Ezért bojkottálom a népszavazást

2011/09/27. - írta: Modor Tibi

 

És már megint Népszavazás, 2001 után ismét. Ahol megszűnsz Ember lenni, ahol csak egy azonosító leszel adatokkal, egy rekord a hatalmas adatbázisban. Ahol csak egy sor jut neked, ahol számok, előre meghatározott feltételek, választható jelzők szerepelnek majd csak. Nem lesz "okos", "kedves", "szép", "szomorú", "mosolygós" vagy éppen "csúnya". Kíméletlenül beosztanak az alkategóriákba, hogy a masszában egy könnyedén kezelhető, névtelen elemmé, engedelmes birkává válj.

Már akkor, tíz éve is direkte rossz adatokat diktáltam be, mert fölháborított az egész módszer, a vájkálás az intimszférámban, a gyomorforgató kampány. És most kezdődik elölről. Megint itt van a népszavazás, és persze megint Ők vannak kormányon. Az Állam tudni akar Rólad. Tudni akarja, ki vagy, milyen körülmények között élsz, mit gondolsz - behatol az életedbe, a lelkedbe - összeírja a betegségeidet, a vallásodat, a nemzetiségedet, legféltettebb titkaidat.

Ezek olyan dolgok, amikhez senkinek - ismétlem: senkinek! - semmi köze. A nemzetiség, a vallás olyan dolgok, amelyet az ember méltósággal, otthon a négy fal között, szűk családi körben élhet csak meg. Abba az Államnak semmi beleszólása nem lehet. Miért áll ez az egész az érdekükbe? Mi a kormány célja az adatokkal, mire akarják felhasználni? Egyszer csak majd mondjuk a pirézek lesznek a bűnbakok, akkor majd jönnek értük? A Nagy Testvér már régóta figyel fölülről. A Nemzeti Konzultáció csak a kezdet volt. Ott a leghűbb csatlósokat mérték fel és vették be a központi nyilvántartába. Viszont ez alapján fogják véglegesíteni a listát: a teljes sokaságot ellenségekre és csatlósokra fölosztani.

Most találtam a póstaládámban egy szórólapot: "Népszámláláskor valljuk meg, hogy katólikusok vagyunk!" Nos, kikérem Magamnak, hogy az egyházak belefolyjanak a politikába - nem akarunk egyházállamot! És különösen kikérem Magamnak, hogy a Katólikus Egyház a magánlakásomon zaklasson hasonló tacepaókkal. Az egyházak tartsák tiszteletbe a nemzet magánéletét, és kizárólag a hívek adományaiból legyenek képesek ezentúl fönntartani Magukat. És hol a többi felekezet? Vehetnénk példát a Csehekről, ahol már réges-régen az ateisták vannak többségben. Ők voltak elég tökösek ahhoz, hogy beintsenek az egyházaknak. Itthon pedig még mindig rengeteg az álszent. Nekem nem kell közvetítő az Isten - vagy nevezzük bárminek - és köztem. Nekem ne mondja meg senki, mit gondoljak...

Nem akarok ijesztgetni és engedetlenségre uszítani, de én bojkottálom ezt az eleddig példátlan népszavazást. Jedi vallásúnak és örménynek vallom magam. Hadd csapjon le rám a Halálcsillag rohamosztagos, török különítménye...

225 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Molly 2011.09.28. 11:55:08

@Frengi: "volt egy kis mese egyszer egy kétségbeesett kis birkáról, akit megakartak számolni."

Jaj de jó, hogy eszembe juttattad!
Nekem is az egyik kedvenc mesém, imádom.:))))))))

Héttörpe (törölt) 2011.09.28. 11:55:22

@római: Én azt hittem , hogy ti rendeztetek először népszámlálásokat. Mária és József is ezért ment Betlehembe, hogy megszámolják őket. :)
Természetesen a poszt nagyon jó, a kommenteket olvasva a foglalkozás elérte a célját és hálás vagyok, hogy trackback legalább ezt a posztot nem szemeteli össze a hülyeségeivel! :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.28. 11:56:27

@KürtiT (Tromb74): @gigabursch: mivel ezt te komolyan gondoltad, akkor menjünk rajta végig a kapálógéppel. Amit írsz, az még meg is állná a helyét hellyel-közzel, ha nem lenne a blog neve, hitvallása, szándékolt jellege éppen az, ami. Ahogy a vicclap elejére ráírják, hogy VICCEK, és onnantól kéretik úgy olvasni, hogy ezek viccek. Ahogy a Hírcsárda, az álinterjús vagy az álnekrológos blogok is azzal kezdik, hogy "figyelj, ez egy álhír-blog", itt is nagyon könnyen észrevehető a blog szerkesztőjének szándéka (már a névválasztásból is, ugye).

Persze aki csak most és csak ez egyszer, a címlap hatására keveredett ide, elképzelhető, hogy nem veszi ezt észre. Mindenki benézhet ilyesmit. Ilyenkor el kell ismerni, hogy bocsi, figyelmetlen voltam. Meg lehet csomózni a kutyát a cölöphöz, ugyebár (hehe).

bekbórd! 2011.09.28. 11:57:14

én már vagy 10 éve nem szavazok, ezt se küldöm be. kire kéne? egyik se jobb, mint a másik...
:)

Nadiposzi (törölt) 2011.09.28. 12:01:33

A számláló biztosoknál meg lesz egy ilyen jódos spriccni, meg egy kurva éles szike, és ahogy megszámolt, úgy lefújja a vádlidat, és belédvág egy rováncsot. A következő biztos ebből tudja, hogy te már meg vagy számolva. Egy FIDESZES Ppesti haverom mesélte, ő közel van a tűzhöz, azt őt kérte meg a Viktor, h. találjon ki valami számlálósat csak legyen tuti. De nem kell félni, hamar gyógyul, a haver lábára is tettek a Viktorék ilyen rováskákat próbaképp de már alig látszik.

tataugebu 2011.09.28. 12:05:36

@Mózsi bá: A nedves motívációid nem érdekelnek, talán a Rákóczi téren találsz rájuk vevőt...
Amennyiben meg csak a tapló kioktást tudod felmutatni, akkor kár volt klavit ragadnod, mert csak égeted magad.
Nagyon tudom sajnálni azokat a sérült embereket, akik örömüket lelik abban, hogy mások helyesírási hibáit felhánytorgatják. Attól, hogy valaki hibásan írja le a véleményét, még lehet igaza.
De minek is írom ezt neked, hiszen a kis csökött buborékodban élve úgysem érted....

KürtiT (Tromb74) 2011.09.28. 12:06:58

@fidzsi: No, te pl. jó példa vagy a modorosságra, tisztán stílus tekintetében. Viszont ezt kifigurázni, önmagában elég lapos eredménnyel járna. Sportszerű se lenne. Nem így a modorosságba öltöztetet hülyeség irónikus tálalása. Rágósság+modor+irónia, ahogyan azt te is felismerted.

@vészmadár (pica pica): Az izomból gyorskommentelő az egy másik poszt lehetne.
Amúgy drukkolok, de szerintem nem úszod meg ennyivel. :D :D :D

prosz-tata 2011.09.28. 12:12:51

ÍGY bojkottálom a népszámlálást:

Továbbítok egy facebookon terjedő felhívást, amellyel nagyon egyetértek. Ahogy kaptam:

A népszámlálási kérdőív anonimitása röhej. Pontosan kódolva vagyunk, lakáscímmel, születési, végzettségi stb. adatokkal a kubatov féle adatbázis számára. Nem kérünk belőle!

Javaslom, hogy tűzzétek ti is a zászlótokra az alábbiakat! Hirdessétek terjesszétek indexen, weboldalon,, e-mailben, táblán, plakáton, Facebookon, Twitteren, ahol csak tudjátok.
Jó lenne, ha csatlakozna az a mintegy 70 szervezet is, amely megmutatta, hogy össze tud fogni a most hétvégi utcai demonstráció érdekében.
Ez az akció nemcsak egy város elégedetlenjeit mozgatja meg. Felsorakoztathatja az egész országot!

Változtassuk a népszámlálást engedetlenségi népszavazássá!!!!!

Valljuk meg, hogy mindannyian pirézek vagyunk!

A hitünket firtató kérdésre valljuk meg, hogy demokraták vagyunk!

Vállaljunk szolidaritást a hajléktalanokkal, valljuk hajléktalannak magunkat!

Vállaljunk szolidaritást a munkanélküliekkel, valljuk munkanélkülinek magunkat!

… és így tovább, ki-ki elkeseredettsége, kiábrándultsága, szarkazmusa és humorérzéke szerint.

Oszt megnézheti, mire megy a Duce az ebből levonható népszámlálási statisztikáival.
Szembenézhet azzal, hogy működik a nemzeti együttműködésének rendszere.

Ha csak a népszámlálandók tíz százaléka vallja piréznek, demokratának, stb. magát, (ez több, mint az ú.n. szociális kérdőíveket visszaküldők száma), az jelzésértékű lehet ennek a bagázsnak, hogy készül az ellen-fülke-forradalom.

Ilyen népszavazási lehetőséget egyhamar nem kínál fel nekünk ez a hatalom.
Éljünk vele!
Használjuk ki!
Valljuk meg mit gondolunk róluk!

Ne féljetek, hogy ellenpropagandát indít a kérdőívek kitöltése előtt: az is csak a kezdeményezésünk ismertségét növeli, azzal is szavazókat nyerünk.

Hajrá pirézek!
Hajrá demokraták!
Hajrá mindenki, aki elégedetlen Orbalini Viktátor másfél éves országlásával!

lanyi 2011.09.28. 12:16:35

@fidzsi:

Megcsókolgattad ma is orbánviktoros szentképedet?

Szerencsétlen szolgalelkü aranyeresarcú idióta:)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.09.28. 12:17:47

Népszavazás, Tibi, nép-sza-vazás?! Nóóóóómális? Hát a mandátum az meg mandala, mi? Nóóóómális?! Póstaláda?! Nóóóómális? Hosszú ó-val? Tartsák tiszteletbe?! Nóóóómális, Tibi?!

Egyébként én még azt is beírtam volna, hogy az egész népszavazás egy klerikális dolog, ahányszor ilyet tartanak, mindig megszületik egy ilyen "Jézusszerű" világmegváltó, aki aztán megcsinálja az inkvizíciót.

GoVegan (törölt) 2011.09.28. 12:21:18

@Szocio Pata (kikvogymukblog): :D
egy ilyen Jezus vs. Herodes, "Maria Tercsis" tortenelmi 'attekintessel' megtuzdelt vonalat elolvasgatnek itt.

fourgee 2011.09.28. 12:24:51

@Minden a matekon múlik: "Ennyi hülye ökröt!! Legalább annak néznétek utána milyen blogon kommenteltek. "

Korábban beleolvastam pár modorosblogos írásba, de nem tetszettek. Így pl. nem láttam elsőre hogy miről van itt szó. Pl. egy receptblogon, vagy vasutasblogon egyértelmű hogy mi folyik ott. Viszont téged sem értelek, hogy miért háborodsz fel azon, ha az emberek félreértenek valamit. Ettől jobb lesz? Fog valami változni? Ugyanúgy be fognak ide esni újabb emberek, akik szintén nem fogják érteni hogy mirl van szó, akkor megint felháborodsz rajta?

Pfffff :))))

KürtiT (Tromb74) 2011.09.28. 12:25:16

@prosz-tata: Tibi, ne hülyéskedj már! Ez most már egyáltalán nem vicces!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.28. 12:29:18

csendben megjegyzem, bár nincs modorosabb, mint a poszt TARTALMÁRA reflektálni, de akkor is: szval az adataikért aggódók 95%-a ugyanezeket az adatokat bármikor nyilvánossá teszi az iwiwen vagy a facebook-on, és gond nélkül rábízza egy multis adatbázisra, amikor 100 forintonként 1 pontot gyűjt hónapokon át, egy alig felárazott késkészletért.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.28. 12:42:51

Üzenetedben olyan kifejezést vagy linket használtál, ami tiltott. Fogalmazd át és küldd el újra!

c3as84 2011.09.28. 12:46:27

@vészmadár (pica pica): az még oké, de fila táskára :D

emgergo 2011.09.28. 12:47:33

Köszönet, Tibi, hogy megint bebizonyítottad: a kommentelők jó része tényleg nem olvasó :) Egy élmény volt végigolvasni az izomból kommentelést :D

jabba74 2011.09.28. 12:51:25

Tényleg túl jóra sikerült a post! Ha nem láttam volna, hogy modoros, bevettem volna...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.28. 12:51:53

@vészmadár (pica pica): ráadásul még le is bukik az ember. A supershop kártya már megvolt egy éve (a lakásfestés előtt váltottuk ki, mert vagy hatvanezer forintot hagytunk az obiban, azért sok pont jár...) szóval a társkártyámmal épp Burger Kingben vagyok, mondja az eladó csaj, hogy van-e supershop kártya. Ht persze hogy van. Hú ezen sok pont van, ki lehet a kaját fizetni vele. Oké. Lehúzza. Küldtek egy levelet Eszteremnek, hogy az ön egyenlege... szóval két évnyi pontot, egy komplett tatarozást, jó pár tank benzint és még ki tudja mi mindent egy az egybe megzabáltam egy dupla whopper képében, és még ki is kaptam, hogy junkfoodot eszem. De azóta áttértünk Tesco klubkártyára, mert a kisteszkó közelebb van, mint a spár.

Állítsuk meg a ......... 2011.09.28. 12:52:06

Ez a blog hogyan kerül kerülhetett címlapra?

2011.09.28. 12:53:41

A kató(!)likusoknak van köze Kató nénihez? :)
Azt hittem katolikus rövid ó-val. Biztos ez is olyan mint a keresztény-keresztyén. Teccikérteni kérem alássan.

vitaygeorgina 2011.09.28. 12:57:58

@KürtiT (Tromb74): már én is gondoltam, hogy írok valamit ennek a prosz-tatának, de gyanús volt, hogy
1. funkcionális analfabéta
2. hivatásos szemellenzős rettegő
3. Tibi

jabba74 2011.09.28. 13:00:29

@HUN_Sector: Neked se esett le miről szól ez a blog?

KürtiT (Tromb74) 2011.09.28. 13:01:01

@vitaygeorgina: Nem linkelte az említett facebook üzenetet. Fatális hiba, legyen szó bárkiről is. :D

Ernoke 2011.09.28. 13:01:13

szerintem Tibi _valakinek valamennyiért_ felmérést végez, h az index-olvasók körében mennyi funkcionális analfabéta van. valaki megint nagyon jól jár biztosan!

vitaygeorgina 2011.09.28. 13:03:07

@pcr: Tibi fizetett érte az indexeseknek, mert a hozzászólókról adatokat szeretne gyűjteni, hogy aztán azt eladja a Kétfarkú Katólikusok pártjának jó pénzért kampánycélokra. De ne aggódj, az adataidért cserébe nyerhetsz egy Samsung Galaxy akármit, amit régebben itt hirdettek a Modoroson.

pandras11 2011.09.28. 13:05:19

" Miért áll ez az egész az érdekükbe? Mi a kormány célja az adatokkal, mire akarják felhasználni? +

Mi van, te még nem hallottál a népszámlálásról?
Ugyan az a érdeke mint 10, 20, 30 éve is volt. Itt és más országokba.

Nincs más dolgod mi? Jó rinyálást.

vitaygeorgina 2011.09.28. 13:06:27

@KürtiT (Tromb74): Valószínűleg később linkeli majd, csak még dolgoznak rajta. Szerintem most egészítik ki a szöveget azzal, hogy a H1N1 influenza-oltáskor chipeket ültettek a bőrünk alá, amik azóta is küldik rólunk az adatokat Orbán Viktor személyi számítógépére.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.28. 13:11:29

@vitaygeorgina: Az más. A Samsung Galaxy izéért én még a szomszédról is bevallom, hogy a Földalatti Kommunista Mozgalom alapítója, meg hogy veri az asszonyt.

szgy 2011.09.28. 13:12:39

talán inkább "érdekükben" nem "érdekükbe"

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.28. 13:12:45

@vitaygeorgina: nem jó, mert Kubatov megmondta h Viktor nem tudja mi a fax meg az email közti különbség.

Minden a matekon múlik 2011.09.28. 13:12:51

@fourgee: Azokon már nem háborodom fel, mert ha elolvassák a hozzászólásomat talán leesik nekik, hogy a fent említett halmazba tartoznak :-))

Szép napot

szgy 2011.09.28. 13:16:44

@prosz-tata:

"A népszámlálási kérdőív anonimitása röhej. Pontosan kódolva vagyunk, lakáscímmel, születési, végzettségi stb. adatokkal a kubatov féle adatbázis számára."

ebből is látszik hogy az egész egy összeesküvés elmélet. vagy egy minden alapot nélkülöző pártpolitikai lejárató célzatú fröcsögés.
ennyit a fa**bookról.

kIára 2011.09.28. 13:20:14

@Szocio Pata (kikvogymukblog):
Én is ( @kIára: ) mondtam neki, hogy Te Tibi, ezt ne Tibi, de nem hallgat rám, aztán ott tartunk, hogy bojkottálni kell ezt az össznépi népsavazást.

PCollier 2011.09.28. 13:27:16

@pandras11: végre egy normális ember !

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.28. 13:31:00

@kIára: így van, ez az egész egy elmúltnyolcévista katólikus gázáremelés!

Fapuma (törölt) 2011.09.28. 13:39:13

Tibikem, valld meg hogy van vagy negyven reged es azokon nyomod a hulye hozzaszolasokat. Az nem lehet, hogy ennyi hulye ember van, aki nem erti mi a modorosblog.
A poszttal kapcsolatban viszont az a velemenyem, hogy sajnos biztos akad nagyon sok baromarcu, aki szerint valoban ez a helyzet a valosagban. Sot, horriblile dictu azt gondolom, tenyleg van aki azt hiszi vicces, ha jedi vallasunak vallja magat.

(Az ormeny-torok ellentet plusz egy pont).

KürtiT (Tromb74) 2011.09.28. 13:43:09

OFF
Közben elgondolkodtam azon, hogy melyik a létrehozható legrövidebb komment, ami tartalommal is bír, reagál a témára és önellentmondást is tartalmaz.
"Nem, de!" tehát kizárva.

comes 2011.09.28. 13:48:52

Kérdés!

Ha baloldali kormány idején lenne a népszámlálás, akkor is ennyire szidnák, ocsárolnák azt az állami tevékenységet, mely a világ minden részén szokásos, hogy felmérik az ország (az állam) lakosságát, körülményeit?

baliquez 2011.09.28. 13:51:41

@comes: igen. Kérem a következő kérdést.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.28. 13:52:24

Nem szerepel az: el fogok bújni a népszámláló elől, aztán megverem, majd pedig perlem Strassbourgban a magyar államot, mert az ajtón való becsengetéssel megsértette személyiségi jogaimat.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.28. 13:55:03

@kIára: Ez a válasz nem jöhetett ki ilyen gyorsan! Te titkos adatokból dolgozol.

2011.09.28. 13:55:35

@jabba74: hékás, én csak békésen elfilozofálgatok, nyughass.

Más:
Ma hozzám is bedobtak egy ilyen katólukas szórólapot, ráírtam tollal, hogy 'én nem vagyok pedofil' és kitettem a lépcsőház üzenőfalára. :)

Nadiposzi (törölt) 2011.09.28. 13:59:08

"A modoros viselkedésmintákat karakírozó posztokra születő kommentek sormintáit meghatározó mai poszt végképp bebizonyította, hogy Modor Tibi nem létezik.
Az egész hátterében egy super A.I. áll, egy csúcsszámítógép, melyet korunk legnagyobb kibernetikusai, szociológusai, matematikusai fejlesztettek ki, a közösségi viselkedési minták matematikai leírhatóságának vizsgálatát célul kitűző un. Seldon-terv keretében. Csakhogy a gép önállósította magát, és Modor Tibi néven a világhálón elszabadult. A tudós koponyák nem tudtak úrrá lenni a helyzeten, ezért úgy döntöttek, hogy ők is figyelemmel kísérik az önállósodott gép munkáját, a blog legszorgalmasabb mintaadóit pedig ösztönözni fogják."
Tessék, ezt már egyszer megmondtam, de itt az újabb bizonyíték.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.28. 13:59:12

@prosz-tata:

Hidd el, az egész mögött sokkal nagyobb összeesküvés van. A népszámlálás ellen csak azért beszélnek egyesek, mert ők a figyelmet akarják elterelni arról a tényről, hogy a kérdőívekben nanorobotok vannak és ezek ráugranak a kitöltőre és agyába fészkelik magukat. Az 51-es körzetben élő földönkívüliek így akarják a magyar lakosságot zombivá változtatni.

Ha nem hiszed, akkor magad is földönkívüli ügynök vagy!

vitaygeorgina 2011.09.28. 13:59:32

@HUN_Sector: és ezt egy percig sem tartod sértőnek, durván általánosítónak, és infantilisnek? Hanem olyan jópofának, amivel még dicsekedni is érdemes?
Na, nem szemrehányásnak szánom, csak békésen elfilozofálgatok.

cso zsi 2011.09.28. 14:00:10

A kitöltéskor ne felejtsük el megjelölni a 8. oldal 34. pontjában, hogy bizony, mi a 3. ponthoz tartozóak vagyunk.
Akkor is, ha nem úgy van. Tudom, ciki, de akkor a legnagyobb kisebbség akkora létszámmal bírna, hogy nem lenne kisebbségi előjoga. :D

cso zsi 2011.09.28. 14:01:30

@Professor Pizka: Neked is rossz a füled, hogy félreértetted az órán a súgást? :)))))

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.28. 14:15:20

@kIára: azt tudom, hogy a 42 a válasz a végső kérdésre. Ugyanakkor fontos lenne definiálni, ez egyben azt is jelenti, hogy a 42 a végső válasz?

Fontos lenne tudnom...

=Ford Prefect= 2011.09.28. 14:17:19

Barátom, ha te nem érted, hogy mire jó a népszámlálás, nagyon buta ember vagy...

=Ford Prefect= 2011.09.28. 14:18:16

@vészmadár (pica pica):
Ugye először a kérdést kéne feltenni megfelelően :-D

barli 2011.09.28. 14:25:11

@szgy: bírom, amikor pont a facebookon szerveznek ellenállást a személyes adatok megsértése címén :) menjetek át a sonyhoz, ott legalább nem legálisan lopják el és adják tovább a népszavazásnál sokkal részletesebb személyi adataitokat

Dr. Dzsásztisz 2011.09.28. 14:27:44

@S Z I L V I: Ne haragudj Szilvi, de te nagyon meg vagy vezetve. Percre pontos adatok vannak a lakosság számát illetően. Minden születés egy központi állományba kerül, ahogy a halotti igazolások is. 0,1%-os os lehet a max hibahatár.
Egy ilyen "népszámlálás" teljesen fölösleges pénzkidobás és csalárd.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.09.28. 14:41:07

@Nadiposzi: ez gyönyörű, nem tudom elégszer újraolvasni :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.28. 14:47:47

@Modor Tibi: Tibor, őszintén be kell valljam, olyan 1 évvel ezelőtt csalhatatlan jeleit véltem felfedezni a modorosblog ihletett kimúlásának. De apám, egyre faszábbak a posztok, a tegnapi forradalmi naptári utalások, a mai zsenge, kurva jók. Nem tom mit szedsz, de küldj belőle.

troutman 2011.09.28. 14:48:47

Nah, az előbb meghozta a biztos a kérdőíveket.
Mostan áttanulmányozom.

Nadiposzi (törölt) 2011.09.28. 14:57:28

@Modor Tibi:
Ezek szerint nem reménytelen a legszebben csiszolt, tökéletes, bár sajna visszhang nélkül maradt kommentjeimből szemezgetnem az archívumból.

szgy 2011.09.28. 15:09:03

@Dzsásztisz: de sok minden másról nincs semmiféle kimutatás, pl. az elvándorlásról, külföldi munkavégzésről. az biztos hogy ha az emberek nem barmolják el a Viktorellenes kampány vagy Tóta W baromságai miatt, elég nagy értékű adatbázis összejöhet belőle, és nem marketing célú eladásra gondolok.

nem akarok példákat sorolni, a kérdéseket átnézve adják magukat. de ha kell sorolhatom, csak most nincs hozzá energiám.

szgy 2011.09.28. 15:16:11

@skót:
"az ateisták vannak többségben. Ők voltak elég tökösek ahhoz, hogy beintsenek az egyházaknak"

hát igen, egyetértünk, ez a két dolog nem ugyanaz.

egyébként ha valaki csak azért lesz hívőből ateista hogy az egyháznak beintsen, az megérdemli a (szellemi, lelki) nyomorát.

szgy 2011.09.28. 15:19:21

@Dzsásztisz: "Egy ilyen "népszámlálás" teljesen fölösleges pénzkidobás és csalárd."

attól lesz igazán pénzkidobás hogy a hülyék arra biztatják az embereket hogy hamis adatokat adjanak meg. így tönkreteszik, még ha ténylegesen érne is valamit.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.09.28. 15:27:51

@vészmadár (pica pica): Vészmadártól bókot kapni az valami nagyon furcsa dolog, köszönjük szépen :D

@Nadiposzi: akkor nem reagáltam volna rá? Nagyon megmaradt akkorról is pedig.

fidzsi 2011.09.28. 16:19:04

@KürtiT (Tromb74): Üdvözletem! Gigapont, bingó körítéssel. Bizony, hogy modoros vagyok, nem is kicsit. Rémít picinyég/ ennek neki kéne futni még egyszer, de nincs erőm/ a kőkemény harci hév, különösen így tüchtig anonimitásban. De, és ez még rémisztőbb számomra: untat. Egyébként modorosságom is untat, de ezt viszont lesz..om. Ez olyan klassz skízó. Sőt fejlett. Nem csak álmomban, hanem napfénynél is vagyok én 3/háháhárom/ macsek. kettő küzdök, a harmadik döntök, mint bíró. Megkülönböztetett tisztelettel. fidzsi von droid.

fidzsi 2011.09.28. 16:32:56

@lanyi: Egy igazi költő veszett el benned, s pszihológus/sőt -áter. Így csuklóból megismered az embert- no jó picit segítettem rajongásom ravaszul, de, de bután történt palástolásával. Jó tudni, hogy ilyen tiszta fejű polgárok vigyázzák sérülékeny demokráciánkat. Nem tehetek mást mint meghajolok a tiszta ész kritikája előtt- ezt persze aljas módon Hegeltől loptam. Ave Spiritus. Megkülönböztetett tisztelettel, fidzsi de/dö/droid.

2011.09.28. 16:49:25

@vitaygeorgina: nem, nem tartom annak, ez az igazság. Az egyház az én szememben leírta magát az elmúlt ezer évben, nem hiszem hogy a világnak szüksége lenne rájuk, főleg nem a katolikus egyházra.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2011.09.28. 17:29:43

@bikmakk: Kösszy! :)
Amúgy van ott még, ahonnan ez származik:
fradyendre.blogspot.com/
:)

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2011.09.28. 17:50:25

@Frady Endre: Jajj, ne. Ismerlek már, mint a rossz pénzt. :)
Direkt kihangsúlyoztam, hogy EZT köszönöm. :)

hegyilány 2011.09.28. 19:52:51

Ezek olyan dolgok, amikhez senkinek - ismétlem: senkinek! - semmi köze."
Na.Igen. a vallási hovatartozás mindenkinek a magánügye.
Nem értem mi a probléma?
Azt sem értem, hogy a katolikus egyháznak honnan van ennyi pénze, ennyi szórólap nyomtatásához, terjesztéséhez.(igaz utóbbit biztosan a hivek térités mentesen megoldják).
Ja. és persze színes nyomtatásban, jó minőségű papírra?
:)

hegyilány 2011.09.28. 19:57:41

Nekem ne mondja meg senki, mit gondoljak..."
Igy. igaz.
Végül is nem akarja megmondani senki.)
Már bocsánat! De azt mindenki maga dönti el, hogy mit gondol, illetve mit akar megmondani, nyilvánosságra hozni.) Csak kérdezik.
:)

hegyilány 2011.09.28. 19:59:27

@Modor Tibi

Lassan fel kellene öltöznöd, mert meg fogsz fázni.
:)))

menőmano 2011.09.28. 20:09:34

Egyébként, hogy ez milyen blog?
Nyilvános)
Amugy meg totálisan mindegy. )
Idejöttem, leírom a véleményem.
oszt.kész.jónapot.
ennyi.
:)))

menőmano 2011.09.28. 20:25:15

Mindenki maga dönti el, hogy akar e nyilatkozni.
Tartozik e valamilyen vallási közösséghez.
Az egész szórólapos ügy" egy pénzkidobás.
Nekem ne hívja fel a figyelmem senki, hogy "válaszul irja be: katolikus."

KürtiT (Tromb74) 2011.09.28. 20:49:56

@hegyilány: @menőmano: Ezek a fél zárójelek micsodák? Valami új szmájli a minimal art szellemében, vagy egyszerűen csak fél zárójelek?

márta)) 2011.09.28. 23:38:34

Nem is értem?!, hogy mi a probléma? :)
"A következő kérdésekre a válaszadás nem kötelező: nemzeti nyelvi kötődés vallás".

Nem kötelező nyilatkozni.

Valóban mindenkinek saját szive-joga, az hogy vallásos e avagy sem, az is, hogy nyilvánosságra hozza, vagy sem.
Ha felháborított valami az az, milyen alapon hívja fel bárki a figyelmem, írja be:katolikus. ?

Aki vallásos az meg miért is akarja titkolni?
Arra sem kötelezi senki.
Tehát akkor teljesen mindegy, hogy a kérdésre válaszol e a polgár vagy sem, és az is, hogy mit.

márta)) 2011.09.28. 23:43:40

Nos, kikérem Magamnak, hogy az egyházak belefolyjanak a politikába -"

Azt nem kell kikérni, mert rég nem politika mentesek az egyházak.
Azt hiszem ezzel nem árultam el titkot.
:)
Egyébként egy kattintás a számítógépen és már most is tudnak mindent a polgárról, ha akarnak, még azt is hogy milyen betegségei voltak/vannak.....volt-e életében kórházi kezelésen vagy sem ......
Ez sem titok.
:)

hegyilány 2011.09.28. 23:54:40

@KürtiT (Tromb74):

Nincs abban semmi különös. a jelecskékben.
Túl sok a kérdőjel. Nem szeretem, ha sokat kérdeznek.
:))

Αphelion 2011.09.29. 10:26:37

@Leiter Jakab: "Tibi, te fizetsz ezeknek a kommentelőknek, hogy ilyen vicceseket írjanak?"

Hehe, én is pont ezt akartam megkérdezni. GMTA! :D

Αphelion 2011.09.29. 10:32:28

@VRbagoly: Ez nálam a hónap kommentje. Nagyon a szívemből szóltál!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.29. 13:28:41

Népszámlálás jogszerű elutasítása
2011.09.27. 09:44 IGe

Jómagam ezt a blogbejegyzésemet kinyomtatva teszem a népszámlálási borítékba. A kitöltetlen kérdőív az nálam marad. A borítékot leragasztva adom oda a számlálóbiztosnak. A boríték átlátszó ablakában az állandó lakcímem helyett a "Népszámlálás jogszerű elutasítása" szöveg fog szerepelni.

vilagnezet.blog.hu/2011/09/27/nepszamlalas_jogszeru_elutasitasa

A számlálóbiztos nem tudta 2011.10.01-előtt átvenni, ezért bevittem a helyi önkormányzat jegyzőjének.

pocaklakó minimanó 2011.09.29. 13:46:03

"Az egyház az én szememben leírta magát az elmúlt ezer évben..."

Ilyen ez, amikor valaki sokat él és nagy öregként nyilatkozik meg az élet dolgaiban. Olyan cukííííííí... :)

szgy 2011.09.29. 13:55:01

@IGe: személyesen a jegyzőnek? b*zmeg, jól megoldottad. így biztos nem fogják tudni hogy ki volt az aki ezt leadta. ha szerencséd van már írják is a feljelentést.

amúgy azoknak az érveknek a többsége eléggé hajánál fogva előrángatott. ráadásul részben alaptalanok, feltételezések. meg van olyan is ami egyszerűen csak nem igaz, pl. a más forrásból beszerzés.

hol van az itélet ami szerint a 2001-es bűncselekmény volt?

és ha már pénzpazarlás, nem gondolod hogy ha már ki van nyomtatva és el van juttatva a kérdőív akkor azzal okozod a legkevesebb veszteséget ha helyesen kitöltve adod le?

KürtiT (Tromb74) 2011.09.29. 13:58:13

@IGe:
"Ha nem akarsz válaszolni: Írd rá a kérdőívre hogy mivel a népszámlálásban résztvevők egyértelműen beazonosíthatóak, így annak végrehajtása jogellenes, következésképpen nem vagy köteles benne részt venni, polgári engedetlenséggel élsz az állam jogellenes cselekményével szemben.

Ha ezek után eljárás alá vonnak, ne ismerd el hogy te írtad, de hivatkozz arra hogy ha az állam bizonyítani tudja hogy te (vagy bárki más egyértelműen azonosított személy) írtad ezt a kérdőívre, akkor ipso facto bizonyított hogy a válaszadók be azonosíthatóak, azaz a népszámlálás végrehajtása jogellenesen történt, tehát a válaszadás jogszerűen megtagadható.

Ha pedig az állam nem tudja bizonyítani hogy te voltál, akkor meg bizonyítottság hiányában kéred megszüntetni az eljárást, és csókoltatod a jó édes anyukájukat."

Ez egy új poszt alapját is képezhetné. Gratulálok!

szgy 2011.09.29. 14:02:10

@KürtiT (Tromb74): "ha az állam bizonyítani tudja hogy te (vagy bárki más egyértelműen azonosított személy) írtad ezt a kérdőívre"

ha már személyesen vitte a jegyzőnek ennyi erővel csatolhatta volna a "feljelentem saját magamat" nyomtatványt is.

szgy 2011.09.29. 14:03:14

@IGe:

"a többi kérdésre adott válaszával még is csak legalizálja"

a "még is" nem ugyanaz mint a "mégis"
süti beállítások módosítása