Olvasói rovat - A modoros sorozatfüggő retrokivitelben

2011/11/29. - írta: Modor Tibi

Üdv Tibor!

Régi olvasgatója vagyok a blognak, és most megpróbálkoznék egy írással is. Remélem megüti majd a mércét,
a modoros sorozatfüggőről van szó retrokivitelben! Bemásolom ide a szöveget.

Üdvözlettel:

Orka




A modoros sorozatfüggő retrokivitelben

– Jössz itt nekem ezekkel a szarokkal, Laci! Barátok közt!? Rosszban-jóban!? Maradjá má! Régen minőségi sorozataink voltak, nem ezek a szarok. Szomszédok, Linda, Angyalbőrben, ezek, EZEK, sorozatok voltak (3:40-nél pina).

– Mi az, hogy mai szemmel? Maradjá má! Emlékszel mi volt a két héttel ezelőtti részben? Na ugye, hogy nem! Én most is, évekkel, évtizedekkel később is fel tudok neked idézni minden egyes részletet. A Linda első részében, mikor az Emődit kiütik a ringben, vagy az Angyalbőrben, mikor ruszki katonának öltöztek be. Hol vannak manapság ilyen jelenetek?

– Magdi anyus halála? Ki fene az a Magdi anyus? Maradjá má! Szóval neked ez egy karakter? Barátom, a Veszprémi Béla, az egy karakter volt. Vagy a Taki bácsi a Szomszédokból, a Vágási Ferit már nem is említem. Életszerű, szerethető, sokrétű karakterek, akiknek volt múltja, jövője, munkája. Érted? Munkája! Nem egésznap beszélgettek valami kávéházba, menő ruhákba, mintha épp a fodrásztól jöttek volna. Maradjá má!

– Most ez komoly? Tükrözi a valóságot? Ez tükrözi a valóságot? Barátom, mikor a Szomszédokban lopták a fát, az tükrözte a valóságot. Mikor a Feriéknek három szakba kellett melózni a nyomdában, éhbérét, na, az tükrözte a valóságot. De most hagyjuk a valóságot, nézd meg, hogyan voltak ezek a sorozatok megcsinálva. Minőségi zene volt bennük, érted? MINŐSÉGI! Mohó Sapiens, R-GO, Exotic. A mostani sorozatokban hol vannak zenék? Sehol, vazze, sehol! Nekem még mindig megvan az összes szám. Annak idején krómos kazettára vettem át őket, zsír minőség még most is. Tegnap is azt hallgattam. Látod, nekem nem kell letölteni, én nem teszem tönkre a zeneipart. 

– A sorozatot? Már mér kéne letölteni? Nekem megvannak azok is. VHS vazze, még a tévéből vettem föl, élő egyenesbe. 480-as TDK kazikon vannak. Szépen megszámozva. És ez eredeti, nem az a feliratozott szar, amit most a tévében nyomatnak. Komolyan, ebben az országban még a jót is el lehet baszni!

– Mi az hogy ezeken kívül nincs más? Most komolyan, menjek neked mélyebbre? Elég öreg vagyok ám, a Hét mesterlövészt még a moziban láttam, lent Alsóörsön, kertmoziban vazze. Na, akkor figyeljél! Robog az úthenger? Nyírmadocsa? Mond ez neked valamit? Ja hogy fekete-fehér. Barátom, nem volt ám színestévénk. Mesélhetnék neked olyanokat, el sem hinnéd. Hétfőn nem is volt adás, ember! Nem volt adás! Ha jó szelünk volt, akkor nézhettük a csehszlovák adókat. Mondjuk, akkor legalább nívós műsor ment, ha volt adás. Voltak vetélkedők, normális, kulturált vetélkedők, ismeretterjesztő műsorok. Azok nagyon jók voltak.

– Mi az, hogy most is vannak vetélkedők? Ezek nem vetélkedők. Volt az Elmebajnokság, Kérdez-felelek, Van benne valami. Az emberek öltönyben, nyakkendőben mentek be a kamera elé. Nézd meg most! Olyanok a játékosok, mint a Vilidzs Pipöl. Ráadásul még eszetlenek is, semmit nem tudnak. Ez van.

– Valóságsók? Na, akkor itt fejezzük be. Nem vagyok hajlandó ezekről a majomházakról beszélni. Amúgy is megy a buszom. Szeva.

Címkék: média film olvasói
76 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyuszy 2011.11.29. 07:42:15

Belenéztem a Kisváros-részletbe. Ez most annyira sokkolt, hogy nem tudok tovább olvasni, pihennem kell egy kicsit.

2011.11.29. 07:47:59

És akárki akármit mond: az akkori háborús filmek igenis nagyon jók voltak! Persze, technikailag lehet, hogy jobb a Ryan közlegény, de ezeken meg hétről-hétre lehetett izgulni, a főhősök nem gyilkológépek, hanem EMBEREK voltak, akik a - még ha szovjet katonák is, akiket ma útálni divat - de a hazájukért és a mi felszabadulásunkért harcoltak! A Belgrádi fiúk, A tavasz tizenhét pillanata, a Négy páncélos és a kutya, a Halál archívuma! Az sem igaz, hogy mindegyik csak a szovjeteket dicsőítette, a németeket szapulta! Épp a halál archívumában volt az Ernst százados, aki átállt a szovjetekhez, meg Heine (a csoport Benjaminja), a Hitler Jugend volt tagja!
Arról nem is szólva, hogy némelyik mozi igazi művészi színvonalat képviselt, ma már filművészeti főiskolákon tanítják: Ballada a katonáról, Szállnak a darvak. Ehhez képest ugyan mi az az esztelen lövöldözés-gyilkolászás, amit most leadnak!

mrbateman 2011.11.29. 08:25:06

@nyuszy: Reggelente 7:45-től Duna Tv-n Kisvárossal indítom a napot. Besza-behu! Kolosszális modorosságok, otrmoba, amatőr reklámok, 90-es évek közepi lehangoló, susimelegítős cifranyomorúság! Ajánlom mindenkinek!

Egyébként a Kisváros első részei még az Angyalbőrben-es szolid - 80-as évek magyar szórakoztatófilmejeire oly jellemző - csöcsös vonalat nyomta. Meggyőződésem, h. ez a magyar kortárs filmművészet helyes iránya...sajnos letártünk róla!:-)
@Brother Love: A tavasz tizenhét pillanata Both Béla narrációjával zseniális. Mai szemmel értelmezhetetlenül lassú és unalmas, de attól még klasszikus!

Nekem nagy kedvencem még a történelmi, kosztümös sorozatok: Tenkes kap, Fekete város, Vivát Benyovszky, stb
Na azok voltak a filmek! Azokból lehetett még tanulni, hát én még a töriszakon is ezekből éltem!:-)

nyuszy 2011.11.29. 08:28:55

@mrbateman:
Én évek óta nem láttam egy pillanatot sem Kisvárosból, és a fejemben sem volt már sok emlék róla.
Azt gondoltam, olyasmi, mint a Szomszédok, amivel nincs gond, csak eljárt felette az idő. De ez rettenetes, ez minden szempontból gáz.

2011.11.29. 08:34:51

@Brother Love: @mrbateman: Kisvárost párszor megnéztem már unom, ugyanígy az Angyalbőrbent is.
Most a Justified a sláger nálam, meg este ha nem alszom el a GITS - SAC, bár az nem tudom ér-e?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.29. 08:40:41

stratégiaialag itt a pillanat megjegyezni (főleg mert mennem kell egy kurvaérdekes konferencuiára, hejj) ez a retro-grád múltbarévedés mennyire nyomingerség má'.

Csók belétek.

bekbórd! 2011.11.29. 08:41:37

Ki nem ugrott 3.40-hez? :)

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.11.29. 08:45:34

pénteken néztem meg egy 82-es cseh ifjúsági sorozatot: Csesztmir, a repülő kisfiút.
Olyan volt hogy egy kék meteorit lezuhan a földre és Csesztmirt magába szippantja aki egyszercsak a virágok bolygóján találja magát és kap 2 magot.
A magok kikelnek és aki megszagolja a virágokat csodás képességek birtokába jut. Na ebből lesz aztán mindenféle bonyodalom. Tud repülni, gyerekből felnőtt lesz, meggyógyul, okos lesz stb. Jó volt nagyon. Tőcsétek le ti is, érdemes megnézni. Jobb mint a flashbackes/flashforwardos amerikai fosok de tényleg.

2011.11.29. 08:51:17

@Blassius: Talán még nyáron volt szerencsém fél szemmel végigkísérni az "Utánam srácok!" néhány epizódját. (modoros-e ez a mondatom? totál!)
Szóval, bennem semmi nosztalgia nincs, sőt: elrémisztő emlékeket ébreszt, a köPPenyes tanárok, a szar ruhák, a szocreál igénytelenség, stb. - még akkor is, ha akkoriban még nyugodtan lemehettek a gyereket a 'zutcára játszani. (Ami tény, aligha találkoztunk hajléktalannal, narkóssal, lejmolókkal, legfeljebb egy-két részeg ha akadt, de azokat remekül lehetett csúfolni, heccelni, majd elszaladni.)

2011.11.29. 08:55:00

@Blassius: ez már majdnem olyan mint a Majkás sorozat, meg a látogatók a jövőből:)

mrbateman 2011.11.29. 09:05:20

@Blassius: A csehek beletenyerlhettek valami nagyobb LSD szállítmányba, gyanúsan jó filmeket forgattak ebben a szocreál fantasy/KGST sci-fi kategóriában is!

Robinzon Kurzor 2011.11.29. 09:31:13

"Ha jó szelünk volt, akkor nézhettük a csehszlovák adókat."

Kerékpáros futball, megvan?
Persze az általában a csekettőn ment.

2011.11.29. 09:43:42

A nyugati végeken volt ORF1 meg ORF2, és már a coclizmusban lehetett Knight Ridert, A-teamot meg hasonlókat nézni:)

Robinzon Kurzor 2011.11.29. 09:48:43

Szomszédok: nagyon drukkoltunk Julcsinak, hogy mikor ismeri meg már végre az igazi szerelmet ...

Mitya Ivanov 2011.11.29. 10:07:45

@Hadrian77: @Blassius:
Ti biztosan tudjátok, hogy mi volt a címe annak a csehszlovák sorozatnak, amiben a jövőből jöttek vissza a jelenbe, és valami küldetésük volt vagy mi. Minden részben lement az a poén, hogy abban a korban, ahonnan jöttek nem létezett kopaszság, míg a jelenben kopaszok voltak a férfiak. Akkor tetszettek meg a Skoda furgonok.

***
Most nagyon modoros leszek, de a szomszédokat, meg a kisvárost is jónak tartottam a maga idejében, meg még utána is, egészen addig amíg el nem kezdték vetíteni a Vészhelyzetet. Onnantól kezdve gagyinak tartottam őket, a Familia KFT-vel az élen. Az volt a főgagyi. A szomszédokat ugyanakkor szeretem a mai napig, ugyanígy a szellemi utódját, az életképeket. (ez még van ?) Néha megnézek belőlük egy egy részt. A napi rohanásban kell egy kis lelassulás, és útmutatás, amit ETUS mond a képembe.
A BK-val és a JR-al az a bajom, hogy teljesen következetlen a történetvezetés, és karakterek tulajdonságai és életszerűtlenek. Ezen kívül mindkét sorozat mehetne a világ bármely más pontján, mert semmi spéci magyar jellemzője nincs. És ez nagy probléma

2011.11.29. 10:13:58

@Mitya Ivanov: asszem Látogatók volt a címe, az egyik jelenetben a faszi bement a nőhöz, aki ott állt tök pucéran és gyorsan a fejére dobott egy parókát, mert a kopaszság az olyasmi volt, mint nekünk pucérnak lenni idegen előtt:)

Dzsoni Kráncs 2011.11.29. 10:25:26

A Látogatók zsír volt,minden nyári szünetben leadták,érdekelne felnőtt fejjel is,de kb. húsz éve nem láttam,persze csehül fenn van a neten.Majka is rolez volt (nem az ózdi),meg a Lakótelepi gyerekek című ifjúsági sorozat.
Utánam srácok,Öreg bánya titka,ezek már nekünk is ősrégiek.Angyalbőrben jó volt akkor,másnap mindenki erről beszélt a suliban,ma már kicsit túlzásnak érzem.
Azt a jó szokást megtarthatták volna,hogy minden sorozatban mutattak cickókat.
Barátok köztel meg a másikkal az a gond,hogy maguk az írók sem tudják mit akarnak kihozni belőle,úgy írják a hétfői részt,hogy sejtelmük sincs mi lesz kedden,kiszámítható és életszerűtlen.

2011.11.29. 10:28:53

Nálam még mindig a Surda a csűcs, meg a Csengetett Mylord, most sikerült letölteni angol nyelven, igaz nem tudok angolul, de ez nem zavar, sokkal jobb mint szinkronizálva, mert a magyar szinkronban lecsalták az összes háttér zajt, a tányércsörgést, vagy a mosogató lefolyását.
A Surdában még mindig tudok új dolgokat felfedezni.
Ezekben a filmekben az a jó, hogy nagyon- nagyon jó színészek játszák, és nagyon jól meg van csinálva, örökdarab mint egy Chanel kosztüm.

Dzsoni Kráncs 2011.11.29. 10:43:01

@Frengi: Borivoje Surdilovic,az tényleg jó,meg a Mylord is.
Aztán volt egy sorozat emberszereplőkkel,csak kutya- meg macskajelmez volt a fejükön:Szimat Szörény(persze cicik ebben is voltak).
Szomszédok meg gyerekfejjel volt gagyi,de mára igazi kordokumentummá nemesedett.

2011.11.29. 11:19:55

@Frengi: volt egy másik sorozat is régen m1-en, egy angol fasziról szólt olyan szerencsétlenkedős svejki figura volt szódásszifon szemüveggel, amitől semmit sem látott, asszem a két háború között játszódott, nem emlékszem a címére, de nagyon jó volt.
Meg a Prága város panoptikuma, ami cseh krimi volt a 30-as évekből 8 vagy 10 részben.

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2011.11.29. 11:36:17

@Mitya Ivanov: és a Sparta Praha 5-0-ra megverte a Benficát, és ez már benne volt a másnapi újságban, amit tudott a meccs előtt a fószer, és a totón (!) meg is tette egyesre a mecset :)

Édy, aki Endre 2011.11.29. 11:58:20

Az utolsó sorozat, amelyet sikerrel néztem végig, az Onedin család volt.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2011.11.29. 12:05:53

@mrbateman: "Kolosszális modorosságok, otrmoba, amatőr reklámok, 90-es évek közepi lehangoló, susimelegítős cifranyomorúság!"

Biztos, hogy nem a Família Kft-t nézed?

Ernoke 2011.11.29. 12:09:58

a forró szelet csak 1 éve sikerült megnéznem, messze a legjobbb sorozat, amit valaha láttam. összetettek a karakterek, baromi vicces, és nagyon emberi, ráadásul ha 50 év múlva nézném, akkor is ugyanennyire időszerű lenne.
gyerekkorinak meg az Időlabirintus. ebből annyira emlékszem, h a jó varázsló faszi neve Rotgo volt, és mindig egy barlangban idézték körbeállva, de hogy minek...

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2011.11.29. 12:17:48

@Hadrian77: a Látogatókat könyvben olvastam, nagyon jó volt.

Magyarnaba 2011.11.29. 12:35:44

Nekem a Waczak szálló volt a kedvencem, a magyarok közül természetesen megvan DVD-n az Angyalbőrben és a Linda (természetesen az első sorozat, mert 89-90-ben volt egy második is).

Szerintem nagyon szórakoztatóak ezek a maguk módján és viszonylag jók a színészek.
Mondjuk a Lindában kivétel Görbe Nóra. Szegény, hiába épült rá egy komplett sorozat, rajta kívül mindenki lubickolt a szerepében, ő meg csak nyomta azokat a szörnyen életszerűtlen mondatait azon a monoton hangján... A hideg ráz tőle, amikor egy bunyó után (és előtt) felhívja a fatert egy fülkéből, hogy aszongya: Szevasz papa, itt kedvenc leánygyermeked beszél...

Mindig arra gondoltam, igaz, hogy Gát György csak azért csinálta a sorozatot, hogy megfektethesse Görbe Nórát, de a szövegíró meg féltékeny lehetett és ezért kapta Linduska azokat a bárgyú szövegeket.

A Másfél millió lépés Magyarországon sorozatnak számít? Sinkó László priceless.

Ilkay Gündogan 2011.11.29. 12:45:42

A zenék közül a KGB-t bűn lenne kihagyni.

Édy, aki Endre 2011.11.29. 12:48:17

@Ernoke:

A forró széltől és Sörivoje Bordalovicstól a hideg rázott ki. Egy az egyben hozta azt a ritka visszataszító figurát (hiába, jó színész), akitől az életben a szívlapát megamrkolása és a nagy suhintások jutnak az eszembe. Surda a brezsnyevi-kádári szottyos pangás legjellegzetesebb balkáni alakja.

Bábfilmben ugyanezt a hatást váltotta ki bennem Mekk Elek, vagy a főgenya Hakapeszi Maki, aki mindig csak a simlizésből élt és szegény Hiszékeny urat mindig palira vette.

Rajta hát, szúrd és vágd! :)

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.11.29. 12:48:28

@Hadrian77: azt is megnéztük fél éve. Az egy kicsit szarabb mint a Csesztmir meg az Arabela, de azért elmegy.

@Brother Love: a magyar szocreál valóban sújtólég, már-már elviselhetetlen. Az öreg bánya nem lett volna rossz, de maga a "plot", az hogy a gyerekek csempészeket lepleznek le egyúttal le is rombolta a gyermekkor derűs és önfeledt mivoltát. Főleg a végén a túszejtés. Engem ennél jobban csak Katkics Ilona munkássága ver a földhöz, csak alkohol befolyásoltság alatt és társaságban bírom megnézni pl Csutak a mikrofon előttet. Különben Mándy Ivánt nagyra tartom, a belvárosban megtekinthető a lakása, az özvegye nagyon kedves.

Magyarnaba 2011.11.29. 13:01:22

Ja, a Lindában el lehet kapni, hogy nézett ki régen Budapest. Az egyik rész elején látható a Váci út eleje a Westend nélkül. Boldog idők...

Dzsoni Kráncs 2011.11.29. 13:08:51

A Kisvárosban a legundorítóbb az volt,ahogy a Hollósy evett,állandóan csámcsogott a belem kifordult tőle.KGB,már akkor is egy vicc volt,viszont a Moho Sapiens menő volt a sulidiszkóban.
A Lindában újranézve az kurva gáz,ahogy minden részben bekerül valami szubkultúrába (pop,balett,motokrossz,computertechnika,búvárkodás)és persze mindenhez ért,de a csúcs a komputeres rész.
Az ilyenek hatására basztatott öregapám mindig azzal,ha leültem a Commodore 64 elé:
-Írjál szépen egy programot.

Nadiposzi (törölt) 2011.11.29. 13:12:52

@Dzsoni Kráncs:
A Lindában a legjobb a vizsgáztató prof volt, aki kormolgatta a növendékeit, szépen sorra, úgyhogy amikor hősnőnk rendőrnői minőségében betipegett hozzá két vizsgázó között, az öreg épp az ingét türögette vissza a gatyájába, és a hózentrógerral szöszölt.

mrbateman 2011.11.29. 13:21:32

@Püspök utcai gombaszedő: A Familia Kft-t realtime nézve egy furcsa, megmagyarázhatatlan érzés kerített hatalmába, melyet akkor nem tudtam definiálni, h. mi is az valójában.../azóta tudom, h. ez az a bizonyos szívlapát-gefühl/...akkoriban frusztrált, szinte én szégyenkeztem rendező/író/dramaturg/szereplők helyett, h. mi a faszom ez a szar, ezeknek nem én le a pofájukról a bőr!?
@Magyarnaba: A Linda jó hangulatot áraszt, kis bárgyú, ám fülbemászó zene, viszonylag jó sztorik és a Pécsi Ildikó_Bodrogi Gyula páros bármilyen szart elvitt volna a vállán! Nekem nagy kedvencem, feleeleveníti a jóléti szocializmust, Mo. aranykora, amikor még Kádár élt, de már a melósnak is volt 16 zenés kvarcórája és fekete dipója...már bevallották, h. vannak bűnözők, jobb módú emberek, valutáért vehető gyönyör, stb.

Édy, aki Endre 2011.11.29. 13:24:00

Ti ezekből a sorozatokból olyan apró részletekre emlékeztek vissza, hogy az szinte hihetetlen!

Én csak arra emlékszem, hogy: "Baines kapitány, Howard Lang, magyar hangja Káldi Nóra. :)

Dzsoni Kráncs 2011.11.29. 13:32:19

@Nadiposzi: @mrbateman: Az egyik epizódban a kisállat kereskedő faszi a kábítószerárus és amikor letartóztatják kifakad.
"Itt is lehet ám élni,nekem minden megvolt,külföldi utazás,nők,Volvó!Tudják maguk ki mindenkivel tegeződtem én?"

belekotyogok 2011.11.29. 13:33:05

@Édy, aki Endre: de csak azért, mert az m1 módszeresen leadja őket újra...:D
Aki véletlenül kapcsolgat, néha belefut, mint én is a múltkor a Lindába, hát végignéztem röhögéstől fuldokolva és párás szemmel gondoltam a gyermekkoromra, amikor a Linda megtekintése után fél napig Á-JJÁÁÁ felkiáltásokkal "karatéztunk"... :D

2011.11.29. 13:45:24

@Édy, aki Endre: Deréksudárvitorlát bevonni, orrvitorlát bevonni, fővitorlát, stb.

Az Anygalbőrben egyetlen értékelhető tényezője Piszny Móni (különösen a csöcsei) voltak - ez utóbbi igaz a hölgy életének azon szakaszára is, amikor a Vasaban röplabdázott: ha becserélték, azt általában a szurkolók üdvrivalgása fogadta.
Utóbb még láttam néhány felnőtt DVD borítóján feltűnni a képét, tudomásom szerint ma már viszont boldog családanya Olaszországban.

Ernoke 2011.11.29. 13:55:50

@Édy, aki Endre: Nekem pont az tetszett benne a legjobban, h még az ellenszenves szereplők is szimpatikusak voltak.:) Ilyen igazi emberbarát vidámság volt az egész. Ami valódi borzalommal töltött el, az a Szomszédok. Már a főcímzene is egy ilyen takonyidős halottak napját idézett bennem mindig. A szereplők meg pláne, mindenkiről sugárzott az idegbajos frusztráltság, a tekintetükkel szuggerálták beléd, h az élet egy siralomvölgy. Brrr…

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2011.11.29. 14:01:08

@mrbateman: Ugyanakkor tőkéletes lenyomata annak a kornak.

Ha valakinek el kéne magyaráznom tévés produkciókkal, milyen volt a rendszerváltás, négy fázist mutatnék be:

1. DJ Kat Show a Sky Channelen (vágyakozás)
2. Pampalini (a rendszerváltás első gyümölcse)
3. Frici, a vállalkozó szellem (zabolátlan optimizmus)
4. Família Kft (ilyen lett)

Édy, aki Endre 2011.11.29. 14:09:18

@Ernoke:

Nekem ellenszenvesek maradtak végig. Lusta, nemtörődöm, kifogásokat kereső (és mindig találó) szocialista kisemberek.

mrbateman 2011.11.29. 14:13:02

@Püspök utcai gombaszedő: Baszki, köszönöm! Bár egy időben sok szart letoltam, de ezek szerint nem én hallucinálok!:-)
Eddig még senki nem emlékezett a Körmendi féle Frici a vállalkozó szellem c. sorozatra (sajnos a Tubeon sincs fent)...mindenki hülyének nézett, h. mit álmodtam már megint nem is volt ilyen!
Valami privatizációs tanmese volt, nagyapa(Körmendi, aki a képről megelevenedett és tanácsokat osztogatott) pékségét megvenni, hogyan is kell vállalkozni, kettős könyvelés, stb....ennek szelidített változata volt az Öregberény

@Brother Love: Nemár pornózott is?! Nem tudott megvárni a kis kurva, pedig feleségül vettem volna ha felnövök...tök komolyan ezt terveztem 12 évesen!:-) Hiába MNK!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.11.29. 14:18:58

@Brother Love: tökéletes. Az egész gengszterváltásos poszt pár mondatban.

Magyarnaba 2011.11.29. 14:21:01

@Brother Love: Címeket, vagy legalább művésznevet kérünk!

A Tyne folyó déli partja 2011.11.29. 14:24:28

@Hadrian77: epp meg akartam jegyezni, hogy en csehszlovak adokra nem emlekszem, nalunk osztrak teve jott.

Dzsoni Kráncs 2011.11.29. 14:37:16

@Püspök utcai gombaszedő: Ezen felröhögtem DJ Kat,ha nem írod talán sose jut többé eszembe.És tényleg a vágyakozás,igaz hogy én gyerek voltam,de szerintem a "felnőttek" is hasonlóképpen élték meg ezt az időszakot.Pl. a szomszédok egyik részében Mágen vmi millásokhoz megy bulizni,odalép hozzá egy öltönyös fazon és így kezdeményez beszélgetést:
-Uram ön nézi a Sky-t?
Mire odalép egy harmadik még menőbb arc:
-Nem,nekem videóm van.Azt nézek amit és amikor akarok.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.11.29. 14:54:39

@Dzsoni Kráncs: Friderikusz zakóban volt lefogadom, abban az időben az igen divatosnak számított, gatsby szabású dandys gatyával, late 80's makkos tánccipővel kiegészítve

arodostoi · http://www.facebook.com/timocom.hu 2011.11.29. 14:58:22

A Szomszédok összes része megvan kb. másfél éve. Kisebb-nagyobb kihagyásokkal folyamatosan nézem. Most tartok a 220. résznél. Gyerekkoromban mindig néztem, most inkább értem is. De 220 rész folyamatos pesszimizmus azért nagyon durva. Főleg emiatt is volt egy kisebb megtekintési szünet, de vissza kellett térnem hozzá. Vágási Feri, a gazdagréti rambo, amúgy mindent visz.
A Lindát szintén nagyon szerettem. Az Angyalbőrben volt a magyar sorozatgyártás utolsó nagy húzása. Szerencsére Nellike minden részben villantott. Kisváros már bugyutábbnak tűnt, de az Usztics miatt meg kellett nézni.

GAbica 2011.11.29. 16:05:00

www.mtv.hu/modernkepmesek/rovat.php?hid=286
Itt lehet csemegézni. :)

Egyébként hogy hagyhattuk ki a Nyolc évszak című magyar csodát?

@Hadrian77: Az az m1-es sorozat hetek óta nyomaszt, én is imádtam, és nem jut eszembe a címe. Volt amikor csatornatisztító volt a főszereplő, még az is rémlik.

2011.11.29. 16:28:05

@GAbica: ha jól emlékszem valami keresztnév volt a sorozat címe

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2011.11.29. 17:17:35

Whoa, Majka rulez volt nagyon!!! Akkoriban hihetetlenül akartam egy olyan övet, ami neki volt, kiszedett belőle két hajtűszerű lófaszt és amihez hozzáérintette, az elkezdett duplázódni :D
Linda ratyi volt szegényke nagyon, a Família kft meg egyenesen szívlapát kategória!
Nem tom, esetleg emlékszik-e valaki rá, volt két sci-fi sorozat, az egyik egy angol cucc volt, ha jól emlékszem, két kölök, egy fiú meg egy lány valami labirintussal kínlódtak, volt egy nyeles jó varázsló, aki a haverjuk volt, meg egy gót cuccba öltözött gonosz varázslóbögre, akinek mindig az volt a végső érve, hogy "Megtagadom tőletek a Nídust!" Ez a Nídus asszem valami varázskő vagy varázstárgy volt, az egész sorozat arról szólt, hogy ezt nekik meg kellene szerezniük, amit a boszorkány persze nem akart hagyni...
Meg volt egy másik, egy francia sorozat, amiben eltűnt hat űrlakó itt a Földön és két nyomozó űrlakót utánuk küldtek, hogy derítsék ki, mi a rossebb történt velük. Ebből sok mindenre már nem emlékszem, az megvan, hogy az elején felsorolták az eltűnteket amolyan narrációképpen (Zarko, Alambda, Pirvii, Kyrin, Memno és Rekaa), meg hogy utánuk jöttek a nyomozók, hogy megtalálják őket. Ebben is voltak király skillek, pl át tudtak adni egymásnak emlékeket, csak annyit kellett csinálni, hogy megfogták egymás kezét :)

escargot 2011.11.29. 17:22:10

Ha már egzotikus, idegenes sci-fik: Nehéz napok egy Föld nevű bolygón, valaki?

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.11.29. 17:29:43

tau bácsi, látogatók, kórház a város, brinkmann prof, az összes buzi sorozat itt van kobakban. bárcsak kiirthatnám onnan őket.
no meg a superchannel-en a rajzfilmek. azért a robotech-nek örültünk, meg a ray cokes-os, max headroom-os mtv-nek.
popkultúra, a közös emlékek nadírja.

2011.11.29. 17:32:04

@Möff CAT: labirintusosra emlékszem király volt!

@Bachterman: max headroom valami sci-fi krimiben is nyomta, volt aztán az a kanadai ratyi a sky kapitány és a jövő katonái vagy mi.

Szupernagyi is überkirály volt:) Na meg persze Macgyver és Alf osztrákul:)

GAbica 2011.11.29. 17:39:53

@Möff CAT: a két gyerekes az a hegy gyomrában.
www.youtube.com/watch?v=nUs0NByjEh8

Na és ez kinek van meg? A hetedik út titka. :)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.29. 18:26:54

Hans Kloss az isten, nem holmi imperialista mekkelek aka Macgyver.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.11.29. 19:55:00

volt még a szocióban egy NSZK importsorozat, a Nem kell mindig kaviár. A főszereplő egy igazi bájgúnár volt, valami Thomas Lieven vagy ki a faszom. Olyan igazi modoros gennyfej volt.

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2011.11.29. 20:25:42

@Blassius: Thomas Lieven pont olyan volt, mint Ságvári Endre, a 32 nevem volt c. rideg kommunista akció-kémfilm főszereplője :D

GrofZero 2011.11.29. 20:30:23

Minden idők leggázabb magyar sorozata, az Egy rém rendes család Budapesten voltmár?

ezabloghunickmarfoglalt 2011.11.29. 20:54:23

@belekotyogok: mar megbocsass, de az inkabb ÍÍÍÍÍ-JJJJAAAA volt :)

yenoee 2011.11.29. 21:33:43

@GrofZero: de nem is az, hanem hogy címlapos volt. A Nők lapjában! Kb. mikor minden számban volt egy-egy Szex és Nyú Lipótváros jellegű zsibbanat.

Tóth Csaba Tibor 2011.11.29. 21:37:00

így igaz, szerencsére az mtv-s cuccok gyatra minőségben, de a videótárból visszanézhetők, én még igazi 19-es mozgalmárként a Bors Mátét is hozzácsaptam, képes voltam majdnem végig visszanézni egy éve. az anarchista orosz lázadók az első részben mindent vittek.

évuska 2011.11.29. 22:09:56

Sátovalloni polgárok! Az volt a kemény, 88-ban.

A Linda meg az Izaura idején nekünk rossz volt a tévénk. Évekig. Ezt a kulturális hátrányt nem dolgoztam le érettségiig.

A Szomszédok, ahogy úszott a kamera Gazdagréten, és Böhm bácsi meg az operaénekes, az elbaszott, magányos életük... és Etus egy fogalom, jó, de a néni se semmi, aki öregnek hívta Takit, és reszelős a stílus, de a lelke mélyén azért... a tisztességes nyugdíjas! Milyen néni volt Komlós Juci? És az a konyha, és az abrosz, ahogy ültek és borongtak. És a szegény állami gondozott Vágási Feri, és a vicceskedő apa-lány viszony Mágenheiméknél, a jó fej apuka az egymondatos örökbecsű tanácsaival... Malek Andrea mentős kolléganő, bele is habarodtunk! És Alma szerelme, a "magas, jóképű erdészmérnök" Trokán Péter... és Gábor Gábor, a vállalkozó, és a rusnya rokont alakító Pásztor Erzsi. És az az iskola, ahol énektanár volt Vágásiné, jaj, de kemény volt.

Dzsoni Kráncs 2011.11.30. 09:41:25

@Hadrian77: És ugyanaz az ember volt Alf,mint Joda:Frank Oz.@évuska: Chateuvallion-i polgárok,emlékszem vmi maffiás szál is volt benne a főhős meg az a pasi volt,aki a fiatal Guldenburg a másik családregényből.Az első részben lelőttek egy fiatal fiút,aztán a kezébe adták a stukit,a nyomozó mondata máig a fülemben cseng:
-Hogy kerül egy pisztoly egy alig hatvankilós gyerek kezébe.-Évekig filóztam ezen,hogy miért olyan kevés az a hatvan kiló.

Édy, aki Endre 2011.11.30. 15:30:30

Ember az Atlantiszról.

Egy úr az űrből.

A "nemfilm" kategóriából:

Spejbl és Hurvinyek
Varázsceruza
Pityke őrmester
Mikrobi
Mirr-Murr, a kandúr
Misi mókus kalandjai
Fülesmackó
Stop, közlekedj okosan!

Celtic 2011.11.30. 19:59:03

Azert jo az a 3:40 es a '90-es evek, mert akkor meg nem terjedt el az a sok szilikon...
Amugy en a "Nem kell mindig kaviar" c. sorozatot keresem mar evek ota. Abban sem voltak szilikonos dolgok.

Bandibacsi34 2011.11.30. 23:47:52

Volt valami Budapesten harcoltak vagy milyen cimu igazi komcsi akciosorozat. Illegalis komcsik mindig kezigranatokat dobaltak nacikkal vagy nyilasokkal teli teherautokra.

Bandibacsi34 2011.12.01. 14:53:13

1967 es

"1944 szeptemberétől működik a Szír-csoport. Vezetője Weinberger Dezső, fedőnevén Szír. Kézigránátos akciókat hajtanak végre német egységek ellen. A budapesti Harminckettesek terén felrobbantják a nyilasok Hűség Házát. Weinberger mindössze 18 éves. 1943-tól tagja a KMP-nek. 1944 októberében eltűnik, vélhetően hősi halált hal. A csoport tagja Csillik Gábor is, aki decemberben lebukik. Kegyetlenül megkínozzák, de nem árulja el társait. Csillik 19 éves, 1945 után rendőrségi pályára kerül. 1957-1980 között Csepel rendőrkapitánya. A Szír-csoport utolsó nagy akciója a budapesti Metropol Szálló felrobbantása, amely az SS egyik központja ebben az időben. 1944. november 22-én Csillik, Weinberger és Fürst Alfréd 4 darab 3 kilós ekrazitcsomaggal felrobbantja a szállodát. 19 SS-tiszt hal meg."
www.kommunista.net/konyv/magyar-kommunistak-illegalitasban-1919-utan-27-resz

Daenerys 2011.12.04. 23:39:06

Hej, azok a régi szép idők, amikor minden pénteken Dallast néztünk :D

Ma már körberöhögném, de akkor nagyon bírtam Jockey miatt. Azóta is csak egy főgenya van, akit úgy imádok utálni, mint Jockeyt, Joffrey, a Pöcs.

jó lujza 2011.12.05. 21:04:05

Alfa holdbázis! :-) nemrég néztem bele újra és most is annyira szórakoztató, csak más miatt.:-))
süti beállítások módosítása