Olvasói rovat - Akinek bejött az élet

2012/03/07. - írta: Modor Tibi

Szia Tibi!

Eddig csak read only-ban olvastam a blogot, melyhez ezúton is szeretnék gratulálni. Most vettem a bátorságot, s összedobtam egy szösszenetet, belátásodra bízom mi lesz a sorsa.

További sok sikert!

Maradok tisztelettel,

Firestarter18 

 


– Szevasz, Tomikám, ezer meg egy éve!

– Szia, Karcsika, most kicsit sietek, ne haragudj….

– Semmi, különös, éldegélünk csendesen, úgy tűnik, lassan összebútorozunk a Szabinával, építkezünk.  

– Az tök jó, de elkések…  

– Mondjuk, szerencsém van, mert apa jóba’ van egy építési vállalkozóval, kicsit tartozik is neki, úgyhogy okosba’ csináljuk. Örököltem is egy keveset, a maradék húsz misit meg apa kipótolta, azt mondta ez a legkevesebb. De baszki, a medence terveit nem visszadobta az önkormányzat? Még szerencse, hogy keresztanyám ismer pár embert ott, a végén még ők kértek elnézést, hehe. Szabinával amúgy késhegyre menő vitákat folytatunk, mert ő mediterrán enteriőrt képzelt el, én meg inkább valami modernebbet gondoltam. És te, hova, hova?

– Hát csak ide a Munkaügyibe, de tényleg mennék, mert időpontom…

– Ne basszál már fel, nincs melód? Az ember ezt nem engedheti meg magának a mai világban. Van valami papírod? Tudod, ez már tudásalapú társadalom.

– Történelemtanár lennék…

Fú bazmeg, bölcsészdiploma? Ne csodálkozzál, az nem termelőmunka, nem is honorálja a társadalom, tudhatnád, hogy, hasznosítható tudásra van szükség. Értelmesebb szakra is mehettél volna. Látod, baszod, elvégeztem a kommunikáció és médiatudományt, de egy napig nem voltam munkanélküli. Mondjuk szerencsém volt, mert bátyám is odajárt, nagyon jóban volt minden proffal, volt nem egy olyan vizsga ahol meglátták a nevemet, azt’ már írták is be a hármast. Nyelveket azért beszélsz? Az is nélkülözhetetlen, tudod.

– Németből felső…

– Német bazmeg úristen, az már nem kell sehova te, csodálkozol? Nekem angolból van középfokúm már a gimnázium óta. Mondjuk az nagyon jó volt, hogy kint tölthettem egy évet New Yorkba’ utána hazajöttem, s pikk-pakk megvolt a nyelvvizsga. Én amúgy is mindenkinek azt ajánlom, hogy anyanyelvi környezetben tanulja a nyelvet, a könyvek szart sem érnek. Ki kell szépen költözni, fel kell vállalni, hogy az ember egy évig csak mosogat, és tanul, tanul, tanul.

Nekem mondjuk pont jól jött, hogy apa testvére kinn él, így náluk lakhattam. Fúúú, azok a bulik, ne tudd meg. Ott ismertem meg a puerto ricói Dzsonnit, akivel most egy kis privát bizniszbe kezdünk, csak még egy kis pénzmag kéne hozzá, da majd szólok apának. Ott kint aztán nem is kell tanulni, szinte ragad rád a nyelv, én is perfekt angollal jöttem haza. Mondjuk a vizsgán is szerencsém volt, mert nem igazán tanultam, érted, ki a fasz megy ki azért Amerikába, hogy egész nap tanuljon. Szóval éppen bazmeg olyan vizsgáztató volt, aki ismeri apát, a tenkjún kívül nem is beszéltünk angolul, hehe.

– Hehe…

– De azért nem ment minden ilyen könnyen, gimi alatt minden nyarat végigdolgoztam, bizonyám! Apa pont akkor lett többségi tulajdonos a Bitumexben, és odavett osztályvezető-helyettesnek. Baszod, minden nap nyolcra kellett mennem, szaros száznyócvan nettóért. De tudtam, hogy ha nem dolgozom kőkeményen, akkor nyár végén nem lesz adriai vitorlázás. Már akkor tudtam, hogy csak munkával lehetek sikeres, ha kikerülök a nagybetűs életbe. Nem várhatja a sült galambot a szájába repülni az ember, tudod?

Mondjuk ennyi pénzből nem lett volna meg a hajókázás, de szerencsére apa rendes volt és kipótolta a többit. Fúú, az nagyon jó volt, azóta rendszeresen visszajárunk, tavaly már Szabina is jött. Amúgy is szeretünk utazni, én azt mondom, világot kell látni, amíg fiatal az ember, tapasztalni, tanulni. Mondjuk, nekünk szerencsénk is van, mert anya utazásszervező cége révén bagóért mehetünk mindenhova. Tavaly voltunk görögbe, horváthba, Szesellszigeteken, vagy mi a fasz volt az meg Sartin. De nem volt szar, hehe. Kocsid van? Anélkül sem lehet a mai világban már boldogulni, tudod?

– Drága a jogosítvány, így meg, hogy nincs munk…

– Áhh, én már gimi alatt leraktam a jogsit, már akkor felelősen gondolkoztam. Először apa tanítgatott a Mercédesszel a ház előtt, hát bazmeg egyszer úgy meghúztam, hogy odalett az eleje. De mindegy is volt, apa amúgy is le akarta cserélni, mert már majd három éves volt. Aztán érettségire megkaptam a Bömöst apáéktól. Előtte megegyeztünk, hogy ha meglesz a hármas átlag, akkor kapom meg. Végül nem lett meg, de azért megkaptam. De ott is hú mi szerencsém volt, ezt még elmesélem, nem sietsz ugye? Hova is sietnél, nincs munkád, hehe.

Szóval ugye apa ismerte a gimi igazgatóját, meg kicsit az is tartozott neki, azt mondta neki érted, hogy figyeljen már rám oda, mert izgulós vagyok ilyen stresszhelyzetekbe, azt nehogy leblokkoljak vagy valami. Húztam aztán a tételeket, azt baszod az igazgató szinte mindegyiket elmondta helyettem. Mondjuk az írásbeli azért nehezebb volt, de szerencsére már akkor is volt menedzserkalkulátorom, azt beleírtam szépen minden képletet meg faszom számítást. Érted hát én inkább ilyen humán beállítottságú vagyok, egyszerűen nem fogja az agyam az ilyen fasságokat. Aztán nőd legalább van?

– Három éve, nálunk lakik.

– A szülőkkel együtt, bazmeg? Faszér nem költöztök el, nem egészséges az úgy. Mi is már együtt vagyunk egy ideje, lassan már attól félek, hogy lebabázik, hehe. Mondjuk egyelőre nem akar, mert modellkedik, aztán még akarja csinálni egy darabig. Lehet még címlapos is lesz az egyik magazinban. Na, nem kell rosszra gondolni, ez egy ilyen teljesen igényes férfimagazin, érted, nem szennylap. Keresztapa ismeri a lapigazgatót, aztán lehet, be tudja vinni a Szabinát. Mer én mondtam neki, hogy én nem tartom el, dolgoznia kell, belém is ezt nevelték, már kicsi koromban. Mondtam már, hogy gimiben minden nyáron nyolcra jártam dolgozni? Ja mondtam…

Mer találna ő is jó munkát, nemzetközi kommunikációt tanult, apa mondta is, hogy a Bitumexnél pont van üresedés, de hát ha modellkedni szeretne, hát istenem. Három nyelvvizsgája is van, mondjuk csak alapfokú, de arra elég, úgyse a papír számít már a világban, hanem a hasznosítható tudás.

Most könyvet is akar írni, érdekli azért a magaskultúra is, nem csak a melleiért szeretem, hehe. Anya jóba’ van Erős Rékával, tudod az az író csaj, nem tudom olvasol-e ilyen igényesebb regényeket, már átnézte Szabina írásait, azt monda simán ki lehetne adni őket.

Én meg tanulgatok, most jelentkeztem mászterképzésre, érted, az élethosszig tartó tanulás ma már elengedhetetlen. Te miért nem tanulsz tovább? Nem olyan drága, egy szemeszter simán kijön kettőharmincból, ennyit mindenkinek kutyakötelessége áldozni az életére. Mondjuk nővérem most besegít egy kicsit, mert minden tartalékom elvitte az építkezés, a hosszú távú lekötéseim meg csak két-három év múlva járnak le, nem akarom elbukni a kamatot. A tieid hogy állnak, milyen a portfóliód?

– Nem igazán tudtam miből félretenni…

– Nebasszál… na ezért tart itt az ország, mert nincsen pénzügyi kultúra, mindenki csak rövidtávon gondolkodik. Mondjuk nekem pont jó, mert bátyám egyik ismerőse befektetésekkel foglalkozik, aztán mutatott pár olyan részvénycsomagot, amit másnak nem igazán. Mert a mai világban öngondoskodás nélkül csak az utca marad öreg korunkra. Mer, nézd meg, a kormány pont minket, a középosztályt sarcol a legjobban, minket, akik a legtöbbet adózunk, fogyasztunk, a vállunkon visszük az országot, minket, akik a legkeményebben dolgozunk. Aztán nyugdíjunk meg lófasz se lesz. Ezért kell megtakarítani, tudod?

Szerencsés is vagyok, hogy apám erre is megtanított. Már kis koromban nyitott a nevemre egy számlát, azt minden hónapban tett rá egy kis pénzt. Nem nagy összeg, szerintem havi 50-60 ezer forintot mindenki áldozhat a gyerekei anyagi biztonságára. Tisztára meghatódtam, mikor a diplomaosztón a kezembe nyomta a bankkártyát, s azt monda, fiam, ha mással nem is tudlak segíteni, legalább ezzel útnak indítalak. Aztán a következő évben ebből utazgattunk Ázsiába’.

Áldott jó ember amúgy az öreg, világéletében kőkeményen dolgozott. Még anno domini kétkezi munkásként kezdte a Bitumexnél, hatra járt dolgozni minden nap! Hatra, fel tudod fogni? De nem panaszkodott, csinálta, közben meg kereste a kitörési lehetőséget, építette a kapcsolatait, s nem engedte, hogy a többiek visszahúzzák. Gyorsan fel is fedezték a tehetségét, osztályvezető lett, aztán a privatizációkor szerencsés volt és olcsón tulajdonrészt tudott venni a vállalatban. De itt sem dőlt hátra, dolgozott tovább, keményen bánt a beosztottaival, ott nem volt lazsálás. Felfelé meg építette a kapcsolatait, s látod mire vitte? Hálás vagyok neki, hogy belém is ezt nevelte. Munka, munka és munka. De mondjuk, ahogy elnézem neked nem is lesz munkád egyhamar, öltözhetnél kicsit igényesebben is, mert ez a farmer vagy három éves kollekció.

– Hát most…

– Mert nézd meg mondjuk ez az öltöny sem került százötvennél többe, de mondjuk ez csak ilyen szaladgálós, a jobbakkal nem megyek utcára, borzalmasan koszos ez a város. Élhetetlen. De ezt úgy gondolom, mindenki megengedheti magának, aki egy kicsit is ad a külsejére. Ez a minimum. Az állásinterjúkon is az első benyomás a legfontosabb, tudod?

Amikor felvettek a Bitumexhez akkor is azt mondták, a szakmai tudásomon kívül a rendezett és igényes külsőmmel hívtam fel magamra a figyelmet. Mert nehogy azt hidd, hogy apám segített bejutni, négy körös interjún és háromszáz jelentkezőn verekedtem át magam. Teljesen becsületes úton kaptam meg a munkát. Arról nem tehetek, hogy pont a Kőfalvi Sanyika interjúztatott, akivel a gimiben együtt csajoztunk, aztán meg elvittem az Adriára ingyen, mert adni is jó, tudod? Négyszemközt bevallotta aztán, hogy amúgy is engem választottak volna, mert tudásommal és kommunikációs képességeimmel kimagaslottam a jelentkezők közül.

Aztán amikor elkezdtem dolgozni senior reliability engineerként, akkor lecseréltem a teljes ruhatáramat, oda azért már nem vehettem fel akármit, mert nem vettek volna komolyan a meetingeken. A ruha teszi az embert, hallottad már ezt a mondást? Aztán látod, nem kellett fél év, és már senior offsite manager vagyok, de azt mondták ilyen tehetséggel nem kell fél év és még feljebb kerülhetek.

– Hát, neked akkor bejött az élet…

Nehogy azt hidd bazmeg, ebben rengeteg munka van, de a kemény munka mindig meghozza gyümölcsét. Laborom nia… vagy hogy is van az a latin mondás, most nem jut eszembe pontosan, basszameg, pedig van otthon egy könyvem ilyen mondásokkal. Vergiliusz mondta amúgy, hallottál már róla?

– Nem…

– Fú bazmeg, már negyed tizenkettő? Kicsit elaludtam, azt mindjárt lekésem a munkaebédet. Találkozom apám pár ismerősével, lehet meg tudjuk bizniszelni, hogy a vállalat kapja a Mária-híd felújítását. De ezt ne híreszteld, hehe. Aztán majd csörögjél ám rám, ha szereted a jó kávét, meghívlak majd egy kapucsínóra ide a Sztárbákszba, azt mesélek még! Csövicsövi!

Firestarter18

54 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.03.07. 07:22:37

Szép kis írás, de a valóságtól kicsit messze esik, mert az ilyenek nem hogy nem mondják el az ilyesmit,(mert mindek, aki tudja úgy is tudja, egyébként meg minek reklámozni) de szóba sem állnak egy ilyen történelem tanár munkanélkülivel, ha nagyon nem tudják lerázni, akkor is csak 2 percre.

2012.03.07. 07:57:13

Csodálatos, az ember már nyúl is a szívlapátért, hogy agyoncsapja az ilyet.
Egyébként van ilyen ismerősöm, az talán annyival más és ellenszenvesebb, hogy nem hivatkozik kemény munkára, stb., inkább csak henceg és mindig kifejti: dolgozni, pláne időpontra csak a lúzerek járnak.

lárvalányhaj 2012.03.07. 08:27:16

Azok az emberek, akik ilyesmivel szoktak felvágni, szinte kivétel nélkül hazudnak. Tényleg szokott lenni valamennyi önálló teljesítmény, de feltupírozva próbálják meg eladni. Pl. nemrég srác fel akart szedni, folyamatosan vetített arról, hogy mennyire sikeres, milyen sok pénze van, aztán a buli végén valahogy mégis ő volt az, aki gyalog ment haza. Nekem nem volt gond kifizetni egy taxit, hogy hazamehessek. Azért eléggé röhögök ilyenkor.
További vicces válfaj a Facebookon önmenedzselős. Ismerős csaj teszi közzé a képeket az új házról, kutyáról, pasiról, almás okostelóról, esztétikus, agyoneffektezett művészfotók mindenhol. Közben meg ismerem a csaj hátterét, és tudom, hogy hazugság az egész.

lárvalányhaj 2012.03.07. 08:51:02

Meg egy olyan faktor is elképzelhető, hogy aki alá a szülők toltak oda mindent, az legbelül egy szarnak érzi magát, mert ő is pontosan tudja, hogy ez nem az ő érdeme, és a családja nélkül sehol sem tartana. Ráadásul, ahogy ezt korábban már Ernokével és eastern sugarrel beszéltük, ilyen esetekben a környezet is állandóan kétségbe vonja az illető érdemeit, sőt, sokszor a család is "benyújtja a számlát". Nem csoda, hogy folyton kompenzálni kell.

clfo 2012.03.07. 08:51:56

Rendesen ökölbe szorult a kezem olvasás közben, szívesem ütném ameddig mozog.
Tehát jó lett :>

aribeth 2012.03.07. 08:59:14

A vállalatot privatizáló, embereivel rabszolgahajcsárként bánó, totál idióta kölyköket nevelő apuka még idegesítőbbnek tűnik, bár nyilván ő meg az ifjúkori nyomort akarja mindenáron kompenzálni.

Jó lett, na.

Pan Tau 2012.03.07. 09:10:56

Egész jó az írói vénád Tusinger elvtárs! Miért nem írsz?
Szívbemarkolóan gyünyörű lett, na!

Amúgy lóvét viszonylag hamar és "könnyen" össze lehet harácsolni, de a kulturális tőkét már nehezebb. Ezért aztán fénysebességgel képes elbaszni a Bitumex-et, mint vállalatot, és az összegyűjtött - már kimosott - magánvagyont is az ifjú trónörökös. Mire megszárad apa hagyatékátadóján a tinta, sokszor már nincs is miről beszélni.

Na az még egy élethelyzet, amikor 5-10 év múlva már irigyli az egyszakos töritanári 110 nettót...ha ilyenkor futsz össze vele, akkor is teszi az agyát és mindenféle jó kapcsolatokról, jövő hétre tető alá kerülő benfenntes biznicekről (na az a helyzet, h. semmi kockázat, közbe kell iktatniuk egy céget - ez vagyok én - rajtam átfolyatják a 150 miklós értékű IT csomagot, én meg leszedek 5%-ot...hát nehogymárne, hallod három napra nem rossz pénz nem), szervízben lévő X6-osról, 21 éves főiskolás lánykákról, kokain-partykról vetít.

dobozoló · http://dobozolo.blog.hu 2012.03.07. 09:44:16

@lárvalányhaj: teljesen egyetértek. biztos a gyereknek sem könnyű egy ilyen apa árnyékában, de ha egy csöpp esze lenne, nem Ázsiába' utazgatott volna a megtakarításból. fujj.

volt egy ilyen tanárom gimiben, hogy ikes igét nem tudott ragozni, de a gazdag férj pénzén utazgatott mindenfele, aztán könyvet írt róla (bár nem tudom, megjelent-e ;))

és volt ilyen hencegős nagybácsim is, mint amilyen a cikk főszereplőjének "apája". aztán tönkrement és felakasztotta magát. így megy ez.

(különben a Szabina véletlenül nem a Meszliner Szabina?)

Levi/BudapestScenes · http://www.facebook.com/budapestscenes 2012.03.07. 09:57:32

Kicsit hosszú lett ugyan, de ütős. Van benne viszont egy hatalmas tévedés: Sarti-ra az ilyen ember nem megy, hogy ezzel égesse magát.

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2012.03.07. 10:10:09

Hánynom kell, annyira jó! =D

Erős Réka, gondolom, Fejős Éva lenne. LOL.

Csúcspont: "Aztán amikor elkezdtem dolgozni senior reliability engineerként..."

Szóval hányok. Jó lett. =D

Noked-Lee 2012.03.07. 10:13:41

szabinának vajon mi a vezetékneve? meszliner? :)

Pan Modry 2012.03.07. 10:25:29

Van egy par ( nem sok) hasonlo ismerosom, bar a post erosen karikatura.
Alapvetoen ez a tipus artalmatlan es tobbnyire inkabb joindulatu. Sokan vissza is elnek ezzel, peldaul kolcsonkernek amit aztan nem adnak vissza.
Ez a tipus sokszor felnez azon kortarsaira akik utana onerobol is ernek el anyagi sikereket es hallgat is rajuk. Idovel o maga is jo es sokkal fair-ebb uzletember lehet mint a szulei, ha nincs meg benne ez a kepesseg akkor pedig egy a kepessegekkel rendelkezo egyenre bizza a dolgait, mialatt inkabb a szakmajaban probal ervenyesulni amihez ert is. Persze ehhez hogy ezt megtegye kell egy korabeli mentor.

Pan Tau 2012.03.07. 10:32:47

@Mitya Ivanov: Szimpátikus fiatalember, zakó rövidgatyával+arany Bentley!:-)))
Bármekkora idegesítő suttyók ezek, azért személyesen van valami megmagyarázhatatlan varázsuk és üzletelni is egyszerű velük, mivel célirányosak, kimondják amit gondolnak, oszt vagy van közös nevező, vagy nincs (ahogy Krisztiánunk mondaná, működik a díl?)!

Eclect 2012.03.07. 10:42:44

Nekem is van pár posztbéli ismerősöm. A különbség annyi, hogy nem veszik észre a hátszelet, hanem mindent saját érdemüknek gondolnak.
Csak az egyetem után kezdtek el dolgozni (vagy multi-szamárlétrán vagy ismerős/családtag cégénél), de a munkának már lakással, autóval futottak neki. Ezzel nincs is probléma, lehetőségeihez mérten segített nekik a családjuk.
Viszont szerintük rosszul menedzselem magam, hogy én ugyanezt nem tudtam elérni (nincs hátszelem). Jellemző mondatok:
-"Nem igaz, hogy nem tudsz időt szakítani ránk és eljönni velünk síelni egy hétre az Alpokba!"-nyilván csak az idő és a figyelmesség hiánya lehet probléma.
-"Jó, hogy dolgozol, de mit és különbenis így nem tudsz annyira koncentrálni a tanulmányaidra"
-"Miért nem veszel már egy lakást? Nem kell újépítésű, lehet használt is."
-"Minek jársz ilyen régi, korszerűtlen benzintemetővel? Nem azt mondom, hogy vegyél újat, de a te helyedben behiteleznék egy 1-2 éves Swiftet, mert az a racionális. Vedd tudomásul, egy 20 éves autó életveszélyes roncs és hiába 6 literes, már nem képes tartani a forgalom ritmusát, maradhatott benne vagy 50 lóerő."
És mindezt nem rosszindulatból, egyszerűen nekik az ő életszínvonaluk a normális adottság mindenki számára, ennél lejjebb csak önhibájából kerülhet az ember. És aki nem az ő értékrendjüket vallja, azt megpróbálják leereszkedően megtanítani, hogyan kéne "normálisnak lenni". Egy dolog boldogít, hogy amit elértem, azt magamtól, bármennyire modorosan is hangzik. :)

Eclect 2012.03.07. 11:00:44

@Eclect: @Eclect: ...az előző posztom nem sértett burzsoá-ellenes akart lenni, mert nyilván nem mind ilyen, csak az általam ismertek egy bizonyos szűkebb csoportjára értettem.
Van az ismerőseim között olyan is, aki a család támogatását a helyén kezelte és mostanra korrekt és sikeres vállalkozó lett, de ő nem is produkálta a fenti példamondatok egyikét sem. :)
Viszont a skála másik végén olyan is van, aki az első autója kiválasztásakor is azt hitte, hogy az "elhasználódott" (amikor lecseréled pár évesen) autót a roncstelepen kell leadni, tehát ennyire torz világképből kiindulva próbálnak normálissá tenni bárkit. :D

[c] 2012.03.07. 11:21:29

@Brother Love: Meg amikor osztogatják a tanácsokat a munkanélkülieknek, hogy ne akarjál multibérenc lúzer lenni, hanem vállalkozzál, alapítsál céget. Csak azt felejtik el hozzátenni, hogy ők mindezt milliomos apukával a háttérben tették meg, nem két poronttyal és lakáshitellel a nyakukban.
És komolyan gondolják, hogy ők micsoda empatikusak és segítőkészek.

2012.03.07. 11:34:28

@tea fan: Ó, hát volt ilyen sporttásam, aki mág _anno_ valamelyik TV-ben is szerepelt, mint sikeres, fiatal üzletember (valami reklámcéget igazgatott). Elő is adta, hogy saját kreatív ötleteivel, kemény munkával, blabla, jutott oda, ahova.
Kár, hogy nekem elmesélte: némi betanulás után apu átadta az egyik már jól prosperáló céget és kapott némi tőkét, saját ötletei megvalósítására is.

Amivel alapvetően semmi bajom, mert ha tehetem, én is segítem a kölkeimet, ez természtes, de a kötschög self-made man duma ilyen esetekben irritáló.

Pan Modry 2012.03.07. 11:48:26

@Eclect:
Viszont az kifejezetten hatranyos hogyha masok elhivnak a sielni de nincs kedved menni, nem hivatkozhatsz ra hogy nincs penzed.

Egyebkent is elegem van abbol a sztereotipabol hogy peldaul a szegeny csalabdol szarmazo diak okos es szorgalmas es a gazdag csaladbol szarmazu meg lusta. Leghamarabb epp a gazdag szulok rugjak picsan a csemeteiket ha azok az egyetem rovasara buliznak.

2012.03.07. 11:57:11

@Mitya Ivanov: Ez egy igen szimpatikus fiatalember és nem mellesleg egészen olyan, mint egy ló.
Van a férfidivatbuzériának egy szintje, amikor már tényleg nehéz eldönteni, hogy egy túlságosan is feminin, pózőr meleget vagy egy cirkuszi akrobatát lát az ember...

Pan Tau 2012.03.07. 11:58:23

@Pan Modry: ékes cáfolat erre a szigányok példája, akik általában szegények, lusták, semmirekellők és buták, bár jó a ritmusérzékük és zenében nagyon jók, meg meg tudják különböztetni a kerítésen át a kert végében a spiátert az alamíniumtól!

Jamal_Fraser 2012.03.07. 12:03:08

A poszt minden szava arany és vegytiszta modorosság. Gratulálok hozzá!

[c] 2012.03.07. 12:13:58

@Pan Modry: Lehet, viszont a szegény semmirekellő putriban/hajléktalanszállón/élősködő lúzerként végzi, a gazdag semmirekellő viszont sokszor gazdag marad és fontosemberré növi ki magát. Tehát korántsem minden gazdag hülye semmirekellő, viszont a gazdag semmirekellő sokkal irritálóbb...

2012.03.07. 12:15:20

@Pan Modry: Én mag azt útálom, hogy ha valakinek segítettek a szülei, azt szinte kötelező leszólni, egyidejűleg ellenpéldaként felhozni. "Nekem nem vettek lakást a szüleim!" - hiszen akinek igen, az nyilvánvalóan mind lusta, buta, semmirekellő.

Mégis, mi a ferde lófaszt kellene egy szülőnek tenni, mint segyíteni, ha megteheti? A gazdag ember meg nyilván nem egy lepukkant gangos házban vesz majd lakást a gyereknek, ámbár tudok én olyan esetről, ahol a tehetős szülők egy panelba "besegítettek" (tul.képp. odaajándékozták a fiataloknak), de persze nekik el kellett adni, mert lakóparki lakás kell. Most bedőlt a hitelük, szarér-hugyér kellett eladni a "menő" lakást, oszt mehetnek vissza egy panelba - de azt már nem kapják meg...

[c] 2012.03.07. 12:35:41

@Brother Love: Ja; egy ismerősömnek (az utolsó egyetemi évben) vettek egy lakást a szülei; szégyellte, hogy ők vették. Nem értettem ezt akkor sem.

Pan Tau 2012.03.07. 13:05:23

@Brother Love: Na jó de neked könnyű, orvosok a szüleid!
(a másik evergreen: te miért nem lettél orvos?)

Komlói Análkirály 2012.03.07. 13:20:12

Hehe, fasza. Tud ez a Professor Pizka! D

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.03.07. 13:21:41

Nem tudnék orvos lenni, pityeregnék a beteg mókusok miatt és sajnálnám az öregnéniket akik félig már a menyországban vannak

2012.03.07. 13:48:37

Furcsa ez a szűrő, hogy az előbb a "ferde lófaszt" kifejezésmet minden további nélkül átengedte, egy teljesen ártatlan kommentet meg nem.

2012.03.07. 14:17:50

@Pan Tau: Miről beszélsz? Faterod menő fröccsöntő kisiparos, muterod maszek kötödés volt már a komcsi rendszerben is, halálra kerestétetk magatokat, neked volt először négygombos kvarcórád, ZX Spectrumod, Simson S51B-d!
Tőlem irigyled azt a szerény hajlékot, ahol_kis családommal_ meghúzom magam - ez generációk élethosszan tartó, kemény munkájának gyümölcse! Te kaptad a legnagyobb kockaházat az utcában, hozzá egy vadonatúj fehér Opelt, a faterod mindent az öledbe pottyantott! Míg én család, gyermekek mellett, levelezőn végeztem, a szabadságom elment a vizsgákra és három műszakban mostam a disznóbelet a vágóhídon!

Pan Modry 2012.03.07. 14:22:21

@Brother Love:
Ilyet szerintem azok mondanak akiknek eletuk celja es ertelme egy sajat lakas, de ahhoz balfaszok voltak hogy azt maguktol osszehozzak.

A lusta gazdagokrol szolo sztereotipiak csupan a lusta csoringerek kompenzacioi.

yenoee 2012.03.07. 14:25:33

Velős, mint Sikonya Gyula vascsöve lenne.

Eclect 2012.03.07. 14:36:17

@Pan Modry: Meg az is elég ocsmány dolog, amikor valakinek a jó családi háttere miatt kisebbítik az érdemeit: "Na jó, Neked persze hogy sikerült, mert gazdag vagy."

Pan Tau 2012.03.07. 14:38:50

@Brother Love: Nos, az a bizonyos 10x10-es sátortetős (tavaly alakítottuk át egyébként mediterránra, ismersz, h. nem sajnálom a pénzt ha arról van szó, még kőoroszlánok is vannak, meg az eresz alatt ledvilágítás körbe, a két utcafronti ablak közé meg a falba süllyesztettem egy kis oltárt) na szóval azt mi építettük kalákába, ott kevertük a maltert bazdmag, a szemembe belefröccsent az oltottmész, egyedül mentem be Várdára az ügyeletre kilóhatvannal, mert már bennevoltunk az őszben és mire jön a hó fel kelletett rakni a kúpcserepet.
Amit anyám megkötött azt mit gondolsz ki adta el? azért kaptam a kadettot is, h. azzal menjek vásározni, minden nap négykor keltem, felmálháztam a tetőre a sátor vasait és hajts, nem kérdezett senki semmit, h. akarod, nem akarod.
Te tanulhattál, én nem, pedig nem voltam buta gyerek, olyan gyenge négyes.
Könnyen osztod az észt, meg ítélkezel, de nekem lehetőségem sem volt arra, h. válasszak a lehetőségeim közül!
Neked könnyű, most is ülsz a meleg irodában, kommentelgetsz, kapod majd a jó nyugdíjat, rólam meg az utolsó bőrt is lehúzzák, ilyen engedély, olyan illeték, a gázolaj meg az egekben!

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.03.07. 14:54:03

Na ezt a csávót simán odaadnám Chuck Norrisnak, hogy hajítsa bele a Napba!

2012.03.07. 15:15:49

@Pan Tau: No persze, ismerem ezt... A munkába beleszakadó vállalkozó, aki - ha nem ebben a kurvaországban élne - mire vitte volna!
Gondolom most is a helyi becsületsüllyesztőből jöttél, ahol a terepgatyás, munkanélküli lakatosokból és joggingos, segélyért ácsingózó romákból álló törzsközönségednek nagy hangon handabandázva, széles mozdulatokkal hadonászva bizonygatod: volt egy találmányod, az Adidastól voltak itt a fejlesztőmérnökök, könyörögtek, hogy menj ki hozzájuk dolgozni, de nem tehetted, hiszen te tartotad el a családod, testvéreidet, nem hagyhattad itt sem őket, sem a szerelmedet.

comad 2012.03.07. 15:17:50

Az önerőből felkapaszkodott emberek fiai mind hülyék, a lányai meg mind kurvák. Nem ismerek kivételt, sajna. Az ész egyszerűen mintha kihagyna egy generációt.

LionOfZion 2012.03.07. 16:14:25

kapná a pofont.... ököllel

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.03.07. 16:17:32

Nem rossz, de kicsit elnyújtott. Végig ugyanaz ismétlődik és ehhez túl hosszú az írás. Meg amúgy ja, tapasztalataim szerint az ilyenek a sztorijaikhoz nem teszik hozzá a kapcsolathálót, hanem verik a mellüket, hogy "önerőből törtem fel magam idáig". Csak aztán ciki, amikor egy ismerős rákérdez a háttérre.

Amúgy az apja igazán örökbe fogadhatna :D

mojoking77 2012.03.07. 16:38:44

@comad: Ho?
Amugy a felkapaszkodasnak is vannak szintjei. Nalunk szepen generaciok alatt tart, talan unokam mar miniszterelnok lesz.. :)
Adiig meg melo doglesig, es ugyanezt belenevelni a kis szarosokba is majd..

Richard Lenoir 2012.03.07. 18:30:47

A Bitumex az nem valami gaz kizsákmányoló multi, aminek itt van Shared Service Centere, ahol tömegével alkamaznak két nyelven beszélő Excel-tábla bűvölő vagy call-centeres bölcsészeket? Mert a poszt szerint valójában egy szocialista nagyvállalat, amit valaki jókor privatizált.

Én már össze vagyok zavarodva, tisztázza már valaki, mi a helyzet!

Köldökszösz (csodalampa) 2012.03.07. 19:03:07

Ó, hát ilyen ismerősöm nekem is van, csak ő nem történelem, hanem magyartanári szakon végzett.

Meszliner Szabinának innen is sok sikert kívánok a címlaphoz, tényleg megérdemelné!

comad 2012.03.07. 19:20:45

@mojoking77: Tudod, te kikre gondolok. Természetesen nem a keményen dolgozó, tehetséges, okos s ezáltal feltörekvő emberekre, hanem a másik kategóriára, hadd ne fejtsem ki.

A Tyne folyó déli partja 2012.03.07. 19:27:09

@lárvalányhaj: fel akart valaki szedni? és a férjed mit szólt hozzá?

A Tyne folyó déli partja 2012.03.07. 19:46:05

@tea fan: jaj, a tesóm volt ilyen fejtágításon, ahol közölték a hallgatósággal, hogy a nemtudom ki, valami vezér is a semmiből kezdte, először kibérelt egy irodaházat. mégis, miből??? vagy, mikor az anyagi gondokat még hírből sem ismerő ismerős közli, hogy hát mert mindig lehet lejjebb adni, szóval, vegyék kisebb lakást, és kisebb autót. (ezt is valami cégnek a feje mondta eredetileg.) és ha egyik sincs? én akkor, amikor ezzel jöttek, épp egyetemista voltam, diákmunkáim voltak, se lakásom, se kocsim, se semmim..mégis, hova tudtam volna lejjebb adni?

pocaklakó minimanó 2012.03.07. 22:58:31

Sabinchen, Sabinchen, nem lesz ennek jó vége. A modellkedés a kárhozatba taszít. Mellesleg pedig még öl, butít (igen, még téged is) és nyomorba dönt. :)

lárvalányhaj 2012.03.08. 00:21:50

@A Tyne folyó déli partja:

Megkérdeztem, h van-e kedve jól összeverni a bepróbálkozót, de mondta, h aznap este nem alkalmas :)

Clitstomper 2012.03.08. 01:06:09

Nekem is van ilyen ismerősöm, az apjának disco-ja van ami elég jól megy és eléggé ki vannak tömve. Mondanom sem kell, hogy kb. ugyan ilyen jellemzést tudtam volna írni rá. Általános iskolában (egy osztályban voltam vele, de azóta találkoztam vele párszor) kb. fél süli őt basztatta és mindig neki sírt a szája, hogy bántották a felsőbb évesek. (persze ő pofázott be nekik mindig) Aztán kiment "amcsiba", visszajött, nagy magabiztossággal megpróbálta a nyelvvizsgát. Elég gyatra teljesítményt nyújtott, nem is ment át. Azóta sincs nyelvvizsgája viszont ebben a pillanatban is Amerikában sütteti a hasát...

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2012.03.08. 08:15:59

a kapcsolati kredit mindig is fontos volt a boldoguláshoz.
no meg a portfólió.

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2012.03.08. 10:13:25

Nekem hiányzik a poszt végéről az a rész, amikor két tömör, de tartalmas mondatban elküldik egymást a bús picsába.

Balance Of Power 2012.03.08. 14:33:47

@Richard Lenoir: Ez bennem is felmerült, a vendégposzhtoló kavarhatta össze.

Tibi, nem lektorálsz???

Amúgy aranyat ér a poszt minden szava, egy apróság: legalább a pár egyik tagja igazán lehetett volna IBS-es.
süti beállítások módosítása