.12.15. 14:50:39

firdarrig
te nem modoros vagy hanem gyengeelméjű...
mi köze a magyar billentyűzetnek az ékezetekhez?
nem vagy te véletlenül bölcsész? :)

Bilux67 2008.12.15. 14:56:50

A jó post ismérve, hogy ittmarad és hozzászól az is akinek tetszik, az is, akinek nem.
Ez egy jó post. .)

Egyébként miért lenne veszélyes egy modoros barátnő?
Nem kell elvenni...

goldblum 2008.12.15. 14:58:28

Ez a poszt speciel egy hülyeség. Pedig írtál már nagyon vicceseket is. Gondolom, a cerkaszemöldökű parasztokat vagy a retromagyar népiasszonyokat kedveled. Remélem, ezektől többet kapsz...

kelleman 2008.12.15. 15:05:23

Goldblum modorossal jár/él talcsizik.

Ron Vibbentrop 2008.12.15. 15:05:43

Szerintem meg nem hülyeség.

Külön posztot érdemelnének az eredetiség-fetisizmusban szenvedő művésznövendékek is (képző- és ipar-).

A vízválasztó a modorosság-témában szerintem az, hogy a felsorolt jellemzőkön kívül más is van-e az alanyban, vagy csak és kizárólag ezek. Az utóbbi esetben egyértelmű az ítélet.

Wagner Úr 2008.12.15. 15:05:46

cerkaszemöldökű paraszt :-)

Azok olyanok, akik gyantával mattolták a szemöldöküket, aztán a helyére cerkával húztak egy vonalat?

Ahhoz kell még a duplarúzsozás is

InteriorLulu 2008.12.15. 15:06:33

A felsorolt dolgok így, összességükben nem egy modoros (azaz maníros, felvett, nagyon nem rá jellemző stílusú, szokásokat mutató) embert, mint inkább sznob embert takarnak.
Annak ellenére, hogy valóban vannak köztük modoros jellemzők.
Elismerem,vékony a határ a modoros és a sznob között, de létezik, és nem szerencsés ebben a blogban keverni ezeket.

Tanuljunk 2008.12.15. 15:07:58

"a színházbérlettel mi a probléma? az mér ciki? "
a szinhazbrlet maga az igenytelenseg es a modorossag netovsbbja a szememben. Mert ezek az emberek valogatas nelkul mindent megneznek (mert berletuk van ra)

na ez rosszabb mintha egyaltalan nem jarna szinhazba

2008.12.15. 15:11:28

"Nekem ugy tunik, ez a blog azert van, hogy a szerzok nyugodtan fikazhassak embertarsaikat barmiert, ami adott idopillanatban eppen faj nekik."

hát kb., következetesség nem sok.

most csak az egyik baromságra fókuszálva, tisztázzuk, eddig baj van:
a pasival
a párommal
a szerelmemmel

a kedvesem valamiért kimaradt, de amennyi következetességgel születnek a bejegyzések, arra is simán rá lehet sütni. vagy ha nem, akkor az miért jobb a fentieknél? akkor mi a jó eget szabad használni, hogy ne legyünk a hatóság szerint modorosak, baszomalássan? az értelméből kiforgatott és ezért olykor magyarázatra szoruló "barátnőm/barátom" kellőképpen távolságtartó? a szerkesztő és a hevesen egyetértők hogy vannak ezzel, már ha van egyáltalán _kit_ hogyan szólítani? de az is lehet hogy a szerzővel egyszer nagyon kibaszott egy ilyesmi nő :D lényeg, hogy a végeredmény béna és izzadtságszagú tutimegmondás.

továbbá: a modorosblog és mások "modorosságának" osztása vajon modoros-e...? ;)

_Thomas_ · http://csajblog.hu 2008.12.15. 15:13:31

Én is ismerek 2-3 hasonló leányzót, 85%-ban passzolnak az itt bemutatott modoros nő tipussal.

Wagner Úr 2008.12.15. 15:13:53

Tanuljunk, eszem azt a kis puha húsú szívedet, aranypofám. Kapsz róla tájékoztatást, hogy milyen előadásokat fogsz látni azzal a kiszabott bérlettel.
Na megye vissza a bányába, csokimikulás

Jeriko One 2008.12.15. 15:15:01

A színházbérlet valóban nem egyértelmű, viszont:

A harry pottert imádja, de valami normális fantasy-t nem lehet vele elolvastatni (talán a gyűrűk ura belefér filmen).

Felvesz elegáns kord térnadrágot mondjuk fekete harisnyával (vagy csak nekem kezdett lüktetni a halántékom, amikor a praktikus futárdivat után elterjedt a modoros verziója az irodai csajoknál is?)

A mit akarsz csinálni kérdésre, a "gyerekekkel/értelmi sérültekkel/idősekkel akarok foglalkozni" választ adja. Najó, ezutóbbi lehet nem modorosság, de attól még nem árt folyamatos szemkontaktust tartva, óvatosan elhátrálni.

2008.12.15. 15:15:31

"Aki musicalt néz, az kibaszottul modoros (és undorító), a musical a par-exellance modoros műfaj :-)
különösen:

Rómeó és Júlia
Webber-szánalmak
Ex-megasztárosok nyomorúságai
Jézus-Király szupersztár"

A Jézuskirály az Webber... meg sokkal inkább excellence... Osszál még, mester! :D

Gilderoy 2008.12.15. 15:16:19

Anyám, bizsereg a hátam a gyönyörtől, gratulálok a poszthoz! Még attól is kiver a víz, ha valaki egyes szám harmadik személyben "kedvesem"-nek hívja a nőjét.

indapasssucks 2008.12.15. 15:17:05

Szerintem a szállodai elit kurvák egyrészt jobban néznek ki, másrészt meg jobban megdolgoznak a pénzükért.

Amúgy kiszámolta már valaki, hogy egy modoros tartása mint alfa nőstény vagy mint kiegészítő nőstény az kábé mennyibe kerül?

Gyerekkel elbírnak, vagy piszkálják, mint a sóskamaradékot? Nálam 2-3 van tervben, de olyan életerősebb, szaladgálós fajta, azt meg koktélruhában kurva nehéz kergetni, pláne úgy, hogy az aptyuk még bíztatja is őket >.

redriot77 2008.12.15. 15:17:26

Szerintem ez is jellemző erre a nőtípusra:

-közösség oldalakon az adatlapjára szeret Coelho idézeteket pastézni

forumuser 2008.12.15. 15:17:57

"ajjaj itt valakit telibe trafáltak"
Attól még nem, hogy tiltakozik az általánosítás ellen.

Werwolf
"akkor derul ki, hogy fel-, vagy teljes feketen dolgozik valami szar kis cegnel gombokert (160-180 K)"
Mér, mi számít jó pénznek? Az nagy büdös Pesten sem keres mindenki ennyit. Nem lehet mindenki programozó 800K meg efféle pénzekért.
Jó, tudom, itt a hiperigények vs. (ahhoz képest) alacsony fizetés c. problémáról van szó.

Wagner Úr 2008.12.15. 15:20:11

Jeszupepi, somewhat, másokat kijavítani modoros dolog.
Mondom ezt azért, hogy igazad legyen a mininál-freudista osztásoddal, mely szerint kb. aki a modorosságot ostorozza, annak kicsi a fasza.

Remélem a pároddal nem vagy ilyen szigorú, ha dumcsiztok

2008.12.15. 15:20:48

ez a fajta volt régen, aki megtanulta mi a piazza és a pizza közötti különbség, meg affektálva kért tiramisut 10 éve.

pixelatedbear 2008.12.15. 15:21:29

helyesbíteném előbbi véleményemet:

egymás fikázásába ment át a dolog, ami még szarabb.

2008.12.15. 15:24:26

van ez a bölcsészpicsáknak ez kusturicás, buvamaras ütnivaló fajtája.

Martian (törölt) 2008.12.15. 15:25:37

"Rendszerint bölcsészkaron végzett vagy jelenleg is hallgató"

Ha ebben a kategóriában valóban izgalmas és eredeti nőt szeretnétek, ajánlom Bácsfi Diánát!
:))

Klárensz 2008.12.15. 15:26:32

"mechorang 2008.12.15. 14:50:39
firdarrig
te nem modoros vagy hanem gyengeelméjű...
mi köze a magyar billentyűzetnek az ékezetekhez?
nem vagy te véletlenül bölcsész? :)"

:DDDDD

magyar billentyűzeten van ékezet
nem magyar billentyűzeten nincs ékezet

szabiaki (törölt) 2008.12.15. 15:30:04

van egy kollégám, baromi idegesítő asszem a modorosság ne továbbja.
Legutóbb megjegyeztem, hogy kurvára utálom a karácsonyt, szó szót követett végül azt javasolta, hogy egy jó könyvel vészeljem át. Azt hiszem ha nem teszi hozzá a jó jelzőt a könyvhöz még egyet is értettem volna vele.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.12.15. 15:31:02

hülyeség. nekem is van egy ismerősöm, akire kb. a háromnegyede igaz. nadenaés?? akkor sem kellene így általánosítani.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.12.15. 15:32:01

nem ezektől a dolgoktól modoros egy nő, amiket felsoroltál.. van néhány modoros nő, akire úgy mellesleg ezen dolgok egyike vagy másika igaz. nadenaásakkormivan?!?

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2008.12.15. 15:43:00

Legtöbb bankba nem is lehet mellénybe menni, egész évben öltöny kötelező. Max takszövökben fér bele.

"Nekem bajom az hogy a mai csajok (kor szerint nok, de agyban tuti nem) legtobbje mega sem tudja mit akar."

Ez nagyon találó, s minden szavával egyetértek :)

Klárensz 2008.12.15. 15:43:20

"szabiaki 2008.12.15. 15:30:04"

Amit te írsz annak pont semmi köze a modorossághoz, meg amúgy semmihez se. Az égvilágon semmire nem lehet abból következtetni, hogy valaki jelzőként használja a "jó"-t. Ezzel együtt még persze lehet valaki modoros, de nem ettől függ.

LyukasBogrács 2008.12.15. 15:46:07

Folytatnam a posztot:
De elotta a Zara-t es a Mango-t pontositanam!
A modoros csaj nem is azzal jon, hogy milyen markaju goncot vett, hanem hogy HELYILEG HOL vette!! Arena Plaza, Westend, Wiener Neustadt, Selfridges, Harrod's, Oxford street. stb.
Nostehat:
-Toszkana, Povance (az orokzoldek)
-A szinhazba jarast egeszitsuk ki a munkahelye szinhazjegy-felelosi posztjaval is.
-Totalis muszaki analfabetizmus (szamitogep, auto), amire meg buszke is.
-Szombat reggel biopiac latogato
-Szombat este cigizik es berug

A kovetkezo idezetek emberi lenyek szajan jottek ki:

"Na sziasztok, megyek a konyvexpora, ha ott nem, akkor hetfon talalkozunk."

"Amerikaban minden jobb" (eleteben nem jart arra)

"Ezt meg kell csinalni!" (miutan feny derult a sajat munkajanak elmaradasara)

"Ne csinalj ugy, mintha te mindent tudnal!" (miutan feny derult a sajat tajekozatlansagara)

"Ma felmondtam, mert a baratomat New Yorkba szolitotta a munkaja. Ugyhogy megyek vele, hacsak nem koltozik Pestre a new york-i tozsde."

Wagner Úr 2008.12.15. 15:47:36

Te tényleg nem szereted a Karácsonyt? Kamion?

Pillantyú, öcsisajt, ez a szeretet ünnepe, egy kis színt hoz a szürke hétköznapokban.

ciccmicc 2008.12.15. 15:48:03

A franc tudja, lehet, hogy tényleg találva érzem magam. A kritériumok egy nagy része igaz rám, mégse vagyok modoros. Becsszó. És ezt azzal tudom bizonyítani, hogy sem Coelho, sem más idézet nincs fent az iwiw-adatlapomon.

Desert 2008.12.15. 15:52:36

fortisszimafingusz: "Mér, mi számít jó pénznek? Az nagy büdös Pesten sem keres mindenki ennyit"

Te sem fogtad fel a lényeget. Nem az a ciki, hogy csak 160k-t keres, hanem, hogy emelett játsza a nagyvilági divát a sok hülyepicsa, persze más pénzéből...

Átokfajzat 2008.12.15. 15:56:19

azilyennek acélbetétesbakancs a szájba, ugorva, pároslábbal, loccsantva.

Critmiss 2008.12.15. 15:58:49

Mellément, de asszem érzem, mire gondoltatok. :)

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2008.12.15. 15:59:36

Ezt nem volt időm teljesen végigolvasni, de meglesz. A visszajelzéseket köszöni szépen a szerkesztőség.

Bukowszky · bukowszky.blog.hu 2008.12.15. 15:32:01
Mielőtt én kapom az Arany Farmermellényt tőletek, értsétek ezt a posztot úgy, hogy amelyik nőre ezek a dolgok többsége illik, az nagy eséllyel modoros. "nadenaásakkormivan?!?" - Bukowsky: az van, hogy a listához lehet hozzátenni vagy kritizálni. Ennyi. Legutóbb közkívánatra a "habos kakaó" lekerült a listámról, pedig a világ (számomra) legmodorosabb nője nagyon szereti. De beláttam, hogy a többség szerint kevés az átfedés a modoros emberek italfogyasztási szokásaival. :)

pixelatedbear 2008.12.15. 15:21:29
"egymás fikázásába ment át a dolog, ami még szarabb."
Egyetértek, szerintem hagyjátok abba.

Egyébként mindenkinek joga van a kritikus véleményéhez a posztomról és blogunkról. Ha elmondjátok, mivel nem értetek egyet, annak örülök. A fenti lista az én modoros nőkről gyűjtött megfigyelésem, de valószínűleg töredéke annak , amit modoros, mesterkélt, manírozott nőként ti megéltetek.
Bővítsétek inkább a listát.

Neked 2-3 mondatban mi a "modoros nő"?

cibetmacska 2008.12.15. 16:01:28

Bölcsészek és Zara/Mango, meg plázák??? Akkor te még nem jártál bölcsészkaron, ott ezeket a szavakat ki sem lehet ejteni! Komolyan mondom, bölcsész tanulmányaim alatt minél igénytelenebb volt valaki, annál menőbb, és azt nézték ki, aki shoppingolni járt és divatosan öltözött. A többség állandóan a folyosón meg a lépcsőházban a földön ücsörgött, és akkor sem ültek székre, ha volt éppen ott. És a tarisznya-saru-gumis hosszúszoknya sztereotípia is nagyon igaz volt. Beszélgetni a mai napig nem tudok volt BTK-s évfolyamtársaim többségével rendes témáról, csak tudományról, filozófiáról meg ilyenekről.

csárli hárper 2008.12.15. 16:06:16

ilyen "hölgyet" sajnos én is ismerek.....járt Hollandiában és azóta télen-nyáron biciklizne, "mer' a hollandoknál mindenki cangázik" felkiáltással.....és nem érti meg hogy ez nyugat-balkán itt simán elcsapnak, a másik meg a sangriával őrjített meg....mindegy milyen bolt vagy étterem "sangria van? mer a nyáron spanyolba ittam.....na ezek az " esze semmi dugd meg jól" kategória, a mjúzikel meg nagyon nagyon gáz, emberiség elleni bűntett!!!!!

kardinálispinty 2008.12.15. 16:08:02

A színházbérlet-dologhoz... Ha jól értem, amit a szerzők és a kommentelők egymáson keresztülbeszélnek, nem a színházba járással van gondja a szerzőknek sem, hanem a színházbérlettel, azaz a válogatás nélküli színházbajárással, csak hogy elmondhassuk, voltunk 6-szor idén... Megjegyzem, azért a színházbérletek között is lehet általában választani, azaz igyekeznek egy-egy színházjáró réteget ők is kiszolgálni.
Mellesleg a blog beindulása óta próbálom megfejteni, mit is jelent az üzemeltetők fejében a modoros szó, és leginkább a megjátszós kezd körvonalazódni, de ez sem tiszta. Néha sajnos úgy tűnik, itt valamiféle disznósajtos proliromantika iránti igény kap szót. Illetve az egyszerű sarkítások miatt ez jön ki belőle. Vagyis nyilván modorosság Kunderát olvasni (én pl. utálom), pedig nem az, akkor sem, ha tény, hogy a bölcsészek fele majd elalszik, mire végigszenvedi, de hát Dan Brown nem olyan menő elitkörökben.
Na, mindegy, maradok tisztelettel (ez is modoros): András

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2008.12.15. 16:08:47

cibetmacska 2008.12.15. 16:01:28

Pedig Józsi komátok bölcsész. :-) Lehet, hogy csak a német és angol szakosok között volt ennyi belőlük?

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2008.12.15. 16:09:56

ezittenkéremmagyarország 2008.12.15. 16:06:16

Szívemből szóltál, tesó.

8778965 2008.12.15. 16:10:15

bölcsész vagyok
pont két héttel ezelőtt voltam Bécsben és forraltboroztam is
szeretem a Forma-1-et
van Zara ruhám
színházba is járok
néha koktélt is iszom, bár ez nem annyira jellemző
és nem szeretek papagájnak öltözni
.
és ezek közül egyiket sem érzem gáznak....

2008.12.15. 16:11:23

cibetmacska 2008.12.15. 16:01:28

miután kikerülnek a bölcsészkarról, ők lesznek a fogyasztói társadalom legképmutatóbb zászlóvivői.

a bölcsészkaron még fikázták a fogyasztói kulturát s rongyokba öltözködtek, most meg nagy shoppingolók és brandfüggők.

Bambano 2008.12.15. 16:12:29

Normális esetben egy pia kitalálója iszonyú sokat küzd azon, hogy az itala jó legyen, tartósan hozza ugyanazt a minőséget, stb. stb. Ezek után a sok munkával kifejlesztett italokat összelögybölni minimum ezen munka elpazarlását jelenti...

Ez a baj a koktéllal.

forumuser 2008.12.15. 16:14:05

Desert
"Te sem fogtad fel a lényeget."
Te meg nem olvastál tovább.
"Jó, tudom, itt a hiperigények vs. (ahhoz képest) alacsony fizetés c. problémáról van szó."
A megfogalmazásból meg az tűnt ki, hogy a 160-180K csak egy marék gomb függetlenül attól, hogy mihez viszonyítjuk.

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2008.12.15. 16:14:31

kardinálispinty 2008.12.15. 16:08:02
"Ha jól értem, amit a szerzők és a kommentelők egymáson keresztülbeszélnek, nem a színházba járással van gondja a szerzőknek sem, hanem a színházbérlettel, azaz a válogatás nélküli színházbajárással, csak hogy elmondhassuk, voltunk 6-szor idén"
Minden szóval egyetértek.

"Mellesleg a blog beindulása óta próbálom megfejteni, mit is jelent az üzemeltetők fejében a modoros szó, és leginkább a megjátszós kezd körvonalazódni"
Frankón megválaszoltad a saját kérdésed. A mi fejünkben a modorosság = mesterkéltség. Azért mész színházba, hogy másnak tűnj, mint aki vagy.
Valaki kérdezte vagy mondta: a modorosság és sznobság között kevés a különbség. Lehetnénk akár Sznobblog is, de a Modorosblog jobban hangzik. :D

forumuser 2008.12.15. 16:15:02

(Ahelyett, hogy a 160-180K csak egy marék gomb _az_ _igényekhez_ _képest_.)

forumuser 2008.12.15. 16:18:20

Hm, válogatás nélküli színházbajárás... Való igaz, én is azért ódzkodom a bérlettől, mert nem az én ízlésem szerint állítják össze (nyilván). Csak azért meg nem megyek, hogy elmondhassam magamról, voltam idén is. De ha mondjuk nyolc előadásból - amelyre a bérlet szól - hat érdekel, lehet, hogy megkockáztatom a maradék kettőt is, hátha szélesíti a látókörömet.

cibetmacska 2008.12.15. 16:19:24

Józsi :-)

Lehet, hogy ma már jobb a helyzet, én a 90-es évek végén jártam bölcsészkarra.

Ja, amúgy tavaly volt Bécsben bérletem volt a Burgtheaterbe, és válogatás nélkül elmentem minden darabra, ráadásul pont a színházzal szemben van a Rathausplatz a karácsonyi vásárral (nem Weihnachtsmarkt hanem Christkindlmarkt), és hát ott is sokat sétáltam, de a Glühweint utálom és nem is ittam.
Plázákba járok, bár a Zarát drágállom, a Mango meg nem tetszik, viszont szeretem a Xanaka-t, ami csak Bécsben van, kishazánkban nincs.
Velencében nem jártam soha, sem műkorcsolya/úszó EB-n. A Forma-1-re viszont 13 és 18 éves korom között minden évben kijártam Hungaroringre. Ja, és elzarándokoltam Zeltwegbe is, ez régi F-1-es rókáknak még mond valamit.
Akkor én lennék a modoros nő prototípusa?

Bambano 2008.12.15. 16:21:26

cibetmacska: a helyesen író nők prototípusa nem leszel... :P

vizipaci e 2008.12.15. 16:23:25

szerintem tiltsuk be a valamilyenséget.

_Budabitch_ (törölt) 2008.12.15. 16:24:36

Sajnos a bejegyzés szerint nagyviláginak számítok, majdnem teljesen megfelelek a kívánalmaknak. Kivétel:
- Bécs (nem érdekel, helyette Párizs)
- színházbérlet (helyette online ticket)
- Mangózara (helyette fiatal magyar divattervezők)
- mellényt nem veszünk, yoox-on veszünk mindent

A bulletpointozás is nagyviláginős bunkóság (l.m.f.), de legalább smiley-kat nem nyomok. Tánc megvan, külföldi megvan, bölcsészkar megvolt (nyelvszak és komm.!).

Egyéb modorosságaim: pilates, vegetariánizmus.

2008.12.15. 16:29:09

_Budabitch_ 2008.12.15. 16:24:36

„(helyette fiatal magyar divattervezők)”

ezt a rossz sznobságot. ráadásul bohócnak öltözve. : )))
a KREAs picsák szoktak ilyen fosadékokat csinálni.

2008.12.15. 16:30:48

amúgy rossz szó ez a modorosság. amiről szó van:

ALLŰROK + AFFEKTÁLÁSOK + SZNOBSÁGOK.

magyarul a nagy átlag = a magyar nők nagyrésze = többség.

forumuser 2008.12.15. 16:34:57

Most mondhatnám, hogy nem láttok tovább BéPé határainál, de az is általánosítás lenne.

Che Pel (törölt) 2008.12.15. 16:35:10

És hol marad a VILÁGBÉKE?!

bagolybagoly 2008.12.15. 16:36:08

ááááá ez semmi, én egyszer ismertem valakit, aki
1. Külkereskedelmi főiskolára járt
2. ösztöndíjjal egy félébet töltött Kínában
3. szereti az ír barna sört
4. Budapesten élő francia pasival járt
5. bérlet nélkül jár az operába
6. Marks and Spencerben vásárol
7. szeret úszni
8. van két különböző színű táskája is volt, hogy harmonizáljon a cípőjével

el se merem mondani, hogy még mindig szabadlábon van. komolyan nem értem

8778965 2008.12.15. 16:37:15

nem egészen értem...
ha ezek modorosságok, akkor milyennek kellene lennie az ezektől mentes nőnek?

valami mérnökszak, kínai boltból tiritarkára öltözött, színházat csak kívülről látott, koktél helyett házipálinkát ivó, kisvárosok helyi keményeivel járó fociszerető nő az ideális?

2008.12.15. 16:39:59

mintha csak két véglet létezik.

korlátoltak vagytok no. : )

Bambano 2008.12.15. 16:41:00

Angyi: pl. nem kellene dicsekedni és erénynek tartani, hogy nem ért a hétköznapi technikai dolgokhoz, nem tud tolatni kocsival, stb. stb. Az ilyet szégyellni illik.

8778965 2008.12.15. 16:47:02

Bambano 2008.12.15. 16:41:00

na, egyre biztosabbá kezd válni, hogy én is modoros vagyok :)) legalábbis ezek szerint a szempontok szerint....
a hétköznapi technikai dolgokkal elég jól elboldogulok, viszont elég rosszul vezetek. ez tény. és nem is titkolom, ha megkérdik.

csárli hárper 2008.12.15. 16:48:08

Nyelvész Józsi! Sajna a tapasztalat.....de van egy másik aki mindent "aszap" szeretne, na eleinte nem értettem mi ez de aztán" hatalmas férfi agyammal" (kopirájt báj Al Bundy) és angol nyelv tudásommal megfejtettem ( esz szún esz poszibl) értem én hogy a minél előbb az hosszú de miért kell fárasztania angol rövidítésekkel ha nem is beszéli e távoli egzotikus nyelvet.........tudod esze semmi

2008.12.15. 16:51:00

hehe
mindenki csak addig találja viccesnek a posztokat, amíg azok nem őt írják le
sok ilyen csajt ismerek, mint akikről a poszt szól, és tényleg idegesítőek
de szégyenkezni nem kell, maximum röhögni magunkon
nem lehet mindenki annyira laza, mint nyelvész józsi, én is olvastam már itt olyasmit, ami rám illett :)

forumuser 2008.12.15. 16:51:54

"pl. nem kellene dicsekedni és erénynek tartani, hogy nem ért a hétköznapi technikai dolgokhoz, nem tud tolatni kocsival, stb. stb. Az ilyet szégyellni illik."
Igaz, igaz. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy az is legalább ilyen idegesítő, amikor valaki azzal dicsekszik, hogy nem tud helyesen írni (szakbarbár kockáknál gyakori) vagy éhenhal, ha nincs otthon az anyja.

fender (törölt) 2008.12.15. 16:55:22

várjá má, ez télleg rohadt jó! :)

de mondjuk szerintem pont az kimaradt (még mielőtt valaki megelőzne: igen, sajnos saját tapasztalatból beszélek), hogy miután egy este megdugtad a csajt 4szer, még jól le is ordít a lábadról, hogy mér nem megy ötödször is. 1ébként a felsoroltak közül legalább 7 nekem is telitalálat :)

gargoyle 2008.12.15. 17:01:37

bagolybagoly: 2 taska? tarkonloves! dupla tarkonloves! :D

mintha pont egy no hobbijan es oltozkodesen mulna mennyire ertelmes. pont ugyanakkor esellyel botlasz idiotakba az emok meg a tarisznyas bolcseszek meg a mekiegyenruhasok kozott jelzem, ha hajlando vagy odafigyelni rajuk

Reynald 2008.12.15. 17:07:33

Láttatok már ilyen Fogd a pénzt és fuss! c. kvízműsort az Rtl klubon? Az a szőke műsorvezető szerintem kibaszott modoros!

dokkmunkás diplomás (törölt) 2008.12.15. 17:12:24

A színházbajárással mi a gond?
Valóban van pár sznob (vagy modoros, ennél mindegy), de ők egy-két alkalommal, vagy havonta járnak, de fél évnél tovább nem bírják cérnával, mert a színház a menő. Akinek nem tetszik a színház légköre, az hosszú távon nem fog előadásokra járni. Aki éveken keresztül rendszeresen megy színházba, az egyszerűen csak szereti, - modorosság nélkül.

A rimikus gonmnasztika és ilyen jellegű sportok, valahogy sokkal nőisebbek is, mint a foci vagy aikido.

Valaki már megjegyezte, hogy koktélokat iszik, az miért rosszabb, mint ha habos kakaót. Miért lenne jobb, ha állandóan limonádét inna, vagy sört?

Miért baj, ha ad az öltözködésére? Jó, a Mango, meg Zara egy dolog. Ha megteheti, miért ne? Akinek ez nem tetszik, az max. irigy. Ha nincs túl sok pénze, akkor meg úgyis marad a New Yorker, C&A...stb). (Kellemesebb egy csinos-bárhonnan is öltözködik- nőn legeltetni a szemet, mint egy slamposon).

Pár kommentben meg már a tolatás is előkerült. Modorosságtól független, nagyon kevés olyan nő van, aki tud jól tolatni. Ezt értelmetlen ide felhozni.

Ha valaki technikai, műszaki dolgokhoz nem ért, az meg sokkal kevésbé ciki egy nőtől, mint egy férfitől. Nem érzem cikinek, ha egy nő a legtöbb műszaki berendezést csak használni tudja, de e területen ettől többre nem képes. Aki ezen is lovagolna,-és férfi-, az legközelebb kísérelje meg kivasalni az ünneplős ingét.

LyukasBogrács 2008.12.15. 17:14:01

ááááá ez semmi, én ismerek valakit, aki
Pazmanyon vegzett jogot
ösztöndíjjal egy évet töltött Nemetorszagban
kettot Brusszelben az Europa Parlamentben
egy spanyol kolleginaval jart
nem tudom, hol vasarol, de van egy extra gumitalp a cipojere ragasztva
vegiggyalogolta az El Camino zarandokutat, kenyeren es lekvaron, mivel csak azt vettek kozosen a tobbiekkel.
Az elso repuloutja alkalmaval kilopta a mentomellenyt az ules alol, mondvan az is benne van a jegyarban.

lonicera 2008.12.15. 17:17:41

Sodor a modor:

Azzal kergetett a kedvesem a parába
Hogy sok roppert vert el a Zarába'
Meg a Mangoba, megmondom, árba'
annyi volt, hogy a bölcsész szakon
200 kreditet tolhatott volna vakon
Meg inkább színház bérletbe ölte
Sok külföldi meg iwiw-en jelölte
Mert látta a síelős képeket a gleccseren
De ha párjának hív, én megverem
És nem megyünk majd olimpiára
Meghívatja magát pár koktélra, piára
Meg persze menjünk el Bécsbe
Ott olcsóból öltözhet nyakig bézsbe
Faszom, ez egy kő modoros modell
Nem jó egy kis motell, csak a hotel
Hisz az meglehetősen enerválja
Ha nem jut el a velencei karneválra
És persze én fizetem, nagy a mellény
Amit a Westendbe vett nekem a lány...

LyukasBogrács 2008.12.15. 17:22:39

"az legközelebb kísérelje meg kivasalni az ünneplős ingét"

Szmoking inget ertesz ez alatt? Nem gond, en szoktam vasalni. A cipomet is en fenyesitem, a csokornyakkendomet is en kotom meg.

scarlet ruby blue 2008.12.15. 17:22:39

Horoszkóp, mindenféle ezoterikus bullshit kimaradt.

pixelatedbear 2008.12.15. 17:22:41

meghatnak eme hexameterek

(tudom, nem hexameterek, de jól hangzott így)

Wagner Úr 2008.12.15. 17:23:02

Kezd az egésznek gyónás jellege lenne.

Kocsis Atya majd jól szájbabasz, Józsikám, ha elveszed a kenyerét.

lonicera 2008.12.15. 17:24:40

ez fosh lett, de modoros frísztájlnak megfelel:)

ja, még az is modoros, ha valaki fonteikusan ír le külföldi szavakat, nem?:) wát du jú szink öbáut disz?:P

blügy-blügy 2008.12.15. 17:25:26

Láttam egy csajt a tescoban, adidas cipő, adidas nadrág, adidas kabát, adidas sapka. Nagyon csinos volt, de nem élnék vele együtt

evp 5.5 2008.12.15. 17:26:14

Mijabaj a sznobokkal? Ok viszik elore a vilagot...

pixelatedbear 2008.12.15. 17:28:16

LyukasBogrács:

Na látod, ez az: valaki eltért a tutifrankó tökfélreérthetetlen megfogalmazástól, és mert egyszerűen _ünneplős_inget írni, te meg egyből felveszed a kesztyűt, és szmoking ingről kezdesz hablatyolni. Felvágsz, de mindezt próbálod szubtilis, amolyan "ippeg csak el-elejtek egy-két célzott megjegyzést" módon.

Pont az ilyenekről szól ez a blog baszki. Ne mondd nekem, hogy olyan überfontos felső körökben forogsz, ahol már a tailor made Thomas Pink ing is mindennapos kis szaladgálós ruha. Szmoking ing... hehe.

dokkmunkás diplomás (törölt) 2008.12.15. 17:31:35

"Szmoking inget ertesz ez alatt?"

Nem, inkább módosítok. Pl. Legyen adott egy férfi, aki nap mint nap vezet és általánosságban mások vezetését, főleg nők tolatását fikázza. Tegyük fel, hogy emberünk bankban dolgozik, és nap mint nap inget kell hordania. Ha párkapcsolatban él, kíváncsi lennék, hogy az ingét ki vasalja. Ha nem párkapcsolatban él, akkor meg csak a különbségre, hogy hogy vasalja ki ő -szerinte tökéletesen-, de ugyanazt fele annyi idő alatt valószínűleg egy nő sokkal szebben megoldja.
A tolatást az ingvasalással egy szintre veszem e téren... ;)

"A cipomet is en fenyesitem"

A cipőjét még jó, hogy ideális esetben mindenki maga fényesíti/pucolja ;) Ki az az állat, aki a barátnője/felesége elé tolja, hogy csinálja meg neki. Ez már geciség kategória sztem. ;) (Ha nő vágja férfi elé a lábbelijét, akkor is).

fashionista · http://ourfashion.blog.hu 2008.12.15. 17:32:49

Húha, analizáltam magam, és kiderült: MODOROS VAGYOK!
-magyar szakot végeztem az ELTÉ-n
-velencei karnevál kimaradt, de a bécsi karácsonyi vásárt szeretem
-szeretem a Forma 1-et, és figyelemmel is követem
-a külföldi pasival próbálkoztam, de nagyon nagyon nem működött
-vonzanak a világi hívságok (szörnyülködjetek: divatblogot írok)
-szoktam a Mangoban és a Zarában vásárolni
-"szingli vagyok" így ez a pont kiesett
-amikor egyszer a nagymamám előtt kiejtettem a számon azt a szót, hogy "koktéloztam" másnap felhívta anyát, hogy komolyan elbeszélgessen vele az alkoholizmusomról :D
-nem, de attól még járok színházba (pl. hétfőn Szorokin:Jég)
-most bézs csizmához bézs táskát viselek (és a szín nyomokban felfedezhető a szoknyámon is :)
-Jól valóban nehéz, de azért maradok.

Most mindannyian gyűlöltök és buta p***-nak tartotok?
Aki erre nemet mondott, annak +infó: szőke is vagyok :)

Mindenesetre szétröhögtem magam a bejegyzésen.

És aki a wiwes adatlapján Coelhot idéz, azt tényleg belökném egy tujába :)

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2008.12.15. 17:33:17

Wagner Úr 2008.12.15. 17:23:02

"Kocsis Atya majd jól szájbabasz, Józsikám, ha elveszed a kenyerét."
Félek is az öregtől. :D

Reynald 2008.12.15. 17:34:13

Horoszkóp, ezotéria (esetleg feng shui) szerintem is nagyon kellett volna. Továbbá: esemes, dévédé, jingjang.

LyukasBogrács 2008.12.15. 17:34:33

az "unneplos" olyan dedos megfogalmazas

"bespoke", amire gondolsz.

scarlet ruby blue 2008.12.15. 17:35:25

lonicera, pont akartam mondani a fonetikus angolost.

A míting, búkolni az epojtmentet, satöbbi gondolom triviális. De hoppá, én már átcsúsztam a bölcsész végzettségű multinaci alsóközépvezető "csajszik" jellemzésére, akik inkább metszik a fenti halmazt, mint teljesen elfoglalnák.

Pár fenti kommentről jutott eszembe, a toszkánázás az valóban mindent visz.

pixelatedbear 2008.12.15. 17:39:07

igen, a bespoke az olyan szép szó. kár, hogy ebben az országban kurvaritkán használják

(ok, mondjuk én is tailor made-et írtam méretre készített helyett, de a kommentemnek legalább nem ez volt a fő üzenete)

scarlet ruby blue 2008.12.15. 17:41:23

fashionista,
"Én speciel" (ha már modoros blog) nem gyűlöllek, de annál kevés modorosabb dolgot tudok elképzelni, mint beírni kommentbe az épp elfogyasztott színdarab / könyv / egyéb high-end kultúrtermék nevét, várva a feloldozó összekacsintást.

( ;) )

Bambano 2008.12.15. 17:41:39

Dokkmunkás diplomás: szövegértelmezés, szövegértelmezés! Nem az a baj, hogy nem tud tolatni, sokan nem tudnak és ez nehezen kontrollálható, javítható dolog. Az a baj, ha valaki ezt erénynek fogja fel, ahelyett, hogy semlegesen vagy szégyenkezve viszonyulna hozzá.

A koktéllal meg az a baj, hogy sok jó italt összepancsolnak benne és ettől gagyi lesz az egész. Kérdezd meg egy igazi borszeretőtől, mit gondol a fröccsről. Na ez a koktél.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2008.12.15. 17:42:00

Nagyjából ráillenek a posztban leírtak az egyik volt kolléganőmre. :D Annyi a különbség, hogy a színház helyét nála a mozi foglalta el.
A kedvencem az volt, hogy kb. negyed annyit keresett, mint én, de szerintem még a seggén a szőr is valamelyik "márkás" üzletből volt. :) Nem volt, hajlandó tömegközlekedéssel járni és viszonylag sokszor ruccant ki Bécsbe.
Mondjuk valahol tiszteltem is, hogy a fizujából ilyen életszínvonalat hozott ki... :)

kelleman 2008.12.15. 17:42:32

Elfelejtettem: a modoros nő jól kefél. Mindent belead és büszke rá, hogy tisztában van az elvárásokkal.

Wagner Úr 2008.12.15. 17:46:26

Ácsibácsi, na álljon meg a menet, öcsipók,fröcsikét leszólni kurva sznob és egyben modoros dolog is. Hátrább az agarakkal, kisbarátom, nem mindegy, hogy milyen minőségű lőréből kotyvasztod a finom itókát :-)

fashionista · http://ourfashion.blog.hu 2008.12.15. 17:46:27

scarlet ruby blue: teljesen igazad van! :) Tudtam én, hogy modoros vagyok :)

pixelatedbear 2008.12.15. 17:47:09

ismét pacsi Wágner bácsinak

janomano 2008.12.15. 17:47:19

Baszki, a Coelho-ról jutott eszembe:
Egyszer megvettem egyet, mert kiváncsi voltam, hogy mi a fenét ehetnek rajta! Gondoltam, elolvasom, ha beledöglök is. Majdnem úgy is lett.
Az a címe, hogy A zanrádoklat. Frankón vannak benne ilyenek, hogy hogy kell varázsolni. Eszem-faszom megállt! :-) Egyébként egy orbitális dögunalom az egész.

A Tolvaj Ferenc hozzá képest az irodalom Thomas Mannja. :-)

LyukasBogrács 2008.12.15. 17:48:27

Errol egy volt kolleganom jut eszembe, aki mellem ult egy ertekezleten.
-Te a szuleiddel elsz?
-Igen, miert?
-Mert minden nap frissen vasalt ingben jossz dolgozni.
-Az ingeimet en vasalom.

Reynald 2008.12.15. 17:54:16

Jaj, kár, hogy így egyesével jutnak eszembe, mindenesetre most összegyűjtöm a kiegészítéseimet:
- tészta helyett pásztát mond
- Disney-n nőtt fel
- a szalagavató élete egyik fő eseménye volt
- Dan Brown vagy Egy gésa emlékiratai vagy Coelho kedvenc könyvnek
- horoszkóp, ezotéria
- feng shui
- jingjang
- dévédé, esemes

dokkmunkás diplomás (törölt) 2008.12.15. 17:55:50

Ünneplős szó dedós? Na és?
Az írásnak az a lényege, hogy a legtöbb ember számára érthető legyen rögtön, tudja mire gondol a másik.

Külön posztot érdemelne olyan emberekről írni, akik előszerettel használnak idegen szavakat és/vagy köznyelvben nem széles körben elterjedteket, hogy ők inteillgensnek látszanak ;)
Akinek nem inge, ne vegye magára...;)


Egyéb: Coelho -ra érdemes felfigyelni, ha másért nem, azért, mert "Az alkimista" című könyvével kapcsolatban, ha jól emlékszem azt olvastam, hogy kb. 75 millió példányszámban kelt el a világon, 60-62 nyelvre fordították le. Valamit tudhat azért a manusz ;) Eladások alapján ez rekord... ;)
Sci-fi-n edzetteknek tényleg dögunalom, de sok nő szereti olvasni, az tény.

Wagner Úr 2008.12.15. 18:02:14

adj egy bélást, pixikém :-)

Tolvaly Feri bátyám valóban kenterbe veri Coelhot, habár Paulo pajti is kitesz magáért.

Szeretem ezt a spirituális könyvecskéket :-))))))))))))))

pixelatedbear 2008.12.15. 18:06:07

az Édesvíz kiadó kiadványainak masszív listája gondolom most nem férne ide, pedig.

Wagner Úr 2008.12.15. 18:12:13

Csak bólogatni tudok, Pixi Drága.
Szerény véleményem szerint most a vallások között végre kialakul az összhang és megérett az emberiség arra, hogy
létrehozzon egy egységes TANT, ami mindenki igényének megfelel. Vessetek rám követ, de nekem ez a véleményem. Addig még nincs nagy baj, amíg meghallgatjuk egymást és meg tudjuk kulturáltan beszélni, hogy mi van a bögyünkben.

janomano 2008.12.15. 18:14:09

Hamár rekord, inkább a Harry Potter. Varázsolni abból is meg lehet tanulni és az is elég idétlen... :-)

Elég sok mindent összeolvastam már életemben, de ez olyan igazi lilagőzös, valláspótlék, köldökbámulós, modoros mocsadvány. Bottal se' piszkálom meg mostmár Paulo bácsit.

dokkmunkás diplomás (törölt) 2008.12.15. 18:16:23

Bambano

"A koktéllal meg az a baj, hogy sok jó italt összepancsolnak benne és ettől gagyi lesz az egész. Kérdezd meg egy igazi borszeretőtől, mit gondol a fröccsről. Na ez a koktél."

Nézőpont kérdése. Én igazi borszerető vagyok ;)
Isten őrizz a fröccstől. Inkább iszok mellé ha szükséges külön pohárban ásványvizet ;) Múzeális értékű borok is jöhetnek ;)

ellenben ismerek igazi koktél szeretőt. Nem szereti tisztán a beléjük kevert alkoholt, ellenben koktél formájában kifejezetten kedveli. Véleményem szerint ez nem modorosság, hanem ízlés dolga ;)

S. M. 2008.12.15. 18:16:42

Nem gyerekek, a sznobság más, mint a modorosság. A modorosság kommunikációs síkon fekvő leányzó, a sznobság pedig életvitelsíkon fekvő.

Párhuzamosak valamelyest, de nem teljesen. A modoros valamit egyszerűen túlhasznál, például azt a szót, hogy "anno", a sznob meg az anyagi drágaságot tekinti önmagában értéknek.

nyc 2008.12.15. 18:17:45

A pázmányos jogra járó csajok egy külön állatfajhoz tartoznak! Télen-nyáron luxusnyaralás,20 évesen saját lakás szülők pénzéből, kizárólag Prada vagy Gucci cucc és táska, kizárólag BMW-s vagy Mercis pasik jöhetnek szóba és természetesen befutott szupermodellek és szépségkirálynők, legalábbis iwiwre beírt bemutatkozásaik alapján. Sokkal inkább modorosak, mint egy átlag 140 ezerből élő bölcsész, aki albérletben lakik, vagy utál sportolni, inkább táncra jár, salsázik, vagy jazz ballettre és félévente vesz magának új ruhát, mert inkább gyűjtöget, hátha összejön neki 50 év alatt egy lakásra, hogy családot alapíthasson végre.

pixelatedbear 2008.12.15. 18:19:53

bocs, de lófasz nem lesz itt, nemhogy összhang. az emberiség semmivel sem különb ma mint 854 éve, csak annyiban, hogy van műanyag meg elektromosság.

emlékezzünk csak vissza gyermekkorunkra (20-30 évvel ezelőtt, kinek mikor), mennyi vágyakozás meg fantáziálgatás övezte a bűvös kétezres éveket. nemcsak idehaza (mindenhol lesz banán végre), hanem a világon mindenhol (repülő autók, világbéke, arab-izraeli happy end).

a banán mondjuk bejött, de az autók max több gombot tartalmaznak csak, és vallási konfliktus is kurvasok van továbbra is.

nyc 2008.12.15. 18:25:21

Én bölcsészként végeztem jópár éve, sosem ittam koktélt, a töményet szeretem és a borokat. Fiatalabb éveimben konditeremben gyúrtam magam és táncoltam, ma már 10 perc séta is kifáraszt. Színházba imádok járni, de olyan drága, hogy ritkán jutottam el oda és mindig olyan pasim volt, akinek nem volt sok pénze. 10 éve fikázom Budapestet, mindig elmenekülök külföldre, aztán egy év múlva hazatérve mégiscsak jó érzéseket táplálok iránta. Utálom a BKVt, rühellem a tömeget, pár éve autóval járok és utálom a plázákat is! Márkákban DKNY és Adidas, de van C&A-s ruhám is bőven. JA és vega is vagy 14 éves korom óta.
Kedvenc városom Párizs és NYC, de Bécsben is szeretek lenni, Prága viszont nem tetszik és utálom a musicalt.
Van tetkóm is.
Akkor én most modoros vagyok? :)

nyc 2008.12.15. 18:27:16

Én bölcsészként végeztem jópár éve, sosem ittam koktélt, a töményet szeretem és a borokat. Fiatalabb éveimben konditeremben gyúrtam magam és táncoltam, ma már 10 perc séta is kifáraszt. Színházba imádok járni, de olyan drága, hogy ritkán jutottam el oda és mindig olyan pasim volt, akinek nem volt sok pénze. 10 éve fikázom Budapestet, mindig elmenekülök külföldre, aztán egy év múlva hazatérve mégiscsak jó érzéseket táplálok iránta. Utálom a BKVt, rühellem a tömeget, pár éve autóval járok és utálom a plázákat is! Márkákban DKNY és Adidas, de van C&A-s ruhám is bőven. JA és vega is vagy 14 éves korom óta.
Kedvenc városom Párizs és NYC, de Bécsben is szeretek lenni, Prága viszont nem tetszik és utálom a musicalt.
Van tetkóm is.
Akkor én most modoros vagyok? :)

pixelatedbear 2008.12.15. 18:29:20

a "DKNY és Adidas" miatt felpofoználak, de ez lehet, hogy az én hibám csak

megfigyeltétek, hogy ha Egy Bizonyos Emberrel beszélgettek, akkor az szinte mindig utálja-gyűlöli a plázákat? plázákba mindig az Ismeretlen, Névnélküli Tömeg jár.

dokkmunkás diplomás (törölt) 2008.12.15. 18:36:41

Bambano

Kifelejtettem leírni, értem én mit írsz a tolatni nem tudásról is. Vannak emberek, akik, ha megszakadnak sem tudnak megtanulni jól tolatni. Jó, ezzel állandóan dicsekedni nem kell, ellenben ha valaki ezt viccesen megjegyzi, esetleg egy jót közösen lehet vele emiatt nevetni is, az számomra sokkal pozitívabb, kelemesebb társaság, mint ha valaki elkezdené szégyelni magát olyanért, amiről nem tehet, vagy nem nagyon tud rajat változtatni. Sok nő nem valós erényként adja ezt elő, hanem önirónikusan, humorral fűszerezve.


pixelatedbar

"plázákba mindig az Ismeretlen, Névnélküli Tömeg jár. "

Így van... :)

Plázákat kerülők! Tudtátok, hogy a plázakban hatalmas könyvesboltok, ill. hétköznapi emberek által is megfizethető áras ruha boltok is vannak? ;) Sőt, éllemiszerbolt is található a legtöbbben ;) Igaz, azért akad egy-két Mango és Zara is ;)

dokkmunkás diplomás (törölt) 2008.12.15. 18:38:00

Elütésekért bocs (pl. "kelemesebb", tudom, hogy két l betű helyesen)

Steve the Great 2008.12.15. 18:42:00

@pixelatedbear 2008.12.15. 18:06:07
"az Édesvíz kiadó kiadványainak masszív listája gondolom most nem férne ide, pedig. "

Ugyanitt érdemes megemlékezni a Bagolyvár kiadó munkásságáról is. Ez is egy fajta vallást terjeszt (még tán átfedés is van), ahogy egyik kollégám fogalmazott: "talán a legőszintébb mind közül, a Nagy Zöldhasú Istennő imádása"

pixelatedbear 2008.12.15. 18:43:48

Steve, nem irigyellek, akárhol is dolgozol.

nyc 2008.12.15. 18:43:51

Felpofoznál? Miért is?
Fáj valami?
Ráléptem a farkadra?
Neked talán minden ruhád kínai piacról való?

Steve the Great 2008.12.15. 18:45:13

Néha én se irigylem magam.. :) (node miért is?)

Jeriko One 2008.12.15. 18:46:17

Egyébként szerintem az ezotéria, édesvíz, coelho, stb. csak akkor modorosság, amikor azt mondja, hogy az a kedvence, meg mennyire igaz, stb., de amikor belekérdezel bármit ártatlanul (a kopuláció érdekében érdeklődést színlelsz), akkor kiderül, hogy inkább csak érzései, meg - még a műhöz képest is - nagyon homályos fogalmai vannak az egészről. Ha tényleg ért a fentiekhez, akkor nem modoros, hanem lila. De szintén kerülendő.

nyc 2008.12.15. 18:46:38

Jeriko, és ha hozzáteszem, hogy szutykos szigetfesztiválon is fetrengtem már részegen? úgy jobb? :))

Jeriko One 2008.12.15. 18:47:22

A modoros leányzó a pokolban modoros leányzó:)

pixelatedbear 2008.12.15. 18:47:43

nem. kínai piacon sose vásároltam, csak csokit meg egyszer párfőmöt. momentán tele vagyok márkás szarokkal, csupán nem tartom említésre érdemesnek, azaz nem ezekkel határoznám meg magam.

2008.12.15. 18:50:12

nyc

hátszeles álértelmiségi bölcsész fos vagy. : )

nyc 2008.12.15. 18:52:06

én is vettem kínai dolgokat, de sikeresen leszoktam róluk,miután az esernyő egyszeri használat után elszakadt, eltört, a sporttáska füle és kereke leszakadt, a fehérnemű egy mosás után foszlani kezdett. ezek után maradok a megbízhatóbb márkáknál, amelyek 8 év után is használhatóak. ha ettől vagyok modoros, ám legyen.

scarlet ruby blue 2008.12.15. 18:53:00

Ez itt most olyan lesz, mint az AA? ("Zsuzsa vagyok, modoros.")

pixelatedbear 2008.12.15. 18:53:38

még mindig nem vágod, miért vágnálak pofon :)

lonicera 2008.12.15. 18:55:57

Mondjuk érdekes, hogy a Mango meg a Zara a kiemelt boltja a modoros embereknek. Akkor már a Promod vagy a H&M is lehetett volna. Abban hasonlít mind a 4 bolt, hogy megfizethető és jó cuccot kínál, de nem hiszem, hogy ez befolyásolná a "modorosságot"...
Inkább az olyanok, mint pl a Replay vagy a hasonlók.

scarlet ruby blue 2008.12.15. 18:56:09

nyc,
Nem a márkás cuccok megléte, hanem az ezzel történő öndefiníció.

scarlet ruby blue 2008.12.15. 18:57:53

A Replay az nem a szlengblogos példamondatok szereplőihez illik inkább?

nyc 2008.12.15. 18:59:50

Kedves Bölcs Ész.
Életedben nem láttál, nem is ismersz.
Téged minősít ez a hozzászólásod.
Gratula.

Na, pá.
Megyek francia lexikonokat olvasgatni egy művész barátommal, akivel megiszunk egy üveg Portóit.:))))
De az is lehet, hogy egy kávéházban beszéljük meg az élet nagy kérdéseit. Pl. miért kell mindenáron fikázni valakit egy blogban, csak azért, mert leír magáról két sort és ez alapján már hűdenagyon ismernek és ítélkeznek.
(egyébként meg megyek aludni, mert lefárasztott ez a blog)

pixelatedbear 2008.12.15. 18:59:58

Rudika tutira talpig Replayben nyomja.

Vagy Retroban.

scarlet ruby blue 2008.12.15. 19:02:37

Retro, azaz. :)
Tasnádi Kálmán meg fehér Dolce Gabana (sic!) pólóban a fehér zakó alatt,
apropó,
a sic(!) is mekkora modor.
Meg az apropó is, túlhasználva.

lonicera 2008.12.15. 19:03:45

modorosan fogalmazva: "nem a ruha teszi a hombrét" :)
de azért elárul pár dolgot a viselet, akár van pénze valakinek, akár nincs. Megfigyeltem, hogy a pénz mennyisége nincs egyenes arányban a jó ízléssel, sőt, gyakran eredményez randa kollekciókat:)

pixelatedbear 2008.12.15. 19:05:14

az apropopó azért mégnagyobbat üt

nyc 2008.12.15. 19:07:40

scarlet...
:))))))
elöbb nézd meg a szótárban mit írsz le. azt se tudod mit jelent.
én nem definiáltam magam semmivel. olvasd vissza, mielött belepofázol.
ha valaki azt mondja, hogy szereti a kék színt, de ugyanúgy felvesz sárgát, pirosat, feketét..stb., akkor az már öndefiníció, mert a kék a kedvence és utálni kell érte, meg felpofozni, hogy mégis mit képzel, hogy a kéket szereti?
miről beszélünk itt emberek?
ez az egész blog is egy értelmetlen baromság. Józsinak nem jött össze egy nő, aztán most haragszik az összesre és kategorizál.
Nem ártana egy blog, ami a netes pancserekről szólna, akik osztják az észt neten, máshol meg csődöt mondanak.

scarlet ruby blue 2008.12.15. 19:08:07

lonicera,
Ha igazán modoros női ruhadarabot vagy ruhamárkát akarnék mondani, ha már a nagyvilági(askodó) hölgyek a téma, akkor gondban lennék.

Enibádi?

lonicera 2008.12.15. 19:12:43

az a baj, hogy nem ismerek "modoros" márkát:) Szerintem nincs is ilyen, csak vecceltem, mert eleve baromságnak tartom, hogy az ízlést megint keverik a modorossággal...

dokkmunkás diplomás (törölt) 2008.12.15. 19:13:26

nyc

"(egyébként meg megyek aludni, mert lefárasztott ez a blog)" (18:59:50)

"elöbb nézd meg a" (19:07:40)

Örülök, hogy ilyen hamar sikerült kipihenned magad ;)

dokkmunkás diplomás (törölt) 2008.12.15. 19:15:14

"baromságnak tartom, hogy az ízlést megint keverik a modorossággal... "

Fentiekkel egyet kell értenem.

LyukasBogrács 2008.12.15. 19:17:19

"Nem ártana egy blog, ami a netes pancserekről szólna, akik osztják az észt neten, máshol meg csődöt mondanak."

Mire vársz?

pixelatedbear 2008.12.15. 19:17:45

nyc, figyu, én nem bántani akartalak, atyavilág!! De ha már ezen a blogon futunk össze, akkor annak kontextusa illetve tematikája alapján igenis megmondom, ha valamivel nem értek egyet. Most azt mondod, hogy "ha a kéket szereti akkor ..." eccsém, a színekkel semmi gond. De ugyan mondd már meg nekem, miért hoztad fel önmagad jellemzésében mind a pláza-, mind pedig a márka-kérdést? -hacsak azért nem, mert valamilyen szinten lényegesek ezek neked.
És ne hidd, hogy itt mindannyian lúzerek vagyunk akik máshol csődöt mondtunk-unk. Felesleges ez a pöcs sértődéssel való visszabökés. Ez a blog egy "állunk a buszmegállóban a haverommal, eszünkbe jut xyz tegnapi viselkedése-megjelenése, röhögünk egyet rajta, majd egy 'grááábazmegdegáz' kíséretében végigkaparjuk játékosan az arcunkat és felszállunk a buszra" -féle szitu online megfelelője. Ne vedd már véresen komolyan.

scarlet ruby blue 2008.12.15. 19:20:49

nyc,
Mégiscsak visszajöttél, mert érdekeltek a fejlemények. ;-))))))


Szerintem itt mi félig-meddig viccelődünk (horribile dictu "marháskodunk"), van, aki meg magára veszi. A pofozás se volt különösebben valós fenyegetés, kvázi ártalmatlan élcelődés az egész blog, igaz, Tibikém?

Az öndefiníciót úgy értettem, hogy írtál magadról néhány mondatot, amelyben az általad kedvelt márkák is szerepeltek, tehát fontosnak tartottad megemlíteni.

A "pattanásos recskázó troll, akinek nem jut nő / férfi" kártya pedig lassan megjósolható volt.

Ne szívd mellre, pajtás, világbéke.

scarlet ruby blue 2008.12.15. 19:23:05

(Most jön majd az, hogy scarlet = pixelatedbear, meg hogy fotósopp.)

scarlet ruby blue 2008.12.15. 19:24:39

Ugyanazt írtuk majdnem, és ez egy "ősi román szokás", kommentelőket meggyanúsítani más nickeken való kommenteléssel.

janomano 2008.12.15. 19:30:46

Szerintem a legtöbb dologgal nincs baj.
Az öltözködéssel, Coelho-val (na jó, azzal van), velnesszhétvégével, nyújorkipasival.
Az ezekkel való műmájerkodással viszont van.
Az a modorosság.

janomano 2008.12.15. 19:38:09

Csak egy pléda:
Nekem macintoshom van.
Nem mintha ez bármit számítana.
Ugyanolyan szar, mint a win. (az is van).
Ugyanúgy sikerült többször szarrá fagyasztanom.
Egy percig nem gondolom, hogy ezzel a géppel valamiféle "életérzést" vettem volna meg.

pixelatedbear 2008.12.15. 19:39:08

az első őszinte mac usert hallották

janomano 2008.12.15. 19:44:29

Ja.

És kávézóba sem akartam még magammal vinni.
Kirakatban klimpírozni fontoskodó pofával.
Azon egyszerű oknál fogva, mivel ilyen helyekre nem járok.

Sör-unikum kombókkal pedig hamar taccsra tenném. :--)

scarlet ruby blue 2008.12.15. 19:46:06

A mac-re arcoskodás is modorosságnak számít? (Na jó, nem szoktam.)

scarlet ruby blue 2008.12.15. 19:47:17

janomano,
Akkor neked gondolom macbook-od van, nem imac-ed. ;)

janomano 2008.12.15. 19:49:17

A mac-arcoskodás a modoroskodás Ferrarija.

janomano 2008.12.15. 19:51:31

Igen, ruby, az.
Nem ér egy zacskó büdös frutit sem az egész.

scarlet ruby blue 2008.12.15. 19:56:59

Amúgy a tech modorosság is megérne egy külön posztot. esetleg a mobiltelefonok, a fent említett mac (ha már Ferrari ;), a "geek vagyok" hozzáállás, miközben mondjuk nem tudja az illető, mi az a select query, vagy hogyan töröljön egy sort html kódból.

(Meg az abszolút kedvencem, a noname mp3 lejátszóhoz fehér fülhallgató beszerzése, hogy messziről ipod-nak nézzen ki.)

vizipaci e 2008.12.15. 20:01:03

eleve zenét hallgatni mennyire modoros már.

pixelatedbear 2008.12.15. 20:02:05

vizipaci az egyik nihilista a nagy lebowskiból

8778965 2008.12.15. 20:03:52

nabasszus, a noname mp4emhez fehér fülhallgató van. még ez is.....

hol lehet jelentkezni az Anonim Modorosokhoz??

janomano 2008.12.15. 20:05:25

És a Gój Modorosokhoz?

scarlet ruby blue 2008.12.15. 20:05:36

Angyi,
Ha nem szándékos megtévesztés a cél, akkor tiszta vagy, ne aggódj.

janomano 2008.12.15. 20:11:04

Nem szándékos, nem szándékos...
Tuti, hogy a plázákat is utálja!

scarlet ruby blue 2008.12.15. 20:13:40

Ööööö... Modoros *Tali*?

pixelatedbear 2008.12.15. 20:17:31

Lehetnénk a Szelíd Modorosok, hímzett bőrmellényben.


elnézést

janomano 2008.12.15. 20:24:21

Modorosság ide, vagy oda, azért a zürichi hauptbahnhofból megérkezni a keletibe nagy szociotúra. De hát ez van. Nem arról van szó, hogy szeretem-e vagy nem. A bkv sem azért van, hogy szeresse az ember, hanem, hogy eljusson egyik pontról a másikba autó nélkül. Én pl. nem szeretem a gravitációt. Arthur C. Clarke híres mondata: " A gravitáció öregít."

8778965 2008.12.15. 21:02:08

scarlet ruby blue 2008.12.15. 20:05:36

huhh megnyugodtam... jajj, megnyugodni ugye nem túl modoros?

janomano 2008.12.15. 20:11:04
ppppppppsssssssszzzzzzzzt

janomano 2008.12.15. 21:07:34

Szegény Angyi.
Leeresztett, mint egy zárlatos szódásszifon.

8778965 2008.12.15. 21:19:03

janomano 2008.12.15. 21:07:34

ejnye, szódásszifonhoz hasonlítani valakit modorosságra vall... :)

janomano 2008.12.15. 21:26:21

Egy másik aspektus a modorosság és a sznobság közötti különbséghez:

Szerintem a sznobság érdek nélküli ostobaság. Valami olyasmi, amihez nem kötődik konkrét hasznosság. Pl.: hallgathatatlan kortárszenei koncerteken való részvétel és "műélvezet".

A modorosság viszont valamilyen célra irányul.
Általában a másik nem felé tett gesztus imponálási szándékkal.

vizipaci e 2008.12.15. 21:36:47

egyébként ezt az egész blogot megírták már kicsit tömörebben:

www.youtube.com/watch?v=sujSTntcfG0

2008.12.15. 21:37:52

nyc!

szerintem egy önelégült sótlan sznob vagy.

ennyi, nem kell cifrázni.

janomano 2008.12.15. 21:45:37

Köszi vizipaci!
Úgy jött ez, mint homárhoz a vörösbor.

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2008.12.15. 22:07:38

pixelatedbear 2008.12.15. 18:59:58
"Rudika tutira talpig Replayben nyomja."
Bizony, látom, tűéles a Rudikáról alkotott képed. ;)
"Vagy Retroban."
És Gap. :D

scarlet ruby blue 2008.12.15. 19:02:37
"Retro, azaz. :)
Tasnádi Kálmán meg fehér Dolce Gabana (sic!) pólóban a fehér zakó alatt"
Meg a túlvállalós napszemüveg!

Jövőre lesz Szlengblog póló... :D

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2008.12.15. 22:09:19

janomano 2008.12.15. 19:30:46
"Szerintem a legtöbb dologgal nincs baj.
Az öltözködéssel, Coelho-val (na jó, azzal van), velnesszhétvégével, nyújorkipasival.
Az ezekkel való műmájerkodással viszont van.
Az a modorosság."
Így van! És a "műmájerkodás" többnyire megtörténik.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2008.12.15. 22:51:09

Hűha, lányok-fiúk,
ez lett az eddigi legpompázatosabb bejegyzése Jóska országos cimborámnak!
Tibornak most sajnos bokros teendői közepette nem jut ideje mindenre érdemben reagálni különféle tanulmányok és vizsgák okán, de már nagyon várja, hogy remegő kézzel modoroskodhasson tovább.
Ha jól látom, anyám jön lóháton!

LyukasBogrács 2008.12.16. 08:39:10

"Úszó EB-re és olimpiára akar menni."

Ki ne hagyd a US open-t, az Australian Open-t, az Americas Cup-ot, Vilmos herceg esküvőjét, meg a szváziföldi félmeztelen hajadonok botos táncát a király előtt.

Wagner Úr 2008.12.16. 09:29:05

Sári Márton 2008.12.15. 18:16:42

Igen, drága Marci ecsém, puszi a popsidra, pont erről van szó. :-)

A modorosság, mint olyan, nyelvhasználati jelenség. Az öltözködés, időtöltés, szórakozás terén fellelhető visszásságokat lehet az égő, gáz, szánalmas, ciki, hovatovább sznob szavakkal illetni, de szerény és jól megfontolt véleményem szerint nem szerencsés őket modorosságnak nevezni.

Wagner Úr 2008.12.16. 09:31:55

És most figyeljétek szavamat újra, drága aranyapáim!

Mitől válik modorossá egy hajdan kifejezetten viccesnek ható szófordulat. Onnan, hogy ötlettelen, ostoba emberek kezdik el használni, akik egyébként is modorosan beszélnek.

Így lett pl. az "ősi román szokásból", egy elcsépelt, szánalmas modorosság.

"UFF. Én beszéltem"

Ron Vibbentrop 2008.12.16. 12:05:08

Melyik elkövetőnek volt pofája leírni, hogy "megiszunk egy üveg Portóit egy művészbarátommal"?!

A mondat minden egyes kifejezéséért külön-külön 10 év erőműépítésen a Jenyiszejen! Az egész kifejezésért meg 150-szer egymás után szünet nélkül megnézi a Vicky Christina Barcelona című rettenetet, míg ki nem folyik a szeme! Utána irány a Jenyiszej, vakon, marhavagonban!

La Tangolita 2008.12.16. 13:20:28

Annyira tetszett ez a kis iras. Kedvet kaptam, hogy en is modoros legyek. Nem voltam meg a velencei karnevalon, se becsi karacsonyi vasaron, ami szomoru teny. Hol lehet az oda tarto modorosok hordajahoz csatlakozni?

Szinhazberletet is valtanek esetleg, musicalre is, amit Zaraban vasarolt cuccban tekintenek meg. Egyebkent erre mar tudat alatt keszultem is, osszel vasaroltam egy learazott szinhazi taskat, valodi polieszter, jo kis idotallo darab. Mar varom, hogy villoghassak vele a szinhazi bufeben.

Hol lehet modorosokkal baratkozni, hogy legyen kivel uzni ezeket a tevekenysegeket?

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2008.12.16. 13:45:15

Bazári majom 2008.12.16. 13:20:28
"Hol lehet modorosokkal baratkozni, hogy legyen kivel uzni ezeket a tevekenysegeket?"
Itt tudsz! :-)

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2008.12.16. 13:47:10

Wagner Úr 2008.12.16. 09:31:55
"Mitől válik modorossá egy hajdan kifejezetten viccesnek ható szófordulat. Onnan, hogy ötlettelen, ostoba emberek kezdik el használni, akik egyébként is modorosan beszélnek."
Ez így van.

La Tangolita 2008.12.16. 14:45:08

Nyelvész Józsi 2008.12.16. 13:45:15

Igen, de itt kicsufoljak a mi fajtankat.

Kene egy olyan forum, hogy "vegre magunk kozott vagyunk..." es lehetne benne mondjuk "tarsalgasi gyakorlatok" az elet minden szituaciojaban, "Uri levelezo" szinten az elet minden szituaciojaban, mindenki feltolthetne mindenfele modoros kepet magarol, ami kulonosen jol sikerult, stb. Es akkor lehetne utazasszervezes, ki jon Becsbe forralt bort inni, egymas lejart szavatossagu, megunt pasijainak cserebereje. Es a gunyolodok meg kit erdekelnenek...

DrJohnson 2008.12.16. 16:06:36

Bazári majom 2008.12.16. 14:45:08
Kene egy olyan forum, hogy "vegre magunk kozott vagyunk..."

Szinte bármelyik internetes fórum?

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2008.12.16. 16:54:50

Bazári majom 2008.12.16. 14:45:08
Nem csúfoljuk... Egy kicsit talán pellengérre állítjuk. De Modor Tibi ott lakik mindenkiben, szerintem ne vedd a szívedre. ;-)

kIára 2008.12.16. 17:17:59

Édes aranybogaraim, hadd meséljek én is az egyik barátosnémról. Ő a legjobb, a tökélyre fejlesztett menthetetlen nagyvilágiság amazonja.

Példa 1. Elmegyünk „valami cuki kis étterembe dumcsizni”, „mi lányok”. Mindenki rendeli a maga kappucsínóját, jegeskávéját, „szárazvörösborát” „ahogy mi szoktuk”, de mindig ő az utolsó rendelő, és mindig khaktéjlt rendel (az ilyet hallani kell). Fölényes mosollyal, persze.
Leszoktatás: meghívod magadhoz egy hétvégére, bekészítesz tejszínt, ananászlét és valami cuki üvegbe kókuszlikőrt és rumot, Az „imádom!” felkiáltás kíséretében hagyni kell, hogy két napon keresztül igya az undorító pinyakoládáját. Jó hír: működik. Sajnos hajlamos áttérni a „szárazvörösborra”, vagy valami másra.

Példa 2. Irodalom. Coello, Aszepesmária, Hamvasbéla stb. A legrosszabb amikor affektáló ah, meg oh kíséretében tukmál - „eztmuszájelolvasnod”.
Leszoktatás. Hasonló nyáladzás kíséretében kell ajánlani Llossa Pantaleón és a hölgyvendégekét, áradozni kell a Malone meghal szépségéről, de a legjobb ha Restif de La Bretonne-t nyomsz a kezébe, hogy milyen mély és „pompás szatíra”. Rossz hír: nem működik, ugyanúgy a nyálszar irodalmat fogja olvasni, de legalább veled „nem fogja kibeszélni”. Ez is valami.

Példa 3. Színház. „egyszerűen imádom!”. Bérlete éppen nincs, de a közepesen híres köcsögök, az érthetetlen hogy mitől „nagy színész” pojácák (Eszenyi, Cserhalmi stb.) előadásaira jár. Vágjátok; a közepes és szar közt lebegő Pestiszínház, Katonajózsef, Radnóti, Józsefattila, Madáchkamara ahová az úri közönség jár szünetpogácsázni.
Leszoktatás. Valami brutális Szkéné színház (pl. Pintér darab), Artus stúdió (tök hülye hozzá), Néhány StúdióK darab stb. Nagyon rossz hír: leesett neki, hogy eddig tévúton járt, de megvilágosult, a modorossága átcsapott színházsznobizmusba. Korábban baltaarcú cserhalmi „intenzív játékáról” beszélt, most a „produkció zsigeri hatásáról”. Áááááá.

Példa 4. Kajapia. Soha, soha, soha ne menjetek vele étterembe! Veszélyesen primitíven rendel, általában a cincér megjelenésekor közli, hogy olvasta a „kiváló étteremkritikát”, „már nagyon várom a meglepit” – így szó szerint. Legalább egy rendelését elszabja, ilyenkor két eset van: ha gyanítja, hogy a szakácson is múlott, nyafogva visszaküldi. Ha tudja, hogy ez egy „mennyei ételköltemény” (tintahalas rizottó algahabbal), akkor jön az egyidejű öklendezés és mosolygó lelkes csipegetés, minden falat gusztálgató, izzadó legyúrása.
Leszoktatás. Menthetetlen. Ezt valamiért viszonylagos gyakorisággal elő kell adni.

Példa 5. „Imádom a mozit!”. Egy hihetetlen, már-már misztikus érzékkel kiválasztja azokat a „gyönyörű, mély, megható” filmeket amit a Puskin-Művész-Szindbád-Toldi tengely nyújt. A jó filmeket persze elkerüli. Az a legjobb, hogy a valamiért utált, de butább és ezért levakarhatatlan barátnőivel elmegy a Cirkóba, Toldiba egy meredekebb filmre és valami perverz gyönyörrel éli át (na nem a filmet, hanem a barátosné szenvedését).
Leszoktatás. Miután „tízszer láttam a Fridát, és meg van díszdobozban”, el kell vinni a „sokkal jobb Taymor-film”-re a Titusra. További ajánlott filmek: Kim Ki-duktól A sziget - szigorúan azután, hogy „elájultam a tavasz nyár ősztől”; miután „teljesen megrendültem A belső tengertől”, adagoljunk egy Barbárok a kapuk előttet. A legtökéletesebb gyógyszer modorosbarátosné filmimádatára: Fruit Chan-tól a Dumplings. (Lehet hogy a Thre Extremes-ben található rövidített verzió is megteszi). Jó hír: hatékony.

janomano 2008.12.16. 17:39:13

Azért a trendszemüveg neked is oda van szögelve az orrodra, valld be nyugodtan.

scarlet ruby blue 2008.12.16. 18:20:32

fatgirl,
1. Ilyet, magamhoz, hétvégére?
2. Elfogadni, elolvasni, visszaadni. Holtig tanulunk (a szarból is).
3. Az a zsigeri hogyhívják mennyivel unmodorosabb az intenzív játéknál? Nincs fejlődés.
4. Maga az egész bekezdés olyan ultrasznob, hogy hozzá se tudok szólni. :)
5. Dettó. (De azért ajánlanék neki egy Salo, avagy Sodoma 120 napját, rázárnám az ajtót, aztán lelépnék.)

Steve the Great 2008.12.16. 20:34:15

fatgirl,
huh... ez már szinte vendégposzt minőségű esettanulmány... :-o

kIára 2008.12.16. 20:40:26

Édes fürtös janomano hercegem,
ha te azt tudnád... Nem is az bazmeg, hogy szögelve, hanem egyenesen ráhegesztve.
Ha élőben látna Nyelvész Józsi vagy Modor Tibi, kapnám is azonnal a ceruzás kisötöst zölddel.
Mentségemre legyen mondva, időnként önvizsgálatot tartok és utána kiállok a szembeszélbe és jól leköpöm magam.
Nagy pussee a kockáshasikótokra.

janomano 2008.12.16. 22:07:04

A színházas felsorolásod nagyon átélt volt.
A jellemfejlődés pedig szép dolog, hiszen színház az egész világ, mint tudjuk.

Azzal, hogy igazam van, az az egyetlen problémám, hogy már nem okoz igazából olyan örömet, mint fiatal koromban. Fiatalon az embernek ritkán van igaza, amikor viszont mégis, az felhőtlen eksztázis.
Ahogy öregszik és egyre többet van igaza, ez valahogy elsikkad. Csak legyint rá.

Muhaha...

lárvalányhaj 2008.12.16. 23:50:26

korábban valaki említette a Mac-kel sznobulást... na, az tényleg irritáló. érdemes tematikus blogokat olvasni, ahol a szerzők hozzas posztokban, felakadt szemmel ecsetelik, hogyaszongya "stílus", "életérzés" stb.

egyik _barátosném_ Mac-kel dolgozik, de kiröhögi a nagy almasznobokat, azt mondja, hogy a Mac is ugyanúgy fagy, ugyanúgy vannak vele problémák, ugyanúgy vannak hiányosságai, mint bármely rendszernek. ketten kitaláltuk, hogy a nagy almabuzulásnak nyilván a kognitívdisszonancia-redukció állhat a hátterében. vagyis, ha már súlyos százezreket csengetett ki valaki az almás vasra, akkor sokkal kevésbé szívesen ismeri be, hogy amiért annyi pénzt kidobott, ugyanolyan rakásszar, mint a PC, csak szebb a doboza. inkább nekiáll felakadt szemekkel áradozni a "mac-életérzésről"... gyász.

a szélsőségesen modoros jelenségek között még megemlíteném Varródani (sic!) "költészetének" olvasását, dicsérését, terjesztését, másoknak ajándékozását... annak meg külön faszkorbácsot rendelnék, aki kitalálta, hogy érettségi tételt csináljanak belőle.

Wagner Úr 2008.12.17. 09:21:29

fatgirl 2008.12.16. 17:17:59

Havercsaj, Hamvas Bélát Coelhoval egy lapon említeni nagy fokú tájékozatlanságra vall. Tényleg elterjedőben van modoros körökben sajnabajna, de ez nem minősíti.

Gilderoy 2008.12.17. 10:13:29

Emberek, a hüttézés kimarad? Most jutott az eszembe :) Kéretik nem elfelejteni :)

Miss Marple 2008.12.17. 11:21:49

:):):):):)!!!! :):):)!!

Józsi és Tibi örülhet, mert helyettük dolgoznak a kommentezők, míg ők a lábukat lógatják a munka frontján!

Az írók felsorolásához még odatenném szegény Márai Sándort is. Aki nem olyan rossz, mint amennyire szétoffolták a sok idézgetéssel. Vagy le vagyok maradva és ő már nem is modoros sláger?

lárvalányhaj 2008.12.17. 12:08:48

Miss Marple

Akkor én -- a politikamentesség elvét kockáztatva -- hozzácsapnám még az elmondottakhoz a Modoros Jobbos figuráját.

A Modoros Jobbos az, aki ugyan hazafias műpátosztól csucsogó modorműveket olvasott egész életében (Wass Albert FTW, de Márait is próbálják ilyen irányban elkorcsosítani), és ehhez hasonló zenéket hallgatott, de azért meg van róla győződve, hogy rendkívül művelt és kifinomult, továbbá magasról lenézi a _győzikesó-néző panelprolikat_ . Mindeközben hosszasan fejtegeti a fórumokon, hogy a Kárpátia mennyire igényes (sic) zenekar.

heki 2008.12.17. 12:39:56

Alapjában véve minden nő modoros.
(Még Miss Marple is, ki csörögefánkot süt, mint tudjuk, :)
Szerintem biológiai lényükhöz tartozik ez. Megindokolnám, de nem tudom szabad-e.

lárvalányhaj
És képzeld, találkoztam olyan Modoros Jobbossal, akinek tetszett a Wass Albertről szóló Koltay film! Nem viccelek, komolyan.

lárvalányhaj 2008.12.17. 13:24:45

heki:

a filmről nem tudok semmit, de tudván, hogy Koltay is szar, meg a Wassalbi is, nyilván együtt a kettő szarsága négyzetre emelődik.

Miss Marple 2008.12.17. 13:24:46

Akkor vegyük még ide a Modoros Liberálist is Petri György Összes Műveivel és a kortárs felolvasóestekkel "egyetemben", amelyek itt már megemlíttettek. Fair is fair.
Amint olyannal is találkoztam közülük, aki szerint Koltay Sorstalansága jó.

A szoci szavazók meg Győzikét néznek, nem? :) :) :)

És én a helyünkben itt be is fejezném a politizálgatást. 'Jómagam" most mindenesetre összeütök egy modoros csörögét. ("Csörögés modort" -ez milyen vicces, mi? Egyáltalán, az ilyen típusú szóviccektől csak én őrülök meg?)

Miss Marple 2008.12.17. 13:36:25

Az imént megírt szösszenetem elment a nagy büdös semmibe (Örkény). Tehát:
Akkor szerintem vegyük ide a Modoros Liberálist is Petri György Összes Műveivel és a kortárs irodalmi felolvasóestek kultiválásával "egyetemben", amelyek itt már ugyebár megemlíttettek. Fair is fair. Még olyan is akad köztük, aki szerint Koltai Sorstalansága jó film. De komolyan.
A szocik meg Győzikét néznek, igaz-e, kartácsok?! :) :)


No de a helyünkben én itt már abbafejezném a politizálgatást, elvtikéim. Jómagam mindenesetre elmegyek és összedobok egy jóféle kis modoros csörögét! Avagy csörögés modort! (Most komolyan: az imént általam ironikusan alkalmazott szóvicc csak engem idegesít rettenetesen?)

Miss Marple 2008.12.17. 13:37:13

Basszameg, tudtam, hogy kétszer fog elmenni, mint a jó kurva. Bocsánat, a trágárságért különösen.

lárvalányhaj 2008.12.17. 13:46:57

csak az a különbség, hogy Petri György _önmagában_ nem szar, szemben Wass Alberttel, aki viszont fizikai fájdalmat okoz.
mondjuk a Sorstalanság-film az tényleg bántó.

lárvalányhaj 2008.12.17. 13:47:33

de a felvetés téllegjogos, a modorosság a politikai _paletta_ valamennyi árnyalatán megfigyelhető.

pixelatedbear 2008.12.17. 15:00:33

uuhh.. atyaég mi lett itt két nap alatt...

Wagner Úr 2008.12.17. 15:56:04

Wass Albert giccses, ámde nem szar, Petri György szar, ámbátor nem vicces. És ezzel kulturális gyökereimet is beazonosíthatóvá tettem, jó modoros módjára.

kIára 2008.12.17. 15:59:30

Wagner Úr,
Hamvast nem irodalmi, esztétikai, eszmetörténeti stb. síkon hasonlítom össze Coelloval.
Az a baj, hogy modrék eszméletlen precizitással kiválogatták a Babérligetkönyvet, az Arkhait és még befigyel a Tabula Smaragdina oszt ennyi. A Karnevált messze elkerülik (pont azért, mert egy tűpontos modorkatalógus), a Hexakümiont már el se tudják olvasni, a kisregényeket meg az első oldal után „majd egyszer, ha lesz rá időm” kíséretében visszahelyezik a polcra az életműkiadás többi olvasatlan kötetei mellé.
Megmarad a Hamvas-szurrogátum, az „eszmeiség” a bor filozófiájának korántsem magvas, de annál modorosabb recitálása.

Wagner Úr 2008.12.17. 16:15:37

fatgirl, ezért a szép commentért, feloldozlak bűneid alól :-)

az ilyesfajta "mászolygás" ;-) szerintem is modoros.

szándor · http://belsovilaghaboru.blog.hu 2008.12.17. 16:32:26

nőkérdés farvizén politizáló modorosok hozzám! :-) megmondom, mi a lényeg! ;-)

A modoros liberális legfőbb feladata, hogy elhatárolódjon a jobbosoktól. Ha eleget használod a "jobbos" kifejezést, senki sem fogja kérdezni, hogy mit gondolsz valójában, így az se baj, ha semmit! ;-)

A modoros jobbos feladata pedig az, hogy bebizonyítsa, hogy ő valójában liberális.

mindkettőnél fontos, hogy időnként lecseréljék a terminológiát, így például az előbbi ma már kerülje a "csurka" szót, az utóbbi pedig jobb, ha nem kezdi úgy a mondatait, hogy "nekem semmi bajom a ...-kkal, hisz nekem magamnak is vannak ilyen barátaim!"

nade lényeg a lényeg, ez a politika témaköréhez tartozik, vajmi kevés köze van a nőkérdéshez!

Én örülök, hogy végre valaki ki merte nyitni a száját, és beszélni mer ezekről a dolgokról! ezért minden tisztelet Józsi és Tibi kollégákat illeti!

Ám még nem beszéltek arról az esetről, amikor a hölgyike lépten-nyomon hangoztatja feminista elveit, ám azt elvárja, hogy egy férfi előreengedje a kapuban, s ilyeneket talál mondani: "Egy férfi ne olvasson könyvet az érzelmi intelligenciáról." "Az nem igazi férfi, aki táncelőadásra jár".

köszöntem széken, a legközelebbi viszonlátásra, addig is minden szépet s jót!

janomano 2008.12.17. 18:04:27

Kedves fatgirl!

1. Oszt(!) akkor oszd meg velem is, hogy hogy aránylik Hamvas Coelho-hoz esztétikai és eszmetörténeti síkon, lécciléccilécci!

2. Ahogy kihámoztam, hasonló dolgokat csináltok, néztek, olvastok barátosnéddal(!), azzal a különbséggel, hogy ő modoros, te pedig nem. Nem?

3. Akkor meg mért barátnőd? Esetleg barinő (juh arcberendezésű hölgy)?

Wágnernek pedig innen a szószékről üzenem, hogy Petri György nem azért írt verseket, hogy őt a showder-klub áldásaiban részesítse.

semota · http://livewithit.blog.hu 2008.12.17. 19:19:22

szándor:

Én nőként is irritálónak tartom azt a mentalitást, hogy egyrészt a jogok terén egyenjogúság követelése csúful, de amúgy elvárja, hogy a férfi fizesse a randin a melanzsot, meg vigye drága éttermekbe, meg olyan életszínvonalat biztosítson neki, amire a nő a saját fizetéséből nem lenne képes. Már eleve, hogy egy egyetemista lány arról ábrándozzon, hogy "majd fogok egy gazdag férjet, aki eltart". WTF?! Vazze, Magyarországon vagyunk, a 21. században!

Úgy látom, hogy ez az egyenjogúsdi csak jól hangzó szólam a nők körében, és azt kevesen látják be, hogy az új életmód felelősséggel is jár...

semota · http://livewithit.blog.hu 2008.12.17. 19:21:21

Az irodalomról vitázóknak üzenem, hogy az, hogy Wass Albert szar, az baromira nem politikai kérdés. Például az én ízig-vérig konzervatív hites uram is így gondolja, olyannyira, hogy nincs is efféle cucc a polcán. Ellenben Petri-kötete meg van több is.

semota · http://livewithit.blog.hu 2008.12.17. 19:32:25

Na még egy komment:

A tolatással menőző nőkkel azonos kategória az a fajta bölcsész ill. egyéb humán végzettségű ember, aki arra veri magát, hogy középiskolában milyen szarul ment neki a matek, sőt meg is bukott az érettségin. Ennek a következő fokozata az, aki azzal jön elő, hogy micsoda fasság már az, hogy középiskolában matekot tanítanak, tilcsákbe.
:S

Miss Marple 2008.12.17. 19:32:39

Namostan figyeltek? Van egy Petri vs. Wass szembeállításunk, egy rakás kommentelő, és még egy nácizsidózás és kurvanyázás se!!!
Szeretem magunkat és szeretem Tibijózsit!

"Kegyeletteljes Karit" mindenkinek! (Ezt a szöveget sajnos meg tudom mutatni képeslapon is - terepmunka eredménye.)

(De most tényleg ám.)

semota · http://livewithit.blog.hu 2008.12.17. 19:58:03

MM:

a két szó már külön-külön is, na de így együtt ... o.O

janomano 2008.12.17. 20:03:11

"Kegyeletteljes Karit" - hahhh! Mintha egy kötőtűvel sziven szúrtak volna... :-)
Klassz. Ultra-modoros.

Viszont, mivel vizuális típus vagyok:
A plébános felhúzza kicsit a reverenda szélét, felugrik a levegőbe és csinál egy "singing in the rain" sarokösszekoccolást, majd a kamerába néz, pajkosan elmosolyodik és... "Kegyeletteljes Karit"

Steve the Great 2008.12.17. 21:29:34

"Kegyeletteljes Karit" - Javaslom, ez legyen a blog (egyik) mottója, minden benne van, erre tökéletesen ráillik a modorosság definíciója...

Kegyelet... bazzeg... most nem tudok majd aludni... :S

kIára 2008.12.18. 10:48:06

Janomano,

1. Nem fogom Hegelt, Jausst, vagy Lukács Györgyöt idecitálni, már csak azért sem mert gyakorlatilag azt se tudom kicsodák, csak hallottam róluk, és tudom hogy nagymenők a témában :-) Maradjunk a vulgárértelmezésnél és Hermina néni receptjénél. Olyasmiről lenne szó, hogy van egy olyan szerzői attitűd és ennek megfelelő ouvre, ami a létezés fölé/mellé rendeli a Létet, feltételez egy harmonikus-szakrális Rendet, a hétköznapokat átszövő „csodát”. Tényleg nem vágom, lepattogna a körömlakk, ha megpróbálnám kifejteni. [Léccilécci fejtsd ki helyettem.] Az írók „szépen”, mi az hogy, egyenesen „magvasan”, előcsócsálva, juharszirupos biospenót formájában a szájunkba adják bölcsességeket (Hamvas, Hesse, Exupery, Szepes, Coello és így tovább lefelé) Feltételezem, ilyen lehet Müller Péter is - akitől egy sort se olvastam -, és még sokan mások.
Kb. az instant megváltásrecept, „metafizika”, geil, egy mondatban összefoglalható „ezoterikus” „mondanivaló”. Az ilyen szerzők műveiből lesz kilúgozva az iwiw-magamról, a ballagási mottó, a karácsonyi-, születésnapi antológia, az üdvözlőlap-kultúra, a tizenévesek bölcs nagymama-mentalitása. Pink velvet.
Undorítóvá akkor válik, amikor Norbi csomagolja és látja el update logóval, vagy Maunika böfögi fel az össznépi osztályfőnöki óráin.
Pl. „A baráti kézfogás a magasabb világban való találkozás jele.” Brr.

2. Már írtam. Egyenesen elájulok saját modorosságomtól. Külön modorfittneszre járok, mert szeretném elnyerni a modorkirálynő címet. (Sokat „vacilláltam” a Sznobicica és az Okoslány nick között, de végül olyat választottam, amilyennek a tükörben látom magam.)

3. Mert pl. már az oviban is közös volt a porcelánbilink.

Agent Cooper 2008.12.18. 11:43:28

Fatgirl, egész jól megfogalmaztad a dolgot. Annyit hozzátennék, hogy a Szepes-Coelho-Müller-PopperPéter féle parasztmetafizikusok, vagy filozofálgató irók a keményvonalasabb, "filozófiának" álcázott egzisztencializmusból veszik a hülyeséget. A Kirkegaard-Nietzche-Heidegger-Sartre vonal alapkérdése az, hogy "Mi a lét?"

semota · http://livewithit.blog.hu 2008.12.18. 11:56:12

Heidegger egyébként maga a megtestesült modor...

szándor · http://belsovilaghaboru.blog.hu 2008.12.18. 12:15:24

semota · livewithit.blog.hu 2008.12.17. 19:19:22
respect! pacsi. stb

2008.12.18. 15:28:14

a modern magyar nő tartalmas világképe, hiedelme az ezoterikus magazinműveltség, a kozmós konyhafilozófia és a bulvárfreudizmus.

szándor · http://belsovilaghaboru.blog.hu 2008.12.18. 17:31:17

és a rafináltan szexi feminizmus, ami pont illik az új cipôjéhez.

semota · http://livewithit.blog.hu 2008.12.18. 19:07:25

szándor:

Ez a naplementés blogod nagyon nagy! Kellemesen fájdalmas... :)

janomano 2008.12.18. 19:13:34

Asszem fatgirl, túlfogalmaztad magad.
Csak egyszerűen:

1. Ja: faszságok. Elolvastam párat, aztán rájöttem, hogy felesleges kínlódás. Persze kamaszként én is odavoltam a Hamvas-féle lila ködös okosságokért. Aztán inkább áttértem az irodalomra.
Később arról is leszoktam. Mostanság elvagyok a boroskóla-virsli-internet háromszögben.

2. Szerintem menni fog, nem kell erőlködnöd.

3. Akkor nem csúnya dolog róla ilyeneket írni?

semota · http://livewithit.blog.hu 2008.12.18. 19:46:01

MüllerPéterről én az alábbi, _módfelett_releváns_ kommentet helyeztem el egy kedves _bloggerina_ blogján:

"egyébként nanáhogynem az elbaszott fejszerkezete irritál, hanem a cinikus, pénzközpontú hamisprófétaság.

utálom azt a hozzáállást, hogy az emberek többsége semmi erőfeszítést nem képes tenni a saját boldogulásáért, nem gondolkodik, hanem inkább levesz a polcról egy ilyen bölcs kötetet.

az meg még gyűlöletesebb, hogy ezt állítólag értelmiségi emberek is csinálják.

egy szomszédos országban régen az a szólásmondás járta, hogy olyan mérnökre nem szabad hídtervezést bízni, aki lakodalmas rockot hallgat. azért nem, mert az ilyen szinten szellemileg igénytelen embernek nincs meg a kellő IQ-ja ahhoz, hogy olyan hidat építsen, ami nem dől össze röviddel a felépítés után. hasonlóképpen, én azt javaslom, hogy a felelősségteljesebb munkaköröknél is kellene egy pótkérdést illeszteni a felvételi kérdőívbe, amiben megtudakolnánk, hogy szoktak-e Popper Pétert vagy Müller Pétert olvasni a delikvensek, és aki igen, az repüljön."

sosem felejtem el, hogy egyszer szakítósblogon milyen flame-áradatot kaptam a fejemre, miután bántani merészeltem a Nagy MüllerPétert...

feltételes reflex 2008.12.20. 17:49:59

lárvalányhaj 2008.12.17. 12:08:48

nem csak Márait, de Adyt is megpróbálják sűrűn belerángatni. (utóbbi a legnagyobb vicc)

lárvalányhaj 2008.12.20. 20:00:49

fl:

Adynak az a szerencséje, hogy ő már eleget letett az asztalra ahhoz, hogy ne A Nagy Modorosköltőként vonuljon be a köztudatba.

Jaguar 2008.12.28. 23:46:42

Olvassatok KÖNYVEKET.

nácivadász tűsarkúban 2008.12.30. 23:29:06

rettenetes frusztrációtól bűzlik ez, szerzője vélhetően jó nő közelébe sem jut. A színház mint ciki? Ha valaki igényesen összeválogatja a színeket modoros? ízléstelen bunkó ma a menő? szánalmas és soviniszta

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2008.12.31. 09:24:01

@bombalurina: bevallom, csalódtunk egy kicsit, hogy eddig más nem mutatott rá erre. A szerzőknél valószínűleg kisebbségi komplexus ill. további testi visszásságok is okozhatták ezt a dühöt.

No, de örülünk, hogy megérkezett az első fecske!

mesele 2009.01.01. 23:19:14

a Hamvas Bé az nem modoros, jó?

o

Hamvas B. nem modoros, vagy?

Invictus 2009.01.12. 11:26:31

"egy szomszédos országban régen az a szólásmondás járta, hogy olyan mérnökre nem szabad hídtervezést bízni, aki lakodalmas rockot hallgat. azért nem, mert az ilyen szinten szellemileg igénytelen embernek nincs meg a kellő IQ-ja ahhoz, hogy olyan hidat építsen, ami nem dől össze röviddel a felépítés után. hasonlóképpen, én azt javaslom, hogy a felelősségteljesebb munkaköröknél is kellene egy pótkérdést illeszteni a felvételi kérdőívbe, amiben megtudakolnánk, hogy szoktak-e Popper Pétert vagy Müller Pétert olvasni a delikvensek, és aki igen, az repüljön."

Ez mekkora baromság már.

Invictus 2009.01.12. 11:34:02

A modorosság szerintem az, amikor azért vesz fel valaki szokásokat, véleményeket, divatokat, hogy többnek látsszon, ami, és nem valamiféle belső igényből. Az igény külső: hogy beilleszkedjen "a Társaságba", amelynek tagjai egymásnak modoroskodnak, hogy megállapíthassák, ők különbek, egyéniségek, elértek valamit stb.
Tipikus modorosság pl. mikor vki leszólja a győzikét meg a többi idióta "celebet", de azért gyanúsan képben van mindennel, az indexen úgy csap le az egérrel az összes velvetes pornós-puncis címre, mint gyöngytyúk a takonyra, de közben utálkozik.

Invictus 2009.01.12. 11:36:04

Amúgy meg valamennyire szinte mindenki modoros, csak a remeték meg a hajléktalanok nem, meg józsi bá sem, aki a palotai 10. emeleti szoba-konyhás panelben vedeli a kannásbort. Hogy egy modoros képpel éljek.

kIára 2010.03.12. 17:52:59

@kIára:

Keresztposzt kísérlet

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.08.12. 16:07:33

Díjaznám, ha egyszer a hülye, emós, rossz fanficeket író, vámpírrajongó kis Mary Sue-król is írnátok. Kiütést kapok ezektől, és mindenhol megjelennek. (Modorosan szólva a _komoly fórumokat_ is szétoffolják.)

sorica123 (törölt) 2010.08.12. 19:15:24

@Invictus: ez nem igaz. Én nem tudom, van-e manelista építőmérnök, de a zenei ízlés megléte vagy nemléte az tök más, mint a hídtervezés. Komolyan. Lehet, hogy nulla ízlése van a faszinak, de a szakmájában amíg nem kell formásat tervezni, a legvajdább. Persze nekem is jobban bejön, ha valakinek attól, hogy szakember, van ízlése is, és jobban megértem a lelkivilágát, mint egy manelista építőmérnöknek vagy egy lagzilacsis mentőstisztnek.
@Donna Anna: azok túl modorosak. Úgy értem, ezt a stílust csak modorosan lehet csinálni, máshogy nem megy.
@mesele: Hamvas Béla nem modoros, viszont lehet rém modorosan előadni. Tipikusan van vele egy ilyen 'divat' vagy mi. Szeretnek belőle műgurut csinálni a papos stílusa miatt.
@Agent Cooper: ez a három rakás szerencsétlenség sem önmagában modoros. Nem ők a modorosok, hanem akik doszt idézgetik-cipelgetik őket a nélkül, hogy igazán képbe lennének velük. Nézd, például egy igazi modoros entellektüelkedő csaj már rág eldicsekedett volna azzal, hogy kellett neki Nietzschét tanulni, akkor is, ha pont annyi meló lett volna neki megérteni már azt amit a bácsi kérdez, mint nekem a tavaly. Magyarul: a filozófia nem egy villantós műfaj. Ha mégis, akkor ott valami difi van:)

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.11.17. 00:18:27

Biztos hülye vagyok, de nekem ez a karakter is tökéletesen ismerős.

Szeretem a Forma-1-et 15 éves korom óta. Ebben talán nincs modorosság.
süti beállítások módosítása