Olvasói rovat - Egypercesek: A sportember

2009/10/06. - írta: Modor Tibi

A mai egyperces szerzője P.D.M. mérföldes cimboránk, akit a versenyszerűen sportolók érintettek meg.

A modoros sportoló a középiskola felső évfolyamaitól az egyetem végéig fordul elő. Öltözködése ahogyan önmaga jellemzi: sportosan elegáns, avagy az alkalomhoz illő.. A modoros sportolónak mindenki a haverja, aki felnéz rá, és mindenki egy gyík, aki nem.. A modoros sportoló lányok kedvence, vagy csak annak tartja magát, nem győzi hangoztatni (a balekoknak), hogy melyik lány próbált szemezni vele, de persze Őt az nem érdekli, aki könnyen adja magát.

pl: - Te Gyuri hallod, a szünetben már megint nézett engem az a csaj, tudod, akit mondtam múlt héten, hogy bejelölt az iwiwen..
- Neee, télleg? Hát nem hiába..
- Hihetetlen, az embernek sosincs nyugta..

A modoros sportoló folyamatosan hangoztatja, hogy kiket ismer a sportelitből, mindent olyan szövegszerkezetben megtéve, hogy természetesnek, mindennaposnak tűnjön. Általában ezeket az embereket Ő csak látásból ismeri, maximum egy barátjának a barátjának a barátja.

pl: - Jencikém, nem tudok menni csütörtökön iszogatni, mert meetingem van a Gáborékkal.. Tudod a Talmácsi, alig van itthon szegénykém, ilyenkor mindig összeugrunk egy kicsit.

A modoros sportoló folyamatosan hangoztatja, hogy Ő hol játszik/edz és hogy mennyi edzése/meccse van. Ötpercenként hallhatod tőle, miért nem tud veletek menni, vagy miért nem ihat most cukros üditőt.

A modoros sportoló mindenkit kinevet és lenéz, aki hobbiszinten űzi a bizonyos sportot, avagy folyamatosan tanácsokat ad, hisz ő a terület profi szakértője. Persze, annak ellenére hogy ki nem állhatja a hobbysportot, ugyanúgy lent van az egyetemi kosárlabda órán, ahol villog a csajoknak, osztja az észt és ötpercenként közli valami teljesen ismeretlennel csak emiatt beszélgetésbe bonyolódva, hogy ő bizony igazolt játékos.

A modoros sportoló minden egyéb életbeli sikertelenséget a sporttal magyaráz, neki amellett semmire sincs ideje..

pl: - Na, milyen lett a félév? Vizsgaidőszak megvolt?
- Háát, nem túl fényes, nem túl fényes.. Tudod, a kosárlabda. Semmi időm és energiám mellette.. Dehát tudod, valamit valamiért.


A modoros sportoló mindig úgy helyezkedik, hogy mindenki lássa a suli/szorakozóhely közepén, hogy Ő kikkel ment oda és milyen fontos ember.

Iskola, szemezés, csajok... micsoda Élet, micsoda emlékek :-))

36 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.10.06. 10:33:03

@Jarema: szerintem meg aranyos.

Pl. a vízilabdások, úszók mindig élénken élnek bennem, ahogy a Komjádinál vagy a Margitszigetnél felszállnak a buszra: félhosszú haj a fül mögé pöndörítve, néha egyenesen hajráffal!

Mellé szép nagy sporttáska. Persze tudom, máshogy nehéz lenne, csak egyszerűen nem lehet őket nem észrevenni.

A tanulmányi gondokra meg gyógyírt jelenthetnek a külön versenysportolóknak szánt gimnáziumok, pl. a Bródy Újpesten, ha jól emlékszem. Nem kellett sok a sikeres érettségihez :-))

Pál a postoló · http://autostat.hu/magazin 2009.10.06. 10:47:21

kéremszépen legyen már modoros pókerjátékos c. írás is!!! csak azért nem írom meg én, mert a lapokat sem tudom megkülönböztetni, e.g. összekeverem a magyar és a francia kártyát :(

Tökös Veréb 2009.10.06. 10:49:01

én focistákat ismerek, na azok kéész!

- "ezt nézd milyet csúsztam" - hiányzik a fél oldala!
- "láttad, hogy felrúgtam az a parasztot, jaja jól nyomtad!"
- "mindenkit ledarálunk" - nem fociznak, hanem azt nézik, hogyan lehet harcképtelenné tenni az ellenfelet!
- "tegnap úgy bebasztunk, alig bírtunk a pályán egyenesen menni, persze meccs után is bebasztunk."
- "meccs után megvártuk a bírót....."

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.10.06. 10:50:05

@boylepke: hát ha megírja valaki, én max a gyuribácsi-meg klárika-kultuszt tudom hozzátenni.

"Rojál flösss, Klárikám!"

G_P 2009.10.06. 10:55:13

Ez nagyon nagy! Még hozzátenném, hogy autóik kronológiai sorrendben: honda civic/GOLF IV - régi bmw - új bmw. Sikerektől függően, ahogy haladnak előre. Hajuk gyakran elöl-hátul hosszú, oldalt rövid. Jellemző a zipzáros felső és a háromnegyedes gatya, hogy látsszon a szép vádli. Gyakran szivja az orrát.

Tökös Veréb 2009.10.06. 10:57:41

@Grace Park: meg mindig van valami sportsérülése is, mert az jól mutat!

Pál a postoló · http://autostat.hu/magazin 2009.10.06. 11:05:15

@Modor Tibi: már "megrendeltem" az írást :) ha elkészült, küldöm (forrás megjelöléssel persze)!

rocaszujo 2009.10.06. 11:31:31

Jaaaj az egyetemi kosár edzések, _tejóisten_. Van egy gyerek, aki valamilyen NBI/B csapatban kerettag, ami azt jelenti, h ő fizet, hogy ott edzhessen, meg meccsekre elmegy kispadon ülni. Namost eljön egyetemi edzésre (ahol mondjuk vannak egész jó játékosok, köztük _szerény személyem_), és persze a legújabb 50.000 Ft-os Jordan cipő volt rajta. Én pedig mondta neki, hogy ha nekem ilyen cipőm lenne, azért nem használám, egy ilyen egyetemi tesi órára. Válasz:
- De hát én NBI-ben játszom.
Később jól kiröhögtük, az öltözőben.
Van, hogy eljön tesiórára kosárfelszereléssel, de nem öltözik át. Csak a tesitanár mellől szakért, ami természetesen "vicces" beszólásokból áll. csak egy két szemelvény:
Ha ő vagy egy haverja pontot szerez
- Ennyi, meg egy zsák krumpli.
Ha egyik haverja, akit más edzésről ismert kihagyja
- ÁÁ fakezű
- Erre mit mondana XY bácsi (az egykori edző)?
Ha valaki egy trükkosebb mozdulattal dobja be a labdát:
- Jaaaj tegnap NBA volt a TV-ben
- Itta magyar Jordan/Kobe/O'neil/Garnett/Iverson
Ha valaki NBA mezben vagy Profi cipőben megy le edzésre azt a következő képpen szólítja meg:
- Mi van Iverson? és vigyorgás az illetőre. Ki tudja milyen válaszra vár ilyenkor.

IndaMuncher 2009.10.06. 11:39:07

@rocaszujo: :D Na ezzel együtt már kerek a poszt.
Ez eléggé általános iskolás, de hogy valaki egyetemen is ilyeneket szólogasson be. "Ennyi, meg egy zsák krumpli." LOL

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2009.10.06. 11:46:36

Az még pont kimaradt, hogy a modoros sportoló keni-vágja sportjának összes elmúlt negyven évi statisztikáit, és az "emlékezetes" meccseket, párbajokat szintén beleszövi mindennapi elmondandójába.

Élvezi, ahogy villoghat azzal, hogy tudja, 1974-ben ki játszotta a wimbledoni (vagy rosszabb esetben brno-i, zell am see-i) negyeddöntőt, mennyire nyerte a harmadik szettet rövidítésben, és egyéb, tök haszontalan és felesleges adatokkal tukmálhatja a cseppet sem érdeklődő közönségét.

"meg amikor a nikfáldó 81-ben a totte de la franchouxi tornán bird-et ütött a negyedik lyuknál, és azzal lement mínusz háromra. regináld úgy leblokkolt, hogy nem tudta befogni, pedig a tizenhatosnál a greenen úgy nézett ki, meg lesz a par, miközben faldó a 16-os vassal a roughból szenvedett."

autentikus válasz: "hogy mi van?! te teljesen hülye vagy, baszd meg?! hozzál sört, faszom!"

LyukasBogrács 2009.10.06. 12:06:09

@Modor Tibi:
Nekem volt egy valogatott ottusazo osztalytarsam szakkozepben.
Sokat nem jart be, igy aztan ev vegere bukasra is allt egy rakat tantargybol. Amikor az osztalyfonok felhivta az anyjat, hogy ezt kozolje vele, a muter viszonylag lazan kezelte a dolgot, azzal, hogy legfeljebb ujra jarja a gyerek a harmadikat. Mire az ofő kozolte vele, hogy az elso osztalyt kell ujrajarnia. Negyedszerre.

MakoG 2009.10.06. 12:25:32

@terasz9: Szerintem ez a Faldo-sztori nem rossz. Én bírom az ilyeneket. Tegnap egy tokiói turistapárnak soroltam fel a 2004-es olimpiai bronzérmes japán baseballválogatott összeállítását.

Stinkfist 2009.10.06. 12:46:53

@MakoG:

hülye vagy, baszd meg?! hozzál sört, faszom!

Mitya Ivanov 2009.10.06. 13:10:59

én tesiszakos altiskolába jártam és gimiben is volt pár sportoló osztálytársam,de ez az írás gyenge. A psoztban olvasható viselkedésű egyének inkább középiskolában vannak, de egyetemen szerintem már ennél inteligensebbek az emberek. Bár elég régen voltam egyetemista, szal nemtom.

Egyéves Önkéntes 2009.10.06. 13:33:31

na és persze aki egy sportban jártas, az mindben is.
Egyik úszó a másiknak: "Mit szólsz, hogy a kambodzsai Viteng 34-56-ra leverte a hondurasi Ibanezt , a laoszi curling gála előselejtezőjén? Hát erre nem számítottam."

sorica123 (törölt) 2009.10.06. 13:48:42

Ilyesmi, amilyen a leírásban van, még a modoros úszómester. Főleg a csaj-rész.

Blackrock (törölt) 2009.10.06. 15:10:55

Jöhetne egy poszt a "bocs, de nem érek rá, annyira elfoglalt és fontos vagyok" emberekről is.

rocaszujo 2009.10.06. 15:16:14

@Mitya Ivanov: Nagyon régen lehettél egyetemista, mert én ilyen emberekkel csak az egyetemen találkoztam, mindenféle sarkítás nélkül. Ráadásul a _A Magyar Felsőoktatás Zászlós Hajóján_ (Corvinus)

rocaszujo 2009.10.06. 15:32:16

Természetesen olyat is ismerek, aki a tanulmányai elvégzése végett hagyott fel a kosárlabdával, pedig nagyon tehetséges volt.
"Csak a kosárból nem lehet megélni, feltéve, h légiós vagy" - Sajnálom is szegényt. :'(

Mitya Ivanov 2009.10.06. 15:40:05

@rocaszujo: annyira régen azért nem ( vagy igen 10-15 éve), ezekszerint számít a hely is. A közgáz, a jog és az orvosi mellett mindig az intellektuális sportolók gyülekező helye volt, lásd vizilabdázók, kosarasok, vívók, öttusázók, úszók is talán.
ahova én jártam egyetemre, ott csak a tesiszakosok voltak sportolók, de ők nem azzal tüntek ki, mint ami a posztban van, hanem a mérhetetlen taplóságukkal, bunkóságukkal, alkoholfogyasztással és a napi betevő reggeli Nemzeti Sporttal.

LyukasBogrács 2009.10.06. 15:51:19

@Blackrock:
-Kesobb visszahivlak
-Nekem most rohannom kell (kint a kocsinak jar a motorja, fenyszoro bekapcsolva, ajto nyitva, radio szol, baratno az anyosulesen unottan nez a soforje fele, hogy minek allt meg)
-De ha lehet, meg ma
-Kesz rohanas az eletem
-Azt se tudom, hol all a fejem
-Kerjel mar nekem egy korso sort, el kell meg inteznem egy par ceges telefont.
-Bocs, de elhuzodott a meeting.
-Bocs, de most meetingem lesz. (nemeteseknek terminje)
-Mar ne is haragudj, de tudod hanyan fuggnek tolem?
-En itt donteseket hozok, tudod te milyen felelosseggel jar ez?
-Bocs, de a nevedre nem emlekszem, olyan sok emberrel talalkozom mostanaban.
-Hol van itt Shell kut?

Kellekek:
Kilencvenes evek: gyurus notesz, rajta telefon es kocsikulcs
Ma: okostelefon + kocsikulcs

Klárensz 2009.10.06. 15:59:22

@Blackrock: Az a poszt nagyon rövid lenne. Az ilyen embereket erről az oldalról még felszínesen se lehet megismerni, mert soha nem érnek rá semmire.

4/7 · http://viaminsk.blog.hu 2009.10.06. 19:47:51

Ha már sport, egy igazi modors gyöngyszem rövidhír kategóriában:

www.nb1.hu/popupindex.php?itemid=83482

"A tavalyi szezonban is már bontogatta szárnyait Stevan Jovetic, a Fiorentina támadó felfogású játékosa, idén viszont rendesen növelte renoméját, ezt megerősítve több elitklub is a kegyeire hajt. A Manchester United mellett a Chelsea sem lenne rest nagy összeget kiadni a fiatal csatáért, aki a Liverpool ellen két gólt hintett a múlt heti BL-fordulóban, nagy rökönöydést okozva ezzel a szigetországi gigásznak.
- Jovetic igazi bajnok, és a jövőjét a Fiorentinában képzeli el – mondta Diego Della Valle, a Lilák patrónusa. "

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2009.10.06. 20:35:31

@LyukasBogrács: Jók! :) 1-2 további:
- El vagyok havazva.
- Le kell tennem, jöttek hozzám.
- Viccelsz? Még nem jutottam oda, 185 olvasatlan mélem van.
- Az jutott eszembe éjszaka, hogy... <szakmázás>.
- Csörögj rám légyszi este, hogy el ne felejtsem!
- Tartsd egy picit, hívnak a másikon...
stb. stb. :D

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.06. 20:46:04

@LyukasBogrács: @misbelief: Posztértékű kommentek. Óriási :)
Kedvenceim:
"-Kerjel mar nekem egy korso sort, el kell meg inteznem egy par ceges telefont."
és
"- Viccelsz? Még nem jutottam oda, 185 olvasatlan mélem van."
:D

Egyéves Önkéntes 2009.10.06. 20:48:48

@HRita: megtennéd, hogy kommentelsz helyettem párat, amíg megírok pár céges e-mailt és készítek pár ütős szlájdot?
:)

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.10.06. 21:01:56

Rémes arcok, volt szerencsém ilyen faszogányokhoz a föösulin, hát gyorsan le is pattantam a rákba...

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.06. 21:04:32

@EÖ: :D Hogyne, látom rajtad, hogy nagyon elfoglalt vagy. :)

szliper 2009.10.06. 23:49:39

És dívik a pomponlányos - élsportoló (menő srác a suliban) szerelem is.
Nesze neked sok buta amcsi film...

Egyéves Önkéntes 2009.10.07. 07:58:31

@HRita: és még a német/olasz/osztrák/angol cégvezetéssel is kell egy kicsit jópofiznom.
majd rájukcsörgök. :D

Blackrock (törölt) 2009.10.07. 09:55:32

@misbelief:
"- Csörögj rám légyszi este, hogy el ne felejtsem!
Én az ilyenre azt szoktam mondani, hogy előtte csörögj rám, hogy csörögjek rád, hogy el ne felejtsd.:))

flegman · http://usazzunk.blog.hu/ 2009.10.07. 10:03:06

volt egy csapattársam (egyetemi zsében játszottunk), amellett, h szépfiú módjára gyúrt, korábban hokizott, akkoriban meg hármasokat akart dobálni, és zsákolni tanulgatott, mindig azon parázott, hogy csúnyán dob. Tényleg csúnyán dobott. Műszaki manager volt a lelkem, persze a két dolog között nincs összefüggés.

P.D.M. 2009.10.07. 14:59:06

@rocaszujo:

na szerintem mi ismerjuk egymást:)

LyukasBogrács 2009.10.07. 19:29:54

@szliper:
Na hallod. Ismertem egy indonéz csajt, ő pompomlány csapatkapitány volt otthon (145 cm). Hogy az most amerkiai foci volt, krikett, lovaspóló, póker, azt nem tudom.
süti beállítások módosítása