Dehát ez csak irónia...

2011/11/05. - írta: Kurtz ezredes

Na már megint… Emberek a címlapról! Hát nem veszitek észre hol jártok? Ez a Modorosblog. MO-DO-ROS. Oda is van írva a felső sarokba, nem kell szó szerint venni. Ez csak irónia. Azt képzelitek, Tibi a lelketlen autós, aki úgy tudja, hogy a KRESZ szó szerinti utasítást ad a gyalogos elütésére, ha az lelépett a járdáról? De butusok vagytok.


Ez egy olyan blog, ahol érdekes és mindennapos társadalmi jelenségeket, kasztokat, tipizálásokat olvashatunk, vicces, szórakoztató, groteszk, humoros, abszurd formában. Nem kell rajta idegesnek lenni, ez csak irónia. Meg kéne érteni a finom árnyalatokat, amik a sorok közt rejteznek. Kéne olvasni, művelődni néha, nem mindent csak idegből és első felháborodásból lereagálni.


Vagy komolyan gondoltátok, hogy Modor Tibi az átnevezéses posztban fasiszta érzelmeiről tesz tanúbizonyságot, és nem pont a nyílt fasisztáknak színházat osztó Tarlóst neveti ki? Gondoltátok Modor Tibi jól járt az egykulcsos adóval? Hát pont azokat teszi nevetségessé, akik a társadalom felett állónak gondolják magukat. Úgy pöffeszkednek Pártunk és Kormányunk imádatával egyetemben, hogy rágondolni is rossz.


Gondoltátok, hogy Modor Tibi azért ír rasszizmust és antiszemitizmust sugalló posztokat, mert ezekkel rokonszenvezne? Hát pont az ilyen beszűkült, begyepesedett jobboldaliakat neveti ki. Ha a Modorosblogon egyszer azt látod leírva, hogy „nigger” biztos lehetsz benne, hogy ez csak a niggerezők kifigurázása afro-europid honfitársaink egészen biztosan meghódították a bloggazda szívét az alatt a sok-sok, Nyugat-Európában töltött év alatt.


Komolyan gondolta volna a jelenlegi épülő diktatúrával ellen való tiltakozókkal szembeni, finoman lebegtetett ellenszenvét? Ugyan már, hát ez nyilván csak egy fricska az ortodox jobbosok számára. Modor Tibi nyilván liberális. Nem lehet más. Egy bizonyos intelligenciaszint felett egyszerűen senkit sem tudok elképzelni mantrázó jobboldaliként. Gondoltátok, hogy egy olyan okos- és jótollú, világ- és európalátott ember mint ő, beáll viktorozni a bégető fidesznyájba?


Legközelebb figyeljetek, okosodjatok, kulturálódjatok, művelődjetek, mert az minden egyes emberi lénynek csak hasznára válik.


Na most megint miért nem tudom elküldeni ezt a kommentet? Nem írtam semmi csúnyát, mégis mi lehet a tiltott szó? Talán az „én”? A „szerintem”, a „lagzinkon” vagy a „férjecském”? Segítsetek mert erre én sem tudtam rájönni, bár szerintem Tibiék ezzel is csak viccelnek, és a médiatörvénnyel kapcsolatos áldatlan állapotokra szeretnék felhívni a figyelmet...

... De lehet, hogy annak a köcsög nőgyűlölő Kurtz ezredesnek a műve. Őt nem szeretem, meg nem is nagyon értem miket ír.
 

203 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.05. 08:55:59

Hát nem tudom. Ez azért nem annyira hozza a törzskommentelők modorosságait. Liberálisnak azért soha nem állítottuk be Tibit. A blog pedig KARIKATÚRA. Akinek errősége a SZÖVEGÉRTÉS, az elsőre leveszi. Viszont a FUNKCIONÁLIS ANALFABÉTÁK nem értik.

Édy, aki Endre 2011.11.05. 08:59:20

Megjegyzés: Azért a tiltott szó tematikában lehetne valami infót adni, mert néha tényleg elég blőd, hogy egy normál szöveget visszapattintanak efféle hivatkozással. Legalább kiírnák, hogy melyik szó az. Beírsz 10 sort 100 szóval, aztán meg filózhatsz, hogy melyik miatt nem jelenik meg. Próbálgassa végig az egészet az, akinek x mennyiségű anyja van. :)

_UnderCover_ 2011.11.05. 09:12:16

Nna, EZ a bejegyzés nem kerül majd ki a címlapra, blogketrecbe, abban biztos vagyok :-D

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.05. 09:20:16

Modor elvtárs, gyere el este a Szimplapótkuplungszódába, ahol megalapítjuk az Európai Módra Gondolkodó Fiatalok Cohn-Bendit Baráti Körét. Héttől, mert a tagág egy részét csak sötétedés után engedik el otthonról, ha érted, hogy mondom :-)

Édy, aki Endre 2011.11.05. 09:32:50

"...Szimplapótkuplungszódába..."

A szinergikus hatás elérése érdekében összebrainstormingolták, hogy mergert köllene végrehajtani szórakozóhelyfronton most, a ZP mexűnte után?

Elijah_Baley 2011.11.05. 09:42:01

szerintem meg kifejezetten jó volt ez a felállás, egynéhány cím gyakorlatilag kilépett az eredeti posztból és önálló életre kelt, ahogy a témában érintett, minden szempontból autentikus hozzászólók írták tovább a bejegyzést :)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.11.05. 10:13:21

szájbarágó szilárd bácsi úgy látszik ide is betette vitriolos, cinizmustól csöpögő pofáját. :)

2011.11.05. 10:49:06

Na, értettétek, modorosok?! Jól megkaptátok, vaze.

Édy, aki Endre 2011.11.05. 10:50:54

@De gustibusaut bene, aut nihil:

Össze kellene gyűjteni a felháborodottak beírásait, amelyből az tűnik ki, hogy ők bezzeg annyira tutik, hogy... (ide jönnének a példák, mint például a zenei ízlés és a 200bachcédé tematika. :)

A tiltottszöveg-szűrő meg monnyonle! Automatice!

tomigonzo 2011.11.05. 11:47:08

bocs Tibi, mar azt hittem vendegmuvesz volt

WB_Tom 2011.11.05. 11:48:06

Ez fasza volt, mein Oberst!

Elijah_Baley 2011.11.05. 11:57:31

@Édy, aki Endre: én úgy látom, kéccáz bakcédé megléte esetén életbevágóan fontos kérdés a CD lejátszó megfelelő tuningja, ennek igen jó alapot biztosít a rézbevonatos futóművel szerelt marantz deck. különös figyelmet kell fordítani az olcsó elektrolitek cseréjére SMF fóliakondenzátorra, a túlmintevételezéses jelátalakító (kodek) visszaalakítására nonoversamlingra és egyéb, beavatott hifis körökben közismert, bár az átlagfelhasználók által tökéletesen elhanyagolt komponensek finomhangolására. abba most ne is megyek bele hogy egy igazi zeneértő csak bakelitről, esetleg vinilről hallgat zenét, hisz a cédé korlátozott digitális technológiája megöli a hangot, egy tiszta, de halott (véges) hangképet ad míg a hanglemez végtelen mélységben szól, egy jó lejátszó még azt a sejtelmes vibrálást is kihozza a lemezből, amit a mesterkorong vágópengéje rezegtetett belé.

Édy, aki Endre 2011.11.05. 12:11:57

@De gustibusaut bene, aut nihil:

Látom már, hogy te bor- és teaszakértő is lehetsz az audiofilia mellett. :)

KürtiT (Tromb74) 2011.11.05. 12:15:38

@Édy, aki Endre: Én valami ilyesmire gondoltam volna:

Marabu (kár kár): Egy újabb lapos poszt. Mondom ezt úgy, hogy bele se olvastam.

Krteček (J. Doe): Erről jut eszembe az a sztori, hogy a Novoszibirszkbe tartó Transzszibériai járaton intim pillanatokat éltünk át Tatjanával, miközben férje, az azóta visszavonult KGB ügynök ideológiai nevelésben részesítette a grúz kalauz hölgyet.

Panama Jack: Léteznek zsidó holokauszt tagadók is.

Tűsarok: A haladó gondolkodás szerint jogom van élvezni, ha a Férfiak megaláznak. De legalább azt csinálnák rendesen.

Pokróc örmester: Meggyőződésem, hogy ezt a blogot rajtam kívül csak egy valaki érti, de ő is csak néha. Mondanom se kell, hogy az illető férfi és konzervatív.

Dr. Kinsey: Dász ájn Erotísse-Ferbindugunk

Boci, maci, csocsó, pici és poci: ihbin partner inim

Diablo: Itt meg mitörtént?

satöbbi.

Édy, aki Endre 2011.11.05. 12:21:44

@KürtiT (Tromb74):

Ez szabad asszociációban már majdnem elérte a 'zindexes lehellke nick szintjét. :)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.11.05. 12:27:07

"Modor Tibi nyilván liberális. Nem lehet más. Egy bizonyos intelligenciaszint felett egyszerűen senkit sem tudok elképzelni mantrázó jobboldaliként." - ez így igaz, nem tudok mit hozzátenni. Kurtz meg tényleg nem liberális, ő konkrétan anarchista.

Brushy 2011.11.05. 12:27:47

Szvsz a blog egy nagyszerűen felépített (bár nem annyira bevállalós, mint a gyűlölt ellenségeink) vadrezervátum. A gondosan kihelyezett csapdákra előbb utóbb úgy is belesétál valami tapasztalatlan és naiv kommenter. És akkor, mint a való villában, élő adásban lehet figyelni mit vergődik a szerencsétlen, hogy bizonyítsa igazát, közben meg alapvetően azt felejti el, hogy 1. az interneten ne akarj meggyőzni senkit, 2. az interneten ne akarj vitázni, 3. az interneten két fajta személy van: aki trollkodik és akit trollkodnak. Aki szórakozni akar, az trollkodik szépen, finoman. Ez itt a szocializált troll vadrezervátum, ahová néha beszabadul egy kettő áldozat.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.05. 12:37:24

@Édy, aki Endre: Nem ösmerem az említett személyt.

@Brushy: A pontokba szedett bölcsességekkel egyszerűen lehetetlen nem vitázni. :D

la paloma de la rosa 2011.11.05. 12:39:36

@Brushy: Ezaz! Új társadalmi rend van kialakulóban. Szocializálódjunk mint troll.

Édy, aki Endre 2011.11.05. 12:49:05

@KürtiT (Tromb74):

Az említettől: "kár a gőzért, mert abszi ulti az hogy ember, mint szó is, meg mint fogalom is, elveszett? hogy a munka tette volna az embert emberré, kétlem, mert ha saját magad eltertod, meg pronytyaidat, az nem munka, hanem élvezet!?

na most azok a mesterséges vackok, ami nem kiemelkedik a természetből, hanem egy robotvilgot hozott létre, ahol test lelke mutálódott a szegén párának, hogy mostmár kevesebb mint 14%ka egészséges spissire, ráháruljon az egész teher, az emberiség ewilucionizmós vivmányai, amit többet fozkozni nem lehet, sem fenn, sem megtartani a lerobbant, hogy emberi spissisek, lehetne vitázni, mert inkább a patkány tulajdonságok, aki levizeli először a holdat, ami egy nagy sajt, azé?

na a tudomány , itt tartana, vagy ez lettél ember?

az isten, nem fél senkitül semmitül, aztán abszi - ulti, önálló, mindenkitül függetlenül, na ezért nem lehet, meg nincs isten addig, meddig?"

KürtiT (Tromb74) 2011.11.05. 12:53:59

@Édy, aki Endre: Hmmm. Mesterien bánik a szavakkal. Egyetlen állítását se tudnám cáfolni, megerősíteni. Szívesen olvasnék tőle egy vendég posztot.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.11.05. 13:04:55

@Édy, aki Endre: hát végülis a törzsolvasóknak annyit segíthetünk, hogy volt pár szó és helyzet, amit nem szívesen láttunk, mert bántóan félreviszi a társalgást - ilyen az összes ősmagyaros-gunyoros téma (csavarodik-nem csavarodik) - mostanában meg a címlapról idegyűlteket kioktató (hát ez csak paróóódia, nem látod?) kommenteket próbáljuk valahogy megelőzni, mert minek üldözzük el azt a kevés szerencsétlent, aki még nem tudja, hol van. Tegnap amúgy őszinte (kár)örömmel láttam, hogy a legtöbben már képesek voltak folytatni az autós gondolatmenetet :)) Rég röhögtem ennyit, köszcsike!

G_P 2011.11.05. 13:20:43

TIBI!

Egyszer mi is besétáltunk ám. =D

Amikor először komolyan vettük és leugattuk a Bede Kúl listáját.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.05. 13:23:52

@Modor Tibi: Szerintem ez az ősmagyarozás már nem reális veszély. A frissen szárnyaikat bontogató pártocskák és polgári csoportok sokkal szórakoztatóbbak.

Viszont basszottul nehéz a kommentekben megtalálni a tiltott kifejezéseket, ha pont nem az általad említett kontextusokban akarja használni a gyanútlan kommentelő.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.11.05. 13:34:06

@G_P: hehe, az a ti bajotok - én meg Jakab Andort hittem el elsőre, fel is dühített, főleg a hirtelen toborzott hívei :D

Elijah_Baley 2011.11.05. 13:52:03

@Édy, aki Endre: ez csak természetes, mint minden modern harmincas fővárosi juppi, rendkívűl érzékeny vagyok a hazai tradícionális teakultúra és boripar kérdései irányában :)

Jack Torrance 2011.11.05. 14:00:12

Zseniális, már megint :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.05. 14:11:43

@De gustibusaut bene, aut nihil: Naná. De én akkor is egy rohadt audiotroll vagyok és még ezek előtt ilyen kérdéseim lennének, néhány teszkós cédé Aiwa minitornyon lejátszása után, hogy:
-az előbb hallott mű dúr, vagy moll hangnemű volt? Ha nem járt szolfézs órára, olyan hardosabban vagy olyan lájtosabban szólt? Volt benne oda nem illő hang?
-a gitárt ujjal vagy pengetővel szólaltatta meg az előadó?
-hány hegedűszólamot hallott?
-tapsoljon vissza tetszőleges két ütemet a dobalapból!
.
.
.
Ha ez nem megy, sajnálom, Ön (nagybetűvel bazeg) nem kaphat Audiofil Jogosítványt, és felejtse el a Marantz dekket. :-)

stf! 2011.11.05. 14:15:57

Kalafonopöjönini.

2011.11.05. 14:17:43

@la paloma de la rosa: ez olyan mint az államvizsgán, amikor látszik, hogy a hallgató nem készült és hülyeségeket mond, az ember meg a kérdéseivel, megjegyzéseivel még mélyebbre viszi az erdőbe:)

A Tyne folyó déli partja 2011.11.05. 14:28:46

"Emberek a címlapról! Hát nem veszitek észre hol jártok?"

eh, tegnap én is csak a babakocsis résznél nyugodtam meg, hogy jó blogon vagyok:) pedig nem is a címlapról jöttem. a többi túlságosan hiteles volt:P

Styxx 2011.11.05. 14:31:53

@Modor Tibi:
Vigyázz, a jakabandor-tagadást a törvény bünteti. Paraguayban ezért komplett kecsua falvakat irtottak ki.

A Tyne folyó déli partja 2011.11.05. 14:35:45

@Édy, aki Endre: ez engem is érdekelne, mert tegnap volt egy hozzászólásom, amit nem akart elküldeni, pedig semmi olyan nem volt benne.

Elijah_Baley 2011.11.05. 14:51:09

@Professor Pizka: Úgy érzem, elbeszélünk egymás mellett, Önnek fontos a zene, és hajlamos beszélni is róla, lévén AudioPhil (talán még énektanár is, bár engem ez nem zavar, mert úgy érzem, versenyszektorban dolgozó fejlesztőmérnökként többet tettem le az asztalra mint egy, az én adómból élő állami alkalmazott).
Én évek óta elismert Hifirajongó vagyok, ezért számomra az auditív élményt a tökéletes hangban való elmerülés jelenti, függetlenül attól h fém- vagy nylonstring-es gitáron játszik az előadó vagy mennyire hamis a kompozíció az ön, hallással megáldott füleinek(ez meg ugye szbjektív, ahány ember, annyi /fül*2/).
Engem a DieHard blockbusterének repülőtéri robbanósjelenete legalább annyira elbűvöl ha minőségi, jólkalibrált labirintushangfalon szólal meg mint DorisDay éneke (of course, eredeti 24 sávos orsós mesterszalagról).
Tehát a feltett kérdésekből csak az első releváns, és tiszteletben tartom, hogy valakinek nem telik jobb lejátszóra mint a kommersz teszkóban árusított mainstream Aiwa (ahova én bezzeg tizenötmilliós kocsival járok, vagyis nem, mert a budagyöngye bevásárlómólba küldöm a pesti származású bejárónőmet ha elfogyott a belugakaviár a hidegkamrában), mindazonáltal -bármilyen hátrányos anyagi helyzetben is van Ön- igenis odafigyelhetne az apró, pénzbe nem kerülő, mégis jelentős haszonnal kecsegtető fejlesztési lehetőségekre mint például:
1, a terem akusztikája.
2, az adathordozó karcmentessége.
3, a lejátszófej és csatlakozókábelek tisztasága.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.05. 15:26:12

@De gustibusaut bene, aut nihil:
Az ilyenek miatt, mint te, tart ott ez az ország, ahol tart! De nem baj, vegyétek csak meg a tízmilliós cuccokat, mi meg mosolygunk rajtatok, mert mi tudjuk, hogy a zenét Közösségben kell átélni, és bizony-bizony, lehet hogy mi Tesla magnón hallgatjuk a muzsikát attól még sokkal mélyebben átéljük, a mi műélvezetünk igazi élvezet, bár ezt Te, barátom úgyse érted. Csak szólok, hogy a csinos kis feleségedet a tubatanárunk (mellékállásban villanyszámlás) szokta lerendezni. Amúgy természetesen a magnónk sem Tesla, mert Langhard Karcsika, akinek az apja állástalan ofszet gépmester, anyukája pedig itt nálunk szolfézstanár a zeneiskolában, küldött minden tanárának egy Sony hifitornyot, amikor felvették a New Yorki-i szimfonikus zenekarba első csellistának. A Stúdiós Robi, aki a számítógépeinket is meg szokta csinálni, a lemezeinket és a kazettáinkat is áttette cédére, így tudjuk a gyerekek oktatására használni. Mekkora csoda is ez az internet! A gyerekeknek meg tudjuk mutatni, milyen csodákat is rejt a zene világa! Talán a te életed is teljesebb lenne, ha tanultál volna zenét! De ne hidd hogy mi utálunk téged! A zene mindenkié! Nem baj, ha nem voltál még ilyen helyen, szívesen látjuk gyermekedet, megismerheti az együtt zenélés, éneklés csodálatos örömét. Igaz, hangszerparkunk szegényes, főleg mióta a rézfúvós szertárat tavaly feltörték, de Szalai Lajoska (nekem csak Lajoska, de másnak Mr Szalai, a Brian Setzer Big Band első trombitása) küldött pár hangszert. Látod, mi egy összetartó Közösség vagyunk. Ha van kisfiad vagy kislányod, őt is szívesen tanítjuk. Nem mellesleg, ha valahol, hát a hangszereknél igazán lehet drága és márkás dolgokat vásárolni. Tudtad te, hogy Bufet klarinét vagy egy Miyazawa fuvola milliókba kerül?

Szóval ne érezd magad amiatt rosszul, hogy egy fekete Audi Q7-ed van, én már nem tudsz mit kezdeni a sok összecsalt pénzeddel. Szponzorálj zeneiskolát! Ilyet még senki sem csinált a haverjaid közül, mutass példát! Cserébe gyermekedből embert faragunk.
Remélem nem sértettelek meg, szeretettel várunk:

Reményi Gyuláné (Katika)
fuvola-szolfézs szakos tanár
A Szováta utcai Palló Imre Zeneiskola igazgatója

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.05. 15:27:23

@Professor Pizka: Mandineres firkászok is meg vannak hívva? ;D

@KürtiT (Tromb74): Lájk!

@De gustibusaut bene, aut nihil: Hangfalakról mikor kezdődik az előadásotok? Szóljatok időben. Egyszer valaki felhozta a témát és roppant szórakoztató volt. Inspirált a bennfentessége.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.05. 15:32:46

Én szeretnék élni egy javaslattal. Nem lehetne egy olyan rendszert bevezetni, mint a karatéban az övek, az idetévedő és esetleg ittragadó újoncoknak? Jelezve modoros szövegértésük fejlődését, a blog jelentőségének felfogásában tett tyúklépéseiket?

Csak mert.... szóval én is sokat fejlődtem az első "fúvazze, ez a szemét sérteget a posztjában, ide se jövök többet" állapot óta, és szeretném ezt mutogatni. De nincs mivel.
Jelige: "Barna övre hajtok, de még csak a pisiszínűnél tartok"

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.05. 15:37:47

@neccharisnyás útonálló: naná hogy meg. Rozgonyi Hefti már rég szeretne kipróbálni milyen fideszessel, esetleg két fideszessel.

Ha szenszejnek szólítalak az elég? :-)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.05. 16:19:03

@Professor Pizka:
A narancsszínűre szolizottak ugye alapból fülkeforradalmárok?

Nem értek annyira karatéul. Nőre is lehet mondani?

Elijah_Baley 2011.11.05. 16:21:53

@Professor Pizka: No, kedves katinka, most alaposan melléfogott, Q7-et nem igazán vásárol tisztességes üzletember magyarországon mióta a győzikesó harmadik évadának tizenkettedik adásában a szponzor HátsómotorossoprtautóMagyarország nevű szponzor olyat tett a segge alá(mondjuk én nem nézek tévét, nincs is nekem otthon, csak mesélte Ashraf,az üzletszomszéd kajáldás). A múltkori Elithelovínpartyn, amit a Símacsarnokban tartottak, kiszállás közben megláttam h valami kis újgazdag jogászka kúhéttel jött,ráadásul szövetkárpítos, (érted, prémiumautó!4) hát, úgy elkezdtem röhögni hogy a Dya, az aktuális csajom majdnem megsüketült. jóhogy, a GrandCherokeenek (az aminek olyan fájin aranycsíkja van oldalt) prémiumkategóriás az utascella zajcsillapítása, szal van benne basszus jól.
Egyébként meg várhatod kedves Katinka h én a kemény munkával megkeresett pénzemet valami állami iskolába fektessem, ez az kormány úgyis csak ellopja az egészet, tul.képp még jót is teszek vele h nem hagyom elherdálni.
Mondjuk ötletnek nem rossz, ha már a verda is LV-s rendszámú - a könyvelőm szerint valami tóth város az, sokat lehet vele spórolni-, lehet h megveszem a kölyöknek itt a budapesti szlovák kissebbségi sulit, legalább valamit fejlődik a fiam, Brendon felelősségérzete a tulajdona iránt, ha a saját iskolájába jár. A héten is már a harmadik plazmát töri össze nintendózás közben, még jó h nem hitelre vettem, pedig nagyon ajánlotta a csóka a madarasba, de elküldtem a fenébe, valami bankszámlakivonatról hadovált vagy munkáltatói igazolásról, hülye ez, most írjak magamnak igazolást vagy mi?...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.05. 16:29:20

@De gustibusaut bene, aut nihil:
Most szólok, hogy bitang jó nő vagyok, de nem neked!

@Professor Pizka: Domo arigato, Pizka sama. ^^

escargot 2011.11.05. 16:44:46

@neccharisnyás útonálló: kicsit játszva a Google Fordítóval, Sakana-mō no sutokkingu gōtō-sempai adódik, mint a helyes mesteri megnevezésed. Szerintem szexi. :D

2011.11.05. 17:34:48

@neccharisnyás útonálló: mostanában sokat ismételték a Lindát...:)

A Tyne folyó déli partja 2011.11.05. 18:28:42

@Hadrian77: szerintem az taekwondó volt, nem karate. ott meg nincs barna öv:)

Elijah_Baley 2011.11.05. 18:34:35

@neccharisnyás útonálló: nekem minden nő alapból bitangjó, legfeljebb a légyott lehet kérdés tárgya :)

Disznó Úr 2011.11.05. 18:35:03

@altoid: "Egy bizonyos intelligenciaszint felett egyszerűen senkit sem tudok elképzelni mantrázó jobboldaliként."

Nem szívesen ugatok bele a bizonyos intelligencia-szint felettiek dolgába, de én semmilyen mantrázót, dogmahívőt nem tudok ilyennek elképzelni. Olyasmikre gondolok, hogy bizonyos kérdéseket fel sem lehet vetni, nemhogy megvitatni, a tabu-szabály megsértői megbélyegződnek stb.

Emiatt én is liberális vagyok, szerintem nem árt, ha megbeszéljük, hogy a Föld gömbölyű-e, nem kell mindjárt máglyáért kiáltani.

Éljen a gömbölyű Föld!

(Tudom, egy állat vagyok)

Röff

2011.11.05. 19:12:47

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): mindegyik volt benne igazából:)
Övesek meg a six sigmánál és a leannél is vannak,azok a fokozatok ide jobban passzolnának:)

vitaygeorgina 2011.11.05. 19:13:41

@KürtiT (Tromb74): úgy látom, ez egy méltatlanul alulértékelt komment, pedig nagyon vicces.

Egyébként a poszt jó és időszerű. Nekem legalábbis, én ugyanis mostanában kezdtem megsajnálni azokat, akik a címlapról idetévedve szóltak hozzá a posztokhoz, aztán meg kaptak a fejükre a beavatottaktól.

Nadiposzi (törölt) 2011.11.05. 19:45:41

@vitaygeorgina:
Nem, nem. A beavatott, az kérem szépen egy jól felépített trollmágnes poszt 3. kommentjében közli, hogy hej, mi lesz itt ha ez címlapra kerül, ill., ha ez címlapos lesz, akkor végig fogom röhögni a délutánt, addig is csá.
A másodkörös lelkes homo novusok azok, akik a szerencsétlen címlapos arcoknak folyton olyat írnak, hogy mielőtt beleugatnál, olvasd el miről szól ez a blog, meg ilyenek. Na ezeket nagyon rühellem. Mer a címlapos troll, az kell mint a falat kenyér, most mér kell elriasztani, meg beugatni neki? Amúgy meg ha közlendője van, és úgymond érti miről szól ez a blog, akkor ugasson bele gyakrabban, hadd szórakozzunk mi is, akiknek nincs otthon tévéje.

A Tyne folyó déli partja 2011.11.05. 19:47:41

@Hadrian77: én emlékezni nem emlékszem (akkor még nem voltam semennyire se jártas a taekwondóban), a tesóm mondta később (aki viszont piros öves). meg most olvastam, hogy Görbe Nóra Harmat Lászlóhoz járt, márpedig ő taekwondós. gyakorlatilag Magyarországon ő a legfelső taekwondóban.

2011.11.05. 20:37:57

@KürtiT (Tromb74): ez jelent is valamit, vagy csak tasztaturát váltottál?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.05. 21:11:06

@De gustibusaut bene, aut nihil: Konstans iszol, mi? :)

@escargot: Ezzel segítsél, mert az agyam konkurenciának tekinti a fordítógépeket, és feszt szabotálja a hatékony használatukat.
Mindenesetre már laminálom a kerítéslécet névjegykártyának. ;D

tasky 2011.11.05. 21:20:18

Nekem nagyon tetszik a blog és a bejegyzések nagyrésze is.Namármost nem vagyunk ugye egyformák.Ugy tapasztalom soxor a környezetemben is,hogy nem mindenki érti az én humoromat sem(vannak sajna ilyen savanyújóska tipusú emberek).Igy van ez a Modoros bloggal is...

tasky 2011.11.05. 21:24:26

...Sajnos sokan komolyan veszik azt,ami vicc,mert persze írásban még kevésbé lehet érzékeltetni emberekkel az átvitt értelmeket,amit szemtől szemben a gesztusok,fintorok,kacsintások... simán átadnak.Ami viszont megszívlelendő szerintem,az az,hogy "minden viccnek a fele igaz",ahogy mondani szokták(döntse el mindenki melyik fele...).

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.11.06. 00:05:46

Jó kis belsős traccsparti. Ilyet egy szocreál művelődési házban kéne tartani, ahol a radiátorokat fenyőléccel takarták el és aluminium vívótőr hamvedrekbe lehet elnyomni a csikeket.

Αphelion 2011.11.06. 20:34:55

Szerintem az külön poén, hogy a címlaposoknak ezerszer elmagyarázzák, hogy hol járnak, de ők *ennek ellenére* egyre csak jönnek és kötik az ebet a karóhoz!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.07. 07:19:59

belterjes kis egymás pöcsét szopó majmok vagytok itt mind. Én is. Bassza meg.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.07. 08:03:50

@vészmadár (pica pica): bunch of bonobos. Micsoda jó név lenne egy _punkbandának_

2011.11.07. 08:23:15

@vészmadár (pica pica): nem akarom idézni, mit mondana Wolf az egymás faszát való szopkodásról a Ponyvaregényből:)

Amúgy te láttad már a Pókfoci c. filmet?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.07. 10:02:40

@Hadrian77: nem. A pók ígéretes, de a foci riasztó, így a címe alapján magamtól biztos nem nézném meg.

2011.11.07. 10:35:20

Csak most volt időm végigolvasni, de ez is megerősített benne: a Modoros törzskommentelői kivétel nélkül rendkívül magas IQ-val bírnak, amellett műveltek, okosak, gyors észjárásúak. Ilyen magasságokból tulajdonképpen - bármennyire is ellenállhatatlan kényszert érez az ember - talán tényleg nem kellene leoltani a címlapról betévedőket.
No jó, az a fajta megérdemli, aki miután nagy nehezen felismerte, miről is van szó, képtelen méltósággal visszavonulni és közli: "Képzeld, rájöttem, hogy ez vicc akar lenni, de ez olyan téma, amivel nem lehet viccelni/nem tudok rajta nevetni stb."
Na, az ilyet ütném szívlapáttal, amíg mozog! Viccelni mindennel lehet.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.07. 11:07:31

@Hadrian77: hát ez már elolvasva is kurva unalmas. Sehol egy mutáns vagy legalább egy nyamvadt csillagharcos? Sőt, már egy alig tapasztalható, ösztönös mágiával megáldott kobold is megtenné...

2011.11.07. 11:24:42

@vészmadár (pica pica): olyanok is járnak hozzátok iskolába? Nekik mi a gyakorlati anyag, kibelezés, felnégyelés, a megmentett hercegnők meghágása?

2011.11.07. 11:42:00

@vészmadár (pica pica): na ja, bár én úgy tudom a sárkányoknak nincs nemük:)

@Blassius: láttam párszor, jók az alakítások, és megismerhetjük a tanári kar belső életét;)

2011.11.07. 13:08:26

@Blassius: igen, legnagyobb sajnálatomra most nincs a tv csomagunkban Filmmúzeum, és lemaradok az ilyen jóságokról. Volt egy másik cseszkó film, régen adták a tv-ben, az villanyszerelő szakközép első osztályában játszódott:)

mrbateman 2011.11.07. 14:10:45

@Hadrian77: Madaras Józsi kurva nagyot homorít, bizonyítja, h. nem píszíségből nyomták.
Valahogy így képzelem 15 évvel későbbi Szarkaváry - egyelőre helyettes - ig. urat, élérevasalt pantalló, drapp ing, 3 barna árnyalatú átlós csíkozású nyakkendő, fehér köpeny, fényre sötétedő szemüveg.:-))

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.07. 14:22:43

@mrbateman: drága bátyám, én már akkor sem hordtam köpenyt, amikor még kötelező volt:)

2011.11.07. 14:30:30

@mrbateman: ma már nem hódít az a stílus:) Lazábbra veszik a figurát:)

mrbateman 2011.11.07. 15:02:26

@Hadrian77: Én azért ezt Komlón nem venném fix egyesre! Igazodni kell, tartani a vonalat...5 év múlva igazgató, +5 év képviselő, +5 év polgármester! Fel a domboldalba épít Eszternek egy villát 60m2-es teliüveg falú nappalival, ahonnan látja a_VÁROSÁT_, esténként meg tömzsi újai közt metszett kristályphárat forgat és a jégkockák táncának dallamára whiskey-mámorban fogannt terveket szövöget...pályázati pénzek, rokoni kft-k az alvállalkozói láncban (középtályon, úgy a kutya ki nem mondja még a cég nevét sem), telekcserék, beruházási kedvezmények, ingatlanvásárlások, stb. /mindez csak a képzelet szüleménye, ilyen nálunk nincs, jól is néznénk ki egy jogállamban?...hú de részeg vagyok, most is azt se tudom mit írtam!/
@vészmadár (pica pica): Kedves ecsém! Látod milyen utad lehet, ha felveszed azt a bizonyos köpenyt!:-)

Édy, aki Endre 2011.11.07. 15:35:23

@Hadrian77:

"na ja, bár én úgy tudom a sárkányoknak nincs nemük:)"

A legnagyobbaknak van. A Shrek című film erre a bizonyíték.

Szamarakra buknak.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.07. 15:37:58

@mrbateman: Csupa üveg falú nappali.... Komlón???? Mármint a szögesdrót tetejű 5 méteres betonkerítésen túl? (mozgásérzékelős lézerágyú, álcázott farkasverem, vérben forgó szemű rottweilerrel rohangászó exkommandós opcionális)
Á, bocs, már megint mad max üzemmódbe váltott az agyam.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.07. 15:42:16

@Édy, aki Endre: Nagy kaland. Egy jó kiállású öszvérre komplett estét építenek a kamionosoknak a hüttében.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.07. 15:45:04

@neccharisnyás útonálló: még jó hogy csak az agyad. A testszag és a gyorshajtás nem tolerálható :-)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.07. 16:10:01

@Professor Pizka: Jajmán, milyennek teccik lenni a bácsinak! Hát nem tudja hogy a lányok ibolyaillatúak? Mind!
Azt a macskát meg nem is én csaptam tarkón a lökhárítóval 120-al! Nincs is zöld skodám! ,)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.07. 16:11:44

@neccharisnyás útonálló: girls don't fart hogyne tudnám :-) Így a schnellfahrt sem jellemző rájuk :-)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.07. 16:21:48

@neccharisnyás útonálló: vasz cum tájfel? cuerszt vérnyúl fufu undzovájter und ject du auh? Ikk bin doh ein klájne árme abuzírte junge rexánwáltyhen.

2011.11.07. 16:48:22

@mrbateman: ejnye, csak nem Szeva bácsi régi rezidenciája volt a minta?:)

@Édy, aki Endre: A Shrek az nem mérvadó, a tolkieni örökség sárba tiprása;)

sorica123 (törölt) 2011.11.07. 17:04:37

Már megint beáradt egy adag mérges szövegnemértő?
Amúgy amikor elkezdtem olvasni a Modorost, egyúttal elkezdtem rendszerezni is a posztokat, hogy amelyik tetszett, az miért, amelyik nem, az miért. Van itt is sok olyan poszt, amivel nem tudok mit kezdeni, vagy olyan tulajdonságok, amikből egy-egyet alapjában jófej embereknél simán el lehet viselni (sőt, észre se vevődik, hogy az adott viselkedés maníros típusembereknél található meg leggyakrabban), itt meg kb úgy vannak beállítva, hogy négyelni kell értük. En blocot nagyon ritkán, de szoktam mondani például - viszont az hülye szokás, hogy valaki nem tudja, milyen eredetű és úgy mondogatja (bosszantó). Meg pl a különféle dialektusok se zavarnak, ha nem társul hozzájuk még valami nagyon idegesítő tulajdonság. Például szenteskedve, rengeteg nyelvi babonát alkalmazva előadott megjátszott árrrháikus nyelvezet, főleg népzenész környezetben. És hoppá, maga a (bármilyen) népzene se gáz, sőt, de rengeteg gáz dolgot képes bevonzani. Szóval a modorosság az nem egy szó vagy ruhaviselet szövegkörnyezetéből kiszakítva (aki löbögős trapézgatyát visel, az tökorrú majom/aki műkörmöt, az hüjepicsa/aki általában nem használ tul.név előtt névelőt az egy maníros, szenteskedő, kibírhatatlan pöcs/aki Hofit néz [én??:))] az egy bazárimajom), hanem több minden egyszerre (ahogy a poszt se egy-egy dologról, mindig egy típuskarakterről szól).

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.07. 17:26:56

@Professor Pizka: Árme.... klájne... blődzinn! Is will dájn kind! :DDD

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.07. 17:37:05

@neccharisnyás útonálló: májn kind? Is háb doh fíle kinder áber zi zind noh in der tüte cuerst musz man die kinder herauszrufen :-D

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.07. 18:01:07

@mrbateman: hogy egy klasszikust idézzek: mondjuk pont leszarom.

escargot 2011.11.07. 18:01:31

@neccharisnyás útonálló: Semmi különös, beírtam angol-japán fordítási feladatnak, hogy Fishnet Stocking Bandit, és ez lett belőle. :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.07. 18:03:58

@neccharisnyás útonálló: ennyire azért nem vészes komló, csak beszélni kell a nyelvüket (eltakarodsz, kis szutykos gecó onnan, mert letöröm a derekad. Nekem ugatsz? Majd apáddal megbeszélem, azt tőle kapod a második maflást.)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.07. 18:04:18

@Professor Pizka: Dann.... telefoníre dok són! worán várszt du? Ábe záj aufmerkzám is mökte ájne Hájdi nist ájnen Hánzi. :-DDD

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.07. 18:06:14

@sorica123: komoly, elemző választ írni egy posztban fel sem merült kérdésre, modoros-e?:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.07. 18:11:28

@escargot: Mondom. Szabotálja az agyam a fordítógépet. Gugli kereső logikáját 3 használat alatt kiismertem. Ez előtt meg ülök nagy szemekkel bambán, mint a baba.

@vészmadár (pica pica): Szólj, ha van hisztikirálylányokra módszered.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.07. 18:14:29

@sorica123: hoppá. Téged meg kihagytalak.

Maricaqwerty: Na, itt meg mindenki fennen hordja az orrát, mintha a pofára esés nagyvárosi sikk lenne. A levi's-re húzott rakott szoknya puma cipővel csak abban az esetben nevezhető erőltetettnek, amennyiben. Na de mármost milyen az az ember, aki ezen fenn akad. Ugye? Hát én megmondom. Olyan ember, aki lócitromból is hiányolja a c-vitamint. Egy szőrszálhasogató, höbörgő tahó. Na nem mintha óriási híve lennék a személyeskedésnek, de te, édes ecsém mégiscsak egy töpörödött tökü tesze-tisza kis forma vagy. Na lépek. Legközelebb egy hónap múlva...
(Persze kb. annyira utánozhatatlan, mint Nádiposzi, de megköllött próbálnom)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.07. 18:15:01

@vészmadár (pica pica): Élhetetlen Idealista!
/Jó, hogy nem vagyok vele egyedül.:D /

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.07. 18:17:13

@vészmadár (pica pica): Ööö, izé... női verziót légyszi! ,D
Vödör víz vs. makarenkói pofon horizontjáig jutottam eddig.

2011.11.07. 18:47:13

@Blassius:

Vagy méginkább áleszcuzammen vagy cakkummpakk.

sorica123 (törölt) 2011.11.07. 19:29:47

@vészmadár (pica pica): nem az pintyőke. Amúgy te melyik posztot olvastad, ahol ez felsemerült közenincs?
@KürtiT (Tromb74): te meg mi a csáléfaszról beszélsz? Amúgy névvel csúfolódni meg aztán a legfostalicskább szokás a világon, nagyjából a gyermek beszédképessé válásától kezdődően. Azt hiszem, te még a poszt része vagy, mint szemléltető ábra...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.07. 20:01:34

@neccharisnyás útonálló: ikk háb darűber ájn interreszantesz artíkel geréden dassz venn ájne frau eines rízengrószesz orgázmusz hat vird dasz kind mit zibcén procent sánsz métyen zejn. dasz bezorgt mich ejn bisztyhen dassz ih nur médeln haben verde. áber kájn problém. ih kann niht telefoníren vájl ih vájsz dájne nummer niht.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.07. 20:07:10

@Professor Pizka: niht zibcén zondern zibcis

@neccharisnyás útonálló: egy kedves nőismerősöm megoldása (bizonyos esztétikai peremfeltételek fennállása esetén): "lefekszem a pasijával"
@tff: cakkumpúcer

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.07. 20:36:27

@sorica123: arra utaltam, hogy amúgy magyarázat nélkül is mindenki értette.

@neccharisnyás útonálló: először is, egy lány szemében nőként csakis picsa lehetsz, ez elkerülhetetlen, mint hamburgerre a vodka. Pedagógusként egy módszert tudok javasolni, de a tényleges megvalósítása nehéz: baszni kell rá. A hisztikirálynő egyvalamiért hisztizik: a figyelemért. Ha azt megkapja, akkor elérte, amit akart, figyeltek rá. ezen csak és kizárólag akkor fog változtatni, ha azt tapasztalja, hogy ezzel a módszerrel nem kapja meg a figyelmet. Sajnos mindent, a legapróbb emberi gesztust is figyelemként fog értékelni, tehát ha lebüdöskurvázod, kitéped a haját vagy elszereted a pasiját, akkor is ő nyert, mert vele foglalkozva lett. Ugyanígy veszítettél, ha te nem figyelsz rá, de mások igen. Ezt már csak úgy lehet orvosolni, ha előbb eléred, hogy szeressen, azaz a te figyelmed fontosabb legyen neki, mint általában bármilyen figyelem, aztán elhiteted vele, hogy leszarod... Én mondtam, hogy nem könnyű megcsinálni...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.07. 20:50:18

@sorica123: eszembe juttattál egy jelenetet Wohl egyik regényéből, amikoris a bizánci császár felteszi a kérdést, induljon-e hadba a gótok frissen megválasztott királynője ellen? Az udvari jogtudós egy amúgy szabatos és részletekig menő, véget nem érő fejtegetésbe kezd, a gót és a bizánci jog majdhogynem összeegyeztethetetlenségéről.

Már ha érted...

2011.11.07. 21:33:51

@vészmadár (pica pica): ez a Wohl olyan metrósköny író féle, aki történelmi köntösbe bújtatja a témát?

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.11.07. 21:45:34

@Hadrian77: domborított antik betűtípussal szedett borító, a kötet hátlapján elején az író nevénél nagyobbal szedve: GEORGE R.R. MARTIN KEDVENC SZERZŐJÉNEK LEGÚJABB KÖNYVE. A borítón páncélos fejű komortekintetű király, a vérben ázó nap drámaian csillan meg a polírozott fémen. Enyhén nyitott szájú szőke és barna hercegnők angsztos fejjel bámulnak a messzeségbe. A horizonton roppant had fenyegeti a birodalom békéjét.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.07. 22:04:38

@sorica123: mondom én :D :D :D
Eh, ne szíd mellre! Nem a neveddel szándékoztam viccelődni, de az 123 illik a lendületes stílusodhoz.
Ami egyébként nekem legalább annyira tetszik, mint Nádiposzi azonnal mindenre még egy lapáttal rátevő képessége.

2011.11.07. 22:07:52

@Blassius: tegnap voltam Alexandrában, tele volt ilyenekkel:)

KürtiT (Tromb74) 2011.11.07. 22:18:32

@Hadrian77: Ja, valamiért az ilyen nehéz karosszériás, kardcsörgető szoft pornónak van szezonja.

2011.11.07. 22:21:34

@KürtiT (Tromb74): na ja, de nem nekünk, minket ugye a munka gúzsba köt.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.07. 22:34:58

Szó, ami szó ennek a műfajnak sajátossága, hogy egy közepesen részletes tájleírás sem áll meg 150 oldal alatt. Mire kezd kibontakozni valami cselekmény féle, addigra 400-nál játsz. Szerintem ha egy író tehetséges, akkor a Százéves háborút is összefoglalja egy haikuban.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.08. 00:20:09

@KürtiT (Tromb74): ellenben ezek azok a könyvek, amelyeket kellemes 150 oldal/óra sebességgel lehet olvasni. Mint Leslie L. Lawrence, a leghosszabb regénye sem bírja ki Pesttől Nyíregyig.

Lovagok íjak vérengzés
nem nyert senki
merő unalom

Nadiposzi (törölt) 2011.11.08. 07:45:03

@KürtiT (Tromb74):
Akkor Sienkiewicz Tűzzel-vassal c. művét ajánlom. Az asszony már 200 oldalt felolvasott belőle, ami eddig bizonyos:
- Majdnem mindenkinek a neve valami hörgéssel kezdődik, és szki a vége.
- Vannak benne kozákok. Ezek isznak.
- Van benne egy nő, Helena. Ez valahonnan ismerős, Vágó Úr tudná, honnan.
- Vicekapitány.
- Háború van, vagy lesz.
Még kb 500 oldal, aztán az Özönvíz I-II, a folytatás. Van egy harmadik kötet, ezt még nyomozzuk. Edzünk a Csendes Donra.
Amúgy a kötet ma így nézne ki (a betűtípust és a méretet képzeld oda, te vagy a tipográfus)
HENRYK SIENKIEWICZ AZ ELSŐ IRODALMI NOBEL DÍJAS, A QUO VADIS? írója:
TŰZZEL-VASSAL egy hősies nép vérzivataros évszázada.
Egy trilógia első kötete.
- Filmet csinálok belőle! Andrzej Wajda.
- Grandiózus, érdekfeszítő történelmi tabló. Guardian
- Azér' ez nem egészen így volt. Dnepropetrovskaya Nedelya
- Vajon egymásra talál Szkhörrszki vicekapitány és a szépséges Helena? A történelem vérzivataraiban csak a szerelem az emberiség örök konstansa. Romantikus regény a régi Kelet-Európából. - Sikk Nőci Magazin
- A lengyel Jókai. Kifogyhatatlan mesélőkedv, gyönyörű történet. Olvassátok el gyerekek. Kovács Béláné, nyugdíjas magyartanár.

mrbateman 2011.11.08. 08:21:50

@Nadiposzi: Ezen nem sokat kellene már dolgoznod, h. egy toplistás önálló poszt legyen belőle!:-)

KürtiT (Tromb74) 2011.11.08. 08:27:32

@Nadiposzi: :D :D :D Grandiózus, érdekfeszítő tabló, vérzivataros. Egyszerűen gyönyörű. Tényleg összedobhatnál egy posztott.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.08. 08:59:29

@Hadrian77: olyasmi, bár az 50-es években alkotott, asszem az ő könyveire lehet azt mondani, hogy "nagyon olvasmányos". ez általában negatív jelző, de nálam nem, kurva nehéz olvasmányosan írni, a nagy írók közül asszem Maugham-nek, Vonnegutnak és Douglas Addamsnek sikerült:)

Ernoke 2011.11.08. 09:22:21

@vészmadár (pica pica): elsősorban persze Truman Capote-nak, mint a legnagyobb írónak:)

2011.11.08. 09:38:32

@Nadiposzi: nekem az Özönvíz jobban bejött, gerilla háború az oroszokkal és svédekkel:)

@vészmadár (pica pica): olyan mint Passuth? Magyar?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.08. 09:45:57

@Hadrian77: nem. Passuth unalmas és dagályos, Louis de Wohl pedig rövid, informatív és kurvára olvasmányos. Gondolom amolyan francia-belga-holland-német irodalmi területen számíthat ő harmadvonalnak... mondjuk pont leszarom...

escargot 2011.11.08. 10:22:38

@neccharisnyás útonálló: A logikáját én is passzolom, de a célnyelvet és az angolt használva elég jó eredményeket lehet elérni, feltéve, hogy van valami közünk a célnyelvhez. Magyarral nem nagyon mertem megpróbálni, az angol egyszerűbb és komolyabb tapasztalat áll mögötte, hogy jobban bízzak a fordításban. (Szinte) ismeretlen célnyelv esetén meg ökörködni lehet vele (lásd fent), az eredmény egyes esetekben nyilván a cd-játékos szintjét súrolja.

2011.11.08. 10:50:03

@vészmadár (pica pica): nem eredetiben olvasod Wohlt?:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.08. 10:53:12

@Hadrian77: vess meg, de nem. Állítólag nagyon csúnya volt a kézírása...

muci 2011.11.08. 12:02:43

@vészmadár (pica pica):
Na, ezt nézd:
Louis de Wohl eredetileg Lajos Theodor Gaspar Adolf Wohl. Magyar felmenôkkel.:)

2011.11.08. 12:07:36

@muci: Jólét Lajosról belgásított:)

muci 2011.11.08. 12:19:04

@Hadrian77:
A Jólét Lajost azonnal vettem, csak a bélgázosítást nem értettem, hogy gondolod.:))

2011.11.08. 15:19:42

@vészmadár (pica pica): yperni elbélgázosító támadás...

OFF
Nincs új poszt ma sem? Tibi szervezed a svájci népszavazást?:)
index.hu/gazdasag/vilag/2011/11/07/nepszavazas_lesz_az_5500_forintos_minimalis_oraberrol/

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.08. 16:56:11

@Professor Pizka: Né, nist májnen nummer. Hájdis nummer in der tüte. :-D

"lefekszem a pasijával" - fúember, olyan randa pasassal van együtt.... nem vagyok én terézanya, hogy ilyeneket bevállaljak. Ennyiért. Úristen!

@vészmadár (pica pica): Aha. A "hogyan bánjunk a hisztis kisgyerekkel" megoldási halmaz. Erre jött nekem a "pohár vizet a képibe, had pislogjon". De a tied se rossz. Kösz.

@Nadiposzi: Megnyugtatásként, a "Tűzzel-vassal" CSAK 2 kötetes. Nekem tetszett. Jó, meg rendesen csorgott a nyálam a filmadaptációban az ellent játszó színész után. Ojje.
Andy Wajna most akkor lengyel vagy magyar? Igazán eldönthetné már, hogy ennyivel is könnyebbé tegye az életem.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.08. 17:00:39

@escargot: Én egyszer rajtakaptam, hogy 2 nyelv között az angolt használja közvetítőnyelvnek.
A kis lusta! Eszembe juttatja önnön latinnyúzós időszakomat. Én is kibiceltem a szókinccsel. :D

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.11.08. 17:48:06

Jó kis website könyvborítókkal:
too wicked to wed
never love a highlander
heartstrings and diamond rings
www.romanticcrushjunkies.com/2011_02_01_archive.html

escargot 2011.11.08. 17:49:57

@neccharisnyás útonálló: A latin hagyján. De amikor francián akarsz megélni angolból és latinból, a tanár meg rendszeresen hülyét kap... :)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.08. 17:55:11

@escargot: :D Próbáld a spanyolt. Ahhoz csak angol kell.
Ja a legjobb: angol-német-latin összerakva kiváló segítség volt..... igeeeen, óangolhoz!

escargot 2011.11.08. 18:03:14

@neccharisnyás útonálló: A perverz vágyaimat már kiéltem némi portugállal. Azóta a japánnal kacérkodom.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.08. 18:28:11

@neccharisnyás útonálló: hájdi is nist in der tüte zondern in der hütte jódlihalillalalliáó! Áber du kanszt dájne nummer mál sikken esz hengt niht dáfón áb :-)

Ha Andy Wajnának mindenütt jó, lehet ő Andy Barhol.

"É múcsómácsó burrító end dosz hárd tortíjjász vit szálszá muj káliente end a bátöl of dosz ekisz migel."

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.08. 18:37:30

@Professor Pizka: niht tortíjjász bát tákósz díz szpenis fúd nész are mász komplikádosz

Virgo1975 2011.11.08. 19:05:18

@vészmadár (pica pica): pedig nagyon jó. pl. a Hidegvérrel c. regénye.

2011.11.08. 19:22:59

@neccharisnyás útonálló: csak 2 kötet az "Ogniem i mieczem" de egy trilógia része:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.08. 20:17:31

@Hadrian77: Tessék? Engem átvágtak?! Na gyors okítsál ki az ügyben okosba, légy oly jó, had hajigálom meg az antikváriust a 8 kötetes Mo. történetével.

Ez szívás. Pedig emlékszem, anno az Észak&Délt is 2 könyvtárból kellett összevadásznom. Igen, a középső kötet volt a másikban, hogy egyem a kis szívüket.

@Professor Pizka: Zing dok manéle, nikt jódel, du abúzírte álte zéferd! :-D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.08. 20:20:05

@Professor Pizka: Ábe dájne kunstkritísse besrájbung iszt etvá géniál!

2011.11.08. 20:22:39

@Hadrian77: hát kisztihand, az úgy van, hogy a Tűzzel-vassal az ukrán háborúk, az Özönvíz az az orosz-svéd háborúk, a Kislovag meg asszem a török háborúk. A szereplők egy része mindegyikben állandó, pl. az öreg agytröszt Zagloba mindegyikben benne van:) De a szerelem és a háború mindegyikben egyforma jól ki van fejtve:) Nekem speciel az Özönvíz a favorit:)

2011.11.08. 20:25:19

@neccharisnyás útonálló: ez előbbit természetesen neked írtam, nem magamnak!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.08. 20:32:13

@Hadrian77: Jaígy! Rendben. Háború és békének filmben láttam a végét. Filmre vitték Dumas 15 oldalas tájleírásait. És még egy lsd-tripet se vágtak a közepébe, mint az Űrodüsszeiában.

2011.11.08. 20:45:36

@neccharisnyás útonálló: a romantika szépségei, Hugó Viktorék amúgy érdekes és izgalmas regényeikben az ilyen agymenéses tájleírásokkal tudtak mindig kiakasztani.

muci 2011.11.08. 21:24:10

@vészmadár (pica pica):
Ne vedd szívedre.
Kárpótlásul hadd ajánljam Joseph Pujol (le Pétomane), a marseille-i csalogány/ pacsirta mûvészetét.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.09. 00:05:33

@neccharisnyás útonálló: bárbátul káre bárbáté! :-) Dánke zér ih bin nur ájne gánc noje kunsztkritiker áber ih verde noh mér srejben.Fünfcis lájk iszt fünfcis lájk :-)

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2011.11.09. 16:45:11

@Professor Pizka:
ví kannszt du mit necc fremdgéen??? víííí???!!! ikk bin cutífszt ferlect.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.09. 16:47:05

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: záj doh niht bőz ih möhte nur ájn flotte drájer mit dír und frau necc máhen :-)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.09. 18:26:25

@neccharisnyás útonálló: úgy érted egyszerre? mert akkor előszedem a naptárat és kultúremberek módjára beosztjuk :-)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.09. 19:19:23

@Professor Pizka: Én már ehhez nem tudok mit szólni. Annyi bűrt nyúztunk le a rókáról, már maga is csodálkozik, miért nem izzadt alattuk. :-)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.10. 07:20:55

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: vérfeminista létedre az első sármos mosolyú geek pinabubus (pizka) leolvasztja rólad a bugyit, kicsit gáz, nem?:) de...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.10. 07:59:37

@vészmadár (pica pica): hát az én mosolyom sokminden csak nem sármos :-D

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.10. 10:33:41

@Professor Pizka: ezt a sármos mosolyt a szó intellektuális értelmében kell feldolgozni, nah:)

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2011.11.10. 11:52:34

@vészmadár (pica pica):

igazából csak necchez akartam közelebb férkőzni, de őt nem érdekli a dolog :)))

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.10. 12:39:23

@vészmadár (pica pica): ja, hogy én egy ilyen blogviván vagyok, értem.

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: tehát aljasul kihasználtál. Árme rexánváltyen. :-)

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2011.11.10. 13:04:04

@Professor Pizka:
teljes mértékben. szexuálisan objektifikáltalak a céljaim elérése érdekében.
nem rexánváltyen!!!! REHC!!! REHCÁNVÁLTHTYEN! m'kay? tessék figyelni a pontos ciëlytéschre.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.10. 15:08:08

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: A Karinthynál is olvasható "aufgevakszn" alapján alakítottam ki authenticus pestiesch pronuntiatiomat.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.10. 15:37:19

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: persze az ezredes óta tudjuk, nincsenek is leszbikusok, csak rosszul megdugott nők...

noirp 2011.11.10. 18:02:38

@KürtiT (Tromb74): Jó szokásom szerint szanaszét késve, de gratulálok :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.10. 18:54:12

@noirp: valami baj lehet, mert ezt úgy olvastam, szanaszét baszva érkeztél, holott ugye ilyen lejtésű szó nem volt a mondatodban... asszem megyek inni egyet...

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.11.10. 21:08:58

@vészmadár (pica pica):
Szó sincs rosszul megdugásról. Ha beleolvasol abba a cikkbe, akkor sokkal inkább szól őszinteségről, logikáról, döntésképességről és következetességről.

Celtic 2011.11.10. 21:43:40

@Aphelion: A szornyu az, hogy HAROM eves a blog...Es meg mindig vannak ujak es okosak :(

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.11. 07:40:51

@Kurtz ezredes: jó, de én ezt lefordítottam őszinte, logikus és következetesen egyszerű személyes programmá: JÓL kell megdugni, ÉS akkor nem lesz leszbikus:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.11. 14:54:47

@vészmadár (pica pica): Tök jól leegyszerűsítettétek! Ezért vagyok olthatatlanul szerelmes a férfi logikába! 8)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.11. 15:00:09

@neccharisnyás útonálló: nem én, én semmiről nem gondolok semmit, pláne nőkről, csak teszem, amit teszek...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.11. 15:02:03

@vészmadár (pica pica): Nomár! Azért csak nem tart ilyen rövid pórázon az Eszter... ;)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.11. 15:03:36

@neccharisnyás útonálló: nem. csak mit gondolkodjam én csajokon? gondolkodjanak magukon, én dugni szeretek...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.11. 15:18:39

@vészmadár (pica pica): Még, méég, ontsad a bölcsességet! Oly jól esik a kedélyemnek!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.11.11. 15:52:46

@vészmadár (pica pica):
Megint ott a gond, hogy logikai úton közelítesz a problémához. Illetve ez nem gond, nagyon jól van ez így, csak a nők esetében sajnos nem működik.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.11. 16:09:54

@Professor Pizka: Okom van rá, hidd el. Különben is, az aaakohol rossz, ezért muszáj pusztítani.
"Ejj, ezek a szemét férfiak! De, nem. Akkó se leszek leszbikus. Mer a nőket jobban utálom. Evolúciós patthelyzet."

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.11. 16:32:33

@Professor Pizka: Szerinted van így türelmem másokhoz? Segítek: NINCS. Megoldom okosba a flaszterről történő felnyalatásomat. Figyeljetek az alacsonyan repülő hokedlikre!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.11. 16:35:41

@neccharisnyás útonálló: ne kéressed itten magad mint egy depesmódos apucikedvence gimnazista kislyány. jössz oszt kész.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.11. 16:43:26

@Professor Pizka:
1. Lány vagyok, szóval....
2. Te mégis mi a zúristenről beszélsz?
3. De.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.11. 16:48:46

@neccharisnyás útonálló: A Ráérünk blog a meet the blogger elv érvényesítése érdekében zsúrt tart holnap este.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.11. 17:05:05

@Professor Pizka: Bocs, facen nem követlek. De nekem ez most nem jó. Majd máskor, oksa? De egy tündérfalat vagy! Tényleg! ;)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.11. 17:07:05

@neccharisnyás útonálló: mélyen el vagyok szomorodva. csak nem te is annak a buzeráns quimbynek a koncertjén leszel? és hogy fogsz iszapbirkózni vérnyúllal?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.11. 17:51:31

@Professor Pizka: Haggyámá! Nem is! Vérnyúl kap 1 kis előnyt. Jól kifárasszátok egymást, én meg utána jól eltángálom. Elfutni, védekezni nem lesz ereje. :D

A Tyne folyó déli partja 2011.11.11. 18:39:35

@vészmadár (pica pica): na de ha leszbikus, akkor nem eshetett neki rosszul a férfival, mert nem is volt olyanja, nem? borul a logikád:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.11. 21:03:34

@vészmadár (pica pica): Igen, és? Mi lesz? Kitiltanak, mert nőbül vagyok és néha "csillámmodorban" csevegek? Vagy te fogsz hanyagolni?

:D

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.11. 22:54:20

@neccharisnyás útonálló: aszittem, hogy neked leszbikusként az lenne a büntetés, ha nem hanyagolnálak. E pillanatban nem tudok szexuális beállítódásról beszámolni sem pro, sem kontra a nickeddel kapcsolatban. (kacsint)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.12. 19:40:42

@vészmadár (pica pica): Eleve honnan jött, hogy leszbikus vagyok? Egy szóval se célozgattam rá soha. És kikérem magamnak!!! (feminizmus témában hasonlóképp járnék el) Nekem igenis kiváló tapasztalataim voltak-vannak nemi téren a másik nemmel. ;) :D

A Tyne folyó déli partja 2011.11.13. 13:40:50

@vészmadár (pica pica): akkor ő a leszbikus, nem? aki ráhajtott:P
vagy,ha egy heteróra ráhajt egy meleg, akkor a heteró meleggé válik?:) eh, férfilogika.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.13. 13:48:14

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Ugye hogy ugye? :S :)
No nembaj. A tapló kangörényeket távol tartó beépített, biomechanikus lézerágyúm más célcsoportoknál is hatásos.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.13. 19:28:39

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): nem, csak nem volt kedvem még egyszer a komplett beszélgetést bemásolni, feltettem, el tudod olvasni... mindegy, a lényeg az, hogy nővel szemben nem hangoztatjuk, hogy hülye, mert akkor sokkal nehezebb megdugni. A többinek a kisakkozását rád hagyom:)
süti beállítások módosítása