Olvasói rovat - Elvált szülők drogos gyereke

2009/12/17. - írta: Modor Tibi

A mai - szerintem ismét klasszikus, top 5, stb. - írást A. küldte be, ehhez nem kell semmilyen bevezető.


 

Elvált szülők drogos gyereke

 

a, Férfi, és a jólszituált fajtából).

Általában arról a helyzetről van szó, amikor mindkét szülő külön-külön is tehetősebb vagy egyenesen kőgazdag, és a semmirekellő kölküknek már 17 évesen saját lakása, de minimum saját kocsija van (amit rendszeresen össze is tör). A szülők meg felváltva versenyt tömik pénzzel, mert így kompenzálják a nemtörődömségüket, hogy egyáltalán nem foglalkoztak se a gyerekkel, se egymással.

Mind a ketten külön karriert építettek, és másra nem volt idő: ezért is ment tönkre a házasság. Az anyuka mondjuk valami igazgatónő-üzletasszony, aki a végén egy nála fiatalabb fickóval nyomul, a fater meg valami vállalkozó, aki meg a titkárnőjét dugja már a házasság alatt is évekig.

Ezek tehát a körülmények, ahonnan ez az általában kurvára nagypofájú, hangadó köcsög jön. Ruházata, bár elég prosztópuccos (hímzett farmer, bőrujjú baseball dzseki, néha veszkó is, stb.) általában rendben van. Parfümfelhő lebeg körülötte, és minden második szava az, hogy "....maraggyá má bazmeg".

A szüleit természetesen hülyére veszi, összevissza hazudozik és az isten pénze sem elég neki, tehát állandóan kunyizik, amit különösebben nem is kell, mert amúgy is adnak neki szülői törődés gyanánt. Vele egykorú társainál belemenősebbnek, magabiztosabbnak mutatja magát. Mindenről jobban tud mindent - állandóan vagánykodik, mert így szeretné kikaparni magának a figyelmet és a törődést, amit otthon a szüleitől soha nem kapott meg. Mivel már rég van lakása meg kocsija, ő a jani, nála züllik a többi kölyök is. Nála próbálja ki mindenki először a drogokat, és ő hív először kurvát is a pecóba - persze akkor, amikor éppen buli van, de a többieknek már nem fizeti a szopást. Tulajdonképpen elég zsugori, mindig csak magára meg a nőjére költ. Általában valami szar lehúzós barátnője van, aki persze mindenkivel megcsalja közben. Ezt a haverok is tudják, de nem mondják neki, mert úgysem fogadná el az igazságot senkitől, és csak a "rosszhír hozója" esne ki a pixisből. Egyszerre fúrná az elvált szülők gyereke és a kurva barátnője (akinek persze emberünk egyből visszamondaná a pletyót, az meg nyilván mindent élből letagadna).


Szóval ilyenkor az szokott lenni, hogy háta mögött mindenki beszéli, de ő semmiről nem tud. Aztán a barátnő egyszer csak lelép egy még pénzesebb faszfejjel, de előtte gyakran megesik, hogy a közvetlen baráti társaságból is leszop egy-két csávót, ami szintén örök titok marad emberünk számára.


Az elvált szülők drogos gyereke korán kezd mindent, így nevéhez híven a drogozást is, eleinte csak füvezik, de a végén már teljesen anyagos lesz, és általában a kokainnál állapodik meg, (mert a herointól azért fosik) Alkalomszerűen kereskedik is különböző anyagokkal. De mivel egy lúzer, a végén bajba kerül, és az addig teljesen félrevezetett szülők pofára esnek vele, "...micsodaaaaa??!! hogy a Sanyika....! ...úrisssten!!" és persze újra egymást okolják a helyzet miatt, de közben azért mind a ketten azon ügyködnek, hogy kihozzák a rendőrségről. Általában aztán örökre a szülein csüng, soha nem lesz rendes állása és ez az állapot évtizedekig elhúzódhat, amíg tudja pumpolni őket.

 

b, Ugyanennek a karakternek van egy csóró (férfi) fajtája, amelyik az anyjával lakik, akinek ő a szemefénye, de akit ő cserébe teljesen hülyének néz. Az apját nem látta vagy 15 éve, nem is tudja mi van vele. Őt se keresi. Természetre ugyanolyan, mint a a jólszituált, csak valamivel műveltebb, intelligensebb, amolyan alter-jani, és őt nem veri át a nője, hanem együtt nyomják általában már a gimi óta jóban-rosszban, de többnyire inkább rosszban.

Haverok között ő a hangadó, jóval viharvertebb lelkületű, többet látott, tapasztaltabb mint a vele egykorúak, vagy legalább is annak mutatja magát. Szintén drogos, néha kereskedik is, de csak alkalomszerűen. Az anyja értelmiségi, kevés a pénzük, panelban laknak valahol kint a halál faszán, "az nem az a lepukkant panel, hanem tiszta zöldövezet bazmeg. Jó a levegő, nincs az a kibaszott szmog, mint a dzsumbujban, belvárosban. Az nem a havanna, érted...". Kocsija nincs, de még jogosítványa sem. Sosem volt rá pénze, meg minek, kocsira aztán végképp nem lenne lóvé.

Kurvára tudálékos, nagyon okosnak hiszi magát, de nem teljesen hülye, csak nagyon lusta és szétszórt. Egyetemre akar járni, ahová - ha csak egy hajszállal is, de - a végén felveszik. Általában elte és valamilyen "-lógus", vagy bölcsész. Ott aztán egyre komolyabban elkezd anyagozni, általában a barátnővel együtt, de mivel nem teljesen hülye, a végén rájön, hogy abba kéne hagyni, és ez többé-kevésbé sikerül is neki. A végén már újra csak füvezik meg piázik. Ez a második karakter a gazdaggal ellentétben később aztán viszonylagosan megkomolyodik, állása is lesz, és elkezd normálisabb dolgokkal foglalkozni. A nagy pofájából is visszavesz, mert rájön, hogy nem hiteles mindig mindent jobban tudni.

 

c, A női változat majdnem mindenben hasonló a fent említettekhez, azzal a különbséggel, hogy majdnem mindig valami túlokos idősebb csávója van, olyan 40 fölötti mosdatlan borostás jampec, fekete cuccban, szakadt bőrjakóban, "aki megérti őt, és nem olyan éretlen hülye, mint a többi vele egykorú majom". Általában együtt drogoznak, és a vén álértelmiségi, bahiafukszos, alteros kultúrsznob barátja (...hopp egy másik karakter, aki még a Lyukba is járt; Balaton-, Neurotic-, Kontroll csoport-rajongó) adja neki először. Aztán eltelik így néhány év, és bizonyos esetekben hirtelen rájön, hogy eddig milyen hülye volt, hogy ezzel az rettenetesen önző, cikis, züllött faszfejjel járt.

 


Minden egyes betűje igazság, nagyon köszönjük. Nem egy ilyet ismerek sajnos - és sokan hajlamosak azt hinni, hogy irigykedünk rájuk. Hát nem.
 

63 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.12.17. 11:25:42

tömény cucc. "maraggyá má' bazmeg..."
"40 fölötti mosdatlan borostás jampec, fekete cuccban, szakadt bőrjakóban," súlyos szavak.

ezen kurvajót röhögtem

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2009.12.17. 11:33:45

nekem csak ilyen drogoshoz hasonló modorú ismerőseim voltak.
egy gazdag faszfej, de nem drogozott. annak idején még nem volt divat a cuccozás.

Styxx 2009.12.17. 11:35:31

Nagyon ütős, nagyon jó poszt, gr.

"általában a kokainnál állapodik meg, (mert a herointól azért fosik)" ez az egyik kedvencem, de egy csomó mást is ki lehetne emelni.

Imádom ezeket a hard-boiled modoros posztokat, de általában a többi is bejön. Várom, hogy Blassius v valaki más mindezt megképregényesítse:-)

greggrant 2009.12.17. 12:16:08

jó poszt, ütős elemekkel az elején, de a vége mintha kicsit kifulladt vóna! :)

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.12.17. 12:41:52

A b, tipus egyik alfaja a lepukkant anyukaval rendelkezo drogos. Anyuka mondjuk konyhasneni vagy felszolgalo valami lepattant helyen, apuka regen lelepett vagy total alkesz. Van vagy 4 gyerek, mind fiu es egymast viszik a joba. Anyuka isteniti a kolkoket, mert "olyan jo gyerekek", majomszeretettel csung rajtuk, es nem vesz tudomast a nyilvanvalo dolgokrol, mint pl drog, betoresek, stb. Hejj, de sok ilyet imerek a kisvarosbol, ahol eltem 24 eves koromig...

Styxx 2009.12.17. 12:48:14

@afromagyar:
Ja, kisvárosi környezet. Sok sztereotípiát borít a globalizáció. A drogozásról jellemzően azt képzeljük, hogy nagyvárosi rákfene, holott már a 90'-es években Angliában faluhelyen több volt a heroinisták aránya, mint a nagyvárosokban. Mondjuk egy modoros junkie disznótort azért megnéznék:-)

Balance Of Power 2009.12.17. 12:57:13

"A" tipus: a magyar Patrick Bateman?

RobDN 2009.12.17. 13:20:22

És mindennek miköze az elvált szülői státuszhoz? Még az a-pontban foglaltaknál látok összefüggést, de a b és a c csak átlag drogos lúzerek. Egyébként sem hiszem, hogy a nem-elvált és az elvált szülőkkel rendelkező drogosok bármiben is különböznének egymástól. Értelmetlen bejegyzés, 10 perc az életemből, amit már nem kapok vissza.

migueldiez 2009.12.17. 13:21:22

Nekem az A tipus sok hasonlosagot mutat az egykor ehelyutt a "Hegylako" posztban megenekelt (nem tudok kurzivalni itt) tipussal - egy ilyet ismertem, abszolut lefedi a ket jellemzes, 99.9 szazalekban.

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.12.17. 13:23:56

A poszt kiváló, odabasz, ülve maradtam utána, mint ilyen jó film után. :D Az írás rejtett kincsei az átlinkelések pl "a haver idegesítő barátnője" posztra stb, ahol a történet egy másik szálát folytathatod. Tibikém, ez káprázatos!

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.12.17. 13:24:45

@migueldiez: Ja, kommentben nem tudsz dőlt betűt, de ha nagyon akarod, csupa nagy betű is JÁTSZIK. :)

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2009.12.17. 13:26:51

"aki még a Lyukba is járt; Balaton-, Neurotic-, Kontroll csoport-rajongó"

Kiaknázandó terület!:)

Styxx 2009.12.17. 14:11:58

@Szigi.:
A Rocktérítő c. filmet nem láttam, de hallottam, hogy Pajor Tamás amikor már megtért, de még cuccozott, eljátszotta, hogy Bibliával a kezében fellökte az utcai árusok standjait. És, közben ordította a Szentírás odavágó passzusait. Jézus kiűzi a templom térről a kufárokat! És mindezt a nyolcvanas évek második felében, de még a múlt rendszerben. Ha ez igaz, akkor tuti, hogy Quentin Tarantino barátunknak is elmesélte, valami kaliforniás magyar ott a tékában és ki is írta magából a Ponyvaregény Ezékiel 25.17-et

Rich.mond 2009.12.17. 14:20:14

Tényleg jó poszt:)
A kisváros, ahol felnőttem, jellemzően az A kategóriás, a városka elvált arisztokratáinak kölykei próbálták ki először a drogot, majd kezdték terjeszteni, és kerültek sittre -no nem sokáig, mert ugye a szálloda/étterem/ diszkont tulaja arrafelé jellemzően jóban van a városi/megyei rendőrkapitánnyal.
Ez a 90-es évek végén volt.
De már megjelentek a B kategóriás urak és hölgyek is, igaz, ők csak elkezdték, de nem fejezték be az egyetemet.ellenben tényleg megkomolyodtak, és találó a melelttük jóban-rosszban kitartó barátnő is.

Érdekes, valahogy mindig a fiúk kezdték, a lányok általában csapódtak hozzájuk -szintén a gazdagabb fajtából, vagy legrosszabb esetben is "átlagpolgár, de csinos" kategóriából.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.12.17. 14:51:41

az altalam emlitett b, kategoriasok maximum a 8 altalanost vegeztek el, az iwiw adatlapon meg beirtak a foiskola/egyetem-hez, hogy: AZ ELET :)

Styxx 2009.12.17. 15:05:07

@afromagyar:
:-) nem kicsit tucat modoros iwiw bölcsesség.
Mint a szépemlékű Segal nevű Való Világ reality hős.
Kedvenc könyvére lazán rávágta, hogy a Btk. Aztán amikor annyi kokóval kapcsolták le, ami egy teljes kisváros 5 éves igényét lefedi azzal érvelt, hogy ő fogyasztó. Hát biztos az is.

migueldiez 2009.12.17. 15:14:35

@Nyelvész Józsi: Köszönöm :),
Eddig az irányadó a "Bevezetés a régi magyarországi irodalom filológiájába" volt - asszem ettöl a jövöben eltekintek.
(Szövegszerkesztövel dölt betu, irógéppel aláhúzás, nem tudom, megvan-e, szoptam is rendesen egy Erika táskairógéppel - amit fater kapott valami melójáért egy-két palack kommersz szilvával egyutt - amit unnepélyes keretek közt össze is törtem, amint lett egy rendes számitógépem, még ha nem is annyira stilusosan vascsövel - de igyekeztem. :) )

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.12.17. 15:16:10

@migueldiez: tökéletes észrevétel, de nem akartam megint belinkelni.

A Hegylakóban van még téma, már gyűlik az új poszt.

@RobDN: bocsánat.

Styxx 2009.12.17. 15:21:59

@Modor Tibi:
És mi van ha RobDN visszakapja? Jön a Kaszás, megnyitja a RodBN file-t, majd:
-Ja, bocs, itt az van, hogy 2009.12.17-én 10 percet elvesztegettél a modoros.blog.hu-n. Ez neked visszajár. Elszívok egy cigit és 10 perc múlva visszajövök.

Akár így is történhet, nem tudhatjuk.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.12.17. 15:32:37

@Styxx: majd ha lesz időnk, elmorzsolunk egy könnycseppet!
Én kérek elnézést. FBM.

Styxx 2009.12.17. 15:43:24

@Krisztinca:
ja, akkor félreértettél. Nem őt védtem. Csak felvázoltamn, hogy lehet, a sérelmezett, elvesztegetett 10 percet lehet, hogy majd visszakapja. Semleges volt a bejegyzésem. Humoros akartam lenni, na, de úgy láccik még gyakorolnom kell:-)

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.12.17. 15:47:03

Ez egy ilyen nap. Én is humoros akartam lenni, de... megyek a dógomra inkább.

spájdernecc 2009.12.17. 15:47:43

jujj!
a Lyukba járó alterjampec :)
meg a belvárosi Gerendás fan...
van még feldolgozandó kisebbség

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.12.17. 15:53:41

@Styxx: @Krisztinca: nna, én mindkettőtöket értettelek, nincs gond :)

Styxx 2009.12.17. 15:58:00

@Modor Tibi:
na ja, ilyen traktoron én is mindent értenék. FBM Wolfi Prikopil bá'nak lett volna ilyen vasa a bömös helyett, még most is tolná a kis Natashát, mint a lopott Puch biciglit:-)

Irgun 2009.12.17. 16:10:33

Én éltem a II/A-ban szóval nekem volt szerencsém az a., tipushoz...Kedvenc Gézu(nyilván nem ez a neve..), akinek anyja, apja németországban volt ügyvéd, és a német elit életszínvonalához szokva, meglehtősen sok pénzt küldtek Gézunak...neki villája volt pasán 18 évesen:)...és igen a kolázás dívott...ez is jogos....amugy sok átfedés persze, hiszen ő hegylakó, de downhilles is meg szépfiú is..

Zorita 2009.12.17. 16:36:21

@Irgun: óóó... már indultam volna ráGUGLIZNI Kedvenc Gézura.

Nagyon durva amúgy, egy ilyen bőrcuccos 50 éves rokkerfaszival pont tegnap volt szerencsém találkozni, tisztes távolból figyeltem, sajnálkoztam :))

Irgun 2009.12.17. 16:39:29

@Zzz_:

hmmm te ironikus vagy most?

Hollandi · http://oranje.blog.hu 2009.12.17. 16:42:39

Úgy látszik sokaknak van hasonló ismerőse, nekem is, méghozzá áltsuliban az egyik legjobb haverom volt. Kisvárosban éltünk akkoriban, és a szülei a 90-es évek egyik legnagyobb bizniszét tolták: videotékát üzemeltek. Jó is volt, kaptunk mindig filmeket tőle ;)
Mondjuk látszottak rajta az elbaszódás jelei már korábban is, amihez szerintem nagyban hozzájárult egyedüli gyerek léte.
Egyébként tökéletesen fedi az a. típust, de egyáltalán nem hülyegyerek szegény, csak egy rakás zülledék, asszem most valami alibi levelező szakot csinál egy vidéki diplomagyárban.

Zorita 2009.12.17. 16:44:01

@Irgun: egy picit, de nem bántásképpen, csak így próbáltam hangot adni a ráguglizni szó iránti ellenszenvemnek, éppen kapóra jöttél. bocsi :)

Sirrah 2009.12.17. 16:50:47

"a vén állértelmiségi, bahiafukszos, alteros kultúrsznob barátja (...hopp egy másik karakter, aki még a Lyukba is járt; Balaton-, Neurotic-, Kontroll csoport-rajongó)" EZ tökéletes.

Irgun 2009.12.17. 16:52:17

najó oké...megenyhültem...megyek is a hummeremmel, kokainozni a zöldmálira..

érdeklődő 2009.12.17. 17:03:56

Az a szar ezekben a posztokban, hogy kb. minden mondata illik egy-két ismerősömre, akiknek úgy az orra alá dörgölném, hogy látod hülyegyerek a magadfajtákon röhögnek a neten...

Persze pont ezért jók is.

Zorita 2009.12.17. 17:11:15

néha idetévednek azért, érzik is olyankor, hogy nem stimmel valami, aztán fanyalognak egy sort

Styxx 2009.12.17. 17:25:52

@Zzz_:
Mérni kéne a rehabokon, hogy hánynak nyitotta ki a modoros a csípáját.

-Hogyan szoktam le a heroinról, anélkül, hogy megtaláltam volna Jézust?

a) Szcientológia x%
b) a modoroson magamra ismertem x%

és majd minderről beszámol a modoros webkettes-használó streetworker.-)

mocc 2009.12.17. 17:33:32

@RobDN: Pedig kurvára nemmindegy a gyerek droghasználata szempontjából, hogy a szülők milyen státussal rendelkeznek. Az elvált szülők kölkeiből ált. ilyen cuccosok lesznek. Vagy a C. verzió, az elvált/özvegy anyuci egyszemdrága kicsifia,panel, vagy lepukkantabb városrészlakó, anyagilag csőd, de intellektuálisan nem feltétlenül, kicsiszemefénye meg körülajnározva. Belőlük jó eséllyel lesz herkás.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.12.17. 17:36:56

@Nyelvész Józsi: én ezekben az esetekben csak a szerkesztő szerepében szerénykedhettem (ilyenkor illik felhívni a figyelmet az alliterációra!).

Továbbá nagyon fontos motívuma az írásnak még a jómódú gyerek köré szerveződött rajongótáborszerű hiénák gyülekezete, akik a lakást, autót, piát, cigit, egyéb meghívásokat simán elvárják, és azonnal lefalcolnak, ha vége.

IndaMuncher 2009.12.17. 18:20:53

@Modor Tibi: A füves link is a szopós posztra mutat. Oda nem a "Kenderbarát"ot akartad belinkelni?

n0kedli 2009.12.17. 18:42:25

@afromagyar: "Az élet" Hmm, ez valami hasonló lehet, mint a bölcsészkar...

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.12.17. 19:22:11

@F.house: hinnye, az átvirrasztott éjszakák! Kösz, javítottam.

Egyszeri Ernő 2009.12.17. 19:24:26

B típus altalában deszkás is, meg firkász...valami fasza művésznévvel pl.: Fire, Vision, vagy amit az angol szótárban talált. Én ismertem egy ilyesmi srácot de neki tényleg para volt anyja hagyta ott őket, látta az apját amint öngyilkos akart lenne, meg aludt az utcán...stb vagy lehet h csak jó fantáziája volt.

csudri82 2009.12.17. 19:56:22

Nagyon hiányzik a posztból a női vonal kifejtése. Ugyanis nem csak srácok lehetnek ilyen elvadult szarjankók. Hány meg hány olyan elvált gazdag szülők kicsilányaszemefénye cuccozza magát ordenálé módon szét minden hétvégén a Dokk Caféban meg stb. helyeken?

És nem gazdag, de szép pofijú kis puncik meg egy utolsó toprongyot is képesek lecidázni a cuccért...

Úgyhogy ez csak egy fél post, de az a fele jó volt.

cd-r 2009.12.17. 19:56:36

@Egyszeri Ernő: vagy nyűvi a gitárt valami rockbandába, akik híres költők verseit zenésítik meg és szerda esténként atom bespeedezve társasjátékoznak az albérlet 2 négyzetméteres konyhájában.

Kovácsovics László, mosógépszerelő 2009.12.17. 20:34:53

Hatalmas poszt!
Az a)-t azzal az alternatív életúttal egészíteném ki, hogy huszonéves korára dagadt a kokótól és a nulla sporttól, majd mikor a züllöttsége miatt minden épeszű "álhaver" elpártol tőle, találkozik egy régi haverral, aki uezt az utat járta be, csak közben felhagyott vele és krisnás lett, az pedig megfűzi őt, és így heti rendszerességgel látogatja a krisnás szeánszokat, lemond a drogokról, "megtisztul" leborotválja a haját és táskásszemű krisnás lesz belőle, aki 2 év múlva értetlen szégyenkezéssel gondol vissza a korábbi életére. És ő lesz a legbigottabb krisnás, amígy fel nem nő (kb. 30) utána szép lassan kifarol, mert megnősül.
...

Clarimonde 2009.12.17. 20:45:06

nem elvált szülős változat: szülői részről a gyerek(ek) eljövendő szerepeinek aprólékos kidolgozása a családi _bizniszben_ legkésőbb annak 5. osztályos koráig, középsuli választása szintén ennek szellemében. Gimi kezdetétől nem találkoznak egymással, minden lehetséges tanévet és/vagy nyári szünetet más országban tölt nyelvtanulás céljából, mert majd ha te viszed tovább az üzletet,stb. Corvinus, még inkább IBS már elsőben belőve, diploma keretének kiválasztása szintén. Érettségire magyar nyelvi készségek félig megjátszott, félig valós leépülése, a nélkülözhetetlen külföldi tapasztalatok (fű, lsd, gomba, miegyéb) hazai hasznosítása, érettségi, felvételi hatalmas bukó - töretlen bágyadtsággal vigyorgó gyermek ismerősök előtt való dugdosása a burkolt/kevésbé burkolt kitagadásig, neki ugyan az elmúlt pár hónap kicsikét kiesett, de egyébként sem tudják, hol van. Józanodás után az Ébredés, a Szabadság megtalálása, úton útfélen megvalósított prédikálása azoknak, akiknek még nem nyílt fel a szeme, és nem akarják a Saját Utat járni - mindezt a kül. stimulánsok legkreatívabb váltogatásával. Súlyosbított esetben rasztanövesztés. Holnap forradalmat kéne csinálni ("de most tekerjünk még egyet"). Pár év után lepukkadás, csömör, tizenéves csajoknál mérlegelt esélyek egyértelmű romlása. Haver garázsában/padlásán/fészerében létesített, "átmeneti" kecó felszámolása, a tékozló hazatérése anyuhoz-apuhoz. Szabadságvágy ezoterikus praktikákban való kiélése, de egyébként is, most üljek egy irodában és legyen egy pöcs főnököm?én így is szabad vagyok.
És elhiszi.

lampard69 2009.12.17. 20:47:20

Regen is megvolt a B tipusu karakter,csak meg nem kevertek ide a drog temat. Helyette mentek a alkoholizalasok, pince zenekarok, csovezesek, ami ugyanugy kicsinalja az embert.

Az A tipus az aki a 90-es evekben nagyon elszaporodott. Mikor tomegesen megjelent a zavarosban halaszo kozepkoru vallakozo reteg es beertek a csemeteik. Lassan mar az o gyerekeik kovetkeznek a sorban. Jo uton haladnak a suli wc-ben spanglizastol a hetvegi ket lasztin at a koksz fele. A mar megereszkedo hasu elso generacios grizzly apuka es a kozmetikus anyuka melto utodai..

medvedr 2009.12.17. 22:26:20

@Styxx: Sokat gondolkodtam rajta, lehet, hogy így lesz -lehet hogy nem. De a meglátásod odabasz!.-)

Zorita 2009.12.18. 09:41:59

@Styxx: :)) lya, aztán lehetne ebből a blogból modoros_ámde_népnevelő_blog

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2009.12.18. 10:47:07

Az "a" kategória gyakori lakhelye Buda, így jellemzésére részben fel lehet használni a modoros budai posztban olvasottakat is, hívnám fel a figyelmet.

cd-r 2009.12.18. 13:00:36

@terasz9: meg a kisvárosi vendéglátósok, dokik, ügyvédek, butikosok kölkei.

Vágási Matyi 2009.12.21. 02:36:09

Egyrészt az "anyagos lesz" kifejezés vérgáz, másrészt pedig 13-14 körül megy a füst, 15-16 irány bogyiszló, aztán meg mehet a pepsi, ahogy kell, persze csak ha van rá keret.

Bizony, apuci szeme fényeire is igaz ez, és ők valamiért könnyebben hozzájutnak a bulikellékekhez.
Néha már egy spangliért is megy a cigi.

A és B között főleg akkor mutatkozik meg a hasonlóság, ha mindkettő szór. Szóval elég gyakran.

Nem attól lesz sutyerák a gyerekből, hogy elválnak, vagy kevesebb figyelmet fordítanak rá a szülei.
Beilleszkedés, kivagyiság, merészség, ilyenek.

Persze bukás esetén jó mindent anyura, apura, meg a fene nagy szeretethiányra ráfogni.

@Styxx: 1500 ekit vitt az a szerencsétlen, kokó szintig nem jutott el. Pedig az adottságai megvoltak.

@Irgun: Az nem egyszerű. Van akinek villa jut pasán, másnak kés a blahán, ilyen ez.

@Clarimonde: Kiemelendő!

Ide illik egy régebbi Tibi: tibor.blog.hu/2009/03/20/hotel_menthol

cd-r 2009.12.21. 10:43:06

@Vágási Matyi: az "anyagos/anyagozás" heroinista szleng, mai napig használják, én sem hittem volna. bogyiszló és pepsi? haha felénk az ex az felni vagy kerék, a kokain meg batyu.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.12.26. 18:49:29

@afromagyar: "iwiw adatlapon meg beirtak a foiskola/egyetem-hez, hogy: AZ ELET :) " :))) Engem az ÉLET-re nem vettek fel. Másik ilyen: "aki ismer, tudja milyen vok" / "ha nem ismersz, ismerj meg" / "ne ítélj elsőre" + persze Paulo Coelho akiről tudjuk, hogy annyira de annyira LÁT.

"az nem az a lepukkant panel, hanem tiszta zöldövezet" :)))))

doszy 2015.01.08. 14:39:10

"olyan 40 fölötti mosdatlan borostás jampec, fekete cuccban, szakadt bőrjakóban"

Szeszkó Lackó?

Janos Mohacsi 2015.04.05. 09:07:58

Azaz!! Van azonban ennek "kevesbe drogos verzioja is: pias, hisztis vagy egyebek. Masreszt attol, hogy csoro meg lehet ugyaonolyan debil, mint a penzes verzio. drogos"
süti beállítások módosítása