Olvasói rovat - Interjú egy népszerű, mai írónővel

2011/05/18. - írta: Modor Tibi

Üdv Tibi!

Évek óta rendszeresen olvasom a Modoros blogot, de még kommentet sem mertem írni soha, nemhogy önálló írásra vetemedjek. Most azonban a
Pezsgőfürdő bejegyzéshez írt kommentek hatására megszállt az ihlet, a végterméket csatolva olvashatod. Ha közlésre érdemesnek találod, óvatosan essetek neki, lévén ez az első próbálkozásom, szerzőként pedig azt tüntesd fel, hogy Petronius!

Köszönettel:


 

Interjú egy népszerű mai írónővel

 

A Fehér homok és szenvedély, a Sivatagi buja éjek és a Perzselő vágyak a pálmák alatt szerzőjével egy Liszt Ferenc téri kávézó teraszán beszélgetünk. A helyszínt ő javasolta, mert - mint mondja - közel van a nyelviskolához, ahol olaszórája lesz. Pár percet késve, de frissen szoláriumozottan, zöld bőrdzsekiben és farmerben érkezik.

- Jaj, bocsi a késésért, de tudod, amióta megjelent a negyedik könyvem, úgy kell összesakkoznom a napi programomat, egyik interjúról a másikra rohanok, azt sem tudom, hol áll a fejem - szabadkozik, miközben feltolja platinaszőke fürtjeire a D&G napszemüveget. - Egy capuccionót kérek, naturalmente senza cukor és tej, ja és egy Sex in the Moonlight cocktailt, de alkoholmenteset, mert vezetek - kacsint a pincérre, széles mosolyra villantva elbűvölő fehérített fogait.

- Alexa, azt javaslom, vágjunk a közepébe, hadd tegyem fel neked azt a kérdést, amely olvasóinkat a leginkább foglalkoztatja: hogyan lettél írónő?

- Jajj, nem igaz, tudtam, hogy ezzel fogjuk kezdeni - neveti el magát, és belehörpöl az időközben megérkezett capuccinóba. - Hát nézd, az úgy volt, hogy a konkrét értelemben vett írás tudományát már hétévesen elsajátítottam, noha mai szemmel belátom, hogy ekkori műveim még nem voltak teljesen kiforrottak, így elfogadtam a párom véleményét, aki szerint ma már nem kellene erőltetni a kiadásukat. Arra azonban hamar rájöttem, hogy az írás messze több, mint betűk egymás mellé helyezése, számomra ez inkább olyan tevékenység, amellyel egyfajta üzenetet közvetíthetek. Ha ez sikerül, úgy érzem, már tettem valamit egy jobb világért.

Komolyan akkor kezdtem az írással foglalkozni, amikor az akkori pasimat kihelyezték Brüsszelbe tudósítónak, és én vele tartottam. Két hét után úgy éreztem, hogy ezt a kulturális sokkot meg kell osztanom itthon maradt nőtársaimmal. Te például tudtad, hogy ott még mindig királyság van, meg hogy egy csomó uniós dolog oda összpontosul, és jóformán ötméterenként lehet isteni majonézes sültkrumplit kapni?

Amikor hazajöttem, beiratkoztam a Pusztakotkodácsi Főiskola nemzetközi kapcsolatok - média/kommunikáció szakára, mert a szépirodalmi tevékenység mellett szakmai jelleggel is szeretnék az írással foglalkozni. Idén diplomázom, aztán majd meglátjuk!

- Sokáig tart, amíg egy-egy regényed kapcsán megjön az ihlet?

- Látod, ezen már én is sokat gondolkoztam - modja, miközben mélyen beleszív a koktélba. - A legtöbb művemnek van egyfajta önéletrajzi ihletése, de persze nem mondanám, hogy az írói fantáziámat időnként ne engedném szabadon csapongani, úgy, hogy a végkifejlet néha még engem is meglep. Legújabb könyvem, az Álmok narancsbőrben (már a boltokban - a szerk.) is így keletkezett. Amikor narancsos lett a bőröm, teljesen paff lettem, tudod, hogy van az, ki se akartam mozdulni a lakásból. Aztán a legjobb barátnőm tanácsára elmentem egy salsa-tanfolyamra - amikor legutóbb Thaiföldön jártam, akkor szerettem bele ebbe a latinos kultúrába, azóta sem tudok elszakadni tőle! Szóval ezen a tanfolyamon megismerkedtem Pepével, a Budapesten tanuló brazil cserediákkal, és tudod, rögtön felizzott köztünk az a bizonyos chemistry, és azonnal felismertem, hogy itt a narancsbőr nem lehet akadály. Ezzel a könyvvel is üzenni akarok minden csajszinak, hogy attól nem kell szinglinek maradniuk, hogy narancsszerű a bőrük. Úgyhogy hajrá, csajok!

- Hogyan tudod összeegyeztetni a karriert a családi élettel?

- Óh, hát ez nehéz, nehéz. Tudod, ma, amikor egyre fokozódóan globalizált világban élünk, nőnek lenni egyre nagyobb kihívás. Én viszont mindent megteszek azért, hogy a szakmai karrierem ne menjen a család rovására. Szerencsére a párom mindenben támogat, így akkor sem kell dolgozni mennem, ha az írói ihlet valami miatt tovább várat magára. Amikor pedig a pocaklakók miatt hosszabb ideig otthon voltam, több időm jutott az olvasásra és és a világnézetem alakítására is. Ekkor találtam rá Coelhóra és akkor kezdett érdekelni a buddhizmus. Jelenleg viszont minden időmet a gyerkőcök töltik ki: Noel már öt éves, igazi kis rosszcsont, most fogom elhozni az oviból, utána pedig Jessicát viszem akrobatikus jazzbalettre. Nagyon élvezi, de néha már írni is szokott!

- Megtudhatjuk, miről szól majd a következő könyved?

- Ez még titok, egyelőre csak annyit árulhatok el, hogy a modern nagyvárosi nő problémái állnak a középpontban. A főhős, Amanda egy bankban dolgozik középvezetőként, de az Excel-táblázatok rendezgetése közben felsejlik előtte, hogy szerelem nélkül nem lehet teljes az élete. Ekkor érkezik a bankba Pedro, a mexikói gyakornok srác - de többet most már tényleg nem mondhatok, a többi legyen meglepetés!

- Végül: mit üzensz az olvasóidnak?

- Azt, hogy olvassák minél többet a könyveimet, és higgyenek abban, amit csinálnak, mert akkor a siker biztosan nem marad el, én vagyok rá az élő példa! És még azt is, hogy rohanó világunkban kényeztessék is néha magukat - a lélek mindig meghálálja a harmóniát!

174 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakováli Hasszán 2011.05.18. 15:10:17

Hát kedves Petronius ez az írás úgy aránylik a Satyriconhoz, mint a magyar konyha az angolhoz. Csupa panel jól egymásra halmozva, a belvárosiakat irigylő és lenéző külkerületi vagy budai önérzettel. A fantázia hiányát túlzásokkal kompenzálod, pedig ez magas labda volt de luftot ütöttél. Azért van egy-két ígéretesebb pillanatod, mint a globalizált világ dilemmáit leíró rész, inkább maradj azon a vonalon. Ne pusztakotkodálj annyit. Hajrá!

mrbateman 2011.05.18. 15:25:44

@Jakováli Hasszán:

Mondjuk ez jogos is lenne, ha nem Tibinek küldte volna.

"Csupa panel jól egymásra halmozva"
Ja és ez megy itt kérem már évek óta,...és azóta is ezeken röhögünk napról-napra!:-)

Jó ez a poszt, engem csak az zavar, h. vannak felülreprezetnált témák, mint ez is, ugyanakkor meg ott a tátongó űr és várjuk a modoros karosszérialakatost, vasutast, könyvelőt, stb.

Ha lenne minimális tehetségem és/vagy szorgalmam - mint ahogy nincs - már rég megírtam volna.

Emide Buda 2011.05.18. 15:38:32

Mintha mind ott lettetek volna a csütörtöki Libri Aranykönyv díjátadó gálán. Ne tudjátok meg! (Nekem gyanús, hogy Petrónius kollega ott volt.)

rdi 2011.05.18. 16:03:35

Jó lett a poszt, nekem is a "Vulévu" c. örökbecsűt juttatta eszembe.

Annyit még hozzá, hogy ezek a nők jobban próbálják játszani az überműveltet, (kicsit mehet bele több pszicho-izé - Nők Lapja Psziché kötelező olvasmány! - buddhizmus és globalizáció) és kínosan próbálják kerülni mindazt, amiről azt gondolják, hogy mások közhelyesnek tartanak, ettől lesz igazán erőltetett minden megnyilvánulásuk.

És fontos, a mindent átható nagyon-nagyon élni tudás! Nem csak írónőknél, hanem minden trendi csajnál, pl. gasztrobloggereknél is!

Ezt nem fikázásképpen írtam, nekem nem lenne tehetségem fele ilyen jót se írni...

Gratula a posztírónak.

Motorpenis 2011.05.18. 16:16:00

@Dzsoni Kráncs: Ja, tudod, ez kell ahhoz, hogy kiteljesedjenek. Aztán negyven tájékán "lenyugszanak" és beállnak a sorba a nőgyógyásznál, aki rohadt drága injekciókkal próbálja elérni, hogy a nyamvadt petesejtek közül legalább egy megmaradjon a méhben megtermékenyítés után, és legyen már pocaklakó, ennek a csodás, érett, megkomolyodott nőnek.

necroticism 2011.05.18. 16:25:08

Ezt az Amandás sztorit én másképp fűzném. Eleve nem Amanda lenne a nő, hanem egy szerthetőbb nevet adnék neki, mint pl. Panni. Na, ő dolgozna a bankban, van pasija, Miklós, aki a könyvelési osztályt vezeti. Három éve vannak együtt, minden rendben, de valami hiányzik. És akkor jön Pedro, és megadja azt, amit egy nőnek csak a majomszerű, elmaradott népek (olasz, spanyol, portugál, mexikói, brazil...) tudnak: pezsgés, tűz, lobogás, szenvedély, kémia, szikra. Panni eteti, itatja, ruházza Pedrot, és be is költözteti magához. Aztán Pedro szeptemberben hazautazik, és Panni nem depi, mert most már tudja, mi a szerelem, letépte láncait, végre NŐ lett és persze ott a pocaklakó Pedrótól. Innentől hős, gyerekét egyedül nevelő nő lesz, zabolátlan, szenvedélyes (= idegbeteg, beilleszkedésre képtelen). Na, az ő lánya, aki Pedrótól van, már lehet Amanda.

És akkor lenne a második kötet, 20 év múlva, amikor Amanda nagy lesz, egy reklámügynökségnél dolgozik, van pasija, egy szolid fogorvos, ám betoppan Mbhtak Közép-Afrikából, és Amanda válaszút elé áll: maradjon Péter mellett (aki fogorvos), vagy átadja magát a szenvedélynek. Legjobb barátnőjéhez, Édesanyához fordul, aki mesél neki Pedroról, és Amanda eldönti, hogy Mbhtak-ot választja.

2011.05.18. 16:37:03

@rdi: kihagytad a pozitív gondolkodást. Ha ezzel jön nekem valaki arra már ütök.

noirp 2011.05.18. 16:56:35

cappuccino senza tej és cukor: egyből bele a százas körbe, vakon. Tökéletes.

Egy, az utóbbi évtizedben erősen modorosblog-éretté nemesedett írónő: Vavyan Fable.
Ó, az a sok szép egyforma baszás, lovagolás, ezoterikus élmény, _táncozó_ gyertyalángok és _érzékítő_ vegetáriánus paellák, mogorva férfiak társaságában. Ó je. :)

noirp 2011.05.18. 17:07:34

@Frengi: Teszegény. (1+1 kötet a teljes könyvtár? alapban kemény)
Lévai Katalinért részvétem.
@rdi: A Nők Lapja Psziché maga az elmebaj, h stílszerű legyek :)
kiválóan csokorba szedi az aktuális áltudós sztárpszichológus(?)okat Szende Gábortól Feddle Már Andrásig, plusz az összes népművelőből/HR-esből lett life trénert és kóccsot. Ütnek rendesen. Keményebb anyag 2 számuk, mint a Reader's Digest 20 évfolyama együtt.

A Tyne folyó déli partja 2011.05.18. 17:27:21

@Dzsoni Kráncs: szerintem te marhára rossz körökben forogsz. keress másik társaságot..
@altoid: lüke:)

Lillogical 2011.05.18. 17:33:31

Ó, Alexának már a Bölcs Cuncus magazinban is imádtam a férfilélek, a menstruációs kreativitás és a narancsbőr kapcsolatáról szóló cikkeit.

Momina 2011.05.18. 17:48:55

Nagyon komoly írás, gratula! A törzskommentelőkből is kihozta a szokásos epét, vadállatot, kiből mit :)

Mc_Fly 2011.05.18. 18:00:28

@necroticism: "zabolátlan, szenvedélyes (= idegbeteg, beilleszkedésre képtelen)." :D:D::D mennyire igaz.

A másik kedvencem, amikor a csemetére rámondják, hogy "Jaj, olyan kis öntörvényű" = neveletlen , agresszív proligyerek.

necroticism 2011.05.18. 18:12:14

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Miklós fellapozza itt a Modoroson az aranyos srácról szóló írást.

Itt különben nem Miklós a lényeg, ő csak egy kellemetlen mellékszál Panni életében. "Magyar pasi, pfujjj! Ide nekem kukoricán nőtt mexikóit, döghúson nőtt afrikait, verejtékszagú kubait! Ők tudják, mi kell egy NŐ-nek, mint amilyen én is vagyok."

necroticism 2011.05.18. 18:24:17

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): akkor én Dzsonival együtt ugyanabban a rossz körben mozgok, mert sajnos a véleményem egyezik az ő véleményével. De nézelődj csak egy kicsit az iwiw-en (ne az ismerőseid között), aztán meglátod, miről van itt nagy vonalakban szó. Elég siralmas. Persze biztos csak irigykedek, mert nekik van személyiségük, nekem meg nincs.

necroticism 2011.05.18. 18:36:59

@noirp: Nők Lapja és tsai...igen. Kolléganőim minden reggel savazzák a megyei napilapot, hogy nincs benne semmi érdekes, "semmi nincs benne rólunk", lemondják az előfizetést, hatan olvasnak egyet, DEEEEE a Nők Lapját, Kiskegyedet, Blikket, meg az ilyen szarokat napról-napra, hétről-hétre megveszik, és az utolsó betűig elolvassák.
Csoda, hogy Fejős Éva, Szendi, Mamagésa meggazdagodott?

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.05.18. 19:12:17

Vágyak szigete
Zsuliette apja halála után elhatározza, hogy elutazik Délkeletnyugat-Wisconzinba rég nem látott, virgonc, jó karban lévő nagynénikéjéhez.
Részlet a regényből:
"-Ah, Aunt Lucy! Csodálatos ez a felcsatolható előr-hátra döfködő műpénisz!
-Bizony, bizony Zsulikám, csak nem gondoltad, hogy azért mert öreg vagyok nem nyalom meg a sót?
Mire mindketten önfeledt kacagásban törtek ki...."

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2011.05.18. 19:26:14

Ez kurvanagy :D Rúgnám az összes romantikus szemetet író picsát, élen a mormon kurvával meg a nyálas vámpírjaival. De a Jane Austen-fanoktól is hányok, főleg, hogy lolikörökben elvárják, hogy szeresd azt a giccset. Hát azért se.

Petronius, vagy olyan jó, mint az eredetid!

A Tyne folyó déli partja 2011.05.18. 19:41:51

@Donna Anna: áruld már el, ki a tököm az a mormon kurva??? a múltkori óta furdal a kíváncsiság, de továbbra is passz.
Jane Austen meg egy kissé más kategória, mint a fenét. és mi a tököm az a lolikör?

2011.05.18. 20:03:45

Az utókor mindig eldönti, hogy mi a szemét és mi az ami olvasható. Erre a kedvenc példám Daniel hu.wikipedia.org/wiki/Daniel_Defoe aki a maga korában sem tartozott az irodalmárok közé, írt, hogy keressen vele, nem túl jól írt, meg kell mondjam, kaland regények ezek, valamit egy kis softporno – abban a korban persze. Volt ő minden, csak rendes ember nem, pitiáner kalandor, besúgó, ahogy jött.
Mégis a mai napig olvassák, csinálnak belőle filmet. Én azért olvasom, mert olyan precízen leírja a tárgyi kultúrát, egyszer meg próbáltam kiszámolni azoknak az cuccoknak a mai árát, amit ő pontos precízen felsorol. Mint egy könyvelő. Kortörténet.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.18. 20:18:12

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Szerintem a mormon kurva Stephenie Meyer, az Alkonyat-könyvel írója.

migueldiez 2011.05.18. 20:20:33

@altoid: Egyszer írtam itt, valamelyik költős poszt kapcsán, hogy egy médiahekk kellene; felfuttatni egy ilyen prozsét, és utána kámingáutolni, hogy ez egy kamu volt.
De most már gyakorlatiasabban gondolkodom, látom benne a Zsét, és azt mondom, most már okosítani kellene.
Csak szükség van egy Arcra a projekthez, aki sajtótájékoztatókon, interjúkon, egyéb ilyeneken megjelenik, neki be kell tanítani kellő mennyiségű bullshitet - ha esetleg nincs stílusérzéke - vagy ilyen fülesen kellene lesúgni a dolgokat, mint a kémfilmekben. :)
És csak azután kámingáutolni :D

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.18. 20:43:23

@migueldiez: Ezzel az a probléma, hogy annyi zsét keresnénk vele, hogy végül nem lenne kedvünk kámingáutolni. Szerintem Fejős Éva is így kezdte... :)

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.05.18. 21:40:52

A "művésznő" egy napja:

www.youtube.com/watch?v=6b0ncE0to-g

Egy másik izzzgalmas, érdekes beszámoló igazi "kharacter"-ekről:

www.youtube.com/watch?v=YrPAIsnzzsg

Vhajon éhr-e annyhit ehz ah nhő, hogy ehlolvasshuk. Franyó drazsé. :)

Eleve bicskanyitogató számomra, hogy egy magyart lenyűgözzön a francia "miliő". Kivégzőosztagért kiált mindkét videó.

Amíg csak fényképen láttam őket, tök rendben volt. Ott voltak mindenhol, de csak könyvcímek mellett a plakátokon. Jó nők könyvet írnak, na és, de amikor megláttam ezeket a videókat lehidaltam. Azt hittem ez a típus kihalt már.

666E 2011.05.18. 23:48:00

már rájöttem, hogy az ilyen ízléstelen szingliregények írónői akik könyveivel van mindenhol kiplakátolva az összes mozgólépcső a metróban a címválasztásnál egyszerű metódus alapján dolgoznak:
kiválasztanak valami egzotikus, vagy felkapott város nevét (ez a nagyon fontos rész), majd mellé párosítanak valami véletlenszerű tárgyat vagy fogalmat és kész.
így születnek az olyan sokatmondó címek, hogy mittudomén
Déli járat Rióba
Isztambuli Napernyő
Kávé, Mandzsetta, Párizs
Lábnyomok New Yorkban
Mexikó expresssz
...stb.

kéne csinálni egy fejős éva könyvcím-generátort. fel kéne vinni a programba egy világatlaszt, meg egy szótárt és mehetne a randomizálás ezerrel.

amúgy egy szabály van: azokat a könyveket amik a budapesti metró bármely területén reklámozva vannak TILOS elolvasni, mert oda csak a válogatott szarok kerülnek kiplakátolásra.

Presszós Laci 2011.05.19. 05:37:37

Zseniális. Komolyan mondom, rosszul lettem olvasás közben.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.05.19. 07:05:19

@666E: jól beszélsz. A borítók is sablon alapján készülnek. Leggyakoribb típus a rúszozott száj,rózsaszín selyemköntös alól felsejlő mell, pedikűrözött láb vagy cipő, flipflop szandál a homokos stégen plusz egy jópofa kagyló ,koktélospohár, szájtémában még befigyel a nagy duzzadt cseresznye, aztán különböző hajak, terasz, naplementék, dramatikus felhők, tengerpart, indák, ruhatár etc.

Ugyandehogy (törölt) 2011.05.19. 07:20:48

@Frengi: Küldjek pár könyvet? a nagyon jókat nem szanálom, de amit igen, az is jobb, mint egy fejőséva.

2011.05.19. 07:24:21

Azt azért ne felejetsétek el, hogy ezek az olvasói és a Modoros olvasok között nincs átfedés.

mert kik olvassák ez? Abrándos kedvű könyvelők, vidékről bejáró bérszámfejtők, ügyintézők, bolti eladók , háziasszonyok, gyeses anyukák, vonaton buszon.

Mert az emberi agy olyan harver, ami egyfolyában múködik, muszáj feltölteni valamivel, ha üres, ha nincs benne semmi, nem tudsz miről gondolkozni, emlékezni. Ezekkel a cuccokkal könnyen fel lehet töleteni, a főhősnővel könnyű azonosulni.

Ott ül az olvasó, a metrón, könyv a kezében, de lélekben követi a főszereplőt Rióba, Párizsba, máris jól indul a nap.

a baj ezekkel a könyvekkel az, hogy ennyi pénzért akár jót is írhatnának.

Ugyandehogy (törölt) 2011.05.19. 07:49:15

@Frengi: Főként a női agy. A férfiak képesek semmire sem gondolni állítólag.

(Istenem , hogy' irigylem őket...)

2011.05.19. 08:09:13

A feledés homokja fogja néhány tíz év múlva jótékonyan elfödni ezeket a műveket. Vagy olyan tö9bbször megfilmesített slágerek lesznek mint a Büszkeség és balítélet...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.05.19. 08:25:55

@noirp: hej, pedig egykor milyen olvasható dolgokat írt. Aztán valóban megjelentek az infravörös látású, vega dzsúdóbajnok horoszkópírásból élő hősök nála. Mondjuk sokáig a nyelvezet még így is elviszi a hátán a könyveket, de már csak kis adagokban, retyón ülve:)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.05.19. 08:34:25

@666E: isten vagy!! bárcsak meg tudnám csinálni...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.05.19. 08:42:49

@Babette_: amennyiben a szemben ülő szőke melle semmi, akkor képesek vagyunk:)

Mitya Ivanov 2011.05.19. 09:18:21

@666E:
Régebben Ugron Zsolna (WTF?), és Fejős Éva helyett Méhes György könyveit reklámozták a mozgólépcső mellett. Asszem az ő könyveivel majd teszek egy próbát.

Nadiposzi (törölt) 2011.05.19. 09:27:01

@Szocio Pata (kikvogymukblog):
Ez az! Szegő András. Na baszki, én is rá gondoltam. A legnyálasabb interjúk a nők lapjában, brr.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.05.19. 09:27:54

@Mitya Ivanov: hmmm. Én csak Méhes Jancsiról hallottam, bár az meg a Tankcsapda hangmérnöke (volt?):)

Nadiposzi (törölt) 2011.05.19. 09:36:49

@necroticism:
A nők lapjában minden benne van, amit a világról tudni érdemes. Nők számára fogyaszthatóvá konvertálva.
A foci és a politika érthető okokból kimarad.

2011.05.19. 09:37:40

Fejős Éva a szingli nők Leslie L. Lawrence-e?

Ugyandehogy (törölt) 2011.05.19. 10:13:03

én egyébként gondoltam rá, hogy írok egy ilyen könyvet, jól megszedem magam, aztán nem érdekel az se, ha a modorosblogra kerülök miatta:)

muci 2011.05.19. 10:29:55

Claire Kenneth? (=Kölcsey Kende Klára)

Neonfény a Nílus felett
Május Manhattanben
Éjszaka Kairóban
Randevú Rómában
Holdfény Hawaiiban
Így látom New Yorkból

Foma 2011.05.19. 10:38:03

Parti Nagy Lajostól A test angyala a klasszikus lányregényt gúnyolja. A stílus kicsit más, de lényeg ugyanaz.
"Mikor aztán este 10 hákor kikönyökölt magányos férfiszobája Dunára néző ablakából, nem is sejtette, hogy karnyújtásnyira, a Benczur utcában egy sajnos egészen kipirosodott szemű emberi lényt láthatna könnyű, narancsszínű „olasz” hálóköntösben, akinek izléses lányszobájában változatlanul a szomorúság ülte torát, és hiába szólt izléses music-centeréből fiatalos zene és számok, ha Margittay Edina naplójára rogyva járt fel-alá, miközben fel-feltörő halk sírása gejzírként övezte orcáját a lemosó-tonic dacára is, ha nem takarnák el előle a szürke pesti háztömbök sorai. Pedig ha látja, talán sok minden másképp történt volna… "

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.05.19. 10:41:53

@Hadrian77: ne is mondd már írom a Buddha bal bokája - a Ficam visszatér harmadik fejezetét úgy megszállt az ihlet
@vészmadár (pica pica): és kaptál tőle Anyádnak Palánkot feliratos dildót? :-)

totyizselé 2011.05.19. 10:53:51

@Judea: és zöld bőrdzsekije van!!! :)
A kettőből bírtam összesen fél percet, bele-bele nézve. Vasvillát, vasvillát, hadd szúrjam keresztül!

muci 2011.05.19. 10:56:08

@muci:
A lényeg lemaradt!
Claire Kenneth a 40-es évek sztárja volt. (Utána itthon indexre került.)

Sand Lover 2011.05.19. 10:58:22

Végigolvastam a kommenteket, hogy lehet, hogy Tisza „magyar pszicho” Kata neve nem került elő? Ultimate írónőci.

Terveztem, hogy piacra dobok valami hasonló könyvet, mint Fejős Éva. Valami egzotikus helyszín, a szokásos sablonok, ügyesen ollózott Feldmár, sok mocskos szex.
Már a címét is kitaláltuk: „Extrém szex Mexikóban”. Szerintem dőlt volna a lóvé. :)

A Tyne folyó déli partja 2011.05.19. 11:44:01

@666E: na, ezek tisztára olyan címek, mintha Claire Kenneth, vagy hogy hívták, írta volna őket:) a nagymamámék könyvespolca tele van az ő regényeivel (szerencsére nem csak ezzel, kb. minden stílusú és értékű könyv van ott).
amúgy a posztban leírtról is ez jutott az eszembe.

lárvalányhaj 2011.05.19. 11:45:22

www.libri.hu/konyv/a-pottom-boltkoros.html

engem ez a könyv ingerel őrjöngésre
nem elég, hogy az agyhalott konzumidiotizmust érvényesíti, de egy olyan nőről szól, aki a gyerekére is átörökíti ezeket a fos mémeket
ütném-rúgnám

2011.05.19. 11:49:52

moly.hu/polcok/cilike-sorozat

ennek a modern angol változata ;)

A Tyne folyó déli partja 2011.05.19. 11:56:01

@Babette_: ez nekem is eszembe jutott...kár, hogy nem tudok írni. vagy az nem baj?:)

Styxx 2011.05.19. 11:58:47

@Judea:
Isten vagy! EMBEREK, VÉGIGNÉZTEM MINDKETTŐT! Az elsőből (Tahenész Evelyn zöld műbőrdzekiben) két gyöngyszem:
Szerkesztőségben valami lovas fényképeket néznek.
- Hol készültek ezek a képek?
-Hmm, nem tudom. Ahol a Balázs a lovait tarja. Valahol vidéken.

Evelyne Cowgirl vezet.
- Szeretsz vezetni?
- Hmm igen. De hosszú távolságra nem. Ezer kilométeres úton vezessen a pasi. Az férfidolog. Jó utas vagyok. Csak megállok a szükségleteimet véghezni. Pisi (hihi), kávé, és ráhajtom a fejem a vállára.
(Nem szó szerinti)

Ja, fasza férfidolog, főleg szürke-időben, szitáló esőben letolni ezer kilcsit szólóban autópályán,amitől kifolyik a szemed.
Nem pasid (végig így mondta) van neked, baszod, hanem papucsod!

májkifiam 2011.05.19. 12:09:20

ütném amíg lélegzik, aztán szívmasszázs és ütném tovább... fejős éva

8bitbitch (törölt) 2011.05.19. 12:13:56

Alexa azt javaslom, hogy lődd le magad
(és még a nevemet is elbassza =( )

2011.05.19. 12:18:55

Judea · roleplay.blog.hu 2011.05.18. 21:40:52

Én csak belenézni tudtam, de rögtön idegbeteg lettem tőle. Különösen a Fejős nevű, krumpliorrú picsa idegesítő, na azt egy 28-as húzott köracéllal kellene orrnyergen csapni, tiszta erőből. Vass Virág az őzike pillogásával felébreszt valami (egyébként nem helyénvaló) szánalmat bennem, szégyenkezem is egy kicsit.

Dzsoni Kráncs 2011.05.19. 13:13:10

@Morgan LeFay: Ezen én is csodálkoztam.Olvastam tőle egy regényt (a húgomnál voltam pár napig és ez akadt a kezembe),a címe most nem jut eszembe.
Az egész arról szólt,hogy mi "magyarországi magyarok" szégyelljük magunkat,amiért nem ismerjük el szegény erdélyi kislány tehetségét,aki ráadásul zsidó is,továbbá értetlenül állunk a majó,ránga,karolifer,bulletin és egyéb románból átvett szavakkal szemben.
Ja,és vegyük tudomásul,hogy ő régi magyar történelmi családból származik,de inkább szégyenli,mint nem,de azért öt oldalanként megemlíti,úgy mellesleg.

2011.05.19. 15:09:54

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Jaj, de imádtam, úgy kellett kilopkodni. Na meg Erdős Renee, meg Kosáriné Rez Lola, meg Kinttel John.

Érdekes, hogy amikor 90 után ezeket kapni lehetett, megvettem, és egyáltalán nem értettem, hogy mi volt ebben olyan jó 13-14 évesen? Talán az hogy be volt tiltva?

Réztábla a kapu alatt, na ekkor vettem egy üveg almabort, hogy megtudjam, mi bánatért isszák ezt az angolok. Vagy nem isszák, csak a regényben, vagy teljesen hülyék, az almabor ugyanis szar.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.05.19. 15:34:03

@Brother Love: Ha néha röhögni támad kedvem előveszem ezeket a videókat.
Egyèbkènt a még a Vass Virágos monszunos sztoriból jöttek. A vita során két részre szakadt a társság. Egyik része szerint nem lehet autózni monszun idején mert akkora az árvíz, hogy képtelenség. A másik szerint viszont védte az álláspontot, hogy azért néha van esőszünet és akkor lehet lehajtott ablakkal is autózni. Bár a támadóknak volt egy érvük az ablak lenyitásával kapcsolatban amit nem lehetett egyèrtelműen bebizonyítani.
Én próbáltam középen maradni, hogy VV butaságokat irogat, de a plakátokon jól néz ki, ezért megbocsájtható.
A hölgy is bekapcsolódott, sőt fenyegette az őt támadókat, mert szervezett akciót sejtett a kommentek mögött.

A Tyne folyó déli partja 2011.05.19. 16:00:45

@Frengi: eh, én ilyenekbe nem gondoltam bele. szerintem akkor, mikor én ezekhez jutottam, már lehetett kapni, de mivel egész életemben betűmániás voltam, nem igazán érdekelt, hogy mennyi az irodalmi értéke (hogy van-e), olvastam bármit, ami a kezembe került. az mondjuk feltűnt már akkor is, hogy egy idő után kívülről tudtam, hogy mi lesz a sztori (összejön a szép, szőke nő a nyaraláson a doktorral, pl. természetesen utóbbi nagyon jóképű, vagy apuci kicsi fia beállít a párjával, akiről csupa szépet hisznek,és úristen, a nő néger). de ez nem csak ezekben a regényekben volt, hanem a kiskamasz koromban olvasott csíkos könyvekben is (amelyek közt, ennek ellenére voltak bizony színvonalasak is, lásd Szabó Magda könyveit pl.)

A Tyne folyó déli partja 2011.05.19. 16:14:39

@Frengi: A felsoroltak közül én csak John Knittelt olvastam, a Via Malát, de azért az se tartozik éppenséggel egy kategóriába a claire Kenneth regényekkel....a réztábla a kapu alatt megvan a mamáéknál, majd következő körben eltulajdonítom. (ez így megy, egyébként is nekem szánták az egész könyvtárukat, mert én vagyok a leginkább olvasós a családban.)

az almabor a cider akar lenni? egyszer akartak rávenni, hogy igyak, de marhára nem érdekel (eleve nem szeretem az alkoholt). az meg nagyon nem lep meg, hogy valamit az angolok nagyon finomnak tartanak, és nem az. totál ízetlenek a kajáik. múltkor vettünk valami állítólag csípős krémet, hát az otthoni csemege gulyáskrém, meg hasonlók tízszer annyira csípősek, mint ez volt.

Sand Lover 2011.05.19. 16:28:14

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): „az almabor a cider akar lenni?” Valószínúleg igen, de micsoda különbség!
A cidert nagyon szeretem, az almabor legfeljebb ecetnek jó.

Ha már Via Mala, akkor ne feledkezzünk meg az Elfújta a Szélről sem.
De igazából se Fejős Éva, se Vass Virág, sem a többi nem éri el azt a színvonalat, amit ezek a könyvek képviselnek, lektűr vagy sem. Sőt, egyszer olvastam egy századvégi ún. “Cilike-könyvet” (Helm Klementina: Futri Kata, 1898) hát Fejősnek még azt is sikerült alulmúlnia, pedig a léc nem volt igazáb magasra téve...

A Tyne folyó déli partja 2011.05.19. 16:39:08

@Morgan LeFay: passz, egyikőjük könyvét sem olvastam. viszont a cikkeik meg jók szoktak lenni a felsoroltaknak, (és nem igazán ilyen divatos, meg nőcis témák), úgyhogy nem győzök csodálkozni, hogy hogy jött, hogy ilyen regényeket írnak...
a Via Maláról meg a legkevésbé jutna eszembe, hogy romantikus lányregény. mi, egy brutális apa mellett felnövő gyerekek, akik megölik, de a szende lelkű testvér előtt titokban tartják? valahogy más elképzeléseim vannak a romantikus lányregényekről. Az Elfújta a szél még hagyján, de ott se csak az a lényeg. sőt, a Jane Eyre-t is romantikus regénynek mondják, én kb. tízévese olvastam a gyerekeknek átírt változata, és csak az ragadt meg, hogy itt egy erős nő, aki nem adja fel. azóta se tudom romantikus regénynek venni, pedig mikor vettük az egyetemen, azt sulykolták belénk.

mellesleg, egy fenti kommentre (nem tudom, ki írta), de a Nők Lapja marhára nem tartozik egy kategóriába a Cosmopolitannal, Kiskegyeddel, meg ilyenekkel, sokkal inkább családi lap, mint "női", vagy pletyka. csak gondolom, a neve megtéveszt egy csomó embert.

A Tyne folyó déli partja 2011.05.19. 17:04:24

@Frengi: és pl. a Robinson Crusoe még kötelező olvasmány is angol szakon, emlékeim szerint...pedig szerintem dögunalmas, nekem nem igazán jött be.

necroticism 2011.05.19. 17:21:13

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
"mellesleg, egy fenti kommentre (nem tudom, ki írta), de a Nők Lapja marhára nem tartozik egy kategóriába a Cosmopolitannal, Kiskegyeddel, meg ilyenekkel, sokkal inkább családi lap, mint "női", vagy pletyka. csak gondolom, a neve megtéveszt egy csomó embert. "

Annál rosszabb! Így nem csak nőket, de családokat is tönkretesz. Lappang, sunyi, észre se veszed, és már citromfű teát iszol és légzésgyakorlatokat végzel,.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.19. 17:31:13

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): @Morgan LeFay: A cider vagy cidre igen remek ital, csak természetesen nem úgy kell inni, ahogy a tudatlan angolok, hanem mint a kifinomultan hedonista franciák: bretagne-i palacsinta (galette) mellé isteni!

A Tyne folyó déli partja 2011.05.19. 18:04:01

@necroticism: érdekes, ezeket a Nők lapjában pon nem szoktam olvasni:)@altoid: tökmindegy, alapban nem szeretem az alkoholt. esetleg vodka jöhet. (évente kétszer, leginkább keverve, mert ha nem, akkor annak beláthatatlan következményei lesznek:P

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.19. 18:31:37

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Végre valaki, aki bevallja, hogy olvassa a Nők Lapját! Szerintem vannak itt még egy páran, akik sutyiban bele-belelapoznak...

A Tyne folyó déli partja 2011.05.19. 19:39:23

@altoid: sutyiban? nekem jár ide külföldre...és azt szoktam hozni otthonról, mikor nem járt. meg Fülest, de azt már asszem majdnem mind elhoztam, megfejtettm, most már áttértem a Kemény Dióra (anyukám veszi nekem), mert a Füles rejtvényei már rég nem elegek.

666E 2011.05.19. 19:50:57

@Blassius:
basszus tényleg, egy-az-egybe!
még lehet a vespa robogó, meg a nőnyakról lobogó sál.

eddig a legmegbotránkoztatóbb jelenséget mondjuk egy fazonnak köszönhettem, aki valami olyasmit hozott világra, hogy "barbibébi". ez meg mi a f@sz? amik le voltak oda írva, hogy miről szól a mű, olyan szinten csapja ki a biztosítékot, hogy ezzel szinte már vandálkodásra uszítják az embert.

2011.05.19. 20:04:18

Judea · roleplay.blog.hu 2011.05.19. 15:34:03

Most itthon volt időm, de képtelen voltam végignézni. Ez a szőke picsa selypeg, sziszeg, affektál, bután néz, ronda, hülyén öltözik - elképesztően irritáló jelenség. A pasim, a pasi, stb. Döbbenetes. Mindjárt meg is nézem a fb-n a rajongói oldalát - ma mazochista hangulatban vagyok.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.19. 20:33:01

@Brother Love: Fejős se semmi, de én főleg a Virágos videótól kapartam le a tapétát! Na és az a "trailer"... Az ok, hogy Budapest Kelet Párizsa, de legalább egy nyamvadt Eiffel-tornyot bemontázsolhattak volna! :))

moesko 2011.05.19. 22:18:38

*headdesk* ez most kellett azután, hogy vagy fél éven belül először volt ma rajtam a zöld bőrkabátom:,D bár nem ilyen mutáns faszappanzöld mint a fejősé.

asszem azért ha elárulná, ki elé kell térdelni, hogy ilyen könyvekkel ilyen sikert érjek el, lehet megfontolnám-.-

Dr. Kevorkian 2011.05.19. 23:14:04

Már itt rlkezdtem hánynni :D

"egy Liszt Ferenc téri kávézó teraszán beszélgetünk"

yenoee 2011.05.20. 00:01:27

@altoid: A NL messze nem az alja, bár vannak igen figyelemre méltó modorcsászárai, és császárnői.
Szegő András, aki mindig siet érzékeltetni, ha híres elismert és valóban kiváló ember a riportalanya, hogy milyen régóta, és mekkora országos nagy haverok ők. Ha fiatal(os) nő van a cikkben, akkor saját magát sármos fiatalemberként önironizálja meg.
Schäffer Erzsébet, aki a vidék, gyermekkor, vadvirágillat, elmúlás négyszögből nem bír kilépni.
Fejős Éva, aki nem tud írni, pedig a témái szinte érdekesek is lehetnének. És hát ír, meg könyveket is, ezt mesélik itt többen, úgy látszik nem átverések a hirdetések, amikkel az összes Sanoma-kiadvány tele van.
Müller Péter, a hivatásos álbölcs.
IZING KLÁRA és az Ezo-rovat, a karmás tanmeséket hangosan olvassuk egymásnak néha az asszonnyal, és szétröhögjük magunkat rajta.
Vekerdy Waldorf Tamás, aki a "miért nem Waldorf-iskolába járatom a gyerekemet" típusú olvasói levelekre "járassa inkább Waldorfba gyerekét Ön is!" típusú szakértésekkel válaszol.
De a legígéretesebb üstökön mind közül: Marton Levente, a Kulinarista. Két kiló szín-Stáhl Judit hártyáitól megtisztítva, fokhagyma ne maradjon benne szerzői jogok miatt. Biztos ami biztos, vágjuk csíkokra és készítsünk hozzá kultúrtörténeti utalásokkal enyhén sós karamellás páclevet. Az étel elkészítése során bátran alkalmazzuk a provance-i, az okcitán és az az ófelnémet konyha fűszereit, megspékelve a zürichi Grand Dolder séf-tábornokának fogásaival. Azt bizonyára mindannyian belátjuk, hogy modern háziasszony brulée-ző nélkül a konyhában életképtelen.
A Stáhl Juditot süssük át annyira, hogy a kultúrtörténeti pác kissé cukrosra kristályosodjon benne, tálalás előtt hintsük meg egy kis reszelt (gruyére) sajttal.

noirp 2011.05.20. 13:04:29

@vészmadár (pica pica): hej, az az egykoron régen volt már! :)
de örömmel hallom, h van még vki, aki képes disztingválni az olvasható és a vega-ezo-infralátó könyvei között. Respect!

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2011.05.20. 16:00:50

bazmeg, bazmeg, baaaaazmeeeeeggggg!!!!

hogy is szoktátok mondani? szívlapát, vascső?

RIZSFÖLD!!!!!!

RIIIIZSFFÖÖÖÖÖÖÖÖLLD!!!!!

kedves poszt-toló, ugye ez az interjú eredetije? ugye ez???

divany.hu/kultur/2011/01/10/fejos_eva_ma_mar_nem_meno_fikazni/

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2011.05.20. 16:12:17

www.nokert.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=812:exkluziv-els-interju-ta-mia-sansaval-a-soetet-horusz-c-sci-fi-regeny-irojaval&catid=8:koenyvajanlok-es-kritikak&Itemid=16

nesztek. egy IGAZI interjú egy IGAZI íróval. egy IGAZI könyvről.

Ta-mia Sansa: Sötét Hórusz, sci-fi regény

már kapható a lírában, a libriben, és a moly internetes könyváruházában.
(bassza meg, csak nekem nincs még egy példányom sem belőle)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.20. 17:41:31

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: Hmmm, végülis egész érdekesnek tűnik, de miért kell ilyen hülye álnéven írni? Komolyan, ilyen névvel én valami New Age misztikus lilaköd íróra asszociálok. Na mindegy, a könyv attól még lehet jó...

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2011.05.20. 18:43:05

@altoid:
khm... az álnév nem hülye. aztán gondolj csak bele, hogy jk rowling is álnéven írt, pont azért, hogy ne tudják az emberek, hogy férfi, vagy nő írta a harry potter regényeket. mindenki férfit várt, erre jött egy nő. ha már az elején bevállalja, hogy csajból van, ki se adják a regényeit.

az okot nincs felhatalmazásom elmondani, de tudod mit? sansa vállalta, hogy válaszol az olvasók kérdéseire, tedd fel neki a nőkért.hu-n.

nyugi, köze nincs a nyúédzshez :)

a könyv tényleg baromi érdekes. nekem tök érdekfeszítő végigolvasni az összeset.

azt megígérhetem, hogy sansa könyvének semmi köze nincs a posztban leírt hülyepicsa stílushoz...

egyébként meg sok szeretettel várjuk a debreceni olvasóközönséget június 3-án 3 órakor a debreceni könyvvásáron, a főnix kiadó sátrában dedikáláson. előtte olvasótali a moly-tagokkal,

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.20. 18:52:48

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: Hát, nekem a Sansa névről Sansa Stark jut eszembe a Trónok Harcából, na az ő történetén bármelyik harcos feminista megnyalhatja a tíz ujját (én többször letettem a könyvet, amikor szívatták a szerencsétlent). lehet hogy köze van a névválasztáshoz?

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2011.05.20. 18:54:04

viszont azt elismerem, hogy az én interjúkérdéseim kurvára modorosak voltak :))))

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.05.20. 22:17:51

@altoid: látjátok feleim zümtükhel én egyik videót se néztem meg. milyen jó nekem.
@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: sötét kónusz címmel géptani folytatása várható. jajanyám.
@Dr. Kevorkian: ugyanmár, ott is lehet sört inni.

A Tyne folyó déli partja 2011.05.21. 14:30:05

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: J K Rowlingnál csak a K nem volt benne eredetileg. a többi eredeti, csak nem mondta meg, hogy a J az Joanne.

J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.05.21. 21:44:20

"Simon szerényen és mértéktartóan akart szilveszterezni, ehhez képest jól berúgott, és ha nincs ott velük Eva, aki vizes borogatást tett a fejére, akkor talán nem is éri meg az idei évet."

rdi 2011.05.22. 09:48:48

@Judea:
Engem az lepett meg, hogy ez a Vass Virág mennyire nem tud magyarul beszélni. Egy nyökörgés az egész. Rossz hallgatni.

nyílméregbéka 2011.05.22. 12:36:36

Talán a leggázabb, hogy ezeket a könyveket úgy próbálják ránk tukmálni, hogy a metrós plakátokon az írónők vállpánt nélküli, köldökig dekoltált kisestélyiben, felsliccelt ruhácskában, sejtelmesen csücsörítve pillognak, vérvörös rúzzsal, verdeső pillákkal. Hogy ilyen eszközökkel kelljen felkelteni az érdeklődést egy-egy regény iránt, az azért gáz.

Analógiaként próbálom elkpzelni, ahogy a Pendragon legendát Szerb Antal a bicepszét mutogatva, macsó arccal reklámozza egy metrós plakáton...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.05.23. 12:53:08

@nyílméregbéka: Pont a Pendragon-legendából tudjuk, hogy a smacizás előtt el kell beszélgetni a kultúráról is ezzel a fajtával :-)

Asaph Christian Pizka

Ernoke 2011.05.23. 13:16:13

Alexával egyszer láttam vmi mini-interjút, éppen a száját fintorgatta egy bangkoki orvos-minisebészet láttán, hogy "hááát, nem a legnagyobb itt a tisztaság, iiiigen, tudom, h nehéz elképzelniiii, de itt operálnak is!"
eleve hányok az olyan Alexa-féle picsáktól, akik hatalmas kísérettel elvonulnak valami egzotikus vidékre, és ott mindent kipróbálnak, amit meg lehet vásárolni pénzen a helyi szegény lakosságtól. aztán kikacsintanak a vademberek közül, fintorognak, pofákat vágnak, otthon pedig megírják az "Körömcipőben Alohén" című csodaművet, ami a saját primitívségüknek állít emléket.
a másik meg ez az erdélyi izé, minden metrón ez ordít az arcomba, ehhez képest abban a pár előzetesnek szánt mondatban is ordas értelemzavaró hibák vannak. ha én akár egy munkahelyi e-mailben is leírnék ilyet, elsüllyednék szégyenemben, ez meg kiadja. blöe.

[c] 2011.05.23. 23:21:58

@Donna Anna: Én attól vagyok rosszul, mikor ábrándps szemekkel közlik, hogy "ah, akkor még voltak igazi férfiak... éss igazi nők... és igaz szerelem...", holott Jane Austen hangja visszafogottan ugyan, de kritikus.

Intizar 2011.05.26. 03:07:53

@noirp: Kérem ide, nyakamba a marhataglót. Vavyan Fablét szeretem. Igaz, nem a "fantasy" típusú műveit (ezt a hölgytől függetlenül is pusztítóan fantáziátlan műfajnak tartom), hanem azokat a - mondjuk úgy - zsarusakat és egyebeket, ahol szabadon engedi a humorát. És ezekben sem a "romantikus" vonást kedvelem elsősorban, hanem a vicceset. Isten bűnömül ne vegye, egyes műveiben szinte péhowardi minőségeket véltem fölfedezni. Na, most elsüllyedek. Ponyva, phöjj.

Intizar 2011.05.26. 03:25:43

@Mitya Ivanov: Méhes nem annyira rossz, de nem is nagy durranás. Ugron Zsolna Sárbogárdi Jolán, csak röhögni nem lehet rajta (illetve csak savanyúan, hogy mekkora majom). Bánatos. Az egész picsulásnak csak akkor van értelme, ha vicces egy kicsit. Pl. Terézanyu (az első), vagy Bridget Jones. De már rég nem volt egy jó röhögés.

Erzsebet 2011.05.26. 16:33:40

Méhes regényeit elolvastam, nagyon tetszettek.Szeretem a háború előtti történeteket.@Frengi: Ezek a tiltott regények nekem is megvannak apukám könyvtárában. Erdős Renét és Tutsek Annát tiniként élveztem.Claire Kenneth is érdekes volt. Szórakozásképpen elolvastam egy Fejős Éva regényt. Ha megerőltetem magamat különbet írok. Én már kinőttem ebből a témából.Nem vagyok fiatal, sem szingli, nem tudok azonosulni velük. Egy német írónő ilyenfajta regényét is olvastam. Írígylem, akinek 35 évesen is az a problémája, melyik ruhában, hogy áll a melle. A Nők Lapját már gyerek korom óta olvasom. Ez családi újság, nem a 30-as, felső fokú végzettségű szingliknek írnak csak. Ma is léteznek jó magyar női írók. Rácz Zsuzsa: Állítsátok meg Terézanyut c. könyve is és az abból készült film is elnyerte a tetszésemet. Kellemes kikapcsolódás volt.

sorica123 (törölt) 2011.06.05. 23:17:29

@Frengi: nem a zöld bőrdzseki a gáz:) az tényleg nem az, én is szeretem az ilyen göncöket, ettől a keraktertől viszont álmos és bosszús leszek egyidejűleg. Sejtem, kiről mintázhatta a szerző a figurát, és én azt a csajt például nem szeretem. Ellenben azt hiszem, Esmahan Aykol is kicsit ilyen beütésű (krimiíró), és őt bírom. Meg a @Erzsebet: által emlegetett Rácz Zsuzsa is, nem mondom, hogy minden helyett, és egy világközepe író, de a végeredmény egyáltalán nem a szokásos modoros giccsözön (habár van egy pár manír az ő cuccaiban is, amitől mondjuk én csak nézek hülyén, hogy most mija baja a néninek...?).

sorica123 (törölt) 2011.06.05. 23:33:50

@Hadrian77: Nempont, mert L. Lawrence ha megerőlteti magát, tud ám rendesen is írni, hoppá. Csak nem nagyon szokja megerőltetni magát. Sőt, volt olyan könyve, amit szerintem alva írt, egy emberes adag körömpörkölt után rémálmodás közben:)
süti beállítások módosítása