Olvasói rovat - A modoros sztárpszichológus

2010/08/10. - írta: Modor Tibi

Régi kedvencünk, hácsé küldte a mait is - egyúttal arra kérünk szépen mindenkit, hogy az oldalán található dobozban adjon le rá egy-egy szavazatot. Köszönjük.


 

Liger Károly neve már fogalom a szakmában. A szeretetről és a boldogság eléréséről szóló könyvei százezres példányszámban fogytak el a könyvesboltok polcairól. A lélek kutatása számára nem csak szakma, hanem hobbi is. Ahogyan ő fogalmaz: „mindenkiben ott lakozik a saját öröm feltárásának lehetősége.” Liger Károly beavat bennünket abba, hogyan lelt rá saját boldogságára, s az ezt tápláló folytonos öntevékenységre.

 

 

A világban annyi a szenvedés, a rossz, a gyűlölet, hogy másról sem szólnak a hírek. Ritkaság, hogy valaki a derűsebb oldalról szóljon. Egyedül érzi magát ebben a harcban?

A megismerés számomra a felderítő öntanulás folyamata. Ha harcolok is, csakis békésen teszem. Küzdeni nem egyenlő az erőszakkal. Mert mi a szeretet? Önmagunk árnyékvetülete egy másik személy holdudvara felé. S ha felfénylik a szemünkben egy csillag, s van megfelelő visszacsatolás, az már a siker első fázisa. Már egész fiatalon megfogadtam, hogy megtanítom a körülöttem élőket szeretni. Úgy kell léteznünk, hogy közben a belső születések folyamatát is ismernünk kell. Mindig van tovább, még az utolsó határvonal után is.

Úgy tudom, mélyebben foglalkozott a halállal is. Hogyan fér meg együtt a gyász és a boldogság?

Minden szeretet végül halállal zár. Aki megszületik, annak keresztje az elmúlás fonnyadt, fekete gyümölcse, melyet az utolsó mozdulatával kénytelen leszakítani. Az emlékek fakulnak, idővel vesztenek színükből, fényükből. Mi, élők vagyunk tanúi ennek az archiválási folyamatnak; melynek legfőbb ellensége a felejtés, mely vírusként fertőzi a küzdelemben maradtakat. A boldogság végül áthajlik könnyezésbe, s ez nem szentimentalizmus részemről, csak a tisztánlátás állandó gyakorlása. A rossz és a jó küzdelme nem ér véget egy korszak lezárásával, mindig jönnek új ellenségek, s legtöbbször mosolyogva, álszeretetet mímelve felénk. Tudnunk kell különbséget tenni, ez is egy „szakma”, mint ahogy az életbenmaradásért folytatott küzdelmünk is az. A gének nem hazudnak.

Mi lesz a legújabb könyvének témája? Az Önszeretet és a Legbelső boldogság után merre kutat tovább az emberi lélek útvesztőiben?

A hangulat forrása. Ezzel a munkacímmel írom az új könyvemet. Foglalkoztat, mitől leszünk egyik percről a másikra komorabbak. Itt a boldogság eleresztése a tét, s a veszteség utáni mély megnyugvás, beletörődöttség elviselésének a tudata érdekel. Az alsó lépcsőfokon állva is fel lehet jutni újra a csúcsra, s ha nem is oda, de legalább annak irányába. Minden lépés a közelség áhítata. Ugyanakkor távolodás is egyben, egyik hangulattól a másik felé. Fel kell ismernünk a pozitívumot. A negatív energiáknak nincs helye az emberek közti érintkezésben. Mégis jelen van, de tennünk kell ellene. Egy mosoly, egy érintés hídként funkcionál a személyek között. Érzelmi hidak ezek, melyeken nap, mint nap át kell kelnünk, még ha fáradságos is, törekednünk kell. A törekvésnek is van hangulata, mely nem mindig mámor, de a friss gyümölcs leszakításának gyönyöre ott a távolban. A lélek nem hazudik.

Ön boldog?

Nem látom a saját örömömet, mert azt hiszem, benne vagyok. A boldogság egyenlő az úttal, útra kelni öröm, ha van konkrét cél. Minden napszakban kitűzök magam elé valami elérendőt, legyen az kutyasétáltatás vagy a szemét levitele. S ha beértem a célba, megajándékozom magam. Rengeteg önbeszélgetést folytatok. Furcsán hangozhat, de kíváncsi vagyok a saját véleményemre. Meg akarom ismerni a bennem élő boldogságot.

Rengeteg depressziós, csalódott ember olvashatja most ezt a beszélgetést. Mit tanácsol nekik?

Bátorságot, békés önharcot, valamint lelki energiát. Most joggal mondhatják, hogy jó, lelki energia, na de honnan? Annyit tudok mondani, hogy még mélyebbről. Az egyedüllét is népes tud lenni, ha felcsendül bennünk, mélyen, egy lelki melódia. Nem kell ahhoz profi zenésznek lennünk, hogy az önismeret hangszerét megszólaltassuk. De a csend is hasonló folyamat. Néha nincsenek hangok legbelül. Viszont a csend is egy dallam. A némaság is tud szelíden muzsikálni. Ugye mindenki hallja? Ez a legszebb sláger, mely soha nem megy ki a divatból. Önmagunkat nem lehet megunni. A lélek tükre nem hazudik.


 

Még egyszer: ha tetszett a Sztárpszichológus, szavazz a Hartayblogra!

239 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hal Stanton 2010.08.10. 07:03:17

Nem érek rá szavazni, mert épp önbeszélgetést folytatok a lelkem árnyékvetületével.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.08.10. 08:36:51

olyannyira jól sikerült a görbe tükör, hogy végig sem olvasom. mint általában az ilyen pszichomókusos-new-age-es baromságokat.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.10. 08:51:56

Ezeket végighajtanám a Rákóczi úton, nyakukban bullshit feliratú táblával.
És a pácienseiket is!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.10. 08:59:42

@Bachterman: basszus, ugyanez, ezt képtelenség egy olvasatra hányás nélkül megemészteni:)

amúgy ezeknek a fickóknak a poszban sztetek tényelg van pszichológusdiplomája? vagy csak 3 befejezett félévük?

Nadiposzi (törölt) 2010.08.10. 09:07:10

Szörnyen valóságosra sikeredett. De ez nem a borzasztó pszichológus (az inkább a Csernus-féle alakokra áll), hanem az ezoterikus-new age, szeretet broáf.
Jeles képviselője: Müller Péter, állandó előfordulása a Nők Lapja vége felé.
Egyébként a posztot egy az egybe közölhetné egy női magazin, nem tűnne fel.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.10. 09:24:06

@vészmadár (pica pica):

Akár diplomájuk is lehet.
Ismerek egy palit, akinek nemhogy psichológus diplomája van, de orvos is, és hamarosan meglesz a pszichiáter szakvizsgája is. És egy az egybe' ilyen.
És ilyen Hellinge féle szeánszokat tart, zsíros összegekért.

rdi 2010.08.10. 09:26:34

@Nadiposzi:
Nekem is Müller Péter jutott róla eszembe. Csöpög belőle a folyékony szirup.

Sand Lover 2010.08.10. 09:30:10

Vegyük ide azt a modoros pszichológust is, aki dietetikai végzettség nélkül megmondja a tutifrankót a táplálkozás terén, de ért a nőkhöz is.
:)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.10. 09:31:15

@Morgan LeFay:

Mármint látott már pinát, vagy hogy?

zoltanatya 2010.08.10. 09:33:09

Dr. Liger Károly műveit szívből ajánlom mind a Hívő, mind a Kereső közönségnek. Szakmaiságból, emberségből színjeles. Az egyetlen kakukktojás életművében, ami őszintén be kell, hogy valljam, szomorúsággal tölt el, a "Hogyan szoktam le a dohányzásról anélkül, hogy megtaláltam volna Jézust"

Dícsértessék a Jézus Krisztus minden kedves olvasónak!
Z. atya

Sand Lover 2010.08.10. 09:36:01

@El Topo (Sgt. Elias): Hát kb.:) A nők jó téma amúgy, már Csernusnak is bejött.

TyToo 2010.08.10. 09:37:54

Nálunk csak pozitív hírek vannak. :)

muhi 2010.08.10. 09:44:21

@Nadiposzi: telitalálat. Neked Müller Péter jutott eszedbe, én csak az ezotériáig jutottam el, de ez engem minősít. Én még nem értem el erre a szintre, amit az is mutat, hogy telitalppal torkon rúgnék mindenkit, aki nem pap, lelkész vagy hasonló és mégis nyilvánosan, ideggyógyász hanghordozással beszél a szeretetről.

Egyébként régóta kínoz a kérdés, hogy miért fogékonyabbak a nők az ezotériára?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.10. 09:50:43

@Morgan LeFay:

Hogy a picsába ne lenne már jó téma? A lakosság több mint felét adják, és akkor még ott vannak azok a szánalmas burnyákok, akik könyvből szeretnének nőt fölszedni.

Mitya Ivanov 2010.08.10. 09:52:17

leveleztem egy lánnyal, és a bemutatkozó levelének az első sorában azt írta, hogy érdekli az ezotéria, vagy ezoterika már nem tudom. Én azt írtam vissza, hogy én meg focimeccsekre járok, cigizek, sört iszom és hatalmasakat pisálok a lelátó aljába.
Az a lány már nem válaszolt.

magyalka 2010.08.10. 09:55:06

@muhi: azért fogékonyabbak a spirituális (nem feltétlen ezoterikus!) dolgokra a nők, mert nem tud annyira elhatalmasodni rajtuk az ego, mint a férfiakon. Másféle érzelmi mintázataink vannak. És ez se nem jó, se nem rossz.
Egyszer (nem biztos, hogy ebben az életben) Ti is eljuthattok olyan magasságokba, ahol már nem fogjátok leszólni azokat, akik a szeretetet és boldogságot képviselik.
A férfiak töbsége még ott tart, hogy szüksége van "durva" erőszakos" fájdalmat adó "táplálékra".... Ha nem érted nem baj!!!
Van aki itt tart, van aki amott...Akkor is úton vagytok, ha nem hiszitek el! :)

magyalka 2010.08.10. 09:57:13

ja, és bocsi, de a cikket NEM olvastam el, csak muhi hozzászólásásra reagáltam......

Zorita 2010.08.10. 09:58:06

@magyalka: most csak ironizálsz? kicsit megijedtem :)

Hal Stanton 2010.08.10. 09:58:22

@magyalka: lehet normálisan is nyilatkozni a szeretetről és a boldogságról, nem pedig egyénieskedőnek ható, ömlengős takony-közhelyeket pufogtatva hatvankilenc bekezdésán át úgy, hogy közben nem mondunk semmit.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.10. 09:59:33

@magyalka:

Úgy érted, hogy a férfiak mind verbális és érzelmi bántalmazók, legalábbis potenciálisan azok?

magyalka 2010.08.10. 09:59:43

@Zorita: nekem MÁR nincs szükségem ilyen irományokra.
Müller Pétert sem olvasok (de ettől még tisztelem, amit képvisel) :)

magyalka 2010.08.10. 10:02:49

@El Topo (Sgt. Elias): nem ítélkezem felettük. Biztos van okuk rá, ha olyanok.

azbeszt+b (törölt) 2010.08.10. 10:04:32

ettől az ezo baromságtól hányni tudnék. mondom ezt nőként.

Zorita 2010.08.10. 10:05:59

@magyalka: hát te nagyon cuki vagy, ln sem olvastam el a cikket, csak szemet szúrt a kommented, biztos valami sorsszerű véletlen ;-)

Klaravagyok 2010.08.10. 10:07:07

@Mitya Ivanov: Engem egyátalán nem érdekel sem az ezoterika sem a feng sui, de a bunkóságot azt én sem adom :D Hol az összefüggés ?

Hal Stanton 2010.08.10. 10:09:16

@Zorita: Ne is olvassátok el a cikket, mert totál megváltoztok tőle. Na persze a jó irányába...

magyalka 2010.08.10. 10:11:47

@Zorita: ciki, nem ciki a fent említett pszichomókus nevét, aki a szakmában ismert, most látom először.
A kíváncsiság hozott ide, vajon ki lehet a modoros pszichológus.
De pár sor után nem voltam képes tovább olvasni én sem.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.08.10. 10:20:02

Előre szólok: nem olvastam el a cikket. De ez egy sz@r.

muhi 2010.08.10. 10:23:25

@magyalka:

@magyalka: azt hiszem, rosszul fogalmaztam, nem arra gondoltam, hogy a lélek rezdüléseire miért érzékenyebbek a nők, mint a férfiak (érdekes egyébként, hogy a legtöbb próféta, vallásalapító, önjelölt Raszputyin, lánglelkű költő még manapság is a férfiak közül kerül ki), hanem arra, hogy miért vásárolják össze azt a sok szart, illetve miért dőlnek be a bullshitkirályoknak.

Én örülök annak, ha valaki tényleg a szeretetet és a boldogságot képviseli, annak viszont már kevésbé, ha az anyukámat/nővéreimet/nejemet/kolléganőimet hülyének nézik, lehúzzák, megvezetik, és közben az egészből árad a pénzszag. Ezért írtam, hogy kivétel pap, lelkész, hasonló.

Sand Lover 2010.08.10. 10:23:42

@Modor Tibi: Nekem tetszett a poszt, az összes közhelyes fordulat megvan benne amit az ember az ezoterikát magyarázóktól elvár. :) Más kérdés, hogy így sűrítve majdhogynem fogyaszthatatlan.

Hal Stanton 2010.08.10. 10:27:14

@Modor Tibi: Fogjunk össze a posztok ellen. Innentől ne olvassuk el egyiket se, csak kommenteljünk, mint a bolond, aki legalább boldog.

magyalka 2010.08.10. 10:28:05

@muhi: egyetértek.
A legtöbb jót és "tanítást" én is néhány kivételes és nagyszerű férfitől kaptam.

muhi 2010.08.10. 10:30:30

Ja és a lényeg: a poszt sirály, tök szupi Emberke ez a Hácsé, valósággal ontja magából a Közhelyeket ;D :) omg lol rotfl szal imao thx!!!!!!!!!!!!!!!!

Zorita 2010.08.10. 10:33:27

@perfor: ne légy ilyen destruktív, így milyen fonnyadt gyümölcsöt akarsz learatni, ha eljŐ a nagy pillanat? Az összefogás rossz ügy érdekében ingatag hidat képez ember és ember között.

Hal Stanton 2010.08.10. 10:36:32

@Zorita: De sajnos ezeken az ingatag hidakon is át kell kelnünk ahhoz, hogy eljuthassunk a megnyugvás biztonsággal burjánzó szeretetszigetére.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.08.10. 10:42:00

Az én énblogomra is lehet szavazni, igaz, én nem Békés megyei, hanem szabolcsi vagyok. raerunk.blog.hu, a besavanyodottság csimborasszója, a beképzeltség Himalájá(jájájájá)ja!

A pszichológia...ugyan. Alaposan tanulmányozni kell egy páviánhorda életét. Az ottani etológiai megfigyelésekből levezethető az emberek viselkedésmintáinak nagy része. A páviánokat a szex (fajfenntartás) iránti vágy, és a túlélési ösztön két oldala (félelem és agresszió) vezényli. Nem véletlen hogy utóbbi kettőt a legtöbb mitológiában ugyanaz az istenség vagy egy testvérpár jeleníti meg.
Lehet belső útkeresésről meg ilyenekről papolni, ezek a személyiségünk isteni egy százalékának hibái. A többi 99% az szimpla ösztönlényi viselkedés.

De hogy a posztról is írjak: a nők szeretnek okosnak és mélynek tűnni maguk előtt, és ezt a piaci igényt kiszolgálják. Férfiember ne olvassa mert elalszik vagy hányingert kap...

migueldiez 2010.08.10. 10:43:09

Hundert procent kuruzslas :D nagyon jo!

Ugyanazt tudom, mondani, mint az _iroemberes_ interjunal,
ehhez is eleg ugy latszik, ha van valakinek stiluserzeke. Iszonyatos nagy mediahekket lehetne ezzel csinalni, hogy ha egy ilyen tagot felfuttatnanai, akinek ugyan nincs semmilyen ehhez szukseges diplomaja, de a jo a _beszelökeje_, aztan a könyvek meg a tevemusorok utan, mondjuk ket ev folyamatos reflektorfeny utan lerantani a leplet rola.
Mondjuk, most jut eszembe, ilyenunk mar van is, es nem is tagadja, hogy nincs papirja a temaban, de mindenhez ert; a Soma is utazik ebben (is).

fapuna 2010.08.10. 10:49:23

ez olyan, mint, amikor tari annamari beszélgetett szily nórával az őszintén műsorban. mind a kettőnek a hajas fodrász csinálta a haját és nagy hülyeségeket mondtak, amin nagyon erőltetten nevettek és nagyon elégedettek voltak egymással. és láthatóan mind a ketten hihetetlenül boldogtalanok.

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2010.08.10. 10:50:23

Ez rettenetesen jó lett! :-) Ilyen mélységes szirupos, ezoterikus, álproblémamegoldó szöveget tényleg csak a legdúrvább könyvekben és cikkekben lehet olvasni.
Néha, csak úgy önsanyargatás okán, én is elolvasok egy ilyen cikket, de utána valami nagyon agresszív dolgot kell csinálnom, hogy helyreálljon a belső csím! :-)

migueldiez 2010.08.10. 10:53:59

@migueldiez: (az olvashatatlansagert elnezest, ugy latszik, nekem meg reggel van)

Zorita 2010.08.10. 10:55:31

@perfor: igazad van, és ha netán lezuhannánk, a szakadékból úgy kell fölmásznunk megtépázott egónkkkal karöltve, hogy kezünkben csillogó kövecskéket szorongatunk, mint keserű tapasztalatunk szilárd ajándékát.
na jó, befejeztem :)

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2010.08.10. 10:57:10

blöááááááááááeeeeeeeeeeeeee...

feljött a reggelim.

magyalka,

ha jót akarsz magadnak, akkor nem fogsz belefutni a "szerinted minden férfi bántalmazó" vitakezdeménybe. ez egy gyakorló feminista jótanácsa.

a poszthoz:

napjaink értékválságának legeredendőbb oka a rengeteg válás, melyet a nők indukálnak, és melyből a gyermekek megtört pszichével kerülnek ki, mert csonka családban felnőni lelkileg egészségtelen, hiszen a gyermek nem kapja meg a szükséges lelki táplálékot, és a hagyományos nemi szerepköröknek megfelelő példamutatást, amit csak a szülőtől kaphat meg. a férfiak lelki összeomlásából pszichoszomatikusan levezethető potencia-problémák, infarktusok, korai halálozások is erre eredeztethetők vissza, hogy támogató női szerepek híján nem tudnak megfelelni a klasszikus családfenntartó és alfahím szerepeknek. ebből származnak a bűnöző, alkoholizáló és drogozó fiatalok. rj

meggyőződésem, hogy a pszichoterápiában csakis és kizárólag nyers erővel lehet hatni. hozzám ne jöjjön olyan páciens, aki nem akarja, vagy nem tudja megváltoztatni az életét, én drogos voltam, mégis sikerült. lát rajtam tehetetlenségből, lustaságból eresztett sörhasat? na látja. szóval aki úgy viselkedik, mint egy lábtörlő, ne csodálkozzon, ha mindenki beletörli a lábát. aztán hiába sír, hogy lábtörlőnek használják. csi

világunk megváltója a szeretet hívószava kellene, hogy legyen. a nőket, ezeket a csodálatos, angyalszerű lényeket (mert ők a hordozói az esszenciális matéria és életenergia forrásának) jogtalanul és igazságtalanul elnyomja a brutális, erőszakos férfi, mely ősprimitívségében még mindig ott tart, hogy a nőt, akit tisztelettel és szeretettel kellene védelmeznie a világban tomboló sötét erők ellen, hajánál fogva ráncigálja be a barlangba, illetve most már panellakásába. ahhoz, hogy egész világunk metaenergiája kilépjen a sötétből, szükséges, hogy a nők szerepe, és annak elismerése megváltozzék. mp

ha megbántottnak érzed magad, megbántottak. nem te vagy a hibás azért, hogy lábtörlőnek használnak, hanem a bántalmazó. attól, hogy rossz viselkedési mintákat kaptál gyerekkorodban, még nincs joga senkinek téged lábtörlőnek használni. jogodban áll elválni, ha bántalmaznak, és jogodban áll a gyerekeidet megvédeni a bántalmazástól azzal, hogy elválsz a bántalmazótól. érthető, hogy frusztrál, hogy nem tudsz kilépni a bántalmazó kapcsolatodból, mert anyagilag/fizikálisan/érzelmileg ki vagy szolgáltatva a bántalmazónak. ejp (emberi jogi pszichológus)

Hal Stanton 2010.08.10. 10:58:07

@Sz.Lacc: méghogy álproblémamegoldó. A lélek regiszterei nem hazudnak!

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.10. 11:13:18

Müllerpéter, nyilván, elsőre nekem is ez ugrott be. Most viszont kérek egy doktorcsernusost is, úgy igazságos! :)))

magyalka 2010.08.10. 11:17:52

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:
Klasszul összeszedted, tetszik! Lehet régimódi vagyok, de még mindig az első (RJ) áll hozzám közel, mert mond is valamit.
És bár olvastam CsI-t, inkább az ereje és stílusa fogott meg (de nem szédített el, -egyébként egy könyv elég tőle, mert ismétli magát)
MP-t nem olvasom, nekem már sok, de nem vitatom a meglátásait (nem ovasom nem jelenti azt, hogy semmit tőle)
Az emberi jogi pszichológushoz még nem volt szerencsém.
Egyébként eltévedtünk, kedves Vérnyúl, ez itten egy modoros blog.....direkt provokálnak.

szentfazék 2010.08.10. 11:17:59

müller? csernus?
nekem ez jutott az eszembe erről a közhelyes ömlengésről:

www.youtube.com/watch?v=mlNjSdyTpTU

világbéke, szeretet, stb..

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2010.08.10. 11:18:53

@perfor: jahh, igen! Registereket én is ismerek Assembly-ben. AX, meg a BX, stb...
:-)
És mint tudjuk, első lépésként a registereket mindíg törölni kell! És mi más lenne erre alkalmasabb, mint egy kiadós italózás haverokkal! :-)

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2010.08.10. 11:19:15

Hát ettől a posztól hányni tudnék, ennyi összefügéstelen baromságot, de ettől jó:D

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2010.08.10. 11:21:11

ejp csi-ről, rj-ről, és mp-ről:

csi tipikus áldozathibáztató attitűdöt mutat, nem véletlenül, hiszen a freudiánus pszichológia alaptétele az áldozathibáztatás, nem tudom hibáztatni azért, mert ezt tanítják az egyetemen. ettől függetlenül a bántalmazottat hibáztatni a bántalmazásért, ahelyett, hogy a felelősséget végre oda tennénk, ahová valóban való, az elkövetőre, a mainstream pszichológia legnagyobb károkozása.

rj nem vesz tudomást a változó nemi szerepkörökről, és meg van győződve arról, hogy csak az általa ismert tradicionális értékrend lehet irányadó, és jó. szerinte az egyszülős családok az ultimate evil, pedig a saját gyerekkorából tudhatná, hogy a második világháború után rengeteg özvegy nevelte fel a gyerekeit értékválság nélkül.

mp nőket piedesztálra állító, és anyaságra, legfőbb jó hordozóira redukáló nézetei súlyos terheket rónak a nőkre, amelyek nem engedik meg, hogy valódi egyéniségüket kifejezésre juttassák, mert olyan ideálnak kell megfelelniük, amelyeknek, emberek lévén, nem tudnak és nem is akarhatnak megfelelni. nincs abszolút tökéletesség, alapvető emberi jog a hibák elkövetése. a férfiak primitívségére való apellálás pedig felmenti a gondolkozó és erkölcsi lényként létező férfit a tettei felelőssége alól, és súlyosan sért minden olyan férfit, akik nem követnek el bűncselekményeket nők ellen.

randymarsh 2010.08.10. 11:26:08

Fú, jönnek az emlékek. Mikor a 20-50 évesig terjedő kolleganők az evőeszköznevű ezós bácsi húdenagyonlaza ultragigapozitív előadását hallgatják napi 10órában, maj mennek vele táborozni 2napra 60e huf-ért, ahol kis szerencsével valami nagyon pozitívat is kapnak a lábikájuk közé..... herélném kifele. Sérült emberek lehúzásából élni, háát, nemtom. Ez simán kimeríti sztem a tisztességtelen üzleti magatartást, hogy had ne moralizáljak.

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2010.08.10. 11:28:30

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: De most komolyan! Te ezt valahonnan kopi-pésztezed, vagy önnön magad vagy ezen írások kiötlője? Ezen esetben szeretném legpozitívabb gondolathullámaimat feléd áramoltatni, mint tiszteletem egyik megnyilvánulása.
:-)
Amúgymeg ha már negatív hullámok:
www.youtube.com/watch?v=Ax6HJzbu4MA

magyalka 2010.08.10. 11:30:46

@randymarsh: szúróevőeszköz és nem kés?

randymarsh 2010.08.10. 11:33:31

De persze csak a modoros irígység beszél belőlem, hogy ők kva jól megélnek ebből, énmeg 8órát gyárazok, mer nem fér a pofámra szanaszét manipulálni a zembereket :D

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2010.08.10. 11:35:36

@Sz.Lacc:

rossz hírem van: én gyárilag vagyok ennyire hülye. nyugodtan meg lehet kérdezni róla a pszichológusomat.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.10. 11:38:11

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: a lelki táplálék szókapcsolat kimondását egy normális világban análfűrészeléssel büntetnék... úgy is gondolását meg azonnali halálllal...

a lélek nem tudom, micsoda, mert sajnos semmiféle jelet nem ad magáról (olyan, mint a Higgs-bozon, csak arra legalább van némi implicit matematikai valószínűség. DE: lehetne úgy is élni, hogy a boldogság keresése közben ne nyúlkáljunk a saját gatyánkban meghatódva, milyen kibaszott érzékenyek és magasabbrendű tudattal bírók is vagyunk mi...

testzsákok vagyunk és bohóckodunk, emészd meg, mentális önfaszverés nélkül is:)

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2010.08.10. 11:38:36

@Morgan LeFay:
gondolkozz egy kicsit. ki szokott a leginkább szakérteni válás-gyerek-nemi szerepek témában a nőklapjában? ki szidja állandóan a feministákat, hogy tönkreteszik a családokat? meg hogy az egyenjogúság mekkora nagy visszalépés, mert minden jó volt úgy, ahogy volt?

szentfazék 2010.08.10. 11:38:58

@Morgan LeFay: ransburg jenő, de ő jó arc. asszem

Mitya Ivanov 2010.08.10. 11:42:08

@szentfazék:
Ranschburg jenő szerintem nem lehet, ő nem ilyen

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2010.08.10. 11:43:20

@randymarsh:

csupáncsak háromszázikszezer ft félévente, hogy ugyanezeket a modorosságokat megtanulhasd az eltén, és okos legyél freudból és jungból.

Sand Lover 2010.08.10. 11:45:11

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: Nem szoktam Nők Lapját olvasni, se más női magazint, ezért sajnos lövésem se volt.
Ha tényleg a Ranschburg, azt sajnálnám, mert régebben jó arc volt, amikor még a Családi Kört csinálta a tv-ben.

szentfazék 2010.08.10. 11:45:23

@Mitya Ivanov: bocs, érdemben nem tudok hozzászolni a munkásságához, de azt tudom, hogy zsidó ember, és a személyes tapasztalatra való utalás a csonka család ügyben a holokausztra vonatkozhat..

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.10. 11:46:31

a pszichológia egyébként számomra azért érdekes, mert ugye vannak tudományok, mint a fizika vagy a csillagászat, vannak sarlatánságok, mint az asztrológia, a buddhizmus, a grafológia vagy a feng-shui. A pszichológiában viszont, egyedülálló módon, mind a kettő ott van, egyaránt része a keményen tudományos kritériumrendszerrel bíró, nagyon egzakt neurobiológia, és az ilyen freudiánus pszichoanalitikus maszlaggyűjtemény is.

Sand Lover 2010.08.10. 11:48:34

@vészmadár (pica pica): Miért lenne a buddhizmus sarlatánség? Hogy lehet a feng-shui-val egy kalap alá venni egy vallást???

randymarsh 2010.08.10. 11:52:02

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: Mondom, nem fér a pofámra! Nálam ezek a bácsik, meg az ezós bácsik kb ugyanott vannak... Meg a Freud, Jung okossághoz miér is kell fizetni? Elég érthetően írnak (számomra) nem kell megmagyarázni hogy is értik. De lehet h lemaradtam egy kanyarral :S

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.10. 11:52:02

@Morgan LeFay: úgy, hogy állít valamit, egy világképet. Bizonyítéka pontosan ugyanannyi.

Mitya Ivanov 2010.08.10. 11:53:04

@Morgan LeFay: a buddhizmus nem is vallás
ettől függetlenül nem tartom sarlatánságnak, mert ilyen alapon minden az lenne, ami nem kézzel fogható

mocc 2010.08.10. 11:53:58

Eztet képtelenség végigolvasni. De azért már az első pár sora is mosolyt csalt az arcomra...ez biztos annak a jele, hogy elindultam az úton, amely végén a boldogság vár...mindjárt meg is beszélem magammal...

IndaMuncher 2010.08.10. 11:54:53

@El Topo (Sgt. Elias): Nana azért nem mindenki őstehetség és némi írásos segítség jól jöhet annak is akiben lenne potenciál, csak nem tudja hogy hozza elő.

randymarsh 2010.08.10. 11:55:56

@vészmadár (pica pica): Elvileg a pszichológia empirikus tudomány, és nem egzakt. A buddhizmus meg pont ugyanaz, mint az összes többi vallás, hinni kell benne. Egyetlen funkcióját látom, hogy vmiféle értékrendet közvetít a csőcseléknek. Hogy milyet azt hagyjuk :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.10. 11:56:14

@magyalka: ugyan, ez nem verseny:) jobb a hátterem, sose bánd:)

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2010.08.10. 11:56:16

- az én apukámnak meg... meg...

...de ki az a Liger Károly?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.10. 11:57:06

@magyalka: szejetem, de elég nehéz, még emésztgetem egyelőre:)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.10. 11:57:33

@F.house: Aki nem őstehetség, az meg figyelje a többieket és olvasson inkább szépirodalmat!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.10. 11:57:59

@Mitya Ivanov: így van, jól látod, bár nem a kézzelfoghatóma jó szó, hanem a bizonyítható

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2010.08.10. 11:58:16

@El Topo (Sgt. Elias):

diplomájuk lehet, mint pl korunk Egely Györgyének -- Szendi Gábor (doktor?)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.10. 11:59:41

@Mészáros Laci:

Bogár Lászlónak is van diplomája.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2010.08.10. 11:59:47

@Mészáros Laci:

a wikipédia az én barátom.

"Szendi Gábor (Esztergom, 1954)
programozó matematikus
forgatókönyvíró
dramaturg
pszichológus (ELTE)
a SOTE Magatartás-tudományi Intézetének volt tudományos munkatársa
klinikus"

különösen a volt munkatárs és a klinikus cím tetszik.

Sand Lover 2010.08.10. 11:59:49

@vészmadár (pica pica): Ebből kiindulva minden teória, amit nem bizonyítottak be, sarlatánság?
Kicsit mintha dogmatikus lennél.
Mitya Ivanov: “a buddhizmus nem is vallás”
Akkor mi? Világnézet?

peti papagáj 2010.08.10. 11:59:58

- a pszichomókus szóért jár a történelem legnagyobb análfűrésze
- MP nem pszichológus
- a pap/lelkész ugyanolyanon ezós bullshitet tol, mint a mágusok, és ugyanúgy lehúz
- a nők talán azért inkább vevők a marhaságokra, mert arra vannak programozva, hogy szociálisak legyenek, egyetértsenek, és ne gondolkodjanak szkeptikusan, mert az árt a közösség egységének

Hal Stanton 2010.08.10. 12:00:54

@mocc: Csak nyugodtan. Ülj le, vendégeld meg magad, érdeklődj önnön éned iránt, majd kezdj el csevegni mélyen, legbelül.

Mitya Ivanov 2010.08.10. 12:01:01

@randymarsh:
a biuddhizmus azért nem vallá szerintem, mert hagyományos értelemben nincs benne istenkép. Most az mindegy, hogy egy vagy több istenről van szó. A buddhizmust inkább életmódnak tartom, nem véletlenül olyan népszerű azok körében, akik amúgy ateisták lennének.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.10. 12:01:12

@Morgan LeFay: nem egészen, de végülis egyszerűsítsük akkor így le.

Mitya Ivanov 2010.08.10. 12:02:22

@vészmadár (pica pica): nekem a kézzelfogható meg a bizonyítható ugyanazt jelenti.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.10. 12:05:29

@Mitya Ivanov: nekem azért nem ugyanaz, mert valami lehet bizonyítható implicit is, illetve egyszerűen van, ami nem tapasztalható, de szükségszerűen létezik...

randymarsh 2010.08.10. 12:07:48

@Mitya Ivanov: Életkori sajátosságként anno engem is bekapott a buddhizmus gépszíja, de baszottul csalódtam hogy azé ott is hinni kell jópár dologban, meg elég hasonló bullshitek bukkantak fel más valláshoz hasonlóan. És, számomra elég nehéz nem látni a hsonlóságot Buddha meg a más vallások istenei közt. Annyiban igazad van, h Buddha nem parancsol, hanem tanácsot ad, h ne egy pondró képében szüless újra. Mondjuk még mindig ez a legokésabb nálam.....

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.08.10. 12:08:55

@Mitya Ivanov: az nem ateizmus, hanem lustaság. Fárasztja őket a kultusz. A katolikus liturgia a térdeléssel, a református az üvöltő öregasszonyokkal, a hitgyülis a lakodalmas zenészekkel fárasztó, meg idegen attól aki nem ebben nőtt fel. Ugyanakkor meg fél magában, annyira nem művelt hogy a mindennapos csodákat (villám, árvíz, infláció) tudományos alapon szemlélje, kéne valami transzcendens, amiben hinni lehet, de nem kell hozzá kiöltözni. Ez manapság a buddhizmus.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.10. 12:10:58

@randymarsh: nekem a legszimpatikusabb, ha már vallást kell választani mindenképp (nem kell, szerencsére), a tolkienizmus, zene teremtette a világot, dal szült mindent... és a tündék füle is nagyon jó anatómiai konstrukció, ez azért nem lehet véletlen, sztem a valák létezésének nagyobb a valószínűsége, mint mondjuk visnunak... elvégre ezt nem valami mezítlábas árja paraszt írta 6000 éve, hanem komoly, diplomás nyelvészprofesszor, ez máris bizonyíték és komoly érv a latba:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.10. 12:13:21

@Professor Pizka: ez jogos. Én csak azt nem rétem, hogy akkor miért fél mégis? nekem mindig ez a kérdésem ahhoz, aki azt mondja, ebben vagy abban hisz. A hit az bizonyíték nélküli bizonyosság. Megkérdezem, hogy barátom, akkor te miért fosol éppúgy meghalni? miért gyászolsz, amikor valaki bevégzi? hited szerint nincs mitől tartanod?

ezek nem hisznek, ezek remélnek... az kurvára nem ugyanaz, sőt: épp az ellentéte...

Mitya Ivanov 2010.08.10. 12:14:42

@vészmadár (pica pica):
nekem az is kézzelfogható volt, amikor megjelent nekem a halott nagymamám, és beszélt hozzám. Azóta hiszek abban, hogy a lelkek visszajárnak.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 12:17:03

Bocs, de 2 sor után befejeztem az olvasását. Nem BÍROM az ilyen ál-pszichológizáló hülyeséget!
Csernus könyveit is borítóról láttam csak. Nem is értem a körülöttük lévő kultuszt. Viszont, ismerek olyat, aki végigrágta magát az életművön és totál megbolondult. Értelmes, ígéretes felnőtt emberből átvedlett egy kamaszkorát élő, felelősségtudat nélküli, megbízhatatlan, hisztis gyerekké. Mindezt a huszas évei közepén. Remek, remek. :/

Mitya Ivanov 2010.08.10. 12:17:48

Pizka

"Ugyanakkor meg fél magában, annyira nem művelt hogy a mindennapos csodákat (villám, árvíz, infláció) tudományos alapon szemlélje, kéne valami transzcendens, amiben hinni lehet, de nem kell hozzá kiöltözni. Ez manapság a buddhizmus."

nem értek egyet mert ez manapság nem a buddhizmus, hanem az ezotéria és az asztrológia.

a buddhizmust szerintem azok választják ma, akik mindenféle nyugati társadalmi normát és berendezkedést elutasítanak, de alapvetően békés természetűek, így nem az anarchizmus felé, hanem a buddhizmus felé fordulnak.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 12:19:12

@Mitya Ivanov: Buddhizmus filozófia, szerintem. Magyarázza a világot. Egy vallás azért több ennél. Szerintem.

randymarsh 2010.08.10. 12:21:46

@vészmadár (pica pica): Ott a pont. De akkómár nem alapítunk vallást? Istenünk a Higgs-bozon.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 12:22:11

@perfor: Nemá! Kozsó mióta kommentel ide? Kérhetem a bloggazdát, hogy TILTSA KI?!

reccs 2010.08.10. 12:24:16

@Mitya Ivanov: Az attól függ, melyik buddhizmus, szigorúan Buddha beszédeiben nem sok transzcendencia van.

@neccharisnyás útonálló: De van, hogy a kevesebb több :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.08.10. 12:24:28

@vészmadár (pica pica): az összes állat közül csak mi tudjuk, hogy meg fogunk halni. A többi az cask érzi hogy gyengül és dolgoznak az ösztönei. Mi küzdünk ellene, várjuk mi lesz utána, és persze rettegünk tőle, akármilyen szilárd is legyen a hitünk abban, ami utána lesz. Amióta a kígyó ezt megmondta Évának a Paradicsomban, azóta nincs nyugta ettől az emberiségnek.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 12:28:07

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:
MP mit mond a férjükkel szemben agresszívan fellépő, őket súlyosan bántalmazó nőkről?

Anyám, ez a sok műduma az emberi viselkedésről, ahogy mindenkit skatulyákba akarnak belegyömöszkölni.... úgy forog a gyomrom, mindjárt a sarokba hányok.

Hal Stanton 2010.08.10. 12:28:21

@neccharisnyás útonálló: Ez most tényleg fájt. Érzékeny vagyok, megérzem a negatív energiákat, sőt, megszenvedem őket, lelkileg, mélyen, odabent.

Sand Lover 2010.08.10. 12:28:32

@Mitya Ivanov: “a biuddhizmus azért nem vallá szerintem, mert hagyományos értelemben nincs benne istenkép.”
A vallás nem az istenképtől vallás, szerintem, hanem a hitrendszertől.
De mivel nem vagyok vallástudós és téma sem érdekel annyira, nem mennék ebbe bele mélyebben.

randymarsh 2010.08.10. 12:29:47

@Professor Pizka: Azér ez elég bátor kijelentés sztem. Gondolj az elefántokra, v mittomén a delfinekre. Annyival véljük magunkat az állatoknál többre, h mi ezt el tudjuk magunkról mondani. De az nem az állatok hibája h nem értjük a nyelvüket (mert ha olyan nagyonnagyon okosak vagyunk nekünk kéne megtanulni először) :) sztem.

magyalka 2010.08.10. 12:30:21

@Professor Pizka: már kiléptem, de vissza kellett jönöm.
Sok emberállat már TUDJA ,hogy nincs halál, csak más minőség. Aki már megtapasztalta az nem fél.
És, hogy Te még nem találkoztál ilyen emberekkel és nem tapasztaltál hasonlót, az nem jelenti, hogy nem igaz.....
Ne félj!!! Érezd jól magad és használj ki minden jót, amit az életed kínál! :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.10. 12:31:19

@neccharisnyás útonálló:

Ne haragudj, ez egyáltalán nem volt egy gender tudatos hozzászólás. Te a verbális és érzelmi bántalmazók oldalára állsz az áldozatokkal szemben és az áldozatokat hibáztatod.

randymarsh 2010.08.10. 12:33:23

@magyalka: na ezt nem veszi be a logikai rendszerem, mert ha nincs halál, akkor mi az élet? esetedben a tudja=hiszi. ez a max amit az életben ezzel kapcsolatban kijelenthet bárki is.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 12:33:24

@Mészáros Laci:
És ő firkál manapság szuperhatékony életmódprogramokról? Városi embert azonosítva a neandervölgyivel, akit naponta 5x 5fajta ősállat akart megzabálni? Agyam eldobom, komolyan!

magyalka 2010.08.10. 12:34:29

@Professor Pizka: hát, bocs. Én vagyok a hülye, mert belemegyek ilyen vitákba. :)
Nem árulok sütiket, sem ideológiákat. Csak változom és azt hiszem a világ is velem. De hát naív vagyok.
Na, mivel szabin vagyok, most nem váltom meg a világot, majd holnaptól. :)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 12:36:33

@vészmadár (pica pica):
És mi van a szcientológiával? Hisz azt meg egy scifi-írótalálta fel. Ő meg már csak tudja, hogy is van ez a dolog a földöntúliakkal.

Sand Lover 2010.08.10. 12:36:38

@neccharisnyás útonálló: Azaz. Elég ellenszenves figura. Mindenhez ért, és mindent el is magyaráz.

magyalka 2010.08.10. 12:37:19

@randymarsh: nem a logikai rendszerednek kell bevennie.
Esetemben a tudja, NEM egyenlő a hiszi-vel.
Na, jó ezen én annyit szenvedtem az elmúlt hónapokban, hogy inkább írok egy könyvet róla. Megveszitek majd a nejeteknek, barátnőtöknek?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.10. 12:37:44

@magyalka:

A világ veled változik? Az egyenlítő nem a te seggeden fut keresztül véletlen?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 12:40:23

@reccs:
Ezt nem vitatom. Sőt azt se, hogy kapcsolat van a nagy vallások között, és ha jól beléjük néz az ember, le lehet őket vezetni adott közös pontokra. Egyezzünk meg abban, hogy mind a vallások, mind a buddhizmus filozófiaként, arra szolgál, hogy reményt nyújtson a hús-vér termoszban lézengő, hinni vágyó tudatcsökevénynek.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 12:41:58

@perfor:
Dróton is átmegy, baszki? Én csak valós fizikai kontaktnál reagálok rájuk.

magyalka 2010.08.10. 12:42:03

@El Topo (Sgt. Elias): lehetnék én is bunkó, de már nem. Nem vagyunk egy szinvonalon, nem egyezik a fogalomkészletünk.
Majd ha felnősz, talán megérted.
A világ csak annyi neked, amennyit felfogsz belőle. Nekem meg annyi, amennyit én felfogok belőle.
Ha segítségre szorulsz, hívj bátran! Profi vagyok megbántott, önbizalomhiányos gyerekek vigasztalásában.

randymarsh 2010.08.10. 12:42:24

@magyalka: az a hardver, amivel most felfogod h élsz, halsz, "tudja" hogy élni fog a halál után, kvára megpusztul a halál pillanatában. Sőt továbbmenek. Ha különböző szerekkel kombinált elektrosokk kezelést kapsz, annyira lehet resetelni az agyadat, h beszélni, írni, járni, MINDENT újra kell tanulnod, ergo MÁS személyiséged lesz, attól függően h ki nevele fel és hogy. deazér písz :)(nemakarom én senki hitét elvenni)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.08.10. 12:43:50

@magyalka: ha már, akkor... a nirvána mosolya közben olvasd el értő olvasással amit írtam. Az az állat aki te is vagy, meg én is vagyok, meg a többi kommentelő (kivéve El Topo, aki valójában egy méretes lósóska az M0 új hídjának békási hídfőjénél) az elmúlik, megeszi a többi állat, lesz belőle humusz, satöbbi. Ettől az ember fél, mert van benne más minőség is, mint az állaté. Ezt szokás tudatnak, értelemnek, léleknek, stb. nevezni. Ez a rész tudja jól, hogy őt nem köti a test, és elborzasztja a tudat, hogy egy múlandó fehérjehalmaz élettartamához kell igazodnia. Ez alól a tudat alól kétféle felszabadulás van. Az egyik az elfogadása a halálnak, ez keveseknek sikerül, a végén szinte mindenki papot hív. A másik a hit. A hit abban, hogy van tovább. Az összes vallás azon alapul, hogy leírja: hogyan is van tovább és hogy miként lehetne biztosan felszállni az oda tartó vonatra.

Csak hogy kiderüljön, ha nem iszom elég kávét, én is kurvára mély tudok lenni...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.10. 12:44:18

@magyalka:
A világ nekem csak annyi, amennyit felfogok belőle, neked _viszont_ csak annyi, amennyit felfogsz belőle?

Igaza van Vészmadárnak, sokat segítene, ha meglátogatnál néhány matekórát.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 12:46:40

@El Topo (Sgt. Elias):
Hát, látja kedves. Ilyen vagyok én. (aztán nem ám kutakodni a pincém környékén, ha vinnyogást hall az ajtó mögül...)
Amúgy is hányok az ilyen gender-anyámkínjától. Üres rinya az egész. Tudnék nekik olyat mutatni, hogy menten kitérnek a hitükből és normális emberek lesznek, végre.

magyalka 2010.08.10. 12:46:53

@randymarsh: A szoftver tudja, hogy egy örök élet van. A hardver, az agy, csak egy adó-vevő, ami bizony elpusztul. Én nem a hardver vagyok.. :)
No, akkor ki is vagyok???
Egyszóval: önismeret, fiatalok!! :)

randymarsh 2010.08.10. 12:49:17

@magyalka: Na jó. nem vitatkozom, de szövegértelmezésed nemsok. Aztat mondottam volt, h a szoftveredet megfelelő eljárással EBBEN az életben lehet törölni. ÉÉÉÉrtem?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.10. 12:50:00

@neccharisnyás útonálló:

Képzeld el, én mit tudnék mutatni nekik!:)

mocc 2010.08.10. 12:50:06

Nna, jól megkávéztam és elcsevegtem a belső hangommal, és arra jutottunk, hogy bizony a jövőben nekem is a szeretet vallását kell közvetítenem, melegséget és fényt kell lopjak az emberek szívébe, hogy elsimítsam a vallási vitákat, megelőzzem a háborúkat és ha minden szívbe már szeretet és béke költözött, én is elérhetem utam végét...de addig sok a cél, a teendő, tehát életem nem lesz haszontalan...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.10. 12:50:46

@magyalka:

Ha pusztul a háttértár, vele pusztul a szoftver is.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 12:51:05

@Professor Pizka: Pfejj, nem ajánlom. Ótvar rossz ízük van.

Ja, mivel lehet fárasztani a kolduló krisnást?
Előveszed a pézikét, és megkérdezed, hogy mivé akar reinkarnálódni következő életében. Jó válasz: takarmányfűvé a tehenüknek (így táplálni fogja a szent állatot, illetve az ő hite az állat tején keresztül belemegy az azt elfogyasztókba is)
Ha bármi mást mond, mint ezt, pézikét egy gyors mozdulattal tárcádba vissza, majd udvariasan elköszönve sarkon fordulsz.

randymarsh 2010.08.10. 12:53:41

@mocc: Nemá! Akkor mi fogja motiválni az emberiséget? Eddig az egyetlen igazi motivációnk az egymás vérének ontása volt, mi lesz ha ez is elvész. Mi leszünk azok a véglények akik a Lem novellában elérték a fejlődésük csúcsát, és onnantól kezdve csak feküdni voltak hajlandóak, mert a csúcsról minden út lefele vezet? :D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 12:54:00

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:
Á, félek hogy önkéntelen előjönne belőlem az anyai ösztön, és a végén normális embert nevelnék belőle. Akkor meg miből fog megélni? Munkából? Muhaha!

randymarsh 2010.08.10. 12:55:22

@neccharisnyás útonálló: Én azt szoktam mondani, h minden pézem drogokra költöttem éppen most. Csodás arcot szoktak vágni, és 1ből engednek tovább ;)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 12:56:38

@randymarsh:
Fú, basszus, ez olyan ijesztő! Ez élve is működik? Mondjuk állok a metróperonon, leszakad valami vezeték, megbax az áram és frankón ki tud úgy ütni, hogy egy komplett másik emberke lesz belőlem? Brrr!

Sand Lover 2010.08.10. 12:57:40

@neccharisnyás útonálló: “Ja, mivel lehet fárasztani a kolduló krisnást?”
Szerintem pont a krisnásokat nem kellene bántani, mert ők legalább próbálnak valami értelmeset ill. hasznosat csinálni, gondolok itt az ételakciókra.
Jehova tanúit/szciket/vidám vasárnapozókat viszont ütném a szívlapáttal.
(A mormon hittérítők meg olyan cuki amerikai fiúcskák. :))

randymarsh 2010.08.10. 12:58:05

@El Topo (Sgt. Elias): Szerintem úgy van vele, h még utóljára kisugározza a nagy isteni netre az utolsó állapotot. Bár elég ijesztő lehet hirtelen symbian OS-ként egy mekintoson ébredni, ezt inkább nme kívánom senkinek :D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 12:59:43

@Professor Pizka:

"kivéve El Topo, aki valójában egy méretes lósóska az M0 új hídjának békási hídfőjénél"

B+! Ezért a mondatért már érdemes volt felkelnem ma! :DDDDD

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.08.10. 13:00:14

@neccharisnyás útonálló: a Csernus jó - bár nekem nem sok újat mondott. Ha valakit ez a stílus zökkent ki a sokéves zombiságából és ébreszt rá alapdolgokra, akkor már megérte.

Negatívum a "mi, pasik" gyakori használata.

mocc 2010.08.10. 13:00:50

@randymarsh: szerintem mélyülj el egy kicsit és beszélgess el magaddal erről. Esetleg gyújts hozzá gyertyákat, kortyolj el hozzá egy csésze illatos teát, húzz egy kártyalapot, és hagyd, hogy szétáradjon bensődben a fény! Majd keresd meg a gyógyító állatot a barlangban...

randymarsh 2010.08.10. 13:01:32

@neccharisnyás útonálló: Attól csak olvadt neccharisnya leszel, de ékszíjnak beválhatsz. Elég más személyiség? :D Komolyra fordítva a szót igen voltak ilyen kísérletek (működött is), mostanában nemnaon van elnézve a kísérletezgetés az elektrosokkal :S

nyílméregbéka 2010.08.10. 13:02:10

A Nők Lapja olvasását akkor szüntettem be, amikor az ilyen pszichóizék kezdték kitenni a lap egyharmadát (ugyanakkor a másik két harmadot az ezoterikus karmaizék, illetve hogy melyik újságírónő gyereke hogyan totyog).

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 13:03:05

@mocc: Vazz, új járványos kórt fedeztem fel: kozsoitis!!!
Francnak nem húztok a búbánatba tik is egy völgybe, ahol egymás között diskurálhattok a felhők alakjáról, meg hogy a tehénnek ma kék az aurája, pedig tegnap zöld volt.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 13:05:23

@randymarsh: Himalájába kell költözni. Ott mindig van hegy, amire fel lehet mászni. Főleg, hogy mivel a völgyekben nem süt a nap, ott előbb fagysz halálra.

Sand Lover 2010.08.10. 13:07:28

@neccharisnyás útonálló: Szerintem azt a kommentet benézted. :)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 13:07:37

@Morgan LeFay:
Nem bántás. Csak mindig olyankor találnak meg, amikor nem érek rá. Egyszer olyanom volt, meghallgattam. Greenpiss-esek detto.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.10. 13:10:43

@Morgan LeFay:
Krisnás lányok néha helyesek.:)

Minap odajött hozzám a közért előtt egy lány, na az viszont katolikus-térítős volt. Mondtam neki, hogy kösz, muszlim vagyok, de nem akart lekopni. Azt hittem még a kocsiba is beszáll velem.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 13:11:02

@Modor Tibi:
Nem vagyok nagy híve az általánosításnak. Túl sokan esnek ki így a szűrőn (köztük olyanok is, akikért kár) Előző rendszerben is volt valami hasonló, társadalom egységesítését szolgáló norma. Bele is kattantak sokan rendesen.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 13:13:36

@randymarsh:
Én ilyen halálból visszajött emberkékről hallottam, hogy állítólag teljesen más emberek lettek tőle.
De az, hogy pl. egy áramütéstől elborult feministaként élednék újjá, rendesen rám hozza a frászt.
Neccharisnya meg örökre beleégne a lábimba. :)))

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 13:16:04

@El Topo (Sgt. Elias):
Te, azért a nőcskés kalandjaid tálalásánál lehetnél kicsit agyafúrtabb. Roppant átlátszó. Kisleányt furikázni, mi? :DDDD

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.10. 13:20:03

@neccharisnyás útonálló:

Nagyon fiatalka volt még és igen csúnyácska. Az a fajta, akinek szúrja a lába a seggét. Hosszú, konczzsuzsa haj, esztéká keret, kék szemfesték a hatvanas évekből. És abszolúte tájékozatlan volt, nem csak az iszlámot illetően, de a katolicizmust tekintve is. A kocsiba meg szerintem csak azért nem ült be, mert apám engem se akart beengedni, mikor látta, hogy jönne velem a csaj. Én menekültem volna, téptem kivülről a kilincset.

peti papagáj 2010.08.10. 13:20:35

@neccharisnyás útonálló: ilyesmi nincs szerintem, aggodalomra nincs okod, egyszerűen megsülsz a vezetéktől

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 13:38:04

@El Topo (Sgt. Elias):
Kék szemfesték- egyértelműen a kéjhölgyek sminkje.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 13:39:36

@Burpelson: Ó, hála az istennek. Balesetnek álcázott halálra már fel van készítve a lelkem, node egy skizofrén újjáéledésre nincs az a kiképző, aki ránevelné.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 13:40:49

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:
Ja. Én is megnyugszom. Minden egyes alkalommal, mikor melegnek titulálnak.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 13:44:05

@El Topo (Sgt. Elias):
Figyelj. Mentalitáson kicsit vadítasz, a profilképedet módosítod úgy, hogy vastag piros vonallal áthúzod, valami találóbb név és simán. Én bevenném. :)))

/dehát néköm már a méltóságos úr is megmondta, hogy Hejj, de egyszerű leány vagy, te Julis!/

El Topo (Sgt. Elias) 2010.08.10. 13:45:54

@neccharisnyás útonálló:

Majd figyeld meg, ha egyszer rázendítek arra a műsoromra, hogy betiltanám a l'art pour l'art abortuszokat!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 13:48:45

@Professor Pizka:
Ránéztem, mert úgy biztos. És nem jelöllek.
Mert ekézed a rosszabbik kis rosszcsontjait. Pedig úgy rá tudok izgulni a gúvadó szemű, riadt hörcsögfejre, hogy lol. Meg mégtöbb LOL. Sőt,

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 13:49:38

@El Topo (Sgt. Elias):
A lárpúrlár abortuszt a Vastyúk kompánia vezényli le?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 13:52:53

Basszus, de hogy az a nyamvadt péteranna, keziben a böllérkéssel, vicsorog rám még onnan is, ahonnan nem kéne........... cseréljük már le freddikrügerre. Tőle kevésbé félek.
Ja, merthogy jelöltem egy blogot.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 13:59:53

@Professor Pizka: Röviden és tömören, akaratom úgy döntött, meghajol nagyságod előtt és jelöli a blogodat. Értve?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.08.10. 14:04:25

@neccharisnyás útonálló: aha. Az én akaratom is jelölte, miután megkértem rá és elvittem egy ótvar nagy ruházati boltba.

2010.08.10. 14:35:55

A legtöbb sztár pszichlogus a nagyok műveit szedi darabokra, mint pl Szendi a Bernét, hogy nincs is játszma, jobban mondva a játszma az evolúció.

Modjuk Berne nem is volt pszichlógus, minden honnan kizárták, de jókat ír, ennek ellenére nem kellene tanagyagként kötelezővé tenni. Fóleg nem a játszmákat, amikor a Szex a szerelemben sokkal olvasmányosabb.
Engem jobban érdekelt a társas inteakkciók, Aronson a nagy kedvenc.
Tanár szakon még mindig a Mérei-Binét a kötelező, ennyi elég is belőlük.
Bagdy Emöke is jobb volt amig nem kezedett el szerepelni.
Polcz Alainnek sok jó munkája van: nagyon ajánlom mindenkinek amit a rend és rendetlenségről ír, csak sajnos a halállal kapcsolatos művei vannak az első helyen.
Jared Diamod is elszórakoztat, ahhoz képest hogy ornitológus mindenhez ért.
Ranschburg véleményére is oda kell figyelni, mert ő azt mondja, hogy békén kellene hagyni a kölyköket.
Vekerdy dettó.
A többi felejthető.

strohmann 2010.08.10. 14:42:46

@neccharisnyás útonálló: "Csernus könyveit is borítóról láttam csak. Nem is értem a körülöttük lévő kultuszt. Viszont, ismerek olyat, aki végigrágta magát az életművön és totál megbolondult. Értelmes, ígéretes felnőtt emberből átvedlett egy kamaszkorát élő, felelősségtudat nélküli, megbízhatatlan, hisztis gyerekké. Mindezt a huszas évei közepén. Remek, remek. :/"

Pedig Csernus (legalábbis az általam olvasott A férfi, A nő c. műveiben) pont az ellenkezőjét sulykolja: amíg valaki nem akar felnőni, nem viseli felnőttként a következményeket, nem lehet boldog. Biztos, hogy az ismerősöd nem diszlexiás? :) Vagy csak felszínesen olvas? :)

Amúgy nálam a polihisztor, megélhetési különutas "bölcsész Atkins" a tuti favorit. :))))

Hozzá képest Csernus korrekt és hiteles.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.10. 14:43:22

@Mitya Ivanov: erre én nem mondok inkább semmit, de elég sok alternatív magyarázatom van. Viszont nyilván egyik sem igen érdekelne vagy győzne meg.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.10. 14:46:08

@magyalka: oké, mostanra leesett, te egy paródianick vagy, bocsi, hogy én nem vettem éstre, mea maxima culpa:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 14:56:58

@strohmann:
Lehet, szövegértési gondjai vannak, amit jól titkol.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.10. 14:57:10

egyébként én meg őszintén sajnálom a magyalkákat, akik soha nem érezhetik meg, egyetlen percre sem azt a végtelenül lenyűgöző folyamatot, ahogy a szénatomok összekapcsolódva hidrogénekkel üzekednek, s a világegyetem néhány nagyon egyszerű és alapvető törvénye okán (nincs, ami nincs, van, ami volt, lesz, ami van, túlél, ami túlél) a kis huncut kvarkok milliárd évnyi vonzás és taszítás után öntudatra ébredbek egy egy lényben. Mennyire szánalmasan szürke és semmitmondó ehhez képest, azt hinni, hogy valami felfoghatatlanul hatalmas dolog fingta fel ezt a húsból fércelt zsákot lélekkel.

shibaura 2010.08.10. 15:00:11

Respekt a szerzőnek! Hatalmasan modorosra sikeredett valód bullshit volt! Többször el kell olvasni!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 15:03:00

@vészmadár (pica pica):
Gyönyörűen összefoglalta a kolléga. Csak az a lélek szó böki a csőröm. Hívjuk láthatatlan izének.
Tudod, ez olyan, hogy amíg fel nem nyitják a koponyám és meg nem tapogathatom az agyam, addig kételkedek benne, hogy létezik. Pedig fotóm is van róla egy rakat.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.10. 15:19:59

@Mitya Ivanov: az emberi öntudat elképzelhetetlenül önmagára van hagyva saját magával, s alig-alig akad kapaszkodója. A létezésbe definitive bele van kódolva az irrelevanciával szembeni ellenkezés. A tudat fontosnak akarja magát látni, okokat és magyarázatokat keres, és kitölti a réseket, amivel csak tudja. Teremt, hihetetlen erővel. És épp azért, mert az észlelés maga is az elmében történik, nem lehet különbséget tenni a kivülről érkező és a belülről érkező elektromos jelek között. Az elképzelt alma pontosan ugyanazokat a neuronokat aktiválja, mint a valós, megpillantott alma. Alkati kérdés, mennyire erős ez a belső teremtő készséged. Nekem ez annyira erős, én fejben gyakorolok a koncertjeimre, végigélem a fellépéseimet, és be is rekedek olykor. A nagymamád nyilván fontos volt neked, erősen kötődsz hozzá, ki akarod tölteni ezt a hiányt. Hát megteremted az illúziót. Az érdekes az, hogy a te hited és az én meggyőződésem szerint is egyaránt mindegy, szellemet láttál vagy képzelted a dolgot: neki és neked pontosan ugyanannyit számít.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 15:23:00

@vészmadár (pica pica):
WOW! Ezek már olyan mélységek....
épp tegnap képeztem magam tovább, hogy mit is jelent az "uncanny valley". Ezt tudja valaki magyarul?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.10. 15:27:48

@neccharisnyás útonálló: rejtélyes völgy, szó szerint. De a rejtélyest értsd úgy, hogy ismeretlen, kicsit félelmetes, hátborzongató, van egy ilyen mellékíze. Hogy ez a kifejezés esetleg átvitt értelemben mit jelent, azt nem tudom, az angol tele van ilyen kifejezésekkel, amit a franc sem tudna pontosan megfejteni a szó szerinti jelentés alapján, hacsak nem ismeri a kifejezést.

2010.08.10. 15:33:04

Mit csináljon az ember, ha anyós érdeklődése a szociológia felé húzza, de persze nem szakember.

A menye szociológus és megajádákozza egy Müller Péter könyvvel (ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ), a facebookon ott virit nekije a napi Csernus, és kedvenc írója Coelho.

A fiam szereti és jól meg vannak, de miért kell nekem egy életen át szenvedni ezért a qva kölyökért, mert a menyet még véletlenül sem lehet megbántani.

Gondoljátok, hogy még kinövi, hisz fiatal még?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 15:35:17

@vészmadár (pica pica): Az megvan, hogy mit jelent. Angolul is, csak a magyar szakszót nem tudom, pedig érdekelne. Ritka röhejes, mikor idegen nyelven el tudod magyarázni a világegyetem kialakulását, a megfelelő szakszókincs pontos alkalmazásával, közben az anyanyelveden meg egy kisgyerek szintjén makogsz ugyanarról.

Egyébként, ha bírod nyelvileg, ez az:
en.wikipedia.org/wiki/Uncanny_valley

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 15:37:20

@Frengi:
Az ember folyton változik és megújul. Szal van remény.

Ja, a Coelho-hiszti a másik, amitől kaparom a tapétát. Mégegy ilyen antibőcsészt, mint jómagam....!

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.08.10. 15:42:51

Nekem pszichológiából elég volt Freud, az volt az össz, amit a főiskolán megtanultam. Öt félév pszichológiát azzal éltem túl. (Dettó, mindent, amit nyelvészet, Jakobsonnal.)

Vallási téren köszönöm, nagyon jól megvagyok Wagnerrel meg az isteneivel. Hittérítőket alázom.

Nadiposzi (törölt) 2010.08.10. 15:55:50

@vészmadár (pica pica):
Ott a pont!
Ha már vallás, akkor Eru Illuvatár teremtő dallama, melybe Melkor disszonanciája kavart bele, számos bonyodalmat okozva..
Ez egyébként tök jó, nem is értem, hogy ha valakit a klasszik vallási kínálat nem elégít ki, miért olvas ezoterikus baromságokat a Szilmarilok helyett?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.10. 16:34:23

@neccharisnyás útonálló: nem ismertem az angol kifejezést, és őszintén nem tudom, mi lehet ez magyarul, de a jelenség, amit leír, sok műben megjelenik, Asimovnál is (gondolj csak az Én, a robotra vagy a 200 éves emberre, az emberszerűen kinéző robot is sok volt némelyeknek, de az igazi ellenérzést az érző robot váltotta ki, aki önmagáról gondolkodik. Hogy egy kellően bonyolult algoritmus-halmaz mikor kezd el saját magán elmélkedni és hol húzódik a lélek határa... az Asimov-életműben ez a gépben lakó szellem kérdésköre volt).

Mitya Ivanov 2010.08.10. 17:57:14

@vészmadár (pica pica): az agyban történik minden, ahogy írod, és van az a helyzet, amikor nem tudod megkülönböztetni a valóst az elképzelttől. Nyilván az én esetem sem az történt, hogy halála után a nagymamám megjelent a szobában, hús vér valóságában. Tisztában vagyok vele, hogy mindezt képzeletem játszotta velem. Az egészben azt éreztem megmagyarázhatatlannak, hogy miért pont akkor, és miért pont azt az információt vetítette ki az agyam úgy, mintha az a pár nappal korábban halott nagymamám lenne és ő közölné velem.
Mivel természettudományos beállítottságú vagyok, elkezdtem erre magyarázatot keresni, persze nem találtam és akkor azt válaszoltam magamban, hogy erre nincs magyarázat, és nem is kerestem tovább a magyarázatokat. És ekkor minden kérdésre választ kaptam.
***
szerintem most kiakadtál:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 20:24:42

@vészmadár (pica pica):
Asszem ez magyyarázhatja azt is, miért tűnnek olyan félelmetesnek a kacsintó babák, meg a Chucky-filmek.

Intizar 2010.08.10. 21:06:45

@neccharisnyás útonálló: AZ az antibölcsész, akinek agyleprája támad Coelhótól? Na, lehetnek neked elképzeléseid a bölcsészekről. Szépek.

Intizar 2010.08.10. 21:07:59

Nem lehet, hogy Magyalka, az titokban a Magyar-magyar szótár? Vannak neki ilyen kis alattomos trükkjei.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 21:10:45

@Intizar:
Á, tudod is te, mim van nekem a bölcsészekről..... de az nem ide tartozik.

Intizar 2010.08.10. 21:13:44

@neccharisnyás útonálló: Már mér? Mid van? Trihomónászod?
Ha nem érted, megkérlek komolyan: azzal az alakkal ne hozzad összeköttetésbe a magyar bölcsészkart, amely olyan, amilyen, de félig-meddig azért mégis írástudó emberek alkotják.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 21:17:17

@Intizar:
Á, szal te se bírod Coelho-t. Klassz. Amúgy meg vehetnél egy mély levegőt, hogy lelazulj. Nemtom mióta függ össze az íráskészség azzal, hogy ki mit olvas.

Intizar 2010.08.10. 21:20:28

@neccharisnyás útonálló: "Írástudó" magyarul nem azt jelenti, hogy megtanult írni-olvasni. Akkor gyakorlatilag az egész népesség az volna, pedig holott hű de hajjaj. Bibliai kifejezés, eredeti értelme Szentírás-szaki, mai összefüggésben olyan emberre mondjuk, aki érti is, amit olvas.

Intizar 2010.08.10. 21:21:13

@Intizar: Csak hogy ne kelljen még egyszer magyarázkodnom: aki érti, amit olvas, az egyszer olvas Coelhót legföljebb. M'kay?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.10. 21:25:18

@Intizar:
Hát én pedig azt látom, hogy bölcsész ismerőseimnek rendesen fekszik a téma. Neked pedig megint szeretnék gratulálni ehhez a stílushoz. EZZEL a hozzáállással lehet igazán erősíteni a jelenleg uralkodó képet a bölcsészképzésről.

Intizar 2010.08.10. 21:25:23

@vészmadár (pica pica): Szeretett egyházam (róm. kat.) hagyományosan nagyra becsüli azokat, akiknek nem kell megismerni valamit ahhoz, hogy véleményt alkothassanak róla.

randymarsh 2010.08.10. 22:44:10

Nah, azé Coelho meglehetősen übermodoros :D Nálam annyiban merült ki mikor elkezdem olvasni, első mondat: A fény harcosa. Nah itt kicsapta a biztosítékot, visítva röhögtem 5 percet, majd a 3. mondatnál ismét, uh jobbnak láttam letenni. Ettől még a Bene Gesserit tanítások is valóságosabbak :D

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.10. 23:42:30

@randymarsh: már ha te vagy a Kwisatz Haderach:)

mer' ha nem, akko' neked annyi.. sok férfi megpróbálta, tudod...

Megpróbálták és elbuktak?
Nem, megpróbáltál és meghaltak.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.08.11. 00:01:26

@neccharisnyás útonálló: ugyan már, egy bölcsészblogon vitatkoztok ezen? :)

randymarsh 2010.08.11. 00:02:53

jajj de éreztem h vágni fogod... Dehá a Gom-Dzsabbar még azér odébb van :)

randymarsh 2010.08.11. 01:14:39

@Modor Tibi: úristen! ez bölcsészblog????

randymarsh 2010.08.11. 01:31:40

OFF, bocs
@vészmadár (pica pica): (gondolj csak az Én, a robotra vagy a 200 éves emberre, az emberszerűen kinéző robot is sok volt némelyeknek, de az igazi ellenérzést az érző robot váltotta ki, aki önmagáról gondolkodik. Hogy egy kellően bonyolult algoritmus-halmaz mikor kezd el saját magán elmélkedni és hol húzódik a lélek határa... az Asimov-életműben ez a gépben lakó szellem kérdésköre volt).
-azér legyenek helyén a dolgok (már az én szempontomból). a 200éves ember, az az Én, a robot -novella gyűjteménybe volt az 1ik novella. Itt még igazából csak a 200éves ember volt igazából érző. (meg volt egy gondolatolvasó- ami télleg hátborzongató volt) Ekkor még igazából csak a robotpszichológus (Dr Calvin- aki egy rasnya nő volt :) )boncolgatta a témát. Az életműben nálam ott jött le igazából az egész, amikor Giskardot letiltja az 1.törvény, és Daneel veszi a hátára a zemberiség sorsát. Persze ha a filmre gondolsz, az egészen más, de az nem Asimov, csak az ő nyomán készült :) (mármint az én, a robot) de régen olvastam, lehet h nincs igazam :S

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.11. 09:24:54

@randymarsh: jogos, valóban, az Én, a Robot alatt konkrétan a filmet értettem most, nem novelláskötetet.

Giskardot nagyon szerettem mint karaktert, és a pszichohistória (ami ugye ötletében tőle származik) a legnagyobb Asimov-ötlet sztem:)

randymarsh 2010.08.11. 10:10:41

@vészmadár (pica pica): de az nála csak a nr2 ötlet a galaxis megmentésére.

sorica123 (törölt) 2010.08.11. 12:02:01

@Modor Tibi: úgyúgy. Akit ez zökkent ki, annak maga a megváltás. Állítólag főleg drogosoknak hasznos az ő technikája - én például lehet, hogy csak néznék rá, hogy mitmind pattog, bömbölés nélkül is értek magyarul. A Nő-könyvben egy volt a bajom: hogy nagyban magyaráz, durrog, minden ígyszar-úgyszar, aztán félbehagyja a gondolatmenetet. Érted, ha már elmegy addig, hogy leordítja a paciens fejét, elmondja minden rossz kurvának, zárja már le a gondolatmenetet valami építő dologgal is. És persze divat arra hivatkozni, hogy 'nem rágja a szánkba a frankót' - ez nagyon fasza, de én nem is ezt reklamálom nála, csak annyit, hogy formásabb lenne, ha végigmondaná, amit akar, nem csak durrogna egy sort az emberre.
@neccharisnyás útonálló: Green Piss a környezetvédők paródiája. Az a baj, hogy annyira hangzatos és érzelmileg zsaroló, ami csinálnak, hogy húzzák magukkal az erre fogékonyakat. Engem érdekel a környezetvédelem, a hiszti viszont nem. Nem szeretem, ha rázogatnak, ijesztgetnek, felgyújtják a ruhámat, kitépik az ételt a számból. Ha meglátom a szerencsétlen missziótudatos szórólapozóikat, az jut eszembe, hogy Zöld Béke Maoista Szövőnőegylet. Szegények. Eleve aki szórólapozót állít ki reklámnak, az egy elmebeteg. Aki Pesten lakik, magyarázza el a többieknek, hogy miért, ha azt is én írom ide, ez nem komment lesz, hanem lexikon.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.11. 12:02:05

@Modor Tibi: :D Naná. Hol máshol. :DD
@randymarsh: Nem vetted észre? Menekülj, mielőtt tarisznya nő ki a kulcscsontodból. :DD

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.11. 12:08:55

@sorica123:
Részben ezért gyűlölöm a szektásokat is. Beléd akarják magyarázni a bűntudatot, hogy aztán rádtukmálják a vackukat. Szevasz, azért miért kéne bűntudatot éreznem, hogy létezek. Ebben azt hiszem inkább az ember szülei a ludasak. Akik meg jó esetben direkt akarták, hogy a világra szülessél. Szal tudod hova bújjanak az ilyenek.
Greenpiss-est ha nem bírom levakarni, megkérdem, mikor indul a járata a Csendes-óceánra, gumicsónakon bálnavadász-hajót ostromolni. Na attól beállnak, mint a cölöp.

nadivereb 2010.08.12. 22:59:56

Ez - csak a rend kedvéért - NEM pszichológia. (Nem olvastam végig az összes hozzászólást, tegnapelőtt estefelé feladtam.) A pszichológia egy többé-kevésbé komolyan vehető tudomány, amihez nálam legközelebb az én olvasatomban a humánetológia áll. Amíg a humánetológus azt vizsgálja, hogy az illető miért viselkedik úgy, ahogy, a pszichológus meg azt, hogy az illető miért érez/gondolkodik úgy. (Azt, hogy az emberek éreznek/gondolkodnak, azt hadd vegyem már tudományosan bizonyított ténynek.)
Ezzel szemben a pszichológiára rárakódó ezoterikus-boldogenergiás-csíközpontos-pilisiszívcsakrás szivárványszínű bullshithalom az egyszerűen kisstílű, pénzéhes, műveletlen, ugyanakkor rendkívül fejlett egóval rendelkező kóklerek kreálmánya. Pont ugyanabba a kategóriába esik, mint a táplálkozástudományra rátelepedett "csütörtökön pirosat egyél, télen meg csak olyat, amit már a kőkorban is ettek"-ökörség.
A vallások (együtt mindazösszes) az eggyel-kettővel feljebb vannak a lépcsőn, tekintve, hogy egész létük tömegek becsapására, más tömegek elleni uszítására és megkárosítására épül.

noirp 2010.08.13. 10:49:30

Hát itt lemaradtam, mint macska a Balaton-átúszáson; a nők-és-ezotéria vitában már nem szólok semmit...A jó sok vitázó komment tetszett.
süti beállítások módosítása