El a kezekkel a Köztársasági Elnök Úrtól!

2012/01/27. - írta: Modor Tibi

Ez nem más, mint egy megalapozatlan, aljas rágalomhadjárat az Elnök Úr ellen. Látjátok, még csak rábizonyítani se sikerült semmit, de máris helyrehozhatatlan károkat okoztak ezek a mocskok. Bárkit ilyen módon gyanúba keverni, a puszta feltételezést is már tényként kezelni, tematizálni a közbeszédet... igazi magyar tempó.

Csodálom, hogy még senkit nem jelentettek fel rágalmazásért. Az ítélet kihirdetéséig tudnának legalább csöndben maradni, addig mindenkit megillet az ártatlanság védelme.

És itt nem csak a személyéről van szó: az ő személyén keresztül a Köztársasági Elnököt mint intézményt támadják. Pedig erről konszenzus van: az államfő személye és intézménye szent. Azt pártoktól, bőrszíntől, nemi, vallási hovatartozástól függetlenül mindenkinek egyformán, teljes szívből támogatni kell. A köztársasági elnök testesíti meg a Nemzetet mint olyant, az összetartozást.

Ezek meg képesek egy tiszteletreméltó, jó kiállású, kedves öregurat támadni. Akit - mielőtt nekiállt volna politizálni - a szakterületén is mindenki elismert. Senki nem bántotta, sőt, szerették is. Tehetséges, szorgalmas embernek tartották, életműve megsüvegelendő - egy egész országnak, egy egész generációnak szerzett örömöt. De hát ide jut az ember, ha fel meri egyszer vállalni hovatartozását... szétszedik a keselyűk.

És ha igaz? Akkor mi van? Ti mit tettetek volna a helyében? Az vesse rá az első követ, aki bűntelen. Mindannyian követtünk el ezt-azt. Aki nem élte meg azokat az időket, annak nincs joga ítélkezni fölötte. Egyszer s mindenkorra zárjuk már le a múltat, könyörgöm!

El a kezekkel mindenki Árpi bácsijától! Ne patkányozzatok, ne besúgózzatok, ti utolsó, aljas szemetek!

 

Modor Tibor

1992. október 24.

290 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab Andor 2012.01.28. 11:55:41

@trollface: K**rva anyád a román. És még nekem mondod, hogy nem tudok olvasni. Látszik, hogy el sem olvastad amiket fentebb írtam.

Jakab Andor 2012.01.28. 11:58:57

@MikeBoy: "Hát persze! Megvédjük a 14 éves kislányokat a pedofiloktól."

Gondolom, ezt azért te se mered kétségbe vonni. Nem guglizni kell, hanem megnézni a jogot. 14 éven aluliakat védi a jog, akármit találsz erről az interneten.

Krumpli Bogart 2012.01.28. 12:00:02

@NA YA!: De miért bocs? Annak hiszel, akinek akarsz.
Egyébként sincs semmi jelentősége annak, hogy ki mit hisz.

trollface 2012.01.28. 12:00:22

@Jakab Andor: andor, ne haragudj, elnézést kérek tőled, minden eddigi kommentemért. beteg embereken nem illik tréfálkozni, és én ezt tettem egész délelőtt. még egyszer elnézést kérek, főleg tőled, de minden kedves kommentelőtől is. tényleg sajnálom. őszintén remélem, hogy állapotod hamarosan jobbra fordul.

2012.01.28. 12:02:25

@Jakab Andor:

"addig az ÁRTATLANSÁGOT védelmezi kell bazmeg, mert joga van hozzá annak is képzeld"

Azt meg áruld el, ha végeztél a Google kereséssel, hogy ki a ráktól kellene KÜLÖN védeni az ártatlanokat a jog szerint?
Meg azt is, hogy a jog szerint ki az ártatlan, ha még csak megvádolják (elárulom senki, hisz akkor meg sem vádolhatnák, ugye). - ez itt a végén már lehet, hogy sok lesz neked.

Mérges 1234 2012.01.28. 12:02:31

@trollface:

Én már javasoltam, hogy szedje a gyógyszerét.

De nem meri bevenni mert esetleg észrevenné, hogy komcsiknak tapsolt.

Aztán megint szedhetné a gyógyszert.

Az ilyen vallási fanatikusokon nem lehet segíteni.

Kandabula 2012.01.28. 12:03:15

Szevasztok! Megjöttem, történt valami?

Jakab Andor 2012.01.28. 12:03:52

@trollface: Jól van, én is bocsánatot kérek tőled, mert az elmúlt nyolc év agymosásáról nem te tehetsz. Csak arra azért vigyázzál, hogy máskor nem pedofilokat védelmezgess nyilvános fórumokon, mert ezt gyerekek is olvashatják.

Mérges 1234 2012.01.28. 12:05:19

@Jakab Andor:

Jaja, elmúlt 8 év agymosás, meg ilyenek.

Palit nem az MSZP tette meg nagykövetnek......

Tényleg hülyék vagytok....

Krumpli Bogart 2012.01.28. 12:06:36

@trollface: Kicsi az ország. (A kíbai meg van győződve arról, hogy mi minannyian ismerjük egymást.)
Éppen ezért talán tényleg lehetne normális köztársasági elnököt találni.
Nem baj ha nem doktor, meg az se baj, ha nem nyalt még segget....

Jakab Andor 2012.01.28. 12:06:46

@Doubledecker: "Az ilyen vallási fanatikusokon nem lehet segíteni." Tessék, már a vallást is támadod. Hazánk ezer éve keresztény erkölcsök szerint él, ezt nem fogja lebontani a 236 éves amerika. Igen, nekünk a család a szent és szeretet, nektek meg a háború és a profit. Szerinted irakot talán az olajért támadták meg? Csak kicsit fel kellene nyitnod a szemedet, mielőtt rajtam próbálsz meg "segíteni" a kedves hozzászólásaiddal.

trollface 2012.01.28. 12:08:24

@Jakab Andor: andor, ne csináld már, mert nem bírom megállni röhögés nélkül! az elmúlt nyolc év agymosása pedig nem nyolc, hanem 12-15 év, és mint a mellékelt példán látszik, eredményes.

Jakab Andor 2012.01.28. 12:10:55

@trollface: Tipikus. Sehol egy érv, egy állítás, csak az üres pocskondiázás, acsarkodás, gyűlöletkeltés, sértegetés. De tudod, a gyűlölet az idióták mentsvára.

Mérges 1234 2012.01.28. 12:10:57

@Jakab Andor:

Annyira hülye vagy, hogy nem érted meg, amit írnak neked.

Nem a vallást támadom, hogyam a vallási fanatikusokat, mint amilyen módon te is hisszel a Fideszbeb, olyannyira, hogy képes vagy a nyilvánvaló ténykeet megtagadni, illyetve figyelmen kivül hagyni.

Gyülölet elhomályosítja az agyad......

trollface 2012.01.28. 12:13:30

@Jakab Andor: andor, most már aztán tényleg hagyd abba!! szétröhögöm magam. amúgy, fyi, kétfedelű nem vallást támadja, hanem téged, bár ha te saját magadat a vallással aznosítod, akkor az is teljesen rendben van, hogy mások a kormányt az országgal. hajrá magyarország, hajrá magyarok!

2012.01.28. 12:14:35

@Jakab Andor:

Na még egyszer.
A Google nem ad találatot az "ártatlanság védelme" kifejezésre.
Ez azt jelenti (de facto), hogy ezt a kifejezést egyedül te használod.

Krumpli Bogart 2012.01.28. 12:17:59

@MikeBoy: Ezen kár vitatkozni, mert az ártatlanság vélelme büntetőjogi kategória, Plagibácsi esetében pedig büntetőjogi probléma - eddig legalláb - még nem merült fel.

Legfeljebb arról van szó, hogy addig, amíg a bizottság nem állapítja meg, hogy plagizált, addig azt nem lehet ténynek tekinteni. Én sem tekintem annak, különösen azért, mert nem vagyok járatos az inkriminált doktori értekezés témájában, az pedig kevés, hogy a sajtó megírta.

Ettől függetlenül egy köztárasaági elnök egyszerűen nem engedheti meg magának még a gyanút sem.

Ennek az ügynek pedig az a tanulsága, hogy a köztársasági elnök a nemzet egységét fejezi ki, ezért minden esetben a legszélesebb konszenzussal kell hivatalba helyezni. Ha így kerül hivetelba, akkor lényegesen kevesebb esély van rá, hogy valaki ki akarja csinálni.
Jelen körülmények között azonban ki akarták csinálni, s addig kapartak, amíg nem találtak valamit. Akiknek ez érdekükben áll, azok meg éppen leszarják, hogy vérgőzös önös érdekük miatt az egész nemzetet teszik nevetség tárgyává. Sőt! Ezt kifejezetten élvezik.

Jakab Andor 2012.01.28. 12:18:43

@TakeshiKovacs: "Vagy linkeljél már valamit, ami ártatlanság védelmére vonatkozik." Mutathatnék rá pár példát. Például Amerikában nem ítélték el az elnököt, csak azért mert botrányba akarták keverni mónikával. Pedig nem is volt teljesen ártatlan, de azért ott még nem ciki kiállni a hazádért. Mondok egy példát. Ha itt magyar zászlót teszek ki az erkélyemre, én vagyok a náci bazmeg. Amerikában meg az a természetes, hogy szereted a nemzeti lobogót.

Jakab Andor 2012.01.28. 12:20:55

@Doubledecker: "Gyülölet elhomályosítja az agyad." Érv, állítás? Mondj 1 szót, amikor gyűlölködtem. Mondtam én rád bármi sértőt? Te meg sértegetsz engem, ahol érsz. De nem süllyedek le a te szintedre.

trollface 2012.01.28. 12:22:43

@Krumpli Bogart: "Ennek az ügynek pedig az a tanulsága, hogy a köztársasági elnök a nemzet egységét fejezi ki, ezért minden esetben a legszélesebb konszenzussal kell hivatalba helyezni. Ha így kerül hivetelba, akkor lényegesen kevesebb esély van rá, hogy valaki ki akarja csinálni.
Jelen körülmények között azonban ki akarták csinálni, s addig kapartak, amíg nem találtak valamit. Akiknek ez érdekükben áll, azok meg éppen leszarják, hogy vérgőzös önös érdekük miatt az egész nemzetet teszik nevetség tárgyává. Sőt! Ezt kifejezetten élvezik." sokmindenben igazad van, de gondolj bele abba, hogy éppen az általad említettek miatt ennek van egy másik olvasata is, mégpedig: akik egy magatehetlen bábot tettek meg köztársasági elnöknek azok meg éppen leszarják, hogy vérgőzös önös érdekük miatt az egész nemzetet teszik nevetség tárgyává. Sőt!

Jakab Andor 2012.01.28. 12:23:51

@Krumpli Bogart: "Ettől függetlenül egy köztárasaági elnök egyszerűen nem engedheti meg magának még a gyanút sem." Na, és akkor erre mit csináltok? Állandóan gyanúsítjátok mindennel és lejáratjátok. Ha véletlenül 1 szót rosszul ír, máris mindent elkövettek, hogy kicsúfoljátok, nevetségessé tegyétek. Az van ebben az országban, hogy mindenki mindenkit lehúz, visszahúz, aki egy kicsit is többre vinné. Ha már köztársasági elnök, akkor aztán mindenki nekiesik.

Jakab Andor 2012.01.28. 12:25:59

@MikeBoy: Figyelj, van, ami nekem se tetszik Viktorban. Csak én kitartok mellette, te meg nem. Ezt úgy hívják, hogy gerinc. Ha rá szavaztam, akkor nem csinálok segget a számból.

trollface 2012.01.28. 12:28:45

@Jakab Andor: és ha valaki nem rá szavazott, akkor neki nem kell kitartani viktor mellett? és a nem viktor-szavaónak van-e gerince, vagy nincsen?

Krumpli Bogart 2012.01.28. 12:29:14

@trollface: Tökéletesen egyetértek. Azért írtam, hogy tanulság: a legszélesebb körű konszenzus kell.
Mert ahogy ismerem magunkat, ettől kezdve a köztársasági elnök múltjában történő bányászat éppen olyan iparággá fogja kinőni magát, mint az elmúlt kormányok felelősségrevonásával foglalkozó feljelentésügyi ipar.
Csak éppen a mindenkori ellenzék fog hülyét csinálni a nemzetből.

Krumpli Bogart 2012.01.28. 12:34:39

@Jakab Andor: Konszenzussal kellett volna megválasztani, akkor nem akarna senki nekiesni.
A fagyi visszanyalt.
Én sem örülök az ügynek, de nem legyen már köztársasági elnököm - az én adómból puccoskodva - olyan csóka, aki nem volt képes a saját kútfejéből összecsapni egy doktori értekezést.
Én is meg bírtam írni a sajátomat, pedig közel sem járok az ő társadalmi helyzetéhez.
A politikusainktól (kormány és ellenzék egyaránt) elvárnám, hogy le tudnak tenni egy normális köztársasági elnököt az asztalra.
Legalább ezt az egyet konszenzussal.

Jakab Andor 2012.01.28. 12:35:46

@trollface: Nem neked mondtam, de mindegy. Most mit mondjak arra, aki gerinctelenekre szavaz? Gyurcsány? Haggyál már. Vannak azért a nemzeti oldalon is olyanok, akikkel nem értek egyet, de azért valamennyire legalább van értékrend.

Jakab Andor 2012.01.28. 12:40:56

@Krumpli Bogart: Én nem eszem meg ezt a liberális maszlagot. Az a baj, hogy kis hazánkban nem tartják tiszteletben a demokráciát. Eddig 8 éven át Gyurcsány volt hatalmon, amint Viktort megszavaztuk a saját akaratunkból, rögtön diktatúrát kiáltanak, és náciznak. Ezektől többet nem lehet elvárni. Én is meg bírtam írni a sajátomat, csak nem hencegek vele. De Gyurcsányékkal nem kell semmiféle konszenzus, ebbe még a neolibsi LMP is egyetért. Egy jogállamban senki nem mondhatja meg egy ország felhatalmazott miniszterlnökének, hogy kit jelöljön ki köztársasági elnöknek, még akkor sem, ha az Brüsszelben nem tetszik. Csak akik moszkvában tanultak politikát 30 éve, azok ezt nem annyira értik sajnos...

Krumpli Bogart 2012.01.28. 12:48:01

@Jakab Andor: Én is rá szavaztam és én is kitartok (mert a másik opció még borzalmasabb), de azért nehogy már kritikát se fogalmazhassak meg.
Egyébként semmi jelentősége nincs annak, hogy egy ilyen blogon ki mit mond. Nem kell behergelni magad és próbálj kicsit objektív lenni.

Egy ilyen blog a kommentek alapján úgy néz ki, hogy a fos hívei harcolnak a szar hívei ellen, akik hevesen ellenállnak.
Agyrém.

Jakab Andor 2012.01.28. 12:51:30

@Krumpli Bogart: Igen, de legalább megmutatjuk, hogy igenis meg lehet védeni legalább a köztársasági elnököt. Igaz, hogy nem lehetünk ott mindenütt, de ha tételesen cáfoljuk a támadásokat, akkor bekussolnak. Itt már ne is támadják. Ugyanezt kéne csinálni az EP-ben is és akkor nem az ilyen Benedict féle trollok győznek. Csak hát ahhoz fejlődni kell még sokat, de azért meg kell mutatni Viktornak, hogy nem egyedül kell megcsinálnia mindent, mert vagyunk azért egy páran mögötte.

Krumpli Bogart 2012.01.28. 12:56:47

@Jakab Andor: Ami a pártpolitikai helyzetet illeti, abban igazad van, de basszus!
A köztársasági elnöknek a pártpolitika felett kell(ene) állnia!!!!
A pártoskodást utáltam Árpiban is (ő simlisen, fű alatt csinálta), meg Plagiban is (ő olyan egyszerű, mint a faék, hát nyíltan csinálja).

Mindkettő hányinger. Nálam Sólyom volt a nyerő, de ő meg rideg, távolságtartó személyisége miatt nem volt igazán megfelelő. Mádl sokkal melegebb személyiség volt, de neki meg a tekintély "parancsolás" nem volt erőssége.(Mádl és Sólyom tanítványa voltam az egyetemen, őket ismerem(tem) személyesen is.)

Jakab Andor 2012.01.28. 13:00:25

@Krumpli Bogart: Te aránylag értelmes embernek látszol még, de talán ez elkerülte a figyelmedet:

"Alkotmány 57. § (2): A Magyar Köztársaságban senki sem tekinthető bűnösnek mindaddig, amíg büntetőjogi felelősségét a bíróság jogerős határozata nem állapította meg."

Úgyhogy el a kezekkel, senki nem áll az alkotmány felett.

Krumpli Bogart 2012.01.28. 13:00:40

@Jakab Andor: Én védjem meg a köztársasági elnököt? (Neki kellene megvédenie engem, azért tartom drága pénzen.)
Egyébként módomban sem áll megvédeni. Majd egy tudományos szakemberekből álló tanács kimondja a veriktet plágium ügyben. És ha plagizált, akkor nem állok ki mellette. Miért tenném? Fordított helyzetben ő kiállna mellettem?

Jakab Andor 2012.01.28. 13:03:03

@Krumpli Bogart: Azon meg lehet vitatkozni, hogy minek akkor köztársasági elnök, ha nem tölt be akadékoskodó funkciót (fék meg ellensúly satöbbi). Angliában is van király és mégse akadékosdkodnak, és attól ugyanúgy tisztelik és nem kiáltják ki őket rögtön nácinak.

trollface 2012.01.28. 13:03:51

@Jakab Andor: andor, ha valaki egy hülye, akkor csak azért ne védjük, mert a mienk. és ez a legnagyobb baj itten. évekkel ezelőtt az egyik politikai erőnek érdekében állt, hogy jókra és rosszakra ossza fel az országot, hogy ellenséget mutasson éehetőleg minél szélesebb rétegeknek. ez a mozgalom most ott tart, hogy andor vígan komcsizol itt, miközben az eddigi (a jelenlegit is ide érteve) kormányok tele vannak mszmp/kisz/stb-tagokkal. mások most az oligarchákat szidják, miközben az oligarchák minden kormány mellett ugyanúgy ott voltak, mint a mostani mellett. és ez a fajta megosztás az, ami káros. ennek a megosztásnak egyik terméke ez a szerencsétlen bohóc is, aki maga sem érti, hogy miért baszogatják, hiszen a füredi nyaralószomszéd is így lőtte a doktoriját 89-ben.

Krumpli Bogart 2012.01.28. 13:07:05

@Jakab Andor: Nem kerülte el a figyelmemet, mert büntetőjogász volnék. Pali bácsi ellen nem büntetőeljárás folyik, nem nyomozóhatóság jár el vele szemben, tehát az idézett passzus az ügy szempontjából irreleváns. (Az ő doktorija idején még nem volt hatályban a büntető tényállás a tudományos munkák mahinációira, így ezt vele szemben - a visszaható hatály büntetőjogi tilalma miatt - akkor sem lehet alkalmazni, ha a bizottság megállapítja, hogy plagizált. Nem fognak vádat emelni ellene. Csak simán megy az erkölcsi süllyesztőbe. Ahova való.)

Jakab Andor 2012.01.28. 13:09:15

@Krumpli Bogart: Akkor viszont legalább tőled elvárható lenne, hogy tisztába legyél az ártatlanság védelmének fogalmával, alapelvével.

pruntyike 2012.01.28. 13:12:15

Gyerekek: Árpi bácsi vagy Pali bácsi vagy Feri bácsi vagy Laci báci, nem mindegy?
Én megmondom a tutit:
Nem az a fontos, hogy szőrös vagy nem szőrös, hanem hogy hozzáférj! (Ja, bocs, ez egy másik blogbejegyzéshez tartozik)

Krumpli Bogart 2012.01.28. 13:12:17

@Jakab Andor: Azért, mert a királyi család minden tagja gondosan kerüli a politikai állásfoglalást. Már Pippa Middleton bugyija alá is benézhetünk, de arról sosem lesz kézzelfogható bizonyítékunk, hogy a királyi család bármely tagja milyen politikai irányzattal szimpatizál.
Saját jól felfogott érdekükben kussolnak. Mert addig vannak biztonságban (és közpénzből jólétben).

Jakab Andor 2012.01.28. 13:13:23

@trollface: szerintem te is csak azért jöttél ide, hogy el a kezekkel a köztársasági elnök úrtól, és ez csípte a szemedet. Felismerem az ilyeneket már a nevéről. Hülyézni azt tudsz, meg megmagyarázni, kit miért sért a köztársasági elnök. Neked olyan kéne, mint azok a patkányfejű, nyúlfogú köztársasági elnökök, meg az a jogászkodó Sólyom. Csakhogy a jog nem minden, mert egy országot el is kell adni. Kell hozzá kiállás. Erre mondják, hogy party animal. Aki kapcsolatokat tud teremteni, ha kell, leül és zongorázik. És hatvan éves korában jobban néz ki, mint sok lestrapált nő. Szóval tiszteletben lehet tartani, hogy most nem olyan a köztársaságai elnök, mintha Kádár János szalasztotta volna. Csak nem kellene mindig mindenben a hibát keresni.

trollface 2012.01.28. 13:20:08

@Jakab Andor: andor, a kibaszott jogra hivatkozol órák óta, most meg azzal jössz, hogy a jog nem minden?! mert az országot el kell adni. igen. de az országot sokkal jobban eladják azok a tudóspalánták, akik külföldön tekintélyt és elismerést szereznek, majd utána hazajönnek, mert itthon olyan körülmények várják őket, mint még svájcban sem. no, majd, ha úgy mennek külföldre a tényleg doktorok, hogy utána vissza is jönnek, akkor az egész kibaszott világ a mi faszunkat akarja majd szopni. egy Schmitt Pál (csakhogy a szerinted járól tisztelet megadjam, és ne fájjon, hogy kisbetűvel merem írni az Emberek Emberének nevét) szemernyit sem javít az ország megítélésén és eladhatóságán, maximum annyit, mint a dubaji és a német callgirl-szolgltatások magyar kurvái.

Krumpli Bogart 2012.01.28. 13:20:58

@Jakab Andor: Nincs olyan fogalom, hogy ártatlanság véDelme.
Ártatlanság véLelme van. A vélelem, mint jogi fogalom azt jelenti, hogy ellenkező bizonyításig valósnak fogadok el egy tényt. (Pl. vélelmezi, eleve igaznak tekinti a jog, hogy a gyermek apja az anya férje. Vagy azt, hogy nem követett el bűncselekményt az, akit emiatt a bíróság nem ítélt el.) De a vélelemnek csak a jog szempontjából van jelentősége, köznapi értelemben nincs értelme ilyen fogalmakat használni.
Pali bácsit plagizálás ügyben azért nem illeti meg az ártatlanság jogi vélelme, mert senki nem is állította, hogy bűncselekményt követett volna el azzal, hogy esetleg gázos a doktorija. Emiatt nem vádolhatják meg és nem ítélhetik el a bíróság akkor sem, ha plagizált. Ezt többször nem írom le.

trollface 2012.01.28. 13:22:22

@Krumpli Bogart: nagyon kíváncsi vagyok, hogy andor vajon a te szádból ezt megérti-e

Jakab Andor 2012.01.28. 13:32:26

@Krumpli Bogart: Azt mondtad, hogy te büntetőjogász volnál. Akkor tudnál mutatni nekem 1 olyan joganyanyagot, amiben szerepel az a kifejezés, hogy "ártatlanság vélelme"?

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.01.28. 13:34:07

@Krumpli Bogart: hát márpedig az ártatlanság védelme, forrást is tudok rá hozni.

Jakab Andor 2012.01.28. 13:35:54

@Modor Tibi: Most képzeld el, mi van ebben az országba, ahol ilyenek büntetőjogásznak vallják magukat.

Kandabula 2012.01.28. 13:38:01

@Modor Tibi: az ártatlanság védelmét erényövnek hívják.

Jakab Andor 2012.01.28. 13:44:04

@trollface: "kibaszott jogra hivatkozol órák óta, most meg azzal jössz, hogy a jog nem minden?!"

Én azt mondom, hogy a stílus maga az ember. Aki így beszél a jogról, annak a jogállam ennyi. Nem csoda, hogy Hazánkat is dubajozós kurvák hordájának titulálod. De tudd meg, hogy csak magadból indultál ki, mert az ártatlanság védelme nem az erényövet jelenti. Ez egy konkrét, körülhatárolható jogi fogalom, ami azt jelenti, hogy nem a bűnözők, korrupció, mutyizás és oligarchiák pártjára kell állni. Ha tanultál volna jogot, azt is tudnád, hogy amiket írsz, az már sérti Magyarország méltóságát. A méltóságot pedig nem lehet megsérteni, nem csak Magyarországon, hanem ez benne van az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában.

Jakab Andor 2012.01.28. 13:56:14

Egyébként ez a tipikus. Pufogtatják a jogot, de ha az ember rákérdez, hogy legalább 1 érvet, bizonyítékot hozzon az állítására, akkor eltűnik, mint szürke szamár a ködben.

2012.01.28. 14:41:55

@Kandabula:

"az ártatlanság védelmét erényövnek hívják. "

Az erényöv gyakorlatilag egy mítosz.
Biztos voltak néhányan akik eladtak belőle egyet-kettőt, de hát az alkimisták is sokaknak bemagyarázták, hogy képesek aranyat csinálni az ólomból. Ettől még ez nem volt így.
Nem nehéz végiggondolni, hogy egy rozsdás vas, ami a bőröd folyamatosan súrolja egy nem éppen szellőző és tiszta helyen néhány óra! múlva már sérüléseket okoz, majd már csak idő kérdése, hogy a középkori viszonyok között mikor jön a halálos vérmérgezés.

2012.01.28. 14:44:01

@Jakab Andor:

Senki nem tűnt el. Egyszerűen reménytelen vagy.
Én is érveltem és kérdéseket tettem fel hátha leesik neked valami, de semmi.

Jakab Andor 2012.01.28. 14:46:05

@MikeBoy: Mondjuk te legalább meg tudod különböztetni az erényövről szóló mítoszokat az ártatlanság védelmétől. De ha valakit arra kérsz, hogy védje meg álláspontját jogi érvekkel, akkor rögtön felszívódnak. Addig vannak itt, amíg gyalázkodni lehet.

Krumpli Bogart 2012.01.28. 14:51:14

@Jakab Andor:
Az ártatlanság vélelme JOGELV. Egy olyan jogtudományi elv, a szó így betű szerint nincs beleírva sem az Alaptörvénybe, sem más törvénybe, hanem egy olyan alapelv, amely végigvonul a büntetőjog és a szabálysértési jog teljes intézményrendszerén.

Ha nem haragszol, laikus blogon, laikusokkal nem szeretnék jogtudományi értekezésekbe bonyolódni.

Civil fogyasztásra ezt tudom ajánlani.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Büntetőjog#.C3.81rtatlans.C3.A1g_v.C3.A9lelme

Rüszmeteg 2012.01.28. 14:53:37

@Jakab Andor: Bár gondolom, hogy csak provokátornick vagy, mert ennyire sötét nem lehetsz, de tessék akkor. A BE törvény megfelel?

net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?dbnum=1&docid=99800019.TV

Vagy esetleg azt is jó ha tudod, hogy ellentétben veled nem csak különböző egyetemek:

jesz.ajk.elte.hu/vigh12.html

www.plwp.jak.ppke.hu/hu/muhelytanulmanyok/20111/36-2011-29.html

websrv.ajk.elte.hu/index.asp?URL=http://websrv.ajk.elte.hu/TudomanyosProfil/Kiadvanyok/UjKiadvanyok/Tartalmak/r%C3%A9gi/Szemelvenyek.html

De például alkotmányjogászoik is ismerik az ártatlanság vélelmének elvét:

http://isz.mkab.hu/netacgi/ahawkere2009.pl?s1=&s2=&s3=&s4=&s5=I&s6='5'&s7=&s8=&s9=&s10=&s11=Dr&r=9&SECT5=AHAWKERE&op9=and&op10=and&d=AHAW&op8=and&l=20&u=/netahtml/ahawuj/ahawkere.htm&op11=and&p=1&op7=and&f=G

Te meg ülj le kérlek, ez most sajnos elégtelen lett!

Krumpli Bogart 2012.01.28. 15:00:28

:)@trollface:
Pontosítanék. Minden politikai erőnek az az érdeke, hogy kettészakítsa ezt az országot. Divide et imperat!
A baj az, hogy hagyjuk és nem hajtjuk el a vérbe ez a sok mocskos politikust.
Ha '90-ben lett volna tabula rasa, akkor most nem lehetne ezt eljátszani, én pedig nem úgy mennk szavazni, hogy melyik opciótól hányok kevésbé.

Persze az a hajó már elment. A volt MSZMP tagjai mindenhova bszivárogtak, gazdaságilag megerősödtek és szétrakták a petéiket. Itt már csak nagyon durva féreghajtás segíthetne, erre viszont nincs alkalmas csapat. (A jobbik nem az.)

Jakab Andor 2012.01.28. 15:01:21

Én ebbe a kérdésbe Tarlós Istvánnal értek egyet. Facebook üzenetekkel nem foglalkozok. Nem azt kértem, hogy mindenféle internetes linket mondjatok, hanem egy konkrét jogi anyagot, amiben szerepel olyan arcpirító, abszurd kifejezés, hogy "ártatlanság vélelme". Még egyszer mondom, hogy ez nem ilyen internetes chat téma, hanem olyan jogi elvek, amiket minden joghallgató megtanul már az első évfolyamon.

A gyengébbek kedvéért: de már sokszor leírtam, csak megismétlem, a bűnpártolás tilalmát jelenti. Fellépést a korrupció, oligarchiák ellen. És az emberi méltóság védelmét. Nem szabad megsérteni például a Parlamentet. És akkor csodálkoztok, ha Kövér László úr rendet teremt és kitiltja a médiátokat.

Én azért szavazok a Fideszre, mert az mégsem normális, hogy ennek az országnak ne legyen méltósága, becsülete, bárki rágalmazhassa szabadon, pedig az ellentmond az Európai Unió alapértékeinek. És még ők papolnak nekünk "játékszabályokról".

Lassan már úgy érzem, hogy teljesen egyedül maradok itt közöttetek, aki már normális. De nehogy már még én érezzem magam kiközösítve a saját országomban.

Kandabula 2012.01.28. 15:02:17

@MikeBoy: Kérek egy kicsi, csak egy pici, egy icipici humorérzéket. De ha nincs, az se baj. (Egyébként: Google, beüt: "erényöv" és csak olvas, olvas...)

2012.01.28. 15:04:19

Minek olvassam? Ebből doktoráltam. :P

Jakab Andor 2012.01.28. 15:05:57

@Rüszmeteg:

"http://isz.mkab.hu/netacgi/ahawkere2009.pl?s1=&s2=&s3=&s4=&s5=I&s6='5'&s7=&s8=&s9=&s10=&s11=Dr&r=9&SECT5=AHAWKERE&op9=and&op10=and&d=AHAW&op8=and&l=20&u=/netahtml/ahawuj/ahawkere.htm&op11=and&p=1&op7=and&f=G"

Ezt hogy érted?

2012.01.28. 15:07:47

@Jakab Andor:

"Lassan már úgy érzem, hogy teljesen egyedül maradok itt közöttetek, aki már normális."

Ismered a viccet.
"Mi az, hogy egy őrült szembemegy az autópályán?? Itt jönnek velem szemben vagy ezren...."

Jakab Andor 2012.01.28. 15:10:51

@Rüszmeteg:

"Te meg ülj le kérlek, ez most sajnos elégtelen lett!"

Sértegetni azt tudsz. De éppen ezért kellet lecserélni az 1949-es Rákosi alkotmányt Viktornak. Nagyon jól tudom, hogy az MSZMP férgek mit gondolnak az alkotmányról. De ha nem tudnád, kisöpörtük őket és azóta már alaptörvény van. Minimális tisztelettel legalább nem alkotmányjogászoznál itt.

Rüszmeteg 2012.01.28. 15:13:18

@Jakab Andor: Ezt sehogy mert elrontottam a linket.

Akkor még egyszer:

isz.mkab.hu/netacgi/ahawkere2009.pl?s1=58/1997&s2=&s3=&s4=&s5=&s6=&s7=&s8=&s9=&s10=&s11=Dr&r=1&SECT5=AHAWKERE&op9=and&op10=and&d=AHAW&op8=and&l=20&u=/netahtml/ahawuj/ahawkere.htm&p=1&op11=and&op7=and&f=G

De ha egy alkotmánybírósági határozat kevés lenne, továábra is ajánlom szíves figyelmedbe az előző hozzászólásom első linkjét, ami a BE törvény. Megtalálod benne, hogy mi is az ártatlanság vélelme...

Jakab Andor 2012.01.28. 15:14:34

@Jakab Andor:

"Mi az, hogy egy őrült szembemegy az autópályán?? Itt jönnek velem szemben vagy ezren...."

Vagy egy olyan érzésem, hogy te nem voltál a Békemeneten. Ott bezzeg nem janiskodtál volna kis Mikeboy. Kicsit el van szálva a fejetek az internet mögé bújva, de feleslegesen. Tünthettek ti hülyék, de Viktor bármikor kivisz akármennyi embert az utcára. Ha arról van szó, nem értesz a szép szóból, akkor meglátod kisfiam, hogy nem vagyok én egyedül, csak amíg nem hozol ki a béketűrésemből, nem fenyegetőzök, mint te.

Rüszmeteg 2012.01.28. 15:16:46

@Jakab Andor: Elolvastad már a Büntetőeljárási törvény idevonatkozó passzusát?
Ha még nem, akkor nincs sok mindenről beszélnünk, ott van benne feketén fehéren leírva, hogy mi az ártatlanság vélelme.

Jakab Andor 2012.01.28. 15:17:30

@Rüszmeteg: Attól még, hogy kékkel írod, és alá van húzva, nem leszel a szememben értékesebb attól, hogy ugyanazt szajkózod, mint egy papagáj. Ennek nincsen semmi értelme. Ez teljesen abszurd, össze-vissza dadogás. Értelmesen cáfold meg az érveimet! Ilyeneket én is tudok írni, hogzasdljdas98789asd7 asdkj as87udas98 ettől nem leszel okosabb.

Rüszmeteg 2012.01.28. 15:22:40

@Jakab Andor: Ez egy alkotmánybírósági határozat. Attól, hogy nem érted még finoman szólva sem lesz értelmetlen dadogás.

De megint belinkelem akkor. Azt mondtad mutasson valaki egy joganyagot, amiben szerepel az ártatlanság vélelme kifejezés. Tessék:

net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?dbnum=1&docid=99800019.TV

Ez a hatályos Büntetőeljárási törvény. Hogy még keresgélned se kelljen a hetedik paragrafusban van leírva, hogy mi az ártatlanság vélelme.

2012.01.28. 15:27:23

@Jakab Andor:

Nem égő, ha valaki az "ártatlanság vélelmét" egész életében "ártatlanság védelmének" hallotta.
Az viszont égő, ha a Miniszterelnökre vagy a békementre, meg valami többségre akar hivatkozni, hogy a saját hülyeségét védje.

Magadnak köszönheted ezt és senki másnak.

Jakab Andor 2012.01.28. 15:27:58

@Rüszmeteg:

Látod, ezért volt nagy kár megszólalnod is. Ha csendben maradtál volna, nem derült volna ki Rólad, mennyire ostoba vagy és kommunistákkal fújsz egy követ. Ennyit mondok:

"1998. évi XIX. törvény"

Most meg már elmúlt 2010.

Jakab Andor 2012.01.28. 15:30:45

@MikeBoy: Pattogsz itt, mint kecskeszar a deszkán kisfiam, de mi ki tudunk vinni kétmillió embert is az utcára ha kell. Szóval illene, hogy ne annyira fenyegetőzz itt velem. Amerikában lehet, hogy nagylegény vagy, de ez itt Magyarország.

2012.01.28. 15:31:26

@Rüszmeteg:

Kémény menet lesz ez..... :))))

Rüszmeteg 2012.01.28. 15:31:30

@Jakab Andor: Akkor elmondanám, hogy hiába múlt el 2010 jelenleg ezt a törvényt használják Magyarországon, mivel ez hatályos.
Tudod a törvények nem ismerete nem ment fel a betartásuk alól...

Jakab Andor 2012.01.28. 15:34:19

@Rüszmeteg: "Akkor elmondanám, hogy hiába múlt el 2010 jelenleg ezt a törvényt használják Magyarországon, mivel ez hatályos."

Most még. Nem várható el a Fidesztől sem, hogy az elmúlt nyolc év összes törvényét azonnal átírják. De hagyni kéne őket békében dolgozni, ahelyett, hogy állandóan megzavarjátok a parlamenti munkát.

Krumpli Bogart 2012.01.28. 15:36:30

@Jakab Andor: OK Provokatőr vagy! :))))
Hamarabb is rájöhettem volna.
Na, mentem.

Jakab Andor 2012.01.28. 15:36:55

Egyébként tudjátok, hogy mi van? Ti teljesen el vagytok rugaszkodva a magyar valóságtól. Nem látjátok át az igazi, valós állapotokat. Azért beszéltek ennyi hülyeséget, mert öt percet nem bírnátok ki egy albérletben, tisztességes emberek között, a dolgos hétköznapokban. Az adófizetők pénzből élősködtök, jogászkodtok a jó kocsikban, de azt nem tudjátok, hogy mit gondol egy átlagos család, amikor a cigányok kilopják a szemüket is.

Jakab Andor 2012.01.28. 15:40:39

@Krumpli Bogart: Tipikus magyar tempó... Megmondja a magáét, aztán na mentem. Süket fülekre talál az értelmes szó. Csak a hazugságra vagytok kiváncsiak.

Jakab Andor 2012.01.28. 15:47:07

A következő meg rögtön az lesz, hogy rögtön náci vagyok, fogadjunk.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.01.28. 15:55:59

@Krumpli Bogart:
Kedves Bogart.
Ott tévedsz hogy SP-t nem kellett lejáratni.
Gondoskodott ő rendesen a saját lejáratásán.
Az járatta le a K.E. intézményét aki ezt a bolondot kinevezte.

Jakab Andor 2012.01.28. 16:03:45

@Di622: Ő már eltűnt, abban szocializálódott, hogy az van, amit ő mond és kész.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.01.28. 16:17:41

Kedves narancshívek!

Térjünk csak vissza az alaptémához amit a post is említ.
Jakab Andor remekül félrevitte az egészet ezzel az ártatlanság vélelme / védelme dumával.
Nem tudom hogy feltűnt-e valakinek de már a postban is ki volt emelve a szó, mintegy kikacsintásként.

Na de a lényeg.
A narancshívek először is tegyenek egy látogatást a terror háza múzeumban.
Egyrészt eleve párthűségből, hiszen az elvbarátaik hozták létre.
Másrészt ha már ott vannak érdemes körbenézni.

Amikor utoljára ott jártam , nekem az volt a határozott benyomásom hogy a komcsi időkben az elítélteket nem aprósüteménnyel és homáros lazaccal fogadták a börtönben.

Igazán kíváncsi lennék az itteni okostónik mennyi idő alatt törtek volna meg és lettek volna együttműködők ha párszor átrendezik a vallatóban a fogsorukat, vagy egyszerűen csak közlik hogy ha nem működnek együtt akkor jön a családod is utánad.

Azt nem tudom megállapítani hogy G.Á. besúgó volt vagy sem, de akit veréssel , zsarolással vesznek rá ilyenre nem tudok pálcát törni felette.

Sőt ahogy nézem G.Á. későbbi életútját nekem úgy tűnik ha tényleg besúgó volt, nem nagyon honorálták neki, hiszen a szabadulása után is a szopott f... rossz oldalán volt.

Nos ezt összemosni egy olyan ember életútjával aki önként és dalolva a saját karrierje érdekében nyalt fényesre minden hátsót ami csak a szája elé került meglehetősen ízléstelen dolog.

2012.01.28. 17:14:32

Csak úgy mondom, a vélelem nem büntetőjogi kifejezés, az apaságot is vélelem alapján állapítják meg: azt kell a gyermek apjának tekinteni, aki az anyával a fogantatást megelőzően házasságban élt, esetleg erre vonatkozó nyilatkozatot tett.

Magyarul: úgy vélünk valamit, amire alapos okunk van, és még nem bizonytották az ellenkezőjét.

Rüszmeteg 2012.01.28. 18:21:45

@Jakab Andor: Szabolcs megyében élek, Budapesten meg albérletben, dolgozom is, és nem vagyok jogász csak tudok olvasni, és nem vagyok retardált.
És egyébként egyszerűbb lenne elismerni, hogy simán csak rosszul emlékeztél egy kifejezésre, mint, hogy itt hepciáskodsz.
Amúgy mit gondolsz, a Fidesz mikor megváltoztatja a Büntetőeljárási törvényt akkor csak a te kedvedért át fogja írni egy évezredek óta használatos jogelv elnevezését, hogy igazad legyen? :)

2012.01.28. 19:10:53

@Di622:

"Az járatta le a K.E. intézményét aki ezt a bolondot kinevezte. "

Így igaz....

Jakab Andor 2012.01.28. 21:14:06

@Rüszmeteg: Ne haragudj, melyik kifejezésre gondolsz? Elég sokat írtam.

Rüszmeteg 2012.01.28. 21:29:34

@Jakab Andor: Eleve azért írtam, mert itt osztottad az ívet, hogy nincs olyan, hogy ártatlanság vélelme mert helyesen ártatlanság védelme. Azt kérted, hogy valaki mutasson egy törvényszöveget, amiben szerepel az ártatlanság vélelme kifejezés, mert szerinted ilyen nem létezik, és mindenki balfasz, meg különben is, hogy lehetnek jogászok, ha ezekkel az alapvető fogalmakkal nincsenek tisztában. Belinkeltem, bizonyítottam, te tévedtél. Ennyi a történet.

Jakab Andor 2012.01.28. 21:58:02

@Rüszmeteg: Én nem mondtam senkire, hogy balfasz, engem támadtatok itt vagy húszan, huszonöten. De ezek szerint akkor ezek szerint utána néztél te is azóta. Amúgy mi a véleményed arról, hogy normális hangnemben kellene a köztársasági elnök úrról is nyilatkozni a sajtóban?

Rüszmeteg 2012.01.28. 22:40:22

@Jakab Andor: Arról az a véleményem, hogy eszméletlenül "égő" az ország számára, hogy egy ilyen ember tölti be ezt a pozíciót. Valamint az, hogy teljesen mindegy, hogy ki és milyen pozícióban van, a stikliket nem szabad elkenni, csak azért mert ő a köztársasági elnök. A sajtó teljesen szabadon támadja, és ezt meg is teheti a szólásszabadság elve szerint, és mivel vagy nem akar vagy nem tud védekezni, minél előbb szét kell szedni, és egy olyan valakit a helyére ültetni, aki nem járatja le az országunkat. Kb ennyi lenne röviden.

Rüszmeteg 2012.01.28. 22:42:29

@Jakab Andor: Amúgy pedig, igen utánanéztem, te is megtehetnéd...

hallari 2012.01.28. 22:49:42

@Rüszmeteg: hagyd már, messziről ordít a kommentjeiről, hogy csak húzza az agyatokat. Biztos Modor T. vette rá, hogy mivel az utóbbi időben radikálisan csökkent a tájékozatlanul kommentelők száma, akiken röhöghetnek a Kurtz-cal, ezért ő, mint "kívülálló" tettesse a hülyét és provokáljon durva beszólásokat.

Jakab Andor 2012.01.28. 23:32:12

@Rüszmeteg: "... nem akar vagy nem tud védekezni, minél előbb szét kell szedni ..."

Az én időmbe még más volt a becsület mert nem akartuk minél előbb szétszedni azokat, akik nem tudnak védekezni. Én ezt utálom a liberális médiába, hogy azt hiszik, hogy a sajtó szabadsága azt jelenti, hogy mindenkit bunkózni, beszólogatni, anyázni.

blur7 2012.01.29. 08:35:06

@hallari: Szerintem egyszerűbb ennél a dolog: mindkét nick mögött ugyanaz a személy van.

aribeth 2012.01.29. 09:13:45

@hallari:
Ahhoz meg túlságosan belemerültek a vitába, hogy a nevére kattintsanak, majd beleolvassanak a blogjába. (Ami amúgy jó.) Mostanában egyre többen nyomatják ezt a kamutroll dolgot. Sok szabadidő, vagy valami ilyesmi.

Jakab Andor 2012.01.29. 11:30:59

@aribeth: nekem is meg szokott gyűlni velük a bajom, itt is volt egy trollface. Hallari is állandóan egy ilyen troll oldalon van, van akinek az a szórakozása, hogy mások tisztességes beszélgetéséről elterelik a témát, direkt idegesítőek, el akarják rontani a mások szórakozását. A dolog úgy működik, hogy mire észbekapnak az emberek már rég nem is a köztársasági elnök úrról van szó, hanem teljesen elterelték a témát a maguk hülyeségére. Azt használjátok ki ti is, hogy sok ember hiszékeny és mindenkinek bedől. Én ezért ragaszkodok ahhoz, amiről itt szó van és nem sértegetek soha senkit. Pláne a Schmitt Pált, aki nem érdemelte volna meg, hogy így lejárassátok és nem bírjátok elviselni, hogy megírta végre a Tibi, hogy Elég, el a kezekkel. Amiben teljesen igaza van, akár hogy is fáj, mert tudjátok meg, hogy az igazság fáj, de attól még nem eltakarni kellene a szemeteket. Azzal nem mentek semmire, hogy mindenkit sértegettek, attól nem lesz a boltban olcsóbb a kenyér.

BRAAJEN 2012.01.29. 15:13:23

A Pál az mért Árpi bácsi? :o
A levél meg kelt '92.október 24
Ez egy megkésett levél! :)
A Pál meg maximum elnök elvtárs lehet, de nem Úr!

Kandabula 2012.01.29. 19:37:14

Hogy ennek a Jakabnak mennyi szabadideje van? Nem lehet, hogy a Hivatal embere? Főállású kommentelő. Szerintem én jobban csinálnám. Az elnököt megvédeni én se tudnám, de írnék vicceket, verseket, érdekes történeteket, meg ilyesmi.

Yerge 2012.01.31. 12:41:40

Minden Schmitt (és Fidesz) hívőnek ajánlom megtekintésre a Bukás című filmet. A történelem során számtalanszor előfordult már, hogy annak ellenére, hogy minden józanul gondolkodó tökéletesen előre látta egy rendszer bukását, mindig voltak elvakult fanatikusok, akik a végsőkig kitartottak és hittek benne, teljesen objektív tények ellenére is.

Lehet itt kavargatni a dolgokat, de Schmitt bizony lopott, a vizsgálat ezt fogja bizonyítani. Ezután visszaveszik a doktoriját, majd lemond. Itt nincs de, nincs ha, ezek a tények. Odafent ezt már mindenki tudja, sőt valószínűleg már azt is, hogy ki lesz a következő elnök. Ti kedves hívők, pedig újra, - immár sokadszor is - becsapva érezhetitek majd magatokat. Hogy hány ilyet nyeltek még le, az személyfüggő, de higyjétek el, előbb-utóbb ti is fel fogtok ébredni. Egy álom se tart örökké.

deruyter 2012.01.31. 16:56:26

Most kapcsolódtam csak be, de Jakab Andor nagyon jól tolja. Mert ugye például én is létrehoztam valamit a vállalkozásomba, aztán úgy megadóztattak, hogy a ingem-gatyám ráment, a komcsik meg odaadták az adómat a cigányoknak meg a nyuggereknek. Meg lefeküdtek a multiknak, akik csak kiviszik a pénzt. Most végre a rendes magyar válallkozásokat segítik meg nem nekem kell eltartani minden élősködőt.

ayatollah 2012.02.05. 23:08:05

@deruyter: most a milliárdosoknak adják oda a pénzed te szerencsétlen fasz. egy ráncos nyuggerfasz helyett most egy kigyúrt kopasz mercis faszát szopod. kábé ennyi.

ayatollah 2012.02.05. 23:16:09

@Jakab Andor: a köztársasági elnök egy komplett idióta, egy picit még jobban az mint aki őt kinevezte (ezért nevezte ki)
süti beállítások módosítása