Olvasói rovat - Vegyesfölvágott 5.

2009/11/30. - írta: Modor Tibi

 

Folytatjuk, mert bántóan felgyülemlett a sok webes hulladék a póstafiókomban. Sokan kérik, hogy nevüket ne említsem meg - ilyen esetekben továbbra is játékos művészneveket agyaltam ki minden kedves beküldőnek.

 

Jöjjön hát Mircea Tirgulescu ajánlása az Experidance-csoport honlapjára:

"Napjainkban egyre nehezebb feladatot vállal magára az a művész vagy művészcsapat, aki ma Magyarországon kikapcsolódásra - a hétköznapoktól elemelve - pozitív elvonatkoztatásra szeretné bírni közönségét, nézőit. A szürke hétköznapok mellett kell az élmény, óhatatlanul kellenek az ünnepek! Kell, hogy apropó legyen egy, a családunk, barátaink vagy akár üzleti partnereink körében eltöltött színházi élmény vagy étterem kedvéért ünneplőbe öltözni kívül és belül. A fenti gondolatmenet mentén haladva társulatunk általában az ünnep apropója vagy megfűszerezője szokott lenni..."

Igen, hát korunk égető problémája a társadalmi elidegenedés: virulnak a közhelyek, és szürkülnek az ünnepek.

 

hkrisztike egyetlen, bohókás szófordulatot szánt nekünk:

Mindennapi betevő reggelimet a munkahelyemmel szemben lévő kisközértből szerzem be. A bolt új alkalmazottja rendszeresen ilyen formában közli a fizetendő végösszeget: "660 millió forintot kérek", és érezni a levegőben, hogy ő ilyenkor roppant humorosnak gondolja magát. :)

Meg 660 jó magyar forintot kapok, kantinban feltéttel vagy feltétlenül, háhhá...

 

Következő beküldőnk Detlev Wischniewsky, aki egy kommentet szeretett volna itt viszontlátni:

pedig nagyon is az. kevesebb az homage jellegű műfaj kerekítés, szatíra, előtérben a dialógok, amitől Tarantino az lett, ami. Viszont öregszik, érik a a pali és első ízben kerül filmjébe komoly drámai kikacsintás, ami mélyíti, súllyal látja el az alkotását. Tökéletes mozi, a maga Tarantino-i bájával és sajátos elnagyoltságával együtt.

 

Á közös képviselőjük egy levelén akadt fenn:

Subject: 8. sz lakás anyagmozgatása

 

Kedves H. és Z.!

 

Ma elutazásból megérkezve tárgyi témában keresett a 4. sz lakásból az idősebb kedves hölgy  lakotársunk a tárgyi  kellemetlenség miatt:

 

A liftet tárgyi  hurcolkodásra használták és megjegyzését figyelmen kívül hagyták (nem mert határozottan szólni, hogy ez nem teherlift). Ő mosta ki a liftet és a lépcsőház falát amit az G Kft. kijavított már (még egy hónapja sincs, hogy befejezték - kivéve a pinceszintet, ami még hátravan) Magam is átnéztem több friss karmolás van a falon az anyagmozgatás eredményeként. Én is próbáltam lemosni, de van ahol levésődött a frissen rendbehozott fal. (Talán ezek nem a mi dolgaink lennének de a 4 sz lakás tulajdonosa jogosan szeretne rendet maga körül a nem kis pénzbefektetésük után, persze mások is.)

 

Ugy gondolom, hogy ha a tulajdonunkban lévő kárt okoz  azért helyt kell állnunk még megelőző figyelmeztetéssel is, hogy mit szabad és mit nem.

 

Kérem mielőbbi szíves intézkedést az általunk minden jószándékunk ellenére sem sikerült hibák eltávolítására (glettelés) és hibahelyek festésére, hogy megőrizhessük  a TH müsz. és esztétikai szinvonalát.

Mi van?

 

Szegény Totalcart sokan felfedezik - hát itt van egy Dschinghis Khantól:

Manapság nem kell összeszerkeszteni egybe egy csomó modorosságot.
Egyes blogok megteszik helyettünk.

Pl:
http://totalcar.hu/tesztek/2009/09/16/csokolom_merre_van_a_kijarat/
úgy ahogy van.
Minden mondatban van valami szép elcsépelt szar.


 

Elmúlt már az idő, amikor a Superb második generációja frissnek és ropogósnak számított. Megénekeltük még a bemutató előtt, így szerencsére sok – ilyenkor szokásos – sallangtól megszabadul az olvasó. Lényegi változás azóta sem történt, nézzenek csak rá, hát mit lehet erről még mondani, azon kívül, hogy böszme nagy batár?

Ja, hát az autós az egy másik világ, nem értünk hozzá :-))

 

Rosenfeld Koppány is talált egy érdekességet:

Az MSZP új józsefvárosi polgármester jelöltje kibaszottul modoros blogot ír. :D

http://komassy.blog.hu/2009/08/31/jim_morrison_es_az_iskolakezdes

Költeményeket csak idegen nyelven közöl le :D És a stílusa is neobarokk magaslatokra tör. :D




"Elcsodáltam Józsefváros fényeit heveny apróságukban az éjszaka rejtélyes enyészetében...

Ma iskolát kezdenek diákjaink. Józsefvárosban is. S valószinűleg nem rengeti hétköznapjaikat mindaz a politikai ócskaság, amely közéletünket átjárja. Amikor én iskolát kezdtem, ilyenkor mindig széthasítottak a közös élmények. A csapaté, a barátoké, a haveroké. Itt volt, nem messze, az Apáczaiban. A Kálvin tértől egy csöppnyi séta. S ilyenkor újra felcsengtek a dallamok. A közös koncertek dallamai. Azidőtájt például a Doors emlékzenekaré. Koncertekre ugyanis mindig iskolaidőben jártunk. Még nem volt olyan elterjedt a fesztiválok halma, mint ma. Doors emlékzenekart például csak ilyenkor kezdtünk újra hallgatni. Jim Morrisonhoz és az iskolához most egy idézet jut eszembe: the names of the kingdom. Íme:

"We came down
The rivers and highways
We came down from
Forests and falls

We came down from
Carson and Springfield
We came down from
Phoenix enthralled
And I can tell you
The names of the Kingdom
I can tell you
The things that you know
Listening for a fistful of silence
Climbing valleys into the shade"

Már elmúlt a kampányidőszak, így bátorkodtam ezt a levelet leközölni. (Nem tudom, Józsefvárosban sokan tudnak-e angolul.)

22 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eastern sugar 2009.11.30. 11:04:49

ilyenkor újra felcsngtek a dallamok...mégis, ki ez a forma? már bele is szerettem. arany farmermellényt neki, egyértelmű!

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.30. 11:14:34

Hogy az istenbe kell belülről ünneplőbe öltözni?
Gyulabá belsőleg alkalmazza a zsakettót?

GAbica 2009.11.30. 11:17:52

és még én gondoltam, hogy idióta közösképviselőkkel hozott össze a sors...

doszy 2009.11.30. 11:48:26

"Amikor én iskolát kezdtem, ilyenkor mindig széthasítottak a közös élmények."

Az egész osztály a vonat alá feküdt?

eastern sugar 2009.11.30. 11:53:18

nem,csak mindenki rommá kokszolta magát a doors emlékkoncerten

Loop · http://www.autostat.hu/ujdonsagok 2009.11.30. 12:15:12

az "anyagmozgatás" tetszett. beaplikálom a szókincsembe azthiszem...

Blackrock (törölt) 2009.11.30. 12:56:04

Kutyaszart már láttam halomban, fesztivált még nem.

GAbica 2009.11.30. 14:15:15

Ha itt vagy Tibi:

coollist2009.blog.hu/2009/11/30/itt_a_cool_list_hungary_2009

Ez nagyon nagyon nagyon nagyon.... nem is találok szavakat. És címlapos.
Most kifeküdtem rendesen

G_P 2009.11.30. 14:18:28

@Gabica [a legboldogabb]: Ezt muszáj lesz itt is, máshol is szóvá tenni, bejegyzés formájában, mert viccnek is rossz szánalmas önfényezés

scsaba1 2009.11.30. 14:34:21

@El Topo (Sgt. Elias):

Úgy, ahogy a Kis hercegben a róka, aki díszbe öltözteti a szívét, vagy mi. Mert ugye tudod: ami igazán lényeges az a szemnek láthatatlan... Avagy mit tesz a sivatag és a szomjúság egy pilótával. Na meg az a néhány gramm hasis...

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.30. 14:52:12

@scsaba1:

Jóvan, bammeg, én is olvastam, meg olvasom is, csak kicsit cinikus lettem az utóbbi 30-40 évben.

GAbica 2009.11.30. 14:56:20

@Grace Park: Azóta is sokkban ülök kigúvadt szemekkel. Ma valami nagyon jónak kell velem történnie, hogy ezt feledtetni tudja.

@El Topo (Sgt. Elias): Szerintem mindenkiben ott van ez a cinikusság, aki eleget élt. De azért a megfelelő személyek enyhíthetnek ezen.

2009.12.01. 09:23:28

@scsaba1: Gyakran elgondolkodom azon, hogy ennek a közepes szerzőnek - aki inkább volt kalandor mint irodalmár - miért ez a kis semmi műve, amin csak ront, hogy saját maga illusztrálta, szóval miért ezt nyomják nálunk a gyerekeknek?

Nem hallottam még senkit, aki a szerző Éjszakai repülésáből idézgetne - ami egy jól megirt, de közepes mű - idézgetne.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.01. 09:35:44

Na!
Saint-Exupéry-t és a Kis herceget fikázni és relativizálni: modoros.
Nyilván közhelyes kissé napjainkra és én is forgatom a szemeimet, mikor modoros esküvőkön idézgetik, de ez nem a mű, pláne nem az öreg pilóta hibája!

scsaba1 2009.12.01. 10:41:28

Nekem már gyerekként sem tetszett igazán: pont azért mert túl szájbarágós, túl tanmesés. Azon kevés könyveim egyike, amelyet felnőttként nem tudtam újraolvasni. Viszont a fikázásánál az idézgetése 100x modorosabb. Különösen az a unalomig ismert rész, hogy: "ami igazán lényeges...".

Saint-Exupéry-ről eszembe jutott egy remek téma: a modoros Coelho-rajongó. Én kevés vagyok hozzá, mert csak két könyvébe kezdtem bele a "mesternek". Az egyik az Alkimista volt, a másik meg "A fény harcosának kézikönyve"... Ennél már csapkodtam a térdem a röhögéstől, mert tele van olyan "komoly" életbölcsességekkel, hogy:
"Ne szégyellj elállni a harctól, ha úgy látod, hogy az ellenfeled erősebb nálad: nem a csatát kell megnyerni, hanem a háborút."

meg

"A fény harcosa tudja: mindenki fél mindenkitől.
Ez a félelem általában kétféleképpen nyilvánul meg: agresszivitás vagy megalázkodás formájában. A kettő ugyanarról a tőről fakad.". Juj, itt már éreztem, hogy nagy kaliberű szerzőről van szó.
Világszerte - de Magyarországon is - szép számú rajongója, különösen a nők körében. Idézetei gyakran felbukkannak fórumokon, blogokon, de van egy is merősöm, aki hetente minimum 1x iwiw-en örvendeztet meg egy-egy válogatott és szépen becsomagolt közhellyel. van külön rajongói klub is, meg minden ami kell...

GAbica 2009.12.01. 10:48:46

@scsaba1: Olvasd el az új posztot. :)
Amúgy én szeretem a Kis herceget, modoros, vagy giccses, vagy közhelyes, vagy bármilyen is a közvélemény szemében. Már 3-4 éves koromban abból olvastak esténként, nekem hozzá tartozott a gyerekkoromhoz már akkor is, amikor még nem tudtam mi az a közhely.

Ernoke 2009.12.01. 11:08:55

@Gabica [a legboldogabb]: én is nagyon szeretem, szerintem tök jók a rajzok is benne.:)mekkora ötlet már a lyukas doboz bárány helyett, meg elefántot rajzolni a kígyóba.:D

GAbica 2009.12.01. 11:20:12

@Ernoke: És ez pont illik az én rajztudásomhoz is. Tudod, nem vagyok egy kreatív hobbis fajta :)

Ernoke 2009.12.01. 12:58:31

@Gabica [a legboldogabb]: hát én még annyira se tudok rajzolni:D

2009.12.01. 19:55:01

@El Topo (Sgt. Elias): lehet, hogy modoros, de akkor is szar, modoros szar.
süti beállítások módosítása