Olvasói rovat - Vegyesfölvágott 4.

2009/11/28. - írta: Modor Tibi

 

No Picinkáim, mivel annyira szorgalmassak vagytok, hogy naponta több, pellengérre szánt bohóságot is küldtök, ezért erre a barátságtalanra összegyűjtöttem ismét jó sokat, örüljetek. Legalább közben tudok írni egy igazi posztot :-))

Ne lepődjön meg senki, ha már el is felejtette, hogy valaha írt nekem, Modorék malmai lassa őrölnek.

Első legyen hát Belousovová kisasszony, aki volt olyan rosszindulatú, hogy egyik kedves ismerőse nőnapi leveleiből válogatott, természetesen név nélkül - ebből kapjátok meg kedvencemet:

„Drága Barátom !


Remélem jól vagy és minden rendben van veled, idén sem maradhat el a Nőnap és voltaképpen ezért írok neked !!!
Ugyan már elmúlt a nőnap, de kérlek bocsásd meg nekem, hogy most köszöntöm a családod női tagjait .( anyósod, feleséged) Én négy nappal hamarabb kezdtem el, nyitottam meg az idei Nőnapot, idén először Szegeden is voltam, nagyon sok embernek sikerült örömet szereznem, sok virágot tudtam kiosztani, a dékán úr személyesen megköszönte nekem, természetesen a Pázmányon egyetemen is voltam, még mindig vannak ott híveim, tisztelőim !!!
A nagy eseményeken én is jelen vagyok,képviseltetem magam !!!
Mindazoknak az embereknek, barátoknak, családoknak írok néhány kedves szép sort gondolatot akikkel nem tudtam találkozni a messzi távolba, így neked is !
Megkülönböztetett tisztelettel az otthonomban elhelyezek egy-egy szál virágot anyósodnak és feleségednek a részére, tiszteletére !!
Igazán nem nagy dolog, apró szívesség, figyelmesség egy gesztus, de kérlek értékeled mert én ezt
nagy örömmel és szeretettel teszem mindezt !!!
Nagyon Boldog Nőnapot Kívánok Minden Nőnek Aki Fontos Számodra !!!!

" Orgona illatú most a virág "

 

enialisz ajánlott nekünk egy újabb oldalt, méghozzá a Váralja szövetségét. Naja, valaki küldjön már valami modoros kommunistát is, unom ezt a vonalat :-))

Addig is a subbán belefutottam a Váralja Szövetségre, erre mindenképp felhívnám szíves figyelmeteket.

Továbbá a weboldalukon (http://vmk.tar.hu/) Erdei József elnök megnyílvánulásában található "... vagy bármilyen lincseléssel végződő sárkányfogveteményes lelkülettel megyünk ki a tavaszba." idézetben lévő "sárkányfogveteményes" szó szerintem a valaha létezett legmodorosabb szó.

Ez meg mi?

 

Horvi küldött nekünk egy - közben már nem élő - totalcaros linket, úgyhogy bocs. Mindenesetre felvetett egy másik, nyelvészeti problémát:

És egy kérdés szakemberekhez: hol olvashatnék azokról a jellegzetes magyar nyelvi fordulatokról, amit elsősorban vidéken, otthonkás néniktől szoktam hallani kisgyerekeket dícsérve: "egyem a szívedet", "egyem a zúzádat", "zabálnivaló kölyök", "kishúsom" stb. Angol nyelvű beszámolóm e "kvázi" kannibalisztikus hajlamról minden esetben nagy tetszést szokott aratni külföldi "kapcsolati körömben" (pl.: I'd/let me eat your heart) és jó lenne tudni valamit a kialakulásáról.
 

Eszembe se jutott, ennivaló vagy :-))

 

Jöjjön a szintén zenész Fedor:

Szerintem érdemes lenne körülnéznetek a híradós Süveges Gergő honlapján...

http://www.suvegesgergo.hu/

A menüpont elnevezéseiről jutottatok eszembe :-)

 

A következő tényleg aranyos SZP-től:

http://jezsuita.blog.hu/2009/07/27/votam_otthon_1

Pár napra hazaléptem, értettétek-e, met azétt mán erőssen hiányzott a család es, a barátok es, s minden ami ezzel együttjár. Ilyen nagymamám olajos kolbásza, amit elteszen minden disznóvágás után. Ej, azt nem es tudom elmondani, milyen finom. Osztán ilyenkor lehet jó juhtúrós puliszkát enni, ilyenkor lehet rossz utakon zötykölődni, s ízes beszédet hallani mindenünnen. Eccer mondom, hogy fáin tíz napocska vót! stb.

 

Régi (mindig eltűnő, de újból felbukkanó) rajongónk, e_e is bányászott - bár linkkel nem szánt meg minket, én kigugliztam

http://www.lookz.hu/2009/06/24/karen-o-stilusteremto-istenno-vagy-ugyetlen-provokator/

"Karen O neve viszonylag keveseknek lehet ismert kicsinyke kis hazánkban, ami sokak szerint hatalmas nagy veszteség. A hölgyemény egy New York-i art rock bandának, a Yeah Yeah Yeahs-nek az énekesnője, és fantasztikus zenéjén túl elképesztő összeállításairól híres.

Ezt a szösszenetet például a Bonnaroo fesztiválon sikerült produkálnia, ami azért sokaknál kiverte a biztosítékot. Illetve ez így nem egészen pontos, ugyanis elektronok és protonok helyett inkább kérdőjelek repkedtek a biztosíték körül.

Tény, hogy manapság a tunikák nagyon menők, a legginsekről nem is beszélve, a színek párosításában sem létezik már túl sok határ, ám ez a fajta kontraszt már feszegeti a jó ízlés határait (a bodyn például, ha jobban megnézitek, egészen perverz mintázat található) …

Drága olvasóink, nektek vonalon kívülre vagy belülre esett az énekesnő választása?"

 

Aztán nalim talált egy modoros malévos hírlevelet:

http://www.malev.hu/hirleveloldalak/hu/2009/20090325_2for1_HU


Hihetetlen Ajánlatunk keretében most kifejezetten a párban utazóknak szeretnénk kedveskedni. Fogja kézen barátját, barátnőjét, fiát, lányát, férjét, feleségét, vagy életének leendő értelmét és szerezzenek vidám, közös élményeket együtt!

Bárkit is választ útitársának, kedvükre válogathatnak a pezsgő, élettel teli városok; a csendes, zegzugos, romantikus sétára hívogató helyszínek; vagy akár a tengerparti pihenésre és önfeledt napozásra csábító célállomások között.

Az akció már lejárt, úgyhogy nem számít reklámnak :-))

 

Jöjjön egy újabb SP, ő a győri Revita TV kínálatából szemezgetett:

-"Síppal, dobbal köszöntötte a tavaszt Győr belvárosában a Ritmo Samba együttes. A formáció a brazil karneválok hangulatát idézte műsorával. A látvány és a hanghatás sokak tetszését elnyerte, egy lánycsapat kitörő örömmel fogadta az ütősök rögtönzött műsorát.

Persze nemcsak a fiatalok lelték örömüket a karneváli hangulatban. Az időseket is magával ragadta a szokatlan tavaszköszöntő.

A 10. jubileumi nemzetközi ütősfesztivál merőben eltért a hagyományoktól, de a főszervező szerint ez így van jól.

Mindenesetre az ütősök formabontó fellépése vidámságot csalt az emberek arcára, akik közül többen táncra is perdültek. A fesztivál szombat este ér véget, érdemes valamennyi programra ellátogatni. A Richter teremben nemzetközi művészek ütőszenei koncertje, a Baross úton szabadtéri előadások várják az érdeklődőket."

 

Nah, akkor mára legyen ennyi, így is maradt több mint ötven megcsillagozott levelem, hogy egyem a zúzátokat.

További netezésekben gazdag hétvégét kívánok.

42 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.28. 16:57:59

A _sárkányfogveteményes lelkület_ akkora baromság, hogy ilyet már rég hallottam. A Kadmosz által legyőzött sárkány fogából kikelt óriások egymást ölték le, úgyhogy ezek szerint egymást kellene meglincselniük vagy mi. Mindenesetre ez az Erdei József tényleg NAGYON művelt és NAGYON otthonosan mozog a görög mitológiában. _Brávó_ :)) Persze azért ez a tudálékos észosztás rám se vet túl jó fényt, de mindegy :)

A Süveges Gergőt _érintőlegesen_ ismerem, élőben is modoros. A honlapján a fülek elnevezései szerintem kifejezetten kínosak, és azért felrakni az egész famíliát, hát _bizonyos kérdéseket vet föl_ :)

2009.11.28. 17:33:56

Süveges Gergő, ki ez?? kapcsolád? mi a bánat?!!

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.28. 17:47:59

Ragjam meg a lelketetek, ezt most olvastam az egyik fenti linken (nem mondom meg, melyiken):

- Ha csak egy órája maradna az életéből, mit tenne a rendelkezésére álló időben?
- Átkarolnám a feleségemet, közösen imádkoznánk, aztán együtt leülnénk a gyerekekkel játszani.

Most nem azert, de fasze' kell ilyet kerdezni valakitol? Erre nem lehet nem modorosan valaszolni. Vagy de?

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2009.11.28. 19:16:38

@HRita: A sárkányfog-vetemény helyes értelmezéséhez azonban mondjuk olvashatna Vörösmarty-verseket is Erdei József.

@afromagyar: Lehet, mégpedig: "Sürgősen kicserélném az elemet az időgépeben!" :-)

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.11.28. 19:18:41

@afromagyar: Őrjöngve rohannék valami megoldást keresve, mint a Felpörögve című filmben a csávó.

Ez modoros válasz?

raoul_duke 2009.11.28. 19:19:14

Fú, ez a Süveges Gergő elég komoly.

@afromagyar: nem a legjobb kérdés, az igaz, de azért lehet erre is normálisat válaszolni szerintem.

cymruambyth 2009.11.28. 19:33:58

Kedves @HRita - a muveletlensegnel egy rosszabb dolog van: a felmuveltseg.

Kadmosz az elvetett sarkanyfogakbol kinovo emberek koze egy kovet dobott, amin osszevesztek, es valoban kiirtottak egymast - ot kivetelevel. A megmaradt ot legjobb harcossal egyutt epitette fel Kadmosz Theba fellegvarat. Szoval megse annyira kepzavar.

Ok, nem mintha nem lenne rohadt modoros, csak nem kepzavar ;)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.28. 19:50:11

@cymruambyth: A "kedves HRita" után már éreztem, hogy itt helyreigazítás lesz :D És tényleg.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.28. 20:35:15

@cymruambyth:

Most mondtam, baszod, hogy az okosmikulásokat utáljuk. Pláne azokat, akik azért regeltek, hogy tüstént helyreigazíthassanak.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.28. 20:48:53

Én még mindig arra várok, mikor jön mlly_blm megmutatni a csöcseit, ha már hencegett velük.

Jaguar 2009.11.28. 23:43:45

Várlja Szövetségről csak ennyit: kepviselofunky.blog.hu/2009/03/27/varalja

Visítva röhögtem.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.29. 06:29:54

@Jaguar:

Bazdmeg ezzel a videoval nem tudok betelni!:D:D

Hát nem azért mondom, nekem van két fiam, de ha ennyi idősek lesznek, inkább igyanak!
Ezeknek a szerencsétlen, halmozottan beszédhibás, buggyant gnómoknak pillanatnyi esélyük sincs, akár egy falatka pinára, és azt gondolják (bizonyos fokig persze helyesen), hogy majd ha országosan ismert léhűtő politikusok lesznek, akkor kapnak ilyesmit.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.29. 06:31:55

@Nyelvész Józsi:

Hát azér' először látni kéne, für alle fäle.

coucou 2009.11.29. 08:06:23

"egy falatka pinára" ez most itten egy kurvára eltalált szószerkezet lett :))

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.29. 08:35:59

@coucou:

A középen ülő habsburgimitátor dilekte kelesi az lllll betűs szavakat. Paladigma, aglálkölök, telmelő, éltékkelesés.

Elvinném ezeket a bohócokat egy hálom hónapos alapkiképző tábolba. Mile végighulcolnák a Gelecsén a táboli löveget, elfelejtenék ezt a lengeteg hülyeséget.

lárvalányhaj 2009.11.29. 14:02:49

@El Topo (Sgt. Elias):

Szelintem ez valami loppant kifinomult, dadaista-konzipank kalaktelű szopatás. Élek a gyanúpellel, hogy a fiatalembelek Pozsonyi "Bucó" Ádám (a Mestel) huszonegyedik századi leinkalnációi, akalommondani, mutációi.

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2009.11.29. 14:12:26

@Jaguar: Nos, először is köszönet a linkért, itt fetrengtük végig röhögve a férjemmel...
Ritkán látni ennyire magabiztosan seggfej gyerekeket, akik önmaguk és az általuk képviselt nézetek tökéletes élő paródiái... Szomorú az a dologban, hogy ezek is az én adómból járnak iskolába, s veszik el a helyet a normális, értelmes és jóindulatú fiatalok elől... :-(

raoul_duke 2009.11.29. 15:10:38

basszátok meg, végig se bírom rendesen nézni

scsaba1 2009.11.29. 20:00:46

@Ormótlan:

"Szomorú az a dologban, hogy _ezek is az én adómból_ járnak iskolába"

Na meg az is, hogy ilyen szép "modor-bonbont" helyeztél el a kommentedben... :)

Nem olyan veszélyesek ezek. Most 16-17 évesek, majd kinövik, lesz barátnőjük (mondjuk Fikusz Kukisznak nem biztos), de kell a Jobbikba is utánpótlás, aki majd egy nagygyűlésen mondja, hogy "londa szidó gazembel".

scsaba1 2009.11.29. 20:02:15

@scsaba1:
szidó=zsidó

'csába...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2009.11.29. 22:19:52

@HRita: Kadmosz kapcsán igazad van, de egy másik helyen is szerepel a sárkányfogvetemény: Athén város alapításának történetében az első lakók a Pallasz Athéné által legyőzött sárkány elvetett fogaiból keltek ki, az athéni arisztokraták (vagy a nagyon régen, emberemlékezet óta ott élők) még Démokritosz korában is sárkányfogból kinőtteknek nevezték magukat:) talán így értette: az ősi nép tagjai, hazájuk földjében mélyen gyökerező fajta (azaz turulmagyar)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2009.11.29. 22:23:30

amúgy emlékeim szerint Iaszon is vetett sárkányfogat, az aranygyapjúért kiállt egyik próba volt, valami tüzes bikákat kellett járomba törni, majd learatni a vetést. De a trükk mindig ugyanaz: követ közéjük, és egymást kaszabolják le az óriások:)

Patrick Bateman 2009.11.29. 22:54:06

Szelintem inkább fénylő példaként kellene a mai kol molális talaját vesztett ifjusága elé állítani ezeket a fiatalokat, akik ebben a haszonelvű világban is büszkén fel melik vállalni a kelesztyén elkölcsök zászlóvivőjének nehéz, ámde hálás szelepét.

Tipikusan ezek azok a videók, amelyekkel korlátlanul lehet majd szivatni a gyíkarcúakat, amikor két választás múlva sajtótájékoztatón osztják szét azt a látleletet, amit azt követően vetettek föl, miután a Tecsó biztonsági őre megetette velük a képviselőigazolványt és visszarakatta a polcra a elcsórt búrkiflit.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.11.29. 23:18:19

@Ormótlan: szerintem az pont az ÉN adóm, a tiédet a nyuggereknek küldték, hogy lehessen ingyen BKV-juk :-))

@cymruambyth: bazmeg, te tudsz velsziül, értesz a görög mitológiához, oltári nagy csicsácsó lehetsz! Remélem, a környezeted is megbecsül kellőképpen.

@Patrick Bateman: ez valószínűleg pontosan így lesz :))

SzocsO 2009.11.30. 07:14:00

@scsaba1: nembaj, úgy jobb is volt, hogy szidó... :D

marlington 2009.11.30. 07:56:09

S.O.S.!
Ha ezt nem Tibi írta, erős konkurencia.
index.hu/velemeny/eheti/2009/11/30/szavazzon_magyari_peterre/

A kis- és közepes vállalkozások adják az ország homlokgerincét...
Saját családomban és tágabb környezetemben is látom, hogy sok megoldatlan probléma merül fel nemcsak a nagypolitika, hanem a hétköznapok során is.
Vallom, hogy az idősek tiszteletet és megbecsülést érdemelnek, hiszen az ő munkájuk által épült ez az ország, támaszkodnunk kell tapasztalataikra, és segítenünk kell őket gondjaikban. Ugyanakkor az ifjúság kezét sem szabad elengednünk, hiszen ők képviselik jövőnk zálogát.
Undsoweiter undsoweiter.

malackarosszarc 2009.11.30. 09:52:45

@Jaguar: ez kész... most nem bírok többet írni...

malackarosszarc 2009.11.30. 10:02:22

@Patrick Bateman: Én azt válom, amikol ezek előszöl vesznek össze és hatálolódnak el egymástól és akkol lesz Igazi Válalaja Szövetség, meg Vál-alján Szövetség, Válaljaiak Szövetsége

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.30. 10:19:39

@malackarosszarc:

Ez legkésőbb akkol következik be, mikor előszöl jutnak valami állami apanázshoz.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.30. 10:22:18

@malackarosszarc:

Ja és még valami, ezek a csicskák az alelnökök.
Ha megtekinted az Elnöküket (Erdei József)is, látni fogod, hogy van már Várlegalja szövetség is.

malackarosszarc 2009.11.30. 10:33:14

@El Topo (Sgt. Elias): nem egészen, szerintem megkezdődött a tagozódás... megnéztem a honlapjukat és ott írják, hogy Erdei Joe csak szept 17-ig volt elnök, azóta az elnöki funkciót megszüntették, most már csak tiszteletbeli elnöki poszt van (meg van ez a három törpe mint alelnök), de az most éppen betöltetlen, keresik rá az embert, lehet, hogy jelentkezem rá, oszt megreformálom kicsit a szervezetet: Kedves Fijúúúk: kevesebb reccsolás, több unicum

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.30. 10:38:32

@malackarosszarc:

Reccsolás alatt a nagymagyarország térképre történő, közös csiszolást érted?:D

malackarosszarc 2009.11.30. 10:44:43

@El Topo (Sgt. Elias): Oh Pardon! Raccsolás akart ez lenni.... :)

malackarosszarc 2009.11.30. 10:45:26

@El Topo (Sgt. Elias): Oh Pardon! Raccsolás akart az lenni... :)

GAbica 2009.11.30. 11:02:35

@malackarosszarc: pedig a másik értelmezés jobban hozzájuk illik :D

Zorita 2009.11.30. 11:43:43

Nálunk volt még az egyetemen olyan szeminárium, hogy a médiában előforduló nyelvhelyességi hibákat próbáltuk összegyűjteni. Süveges Gergő előadásmódja is annak minősült egy idő után "az már kerülendő, hogy valaki ennyire elvakultan fürdőzzék a saját hangjában"
Amúgy Arany Farmermellény 2009 már nem lesz?

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.30. 22:43:13

@medvedr:

Ez esetben kénytelen vagyok bevallani, hogy egy tripla E kategóriás lógós vagyok.
A katonakönyvembe az volt bepecsételve, hogy HET, vagy is háború esetén én túsz leszek.
süti beállítások módosítása