Kriminalizálás helyett valódi segítség

2013/10/03. - írta: Modor Tibi

Sok úgy gondolják manapság, hogy elég a problémákat a szőnyeg alá söpörni, és akkor, amit nem látunk, az nincs is. Struccként elfordítjuk a fejünket - ha nem tudom, nem fáj. A piszkos munkát meg úgyis mindig lesz, aki elvégzi.

A Humánjog Intézet nem így gondolja. A Humánjog Intézet azt vallja, hogy a tiltás bűnt, a kriminalizálás csak rosszabbat szül. A szegénység, az elesettség, az elfojtott agresszió nem szűnik meg attól, ha nem akarunk tudomást venni róla - a farizeus szemlélet a történelem során eddig mindig megbosszulta magát.

Valódi, és nem látszatmegoldások kellenek, segítsünk hát! De hogyan?

 

    • Komfortos közterületek, járművek: a Humánjog Intézet eltökélt célja, hogy a közterületeken élés újra alapvető emberi joggá válhasson. Hőszigetelt, újra szabadon dohányozható és strichelhető aluljárók; vadkempingező- italozó- és kutyabarát játszóterek (megnövelt térfogatú hintákkal, kényelmes, fekvésre alkalmas padokkal, cigaretta sodrására, tálalásra alkalmas pingpongasztalokkal); párnázott, könnyűszerrel illemhellyé alakítható telefonfülkék, éjjel-nappal nyitva tartó Borbarát kocsmák ("elvitelre"-rendszerű franchise-hálózatban, elsősorban a kék metró vonalán). A buszok dupla üléseiből legalább két párat kizárólag az ott életvitelszerűen, térítésmentesen tartózkodóknak tartunk fent (1 fő + fonott műanyag kézipoggyász 100x30x30 cm-es méretig), beleértve a körülöttük kialakuló, nekik alanyi jogon járó természetes teret egyfajta pufferként.
  • Modern pénzkereseti, szakmai továbbképzések: sajnos a lakosság egyre érzéketlenebb és gyakorlottabb a hagyományos, bevált direktmarketing-módszerekkel szemben: az együttműködő típus se adakozik már sajnos rendszerint több, mint 2-3 kéregetőnek naponta. Aki nem jár mindig egy lépéssel a célközönség előtt, nem követi a trendeket, nem diktálja a tempót, az lemarad, leszakad! Jogvédő csapatunk a mindennapi helyzetekre, új módszerek elsajátításával készíti fel az agilis rászorulókat. Változó, naprakész, hihető mesék; rafináltabb tolvajlási, markecolási technikák; hajnali 4-es 6-osok alapos leszüretelése; öregezés; itatás; zugárulás; a közel-keleti, gazdag kultúrából kölcsönzött, később kifizettetett ajándékozás, stb.
  • Szabályozott drogfogyasztás, tűcsere-program: nyilvánvaló, hogy az álnok megelőzés, a szép szó meg a tiltás sosem vezetnek eredményre. A Humánjog Intézet az egyedüli, üdvös megoldást az azonnali dekriminalizációban, legalizációban látja. Felesleges tantárgyak helyett (magyar nyelv és irodalom, matematika, stb.) a szakszerű, mértéktartó drogfogyasztásra- és élményre készítjük fel a gyerkőcöket - különös figyelmet szentelve a helyes adagolásra, előkészítésre, tűhasználatra- és cserére.
  • Kontrollált iskolai agresszió: számtalan kutatás bizonyítja, hogy a fejlődésben lévő szervezetnek nem parancsolhat megálljt a poroszos (i.e. diktatórikus) oktatás, az életszerűtlen testnevelés, de a rendőri jelenlét sem. Szigorúan szabályozott keretek között a túlkoros, nehezebben kezelhető, csapatba rendeződött fiatalok naponta ebéd után húsz percig egy-egy, szervezetünk által delegált képviselő jelenlétében előre meghatározott szabályrendszer szerint, humánus módon megfoszthatják fiatalabb, gyengébb iskolatársaikat hivalkodó ruhadarabjaiktól, fényűző használati tárgyaiktól - természetesen ügyelve arra, hogy a vagyoni viszonyok a foglalkozás után se boruljanak föl aránytalanul. A fiatalabb nebulók nevelését is pozitívan segíti elő, ha már egészen kis korban megismerkednek a kifinomultabb önvédelmi praktikákkal, a kés helyes használatával, a szülőktől átvett készpénz vagy értéktárgyak időszerű átnyújtásának áldásos status quo-békéjével.

A Humánjog Intézet pártoktól, oldalaktól abszolút független, kizárólag civileken és hasonló alapítványokon át megszűrt forrásokból gazdálkodó, nonprofit szervezet.

Kérjük, idén is ajánlja fel nekünk személyijövedelem-adója 1%-át! Önnek csak egy apró gesztus, nekünk  éltető necesszitás.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

id. Modor Tibor 2018.10.23. 23:53:09

A Humánjog Intézet új értelmet ad a lakópark kifejezésnek...
süti beállítások módosítása