A blogolvasó választó 2010 - értékelés

2010/04/11. - írta: Modor Tibi

Idén nem megyünk el, vagy mégis? Józsival megkérdeztünk titeket pénteken, és a párórás címlapos jelenlétnek is köszönhetően több mint 1400 visszajelzés érkezett - ez a magyar internetezők között akár reprezentatívnak is számíthat. Köszönjük szépen.

Páran persze az aktuális, kisebb botrányokból kiindulva rögtön "gyanakodtatok", hogy majd mi is illegális adatbázist építünk és megkeresünk titeket - hát pont azt nem, egyszerűen kíváncsiak voltunk.

Slendrián, pongyola, összecsapott elemzésünk, következtetésünk pedig az általam ismert és nagyrabecsült politikai-szakmai blogokhoz (Gabriel Türk ill. Mandiner) képest is rendhagyó - és talán érdekesebb - lehet, mert nem egyszerűen azt fogjátok látni, hogy Fidesz, LMP vagy Jobbik, hanem hogy a 2006-os pártpreferenciákhoz képest mennyiben változtak az idei szavazatok. Hogy a saját bevallása szerint tudatos, tanult, elvekkel rendelkező szavazópolgár mennyire tart ki egykori pártja(i) és preferenciája mellett.

Itt megtaláljátok a teljes, ma estétől nyilvános adatbázist - lehet játszódni.

A jelenlegi állás szerint a többség - 71% - elmenne/elment szavazni, és persze a Fidesz szerezné a legtöbb voksot - de a nálunk az LMP a második erő. Ezt mondjuk el is hiszem, mert én is szívesebben klikkelgetek kérdőívekre, mint töltöm ki kézzel és adom le az ajánlószelvényt ;)) - aztán este meglátjuk, hogy a bringafutárok tényleg hatalmas meglepetést szereznek-e élesben is.

A felmérés részünkről csak játék, bár szerintem mindenképpen hasznos. A táblázatok külalakjáért elnézést kérek - nincs Excel az itthoni gépemen, és vért izzadva hoztam össze ezt is a visszamaradt Worksszel. Ha valaki még elemezgetne és észrevételeit, grafikonjait megosztaná velünk, azért sokan hálásak lennénk.

 

 

Aztán ne feledkezzünk meg a pivot fordítottjáról sem: a 2006-os választásához képest hova pártolt el mindenki - annak ellenére, hogy szintén 71% szigorúan az elvei szerint dönt. Persze az elvek is változhatnak évről évre.

Figyelemreméltó a négy évvel ezelőtti MSZP-sek átállása a Fideszhez, valamint a Fidesz és az LMP hívó szavának ereje a 2006-os otthonmaradókhoz.

Az LMP jó értelemben véve sikeres "hullarabló"-nak bizonyul: egyaránt sikeresen csábította át a hajdani MSZP-s, SZDSZ-es, MDF-es és Centrumos szimpatizánsokat is - a Fidesz minimális veszteségét (főleg a Jobbik irányába) pedig nagyobb mértékben tudta pótolni a passzívak meg a "megtértek" közül.

És bár tudjuk, hogy sokan nem neteznek vagy olvasnak Szlenget és Modorost (tényleg, van még ilyen?), de az "MSZP-sből lett jobbikos" elhanyagolható réteg minálunk, talán nem is volt igaz sehol.

Végül pedig összevagdostam a grafikonokat, ahogy tudtam: okuljatok.

73 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scsaba1 2010.04.11. 19:15:35

Ezt nevezem gyorsaságnak, még fel sem tépték dobozokat, de itt már meg van a tuti.

Baszki, itt az MSZP az 5%-os határon egyensúlyozik...:D

retroflexus 2010.04.11. 19:40:36

Te, ez nagyon komoly! Nyomjátok már át az atv-be a kálmánolgának, nagyon nem tud magával mit kezdeni! :)

persicsbalint 2010.04.11. 19:46:17

Ez csak annyit jelent, hogy az LMP szimpatizánsok modoros yuppie-k :)

scsaba1 2010.04.11. 19:50:57

@persicsbalint:

Akik szerint modoros blog trendi dolog, ezért olvasni kell...

Peremartoni Krisztina (törölt) 2010.04.11. 19:54:24

Én még emlékszem a '92-es "NINCS ADAT" feliratokra.. Azóta se jutottunk előbbre..

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.04.11. 19:59:05

Giró-Szász Tibi! :D Az RTL-en egyébként Benei Peti (karma.blog.hu) bloggerektől (Vastagbőr, Mandíner, és még jópár, köztük OurFashion, vagy Malackaraj is, tehát nemcsak pol) olvas be kommenteket, vagy posztokból idéz. De most benyomták a Garfieldet, gondolom, mert 9-ig kampánycsend lesz legalább. (Kurvára mindegy, nem jár érte semmi, meg nem a modorost olvasgatják a PDA-jukon a még szavazni sorbanállók..... ööö DEHOGYNEM! :)

Célkereszt 2010.04.11. 20:00:03

Könyörgöm, szóljon már valaki az MTV riportereinek, hogy a "fél kilenc magasságában" modorosság!

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.04.11. 20:02:47

@Célkereszt: a mostani hírekben még nem lesznek eredmények, de majd a TÍZÓRÁSIBAN.

katarocks 2010.04.11. 20:20:51

szívesen látnék olyan pivotokat is, hogy iskooali végzettség, hit, stb. szerint ki kire szavaz/szavazott. vagy lehet megcsinálom nektek gyakorlásképpen :D

666E 2010.04.11. 20:22:42

– választásodnál mi volt a döntő tényező?
– az elveim.
– HAHAHAHAHAHAHAA!!

hát asszem erre mondják, hogy lol. de most komolyan, ez azért fura, hogy mennyire toronymagasan (azaz jelen esetben laposan) ez lett a befutó ebben a kérdésben. én azt hittem, hogy a
"valami/valaki ellen szavazok" vagy a
"félelem" lesz a befutó.
elvégre eddig akárkit megkérdeztem, hogy ha szavaz akkor mire és miért, mindíg ezeket mondták ((továbbá a felmérésben lévő kommentek szintén) :
"csak nehogy az mszp nyerjen megint és ha lehet ne is legyen olyan erős ellenzék se."
vagy
"inkább a fidesz mint a jobbik. félek a szélsőségesektől."

ehelyett a kérdőív alapján ez lett a válasz:

"az én kiegyensúlyozott és határozott személyiségem elvek alapján működik. és én tökéletesen egyetértek azzal amit ez a párt képvisel és mond, mert ennek a pártnak az elvei az enyéim is."

Mint minden felmérés.. ez se lett őszinte:)
(na jó, a biciklistáktól lehet..)

leaping cat 2010.04.11. 20:49:03

Openoffice-ről hallottál-e?

Baltasar Espinosa 2010.04.11. 21:17:07

Az mszp-sből lett jobbikosok a feltételezések szerint kelet-magyarországi szegény kistérségekben találhatók leginkább - Ózd a tipikus példa. Ők szerintem erősen alulreprezentáltak voltak itt - egy közvéleménykutató felmérésénél mondjuk nem annyira.

Baltasar Espinosa 2010.04.11. 21:17:47

Az mszp-sből lett jobbikosok a feltételezések szerint kelet-magyarországi szegény kistérségekben találhatók leginkább - Ózd a tipikus példa. Ők szerintem erősen alulreprezentáltak voltak itt - egy közvéleménykutató felmérésénél mondjuk nem annyira.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.04.11. 22:19:38

@El Topo (Sgt. Elias): a Büntire már beírtam - fel is háborodtak jó sokan -, hogy a Jobbik-szavazók kb. 80%-a nem azért húzza oda a pluszt, mert misére akar járni vagy gárdaruhában akar masírozni - hanem mondjuk nem szereti a csoportosan bűnöző tesókat, a parkolóhelyeket önként őrző, az aluljáróban bűzölgő, tarháló csöveseket, és a káoszt, a korrupciót.

Ez nem a Jobbik hibája, hanem azoké a kormányoké, akik nem voltak képesek kezelni az ilyen alapvető "mentálhigiénés" problémákat. És ha a Fidesz se fogja tudni kezelni, akkor lesz nagyobb baj. Ki kell állni a rend mellett, ennyi.

És nem vagyok Jobbik-szavazó, ha esetleg valaki félreértené :)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.04.11. 22:49:08

a jobbik vákuumpárt. ahogy a vicc is mondja: rasszizmus nincs, de igény az lenne rá.
az lmp szintén, a szadeszes liberókat szippantotta magába. elterjedtek olyan híresztelések is, hogy kóka (hankooka) igazgat a háttérből.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.11. 23:00:23

@Modor Tibi:

Sajnos Tibikém, értem amit mondasz.
Az a baj, hogy a jobbik nem válasz arra, ami a kérdés. Ha van egy erős hasmenésem, azt nekiállhatok kezelni ciánkálival. Valószínűleg meg is szűnik tőle a hígfosás, mégsem tudok majd őszintén örülni.
A jobbiknak természetesen nem hibája a kialakult helyzet, ezzel soha nem is vádoltam őket.
A jobbiknak egy baja van mindösze, hogy egy náci párt.

AZATYAURISTEN 2010.04.11. 23:16:43

Annak ellenere, hogy az "iden nem megyünk el" csoporttal szimpatizalok, mert egyszer betelik a pohar -igen, ez felhaborito, de sokaknak erzekeny lett a gyomruk az evek soran-, erdekesnek tartom, hogy a megkerdezettek közül a 384 fö 2006-os MSZP rajongobol 52 tovabbra is kitartoan veri a mellet pszeudopatriotizmusa leven -ill. valamilyen gyogyszeres kezeles alatt allhat, esetleg munkahelye/egyeb latens körülmenyei megkövetelik idei önallo dönteset is. 63 tovabbi 2006-os MSZP fan duzzog -vagy erzekeny gyomru-, es ö ugyan nem megy iden el, tovabba azon stabil 91 fö 2006-os MSZP-s, akik iden -kedvenc sportjuk a Squash- Fidesz-KDNP-re szavaztak a legcifrabb okokbol:)

TradeMark 2010.04.11. 23:22:48

@Modor Tibi: és ha jobbikos lennél, akkor mi lenne? nem szégyen valakire szavazni. valaki ellen szavazni, az a tré...buta, ostoba dolog

666E 2010.04.11. 23:25:22

@Modor Tibi:
én sem vagyok (jobbik) szavazó, és mondhatom, hogy hiányos a tájékozottságom, kb így vagyok a többi párttal is. szórólapokat is reflexből dobom a kukába amikor kitisztítom tőlük a postaládám a tesco-s spar-os szeméttel együtt, miközben elmélázok azon, hogy mennyi fa áldozatának fordítok emígy hátat...
így jobb híján csak abból formálok véleményt amit másokon látok/hallok ha a politikáról van szó. általában az szokott lenni ami e poszt előzményénél is vagy amit te is tapasztaltál a bünti-n vagy min. valaki egy rövid időre a jobbik oldalára áll, nem zsidózik meg buzizik (oké biztosan ilyen is van, de ahogy látom itt sem ez ment) nem provokál, többnyire csak tisztáz pár dolgot. viszont a többiek erre agresszívabban lépnek fel ellene.

és én meg ilyenkor kellő ismeret hiányában nem szólok különösebben hozzá..
viszont mindíg elgondolkozom, hogy vajon melyik oldal szereplőiből válhatna jobb náci.

AZATYAURISTEN 2010.04.11. 23:39:20

@666E: azokbol is jobbos valhat az evek soran, akik soha nem szimpatizaltak ezzel az oldallal. ez nagyon sokmindentöl függ, minel többet vagy emberek között, minel inkabb fülelsz a tarsadalmi kisebbsegek mellett/alatt, annal inkabb jössz ra, hogy sokszor -erzekeny tema leven hangsulyozom, hogy nem minden esetben- pont a kisebbsegböl lesz a nagyobbsag es felsz mar velemenyt is mondani, mert a süket gyerek ordit a leghangosabban. Csak ha az ember ilyen esetben gondolkodik, es kellökepp kulturalt környezetben nött fel, kifejlett szocialis hattere van, csak akkor marad meg eredeti allaspontja mellett, es ök egyre kevesebben vannak, es itt most nem az "en kizarolag magyar termekeket vasarolok" alakokra gondolok.

666E 2010.04.12. 00:07:23

@AZATYAURISTEN:
jah, neeem (visszaolvasva az utolsó mondatom, tényleg kétértelmű) én úgy gondoltam, hogy az előttem zajló vitának melyik résztvevőjén (vitakultúrájából) nyilvánul meg jobban a hajlam.
amúgy amit leírsz nem hülyeség.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.04.12. 00:22:54

@Bachterman: hát, én liberális vagyok, de az LMP nem szippantott be:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.04.12. 00:27:48

@AZATYAURISTEN: hát nem tudom... valahogy nehezen képzelem, hogy akárhány év alatt is jobbos legyek. akármit is jelent a jobboldaliság, de a konzervatív cimke mindenképp rajta van... az pedig kösz, de kösz nem...

migueldiez 2010.04.12. 00:40:49

De a ma este... egy szavazást sem tudnak lebonyolítani...

ABSZURDISZTÁN :O

(A "bringásfutárok" meg, mint enyhén lekezelő utalás, nagy, a jövőben még előfordulhat, hogy rendszeresen használni fogom.)

migueldiez 2010.04.12. 00:42:32

Tibi,
meg remélem, ma este szorgosan jegyzeteltél a tévé előtt, volt mit.

_John_Doe_ 2010.04.12. 05:15:54

@Modor Tibi: "a Jobbik-szavazók kb. 80%-a nem azért húzza oda a pluszt, mert misére akar járni vagy gárdaruhában akar masírozni - hanem mondjuk nem szereti a csoportosan bűnöző tesókat, a parkolóhelyeket önként őrző, az aluljáróban bűzölgő, tarháló csöveseket, és a káoszt, a korrupciót."

Ráadásul nem akarja, hogy a Jobbik nyerjen, elég ha a hatalmon levő mérsékelt pártok felfogják, itt komoly baj van. És ha nem keresnek megoldást, akkor mehetnek zabot hegyezni, a szélsőjobb átveszi a helyüket a parlamentben.

És, hogy ezt kívánja az ember, még csak az sem kell, hogy megtámadják, kirabolják.
Egy panellakásom 8-ról 2 millióra értéktelenedett el, a lépcsőházba beköltöző, ott üres lakást elfoglaló és az európai normákat nem betartó emberek miatt.
Egyetlen hivatal sem segít, gyakorlatilag az állam kivonult, oldd meg magad.
De ha a szép szó nem segít, az erőszakért engem büntetnek, akkor miért csodálkoznak rajta hogy Jobbik szavazó leszek?

A házam közelében is kezdenek megjelenni ezek, így most versenyt futok az idővel, 40+ évesen újra építkezhetek egy jobb környéken és árulhatom a házamat, míg nem értéktelenedik ez is el.

Több tízmillió forintos kár, a tehetetlen, nem törődő, csak jelszavakat hajtogató állam miatt.

AZATYAURISTEN 2010.04.12. 09:04:27

@_John_Doe_: ...igen, mindenki fel. ez van. feltik az allasukat, a csaladjukat, human szempontbol valahol ez erthetö is. Ausztriaban a 6os metron en is felek, nappal is. Vagy a 15. kerületben, ahol kb. 30% osztrak. pedig ott szabalyozottabbak a keretek, ha indokolt zür van, kijön a rendörseg, a tüzoltosag meg a gyamhatosag, ott villogtatjak a lampaikat akar ejjel is es rendet tesznek;) ez is egy modszer, pedig nekik is van csaladjuk, ök vajon miert nem felnek...mert az ö szekük ha nemis kar- de legalabb hattamlas! Isten ovjon viszont minden kulturalt jolelkü embertarsat, ne ertsen felre kerem senki...mert felek...

Zorita 2010.04.12. 10:17:33

@666E: ja-ja, ez az elveim dolog egy baromi nagy önbecsapás, de azt biztos nehezebb bejelölni, hogy anyagi / személyes érdekem, nehogy már azt higgyék, hogy néha eszem is valamit. ha vásárolni megyek, csak könyvesboltba!

Styxx 2010.04.12. 11:23:08

@migueldiez:
Nem vagyok bringásfutár, de azé' ne má' őket stigmatizáljuk. Most képzeld el, hogy a Honvéd kórházban haldokolsz és az életet mentő májat valahonnan Dél-Csepelről a teljesen beállt forgalomban csak egy bicajos futár tudná neked elhozni. Akkor is fikáznád őket? És a látszat ellenére nem vagyok LMP szavazó sem, csak attól, hogy pár bringás futár tapló, ne általánosítsunk.

lr 2010.04.12. 14:13:27

@Styxx: Pedig tudhatnád, hogy ők tehetnek mindenről!
Ja meg a zsidók. Ha a kettő egybeesik, abba meg már belegondolni is rossz! ;D

Styxx 2010.04.12. 14:29:05

@lr:
:-) és ha jobban belegondolunk, a bringások közt elég sok a látens zsidó, mert ne tudd meg, hogy egy váratlan satufék milyen hatalmas fitymaszaggató erővel rendelkezik:-)

migueldiez 2010.04.12. 17:15:09

@Styxx:
@lr:
Hélóta, emberek, :)

lehet, hogy kicsit túlzásba estem, de vállalom. _Aszittem_, ez félig-meddig egy humoros blog, és hogy belefér, ha kicsit mellőzzük a politikai korrektséget. Na.

Styxx 2010.04.12. 17:32:35

@migueldiez:
vaze, csak félig-meddig humoros, én lennék a kommentelők humortalan fele:-)
Csak viccelek, nyugodtan fikázd a brinyós futárokat, mint bárki mást. Ha kimész az Erzsébet térre IFA féltengellyel bringás futárokat agyonverni, dobj egy üzenetet és megyek kamerázni:-)

migueldiez 2010.04.12. 18:05:49

@Styxx:
Bevallom, néha kedvem van, az én gyengeségem. :)

Viszont, viccet félretéve, _adjaazég_, hogy ne legyen igazam, kíváncsi vagyok mit alakítanak odabent _ a Házban_.
A kerékpározás is jó dolog, ésszel, meg úgy hogy másokra tekintettel vannak, és azzal is egyetértek, hogy nem jó általánosítani.

Mondjuk a budapesti kerékpározók fajtái is megérnének - és kitöltenének - egy külön posztot. :)

jo.e 2010.04.13. 12:53:34

Tibor, kedves posztolni vágyók!
Úgy érzem találtam 1 jó - és aktuális - poszt alanyt: "A Bizottsági Tag"-ot. A totálisan döntésképtelen, kizárólag elvi síkon mozogni képes elmebajnokot. Sajnos én nem érzek magamban elég tehetséget hozzá, de szívesen felajánlom az ötletemet hasznosításra :)
Az élet a prototípusát is felrajzolta ennek a példánynak: Halmai Gábor OVB tag.

vortexxxx 2010.04.13. 21:27:35

@El Topo (Sgt. Elias): Ez baromság. Egy. A jobbik nem náci párt. Mégcsak nem is hungarista. Kettő. És ha az lenne akkor meg mi van. Nekem is elegem van abból, hogy az adómból tíz réti néger családot tartanak el, és még én lehetek hálás ha nem vernek meg este hazafelemenet. A jajveszékelő héber és/vagy roma polgárjogi aktivisták meg rohadtul nem tudnak érdekelni...............

Itt csinálják a palávert hogy jáááj rasszizmus meg fasizmus, közben meg a gyerekei szeme láttára verhetnek agyon egy tanárt (gyk. Olaszliszka) miközben azt üvöltik hogy "öld a magyart".....aztán a fele bandát meg kiengedik, mert nincs elég bizonyíték........................................................................................................HAHÓÓÓÓÓÓÓÓÓ ÉÉÉÉBRESZTŐŐŐŐ

AZATYAURISTEN 2010.04.13. 21:39:59

@vortexxxx: ...mert nincs eleg bizonyitek...ebresztö;)

vortexxxx 2010.04.14. 00:28:59

@AZATYAURISTEN: Úgy értem: "nincs elég bizonyíték"

lorantka_a_gall 2010.04.16. 02:53:39

Minden ezzel foglalkozó felmérés szerint nagyot szakított a Jobbik az MSZP-bázisból. Az itt kisebbnek tűnő arány valószínűleg abból adódik, hogy a kelet-magyarországi régióban történt ez főleg, és ott annyira nem jellemző a netezés, mint pl Budapesten, ahol viszont ez a réteg tényleg sokkal vékonyabb. Borsodban pl 50% feletti MSZP-támogatottságból (és 35% körüli Fideszből) lett 15%os MSZP, 25%-os Jobbik és 45%-os Fidesz.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.16. 08:36:21

@vortexxxx:

Egy: megérett a meggy.
Kettő: elmész te a kurva nénikédbe.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.04.16. 15:30:29

@vortexxxx: szerintem sem náci, de hungarista inkább.

Persze nekem tökmindegy, minek hívjuk. Megnézzük, most 4 év alatt mit csinálnak majd a parlamentben, azt csá. Én nem féltem az elmúlt 8 évben sem, most pláne nem fogok.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.16. 15:58:55

@Modor Tibi:

Most nem azér', de szerintem meg pont hogy nem hungarista, hanem inkább náci. Az én szerény tudásom szerint hiányzik belőlük a hungarizmus receptjének egyik elengedhetetlen tartozéka, a konnacionalista eszmék dédelgetése. Nekem inkább olyan nácinak tűnnek. Ezt a félelem tzémát meg inkább haggyuk a havi apanázsért rettegő hivatásosokra! Rajtuk és néhány szellemileg leépült nyugdíjason kívül nem fél senki ezektől a bohócoktól, de azért a puskaport szárazon kell tartani.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.04.17. 02:41:53

@El Topo (Sgt. Elias): :D lehet. Nazionalsozialistisch, in diesem Sinne. A lényeg, hogy nem szabad félnünk senkitől - legalábbis ezt kimutatni. Volt az elmúlt évtizedekben sok-sok párt az országgyűlésben, aztán nem történt mégsem semmi komoly.

Kárt csak a kormányzó pártok tehettek igazán. A puskapor meg a rebellis magyaroknak nem való. Tanulni kéne a meghunyászkodó csehektől. Nekik soha nem volt forradalmuk, mégis mindig győztek. Nekünk..?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.17. 11:31:14

@Modor Tibi:
Az a helyzet, hogy annal idején a németek sem féltek. Olyan szépen elnézegették a nácikat, ahogy elmasírozgatnak, még csendben örültek is, hogy időnként megagyalják a komcsikat, mert őket sem szerették. Úgy voltak vele, hogy minden pofon jó helyre megy, ahol egy komancs és egy náci verekszik. Csak aztán a nácik kinőtték magukat, és igéretükhöz képest megváltoztatták németország képét.
Az, hogy eleddig csak a kormányzó pártok tehettek valódi kárt, nem jelenti azt, hogy ez nem változhat meg.
Elnézést, hogy itt ilyen politizálósdival rontom a levegőt, de tényleg vannak itt olyan dolgok, amik érdekelnek, és elképesztenek.
Tegnap volt két hír, amiről álmomban nem gondoltam volna, hogy mozgósító erővel bír. Az egyik, hogy meghalt Popper Péter, pszichológus, a másik, hogy Orosz József magántermészetű okból Kanadába költözik. Mindkét hírre olyan önfeledt zsidózás, buzizás, hörgés, mocskolódás indult meg, hogy lehet, azóta is tart. Na most tényleg felvetődik az emberben, hogy ez milyen minta? Ez a magyar átlag? Vagy a magyar netező átlag? Vagy ki a faszom ez a sok büdös, mocskos tahó?

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.04.17. 13:38:08

@El Topo (Sgt. Elias): a következő kormányon múlik nagyban, hogy kinőhetik-e magukat. Viszont abban biztos vagyok, az igazi nácik (amiből amúgy nincs sok)komolytalannak találják a Jobbikot a jelenlegi felállásban. Szerintem mondjuk Szlotáékhoz képest sokkal súlytalanabbak és veszélytelenebbek lesznek.

A két hírre adott kommentárok színvonalát viszont el tudom képzelni, bár még nem olvastam őket - az internet ilyen, de igazából csak máshol. Itt a Modoroson burokban vagyunk :)

scsaba1 2010.04.17. 13:58:08

@El Topo (Sgt. Elias):

El Topo, nem kevés nyersanyagot szolgáltatsz a modoros rettegő megírásához, amelynek archetípusa Bauer Tamás...:P

Akkor '930-at írtak, most 2010-et, közben eltelt 70 év, az életvitel, a társadalom, a gondolkodás gyökeresen átalakult, feltalálódott és elterjedt ez-az (többek közt a televízió meg az internet), hagy ne kelljen már felsorolnom, hogy mi minden változott meg az elmúlt 70 évben. Ezt sem a retardált széljobberek, sem a tőlük rettegők nem képesek felfogni, zsák meg a foltja, egyik sincs meg a másik nélkül.

A Jobbik egy nagy lufi. Jól nézzék meg a 18%-kat, mert ilyen sem lesz többet. Normális európai országban az ilyen jellegű szerveződések valahol a parlamenti küszöb környékén bóklásznak.

Te elintézed, azzal, hogy aki a jobbikra és a szélsőségekre szavaz, az gazember. Én nem tudom ennyivel elintézni, mert egy ország lakosságának közel 20%-a nem lehet gazember (kivéve persze a franciákat), ha egy ország 20 százaléka rájuk szavaz, akkor azzal az országgal komoly baj van. Nem, nem a lakóival hanem az országgal. Az ország koncepciójával, menedzselésével, érdekvédelmével stb... Ott valami nagyon el lett baltázva. Érted, nem én kiáltok, hanem a föld dübörög.
A Jobbikot én sokkal inkább tünetnek gondolom, mint problémának. Nem a hasmenés kiváltójának, hanem magának a hasmenésnek.

A zsidózó nethuszárokkal meg nem kell törődni, és pláne nem kell valamiféle statisztikát, trendet felállítani belőlük. A Jobbik mindig is durván felülreprezentált volt a neten. Az aktivisták szánalmas kis 17 és fél évük minden keserűségét és megaláztatását próbálják meg itt leverni - névtelenül. Hazamegy-zsidózik-kiveri. Ennyi. Úgy hogy élő zsidóval még nem is nagyon találkozott. Illetve mindenki zsidó vagy zsidóbérenc, aki nála sikeresebb, tanultabb, gazdagabb...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.17. 14:02:18

@Modor Tibi:

Szoktam is csodálkozni, bevallom őszintén, hogy mennyire burokban vagyunk itt.
A következő kormányon fog múlni, de nagyon kevés reményt fűzök hozzá, hogy sikeresen fogják kezelni a helyzetet. Először is: Orbán sem fog tudni két marékkal szaloncukrot szórni a nép közé. Másodszor, A Fidesz mögött is ott állnak azok az arcok, akik a nyolc szűk esztendő alatt működésben tartották a pártot, finanszírozták a működését, a nyolc évi folyamatos kampányolást, satöbbit. Ezek az arcok most kinyújtott és fölfelé fordított tenyérrel várják, hogy megtérüljön a befektetésük.
Az Orbán kormány egyetlen sikerrel kecsegtető esélye, ha irgalmatlan tempóban elkezd javítani a közbiztonság érzetén. Ez végülis nem kerül sokba és nem is bonyolult feladat, mindössze elhatározás és tökösség kérdése lenne, de ehhez meg gyengének tartom őket.
Hangsúlyozom, hogy mindez a semmivel alá nem támasztható magánvéleményem.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.17. 14:17:03

@scsaba1:

Apám, ha te mutatsz nekem egyetlen kommentet, amiben rettegek, akkor ünnepélyes keretek közt, gyertyafény és zeneszó mellett becsókolok neked a Hősök terén.
Egyszerűen annyi magyarázata van a "Topo jelenség"-nek, hogy mértéktelenül gyűlölöm ezeket a takonypócokat. Most mit tagadjam?
Egyébként természetesen nem mind gazember aki a jobbikra szavaz, vagy szavazott. Szép számmal akadnak köztük félállati sorban tengődő peonok is, akik a jobbiktól várják a megváltást. Nekik meg van bocsátva.

scsaba1 2010.04.17. 14:42:50

@El Topo (Sgt. Elias):

Én nem gyűlölök senkit igazából, max. egy picit rühellem, meg nem fogok vele kezet és ennyi. Sokkal inkább megpróbálom megérteni. A jobbik-jelenségről Tibinyó is írt neked egy jót: sokaknak egyszerűen elegük van a Hagyó-féle férgekből, a BKV-bűnszövetkezetből, meg - az egyik-másik, egyébként is szerencsétlen - falut félelemben tartó tesókból.

Azt ugye tudod, hogy a buzikat is azok gyűlölik a legjobban, akiknek - szégyen és gyalázat - 18 évesen felállt a férfizuhanyzóban, miközben nézte a többieket, és megrettent a gondolattól... :D

Na ezért nem gyűlölök én senkit. Max a szocikat rühellem egy kicsit, mert 8 év alatt sikerül a Fidesz hátsójához odatapadt öntudatlan kis Alien-tojásból egy baszomnagy nyálkás szörnyet nevelniük. Most meg lehet hozni a lángszórót meg a gépágyút, hogy megszabaduljunk tőlük, anélkül, hogy a szétfreccsenő savas vérük szétbassza az űrhajót.

Bár inkább csak sajnálom őket, hogy annyira reménytelenül balfékek.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.17. 14:51:51

@scsaba1:

Jó, az hogy gyűlölöm, talán kicsit erős kifejezés volt.
Amit mondasz, azt mind értem. Mindenkinek igaza van, akinek elege van Hagyóból, és a többiekből. De vajon magából is elege-e van mindenkinek, aki valaha adót optimalizált, csempészett benzint, vagy teherautóról leesett televíziót, okosított gékartont vásárolt? Mert ezek szorosan összefüggő dolgok ám, csak nem szoktunk beszélni róla!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.04.17. 15:11:45

@El Topo (Sgt. Elias): persze, ha csak 1-2 megállóra szállok fel a villamosra, akkor bizony én se szoktam lyukasztani. Okosítani mindenki szokott.

Engem még a közpénzek lenyúlása se háborít fel annyira, mint az, amikor a haveromat az iskolából jövet a tesók megkérik szépen, hogy tudják, hogy ide jár, és szívesen elkísérik egy bankautomatához, hogy kisegítse őket pár ezressel, ugye nem baj.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.17. 15:19:50

@Modor Tibi:

Igen, ezért mondom, hogy a Fidesz legnagyobb és legkönnyebb potyagólja éppen az lenne, ha a relatív biztonságérzetet sikerülne javítaniuk.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.17. 15:29:29

@Modor Tibi:

Egyébként hadd meséljek neked valamit erről a nyakigmocskos okosítós mentalitásról valamit! Lehet hogy már meséltem is, éppen itt, esz esetben elnézést kérek, de annyira mindennapi élményemről van szó, hogy szétbasz tőle az ideg.
Vállalkozóember felhív, mennyiért tudnék neki adni téglahámozó gépet, mert képzeljem el, az építési területről elbugázták a koszos cigányok.
Mondom neki, hogy egymillió forint.
-Ááááá, hát az nagyon drága.
-Sajnos mai áron, ennyibe kerül a téglahámozó, nagyon fasza, két év garancia, kurva jó.
-Ó, hát van nekem egy cigány ismerősöm, az tud nekem szerezni feleannyiért is. Igaz, garancia nincs rá, és nem is vadiúj, de jó lesz.

És ezek egytől egyig igen öntudatos, jobber vállalkozók.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.04.17. 15:56:29

@El Topo (Sgt. Elias): ilyet én is ismerek :) néha jó üzletet csinál, de az esetek egy részében meg gagyi szart adnak el neki. Főleg szórakoztató elektronikai cuccoknál teszi félre az előítéleteit.

Max. visszavásárolja a sajátját :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.17. 16:02:41

@Modor Tibi:

Erről ugatok. Lehet hogy amúgy jó bizniszt csinál pillanatnyilag, de megveszi amit a kollégájától loptak, a kllégája meg megveszi az övét. Egy fél év múlva meg megint cserélnek, akkor mindenkinél a saját, eredeti gépe lesz, csak a cigány van beljebb két téglahámozó árával, ha féláron adta ugye.
Ha már eleve nem venne senki okosított cuccot, akkor a cigány nem lopná el a gépeket ugye, De idáig még senki nem jutott el fejben.
Múltkor bemegyek egy üzletbe, a tulaj éppen két strasszos pólós csávótól vásárolt Original Flex sarokcsiszolókat, 10 darabot, darabonként 8000-forintért. És utána nekiállt nekem ugatni, hogy a kommunisták lenyúzták a seggéről a bőrt.

scsaba1 2010.04.17. 16:17:25

@El Topo (Sgt. Elias):

Ha a komenyisták nem nyúznák le a seggéről a bőrt, akkor bemenne a flexnagykerbe és megvenné a flexkorongot, nem kockáztatna egy durva bukást, amikor a rendőrök érdeklődnek nála az extrakedvezményes vásárlásról. Ha nem lenne rászorulva, hogy kétes korongokat vásárljon, (mert többet veszíthet a réven, mint amit nyer a vámon), meg különben is tisztes haszna van a legális flexkorongokból, akkor elhajtaná a vérbe a tesókat, hogy tűnj a brébe, nem vagyok rászorulva a cuccodra. Ha nincs piac, akkor a tesók nem lopnák el a Brikóból, a pulykapipe vinne vizet a kaszásnak, a kaszás lekaszálná a búzát, a búzát elvinné malmocskának... szóval rendszerben szemléld a dolgokat, ne csak egy-egy kiragadott példát emelj ki.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.17. 16:22:18

@scsaba1:

Egy nagy büdös lófaszt venné meg a cuccot a legális helyen. Nem korongról, hanem gépről van szó különben, aminek a legális nagyker ára nagyjából 17-18 rugó. És elárulom, hogy akinek a kommunisták lenyúzták a bőrt a seggéről, az nem zsalonillatú Q7-essel parkol az üzlete előtt.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.04.17. 16:31:15

@El Topo (Sgt. Elias): frankón csak a magukat jobboldalinak vallók között ismersz furcsa, következetlen, szar embereket?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.17. 16:55:34

@Modor Tibi:

Az a helyzet, hogy az általam ismert vállalkozók közül a legnagyobb hangú jobberek a legkövetkezetlenebbül viselkedő szaralakok. A kevésbé nagyhangú jobberek kevésbé ilyenek, a legnormálisabbakról meg nem is tudom, milyen a pártpreferenciájuk. Magát baloldalinak valló vállalkozót meg nem ismerek.:)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.21. 07:52:05

@Szigi.:

Örülj, hogy valaki olvassalegalább a semmitmondó hozzászólásaidat, te kultúrhérosz! Szóljál anyádnak is, hányjatok együtt!

lárvalányhaj 2010.04.21. 16:39:29

@El Topo (Sgt. Elias):

Az okosítós mentalitás abból következik, hogy ma Magyarországon a szabályokat betartva nem nagyon lehet boldogulni, csak a szabályok ellenére. Ha nem venné el az állam a vállalkozók bevételének nagy százalékát adó és más sarcok címén, akkor mindjárt kisebb igény lenne az okosításra, hidd el. Az csak olaj a tűzre, hogy a Hagyó-félék okosítanak.

Styxx 2010.04.21. 20:25:57

"Ha már eleve nem venne senki okosított cuccot, akkor a cigány nem lopná el a gépeket ugye, De idáig még senki nem jutott el fejben."
Stimmel. És nem csak cigánytól gecifejűség bugázott cuccot átvenni, hanem fehértől is. Megkockáztatom, hogy a minőségi bringákat és a robogókat többnyire fehérek lopják. De tök mindegy, tőlem zöld-rózsaszín pöttyös is lophatna, de akkor is amíg a tolvajnak az egyik pracliját törném le, addig az orgazdának kettőt.
A múltkor is kibukott egy csávó 3-400 lopott bicajt próbált beokosítani, köztuk egy csomó gyerekbicajt. Na, gyakran az ilyenek szoktak a leghabzószájúbban mocskos tolvajbandázni, ha a gyereküknek a suliban lenyúlják a Nike csukáját.

Styxx 2010.04.21. 20:30:03

@El Topo (Sgt. Elias):
"Magát baloldalinak valló vállalkozót meg nem ismerek.:)"

Ne gondold, hogy ilyen állat pedig nincs és most nem feltétlenül Veres "Szinesfémkirály" Janira gondolok.

Minden okosságban éllovas, A8-asos ügyvéd csóka magyarázta, hogy a Munkáspártnak intéz valamit. Még poénkodtam vele, hogy nem semmi az ügyfélköre, erre kiderült, hogy társadalmi munkában munkáspártol és ötvenvalahanyadik az EU listájukon (kb 4-5 éves történet)

AZATYAURISTEN 2010.04.21. 22:32:15

@Styxx: sok a szegeny ember am Magyarorszagon es örül ha igy hozzajuthat valamihez. megveszi, mindegy, ki arulja, kamionrol esett-e le vagy hazhozszallitjak, esetleg megszolitjak utcan. akkor mi van a jozsefvarosi piacon, ahol meg kamerazni is tilos? amig az Magyarorszagon legalisan müködhet, nem lesz sem ezen, sem pedig mas teren pozitiv valtozas. (vagy megszünt mar?)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.21. 22:55:55

@Styxx:

Nem saját kútfejemből cigányozok ám. A meglopott arcok kész tényként mondják, hogy cigányok lopták el a gépeiket. Másrészt hogy cigánytól veszik a félárú gépket az meg tény, azt már láttam.

KóserKároly 2010.06.18. 01:03:03

@Célkereszt: a "könyörgöM" is modorosság...
süti beállítások módosítása