Kedves, G*ci drága albérletek - avagy a legpofátlanabb albérlethirdetések c. csoportban követelőző Embertársam!

2020/12/30. - írta: Modor Tibi

Jó kis Csopy volt pedig még egyszer, olyan ígéretesen indult (akárcsak ez a blog úgy 12 éve), csak hát... szar lett (akárcsak ez a blog úgy 12 éve), ellepték a 0 teljesítményért kedvezményes ingyenlakást követelő, egymásra rálicitálni próbáló népségek, és ez lett belőle.

Nos, kedves, "G*ci drága albérletek - avagy a legpofátlanabb albérlethirdetések"-csoportban követelőző, csoportosan lincselő, elbirtokolni és minket kifosztani vágyó féreg Enbertársam!

Ezek a sorok most neked szólnak, szívleld meg őket, mert csak egyszer mondom el.

  • A Piac és a Kapitalizmus: tetszik, vagy nem, jelenleg demokratikus államberendezkedésre épülő piacgazdaságban, azaz KAPITALIZMUSBAN élünk. Alapfeltétel, hogy a piaci ár a kereslet és a kínálat hosszú távú kölcsönhatása eredményeként alakul ki. Azaz: ha valaki valamit túl drágán árul, nem fogják megvenni. Ha megvették mégis, hát annyiba került. 
  • Szegények v. Gazdagok: megfigyeltük, hogy az elcsépelt "vs." helyett a szintén helyes (sőt) "v."-t írtuk a versusra? Csak hogy ne távozz innen idő előtt üres kézzel, bunkókám. Szóval az a helyzet, hogy amióta világ a világ, mindig voltak szegények és gazdagok. Még a szocializmusban is, pedig az is egy nemes kis társadalmi kísérlet volt, egy még nemesebb eszmére építve. Nem hiszed? Magától Jézus Krisztustól idézek: "Épp úgy, ahogy gazdag, szegény is lesz mindig, Tekints tovább, nézd a jót!". Én tudom, hogy a világ rendkívül igazságtalan néha, és bizony ha odáig eljutottál, hogy egy online fórumon köpködj, akkor talán nem is állsz olyan szarul még. Becsüld meg, amid van, és olvass, tanulj, dolgozz alázatosan évekig, és neked is lehet majd egyszer saját ingatlantulajdonod.
  • A köcsög főbérlő (tulaj): egészen biztosan sok féreg van a tulajdonosok között, hiszen a tulajdonos is ember, az emberek pedig nagyrészt férgek. Az a jó hírem viszont, hogy nem kötelező egyiknél se lakást bérelned, sőt: egyáltalán nem kötelező bérelned. Akár vásárolhatsz, örökölhetsz, kaphatsz is - esetleg kereshetsz valakit, akinél meghúzhatod magad. Mindegyikre tudok példát mondani, sőt: Jómagam is kipróbáltam az előbbiek közül több opciót. A tulajdonos - bármennyire is szeretnétek - nem szociális háló, és nem az a dolga, hogy veled jótékonykodjon. A tulajdonos a méregdrága eszközét bocsátja áruba, és a saját bőrét viszi a vásárra: óvja-védi, javítgatja, kockázatot vállal. Kockázatot, hogy esetleg beszakad a piac (igen, pl. csak olcsóbban fogja tudni kiadni, akárcsak idén), hogy nem fizetsz időben, hogy trükközöl a mérőállásokkal, hogy ocsmány módon lelakod a lakást, és még el se tud küldeni esetleg.
  • Az Államnak a bérlakásprogramot kellene támogatnia: nyitott kapukat döngetsz, kisbarátom, lehet menni Ócsára. Ja, hogy az nem tetszik és messze van, meg szarul sikerült és drága volt? Valóban, ám - kedvenc pártjaiddal ellentétben - legalább ilyet is csinált a jelenlegi kormány. Személyes megjegyzés: természetesen Ócsára én se költöznék a világ pénzéért se (Pestre se mondjuk), de hát "beggars can't be choosers" (sajnos nincs rá Hungarian ekvivalens!). Persze ha nem tetszik, akkor le lehet majd váltani őket, 2010 előtt is olyan fasza kis kiterjedt szociális bérlakásprogram volt, nem is értem, miért nem használtam ki a jobbnál-jobb lehetőségeket!
  • 2010 óta megfizethetetlenek az albérletek: ez fölöttébb érdekes kijelentés, te hazug csótány. Ezt most főleg azért merem ilyen biztosan kijelenteni, mert 2010 előtt bizony jómagam is több évig albérletre kényszerültem. Ó, valóban olcsóbb volt: már akár havi 50-70 ezer Ft-ért kaphattam volna haveri alapon jól lelakott lakásokat! Az igaz, hogy a nettó fizetésem min. harmada, de leginkább fele elment volna rá, pedig relatíve nézve egész jól kerestem már akkor is a multinál. Sok haverom akkor is szoba-társbérletre meg a szüleire kényszerült - szóval gyanúm szerint itt is a háromhatvanas kenyér jelenségével állunk szemben, miszerint az inflációt csak a kiadási oldalon vetted figyelembe, te tahó. Jó hír: szerencsére volt fasza, olcsó, szociális CHF-hitel, felvettük azt, és kiválót nyerészkedtünk rajta, tuti üzlet volt!
  • Budapest megfizethetetlen: nem tudom, biztos. Miért nem költözöl vidékre vagy a Szt. Külföldre akkor? San Francisco is biztos olcsóbb. Az nem lehet amúgy, hogy vidéken még a fizetések is alacsonyabbak (mégis létezik a wage gap!)? Igazságtalan az egész, tudom. Próbálkozz távmunkával olcsó helyről, jó fizetésért. Én is azon vagyok. Ja, és kurvára unom, hogy betelepülsz ide az ország minden végéből, majd köpködsz a városra, játszod az ultraliberálist, felveszed a CSOK-ot, majd leváltod a Fideszt, a végén meg csodálkozol, hogy tényleg szar lett a város. Egs!
  • Külföldön olcsó az albérlet: nem tudom, melyik külföldre gondolsz. Ha mondjuk az Egyesült Királyságra, akkor bizonyára hobbiból, ökológiai lábnyomuk lecsökkentése érdekében laknak társbérletben a magyar vendégmunkások, még a konyhát is felosztva egymás között - nettóbérük felét erre simán otthagyva. Ha nem jártam volna meg magam is a szigeti poklot, még talán elhinném a handabandázásodat. Berlin tök fasza, mert beavatkozott az állam, és minden OLCSÓ lett? Hát biztosan jót tesz a gazdaságnak. Ámde sajnos itt is érintett vagyok, és tudom, hogy bizony ott nem elég csak odacsámpázni egy hirdetésre, hanem interjú van, referenciák, kiválasztási folyamat. Sok sikert! Mondtam már, hogy tanulj még sokat? Főleg nyelveket ;--))
  • Mi a múlt rendszerben fillérekért/ingyen kaptunk összkomfortos polgári lakást, ma miért nem? ezt kivételesen elhiszem neked, te padlássöprő szemétláda. Bizony láttam olyat a rokonságomban, hogy a Trudi néni megtarthatta esetleg bérlőként a polgári lakásuk 1/4-ét, ha szerencséje volt, a többit pedig a hozzád hasonló alapjövedelmeseknek kellett átengednie, igen. Tudom, hogy a múlt rendszerben azért minden egy kicsit jobb volt, de mégse ma kell a testvéreimmel osztoznom egy félszobán úgy, hogy esetleg még a nagyszülők is ott alszanak az alkóvban.

 

 No, röviden legyen mára ennyi!

A lényeg: piacgazdaság, meritokrácia, alázat!

Köszönöm a Figyelmet ;--))

11 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sdani 2020.12.31. 11:33:58

Bazd meg. Mélylevegő...... 1. 2. 3.... kifúj... Ez csak karikatúra. Jól van.

csorsza 2021.01.01. 16:39:02

@sdani: Nem. Ez a való világ.

Endrey Aladár 2021.01.02. 22:00:15

Süti beállítások módosítása. Asszem akkor végeztünk is.

Bandibacsi34 2021.01.26. 09:05:36

Vegre! Az albérlő jobbágyok nem fernek a bőrükbe, pedig nem kötelező Budapesten a Nagykörúton belül lakni!!!

harold of the rocks 2021.03.20. 13:21:39

múltkor is meghirdettem a garázsomat húszezerér/hó, ki is vette egy faszkalap, eltelt másfél hónap és eszembe jutott hogy a garázsnak közös költsége is van, de azt már nem akarta kifizetni a seggfej, mondván hogy ő húszezerér bérelte ki, többet nem hajlandó fizetni; na nekem se kellett több (dehogynem, kellett volna), mondtam neki semmi baj, egy hónap felmondási idő, fel is út, le is út, Én vagyok a tulajdonos, az van, amit Én akarok, a kurva annyukat ezeknek, hogy mit képzelnek magukról, húszezerér garázs??? és azt képzeljük, hogy már benne van a közös költség is???!!! ezér tart itt ez az ország

CSABI 2021.07.26. 10:29:07

Minek a sok trágárság? Akkor is lehet igazad/nincs igazad, ha nem anyázol!

Nyúlláb 2022.02.11. 21:24:24

Nem piacgazdaság, hanem rablógazdálkodás. Diktatúrával.

agytörzsy prof 2023.02.13. 10:51:20

"beggars can't be choosers" - Hángerien ekvivalent Kb.: "A koldus nem válogat"
süti beállítások módosítása