Jelölt-magyar szótár

2013/06/24. - írta: Modor Tibi

Sok cégvezetőtől, személyzetistől, fejvadásztól halljuk nap mint nap, hogy szinte lehetetlen megbízható, képzett, fegyelmezett munkaerőt találni. Profi rezümé, magabiztos fellépés, megnyerő modor - aztán pár hónap után kiderül, hogy szerepüket rutinnal játszó, lusta, csaló patkányok.

Sajnos ez való igaz: ám kis segítségképpen, többéves tapasztalattal hátunk mögött most összeállítottunk Önöknek egy kis útmutatást, melynek segítségével könnyebb lesz a klisék mögött a valós tartalmat is felismerni.

/Horváth Oszkárnak, Atlétás Bandinak és Modor Gyurinak köszönöm szépen!/


Aktív részvétel a közösség életében Kijárt cigizni, és kiszámolta a névnapi ajándékból egy főre jutó 270 forintokat.

Aktív részvétel a projektben A mellette ülő vezényelte, a vele szemben ülő hozta az eredményeket, ő csak lógott meg anyázott egész végig, hogy mi ez a faszság.

Államvizsga előtt Öt éve a diplomamunkáját írja, a diákigazolványos matricáért még bejár, vizsgák alatt beteget fog jelenteni, soha nem diplomázik le.

B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkező Elvárja a szolgálati kocsit ("jár-benzinnel"), amit széthajthat.

Családcentrikus Ahány fokot hűl az idő, annyi nap szabit vesz ki otthonmaradni a gyerekkel.

Diplomás, fiatal nő Vizsgákra biflázni, illetve puskázni pofátlanul képes személy. Ahogy megveti a lábát a cégnél, azonnal elmegy szülni. Az első hónapokban csak az esküvőt szervezi az asztalától (céges telefonról), majd nászút, végül csodálatos módon teherbe esik. Búcsúajándéknak méregdrága babakelengyét dob össze neki a csapat, hogy aztán a cafeteria havi felmarkolásakor (határidők közelében) évekig csipogtassa ott a gyerekeit körbehordozáskor.

Előző munkahelyen kapott juttatás: mobiltelefon Bevihettem a sajátomat.

Előző munkahelyen kapott juttatás: taxicsekk Egyszer Móni kölcsönadta az övét, amikor beszangriáztunk a Kopaszin.

Felmondási idő: negotiable Otthagyja a szarban a csapattársait az utolsó hetekre kamu betegszabival, veletek hasonlóképpen fog eljárni, amikor csak teheti.

Fiatalos munkahelyet keresek 10, fél 11 előtt ritkán fogok beérni, 5 napból 3-szor másnapos leszek, vicces feliratú pólókban szeretek munkába járni. Csocsóasztal, ingyen Nespresso van?

Gyorsan tanulok Tudom, hogy vállalhatatlanul rosszul sikerült a tesztem; és képzettségem, tapasztalatom is irreleváns, de azért vegyetek fel, nagyon kell a munka!

Hobbik: főzés Számolatlan Tupperware-dobozt halmoz fel a mosogatótálcán hetek alatt, de ha egy eltűnik, köremailt ír.

Hobbik: utazás, moziba járás, kirándulás, sportok (futás, úszás, síelés) Egyénisége nincs. A cég pénzén utazgatni, hotelezgetni, éttermezgetni szeret, a költségkeretet kimaxolni, elcsalni nála sport, evidencia.

Kapcsolattartás a külföldi kollégákkal Olvasta az all@-ra jövő nőnapi üdvözleteket.

Kiemelkedő kapcsolatteremtési készség Modoros ficsúr, esetleg meleg.

Kiemelkedő tapasztalat Az előző helyen volt egy srác, aki nagyon értett ehhez. Na vele jártam ki legtöbbször dohányozni.

Kihívásokat kedvelő Kiemelkedő fizetésre és kivételezésre vágyik, ezért cserébe az időben történő bejárás, a hivatalos munkaidő kitöltése, alapvető szabályok betartása teljesíthetetlen számára. Három éve egyszer bennmaradt este 11-ig a havi záráskor, azóta ezt emlegeti mint "extra mile"-t.

Kiváló kommunikációs készségek Pletykálás, dohányzás, fúrás, sutyorgás, alátevés - a munkaügyben bejövő külföldi hívást retteg fogadni, lebénul, beszélni képtelen - extrém esetben a lenézett, mindennap megalázott gyakornokot szólítja, hogy "Külföldi! Angol!" (i.e. angolul beszélő)

Kreatív Piszkos, rendetlen, link, minden struktúrát és fegyelmet elvető.

Lojális Senkinek se kellett, minden változástól retteg, a kényelem és a rutin a mindene.

Minden érdekel Semmi nem érdekel annyira, hogy komolyan foglalkoztam volna vele, ráadásul lusta is vagyok. Nem hiszem, hogy ez változni fog.

MS Office-ismeretek Facebookozni kiválóan tud - összeadni csak számológépen, a végeredményt beírja az Excelbe. Tab helyett szóközt használ, de a sor végén figyelmesen entert (RITÖRNT) nyom.

Multinacionális cégeknél szerzett ismeretek SSC-ről SSC-re félévente, +10%-ért továbbmenekülő tikettelő jobhopper bármiféle teljesítmény, kitartás, igényesség, felelősségérzet és szakmai tudás nélkül.

Munkaidő: rugalmas Egész nap császkálás, ügyintézés (!), nasiért büfébe járás, cigizés, kakilás, sok munka esetén reklamálás.

Nemzetközi tapasztalattal Angliában mosogatott, au-pairkedett, szociális munkáskodott két évig - esetleg Erasmus, vagy hátizsákkal bejárta Ausztrália és Új-Zéland minden legendás hoszteljét abban a hitben, hogy eközben megváltja a világot.

Önálló munkavégzés, csapatjátékos Ha egyedül van, mással próbálja elvégeztetni, ha csapatban van, félrevonul.

Tapasztalt Öreg, besavanyodott, rugalmatlan, drága.

Társalgási szinten Egy kávét se képes kérni az adott nyelven.

Több nyelven felsőfokon beszélő Papírja van arról, hogy analóg, józan gondolkodásra és döntésre, saját seggét jóváhagyás nélkül kitörölni képtelen, link, léhűtő bölcsészgeci.

Váltás oka: szakmai véleménykülönbség Emberileg kibírhatatlan vagyok, kötekedő, okoskodó, agresszív stílusom miatt soha sehol nem tudok beilleszkedni. Két munkahellyel ezelőtt egy huszadrangú technológiai problémát jobban megértettem, mint az akkori főnököm, azóta ebbe kapaszkodok.

Címkék: multi nők munkahely
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása