Olvasói rovat - Az atommeghajtású anyuka

2010/01/22. - írta: Modor Tibi

 

Hácsé interjúja Meszliner Szabinával már publikálása előtt is klasszikus volt - nem csoda hát, hogy Professor Pizka - régi olvasónk - úgy gondolta, folytatja.

A Playmate-ek és szépségversenyzők gyári tartozéka.

A szerepe az, hogy a kislányát a lehető legkevesebb ruhában a lehető legtöbb pénzért mutogassa. Ő maga a Pusztaröttyentői Csapájev TSZ-ből vagy a XXXIV. kerületi panelból nem jutott el a világhírig. Újkorában dögös, homokóra alakú, babaarcú lány volt, középiskola után jöttek a munkás hétköznapok és egyszercsak hozzáment Lajoshoz, a macsó traktoroshoz. Aztán jött a gyerek. A homokórából előbb cselló, majd nagybőgő, végül pedig lamantin (Trichechus manatus) lett. Lajos alkoholista lett, elváltak, majd a májcirózis elvitte. A TSZ könyvelői állásnak a TSZ-szel lett vége, azóta előbb biztosítási ügynökként, majd a lánya managereként dolgozik.

Szabina, a lánya jó géneket örökölt. Lajos is mutatós fickó volt újkorában, ráadásul nem hajlamos hízásra. Azért Szabina kellemesen telt kebleket növesztett, de megműttette az anyuka sugallatára, hiszen zeker is zeker - ahogy a művelt flamand fogalmazna.

A lánya életének egyetlen értelme, célja és eszköze. Amikor kiderült az óvodában, hogy vékony és babaarcú, elvitte a gyerekmodell-stúdióba és beadta dzsessz-balettre. A néptáncos, versmondóversenyes, németszakkörös szubkultúrától anyatigrisként védelmezte, nehogy valami szőröslábú bölcsész legyen a lányból, mint Krammbergerék lányából, aki most valami világvégi iskolában német-tesi szakos tanár. A dzsessz-balett mellett jött az RSG, meg az egyre több szépségverseny. Minden versenyén ott állt a lánya mögött és rettenetesen elverte (vigyázva, nehogy kék folt maradjon) ha mindenféle fiúkkal akart összejönni.

Szabina 13 éves volt, mikor elvitte nőgyógyászhoz, ugyanakkor a lelkére kötötte, hogy akárkivel nem szabad összefeküdni. Minden versenyre tudományos alapossággal készült fel. Megtudta, hogy melyik bolt tulajdonosát kérték fel zsűri elnöknek, hogy néz ki a szeretője, Szabina még hajszínt is váltott, ha kellett.

Ahogy a lány 16 éves lett és éledezni kezdtek a hormonok, anyuka elkezdte körbehordozni a verseny előtt. Félreértés ne essék, már korábban is versenyenként 15-20 órát töltött smúzolással, vitte a lányát, összetegeződtek a fotósokkal, sminkesekkel, a zenészekkel. 16 éves korától azonban megmondta a lányának, kivel kell kedvesebbnek lenni. A súlyponti zsűritagoknak meglebegtették a lehetőséget, hogy nemcsak megtekintésre van kitéve Dr. Szarkafalvay Kálmán sebész főorvos úr referencia munkája, hanem létezik az a helyezés (az első) amiért Szabina elfogadja a meghívást görögbe, a zsűrielnök yachtjára. Ekkor kellett Szabinának kidobni Zsoltit, aki tizennyolc volt és az apja melletti munkából akkoriban jött össze neki egy tizenhét éves Golfra. Nem égetheted magad ilyen szakadt tragacsokban, lányom - mondta, és valóban: a megnyert Puntóval csak ritkán szaladgált, mert a szalon tulajdonosának a fia egyre gyakrabban tűnt fel a háznál az Alfával. Ekkor ügyvédet fogadott az atommeghajtású anyuka, és áttekintették a szerződéseket: innentől kezdve lett a Fingató Zabpehely, a Pitscha ruhamárka és a Bauch&Geld Golf Resort Klub reklámarca, hároméves szerződéssel.

Közben persze Pestre költöztek, és jött a Playmate-választás. Ezt a külsőségek ellenére úgy kell elképzelni, mint a feketeöves atommeghajtású anyukák élet-halál harcát. Mestervágással nyert hősünk. A többi anyuka Jean-Francois Salive urat, a lap francia divatigazgatóját környékezte, gondolván, hogy a külföldi szava dönt majd a zsűriben. Azonban atommeghajtású anyukánk jól tudta, hogy a LeBorult Szivar és Konyak Nagyker Zrt. tulajdonosa abban az évben már vagy hatmillióért vett hirdetést a lapban, ezért valószínűleg kedvezni akarnak majd neki. Szabina egy kólát fogadott el, miközben anyukája egy másik asztalnál egy presszót három órán keresztül szopogatva figyelt.

A verseny megnyerése után Szabina természetesen szerződést kötött a céggel, és kapott egy Audit. A bulvárlapokban viszonylag kevéssé kapták fel az ügyet. Az egyéves szerződés lejártával a szerelemnek is vége lett és jött a végső fázis, a celeb pasas becserkészése. A TV8 csatornán műsorvezető-producer Józsefre esett a választás. Ezt már teljes gázzal hozta a bulvársajtó, és amikor Szabina megszülte a kis Józsefet, alig hat hónappal az esküvő után anyuka elégedetten dőlt hátra. Már csak hetente tartott egy-két eligazítást a lányának. Aztán novemberben, tíz év után először, virágot vitt Lajos sírjára. Majd a papás-mamás-kicsiszabinás fotókat ötmillióért eladta az egyik újságnak, előkészítendő a szabina-józsi-kicsijózsi sorozatot.
 

És mibe, hogy Szabina nyilatkozatai szerint anyukája a legjobb barátnője, és minden titkukat megosztják egymással...

111 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maxim_Isayev 2010.01.22. 07:48:39

Gyáááá, elsőőőő!!!

Ez baró volt: "A homokórából előbb cselló, majd nagybőgő, végül pedig lamantin"

Az mi a rosseb, hogy "zeker is zeker"?

Nyúlcipó 2010.01.22. 08:03:01

elolvasás után tetszetősnek találás, sokat röhögés, szóval jónak levés
:)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.01.22. 08:27:34

istenem, de undorító dolog is a gyerekével kompenzálós szülő. az ilyet egy hét fejbelövésre, majd 24 órás felnégyelésre ítélném.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2010.01.22. 08:36:32

Zicher ist zicher...

Istenem, mi lenne velünk bulvár nélkül?

OmegA404 (törölt) 2010.01.22. 08:46:12

ez nagyon sül...
tán sociologus vénád van?

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.01.22. 08:49:43

Ez kurvajó lett, gratulálok.
Valami hasonlón filóztam reggel az ágyban félálomban, hogy 2 kollegína arról beszél a müszakban, hogy a nagyobbik lányuk hova jár angolra, de a kisebbik gyereket meg nem kell félteni, az olyan mint az apja. a jég hátán is megél. De a Dóri, azt rugdosni kell, mert nem csinálja, elül.

Tarkin kormányzó 2010.01.22. 08:59:15

van ám ilyen apuka-fiú viszonylatban is. futbalapukák pusztuljatok!:)

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.01.22. 09:16:45

és ez még a jobbik eset, ha szabad ilyet mondani. mert sokszor szegény kislánynak sincs különösebb kvalitása, de anyuci miatt muszáj minden hétvégén ott lenni a Miss Aranykalász TSZ választáson, vagy a junior másodosztályú akrobatikus r'n'r OB elő-előselejtezőjén.

molnari 2010.01.22. 09:22:05

a poszt tényleg zseniális! gr.

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.01.22. 09:24:46

@Tarkin kormányzó: középiskolai osztálytársam volt ilyen "életstílus-focista", keresztapjában tisztelhettünk egy híres-hírhedt válogatott hátvédet. nagyjából annyira tudott focizni, mint minden 120 kilónál vékonyabb srác a suliban, de gondosan ügyelt rá, hogy ő igazolt focista legyen. BLASZ II-es csapat, heti 5-6 látványos edzés ("tanárnő el kell mennem az utolsó óráról, 2-ig van sportkórház") és "sportemberi" életvitel ("áhh nem ihatok, holnap bajnoki a Kelenföldi Erőmű B ellen"). emellett semmi élete nem volt, minden nap suli után estig edzés, minden története vagy élménye így kezdődött: egyik csapattársam...

nyekk 2010.01.22. 09:29:16

De nem semmik az ilyen remény beli celebpalánták lehúzására utazó méregdrága kurzusok sem, ahol az a csúcspont, mikor a lázasan készülődő gyermekeket mintegy véletlenül meglátogatja a Szomszédok teleregény huszadik epizódszereplője, megsímogatja a kislányok buksiját (meg a fenekét) közli, hogy mindennel nagyon meg van elégedve.
Ettől aztán bepárásodik az anyukák bundabugyija, rögtön a művészvilág bennfentesének érzik magukat, és hetekig arról megy a közbeszéd, töviről hegyire, hogy mindez hogy történt. (Saját tapasztalat, atomhajtású jégtörő szomszédasszonnyal)

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.01.22. 09:32:05

@nyekk: www.csukamonika.hu/iskola.htm

"A médiában is többször megfordultak már:

RTL Klub TV
BP TV
ATV
SATELIT TV
SZÍV TV
M-SAT TV"

Styxx 2010.01.22. 09:44:25

Aaa, nagyon jó, gr.
Pitscha ruhamárka :-))) az egyik kedvencem a posztban.

Kelemen anyuka, watch and learn,habár most már késő, majd az unokával.

5-10 év múlva Szabi országos cimbije lefogadom ,hogy ne más lesz, mint Fásy Zsülyke.

Együtt tolják majd az énblogjukat szaby&zsuly.sztoryblog.hu

aerobikzona · http://aerobikzona.hu 2010.01.22. 09:47:31

nagyon ütnek a termék- és cégnevek! :)))

El Topo (Sgt. Elias) 2010.01.22. 09:47:56

Hohhhó! Kurva jó poszt!
Van egy hmmmm... távoli ismerősöm, aki pontosan ezt csinálja. Mivel a kislánya izé... nem annyira szép, a fiával.
Már amikor három éves volt a kissrác, körlevélben üzent, hogy legyek szíves mindennap szavazni a fiucskára a boon.hu szépségversenyén.
Azóta a kisfiú (ha jól számolom most olyan nyolc éves körül lehet) modelliskolába jár, meg minden hétvégén divatbemutatókra. Meg valami helyi színitanodába is.
Meg még olyan huszonötféle különböző dologra hurcolja, minden áldott nap azt a szerencsétlen kiskölköt.

KeD 2010.01.22. 09:53:06

Hallottatok már a Megasztárból a kis Tóth Lüszi anyukájáról???
Más a műfaj, de azt hiszem az az atommeghajtás netovábbja.
Az alsó tagozatos kislánnyal együtt beköltözött a HÁZba.

És ez valóság, nem egy sztereotípia!
Jó volt, hajrá Szabina-anyu!

Smacika 2010.01.22. 10:00:42

Anyám! Ez überfain. Pitscha, Lamantin, micsoda nevek és hasonlatok! Zsírkaraj a cucc.
Ráadásul Szabinánk 22 évesen már varratta az arcát amit a 4-5 éves korától rákent kenőcsök-alapozók-púderek hazabasztak.
@KeD: Na azt a nőt b.sznám pofán egy malteroslapáttal. Kezdve azért, hogy Lüszinek nevezte el a gyereket, bezárva azzal, hogy díszmadarat csinált belőle.

Smacika 2010.01.22. 10:05:36

@KeD: A Tóth vezetéknévhez, meg úgy alapvetően a magyar nevekhez olyan szinten passzol a Lüszi, mint az angol trónörököshöz passzolna a Bendegúz, vagy a Piroska.

memph 2010.01.22. 10:06:45

OFF: A Csuka Mónika oldalon ez a mondat visz mindent: "Sokat szerepeltek a fővárosban, vidéken falunapokon, az ORFK roud-showban, nyáron a Balaton körül , sőt még Szlovéniában is jártak egy Lenti-i fellépést követően. Nagy örömmel vállalnak felnőtt és gyerekműsorokat is."

Bárzongorista · http://www.pecsibalazs.hu 2010.01.22. 10:16:05

@El Topo (Sgt. Elias):
Erről nekem Süle jut az eszembe a Keménykalap és krumpliorrból. Napokig szedte ki utána hajából a vízhullámot.
Hehehe :))))

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.01.22. 10:27:51

Ez nagyon üt! Jó írás, nagyon átjön belőle ez a semmiért mindent ide életforma hangulat. Sajnálom amúgy az ilyen embereket, de sajnos tele a világ ilyen Szabinákkal. Csak beléjük ne fusson az ember mert nagyon megszívja férfiként.

Palmer Eldritch 2010.01.22. 10:34:24

Kimaradt!!
A gyereket be kell íratni a tv2 akadémiára!
Csak így teljesedhet ki, később "képes lesz" baba-mama műsort vezetni és nézni okosan a kamerába.

Szalacsi_Dezső 2010.01.22. 10:38:39

Ez pont ráillik a Pretzinger Kitty anyukájára. Innen is csókoltassuk. :-)

lr 2010.01.22. 10:58:21

Hajaj, és akkor most idegyűlnek majd a sértődött pléjmétek? [Számító vigyorral dörzsöli a tenyerét]

"Kérj cicit ballagásra!"
(Csak aztán nehogy Lenti-i legyen!)

Zorita 2010.01.22. 11:08:51

@lr: gondolod, idegyűlnek? :))
"Nem értem miért kell gúnyolódni, csak az irigység beszél belőletek, de nem érdekel, az ilyen emberek, akik a saját anyjukat is nevecség tárgyává teszik, azok csak maradjanak meg a maguk szintjén, csak száni tudom őket, majd ha annyi pénzed lesz, mint nekem, akkor gyere és röhögj az anyámon, igenis kemény munkával küzdöttem fel magam oda ahol vagyok, nem érdekelnek a beszólogatásaitok"
(csak hogy korábban már elhangzott költeményeket ne pészteljünk be ismételten)
vagy hogy?

Szalacsi_Dezső 2010.01.22. 11:11:54

@Zzz_: "kemény munkával küzdöttem fel magam"
szlengblogon azt jelenti, kemény faszokat szoptam le azért, hogy ide jussak.

Zorita 2010.01.22. 11:15:44

@Szalacsi Dezső: valami ordenárét akartam erre felelni, de én mégiscsak eltartott kisujjal szoktam teázni :D

Smacika 2010.01.22. 11:18:25

@Zzz_:
Na ez igen.
"Nem értem miért kell gúnyolódni, csak az irigység beszél belőletek, de nem érdekel, az ilyen emberek, akik a saját anyjukat is nevecség tárgyává teszik, azok csak maradjanak meg a maguk szintjén, csak száni tudom őket, majd ha annyi pénzed lesz, mint nekem, akkor gyere és röhögj az anyámon, igenis kemény munkával küzdöttem fel magam oda ahol vagyok, nem érdekelnek a beszólogatásaitok"
Csak nekem sérti a jóízlésem az abszolút balfasz fogalmazásmód?

Szalacsi_Dezső 2010.01.22. 11:20:43

@Zzz_: Én kérek elnézést! :-))
Hiszen én is késsel, villával eszem a bundáskenyeret!

Smacika 2010.01.22. 11:21:39

@Szalacsi Dezső: "kemény munkával küzdöttem fel magam"
Ez az átlagos ember szótárában, mai celebekkel egy mondatban említve, kábé annyit tesz: "Büdös kurva lettem, de nem bánom, mer' kurva sokat keresek!"

Smacika 2010.01.22. 11:23:07

@Zzz_: Különben melyik celebünk nyilatkozta ezt?
Vagy csak saját kútfődből merítetted eme csodaszép kijelentést?

Dr. No 2010.01.22. 11:23:41

@El Topo (Sgt. Elias): Igen, kiejtése: rúd-só. Gondolom, ebben a formában már érthető, miről van szó. Csak az a furcsa, hogy az ORFK szponzorálta. No de a mai világban már semmin sem szabad csodálkozni.

nyekk 2010.01.22. 11:27:52

@Zzz_: Teázni, és f.szt fogni...

nyekk 2010.01.22. 11:29:28

@Dr. No: Nem zsanettnak hívták véletlenül, akit az ORFK (Rebisz) mondjuk úgy "szponzorált"?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.01.22. 11:33:04

@Szalacsi Dezső: Én FRANKÓN késsel-villával eszem a bundáskenyeret...

(németesek? bauch&geld?)

égafater 2010.01.22. 11:40:50

jaj.

megint egy fájdalmasan jó poszt.

én komolyan el tudok szomorodni ezeken.

Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2010.01.22. 11:45:26

anyukához adalék: amint kislánykája egy pillanatra is kikerül a figyelemből (vagy épp új lemez/naptár/cicanaci-kollekció jelenik meg), azonnal kell egy anyalánya riportot készíteni vmelyik tévés "magazinműsorba". Együtt vásárolgatás, együtt főzőcskézés, együtt fitnesselés - általában anyuka ilyenkorra lamantinból viszonylag jól karbantartott, de közönséges divatmaca-ötvenessé lép elő. Szintén nagyszerű alkalom a szereplésre a karácsony ("Szabina és mamája még mindig őrzik a nagymamitól örökölt díszeket - intim fotókkal!"), a húsvét ("Szabina és édesanyja együtt várták a locsolókat - vicces fotókkal!"), vagy a Valentin-nap ("Szabina szingliként sem magányos - édesanyjával utazott Tunéziába!")

Palmer Eldritch 2010.01.22. 11:48:10

@Zzz_: Remélem gyűrű is van rajta :)

Smacika 2010.01.22. 11:50:39

@Dr. No: Mi ebben a furcsa? A hülyéket hülyéknek kell szponzorálni.

IndaMuncher 2010.01.22. 11:54:16

Elképesztő poszt komolyan.
"Pitscha" "LeBorult Szivarvég"
Zseniális.

Smacika 2010.01.22. 11:57:13

@Virgogirl: Esetleg: "Szabinát fájdalmasan érintette, hogy akit élete párjának választott, most másik híresség mellett vélte megtalálni a boldogságot, de mint a riportból is kiderült, nem haragszik vetélytársára."
Persze Szabina és fajtája sosem egy egyszerű pasit választ, hanem mindig olyat, aki maga is médiapozitív. Ha már Szabina nem kell a médiának, legalább a pasija miatt-mellett azért feltűnhet a VIP sátorban, illetve a tévéképernyőn.
A végkövetkeztetés tehát: Szabina és a pasija általában Tajgetosz-pozitív.

ljungberg 2010.01.22. 11:59:51

Hogy lehet ennyire pontosan telibe találni? Ez úgy hibátlan, ahogy van. Kajakra előttem van az egész sztori. Egy Hajdú Péter-féle gyökérrel össze is kötheti az életét... A fotózásokon az nem kurvás, hogy pucsít, meg fullra kiteszi a kebleket, de mikor bugyiban szét kellene tenni a lábait, sírva omlik férje karjaiba, aki eztán megmondja a tutit, meg hogy kivel szórakozzanak... (Anya szerepének totális átvétele) Jah, a főhős ezt a szakaszt hamar meghaladta, nem holmi FHM-mel nyitott...

Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2010.01.22. 11:59:56

@Smacika: és persze "Anyu mindig megvigasztal, így a szakítás után is neki mondtam el, ami bántott. Csak azt válaszolta, hogy nem akar beleszólni az életembe, és azt szeretné, hogy én boldog legyek, de a kutyából nem lesz szalonna a pasikra is igaz..."

El Topo (Sgt. Elias) 2010.01.22. 12:20:14

@Szalacsi Dezső:

Autentikus forrásból tudom, hogy kemény faszt szopni nem kemény munka. Vén pénzeszsákok petyhüdt futyegőjéből kicsiholni az előrelépés lehetőségét, na az a valami! Meg ahhoz kell gyomor!

puszinyuszi 2010.01.22. 12:35:14

Sirok a gyonyortol!!! Koszonom!
Kulon pont a zeker is zeker-er es udv Flandriabol!

2010.01.22. 12:46:08

én csak azt nem értem, hogy a hangszerek után hogy jött a vizitehén hasonlat.
kakukk tojás

2010.01.22. 12:50:16

Nem jut eszembe a film címe:

az amereikai színésznő hasonló anyukája végül is elvágott torokkal végezte.

darkmirjam 2010.01.22. 13:26:23

Naon kafa poszt lett.

És beztos van anyukának "Hajrá Szabina!" feliratú póló rávasalt fotóval. Fontosabb versenyekre többet is visz, különböző méretekben.

darkmirjam 2010.01.22. 13:31:37

Vagy, hogy határon kívül is értsék "Sabina Is The Best" feliratú. Esetleg a Love szó, egy nagy piros szív és Szabina frappáns kombinációja.

isti77 2010.01.22. 13:47:31

Ez nem Sarka Katáról szól?

mocc 2010.01.22. 13:53:07

Kötözködnék a posztolóval, szerintem a lamantin egy nagyon kedves és bájos állat, ellentétben atommeghajtású muttival. A többi egyébként annyira üt, hogy konkrétan Szabinát ismerek ebből a típusból! Anyját eddig nem vágtam, de most már vannak elképzeléseim. Köszi!

ljungberg 2010.01.22. 14:03:57

@isti77:
Esélyes. Nekem is ő ugrott be elsőként...
Jah, ezt már kifejtettem:)
Ultra gáz! Alap, hogy a kiválasztott faszinger a magyar média egyik üstököse legyen, de min. szoros kapcsolatot ápoljon vmelyik ker. csatornával...

Fapuma (törölt) 2010.01.22. 14:06:07

nagyon fasza, lajkolom a temat, de van benne egy kis tores a szoroslabu bolcsesz resznel konkretan. ki latott mar olyat? hooooo!

bolcseszek ide gyuljetek a verszagra!

hianyolom a szereplok foldrajzi helyhez koteset, peldaul arrol ertekezni hogy budaiak-e, veletlenul...

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.01.22. 14:11:32

Az ilyen atommeghajtású menáger-anyukákról mindig a sport-anyukák jutnak eszembe. Onnan meg mindig az egykori felsőszomszédomra asszociálok. Szép család: apuka, anyuka, kisfiú, kislány. Szerényen éltek. Valamilyen oknál fogva beíratták a kislányt szinkronúszásra. Anyuka hordta évekig a kislányt, a kispadról szurkolt, figyelte minden mozdulatát. Az edzőnek is. Egy idő után annyira profinak érezte magát (!), hogy ő lett a lánya edzője. Hajtotta ezerrel, de ment is a csajnak. Az egyik legnagyobb fiatal magyar tehetségnek tekintették. A lány kamaszodott, cirka 16 volt, amikor egy napon felakasztotta magát. Profi volt, nem bízta a véletlenre, a neten utána nézett a halálbiztos csomónak. Meg, hogy ki mikor ér haza, hogy ne is tudja megúszni. Megtalálták a naplóját, amiben leírta, mennyira unja az életét, az edzéseket, a vizet, és azt a kilátástalanságot, ahogy a szülei is élnek, és hogy ő ezt nem fogja végigcsinálni.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.01.22. 14:17:02

@Krisztinca:

Hát ez nem egy kimondott habostorta, de életszagú.

Maxim_Isayev 2010.01.22. 14:17:58

@Krisztinca:
Óh, bassza meg micsoda szar élet. A kislányt tudom sajnálni, anyát nem.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2010.01.22. 14:22:05

@El Topo (Sgt. Elias): @Maxim_Isayev: tudom, ez nem egy humoros tematika, de azóta is ütném az összes anyukát, aki erőszakosan tolja a gyereket szépségversenyre, fotózásra, sportra, 6000 szakkörre, nyelvtanfolyamra... mind megmutatnám neki a leányzó emlékoldalát. És nem az egészséges "fejlesszük a gyereket" típusra gondolok, hanem arra, aki mellett nem kap levegőt a gyerek, nincs ideje játszani, gyereknek lenni, stb.

aribeth 2010.01.22. 14:25:20

@Krisztinca:
Jajj.

A ribancnevelőkről és a sportanyukákról még azok szoktak eszembe jutni, akik mindenáron Nobel-díjas fizikust, Darth Sakknagymestert, nyelvészistent vagy egyéb zsenit próbálnak a gyerekükből nevelni. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy hol a határ a gyerek képességeinek célirányos, humánus, következetes kibontakoztatása és a spártai droidképzés között.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.01.22. 14:37:32

@aribeth: Amikor a gyerek rájön, hogy 19 éves, három nyelven beszél a magyaron kívül, számos verseny nyertese, hangszeren játszik, teniszezni és társastáncolni is tud (bár utál és nagyon rosszul csinálja), satöbbi, de Pestre kerülve körül van véve fiatal felnőttekkel, miközben ő még gyerek. Nagyon okos, vizsgákon lazán átjutó, egyetemet nagyon unó...gyerek.
Na az ember akkor gondol csúnyákat a szüleiről.
Aztán pár évvel később rájön, hogy voltaképpen csak olyan nevelést kapott mint amilyet száz évvel korábban még minden úrigyerek (kivéve huszárezred), és hogy ezt kb a hajára kenheti, mert a többség általában azt sem érti hogy mit beszél.

Na de hagyjuk a személyes frusztrációkat...

btw te ezzel a nickkel nem fordultál elő az index fórumban (annak is az antiabortusz aktivistákat hergelő részében?)

Smacika 2010.01.22. 14:59:28

@aribeth: Vannak már direkt erre szakosodott nevelőintézmények, ahol a gyerekeket már csecsemőkorban zseninek nevelik, neveltetik a szüleik. Sőt az usa-ban milliárdos üzlet ez.
www.fn.hu/archivum/20041102/zsenikepzes_csecsem_337_knek/

aribeth 2010.01.22. 14:59:34

@Professor Pizka:
A három nyelv elsajátítása (esetleg az olimpiai arany + juttatások vagy a tudományos karrier) miatt igazán nem panaszkodhat a gyerek, a megszokott szocializáció hiánya viszont tényleg problémát okozhat a későbbiekben.

De. Néhány hónapig írtam a topikba, érdekes volt, aztán visszavonultam a természetes közegembe, a világtól elszállt kultúra részlegre.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.01.22. 15:09:06

@aribeth: akkor mi találkoztunk a fotocella kávézóban saccperkábé négy éve :-)

Erzsebet 2010.01.22. 15:13:57

Az ismeretségi körömben is van ilyen. Fiam egyik ált. sulis osztálytársnője, óvónő mama és vidéki vállalkozó papa lánya. Elég gyenge tanuló volt, többször is megbukott, valahogy mégis leérettségizett. Fiatal kora óta részt vett a szülőkkel bálokon, társasági eseményeken. Tellett drága sminkre, estélyire. Egyik helyi újság hirdetett anya-lánya szépségversenyt. A modoros nevű Cintia nyerte meg a mamájával. Nővére is olyan kaliberű volt, de a verseny idején kisbabája született. Az anya is helyes, de nem kellett volna enyhén moletten, miniben, szőke loknis frizurával pózolnija. 47 éves volt, cicije kilógott a dekoltált ruhából. Brazil utat nyertek. Amikor találkoztam velük, gratuláltam. A lánynak nem lett karrierje. Az óvodában gályázik az anyja mellett, pasik is kerülik. Az ilyen végül egy idős faszingerhez megy hozzá, akik finanszírozza a luxus életét.
v

Pál a postoló · http://autostat.hu/magazin 2010.01.22. 15:45:00

jégmamák és teniszpapák...istenem :)

cd-r 2010.01.22. 15:49:21

az atommeghajtású anyuka egyértelműen Martens pozitív kategória.

cd-r 2010.01.22. 15:57:05

szerencsére ennek a típusnak csak a light megfelelőjét ismerem, azaz azt az anyukát, aki néptánctól kezdve a nádihegedűn keresztül egészen a wing-tsun kungfu-ig 600 féle órára járatja a szerncsétlen gyereket, "hátha valamelyik bejön" alapon.

2010.01.22. 16:43:24

@Professor Pizka: mindig ez van, ha a gyerek letölti és kimásolja az anyjának, a címet már luta ráírni.

2010.01.22. 16:44:40

@Erzsebet: és ez még a jobbik eset

2010.01.22. 16:46:11

@mocc: igen, igazad van, szerintem is sértés egy lamantinnak a hasonlat.

2010.01.22. 16:51:14

@Krisztinca: és a mama, nem tanulta meg a csomó kötés technikáját?

Erzsebet 2010.01.22. 17:32:50

Futballista szülőkről és csemetéikről is tudnék kommentelni, de ez nem téma most.

L'eau fasse · http://intogyujtemeny.blog.hu 2010.01.22. 19:21:43

lol bazzeg pont tegnap láttam Sea Worldben lamantint, aka. tengeri tehenet, el tom képzelni az anyukát :D

vincere 2010.01.22. 19:31:49

@memph: anyám! ezt copy-paste-tel raktad ide, tehát eredetiek a hibák?!
beteg ez a világ, komolyan. nagyon jó lett a poszt!
nem tudom, láttátok-e a Little Miss Sinshine c. amerikai filmet, na az a gyerekszépségversenyek világát figurázza ki, nagyon jól :-))

vincere 2010.01.22. 19:46:18

a posztról eszembe jutott még a díszpicsa Rubint Réka, láttam vele egyszer egy interjút. a beteg elveit a lányába is szépen beleneveli, arról beszélt, h. a hülye kajáival eteti a gyereket is, mert ugye ő (a kislány) se akarja, h. kövér lány legyen belőle...

szliper 2010.01.22. 22:17:01

"Aki kurvának áll, az ne sírjon, ha basszák"

trash E46 2010.01.23. 02:07:36

hát ez hatalmas...

nem vagyunk rá méltók...

lr 2010.01.23. 04:04:00

@Zzz_:így valahogy. :D

@Fapuma: sztem a Békásról és/vagy nagyonvidékről feltörés sokkal szebben illik a történetbe.

@aribeth: aki ezt a határt 1énenként megtalálja, azt pedagógusnak hívják. (Figyelem, az ok-okozati összefüggés visszafelé nem feltétlenül áll meg!)

@Professor Pizka: +1. Főleg ha pl. még 1 haláleset is belerondít ilyenkor az addigi idillbe, oszt ott állsz, mint fasz a lagziban, h a kkkor most mihez kezdj.
Na de a remény hal meg utoljára, hogy egyszer még lesz valami gyakorlati haszna is a versenyló-nevelésnek. (Nem.)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.01.23. 16:20:48

@lr: mint pedagógus mondom, a pedagógusok nagy része sajnos nem igazán alkalmas erre a feladatra. Meg úgy általában semmire. Náluk csak a szülők alkalmatlanabbak:)

Hzsozsó 2010.01.23. 17:18:20

Ezek a szituk mind arról szólnak, hogy sikertelen szülők akarnak mindent bepótolni szerencsétlen kölkükön, a kis nyomivá lett gyerek meg egyszerűen megfullad az idióta ősök mellett.

Mc_Fly 2010.01.23. 17:26:57

@L'eau fasse: másodnick, hupákolás?:D
nézz be a modoros budai lakos témába, a kommentek vége felé méretes droidot sikerült kiugrasztani a bokorból:D

intizar 2010.01.23. 19:53:46

Homkóra - cselló - nagybőgő - lamantin...
KÖSZCSIII!

@ndtomas 2010.01.23. 21:00:11

joe jackson az atommeghajtású anyuka apuka megfelelője miután kifacsarta előző művét, most a jacko-gyereket vette kezelésbe, elperelve anyjuktól, hogy nála jobb kézben lesznek. az a bíróság, aminél ez sikerülni fog: "minek nevezzelek?"

csak egy példa a mai hírekből, az igazi anyuka milyen: www.lifenetwork.hu/lifenetwork/20100121-sajat-edesanyja-tudejevel-elhet-tovabb-a-magyar-kisfiu.html

lárvalányhaj 2010.01.23. 21:17:43

@@ndtomas:

joe jackson annyira atommeghajtású, hogy a hírek szerint egynémely lányát meg is erőszakolta párszor...

@ndtomas 2010.01.23. 23:08:54

@lárvalányhaj: biztos vagy benne,hogy csak a lányokat? ;) ez már igazi övön aluli fazon: egy atommeghajtású tengeralattjáró

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.01.24. 09:51:54

@vincere: A szigetes interjút nem láttad? Az még betegebb volt.

Abrash1965 2010.01.24. 13:14:14

Sportpoapa ügyben: cimborám fiatal korában teniszezett a szülői nyomásra. 18 évesen lelépett otthonról, elege lett.
Más kérdés, hogy valószínűleg a tenisz alapozta meg a beton fizikumát (amúgy nem teniszező alkat, hanem mokány erőember)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.01.24. 14:10:15

Ez de jó volt!

Tényleg dzessz-balettre járt minden kiskorú cafka. Ők voltak azok, akiknek az átkos végén már nem piros tornadresszük volt, hanem lila és rózsaszín, és persze nem pamut, hanem "lasztex". Persze belőlem is az irigység beszél.

@Hzsozsó:
Sok gyerek tönkremegy valóban. De - ha jól értem - ez a poszt arról szól, aki megcsinálja. De mit is?

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2010.01.24. 15:16:28

Kedves Posztíró!

:)

Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula
a BME mérnök-fizikus szakának V. éves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon, osztatlan, kredites képzésben, nappali tagozaton, államilag finanszírozott helyen (ANÁ)

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.01.24. 22:32:14

Gyerekkoromban mindig sajnáltam azon kortásaimat, akik a következőképpen néztek ki:
Háton iskolatáska, egyik kézben a földet súroló tornazsák + hónalj alatt valami labda, másik kézben hegedűtok. :)

Én mentem haza délben, ezek meg még mentek SZOLFÉZSra, németre, foci/kosár/úszás/karate stb. edzésre.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.01.25. 08:41:04

@misbelief: a szolfézst a mai napig nem tudom mi, pedig az asszony már egyszer elmagyarázta. nálunk a z (mint zenei) évfolyam járt mindig ilyenekre.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.01.25. 09:07:00

@Bachterman: olyasmi mint az orvosoknál az anat, a közgázon az anál, a jogon a róma. Szükség van rá, meg alaptárgy, de attól még mindenki nagyon utálja. A népesség húsz százalékának zsigerből megy, a többibe vasdoronggal se lehet beleverni.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.01.26. 09:40:54

@Professor Pizka: aha. szóval alapdolog. én a 80-ba tartozom akkor.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.01.26. 13:38:11

@Bachterman: én is a 20%-ba csak nekem évekig próbálták tanítani. aztán feladták és nem lettem zenész :-)

hayamushka (törölt) 2010.03.21. 11:14:10

@ljungberg: Hajdú Peti már összekötötte az életét egy ilyennel, csak azt Katinak hívják. Gondolom az ő anyukája is hasonlóképp nyomatta kicsilányát anno.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.04. 14:42:52

vááááááááááááá

Kor: 20 éves

Méretek: 175 cm 83/62/93

Matus Mónika Mogyoródon él édesanyjával, Két testvére van, a nővére 20, a bátyja 18 évvel idősebb, mint ő. Anyukája 42 éves volt, mikor született, ezért a lány nagyon becsüli, hogy ennyi idősen is bevállalta őt és felnevelte. Idősebb testvérei révén 1 évesen már nagynéni volt. Nagyon szoros a kapcsolat az anyukájával, ő a legfőbb kritikusa, divattanácsokat is ad neki, mindig hallgat rá, szerinte a jó ízlését is tőle örökölte.

A 20 éves lány a Heller Farkas Főiskolán első éves turizmus-vendéglátás szakirányon, de szívesen tanulna kozmetikusnak. Angolul és németül alapfokon beszél.

Nagyon szeret moziba járni, de ki nem állja a romantikus filmeket. Hobbija a sport, tánc, modellkedés. Legfontosabb az életben a családja, de szeret utazni, imádja a napsütést, gyrost és az olasz kajákat.

Ez az első komoly szépségversenye, 14 évesen az Ifjúsági Magazin tini szépségversenyén nyert egy londoni utat. Nyolcéves korától tizenhét éves koráig táncolt, kortárs táncot és színpadi táncot.

Bandibacsi34 2011.08.20. 12:11:48

REload
"
velvet.hu/trend/2011/08/19/tupirozott_haju_fehernemut_viselo_gyerekmodellek_miatt_kritizalnak_egy_francia_markat/

12 évesen bikiniben pózolt, 15 évesen teherbe esett
080702 soya lead

Ha már a gyermekmodellekről van szó, meg kellett említenünk a 15 éves Soya Keaveney esetét is. A brit tinédzser 12 évesen már büszkén feszített bikinijében, és a róla készült fotókat édesanyja fel is töltötte az internetre annak reményében, hogy így majd jó kezdőlökés lesz lánya modellkarrierjéhez – írja a Daily Mail. A büszke szülő még azt is megengedte gyermekének, hogy fiatal kora ellenére műkörmöt csináltasson és piercinget rakasson a köldökébe. Soya Keaveney 2008-ban még a Closer magazinba is bekerült, ahol a kissé szexi fotókhoz mellékelt cikkből az is kiderült, hogy a kamaszlány szorgalmasan fogyókúrázott és edzett, mert szeretett volna olyan jól kinézni, mint példaképe. „Egyesek szerint a róla készült fotók túlzottan dögösek, szerintem nagyon bájosan néz ki. Remélhetőleg a képek majd segítenek beindítani a modellkarrierjét” – nyilatkozta az édesanya, aki szerint lánya semmilyen intim részletet nem mutatott meg, pontosan ennyit láthat az is, aki a strandon fut össze vele.

Nos, a modellkedést egy időre fel kell függesztenie a 15 éves lánynak, ugyanis éppen első gyermekével várandós, januárra van kiírva. „Nem értem, hogy mi a probléma. Ha valaki teherbe esik, akkor nem jelenti azt, hogy egy lotyó, főleg, ha egy olyan ember gyermekét hordja a szíve alatt, akivel már régóta él kapcsolatban” – írta Facebook-oldalán Soya Keaveney, aki egy UH-felvételt is feltöltött születendő gyermekéről."
süti beállítások módosítása