Te mondd, hogy rablótámadás - a te hangod mélyebb...

2010/06/08. - írta: Modor Tibi

-Mekkora már! Kábító...

-Nem foglalkozom fűvel, kopjanak le!

-Azaz, meg a cella kulcsa! A Kránitzcal sose volt az igazi, Bujtor viszont mindenek fölött, Isten nyugosztalja. Meg az Újréti. Aki barátot talál, kincset talál! Chi trova un amico, trova un tesoro. Mi ez, hagymás bab?

-Nem, krumplis hal. Nem veszed észre, hogy nem vagyunk vevők a humorodra?

-Nem sértődöm meg. A nevem Dzsoni. Te Főnök, ki az a Corporation?

-Bunkó vagy, Bákszi. Nem tűröm a szellemeskedést a kártyaasztalnál! Mit nyertem? Azt, hogy te osztasz. Mert a kamion a mienk, és el akarunk menni vele!

-Na idehallgass, te búbánatos aszott majom. Mi az, hogy nem akarod beállítani ebbe a tetűfészekbe a mi játékautomatánkat?

-Mert itt már van egy játékautomata... a pénz Bobé. Gyorssegély. Tizet öt centért - nagy koponya vagy!

-Anulu! Vágtad, hogy az Anulu az a a Nimfász?

-Mih, frankón? Ugyanaz a stílus, ugyanaz az elegancia? Igaz. Tölts magadnak!

-Más figurát is tudnak ezek a Fred Astaire-i lábak? Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb... Csárli... csoda történt! Látok! De még milyen nagy csoda! Vagy kék, vagy semmilyen.

-Bizony, minden ünnepnapon ott ültünk a Szünidei Matiné előtt, és tátott szájjal figyeltük ezeket a mókamestereket. Akármit is mondanak, cenzúra volt vagy nem - a szinkronszínészeink tudták a dolgukat. A Frédi és Bénit pölö visszavásárolták az amerikaiak, annyira megcsinálta a Romhányi - nem beszélve a színészóriásokról, Csákányi Laci bácsi, Márkus Laci bácsi, Váradi Hédi, Psota Irén... szóval ott volt a magyar szinkron, világszínvonalú volt.

-Ott volt..? Most is ott van. A Csuja mekkorát alakít már a Torrentében! Rafi, baszod. Kiverhetnénk egymásnak, csak hogy teljen az idő. De buzulás az nuku!

-Gyártási hely: Spanyolország. Csillagom, csillagom! A gerlepár... Csak egy makett!

-Tökötök van, nem lovatok! És így bizonyították be Uram, hogy a Föld banán alakú.

-Bámulatos volt már a tudomány. Hol, a nyúlon túl?

-Nem, a nyúl az. Vén, hülye buzeráns! Berittyentettem, úgy féltem. Beporoszkáltuk e hon minden zegét-zugát oly lovagokat keresvén, kik velem jönnének Camelotba. Te méltónak bizonyultál e tisztességre - velem tartasz-é?

-Egyezzünk ki döntetlenben. Menekülsz? Fut a gyáva, gyere vissza, te féreg! Leharapom tőből mind a két lábad! Robin, a bátor elszaladt. Nagy bátran elfutott, el ő. A rém láttán ahogy tudott, farkát behúzva elfutott.

-Máját felvágják s hagymásan megsütik! A mai napig éjszakákon át idézgetünk a srácokkal, oltári volt. Az egész kolesz betéve tudta. Allllllapfilm. Na meg a másik: igen, mi mind egyéniségek vagyunk!

-Én nem. Hogy menjünk a picsába, jó uram? Mondjuk itt az angol verzió azért jobb. Biggus Dickus meg Incontinentia Buttock csak kifejezőbb, mint Fikusz Kukisz meg Fortisszima Fingusz. Öljük meg az eretneket! Azért elég komolyan megmondták már akkor is. Gondolj bele, ez akkoriban milyen lehetett már.

-Hát igen, hatalmasat is szólt. Mert mit adtak nekünk a rómaiak?

-Azt, bort, békét, aquaductot! Hányszor mondtam, édes fiam, Bendegúz, hogy javulj meg, mert elvisz az Ördög.

-Hiszen javulnék én, Édesanyám, de nem megy az könnyen faluhelyen - mekkorát lebaszott már a gyereknek, nem? Hogy lefagyott a mosoly az arcáról! Meg a másik, amikor ott dobálóznak a lekváros gombócokkal, hát ott az Olvasztó Imike konkrétan majdnem kidobta a Koltai szemét, nézd majd meg legközelebb, frankón kimegy a Koltai még a szobából is!

-Kemény. Szereti a tik a meggyet... ketten szeretünk mi egyet... Sanyi... Sanyikám! Hát legalább a bicskámat hoztam volna el!

-Hallod... amikor betolja a rajzszöget a Riskába, hát még én is felszisszenek! Na, csókolj meg, te rusnya, te... olyan szép szeme van kendnek, olyan szép sárga!

-Megeszik ezt a túrót a pesti... urinépek! Tíz ujjukat megnyalják utánna.

-Három, Uram!

-Honnan értesz te ennyire a töketlen fecskékhez?

-Egy királynak értenie kell mindenhez. És lakmározának málét, és sós ringlit babbal, és lajhárt, és orángutánt, zsenge gyökereket és gyönge szekereket...

-A lényegre, Testvérem. Angolok, angol hülyék! Kinek üresebb a feje, mint kacsának segge! Gyermekded lélek. Romani eunt domus.

-Der Blitz ist an der Flachmatuch.

-A ceruza az asztalon van. Das Fencen switchen.

-Hű, a Top Secret... évekig egy alámondásos kópiát nézegettünk, és nem értettük, hogy mi abban a vicces, hogy Velcome Neek. Most már persze értem. De azért amikor a galambszobor odafosott meg a vonat elindul, de mégsem...

-...és a csávó fut az állomás után, meg a csaj haja, szóval így motorozik, és megáll, de úgymarad, az eléggé üt. Ja, meg amikor a poharat szétmarja a sav, áááá, mennyit röhögtünk, te jó ég. Buga Jóska nem szép ember - de gavallér!

-Meg is tartanánk Kijeteknél az eljegyzést. Én adtam férhö minden vászoncselédet. Mék vonattal jött, Nagysád?

-Édes fiam, Pállotszájú Tóbiás, hát én aztat nem tudom, mer az a vonat már vagy négy órája elment. Aztán ha jóba akarsz lenni velem, ne szólíts naccsádnak, mert először is pofon ütlek, másodszor is pedig nem vagyok a babád. Engem Rozinak hínak, ha éppen tudni akarod.

-Szóval kegyed az a Csámpás Rozi? Csámpás az ángyod térgye kalácsa.

-Fülöp atya, Kakamatyi púzott! Mekkora zenéje volt már! Dugovánittá, sáráváníttá, lálálllálállllá, bóníttá...

-Hé, te cigányképű! Kegyelmes uram! Mi van, ki vagy te és mit akarsz? Amit ma ettem, az is megfelel maguknak?

-Isten százszorosan fizesse vissza! Hehhe. Éppen az imént kakáltam ki. Megállj, mi van a zsákban? Lopott holmi? Neeem... Mutasd meg! De hát higgye el... Mutasd meg!

-Ááááá, igen! Mint az közismert. Közismert? Attól tartok, Safranek, hogy maga gúnyolódik velem. Jöjjön közelebb...

-Na de Safranek! Mi történt magával? Borotválkoztam, uram. Na de a keze... Abban volt a borotva, Uram. Torót olvas és nyers koszton él. A Ratracer információs szolgálata az Ön rendelkezésére áll, Asszonyom. Ez esetben nyomják meg a piros gombot, és nyugodjanak békében. Ne! Mér?

-Szegény Safranek. Ez a sorozatos balszerencse. Nem hiszek a civilizációs csecsebecsékben. Építsünk repülőgépet! Egy joghurtot kérek. Jéggel? Gulp. Szalonnával. Sok - szalonnával.

-Mi ez a hülyeség? Ez most az új hullám! VON Schwarz! Bye-bye.

-Én vagyok az apád... unokaöccsének az unokabátyjának a volt szobatársa! Akkor mi most milyen rokonságban vagyunk tulajdonképpen? Az égegyadtavilágon semmilyenben! Ezért lakolnod kell. Készülj a halálra! Tűz, balfaszok!

-Állati nagy sebesség... elképzelhetetlen sebesség! Helló, Elnök úr! És ekkora fordítási baki baszod, hogy May the Schwarz be with you - volt pofájuk arra fordítani, hogy talán a Schwarz Önökkel van...

-Bizony, a nemzetközi helyzet egyre csak fokozódik. Te már egy szebb, boldogabb világban fogsz felnőni.

-A fiaim! Szenvedélyes fotósok. Doktor Kotász! Aztán csak semmi kurválkodás! Mi újság van tifelétek? Az ürge a gát legnagyobb ellensége.

-Hát igen. Az élet nem habostorta. Mi lesz ma a vacsora? Tarhonya. Nem, grenadírmars. Meg a stanicli. Te jelentettél fel, Csetneki? Én csak kisnyilas voltam. Azoknak meg lett bocsátva. Néha még ma is véreset vizel.

-Gyermekkori karácsonyok... Angol szövet, 85%-os gyapjú. A válla kicsit túl van tömve, de a reverje jó. Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Az imperialistákat? Na, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni!

-Türelem. Kellő időben a kellő csapás!

-De ha lenne tízezer forintom, holnap megvehetném a géphez ezt az új, eredeti Mikroszoft Windows 95 programot, és akkor dolgozhatnék itthon is a benti munkáimon. Sőt, egy csomó más csodát művelhetnék!

-Ízirájder öcsém, ízirájder! Sosem volt még ilyen jó! Egybubis vagy kétbubis?

-Az mi film már, apám! Te, ezek nekiálltak úgy ökörködni, minden koncepció meg forgatókönyv nélkül, és ez sült ki belőle. Azért látszik, hogy kik még mindig a legnagyobbak itthon. Ezzel speciel átbasztak.

-Ja, de a lakókocsit ellopták. Az ott a Garancsi-tónál már csak valami utánzat állítólag. Egyre keményebb vagy, Friszkó.  Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van és ne is legyek kemény?

-Lehullott, mint a száraz füge... Az a tény, kedves Kuzen, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej. Zöldbabos rizs.

-Ki átkelni kíván az Halálnak hídján, három kérdésre megfeleljen, vagy a hídon át nem eresztem. Mi a kedvenc színed?

-A barna... nem, a KÉK, áááááááááááá! Eszem-faszom megáll. Nagy Feróval. Egy újabb film, amit a szinkron tett itthon kultusszá. Kint azt se tudják, mi az a Ford Fairlane. És most be akarják szüntetni a szinkronstúdiókat, beszarok. Hadd döntsem már el ÉN, hogy most szinkronnal vagy felirattal akarom! Meg tényleg, az ember hazamegy holtfáradtan a munkából, kicsit ki akar kapcsolódni, aztán állhat neki olvasni, faszom.

-Ja, de azért még ne kezdjük el egymás faszát szopni. Meg azt se felejtsd el, hogy a hollandok meg a skandinávok is azért tudnak tökéletesen, anyanyelvi szinten angolul, mert ott mindent feliratoznak. Ennyi. Vót valamikor.


 

Hácsénak és nosferatónak köszönöm szépen a hozzájárulást.

És aki a hétvégi posztban kihagyta, hogy mit mesélt rólunk Brunner Krisztián a Rádió Pluszban - annak itt van a péntek esti Modorosblog-ajánló hat percben.

Brunner Krisztián - Rádió Plusz - Modorosblog-ajánló by Modor Tibi

Címkék: film magyar
111 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zorita 2010.06.08. 11:57:00

- ... és ne hívj főnöknek.
- oké, főnök!

scsaba1 2010.06.08. 12:00:54

@Frengi:

A másik ilyen mém a Kék Osztriga a Rendőrakadémiából. A 30+ korosztálynak (aki a '80-as években nézte a Rendőakadémiát 1000x másolt kazettákon) a buzibár csak és kizárólagosan Kék Osztriga lehet.

Zorita 2010.06.08. 12:04:54

tartsd meg a mocskot te apró állat - elmúlt karácsonyok szép emléke :))

IndaMuncher 2010.06.08. 12:09:19

Most komolyan, van akinek tetszett a Flintstones magyar szinkronnal?
Teljesen más a zene/hangeffektek is alatta, ráadásul az eredeti sem rímel. Semmi értelme nem volt.

Meg úgy egyébként se bírtam egy részt se teljesen végignézni se angolul se magyarul.

Zorita 2010.06.08. 12:20:05

@F.house: biztos ízlés kérdése, én pl. Mekk Eleket rühellem, pedig milyen retro kultuszt volt képes már dzsenerálni

lárvalányhaj 2010.06.08. 12:28:49

@Frengi:

Az öcsém egy időben mindennap megnézte, kívülről tudta az egészet, és 10 percen-negyed órán keresztül folyamatosan képes volt szó szerint idézni belőle.

scsaba1 2010.06.08. 12:40:27

@F.house:

'82-ben, 7 évesen én is háborogtam rajta, hogy képesek voltak nem az eredeti angol hangsávval adni az egyesen -a hétfői adásszünet után -, hanem leszinkronizálták, mert tényleg nem sok köze van a magyar szinkronnak az eredetihez. Teljesen megölte a filmélményt, amit egy fadobozos Orion Uránusz televízió közvetített felém egy szobaantennán keresztül.

Akkor határoztam el, hogy minden filmet eredeti nyelven fogok nézni.

Zorita 2010.06.08. 12:57:26

@scsaba1: mitagadás, a fél karomat adnám azért, hogy hogy a Saint Tropez-i csendőrt újra a jó kis Junoszty televíziókészülékünkön nézhessem, ahogy annódomini '88-ban 7 évesen.

Mitya Ivanov 2010.06.08. 13:10:23

@scsaba1: ha kúrni mentek, akkor meg irány a kék lagúna

scsaba1 2010.06.08. 13:14:11

@Zzz_Zorita:

Ilyen csóringerek voltatok? :D

'88-ban nekünk már NDK színes tévénk volt, 8 csatornás. Így 4 csatornára az egyest állítottam, háromra a kettest, a legutolsóra pedig a Televízia Bratislava, mert az csak nagyon szemcsésen jött be.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.06.08. 13:28:51

@scsaba1: ó, a Colortron 400 :-) Amikor füstölt a sorkimenő trafó :-)

Zorita 2010.06.08. 13:42:45

@scsaba1: igen, mi ilyen dzsentrik voltunk :))
de valljuk be, a színestévé még a rendszerváltás után is sokáig komoly státuszszimbólumnak számított; amíg az ember nem tanulta meg, hogy az új generációs készülékeknél nem attól lesz élesebb a kép, hogy ököllel rácsűrsz néhányszor a tetejére, addig nem is volt érdemes haladni a korral.

balra 2010.06.08. 13:49:49

És tegnap volt a filmpluszon a bejegyzés első két mondata. Megnéztem, asszem nyolcvanadszorra.

Winston Smith 2010.06.08. 14:54:09

@Kurtz ezredes: "B+ ez gecijó lett Tibi :D"

Örülünk? Vincent!

Winston Smith 2010.06.08. 14:58:15

Ja, és:

Szóval, ha nem tévedek, te vagy a főfasz. És azok ott kétoldalt a golyóid. Kétféle golyó létezik, a bátor bikagolyó, és a löttyedt kis buzigolyó. A farok, mint olyan célratörő, és tisztán látó. Csak nincs agya. Amint punciszagot érez, rögtön akciózni akar. Téged is megcsapott a jó öreg punciszag, és hozzád csapódtak a csökött kis golyóid, hogy egy jót bulizzatok. De te összekeverted a szezont a fazonnal. Itt bizony nincs punci. Csak azt fogod kívánni, bárcsak puncid lenne. És akár egy pöcs, elkezdesz tökölni. Lankad az érdeklődésed. A két kis golyód veled együtt megy össze. Továbbá az a tény, hogy másolat van a pisztolyodra vésve. És az, hogy Sivatagi Sas 0.50 van az enyémre vésve. Sajnos további összehúzódásra készteti a díszes golyóállományodat. Hát akkor. Kapjátok be!

Winston Smith 2010.06.08. 15:00:37

És még:

Társak, társnők, \'gusztus húsz, \'kotmányunk ünnepe. Tervünk, mint hósipkás csúcs.

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.06.08. 15:25:03

- Dászvidányjá!
- Dászvi..

:DD

Fapuma (törölt) 2010.06.08. 15:35:05

Fasza, szinte minden benne van...

Balance Of Power 2010.06.08. 16:44:49

Ez most a filmmeselo folytatasa? Es amugy a Lelki gyakorlatokat elolvastatok mar?

@F.house: Szerintem sokan bevalljak maguknak ma mar, hogy a Flintstones pocsek. Barmilyen nyelven. Hiaba a zsenialis magyar dialogusok, ha szar az egesz. Pedig maga az alapotlet baromi jo, csak egy epkezlab epizodot nem tudtak osszehozni a kesztitok.

Balance Of Power 2010.06.08. 16:45:42

Ha kicsi a tet, a kedvem sotet.

Jim Raynor 2010.06.08. 17:45:05

@Winston Smith:

Ááá, puska kellett volna, baszd meg!

Fapuma (törölt) 2010.06.08. 18:41:16

Bar nem magyar nyelvu, de kar lenne ha kimaradna, hiszen jo:

"who's bike is this ??"
"this is a chopper"
"who's chopper is this"
"zed's"
"who's zed ?"
"zed's dead baby, zed's dead"

niyabinghi 2010.06.08. 19:06:00

- ...a mama hatvanezret adott ebbe a házba, és ha ránézek, hánynom kell.
- Hát hányjál, tessék. Szóljá' anyádnak is, hányjatok együtt.

Az a te bajod, hogy sokat voltál vidéken... nem fejlődött ki az agyad.

Kurokiraly 2010.06.08. 19:09:16

Hé Ford! Mi csak egy kis gyengédségre vágytunk...
Örüljetek a ráadásnak! :D

Vagy

Szopogassad faszkalap!

A másik felejthetetlen

... Hideg van, vagy csak én fázom?

nyílméregbéka 2010.06.08. 19:19:14

Oh, bazzeg.... Ez a poszt PONTOSAN az, amit mi szoktunk néhány sör után tesóval / haverral...! De tényleg!
Nyúlon túl! Örülünk, Vincent? És ne kezdjük el egymást... Mi tényleg így dumálunk egymás közt, szerintem a poszt egyszerűen a Kék Tetű söröző bemikrofonozásából született! :-P

nyílméregbéka 2010.06.08. 19:22:06

@Winston Smith:
- Mi ez?!
- Ez? Egy stukker, öcsém!
- Faszt! Ez egy légvédelmi ágyú!!

nyílméregbéka 2010.06.08. 19:24:06

öcsém néha még a Gyűrűk Urából is idéz. Ezt:
"Gollllllllllllllllam!"

vitaygeorgina 2010.06.08. 21:03:31

Ez a poszt nagyon jó!

Nálunk ezek kerülnek állandóan:
"Hihetetlen élmény volt. Hihetetlen, de élmény."
"Mindig azt mondom. - Igen, Mrs. Lipton, maga mindig ezt mondja.
"Az jó lesz. Nem is emlékszem, mikor ettem utoljára ilyet."
"That's what she said."
"Addig mondtuk, hogy beeee, míg ide lyukadtunk kiiii."

Patrick Bateman 2010.06.08. 21:13:46

Vazz, egyszerűen minden benne van, pedig a kontrolef már előre köszön. Maga a nagybetűs totalitás. A harmincas korosztály MINDEN filmélménye. Tökéletes. Köszönöm, hogy ezt megérhettem. Ugy vélem, kinyomtatom, és legközelebb, amikor társaságban valaki ki meri ejteni azt, hogy "mit adtak nekünk a rómaiak", csak előveszem. Hátha túl leszünk rajta, és BESZÉLGETHETÜNK VÉGRE, azéletbena. Dobjatok a padlóla, de nagyon dúlván!

Patrick Bateman 2010.06.08. 21:25:53

És az "Ahoj, poplacsek" merre van, sírva könyörgök?! Amit egy egész ország hallott a saját fülével, he?

niyabinghi 2010.06.08. 21:34:30

- Mondja doktornő... maga doktornő?
- Igen.
- És hisz Istenben?
- Én? Nem. Fel nem foghatom, hogy hihet benne bárki is.
- Mért ne hihetne?
- Nincs bebizonyítva. Még soha nem látta senki.
- Én se láttam a maga p*csáját, mégis elhiszem, hogy van!

Patrick Bateman 2010.06.08. 21:41:58

You know, fish, chips, cup ‘o tea, bad food, worse weather, mary fucking poppins. London.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.06.08. 21:48:32

:)) hatalmas hiányérzetem van amúgy, hogy nem volt "klasszikust/idézni csak szó szerint"-javítás.

Patrick Bateman 2010.06.08. 21:58:30

"Johnnyval sráckorunkban gusztustalansági versenyt rendeztünk. Kiköhögtem egy rakás turhát az asztalra, mire ő: kezdőtől nem rossz - és fogott egy szívószálat..."
Ez kötelezően mindig társaság öblösére van osztva, a csajok kötelességtudóan fintorognak hozzá miközben a negyvenkilós ropiharcos új hús kétségbeesetten próbálja közben betapasztani lovagjának száját: "nemonddvégig, nemonddvégig, nemonddvégig, jaajj, fuuuuuujjjj, mondtaaaam!!!!". Ő az, aki aki lehányja a bal cipőjét, a hamis Luis Vuittont beleejti a vécékagylóba, majd két idegen lány szedi föl a budi aprókockás kövezetén összegyűlő sekély, piszkos vizű tócsából. Többé nem látjuk.

scsaba1 2010.06.08. 22:18:24

@Zzz_Zorita: Nekünk sem azért volt, mert az establishmenthez tartoztunk...

Mi akkor is már ilyen hélóta gecik voltunk, vagy két év hitelre vettük. Meg muternak be kellett vetni a kapcsoaltrendszerét, mert a 10 000 fős falu egyetlen ABC-jébe hoztak mindöszesen 3 darabot belőle.

Azok voltak a daliás idők... (lol)

raoul_duke 2010.06.08. 23:15:32

Hát nem ma fogok leszokni a dohányzásról.

2010.06.09. 07:56:41

@lárvalányhaj: Én először a Képes Ujságban olvastam folytatásokban, később egyben könyven.
Később megpróbálkoztam más Rideg Sándorral is, de a sajnos a többi műve olvashatatlanul szar.
A filmet azonban rendesen megcsinálták.

2010.06.09. 07:59:43

@vitaygeorgina: "volna lehetőségem egy pompás teára miszsiz Lipton?"
"Hová vetezetne ez? "

2010.06.09. 08:02:59

@nyílméregbéka: miért van, hogy én ezt a filmet többszöri nekifutásra sem tudom végignézni? Túl öreg vagyok hozzá?

mama ottmarad 2010.06.09. 08:52:55

Tökéletes poszt, doktorálhattok belőle.

Csak az a szép zöld gyep ...

IndaMuncher 2010.06.09. 10:14:56

@nyílméregbéka:
"Egy perce még ez volt a legtutibb meló a világon, de kezd olyan lenni, mint egy peches nap Boszniában."
Más film, de ugyanaz a rendező...

migueldiez 2010.06.09. 10:33:55

Öh, erdekes, viszont
a Keresztapa idezetek nem terjedtek el annyira, mint "Az en ajanlatomat nem fogja visszautasitani" vagy "Soha nem kerdezz az uzleti ugyeimröl" , "Mivel erdemeltem meg, hogy ennyire nem tisztelsz engem, pedig a felesegem jo keresztanyja az egy szem lanyodnak..." , nem is tudom abbahagyni
Ahogy egykori töritanarom mondana, orakat tudnek meselni meg rola... :)

migueldiez 2010.06.09. 10:37:46

Egyebkent meg pont most beszelgettunk erröl a haverommal,
Art Mooney-val :)

drani 2010.06.09. 10:38:17

Azt vágod, hogy Anulu nem Bákszi, hanem Nynfus?

Gournoddam 2010.06.09. 10:49:43

@Modor Tibi: Pedig tényleg ügyesen vannak benne az apró pontatlanságok. Én is azt hittem hogy ugrani fognak rá.

vincere 2010.06.09. 11:59:22

ez nagyon szép lett, Tibi!
mennyi kedvenc film, mennyi filmtörténeti momentum...
a Windows-os idézet ugye Vágási Feri??

vincere 2010.06.09. 12:10:23

@niyabinghi: "Sándor! Vegye elő a szolgálatit és adjon le egy figyelmeztetőt!"

Patrick Bateman 2010.06.09. 12:16:21

És szólt az Úr, mondá: 'Húzd ki a Szent Biztosítószeget, majd azután számlálj el háromig. Se többet, se kevesebbet. Három legyen, ameddig számolsz, s ameddig számolsz, az háromig legyen. Négyig ne számolj hát ezért. Sem pediglen kettőig. Hacsak nem folytatod a te számlálásodat háromig. Az ötöst szádra ne vedd. Midőn a hármashoz érsz, mely sorrendben a harmadik leszen, eldobandod az Antiochiai Szent Gránátot a te ellened felé, ki, mivel nem kedves nekem, megdöglend.' Ámen."

cirrocumulus 2010.06.09. 12:26:19

Áááh, szuper kis gyűjtemény! :-D
@niyabinghi: a legjobb... :-) nálunk is leginkább Bohus ment/megy...
„Ateista vagyok, hál’ istennek!”
„Tiptop a templom is!”
„Mintha valahogy sárga lenne...”
„Úgy úszkálnak itt a bukták, mint valami pézsmapockok”
„Istenem! Tudom, hogy létezel, ne csinálj úgy, mintha nem lennél!”

Kültelki Vagány 2010.06.09. 12:29:36

Remélem nem csak nekem volt Duna TVm!

De nem baj, muszáj posztolnom.

"Ez piszok jó, Egon"

ill.

"Van egy tervem? Milliós terv Egon? Igen Benny, milliós terv."

Mai napig rá vagyok kattanva, és megveheted az egész pakkot a 24 filmmel pár ezresért.

É2I 2010.06.09. 13:30:12

...
-Hova szeretnéd? A szádba vagy a melledbe?
-A feleségedtől is ezt kérdeztem.
...

aDORAble 2010.06.09. 14:23:50

-kérsz teát?
-nem, baszd meg, nem teázni jöttünk!

-cukrot?
-kösz nem, így is elég cuki vagyok.

Zorita 2010.06.09. 16:20:30

-...nem, ha te lennél az utolsó férfi a földön, akkor sem feküdnék le veled!
- hogy érted ezt, bébi??

CernaGeza 2010.06.09. 16:50:37

A flintstoneshez annyit, hogy létezik egy 2. szinkronja is (nem a Psota - Márkus féle)...és azzal az igazi, a lányommal szoktam nézni néha.
Magam is meglepődöm amikor a JimBim-en megy a másik magyarszinkronos, hogy mennyire kaka.
És a sztorik sem rosszak.. A vizipók viszont odab@sz, az nagyon lelombozó.

A Tyne folyó déli partja 2010.06.09. 16:55:15

@Fapuma: csak halkan szólok, h. a "who's bike is this?" valamint a "who's chopper is this" nek nincs értelme...az Whose, h. kinek a valamije ez a dolog.

halompasa (törölt) 2010.06.09. 17:04:24

halkan gepelem, hogy ctrl c ctrl v volt...
es nyilvan igazad van, de mikor kiejted: huz bajk iz diz - eseten indiferens

Dögöljön meg Gulyás Béla 2010.06.09. 17:35:44

Ha minden alkalommal kapnék egy százast ahányszor hallottam, hogy "Itt nem állhatunk meg, ez denevérország!", akkor lenne vagy... ötezer forintom.

Zorita 2010.06.09. 17:40:51

megmégaztishogy "ha kedd, akkor Belgium"

Papi83 2010.06.09. 17:57:01

Klasszikust csak pontosan!

Hogy ment?
Hmm? Remekül... vesztettem egyezerkettőszáznyolcvanhárom dollárt és harminc centet...
Meg még azt a tízezret, amivel jössz nekünk!
Most mit izgultok? Úgysincs nálam annyi... majd írok róla egy kötelezvényt...
Szó se róla! Leperkálod, kápé itt és most! Ha meg nem, akkor te is úgy jársz, mint Joe Demiro! Emlékszel a betoncipős Joe Demiróra?
Joe Demiro...? Ööö, nem ugrik be... sose volt jó a névmemóriám...

nyílméregbéka 2010.06.09. 18:11:37

@Patrick Bateman: épp most akartam beírni ezt a Szt. Kézigránátot, teee! :-P
@Frengi: Melyiket, a Blöfföt?
Azt tudjátok-e, hogy az Olvasztó Imre és a Horváth Teri már első látásra őszintén utálták egymást? Azért kergetőztek olyan meggyőzően! Bizony :-)

nyílméregbéka 2010.06.09. 18:14:35

Tudod, mit jelent az, hogy Nemezis?!

zsanka · http://csombor.blog.hu 2010.06.09. 18:16:49

@Kültelki Vagány: Ez piszok jó:)) Tényleg. Meg a van egy tervem.

A Keresztapát hiányoltam egyedül én is, amúgy tökéletes poszt. Luca Brasi már a halakkal alszik. (nálunk szállóige az Én vagyok az Enzo, a sütődés. Nem ismer meg? is)

Patrick Bateman 2010.06.09. 18:49:27

Múltkor láttam anyádat kukázni. Kérdem, mit csinál, azt mondja: költözöm.

Patrick Bateman 2010.06.09. 18:56:33

@nyílméregbéka: Na jó, egye fene, akkor te írhatod be a függönyöset, na.

halompasa (törölt) 2010.06.09. 19:56:22

Kereszthalál?
- Ó nem. Szabadláb.
- Mi? - képedt el a katona.
- Engem elengedtek - magyarázta a fogoly. - Azt mondták, nem csináltam
semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten.
- Huú! - örült a tisztecske. - Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj!
- Nem - nevetett rá a rab. - Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál.

scsaba1 2010.06.09. 20:12:16

@halompasa:

Én vagyok Brájen!... Nem, én vagy Brájen. Én vagyok Brájen és a feleségem is az...

nyílméregbéka 2010.06.09. 20:24:47

@Patrick Bateman: oh, kösz!
- Fiam! Egy szép napon ez mind a tiéd lesz!
- A függöny?!

Tudatom azzal, akit levelem elér, hogy atyám fogva tart és általam nem kívánt frigyre kényszerít.
Kérlek, jöjj és ments meg, a toronyszobában vagyok.

nyílméregbéka 2010.06.09. 20:29:35

@scsaba1: - Na és mennyire utálod a rómaiakat?
- NAGYON!
- Fel vagy véve.

Fapuma (törölt) 2010.06.09. 20:32:50

Alan Garner: Can I ask you another question?
Lisa: Sure.
Alan Garner: You probably get this a lot. This isn't the real Caesar's Palace is it?
Lisa: What do you mean?
Alan Garner: Did, umm... did Caesar live here?
Lisa: No.
Alan Garner: I didn't think so.

Nem vagyok fideszes 2010.06.09. 20:56:35

Ez a poszt egy valamit bizonyít, de azt fényesen: az írója is kívülről vágja ezeket az alapfilmeket.

Mellesleg én is pont ezeket szoktam idézni, vessetek a mókusok elé!

suffe (törölt) 2010.06.09. 21:14:24

Ja, meg a másik:
- Ne fütyülj!
- Neeeem fütyülök....
- De fütyülsz bazmeg, ÉS HAZUDSZ!!!!!

Kurokiraly 2010.06.09. 21:21:04

Az ég kék, a fű zöld, a nők titkolóznak

Fej vagy gyomor?

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.06.10. 04:30:17

"állj félre Buccs"
"Nem. Nem vagyok jól. Kibaszott cefetül vagyok, nem jól."

mocc 2010.06.10. 12:52:28

"-Béla! Én vagyok!
-Béla én vagyok!" - ez még asszem kihagyhatatlan...

mocc 2010.06.10. 12:58:07

"-Béééla! Én vagyok!
- Béla én vagyok!"

Morgan Trissell 2010.06.11. 00:46:06

MIND MEGVOLT!!! Olyan isteni büszke vagyok magamra...
Egyébként a barátom haverjaival néha olyat játszunk, hogy berakjuk a Kontrollt és levesszük a hangot. Aki a legpontosabban végigmondja a filmet fejből, az nyer!

u.i.: Helyesebben romani ite domum, nemdebár...? :D

Maestro 2010.06.11. 01:14:08

na és a vegyigyümi?

meg a "Hogy lehetne innen kijutni? Lépcsőn. Az épületet körülvették a macskák. Akkor liften. Professzor úr, van valami ötlete?"

nem teljes, nem teljes...

nyílméregbéka 2010.06.11. 09:11:43

@Maestro: Ma is konzervvért iszunk!

@scsaba1: Latol :-)

scsaba1 2010.06.11. 09:25:36

@nyílméregbéka:
-Latol... önélzet, bátolság, vagy inkább melészség...
-Őőő... könnyen elkaptuk.

balra 2010.06.11. 10:20:07

Óóó, klafa, bébi!

lmntn 2010.06.11. 15:04:39

-És honnan tudod, hogy az én feleségem volt?
-Azt mondta, hogy a férje egy lapaj strici kalapban.

Vágási Matyi 2010.06.12. 14:39:36

A matekon múlik minden.

Durva ennyi referencia egyszerre, alsóhangon felét nem vágom.

A Tyne folyó déli partja 2010.06.12. 21:48:43

@Vágási Matyi: a felét? én kb. hármat ismertem fel:) annyira nem vagyok filmes. azokat se tudom pontosan, miben van, csak hallottam már...

McH 2010.06.16. 00:15:51

A nyúlon túl?

Ez mindig előkerül, ha valaki megkérdezi, hogy "Hol?". :D

Egyszerűen zseniális. :D

hatesz 2010.06.16. 16:26:51

-Dooley, tudtad hogy egy ádáz fenevad van a lábad között?
-Köszönöm a bókot, ja és van ott még egy kutya is...

Puska kellett volna ehhez a melóhoz...

-Üsd meg százados de nagyon dulván...
-És dobjuk megint le a földle?

Sok filmben ütös nagyon a magyar szinkron.
A Blájen (nemnem, Brájen) életét tegnap néztem kb huszadszor.

sebline 2010.06.17. 12:26:51

A macskafogóból a legjobb kimaradt:
"- Safranek, üdvözlöm a kedves feleségét!
- Köszönöm, uram, de már egy éve önnel él."

schwesterke 2010.07.07. 15:41:20

"Milyen színű a rubint? Piros!"
"Egy drót, egy drót az én házamban? Kinél? Benji, halott vagy!"
"Többet, mint mindent? Semmiség."

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.07.20. 03:01:13

Kimaradt a Tizedes, a Svejk meg a Princess Bride, bár azt magyarul még sose láttam, de annak is minden mondata szállóige.

Ilyen idézőrohamokat mi is szoktunk rendezni, ha összejövök bármely értelmesebb egyeddel a korosztályomból. Egyszer egy teljes vonatutat végigidéztünk ezekből (persze az eredeti hangokat is tökéletesen imitálva) egy kollégámmal, a többiek nagy örömére.

Beru 2011.04.29. 11:11:29

@scsaba1: hangosan felröhögtem. Gratula a hozzászóláshoz! Főleg az orion uránuszhoz. köszi
süti beállítások módosítása