Mi chico latino

2011/08/10. - írta: Modor Tibi

A hideg és/vagy tengertelen országok különleges vonzódása a mediterrán, latin kultúrához teljesen érthető. Valahol, messze Délen meleg van, süt a nap, állítólag dolgozni se kell annyit, a gázszámla alacsonyabb, a piacokon pedig harsány, vidám bokszosokkal lehet (kell!) alkudozni a licsire, papayára, cikóriára, polipra, kalamárira. Az emberek vidámak, gondtalanok és gondatlanok, nyitottak, barátságosan lapogtatják az odatévedt vándor hátát, a szerelemben pedig észveszejtőek, a végletekig odaadók, szenvedélyesek. Biztos élni is jobb lehet ott.

 

A San Remo-i dalfesztiválok csodálatos, meravigliose olasz slágereit a mai napig egy világ dúdolja: Könycsepp az arcodon (Lacrima sul viso), L'italiano, Solo noi, Come le viole (Mint a violák), L'arca di Noe (Kósza szél) - aztán voltak még ilyenek, mint a Ricchi e Poveri (Mamma Maria), Al Bano e Romina Power (Felicità, Sharazan), Volare, a franciából fordított Piange il telefono (Le téléphone pleure, Sír a telefon), Torneró, In ginocchio da te - a refrének elején a fesztiválokon megszokott tapssal -, és talán az utolsó klasszikusként ható italóhitek: a Laura non c'è Nektől és a Cose della vita Erostól. Erosznak már a neve is sexy.

 

Az olasz slágerek arra tökéletesek voltak, hogy a szerencsésebbek összekuporgatott jesolói nyaralásai után hetek alatt megtanulják a nyelvet önszorgalomból. A dalok szövegét érteni szintén nem túl nehéz az angolhoz képest tiszta, magyarosabb kiejtés és a könnyen érthető szövegek miatt.

Az átlagos italóhit 70-80%-át a hazugságok, ígérgetések: torneró/ritorneró/ritornerai (majd visszajövök/visszajössz), ti voglio bene-ti amo (szeretlek) - és persze az egyszerű bókok, hívószavak: nel occhi tuoi (a szemedben), le tue braccia (karjaidban), fiori (virágok) il mio cuore (a szívem) töltik ki. Pontosan annyi ez, amennyi a mai napig sikeres lehet a magyar és egyéb kislányok szívének gyors meghódításában (vö. bableveses kurva).

Az újlatin nyelvek, nemzetek és országaik hasonlóságán természetesen többen is elcsúsznak, ráadásul napjainkra a spanyol lett a fő favorit latinónyelv - ehhez jött az egzotikus brazil-portugál (capoeira, caipirinha), esetleg román (sunt eu, Picasso). A versenyhelyzet tehát egyre fokozódik, de ettől nem esünk kétségbe - mások se estek. Egyszerűen összegyúrták ezeket a román nyelveket (a nyelvészek bizony románnak nevezik a latin nyelvcsaládot), hiszen úgyis ugyanazt a hangulatot árasztják. Ezt két szép példán keresztül szeretnénk szemléltetni:

 

Tankcsapda - Rio

 

Aztán elrepülök Rióba (brazil)

Beszállok egy kabrióba

Élvezem a dolce vitát (olasz)

Este megkeresem Evitát (argentin)

A zsebem tele lesz lével

Passzolgatunk Pelével (brazil)

Néz majd a kokainbáró (kolumbiai)

Hogy lehet nálam az összes káró

Pedig az ő gorillája osztott

Én csak szivarozgatok csendben (kubai)

Azt hiszi, jól kifosztott

De én megbízok a szerecsenben

 

Geri Halliwell - Mi chico latino (spanyol)


Take me back to my sweet la vida (spanyol)

Find my love, my dolce vita (olasz)

Show me where I need to go (angol)

Donde esta, mi chico latino (spanyol)

 

 

Címkék: zene külföld nyelv
70 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brushy 2011.08.10. 10:36:53

Én jól éreztem magamat Görögországban, nem is egyszer voltam, de nagyot kellett csalódnom az ottaniakban. Szőrös, bajszos lányok. A görög fiúknak, férfiaknak közük nincsen az ókori atlétákat ábrázoló szobrokhoz. A temperamentumosság kimerül abban, hogy üvöltenek. Mindig. Mindenhol. Mindenkivel. Tök mindegy miért. A délutáni pihenőt megtartják, de utána sem nagyon dolgoznak. A féktelen bulik és mulatozások meg... Fél kettőkor már mindenki horkolt otthon, én meg akkor indultam volna el úgy igazán az éjszakába. A Görögök most a válság miatt lettek érdekesek, addig sikerül néhány ezer évet kibekkelniük olyan apróságokkal, mint az alapvető tudományok és művészetek feltalálása. Mondjuk én is ezt tenném a helyükben.:)

G_P 2011.08.10. 10:45:32

Akkor te is illyen mediterrán típuss vagy... Temperamentumos lány ez az Iza!

továbbá: "AZ OTTANI PASIK LEGALÁBB TUDNAK TÁNCOLNI"

májkifiam 2011.08.10. 11:00:14

latino szarság lolcsi, mást nem tudok mondani

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.08.10. 11:11:10

Latino pasassal tangózni Peruban a holdfényben
Coelho
tévés csajnak is kubai férje van
(más kérdés, hogy a srác valszeg így szökött ki legálisan a diktatúrából, plusz még az após is ámulva hallgatta, hogy itt -Mo.- vannak olyan klubok, ahol a nők meztelenül vonaglanak)

Tudnám, ha ekkora nagy latinbuzulás van, akkor miért HOZZÁNK jönnek a világ minden tájáról. Persze, mert hogy óccsók és nem szégyenlősek a jányok. Dehát nem pont ez a latinbuzulás alapja is?
Temperamentumért tessék felkeresni egy viharsarki kisfalut. Lefogadom, decibelben, vérmérsékletben köröket ver a leghangosabban höbölgő olasz ficsúrhadra is.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.08.10. 11:51:49

A mediterrán országok többségében voltam. De a nyaralást a festői Felső-bajorországban nem adnám az összesért.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2011.08.10. 11:52:53

Nem kell olyan messzire menni a katyvaszért, Vamos a la playa, anyone?

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.08.10. 11:59:40

Nos, igen, ha én üvöltözöm egy nővel és megütném az a parasztság legfelső foka. Ha Mario vagy Luigi esetleg Don Cornettone teszi akkor az temperamentum, mert ő valójában szeret és nem önző mint én. Csak így mutatja ki, ez náluk kultúra.
Ráadásul bennem nincs meg semmi romantikus érzés, hiszen olyan szépen énekelnek, a szerelemre is ezer szavuk van. Bezzeg én mucsaji paraszt.

Más, anyukámnak van egy unokahúga aki észak Olaszországba ment férjhez, de ő viszonylag jól járt. A férje inkább ilyen mackós nyugisabb fazon, lett is három szép dundi barna bőrű kis lurkó.
Ennyit a napi személyes modorból.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.08.10. 12:05:46

Basszus, ezt a posztot nekem írták! :)

lárvalányhaj 2011.08.10. 12:14:15

Szerintem csak az isteníti a latinókat, aki csak messziről ismeri őket. En egyszer fel evig eltem kozottuk kulfoldon -- kollegiumban, 18-19 eves egyetemistak kozott. Hangosak, bunkok, a noket nem veszik emberszamba (vagy agresszivan nyomulnak, vagy kb. az epitomunkasok stilusaban szologatnak be, ha egy no elmegy mellettuk), ezenkivul allitom, hogy egy tizessel alacsonyabb az IQ-juk, mint az orszag tobbi reszen eloknek. Ja es a nagy reszuk nacionalista -- nem, nem siman csak hazafias, hanem agressziv, kirekeszto, szalonkeptelen eszmeket hangoztat.

Kesobb rendszeresen dolgoztam egy ilyen mediterran ceg projektjeiben. Meghatarozo elmenyem, hogy rendszeresen honapokat, sot, majd' egy evet(!!!) kestek a fizetessel.

@neccharisnyás útonálló:

"Temperamentumért tessék felkeresni egy viharsarki kisfalut. Lefogadom, decibelben, vérmérsékletben köröket ver a leghangosabban höbölgő olasz ficsúrhadra is."

Továbbá merjünk cigányok lenni.

Manír Feri 2011.08.10. 12:29:17

gyuloltellensegeink.blog.hu/2009/05/12/az_olaszok

Spanyol poszt még nincsen. Ez nem tudom, hogy csak hanyagság-e, vagy csak annyira egyformák, hogy kár róluk külön írni.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.08.10. 12:42:10

a lényeg az, összefoglalva, hogy normális ember nem születhet Baranyától délre, ahhoz ott már sok a nap, úgyhogy a népeket lefoglalja az, hogy izzadjanak.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.08.10. 12:52:30

@vészmadár (pica pica): mehehe, mondjuk Baranya az már sajnos szubmediterrán, sőt: szubtrópusi - nem véletlen, hogy a pécsiek nemzettudata mindig kicsit vakvágányon zakatolt (ld. Baranya–bajai Szerb–Magyar Köztársaság). Dzsámi, minaret, füge.

Na de a Tankcsapda brilliáns nyelvi-földrajzi parabolájához nincs senkinek hozzáfűznivalója?

nemecsek ernő áruló 2011.08.10. 12:54:21

Horvátország, Kaštela. Az igazi paradicsom! ;)

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2011.08.10. 12:57:30

Fel vagyok háborodva, hogy az "ékszerdoboz" szó még nem hangzott el egyetlen mediterrán porfészekkel kapcsolatban sem.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.08.10. 13:05:58

@lárvalányhaj: Én mondjuk a szíjas parasztemberre gondoltam, de cigánkodni is lehet.

Az megvan, hogy egy időben az összes kiskölök néger rapper-nek akart látszani? Rendesen kihipózva. Bár ez már off meg amerikabuzulás.

"Bogárszemű férfiember a babám....."

2011.08.10. 13:11:36

Hűha, erről mindig az erős derék/fenéktájéki kölyökhájjal rendelkező, középszerű, de magukat mediterrán szépségként definiáló, salsázó, zumbázó huszonéves csajok jutnak az eszembe, mediterrán nyaralásokon mediterrán pasikkal készült több száz fényképpel a közösségi oldalakon.

@Modor Tibi:

Tibi, a Tankcsapda meghalt a "Jönnek a férgek" után, punktum.

KürtiT (Tromb74) 2011.08.10. 13:22:44

@Modor Tibi: Tankcsapda már eltemetve. Jó ideje elindultak azon az úton, ami a Fásy mulatóba, megasztár zsűrizgetésbe meg hasonlókba vezet majd.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.08.10. 13:28:49

@vészmadár (pica pica): Izzadnak, ergo fogynak. Most nem mondod, hogy ha kicsivel délebbre születek, az élet megkímél ápdét Norbi hülyeségeitől? Qva gólya!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.08.10. 13:31:09

@Püspök utcai gombaszedő: ez igaz, de cserébe fogadd el ezt: iluster.blog.hu/2011/05/25/utazzon_velunk_lasson_vilagot_a_madmazelle_magazin_nyari_ajanlata

@tff: @KürtiT (Tromb74): mennyire igaz! Mert ugyanúgy tehetsz róla, hogy átbasztak a reklámmal, ezzel az Amerika-lekvárral.

Asidotus 2011.08.10. 13:34:21

@KürtiT (Tromb74):
Hol? Ne beszélj már hülyeséget!
Mutass az MTV Iconon kívül műsort, ahol szerepeltek!
Megasztár, x Faktor és társai? Fókusz, Aktív? Blikk?
A Tankcsapda a legjobb példa arra, hogy nagy sikert is el lehet érni itthon, anélkül, hogy beálltak volna médiakurvának.

(Oké, én sem szeretem a zenéjüket, szerintem az középiskolás zene. akkor, első találkozáskor még jó, bejön, később megunja az ember. Hollott a mai lemezeik, mai dalaik sokkal jobbak, profibbak, mint a korai, kétakkordos Motörhead koppintások.)

Styxx 2011.08.10. 13:46:57

@Modor Tibi:
Off:
Tanksapka:
Akkor topozok egy kicsit. Kb 8-10 éve beszóltam a Lukács Lacinak a Dohány utcában. Haverommal mentünk szórakozóhelyre, Lukács meg egy Est FM-es taxiban (mert akkortájt olyan is volt) majdnem kiesett az anyósülésből (szerintem valami pörgőssel be lehetett állva) elkezdett nekem ordibálni: -Gábor, Gáborom !!!! (gondolom az este megismert valami szervezőt, akárkit, és vele kevert össze, van ez így.)
Én meg spontán: - Normális vagy?
Aztán elkezdett anyázni, nem nagyon bunkó módra, de azért kihallatszott a szavaiból, hogy ősztársága nem ehhez szokott.
Én se akartam alázni, csak hirtelen az jutott eszembe.
Csak azt sajnáltam, hogy nem kapcsoltam. Le kellett volna Jimmyznem a nagylabancú-orángutánfejűt.
Jimmy, Jimmykém! Úristen, csoda, feltámadt a Király!
Amúgy bírom a régebbi Tankcsapdát.

KürtiT (Tromb74) 2011.08.10. 13:58:42

@Nűnű: Azért ez még vezethet x-factorozáshoz is a végén. Nyilván a zene profibb lett, de a lendület már nem a régi. Teljesen mindegy, hány akordból rakják össze a muzsikát, a régi szövegek leleményesek, pörgősek voltak, a mostani meg valahogy kissé döcögős.
Ráadásul koncerten már kicsit érződik az ünnepeljük saját magunkat hangulat.
Persze lehet, hogy ez csak az én benyomásom.

KürtiT (Tromb74) 2011.08.10. 14:15:46

@Modor Tibi: :D:D:D Oké, a tankcsapda mindig is a primkó "rímekkel" játszadozott.

mennyekbe-menjek be
méreg-féreg

Ezek még a jobbak :)

...de azért élvezhető, béna, de lendületes számok ezek. Idén a Volton hallgattam beléjük, az új számaik már nem csak bénák, de erőltetettek is.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.08.10. 14:47:47

Azért nem minden zene szar, amiben benne van a "corazon" és a "te quiero" kifejezés :-)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.08.10. 15:05:51

@Professor Pizka: Áh, ezek a filiszteusok itten úgy sem értik! Arról nem is beszélve, hogy egy Ruben Blades salsa szövege van olyan mélyértelmű, mint Cseh Tamás legjobbjai.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.08.10. 15:08:50

basszátok meg a link nem ment át. Filiszteusok... nem vagy te normális :-)

na itt a link:

www.youtube.com/watch?v=cn9Bz6c-674

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.08.10. 15:21:09

@Professor Pizka: Mondjuk az azért igaz, hogy amit Magyarországon "latin" kultúra alatt értenek, az leginkább a "tschikosh-gulash-piroschka" coelhosított megfelelője.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.08.10. 15:37:00

oh mi chico latino
give me leche intero

Styxx 2011.08.10. 15:44:26

@altoid:
filiszteusok, áhh. Te ojjan elegáncsossan szopacc minket többségi gójokat, hogy egyedül emiatt és nem a Soros miatt sóvárgok, miért is nem vagyok meditterán-típusű üzletember?.-)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.08.10. 15:51:05

@altoid: tiltakozom, a német nyelvterület italohites kultusza talán még rosszabb. Nem csoda, hogy Al Bano és Romina Power leginkább az NSZK-ban tarolt a 80-as években. A németek akkora modorosok, hogy még a mai napig képesek azon vitázni, hogy a két presszókávé az akkor most zwei Espressos vagy zwei Espressi.

További olasz-szeretnék-lenni népek: horvátok, románok, czigányok.

@KürtiT (Tromb74): a Tankcsapdával úgy vagyok, mint mások az Ákossal: elismerem a sikerességüket, de nem bírom elviselni.

2011.08.10. 16:15:50

@Modor Tibi: ahol a Dzsingisz kán befutott, ott nem csodálom, hogy az emberek italoba menekültek:)

A Lukács meg régebben úgy nyomta a színpadon mint Lemmy bátyó...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.08.10. 16:33:31

@Modor Tibi: italohit rulez! De tényleg, én szeretem (istenem, más meg Zámbó Jimmyt hallgat...)

Az olasz-szeretnék-lenni népekről meg lásd:

index.hu/velemeny/menonemmeno/2008/12/04/a_neodigo_nem_meno/

@Styxx: hát neked, mint echte délvidékinek, pont nincs okod panaszra! :)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.08.10. 16:41:44

mediterrán fostenger, héderező hélótákkal. ők basszák el a jó kis européer kgst piacunkat!

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.08.10. 17:04:42

@Modor Tibi: "Na de a Tankcsapda brilliáns nyelvi-földrajzi parabolájához nincs senkinek hozzáfűznivalója?" - de van: Aztakurva! :S

KürtiT (Tromb74) 2011.08.10. 17:06:17

@Modor Tibi: Tényleg hasonló kategória a kettő. Ami a gyenge rímeket illeti feltétlenül. Ákos azért keményebb egy fokkal, ő egyenesen költőnek képzeli magát.

@altoid: Ha jól rémlik, a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján is volt egy ilyen digó imitátor vonal az öltözködésben. aprómintás ing, répa nadrág, makkos cipő, hátra zselézet, a tarkónál göndörödő haj. Valamiért nem feltétlenül kapcsolódott hozzá latin zene meg tánc őrület. Meg nem annyira a felső, mint inkább az alsó társadalmi osztályok szórakozása volt.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.08.10. 17:22:53

@KürtiT (Tromb74): jah! Ákos és a Tankcsapda között a fő különbség, hogy Ákost szeretem. Amúgy tud olaszul is, höhhö.

@altoid: köszönöm :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.08.10. 17:35:14

@Modor Tibi: hát végülis...attól még lehetsz rendes ember, bár nem valószínű :-) Karácsonyra a kommentelők összedobnak neked egy fideszmatricás dobozgitárra.

Az espressiről jut eszembe az az amerikai(tudományos) írásbeli modorosság, hogy a latin szavak többes számát latinul és nem angolul képzik, tehát pl nem "forums" hanem "fora" nem "petitums" hanem "petiti" és így tovább.

Manír Feri 2011.08.10. 17:44:17

@Hadrian77: De soha nem volt olyan sapkája… :D

KürtiT (Tromb74) 2011.08.10. 17:58:59

@Modor Tibi: elég komoly kis comming out :D De legalább válalod, hehe

Én meg megyek, megnézem Lemmy bácsit, amíg még lehet.

2011.08.10. 18:25:21

@Manír Feri: ja, meg a Damage Case-t nem nyomta a Hetfieldékkel:)

Hanem baszom alássan a Dolly Roll zseniális olasz dalai nem jönnek képebe??:))
ÓÓÓ vakációóó meg makarónikarónikaspagetti..:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.08.10. 18:27:44

@Modor Tibi: lukácsnak minden másról is annyi fogalma van, mint rióról, énekelt ő már a Nílus aligátorairól is (mert neki a krokodil meg az aligátor ugye mindegy), meg énekelte már meg az őzet, mint a szarvas nőstényét, szval hogy egy rió című dalban evita van, az majdnem észrevehetetlen hiba:)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.08.10. 18:49:54

@Hadrian77: á! Velence, Róma, Firenze, Pisa, Nápoly, Verona - micsoda körút lehetett.

@KürtiT (Tromb74): ajánlom a Balázs, a vérprofi zenész c. novellámat.

2011.08.10. 19:20:02

@Modor Tibi: spagettit ettük és a parton várt egy alfa romeo...

@vészmadár (pica pica): Nekem az Isztambul, Tivoli, jampecok párosítás volt magas mindig is.

2011.08.10. 19:29:09

@KürtiT (Tromb74):

Jaja, a Tankcsapdából egy idő után az hiányzott, amit az Ali G c. filmben úgy magyarítottak, hogy "Legyél originált!". :)

A szórímek terén még a Ganxsta is nagyon tudott büntetni:
- "Baszd meg a zenéd, és baszd meg a szöveged, és kapd be a löveget, ha érted az öreget" (Mr. Hardcore)
Sokáig azt találgatták egyébként, hogy ez is a Csapdának szólt, de aztán kiderült, hogy nem.
Na meg volt még egy pár visszaköszönő rím: buzi-Uzi, ringyó-gringó stb.

Offolásként egy kis aktuális, diplomás, _vidéki_ pályakezdő manír: "A pesti versenyszférában szeretnék elhelyezkedni". (Bocs.)

csikai81 2011.08.10. 19:34:42

Na, akkor akkor én is gyorsan odacsapok a latin-amerikai kultúrának. Íme egy HétköznaPI CSAlódások dalszöveg:
Juan Gonzales az ültetvényen dolgozik
Vágja a rendet, dől a cukornád
Gazdája a földesúr egész nap golfozik
Csak hírből ismeri a maccsétát

A jó Juan most nagyot húz a tequilából
Átkait szórja szerteszét
Előtte még ezer hektár cukornád,
A hétvégén meg kikapott a River Plate

Refr.: Rabszolgasors, keserű élet
Dél-Amerikában üt az óra
Rabszolgasors, már gyártja a bombát
Az öreg Trockij és Izaura

Hasta La Victoria Siempre
A Vad Angyal rákapott a narkóra
Lazán betépve konspirálnak
Fidel Castro és Maradona

Refr.: Rabszolgasors, keserű élet
Dél-Amerikában üt az óra
Rabszolgasors, már gyártja a bombát
Az öreg Trockij és Izaura
-meg Maradona
-meg Rosalinda
-meg Esmeralda
-meg Julietta

Styxx 2011.08.10. 19:50:02

@csikai81:
"Előtte még ezer hektár cukornád,
A hétvégén meg kikapott a River Plate"
Na, ez a rím, b+! Tömény gyönyör
@Professor Pizka:
Az angol quality dailykbrn 8The Times, The Daily Tellegraph, Guardian etc) meg az a modosorrság tobzul, hogy külföldi kormányfő, de csak ő! Nem Mr. hanem senor......, signore Berlusconi, , herrn.,.... monsieur Sharkozy. De csak ezek a nyag yeurópai nyelvek érnek. Orban úr és Gyurcsany úr azért nem játszik.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.08.10. 19:57:13

@Styxx: nem lehet, hogy ezesetben elnézted a keresztrímet? a River Plate a fenti opusban a szerteszét-re rímel, nem mintha az nem lenne gáz, de akkor is jobb, mint a cukornádas:)

lárvalányhaj 2011.08.10. 22:15:20

@Modor Tibi:

azért a szárazföldi horvátok nagy része utálja a dalmátokat, mint a szart, ami valószínűleg nem véletlen.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.08.10. 22:59:15

@neccharisnyás útonálló: Laktózérzékeny vagy? :-)

Oh ardiente corazon
oh hámsérülésre
Fenilbutazon!

Daenerys 2011.08.11. 01:24:15

Pastaaaaaaaaaaaa, Doitsu, pastaaaaaaaaaaaa!

Sajnos nálam az olasz macsó képét örökre átvette a fehér zászlót lobogtató kis Italy, aki szerencsétlen Germany-sant boldogítja folyamatosan.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.08.11. 07:37:00

Latin kultúrák, ha megtermékenyítik egymást! az alábbiakban az O-ZONE Dragostea Din Tei című világslágere homoerotikus változatban, spanyolul:

www.youtube.com/watch?v=fGRKW85LApg&feature=related

A dal címe: Marica Tu Marica Yo, azaz én is buzi, te is buzi. Latin MaCHók hajrá!

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.08.11. 08:16:10

És ha már a forró latin ritmusoknál tartunk, íme egy méltatlanul kifelejtett latin nép, az egyetlen, akinek az országában nincs gazdasági válság. Frankhitelesek figyelem!

www.youtube.com/watch?v=DP1K270SsXE

2011.08.11. 08:24:03

@altoid: ezeknek nincs is saját országuk, úgy könnyű:)
Szerintem nálunk azóta van ilyen latin imádat, amióta a Habsburgok az 1500-as évek végén ideküldték a sok talján várfundáló mestereket, a Koppányi agában is le van írva, hogy nyalták a seggüket:)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.08.11. 08:54:02

Nem tartozik szorosan a témához, de pizzalapáttal kergetném az összes kis Róma és Italia mezes hülyegyereket, akik mennek a népstadionba a magyarok ellen szurkolni. Az ilyenekkel hallgattatnám ötcsillió decibellel kb 10 évig végtelenített szalagon a Felicitát.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.08.11. 09:20:06

@Styxx:
"Előtte még ezer hektár cukornád,
A hétvégén meg kikapott a River Plate"
Na, ez a rím, b+! Tömény gyönyör

Végignéztem a délamerikai fociligákat, egy csapatra sem jön ki a rím. De pld.

"Szegény Juan a dohányföldön robotol,
A hétvégén meg kikapott a Penarol"

mrbateman 2011.08.11. 09:35:30

@Szocio Pata (kikvogymukblog):

Nehéz meló a rakodás,
megint kikapott a Haladás,
ha tovább megy a szarakodás,
oda a vasi szórakozás,
újra nb2-es a Haladás

ugye mennyivel vidámabb a latino versio?!

Ezek az olasz mezes kis buzik nem is tudják, h. mit csinálnak, hiába basznád pofán őket, szinte látom magam előtt az arcukat, hogy "Most mi van, hüüülllye vaaaagy???

2011.08.11. 10:20:00

@Szocio Pata (kikvogymukblog): nézz körül a CONCACAF zónában is, a Karibi térségben is nagy hagyománya van a cukornádnak:)

Ja és Zucchero is olasz:)

Brushy 2011.08.11. 12:15:59

A latinonak most van ez a műmájer rapper vonala is, Dzsennifer Lopez (random latino díva) + random latino rapper. A klippen a minimál hip hop alapra megy valami még annál is minimálabb lófasz gitár, arra meg rázzák a valagukat az bulák, az arcok meg kemények és kb ennyi. És az egész annyira tüzes, annyira temperamentumos, annyira latin, hogy epét hányok tőle. Kutatási anyag a youtube-on, nekem már nincsen erőm linkelni.

Santana meg szüleink modoros gitárosa, aki hatalmas tehetséggel és tudással játszik szar zenét. Jó tudom, az mehikó meg a fentiek is, de nálam ez már latino. Nem vagyok toleráns, ellenben előítéletes.

2011.08.11. 12:44:24

@Modor Tibi: TAkcsapdát manapság már csak ilyen mamák hallgatnak mint én, no meg a 30-asok ha a 3. sör után rájön a nosztalgiázhanék, de akkor már nótázanak is.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.08.11. 12:46:50

@Brushy: Valami ilyesmire gondolsz? (egyébként reggaeton a neve)

www.youtube.com/watch?v=pGJYBt19P0I

Brushy 2011.08.11. 12:50:53

@altoid: Azaz. Motorok, műmájer kis atkák, autók, fukszok, füst, villogó lámpák előtt rappelés, a klip végén meg elmegyünk a buliba, na meg jó csajok. mondjuk a jó csajokkal semmi baj, hiszen lengén öltözött csajjal mindent el lehet adni, de nem is ez a lényeg. Hanem ez az egész undorító "életérzés", amit sugároz. Megyek rágyújtok.

Mitya Ivanov 2011.08.11. 19:32:09

voulez vous coucher avec moi
ce soir

ez is latin, de más minőség
je ne regrette rien

sorica123 (törölt) 2011.08.11. 20:40:52

@Brushy: hát ez ilyen bazárimajom stílus. Aki ezt szereti, vigye - én meghagyom neki.
@altoid: möhö. Pontosan ez a bajom ezzel az egésszel. Egy-egy irányzatot lehet szeretni, vagy létezik az, hogy ezt vagy azt a nyelvet meg akarom tanulni, mert beragadt az agyamba - de amikor befigyelnek ezek a nagyon nyálas, tüncibünci sztereotípiák, akkor visítok. Mondjuk az én kedvenc úticélomat inkább negatívba' szokták pusztacsikósgulaschosítani:) (balkán, törökbudi, manele, ezüsttornyú paloták, magyart esznek reggelire - hopp, már ki is találtátok!), de ismerem ezt a latinhülyeséget.
@Mitya Ivanov: a fhansziákat jó, hogy idekevered - egyszer mutattam random karakternek Malicorne-t, soha többé. Az egyik hallgatónak az jött le, hogy franciául van => sose szerette Párizst meg az 'ien romantikus dolgokat' (akinek van energiája, nézze meg, mi az a Malicorne...)(népzene+prog.rock nagyjából), a másiknak meg, hogy volt ám francia kollégája, és az mekkora köcsög volt mán. Tehát egy kvázi pozitív, csak ő nem szereti, meg egy zsigeri sértettség. Ugyanezt bármelyik másik népséggel el lehet játszani pepitában, de van már így is elég ősz hajam...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.08.12. 08:24:00

@Brushy: Azért azt el kell ismerni, hogy a reggaetonban legalább érvényesül a női egyenjogúság:

www.youtube.com/watch?v=Fy5Ubvu8DAA&feature=related

Egyébként ezek a nóták tartalmaznak mindent, amire egy igazi latinó vágyik az életben: pénz, buli, kúrás. Népköltészet, na!

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2011.08.12. 15:09:56

@Mitya Ivanov:

voulez vous coucher avec moi
ce soir

ace of base? patti labelle? e-rotic?
süti beállítások módosítása