Arany Farmermellény 2008: 7-6. Demcsák / Farkasházy / Heti 7es

2009/02/01. - írta: Modor Tibi

Modoros jó vasár- és ünnepnapi reggeleket kívánok, instállom! ;-)

Kicsit kommerszebb vízekre evezünk, de a díjkiosztókkal még tartozunk nektek. Illetve ezek még csak a Top 10-es arcok, de bizonyára nem érdemtelenül kerültek ide! Vagy?

7. Demcsák Zsuzsa

Őt nagy divat volt kormányszóvívői kinevezése idején vehemensen támadni, amire hivatkozva aztán vissza is lépett. Mik voltak a fő érvek? Sokan zokon vették a jól szituált jelző használatát, ugye hogy jön ehhez a leendő kormányszóvívő, a nép hangja.

A mi esetünkben a kiválasztott park a Szent István park, ami szép, gondozott, tiszta és jól szituált szülők látogatják csemetéikkel.

Hát, fölháborító. A másik kérdéses cikk, A bölcsi-keresés kálváriája már aranyosabb, A NÉP ezen még jobban bepöccent.

Találkoztam itt Bélukával, akinek a ruháit hetente egyszer mossák ki a szülei és csak egy váltás ruhája volt, Laurával, aki minden fiún túltett a rosszasságban, mint kiderült azért, mert otthon rendszeresen verték és sokszor vették át a bölcsis nénik véraláfutásokkal, kék-zöld foltokkal és persze Ádámkával is találkoztam, akit még bárányhimlősen is behozott a reggel fél tízkor már részeg édesanyja. A pöttyöket látva kézen fogtam a fiamat és meg sem álltunk hazáig.

Persze valószínűleg ők is úgy tettek volna, mint Zsuzsa, de hát azért ilyet leírni, háááát... elitfasizmus, hogy egy nemrég olvasott kifejezéssel éljek :-)

Az igazi modorbánya itt a sok komment, pl.:

2007-05-30 10:12:03 marge Én kérek elnézést, hogy ebben az országban lehetséges az, hogy olyan gyereket vigyenek bölcsödébe, akit vernek a szülei, alkoholista az anyja vagy csak egy váltás ruhája van. Ez felháborító. Még a végén a bölcsödei nevelés hatására jól szituált ember lesz belőle és akkor jaj neked, Szent István-park!
Elitképzést a bölcsiben is, ne csak a felsőoktatásban!

Megszólalt a nép egyszerű, önérzetében megsértett gyermeke. Jöhetne akár a modorosblogra is alkotni társszerzőként? Lange Rede, kurzer Sinn; a jelölt kishölgyet Nyelvész Jóska nős posztjai közé helyezném, olvasóit meg valahova máshova :-)

 

6. Farkasházy "Teddy" Tivadar és a Heti hetes:

Tényleg nehéz olyasmiről írni, amit nem ismerünk. Se Jóskának, se Tibornak nincsen ugyanis otthon már sok-sok éve televíziókészüléke. Bármi, amit mi az aktuális celebritásokról tudni vélünk, az az internetnek köszönhető.

Dudenbuch magyar-magyar szótár sporttársunk őszintén kifakadt:

Teddy Mafflancs Bérmaci kateg nincsen ??? :(((
Heti Hetes: amelyiken nincsen olvasószemüveg, hogy az otthon vérizzadott kis peonját promt riposztként olvassa föl, anak a tekintete azért olyan üveges, mert olvasókontaktlencsét visel? És a kamera mögött hány négerről hengeredik a szöveg?
Vagy a kis cetlikre is négerek írják a poenokat (mint bizony néha Fábry bácsinak, aki viszont maga is négerként kezdte, főleg pedig az ifjú szkeccsmen, amikor dikciókat négerelt '70-es évek beli szocreál magyar filmekhez...)

Farkasházy úrról annyit tudunk, hogy igazi polihisztor (bár ezt tagadja). Fradi- és MTK-szurkoló egyszerre, újságot-könyvet ír, tévében szerepel, megszállott rajongója a lóversenynek, Overdose nagy pártfogója.

Pár interjúját végigolvasva mégis inkább csak a tudálékosságát, mintsem a modorosságát emelném ki.

www.konyv7.hu/letoltes.php?d_id=96

– Angliában a legismertebb sztárokat kérték fel, hogy révükön

visszacsalogassák a nagyközönséget a könyvek birodalmába.

– Helyes. Véleményem szerint a könyvszakmában is igazi sztárok

 kellenek, akikre hallgat a nagyközönség, elfogadja értékítéletüket.

 Ilyen egyéniség volt hajdan Abody Béla. De a közelmúltból is

 hozhatok példát.

Szabó István filmajánlata a televízióban okos, értô szavakkal

segített eligazodni a nézônek a mozgókép világában. Szóval hiteles

személyiségek kellenek, akik az igazi irodalomra képesek irányítani

a figyelmet. Egyben rámutatnak azokra a „mintha könyvekre”,

amelyek írásmûnek álcázva árulják a gagyi szemetet.

 

No, mára ennyit, a Heti hetes kielemzését meghagyom Nektek vagy Jóskának. Egy biztos: az ott felsorakozott képzett, tanult, bizonyított, már letettek valamit az asztalra-típusú közéleti személyiségek tökéletesen elhitetik a tévénézőkkel, hogy ha valaki közéjük tartozik, akkor rögtön igaza is lesz. Kódolva: mi = értelmiségi, mérvadó, objektív - ők = fröcsögő, tanulatlan, demagóg, retrográd.

Majd egyszer talán hosszabban is kitérek rájuk :-)

Kéz- és lábtörést!

33 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bög 2009.02.01. 10:02:15

"Se Jóskának, se Tibornak nincsen ugyanis otthon már sok-sok éve televíziókészüléke"

nyugodtan mehetett volna dőlt betűvel. Kiemelkedően modoros!

egy hozzászóló 2009.02.01. 10:11:02

Tibi,

gondolom te is azok közé tartozol, akik olyan helyekre adják be a gyereküket, ahol pl. csak svédek veszik körül.

scarlet ruby blue 2009.02.01. 10:26:14

Svédezni modoros. Nevezzük nevén. ;)

egy hozzászóló 2009.02.01. 10:29:24

Nevezném, de akkor meg eltűnik a hozzászólásom. (sok helyen van ez így)

scarlet ruby blue 2009.02.01. 10:33:36

Ez komoly? Ennyire megy a moderáció?

netsrot 2009.02.01. 10:39:31

A Lófejű Demcsák???????modoros?---lehet, de hogy " biboldó" az tuti! a zsinagógában a helye--olyan ronda a képernyőn!!!!

states 2009.02.01. 11:34:09

Hogy lehet valaki humor nélkül humorista. Úgy hogy a humort a Gyurcsány-kormány biztosítja hozzá a Hócipőnek címkézett milliókkal. Már ha ezen bír valaki röhögni...

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.02.01. 11:34:35

@scarlet ruby blue: A Modoros- és Szlengblog történetében összesen két kommentezőt kellett kitiltanom, azt is a Szlengblogon, és minden kommentező egyetértett ebben.
Az egyik pont nemrég volt: szleng.blog.hu/2009/01/27/dzsanaz

Mitte 2009.02.01. 11:38:21

Demcsák apukája múltja és jelene miatt lehetett volna kormszóvivő, így lett aztán a párttévé2 arrogáns, modoros bután okoskodó műsorvezetője, Zsuzsi, aki Uri Geller műsorában a telefonos kisasszonyokkal kommentálta a műsort...
Farkasházy, aki 4 milliót kapott, hogy újságjában az NBH-t "népszerűsítse"...
van még valakinek hozzáfűzni valója?

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.02.01. 11:39:20

1) most lehet, hogy modoros vagyok, de én se adnám be a gyerekemet (ha lenne) akármilyen bölcsibe. és ezzel a legtöbb olvasó is így van szerintem.

2) Farkasházy Teddyvel az a gond, hogy nem vicces, egy kicsit sem, ennek ellenére remekül megél a humoristaságból. A vőlegényem időnként szokott venni Hócipőt, próbaképpen, aztán mindketten végignézzük, hátha találunk benne valami vicceset. de sosem találunk semmit :S nem csak őt kéne kipenderíteni a közéletből amúgy, hanem a magyar humoristák 90%-át is.

TONTON 2009.02.01. 11:41:48

@netsrot:
...te seggfej...hogy jön ide, hogy biboldó, vagy nem???? (szerintem meg valami szláv lehet, de ez igazán részletkérdés) ...neked, meg ha egyáltalán vallásos vagy, nyilván a Bazilikában a helyed......erről ennyit, most már át is mehet a blog buzizásba, meg komcsizásba....néhány embernek teljesen mindegy mi a téma...ha mindenképpen okádni akar valaki, ménem eszik szart???
...az már igazán mellékes, hogy ez a téma baromi avittos....hogy jön elő ez a téma?????...testvérek között is 3 éves...miért nem dobtad fel mondjuk a kiegyezést, vagy a vérszerződést???...

TONTON 2009.02.01. 11:45:10

...hálistennek ki lett montírozva ez a baromagy...

Bambano 2009.02.01. 11:54:58

A kommerszebb vízekre evezni az nem modoros? Vagyis inkább helytelen, mert a vizekre az rövid i.

noirp 2009.02.01. 12:02:31

@Mitte: Nekem lenne, éspedig az, hogy az 1990- 2001 közti évfolyamokon még nagyokat röhögtem, 2002-ben lefagyott a pofámról a mosoly, 2003-ban meg elhagytam a lapot a...
Addig volt igazán jó, míg ment benn'a Dizájn Center, plusz, amíg nem jutott nekik kormánypénz. Fahkasházy a fülére húzta a pirosszegfűs hálósipkát--mondom én, akinek amúgy nincs "pártpreferenciája".

Hofi legalább kimondta: "Pénzért? háh, pénzért mindent. Szopok, nyalok, gombot varrok."

hoel 2009.02.01. 12:55:39

Tévénélküliséggel való dicsekvés = trendi nagyonértelmiségi vagyok= modoros

2009.02.01. 13:02:02

Nekem Farkasházytól az verte ki a biztosítékot, amikor a Heti Hetesben matematikusként (?!) kijelentette, hogy a prímszámoknak a világon semmi komoly jelentősége nincs. AU! Amikor megkapta érte a magáét, akkor korrigált, na de ilyet...eszméletlen.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.02.01. 13:18:16

@Bambano: de az! A dőlt betű nem véletlen, de szívesen meg is vastagítom ;-)

@bög: lehet, de ez őszintén jött, vállaljuk! Tibor gyűlöli a nem interaktív médiát, meg hát Modor Tibortól mit várunk?
@hoel: neked is szól :-) jó tévézést kívánok!
@scarlet ruby blue: a Modorosblogon a totális anarchiát szeretném megvalósítani, vagyis mindenki azt ír ide, amit akar. Sem előzetes, sem utólagos moderációt nem tervezek. Max. Jóskát tiltom ki, ha nem tetszik az irománya :-D

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.02.01. 13:19:33

@egy hozzászóló: gyerek meg tévé sajnos nincs. A szövegértelmezés az még ugye fejleszthető nálad is?

pblue · http://www.savingprivateblue.net 2009.02.01. 13:35:12

az kulon posztot megerne, hogy minden lehetseges helyzetben hangoztatni, hogy "evek ota nincs tevem"

margaritt 2009.02.01. 14:18:14

Az, h Demcsák Zs kivette a gyerekét a bölcsiből, mert inkább jól szituált szülők gyerekei között nevelkedjen a kölök, az önmagában nem okozott volna népharagot.

Csak ezek után álszent dolog, és nem túl hiteles előadni a kormány álláspontját az integrált oktatás és a tolerancia szükségességéről.

salted 2009.02.01. 14:28:51

demcsák egy buta ribanc

scarlet ruby blue 2009.02.01. 14:41:36

Én sose veszem észre a moderációt, azért kérdeztem. De különösebben nem zavar(na), míg nem engem. ;)

Miss Marple 2009.02.01. 16:27:08

A Heti Hetes szerintem akkor szokott súlyosan modorossá válni, a mikor a sok pépesre piált agyú, széthízott színészkém elkezdi magát komolyan venni és észt osztani politikai és gazdasági témákban. Ha egymást baszkurálják vagy régi időkről anekdotáznak, az akár még vicces is lehet, csak a konyhakész kormánypropaganda tréfás álruhába öltöztetve szánalmas tőlük. A Jáksó szegény default unalmas, de hát ő ugyanezt a szarpofozást csinálja a Danubiusban. Hogy a Kern mit keres ott, azt nem értem. (Tudom, alkalmanként háromszázezret, hahaha.) A Hajós is találhatna magának máshol képernyőt, ha már annyira éhes rá. A többieket meg úgyis belepi előbb-utóbb a feledés finom pora, nyugodjanak békében. Már kártékonyak se tudnak lenni.

Miss Marple 2009.02.01. 16:28:21

amikor, tanárnő kérem...

Dr. No 2009.02.02. 11:11:11

D. Zs. lehet modoros, vagy nem modoros, jól vagy nem jól szituált, mindenesetre nagy kedvencem. Akkor dőlt össze bennem a világ, amikor a hólyag félmaffiózó férjéről egy bulvárlapban a következőket bírta mondani:

"A férjem teremtő erejű férfi."

Na ez bazmeg a modorosság királyi nonpluszultrája!

A bölcsis-Szent István parkos témával szerintem csak az volt a baj, hogy szegénykém nem direkt csinálta - mert úgy kurva jó provokáció lett volna a sok képmutató állatnak. Meg legyünk őszinték - nem bőrszín- és toleranciakérdés, amikor a bölcsiben a gyerekek (!) szekrényéből kilopják a ropit, meg a plüss kisvakondot (érted? ami a nyomorult bölcsisnek az élete, mert azzal alszik minden délután meg este).

Egyébként nekem bejönnek a lófejű nők.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.02.02. 11:52:47

@bög:

Igen-igen. Ez a mondat Arany Farmermellény Különdíjas.

Illetve minimum ellenszenves.

Wagner Úr 2009.02.02. 17:13:29

Mi a prímszámok jelentősége????

butatót 2009.02.03. 20:38:38

Wagner úr, ezt nehéz pár sorban leírni, itt egy kis olvasnivaló:
en.wikipedia.org/wiki/Prime_number

A témához meg: Demcsákot dugnám, Farkasházyt nem. Mármint a Tivadart. Habár, ha jobban belegondolok, a Rékát sem.:(

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.02.03. 23:06:58

"No, mára ennyit, a Heti hetes kielemzését meghagyom Nektek vagy Jóskának. Egy biztos: az ott felsorakozott képzett, tanult, bizonyított, már letettek valamit az asztalra-típusú közéleti személyiségek tökéletesen elhitetik a tévénézőkkel, hogy ha valaki közéjük tartozik, akkor rögtön igaza is lesz. Kódolva: mi = értelmiségi, mérvadó, objektív - ők = fröcsögő, tanulatlan, demagóg, retrográd."

Háppersze, a szétivott, felpuffadt fejű Bajor meg Gálvölgyi az ivós meg baszós poénokkal télleg rohadtul értelmiségi, mérvadó és objektív. Meg persze értéket közvetít. Nanáhogynaná.
süti beállítások módosítása