Olvasói rovat - A multikulti

2009/04/15. - írta: Modor Tibi

Mai posztunkat modoros művésznevű tchabeenak köszönhetjük: örömmel látom, hogy mások is ráéreztek embertársaink elemezgetésének gyönyörűségére. A fiatalember valamin módfelett feldühödhetett, mert hirtelen írt nagyon sokat, helyenként kissé szétszórt stílusban. Szokni kell, de én jókat kacagtam.

Kicsit szomorú is vagyok egyben, mert hamarosan megjelenő, Az elvont etnolány c. bejegyzésem több helyen egyezik a mai cikkel. Vajon miért? :-)

Itt az írás, forgassátok: 

Users manual: ha valaki magára vagy ismerõsére találna ismerni egy-két ruházkodási, viselkedési vagy egyéb jellemzõ alapján, akkor ne sértõdjön meg, mert ez a multikulti modorosság egészét mutatja be mely, mint olyan ugyebár modoros, és jelen post sarkítva vala.
Tehát a szerzõ szereti az aranyos, és az azt sugárzóan öltözött csajokat, a mûvészetet is mûveli (zongorán), sõt sokat olvas más országokról és levelezik legalább négy náció honfiaival, de a mûmájer és divat-komformista-áltoleráns emberkéket modorosnak tartja, és ennek nyomán született a post. Teccikérteni?
 


 

A multikulti

Ő az, aki Kunderát olvas, de nem tudja, mirõl szól. Ha mégis, akkor csak azért, mert elmagyarázták neki, de kizárólag hajnalig tartó filozofikus beszélgetés közben, teát kortyolgatva.

Élõhelye: a világ fõvárosai, nagyvárosai és természetesen az egész világ, fõleg Európa. Szívesen megismernek más KULTÚRÁKAT (csak úgy nyüszít a billentyűzet, amikor ezt a szót leírom), de természetesen csak a kellemesebb felét, hogy arról beszélhessenek és bezzegországként felhozva okosabbnak látsszanak a félművelt bölcsésztársaságban.
Megismerni a másikat igazán nem akarja, mivel a mai Olaszországról a Ferde Tornyot és a milánói Scalát ismeri, a romakérdést nem, mert az kirekesztõ.

Ami lehet általában egy multikulti: környezetvédõ aktivista, könyvtáros, bármilyen bölcsész, de kizárólag hasznavehetetlen szakon, mivel kutatni nem fog - mert nem tud. Globetrotter, aki a szülei nyakán él 40 évesen is célok nélkül, nõ-állat-homo-pán-bi-transz-ember stb. perverz jogi aktivista.

Elõszeretettel beszél a toleranciáról, majd amikor a másikat végighallgatta, egész biztosan hozzáteszi, ha nem egyezik a véleményetek, hogy Szerinted. És akkor jön Ő a földtõl elrugaszkodott bármirõl szóló elméletével, ami (hogyha az Ő köreiben vagy) biztos sikereket ér el, de ha normális életet élõ emberek között, akkor biztos úgy dobnák ki a társadalomból, mint az Okoskát a Hupikék törpikékben. Természetesen semmilyen euroamerikai civilizációba tartozó, mai alapnak számító kultúra nem jöhet szóba, mert ugye azok nem adnak választ az ÉLET NAGY KÉRDÉSEIRE (ilyen a keresztény vallás). Ezért inkább a mesés Keletet misztifikálják, talán még el is jutnak egész a román határig.

Erõteljes érdeklõdést mutatnak minden nagy világvallás felé, ám általában a szabályokat meghallva inkább szív egy füvest. Egyesek Indiát, bizarrabbak Kínát, még extrémebbek az indiánokat favorizálják - ki nem találjuk miért: a KULTÚRÁÉRT, és milyen jó emberek azok (csak tűrnék meg egymást). Ide tartozik a rastaffarizmus is, ami a multikulti kultivált életstílusa, hajjal, zenével, ruhával, kajával. Apropó kaja: igen sokan szeretik a különleges eledeleket, sõt vegetáriánusok is. Ha van kedvenc ételük, kizárólag KULTÚRÁHOZ köthetõ, mondjuk akármelyikhez.

A lényeg, hogy nem 2õs, hanem 100-as mércét állítanak fel, csakhogy a legnagyobb hülységet hozzák ki egy kérdésbõl.
Utazásaikhoz a lét szüleiktõl kapják, vagy Erasmus nyikhajként mennek másik országba, hogy ott rubintrékás szemekkel rácsodálkozzanak a lófaszra is, meg hogy berúgjanak és füvezzenek. Természetesen 30 éves koráig mindegyiküknek legalább n számú diplomája lesz (n=1,2,3,4,5,6). Régen tarisznyásnak hívták az ilyet, az extrémebbet meg koszosnak is a mi vidékünkön.

Azt hinnénk vége, de nem.

A multikulti lány:

Öltözködés: alap a szívárvány minden színében harisnya, természetesen retrostílusban minden, meg azért, hogy kicsit hasonlítsanak Ódrítatura. Télen s nyáron balettcipõ, mintha aranyosak volnának. Sál télen-nyáron bozontos hajjal, jobb esetben nem bozontossal. Szoknya rulez! Mindenféle rakottól a törökbasásig. Hajpánt vagy csak rövid festett haj. Bicajjal járni és úgy érezni magad, mintha mindenhol otthon lennél, munka nélkül pénzkeresni rulez. Párizs mindenek felett és a velencei karnyivál is alap évente.

Elõszeretettel vannak mûvész szakokon, a mûvészeteket eszik s isszák - legyen az fotózás vagy festészet.

Fotó: legtöbbször alap a FujiFilm Finepix sorozat, hogy azért ne kisszarkompaktgép legyen a kezükben , hanem valami nagy bitang, hogy mindenki lássa, hogy õk művészek.


Festészet, szobrászat: művészeti szakközépben végeztek, de 1000redszerre sem veszik fel õket iparművésznek, így maradnak meg nem értett művészek és elmennek inkább andragógiát tanulni, vagy könyvtáraznak vagy ópárkednek valahol, attól függõen, melyik nyelv volt az erõsségük gimiben. Mert ugye ez nem a proliknak való, akiket nem is érdekel a kultúra, és szakmunkásoknak sem, mert azok csak dolgozzanak, mi -mûvészek és multikultik - kutatjuk az élet értelmét.


Könyveik: Száz év magány, Kundera összes, Ady összes alap, de a lényeg, hogy ismert legyen és villoghassanak.


Kedvenc oldalaik a cotcot.hu és a nl café. Szívesen kiállnak a másképp focizók mellett és van ilyen fiúbarátjuk, aki természetesen csak barát és soha nem lehet több...ja. Ha valós problémáról beszélsz velük, tuti kirekesztõnácifaszistaidegengyûlölõintoleráncpolitikailaginkorrekt ember vagy. Természetesen ezek a multikultik nagyrészt a szavakon kívül mást nem tettek, például karitatív akcióban , vagy külföldi vízásási misszóban, mert ugye az mégiscsak ott van , és nálunk minden rendben.

Leledzenek õk a Corvintetõn, meg nem értett mûvészeknek tartott házibulikon, a Wampon, a Gödör környékén, ZP-ben is akadnak, mindenféle földalatti színházban ahol gyök ketten fordulnak meg , ebben benne van a lezárt aluljárókban tartott nagyon kiváltságosoknak tartott buli. Elõszeretettel játszanak ördögbottal, nagy jojóval, meg mindenféle fölösleges szarral, csakhogy a semmittevésben magukra vonják a figyelmet.
Vannak köztük jó csajok is, de a legtöbb lófejű vagy mittomén milyen, de lényeg a ruha és a haj eltereli a fejrõl a témát.

158 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szixous 2009.04.15. 15:44:01

állat! :) nagyon eltaláltad!

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.04.15. 16:00:55

Remek írás! Nagyon jó megfigyelések!

A fő baj ezzel a típussal, hogy felülreprezentáltak az ún. kulturális (hihi!) médiaproduktumokban. Különösen a fiataloknak szólókban. Az óvatlan felnőtt azt hiheti, ilyen az ifjúság, pedig...

Egyébként végtelen álszentek és képmutatóak.

kisebbik rokk 2009.04.15. 16:36:25

Váááá! Nagyon fontos adalék a témához, hogy ezeknek a lányoknak (vagyis azoknak, akiket én ismerek) nagyon gazdag szüleik vannak és/vagy rengeteg külföldi ismerősük, ami azt jelenti, hogy állandóan, és minden nehézség nélkül tudnak utazgatni fel s alá a _nagyvilágban_. Meg is esz az irigység.

dzsenerésön 2009.04.15. 16:39:36

@kisebbik rokk: vagy elég péniszt fogtak már életükben ahhoz, hogy legyen pénzük, mert ki sem néznéd belőlük, mert olyan cukik.

Critmiss 2009.04.15. 16:50:24

Ez szerintem ötven százalékos poszt. De nem rossz azért.

toxikus 2009.04.15. 16:53:12

sztem fő a legtöbb ilyen a gödör környékén található:)

toxikus 2009.04.15. 16:53:43

a fő az nem tóm mit keres ott:)

á.m 2009.04.15. 16:55:38

a lányoknál a vörös és/vagy raszta haj, meg a pepita kendő a nyak körül maradt ki.

redriot77 2009.04.15. 16:57:27

Multikulti lányok zenei ízlése? Bob Marley, Edit Piaf, Anima? Vagy má' nem?

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.04.15. 16:57:57

Kurvajó! Nagyötös kijár neki!

Amúgy erre mondta az öblös hangú családapa hóna alatt a vadiúj véháessel a gyerekeinek a Gerngross elött Bécsben 84-ben amikor elöször látott ilyen arcokat, hogy tanulj bazmeg fijam mee' te is ilyen leszel, azt akkor nem tudom mit csinálok veled de hogy az anyad fölpofoz az hétszentség.

malackarosszarc 2009.04.15. 16:58:47

"legtöbb lófejű vagy mittomén" - ez remek

én ezekben a végtelenül toleráns egyedekben azt szeretem, hogy úgy tudnak beszélni bármilyen "rassz" kérdésről, hogy élethelyzetüknek köszönhetően max csak az utcán láttak cigányt, négert, arabot, kínait indiait fogyatékost de akkor is átmentek a bizti kedvéért a túloldalra
azt még véletlenül sem szeretnék, hogy ezek közül bárki a szomszédjukba költözzön, a családba kerüljön vagy esetleg az iskolájukba
felháborodottan mondogatják, hogy mán a rózsadombra is bárki költözhet
előszeretettel panelprolizzák le a szomszédot aki egy feltörekvő kis senki
nyihaj

serwer 2009.04.15. 17:03:16

@á.m:
és nincs fazonigazítás... brrrr
és bármit elszívnak, amit cigipapírba lehet tekerni

Gilderoy 2009.04.15. 17:03:32

Lófejű :) Ez király!

KopaszMercis 2009.04.15. 17:07:43

ez is gyenge posztvolt, pedig behanyok a szorospicsaju tarisznyas kispalos elte bolcsesz kis takonypoc szuzkurvaktol, de hat ez sem sult el jol

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.04.15. 17:08:16

Az ilyen csajoknak hatalmas hónaljkutyájuk is van. Legalábbis az én emlékezetemben így jelennek meg.
Mert öök természetesek. A sok természetes szartól amit magukra kennek kiütésesek lesznek emiatt aztán kitalálják hogy ezt vagy azt a kaját nem ehetik és végül egy szuperbonyolult diétarendszer szrint kell élniük.
Persze tiszta pattanásosak továbbra is, de az nem számít mert most már ök gyakorlatilag harmatcseppeken és hegyilevegöön is elélnek.
Az állatevés meg olyan dührohamot vált ki belölük, hogy majd széjjel pukkadnak. A húsételek illatától látványos rosszulétet mímelnek, ablakhoz rohannak, legyezik magukat, indiai füstölö rudacsokat szagolgatnak.
Meg vegák amúgy de halat meg csirkét esznek. De vegák.
A legjobb ha a társaságban két ilyen van mert azok akkor már ligába tömörülve tudnak agitálni.
Jó a cikk nagyon, úgy beindult a fantáziám tööle hogy csuda!

nyílméregbéka 2009.04.15. 17:15:01

@Blassius: Nemtom, hogy a multikultihoz avagy az ezoterikushoz tartozik-e inkább, de a vegetáriánusoktól és az antialkoholistáktól egész egyszerűen a fekete bubópestis jön rám!!

Na, meg a rózsadombi gazdagapuka-csemetéjének faji toleranciája! Hagyjuk...

fedélzeti kompót 2009.04.15. 17:15:54

a szoknya-bicikli kombó néha nagyon jól néz ki, szal csak szaporodjanak és sokasodjanak.

monyon le 2009.04.15. 17:20:22

4 évig éltem egy ilyen "Kundera -buzeránssal" (nem is értem miért, talán ki kellet próbálni a cicababák után ezt a kasztot is)
Igénytelen szürke egerek mind! Azt hiszik ők mindent tudnak a világról, és majd meg is fejtik azt. Naja. Fazon igazítás luxus, szürke kinyúlt pulóver alap. Olvasni mindíg és mindenhol, még a kirándulásokon is kiborító.

Kezeket el az ilyen "szerencsétlenektől" ;)

serwer 2009.04.15. 17:29:26

@wellsystem:
a cicababák kasztját meguntad? okokat légyszí :D

Delinquent 2009.04.15. 17:31:53

Szerintem par helyen santit a leiras, de osszessegeben jo!
Egyebkent ugy vettem eszre hogy egyre kevesebb van beloluk, legalabbis en mar szinte alig talalkozom ilyenekkel.
Meg annyit fuznek hozza hogy imadnak bioboltban kajalni, es hosszasan megfigyelik, ugyanakkor lenezik, magukban lekurvazzak naluk csinosabban oltozkodo, igenyesebb notarsaikat.

noirp 2009.04.15. 17:35:57

@Blassius: vááá, ez a komment! XD Lesírtam a képemről a lótuszkivonattal dúsított natúrhidratálót...

nickleeson 2009.04.15. 17:37:16

nagyon állat, ezt telibe találtad:D

noirp 2009.04.15. 17:39:05

@Delinquent: Számukra kurva, aki

a) tud öltözködni

b) borotválja a kutyust

c) [és ez fontos] dolgozik. Pláne: multinál. Ujjuj.

d) nem grínpeses

e) nem csak Kunderát olvas

Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2009.04.15. 17:40:30

rengeteg kézműves, gyöngyös, fityegős, autentikus, egyedi ékszer, amit vagy maguk csinálnak - mert "muszáj volt valahogy kiélnem kreativitásom" -, vagy útszéli árusoknál vásárolnak, esetleg "indiai" boltban szerzik be őket

Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2009.04.15. 17:42:27

@noirp: vagy csak a szexért magáért szexel, és nem a testi-lelki összeolvadást keresi az együttlétekben ;-)

mechanicalbride · http://mechanicalbride.freeblog.hu/ 2009.04.15. 17:47:48

sztem a Corvin + nl café, cotcot nem stimmöl, amúgy faszántos.
Corvin helyett inkább: romkocsmák.

noirp 2009.04.15. 17:50:00

@Virgogirl: Kézműves, gyöngyös, fityegős, de mégis ordenáré. Tenyérnyi gyöngyház medál türkizkék szíjon, kénsárga fakocka "gyöngyök"-kel.
Igazán értékes ötvös-vagy más munkát, ékszert nem látsz rajta, mert annak a látványa nem jut el az agyáig, ergo nem veszi meg.

budai zöld 2009.04.15. 17:50:13

Gyönyörü összefoglaló.

Örök típus, és szerintem fokozatosan pozicionálódik fölfele, azaz a rózsadombi apuka-finanzírozta szabadongondolkodó cuki multikultikák mára egyértelmüen lenyomták az oldschool bölcsész-tarisznyásokat, a fövárosban legalábbis.

Viszont: "Ezért inkább a mesés Keletet misztifikálják, talán még el is jutnak egész a román határig." Szerintem meg nagyobb eséllyel jutank el Indiába/Kamodzsába egy jó kis tudatfeltáró körútra, mint büdösparaszt Tiszántúlra.

@noirp
a c) pont telibetalál. És persze apuci is kurva ugyanezért, de azért jól jön a lóvéja.

IndaMuncher 2009.04.15. 17:50:51

Úgy látom a poszt elsősorban a csajokról szól, pedig az ide tartozó faszikról is lehetne mit mondani.

Fakarkötők, miegymás.
Folytonos piálás fesztiválokon, majd 13000Ft-os bérlet mellett egy árva koncertet nem lát az illető, mert egy bokorban alszik végig másnaposan.

Személyes ismerősöm az egyik csaj akire ez betalált:
"óperkednek valahol, attól függõen, melyik nyelv volt az erõsségük gimiben."

Alapvetően nincs bajom ezzel a típussal, ha már csajról van szó, de még "közelebbről" nem volt dolgom ilyennel.

Könnyen kaphatóak az ilyen csajok? :)

alkaloida 2009.04.15. 17:51:06

Nem csak balerina cipőben járnak! Múltkor ültem a btk lépcsőjén és azt néztem, honnan szednek össze ennyi ronda cipőt. Az alap, hogy mindegyik lapos, de ráadásul furcsa ortopédcipő formájuk van, pedig nekik nincs is szükségük rá. Az egyiknek nemezből volt. Biztos otthon csinálta a fürdőszobában és marha büszke rá.

Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2009.04.15. 17:54:40

@noirp: persze, hogy nem... és lehetőleg több, össze nem illő darab együtt, hogy hangsúlyozza az egyéniségét, és azt, hogy "nem hagyja magát befolyásolni a materialista és elidegenítő trendek által"

@alkaloida: saru, lehetőleg olyan, ami három pántból áll, és marha drágán árulják az autentikus kézműves vásárokon

serwer 2009.04.15. 17:55:49

Azért annyiban védeném őket, hogy nem lehet minden lányból szupermodell és egy csajnak sokkal kevesebb érvényesülési lehetősége van, mint a fiúknak.Ezért tanulniuk kell, okosnak látszani és felvenni bizonyos jegyeket.
De azért kinövik, nem?

Delinquent 2009.04.15. 17:58:27

Halistennek nem sok ilyennel talalkozom, kerulom oket ha lehet.
Viszont van ennel egy idegesitobb tipus, a Kina ellenes. Szerintem sok multikultis (habar a kifejezessel nem ertek egyet) is Kina ellenes, pl nem vesznek semmit ami kinai. Legutobb volt “szerencsem” egy Kina ellenessel eltolteni 2 napot, o pl nem vesz semmilyen termeket, aminek koze van Kinahoz, de este mar kinaiban kajalt, mert csak az volt nyitva azon a kornyeken. Gondoltam felhivom a figyelmet a nyilvanvalo ellentmondasra, de o ezt azzal rendezte le hogy az ottani kaja nem kinai alapanyagokbol van osszeallitva... Az ilyenekkel nem erdemes leallni vitatkozni, inkabb arrebb kell menni kurva gyorsan.

Sickret Service (törölt) 2009.04.15. 17:59:42

Egy halom felszínes előítélet összezsúfolva, ennyi az írás... szar.

serwer 2009.04.15. 18:01:13

@Delinquent:
Én se sűrűn eszem kínaiban, de nekem nem bírja a belem a sok olajos szart :D

noirp 2009.04.15. 18:02:27

@serwer: nem lesz mindből szupermodell, és tanulnia is kell (hogy aztán keressen 2/3 annyit, mint egy pacák), valóban. De azért ne már hogy ezeket azonosítsuk a leendő diplomás nőkkel mint "olyannal" XDDDDD "Felvenni bizonyos jegyeket" lolol

Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2009.04.15. 18:03:34

@serwer: az, hogy vki nem szupermodell, még nem kell, hogy azt jelentse, hogy igénytelen és/vagy minimálisan sincs ízlése

serwer 2009.04.15. 18:04:01

@Sickret Service:
Ahhoz képest hogy felszínes, elég jól körül írták a kommentelők :-)

Bivalyné Húszéves Erzsi · http://www.bhsz.blog.hu 2009.04.15. 18:04:56

Igen, kultúra nem létezik többé és a kurva anyját mindenkinek. Hahahahha!

noirp 2009.04.15. 18:05:38

@F.house: Irányár: 2 mojito+2 "mélyenszántó" idézet Vásznaránca-Szájaszéle Bandzsaputri* ind filozófustól (*copyright by Kretén 1998 évf. nemtomhányas szám)

LyukasBogrács 2009.04.15. 18:07:53

Kihagytátok a napszemüveget!
Klasszikus Ray Ban, vagy -utánzat, lehetőleg foncsoros, de mindenképpen 3 számmal nagyobb.

Palesztin kendő, bátrabbaknak piros-fehér.

Ötujjas zokni

Teaházba járás.

Jógázás

noirp 2009.04.15. 18:09:15

@Delinquent: FREEEEEEEEEEEEEEEEE TIBEEETTTTööö.
És itt nem arról van szó, hogy a kínaiak tűnjenek onnét haza, mert tényeg nincs ott lófütty keresnivalójuk sem. Nem. Vissza a fejenként 15 szerzetest a parasztok nyakára, mert az úgy ótentikus. Fölszedni minden, oda vezető vasútvonalat! stb. Freeeeeeeeeeeeeee!

serwer 2009.04.15. 18:09:25

@noirp:
Én egy multinál dolgozom, akik levadásszák a frissen végzett egyetemistákat és főiskolásokat.
És ott történik a CSODA, ugyanis bizonyos öltözködési és viselkedési szabályoknak kell megfelelniük a munkahelyen és máris átváltoztak.
Tehát a ruha teszi az embert.

csirkepogo 2009.04.15. 18:10:56

Fiatalon ódzkodnak a fasztól, idősödve egyre nagyobb kurvák. Bármilyen külföldivel szívesen basznak.

noirp 2009.04.15. 18:11:08

@Bivalyné Húszéves Erzsi: ez a tünemény, amit a post leír, úgy kultúra, ahogy a cikória kávé. XD

serwer 2009.04.15. 18:15:50

@Virgogirl:
Természetesen izlésről vitatkozhatunk.
Igényeségről nem , mert én igénytelen vagyok.
Nem érteném :)

Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2009.04.15. 18:16:56

@serwer: ok, vannak az igényességnek is fokozatai, de azért a hónaljszőr eltávolítása már odatartozik szerintem

szixous 2009.04.15. 18:19:48

Ehhez a típushoz illusztrációk az Exit legutolsó lapjain :)

Ahogy azok fel tudnak öltözni! Néha már az volt az érzésem, hogy azért öltöznek fel így, és azért mennek ki ilyen ruhában az Erzsébet térre, hogy belekerüljenek az Exitbe...

noirp 2009.04.15. 18:20:41

@serwer: egyetemistája válogatja, hogy öltözik, hogy se...
Jogászok közt nagyon sokat csak a ruha tesz, semmi más. (van itt jogászposzt is, ajánom figyelmedbe). Szösztelen boss öltöny és jó kiállás :D, lengedező politikai iránytű. Szóval fölismerhető.

A műszakiak meg hozzá vannak szokva, hogy pl. sisakot (kesztyűt, melósgöncöt, köpenyt, v. v.-t mittomén) KELL viselni oszt kész. Egy kezdő mérnök, ha van esze, nem fog visítani, hogy de én nem viselek kék kantárosgatyááááát! (Mondom, ha van esze)

off off

serwer 2009.04.15. 18:21:12

@Virgogirl:
Ma már igen.De a férfiaknál még mindig nem.

Egyébként vadászom a 70-80-as évek szoftpornó filmjeire :D

noirp 2009.04.15. 18:21:44

@menyétkaka: van az Exitnek vmi honlapja? csak hogy megismerjem már eztet a sajtóipari remeket...

szixous 2009.04.15. 18:22:49

Amúgy nem csak a bölcsészekre jellemző ez a sok hülyeség! Ott vannak a műegyetemista keresztény közösségbe járó jányok! Szerintem néha még túl is tesznek néhány bölcsészen... (védem má egy kicsit a fajtámat)

Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2009.04.15. 18:22:54

@serwer: hál'istennek, hogy a férfiaknál nem, nincs is rosszabb, mint egy meztelencsiga-testű pasi :-D
A klasszikus bőrnadrágos-háziasszonyosokra? :-DD

IndaMuncher 2009.04.15. 18:23:36

Hmm ha lehetne választani, egy modoros csíkszemöldökű szájkontúzozott nagyvilági diszkókirálynő (lásd egy korábbi posztban), vagy egy ebben a cikkben taglalt szintén modoros modell közül, melyiket választanátok?

Mondjuk én ezt. _kövezzetek meg_

drmanhattan 2009.04.15. 18:24:44

Ezeknek a rohadékoknak az elitje Brooklynban Williamsburg-ben vagy a Village-ben él. A fiuk nagyon szűk farmert hordanak vasággyal együtt 20 kilót nyomnak és mindenki szakállas. A lányokról ne is beszéljünk. Pfuujjjj

serwer 2009.04.15. 18:26:12

@noirp:
O.K.
De én az egyetemi évek utánról beszéltem, mikor már elhelyezkedtek egy cégnél, aminek vannak szabályai.
Lehet lázadni ezek ellen, de a következő évben diplomás álláskereső lesz az illető. Sajnos.

cd-r 2009.04.15. 18:30:06

előítéletes írás, de tetszik !

ennél a típusnál nagyon jellemző jegy még a "lázadok apu pénze ellen" vonal, ami persze főleg a márkás, drága ruhák viselésének megtagadásában és a cipő meg nem pucolásában nyilvánul meg
hétvégén vonaton hazautazó egyetemistáknál gyakran figyelhető meg pl a láthatóan minimum 5 éves szanaszét hordott bőrcipő szarrákopott kordgatya + 400e ft-os macintosh laptop kombináció

serwer 2009.04.15. 18:30:15

@Virgogirl:
Ha te olyan vagy, akkor igen. :D

szixous 2009.04.15. 18:32:00

@noirp: van: exit.hu, de ezt a rovatot pont nem találom. Amúgy az a rovat neve, hogy "street", de nem azt hozza ki, ha rákeresek. Vagy béna vagyok. Az mondjuk lehet.
Ha valaki megtalálja mégis ezeket a nagyszerű "divatfotókat", linkelje már be légyszi.

BK 2009.04.15. 18:41:25

Szórakoztató összeállítás, köszönöm! :-)

'Néhány építő jellegű megjegyzés' (:-D):
1., a users manual szerintem már nem csak a minden szart magára vevőknek, hanem a minden bejegyzésre röfögve nevetősen helyeslők egy részének is szól, vagy más nem érez néha oylat, hogy a hozzászólók egy része komposztálóba vetne mindenkit, akire a fenti jegyek közül akár egy is igaz?
2., a modorosan mindenre fasisztázók mellett nem kezditek érezni egy olyan modoros-csoport megjelenését, akik mindenre/kire 'te-szerencsétlen-megélhetési-fasisztázó-pc-libsiköcsög'-öt löknek, aki nem gyurcsánytakarodjgyal köszön?

serwer 2009.04.15. 18:51:07

nekem is az tünt fel, hogy itt még senki nem libagyikosozott ma, eddig, még

értelmetlen_nevű 2009.04.15. 18:51:23

"FujiFilm Finepix" ez odabaszott, tényleg kurva nagy szakértője vagy a témának! (kivételt képeznek az apucitól kapott Hasselbladdal fényképezők)

Igazából ez az a közeg, amit talán a legjobban rühellek mind közül.

respekt az írásért!

Tolby · http://szupernovember.blog.hu/ 2009.04.15. 19:09:15

ezek spanyol megfelelői már nem tűnnek olyan gagyinak.

_Budabitch_ (törölt) 2009.04.15. 19:09:23

Nem elég jó... de a kisképző, Kundera vicces. Hónaljkutyát szerintem már senki sem hord, vagy tévedek?

Viszont elég nagy seggük szokott lenni, főleg a vegetariánus (lacto, ovo + csokoládé és BULÁTÁS drazsé bazmeg) verziónak.

Annyira lettem volna ilyen, csak a családi lóvé hiányzott... kicsit irigylem a multikulti puncikat.

noirp 2009.04.15. 19:17:58

@serwer: én is az egyetemi évek utánról beszéltem:)

á.m 2009.04.15. 19:19:14

+ két nembölcsész altípus:
1. a "hegymászó/barlangászó". túrabakancs, zsebes nadrág, alukulacs, ÉS karabinerek mindenhol és mindenen és mindig. esetleg lánc.
2. szinte csak műszaki szakokon 13"-as macbook (cdr-nél szintén)

serwer 2009.04.15. 19:27:25

@noirp:
De akkor ezek nem dolgoznak irodaházban.
Csakhogy kivágjam magam. :D


@_Budabitch_:
"(lacto, ovo + csokoládé és BULÁTÁS drazsé bazmeg)"
ez mit jelent?

noirp 2009.04.15. 19:27:33

@á.m: "sportheveder"!!!! az kell még a karabinerekhez

cd-r 2009.04.15. 19:35:50

@á.m: hegymászós megvan ! az alsó szomszédunk egy ideig egy amúgy nagyon szimpatikus, ám roppantul zárkózott outdoor ruha mániás párocska volt, akik csak és kizárólag abszolút hasonszőrű, szintén túraszerkós értelmiséginek tűnő fiatalokkal voltak hajlandóak a kötelező helónál hosszasabban tárgyalni
soha rosszabb szomszédokat

noirp 2009.04.15. 19:37:04

@serwer: hát ja, az általam jobban ismert típus nem irodaházban dolgozik. :))) Volnának történeteim :D
vissza a te általad megfigyelt típushoz:
bírom, amikor diploma után végbemegy rajta az átváltozás. Két év múlva a "dress code" leghangosabb szószólója. Otthon még talán elő-előveszi a szekrényből a kinyúlt batikolt gönceit, meg a füstrudakat. Az utcán elhúzódik a négerektől és a kantárosgatyásoktól. Később toborzási munkatárs lehet belőle, ha az andragógia szakját óhajtja kibontakoztatni. :)))

Megint gonosz vagyok.

2009.04.15. 19:43:46

Kimaradt a filmek ellen tanusíott idiotizmus.
A legbrutálisabb német kakipornóban is megtalálják a szociológiai tanítást, az iróniát, a lázadást és a rendszerellenességet!
:D

noirp 2009.04.15. 19:46:58

@serwer: buláta: ez vmi búzából possajtott malátaszerű anyag, puffasztják, drazsét csinálnak belőle stb. Papírízű, viszont buggyig van szénhidráttal. Viszont mert a szénhidrát nem mint _répacukor_van benne (hanem malátacukor meg keményítő) hittel vallja a sok biomarha, hogy ez jó és ettől nem lehet elhízni. Nagy biznisz.

Lakto, ovo: tejet, tojást még fogyasztó "vegetáriánus".

noirp 2009.04.15. 19:50:34

@menyétkaka: megnéztem az exit-honlapot! Hiszen ők külön posztot is kaphatnának...:D félelmetesek

szamócaábris (törölt) 2009.04.15. 19:55:21

az idősebb csajokról sem feledkezzünk meg:

nyelvet ugyan nem beszél, de fordító programmal nyújorktajmst olvas, általában liberális, és nyitott más kultúrák iránt, de ha a kis unokahuga belép a krisnások közé, akkor szidja a szektákat,

van ami már az ő liberalizmusába sem fér be,

könyvet ír, csak a fióknak,

emberijogokért kiabál ha összeveszik a körzeti orvosával

Gyereke nincs mert nem érezte magában a felelősséget, férje ha volt is valaha, arra csak a legöregebbek emlékeznek,

Gyakran hangoztatja, ha fiatalabb lenne akkor Berlinben, vagy New Yorkban telepedne le.
A többi mint fennt a fiatalabb kiadásnál.

KopaszMercis 2009.04.15. 20:09:19

@dzsenerésön:
nem mindenkinek vannak magas sztenderdjei.. ha errol beszelsz ezzel tisztaban vagyok :)

zetorov 2009.04.15. 20:16:28

Kiváló írás!

A Kultúrházas-Zárórás Veiszer Alinda is pont ilyen.

Tolby · http://szupernovember.blog.hu/ 2009.04.15. 20:19:33

@szamócaábris:
ha mégis van kölyke, általában egy légtérben szív vele, amikor a haverok átjönnek indiait enni.

Yakz Corot 2009.04.15. 20:21:37

@noirp: aki borotválja a kutyust, az lehet buzi is. igazad van

serwer 2009.04.15. 20:22:11

@zetorov:
Azért ő már továbblépett és szerintem már gyantázza -minimum- a lábát.
Persze néha egészen nagy hülyeségeket kérdez és nem ártana mellé egy szerkesztő, vagy ha van, akkor egy másik vagy őt lecserélni egy tapasztaltabb, öregebb tévés-re.

Kelleth 2009.04.15. 20:22:28

Veiszer Alinda ?
Azt nem csecsemőknek adják be rubeola ellen?

Istenem(Buddhám) hány ilyen szörnyeteg kis pinkódot ütöttem be...

Mindössze egy szanszkrit feliratos pólót kellet évekig mosatlanul hordanom, és térdeltek a romkocsmák parkolójában

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2009.04.15. 20:27:33

"Ezért inkább a mesés Keletet misztifikálják, talán még el is jutnak egész a román határig."

Ez a mondat ütött. :)

marguerite · http://margueriteclark.blogspot.com/ 2009.04.15. 20:32:39

fura ez a blog, gyakran belenézek amikor odatornázza magát az indexfőoldalra,
és az a kellemetlen nyomasztó érzésem támad tőle, hogy a magyarok folyamatosan valami ellenében próbálják meghatározni a saját identitásukat, mindenki tartozni akar valamilyen szubkultúrához, és bőszen lenézi az összes többit, és undorkodik, meg aláz ezerrel, pedig minek? olyan boldogtalanság- meg irigységszaga van erősen...
itt mindenki valami abszolút tuti csoporthoz tartozik, akik sokkal okosabbak az összes többinél? vagy mégjobb, egyetlen és unikális legokosabb mindenki?
én szeretem a balerinacipőt, de van tűsarkúm is, de járok konditerembe, de olvastam Kunderát, de vásárolok plázákban, de varrtam már magamnak ruhát, és volt rövid vörös hajam meg hosszú barna is, és néha romkocsma, néha müpa, néha rómaiparti buli, lehet bicikli, vagy görkorcsolya, vagy autó, volt multi munka is, meg önkéntes is, meg kulturálisalapítványos is, meg borítékolás, meg kubikolás is, sőt, néha játszok társasjátékot és beszélgetek gyerekekről... nem kell belefeszülni egyetlen sztereotípiába se. senkinek. de másokat se kell alázni azzá.
de bocs, hogy ilyen komolyan vettem, persze látom, hgoy ez csak egy blog, ami pont ebből él meg ;->

noirp 2009.04.15. 20:36:19

@marguerite: Ne ess kétségbe:)) Akinek nem inge...ugye tudod? :)

serwer 2009.04.15. 20:37:23

@marguerite:

Valószínűleg kétszer egymásután nem ismernélek meg, annyira színes vagy.

marguerite · http://margueriteclark.blogspot.com/ 2009.04.15. 20:40:10

nem estem kétségbe :)
van akinek sok inge van, és nem zavar, ha valakinek nem tetszik, csak ezt a fikázást nem értem.
jaj, az valahogy kimaradt, hogy a magyaros nyúlpaprikás is megférhet az indiaival, meg a wokos kajákkal, meg az erdélyi zakuszkával, és néha még a Kentucky csirkés is befigyelhet. na, megyek bundás almát sütni.

cd-r 2009.04.15. 20:42:41

@marguerite: és gondolom kaja mellé felváltva olvasod a nyomorultakat a blikk nők receptmellékletével

zsoci 2009.04.15. 20:50:56

Az is egyfajta modorosság mikor valaki a Zöld Pardont ZP-nek hívja....

ender26 2009.04.15. 20:56:24

Ééééévekig volt szerencsém ilyen és ehhez hasonló társaságban leledzeni.
"Ramesh vagyok-ez beavatási név" (nyakra-faszra kapják). Érdekes: általában azok, akik Indiában, Hawaii-on is ott voltak. Apu lakást vesz, India, fű már nem, de régen igen, spirituális - értsd: évenként félmilláért Varanasziba, Hawaii-ba húzza el a belit, mert itt nem lehet transzcendens élményt szerezni. Vízipipa, hippiruha, 180 magas, 62 kiló (fiúk), karikaszemüveg, ehh-ehh (értelmiségi nevetés), lila filmklubok, imádkozni a tibeti meleg bálnák jogaiért (mi az hogy olyan nincs is?!! Mert kiirtják mindet!!) Bazmeg helyett basszus. Goa-imádat, drum n bass, kék harisnya, kopott Ohm jeles póló, de NEM KÍNAI UGYE??? vergődés, Osho, transz, Papaji imádat, közös tudat (közös: min 2 diploma, vega, budai fiatalok). CSAK MI MENTHETJÜK MEG A VILÁGOT. Bölcsészkar-etno-kiber-esztéta szak, hetedév. Ébredünk - hogy a Föld Anyának is jó legyen. Szankszrit nevek, feliratok, tökkirekesztő vagy, nemistudod a drokkkkultúrát. Raszta vagyok, tehát békés, nem olyan fasisztoid mint sokan mások. Értsd: apa és a társadalom finanszírozta a fű, heroinadagomat évekig, és a te adódon meg leszoktattak az orvosok. De 30 éves és két diploma után is csak lébecol. Ezo. Pszicho. Jung-Dalai láma-Ole Nydal. Kundera, Hrabal, Lars von Trier. Dán filmnapok az Örökmozgóban. Jaj. Az állatból van?? Álszent a nyugat miközben az indiánokat kiirtották, meg a szingaléz mantratechnikák. Egyszerűen kélne élni, mint a természet gyermekei - hol a Nokiám basszus??! Ez nem azenyém, ez csak Szamszung. Hoool a telefonom?? Berlin, Róma, Firenze, Nápoly... Reiki, Prana nadi, tűzönjárás. Most New Yorkban tanulok tovább. (Hova bazzeg, már mindent tudsz, nem?) Öntudat. Mindent ÉN teremtek, a részecskék villognak a kvantumizében. (Az hogy apád ingatlanos az nem játszik közre mi?) A világ illúzió - nem kéne annyit idegeskedni a zembereknek. (Ha apa-anya adna egy lakásravalót, és havi egy mázsa füvet szívnék, és lenne min. 1 diplomám én sem idegeskednék, és nem írnék ilyen bőszen, bazdmeg. És nem basszus.) Miközben itthon volt szerencsém számos transzcendens élményt átélni. És én is transzoltam, jógáztam, stb. EZ IGAZ. NEM IS AZZAL VAN A GOND. OSHO OKÉ. OLE SZINTÉN. STB... CSAK A KIB?+!%TT ÁLSZENT RIZSA NEM KÉNE!!
ROCK AND ROLL ÉS PAPRIKÁSKRUMLI FOREVER!

marguerite · http://margueriteclark.blogspot.com/ 2009.04.15. 20:57:24

@serwer: igen, valszeg színes vagyok, és lehet, hogy én meg unnálak, de inkább azt gondolom, hogy minden ember több, mint bizonyos trendek, nyelvi és öltözködési és viselkedési divatok összessége. annak elllenére, hogy szórakoztató ilyen kategóriákkal játszani. mondom, csak ezeket a vad ellenszenveket meg undorodásokat, meg lenézést nem értem.

@cd-r: :) nem talált, most egy orosz csajt olvasok, ha végre odajutok, Ulickaja. ; )
bookline.hu/product/home!execute.action?type=22&_v=Ulickaja_Ljudmila_Daniel_Stein_tolmacs&id=79214
(volt a Nyomorultak is valamikor. a blikk nem szimpi, de recepteket előfordul, ha igen, akkor blogról.)

noirp 2009.04.15. 20:58:51

Én még csak azt szeretném tudni
...hogy mi a jóég az az erdélyi zakuszka...azon kívül, hogy szerintem M. olvtársnő keveri a kultúrákat, mint a wokos Kentucky csibét :P

Kelleth 2009.04.15. 21:01:38

@marguerite

Vissza tudnád adni a pégyűrűmet, amit tavalyelőtt lenyeltél?
Már biztosan kijött

Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2009.04.15. 21:12:05

@ender26: :-DDD (orrosszmájli modoros, tudom, de ez marha jó volt, szinte hallottam)

noirp 2009.04.15. 21:13:12

@ender26: medve anyám!

ez igen :) "A részecskék villognak a kvantumizében" juj

Most esett le: hiszen volt nekem egy filozófiatanárom, akit teljesen lefed a poszt. "Amit gondolsz, az felíródik a kvantumvákuumba" mondta. Ő aztán csak tudta. Mennyit tudnék mesélni róla...Előttem van a nemtommilyenzöld pamut maxiruhája, szarkafészek-frizurája, tenyérnyi széles, csicsás bőröve, mű-búgó hangja, állandó "fennakadt" tekintete... És (persze) a veszprémi egyetem egykor marxizmus-leninizmus, ma társ. tud. tanszékén tenyésző ezoizé, amit úgy _akart_ terjeszteni...Aki be akart vágódni nála, az vizsgára frappáns halálközeliélmény-leírásokat faragott...tuti ötös...
Jaj, régi szép idők :DDDDD Azóta se tudom, mit keresett ez a hölgy a mérnökkar órarendjében, de legalább jól szórakoztunk.

Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2009.04.15. 21:15:20

@noirp: nekem nagyon jól beazonosítható volt osztálytársam

noirp 2009.04.15. 21:16:35

@ender26: ezt újra meg újra olvasom...egyszerűen pazaaaar

Severus 2009.04.15. 21:26:26

"Párizs mindenek felett és a velencei karnyivál is alap évente."

talán inkább Barcelona és/vagy Berlin...

etc.

nem vágod ezt a stílust, ecsém... :)

ender26 2009.04.15. 21:26:46

Köszönöm a hozzászólást - ez megérne egy könyvet is. Egyszerűen bennem volt. Jól esett kiadni magamból. Nyáron megyek tűzönjárásra. Ez komoly. Majd elmesélem azt is. (Előző életek - konkrét élményeim vannak azokról is - borzalom a köbön, méhen belüli traumák - visszaemlékezés transzlégzés által, és energiatestben létező entitások is látogattak már nemegyszer.) Ezmost hóttkomoly.
Szóval nem feltétlenül cikizem azt akinek volt ilyenje. Csak a HÜLYESÉG AZ NEM KÉNE. Szerintem. :))

drmanhattan 2009.04.15. 21:27:32

Egy másik altípús, a kicsit hippis imádja Barcelonát és a Manu Chao-t

cirmos 2009.04.15. 21:30:20

csodás! utálkozni márpedig kell!

Severus 2009.04.15. 21:34:29

Barcelonát imádni nem modorosság, egyszerűen reális értékítélet.

noirp 2009.04.15. 21:42:44

@menyétkaka: a bme-s keresztény közösségekről én nem is tudtam. elmaradott vagyok, vidéki egyetemre jártam :))))) felhomályosítasz?
Mondjuk a párosításból, hogy mérnök+bigott, nem sok jót sejtek, de kíváncsi vagyok

dzsenerésön 2009.04.15. 21:47:22

@noirp: vallásos nem csak bigott lehet, hanem nyitott is

Lambotze 2009.04.15. 21:47:26

@ender26:

ez jobb volt mint maga a poszt

terran 2009.04.15. 21:49:50

@noirp:
a zakuszka az ilyen padlizsánból, paprikából, és még egyebekből készített krém
szerintem erdélyi

noirp 2009.04.15. 21:55:17

@terran: az erdélyi padlizsánétel, az a _vineta/vinete_, sztem...a zakuszka meg eredetileg orosz, apró ízelítők, falatkák (hidegtálszerűség)

Hát ha más nem, majd a nyelvész József igazságot tesz a kérdésben.

dzsenerésön 2009.04.15. 21:56:01

@marguerite: ez a poszt szerintem nem valami ellenében határozza meg magát, hanem karikatúraszerűen leír egy szubkultúrát, ami lehet hogy az elmúlt pár évben már nem is volt annyira se szub se kultúra, sokkal inkább trend, amiben sok embert magával sodort: olyat is akinek nem ez az egyénisége, és olyanokat is, akik egyébként is nyitottak az nagyvilágra, mint amilyen te vagy. Ez tök jó. És amiket leírtál, hogy szeretsz szerintem egy nyitott ember egyénisége, ami valóban színes. Te ilyen vagy.

Szerintem nem az általad átélt, vagy szeretett dolgokat fikázza a poszt, hanem azt amikor csak mímeli valaki egy társaság vagy a jóérzés kedvéért, vagyis sznobizmusból és felelősségkerülésből, na innentől modoros.

ender26 2009.04.15. 21:57:30

Van még a Jézus-típus. (Egyet ismertem látásból. Annak TÉNYLEG Jézus volt a beavatási neve. Malomkerék pupilla, a magas-szemüveges-kopasszal ellentétben hosszú, hullámos haj, szakáll, madár(abb)csontozat, áldott-szelíd. Halk. Csuhaszőr - bármit is jelentsen ez - ruhában jár - maga szövi. Ő olyan intelligens hogy már nem olvas. Ő már az íráson is túl van. Napra nem megy. Látja mi van a világgal. De tenni semmit nem tesz. Max 1 gyerek. Léböjtkúrán érlelik 3 éves koráig. Aztán jászolba teszik, onnan is kiveszik. Megkeresztelik, mantrázzák, indiai népdalokra ringatják. (Mondjuk a magyar népdaltól én is a falnak megyek.)
Bio-individualista-ökoliberális multikulturális óvodába járatják. A drogokat nem tiltják - ők már túl vannak rajta - de hadd ismerje meg ő is. Bevatatásnak tekintik. Párás tekintettel néznek a Körúton a Tibetzászlót bontó rasztavezér irányába. Ő legalább annyit melózik, hogy zászlótbont.
Számukra még a Manu Chao is durva. A bűnös múltat juttatja eszükbe. A Tisztulás előttit. Amikor még csapvizet ittak desztillált -áldott-pi vízzel dúsított (indiai) rekettyeszörp helyett.

(A ZP, Barcelona, Manu Chao, spirituál-ezo-körök és társaik ehhez képest vérivó-kiberterror-technobarbár hordák!!!!!!)

Szóval Jézus és neje. Fogalmam sincs miből élnek. A legérthetetlenebb számomra az ő kasztjuk. Csak néznek, néznek... Aztán eljönnek érted. Aztán értem. Aztán mindenkiért.

drmanhattan 2009.04.15. 22:03:06

@Severus:
Hogy a lehet egy értékítélet reális?

ender26 2009.04.15. 22:12:35

Tényleg! Most jut eszembe! Én meg Ausztrál-mániás vagyok!! Melbourne és Sydney mindörökké - most azon vagyok hogy távmunkában dolgozzak ausztrál grafikai stúdiónak. Akkor én most... izé... Anglomán vagyok? Vagy Aussiemán? Tudja a rossebb, de ott akarok élni. Bezzeg ott. Bazzeg ott. Óceánmániás. De az legalább érthető, neeeem?

Severus 2009.04.15. 22:16:28

@drmanhattan: Nem mindig könnyen, de ha igyexel, sikerülhet... :)

a_fater 2009.04.15. 22:34:14

@Severus:
igen, visca el Barca!
Bár: magyar létemre katalánul drukkolni modoros.

ender26 2009.04.15. 22:34:48

Még néhány dolog. A rinyáikról. Paranoiáikról.

"Azok a rohadtmocsok zsaruk. Igazoltatták a barátnőm barátját. Bitztosazért, mert ottvolt a Tüntetésen. Tuti érted, tuti. Márvárták. Töggecimódon megmotozták - érted: Hollandiában azijet feljelented, de azonnal. Itt meg. Rendőrterror. Naésakkor. Holtartottam. Jaigen. Naésakkor találtak nála érted ötspangli zét, de tökritkánszív, főleg mióta jógázik. Rögtönkivertéka balhét, hogy így a törvény megúgy. Ésa barátnőmet is úgymeglökték, hogy háromnapra - nem is: négy. Feldagadt a kaaarja, tiszta kék lett. Csak mert védte a tibeti demokráciát, meg a környezetet. Békésen. Senkit - érted: senkit nem bántottak. Errre meg. Mintha bűnöző lenne. Mert hosszú a haja, merraszta. Amikor csak békét akart. Köcsög zsaruk. A BKV-s csávó is a múltkor rámcsukta az ajtót. Londonban az ijet... áh. Jöttök Gréti és a zöld retekre holnap? Jól jönne egy slukk.

a_fater 2009.04.15. 22:44:08

@Sickret Service: Nem, ezek nem előítéletek, hanem kurvára tapasztalatok :)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.04.15. 22:48:46

@ender26: kolosszális észrevételek. Küldtem mailt.

ender26 2009.04.15. 22:51:05

@a_fater: Egyetértek. Ezek kurvára tapasztalatok. Sajnos, hál Istennek. :))

koleszalonaponta 2009.04.15. 22:53:25

állat nagyon a poszt, nem értem miért tiltakozank ellene páran, ez most ilyen

ender26 2009.04.15. 22:58:56

@Modor Tibi: Köszönöm az észrevételt. Erősen elgondolkodtam rajta. De attól tartok, hogy sok olyan ember is olvasná, aki előbb-utóbb magára ill. a társaságra ismerne. Ahová azért vissza-vissza járok. Jóga, transz, stb. Mert ha olyan és komolyan csináljuk, akkor TÉNYLEG NAGYON OTT VAN. Aki csinálta már tudja. És elég ciki lenne nekem, ha visszamondanák nekem - de lehet hogy leszarom. Végül is igaz. De ez nem két perc - az lesz a hét műtrágya, ha megírom!

drmanhattan 2009.04.15. 23:00:24

@Severus:
Csak az a baj, hogy az értkítélet mindíg szubjektív tehát nem sokat mond az értékelt dolog tényleges tulajdonságairól. Már az öreg Weber is tudta ezt.

Glick (törölt) 2009.04.16. 02:21:26

Remek poszt. A feministákról nem lesz?

szixous 2009.04.16. 07:54:03

@noirp: az fő a különbség a multikulti bölcsészművész meg a bme-s keresztény közt, hogy utóbbi kevesebb füvet szív (vagy semennyit). A bme-s Erdély-rajongó, Kundera helyett Wass Albert-rajongó, de a bölcsésszel ellentétben ért a számítógépekhez meg még egy csomó mindenhez, pl. a MATEKhoz, főleg amúgy Ákost hallgat, míg a bölcsész inkább Kispált... Ilyen árnyalatnyi különbségek vannak. De mintha már lett volna valami hasonló csoportról poszt, de most nem emlékszem rá.

És végre! Úgy vártam már azt a menetrend szerinti hozzászólót, aki higgadtan felhívja a figyelmet arra, hogy ez a blog mindenkit csak fikáz stb. És hogy biztosan a hozzászólók is beletartoznak valamelyik fikázott szubkultúrába, stb. Nahát, ezt mi is észrevettük! De jó mindig újra elolvasni... Már várom a következő posztnál is ezt a hozzászólást. Lassan érlelődik ezekből egy új poszt :) Hogyan hívjuk fel a modorosblog hozzászólóinak figyelmét arra, hogy kirekesztőek stb.
:)

butatót 2009.04.16. 08:24:05

Érdekes, hogy az ember mennyivel könnyebben (f)elismeri egy olyan csoport furcsaságait, amibe ő maga NEM tartozik. Az etnolányokon én is jókat tudok mosolyogni, meg azonnal látom, hogy a poszt telibe talált, az engem érintő posztokkal (70-es évek, önjelölt gitáros, műkedvelő borszakértő) persze nem értek egyet, hiszen azok az emberek nem is olyanok, illetve, hogy ha olyanok is, akkor én, aki közéjük tartozom, feltétlenül kilógok a sorból és az adott csoport gyengéi engem semmiképpen sem érintenek :)

IndaMuncher 2009.04.16. 13:44:24

@cd-r: Mit foglalkozol te az alsó szomszédokkal? Én azt sem tudom mellettünk kik laknak, nem is érdekel.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.04.16. 14:14:16

"Ő olyan intelligens hogy már nem olvas"

:D

nácivadász tűsarkúban 2009.04.16. 14:43:07

csak néhány észrevétel:
a külföldön élő ( akár csak átmenetileg is) okoskodó és összehasonító népség külön posztot megér, az elején még azt hittem róluk lesz szó, de aztán a téma másfelé indult. volt szerencsém "külföldre szakadni" és ezektől csak menekülni tudtam, főleg fórumokon ijesztő ahogy nyilatkoznak.

én nem vagyok elvont bölcsész, sosem voltam, de szerintem a bemutatott példányok nem nlc.hu-t kultiválnak, az egy sokkal rosszabb réteg, alja. ott a modros kismamák tobzódnak, akik képtelenek magyarul írni, mindent rövidítenek és a modorosság náluk alap. alámerülni az ottani fertőben mindig garantált felüdülés. posztot nekik is.

az erasmus meg ne ciki, k*vára kell a magyar diákoknak, rájuk fér.

ergerberger 2009.04.16. 15:48:01

ENDER26 FOR PRESIDENT!

cd-r 2009.04.16. 16:30:16

@F.house: hát figy, ez elég szomorú, hogy nem tudod kik laknak melletted, lehet át kéne menned bemutatkozni egy tányér frissensült meggyesrétessel :)))

SLacc 2009.04.16. 18:56:51

Itt van. Összegyűjtve. Aki megsértődik, az gondolkodjon. Nem fog menni.

bej Kutyej · http://uzsidoboz.freeblog.hu 2009.04.16. 20:20:34

@marguerite: szerintem sem kell ezt ennyire komolyan venni. Egyes dolgok a fentiek közül rám is igazak (művészeti szakközép, de nem Pest, voltam "Erasmus-nyikhaj"). Na és akkor mi van?

Viszont érdekes módon az olyan _emberkék_, akikkel hasonló vagy egyező zenei ízlésem van, azok minden más tekintetben idegesítenek, pl. a fent felsorolt műértelmiségi manírok miatt. Én se vagyok egy elvont bölcsész szerencsére, de ismerek ilyeneket.

Nem tudom, az felmerült-e, de sokszor olyanok szájából hangzik el az a mondat, hogy "ma már bezzeg nincs kultúra a tévében, csak ömlik a bulvárfos meg a Győzike", és amiatt sírnak, hogy kevés a kultúrműsor, akik valószínűleg maguk se néznének kultúrműsort. Viszont hatásos szólam, és egyfajta felsőbbrendűségi érzést kölcsönöz. _Szerintem._

Az is talán kimaradt, hogy a "multikulti etnolányok" körében menő néha a "nyafogó" beszéd, a "szeressem" kifejezés meg a "fókatücsköcském" (vagy más ilyen Vodafone-os szintű) becézgetés. (Leginkább írásban láttam a facebookon vagy az iwiwen, de néha szóban is...):D

Az Erasmust én is megvédem.:)

ender26 2009.04.16. 21:18:47

A padramurti.blog.hu -n olvashatjátok a saját blogomat az ezo-underground kultúráról. Egyelőre csak Padramurti, a fiatal kiberesztéta-ökoliberális lány saját szavaival tudom érzékeltetni, hogy mi a pálya, de próbálok egy komolyabb tanulmányt is összehozni e mellett. Addig is: egyétek és vegyétek! Namaste!

koleszalonaponta 2009.04.16. 22:11:22

@ender26:
ha látta valaki a Randigurut:
A modoros mű szkanszkrit köszönés:


Máriskáhárgitái!

Dr. No 2009.04.17. 13:47:21

Férfi megfelelője: szociális munkás. Tipikusan drogelvonóban dolgozik, mivel "korábban" maga is drogozott. Vele együttélni, párkapcsolatot folytatni a tolerancia netovábbja.

Leszokását a következővel indokolja: a) macsóban - "Figyelj, letettem és kész." b) önsajnáltatóban - "Annyira kész voltam, majdnam meghaltam... amikor a haveromat a Meki vécéjéban találták meg az Oktogonon, rájöttem, nincs tovább..." c) dosztojevszkijben - "Nem láttál olyat, amilyen mocsokban fetrengtem..."

Féktelen, szabadságszerető állatnak állítja be magát, aki semmiféle kötöttséget nem tűr (egyszerű alapállás, senkihez sem kell alkalmazkodni). Váratlan időpontokban hirtelen vissza kell mennie "a közösségbe", mert valaki rosszul lett, és neki "az az élete". Ezt követően számára tetszőleges időpontban kerül elő újra. Stratégiája a nőkkel szemben az önsajnáltatás és az anyai ösztön gátlástalan felkorbácsolása. Sokszor ennek ellentmondó, macsó látszatot alakít ki. Nála többet az életből senki sem látott!

Környezetét, elsősorban párját előbb hitegeti - "már fél éve tiszta vagyok" -, később ugyanezzel terrorizálja. Bármikor, a legváratlanabb helyzetekben tud produkálni elvonási tüneteket, illetve orvosi szempontból is kifogástalan haldoklást. Erre persze leginkább számára kellemetlen helyzetekben - "miért kellett az Orsit is megkúrnod?!" - kerít sort.

Balance Of Power 2009.04.17. 13:58:03

Szerintem is elmult mar az igenytelensegnek az a foka, hogy kutya stb. A ruhat leszamitva ma mar ezek a csajok is adnak magukra - nyugodtan be lehet probalkozni, nem lesz muff, ha benyulsz a megfelelo helyre. Mondjuk a raszta lanyokon kimondottan csoffaszto - nagyon ki tudok akadni, amikor egy szep arcu, jo alaku csaj ilyesmivel csunyitja el magat.

noirp 2009.04.17. 20:14:10

@ender26: izébizé! a blogod pazar!
Viszont: _honnan tudod a címem?_ :O o
A blog, mondom, remekmű, teszem a modoros mellé. Olvasom, és röhögök, míg el nem nyel a kvantumvákuum :D

noirp 2009.04.17. 20:16:55

@noirp: bocs!!! közben rájöttem, hogy alighanem Tibiéktől...Kérdés visszavonva, a blogod dicsérete nem. Csak írjál sokat :D

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.04.18. 03:07:00

@marguerite: "igen, valszeg színes vagyok, és lehet, hogy én meg unnálak"

Nagyvilági modoros-e vagy? :-)

SLacc 2009.04.19. 14:24:01

@Dr. No: Ez igen. Sajnos találkoztam már ilyennel, de nem tartom velük a kapcsolatot valami rejtélyes ok folytán.

Ernoke 2009.04.20. 12:09:24

én bírom az ilyen "szubkultúrába" tartozó embereket, az ilyen zenéket (elvont elektronika), az ilyen helyeket is (cökxpon!:D, zp már rég az r'n'b-re pezsgőzni vágyó kamaszlányoké). akkor modoros vagyok? mondjuk ilyen hülyéket nem ismerek, mint akikről ez a poszt szól, az tény.

IndaMuncher 2009.04.21. 10:42:51

@Ernoke: Akkor megyek veled bulizni. :) (Megjeygzem, nem vagyok a doctor No - által leírt férfitípus képviselője)

IndaMuncher 2009.04.21. 10:48:42

@cd-r: Te biztos az a fajta szomszéd vagy akit úgy kell lerázni, mert kéretlenül is jár a pofája a szomszédnak, aztán a hátuk mögött is kidumálja őket.

Kösz, inkább nem meggyesrétesezek.

Ernoke 2009.04.21. 12:48:28

@F.house: na, olyat viszont ismerek, sajnos ezek általában kurva jóképű állatok szoktak lenni, és egy nőnek ez egy darabig elég a kapcsolattartásra.:) de csak egy darabig...
(egyébként én sem vagyok a nőtípus képviselője, sem öltözködésben, sem máshogy, bár nyilván akadnak velük közös elemeim.)

Ernoke 2009.04.21. 12:51:15

@F.house: lehet, hogy hozzá is feljárkál az alatta lakó szőke, idegbeteg hangú picsa, hogy hangos a zene, meg hogy hangosan húzza fel a redőnyt.:D

Rókakígyó 2010.04.17. 18:13:35

fujifinepix rulez. Haláli megfigyelés
süti beállítások módosítása