Gyerekszáj

2011/12/19. - írta: Modor Tibi

A gyerekek bölcsessége és romlatlan őszintesége néha egészen megdöbbentő. Mi, felnőttek hajlamosak vagyunk mindent túlbonyolítani - és sajnos a hosszú évek alatt megtanultunk profin hazudni. Ezek a kis emberek nem csupán imádnivalóak és aranyosak, hanem megtanítanak teljesen más szemszögből nézni a világot: rengeteget lehet tanulni tőlük.

Szerzőtársaimmal volt szerencsénk az elmúlt hetet egy külső, óvodai projekten eltölteni anyaggyűjtés céljából: alig győztük jegyzetelni a kicsik aranyköpéseit. Lássuk hát!

 

Fleki a nyáron felköltözött az égi kutyaházba. Apa azt mondja, hogy ott nagyon jó neki, egész nap a napos réten játszhat a többi kutyával, a legfinomabb húsokat kapja és nagyon boldog. Akkor miért sírtunk mégis?

/Bence, 5/

Apu és Anyu azt mondják, a szerelemnél nincs szebb dolog a földön, és hogy ők mindenkinél jobban szeretik egymást, és hogy a pénz nem boldogít. Miért veszekszenek mégis gyakran a pénzen, amikor az nem fontos?

/Panni, 4/

A Márió megkapta a szülinapjára az új Xboxot, de Anya azt mondta, hogy a Márió szülei nagyon sokat dolgoznak, és ezért nem tudnak a Márióval eleget törődni. Én viszont inkább azt szeretném, hogy a szüleim dolgozzanak többet, hogy megkaphassam az Xboxot.

/Áron, 5/

Azt láttam a tévében, hogy a cigizés nagyon káros és rongálja az egészséget. Miért cigiznek mégis a felnőttek folyton, ha együtt vannak? És miért nem engedik, hogy több kólát igyak, mert az egészségtelen? Ez nem igazság.

/Milán, 6/

A Mama azt mondja, hogy ha majd én is öreg leszek, akkor majd nekem is mindenhol fájni fog. De nekem már most is mindenhol fáj. És a Mama mikor lesz megint kislány? Akkor majd megtudná, hogy milyen nehéz kicsinek lenni.

/Szandra, 4/

A Zsolti a legjobb barátom. Meg a Norbi. A Barnát viszont nem szeretem, mert a múltkor megvert. Én akkor azt mondtam neki, hogy hülye buzi.

/Gábor, 3/

Hamarosan lesz kistestvérem, ott van az anyukám pocakjában. De hogy kerül oda? És miért a hasában van, nem fáj neki? A nagypapámnak is ilyen nagy hasa van, de neki nem lesz kisbabája. És apukámnak mikor lesz gyereke? Kisöcsit szeretnék.

/Edina, 4/

A legjobb barátnőm az Antónia, mert ő már tud cipőfűzőt kötni. Apukám meg akart tanítani cipőfűzőt kötni, de nem akarom, hogy az Antónia szomorú legyen.

/Timi, 5/

A csoportban a Csabi a legokosabb, mert ő már tud olvasni. Az apukája tanította meg. Engem az apukám nem akart megtanítani, mert azt mondja, hogy még nincs itt az ideje. De nálam miért nincs itt az ideje?

/Attila, 5/

Az óvónénik közül a Trixi nénit szeretem a legjobban, mert ő sose kiabál velünk. Az Ica nénit, a dadusnénit viszont nem szeretem, mert ő mindig csapkod és csúnyán beszél. Az óvónénik meg félnek tőle, mert ő már öreg és nem mernek rászólni.

/Juci, 3/

A múltkor a Schieszl meg a Panni ott csókolóztak a homokozóban, kilestük őket. Én még nem akarok csókolózni, mert akkor össze kell házasodni és gyerekem lesz. És még csak hat éves vagyok.

/Nóri, 6/

Az apukámnak hatalmas fütyije van, ilyen nagy. De hogy lehet akkora fütyivel pisilni, nem zavarja?

/Lacika, 5/

A tévében ha háborús film van, akkor folyton lőnek meg megölik az embereket, de ha szerelmeskedős film van, akkor miért küldenek ki a szüleink rögtön a szobából? Pedig azt mondják, hogy a szerelem nagyon szép dolog.

/Manuel, 4/

Én ha nagy leszek, akkor nem akarok feleséget. Utálom a lányokat, mert folyton sírnak meg egymás haját fésülgetik. Inkább a Bencével szeretnék összeházasodni, őt szeretem és egyszer felrúgta a lasztit az ovi tetejére.

/Marci, 4/

Apukám azt mondta, hogy medve meg farkas csak külföldön van, Magyarországon nincs. Én nem akarok velük Horváthországba menni!

/Pisti, 3/

Anyukámék mindig csúnyákat mondanak az Irénkéről, de én szeretem az Irénkét, mert mindig sokat beszélget velünk és mindig hoz csokit. Amikor ott van az Irénke, soha nem mondanak róla semmi rosszat Anyáék. Biztos ők is örülnek a csokinak.

/Levente, 4/

Van Apunak egy barátja, az Imi. Imit nagyon szeretem, mert ilyen nagyon magas, még Apunál is magasabb, és folyton játszik velünk és ilyen magasra szokott feldobálni. Akkor mindig nagyon visítok, de utána nevetek. Anyu nem szereti Imit, mert Apáék akkor folyton söröznek és csúnyán beszélnek, és Anyu folyton veszekszik Apuval, hogy akkor büdös sörszagú a szája és böfög. Én szeretem, amikor Apu sörszagú. Akkor mindig olyan viccesen beszél.

/Dávid, 5/

Ott lakik nálunk a Peti. Peti nagyon sokat játszik velünk, ő Anyu új férje, és azt mondta, hogy szólíthatjuk nyugodtan Apunak. De Peti nekem nem az apukám, én azt szeretném, ha Apu visszaköltözne. De Anyu meg nem szereti Aput. Anyu Petit szereti. Én nem szeretem Petit.

/Sári, 3/

A Manuellel nagyon sokat szoktam focizni, ő a kapus. Manuelre egyszer azt mondta az Áron, hogy cigány. De a Margit néni nagyon megszidta az Áront, és elmondta nekünk, hogy a Manuel kubai és nem cigány, és hogy a cigányokkal vigyázni kell, mert nagyon összetartó nép. Apa mindig azt mondja amikor mérges, hogy a fradisták cigányok.

/Ádám, 5/

A Nagyi sokat mesél a gyerekkoráról, és hogy milyen szegények voltak. Én örülök, hogy most születtem, mert most már nem fekete-fehér minden.

/Bálint, 5/

 

/A Tékasztorik igaz története alapján/

Címkék: család gyerek
49 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ngír · http://csakazertszolokhozzahogyreklamozzamablogom.hu 2011.12.19. 06:40:56

gyorsan kellett valami hasonló a tékablog sikeres postja után ;)

blur7 2011.12.19. 07:44:23

Szegény Lacika apukája. És szegény Lacika, ha tudná, hogy még az apjára is üthet.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.12.19. 08:27:16

utálom az ilyesmit, de nem a gyerekek miatt, hanem azt ahogy a gyerekkort elfelejtő felnőttek ettől "jobbra-balra" dőlnek a nők meg lihegve lelkendeznek, hogy "jajhát ezek a kicsik, jajhátezek a kicsik, hogy hát jajhát ezek a kicsik Zsuuuuuuzsaaaaaa miket beszélnek és mi meg egész héééétvééééégéééén baabááááztuuuunk...." ANyátokat faszok.

oldalazó gnóm 2011.12.19. 08:28:37

Menő vicc 2000-ből, általános 7.-ből:
- Mi van Friderikusz faszán?
- Gyerekszáj.

Mitya Ivanov 2011.12.19. 08:44:51

@Blassius:
nagyapám azért cseszett le, mert ő még két fadarabbal is el tudtam játszani, míg én legót kértem. Ez 1980-as évek közepén történt.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.12.19. 08:46:30

Hjáj, jó volt. Kiegészítés: az elhallásos cukiságok.
"Anyu, tudtad, hogy nem csak a méhek, a majmok is gyűjtik a virágport?
Honnan veszed, Buksi?
Hát onnan, hogy van majomméz!
Értitek, a drágám a majonézt majomméznek értette, háhháhá!"

És van az elvont cukiság.
"Anyu, vigyük azt az összes pénzt étterembe és együk meg!
Az legalább 70000 forint, Buksi!
Dehát a papa táppénze!
Értitek, TÁP-pénz, háháháháhá!

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.12.19. 08:51:14

ezeket tuti "felnőttek" írják. legalább is a posztbelieken érződik tibi billentyűzete.

niyabinghi 2011.12.19. 08:53:50

Borzasztó! Naponta hallgatom végig rokonoktól/ismerősöktől, hogy milyen okos a saját gyerekük. A társaság többi tagja meg csak forgatja a szemét, hogy dehogy okos, elviselhetetlen kis zombi.

Tiborom! Már csak a svéd gyerekversek hiányoznak. Akkor nekiállok törni-zúzni.

la paloma de la rosa 2011.12.19. 08:56:55

Amúgy ezek a dolgok tényleg cukik, addig amíg az ember saját gyerekéről van szó. De a szülőkön és nagyszülőkön kívül az égvilágon senki mást nem érdekel, csak kötelező jópofát vágni és derülten kacagni.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.19. 08:58:21

az a lényeg, az első komment látta meg a tutit, mostanság az a kattogásérzékeny megoldás, hogy megvan az aznapi irányvonal, és azzal toljuk tele a címlapot. Régi trükk, már ECO is megírta, főleg ezoterikus irodalom használja, hogy egymásra reflektálnak a szerzők és mind ugyanarról ír, ettől a koherencia érzete keletkezik pici bensőnkben, nem? de!

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.12.19. 09:15:20

Nálam a Dávidka (5) a nyerő. És ha belemennénk a szocioinferno mélységeibe, lehetne folytatni:
"És azért is szeretem, amikor az apu sörszagú, mert olyankor leküld a boltba még néhány sörért és soha nem kér vissza az ezresből, és így a maradékot összegyűjtöm, és Messis póllllót veszek belőle. Hazatérve meg mindenki már nagyon vicces, és Imi bácsi átmegy a nővérem szobájába, de ezt az apu nem szereti annyira, ilyenkor rátámad IMi bácsira, és a rendőrök választják szét őket. "

2011.12.19. 09:19:25

Egész jó lett:) Ebből a klasszikusok Marcello D’Orta könyvei:)

2011.12.19. 10:00:20

@Blassius: ennél már csak a "Márk" című (esetleg "Tündérkéim", "Fiacskáim") c. Facebook albumok a rosszabbak, a maguk 90 db, rosszul komponált, bemozdult, idétlen gyerekfotójával. Persze, érthető-megbocsájtható néhány jobban sikerült fotó, őt, miért is ne, de tucatjával...

ii@_ 2011.12.19. 10:29:16

@Brother Love: régebben ugyanez e-mailben, rendszeresen eltömítve a postaládát.

A gyerekszáj idézetekben a legjobb, amikor anyuka bájosan selypítve, affektálva idézi a kis lurkó aranyköpéseit.

petrice 2011.12.19. 10:55:14

A tékasztori meg ez a mai is színtiszta felnőttköltemény, 10 éve magyartalanul fordított vicces körímélekként kezdte pályafutását. Mondanak pár érdekeset mindenki gyerekei, de az többnyire csak családi ágyazottságban érthető és vicces.
Remélem Tibi királyunk csak görbe tükröt tart a modoroskodó kismama-anyuka írások elé..

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.19. 10:57:26

az még hagyján, de a bloghu-időgép visszalőtte a modorost a fapados korszakba?:)

CsíkosNapernyő · http://csikosnapernyo.blog.hu 2011.12.19. 11:00:38

Balatoni nyaralás, szalonnasütés nyárson, csöpögő zsír....kisgyerek ilyet szól...."izzad a szalonna bácsi".... kacagó felnőttek...

2011.12.19. 11:02:10

3 kisiskolás piréz gyerek játszik a homokozóban, egyszer csak az egyik megszólal:
- Mit csinálsz te fasz szopó geci!!!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.19. 11:13:22

@Hadrian77: az általad idézett szövegnél azonnal csicskalángossal ötvözött parasztmaflás a kölyöknek, és elmondani, hogy a faszszopó egybe írandó, és a kérdések végén kérdőjel van, melyet élő szóban a hanglejtés jelez.

Tanuljon a gyerek má' tisztességet, nah...

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2011.12.19. 11:37:12

Arról a polcról nem lehetne leszedni még egy posztot, ahol a Kedves Gyalogos Embertársam született? :)

Mitya Ivanov 2011.12.19. 12:40:53

sokkal jobb ez az új dizájn.. Nagyon modern,

la paloma de la rosa 2011.12.19. 13:09:52

Ilyenkor mindig fikázhatnékom támad, de mindig visszafogom magam, mert van egy olyan érzésem, hogy azt csak a törzskommentelőknek illik.

2011.12.19. 13:10:02

@Mitya Ivanov: mindenki a maga módján emlékezik Kim Dzsongilre:)

Édy, aki Endre 2011.12.19. 14:04:42

Mi ez a sztájlisztos új dízájn itt, vazze?

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.12.19. 14:50:54

@Hadrian77: piréz anyuka megy fölfele a lépcsőn a Népstadionnál a gyerekével: "ne rángassál mer szájba baszlak!"

3 tinédzser a zuccán Budapest vonzáskörzetében:
"én meg maj jól lesmárollak és akkor elkapod tőlem a szifiliszt". Mire az egyik lány éktelen fejhangú nevető rikoltásba kezd, már-már az őrület határát súrolva.

2011.12.19. 15:24:00

@Blassius: Szebasztián, ne baszogasd a Dominiket! ill. "Leon, a kurva anyádat, kussoljál már!"

Tinilányok ordító párbeszéde a buszon, a percenként "geci", "baszd meg" és "faszomba" kulcsszavakkal alap.

Édy, aki Endre 2011.12.19. 15:29:10

"Munkám során gyakran találkozom emberekkel" - napi rendszerességgel látom a gót, emós és mangás csiribiri gyerekeket - és meg kell állapítanom, hogy Grétsy tanár úr klasszikusa még most is helytálló:

"Helyzet:

Fiatal lány enyeleg fiatal fiúval. A háttérben figyeli őket a fiú egyik barátja. Mihelyst a lány egy pillanatra eltávozik, a két fiú között a következő párbeszéd alakul ki:

- Baszod, mi?
- Á!
- Át akarsz baszni, mi?
- Ne basztass már! Basznám, baszod, de rábasztam: baszik baszni, baszd meg! Ez bebaszott! Ezt kibaszottul elbasztam! Bassza meg!"

2011.12.19. 15:33:44

@Édy, aki Endre: Ez azért úgy az igazi, hogy utána ott van a tanár úr nagyarázata is! :)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.12.19. 15:42:25

@Édy, aki Endre: @Brother Love: hú, ez az állítólagos grétsys publikáció nagyon gáz. Sok éve jár már körbe, nem unják.

2011.12.19. 15:43:32

azaz:

- Lefeküdtél vele, mi?
- Á!
- Becsapsz, mi?
- Ne kínozz! Szívesen magamévá tenném, elhiheted, de kudarcot vallottam: nem hajlandó szeretkezni, az ördög vinné el! Ez aztán a váratlan fordulat!
Ugyancsak alaposan melléfogtam! A fene egye meg!

2011.12.19. 15:50:46

@Modor Tibi: Bassza meg! Akkor átbasztak! Ezt a baszást! Baszok rá, legközelebb jobban figyelek és nem fogok rábaszni!

2011.12.19. 16:02:44

@Brother Love: komolyan mondom devalválják a baszni igét a fiatalok, olyan semmitmondó már mint a németeknek a schaisse.

Ernoke 2011.12.19. 16:21:24

@petrice: tékasztorik... 15 éve is elcsépelt szarokat ad elő vállalhatlan, ócska nyelvezettel. és többezer ember lájkolta a facebookon, tehát van, aki ezt jópofának tartja!

2011.12.19. 16:49:00

@Ernoke: 18 és annál fiatalabb generációk.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.12.19. 16:57:30

@Ernoke: szerintem nem annyira gáz a helyzet. Ahogy Jakab Andornál, itt is leginkább a tömeges népi visszajelzés az érdekes. A nemzet ki van éhezve a vicces dolgokra (a politika, gasztronómia, webes szemétgyűjtés nem igazán blog nekem, nem saját előállítású tartalom) - hát most itt megkapták, ráadásul a gyerekszáj kurva jó ötlet. Hacknek tényleg kiváló.

gyilkos fűegér 2011.12.19. 17:22:38

Ha még a pocaklakót is előhúztátok volna, lehányom a billentyűzetet.

Nadiposzi (törölt) 2011.12.19. 19:57:34

Elsőre beszoptam. Aztán utána olvasva leesett a tantusz. Egy netes újabb ilyen un MÉM zseniális paródiájával van dolgunk! Nocsak, nocsak. Hiszen a hülye is láthatja, hogy ilyet nem mond, nem mondhat egy 3 éves.! Tanultuk fejlődéslélektanból, ugye. Nincs is ilyen szókincsük a kis drágáknak, hogy az én-kép prejudikációjuk és a szociális-szeparáció szintjük pedig többnyire elég alacsony szintű ebben a korban. De ez csak IRÓNIA, ahol az a vicces, ha nem vicces. Alig várom, hogy tollhegyre tűzzék a Warhammer 40000 képzelt világ ork harcos figuráit pinaszőr ecsettel festegető pubikat, akkor lesz ám itt igazán kacagás, móka!

noirp 2011.12.19. 20:08:15

A Jenők Lapjában évekig ment az _Ő mondta_, majd az _Unokám mondta_ rovat. Válogatott anyag volt. Ahhoz edződtem. Jujj, durva volt ám :)

"--Putyumutyukaaaa! Megmondtam, hogy ne sarazz az udvaron!! ...Különben is, honnan szereztél vizet?
--Pisiltem..."

Ez 1994 körül lehetett. Még a fos minőségű, higítószagú papíron fekete-fehérrel nyomott szöveg képe is megvan, úgy beégett.

[Másnak is lehettek ilyen flashbackjei: az egyetemi lapban csak-csak alakult 2002 után egy _Ők mondták_ rovat, persze oktatói szövegekből.
Majd a revans _Mi mondtuk_, főleg szóbeliken elhangzottakból... Mit mondjak...]

V69 2011.12.19. 22:49:05

@Édy, aki Endre: Ez nem Grétsy, hanem Karinthy Ferenc volt, legalább harminc éve. Igaz, hogy ő is nyelvész volt.

Ernoke 2011.12.20. 08:48:22

@Hadrian77: nem, hanem az én 30-on felüli minimum 1gyerekes barátnőim-ismerőseim...

@Modor Tibi: a gyerekszáj még a jobbik verzió volt, nálam igazából a gorilla és a dj csapta ki a biztosítékot. "Nemkevés története van az éjszakából, ezt sejtheted" - ez a mondat pl. már az elején szíven ütött. szerintem az egészet ő írta
gorbe-sminktukor.blog.hu/2010/02/10/notipusok_mindenki_kedvence_a_jo_fej_csaj

Nadiposzi (törölt) 2011.12.20. 10:01:10

@Ernoke:
Ja, ja. Idegesítő egy picsa lehet, ha létezik egyáltalán.

Édy, aki Endre 2011.12.20. 14:31:51

@Modor Tibi:

Én is csak az urbánus legendát ismerem. :-)
süti beállítások módosítása