Olvasói rovat - Vegyesfölvágott 6.

2010/02/13. - írta: Modor Tibi

 

Nah, ilyen is rég volt már! Még mindig rengeteg párszavas levél, illetőleg pellengérre szánt anyag pihen a fiókunkban, ideje megint salátázgatni egy kicsit.

Legyen bt az egyik beküldő, aki közösségi portálokról gyűjtögegett:

BuTapesti lettem........

Nyitott vagyok az új dolgok iránt. Meg makacs,csökönyös, öntörvényű, sokszor fejjel a falnak ember. Nehéz rám érdemben hatni, de aki ezt eléri, az kivívja a tiszteletem.

Amúgy szeretem az embereket.
Érdekes állatfaj.

Azoknak, akiknek ennyi kevés, szívesen válaszolok a kérdéseire.
Személyesen szeretek beszélgetni embertársaimmal, szemkontaktust teremtve.

 

Réka a Csajok & Pasik blogról ajánlott egy postot - feltételezem, hogy több modoros levelet is könnyen találnánk ott, ha keresnénk.

Mint sokan, én is végigjártam az élet iskoláját, amikor társkeresésről volt szó ... Szóval ott álltam 26 évesen, keresgéltem azt a bizonyos „tűt” a szénakazalban. Elhihetitek, nagyon lelkes voltam, s kis hazánk is kicsi volt számomra, ha egy szép szempár megigézett. De valahogy elkerült a végzet (nagy)asszonya ...

Szóval a harmadik randin búsan ballagok hazafelé, s cefetül cseszi a csőrömet a szitu ... ő már várt engem, s azt hiszem, akkor és ott, a lépcsőház előtt csattant el az első csók.

Csak pár mondatot vágtam ki, de érdemes végigfutni az egész levélen, aki bírja az ilyesmit.

 

Kis vargabetűt teszünk kicsitian jóvoltából a gasztronómia felé - a Dining Guide-ot ajánlotta figyelmünkbe:

Annál jobban örülök, hogy ez a magyar gyomornak oly kedves vasárnapi, ünnepi étek nem vallott szégyent. A májgombócok az ígéret szerinti valódi majoránnától ízesek és, mint vaj olvadnak a számban. Hol vagyok, kérdezem magamtól. De mielőtt még némi szégyenpír rózsázná orcámat a bujkáló előítélet miatt, már érkezik is paprikás csirkém lecsó parféval.

És még sokan felháborodtak a gasztrobloggeres poszton, hogy túlságosan sarkít :-))

 

Jöjjön az örök kedvenc, a Fácsebuk üzenőfala, Tibaldtól:

Borbala Szabo és készen vaaaan:D kicsit idegroncs lettem 16 óra rajzolás után...:S:)
26 minutes ago · Comment · Like


Csaba Schmiedl építészmérnök leszel?:)
22 minutes ago

Borbala Szabo hááát nemtudom mikor leszek az:S ezt lehet nem fogom bírni sokáig...de még azért küzdök:D
16 minutes ago


Gabor Muller :))) kitartaaaas... mikor latlak? egy kikapcsolodos iszogatos beszelgetos tali a hetvegen? :)
14 minutes ago


Balogh Frutkó húzz egy strigulát minden rajzolással átvirrasztott éjszaka után :)
11 minutes ago


Csaba Schmiedl a legjobb barátom is a BME-re jár építészmérnökire, (ő most fog diplomázni) úgyhogy tudom mik vannak ott...:)
majd lesz olyan is, hogy nem lesz Szilvesztered, mert január 2.-ra kell leadnod a makettet:P
de azért kitartás, és sok cseresznyét!
9 minutes ago

Milyen figyelmesek ezek a skacok ;))

 

Egy énblogger következik - a fater volt szemfüles:

Praktikus világjáró felszerelés, benne egy igazi spirituális utazó. Látszott rajta, hogy nem érdekli az emberek véleménye, teljes összhangban és boldogan él önmagával.
...
Én próbáltam a legtisztább tekintetemmel ránézni, hátha észreveszi, hátha megérzi, hátha szóba áll velem. Aztán valami mélységes, néma sóvárgást kezdtem érezni az élete, az életformája után, és mindezt ki is sugároztam felé... De ő nem vett észre engem...

De ő elment, és eltűnt, és elvitte az életét, és már nem ismerhetem meg.

Aranyos poszt amúgy, az ilyen spirituális utazókat meg még bírom is valahol.

 

Régi barátunk, oldalazó gnóm küldte el nekünk még időben a 2009-es Halloween-buli meghívóját - és bár aktualitását már rég elvesztette, még mindig vicces.

Itt az ősz, korán sötétedik. A Schönherzet is borongós árny járja át. Denevérek, fekete macskák és boszorkányok járnak a környéken. De nem kell félni, hisz a Farschang kör a kedvetekért mindezt a Haloween Party keretében ismét egy fergeteges bulivá varázsolja.

Itt a lehetőség, hogy beöltözz és a frászt hozd mindenkire, de a jelmezversenyt is megnyerheted, ahol ezúttal is értékes nyeremények várnak a legkreatívabbakra.

Amennyiben nincs jelmezed az sem baj, a jó zene, az italakciók és a hangulat garantált. Megmutathatod tánctudásod a táncversenyen, vagy ha a szerencsédben() bízol akkor hazaviheted a zsákbamacska mókás nyereményeit.

Ha szomjad után az éhséged is csillapítanád, ezúttal is vár a kajáspult többek között lángossal, kollégista barát áron.

Ha voltál már, akkor tudod mi vár, ha nem, épp ideje, hogy megtudd és egy élménnyel gazdagabban menj haza. Miért ne
jönnél el? Hisz a belépés ingyenes!

Ne feledd, november 2-án hétfőn 21:00-kor megnyitja kapuit a kísértetkastély a Schönherz Zoltán Kollégiumban

Örömmel látom a Schönherz nevét ma már másodszor - bizony, hogy nem csak a bölcsészek hajlandóak a modoroskodásra! Ráadásul ha már amerikai-kelta ünnepeket ülünk, írjuk le helyesen + "kollégista barát", ilyenek.

Mára legyen ennyi - a hetedik résszel hamarosan folytatjuk. Köszönjük szépen mindenkinek a türelmet a hosszú átfutási idők miatt, szerintem megérte várni.

12 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.13. 09:28:09

Már annak idején a szakítóson is megköveztünk minden posztot, amiben csattant a csók (mindig az első csattan).

nézz · http://www.ejatekok.com/ 2010.02.13. 10:20:50

"BuTapesti" ez jó még nem hallotam

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.02.13. 10:37:32

@nézz: pedig a pesti estben sokáig volt grófbalázs modoros comics-ja, a butapest.

egyébként még modoros énblogger suttogo.freeblog.hu/ is. tiszta spiritiszta.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.02.13. 10:48:12

@Bachterman: pécsiként nyilván jól látta a pestieket kívülről:)

lr 2010.02.13. 11:35:21

Hosszú ámokfutási időket olvastam. Ez azért jelenthet valamit.

acidszarka · http://kigondoltam.blog.hu 2010.02.13. 11:38:02

Ez a schönherzes stílus nem annyira modoros, inkább ostoba.

Még egy megamaodoros blog: titokban.blog.hu/

kisebbik rokk 2010.02.13. 15:02:42

Akkor most ideillik egy bizonyos gasztroblog pizzás posztjához tartozó kedvenc kommentem:

"szerintem a nápolyi pizzát nem lehet máshol reprodukálni, más a víz, más a paradicsom, más a levegő. A da lellósat szeretem, de az sem olyan. Amúgy a pizza titka szerintem az egyszerűség, ahogy rádobják a friss bazsalikomlevelet, ahogy meglocsolják olajjal, ahogy megeszed a papírterítőn, félig a járdán ülve, omladozó, átvizesedett falak között. Iszod hozzá a Peroni sört."

Mc_Fly 2010.02.13. 16:23:09

Ilyenkor szégyellem, hogy a BME-re járok:) Nem tudom miért, de sokaknak évek kellenek ahhoz, hogy rájöjjenek, hogy a tanulmányi szenvedéseik saját magukon (és talán a szüleiken) kívül az égvilágon senkit nem érdekelnek, sőt, a folyamatos nyafogásuk miatt csak csökkennek az iwiw-ismerősök, msn-pajtik. Persze lehet sírni, hogy nehéz, de ha világosan kiírják, hogy egy tárgyból 200 óra munka után lehet átmenni, akkor az valószínűleg nem lesz meg 5 óra tanulás után.

Ja, és ha már BME: érdemes utánanézni, hogy ki volt akár a kollégium-névadó Schönherz Zoltán, akár a tér-névadó Goldmann György. Annyit elárulok, hogy nem kiemelkedően tehetséges mérnökök vagy tudósok.

kapucsengő86 2010.02.14. 02:36:52

Áá! : - \ Hadd ne részletezzem, hogy a "sok cseresznyét"-ért mi járna annak, aki le merészeli írni ezt a kifejezést (és ez a butapestre is vonatkozik)... :) Nem értem, hogy mikor jönnek rá az emberek arra, hogy nem vicces és nem szellemes az, ha ezeréves szójátékokkal próbálnak humorosnak látszani. Ennél szerintem még a szintén modorbajnok "kéz és lábtörést" is megbocsáthatóbb. :)
A halloween-partis idézet meg amúgy igencsak találó, egyrészt azért, mert megmutatja, hogy mi válik az emberből 16 órányi (műszaki) rajzolás után (tudniillik egy kultúránktól idegen "ünnep" alkalmával zombinak öltözve vonagló félőrült), másrészt pedig azért, mert ez egy mintaértékű egyetemi buli-beharangozó. Minden egyes egyetem minden egyes buliját (attól függetlenül, hogy bölcsészekről vagy mérnökökről van-e szó) hasonló szöveggel népszerűsítik ugyanis az ügybuzgó szervezők, amit én (végzős egyetemistaként) cseppet gáznak találok... :)

IndaMuncher 2010.02.15. 13:09:40

@Mc_Fly:
"Nem tudom miért, de sokaknak évek kellenek ahhoz, hogy rájöjjenek, hogy a tanulmányi szenvedéseik saját magukon (és talán a szüleiken) kívül az égvilágon senkit nem érdekelnek[...]"

Ezt nem hiszem el, ezek szerint nem én vagyok az egyetlen aki ezt gondolja. Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.02.17. 20:34:49

Tiborom! Szeretném, ha az isten se mosná le rólad, hogy buzi vagy, ezért kapsz tőlem nem tudom, _hanyadszor_ egy Kreatív Blogger Díjat. Semmire nem jó, de tiszteletem jele.

oszkarsag.blog.hu/2010/02/17/kreativ_oszkarsag
süti beállítások módosítása