Valentin és cézársaláta

2010/02/14. - írta: Modor Tibi

Figyelem! A mai posztot nyomtatott formában megtalálhatjátok a UNIT Magazin hamarosan megjelenő számában, szép színesen illusztrálva - keressétek, vegyétek el jó ingyen! Addig pedig:

 

-Cíjja Kingusom, hát mizújs? Bocs a késésért, de leesik egy kis hó, és az emberek teljesen megőrülnek a városban. Azt hittem, már soha nem érek ide. Ugye nem vársz régóta? 

-Dehogy, most érkeztem én is csak öt perce. No de farkaséhes vagyok: a szokásos mojirtó-cézár-kombó mehet? 

-Simaliba, de croutonok nélkül kérd a salit, légyszi. Tudod, fehérjenaposak vagyunk Andrissal. De többet erről majd két hónap múlva mondhatok csak, babonából! Na inkább mesélj, mi van Veletek? 

-Te, ez a Zoli eszméletlen egy pasi. Nem elég, hogy a lánykérésnél is mennyire kitett magáért - erre nemhogy ülne a babérjain, olyan Valentin-napi programot rittyentett nekem, hogy azt hittem, menten összepisilem magam! Csak annyit mondott sejtelmesen két hete, hogy február második hétvégéjére nehogy beszervezzek bármilyen programot, és hogy péntek délután kettőtől tegyem magam szabaddá. Volt már persze egyfajta elképzelésem Őt ismerve, hogy miben sántikálhat, de azért ez minden álmomat felülmúlta.

 

-Na, mondsza erre, ne kímélj! 

-Tizenkettedikén, pontban kettőkör már egy csokor vörös rózsával várt rám az iroda előtt, kezében a két repjeggyel... Ciprusra! 

-Hű, na ne - fogadd őszinte, citromsárga irigységemet!! 

-Ezennel elfogadva! Bijon, bijon. Ez volt Zoli Valentin-napi meglepetése: egy közös, hosszú februári hétvége a Szerelmesek Szigetén - napsütés, vörösbor és jófajta mediterrán konyha. Borzongatóan feltöltő három nap volt! Persze én is készültem mással titokban: Zoli él-hal a szédítő fehérneműkért, úgyhogy megleptem kettőnket egy ehető tangával, kibjútiztam magam annak rendje s módja szerint, végül felvettem a tavalyi Halloweenre szerzett nővérkejelmezemet - hát képzelheted a hatást! 

-Hihi, látom, te se mész a szomszédba egy kis rosszalkodásért, Kingi. De most nehogy félreérts, de nekem ez az egész hájp, ami ezt a Valentin-napot belengi, egy kicsit már túlerőltetett. Már maga a név is: miért nem jó ez Bálint-napnak, ahogy még régen volt a Hupikék törpikékben? Valentin-nap, Halloween - legközelebb már a Hálaadást is megünnepeljük? Nincsenek saját, szép ünnepeink? Vajon Washingtonban mikor lesz busójárás? Hihetetlen, hogy már minden ünnepet ennyire megszáll ez a marketingszemlélet: fogyassz, fogyassz! A Mikulás is csak azóta piros, amióta a Coca-Cola ezt az imidzset terjesztette el világszerte, tudtad te ezt?

- Persze, csak én úgy gondolom, hogy igenis kellenek az ünnepek, főleg az év ilyen depis szakaszaiban. Hol van már a karácsony, a szilveszter, a meghittség, és hol van még a tavasz? Mi lenne velünk, ha mindennap egy januári szerda lenne? Csak a hideg, a szürkeség, a levert emberek. Nem szabad minden újjal szemben ilyen elutasítónak, merevnek lenni. Mi volna, ha mindent bojkottálnánk, ami amerikai? Nem lenne tévé, internet, semmi. 

-Jójó, de most miért kell mindent alkalomra adni? Az ember lánya tiszta vásárlási kényszer alatt van, annyi hülyeséget veszünk át. Komolyan: csak a virág- és csokiárusok járnak ilyenkor jól. Mi Andrissal megbeszéltük előre, hogy nem veszünk egymásnak ajándékot: mi így is tudjuk a másikról, hogy mennyire szeretjük egymást. Ez már nekem sajnos egy kicsit túl műanyag. De ezt most nem azért mondom, hogy megsértődj, ugye nincs tüske?

-Ne bomolj, Trixi, dehogy van (dehogy nincs, savanyú a szőlő, mi?), nem azért. Csak én úgy érzem, hogy megérdemlek ennyit attól, akit szeretek. És ha ő jó szívvel adja, miért is ne fogadjam el? Nem tehetek arról, hogy Zolinak jó állása van, és ráadásul ilyen gavallér is... 

-Mondasz valamit (a helyedben azért a körmére néznék annak a jólelkű Zolinak), de hát mi már csak ilyen kis puritánok maradunk, mindenféle konvenciótól, nyugatmajmolástól mentesen. A lényeg, hogy ti is szeressétek egymást, nem? Meg most nem rátok mondom, de azért sokszor bújnak a pasik hasonló ajándékok mögé, csak letudják a kötelező köröket, vagy neadj'isten egy-két félresiklást feledtessenek...

-Hát ha te most Zolira próbálnál célozni, hát jobb, ha tudod, hogy mindennap elmondja legalább tízszer, hogy szeret, minden kívánságomat lesi és a tenyerén hordoz! Persze biztos nálatok is így van, ugye? Tudod mit? Itt van háromezer, számla-jatt rendezve - további kellemes puritánkodást, a cézárt sok szeretettel küldöm az Andrisnak!

 


És aki pedig úgy érzi, hogy ennyi megrázkódtatás után még bírja, az fáradjon át a Sminktükörre Rita életmódmagazin-rovatához.

80 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Olgicsq 2010.02.14. 09:51:42

úgyhogy megleptem kettőnket egy ehető tangával, kibjútiztam magam annak rendje s módja szerint, végül felvettem a tavalyi Halloweenre szerzett nővérkejelmezemet - hát képzelheted a hatást!
hát én elképzeltem :-D :-D :-D

nathanp · http://loscatrachos.blog.hu 2010.02.14. 09:52:43

Tibikém, emberem, ez a bejegyzés igen találóra sikeredett, highfive, my man! Szerintem is mondvacsinált ünnep ez, mi is csak andalogtunk a kedvesemmel, romantikáztunk a kedvenc olasz éttermünkben, ahol először voltunk szerelmünk hajnalán, utána pedig ADTUNK a szerelemnek! Elhiheted, emlékezetesre sikeredett az éjszaka! Felesleges túlbonyolítani ezt a Bálint-napot, a legfontosabb szerintem, hogy mindig magadat add, akkor kevésbé leszel sebezhető... Lett légyen szó bimbózó kapcsolatról vagy akár sokat próbált 'jóban-rosszban' lelki közösségről.

(Figyelj már, ti legalább kúrtatok?!)

Olgicsq 2010.02.14. 10:14:44

gyönyörűen le van vezetve, hogy hogyn jutnak el 5 perc alatt a -Cíjja Kingusom-tól a húzzálapicsába-ig. :) ötös.:)

Bárzongorista · http://www.pecsibalazs.hu 2010.02.14. 10:21:06

Csak a pontosság végett jegyzem meg, hogy a televízió tudtommal angol találmány. Londonban volt az első adás.
Bocsi, hogy belevauvau, de nem szeretem ha egyébként egy ilyen fantörpikus posztban EEEKKKKORA tárgyi tévedések leledzenek.
(És természetesen én kérek elnézést)

pause 2010.02.14. 10:30:39

"Tudod, fehérjenaposak vagyunk Andrissal."
akkor sz*psz es nyelsz?

nabazzmeg 2010.02.14. 10:35:17

@Bárzongorista:
"Ugyan Paul Nipkow Németországban már 1884-ben feltalálta a képfelbontás elvét a róla elnevezett pásztázótárcsával, azonban az első, nagy távolságra vezetéken továbbított televíziós adásra csak 1926-ban került sor London–Glasgow között John Logie Baird skót feltaláló jóvoltából." erre is jó az internet...:-) '36-os ÉLŐ közvetítés pedig BERLIN, olimpia, miazmás.

nabazzmeg 2010.02.14. 10:36:22

ja és csak a pontosság kedvéért írtam a fentieket
:D

hoel 2010.02.14. 10:37:50

@Bárzongorista: @nabazzmeg: Úgy , de úgy elkaptátok a lényeget, hogy az csak na.

Szalacsi_Dezső 2010.02.14. 10:47:01

próbáltátok már az ehető tangát?
Hát nem irigylem a Zolit. Az de egy elbaszott találmány!

Bárzongorista · http://www.pecsibalazs.hu 2010.02.14. 10:47:39

@hoel:
Látod, PONTOSAN ez a baj az internettel, hogy eltünteti (legalábbis látszólag) a különbséget a VALÓBAN művelt ember és a google-kezelő között. *sóhajt*

@nabazzmeg:
Új vagy még a modorosblogon? :)

Bárzongorista · http://www.pecsibalazs.hu 2010.02.14. 10:48:22

@hoel:
Látod, PONTOSAN ez a baj az internettel, hogy eltünteti (legalábbis látszólag) a különbséget a VALÓBAN művelt ember és a google-kezelő között. *sóhajt*

@nabazzmeg:
Új vagy még a modorosblogon? :)

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2010.02.14. 10:56:17

...ja, a globális virág- és csokilobbit reprezentéló Valentin Bálint napján a pijos civecke is világszerte a kokakólafogyasztás (m)ámoráért olyan amilyen: imidzs-kánsüsz... red, na.

tom sailor 2010.02.14. 11:05:18

@nabazzmeg: Szerintetek ezt tudja a két picsa? :)

tom sailor 2010.02.14. 11:09:15

@Szalacsi Dezső: Az ehető tangát nem kötelező megenni. Különbenis fehérjenapjuk van... :D

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2010.02.14. 11:11:36

@tom sailor: majd úgy tudják meg :))) hogy :)) egy nagyonokos fasz :) elpukkantja nekik szép tudálékosan, amit ö is azóta tud, hogy lehalászta valahonnét a gugliról. mer ö olyan okos, a picsák meg olyan buták. :))))))

Bárzongorista · http://www.pecsibalazs.hu 2010.02.14. 11:56:13

@manókomment:
A hülye picsák nem használják a guglit.
Az okos emberek meg nem beszélgetnek hülye picsákkal. Legfeljebb dugják őket.
Hogy fogalmazott a KFT-ből Laár András?
"Nem baj, hogy nem vagy okos, Elizabet, okosnak itt vagyok én!"

Sákif za morro? 2010.02.14. 12:00:40

Bocsánat, hánytam.....

"-Hihi, látom, te se mész a szomszédba egy kis rosszalkodásért, Kingi."

foodlfg 2010.02.14. 12:05:50

"fehérjenaposak vagyunk Andrissal"
Mi van ?? XD

"Főleg az év ilyen depis szakaszaiban"
Bázeg... :D

Jóvót!

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.14. 12:11:59

Ez durva! Elolvastam a Sminktükröt is, meg ezt is, és most úgy érzem magam, mint aki valami elmezavar miatt bezabált egy paplannyi vattacukrot.

Bárzongorista · http://www.pecsibalazs.hu 2010.02.14. 12:20:24

@manókomment:
Sőt még szép is.
És nem csak olvasom, de értem is a modorosblogot.

parlagfűző 2010.02.14. 12:26:58

@Bárzongorista: En no vagyok, igy sajnos nem lehetek olyan okos, mint te, az alfahim. De csodalom az eszedet, a tudasodat, a hatalmas muveltsegedet, kerlek, tanits!

mirjam* 2010.02.14. 12:29:50

Kevés a komment. Biztos mindeni Cipruson van és ehető tangát ebédel, azért.

Bárzongorista · http://www.pecsibalazs.hu 2010.02.14. 12:35:29

@tom sailor:
Egyszer egy koncerten. Nincs a gugliban. :)

@parlagfűző: Ne légy paranoiás. Nem az okos nőkről beszéltünk, hanem a hülye picsákról. Te okos nő vagy. Aki tanulni akar, az megtette az első lépést abba az irányba, hogy ne legyen hülye. Szívesen tanítalak. Mire?

eastern sugar 2010.02.14. 12:47:59

a legsúlyosabb megamodorosság:

www.nlcafe.hu/szex_szerelem/20100204/25_tuti_szerelmes_sms_valentin-napra/

sztetek van olyan ember, aki egész komolyan küld ilyent?!

mirjam* 2010.02.14. 12:58:31

@El Topo (Sgt. Elias): Hát igen, a rózsaszín üveggyapot. Meglepően sok embernek van olyan enzimje, ami ezt is lebontja.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.02.14. 13:06:38

@pavlovna: fájdalmasan felvinnyogtam :D
amúgy ezeket tuti hogy nők írták, 'bárcsak kapnék ilyet' felkiáltással. Hígan hömpölygő rózsaszín fos.

666E 2010.02.14. 13:31:18

lehet ez az andris a háttérben trixikével is múlatja az időt.. csak trixike nem tudja hogyan tálalja az ő kinguskájának.

eastern sugar 2010.02.14. 13:36:41

@Rékuc: én tényleg nem tudok egy egészséges humorérzékkel megáldott normális párt elképzelni, akik halálos komolyan azt mondják egymásnak, hogy "ha könnycsepp lennék a szemedben, sosem sírnék, nehogy elveszítselek" és nem is kapnának súlyos röhögőgörcsöt...

virágelvtárs 2010.02.14. 13:45:27

Szerintem azér eza Zoligyerek sem teszi oda magát rendessen.
Tüzijáték, naplemente, hátgyantázás? Esetleg még ennél is eredetibb ötletek, mondjuk tejszínhab, pezsgő és eper?
Egyesek egy ciprusi hétvégével letudják, és van képük azt hinni, hogy megtettek mindent.

Thresher 2010.02.14. 14:03:45

"Mi volna, ha mindent bojkottálnánk, ami amerikai? Nem lenne tévé, internet, semmi. "

Se áram, se űrhajó... Már bocs, de visszakézből vágnám pofán az ilyet.

Csillagos ötös, Zoli tuti hogy félrekefél......

Jamal_Fraser 2010.02.14. 14:11:35

Zseniális. Mindig meglepődök, hogy mennyi modortartalék van a Tibiben, hihetetlen.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.02.14. 14:28:20

majdnem felbuggyant az okádék ettől. erős lett nagyon, tibi pajtás.

az ilyen hülyepicsák általában felső- középvezetőig szopják magukat. és olyankor lesz kötelező a cégnél 02.14.-én a valentinezés.

ergerberger 2010.02.14. 14:36:08

Mi a faszom az a fehérjenap?
Aznap leszopja a muff a fasziját?

alysz 2010.02.14. 14:44:10

@ergerberger: guglizd meg, h 90 napos diéta. Erről jut eszembe, a fogyókúráról, diétákról nincs poszt?

smartdrive 2010.02.14. 14:58:37

a "jófajta" szó használatáért én is két év letöltendőt adnék

alte trottel 2010.02.14. 15:09:56

Fogyó kúrás: A pár tagjai az idő múltával egyre inkább elveszítik az egymás iránti szexuális érdeklődésüket.

alte trottel 2010.02.14. 15:12:32

Fogyókúrás étrend: A fentiek folyományaként dugás helyett egyre többet zabálnak.

vincere 2010.02.14. 15:16:05

nem is tudom eldönteni, melyik modorosabb, ez vagy Ritáé... (most nekem is túl sok volt valahogy a kettő, ráádásul a másik Tibor is odatette magát ma)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.02.14. 15:38:12

mivel a 7. mondatnál már hánytam, ezért nem tudok az egész posztról nyilatkozni (az én gyomrom ehhez kevés), de addig hibátlanul el lett találva:)

borzalom:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.02.14. 15:39:16

amúgy mi a falhozvert karimás lófasz az a fehérjenap? és ha azt jelenti, amit a neve jelent, akkor mit keres benne a saláta? megbolondulok...

[c] 2010.02.14. 15:51:42

Hát, nem vót katarzis, ez nem női társalgás, hanem "ahogy a picsamagazinok fantáziátlan újságírói elképzelik a trendigörlöket" társalgás.

2010.02.14. 16:02:31

Szerintem ilyen hülye picsák nincsenek, csak ti találjátok ki.

Thresher 2010.02.14. 16:12:08

@Frengi: Szerintem meg kicsit sokat vagy otthon. :)

lr 2010.02.14. 16:27:07

@Frengi, lúzer_: Ez van, ez 1 ilyen JOBBÁGYblog. ;P

lr 2010.02.14. 16:35:26

@Rékuc: Azért az "Apád egy tolvaj..." felütés gyémántkemény! :D

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.02.14. 16:49:54

Elolvastam Ritát, elolvastam ezt, elolvastam a szerelmes sms-eket, ELÉG!!!!
"Neked is gyötrő perceket jelent egy-egy frappáns, szellemes vagy épp megható SMS megszövegezése? Összegyűjtöttük neked a legjobbakat – bogarássz kedvedre, és lepd meg kedvesedet a hozzá legjobban illő üzenettel!"
Nevet a szél, süvít és zokog, szeretni mást én sohasem fogok, míg égen csillag ragyog, én addig tied vagyok!
És elmentem hányni :-|

Mc_Fly 2010.02.14. 17:06:05

unit, moha magazinok szerkesztőit a tokodi excaliburral kényeztetném. Amellett, hogy tele van ilyen modoros faszkodásokkal (amik közül sok komolyan gondolt) elég leplezetlen propagandaújság is. AISEC-esek, HÖK-ösök írják szerintem.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.02.14. 17:23:13

@Mc_Fly: Uniték stratégiai partnerek és barátok, SŐT, munkatársuk is vagyok (olvasd csak el valamelyik nyomtatott számban), úgyhogy ne bánts minket :)

Gilderoy 2010.02.14. 18:03:26

Összeveszett Kingus és Trixi, hát ezt nem tudom elhinni :)) Brilliáns. A nagybetűs Veletek, Őt stb. különösen fáj. Ez a "puritánok" "nyugatmajmolástól mentesen" is vicces :)

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2010.02.14. 18:11:20

"Nem tehetek arról, hogy Zolinak jó állása van"

Ez a csóka a Bitumexnél team leader, nem? :DD

Ja, és a búsójárásos linkre kattintsatok, akkor még fokkal hardcore-abb voltam. :D

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2010.02.14. 18:12:37

A cikk is elnök, már el is felejtettem, baszki. "Vigyázhatnék a lakáskulcsodra a következő néhány évben?" :DDD

Gilderoy 2010.02.14. 18:15:13

@Nyelvész Józsi: képzeljétek múltkor együtt szaunáztam két csajjal akik a Cemexnél dolgoznak, majdnem hangosan felröhögtem :)

AZATYAURISTEN 2010.02.14. 18:39:45

@nabazzmeg: nem kell kimagyaraznod magad, mar benne vagy a szarban:D

AZATYAURISTEN 2010.02.14. 18:43:24

@tom sailor: a feherjefejü (elkepzelem, ahogy folyik le a szaja szelen a sperma) csak Valentin napjan biztosan...:D a masik meg csak ha nem Balint napja van:)

AZATYAURISTEN 2010.02.14. 18:56:40

@Krisztinca: apam szokott csakazertis menni locsolni kevesbe szimpi kolleganöihez (legdurvabb büdös vizeket viszi magaval, nem veletlen), hogy elöadja a piros tojas, kek tojas, nekem is van ket tojas verset;) es kenytelenek mindent vegigcsinalni, mert azt hiszik, apam odavan ertük, utana otthon anyuval jot röhögünk a sztorikon, amiket mesel:)

suo tempore 2010.02.14. 19:23:28

a cijjja nálam kiütötte a biztosítékot, most naon depi vok :DDD

amúgy találó nagyon, de a végéről nekem hiányzott egy kis kultúrált kölcsönös hülyepicsázás

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.02.14. 20:23:37

@AZATYAURISTEN: végső soron mindenki jól jár: a spinék "nem hervadnak el", s bódogok, apádnak meg megvan a sztorialap...

Erzsebet 2010.02.14. 20:32:48

Nekem kimaradt az életemből a Valentin nap, azt sem tudom mi a jelentősége. Úgy tudom, csak a szerelmes párok ünneplik, de hallottam már olyat, hogy gyerek ajándékozza meg a szülőt, beosztott a főnökét. Volt olyan, aki a pedagógusnak is vett ajándékot.

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2010.02.14. 22:18:42

@Gilderoy: Remélem, szétbasztad őket a szaunába! :D

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.02.15. 00:11:52

Első avagy Valentin napi randin homár rendelés esetére, és kiváltképpen annak kivédésére az alábbiakat tudom ajánlani: www.youtube.com/watch?v=wzu61QA_72I

"Meg most nem rátok mondom, de" :))

migueldiez 2010.02.15. 08:29:00

Bármennyire is közhelyes megállapitás, de ezen a poszton nem röhögni, hanem sirni kellene.
(Szeretném én is azt hinni, hogy ilyenek nem léteznek, és ilyenfajta párbeszédek nem hangzanak el, de sajnos igen.)
Picit rápihenek, aztán átnézek a Sminktukörre. :)

dobozoló · http://dobozolo.blog.hu 2010.02.15. 09:02:03

nem valentinos, de szerepelt a szövegben: nagy kedvencem az "igenis" - általában öntudatos butalibák szájából hallani, jobb érv híján. itt van pár google-találat: "Bódy Sylvi szerint igenis fontos a külső" Hajdú Péter szerint ő igenis jól néz ki" "Igenis van jövője a magyar futsalnak!"

Rich.mond 2010.02.15. 10:13:29

@Gilderoy: Ott speciel én is dolgoztam:) Amikor először megláttam a Bitumexet, lefogadtam volna, hogy valakinek ez adta az ihletet:)

vangogh? 2010.02.15. 12:26:23

Remekmű,amitől nekem hányingerem támad más nem lehet!

eastern sugar 2010.02.15. 15:00:47

aztakurva, de komoly felfedezést tettem! amit belinkeltem tegnap, ez a huszonöt förtelmes sms, hát pontosan ebből lett a tavalyi poszt! ki a figyelmetlen, hogy nem tűnt fel neki, avagy ki az ultragáz a nők lapja cafén, hogy minden évben ugyanazt a huszonöt arcpirító sms-t teszi be cikknek, ez itt a kérdés.

Prophet 2010.02.15. 19:40:30

Én "valentin napon" küldök magamnak egy sms-t, hogy mennyire sukár vagyok, aztán meg egész éjjel nem tudok aludni. Karikásak a szemeim még most is...

coucou 2010.02.15. 23:20:19

@Prophet: a bohóc bezzeg milyen jól alszik...

Vágási Matyi 2010.02.18. 06:59:23

Ciprusra, mi?
Eléggé félrekúrhatott a Zolika.

Hersey 2010.02.18. 12:38:01

@Rich.mond: @Gilderoy: OFF, de a Cemex nekem is a múltam része (LOL), és már az első Bitumex említésnél rá akartam kérdezni Tibinél, hogy nem-e, véletlenül-e onnan jött az ihlet...

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.02.18. 20:57:45

@Hersey: a Cemex ihlette, de természetesen távol állunk a cégtől, csak mint "tipikus" budapesti BSC-t pécéztük ki és csavartuk ki.

Mukkancs 2012.12.22. 22:25:16

"végül felvettem a tavalyi Halloweenre szerzett nővérkejelmezemet - hát képzelheted a hatást!"..közben Kinga feszengve gondol arra a 47 másodpercre, amíg Zoli húzva,lihegve,hörögve izzadt rajta..aztán békésen horkolva elaludt.
süti beállítások módosítása