Félrekúrós-szakítós szótár

2021/06/05. - írta: Modor Tibi

Sajnos minden jónak, így a párkapcsolatoknak-házasságoknak is végük szakad egyszer - és amit Isten összekötött, azt az ember - természeténél fogva - imádja szétválasztani: modern társadalmunkban pedig már mindkét félnek ugyanakkora joga van a házasságtörésre meg a kapuzárási pánikolásra.

Hogy az alantas, valódi gondolatok csak a háromdimenziós sakkjáték egy másik síkjából legyenek visszafejthetőek, az egész témakörnek természetesen saját zsargonja alakult ki az évek során. Íme pár jellemző fordulat, haverjaim mesélték:

  • Pszichológusra/párterápiára lenne szükségünk: Kérlek, fizess megint százezreket sarlatánoknak egy már rég eldöntött, veszett ügyért.
  • Azt hiszem, kis szünetet szeretnék tartani: Mással szeretnék dugni, és tudom is, hogy kivel.
  • Nőgyógyászati gondjaim vannak, nem tudok SEXELNI: Adj egy kis pénzt orvosra, amúgy már a Peti szokott megkúrni, nem illik párhuzamosan veled is, érted.
  • Nincs senkim, de már nem érzem azt a tüzet: Nem kúrtam én félre, csak nagyon ritkán élvezett belém a DominikKevin, de akkor is ki akarta húzni.
  • Én addig nem voltam senkivel, amíg együtt éltünk: ld. előző pont. Szeretném, ha elhinnéd, hogy miután a nirvánába elküldtelek kiüresedett kapcsolatunkból, pár hónap múlva derült égből megjelent a Marci (instant, isteni szikra), aki hirtelen be is költözött, és villámgyorsan ki is gyógyultam minden nyavalyámból.
  • Tisztellek mint a gyerekeim apját, becsülöm az anyagi biztonságot, de én ezt már nem tudom visszahozni: Kidobó-rendőr BenceDaninak nagyobb a kukija, de a pénzedet még elfogadom. Lécci, költözz el saját forrásból, ő meg beköltözik ide a helyedre, ha nem nagy gond.
  • Nekem ugyanannyira szar, mint neked: Hatalmasakat élvezek, talán szerelmes is vagyok ebbe a chadbe, bár azt tényleg még nem tudom, hogy fogom mindezt kifizetni, mert a Roli nem fogja.
  • Majd találunk valami megoldást, de a házat nem akarom eladni: Szeretném, ha túszként magam előtt tartott gyermekeid miatt finanszíroznád tartós félrekúrásomat, és a korábban megszokott életszínvonalon tudnék élni a te pénzedből.
  • Sajnos akkor hagytál cserben, amikor a legnagyobb szükségem lett volna rád: Sajnos volt pofád céges útra menni meg túlórázni, amikor én otthon voltam a gyerekekkel az általad megkeresett pénzből, így nincs más megoldás, mint bűnözőrendőr BenceDanival félrekúrni, aki semennyit se fog segíteni, de biztosítja egy ideig a megfelelő adrenalinszintet, és két éven belül úgyis lelép majd egy fiatalabb picsával. A faszért nem kerestél jobban kevesebb munkával, illett volna rendesen BESEGÍTENI.
  • Nem éltünk mi együtt, mi valójában csak egymás mellett éltünk: Talán a révásra nem jártunk mindig együtt a tíz év alatt, már kocsmázni se mertél elmenni; MarciLevi pedig csak heti 3x alszik itt, de költözz el, és küldj egy kis pénzt.

 

És Önök hogyan szoktak kíméletesen félrekúrni meg szakítani? Osszák meg kommentben!

11 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borzasztó Károly 2021.06.05. 09:23:49

Nem érdemellek meg téged, bármennyire fáj mindkettőnknek, egyedül kell lennem.
Remélem barátok tudunk maradni!

Borzasztó Károly 2021.06.05. 09:33:07

Nem akarlak megbántani, de úgy érzem kettőnk között a barátság sokkal nagyobb, mélyebb érzésekkel teli, mint a szerelem. Iszonyatosan fontos vagy nekem, de már mások is látják, nem tudlak már boldoggá tenni.

Burgermeister 2021.06.05. 10:04:16

Kifogast, kibuvot mindg lehet találni.
Kedvencem. Vmi hianyzik a kapcsolatunkbol, nem tudom mi, de hianyzik.
Rossz megerzesem van veled kapcsolatban.
Sok munkam lesz a jovoben, igy nem fer bele egy kapcsolat.
A gatamat szejjelkurtak a legutobbi szulesemnel, amig nem teszik rendbe addig nem akarok semmit.
Nem illunk ossze.
De a legjobb amikor csak ugy eltunik vki. Ezt en is átvettem a legutobbi 5 szakitasnal, tudom, geci vagyok....nem magyarazkodok tobbet.

Borzasztó Károly 2021.06.05. 10:49:53

@Burgermeister:
"Vmi hianyzik a kapcsolatunkbol, nem tudom mi, de hianyzik."

Ez nagyon igaz lehet, én pont így hallottam.

Santer 2021.06.05. 11:06:22

Hirtelen úgy összezavarodtak az érzéseim, vagy nem is tudom... de le kellett gyorsan szopnom egy vizilabdacsapatot.

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2021.06.06. 11:55:29

Tibériusz, ezek nagyon saját példának tűnnek, kitartás! :(

Sir Yangus 2021.06.09. 16:30:50

Tibipofa, ez bizony valami recent saját dolog lehet, és egy szuper figyelmeztetés a magamfajta szingli férfinek, hogy nagyon óvatosan szabad csak eljárni ismerkedéskor.

L.Cz. 2021.06.21. 15:49:58

Én amondó vagyok, hogy hallgattassék meg a másik fél is: a férfiak se kispályásak ám mellédumálásban, ha megcsalásra vagy szakításra kerül sor. Ilyen szintű gyűjteményt nem tudok átadni, de három példával megkezdeném, aztán hátha valaki tud még hozzátenni.
Már nem érzem azt a tüzet, mint régen: miután már csináltuk minden lyukba, minden pózban, a ház minden pontján, sőt, még a velneszbe' a medencében is, már nem tudsz újat mutatni, úgyhogy csak rámennék a pénzügyről Kingára, hátha ő tud új trükköket.
A gyerekvállalás óta nekem már nem egyszerűen csak egy nő vagy, a gyerekeim anyját látom benned: mivel a három terhesség során ugyanakkorára híztál, mint én, már nincs gusztusom hozzád, viszont azért főzhetsz-moshatsz-takaríthatsz rám, mint egy rendes háziasszony. Dugni viszont Kingával fogok, mert egy tízessel fiatalabb, mint te, 30 kilóval könnyebb, nem fáj a feje és állítólag tudja a mélytorkot.
Úgy érzem, ellaposodott a kapcsolatunk, fel kellene dobni valamivel: lásd a fenti kettőt együtt. Mivel már mindent kipipáltam, baromira unlak, el is híztál, úgyhogy inkább Kingát hegeszteném, de ő meg nem fog házicselédként körülugrálni, mikor a munkából hazaérve lerogyok a kezemben egy sörrel a kanapéra a TV elé. Tehát néhanapján (hetente legalább egyszer) vegyük be harmadiknak, akár akkor is, ha te éppen nem érsz rá vagy fáj a fejed.

Opi87 2021.08.03. 06:08:03

Ha férfi vagy, mindig tarts szeretőt. Ha férfi vagy, és nem tartasz szeretőt, még a feleség is lúzernek tart majd. Ha megfigyeled, a nők legkevésbé azokat hagyják el, akik mindenkivel csalják őket. Ha racionalitás talaján közelíted meg, akkor alapvetően rossz úton jársz, mert ezek bizony irracionális dolgok (pláne nőknél, akik alapvetően érzelmi alapon döntenek vs. a férfiak inkább a racionális tengely mentén, ez már viszont genetikai különbség szerintem). Én nekem most két barátnőm van, és nem tudnak egymásról. Szemét vagyok? Lehet. És? Fekete pontot kapok? Karma visszaadja? Hát ok, ezt a kockázatot vállalom. Már elég öreg vagyok ahhoz, hogy ne érdekeljen őszintén :) A két gyerek/fehér kerítés családmodellbe én személy szerint nem férek bele, szóval akinek ilyen igénye van, hajrá, és sok sikert.

WildBear 2021.09.07. 12:45:51

@Burgermeister:
"A gatamat szejjelkurtak a legutobbi szulesemnel, amig nem teszik rendbe addig nem akarok semmit."

Nem baj drágám, akkor addig a seggedbe fogom rakni!

pizo 2021.11.05. 11:55:49

@WildBear: A gát pont a hüvely és a végbél között van..

Zoli
süti beállítások módosítása