Mesterségem címere

2011/02/06. - írta: Modor Tibi

Aki tudja, csinálja - aki nem tudja, tanítja. Rohamosan romlik a gyerekanyag, de tanárnak is már csak régóta a legalja megy. Alkoholisták, szadisták, alkalmatlanok. Sírnak bazmeg, hogy kevés a bérük, de bemennek reggel 8-ra kávézni, 45 perces órák, ebből késnek ötöt, jelentés, napló, feleltetés, elment az óra fele. Anyag gyors leadása, újabb kávészünet. Egykor meg kettőkor meg húznak haza a picsába, téli szünet, őszi szünet, tavaszi szünet, sztrájk, nyári szünet, ingyentáborok. Közben meg persze különórák adómentesen, családlátogatáskor ingyenkeksz, napköziben meg ott silbakolnak pár szál cigivel a játszótéren. Ennyi nekik a szakma: focizzatok, írjátok meg a leckét.

Jogászok? Ne röhögtess. Fogász-jogász nem doktor. Semmi gyakorlati tudásuk nincs, beseggelték az anyagot, nem csoda, hogy az összes buta celebritás jogot hallgat. Itt a kulcsszó: hallgat. Államvizsgára meg bemegy ilyen láthatatlan fülhallgatóval, leadják neki a drótot, simán felkészül addig. Aztán azt mondja: sztárügyvéd, persze! Igazából válóperes meg közjegyző. Egy aláírásért elkérnek 40-50 ezer forintot, az ügyeket meg mind elvesztik. Azt tudnak, a markukat tartani. Alkoholista az összes. Meg ez, hogy doktori címet kapnak, ez nonszensz. Azért tessék megdolgozni. A sok kis csíra ügyvédbojtár meg még fizetni is hajlandó azért évekig, hogy dolgozhassanak.

Művészek, filozófusok, bölcsészek? Képzőt meg Zeneművészetit végezni? Te jó ég... nem mondom, nagyon szép hobbi a zenélés, jómagam is gyakorlom: Czerny, Muszorgszkij, Bartók, Brahms. De hogy ilyenekért fizetünk az adónkból, hogy kineveljünk egy újabb léhűtő művészgenerációt, hát nem is tudom... hatalmas pénzeket nyúlnak le az állami szerveken meg az alapítványokon keresztül, különösen a filmesek. Ne tudd meg, mik mennek ilyen körökben. Meg a másik fajta, azok ilyen bölcsészes-romkocsmások. Alkoholisták, drogosok. Tarhálni azt tudnak meg ingyenélni, világmegváltó gondolatokat hajkurászni naphosszat, üveges szemekkel bámulni a parázsló cigarettavéget, azt. Tessék szépen elmenni dolgozni, értéket teremteni.

Közgazdászok, bankárok? Na ne bassz. Nekik köszönhetjük az egész válságot. Egy közgazdász diploma ma már annyit ér saccperkábé, mint egy manysi-tatár-könyvtáros szak. Semmit. A diplomagyárakban szépen kinevelik őket, majd mehetnek a multikba exceleket bűvölni. Ez nekik a jól képzett, rugalmas munkaerő? Csak gratulálni tudok. Én soha nem csinálnék ilyet, unalmas, monoton - semmi kreativitás nincs benne. Vagy ha mégis, akkor papíron, számológéppel. Az már valami! Ők meg azt hiszik, hogy milyen komoly helyük van. Bankárok dettó. Ahelyett, hogy rendesen figyelmeztették volna a devizahiteleket nyakló nélkül felvevő lakosságot, minden kockázatot ráterheltek az ügyfelekre, aztán most röhögnek a markukba. Ha rajtam múlna, kötelezővé tenném a pénzügyi oktatást már az általános iskolában, mert a lakosság öthatoda (engem kivéve) kvázi pénzügyi analfabéta.

Informatikusok? Pffff... a sógoromék gyerekei informatikusok. Te, áthívtuk őket egy párszor, hogy állítsák már be a routert, de még arra se voltak képesek, hogy egy helyi hálózatot létrehozzanak. Persze puffogni meg hárítani tudnak, hogy ők a Unixhoz meg a Ciscóhoz értenek, de bazmeg, egy Windowst nem tudnak használni? Humorérzékük nulla, borzasztó vicceket küldözgetnek egymásnak, és még szarul is néznek ki. Minden szemetet megisznak, hülye hagyományok, kupák, pólók. Kecskeszakálluk van, kockás ingük és hosszú hajuk. Jájj.

Matematikusok? Ilyen képzés még van? Minek, könyörgöm? Bulizni, piálni - az már megy. Egy életszerű példát megoldani? Kizárt. A nemzetközi versenyeken is mindig ez derül ki, hogy míg elméleti példákban az élmezőnyben vagyunk, a szöveges feladatokon elvérzik a díszes társaság. Ennyi friss matematikust meg elméleti kutató-szakembert milyen piac fog majd felszívni, hm? Nem csoda, hogy alkoholisták.

Meg a plebsz. Fodrászok, műkörmösök, kozmetikusok... eladók, videotékások, buszvezetők, postások, mennyi egyszerű, bukott ember már. Akit harminc fölött látsz a BKV-n kérlek szépen, az sikertelen ember. A mesterek? Sok alkoholista bunkó, Kókány Bt., persze. Olyanokat csinálnak, hogy lerakják a parkettát a pucér betonra, mielőtt az kilevegőzne. Feketén dolgoznak, iszonyatos vagyonokat kérnek el, és akkor jönnek, amikor olyan kedvük van. És persze mindent elbasznak.

Orvosok? Hat év, az már valami! Oda is csak segg kell, semmi más. Alkoholista orvosok, csak a boríték, azt van pofájuk elfogadni meg elvárni. Módszeresen elteszik a betegeket láb alól, közben medikákat hegesztenek éjszakai műszakban, micsoda élet. Nem csoda, hogy akinek volt esze, már rég kiment Nyugatra. Svédország tárt karokkal várja a magyar orvosokat meg képzett ápolókat. Namost meg kell nézni, ki maradt akkor itthon. Meg hát köztudott, hogy háziorvosnak csak a legalja megy, a kórboncnokok meg a legjobb orvosok. Mondjuk megértem: a halottak legalább nem pofáznak vissza. Na ugye.

A mérnökök? Hát már nagyon nem a régi a szakma, nagyon felhígult sajnos az emberanyag nálunk is. Nem mondom, itt azért legalább vannak még nagy koponyák. Jó, most szögezzük le, hogy az egész bolognai meg BSc, MSc az nekem nem mérnök. Az agrár- meg környezetmérnök, műszaki menedzser és hasonló dévidkopperfild az mind illuzionista és valójában semmihez sem ért. De a mérnök az tudja egyedül a dolgokat összefüggéseiben értelmezni, és legalább maradandót és hasznosat alkot. Parlament, Lánczhíd, Szt. István Bazilika, autópályák, völgyhidak - ilyesmiket tervezünk mi alsóhangon. Mindannyian. A mérnök értéket teremt, de ha mégsem, legalább okos és racionális ember. Nem úgy, mint a többi bulidiplomás. 

152 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.07. 09:35:53

@totyizselé: a mérnök-bölcsész téma megunhatatlan. Főleg azért, mert akárhányszor hozod fel, mindig akad egy hülye bölcsész, aki felhúzza az orrát. A modoros facebook-on is volt egy bejegyzés erről, el sem hiszed, milyen vicces volt, amikor szó szerint bejelentetted, hogy figyelj, most direkt fikázni foglak, sarkítva és torzítva, de figyelj, te annyira hülye vagy, fogadjunk, hogy komolyan fogod venni és felhúzod magad. És baszki, tényleg, századszor is bejön, nem hiszed. Megunhatatlan:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.07. 09:36:55

@El Topo (Sgt. Elias): a cserepes bizbaszok nem okoznak gondot, az van nekünk is:) igaz, csak öt eddig (modorosan: Lizi, Rozi, Gizi, Ödönke és Albertka)

hehe

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.07. 09:42:36

@Professor Pizka: hát igen, ezért szoktam a gyerekeknek tanítani, hogy tulképp van tövis nélkül, mer' az tüske:)

vagy valami hasonló:)

2011.02.07. 09:53:40

A meteorológusok persze kimaradtak! Lediplomáznak és egy napra előre nem képesek megmondani hol hány fok lesz és hány mm eső esik majd!

El Topo (Sgt. Elias) 2011.02.07. 09:58:08

@Hadrian77:

Meg a rendőrök is, akik csak kapják a finom állami fizetést, aztán mást se tudnak, csak a közért mögött leállított, fűtött autóban szundítani, meg közútkezelő által kint felejtett 40-es táblánál traffipaxozni. A kenőpénzt persze elteszik. De amikor bezzeg szükség lenne rájuk...

Zorita 2011.02.07. 10:01:33

@perfor: valahogy engem is ez a rész fogott meg legjobban :))
amúgy meg, miért mennek külföldre az orvosok, ha egész nap ihatnak, éjszaka meg medikákat hegesztgethetnek? meccsoda élet.

2011.02.07. 10:12:53

@El Topo (Sgt. Elias): mert hogy a rózsának tüskéje van, tehát nem igaz, hogy nincsen rózsa tövis nélkül

nyuszy 2011.02.07. 10:23:55

@Hadrian77:
Erről az a mondás jutott eszembe, hogy "a biofizikusok fizikáról beszélnek a biológusoknak, biológiáról a fizikusoknak, de egymás között ők is csak a nőkről."
:)

blur7 2011.02.07. 10:31:43

@El Topo (Sgt. Elias): Csak nem a Bajcsy-Zsilinszky utcában lakott?

fzoli415 2011.02.07. 10:39:11

Hm, tegnap vacsora közben épp innen adtam elő egy-két bekezdést, az altajisztikától a hídépítésig...:)

A hangnem erre emlékeztet:
bestofkretenmad.tumblr.com/post/861760843/egy-fajvedonek-semmi-se-jo

KFV · http://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/ 2011.02.07. 10:39:49

Az első bekezdés egy az egyben a nagybátyám dumája, kb. minden nap eltolja anyámnak, aki pedagógus :) Mondjuk ő legalább nem gondolja komolyan...

brutuska 2011.02.07. 10:53:05

@vitaygeorgina: Harom elott hazamenni? Es meg ri a kend szaja? Mas meg nyockor is meg ul az irodaban?
Csak reszben vicc, minden felmeno pedagogus volt, nem fenekig tejfel, no de azert...

brutuska 2011.02.07. 10:58:43

No, másik eszközről, így talán érthetőbb lesz, ékezetekkel.

Kimaradt még a senkiházi határon túliak itteni iskoláztatása, "mer' felveszik a jó állami ösztöndíjat, hogy kitanuljanak, oszt hazamenjenek népművelni, de nem, nem mennek, tovább rontsák a levegőt, letelepednek, oszt itten konkurálnak szegény őslakosokkal, elveszik az állást, mert a piszkok másik nyelvet is beszélnek!"

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.02.07. 10:58:49

Egy kis off, de most láttam, bocs. Szerintem minimum a hónap modorossága: hirszerzo.hu/belfold/20110207_bakacs_bolti_lopas

Balance Of Power 2011.02.07. 11:02:15

@El Topo (Sgt. Elias): Es 40 evesen nyugdijba mennek, hogy aztan feketen dolgozzanak nyugdij mellett.

Mondjuk a plebsznel kifejthette volna azt is, hogy a pincer, fodrasz (borbely) stb. regen HIVATAS volt, most meg...

Vallalkozok is hianyoznak. Tenyleg, Jani bacsi mivel foglalkozik vajon?

brutuska 2011.02.07. 11:03:26

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Csak példát vesz a politikus nagyasszonytól, ez divat lett.

2011.02.07. 11:14:13

Megfigyeltem, hogy ki mivel dolgozik, olyanná válik: a tanárokra egy idő után jellemző, hogy mindenkivel úgy beszélnek mit egy 6 éves gyerekkel, elmeorvos: kövesse az ujjamat, nem tudod megkülönböztetni a betegtől. Egy jogásznak soha nincs egy egyenes gondolata sem, mindent megvariál, és még tévedésből sem mond igazat, megindokol mindent, sőt annak az ellenkezőjét is. A bírónak egy vacsora meghívást is 3 példányban kell benyújtani, a rendőrnek mindenki gyanús. A politikus paranoiásan összeesküvés elméleteket gyárt.

Az orvosoknak csak beteg létezik: volt beteg, lesz beteg. Az embereket a betegségük alapján emlegetik, az infarktusos, az asztmás,stb, meg aki hozzám járt fogra.

Az adósoknak csak adóalany létezik. A börtönőröket csak a ruha különbözteti meg a raboktól, meg egyébként is: nem te vagy bezárva, hanem a cellaajtó. ugyan azt a szlenget beszélik.

Lehetne még folytatni.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.02.07. 11:16:10

Egyébkén jó poszt, szeretjük....vagyis utáljuk, az értelmiségieket, alapból, kapásból, kajakból csutkára. A sok nagyképű idiótát. Az érdemli a kenyeret, aki reggel kezébe veszi a munkát, aztán estére leteszi, szó szerint, ott van a kezében valami, ami fúr, forog, vág, hasít, valami hasznos. Ezeknek max a tökük van a kezükben.
Pol Pot bezzeg nem szarozott velük, a koponyájukkal tekézett.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.02.07. 11:20:11

Pedig épp tervezgetem a hazatelepülést, de amikor ilyeneket olvasok elmegy a kedvem. Főleg amikor valaki megmondja hogy ki sikeres meg ki nem. Mintha számítana a siker. Voltam sikeres is az életben, de akkor piáltam a legtöbbet. Amióta takaréklángon élek mint egy nyugdíjas fater csak elnézem a sok barmot ahogy valahová rohannak. Minek? Ők se tudják. Mindenki gyorsan akar meggazdagodni, aztán unalmukban kábszeresek lesznek. A szegények az irigységbe nyomorodnak bele, a gazdagok az egyedüllétbe. Ha meg elfogy a lé elfordul tőlük mindenki. Csak az számít, hogy pozícionálod magad, kikkel mozogsz, ott vagy -e a toppon. Ha nem baszhatod. A nők le se szarnak. Mész a levesbe.
Csikket darizol és köpködsz. Végül egy elmegyógyintézetben kötnél ki, de már az sincs, bezáratta a Gyurcsányi...

brutuska 2011.02.07. 11:22:10

@Frengi: legenda volt annó az egyetemen, hogy az egyik gyengécskén felelő kolleginát egy prof, nem bírván tovább az összehordott sületlenségeket hallgatni, beültette kocsijába, és felment vele a Gellért hegyre. Kérdezte a megszeppent wannabe jogász kislányt, hogy mit lát lenézve?
Amaz hebegett, habogott, mondott ezt-azt, de semmi sem volt jó a profnak.
Végül kiderült, milyen választ hallott volna szívesen: jogalanyokat és jogtárgyakat.

Csak a szakmai gondolkodás tárgyában.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.07. 11:24:34

@Frengi: annyiban módosítanám, hogy ha észreveszed magadon, akkor lehet ellen tenni. Én is erősen visszafogom magam mindig, hogy a buszon ne akarjak minden 10-18 évesnek beírni az ellenőrzőjébe:)

El Topo (Sgt. Elias) 2011.02.07. 11:26:18

@Szocio Pata (kikvogymukblog):
Nem tudom, én nyilván nem utálom alapból az értelmiségieket. Viszont abban sem vagyok biztos, hogy egészséges dolog az, hogy az emberek többsége manapság egy inggombot sem tud felmutatni, hogy "na ezt én csináltam".

El Topo (Sgt. Elias) 2011.02.07. 11:29:29

@Frengi:

Ebben van valami, volt egy barátnőm, aki bölcsődében dolgozott, és ha együtt kajáltunk, egy darabig nem tudtam elképzelni, mi a szentségért toszogatja a tányéromat. Aztán rájöttem, hogy arra vigyáz, hogy le ne egyem a hasamat.

cd-r 2011.02.07. 11:38:17

látom tizedszer is el kell mondanom, hogy a vasas szakma a szakma, a többi smafu. az a valami, ami megmarad az utókornak, a többi szétmálik, elrohad, elég, azaz egy semmi. egy szép kovácsoltvas kerítésnek 200 év múlva is a csodájára fognak járni, amikor a sok orvosra, ügyvédre és többi léhűtőre már a rokonai sem fog emlékezni.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.07. 11:48:32

@El Topo (Sgt. Elias): a sámán sem tudott anno, aztán mégis ő volt a szellemi vezető.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.07. 11:49:45

@cd-r: mondod ezt annak a biztos ismeretében, hogy a kovácsoltvas kapuk fő felvásárlói az orvosok és az ügyvédek?:)

2011.02.07. 11:56:34

@cd-r: már ha el nem lopják:)

El Topo (Sgt. Elias) 2011.02.07. 12:15:37

@vészmadár (pica pica): Ezt vágom, de mintha mostanában minden hülye sámán akarna lenni.

2011.02.07. 12:16:03

@Frengi: Van igazság abban amit mondasz, de másik oldalról is nehéz néha.
Pl. hiába magyarázom el valakinek, hogy attól, hogy nem veszi át az ajánlott küldeményt (nem megy érte a postára), nem ússza meg a dolgot, akkor is csak a magáét fújja, hogy de ő nem kapott levelet.
15 napos fellebbezési határidővel rendszeresen jönnek a 20-25. napon, hogy mit csináljunk, neki nem volt előbb ideje, hogy azért nem fizette a részletet (mondjuk másfél évig) mert (ez a kedvencem) "nem kűdtek csekket!", stb.

Ha erre az ember megpróbálja megmagyarázni, hogy az adott helyzetben talán neki is lett volna némi tennivalója, akkor jön, hogy milyen hülye a jogász, nem tud az semmit, stb.
Igaz, persze, hogy rengetegg seggfej van köztünk, de sokaknak csalódást kell okoznom azzal, hogy az elegáns, körúti, belvárosi irodákban trónoló, idős, tapsztalt kollégák között is rengeteg akad, aki nem (csak) emberileg, de szakmailag is szar.
De már csak olyan a magyar, hogy jobban hisz a közepes ízléssel de drágán berendezett irodának (az obligát Justitia szoborral és vaskos kötetekkel), a fakormányra rakot potrohnak és a drága karóra-cipő kombinációnak. Egy haverom első konzultációt is csak 50000 Ft-ért vállal és sorban kilincselnek nála az emberek, holott az ügyek jó része olyan, hogy egy értelmes bojtár önállóan megoldaná _secperc_ alatt...
(Csak, hogy fényezzem magam egy kicsit: egy munkaügyi pert most keresetlevéllel, egy tárgyaláson nyertem meg Petrocelli-díjazásért a haveromnak, amit egy "ügyvédúr" nagy hűhót csapva, 2-3 tárgyalást vizionálva 80+ sikerdíjért akart elvállalni...)

la paloma de la rosa 2011.02.07. 12:26:50

@El Topo (Sgt. Elias): A nap kommentje :D Még mindig nevetek :D

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.02.07. 12:30:56

@El Topo (Sgt. Elias): Ne izgasd magad, a civilizacio ugyis a vesztébe rohan. Majd meglatjuk, hogy egy Mad Maxes posztapokalipszisben mint kezd majd magaval a sok excel-huszar!

El Topo (Sgt. Elias) 2011.02.07. 12:44:33

@la paloma de la rosa:

Amikor rájöttem, mi az ábra, én is nevettem.:)

El Topo (Sgt. Elias) 2011.02.07. 12:46:00

@altoid:

Nyehehehe, Tabáni István a Mad Max-es usztaságban.:D

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.07. 12:47:29

@Brother Love: azért egyet tegyünk hozzá: nem normális, akárhogy csavarjuk, hogy egy törvény szövegét egy bélabá nem ért meg. És nem feltétlenül a bélabák hibájából.

a fizetési felszólításos dologban biztosan igazad van, de őszinte leszek: ki nem szarja le. Ha nincs pénz, akkor nincs, akkor majd befizetem, ha lesz. Ha választhatok, hogy befizessek egy telefont vagy együnk, akkor az utóbbit fogom választani, ugye megérted?:)

2011.02.07. 12:52:57

@vészmadár (pica pica): Az elsővel teljesen egyetértek, ebben nincs vita.

A másodikban csak ott a gond, ha utóbb azt hörgik, hogy a "ki nem szarja le" hozzáállás miatt a 8000 Ft-ból lett 36.000... Mellesleg a legtöbb ilyen ügy abból ered - jól írod - hogy az emberek leszarják a tartozásaikat.

Persze nálunk mindig jön valaki, aki "megvédi" az adósokat, hiszen (nyilván) mindenki önhibáján kívül adósodott el.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.07. 13:05:23

@Brother Love: persze, én értelek téged, és igazad van. Csak lásd te is kicsit amásik oldalt is: a bankom például (nem, nem költői túlzás) akkor és annyit emel le a számlámról ilyen-olyan hivatkozással, amikor és amennyit akar. Hitelkeret-változtatás, faszom, bármi. A hőszolgáltató közli, hogy ugyan van egyedi fűtésmérő a lakásban, de az nem azért van, hogy annyit fizessek, amennyit fűtök, nem: a ház teljes fogyasztását (ami annyi, amit ők bemondanak, nincs mód ellenőrizni) leosztják nekem olyan arányban - na ezt figyeld - amennyit TAVALY fogyasztott a lakás. Konkrétan nálam az előző bérlő. Ha megkérdezem, hogyhogy ennyi a fűtés, akkor közlik, nem tudják, "biztos hidegebb volt a hónap". Aha. október óta járok az eonba, hogy írják a kurva villanyórát a nevemre, hol ezért nem írták, hol azért (főként mert a villanyóra előző tulaja, az előző bérlő meghalt. Azaz a bérbeadó város kellene viszaírassa a saját nevére, én meg tőlük tudnám átvenni). Erre most kibasznak 5havi számlát, de persze közlik, ez az én hibám volt... HE?

szval szép dolog az időben fizetés, csak lehetetlen. Komolyan az. Mert ügyet intézni nekem plö 3 hét, míg egyszer el tudok olyankor szabadulni, amikor van is hivatal.

és újra leírom: én tudom, hogy én vagyok a hibás, de ha az a kérdés, eszik-e a család vagy befizetjük a hasraütésre kinyomott fűtést, akkor bezony mi eszünk.

2011.02.07. 13:09:56

@El Topo (Sgt. Elias): A diploma még nem jelenti azt, hogy értelmiségi is valaki. Az egy létforma. Amikor megkapod a diplomát, akkor jössz rá, hogy tulajdonképpen nem tudsz semmit, mert amit eddig csináltál az nem szól másról, mit felkészülni a vizsgákra, gyorsan, mert idő van.
A tanulás csak ezután kezdődik, amikor van időd szakirodalmat olvasni, de a most már legalább tudod, hogy amit felszedsz, melyik fiókba tegyed.

2011.02.07. 13:14:24

@Brother Love:

Na a haver ügyfelektől mentsen meg az Isten:
-Figyelj haver, kellene írni egy papírt, de nyomjál már rá pecsétet is !
-és mi legyen rajta?
- hát csak annyi, hogy eladnám a csávónak az a kis telket….

(hát anyád...)

alzira 2011.02.07. 13:17:20

Én mindig azért izgulok, hogy engem olyan orvos ne gyógyítson, olyan tanár ne tanítson, olyan mérnök ne tervezze a házamat, aki végigbukdácsolta az egyetemet. minden mesterségnek van alja, csak amikor kiderül, az már késő :(

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.07. 13:23:49

@alzira: mert abban a téveszmében élsz te is, hogy a jó tanár az, aki színjeles volt. Holott a jó tanár az - hogy úgy mondjam - az, aki annyira jó, hogy még az egyetem sem tudja kiverni belőle a képességeit.

2011.02.07. 13:26:06

@Brother Love:
Az én exem mindent eljogászkodik, ahelyett, hogy ha jön a számla, szépen kifizetné, nem megvárja a határidőt, és még azon túl is, ellene mond mindennek, a vége aztán az hogy mégis csak fizetni kell, pedig egyszerűbb lenne megmeggyezni a hitelezővel.

Mondom én.

Kaptam egy szép kis FMH-t 130eFt és jár. Jó, gondoltam kifizetem a tőkét, a kamatra meg kérek részletletagadást.

Nem így az ex.

Elolvasta figyelmesen (én a számokat és dátumokat könnyedén ugrom át)
Kibogarászta, hogy a követelés elévült. Ellene mondott. Na ná. Már kezdtem aggódni, hogy fizethetek, mert a PKKB nem mozdult ám rá 6 hónapig semmit.
-Kész, vége, felejtsd el.
- Tudhatnád, hogy az ügy el nem enyészik, valami befejezésnek kéne lenni.
Levél a PKKB-tól: az eljárást megszüntetem.

A bank meg bekaphatja.

la paloma de la rosa 2011.02.07. 13:27:38

@altoid: Ne is mondd! Legrosszabb rémálmom válna valóra. Nagyjából két nap után halott lennék.

2011.02.07. 13:28:30

@vészmadár (pica pica): Hát veled kibaszócskát játszanak, ráadásul egy nagyobb társasházban pl. egy idióta közös képviselő is sokat ronthat a helyzeten. Én nem is az ilyen esetekről beszélek, hanem arról, amikor egyszer csak elkezdik nem fizetni valamelyik számlát, részletet, mert csak, majd, ha jönnek a következmények, akkor sírnak.
Elég sok adósom van, köztük olyan, aki pl. felvett munkáltatói hitelt (ez nagyon kedvező, mert kamatmentes, meg jóváírások, stb.) de gyakorlatilag 2-3 hónap után már nem fizetett egy részletet sem, én kopogtattam nála, hogy kérjen átütemezést, halasztást, stb. megíratm neki a kérelmet, stb. - baszott mindenre (ez kb. másfél éves történet).
MOst egyösszegben bukta a hitelt, megy rá a háza, minden, persze most teleordítja a világot, hogy ki akarják tenni azuccára...
Én elsősorban ezekre gondoltam.

Szomszéd Tibi 2011.02.07. 13:35:51

A posztban szereplő monológ akár tőlem is származhatna...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.07. 13:38:41

@Frengi: Hogy ez mennyire így van! Egyik kollegából ügyész lett. Azóta van az arcán ez az "azt mondasz amit akarsz úgyis begyanúsítalak" vigyor. Bírósági titkár kollega, egy bizonyos magasságból néz le az alattvalókra. A smasszerek: pont úgy van. Az ügyvédek magasak, jóképűek, intelligensek, kiválóan vezetnek autót és nagyszerűen tőzsdéznek. Főleg a jelöltek.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.07. 13:40:06

@brutuska: Ezt a legendát Magyarországon legkorábban Grosschmied Béniről (később Zsögöd Benő) terjesztették, akkor még automobil nélkül.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.07. 13:42:09

@Brother Love: na, előadjam a faszfej lehúzós kollegákra rinyáló modoros ügyvédjelöltet? Nagy a kísértés :-)

2011.02.07. 13:45:24

@Professor Pizka: nyehehe... Ezen túlmenően aki ügyésznek megy, alapból valami kehes, szemüveges, frusztrált gyökér, csajok közül csak szemüveges, enyhén bajuszos, lapos fapicsák...

Egyébként amikor szakvizsgáztam, a vizsga előtti dumálgatások között úgy tapasztaltam, hogy a legbeszaribb fajta az ügyészjelölt, jó fejek voltak az ügyvédjelölt csajok, meg - légy erős - rendőrök között.
A többi beszari, még folyosón is jegyzetet lapozgató, izgalomtól kiszáradt-büdösszájú, rosszul öltözött majom volt.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.07. 13:46:47

@vészmadár (pica pica): panaszkodhatnék, (de nem teszem, mert pénzt keresek vele) hogy mennyi piszlicsáré faszságra kell ügyvédet fogadni, mert a Fényes Tekintetű Hivatal addig szívózik, amíg nem jön egy ügyvédi levél, legalább kétszer olyan bikfanyelven fogalmazva, mint amilyenről ők legnedvesebb álmaikban álmodni tudtak. Aki ellátogat a raerunk.blog.hu internetes oldalra, amelyet egy magát Professor Pizka néven nevező személy üzemeltet, akkor megállapíthatja, hogy a fenti közlések igazságtartalma tapasztalati bizonyítást is nyert.

Bakkerovics Bakker 2011.02.07. 13:49:01

kitűnőjen leírta a poszt-toló a meglátásajimat.
csak granulálni tudok hozzá.

2011.02.07. 13:49:22

@Professor Pizka: Persze, a jelöltek...aztán húsz év mulva meg:

"most kezdenek szabadulni azok az életfogytosok akiket jelöltkorodban védtél kirendelésben"

McH 2011.02.07. 13:52:50

Érett a szájba rúgás, főleg a tanárok miatt (anyósom tanár, és éjfél előtt ritkán végez a dolgozatokkal stb.), persze sok igazság is van benne. Nagyon jó a poszt!

Reménykedtem, hogy vegyész is lesz benne (nem vegyészmérnök), kíváncsi lettem volna milyen okosat tudnak rólunk mondani. :D

blur7 2011.02.07. 14:02:02

@El Topo (Sgt. Elias): Mesélted. A két férjet is. :)

escargot 2011.02.07. 14:02:08

Azon töprengek, vajon a közgazdászok és az informatikusok miért maradtak ki az alkoholista-listából? Pedig mindenki tudja, hogy az előbbiek drága koktélokon és viszkiken élnek juppibárokban, az utóbbiak meg az olcsó sört tolják a gép mellett, ha a kóla elfogyott.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2011.02.07. 14:16:38

@Disznó Úr: Emlékszem, egyszer a káépületben lézengtem vizsgaeredményre várva, és láttam, ahogy egy építős kolléga dühöngött, hogy nulla pontot kapott valami feladatra, holott csak egy előjelet nézett el. Aztán egy kicsit elgondolkodott hümmögve, hogy ha ezt egy hídnál játszotta volna el...

Egyébként meg ugye "szakmai sovinizmusunk jogos önámítás".

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.07. 14:19:34

@Brother Love: ó, ilyenről lehetne napestig beszélgetni. Lényeg, hogy ők mindig áldozatok. Volt egy autóhiteles pasas, akinek vitte volna a bank a kocsiját meg nem is (nem voltak rendeben a papírok) végül a bíróság megszülte a döntést, hogy a kocsit vissza kell tenni szépen az adóshoz, mert a bank százhetvenezer dolgot rosszul csinált, és kezdeni szépen elölről a tartozás behajtását. A kocsi addigra egy lényegében forgalomképtelen romhalmaz lett, gyanús papírokkal (négy évig ment a per). Mondom az ügyfélnek, hogy a kamatos sokpénz tartozását jelentősen mérsékelhetnénk, ha beszámítanánk a felelős őrzés költségeit, amíg a bank miatt nem tudtuk értékesíteni az autót. Ő nem, ő följelenti és bepereli a Tökömtudja-Car 2001 Bt.-t aki miatt ez az egész volt, az a pénz a banknak nem jár. Ekkor lett elegem.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.07. 14:20:45

@Brother Love: hát, azért ismerek olyat, aki látott már egy-két vadítóan jó bőr ügyészcsajt...

El Topo (Sgt. Elias) 2011.02.07. 14:33:24

@blur7:

Baszki, nem ártana jobban figyelnem magamra. Így 40 felett már nem csak a lumbágóra való hajlam jelentkezik, hanem ugyanazoknak a történeteknek a többszöri elmesélésére is.

2011.02.07. 14:56:56

@Professor Pizka: Nem tudom, mert nem büntetőzöm, de nyilván van olyan is. Viszont bírónéniből ismerek egyet-kettőt, aki megbüntethetne szigorúan.. vagy én büntetném.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.07. 14:58:44

@Brother Love: ezek a bíró nénik szoktak percre pontosan a kinevezés után egy évvel teherbe esni és elmenni gyesre. Hogy a mai rosszmáj adag se maradjon el.

2011.02.07. 16:25:25

@Professor Pizka: na, igen, de ez a jobbik eset, esély van egy gyors befejezésre, hogy javuljon a statisztika.

De attól a bírónőtől mentsen meg az isten akik még 50 felett is a városi Bíróságon ossza az igazságot.

2011.02.07. 16:32:37

Barátnőm tanu volt egy perben.

A tárgyalásra várva az alperesi képiselő próbálta győzködni a régi szép idők emlékére.

-Bemegyek a tárgyaló terembe, mit látok? Az alperesi képviselő megvolt, a felperesi is, most az alperessel kavarok, de a felperessel is jártam.

- És a bíró?

-Az olyan régen volt, hogy szerintem már ő sem emlékezett rám.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.07. 16:53:15

@Frengi: nos igen, az igazságszolgáltatásra jellemző egy bizonyos...belterjesség.

2011.02.07. 16:59:31

Volt egy film a Fekete-Fehér, szerintem egy nagyon jól megcsinált film volt, a témát már ismertem, jobbról is balról is. (az áldozat unokája az ügyfelünk volt)

na ott a kövér cellatárs beszél az ügyvédjéről, nem tudom pontosan idézni, de a helyzet tökéletesen jellemzi.

Az ügyész szerepében Magyar Elemért fedeztem fel (ő volt a Pusoma ügyvédje eredetileg.) Jól csinálta, mert eredetileg ügyész volt, csak később állt a másk oldalra.

Amit nem csinált jól az maga a képviselet, ami végül is az öngyilkossághoz vezetett, a helyébe én 20 méter mélyen hallgattam volna, nem írok belőle forgató könyvet, de hát tudjuk, hogy az ügyvéd erkölcsét pótolja a perköltség.

666E 2011.02.07. 18:10:56

körzeti orvos:
- Hagyjad már! Aki nem a privát rendelőmbe jön az nem is beteg!

(valósan elhallott telefonbeszélgetés részlete)

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.02.07. 18:19:51

A feleségem egy időben okmányirodában dolgozott. Voltak ott szép ügyek (Még tanúskodnia is kellett, szerencsére nem gyanúsították meg :) ).
Általában azt felejtik el az emberek, hogy az autót ki kell vonni a forgalomból, ha nem akarjuk használni, esetleg eladjuk roncsnak. Vagy átíratni, még akkor is ha ajándék.
Jöttek a kifogások meg a töredelmes bevallások:
"Hát az már évek óta kint rohad az erdőben"
"Egy zsák krumpliért cseréltem el. Nem tudtam, hogy át kell íratni."
Mert ugye a teljesítményadó fizetési felszólítások akkor is mennek az eredeti tulajhoz, ha már régen nem az övé.
A másik értetlen fajta aki hetente hagyja el a személyit. Főleg 70 fölött szokott előfordulni.
De voltak hírességek is, a meztelen lantostól (akkor ruhában volt) még könyvet is kapott. (Jó volt gyújtósnak. :) )

Másik

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.07. 19:04:21

@Judea: ennek a legszebb dolgait a földek tudják produkálni. Nálunk ugye mindenki egy tévedésből viagrát zabált, kangörcsben szenvedő szarvasbika hangerejével bőgve félti a Szentséges Magyar Anyaföldet, de arra senki sem gondolt, hogy a föld öröklésére valamiféle ésszerű szabályt vezessen be. A kárpótláskor a józsibácsik akik örököltek rendszerint hatvanon-hetvenen túli, sokgyerekes parasztemberek voltak, akik mára nagyrészt. Meghaltak, és mostanában megy ki a gyerekeik generációja is. Mivel azonban az öregek és a gyerekeik is még a sokgyerekes modellben éltek, nem ritka, hogy egy-két hektár, pár aranykoronás legelőnek van hatvan tulajdonosa. (A 'hatvanháromba' meghalt öreg Józsinak volt kilenc gyereke, abból további nyolcnak volt négy-öt, ezeknek van fejenként két-három) így mára egy-egy embernek van 9/785-öd része a földből, ezt a földhivtala akkurátusan vezeti. Csakhogy a természetben ezer éve az egyik testvér és annak vmielyik leszármazottja műveli. Aztán néznek nagyokat, hogy a szar kis legelő eladására gyártani kell két kiló papírt és megkeresni Mari keresztmama nagyobbik fiának a mindhárom lányát, az aláírás végett...
Na persze, aztán inkább nem kell az papír, két magyar ember, ha kezet ráz, akkor minek papír. Aztán három év múlva indulhat a birtokvita...

2011.02.07. 19:11:18

@Professor Pizka: Így örököltem én kb egy sírhelynyi erdőt, kárpótlásból, mert ami jár az jár.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.02.07. 19:17:03

@Professor Pizka: Anyósomnak 5 testvére van. Egyszerre birtokolták a szőlőt meg a szülői házat. Mire eladták kész csoda volt. Aztán morogtak a szegényebb tesók, hogy 6 milláért tudták eladni a 100 éves házat, ahol a WC, fürdő gyakorlatilag egy helyiség volt a konyhával. (Ez volt az előtér is.+ volt két szoba) Mivel az egyik tesó ápolta a nagymamát övé volt a fele. A többiek a felének az ötödét kapták. (Kb. fél millió lett a vége, mert voltak költségek is.)
Megvettük volna, de nem volt tőkénk a vevő srác is csak felével rendelkezett és a bank elutasította a hitelkérelmét a fenti WC-s felállás miatt, meg akkora repedés volt a házon, hogy befért a kezem.
De volt barátnőmnek is volt kb. 1/30-ad háza.
Anyukám pl. érdekes helyzetben van: Van egyszer egy fél ház harmada. (1/6) Apai örökségből. Meg ugyanennek a fél háznak a felét fogja örökölni anyai részről. (1/4)
Hárman vannak testvérek a legidősebb csak féltesó, így nem örököl anyai részről.
Bonyolult az élet az biztos. :) Nem lennék jogász, mert baromira képlékeny szakma.
Legjobb pl. az elbirtoklás, köcsög rómaiak miket ki nem találnak.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.02.07. 19:20:02

@Judea: Ha kiszámolom akkor ebből 5/24 lesz az enyém ha mindenki meghal a felmenőim közül.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.02.07. 19:23:49

@Frengi: Az erdő az azért jó, mert olcsóbban tudod venni a tüzelőt az erdészettől. Senki nem fogja megmutatni neked, hol van az erdőbirtokod, nem is tudják. Ha így lenne, már mindenki letarolta volna a sajátját és alig lenne élő fa.

naavii 2011.02.07. 19:28:54

Azért azt látni kell, hogy a jól képzett mesteremberek semmit sem utálnak annyira, mint az okostojás kuncsaftot. A múltkor az autószerelőnél is csak annyit mondtam, hogy szerintem az üzemanyagszivattyú nem adja le a 3,6 bar-t ami a könyvben van, rá kéne mérni, hát, azt a gyilkos tekintetet látnotok kellett volna...

2011.02.07. 19:30:07

@Judea: azt sem tudom hol van, de nem is érdekel.

ezt imádtam mindig az birtok perekben az 528/1250 -tulajdoni hányad, különösen társasházaknál, meg földnél.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.07. 19:30:44

@Judea: ó.. az elbirtoklás... szavaljuk együtt hangosan: Res habilis, titulus, fides, possesio, tempus! Az excepciok, a replicatiok, a lex Atinia, a Plautia és az actio Publiciana...

a madarakon és az orgonákon túl további hülye hobbikkal is bírok.

A Tyne folyó déli partja 2011.02.07. 19:32:15

@vitaygeorgina: az utolsó mondatoddal nagyon egyetértek. illetve, a többivel is, de ez a legjobb.
mellesleg, én speciel délután négykor indultam haza anno az iskolából. aztán este 8kor még mindig dolgoztam otthon.
amúgy meg, kíváncsi lennék az emberke mit is dolgozik:P

2011.02.07. 19:41:01

Szerintem az ügyvédkedés egy nagyon veszélyes szakma.

Azthiszem D. Béláról már meséltem, az ex védte kirendelésben, 18 késszúrással műtötte meg a bögrecsárdás öregasszonyt, de felmentették, mert bolod volt, a kéynszer gyógykezelés meg nem tart sokáig, amikor kiengedték felkereste az ügyvédjét mert mé ne.

Egyszer egy vidéki szálloda bárjában kávézgattunk, mondja a pultos csaj, hogy én ismerem án az ügyvéd urat, - ???
- az apukámnak volt az ügyvédje.
az ex majd nem lenyelte a kávés kanalat, mert az ügyfélre sem emlékezett, nem még a családtagokra.
Szerencsére tisztázódott, hogy válóper volt, és mindet megnyertek. (hangos sóhaly, kövek esnek le).

De mi van ha csontig elvesztett volna mindent, vagy a papa Sopronkőhidáról küldi a karácsonyi lapokat azóta is.

És mire tisztázódott a kávé fele már hiányzott.

(Öröm volt nézni, ahogy kiverte a víz.)

2011.02.07. 19:44:59

@Judea: Ilyen példákkal gyötörtek család védelem tantárgyból, ha megtetézik még egy ági vagyonos, haszonélvezetes példával is akkor tuti a bukta.

A Tyne folyó déli partja 2011.02.07. 19:46:33

@Blassius: na, a "tanárok sokat keresnek, pedig alig dolgoznak" témát az előző csoportvezetőm folyton emlegette. természetesen, fingja nincs arról, milyen is egy iskolai osztály, és mit is dolgozik egy tanár. a másik, feljebb lévő csoportvezetőm mondta neki, (neki tanár volt az anyja, és néha besegített az órákon), hogy nehogy azt higgye, hogy 30 9 évessel, vagy kamasszal olyan nyugis...

A Tyne folyó déli partja 2011.02.07. 19:49:51

@Frengi: "az nem szól másról, mit felkészülni a vizsgákra, "

vagy egyesek esetében arról se. most volt a héten hír, hogy egy Oxfordba!!! járó egyetemista (jogász) be akarta perelni az egyetemet, mert megbukott a vizsgáin. a per alapja: őt az egyetem nem készítette fel, hogy hogyan kell vizsgázni...

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.02.07. 19:57:00

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Nem a Vinkelvoss fivérek voltak? Ők a voltak akik 60 Millát leakasztottak a facebookos csávóról. Mert vele akarták megcsináltatni az ötletüket, de a gyerek inkább megcsinálta saját szakállra. Mostanában olvastam, hogy újra perelni akarnak, mert úgy gondolják rosszul számoltak a bíróságon az első pernél.

A Tyne folyó déli partja 2011.02.07. 20:00:12

@Judea: ? nem, ez egy oxfordi egyetemista volt, Maria Abramova.
feljelentette az egyetemet, hogy nem készítették fel a vizsgákra, ezért megbukott. és a vizsgák neki "pszichológiailag nagyon megterhelők voltak..."
nahát, egy egyetemen, tényleg?

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.02.07. 20:07:06

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Persze, értem. :) Az ikertesók amcsiban laknak és a Harvard-ra jártak. Most nem tudom mit csinálnak, de előtte sem voltak szegények és a per után meg kőgazdagok lettek.
Az eset nem teljesen egyértelmű, mert a Zukerberg (Facebook) egy olyan oldalra kapott megbízást (Tudomásom szerint csak szóbeli.) ami egyetemistákat nyilvántart. Viszont ő ennél tovább ment és egy szélesebb közösségi oldalt hozott létre. Persze az alapötletet lopta valamelyest, de szerintem ez olyan mintha Medici beperli Leonardót, hogy fessen egy festményt egy nőről, Leonardo meg megfesti Mona Lisa-t a maga szakállára és eladja másnak.

Sörhastáncos 2011.02.07. 20:13:46

@Frengi: ismeretségi körben ezt hívják szívességi vérszívónak.
Részletekben már egy posztnyi anyag is összejött itt a blogon is a típusról, akiben az fel sem merül, hogy ismerős - teszemazt - fodrásznál ne fizessen, de a szellemi tevékenységet látásbóli ismeretségi alapon is ingyenesnek véli.
Büszkélkedett már el ilyen azzal, hogy "Kellett a tervrajz a garázs engedélyezéséhez, szóltam a falu másik felén a mérnöknek, de azzal kezdtem, pénzt nem merjen kérni érte"
No comment

vitaygeorgina 2011.02.07. 20:57:06

@brutuska: na, még ha részben vicc is, ha volt pedagógus felmenő, akkor tudod, hogy attól, hogy háromkor hazamész, a munka még nem marad abba. Van ott dolgozat, órára készülés, kirándulásszervezés, meg egyéb izgalmak. Be lehet úgy is nyolckor fejezni a munkát, hogy nem a tanáriban ülök.
De nem részletezem, mert már így is magam vagyok tipikus rinyálós pedagógus, és rinyálásból ennyi elég is.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.07. 21:15:55

@Sörhastáncos: erre szoktam azt mondani, hogy ez itt olyan, mint a kupleráj: előre kell fizetni. A szívességi ügyvitel a garázstervtől az ingatlan átruházáson át a végbéltükrözésig, mindennek árt.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.02.07. 22:51:16

@Sörhastáncos: már egy posztnyi poszt is összegyűlt, Ingyenélő néven, úgy emlékszem :)

doktrina (törölt) · http://haziorvos.blog.hu 2011.02.07. 23:58:43

@Frengi: ez igaz. ha véletlenül bkv-zom, azt nézem az embereken, hogy nagyjából miben fog meghalni, milyen elhanyagolt lehet a cukorbetegége meg ilyenek.

Amúgy a mióta itt olvasgatok, rájöttem, hogy baromi modoros vagyok, ráadásul mint a posztból kiderül, a legalja, mert házi :)

@sörhatáncos: mérnök-orvos házaspár tagjaként ezt teljességgel alá tudom támasztani. "te figyelj, te úgyis orvos vagy" -és akkor itt jön a kérdés. Rendszerint olyan dolog, amivel esze ágában nincs sorbaülni, de én most pont kapóra jövök.
A szocpolmegvonás előtt rohamtempóban megrajzolt tetőterekről meg ne is beszéljünk.

2011.02.08. 07:57:14

@doktrina: ez annyira tipikus, de ugyan ezért nem szertek ilyen dologgal ismerőshöz menni, mert többnyire az van, hogy minderől beszélünk, de az ügyről éppne nem, ha meg megkérdezem, hogy mit fietek, akkor meg azt hogy ugyan hagyjad.

Volt egy ügyvédem, a férjem kollégája,de nekem is barátnő, azzal telt az ügyitézés, hogy menjek be hozzá este, a gépíró kisasszony szintén haver, nos a kérelmet ugyan nem írtuk meg, de 3 ügeg egerszóláti olaszrizlingnek annyi volt.

Nálam alap, hogy barát, ismerős nem fogható munkára, mert neki is lehet rossz napja, mivan ha mégis elbasz valamit, se reklamáció, se garancia.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.02.08. 08:12:38

@Frengi: nagyon igaz, én pl pénzügyesként alapból nem vagyok hajlandó senkinek befektetési tanácsot adni, barátnak aztán meg végképp nem. Mert mi van, ha nem jön be? Oda a barátság, engem meg megesz a lelkifurdalás.

blur7 2011.02.08. 09:16:34

@altoid: Pár éve olvastam, hogy Donna Karan és Barbara Streisand barátnők. Valamelyikük adott a másiknak befektetési tanácsot (talán Karan), és az milliós nagyságrendben veszített a tőzsdén. És dollárban persze.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.02.08. 11:09:20

Én sem szeretek tanácsot adni számítógép vásárlás terén, mert abszolult szubjektív, hogy milyet vesz az illető.
A legtöbb piacon lévő géppel nincs komoly baj, legfeljebb azokkal, amelyek gyanúsan olcsók.
Ráadásul a legtöbben vagy irodai munkára, vagy játékra veszik a gépüket, így nem kell sokat gondolkodni. Ennek ellenére sokat hezitálnak. Általában azokat javaslom ami nálam is bevált.
A napi trendeket meg nem mindig követem, csak ha én is vásárláson gondolkodom. Ha számítógépboltban dolgoznék akkor talán naprakész lennék, de így mindig csak a felszínt kapargatom.

Sörhastáncos 2011.02.08. 11:32:43

@Modor Tibi: Hasonlítanak, de nem ugyanazok. SZVSZ a különbség a kettő között az, hogy az Ingyenélő tudja, hogy lejmol, és nem - csak - a "célpont" szakterületére korlátozódik ez a tevékenysége :)
A szívességi vérszívóban meg fel sem merül, hogy a másik szakterülete (ami szerinte ugye nem is munka, mert "mi azon a munka, hogy egész nap a billentyűket nyomogatja?") mögött valami van (tanulás, idő, energia) amiből szeretne valamit visszakapni.

Kerestem, de nem találtam azt a kommentet, ahol egy informatikus írta le, hogy állandóan jönnek hozzá "gépet csináltatni" szabadidejében, szívességi alapon. Ha megcsinálja így, egy héten belül jönnek panaszkodni, hogy "elcseszted, még mindig lassú, satöbbi" (miután felkerült a friss rendszerinstall mellé 300 féle toolbar és hasonló). Viszont ha kér érte valamit, akkor nincs ekkora szájuk utána...

mesehos · http://www.magyarorszagnaploja.blog.com 2011.02.09. 21:26:04

Nehéz életed lehet,ha mindenhez így állsz hozzá. Ha netán van némi igazság abban amit írsz,akkor is ennyire általánosan leszarozni mindent elég egyszerű és túl könnyű.
Te Mérnöknek készülsz ? : ))) Ha vicc az egész nem szóltam ! :)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.02.09. 21:50:07

@mesehos: Az egész blog vicc, úgy ahogy van. Megnyugodhatsz.

tris 2011.02.28. 16:36:56

a végén jót nevetem - végig mondtam hogy igen van benne valami, bólogattam. Mondanom sem kell a legutóbbi a szakmám.

csak annyit tennék még hozzá, hogy a gépészmérnökök is alkoholisták
süti beállítások módosítása