A Megmondóember

2009/10/01. - írta: Modor Tibi

-Én nem kertelek, baszkikám, én mindig megmondom az őszintét. Egy dolgot utálok, azok pedig a gerinctelen, sunyi emberek, akik szemtől szembe dicsérnek, aztán a hátad mögött meg lehordanak mindenféle szar alaknak, belédszúrják a kést.

Ami szívemen, a számon, nem tagadom - persze sokaknak ez nem tetszik, de leszarom. Én egyenes vagyok, ne akarjon megváltoztatni senki, fogadjatok el ilyennek.

Minden társaságban kell lennie egy őszinte Megmondóembernek, aki soha nem fogja vissza magát, ha véleménynyilvánításra kerül a sor.  Önjelölt ombudsmanként felhatalmazva érzi magát, hogy folyton a többiek nevében is beszéljen, saját véleményét alaptalan vádaskodásokkal megtoldva:

 -Apám, na ebből most hirtelen vissza kéne venni! Andriskám, tudod, az egész Társaságnak elege van már a faszkodásaidból, meg hogy mindenkinek állandóan beszólogatsz. Most azért, mert előléptettek, nem kellene rögtön azt hinni, hogy te szartad a spanyolviaszt!

A helyzetet súlyosbítja, hogy ezek a megmondóemberek sok esetben csak később csapódtak a már összeszokott csoporthoz. Férfitársaságokban extrém esetekben néha kívülről érkezett barátnők érzik úgy 1-2 év után, hogy immár teljes jogú tagokként nyugodtan megmondhatják a frankót, ezzel hatalmas felfordulásokat, belső viszályokat eredményezve - a barát ilyenkor feszengve őrlődik a haverok és a barátnő között, gyakran végleg választania is kell, hogy kinek az oldalára áll.

A Megmondóember az őszinteség, becsületesség és a nyíltság hangzatos eszméi mögé próbálja rejteni saját faragatlanságát, alapvető  kompromisszumképtelenségét, alkalmatlanságát emberközi kapcsolatok kezelésére, kiépítésére. A diplomatikus hallgatást vagy kíméletes megfogalmazást megfutamodó, fondorlatos viselkedésnek tekinti. Büszke saját egyenes jellemére.

Feltehetőleg már több munkahelyről elbocsátották, és a sokadik alkalom után is önvizsgálat helyett arra hivatkozik, hogy kifúrták, kicsinálták, esetleg hogy okosabb volt, mint a főnöke, és puszta féltékenységből egy megelőző csapást mértek rá.


Miért barátkoznak vele mégis? Ha ugye behozták a társaságba, akkor kényszerből, a partnere iránt érzett tiszteletből elviselik. Ha pedig már eleve ott volt, akkor sokakat levehet a lábáról pozitív, teátrális érzelemkitöréseivel:  mindennél fontosabbak a barátaim, imádlak benneteket, és ezt sokszor szívességekkel is alátámasztja.

Gondoljunk csak Jutkára...


Jelölj be a Fácsebukon, és mondd meg nekem a frankót!

Címkék: társaság
124 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.01. 10:15:19

"tudod, az egész Társaságnak elege van már a faszkodásaidból"
A kulcsmondat :) Mert ő tényleg _megfellebezhetetlenül_ tudja, hogy az Ödön és a Karcsi is így gondolja :) Honnan meg miből? Óriási.

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2009.10.01. 10:20:04

Ráadásul az ilyen _emberke_ rosszul tűri a kritikát is.

Tiborbazdmeg, bejelöltelek.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.10.01. 10:24:27

@HRita: @terasz9: a Megmondóember az önjelölt ombudsman.

Ez az apám, majd este, otthonról tolom a fácsebukot is.

Tromb 2009.10.01. 10:31:56

Általában a tapintat, a diszkréció nem erőssége. Saját kinyilatkoztatásai fontosabbak az adott problémánál, vagy barátja/barátnője érzéseinél.

„Katinkám, megmondtam, hogy ne kezdjél azzal a fasszal! Most már te is belátod, hogy hülye picsa voltál, ha rám hallgattál volna, megkímélheted volna magad ettől.”

Mindenki ilyen megnyugtatásra vágyik.

shaft 2009.10.01. 10:41:47

baszdmeg, pontosan ilyen, pontosan ilyen a baráti kör egyik hölgytagja. de szó szerint.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.10.01. 10:46:02

Volt egy ido, migy GYES-en voltam es k...ra raertem mindenre, tobbek kozott (keretlen) eletvezetesi tanacsokat is adtam a kozvetlen kornyezetemben eloknek, kisebb-nagyobb csaladi csetepatekat generalva _ezaltal_.
Miutan tesommal is jol osszevesztem, magamba szalltam (meg segitett egy onismereti trening is, LOL), es megtertem.

Aztan visszanyalt egy fagyi egy ismeros szemelyeben, akinek mindig mindenben igaza volt es mindre tudta a megoldast is, es nem is kertelt soha semmiben, az sem erdekelte, nekem fontos-e a velemenye, szoval osztotta az eszt ha kellett, ha nem. (Szerinte ez amugy az igaz baratsag alapja - szerintem meg az elfogadas, tisztelet, meg az, hogy jol erezzuk egymast egyutt es valamit adjunk egymasnak, _valami pluszt_, es az nem keretlen tanacsok tomkelege). Na, akkor megereztem, milyen is ez...

Facebook: olyan lesz ez, mint a logikai jatekok regen:
Adott Janos, Geza, Pityu, Marci es Erno, barna, szoke, fekete, voros, osz hajjal, szakmajukat tekintve fazekas, ugyved, hentes, fodrasz, polgarmester, kocsijuk lehet Audi, Trabant, Suzuki, Citroen, BMW, es akkor ilyen mondatok, hogy "akinek barna haja van, az nem Geza", meg "a Trabantos nem polgarmester", es ki kell talalni, ki kicsoda es milye van. Szoval ilyen lesz a Facebook is, ossze kell kapcsolni az embereket az itteni hozzaszolokkal :).

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.10.01. 10:48:38

(de ahogy elnezem, lenyegeben nem sokat valtoztam, mert folyamatosan hozzaszolasi kenyszert erzek es nem allok meg ket mondatnal)

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.10.01. 11:50:24

@afromagyar: naná, hogy a trabantos az nem polgármester! Adj már érdemi infót is, sose találom ki így, hogy ki kicsoda.... :)

Érdemi hozzászólás volt, igaz?

gyz 2009.10.01. 11:52:27

"eletvezetesi tanacsokat is adtam a kozvetlen kornyezetemben eloknek, kisebb-nagyobb csaladi csetepatekat generalva _ezaltal_."

ez jó :)

Tromb 2009.10.01. 11:58:52

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél:
A trabantos simán lehet polgi. A trabi a saját nevén van, a Q7 meg kincstári, oszt lehet köccségelni.

IndaMuncher 2009.10.01. 11:58:55

@afromagyar: "- szerintem meg az elfogadas, tisztelet, "

De pl ha egy barátnődön látod, hogy hülyeséget csinál (legyen ez most pl párkapcsolati, vagy külső kinézeti probléma) azért néha egy jó Csernus stílusú lelki odabaszás, jót tesz valakinek.
Persze, ez sok mindentől függ, és gondolom a megmondóember ebben a posztban inkább az, aki a környezetét is feszengéssel tölti el, ha megszólal.

darkmirjam 2009.10.01. 12:01:04

Kedvenc (egyik kedvenc) szófordulatom tőlük, a "megmondom őszintén". Olyankor tudom, hogy hazudik vagy csúsztat.

Volt időszak amikor az őszinte szó a tahó szinonímája volt. Mint manapság az ösztönös.

noirp 2009.10.01. 12:05:17

@afromagyar: Nem _pjobjéma_, nem vagy egyedül _vágom_ a kommentkényszer-élményt ;)))
/csak nálam még panaszkodás és vegyipari anekdoták is súlyosbítják a helyzetet; egyszer még kiderül: apám megmondóember volt, anyám ifjabb F. Gyula :D/

Tromb 2009.10.01. 12:05:42

@F.house:
Aszem a Csenus itt a kulcsfigura. Az ilyesfajta odabaszás inkább neki, az egójának tesz jót, a többi csak melléktermék.

sorica123 (törölt) 2009.10.01. 12:12:42

A Megmondóembernek egy a baja általában: hogy a diplomáciai érzéket és vidékét hírből se ismeri. Ami a szívén, az a száján - nem tud fogalmazni, csak a selyempapírba csomagolást vagy a visszakézből fejhez vágást ismeri... aranyosak tudnak lenni. Főleg ha aztán egy ilyen rajtad kéri számon a 'kioktató' hangnemet:)

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.10.01. 12:16:42

@F.house: egyetertek, kell neha egy verbalis pofon, hogy ugy mondjam, de ez nem egyenlo azzal, hogy minden biszembaszom temaban az EN velemenyem a mervado es ha akarod, ha nem, akkor is elmondom, mert en olyan k... egyenes ember vagyok.
Jol irta Tibi, hogyaszongya "A Megmondóember az őszinteség, becsületesség és a nyíltság hangzatos eszméi mögé próbálja rejteni saját faragatlanságát, alapvető kompromisszumképtelenségét, alkalmatlanságát emberközi kapcsolatok kezelésére, kiépítésére. A diplomatikus hallgatást vagy kíméletes megfogalmazást megfutamodó, fondorlatos viselkedésnek tekinti."

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.01. 12:24:00

Jááááááj, bazdmeg, nekem volt megmondóember csajom! Volt olyan, hogy azt hittem, megölöm. És ez most nem vicc, basszátokmeg!

Hózentróger 2009.10.01. 12:37:46

OFF

Csak közbeszólok, hogy van Tarda poszt!

ON

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.01. 12:38:08

@afromagyar:

csatlakozom :) bennem is van egy jó adag megmondóember, bár általában csak a neten élem ki ilyetén hajlamaimat ;-)

Tromb 2009.10.01. 12:42:52

Nekem szerencsére csak csaj ismerősöm volt hasonló. Kissé túlsúlyos, lepcses szájú jelenség.
Mindig kész volt megmondani a frankót, bármely tetszőleges témában. Végül hozzá ment egy bamba melákhoz, gyerekük született, pár év alatt anyukásból nagymamássá változott. A bamba melák persze menekül otthonról, amikor csak teheti, ott bassza át, ahol tudja.

Tromb 2009.10.01. 12:43:30

Ne má, Tarda poszt? Nézzük meg!

Hózentróger 2009.10.01. 12:45:13

@Pokember - a seggemből, mint minden rendes Póknak:

Nézd meg jobban, találsz ott posztot. Azt nem mondtam, hogy új posztot, csak hogy posztot. 80 kis történetet.

Pokember - a seggemből, mint minden rendes Póknak 2009.10.01. 12:47:05

@náthásp: Nagyon vicces, szegény kiéhezett Tarda-olvasókat szivatni...

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.10.01. 12:52:20

Az ilyen ember a halllgatást totális beleegyezésként dolgozza fel és mégjobban nyomul, ha elfordulsz és lejön neki hogy egy faszállatnak tartod elkezd fúrni, inzultálni, basztatni. A legjobb az amikor a társaság legcsöndesebb tagja teszi a helyére. Tudjátok, az a tag, aki egész este egyszer szólal meg, kb ennyit hogy: ja, kösz.

LyukasBogrács 2009.10.01. 12:56:43

Medmondo: - Ismersz, en minding elmondom a velemenyemet!

En: - Az a bajod, hogy te nem ismersz engem. Meg magadon kivul szinte senkit. Nem tudod, hogy nem erdekel a velemenyed.

Tromb 2009.10.01. 12:57:50

@náthásp:
Me kammantasz itt, mi meg cummantunk mint a gép, ha érted, hogy gondolom.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.01. 13:01:10

@afromagyar:

viszont csajtársaságokban ennek az ellenkezője is előfordul, ami engem sokkal jobban zavar.
tudniillik, amikor valaki valamit szarul csinál / valami probléma van vele, és az illető háta mögött mindenki erről beszél, megy a szánakozás, neki magának viszont nem szól senki, merő tapintatból, ugyebár. :-P

Hózentróger 2009.10.01. 13:14:59

@Tromb: Jól van, bocs, de ebéd utáni unalmamban ez jutott eszembe. Lement a vérnyomásom a vadastól, valamivel vissza kellett hozni.

Tromb 2009.10.01. 13:43:52

@náthásp
Most már nekem is felment:)

Vágási Matyi 2009.10.01. 13:49:33

@Tromb: persze, hát náthás. ahahah.

rocaszujo 2009.10.01. 13:55:35

Milyen egy nem modoros ember? Erről lesz Post? :D

IndaMuncher 2009.10.01. 14:45:00

@El Topo (Sgt. Elias): Az ilyenek azok a fajta csajok is, akik betelefonálnak a helyi volánhoz, ha épp nem indult egy helyi járat, majd azzal fenyegetőznek a telefonba, hogy a volán nevére íratják majd a taxiszámlát, mert inkább azzal mennek? (Ez eléggé női öblös lehetett és egy tőle alacsonyabb véznább pasija volt) Ez megtörtént eset, saját szememmel hallottam és láttam. Fura, hogy egyes embereknek mire van energiájuk, és mit meg nem tesznek csak azért, hogy megmondják a frankót. Ehhez persze társul az a bizonyos össze nem téveszthető felháborodott hangnem.

IndaMuncher 2009.10.01. 14:45:54

@F.house: Bár ez lehet OFF volt, de ez ugrott be róla. Szerintem LOL.

Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi) 2009.10.01. 14:49:57

Ez az a típus nőben, aki szakításkor még jól megmondja a frankót:

- halvérű vagy, nem fogsz semmire jutni az életben, igazán ciki még 23 évesen is otthon lakni anyádékkal (ilyenekhez jó odamenni pár év után és bemutatni a kocsi- és lakáskulcsot, meg a kiegyensúlyozott, nyugodt éltedet - ez utóbbit mellette nem kaptad meg)
- már akkor elegem volt belőled, amikor 4 évvel és 113 nappal ezelőtt a Balatonnál a Pistiék nyaralójában a Terit vizslattad, ahelyett, hogy megkínáltál volna engem is fagyival (akkor miért most szakítunk?)
- az a baj veled, hogy... (szabadon folytatható)

Jaj, de rühellem a fajtáját!

a_fater 2009.10.01. 14:54:50

@Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi): Hát ennél még az a tahó megmondó is jobb, aki legalább rögtön szóvá tesz mindent. Csak szakításkor kipakolni nem vall nagy bátorságra.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.01. 15:37:55

Ja, meg a feleségem (volt), az volt még extraüber megmondóasszony!
Illetve most is az, csak már nem nekem mondja az okosságait.
Már eleve szülni úgy vonult be a kórházba, hogy nem értettem, miért szakad le a karom, miközben cipelem a táskát utána. Azon gondolkoztam, hogy talán egy 120 AH akkumulátor lehet nálunk? De nem. A táskából 4 (NÉGY!!!) flaska Domestos került elő, és azonnal kitakarította a drága pénzért kibérelt, privát szobát, ami szerintem tökéletes állapotban volt. Aztán szép sorban kitanított mindenkit a saját munkájára.
Másfél éves korában a kisebbik gyereket szerintem azért rakták ki a bölcsődéből, mert nem bírták elviselni az anyukáját.
És még folytathatnám.

melegítős senki 2009.10.01. 15:43:11

Én kiállok igazam mellett mint atom, vállalom ki vagyok, mi vagyok, és leszarom, hogy mit mondanak rólam a faszok... nem ismersz, ha úgy ismersz, hogy szarozok.
Már ha érted, hogy mondom!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.10.01. 15:56:11

@melegítős senki:

de az őszinte szöveg sokak fülét bántja
szerintük az ilyen zene - csak árthat
de leszarom őket, ami a szívemet nyomja
mindent őszintén ordítok bele a mikrofonba!

sorica123 (törölt) 2009.10.01. 16:20:01

@LyukasBogrács: -...de még magadat se rendesen. - mert általában önismeretük kimerül abban, hogy a hosszasan építgetett 'énilyenvvagyok-énolyanvagyok'-formában kétlépésenként deklarált énképüket betéve fújják oda-vissza.
@F.house: volt egyszer egy Kiss vezetéknevű ismerősünk, akinek volt egy Nagy vezetéknevű felesége. Kissné Nagy. Neveik tökéletesen jellemezték az erőviszonyaikat is, aranyosak voltak együtt:)
@rocaszujo: volt. Azt hiszem azt volt a címe, hogy A modortalan blogger. Tibi, segícccs!
@a_fater: hát ja. Annak is annyi a dipl. érzéke, mint egy cipőtalpnak, viszont legalább korrekt és nyilván azért valami oka van, hogy megszólal (ha bunkón is fejezi ki a véleményét).

Balance Of Power 2009.10.01. 16:50:54

De azert nyugtassatok meg, hogy a legjobb baratomnak is meg kell mondani, ha eppen egy fasz; anyamnak is megmondhatom, ha elbaszta a vasarnapi ebedet es a paromnak is, ha nem tetszik az ujonnan vasarolt ruha. Stb. Es hogy nem kell mindig kerulgetni a forro kasat.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.10.01. 17:46:38

@rocaszujo: a Megmondóember általában nem modoros, csak simán bunkó.

Itt volt egy olvasói próbálkozás:

modoros.blog.hu/2009/06/22/olvasoi_rovat_a_modortalan_blogger

aribeth 2009.10.01. 18:00:34

Jájj, a hideg kiráz ettől a típustól. Vakmerőek, fejjel mennek a falnak, meggyőződésük, hogy náluk a bölcsek köve, és bámulatos, lehengerlő magabiztossággal zengik az igazukat a szent Őszinteségből faragott piedesztáljukról.

@Ön:
Igaz, ők legalább ki merik mondani a véleményüket. Azonnal, gondolkodás nélkül. Időnként jól jön egy amiaszívemenazaszámon Jutka a társaságban, simán elviszi a balhét a többiek helyett.
Sokáig dolgoztam azon, hogy ne meneküljek a konfliktusok elől, ne akarjak mindenáron jófej diplomata lenni, és addig évente tizenötször megkaptam az egyenes jellemű megmondóemberektől, hogy mekkora Nyuszi McFly vagyok. Esetleg képmutató. Imádják ezt a szót. :-)
(Viszont ha néha felemelem a hangom, akkor a többi hozzám hasonló konfliktuskerülő húzza az orrát.)

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.01. 18:03:30

@Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi):

lehet, hogy nem is ez volt a baja a csajnak, csak jól beléd akart taposni még egy utolsót.

(ettől függetlenül én se állnék össze olyan pasival, aki 23 éves, és egyetlen egyszer sem lakott tartósan távol az otthonától. az ilyen pasik többnyire mamakedvencék, minden házimunkát anyu végez helyettük, és ez valszeg az összeköltözés után is így fog maradni.)

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2009.10.01. 18:30:58

@F.house: Na igen, de négyszemközt. A megmondóembernek viszont lételeme a közönség...

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.01. 18:32:47

@aribeth:

én egy olyan családban antiszocializálódtam, ahol minden nőnemű rokon kisebb vagy nagyobb mértékben Megmondó volt. illetve a még életben lévők jelenleg is azok, úgyhogy bőségesen volt alkalmam tanulmányozni a fenomén árnyoldalait is ;-)

nem is az a baj, amikor felhívják a figyelmemet arra, hogy hülyeséget csináltam. ez nagyon jó, mert nagyon hasznos tud lenni az efféle.
inkább az a probléma, hogy ez az embertípus mindig megmondja, ha valami nincs ínyére, és ezt elég keresetlen stílusban teszi, nem törődve azzal, hogy ezzel megbánt másokat. az is jellemzője, hogy teljesen jelentéktelen dolgok kapcsán is képes jó nagy zajt csapni. például kifejezetten alpári stílusban lebarmol, ha nem tetszik neki a ruha, ami rajtam van (pusztán azért, mert más az öltözködési stílusunk, szóval nem azért, mert koszos vagyok v ilyenek).

másrészt, ott van a másik véglet is.

vannak ilyen lányismerőseim, akik mindig kedvesen mosolyognak, és empatikusan bólogatnak bármire, amit mondok. engem ez zavar, mert nem hiszem el, hogy tényleg őszinték ilyenkor. valahogy mindig az az érzésem, hogy lehet, hogy valójában egy óriási baromnak gondol, csak inkább mosolyog szembe, mert az az elvárt viselkedés (vagy ő azt hiszi).
én barátként szívesebben látnék magam körül olyan embereket, akik megmondják, ha valamit szarul csinálok, mint az ilyen örökkémosolygó bájolgóautomatákat.

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2009.10.01. 18:39:22

@El Topo (Sgt. Elias): Részvétem, szép kis évek lehettek... Ezek szerint Te vonzod a megmondósokat. Az okán elgondolkodtál már? :-))
Amúgy nekem a muterom ilyen, úgyhogy átérzem a (volt) problémádat.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.01. 19:23:21

Most jövök rá, hogy ez a típus pont olyan, mint az én Brigim, csak én szókimondónak _tituláltam_ :)
gorbe-sminktukor.blog.hu/2009/09/28/klisek_amp_nyelvhasznalat_baratnok_egymas_kozt_beszelgessunk_a_szerelemrol

LyukasBogrács 2009.10.01. 19:34:42

@Balance Of Power:
Szerinted a tobbseg nem probalta elmondani a magaet?

Az ember legtobbszor azert tartja meg a velemenyet (en legalabbis), mert tudja, hogy milyen fogadtatasban lesz resze, ha valami negativat hoz fel. Peldaul:

-Amikor en ilyen idos voltam (itt a falusi elet aspektusainak felsorolasa kozetkezik: lavorban furdes, szalonnat reggelizes, puliszkat vacsorazas, stb.), akkor a seggemet a foldhoz vertem volna, ha...

-Mutass nekem valakit, aki ennyi mindent megtett erted! (te mutass nekem valakit, aki ennyi mindent elvett tolem)

-Akkor holnaptol fozz magadra!

-Moss magadra!

-Vasalj magadra!

-En mikor kertem barmit is toled? (az elmult harom evtizedben folyamatosan)

-En bezzeg mindent elso szora megtettem erted (egy szimpla valaszra is perceket kell varni), es soha nem emlegettem fel! (de, igen)

Es igy tovabb.....

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.01. 20:20:10

@Ormótlan:

Nem tudom, lehet hogy ez a karmám?

scsaba1 2009.10.01. 20:41:34

@afromagyar:

Nejem nővére is ilyen. De ő még nem gyakorolt önkritikát, és valószínűleg már nem is fog. Imád gyereknevelési tanácsokat adni (saját gyerek nincs, de két évet sintérkedett Londonban, szerinte ez elég..). Szintén imád párkapcsolati tanácsokat, mit tanácsokat... _utasításokat_ osztogatni is... (Persze komoly kapcsolata nincs, két fickó között örlődik, úgy, hogy mind a kettőből hülyét csinál, na meg persze magából is.

Igazi ordenáré segghuszár...

scsaba1 2009.10.01. 20:50:44

@Ön:

A net egyébként is tele van megmondóemberekkel. (Tulajdonképpen, amikor néhány poszttal ez előtt Tibi beharangozta, akkor azt hittem, hogy ez a netes észosztó megmondóemberek lesznek "górcső alá véve"

Az egónak általában jót tesz a net névtelensége.

Motorpenis 2009.10.01. 20:53:01

@Ön: Mert neked 23 évesen lakásod és autód volt, igaz? miből?

scsaba1 2009.10.01. 21:03:01

@melegítős senki:

Höhö..iwiw, "Magamról" rublika...

sorica123 (törölt) 2009.10.01. 21:15:00

@Motorpenis: ne ugorj már a plafonra rögtön:/ itt senki sem olyan hülye, hogy azt gondolja, hogy égből potyognak a lakások (legalábbis remélem). Viszont az tény (saját példámon tudom, pedig nem is vagyok fiú:)), hogya egyáltalán nem ártalmas valamikor kamaszkorban, vagy akár kicsit korábban is koliba küldeni a gyereket. Az is pénz, ezt is tudom és megértem, de nem tesz rosszat az esetek többségében. Autóról pedig, főleg a Moi viszonyok (hitel, státusszimbólumkodás, közlekedési anomáliák), szó se volt.
@scsaba1: tapasztalatszerzésnek elvileg elég kell legyen a két év, piedesztálról-frankómegmondásra viszont kétszáz év dadáskodás. és húsz gyerek se jogosít fel.

sorica123 (törölt) 2009.10.01. 21:16:16

@sorica123: kolis példából én az ellenpélda vagyok: nagyon nehezen tanultam meg időt beosztani, életet megszervezni stb.

scsaba1 2009.10.01. 21:28:13

@sorica123:

Eleve nincs két egyforma gyerek, így nincs univerzális tanács sem, ami mindenkinek beválik. Másrészt egy 2-3 éves gyerek másként viselkednek egy idegennel -ez esetben egy bébicsősszel - és másként a szüleivel. Világosan leveszi, hogy aki vigyáz rá az _nem_ az_ anyja.

scsaba1 2009.10.01. 21:52:58

Egyébként ide tartoznak még a "politizáló nagybácsik" is. Gyakorlatilag minden család van egy vagy több ilyen. (Családi eseményeken célszerű valami különteremben leültetni őket. Sokkal mókásabb, ha a két (vagy több) nagybácsi egymással szemben álló pártoknak a vezérszurkolója.

20 évre elegendő reformtervezete, megoldáscsomagja van. Minden problémára löki a választ, minden idióta intézkedés mellett (vagy ellen) tud érvelni hosszú perceken keresztül. Stb..stb..

Minősítetten súlyos esetek még a nagy lenyúlásokat is megpróbálja legitimizálni. "Bélám, irigykedsz, bazd meg. Te is elvennéd, ha abban a pozícióban lennél." "Bezzeg a Fidesz/MSZP sokkal többet ellopott. Ez ahhoz képest aprópénz.."

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.01. 22:14:04

@Motorpenis:

Kétségtelen, hogy nem volt, de 19 éves koromban öneltartó lettem, és elköltöztem a szüleimtől.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.01. 22:15:51

@Motorpenis:

Kocsim meg nem volt soha, valószínűleg nem is lesz. Fél óra utazásnál sohasem laktam messzebb az egyetemtől / belvárostól, semmi szükségem nem volt rá.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.01. 22:40:41

@sorica123:

Nem is csak az idő beosztása... ezen a téren még lenne mit fejlődnöm :P

A legtöbb srác olyan családban nő föl, ahol anyu mindent, de szó szerint mindent megcsinál a pici szeme fénye helyett. Főz, mos, vasal, takarít, kiszámolja a zsebpénzt, a srác meg azt hiszi, h a milánói makaróni a hűtőben terem.
Ha viszont anyu szeme fénye koliba kerül, ott megtanul pár alapdolgot az önálló életvezetéssel kapcsolatban, mert rá van kényszerítve, hogy egyedül intézze a dolgokat. Például megtapasztalhatja, hogy milyen érzés, ha az ember saját maga felelős a tetteiért, és nincs ott anyuci vagy apuci, aki kihúz a szarból.

De van még rosszabb variáció is, ha anyu és apu igazi, tőrőlmetszett Control Freak :-) Ebben az esetben rátelepszenek a gyerekre, mindenbe belepofáznak, amit csinál, és a töketlenebbje enged a nyomásnak. Itt tényleg csak az jelenthet megoldást, ha a gyerek elköltözik a faszba, lehetőleg az ország másik végébe. Ellenkező esetben az illető még 23 éves korában is igazi óriáscsecsemő lesz, akinek még mindig anyu veszi a ruháit, és aki anyu szavát szentírásként tiszteli, mert "az én szegény édesanyám annyi áldozatot hozott értem". o.O Már volt dolgom ezzel a típussal, jobb messze elkerülni az ilyet, én azt mondom.

surranómacska 2009.10.01. 23:37:58

@Ön: úristen, ez is megérne egy posztot!
Hány ilyen sráccal találkoztam már! És komolyan, anyuci veszi a ruháit, 18-20 évesen, a seggét is kinyalja, egy tányért el nem mosott a "kis szentem", soha semmi nem vártak el tőle. Cserébe meg jön az érzelmi zsarolás, hogy anyuci magához láncolja a fiacskáját, minden potenciális barátnő(jelölt)re úgy néz, mint a véres rongyra (esetleg úgy is viselkedik vele) és el sem tudja képzelni, hogy egyszer majd nem együtt fognak lakni.
Ez legfőképpen egyébként egyedülálló anyákra jellemző, egyke fiúgyerekkel de nem CSAK rájuk.
A legszörnyűbb, hogy a srác nem is sejti, hogy ez így nem "oké", és hogy lehetne máshogy is. Ezek az igazi puhapöcsök!

sorica123 (törölt) 2009.10.01. 23:44:32

@Ön: ja, hát igen. Srácoknál ez azért más, meg anyája is válogatja. Nálunk Anya gyakran volt vele úgy, hogy nemszarozunk, ő hamarabb kész lesz vele, s így ha nem ugrottam (és nem ugrottam), akkor túrót se tanultam tőle gyakorlati ismereteket.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.10.01. 23:47:56

@surranómacska: szerintem HRitával beszéljetek egy ilyen témájú posztról :-))

surranómacska 2009.10.01. 23:52:38

@Modor Tibi: régóta szeretnék írni valamiről, de még nem rendeztem soha annyira a gondolataimat, hogy belekezdjek. De most eléggé belém nyilallt a téma! :))

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.02. 00:17:50

@surranómacska: "Ezek az igazi puhapöcsök!" Óriási! Tetszik a témád, ilyen gyerekéért élő, pórázos anyát nem keveset ismerek. Tényleg jó lenne, ha megírnád.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.02. 00:22:11

@surranómacska:

A diplomatikusabb anyu nem is szívatja direktben a barátnőt, hanem inkább a háta mögött, a fiával négyszemközt kibeszéli, elejt néhány "véletlen" megjegyzést, így jó rafináltan, lassúvíz-partotmos eljárással hangolja a barátnő ellen, egészen addig, amíg teljesen el nem szaródik a kettejük kapcsolata. a fia pedig ritkán kap észbe, és elképzelése sincs róla, hogy miért szaródik el minden kapcsolata.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.02. 00:22:41

@HRita:

nekem is lenne mit hozzátenni az anyaghoz... ;-)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.02. 00:22:41

@surranómacska: Ja, és _adott esetben_ volna helye nálam is: gorbe-sminktukor.blog.hu
Mert ez afféle nőcis téma, érted :)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.10.02. 00:26:22

@Ön: Hát rajta! Simán össze lehetne hozni ezt a dolgot: hogy ezt az anyatípust ki hogy látja. Akkor írjatok mindannyian róla :) Szívesen lehozom a blogomon :) Ha lesznek átfedések, annál jobb, legalább látszik, hogy egyre gondolunk ;)

Motorpenis 2009.10.02. 05:30:40

@Ön: Fordítsuk meg a kérdést. Attól lesz fasza valaki, hogy 19 éves korában elköltözik otthonról? Vagy akár 23 évesen?
Jelent önmagában faszaságot, ha valaki 23 évesen már külön él?
És mi van azokkal, akik a szüleikkel laknak, mert abban a városban járnak egyetemre?
És mi van azokkal, akiknek tényleg be kell járniuk egyetemre, és nem tudnak mellette dolgozni, hogy fenntartsák magukat úgy, mint te?

Motorpenis 2009.10.02. 05:34:45

@scsaba1: Politizáló nagybácsik/apukák/egyéb betegségek...na ja. És tök sötétek a politikához amúgy, kínos hallgatni agymenésüket, tök mindegy, melyik oldalt erősítik. Hiába vannak konkrét ötleteik gazdasági/társadalmi problémák megoldására, képviselőnek menni már lusták, nehogy véletlenül tenni is kelljen valamit, sokkal kényelmesebb a fotelban ülve üvölteni a tv-vel.
Kedvenc fordulat "az én adómból", aztán persze előkerül a katonaság is, hogy ott mekkora jellemeket faragtak, bezzeg a mai fiatalok...

Motorpenis 2009.10.02. 05:38:26

@Ön: Az a kurva nagy gond már évtizedek óta, hogy a fiúkat születésüktől fogva nők nevelik:bölcsőde, óvoda, iskola, odahaza is. Teletömik a fejüket a zavaros világképükkel, amelyben keveredik a szexuális (ál)forradalom/emancipáció/egyenjogúság és a képmutató maradiság, aztán csodálkoztok, hogy "niiincs egy noormális pasii". 4 éves koruktól a fiúkat férfiakra kellene bízni, akkor nem reklamálnál az életképtelen 23 éves hímek miatt.

Balance Of Power 2009.10.02. 09:39:14

@sorica123: Az en csaladom eleg nagypofaju, megmondos volt mindig is (affele latinos temperamentum jellemez minket), a parome konfliktuskerulo. Es ezt eleg nehezen viselem: sose osztottak ki egymast rendesen, szonyeg ala sopornek, hallgatnak dolgokrol, mintha attol elmulnanak a problemak. Es a legfontosabb persze, hogy ne legyen sertodes. Mi meg leszarjuk, ha valaki megsertodik. Ez persze a ket veglet, de akkor mar inkabb ez elso, mint a masodik...

@Ön: Nem akarok sztereotipizalni, de a nokbe ez genetikailag bele van kodolva. En parszor mar kiosztottam anyamat egy-egy elejtett megjegyzes utan, pedig o aztan tenyleg nem szarkavaro tipis. Ja, hat o nem akar beleszolni, csak mondja. Hat ne mondja! Abba is hagyta.

sorica123 (törölt) 2009.10.02. 09:42:23

@Motorpenis: na igen ez elég bénán alakult. Nők betaláltak a munkába, ami abszolút nem lett volna gond, ha nem alakult volna ki pillanatok alatt a leosztás, miszerint 'női munka' (munkaerőpiacon vagyunk, nem háztartásban, vigyázat) a dada, nevelő, tanár, kiszolgáló munkák, admin, molyolós melók. És persze párhuzamosan az évezredes prüdéria nem maradt volna meg. Így aztán nő dolgozhat, ettől egyenjogú, meg attól, hogy tud akkora ökörséget mondani, mint egy férfi... a helyett, hogy az ember lényegi dolgokban ember lehetne, és más dolgokban meg nő/férfi.
Nevelői munka: szerintem senkinek nem tenne rosszat, ha nem csak női nevelők lennének. Például az apa nélkül felnőtt lányok is megtanulnák, hogy a férfiak nem marslakók, ugyanúgy oda tudnak figyelni egy embergyerekre, humoruk van, meg lehet bennük bízni, mint a 'tantónénikben'. Nekem egy 'tantóbácsim' volt, az egyik kedvenc tanárom lett a későbbiekben is.

Balance Of Power 2009.10.02. 09:42:42

@Motorpenis: Tenyleg vannak, akik otthon lakva is fasza gyerekek. Szerintem sem automatikusan eletrevalobb az, aki koliba megy 18 evesen.
Szvsz azokkal van inkabb gond, akik csak_az_anyjukkal elnek.

De a lenyeg ugyis az, hogy az onallosodaskor (akarmikor jojjon is el az) rogton at tudnak-e allni az uj eletmodra: napi szinten az elet megszervezese, kozmuvek, bevasarlas, takaritas stb.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.02. 10:34:09

@Motorpenis:

Az az érzésem, hogy nagyon frusztrál téged ez az otthonlakás-téma. Mi van, csak nem magadra vetted?

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.02. 10:45:42

@Motorpenis:

Nem állítom azt, h mindenki szararc lenne, de az biztos, hogy én az egyetemen anno rengeteg ilyen -- papíron nagykorú -- kisiskolással találkoztam, aki húszévesen is úgy élt otthon, és ugyanannyi joga volt, mint egy tízévesnek.

Ernoke 2009.10.02. 10:54:06

@Balance Of Power: ez a gyakorlati ismeretek-dolog túl van misztifikálva. bárki képes önmagát ellátni ilyen szinten, semmiféle képességet nem feltételez ez... nem is értem, mikor vki ilyesmivel érvel.

@Ön: egy barátnőm kénytelen volt koliban lakni egy darabig, olcsósága miatt. az agyára mentek az ott lakó idióták, mindenbe szartak bele, senkire nem voltak tekintettel. ha az ember otthon lakik, megtanulja, h igenis alkalmazkodni kell, nem lehet hajnali 2-kor zenét bömböltetni és üvölteni a szobában, meg ilyenek. ennyit arról, h a koli mennyire tesz életrevalóvá.:D

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.02. 10:59:35

@Motorpenis:

Nem tudom, hogy ez emiatt van-e. Ismerek olyat is, akit az apja nevelt fel, és minden reggel hideg vízben kellett mosdania. Aztán vmi negyven évesen kiderült róla, hogy idegbeteg, flepnit is kapott.

Szerintem inkább az lehet a gáz, hogy egy kétszülős családban eltérő hatások érik a gyereket, és nem az van, hogy mindig az van, amit anyu mond, mert anyu szava szentírás.

~~~

Egyébként az általam ismert Mamakedvencének az apja is egy Mamakedvence. A fószer 50 éves, de még mindig fel kell hívnia a (80 éves, öreg, mint az országút) anyját, hogyha hazajött este a buliból. Akár hajnali négykor is. Különben a muter nem tud elaludni.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.02. 11:00:52

@Ernoke:

Jó, akkor nem úgy fogalmazok, hogy a koli tesz életrevalóvá, hanem úgy, hogy az egyedül lakás. Egy csomó dolgot megtanulsz egyedül is elintézni, és megtanulod, milyen az, ha felelősséget vállalsz a tetteidért.

Ernoke 2009.10.02. 11:27:48

@Ön: hát nem tudom... én egyedüli változásként azt érzékeltem az elköltözésem után, h kellemesebb, kényelmesebb, nyugodtabb lett az életem. de lehet h másnál nem így van.

IndaMuncher 2009.10.02. 11:30:55

@Motorpenis: Semmi én is dettó iylen voltam, és 25 évesen költöztem el a suli után mert máshol kaptam melót. Ennyi. Nem kell ezen anynit parázni mert egy csajnak más volt a véleménye, nyugi már.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.02. 11:51:16

@Ernoke:

Én azért költöztem el, mert egy idő után nagyon zavart, hogy a szüleim beleláttak az életembe, és kommentálták is az ott zajló eseményeket. És persze az olyan apróságok, hogy az aktuális pasimat nem vihettem föl akkor, amikor akartam. Gondolom, más embereknél is így van ez, nem értem, hogy őket hogy nem zavarta az ilyesmi...

IndaMuncher 2009.10.02. 11:53:50

@F.house: Bár az tény, hogy meglátszik rajtam, hogy nem voltam se koliban, se albiban mert az elején utáltam megosztani egy szobát valakivel, és később is utáltam mikor olyanok voltak a lakásban akiket nem kedvelek. Brrrrr...
@HRita: "Puhapöcs" szó, copyright: Csernus doki. LOL

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.02. 11:55:43

@F.house:

Meg lehet szokni. Én ilyenkor úgy toltam, h csak aludni jártam haza, tanulni stb. meg a könyvtárban v kávézóban.

Ernoke 2009.10.02. 12:39:05

@Ön: ezt én sem. plusz, a napi életben való alkalmazkodás is idegesítő, h nem a saját ritmusodban élsz. én pl. mindent délután 4 után vagy leginkább este szeretek csinálni, ezt a szülők képtelenek voltak tolerálni, mindig reggel kellett bevásárolni menni, stb. most viszont mehetek este osanba, például.:D

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.02. 12:49:33

@Ernoke:

ez valami generációs eltérés lehet :)

a férjem családja és köztünk az a legnyilvánvalóbb különbség, hogy ők hétvégén is 5-6 _magasságában_ kelnek, mi meg 10 (de inkább 11-12) előtt nem nagyon mászunk ki az ágyból.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.02. 13:11:37

@Ernoke:

"ez a gyakorlati ismeretek-dolog túl van misztifikálva. bárki képes önmagát ellátni ilyen szinten, semmiféle képességet nem feltételez ez... nem is értem, mikor vki ilyesmivel érvel."

a lányok igen, de a fiúk nem minden esetben. aki nincs rákényszerítve, az nem tanulja meg ezeket a dolgokat. már volt olyan pasim, akinek én mutattam meg, hogy hogy kell száraztésztát főzni, pedig az sem kimondottan rocket science :)
az ilyenek aztán majd találnak egy olyan feleséget, aki ugyanúgy mindent megcsinál helyettük, mint anyu tette, és ők lesznek azok a férjek, akik csak azért nem költöznek el otthonról, mert nem tudják, hogy hogy kell összecsomagolni. :)

Balance Of Power 2009.10.02. 13:32:27

@Ernoke: Na de csak volt valami privatszferad, nem? Vagy 30 nm-en laktatok harman? De meg ott sem ertem, miert zavarta oket, hogy te mit csinalsz du. 4 utan, felteve hogy nem trombitan gyakoroltal. Ha van egy sajat szobad, a baratodat miert ne akkor vinned fel, amikor akarod?
Ja, hogy megmondo CF-szulok voltak, az mas ;)))

Balance Of Power 2009.10.02. 13:35:17

@Balance Of Power: De errol az jut eszembe, hogy mikor az asszony nalunk volt, 2-3 naponta azert haza kellett mennie, mert az anyja allandoan basztatta, hogy nalunk van es biztos "zavar". Pedig a szuleim kb. leszartak, hol vagyunk - 110 nm-en nem kulonosebben van jelentosege, egyedul vagyok-e a szobamban vagy nem, 2 zsemlevel vagy 2 adag kajaval tobb vagy kevesebb, az meg mar tenyleg mindegy...

Na, ez mind megszunt onallosodaskor, priceless!

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.02. 13:57:44

@Balance Of Power:

Nálunk apámnak az volt a heppje, hogy hétköznapokon nem alhat ott a pasi, mert akkor "reggel sorba kell állni a fürdőszobához, és az nagyon kényelmetlen" (sic).
Amiatt is be lett szólva, hogyha nappal volt ott a srác, és visszavonultunk a szobámba, mert "ez milyen modortalan dolog már". (Nyilván arra gondoltak, hogy mi biztos dugunk odabent, és ez zavarta őket.)

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.02. 14:00:23

@Ön:

(azt elfelejtettem említeni, h 4-en laktunk együtt egy kb. 80 négyzetméteres területen, egy ember egyáltalán nem osztott, nem szorzott.)

Ernoke 2009.10.02. 14:01:32

@Balance Of Power: nem volt saját szobám soha, és min. 4-en laktunk 55 nm-en. (volt, h 6-an.) ebből következően nemh faszi felvivés nem lehetett, de barátok felvivése sem. már ebből kifolyólag sem értem, h hogy lehet összemérni egyáltalán az egyedül lakást a szülőkkel lakással.:D

Ernoke 2009.10.02. 14:07:19

@Ön: az előző generációnak megfigyeléseim szerint kicsit torz ebből a szempontból a felfogása, szerintem azért, mert 30-40 éve majdnem lehetetlen volt házasság nélkül _bármit_ csinálni. nemhogy együttélni nem, de kettesben lenni sem tudtak soha, és ezt valahogy megőrizték magukban.

LyukasBogrács 2009.10.02. 14:12:35

En kulfoldon voltam gyakorlaton foiskolas csoporttarsakkal osszezarva.
Akkor estek ossze a lanyok a rohogestol, amikor az egyik srac vasalas cimen a vasaloval nyomkodta, de inkabb pufolte az alsonadragjat a vasalodeszkan.

sorica123 (törölt) 2009.10.02. 14:16:08

@LyukasBogrács: valahogy úgy gondolta, mint a hús potyolást...:))
@Ernoke: na, kezet foghatunk. Nekem már édesanyám is így volt vele, ugyanis ma is tatámnál lakunk. Aki az ő apukája, rendíthetetlen kockafej, és közölte, hogy ezt a lakást ő újította fel, innen senki sehova.

Tromb 2009.10.02. 14:22:06

@LyukasBogrács:
Az alsógatya vasalás már önmagában férfiatlan viselkedés.

Balance Of Power 2009.10.02. 14:28:17

@Ernoke: Az en szuleim is 3-as tarsberletben kezdtek, megse izgatta oket soha, hogy feljon egy-egy csaj. De ugyanakkor en is eleg sok idot toltottem a paromeknal az 50akarhany negyzetmeteres (igaz, nagyon jo elosztasu!!!) panelban negyedikkent. Mindig nagyon jol kijottunk, anyosom ilyen szempontbol idealis. Bar kicsit neha faraszto volt a gondoskodasa, de tolakodonak sose ereztem.
A furdoszoba stb. meg szervezes kerdese, viszont mindig a vendegnek kell alkalmazkodnia!

@Ön: Ha elotte mar jopofaskodtatok egy sort, miert ne lehetne visszavonulni? ;))) Erkezeskor rogton persze tenyleg nem illik, meg ha kanos a srac, akkor se ;))))

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.02. 14:31:15

@Ernoke:

Az a fura, h máskülönben a szüleim tök laza és jófej népek, abszolút nem vaskalaposak, de ezen a téren valahogy mégis állandóak voltak a konfliktusok.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.02. 14:38:44

@Ernoke:

Ja, hát barátokat én se nagyon vihettem föl. Nem volt explicite megtiltva, de elég zártan éltünk, és a kiccsalád mindig húzta az orrát, ha odavittem valami idegent, úgyhogy 1-2 kivételes alkalomtól eltekintve nálunk ilyesmi nem volt.

Motorpenis 2009.10.02. 19:17:40

@Ön: Az arcoskodásod zavar, más semmi. Volt már öszeütközésünk, az aranyosfiú témában, ott is elég lekezelő voltál, meg itt is.

Még egyszer:vannak olyan egyetemek, amelyek mellett nem lehet dolgozni és önfenntartani, úgyhogy csak azért,m ert te olyan helyre jártál, ahol ez megengedhető volt, nem kellene lenézned másokat.

19 évesen simán fogtad a bőröndöd és nekivágtál a nagyvilágnak? Mentél albérletbe, dolgoztál, mellette egyetem, és mindezt teljesen egyedül? Senkid sem volt?

corrado 2009.10.02. 21:46:59

@Motorpenis:
ne húzd fel magad, Ön abból indul ki amit ő átélt és úgy gondolja mindenkinek ezt kellene csinálnia
tipikus hiba, hogy azt gondolod, ami neked ment az másnak is az egyetlen üdvözítő út
hát nem...

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.02. 23:09:32

@Motorpenis:

Szerintem felesleges felhúznod magad azon, hogy az interneten egy arrogáns hülye, akivel soha életedben nem találkoztál, mit gondol rólad. Én egy lobbanékony ember vagyok, aki időnként hülyeségeket beszél. Az interneten is, meg élőben is. Előfordul az ilyesmi. (Ezt veheted akár bocsánatkérésnek is.)

Neked saját magadat kell elfogadnod, a saját értékeiddel kell tisztába jönnöd.
Szard le nyugodt lélekkel, hogy mások mit gondolnak -- engem is beleértve --, és keress olyan csajt, aki elfogad olyannak, amilyen vagy.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.02. 23:33:13

@Motorpenis:

Egyébként nem állt szándékomban lekezelni sem téged sem mást. Kifejtettem a véleményemet egy kérdés kapcsán, tény, hogy ezt kissé lendületesen tettem. Nem személy szerint ellened irányult a dolog, tényleg.

Motorpenis 2009.10.03. 14:58:03

@Ön: Ááá, szóval te egy Megmondónő vagy! Akkor passzolunk egymáshoz, te lennél a rádió,én meg a hallgató. Jó ötlet? És ha már túl sokat, túl hangosan beszélsz, akkor lekapcsollak másnapig.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.03. 21:11:52

@Motorpenis:

Jobbat tudok. Kapcsold ki a számítógépedet, és akkor nem kell mások hülyeségeit olvasnod.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.03. 21:26:08

@Motorpenis:

Én csak mosolygok itt, hogy hogy hogy felhúztad magad egy tök ismeretlen ember nyilvános fórumhoz való hozzászólásán. Nem elég, hogy nekiálltál hisztizni, hanem most még neki is támadsz szegény kis internetes identitásomnak. Szar lehet neked, de tényleg.

Csabi78 2009.12.06. 04:22:35

@Ön: Ááá, rettenetes egy hárpia lehetsz! Mondjuk azok után, amiket a szüleidről meséltél, nem hibáztatlak.

xenuka 2010.02.28. 14:07:28

"már akkor elegem volt belőled, amikor 4 évvel és 113 nappal ezelőtt a Balatonnál a Pistiék nyaralójában a Terit vizslattad, ahelyett, hogy megkínáltál volna engem is fagyival (akkor miért most szakítunk?)"

ez elég életszerű :D

A Tyne folyó déli partja 2010.02.28. 21:45:48

@#s3mot@: tudom, hogy egy kicsit későn szólok hozzá, de nem kell ahhoz 23 évesnek lenni...mostohaapám se képes semmire, eszébe se jut, hogy valamit csinálhatna is. és nem azért, mert nem lenne rá képes, hanem mert szerinte otthon minden a nő dolga. mert a férfi dolgozik, ugye. hogy manapság már a nő is, azt elfelejti figyelembe venni. pl. az eszébe jut,h. átmenjen a boltba, mert neki szüksége van valamire (mondjuk egy tollra, megtörtént eset), de hogy esetleg kaját is vegyen, vagy valamit a háztartáshoz, eszébe se jut. az se, h. megkérdezze. azt tartsa számon a nőt. sőt, azért is anyukámra haragudott meg, hogy kilyukadt a nadrágzsebe, és valami aprópénzt elhagyott. miért nem vette észre anyukám magától, h. az lyukas. szólni? ugyan már, a nő dolga mindent észrevenni, számon tartani, megjavítani...

semota · http://livewithit.blog.hu 2010.03.01. 00:50:38

@Animacs:

szerintem ő egy másik kategória, a Társadalom Patriarchális Hím Tagja (hímtagja?). Az exemnél viszont semmi elvi magyarázat nem állt ennek a hátterében, egyszerűen csak életképtelen volt.

A Tyne folyó déli partja 2010.03.01. 19:43:06

@#s3mot@: ja, nekem is volt ilyen exem, akivel együtt laktam, ő mindig előadta, h. ő milyen házias, (mert szeretett főzni), de ennek ellenére elvárta, h. az ember mindent elé tegyen. volt eset, h. anyukája meglátogatott minket, hozott egy vagon kaját (tudod, ne éhezzen a szegény kisfia, mert hát anyuka nélkül biztosan), és a szegény kisfiú megállta a hűtő előtt, és kérdezte: mit egyek, van mit enni? és nem volt képes kivenni magától valami kaját, és megmelegíteni, elé kellett rakni.

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.08.31. 11:41:31

Csúcs, jók vagytok...

Olvasom kisebbik lányomnak (gyengénlátó, ilyen iskolába is jár), majd felkiált: "Ez a Krisztián! Pár méterre áll a tanár, és mégis hangosan mondja, hogy "Ugye, milyen hülye ez a tanár?!" meg "Sztájkoljunk! Ne tanuljunk! Majd jól megemlegeti a tanár! Na, nehogymáá őt jobban tudja!" vagy amikor ott ül mögöttem, és éppen okosat szólok hozzá az órához, akkor beszól mögöttem, hogy "Na ne má, hogy valaki jobban tudja közülünk!" meg "Vegyél vissza! Nem te szartad a spanyol viszt!" Már rég másról beszélgetünk a barátaimmal, és félóra múlva odajön hozzánk, és beszól, hogy "vegyél vissza". Ő egy kicsit mindig lemarad... (és ekkor még nem tartottunk a ti spanyolviaszotoknál!).

Aztán leültünk, és meséltem neki a társadalmi szerepekről, viselkedéstipusokról, ... no és néhány szerepet innen felolvastam. Említettem, hogy többnél rá fog ismerni az osztálytársai közül valakire, és valóban... Többször konkrét neveket mond... Tizennégy éves :-)

sorica123 (törölt) 2010.08.31. 18:25:44

@#s3mot@: sok oka lhet ennek. Tatám szépen beleszokott, hogy a lakást tkp mi, illetve főleg Anyukám tartja fenn, takarítás, kaja, karbantartás stb, így aztán simán normális kérdés mifelénk az, hogy 'megetetetted nagyapádat' úgy, hogy egy látó, mozgásképes, képben lévő bácsiról van szó. Jó, most már van, hogy ki kell pihennie, ha átbattyog a konyhába, de ez négy éve is frankón így ment, amikor még messze nem volt ennyire lefáradva.
Amúgy korábbi vitátokhoz Motorpenisszel meg talán még valakivel: én eleve szkeptikus vagyok, ha meghallom a beszélgetőpartner véleményében azt, hogy szerint én leke zelő vagyok. Ez általában nem azt szokta jelenteni, hogy én bármi is vagyok, hanem, hogy ő talált valamit, amit támadásnak vehet. Összességében meg kell azért dolgozni, hogy én valakit - időlegesen - hülyének nézzek - például olyan véleményt kell szemellenzősen hangoztatni vagy beszólni valakinek.
süti beállítások módosítása