Nyelvész Józsi: Szlengblog - a Könyv

2009/11/24. - írta: Modor Tibi

 

Na, szóval van itt egy ilyen, hogy könyv. Egészen pontosan Nyelvész Józsitól a Szlengblog - egy merőben forradalmi formátumban.

 

-Ááá, nem izgatnak ezek az offline témák, nem hiszek bennük, a blog interaktivitását, a sújtó kommenteket, kereszthivatkozásokat nem tudja egy buta könyv visszaadni.

 

-Hangoztattuk úton-útfélen, és a mai napig így is látjuk - DE (és itt jön az a bizonyos de) ez a kiadvány egy próbatétel.

 

Nem tudok arra ugyanis grafitemberen kívül hazai példát hozni, hogy egy saját ötletre és koncepcióra épülő saját megvalósítású online tartalom az interneten túl is igazán sikeressé vált volna (a "beküldős" műfajt most mellőzzük). Próbatétel egyrészt tehát Józsi számára, hogy milyen vásárlóerőt produkál az egyik legerősebb (sőt, szerintem most a legerősebb) magyar kultblog köré szerveződött közösség / másrészt az olvasók is megmérettetnek, hiszen a kiadványt főleg ők követelték ki maguknak.

 

Lehet hát bizonyítani! A Szlengblog-könyv reménybeli sikeressége taposhatja ki az ösvényt a többi, nyomtatott formába átültethető blog szerzője előtt is: fokozott kíváncsisággal várjuk tehát, hogy mit hoztok össze. Talán csak a törzsgárda tart igényt a könyvre (az se lenne már kevés példány), de ki tudja, hátha a 90-es években annyira kedvelt Diák Murphyhez hasonlóan ezt is hamarosan mindenki kezében viszontláthatjuk.

 

-Hát tudod, a Szlengbloggal úgy voltam, hogy az első pár hónap nagyon eredeti volt, de aztán a Józsi elkurvult sajnos. Ez már nem az, mint ami az elején volt, tévé, rádió, merchandising, nem kell ez.

-Na igen, eladta a lelkét. Mit olvasol?

-Á, semmit, Számvitel II-t.

-Bazmeg, ez a Szlengkönyv, csak bekötötted, te féreg!

-Jójó, mert divat lett, már minden hülyegyereknél ezt látom a metrón!

 

A technikai részleteket a Szlengen megtaláljátok - rendelni pedig a silenosnál itt lehet. Én mindenesetre csókosként kértem egy dedikált tiszteletpéldányt a Jauzsitól :)

 

18 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

raoul_duke 2009.11.24. 10:54:37

Amúgy én se igen értem ezt az offlájn témát blogból, meg nem is emlékszem, hogy reklamáltam, hogy legyen ilyen, de azért rendeltem egyet, ne az legyen, hogy nincs.
A Józsi meg tarthatna valami dedikálást egyszer. Mondjuk úgyse mennék el, gondolom, de mások biztos örülnének neki :).

fade 2009.11.24. 11:13:49

Asszonnyal berendeltettem egyet karácsonyra. Ott fogok a fa alatt truvájkodni vele :)

Szerintem blogtartalmat át lehet igényesen ültetni könyv formátumba is, de meglátjuk Józsi mit hoz össze. Pl a modoros blog egyes leírásait a hozzászólásokból átvett dolgokkal kiegészítve simán el lehet adni. Engem érdekelne :)

raoul_duke 2009.11.24. 11:24:59

@fade: át lehet, csak önmagában szerintem felesleges. Arra van az internet, hogy ott tárolódjon a tartalom, ne a polcomon porosodjon. Ha van valami értelme az ilyen könyveknek, az szerintem annyi, hogy a szerző legalább keres valamennyit azzal, hogy azzal bassza el a szabadidejét, hogy bennünket szórakoztat.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.24. 13:09:51

Én már _természetesen_ rég megrendeltem, és be is fogom csomagolni a könyvet, hogy védjem, de szigorúan valami teszkós újságba, amin a karaj kilója meg műbeles virsli van akciósan.

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2009.11.24. 13:25:22

Én majd megveszem 2030-ban antikváriumban egy százasért!

lmntn 2009.11.24. 14:50:40

Vessetek a mókusok elé, de szerintem tök felesleges kiírtani egy csomó fát, meg mifaszt, teljesen jó az ott az interneten, ahol van.
Én pl minden bejegyzést olvastam, egy kettőt offlineba is lementettem a gépemre, meg minden, de tutira nem venném meg a könyvet, mert minek?
Bocs, ha olcsó jánosnak tűnök.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.11.24. 15:02:24

@lmntn: naja, mondjuk Cora-katalógusból meg más reklámanyagból szerintem többet nyomnak hetente, mint Szlengkönyvből összesen.

Meg hát ez tényleg csak egy lehetőség annak, aki könyvet is szeret olvasni.

2009.11.24. 15:33:41

@lmntn: szerintem a szerző csak akkor érzi magát komoly embernek, ha alkot valami kézzel foghatót, a könyv az ilyen.

Van egy barátom, akik a nol-on blogol, nem járok oda, de kiadta az irásait könyvben, na azt azért lehet hogy megveszem, mert mit meg nem tesz az ember a barátaiért.

@ndtomas 2009.11.24. 17:02:29

@raoul_duke: "A Józsi meg tarthatna valami dedikálást egyszer. Mondjuk úgyse mennék el, gondolom, de mások biztos örülnének neki :)."
aki dablinba (!) nyomja tutkó :D

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.24. 17:18:50

Oszt' modoros emigransoknak kulfoldre szallitas van-e? Ha nincs, akkor azert tart itt az orszag. Ha van, akkor' miert ilyen draga? Most tesomnak hogy rendeljek?

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.11.24. 17:24:05

@@ndtomas: sőt: DÖBLINbe.

@afromagyar: szólj neki, hogy vegye át személyesen, és küldesz neki egy SMS-t, hogy boldogot. Vagy maradsz az online verziónál & átutalsz Józsinak 1200 Ft-ot :))

2009.11.24. 19:11:15

@afromagyar: ha rajta van a Booklinon akkor az kiszállítja külföldre is és nem is drága, én is ott rendelek könyvet magyarul.

lmntn 2009.11.25. 15:30:13

@Modor Tibi: Az nem kérdés, a Cora katalógusok tonnaszámra nyomásával sem értek egyet ofkorsz. Csak azt emeltem ki, hogy ha ez a könyv megjelenik, akkor még több fát irtanak ki.
Ugyanakkor lehet, hogy ha nekem lenne ilyen sikeres blogom, akkor én is gondolkoznék ezen, de komolyan.

@Frengi: nyilván ha közeli barátom, vagy hozzátartozóm könyvéről lenne szó, akkor megvenném.

De félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy hülyeség kiadni, csak azt mondtam, hogy valószínűleg én nem fogom megvenni, de ugyanakkor remélem, hogy sikeres dolog lesz!

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.11.25. 23:31:57

@lmntn: Köszi. :) Én azt remélem, hogy sikerül valamennyi bizalmat összelapátolnunk a Tibivel offline irányba. És annyi könyv lesz nyomtatva, amit megvesznek, nincs pazarlás.

szliper 2009.11.28. 09:47:13

@lmntn: "Védd a fákat...egyél hódot!" :)

Megrendelem. Szombatonként úgy is unatkozom egyedül az autószalonban. :)
süti beállítások módosítása