Felhívás: Eltűnésem esetére

2012/11/10. - írta: Modor Tibi

Kedves Szüleim! Kedves barátok, rokonok, ismerősök, munkatársak!

Előre leszögezném: nem szeretnék eltűnni, elszökni, elmenni sehova. Mostani életemmel tökéletesen elégedett vagyok; boldog, kiegyensúlyozott, sikeres - Titeket pedig imádlak, szeretlek, nem kicsit.

Ámde viszont, ha esetleg eltűnnék, tehát nem találnátok se otthon, se Modor Tibornénál, se a melóban - nem venném fel a telefont, nem posztolnék a Facebookra meg a blogokra, meg sehova se, akkor szépen kérlek Benneteket, NE indítsatok felkutatásomra facebookos kampányt.

Hogy miért ne? Tök egyszerű.

  1. Ha tényleg nem találtok sehol és nem adok életjelet, akkor feltehetőleg meghaltam. Ismétlem: nem szeretnék meghalni semmilyen formában, de akkor már nincs mit tenni.
  2. Ha bekövetkezne ez a - saját véleményem szerint is - végtelenül sajnálatos esemény, nem kívánok nemzeti üggyé, bulvártermékké silányodni, ahol halálom, elrablásom, megkínzásom, kivégzésem, megerőszakolásom, stb. körülményein és részletein csámcsog, gyalázkodik, szidja Miniszterelnök meg Belügyminiszter Urakat - használja fel a saját boldogulására, nyerészkedésre és zavart gondolatainak igazolására az én végzetemet a sok írástudatlan paraszt.
  3. Jelentsetek be szépen a rendőrségen, és ennyi. Azt is csak "muss sein"-ból.
  4. Ha esetleg mégse haltam volna meg, akkor valószínűleg nem szeretném, hogy megtaláljatok. Talán kiborultam, besokalltam, nem akarok senkivel se beszélni, elmenekültem Madagaszkárra, a Bükkbe, egy alföldi tanyára, mit tudom én. Tudom, hogy kurvára nehéz és üres nélkülem minden meg szerettek, de tartsátok ezt is tiszteletben.
  5. Ha mondjuk élnék, de elraboltak - na akkor sincs értelme a képem osztogatásának. Belegondoltatok, hogy mondjuk elrabol négy csehszlovák állat egy Skoda kisbusszal, valahol fogva tart - és akkor valaki megpillantja a képemet egy ismerőse falán, majd felkiált: "Jé, ez a Modor Tibi! Itt van a szomszédban, és a kertben csicskáztatják, ő gereblézi a őszi avart!" - Hát nem, ez sajnos ebben a formában lehetetlen. Ha valaki elrabolt, akkor olyan helyre visz (pince a sógoroknál pl.), ahol a facebookos ismerőseidnek az ismerőseinek a szomszédai nem fognak se meglátni, se felismerni.

Kedves Apu, Anyu és a Többiek! Tudom, hogy nehezet kérek, és a szerető szív megpróbál mindent egy ilyen helyzetben - de NE. Nem akarok facebookos negatív sztárrá válni, nem akarok Runaway Train-es generációs élmény lenni, nem kérek a bőgni, szenvedni vágyó szerencsétlen balfaszok újabb idolja lenni.

Az én kedvemért, légyszi.

Puszi:

Tibi.

74 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pernilla 2012.11.10. 19:40:39

A végén még fény derülne Modor Tibi kilétére, na az lenne ám csak az igazi tragédia!

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2012.11.10. 20:42:09

Jól van édes fiam, így lesz. A szobádat másnap kiadjuk albérletbe. Csókol anyád, Aerzsike

cukorhal 2012.11.10. 20:42:51

Tényleg volt ma egy olyan másodperc az életedben, amikor azt hitted, h ez a bejegyzés humoros és/vagy picit is jogos lesz...? Hát én nem nevettem jót, talán azért, mert tűnt el hozzám nagyon közel álló személy... nem önszántából. Ámbátor ha ilyen "okos" vagy, adhatnál inkább "facebook" alternatív tippeket, noha az se vicces, legalább érünk is vele valamit. Mellesleg mindenki, aki nem érzi a cikk undorítóságát a második sor után, álljon meg egy pillanatra és gondolkodjon el, hogy a rendőrségi bejelentés után ő mit tenne, ha egy szerette nem jönne haza... Hát biztos, hogy nem otthon ülne a kezét tördelve... (legalábbis remélem).

cukorhal 2012.11.10. 21:25:52

Ha ez igaz lenne, leültetnéd a családot és elmondanád nekik négyszemközt. Így, itt viszont csak másokat bántasz. Ha komolyan gondolod, talán pont nem kell részleteznem miért... Szóval akkor hogy is van ez....?

Donjon 2012.11.10. 21:36:09

Arany poszt, ötcsillagos. Én sem szeretnék eltűnni, de nem sok haszna van ezeknek a nyilvános kampányoknak. Szerintem hasznosabb, ha magánnyomozó, vagy rosszabb esetben rendőrök keresnek.

cukorhal 2012.11.11. 01:11:22

Szóval mivel nem kaptam választ és mivel a mai nyugodt alvásomat ez a cikk sikeresen tönkre vágta... így hát "kreáltam" magamnak egy választ, kedves Modortalan Tibor Úrtól. Remélem Tibor ugyanúgy érti a viccet, ahogy én....
mostmareleg.wordpress.com/2012/11/11/modortalan-tibor-vagyok/

...és köszönöm, jól esett, lesz folytatás.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.11.11. 01:36:27

@cukorhal: egy kissé talán túlreagálod a dolgot, nem gondolod? ez a modorosblog, ha nem tetszik, ne olvasd.

évuska 2012.11.11. 05:05:30

@cukorhal: Ú, ezt keményen megmondtad! Ez igen! Leplezzük le Modor Tibit, az anyja keservét, négyezer olvasója van...

cukorhal 2012.11.11. 08:05:29

@balage_81 reloaded: Óóó nem, itt pont hogy elszámoltam tízig.... Felejtsd el, h "hát ez a modoros, itt jókat kell @évuska: höhö" és olvasd el még egyszer a cikket. Majd gondolj bele, hogy te, valakit, mondjuk nem is olyan rég a "kiparodizált" keretek között vesztettél el. Na, túl reagáltam?

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.11.11. 08:17:03

cukorhal névjegye
Hol komoly, hol vicces, hol szeleburdi, hol ironikus, hol szentimentális, hol tárgyilagos, hol álmodozó, hol karrierista, hol energikus, hol lusta, hol szerelmes, hol kiállhatatlan, hol volt, hol nem volt.

Vaccpávör?

cukorhal 2012.11.11. 08:25:13

@évuska: bocs, az előző kommentben a neved helyére a "röhögni" szó kerül.

Mellesleg te tényleg megfogtad a lényeget....

cukorhal 2012.11.11. 10:37:53

@vészmadár (pica pica): hát ebben sajnos egyet kell értenem veled, nagyon úgy néz ki. Azért ez szomorú.

onlame 2012.11.11. 11:17:36

ez a tibor egy buzi.

amúgy meg nem is értem, hogy a rendőrség miért ad közleményt eltűnt személyekről a nyilvánosságnak... csak sokkolni akarja a közvéleményt bizonyára. vagy hogy a frizbipéternek legyen mit kérdeznie.

gyökerek.

2012.11.11. 11:46:37

@onlame: van hogy a bűnözőket is keresik.

Én azért nem bánnám, ha keresnének.Mert másoknak könnyű, ők sokan vannak, de belőlem csak egy van.

Ha úton vagyok általában szoktam magamról infot adni, de nem szeretnék egy egyszerű lábtörésben meghalni valahol, mert lemerült a telo.

Egyébként volt már hasonló eset a falunkban: elment gombát szedni és megcsúszott. Az éjszakát is az erdőben töltötte. Másnap kezdték el keresni, bemondta a hangosbeszélő a faluban, hogy aki mozogni tud, induljon. Nem is volt túl távol, megnyugodott amikor a hangost hallotta.Szerencséje volt, hogy bár egyedül élt, mégis hiányzott valakinek.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.11.11. 13:49:11

@Frengi: azért a falusi kisközösség és a médiakampány között van különbség. első esetben tudják, hogy kit kell keresni, második esetben a hisztéria arra jó, hogy az egész társadalom ájtatos révületbe essen, és "nagyon átérezze" a család fájdalmát. attól nem fogják megtalálni kopasz misikét olaszliszkáról, hogy én megosztok egy hivatkozást róla a facebookon a II. kerületi barátaimnak. a poszt jogos

A Tyne folyó déli partja 2012.11.11. 13:54:37

azért én se örülnék, ha nem keresnének. mikor nem volt még net, meg facebook, akkor kiplakátolták, meg bemondta a tévé, meg a rádió, stb. nyilván a család mindent megtesz, hogy megtalálják, ha a net van, mint lehetőség, akkor azon. mi ezzel a gond? sose tudhatod, hogy hol találsz egy tanút.

pottyosgaloca 2012.11.11. 14:03:52

Ez mekkora pöcsség! Igenis meg lehet úgy találni valakit, hogy megosztják emberek a facebookon. Nem csak arról van szó,hogy valaki eltűnik Baján, aztán a pestiek minek osztják meg,biztos úgysincs ott,blabla.. Volt olyan is,hogy egy fogyatékos szekszárdi srácot találtak meg, aki elveszett Pécsen, és hazaindult gyalog. Emlékszem,hogy mondta is aki felvette,hogy olvasta, hogy eltűnt, azért állt meg, pedig nem stoppolt a srác, csak kétségbeesetten próbált hazajutni gyalog.
Nem biztos,hogy egyébként felvették volna.

De mi ezzel a baj? Kinek fáj ez? Hadd döntse már el mindenki, hogy hogyan keresi a szeretteit! És ha ezzel lehet, hogy tud segíteni, akkor miért ne tenné? Rosszat nem tesz vele, de benne van, hogy megkerülhet.

Az Alzheimeres idősekről nem is beszélve. Nem sokan segítenek úgy az utcán valakin, ha nem kér segítséget, márpedig ők jellemzően nem kérnek, mert az sem tűnik fel nekik, hogy elvesztek.

Celtic 2012.11.11. 14:25:41

Hat, ez nem tetszett. Sztem igenis ossza meg minel tobb ember, plakotljak ki, stb.

Ha nem erdekel, akkor nem olvasom a posztot, ami arrol szol, hogy xy-t keresik. Esetleg kirugom a haverok kozul az ismerost, aki otpercenkent megosztja. De hoyg egyalatalan ne? Ez hulyeseg. Ha van +1 lehetoseg, eljunk vele.

2012.11.11. 15:11:38

Szerintem jó volt. Amúgy meg ha Modor Tibit szerettei - határozott intése ellenére - egy sima "osszátok ezerrel" poszttá degradálnák, éppúgy nem törődnék vele, mint a többi hasonlóval. (Egyébként lassan eljutunk oda, hogy értelmes ember már inkább törli a regjét, vagy legalábbis nagyon alaposan tiltja-szűri az ismerősei baromságait.)
Amúgy mi az esélye, hogy ha délelőtt egy pillantást vetek egy tökismeretlen személy rossz minőségű képére, másnap mondjuk felismerem az utcán? Ugye semmi.
Egyébként is útálom a lelkiismeret ilyen olcsó, sajátváll-veregető, hazug megnyilvánulásait, hogy ti. megosztottam, tehát tettem valamit a cuki kutyakölyökért, rákbeteg kisgyermekért, stb.

2012.11.11. 16:13:32

@balage_81 reloaded: ha én eltűnnék nagyon meg lennék sértve, ha nem osztanák meg a fotóm sok százan az FB-n. Sajnos sem szép se gyerek nem vagyok, így nagy együttérzésre nem számíthatok.

Megjegyzem amikor a macskám eltünt azt is az FB- kerestettem, szerencsére hazajött maga, (pedig nincs is a facsén) és nem kellett a 10 ezres jutalmat kifizetni.

A Tyne folyó déli partja 2012.11.11. 20:19:24

@Brother Love: "Amúgy mi az esélye, hogy ha délelőtt egy pillantást vetek egy tökismeretlen személy rossz minőségű képére, másnap mondjuk felismerem az utcán? Ugye semmi."
lásd a fenti példát. ott is felismerték az elkóborolt fogyatékost. amúgy meg, ha van egy egy ezreléknyi esély is, az is több, mint ha titokban tartják, hogy eltűnt. persze, hogy mindent meg akarnak tenni azért, hogy megtalálják.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2012.11.12. 08:31:05

Ezzel nem tudok egyetérteni, és kivételesen poénra sem tudom venni, még akkor se, ha ez itt a modoros. Attól még, hogy vicc, lehet nagyon komoly.

Ezen kívül meg kurvára nem tetszik az a karaktergyilkosság, ami cukorhal ellen megy, csak azért, mert más a véleménye. Az ilyen hozzáállásért szitokszó a liberális.

vitaygeorgina 2012.11.12. 08:42:00

Fáj bevallani, mert érzéketlen dolog, de egyetértek Tibivel. Én ugyan a mindent ezerszer megosztó ismerőseimet már rég elrejtettem facebookon, mégis napi öt-hat olyan képet látok a falamon, akiket keres a családjuk. De egyiket sem tudom megjegyezni, és arra meg sem időm, se energiám nincs, hogy minden képet öt percig nézzek, hogy megjegyezzem az arcukat.
Amíg a család és az ismerősök körében osztják meg, vagy abban a városban, környéken, ahol az illető lakott, addig van ennek értelme, de én mit kezdjek azzal, hogy az ország túlsó végén valaki eltűnt.
Másrészt a a képek alatt néha dátum sincs (ld. eltűnt Rácz Vivien), és évekig osztogatják a képet meg a hírt, az illető meg már rég megvan.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.11.12. 09:39:19

Értelmezzük együtt a posztot!

1. Az összeállítást magamról írtam, az én kívánságom - komolyan. Ld. 2-es pont. Nem vagyok értelmi fogyatékos, sem amnéziás, se kutya, se gyerek.
2. Olvassátok el többször a kettes pontot. Odafönt.
3. Szégyellje az magát, aki bármilyen tragédiát arra használ fel, hogy szerepelhessen, saját beteg elveit akarja igazolni, uszít, kisajátítja mások baját-gyászát, azon nyerészkedik (!), egyszóval indokolatlanul rátelepszik egy ilyen eseményre - és elősegíti azt, hogy jöttmentek olyan részleteken szörnyűlködjenek, amihez tényleg semmi közük. Én nem kívánok ilyenben sehogy se részt venni, akár áldozatként sem.

Aki mindezt képtelen levenni a posztból, az rossz helyen jár. Vitatkozni, egyet nem érteni továbbra is szabad, de felesleges. De tényleg mennyivel gázabb ez, mint az egyik kereskedelmi tévé SMS-szavazós játéka, nem?

Zorita 2012.11.12. 09:44:33

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: van egy olyan sejtésem, hogy cukorhallal nem az a baj, hogy más a véleménye, hanem hogy ennek a posztnak az elolvasása után reagált egy jó kis fröcsögéssel, hátha végre az ő blogja is befut, de legalább egy jó adaggal több hozzászólást kap; de ne legyen igazam.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.11.12. 09:57:20

@Zorita: Ő sajnos személy szerint érintett, és ezért csak részleteiben képes értelmezni (nem képes) a posztot. Ezt megértem és sajnálom.

Az Utolsó Csillagharcos 2012.11.12. 10:02:21

Ez most nem teccett. Értem a célt, és egyet is értek vele, de talán jobb lett volna annak a szemszögéből leírni aki úgy osztja meg az eltűnéseket, hogy köze sincs az áldozathoz. Így talán kevesebb embert is bántottál volna meg. De ez csak egy vélemény.

Zorita 2012.11.12. 10:09:17

@Modor Tibi: Igen, bonyolult ez, azért kicsit drukkolok neki, és akkor kicsit majd mindenki boldogabb is lesz

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.11.12. 10:09:46

anno a pécsi lány (és lám, már én sem emlékszem a nevére, pedig minden tele volt vele - persze én nagyon rossz névmemóriával bírok) okán ment az, hogy az ő eltűnését majd halált arra használták, ezrek, hogy

- megbélyegezzék a cigányságot
- megbélyegezzék a rendőrséget
- a városvezetést
- a kormányt
- az oktatási politikát
- a helyi vezetést
- az izzógyárakat
- magukat szamaritánusnak állíthassák be
- másokat érzéketlennek állítsanak be

és így tovább...

NapiKamuhír 2012.11.12. 10:15:12

MT, aki tudja, mit jelent a blog, az tudja, hogy mit jelent a poszt. Azt vettem észre, hogy az ilyen fb-eltűnéskampányok nagy része a pletyka miatt létezik. Ami Bándy Kata esetében is folyt a facebookon, az minden volt, csak nem segítség. Szegény attól még ugyanúgy meghalt, csak született még a szomorú tény mellé plusz százféle összeesküvés, megmondócikk, pro-kontra blabla. Bándy Katát elfelejtették, ennek a szerencsétlen srácnak is ez lesz a sorsa. Az meg már senkin nem segít, ha még hetekig rágódnak a témán az emberek, siránkoznak, saját, kevésbé szerencsétlen életüket vetítik rá a tragédiára. Szerintem nem azokkal az emberekkel van a baj, akik kétségbeesésükben a fb-on keresik a másikat, hanem azokkal, akik ezen csámcsognak, odamondanak, teszik az agyukat feleslegesen. Erre a poszt szépen rávilágít.

Nem kell itt válaszposztban okoskodni, semmi szükség rá, meg szidni sem Tibit, mert baromi sok mindenben igaza van. Bocs, ha seggnyalónak tűntem, de modorbecsületemnek éreztem megvédeni a posztolót.

cukorhal 2012.11.12. 10:17:29

Hogy messzemenokig korrekt legyek (meg mert nem vagyok magyar billentyuzet kozeleben), ugyanazt a reakciot masolom be, amit a sajat posztomnal irtam. Ja, es nem all szandekomban nepszeru bloggerre valni, barmily kedves is a feltetelezes. Szoval:

"Gondolkodtam és belátom, félreérthető voltam. Nekem nem a stílussal van bajom és még csak megrögzött facebook-aktivista sem vagyok. Egy nagy problémám van a cikkel: olyanokat bánt vele, akik nagyon nem érdemlik meg. Sőt, inkább igazi támogatásra szorulnánal, nem virtuális-gyertya gyújtogatásra, pár hónappal később meg fikázódásra. Ezek az emberek a végeredménytől függetlenül hatalmas sokkon mentek keresztül és emberfelettien teljesítettek, teljesítenek minden egyes nap. Aki rajtuk piszkálódik... Hát.... Aki még még ész nélkül tapsol is hozzá... Én bezzeg egy túlreagálós liba vagyok, amiért egy olyan embert "piszkálok", aki önként vette nyakába a célkeresztet. Akárhonnan is nézzük, elbaszott egy értékrend ez....."

Tibor, meg annyit, hogy szerintem kvittek vagyunk abban, hogy ki mit hajlando/kepes/akar felfogni a masik mondanivalojabol. Irantam megfogalmazott enyhe szarkazmusod Rad ugyanugy ervenyes...

_UnderCover_ 2012.11.12. 10:17:49

Addig is mindenki szégyejje magát. :-)

Fearzone 2012.11.12. 10:18:32

Nem röhögtem, mert nem humoros, viszont összegezte azt amit én nem tudtam volna ilyen jól megfogalmazni.
Keressenek persze a rendőrök, és a közeli barátok, akik valóban felismernek az utcán, de ne legyen már tele megölésem esetén a facebook a képemre Paintben eszkábált felirattal, miszerint "like, ha visszahoznád a halálbüntit, oszd meg ha a részt is vennél a kivégzésen"...hogy minden második posztként ezt lássa a családom, hogy azt olvassák mennyire megérdemeltem, vagy mennyire nem, hogy "ez is a kormány hibája", és "birkamagyar".... hogy bekerüljön az 5 éve készült félrszeg képem a médiába, és SMS-ben lehessen szavazni "ön kivándorol-e a gyilkosság miatt az országból" kategóriában, hogy a bulvársajtó azon csámcsogjon, hogy középiskolában megbuktam matekból, és összefüggésbe hozza mindennel...kösz de nem akarok hős mártír lenni

cukorhal 2012.11.12. 10:42:50

@NapiKamuhír: @vészmadár (pica pica): @Fearzone:
Egyet felejtetek csak el, ez mind nem a hozzatartozok akaratabol tortent. Szerintem nem arulok el nagy titkot vele, hogy inkabb ok szenvedik meg leginkabb az ilyen szelsoseges reakciokat. Amig Te lejjebb gorgetsz az egerrel es kesz, addig nekik a frissen elvesztett gyermekuk/baratjuk/szerelemuk, akarkijuk neve szerepel a felhivasban, az illeto mosolyog a kepen.
Viszont kiket bant ez a cikk? A hozzatartozokat. Hat bravo.
Azokat tessek kerem kifigurazni, akik gyertyakat kollazsolnak a fotokhoz, gagyi youtube videokat keszitenek es meg most is ott nyignak az emlekcsoportokban, hogy XY mennyire hianyzik nekik, holott nem is ismertek.... azokat, akik nem hajlandoak honapokkal kesobb sem bezarni az ilyen emlekcsoportokat face-en, mert ok ott kerem szepen egy "kozossegge" alakultak... akik hireket kovetelnek a csaladtol, rendoroktol, kormanytol, mindenkitol, mert feljogositva erzik magukat.. es feljosogitva erzik magukat a hozzatartozok felett is biraskodni, hetek, honapok, evek tavlatabol, holott fogalmuk sincs ok maguk mit tennenek hasonlo helyzetben...Oket tessek inkabb kifigurazni, mert lenyegeben roluk beszelgetunk itt mindannyian.

NapiKamuhír 2012.11.12. 11:01:30

Nem akar bántani senkit ez a poszt. Vagy ha igen, azokat, akikről te is írtál "gyertyakat kollazsolnak a fotokhoz, gagyi youtube videokat keszitenek". Az, hogy más stílusban írja le, mint ahogy te tennéd,sajnos nem a mi problémánk. De gyanítom, ha leülnétek beszélgetni, hasonló lenne az álláspontotok. Úgy érzem, hogy nem ismered a lényegét ennek a blognak, lehet nem jössz ide túl gyakran, de amit leírtál a posztodban, azzal nem tudok egyetérteni, de ez meg az én bajom. Ide nem magukat felsőbbrendűnek képzelő, tökéletes emberek járnak. A hozzátartozók akaratáról meg annyit: elég egy képet feltenni, hogy "eltűnt" és már indul is a lavina, és ugyanúgy, ugyanazokat a pontokat fogja végigjárni, mint a már említett eseteknél.De a te álláspontod is érthető, és igazad van, ez egy baromira érzékeny téma.

Celtic 2012.11.12. 12:18:38

@Az Utolsó Csillagharcos: Naigen. Akkor mar en is felfogtam volna, mirol van szo.

Mitya Ivanov 2012.11.12. 12:51:24

azért ennek a posztnak mélyebb értelme is van. Az ember nem kiskutya: ha valaki eltűnik és akarja hogy megtalálják, akkor meg fogják találni. Ha nem, akkor nem.
A kiskutya vagy kismacska, vagy a papagáj ellenben elveszik és nem talál haza, vagy ott van e sintértelepen,l vagy az út szélén.

mojoking77 2012.11.12. 12:57:17

@cukorhal: Tulreagaltad.... Szomoru ami tortent, de akkor is. Sajnos ez van, es bocs, hogy mindenki teged ekez ma.

id. Modor Tibor 2012.11.12. 13:14:32

Tibikém, ha eltűnnél, csakis Hajdu Jánosnak telefonálnék.

Fearzone 2012.11.12. 14:10:37

@cukorhal: a kommentem szerintem totál érthető. azt jelenti, hogy pontosan a családom az akit ezzel védeni szeretnék, ha nem is haltam meg, ne kelljen látniuk, hogy valaki viccből azt terjeszti, egy rossz fotóval igazolva, hogy valahol 3 darabban fekszem. (Mint a Sandy hurrikán esetében fél világ posztolta a Holnapután szabadságszobros képét)

(Kedves szűrő engedd már át há' virágnyelven írtam, és már a felét kitöröltem )

Styxx 2012.11.12. 15:05:25

@Modor Tibi:
Szerintem a blogból a Kurtz tűnhetett el a nyáron, ő az amerikaifoci-buzi:
www.origo.hu/itthon/20120816-egy-maganklinikan-gyogyul-az-elokerult-edzo.html
De ha bármelyiteket is megerőszakolnának, arról kérnénk videoposztot.

Bud Taste 2012.11.12. 15:31:14

www.tolnamegyei-hirhatar.hu/hir/eltunt-egy-foiskolai-tanar

A furcsa/vicces/aktuális az, hogy ugyanő pár évvel ezelőtt még pécsi egyetemi tanár korában szintén eltűnt hónapokra!

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.11.12. 16:02:09

hát fogaggyátok tőlem soxeretettel a mai nap legnagyobb behányását:

www.facebook.com/szepidezet

2012.11.12. 19:59:33

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.11.12. 16:02:09

Köszönöm, drága Vérnyúl. Egy gördítés után már hánytam is. Mindenki, aki ilyeneket posztol, megoszt, lájkol, megérett a halálra.

KürtiT (Tromb74) 2012.11.12. 22:26:38

Ennek még olyan hátránya is van, hogy az elveszett esetleges megkerülése esetén is évekig kering a felhívás, így akár naponta többször is megtalálhatják.
Néhány év elteltével ez kissé bosszantó lehet.

pocaklakó minimanó 2012.11.12. 23:11:07

Negyedik fejezet,

amelyben Füles elveszti a farkát, és Mackó megtalálja

Öreg Szürke Csacsi, Füles néven közismert, az erdőnek egy árnyékos sarkában állt, lógatva a fejét, és mindenfélére gondolt. Néha szomorúan azt gondolta: "Miért?" - és néha azt gondolta: "Minekutána"; - és néha azt gondolta: "Amennyiben." Vagy: "Minekutána tehát." És néha nem is tudta, hogy mire gondol. Így hát, mikor Micimackó arra sétált, Füles őszintén megörült, hogy egy kicsit abbahagyhatja a gondolkodást, és azt mondhatja: "Hát hogy vagyunk, hogy vagyunk?" - a maga borongós modorában.

- És te hogy vagy? Nálad mi újság? - kérdezte Micimackó.

Füles fölemelte a fejét, átfordult vele a jobb oldalra, és ott megint lelógatta.

- Nem mondhatnám, hogy nagyon "hogyan" vagyok. Egy idő óta éppen csak hogy vagyok, de nem vagyok hogyan.

- Nono - mondta Mackó. - Nem kell azért elszontyolodni. Majd meglássuk. Mi baj?

Füles hallgatva álldogált, és bánatosan lógatta a fejét. Micimackó egyszer-kétszer körüljárta.

- Mi történt a farkoddal? - mondta meglepetve.

- Mi történt volna? - mondta Füles.

- Nem látom sehol.

- Tényleg?

- Tényleg. Ebben nem lehet tévedni. Mert vagy van, vagy nincs. És itt nincs.

- Hát akkor mi van helyette?

- Semmi.

- Mindjárt megnézem - mondta Füles, és lassan és óvatosan megfordult, hogy lássa azt a helyet, ahol a farka volt az imént, aztán ráeszmélve, hogy nem látja, visszafordult, lelógatta a fejét, átdugta a két mellső lába közt, aztán hosszú, szomorú sóhajjal csak ennyit mondott:

- Attól tartok, neked van igazad.

- Ritkán tévedek - mondta Mackó.

- Akkor sok mindent megértek - mondta Füles mélázva. - Ez sok mindent megmagyaráz. Nem csoda.

- Valahol elhagytad - mondta Micimackó.

- Vagy valaki elvitte - mondta Füles. - Hasonlít az illetőhöz - tette hozzá hosszú szünet után.

Mackó úgy érezte, hogy valamit mondani kellene, de nem tudta, hogyan segítsen barátján. Mindenesetre elhatározta, hogy segíteni fog.

- Füles - jelentette ki ünnepélyesen -, én, Micimackó, fel fogom kutatni a farkodat.

- Köszönöm, Mackó - felelte Füles. - Igaz barát vagy - mondta. - Nem úgy, mint Némelyek - tette hozzá.

Így hát Micimackó elindult, hogy megkeresse Füles farkát.

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.11.13. 06:42:39

@Brother Love: Maximálisan egyetértek, ez nagyon csúnyát ütött így reggel... Broáf...
És a legdurvább, hogy még a legutolsó bejegyzést is már több mint háromszázan lájkolták, némelyik még kommentelt is... :O

2012.11.13. 07:58:33

@Möff CAT a Torcsvúdos gyerek: Ha igazán kemény, modorméter-felrobbantó mocskot szeretnél, látogasd meg a facebookon Oravecz Nóra oldalát. Na ott megtalálod Fejős Éva és Coelho szerelemgyermekét.

hmikey 2012.11.13. 12:55:21

@cukorhal: Én totál megértem a te álláspontodat is, viszont az emberek (túl)érzékenysége csak a hype-ra terjed ki - az index címlapon aznap, amikor megtalálták Szita Bencét, és elfogták az elkövetőket (fejléc, óriás betűk), volt még egy hír miszerint megkéseltek (és megöltek) egy terhes örömlányt. Szóval a legtöbb ilyen esetben az az ügy van felfújva, kicsavarva, kihasználva, ami ilyen jellegű publicitást kap. Közben meg történik 100 másik, ami ugyanolyan fontos, vagy szörnyű, de le se sz*rja senki. És ezért maximálisan egyet tudok érteni a poszttal. Mivel az nem más nyomoráról szól, sem viccet nem akar belőlük csinálni.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.11.13. 16:35:17

@Brother Love:
@KürtiT (Tromb74):
@vészmadár (pica pica):

magatokra vessetek, minek néztetek bele :)

még szerencse, hogy van unfriend gomb.

Ferdinandus 2012.11.13. 22:35:26

Ebben mi a modoros? Ez szóról-szóra megáll, matematikai pontosságú látlelet az átlagos magyar Facebook-userek lelkületéről (és értelmi színvonaláról). :) És tényleg, egy percig se higgye senki, hogy ezek a kollektív facebookos sajnálkozások, felkutatásra hívó riadóláncok, vagy halálhírek bármilyen kis mértékben is együttérzésből, részvétből, vagy bármilyen, kevésbé alantas emberi megnyilvánulásból származnának. Csökevényes lelkű, álszent, ízléstelen-illetlen, primitív online katasztrófaturisták álságos szentimentalizmustól fuldokló kárörvendései és szenzációhajhász csámcsogásai ezek, nem egyebek.

Szóval, ütős a poszt!

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.11.13. 22:48:47

@Modor Tibi:

Értelmeztem a posztot utasításod szerint. Hova mehetek érted, hogy eltüntesselek nyom nélkül?

cukorhal 2012.11.13. 23:27:30

Egy kicsit ugyanaz az érzésem, mint anno a Titanic-kal... Mindenki tucatszor látta a moziban, ami jól is van úgy, de most az a divat, ha vércikinek tartod a filmet és hangosan röhögsz a sok hülyén, aki képes megnézni a TVben... Pedig a film ugyanaz. Sajnos azonban itt még mindig emberek életéről beszélünk, akár tetszik akár nem. És a face-en nem magát az embert akarja a család megtalálni... Hanem azokat, akik infóval szolgálhatnak. És ilyen eredménye van is a dolognak, ezt sajnos első kézből tudom.. Aztán hogy a média mit kap fel, az már megintcsak nem (teljesen) a hozzátartozókon múlik. Kb. annyiban dönthetnek, h elmennek-e a Frizbibe vagy sem, illetve hány percenként szedetik le az online sajtóbam megjelent, illetéltelenül összelopkodott fotókat.... De egyébként - noha a cikknek szerintem semmi köze ahhoz amire rávilágítani próbál - örülök, hogy lassan kikörvonalazódik, h mindenkinek ugyanaz a jelenség szúrja a szemét. Csak azt felejtitek el, hogy arról a hozzátartozók még mindig max csak közvetve tehetnek. És az ő kereső hadjáratuk ott és akkor igenis hasznos. Még akkor is, ha Te, kedves kommentelő ebből csak annyit érzékelsz, h megint tele lett "szemetelve" a falad. Görgess lejjebb....

combo hadnagy 2012.11.13. 23:47:21

Erre a posztra rávetül a pubertáZSkori félelmek extrapolációja, mely egy görcsös segélykiáltásban manifesztálódik.

2012.11.14. 07:40:24

@Somló November: Ez tényleg durva volt. Általában higgadt, türelmes vagyok a neten fellelhető idiótákkal, de a Coelho-Popper-stb. szintű picsafilozófiától kész vagyok - pláne, hogy mostanában túlterjeszkjedik a facebookon és pl. a munkahelyen, kinyomtatott formában, elbaszott életű titkárnők asztala főlé tűzdelve is látható.
Az ilyen barmokat elküldeném 6 hónapra egy vietnami halfeldolgozó üzembe melózni, hogy ott tanulják meg becsülni az életüket.

comad 2012.11.14. 08:35:39

Ha eltűnök, sörösüveg-címkékre nyomtassák ki a képemet, előbb-utóbb megleszek.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.11.14. 21:11:21

@Brother Love: kend be kakaós vagy kávés ujjal a papírok szélét mintha szarosak lennének

comad 2012.11.15. 08:32:23

@pocaklakó minimanó:
Nem véletlenül írtam sört, én sörissza vagyok, sörözőkbe járok, nem borozókba.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.11.15. 10:38:45

@Brother Love: ma ezt találtam ( a rím különösen odabasz:) az üzenőfalamon:

‎"Történjen bármi,az élet sodorjon bármerre,én mindig viszlek magammal a szívembe."

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.11.15. 12:39:05

legyünk mi is gennyes állatok!
Kis szívemben aranyrög
te vagy egy nagy büdös dög

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2012.11.15. 12:48:43

Az egyik legjobb haverom is eltűnt nyomtalanul két évvel ezelőtt, azóta is csak a tippelgetés megy, hogy bekattant és öngyilkos lett, vagy a munkájához kötődő dolgok miatt (amiben egyébként nincs semmi maffiózó dolog, állami cégnél volt középvezető és nem diszponált nagy pénzek fölött) végeztek vele... tehát nekem is odacsapott egy kicsit ez a poszt.

Ettől függetlenül vannak benne igazságok, főleg a kettes pont kapcsán, hogy a médiapatkányok és a körülöttük lévő cölöpök milyen dögkeselyű módon tudnak viselkedni egy ilyen ügyben. Pontosabban a dolog képmutató mivoltát az is jelzi, hogy csak gyerekek és fiatal lányok esetében teszik ezt...

A faecesbuch-kampányok meg szerintem még annyit sem érnek, mint a tévében bemondott eltűnés vagy a kiragasztott plakátok... az emberek sietnek, rossz az arcmemóriájuk, nem érnek rá ezzel foglalkozni. Csak felkavarja őket, de nem tudnak hozzájárulni a megoldáshoz.
süti beállítások módosítása