Olvasói rovat - A rock-koncert

2010/04/18. - írta: Modor Tibi

Gergely már a saját blogján is leadta a mai poszt egy korai verzióját, de küldött nekünk egy kibővített írást a mindig jófej rockerekről. A gyűjtemény nem mentes a modorosságoktól (ringyó, delikvens, bekockult) - feltételezem, ezeket szándékosan gyűjtötte egy csokrétába a kedves posztíró :-))

 

A Modoros blogon már korábban is szerepeltek a rakendroll nemes képviselői, de ha emlékezetem nem csal, a legjelentősebb összejövetelek, a már-már szertartásnak számító koncertek, és ezek közönsége eleddig rejtve maradt a szélesebb nyilvánosság elől.


 

Azt mindenkinek tudnia kell, hogy egy koncerten a közönség legaktívabb része vagy teljesen ittas állapotban van, vagy ha nem ivott, akkor valószínűleg egy ön- és közveszélyes emberről van szó, ha beleveti magát a bulizásba. A rockzene és a pia közösen pedig még a legbekockultabb nagyhajú gyerekből is kihozza az állatot, nemhogy abból, aki alapjáraton sem járta még végig az evolúció rögös útját.

Nos, első körben hadd mutassam be a tipikus férfiállat viselkedéseket:

 

Az őrjöngő állat: elveszíti az önuralmát, és hatalmas mozdulatokkal ugrál, hadonászik, ordít, akkor is, ha nem tudja a szöveget, akkor próbálja megtippelni, hogy miről van szó, vagy pedig artikulálatlan hörgésbe kezd. Általában kurvára azt érzi, hogy övé az egész világ, és magányosan zúz.

A falkavezér: a magányosan táncikáló haverjaihoz megy folyamatosan, és beléjük karolva rázza a fejét és ugrándozik, a többiek pedig kénytelen-kelletlen (vagy ha elég részegek, akkor talán még röhögve is) követik a vezért.

Az alfahím: hajlamos azt gondolni, hogy minden nőt megszerezhet, és folyton nekik teszi az agyukat, és nem foglalkozik vele, hogy az illetők aztán elmenekülnek a küzdőtérről.

A sunyi: a pogózókat hátulról fellöki, a headbangelőket seggberúgja anélkül, hogy lelkiismeret-furdalása volna. Ide tartozik még az is, aki berohan a pogózók közé, üt-vág-rúg, majd mire a tömeg összezáródna, felszívódik.

A felbujtó: a sunyik legsunyibbja, fogadást köt a másikkal, hogy az valamit meg mer-e csinálni vagy sem, és általában ha meg meri, sem váltja be az ígéretét.

Természetesen létezik még a csendes többség is, aki általában csak el-eltáncolgat magában, és néha bevonódik az itt felsorolt emberek játékaiba.

Hozzá kell tenni azt is, hogy a biztonsági emberek az első három csoportba tartozó népeket szeretik kiemelgetni a tömegből, és nem feltétlenül azért, mert veszélyeztetnék bárki testi épségét, hiszen a sunyi sokkal-sokkal durvább bajokat okozhat, hanem azért, mert a szekuritisek magukat érzik ott az univerzum királyának. És az ötvenes-hatvanas bicepszükkel bizony a küzdőtéren azok is.

 

A hölgyeknek is több alfaja jelenik meg egy ilyen koncerten, ezek a következők:

A csajbulira érkező: aki együtt érkezik a barátnőivel, esetleg némi férfi társaság is előfordulhat, de a lényeg, hogy nem lehet kiszakítani a természetes élőhelyéből, csak a saját falkájában érzi magát biztonságban, ezért az alfahímeket amilyen gyorsan csak lehet, lekoptatja, és még a budira is csak díszkísérettel merészkedik ki.

A gruppi: akit sem a zene, sem a koncert hangulata nem érdekli különösebben, az egészen csak azért vesz részt, hogy az együttes valamelyik tagját élőben láthassa, és mutogathassa, illegethesse magát neki. Az összes, közönségnek bedobott relikviára igényt tart, és vérre menő küzdelmet folytat értük.

A ringyó: aki meg mindig annak a társaságát választja, aki inni ad neki. A legtöbb esetben aki meghívja, azzal elflörtölget, szépen mosolyog rá, de semmi többet nem akar tőle, csak a pénzét és a pénzéből vett etanolmennyiséget. Persze alapvetően azt hiszi, hogy a szép tekintete elég arra, hogy a férfit ezzel kifizesse, de a férfiak ezzel nem szoktak egyetérteni. A ritkább eset, hogy az illető tényleg össze is jön legalább egy éjszakára a hímdelikvenssel. A köznyelv az ilyet tartja igazán kurvának, de ő legalább ad valamit cserébe az italmeghívásért...

A csúnyalány: aki egész végig a küzdőtér szélén áll, és arra vár, hogy valaki beinvitálja vagy szóba elegyedjen vele. Mivel ilyen eset ritkán történik, és ha mégis, akkor az illető úgy megijed, hogy visszautasítja az érkezőt.

Meg kell még említeni azokat a párzó egyedeket is, akik a koncerteket ideálisnak találják ölelkezéshez és intim együttléthez; és mindenkit, aki ebben a tevékenységben megzavarja őket, csúnyán leszidják. Hogyha valaki megkérdezi, hogy miért állnak be csókolózni a tömeg és a pogó közepére, sértődötten felhúzzák az orrukat, és ottmaradnak.

Úgyhogy emberek, vigyázzatok magatokra a koncerteken, kerüljétek a furcsa idétlen embereket, a furcsa lányokat és a konfrontációt a biztonsági emberekkel!

 

Címkék: zene buli olvasói
80 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

»P.H.M.« · http://setlist.blog.hu 2010.04.18. 08:35:07

frankó poszt! :)
vannak azok a csoportok is, akik azért mennek koncertre, hogy ott beszélgessenek. te a zene helyett az ő túlkiabálásaikat hallgatod, mindaddig, míg el nem sodorja őket tőled az ön-és közveszélyesek felső kategóriában említett csoportja.

egyébként nem is tudom melyik rosszabb: ha a kamikázék szegecses csuklópántokkal vagy égő cigivel szántanak végig a tömegen..?

"Az alfahím: hajlamos azt gondolni, hogy minden nőt megszerezhet, és folyton nekik teszi az agyukat, és nem foglalkozik vele, hogy az illetők aztán elmenekülnek a küzdőtérről." - nekik néha összejön hogy felszednek az este idejére egy ifjú, "enyémamavilág" vagy a "világkivetengem" hangulatú, saturészeg lányt.

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2010.04.18. 08:53:04

Ismerős. Ismerős.

Másik érdekes csoport a zászló lengető. Főleg a nemzeti rock koncerteken, horogkeresztes zászlót.

Az is érdekes.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.18. 09:00:48

A gruppi szerintem nem ez, akit leírt a szerző.
A gruppi az a lány, aki azzal a szent elhatározással érkezik a koncertre, hogy leszopja az énekest. Ha az nem áll kötélnek, akkor a szájharmonikást, ha ő sem, akkor a basszusgitárost, végső esetben pedig a zenekar bármelyik tagját, esetleg bárkit, aki a zenekar buszával jött.
Nem a levegőbe beszélek, ott voltam.

moikboy · http://moikboy.freeblog.hu 2010.04.18. 09:12:02

@El Topo (Sgt. Elias): elmésebb zenekari tagok a hangszerek pakolására és egyéb trógermunkákra is beszervezhetik őket!

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.18. 09:16:09

@moikboy:

Hát az mondjuk ilyen amatőrzenekaroknál lehet, rendes bandáknál azért van legalább egy road.

moikboy · http://moikboy.freeblog.hu 2010.04.18. 09:18:23

@El Topo (Sgt. Elias): én az egyik ismerősöm és a 30y példájából indultam ki :)

»P.H.M.« · http://setlist.blog.hu 2010.04.18. 09:20:03

@El Topo (Sgt. Elias): egyszer egy csoport csaj álldogált a backstage előtt, hogy találkozzanak a zenekarral. jöttek a szervezők, hogy viszik őket hátra a zenekarhoz, de a csajok nem értettek semmit, hogy mi történik!
ott álltak koktélruhában meg kábé színpadi sminkben egy metál koncerten, vártak a zenekarra és amikor vitték volna őket, mint "kiválasztottak", csak értetlenül hápogtak.
azt hiszem a gruppi görlök nagyon speciális típusait láthattam... :)

2010.04.18. 09:33:12

Hány koncertre nem jutottam el, mert előtte a kocsmázásnál lenulláztam magam teljesen :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.18. 09:33:41

@moikboy:

A 30y az ilyen garázszenekar. Minden segítség jól jön nekik.:)

Marquise d'Aiglemont 2010.04.18. 09:51:34

@El Topo (Sgt. Elias): Szerintem is. A poszban leírt az a nagyon kezdő változat, aki hamar továbblép a következő szintre.
Az ilyen lányok az öntudatlan vasárnapok után lelkesen magyarázzák a suliban, hogy milyen nagy spanok lettek a bandával. (A "banda" ugyan ténylegesen többnyire csak a ród uncsitesójának a padtársát jelenti. Mert még a legelszántabb horgászoknál sem biztos, hogy megérkezik életében az 50 kilós harcsa, azaz esetünkben egy tényleges zenekari tag.) Aztán akik a hallgatóság közül nem értékelik eléggé az élményeket, azok felületes diszkós csírák, akik hol vannak a rocker-lélek meg nem értett mélységeihez képest.

Ja és ezek a csajok már akkor tudták mi a Postinor, mikor osztálytársaik még csak a Szerelem, szex, gyengédség (vagy valami ilyesmi című) rovat alapján próbálták kitalálni, hogy mit is jelenthet ama bizonyos hímnemű nézése/nem nézése.

cd-r 2010.04.18. 10:01:06

azt vettem észre, hogy vannak csajok, akiknek teljesen mindegy, annyi a lényeg, hogy az illető színpadon legyen. a legamatőrebb garázsbandák bulijain, sőt diszkókban is lehet látni grupikat, akik a 18 éves gitárosnak vagy 47 éves retro djnek rázzák a seggüket az első sorban. vajon ezeket mi hajtja?

Kacagó gerle · http://hobbitippek.blog.hu/ 2010.04.18. 10:37:30

A ringyóknál a boroskóla csodákra képes. Ha mákod van egy kis smár is beficcenhet :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.18. 11:04:08

@cd-r:

Ó, papám, tényleg nem kell, hogy színpadon legyen az illető. Annak idején, amikor én voltam a captain, a 16 éves road gyerek, aki talán a legcsúnyább fickó volt, akit valaha ismertem, minden koncerten tőlem kéreckedett el szopatni.

Vorg a Halhatatlan Báró 2010.04.18. 11:22:18

Cigivel a tömegbe, nyírnám kifele!

A bandatagok barátnői nagy szakértelemmel figyelgetik életük párjának minden ritmusát, hangját és fejcsóválással jutalmaznak minden ütemtévesztést, hamis hangot, hiszen ők tudják, hogyan is kell szólnia, mert minden garázspróbán ott vannak.

Anno Sex Action koncerten mennyi hülye picsa volt már, nyomultak felváltva az öltözőbe :)

nadivereb 2010.04.18. 11:24:06

Az őrjöngő állatból alkohol hozzáadásával Tejfölrészeg Őrjöngő Állat keletkezik, aki, bár nem képes megállni sem anélkül, hogy másokra (vadidegenekre) támaszkodjon, időnként csakazértis körbecsap/körberúg egyet, hátha eltalál valakit. Ettől persze elesik.
Ha beleborul (beleborítják) a pogó közepére, akkor elborul az agya. Előbb-utóbb eltörik/elszakad valamije, amit másnap már büszkén mutogat.

Gregorius_hun 2010.04.18. 13:37:14

@Vorg a Halhatatlan Báró:
Ne is mondd, nekem egyszer a szemembe nyomott egy csaj egy csikket, szerencse, hogy józan voltam, és működtek a reflexeim. De az se sokkal jobb, aki egy telipohár sörrel áll középen, és utána a fél közönség tőle ragadós...

Maestro 2010.04.18. 15:17:25

Félsziget fesztiválon volt valami trashkoncert, tudjátok az a műfaj amikor a színpadon azon versenyeznek, hogy adott idő alatt ki tudja jobban szétkúrni a hangszerét, de végül mindig a hangszerek nyernek.
Na itt volt az a 100-150 ember aki ott tolongott a színpad előtt, néha kijött egy-egy elhullott példány, vérezve, törve, jajgatva, én meg próbáltam rájönni hogy mi olyan jó ebben. A szekusok meg a színpad széléről figyelték ahogy a zűrös népség elintézi magát.

Vorg a Halhatatlan Báró 2010.04.18. 16:26:57

Izzadt, büdös, hájas, részeg, hányásos alakok dörgölőznek hozzád a tömegben. Milyen már az? Blöeeehhh
Ja, paranoiás vagyok :)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.04.18. 17:01:54

a gruppik tényleg csak a szopásért vannak ott. furcsa mentalitás, az biztos. sekélyes, de a road-okat is le kell ápolja valaki :)

Elcseszett nick 2010.04.18. 22:17:04

Eszembe jutott a minhalálig rocker. 50 kiló megpakolt bőrkabáttal együtt, de Auróra koncerten beáll a zúzás közepébe, és riadt tekintettel, összehúzott vállakkal bólogat.

Szerencséje volt az illetőnek, mert a kidobó kiszúrta, széthajigálta a punkokat, majd a srácot a két vállánál megfogva kitolta a kijáratig. Nem kidobta, csak megmentette az életét. :)
Persze a srác utána jött, hogy láttuk-e milyen jót zúzott.

2010.04.18. 22:22:29

Na meg az alkoholt nem bíró, de vagányságból hétvégén részegeskedő wannabe menőcsávó (aka Mózes, ahogy régebben a szlengblogon írták), aki a tömeg kellős közepéből próbál elvergődni a legközelebbi mellékhelyiségig a szája elé szorított tenyérrel. A tömeg szerencsés esetben időben észleli a veszélyt, és szépen szétnyílik előtte, mint Mózes előtt a Vörös-tenger, innen az elnevezés.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.04.18. 22:30:32

Az őrjöngő állatról jut eszembe.
Van ezeknek egy tipusa, akit amúgy a környezete csendes, visszafogott emberként ismer (majd persze negyvenévesen kiirtja a családját, de az még odébb van), de, ha a közelében elkezdenek pogózni, nem ugrál, lökdösődik, hanem effektíve üt, rúg, vág.

Tavaly a szigeti Offspring koncerten futottam bele egy ilyenbe (megint), kétszer ütött belém, nálam meg néha elszakad a cérna, úgyhogy erre lefejeltem.

Ezek után asszem átgondolta a társas együttélés szabályait.

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2010.04.18. 23:17:19

A rockerek hülyék. Asse tudják mi az a Joy Division. Aki pedig nem szopná körbe Ian Curtis szőrös heréit, az egy seggfej.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2010.04.18. 23:17:36

az nem modoros hogy folyton a rockkoncerteket azonosítják ilyen jelenségekkel?

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.04.18. 23:21:00

háromszor fizettem hasonló szituban idegen nőnek piát:
először, utoljára és soha többet.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.04.18. 23:22:22

Á, kész. Fetrengek. Az íráson és a kommenteken is. Nagy igazságok vannak itt elfekvőben.

korompél 2010.04.19. 00:09:16

meg vannak azok a nagydarab tetkós egyikkezembenapiamásikkalmetálvillátmutatok agyizombikból álló kisebb csoportok, akiknek koncertre járni annyit jelent, mint pogó sávon kívül csatakiáltások közepette random összeöklelni egymással viccesen hogy nakifogeldőlni, rátaposva-felborítva a mellettük álló embereket. Ha nagyon berágnak az adrenalintól és a metáltól, behajítják a sörösüveget a tömegbe vagy locsolják körbe a sört vagy a bort azokra, akik a zónában tartózkodnak. Legirritálóbb: egész koncert alatt üvöltve követelik a leghíresebb agyonjátszott számot, amit úgyis max a koncert végén kapnak meg.

Intizar 2010.04.19. 02:25:28

Szeretném, ha férfi teremtménytársaim megtanulnák végre: kurvának azt a nőneműt hívják, aki szexuális kegyeit anyagi előnyökért osztogatja. És nem azt, aki Nekem, Első és Legkülönb Alfahímnek nem óhajtja osztogatni a kegyeit, még anyagi előnyökért sem. Gyönge erőlködés valakit éppen azért lekurvázni, mert nem az.

Veér Farkas 2010.04.19. 04:44:32

A rockkoncert 1 szó.
A seggbe rúg ellenben 2.
Valamint: "és folyton nekik teszi az agyukat" - hol tanultál te magyarul? Kérd vissza a pénzed, szar az eredmény.

Tennék egy kiegészítést:
A paraszt: aki megpróbál híres lenni a blogjával, pedig az írás alapjaival sincs tisztában. Az ábécét nagyjából ismeri.

Hátha valaki magára ismer.

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2010.04.19. 06:32:32

Hát ez kimondottan gyenge lett. 1%-ot kiragadni, mint jellemzőt? Meg ki látott már olyat, hogy Lányok Együtt Mennek Rockkoncertre? Ha pasizni akar, egyedül megy, ha nem egyedül megy, akkor meg a már meglévő pasijával. Amennyiben a helyszínen csoportosulni látszanak, az egy baráti kör férfiúinak csajaiból áll össze, ott a helyszínen.
Másrészt a lerészegedés miért lenne műfajfüggő? Milyen buli az, ami nem erről szól?
Harmadrészt az "őrjöngő állatok" például minden esetben készségesen odébbhúzódnak a fotós előtt, hogy megfelelő kilátást adjanak neki. Nem a levegőbe beszélek.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.04.19. 08:13:10

kimaradt:
A rajongó - szinte csak a kedvenc bandáinak a koncertjeire megy, imádja artikulátlanul üvölteni a dalszöveget. Ez főleg külföldi bandák esetében zavaró. Ha nőnemű, akkor minden második számnak úgy megörül, visít, mintha az együttes azt a számot még soha nem adta volna le élőben, pedig igen, sőt.

A megélhetési tarháló - ő már 1 órával a koncert kezdete előtt tajrészeg és mindenkit megkeres egy korty piára vagy egy szál cigire. Ha punk, akkor aprót is kérhet. Ha a koncert ingyenes, vagy olcsó belépős, akkor szinte rá se hederít.

A szólós - ő imád headbangelni és léggitározni, ha dobszóló van, akkor akár légdobol, de ha nagyon részeg, akkor marad az első "hangszernél". Ha pógó közelében van, akkor mindenkit bedob a tömegben, nehogy bárki is megzavarja.

Ja és persze az öreg rocker, de ő már volt a blogon:)

cd-r 2010.04.19. 08:20:15

és akkor feltenném a nagy kérdést: miért túlsúlyos minden rocker csaj? (vajon eleve a túlsúlyuk miatti csökkent _pasizási_ potenciáljuk felett érzett frusztráció hajtja őket a lázadó rockerlétbe, vagy valami más, ismeretlen genetikai tényező fertőzi kizárólag a túlsúlyos lányokat a rockműfajjal?)

pocokpocok 2010.04.19. 08:21:01

k.rva jó lett!:-D
gratu

The Welsh 2010.04.19. 08:23:13

Az igazi gruppi az, aki 200 km-t utazik, mert a zenekar dobosa üzen, lehet, hogy baszna, aztán amikor nem kell, mert ott a feleség, hazautazik a hajnali busszal. Ilyen is volt egy május végén végre újra koncertező kultzenekar esetében:)

cd-r 2010.04.19. 08:23:40

@Intizar: ez ok, de pont az a vicc, hogy a grupik nem igazán jutnak anyagi előnyhöz. szerinted a gitáros roadja fizetni fog a cidáért? :D

SzocsO 2010.04.19. 08:34:55

Aha

és a fikázó
aki minden koncerten beáll, vagy hátra, vagy előre, és savanyú pofával stíröli azokat, akik éppen jól érzik magukat, és ha valaki véletlenül hozzájuk ér, akkor a világ összes undora és megvetése sűrűsödik a tekintetükbe, ahogy az elkövetőre néznek.
Egyik zenekar sem jó, a gimis garázsbandák, azért, mert "milyen szar már", a helyi amatőr/félprofi banda, mert ő abba nem fért bele/utálja az énekest (őt valaki mindig utálja a bandából amúgy)/"milyen szarok már", a haknizó magyar sztárzenekart, mert "azok egy köcsögök, a múltkor is odamentem, seggfej módon elhajtott", "már akkor is jobban tudtam nálla, amikor meg sem születtem", "mert szarok", a külföldi sztárzenekart, mert "az első lemez(sőt demó) volt a jó, utána elkurvultak", a régi gitárossal jobb volt, túl sok már a pénzük, régen jófejek voltak, már seggfejek (nyilván személyes tapasztalat), tökszarok.

no mail, no problem 2010.04.19. 08:44:18

@»P.H.M.«:

hah, van a youtube-on egy lydia lunch felvétele, amikor a ll el akar mondani két szám között valami két mondatos átvezetést, de valaki ugat a nézőtéren, és zavarja. jót röhögtem, ahogy kiosztja a figurát.

@Ormótlan: A kiskorú, vagy ahhoz közeli rockercsajok kifejezetten mennek együtt, pláne ha nincs pasijuk.

@cd-r: Talán még általánosítás szintjén sem igaz, hogy _minden_ rockercsaj túlsúlyos. Tény, hogy vannak jópáran, de még abban sem vagyok biztos, hogy a többség az lenne.

De én csak alkalmi megfigyelő vagyok a rockerrek között, aki még arra sem veszi a fáradtságot, hogy fekete ruhában álcázza az idegenségét közöttük. Igaz, úgy is kilógnék.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.04.19. 08:47:47

@Veér Farkas: te, te büdös senki, te. Olvasni se tudsz, te gyökér.

dekás dezső 2010.04.19. 08:58:42

szervusztok, mennyibe kerül itt nálatok egy liter petróleum? és ha igen, akkor belefér egy kannába?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.19. 08:59:46

@Modor Tibi:

Sosem tudott.
Egyszer már a sminktükrön is tartott egy nagyon komoly bemutatót az emlékezetes poszton, ami vagy 3000 kommentet ért meg.

waze 2010.04.19. 09:11:23

@Intizar:
véleményedből azt olvasom ki hogy próbálsz a férfilélek mélyére látni, ez most nem sikerült...:-D

kurva az aki elsőre eljön veled, büdös kurva aki nem..:-D

GAbica 2010.04.19. 09:11:46

@cd-r: Én mondjuk pont beleesek a szép kis sztereotípiádba, de hogy magamon kívül egy túlsúlyos rocker lányt sem ismerek, az tuti. Az a két barátnőm, akikkel koncertre mászkáltunk anno, a 44-46 kilós kategóriát képviselték. És a koncerteken sem tobzódtak a nagydarab csajok. A gruppik, akiket szopattak/dugtak, azok sem ebbe a kategóriába estek....

cd-r 2010.04.19. 09:26:16

@no mail, no problem: mivel jó rég óta nem járok rockkoncertekre, ezért csak abból tudok általánosítani, amit az utcán látok, azaz, hogy felénk 10 rockercsajból 8 túlsúlyos. mondjuk az igaz, hogy itt a bokáig érő műbőr kabátos, bakancsos, akelapólós vonalra gondolok, elképzelhető, hogy van egy finomabb vonulata is ezeknek a csajoknak, akikről esetleg nem sír le első blikkre a zenei ízlésük.

F79 2010.04.19. 09:41:02

@cd-r: Én is sok túlsúlyost szoktam látni, és szerintem egyértelmű hogy a csökkent pasizási lehetőségeik miatt+ az érzés hogy tartoznak valahová + a tökrészeg rockerek mellett istennőnek érezhetik magukat, meg persze tényleg több a fiú rocker, jobb a férfi-nő arány. Van még a negyvenkilós rockercsaj -fajta is, de olyan átlagos csinos/szép lányt nagyon keveset láttam. Azokkal meg ált agyban van gond ha rockerek ( világfájdalom).

Balance Of Power 2010.04.19. 09:55:08

@cd-r: Halistennek ma mar azert heterogenebb a rockkoncertek kozonsege es az igenytelenseg kezd hatterbe szorulni. Persze ez lehet mufaj- es zenekarfuggo is, 10 ezres jegyet kevesebb igenytelen ember engedhet meg maganak.
Mondjuk egy nemet fesztival tenyleg a legalja kozonseg szempontjabol, de tavaly Hegyaljan tele volt normalis arcokkal es jo nokkel a fesztivalterulet.

Marquise d'Aiglemont 2010.04.19. 09:59:35

@cd-r: "akikről esetleg nem sír le első blikkre a zenei ízlésük" Na ez egy külön szerteágazó témakör, hogy milyen zenei ízléshez milyen külső dukál. Mit össze cikiztek engem is annak idején, mert nem hoztam az elvárt rockercsaj külsőt. 50 kg, műbőr kabát nuku, bármilyen feliratos póló kizárva("Nem írok semmit magamra"). Sőt ha úgy adódott, nem csináltam problémát abból sem, hogy színház után, ünnepiben menjek koncertre.
Ki is oktattak, hogy ha operába nem megyek farmerban, akkor metálosok közé se menjek szatén borítéktáskával. :)

Balance Of Power 2010.04.19. 10:06:38

@Marquise d'Aiglemont: Na igen, egy bizonyos kor utan ennek abszolut nincs jelentosege, erre valszeg egykori kritizaloid is rajottek mar azota. Ez egy zene es mint ilyen, baromi fontos, de nem tobb. Eleg nagy gond, ha vki 35-40 evesen is a dolog "eleterzes"-reszenel tart.

F79 2010.04.19. 10:07:04

@Balance Of Power: Igen ez tényleg a kisebb és kevésbe népszerű együtteseknél jellemző, nem annyira a mainstreamnél. Meg persze mit értünk rock alatt, én a posztmál egyértelműen az inkább metál-együttesekre gondoltam. Kispál koncerten még az én időmben is ( régen volt) voltak jó csajok pedig rock és akkor még erősen szubkultúra volt.

Balance Of Power 2010.04.19. 11:27:45

@F79: Rock-metalrol beszelek en is. Kispalnak mondjuk szvsz semmilyen rockzenehez nincs koze, de most mar hogy feloszlanak, ugyis mindegy.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.04.19. 11:48:28

@Balance Of Power:

Azokon mindig kinyúltpulcsis zsíroshajú nagyseggű bölcsészlányok, és lárvaállapotú bölcsészek vesznek részt. :)

LeBelle beautifulmen.blog.hu 2010.04.19. 12:53:22

Azt észrevettétek már, hogy a rocker fiúk milyen magasak? Én akárhány koncertre megyek tuti nem látok semmit, mert 2 méteres laklik állnak előttem.

hadroncollider (törölt) 2010.04.19. 13:25:00

Nekem az tűnt fel, hogy a rocker fiúk általában szörnyen néznek ki, de a lányokat ez tökéletesen hidegen hagyja. Kapafogú, lófejű, görbehátú, pattanásos térképarcú bagázs, hátrafogott, halántéknál mégis kilógó és göndörré zsírosodó hajjal, ormótlan bakancsban és kopott pólóban, erre az összes irtó aranyos, pici, manóarcú, huncut mosolyú, formás testű kis rocker lányka az ő ölükbe akar ülni a koncert előtti / utáni sörözés közben :(

hadroncollider (törölt) 2010.04.19. 13:25:46

Az előzőhöz hozzáfűzném, hogy nevem ellenére férfi vagyok, negatív tapasztalatból beszéltem :(

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.04.19. 15:08:25

Hopsz. Van hogy sikítozok. Nagyon durva JÓ meglepetéseknél. És nem vagyok túlsúlyos. Nő létemre. Néha meg egyedül megyek.

Csajbulit amúgy ki szervez valami pörgős, überjó rakenróll bulira?? Most komolyan?

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.04.19. 17:54:22

Van még:
A sheffieldi és drezdai vasesztergályos fiatal, aki majd itt megmutatja, milyen laza arc.
A jófej kismama, akit még a két évvel ezelőtti koncerten csinált fel egy valenciai szobrász és most a totyogó csimotájával agyára megy mindenkinek ( ez ilyen poszt gruppi)

Gregorius_hun 2010.04.19. 17:57:53

@Veér Farkas: Bocsi az okozott kellemetlenségekért.

@Ormótlan: Személyesen ott voltam, láttam.

@no mail, no problem: Én sem megyek sosem feketében rokkoncertre, hogy észrevegyem magam :)

@neccharisnyás útonálló: megadjam az MSN-címét? :P

Modor Tibinek ezúton is köszönöm, hogy kirakott, nektek meg hogy elolvastátok és kommenteltétek!

A Tyne folyó déli partja 2010.04.19. 18:49:06

@cd-r: hülyeség. eleget jártam rockkocsmába, abszolút nem volt jellemző.

A Tyne folyó déli partja 2010.04.19. 18:50:21

@Ormótlan: én vagy egyedül szoktam menni, vagy fiúhaver(ok)kal....
és nem szoktam lerészegedni, se rockbuliban, se másban. tudod, van aki anélkül is jól tudja magát érezni...

A Tyne folyó déli partja 2010.04.19. 18:51:40

@no mail, no problem: ja, és utálom a tiszta fekete ruhát...pedig határozottan rockzene rajongó vagyok...

A Tyne folyó déli partja 2010.04.19. 18:53:16

@F79: te se sokat tudsz a rockzenéről látom...

cd-r 2010.04.19. 19:45:35

@Animacs: mondhatnál egy jó rock bandát, hadd tudjuk mi is, milyen a jó rock !

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2010.04.19. 20:11:03

Na, végre egy "belsős" téma...

@Ormótlan: magányosan egyetlen csaj a lehető legritkábban érkezik ilyen koncertre. Vagy legalább 1 barátnőjével jön, vagy pedig a párjával. Ez utóbbin belül létezik általában a "kétszemélyes" meg a "kettővel osztható" felállás, azaz amikor több páros érkezik együtt.

@Elcseszett nick: Azért ritka az olyan pogós, aki nem figyel oda a többi pogósra. Ha egy elesik, általában felsegítik... meg van a némileg értelmesebb változat, amelyik megáll akkor, ha olyannak ütközik, ami nem mozog, és megnézi, hogy nem csinált-e bajt.

@korompél: Jó meglátás, egészítsd ki azzal, hogy a legszebb lassú számba is képesek beleüvölteni, vagy höjj-özni...

@bridzsit~: Én is elég csúnya vagyok, mégsem áll le velem senki... persze nem is sörözök soha... :-)

@purga: Na, a szólós az pont én vagyok, de ha kell, minden hangszernél... :-))) de ha nem szedem elő a léghangszereket, akkor se szeretem, ha egy pogós arc felém jön... de azokat a körön kívül maradni akarok ugyanolyan mérgesen lökik vissza a darálóba.

@LeBelle beautifulmen.blog.hu: Én 190 magas vagyok, de ennek ellenére én se látok sokszor rendesen, mert elém meg még magasabb fazonok állnak... :-)

@cd-r: és @F79: Vannak azért szép számmal nagyon jó kinéző, arányos testalkatú csajok - és nemcsak a goth vonalon - akik nem akarnak se k#rvának, se boszorkánynak öltözni...

A Tyne folyó déli partja 2010.04.19. 21:40:43

@cd-r: nem arra mondtam. hanem arra, h. akkor biztos baj van náluk a fejben, mert világfájdalom. az csak némelyik irányzat...Aerosmith pl. világfájdalmasnak mondod? pedig az is rock... meg mondjuk egy Rainbow meg egy Cradle of Filth között elég nagy az átmenet..

A Tyne folyó déli partja 2010.04.19. 21:42:20

@no-night: akkor én különleges vagyok, mert én bizony a legtöbbször egyedül érkeztem. a többieket (leginkább fiúhaverok) meg megtaláltam bent...barátnővel ritkábban.
ja, érkeztem tesómmal is (fiú).

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.04.19. 22:25:03

@TarsolyGer: Ó, igen. Lécci, lécci! Csak erre vágyok. Nehogy megálljon pici acélszívem a dobogásban. :D

BTW ránéztem blogodra. Nemrossz.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.04.19. 22:26:48

Én a boldog rockot szeretem. (Lőhettek, elbújtam)

no mail, no problem 2010.04.20. 00:16:08

@F79: Ez a műfaji szarakodás a (zenei) (szak)újságírók jellemzője, akiknek mindenre muszáj valami címkét biggyeszteni. Mathrock, drone ambient, darkwave, neofolk, sludge-metal, stb. Eszem-faszom megáll, hogy stílszerű legyek. A legszörnyűbb az, amikor már érted is miről beszélnek, és előadókat tudsz társítani az idióta megnevezésekhez.

@TarsolyGer: Netán a kollega is modoros non-konformista? Aki mindenhova úgy öltözik, hogy feltétlen hangsúlyozza arisztokratikus távolságtartását, sőt, mi több, kívűlállását, vagy mit ne mondjak, beleszarását? ;D

@neccharisnyás útonálló: Mike Ness? Az elég boldog?

cd-r 2010.04.20. 07:49:36

@no mail, no problem: ezt a "műfaji szarakodást" néha tényleg mókás szintekre emelik az újságírók (pl post-ambient ghetto-folk emotronic minimal wave és társai egy szókapcsolatban), de ha nincs ennyire majom szinten bebonyolítva, akkor azért szvsz elég sokat segíthetnek a tájékozódásban.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.04.20. 17:25:50

@no mail, no problem: Ő nemtom ki. Bódogságot eltékozolt hajlakk és szempillaspirál mennyiségében mérem. >D

no mail, no problem 2010.04.20. 18:12:01

@neccharisnyás útonálló: csak tippem van arra, hogyan érted, de ez olyan vicces zene, amit én nehezen bírok röhögés nélkül végighallgatni, és szerintem ha vki élőben hallgatja, akkor sok hajlakk és szempillaspirál szükséges a helyes megjelenéshez.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.04.20. 18:18:42

@no mail, no problem: Nőbül lennék, szal annyira nem ciki, ha megcsúszik a kezemben a hajkefe. Gondolom én.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.04.20. 18:22:43

@no mail, no problem: Nincs hangom a gépen, de elsőre kántriscsókának tűnik. Azokat meg rühelljem, mint egyszeri turulos a barmicvóját.

no mail, no problem 2010.04.20. 18:34:34

@neccharisnyás útonálló: a bőgős csávó rendesen rázza a seggét, hé. ez inkább rockabilly meg punk. de ok, legyen, elismerek némi kántri beütést is.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.04.20. 19:59:46

@no mail, no problem: Nöm kérlek. Megnéztem rendesen. Kinézetre frankó kántri zenekar hímzett ingekkel, tehenészkalappal, újabban gibzonnal, mer'az menő, csak épp a nyomi hegedálóst cserélték ki egy rockabilly bőgősre. Aki TÉNYLEG olyan, mintha a Mystery Gang-ből szökött volna. De full CMA-re valók. Abból meg bőven elég volt az az egy is, amit "hogy tudjam savazni" felkiáltással végigszenvedtem.

no mail, no problem 2010.04.20. 20:26:56

@neccharisnyás útonálló: hát jó, ha cma kell, legyen cma. megértem, én is geci vagyok, ha utálok valamit.

lárvalányhaj 2010.10.09. 09:06:43

@cd-r:

Azért, mert a szembetűnő ruházat eltereli a figyelmet a kevéssé hibátlan alakjukról. Ugyanezért lesznek gótok, emósok stb. Minél extrémebb, annál jobb, mert annál kevésbé tűnik szembe a nagy kuffer.

Hasonló dolog még az ún. furcsahaj-jelenség. Ha egy csaj jellegtelen / kövér, akkor mindenki csak egy jellegtelen / kövér csajt lát. De ha az illető csajnak emellett furcsa színű / rasztás / nagy kiterjedésű, göndör haja van, akkor onnantól kezdve már senkit nem érdekel az, hogy a csaj egyéb részei hogy néznek ki, mindenki a csaj hajára fog figyelni.

Rockermancs 2014.06.18. 18:20:19

@cd-r: Minden?! Jómagam a 155 cm-hez 55 kg vagyok és rocker-lányom a 176 cm-hez 56 kg. Szóval egyikünk sem túlsúlyos! És nem kell általánositani: a rockerek ugyanolyan emberek,mint a többi. Az,hogy kiből mit hoz ki a szesz,alkatfüggő és nem a zenei irányzaton múlik..
süti beállítások módosítása