Végre teszi a rendőrség a dolgát

2010/10/25. - írta: Modor Tibi

-Jól megadták végre Kaposváron ezeknek a vadállatoknak, szegény Öcsi bácsi meg a Bozsik Cucu is csak forog a sírjában, amit ezek itt szurkolás címén művelnek. Igazi szégyent hoznak a Honvéd névre. Láttad a Hiradóba', Ferikém?

-Hógyne láttam volna, Jancsi bácsi. Nem mondom, aki keresi a bajt, az megérdemli, de hát családosok... 

 

-Családosok, az apjuknak a faszát családosok. Érdekes módon bárhol balhé van, mindenki csak éppen arra járt, meg csakis a nőket, a rokkantakat meg a gyerekeket verik agyon a kobrával meg sprézik le. Idefigyelj. Én már ötven éve járok ki, de soha semmi baj nem ért. Mert ha látom, hogy baj lesz, akkor arrábbmegyek, ennyi. Mert ezek ott pofáznak meg kíváncsiskodnak, nézelődnek, hát megkapták. Ez van! Minek mentek oda? Minek visznek egyáltalán gyereket meccsre? Hogy lehet valaki ilyen felelőtlen? Már ha esetleg tényleg lett volna ott bármilyen gyerek.

Tudod, ez miatt a huliganizmus miatt ilyen egy rakás szar a focink már mióta. Miattuk nem merem kivinni a 13 éves ikerunokáimat a meccsre, mert ezek a kopasz állatok megvernek mindannyiunkat. Be kell vezetni azt, ami Nyugaton már évtizedek óta működik: egyszerűen lecsukni az összes bajkeverőt, bevonni az útlevelüket, és bizony keményen oda kell nekik baszni, hogy egy életre megtanulják, hol balhézzanak. Ott már sikerült rendet vágni, ott nincsen semmilyen gyalázkodás meg dobálás. Letöltendőt nekik, aztán lehet ugatni itt a jogokról vagy bármiről.

Itt van a nagy elmaradásunk a Nyugattal szemben! Amíg odakinn a rasszizmus ellen kötelező felolvasni a játékosoknak a meccs előtt egy olyan nyilatkozat-izéket - nagyon nemes kezdeményezés -, addig ezek itthon meg azon ügyködnek, hogy a Himnuszt énekeljék el inkább. Kokárda is kötelező lesz lassan meg a bocskai?

Az itt a baj, hogy a Hemingway úr is mennyire karakán módon, kitartóan harcol az ilyen szélsőséges felforgatók ellen, hogy újra visszatérjenek a békés drukkerek a stadionokba. Az igazi sportszerető, családi közönség, tudod? Hogy bátran lehessen akár egy MTK-snak is beállnia a Korzóra, vagy egy honvédosnak a Mildenberger úti lelátóra ülnie. Amikor a Hemingway úr megvette a klubot, azt hittük, hogy megmozdult végre valami - de aztán újra meg újra megtörténik ugyanaz a szégyen. Sajnos ő még mindig kevés egyedül, meg amíg ilyen sötét bűnözők, ilyen alvilági alakok nevezik magukat drukkernak.

Kevesen próbálnak tenni bármit is. Ott volt a Végh Anti: nagyon jó barátom volt, Isten nyugosztalja. Na ő például próbált tenni a magyar fociért, nemcsak pofázott róla. Több könyvet is kiadott arról, hogy mi a baj a közeggel, mi miért nem jó. Olyan ez tudod, mint a internetten is mesélte a lányom, hogy sokan fényképezőgéppel járják a várost, és lefotózzák a szemetet meg a falfirkákat, és utána kirakják a internetre: na ezek az emberek is legalább tesznek valamit azért, hogy javuljanak a dolgok. De a csürhével nem lehet így bánni.

Sajnos ezekkel nem lehet beszélni, itt a szép szó nem használ, csak az erélyes fellépés. Tudod, négy éve is úgy féltettük a gyerekeket, amikor ezek a fosztogatások voltak ott a Felszab' térnél is - szerencsére a rendőrség azért tudta a dolgát. Érdekes, hogy meccsre járni, emberkedni, tüntetni, balhézni van ideje ezeknek - dolgoznak ezek egyáltalán? Szóval akkor úgy éreztem, hogy végre Engem mint tisztességes, adófizető állampolgárt meg a Családomat védenek ezek az emberek, sokszor az egészségük meg az életük kockáztatásával is! Lenyűgözött az a szakszerűség, ahogy tették a dolgukat. Ők az igazi hősök manapság. Az motoszkált a fejemben, hogy nem kéne valahogy ezt megköszönni? Első dolgom lenne azonnali fizetésemelést meg új lakást, üdülési lehetőséget adni a rendőrségnek, ha rajtam múlna. Erre meg most ezek a hugyosok sírnak kárpótlásért, hát én a gumibottal adnák nekik inkább...

Úgyhogy amíg nem regulázzuk meg végre rendesen ezt a csürhét, nem megyek én ki többet meccsre - megfogadtam. Na lassan lépek, Ferikém - hogy áll a számlám?

-Harmincegy mínuszod van, Jancsi bácsi. De ráér ötödikéig.

-Jól van, Főnök úr. Köszönjük a bizalmat. Jó egészséget, jó pihenést.

81 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.10.25. 07:21:14

Whehehe...
Bonehed faszfejek milyen humanisták, ha gyerMekekről van szó!

2010.10.25. 08:55:34

Én nem csak a huliganizmus miatt nem járok meccsre:) Érdekesebb a Dunát nézni, hogy folyik:)
De azért tényleg pofátlanság, hogy nem képesek egy rendes stratégiát kidolgozni a huligánok ellen az illetékesek.

Mitya Ivanov 2010.10.25. 10:06:31

sokszor az ún. csendesülős szurkolókból lesz a legnagyobb vadállat, amikor egy bedobást elnéz a spori, akkor habzó szájjal szidja hogy a bazsszadszájbaajó kurvanyádatttteeeeeeeeegecíííí. Szóval szerintem az ilyen egybites tahóktól kellene megvédeni a családokat, meg a gyerekeket, mert ők elvileg a családok között foglalnak helyet. A hulligánok meg külön szektorban, jó esetben.

Néha azt gondolom, hogy Jancsibácsi még egyet szól, akkor beküldöm kék ruhában a libával a hóna alatt, pajesszal, kampós orrában szegfűvel az Aryan Army kellős közepébe.

GreenBP · http://ftcsz.blog.hu/ 2010.10.25. 10:07:41

fasza. valaki bedob fáklyát erre kibasznak 100-200 embert. válogatás nélkül. ez aztán megoldás. röhej.

Der Beste 2010.10.25. 10:08:34

Tökéletesen igaza van Jancsi bának.
Annyiban téved csak, hogy nem a csürhe miatt szar a színvonal, az a huligánok(ez milyen modoros szó már) nélkül is pont ilyen szar lenne.

Netuddki. 2010.10.25. 10:25:07

@Der Beste: Ezek szerint ha szar a futball, akkor lehet törni zúzni?

Elég lenne csak kifizettetni mindenkivel amit tönkretett, rögtön megszűnne a futballhuliganizmus. Ma már minden eszköz megvan hozzá a XXI. században. Mégsem teszik. miért is?

old_field 2010.10.25. 10:43:29

qrvára okos vagy TeTibi.... majdnem mint szegény Tóni barátod/Isten nyugosztalja/ és épp úgy a lényegről nem beszélsz, mint Ő is tette.

MI a sz@rnak vannak a rendezők, ha nem látják, hogy ki dob be többször vmi cuccot a pályára???
hogy lettek átvizsgálva ezek a szurkolók , ha több eszköz maradt náluk ?
MIÉRT kapják a pénzt a rendezők ? hogy közelről nézzék a meccset?
HA vki kimegy gyerekkel, nővel meccsre senki nem garantálja, hogy végig is nézhetik épségben?
HA vki utazik több száz km-t , megveszi a jegyét és normálisan nézi a meccset, senki nem garantálja, hogy végig is nézheti épségben?
ezek a rendőrök 1-2 ezer fradistának is ilyen keményen nekimentek volna ?
akkor ez most jogos volt , vagy pár izomagyú rendőr játszotta túl megint a szerepét ??

AutosVilli 2010.10.25. 10:47:02

Kár hogy nem verték szét a csürhét!!!

old_field 2010.10.25. 10:47:09

ui,
Ha nem lett volna egyértelmű: aki balhézik, az persze húzzon a hűvösre, vagy takarítson stadionokat 1 hónapig....
csak az az út járható, amit Hemi is elkezdett :
emberi közeg, kerítések nélkül.
Persze kellenének a jogszabályok is: aki belép a pályára vagy balhézik : kitiltás, elzárás, közmunka...stb.
ennyi.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.10.25. 10:51:49

Remek volt! 10 pontos! "Itt van a nagy elmaradásunk a Nyugattal szemben!" Ilyen bornírt mondatot, remek!
Egyébként szerintem Jani bának részben igaza van, de mégis egy fasz. Egyszer elmenne Millwall meccsre, nem biztos, hogy ilyeneket mondana. Mert ugye nemcsak a agyonmarketingelt MU meg a Chelsea alapján kell ítélni.

Mitya Ivanov 2010.10.25. 10:53:34

@old_field: Persze Hemi. az nem megoldás, hogy a szurkolók felét kitiltja. 0 néző=0 balhé

Mitya Ivanov 2010.10.25. 10:54:20

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Jancsibácsi akkor is fasz, ha 100%-ban igaza van.

Mikrobi 2010.10.25. 10:55:00

Focimeccseken valóban általában csak a huligánokat verik össze. De 2006-ban válogatás nélkül ütötték-fújták-lőtték-rúgták-letartóztatták a babakocsit toló anyukákat, az étteremben ülőket, a Duna-parton sétáló külföldieket - MINDENKIT! Rendőrruhába bújt brutális állatok!

old_field 2010.10.25. 10:57:20

@Mitya Ivanov: Nemááá... szerintem 10-20 között lehet a kitiltások száma... ezt gondolom, Te is tudod.
Azt nem mondom,h bizonyos témákban ne lehetne rugalmasabb az Öreg, de hol lenne most a Honvéd, ha nem jön Hemi ??
a pálya , mint 1 rossz legelő, a stadion' omladozott...

2010.10.25. 10:58:22

@Mikrobi: focimeccsen sem csak a huligánokat verik...

Italo Balbo 2010.10.25. 10:59:10

"De bazd meg, mostmá a Fidesz van kormányon!" Félelmetesen jó :)

old_field 2010.10.25. 11:00:13

@Mikrobi:
nem tennék teljes párhuzamot,mert jól látod a 2006-ot, de Te is majdnem úgy általánosítasz, mint a rendőrök 2006ban...
a meccsre járók 80-90% a meccs miatt megy ki, a többivel kéne vmit kezdeni.

Italo Balbo 2010.10.25. 11:00:24

@Mitya Ivanov: Inkább úgy néz ez ki, hogy 0 huligán = sok néző

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.10.25. 11:02:01

@Mitya Ivanov: Jaja. Mert nemcsak az a lényeg, mit mond, hanem, hogyan. Tudod, "nemcsak becsületesnek kell lenni, annak is kell látszani" - mellesleg ez is egy modoros példamondat.

2010.10.25. 11:03:36

@Mitya Ivanov: azt hiszem a Vrungel kapitány kalandjai c. sorozatban volt a bálnamentő társaságnak az a kiváló ötlete, hogy lőjük le mindet és megoldódik a bálnák megvédésének problémája.

Mitya Ivanov 2010.10.25. 11:07:43

@Italo Balbo: egy legendásan balhés angol csapat meccsén (Millwall) is vannak családok, meg kisgyerekek is.

A kevés néző szeritnem azért van mert szar a foci, kevesen érzik magukénak a csapatokat, egyre kevesebb a ráfordítható összeg, rossz a pályák állapota, gyakori a verbális agresszió. Ezek közül mindegyik belejátszik abba, hogy kevés a néző, de hogy melyik milyen mértékben, azt nem tudom, csak sejtem.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.10.25. 11:19:27

@Mitya Ivanov: Egykétszer én is kivittem a kölyköt (mondjuk nem Fradi szurkoló vagyok), nem nagyon féltem, mondjuk nem oda kell ülni, ahol a hoolok tépik fel éppen a széket, ilyen egyszerű. Engem inkább az "átlagszurkolói" megnyilvánulások zavartak, nem akartam, hogy a gyerek nyolcévesen megismerje az anális szexkultúra minden elemét, valamint az összes elképzelhető vérfertőzési technikát. Hát meg a meccseket is kurvára untuk, főleg az állandó zakókat.

City of Troy 2010.10.25. 11:25:09

mér' nem lehet rájuk verni a kárt? tisztán látszik a pofájuk a videón. ott a bizonyíték. én is voltam pár meccsen, de érdekes módon hiába játszott szarul a magyar csapat, engem nem dobtak ki a stadionból. :)
Egyáltalán hogy tudnak rakétát bevinni, a seggükben?
könyörgöm ez 2010, oldjuk már meg, hogy aki nem oda való, az ugasson ha a kar, de maradjon kint.

nadivereb 2010.10.25. 11:31:35

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Emlékszem, régen apámmal jártunk meccsre, aztán egyszer, amikor egy Újpest-MTK után azt kérdezgettem egész nap otthon, hogy mi az, hogy "zsidó fakalap", anyukám betiltotta a meccsrejárást.

Müszijő Csirke 2010.10.25. 11:35:10

Na,fene gondolta volna,hogy a kedvenc blogomon is lesz erről a szarról bejegyzés.Ott voltam, kék kabátban botladozok a lépcsőn lefelé egy lityi könny abszolválása után.Annyit fűznék hozzá, hogy a média egy szemétláda, hazug, satöbbi...Amikor 200 ezer forintot kalapoztak össze ugyanezen huligánok az iszapkatasztrófa áldozatainak, még csak egy lábjegyzetre sem futotta tőlük...
Amúgy grat,Tibi, jól tolod,mosolyogtam a modorosságokon :D

Müszijő Csirke 2010.10.25. 11:36:59

Még valami.A legtöbb stadionban hasonló esetben a biztonságiak főnöke pár smasszer kíséretében ilyenkor bemegy a szektorba, kioszt pár pofont, kivezeti a dobálózót és közli vele, hogy 2-3 meccsig ne próbálkozzon a bejövetellel, úgysem fog menni.
Itt a biztonságiak nem igazán végezték a dolgukat.

medvedr 2010.10.25. 11:43:02

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Pont ezért nem értem, hogy a magyar fociban hol a pénz. Miért akarja ezt valaki feltámasztani? Menthetetlen ez a dolog, meghalt.

átlátó 2010.10.25. 11:43:43

Ezek a retardáltak nem értik mi a baj velük. Gyerekekről beszélnek, meg feleségről, meg hogy csak petárda volt.
Az okot se ismerik föl, mondom, retardáltak. És az elmúlt néhány évre visszatekintve, ez egy igen udvarias és határozott beavatkozás volt a rendőrség részéről. külön tetsztt, hogy nem beszüntették a "jelenséget" hanem egyszerűen kitiltották ezeket a retardáltakat.

walker57 2010.10.25. 11:44:01

Mindíg azt emlegetjük,bezzeg a nyugat rendet tudott tenii...
Igen! a németek, angolok rendet raktak.
DE DE DE nem a kerítés lebontásával kezdték, hanem a csapatok motiválásával, azaz a FOCIVAL!!!

Volt szerencsém élőben meccset látni Liverpoolban. valahová hátra és fel, a jegy ára 100 font!!!!
Mondtam a barátomnak, na ezek aztán fociznak.
Azt mondta: próbálnának meg nem focini,mikor a heti 250 fontos fizetésed felét meccsre költöd meg is ölnék őket!!!

Szóval nálunk is itt kéne kezdeni, aztán ha a pályán van mit nézni, akkor(most is) valóban keményen odacsapni a huligánoknak. maradjunk az angol példánál, ők 3 hónapra azonnal helyben lecsukták lecsukják az illetőket.

Ha a rendőrök felszólítják aaz illetőket, hogy hagyják abba a cselekményt mert erőszakopt alkalmaznak és nem megy el onnan, nem hagyja abba, továbbra is katasztrófa túristát játszik akkor vállalja a következményeit is onnatól ne hivatkozzon a jogaira.

Hivatalból jártam Kolontáron többször is, volt olyan isten barma, aki bement a házba fényképezni meg videozni,hogy majd csikedhesen a rendőr meg csak réte hogy uram hagyja abba, uram nem szabad uram jöjjön ki......aztán jött két rebiszes megkapta a köcsögöt és kihozta az meg ordított, hogy erőszak.

Csak annyi jog jár, amennyi kötelezettségnek eleget teszek. Ha jogot sértettem, elvesztem a jogomat is.

Mitya Ivanov 2010.10.25. 11:46:12

@medvedr: Pont azért mert a Zorbánkának ez a kedvenc elfoglaltsága, amellett ugye, hogy ellopja a nyugdíjjárulékokat. Mondanom sem kell, hogy amit ellop, abból Felcsuton épül majd egy 10 ezres stadion, csak tunnám, minek egy ekkora stadion egy faluba.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.10.25. 11:52:45

@medvedr: Hát ezért ez túlzás, bár kétségkívül úgy tűnik. Most már utánpótlás tapasztalatom is van :) Focizni annyi gyerek jár, mint a többi labdajátékra összesen. És olvastam egy látogatottsági statisztikát, hogy a kosár/kézi/hoki és főleg a foci kivételével más sportnak nem mérhető az évi látogatottsága. És ha nem vagyok álszent, én is csak focit nézek. Én elvittem a gyereket a fociról, mert elég durva a közeg, most short trackkel (rövidpályás gyorskori), frankón jó minden, az edző, a közeg, de amikor órákig száguldozik a jégen, néha ásítozás közben eszembe jut, hogy milyen jó volt a focin szurkolni neki :)
Na mindegy, elfogult vagyok, a foci az minden, az sport, vallás, művészet, dráma, stb, a többi sport meg csak sport. Tudom, bunkó vagyok :)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.10.25. 11:55:48

@Szocio Pata (kikvogymukblog): hű, mennyi sirámot hallgattam a Nemzeti Sporttal kapcsolatban:

-Fradisport, akkor is kétoldalas cikk van a zöldekről, ha a Lipcseinek gyomorrontása van
-Mindig csak a bunkó pestiekről van szó, semmi vidéki csapat
-Mindig csak az a rohadt foci
-Mindig csak a foci meg a csapatjátékok, bezzeg a nővérem RSG-zik, és alig kapnak publicitást...

Müszijő Csirke 2010.10.25. 11:58:54

@Modor Tibi: Ez van.A foci nem sport, az sokkal több :)

Mitya Ivanov 2010.10.25. 12:01:33

@Modor Tibi: az igazán modoros az a "ződsport" kifejezés

lyia (törölt) 2010.10.25. 12:02:30

Korábban már jeleztem egy-két helyen, de senkit sem érdekelt, leírom még egyszer:

Profi foci kell, profi lebonyolítással. Amelyik csapat ezt nem vállalja be, nem indulhat profi ligában. Csak névre szóló jegyek vannak, gyereknek a szülő nevével. A jegyvásárlásnál személyi azonosítás történik (sz. ig. másolata megy a klubhoz). A jegy csak meghatározott helyre szólhat. A jegyvásárlással a vevő hozzájárul, hogy a nézőtérről videofelvétel készüljön, ami hatósági eljárásban felhasználható. A vevő nem mehet be a stadionba, és azonnal kivezethető, ha a ruházatával eltakarja az arcát. Akit nézőtéri szabálysértés vagy bűncselekmény miatt jogerősem elmarasztalnak, három évig nem kaphat jegyet semmilyen profi mérkőzésre (az országban sehol!).

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.10.25. 12:07:04

@lyia: brilliáns volna. Mondjuk én a mikrocsipes megoldást még jobbnak tartanám.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.10.25. 12:08:25

@Modor Tibi: Hát ez tök igaz, de ha a "szívünkre tesszük a kezünk", ugye mit választ a többség: egy szinte jelentéktelen magyar-sanmarinó selejtezőt a Puskásban vagy beülni a szülők és barátnők mellé egy mondjuk a szabadfogású birkózó eb-re? Hát ez van, az igények. A szponzor meg ott van, ahol néző is.

Müszijő Csirke 2010.10.25. 12:08:38

Mikrocsipp, tarkón vonalkód-tetoválás (ezért kampányolt a videjón látható kaposvári rendezők egyike is:D:D)

Mitya Ivanov 2010.10.25. 12:17:19

@lyia: ebből ez már meg is valósult, vagy nagyon közel áll hozzá: "Akit nézőtéri szabálysértés vagy bűncselekmény miatt jogerősem elmarasztalnak, három évig nem kaphat jegyet semmilyen profi mérkőzésre (az országban sehol!)."

a többiről inkább ne beszéljünk

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.10.25. 12:22:25

@lyia: Teljesen jó ötlet és kivitelezhető is. De szerintem sem ettől fognak megtelni a stadionok. Ahhoz jó foci kéne meg sztárok. Meg lelkesedés. Itt ez a Debrecen. Egy évig ment a parasztvakítás: hogy milyen jó iskola volt végigszopni a BL kört, tapasztalat meg minden, meghogy itt majd nem lopják el a milliárdokat, mint a Fradinál. Hát tessék: a csapat egyre szarabb, az edzőjük meg annak örül, hogy képesek voltak 1-2-re kikapni (hjjja, hogy ez csak az európa liga bazmeg!) Én ebben az igénytelenségben látom a problémát, hogy a vereséget is próbálják sikernek eladni, persze a fanatikusok elhiszi, de a nagy többség nem. A profizmus ott kezdődik, hogy a vereség=kudarc, a győzelem=siker.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.10.25. 12:25:39

Mondjuk az elég mókás feltételezés amúgy, hogy a nézők miatt szar a magyar foci.
A magyar foci konkrétan azért szar, mert szar. Minden elemében, szertárastól, edzőstől, játékosokon keresztül a kedves nézőkig. Én <modor> elzavarnám őket bányába dolgozni.</modor>

A muskátlis 2010.10.25. 12:29:22

@El Topo (Sgt. Elias):
te gyökér, már itt is mindenbe belepofázol, amihez közöd sincs?

MakoG 2010.10.25. 12:37:53

@El Topo (Sgt. Elias): Ja, faterom szerint ezek a maiak a régieknek a cipőjét nem fűzhették volna be / a szerelésüket nem vihették volna utánuk. :)

2010.10.25. 12:46:00

10 ezren voltunk újpest-fradin, nekem ne gyertek azzal hogy huligánok nélkül többen lennének a meccsen

ahogy pedig a kispesti barátom megfogalmazta "nincs az a fáklya, aminek bedobásához 200 ember kell" ergo miért is kellett kipofozni a maradék 199 fizető nézőt?

Tulazon 2010.10.25. 12:52:57

@zsollancs: mer' ahol fát vágnak ott hullik a forgács

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.10.25. 13:00:17

@MakoG: Csak tudod, az ember ebbe könnyebben belenyugodna, ha nem látná, mennyi tehetséges gyerek focizik 6-tól 19-ig. Állítom, az angol/német kölykök nem ilyen ügyesek, játékosak, kombinatívak. Szóval mindig lehet reménykedni, hogy jön egy generáció, amelyik tényleg kifutja magát. Most itt vannak Komanék, ő is, a Dzsudzsák is lassan klasszis kategória lehet, szerintem mindkettő utolérheti pld a Détári Dömét, sőt ha eszük van, jobban is igazolnak majd.

z666 2010.10.25. 13:18:04

"Amíg odakinn a rasszizmus ellen kötelező felolvasni a játékosoknak a meccs előtt egy olyan nyilatkozat-izéket - nagyon nemes kezdeményezés -, addig ezek itthon meg azon ügyködnek, hogy a Himnuszt énekeljék el inkább."

Tehát szerinted szélsőbalos ideolóigák propagálása egy sporteseményen nemes dolog, de a Himnusz nem fér bele????

2010.10.25. 13:20:17

A poszt szerintem nagyon jó, persze nem csoda, ha fociról van szó, itt is inkább okoskodni kezd mindenki.
Én magam modoros futballszkeptikus (sőt, majdnem gyűlölő) vagyok, négyévente becsülettel leülök a VB-döntő elé, majd kb. tíz perc múlva otthagyom, annyira untat. Arról nem beszélve, amit Sonny is kifejtett a Bronxi mesében: Mickey Mantle törődik veled?
Én is nagyjából leszarom, hogy néhány milliárdos mit művel és még több milliója lesz-e vagy sem - magyar futballról meg szó se essék.
Egyébként meg kibaszott unalmas egy szar játék, nincs még a világon ilyen, ahol ilyen hosszú játékidő alatt előfordulhat, hogy egyik fél sem szerez pontot (gólt lő, ugyebár). 11 apró fehér pont pöckölgeti a labdát 11 más színű apró pont között ide-oda, néha nekiiramodnak, megint pöckölnek egymásnak, szöglet, bedobás, les, szabadrúgás, stb. Persze ha gól, akkor úgy viselkednek, mint egy beekizett csimpázcsorda.
Az meg végképp röhejes, hogy néha még tanult, művelt emberek is hogy kivetkőznek magukból akár a TV előtt is, attól, hogy vadidegen emberek elbohóckodnak egymással.

Kentetsu 2010.10.25. 13:42:13

Háááát... kérem szépen azt kell mondanom, hogy aki kurvának megy, ne csodálkozzon ha megb@sszák!
A foci miatt meccsre járóknak jól el kell verni azt a 4-5 embert aki miatt bukták a meccset..ennyi

kishusom 2010.10.25. 13:42:14

A meccs első félideje inkább görcsös harc volt, mint foci. A görcsös harc alatt azt értem, hogy mindkét csapat görcsösen igyekezett focizni. Nem voltak egetrengető szabálytalanságok, és igazán helyzet sem volt. Jóformán unalmas volt. Épp ezért nem is értettük, amikor kb. a félidő felén a Honvéd szurkolók tüzet gyújtottak a lelátón. Jött egy biztonsági őr, eloltotta. Pár perc múlva újra tüzet gyújtottak, ekkor több biztonsági őr jött, szóltak nekik és újra oltottak.

A második félidő már petárdázással kezdődött, és miután a térfélcserével Kaposvár kapusa került a Honvéd szurkolók lelátója elé, repült egy szép színes fáklya. Újra oltás és ekkor szólalt meg a hangos, és kérte a szurkolókat, hogy sportszerűen szurkoljanak. A második félidő 6. percében szakadt félbe a meccs, amikorra már 3 újabb fáklya repült a kapus felé.

És csak ekkor jöttek a rendőrök, és a videón mindenki láthatta azt a brutalitást, amivel kiverték a csürhét a stadionból. Egyébként én 6 éves gyereket nem láttam a Honvéd szurkolók között, csak kettőt magam mellett, akik érdekes módon nem kaptak könnygázt a szemükbe. Ennyit a kaposváriak korrektségéről.

A biztonsági ellenőrzés annál a kapunál, ahol a Honvéd szurkolók bementek, nem tudom, milyen lehetett, mindenesetre tőlünk elvették a gyerekek félliteres innivalóit, belenéztek a hátizsákokba, táskákba.

Arról meg, hogy pár hülye miatt miért kellett kiüríteni az egész Honvéd szurkolói lelátót, csak annyit, hogy ugye aki korpa közé keveredik...

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.10.25. 13:56:31

érdemes elolvasni a kommenteket az nb1.hu fórumán, minden mondatban legalább egyszer szerepel a "védtelen nők, gyermekek, idősek" fordulat.

köszönjék meg a dobálónak amúgy. (én is jártam meccsre, kaptam könnygázt is nem egyszer egy szűk kisebbség miatt, ez van. sajnos idegenben egy szektorba van ömlesztve minden réteg.)

GERI87 2010.10.25. 13:59:12

Húú de leszarom a focit:)

Meg amúgy is!
Sportot NÉZNI???

Csinálni kell baszki nem nézni...:)

Ez olyan mint szexfilmre recskázni...

Aztán a hülye jobbágya höbölög meg ordíbál: "rúgd már be...ijjj te hülye barom nem úgy kell azt"

Ha jobban tudod miért nem te vagy ott?
Ja mert sörhasad van, elhízott vagy mint egy disznó,
nem áll fel és még béna is vagy...

(sportot nézni amúgy nem lenne gáz de valahogy nálunk mégis az mert mindenki ért hozzá és mindenki jobban ért hozzá..)

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.10.25. 13:59:24

az orbánozás egyébként priceless, 8 évig azt hallgattam más szurkolóktól, hogy csak a gyurcsány miatt ilyen véres ÁVH a REBISz és szavazz a fideszre, hát tessék :D

Der Beste 2010.10.25. 14:00:06

@zsollancs: Mert az a 199 ember nem beszélte le azt az egyet a fáklyadobálásról.

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.10.25. 14:02:57

fradista haverommal jártunk egyébként vidékre semleges meccsekre is poénból, nincs annál szebb vasárnapi program amikor a tök utolsó Bányász szurkolói közt végigülsz egy 5-1re elveszített meccset és hallgatod az aranyköpéseket.

Der Beste 2010.10.25. 14:03:50

@Brother Love: Elárulok neked valamit.
Egy blogban nicknév alatt fikázni más emberek hobbiját pont ugyanolyan hobbi, mint focimeccset nézni.

GERI87 2010.10.25. 14:12:05

@Brother Love:

Szerintem nem az a baj hogy milyen játék a foci, mert akinek nem teccik nem játsza..

A fociban nem az az idegesítő aki játsza, meg nem maga a játék, hanem akik nézik:)

A focinál már csak a női teniszt utálom jobban..

percekig flangálnak szép lassan a pálya szélén néha egyik gondol egyett és leül inni meg szusszanni mert olyan fáradt szegénykém...aztán ha végre olyan kedve van akkor föláll és 3 labda közül kiválaszt egyett amelyik cukibb...

(elvileg azért nézi meg hogy jó e labda, de mivel nem ugyanazzal a labdával játszanak meccseken át ezért ugyis jó tehát felesleges nézegetni...ez már ilyen tenisz sznobság lehet)

..majd hatalmas benyögésekkel elüti a labdát ami ha szerencséje van akkor nem akad be a hálóba és ütnek párat, de nem túl sokat, közben hangosan nyögnek ütés közben.
majd kezdődik az egész előröl.
percekig flangálás, majd meghalás a fáradtságtól...
bleeee:)

2010.10.25. 14:21:09

@Der Beste: Lehet, de én nem üvöltözök itt a monitor előtt, hogy akuuuurrrrvvvaaaaanyááád, mér nem lövöd mááá rááááá!!!!! :)))) Egyáltalán, ezt a kommentelősdit nem veszem túl komolyan... Bár ha belegondolok, lehet, hogy jó lenne Modoros-pólóban, Modoros sállal szétütni a pl. köcsög Subbásokat vagy a Szlengblogos gyökereket!!! Ha közben még lehetne egy kicsit törni-zúzni, az élmény teljes lenne.
Utána a Modoros krimóban megbeszélnénk az eseményeket, felidézve a felejhetetlen 2009 decemberi posztot, amikor Csirke72 és El Topo között éles szópárbaj alakult ki, amibe altoid is belefolyt, de végül a Tibi lemoderálta az egészet...

totyizselé 2010.10.25. 14:25:41

Nem szeretem a focit, azaz...
A vébét elég szépen végignéztem, jó kis esti program volt lebaszódni a tévé elé. A meccsek jó részébe simán belealudtam. Végig az járt a fejemben, hogy ha a magyarok ott lennének, hogy tudnék nekik szurkolni. Tényleg, milyen lenne egy VB-döntőt úgy végignézni, hogy az egyik csapat a magyar?
Régebben, amikor még néztem tévét - :) -, alkalomszerűen belefutottam magyar meccsekbe, mármint kupameccsekbe. Hát bazmeg, szánalom.
Úgyhogy @Brother Love: egyet tudok érteni, nagyjából :)

A férfitenisz szerintem sokkal szarabb, pláne a füves pályán játszott, ahol nagy készülődés, kibaszott nagy szerva, egy röpte... aztán megint nagy készülődés. A nők legalább nem olyan erősek, hogy szétbasszák a játékot a szerválással.

Na és a snooker? :)

GERI87 2010.10.25. 14:29:55

@totyizselé:
Én csak női teniszt láttam ezért hivatkoztam csak arra, na meg mert a nyögés emlékezetes maradt:) hiába no..fejletlen női izmok...
De sejtettem hogy az is kb olyan unalmas:)

2010.10.25. 14:32:02

@totyizselé: Szerintem legszebb sport a súlyemelés, de abból is csak a +125 kg csávók... Na jó, esetleg a Word's Strongest Man versenyek.
Mennyi kellem, szép mozdulat, elegancia!

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.10.25. 14:36:21

Ááá, micsoda beszéd! Ti nem tudjátok, milyen az, amikor Nápolyban házioltárokat emeltek Maradonának, vagy amikor Georghe Hagi konkrétan egy elefántot kapott azért, hogy hajlandó legyen játszani a magyarok ellen. Gagáról, az alkoholista parasztzseniről, vagy a kis törpe Kevin Keeganről nem is beszélek.

wip 2010.10.25. 14:42:57

Azt mondta egy majom 10 éve, hogy kapuk a futballpályára valók.Egy másik majom meg, az előző tesvíre beszerzett 5/ÖT!/ MILLIÁRD forintért egy párat, azóta is ott porosodik valahol!Amikor egy Honvéd Fradi meccsen anno 18 éve megverték a fradistákat, az akkori belügyminiszter bocsánatot kért ahelyett, hogy kiállt volna a rendőrök mellett!Most is ez a baj, nem mernek erélyesen rendet csinálni, hagyják, hogy a politikusokhoz méltó csürhe szétverje a stadionokat!Meddig mehet ez így még? Ez nem demokrácia, ez szar, a a plutokraták anarchiája!!!

sTormy 2010.10.25. 15:03:06

@z666: Te most kihez beszélsz, jóember? Jancsi bácsi hazament már, nem olvastad?

totyizselé 2010.10.25. 15:04:42

@Brother Love: hú, a súlyemelés, az igen! Amikor hajlik a rúd, de durván, az az igazi :)
Nagyon kell gondolkodnom, hogy milyen sportot szeretek nézni... valami beugrott:

www.youtube.com/watch?v=Z19zFlPah-o

A csávó állat, de a video is nagyon ott van.

Régen képes voltam a Tour de Franc-on egy teljes hegyi szakaszt végignézni, elejétől a végéig.
Itt a szezonja a síelésnek is, na az se rossz, de csak a lesiklás, az viszont nagyon kemény.
@GERI87: A nyögés koronázatlan királynője Szeles Mónika. Amúgy engem is idegesít, de nagyon :)

2010.10.25. 15:14:09

@totyizselé: Nagyon odarakja a srác... A street nekem is mindig a kedvencem volt, bár nekem még a járdaszegély-bunny is kihívást jelent, de hát ez van.

MakoG 2010.10.25. 16:36:40

@Brother Love: Mickey Mantle említéséért plusz pont!

El Topo (Sgt. Elias) 2010.10.25. 16:57:30

@A muskátlis:

Mi az hogy! Nagyon is!
És kegyedben kinek a faszát tisztelhetjük?

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.10.25. 18:04:35

@lyia: Van olyan verzió is, hogy akit rendbontásért elítéltek, annak meccs előtt fél órával jelentkeznie kell a helyi őrszobán és ott végigülnie a következő három órát.

De aligha ez a legnagyobb probléma.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.10.25. 18:35:23

@GERI87: és erre hivatkozással csúszik a bicajverseny...

2010.10.25. 19:16:24

Hááát, .... az SZRT elkezdte volna árulni a meccsjegyeket, meg a szurkolói kártyát, de nem jött be - ami persze nyugaton bejött.

Én naiv nem is értettem miért, hiszen nagyon jó konstrukció elvben.

Idósebb kollégák felvilágosítottak, hogy ezzel a rendszerrel nem lehet feketén, jegy nélkül, de nem ingyen beengedni a népeket. Minden fillérrel el kellene számolni, ÁFA, meg minden, na nehogy már.

Így aztán marad a régi rendszer, mert a rencsinálás nem a klubokat terheli az övék csak a bevétel, az is zsebbe.

Viktor H 2010.10.25. 19:29:49

Olyan megoldást kéne bevezetni ,hogy az okozott kár összegét elkéne osztani a Bközépre váltott jegyvásárlók között ..
nem ?

Igyaki a B középre vált jegyet az jól tudja ,hogy befogja szopni ha a többiek balhéznak , a többiek meg talán meggondolják a balhézást ha tudják hogy pénz forog kockán .
Ehhez persze be kéne vezetni azt ,hogy a Bközépre jegyet vásárlóktól el kell kérni a személyit ami ugye személyiségi jogi aggályokba ütközik ,mint minden jo megoldás ...

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2010.10.26. 05:54:56

Ha már mindenki okos fociügyben, én is az lennék kicsit. A szar foci egyetlen ellenszere az, ha betiltják. A tiltott dolgok ugyanis MINDIG izgalamsabbak. :-)
Valahogy így:
2014 május - az új kormány első intézkedése az MLSz és a labdarúgóklubok, egyesületek feloszlatása, a labdarúgás betiltása, a labdarúgó létesítmények újrahasznosítása

2015 március - Illegális labdabirtoklásárt 4 év letöltenő börtönbüntetést kapott K. Zoltán budapesti lakos. A parlementből kiszorult fideszesek szimpátiatüntetést tartanak az egykori Puskás Ferenc Stadion területén épített új ruhagyár főbejáratánál. A szélsőséges tüntetést a rendőrség feloszlatta, a tüntetők által cipelt focilabda-alakú nyalókákat elkobozták.

2016 január - Az emigráns magyar labdarúgók titkos szövetséget alapítanak NEMLESz (Nemzeti Magyar Emigráns Labdarúgók Egyesületeinek Szövetsége) néven, a szövetség tagjainak névsora csak a FIFA előtt ismeretes. A szövetség tagjainak számát többezerre becsülik a külföldi szakújságírók.

2016 április - megkezdődnek a 2018-as VB selejtezőmérkőzései. A dél-amerikai székhelyű NEMLESz által összeállított emigráns magyar válogatott első mérkőzését Equador ellen 8:0-ra nyerte.

2017 augusztus - az emigráns magyar válogatott mérkőzéseinek idején Magyarországról tilos kiutazni, az illegális határátlépőket az újra megnyitott recski munkatárborban helyezik el.

2018 február - elkészültek az oroszországi VB létesítményei, amelyeket a FIFA átvett és a példás gyorsaságú munkálatokért dicséretben részesítette az orosz szövetséget. A nyitómérkőzést a gyönyörű fekvésű Petropavlovsz-Kamcsatszijban épült impozáns, 250 000 fő befogadására alkalmas stadionban szervezik. A mérkőzés idején a stadiont 4 rétegű ultrabiztos szúnyoghálóval fedik majd le. Az előzetes internetes jegyrendelések során 40 perc alatt elfogytak a belépők a nyitómeccsre.

2018 április - a NEMLESz nyilvánosságra hozta a VB-re kijutott válogatott keret tagjainak listáját. Magyarország megszakította diplomáciai kapcsolatait Oroszországgal. A hazai szamizdat sajtó külön sportrovatot indított.

2018 augusztus eleje - megkezdődtek a VB mérkőzései. Az emigráns magyar válogatott győzelmeinek híre csak nehézkesen jut el az országba. Kimerültek a recski érckészletek, a foglyokat áttelepítették az Alföldre, ahol a Tisza és a Duna medrének egyesítésén dolgoznak. Tervek szerint augusztus közepén adják át az új folyamszakaszt Szolnok és Baja között. A Baja-Szeged szakasz elkészültét szeptember elejére datálják. Az újjáépült vasfüggöny keleti határainknál százezernyi határőrnek ad munkát, így a magyarországi munkanélküliség aránya augusztusra 0,00001% alá csökkent, elemzők szerint a mezőgazdasági szezonmunkák befejeztével azonban újra megugorhat a szám s ismét elérheti a 450 főt a munkanélküliek száma hazánkban.

2018 augusztus 20 - megbukott a kormány!!! Az emigráns magyar válogatott VB győzelmének reggelén országszerte mozgolódások kezdődtek, a határőrség és a rendőrség mind az utolsó szálig a felkelők oldalára állt, együttes erővel lebontották az új vasfüggönyt. A hatalomátvétel vértelenül zajlott, mivel a megbuktatott kormány tagjai nem voltak az országban. özvegy Kovács Mihályné (Aranka néni) csepeli kisnyugdíjast felkérték kormányalapításra.
A győztes emigráns magyar válogatott sportolói hazatérhettek. A válogatottat hatszázezer ujjongó ember várta a kecskeméti katonai repülőtéren, ahová ejtőernyővel ugrottak az augusztus 24-én rendezett repülőnap fénypontjaként.

Motorpenis 2010.10.26. 06:15:17

@GERI87: Gerikém, arany apám, én figyellek, és jól mondod. Jani bának is fizetek egy kört, mert jól mondja. Én még ennél is keményebb fellépést szerettem volna a huligánok ellen, egy sorozatot beléjük ereszthettek volna, de ezek magyar rendőrök voltak. Majd következőben hívunk szerbeket.

Én nem szeretem a fotballt. Játszani se, mert üvöltöző hülyegyerekek rohangáltak mindig a labda után, nézni se, mert unalmas.

Bezzeg a golf! Golfpályát a fotballpályák helyére! Az az igazi családi kikapcsolódás! Az az igazi sport! Láttatok már olyat, hogy egy golfmérkőzésen verekedés tört volna ki?

A fotball állami támogatását megszüntetni! A fotballistákat kényszermunkára ítélni! Az mégsem járja, hogy ezek zöld füvön kergetőznek, és sok pénzt keresnek az én adómból!

janomano 2010.10.26. 12:40:23

Mi az a foci?
Én nem tudom, nekem nincs tévém.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.10.26. 13:18:48

@Ormótlan: Jancsi bácsi már tavaly megmondta, hogy be kell tiltani a profi futballt, és mindent amatőr alapra helyezni. Nagy igazsága van ám!

Presszós Laci 2010.10.26. 23:13:24

@Modor Tibi: Persze, hisz' Jancsi bácsinak mindig igaza van! Csak kár, hogy az ő kedvenc csapata a Vasas...

Vagy ez nem az a Jancsi bácsi?

Behajtó70 2010.12.07. 11:35:21

" Amíg odakinn a rasszizmus ellen kötelező felolvasni a játékosoknak a meccs előtt egy olyan nyilatkozat-izéket - nagyon nemes kezdeményezés"

Te gyerekeid is fele-cigó osztályba járnak? Vagy azért annyira nem vagy NEMES párti?
süti beállítások módosítása